Nellie Berntsson om sin bröstoperation

Vi måste prata om influencers och folk som delar ut rabattkoder och gör reklam. Det tycker jag är väldigt patetiskt för då förespråkar du folk att göra någonting, och man får rabatt för någonting som är ganska stort att göra, utan jag betalade allting själv, jag sparade faktiskt ihop väldigt mycket pengar och jag skulle aldrig..ja men, uppmana någon till att göra det. Däremot om någon frågar mig så tar jag inte illa vid mig utan svarar gärna och hjälper gärna till för jag har gått igenom det och jag själv har valt det, men jag skulle aldrig….som en så stor profil så skulle jag aldrig göra det. Helt enkelt, så det tycker jag är ganska fel av människor som gör det. // Nellie Berntsson

I den här videon berättar Nellie Berntsson lite om sin bröstoperation, men går varken in på vilken storlek på inplantat hon valde, storleken på dem, vilken klinik hon valde (det får man zooma och själv undersöka om man är så nyfiken) eller vad de kostade.
Hon svarar på dessa frågor om man ställer dem i privata meddelanden till henne – precis som Jessica Lagergren resonerade kring sin magsäcksoperation – men inte i videos eller offentliga inlägg..

Trots att Nellie Berntsson är en av de yngsta, riktigt stora influencerna vi har i Sverige så ger hon i den här videon uttryck för en insiktsfull mognad som saknas helt bland många av hennes äldre kollegor.
Hon valde att betala hela operationen själv då hon tycker det är patetiskt att dela ut rabattkoder för någonting så stort som en operation och för att hon inte ville förespråka att andra ska göra det, vilket du gör med ett samarbete, med eller utan rabattkoder.
Tänk om fler influencers kunde fatta att detta, att de genom att få sina operationer sponsrade mot exponering, förespråkar och uppmanar följarna att göra samma sak, då det är det enda syftet med reklam.

Nellie pratar om detta i början av videon – bland annat i stycket jag citerat här ovan – om du vill själv vill lyssna in dig. 

100 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Fast vad är det som säger att det inte är sponsrat eller rabatterat för att hon inte delar ut rabattkod, det ska ju såklart inte märkas och synas att det är det, det sköter de snyggt nuförtiden om de vill dölja det och slippa få pekpinnar och skäll. Allt som är sponsrat/reklam innefattar inte rabattkoder liksom.

      Hur kan det vara sponsrat om hon inte ens nämner namnet på kliniken?

        Då hon svarar på Dm om vilken klinik det är så kan det helt klart vara ett försök till lite snyggare och diskret samarbete som gett henne saftig rabatt.

          Nej. För långsökt. Företag vill synas.

            Det är inte långsökt det är att sköta det snyggt. Företaget och bröstoperationer kan få ett uppsving genom att Nellie berättar om det, och hon vill ju inte få skäll som om det är samarbete, likadant gjorde en annan äldre influenser när det var dags för henne att byta ut och snygga till då hette det att hon tog ut implantat och hon hyllades när det egentligen var reklam för att hon fick det billigare.

              Nämnde denna äldre kliniken då?

                Ja och det taggades så det var synligt.

                Det var dock ingen direkt äldre men äldre än Nellie.

      Hon nämner ingenting om vilken klinik det är eller vem som utförde operationen

        Men hon svarar på dm om detta för dom som är intresserade av op

      Men det skulle även kunna vara som hon säger. Finns många andra som säljer ut sig mer effektivt

        Kommer från någon som från 9 års ålder sålt ut sin barndom och kropp med hjälp av sin familj.. ?

    Oavsett spons eller så sänder det lika dåliga signaler till följare när man är en flunssa.

      Äh sluta nu, det är verkligen inga konstigheter att göra brösten.

        Det som är ”konstigt” och lite dubbelmoral är att hon på senare år hyllat sin kropp med sina små tuttar och skrivit mycket om att man ska acceptera sig själv. Detta var ju uppenbarligen enbart för att framstå som vettig utåt och lura sina följare För hon hann ju inte fylla myndig innan hon låg under kniven.

