Det händer på Instagram

https://www.instagram.com/p/CEh6gF5AwXh/

Adele anklagas för CA efter att ha lagt upp den här bilden för att uppmärksamma Londons inställda Notting Hill Carneval.

https://www.instagram.com/p/CEj-eLIpPWk/

En av anledningarna till varför jag valde en hund, modell större.

 

https://www.instagram.com/p/CEl9l48s9Zn/

Det finns kanske hopp för mig och Anna Book ändå?
Tror ni jag slutar vara Pomperipossa om vi byter singlar med varandra? 😉

Jag skulle tro att det här är mest smickrande plagget jag skulle kunna ha på mig.
På tvärtomspråket.

Tjo och tjim, här var det smygreklam av Ylva Fogel för hela slanten.
RO eller KO? RO eller KO? Eller båda?
Klicka här för att komma till RO.
Klicka här för att komma till KO.

Marcelo har blockat mig på Instagram upptäckte jag nu.
Jag antar att han blev lite putt över det här inlägget där jag samlat all hans smygreklam för Monokliniken Sverige. 

168 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Så himla komiskt att Booken tycker att DU är själva roten till det onda. Det är ju inte hennes beteende eller familjens gärningar som skapar rubriker och draman. Självinsikt – not so much…

      Anna utmanar ju folk att våga säga sin mening utan anonyma konton, Camilla gör just det men då blir hon blockad. Hur fan ska Booken ha det??

      Att vi sitter här och har åsikter om Anna är inte Camillas fel, våra åsikter är desamma även utan BB som plattform. Man kan stänga ner internet och tvinga bort folk från att lufta åsikter offentligt men då börjar det likna Nordkorea. Anna hade inte blivit mer populär för det dock.

      Jag blir så trött på henne.

        Men om du blir trött på Anna varför har du så stort intresse för henne? varför hittar du inte något du blir pigg av ? mycket underligt. ? till 09:11.

          Men låt 09:11 vara!

          Sluta spela dum.

          Får man bara ha åsikter om saker man blir pigg av/är positiv till? ? låter tråkigt ?

            Men 09:31 är bara korkad som försöker verka smart, låt hen vara, det blir bara pinsamt

              Tycker hon sa ngt klokt!!

      ?? Det är ju faktiskt något fel på henne. Känns som någon personlighetsstörning av något slag. Avdankad 80-tals sångerska med barn som stjäl och våldtar… Vad är detta för familj?

    CA? På grund av bikinin eller håret? Så trött på allt tjat om CA. En uppdelning av människor kan aldrig någonsin leda till gemenskap och allas lika värde.

      Adolf Hitler hade varit glad åt hur vi delar upp människor.✊?✊?✊?✊?✊?

        Ja, typ så. 🙁

        Precis som alla förtryckande fundamentalister och galningar när vi delar upp pojkar och flickor, kvinnor och män.

        Jag förstår verkligen inte hur folk tänker.

          Tycker svenskar blir glada när icke svenskar firar midsommar har folkdräkt, äter sill, dansar runt midsommarstången och så.
          Men andra hade alltså blivit förolämpade och kallat det CA och rasism?
          ?‍♀️

            Hmmm nja, jag är adopterad och har en väldigt fin folkdräkt som min mors bästa väninna har sytt till mig. Jag brukade klä mig i den vid midsommar och det var inte speciellt roligt att höra SVARTSKALLE ÅK HEM på vägen till firandet. Jag hade tyckt att det vore så roligt att bära den på nationaldagen men jag undviker att gå ut överhuvudtaget. Ja sånt är livet.??‍♀️

              Tråkigt men lovar att det inte är representerade för de flesta svenskar.

                Det vet jag men jag håller mig ändå inne den 6 juni. Har försökt fira många år men får bara skit.