          Är väl inte så ovanligt att man tycker att det är jobbigt att prata om sina komplex och att man försöker ”lura” sig själv och andra att man är nöjd.

            Håller med!
            Ett sätt att peppa sig själv att vara nöjd.

          Nja, kan lika väl ha varit ett försök att komma över sina egna komplex.

          Finns en bloggare som ljög och sa hon ej förstorat brösten. Sedan kom sanningen fram att hon ljugit?? Gjorde dom mindre och nu dissar hon kvinnor med stora bröst . Alltså lägg av. Vi är alla olika. Så lågt att prata illa om stor byst att det är vulgärt m m.Men många är så naturligt skapta. Inte alls har råd att operera sig heller. Kvinnor ska stötta varandra.

        Det är otroligt konstigt att operera sig för att se annorlunda ut. Tycker man inte det har man en jävligt skev världsbild.

        Flickan behövde större byst tydligen. Kände hon sig okvinnlig innan, utan byst?

        Men va? Det är väl jävligt konstigt att skära upp kroppen och fylla den med inplantat. Helt sjukt faktiskt.

      Är det inte bättre att de är ärliga med ingrepp de gör så att inte unga tjejer går runt och tror att de ser ut så där naturligt. Tänker att det är lättare att inte jämföra sig om man vet att ingrepp ligger bakom.

      Om de nu ändå gör ingrepp så varför inte vara öppen med det?

        Varför försökte hon då dölja det under nästan ett år trots att det var helt uppenbart att hon förstorat dom flera storlekar från en dag till en annan?

          Vet inte. Jag följer inte henne. Tänker mer generellt kring influencers som gör olika ingrepp. Jag tycker i alla fall att det är bättre att man vet om att man får deras superkropp via operationer och injicering och inte via växtbaserad kost och hudvård från deras eget märke.

          Hon ville väl inte prata om det? Varför förväntas influencer prata öppet om allting, även det mest privata? Jag vill knappt visa tuttarna när jag är och köper bh.

            Hon var ju snabb efter op att lägga upp bilder i tighta linnen för att få igång spekulationer samtidigt som hon vägrade svara, hade gått utmärkt att låta bli att posta detta bilder för att slippa frågorna. MEN då hade hon ju inte kunnat göra ett inlägg om all ”hat” hon utsätts för

              Kan ju vara så att hon var nöjd och tyckte om det hon såg i tajta linnen…

              Varför göra en operation för att sedan gömma sig under bylsiga kläder?

        Men varför vara öppen med det. Så många unga vill ta efter och tjatar ner föräldrarna att betala. Unga är lättpåverkad .

          Men Herregud… föräldrar måste väl klara av att stå emot ungarnas tjat om att få operationer betalda?? Det kan du inte lägga på influencers.

            Jo som fan kan jag lägga detta på s k influencers. Dom har ansvar för andra människor precis som vi alla har.

          Jag skrev ju varför jag tyckte det.

      Ja speciellt när man har en följarskara som består av barn och yngre tonåringar. Jag fattar inte, ett tag kändes det som att hon var på väg att bli en vuxen tjej som ville tvätta bort bloggishstämpeln och sedan kom detta med tuttarna som ska visas upp i vartannat inlägg.

        Fast är det verkligen upp till henne vilka som följer henne? Kanske är föräldrarna till dessa barn som ansvarar för det.

      Jag tycker det är jättekonstigt med en satsande ryttare som opererar sig till STÖRRE pattar? Mera skump framtill är ju knappast något man önskar sig?

        Ojdå är flickan inom hästsport, aldrig hört talas om henne. Är hon framstående inom sporten?

          Hon är mest känd för att vara bloggare som började redan som 9 åring med hästar som hobby.

    Vet inte vad som tagit åt henne det senaste, fokus ligger åter på halvnaket och utmanande bilder. Lite som det var när hon var 13-15.
    Tyckte hon går ifrån det och försökt bli mer seriös i sin framtoning senaste året men nu är det åter kommentarsfiske om hur sexig och snygg hon är som efterfrågas.
    Undra vilka samarbetspartners hon försöker fiska in nu?

      Är väl som med alla andra människor. Sånt går i vågor. Har vänner med 100 följare som beter sig likadant.

      Som jag skrev nedan; nu måste hon dra in pengar till sin egen försörjning och hon har stora omkostnader. Bröst säljer.

    men gud är detta något att hylla? att hon opererat brösten men betalat själv? är det den nya feminismen? girl power liksom. snaaaaark. när ska detta sluta? skit i tuttarna snälla rara. hon är ju duktig med hästarna, räcker inte det? lägg pengarna på nåt roligare, jobba mindre te x
    nä detta kan jag aldrig tycka är bra.

      Det har väl inget med dig o göra? Alla får göra vad fan de vill

      Nej. Nya feminismen är att buga och pussa instagram feministers fötter, hata alla de säger gör fel, hata alla män och klaga på saker som det egentligen inte är något fel på.

        Att hata mansnormen är mer än rätt.

          Hard to swallow pill: att förstora brösten kan man ju göra av den anledning man känner rättfärdigar det bäst, men orsaken till att vilja ha en större byst kommer alltid bottna i att tillfredsställa den manliga blicken.

    Har för mig att hon tidigare gått ut med att hon ångrat operationen? Minns jag fel?

      Bara att det inte gjorde henne så lycklig som hon förväntat sig eller att killar skulle gilla henne mer. Men hon kämpar ju på insta för att få kommentarer om brösten för de visas upp flitigt.

        Oh gud vad barnsligt av henne..

        Jag tyckte att det var så talande och något jag tänkt mycket på. Att ingen brydde sig eller behandlade henne annorlunda bara för att brösten var lite större än innan. När jag är missnöjd med något på min kropp så tänker jag just på det, att ingen skulle reagera, inte jag själv heller, på om mina läppar var tre mm större än nu osv. Rätt befriande.

    Hon kunde lagt de pengarna på en kurs istället.

      En kurs?

        Ja, en kurs i meningsuppbyggnader. Hon har trots allt detta som sin inkomst.

          Ah ok. ”En kurs” var ju lite diffust men då förstår jag.

          Hon talar renare än typ alla andra influensers jag hört/ sett. Långa och fullständiga mer eller mindre grammatiskt korrekta meningar.

            Varför kan hon då inte skriva dessa?

    Varför är världen såhär? Allt och alla och deras morsa håller på och skär och fyller i sina kroppar. Alla har såklart rätt att göra vad de vill med sin kropp, men jag finner det ändå otroligt sorgligt och smått oroväckande att samhället som helhet börjar normalisera det beteendet. Folk verkar slentrianmässigt gå in på lunchrasten för lite fillers, eller ta semester för att operera något som vi andra inte ens förstod var fel på från första början. Förstår att alla är olika, men för mig är det en jävligt tråkig utveckling som försigår.

      Och för hundratals år sedan så svimmade kvinnor av syrebrist på grund av korsetter. Vi har nog alltid tagit till extrema åtgärder för att leva upp till ideal. Vi har bara andra sätt idag än förut.

        Det gör det väl inte bättre? Man kan ju då tycka att vi skulle kommit längre på hundra år och att kvinnor fick vara som de är.

      Håller helt med dig. Det är helt bisarrt. Min kollega opererade pattarna och blev sjukskriven så skattebetalarna stod för det kalaset delvis. 🙂 Underbart.

        Jag har opererat brösten flera gånger. Sjukskrev mig 6 veckor (med läkarintyg såklart) alla gånger utom en och fick pengar från arbetsgivaren första 14 dagarna som brukligt sedan av försäkringskassan. Sorry not sorry ? jag betalar så mkt skatt så har noll dåligt samvete.

          Ok

    Influencer-träsket är fullständigt livsfarligt för ungdomars självkänsla!
    Vad är fakta – vad är fake?
    90% av influencers drivs av girighet!
    Ullared är ärligare!
    Rensa upp i denna rännsten av oetiska kändisar – please Camilla!
    Only you can do it – med hjälp av Freje Frilans..!
    Satans bra på att smälla igen soptunnelocket i Sverkers eminenta ”Plus”- Ja när SVT hade ryggrad…

    Åh, vad jag stör mig på alla yngre som inte fattat hur man använder ordet patetisk. De använder det alltid lite fel och det stör mig orimligt mycket ?

      Hur ska ordet patetisk användas?

        Om något är patetiskt. I hennes resonemang i det här fallet är ordet hon söker snarare förkastligt, fördömligt, oacceptabelt, klandervärt eller helt enkelt dåligt.

    Tuttar och snoppar idag…

      Kommer nog rumpor imorgon då. Spännande.

    Varför pratar ingen om RISKERNA att göra en bröstoperation? Så många unga (och säkert äldre…) som tror att det är riskfritt. Har ingen hört talas om breast implant illness? (Jag vet att Amanda Lundgren pratat om det då hon drabbades av det men jag tycker att det borde pratas om mer).

      Min vän fick breast implant illness och det tog många år innan hon förstod varför hon mått då dåligt. Det borde verkligen pratas mer om riskerna.

      Har inte individen något ansvar själv att ta reda på risker med ett ingrepp?

        På den tiden min vän gjorde oprationen pratade ingen om breast implant illness. Och som jag förstått är det väl relativt nytt sen man upptäckte det? Och inga vetenskapliga bevis? Har man ens studerat detta? På min vän blev det en väldigt märkbar skillnad direkt efter att hon tog ut iläggen.

          Hur vore det om man konsulterade med kirurgen innan operationen för att bli upplyst om risker istället för att ta det med en influencer…?

      För att det är en av de operationer med absolut lägst risk. Det finns inga vetenskapliga bevis för breast implant illness heller och även om det fanns det är det inget direkt farligt eller något som inte går att åtgärda. Man behöver inte skapa massa propaganda där det inte behövs. Det är jätte vanligt att idag fixa brösten, de flesta blir nöjda, och riskerna är minimala. De som finns åtgärdas oftast gratis. Sen finns ju självklart risker med anestesin vilket man bör tänka igenom. Brazilian buttlift däremot är väldigt riskfyllt och där kan man tala om massa farliga risker, men som sagt man behöver inte skapa massa falsk oro där det inte finns.

        Låg risk betyder ändå inte riskfritt.

          Jag har inte sagt det heller. Men personen ovan får det att låta som att det finns så många risker att man bör sky bröstoperationer som pesten. Jag tror det är få människor som tar ett beslut att genomgå en sådan operation bara på ett ögonblick, de flesta tänker igenom, träffar kirurger, ställer frågor och tar sedan ett beslut. Vissa här får det att låta som att influencers är så korkade att de inte ens inser att det finns risker med all kirurgi. Sen går det INTE att undgå och spela som att det yttre inte betyder något för hur man mår i sig själv, och bröstoperationer har fått många kvinnor att må mycket bättre i sig själva.

          Exakt.

        Jättevanligt med bröstoperation?

        Vad rör du dig i för kretsar, om man får fråga? Och ta inte illa upp är du snäll, jag är uppriktigt nyfiken. 🙂

          Håller med. De flesta jag känner har inte opererade bröst och de få jag känner som har det skulle jag inte räkna som de mest…. allmänbildade eller vad man ska säga. Försöker inte låta elak det är bara min personliga åsikt.

            Håller med där. Nåt samband ändå kanske

      Jag upplever att det har pratats mycket om breast implant illness på Youtube överlag senaste åren men inte så mycket bland svenska youtubers. En del plastikkirurger har slutat att operera in skiten och ägnar numera sin tid åt explant istället för att så många fått sin hälsa förstörd och är sjuka. De kvinnor som signalerade om den här sjukdomen på 80 och 90 talet blev ofta bortviftade som hysteriska hypokondriker. Positivt att det börjar tas på allvar.

      Nej men du vet, det är viktigare att se hur och sexig ut. Sjukdom? Finns säkert valium och ssri som hjälper. (Dumhet vet inga gränser.. )

    Ledsamt att se unga kvinnor lida av kropps hets på detta sättet!
    Att ytlighet går så långt att man opererar sig och riskerar sin hälsa!

    Är man snäll bryr sig ingen om ifall man har stora och de som ändå skulle bry sig kan man strunta i

    Hon döljer det i alla fall inte som Linn Ahlborg.

    Kommenterade på Matplatsen i morse (gällande att de flyger till Spanien nästa vecka) och frågade kring den pågående pandemin och den kommentaren raderades väldigt fort. Är alltid så när hon får kritik. Kan man inte bemöta det istället och förklara hur man tänker? Hade varit lättare att respektera andra människor då känner jag.

    Jag tycker det är roligt att följa Nellie nu. Hon har mognat väldigt mycket sen hon bröt upp från familjen, och hon och Olav verkar passa bra ihop.

    Hon har en lugn och sansad inställning till kropp och bröstop. Det är faktiskt upp till var och en. Bara för att man är hoppryttare betyder det inte att man inte är kvinna. Var och en gör som man vill. Själv tillhör jag en generation som inte opererat sig, det var en utopi att göra när jag var ung. Inte ens att raka sig/vaxa sig är en självklarhet, på vintern får det växa fritt. Men idag är det annorlunda, dagens unga kvinnor lever under en helt annan kroppsstress än vad vi gjorde på -70 och -80 talet. Vårt snabba informationssamhälle har verkligen för- och nackdelar.

    Det är roligt att följa Nellie nu. Önskar henne all lycka till med verksamhet, hästar och tävlingar. Följer henne med glädje.

      Fast som hoppryttare är det knappast en fördel med stora bröst. Snarare tvärtom.

      Men jag har också, i övriugt, också tyckt att den nya Nellie känns intressant och spännande att följa. Den ostoppbara Businesskvinnan Nellie med visioner och planer har känts som en inspiration för andra unga med drömmar. Trist bara om de drömmarna inte kan förverkligas för en kvinna om hon inte också har inkomst baserad på sexuell tillgänglighet, om än visuell. Olav lägger ju inte ut utmanande bilder där han poserar halvnaken…? Han är säkert rätt snygg, kan jag tänka mig, ändå behövs det inte.

        Det håller jag med dig om.
        Men Olav han jobbar väl som beridare i stall och tävlar inte så mycket själv. Han har förmodligen inte ekonomi att köpa in de hästar som krävs.
        Nellie satsar på en karriär som elitryttare. Det kräver väldigt stor ekonomisk power. De hästar hon behöver kostar multum. De allra flesta satsande ryttare klarar inte att köpa in de hästar som krävs.
        Frågan är om hon verkligen har ekonomin att fortsätta satsa. Räcker verkligen de olika samarbeten som hon gör? Tror att hon måste bestämma vilken inriktining hon ska gå i fortsatt satsning. Rida egna hästar, eller satsa på jobba internationellt.
        Tänker på Wilma Marklund som jobbar hos Henk Nooren. Tror det är rätt väg att gå för unga, satsande ryttare. Väldigt få är mångmiljonärer som kan köpa in eget material som tar dom ett steg vidare…

          Det är detta jag också undrar över. Nu håller hon lektioner också och tar in lite pengar där med. Men i övrigt misstänker jag att det är diverse ”samarbeten” som förväbntas vara den största inkomstkällan tills vidare. Och då måste det vara frestande att sexa till sig lite och få fler samarbeten….. Trist men en verklighet.

          Vill man inte åka utomlands och arbeta som beridare och då få tävla andras hästar flera dagar i veckan så är det svårt att göra sig det namnet och skaffa de hästarna själv.
          Hon har aldrig velat arbeta sig upp hos någon annan då hon har svåra samarbets och attitydproblem.
          Därav så måste hon sälja sig själv med alla samarbeten för att på så sätt sponsra sin egen satsning i den takt hon har råd.
          Nu försöker hon ju sälja många hästar för billigare pengar vilket säkert ger 40-50 tusen per häst till henne.
          Tror inte ens hon försökt höra sig för om att få jobba sig upp hos någon annan toppryttare eller större försäljningsstall då dessa oftast går via kontakter och att hon nog inte vill, i hennes värld förnedra sig med att slita hårt för att få den erfarenheten hos någon annan.
          Jag är vän med flera av hennes jämnåriga som satsar stort och de tillbringar åren nu efter gymnasiet i Belgien, Tyskland och usa och samlar kontakter och erfarenhet

    Är det ingen som ska kommentera hur söt vovven var!? ?

      Haha supergullig ju! Måste ha uppmärksamhet liksom. Påminner om min katt när jag sitter vid skrivbordet och pluggar, då sätter hon sig mitt på alla papper och böcker och ba nu ska jag tvätta mig.

    Jag tycker ändå att det märks tydligt att Nellie nu står på egna ben – och måste dra in inkomst för sin egen försörjning. Hon har stora omkostnader och stora planer och visioner. Får man då fler samarbeten om man ser sexigare ut, är det nog svårt att stå emot frestelsen att fixa sig lite. Hon har ju tidigare fiskat rätt ofta mot Calvin Klein och drömmer kanske om ett fett kontrakt med dem. Och hon lägger nu, igen, ut alltfler bilder som är sexuellt utmanande. Och gör allt fler random samarbeten. Frågan är väl hur långt man vill gå för att säkra sin ekonomi och sen kunna leva det liv man vill ha? Svår fråga. Jag vet inte.

    Jag noterar att övriga anser att Nellie vuxit i både tanke och uttryck. Dessvärre gäller inte detta kunskaperna i det svenska språket och stavning eller grammatiska regler! Att ha goda kunskaper i detta är en nog så viktig sak om man väljer att jobba som influenser där språket är det verktyg man använder mest av allt!
    Det är för mig en gåta hur man kan uttrycka sig såhär pass dåligt och skriva så illa som man ser i detta inlägget! Det är ju oerhört tråkigt – ur alla synvinklar…
    Nej – jag önskar att Nellie använt hälften av de pengar hon lagt på nämnda bröstoperation till en privatlärare som kunnat lära henne bättre svenska istället. Det hade hon haft stor nytta av i framtiden oberoende på vilket yrke hon tänkt använda sig av. Att hon kunnat ta sig igenom 9 år i skolan och avsluta med ett godkänt betyg i det svenska språket är för mig en gåta! Jag förstår absolut inte hur detta ens är möjligt!
    Men det är klart – man får och kan ju självklart sluta skolan med ofullständigt betyg i diverse ämnen. Och man kan kanske jobba som influenser även om man varken kan prata eller skriva korrekt svenska! Men det är märkligt att ingen påpekar det för henne. Det borde ju ligga i hennes eget intresse att behärska detta lika väl som att kunna ta en bra ”selfie” eller beskära en bild på bästa möjliga sätt!
    Jag misstänker nämligen att Nellie besitter goda kunskaper i det mesta när det gäller just bildhantering och det mesta runt detta, men som sagt – språket och grammatiska regler kan hon inte mycket om…
    Tyvärr…
    Fast det går ju att fixa. Kanske med hjälp av en privatlärare för hälften av priset det kostar att operera brösten, tänker jag…

      Eller bara någon som skriver om hennes inlägg och returnerar för att postas

      Men så dåligt skriver hon väl inte att hon inte borde blivit godkänd i skolan?

        Det gick ju så pass dåligt att det inte var någon idé att söka till gymnasiet

      Fast citatet ovan, i själva inlägget, är väl nerskrivet från Nellies video, dvs talspråk. Så det är kanske inte riktigt rätt att döma hennes skrift utifrån det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.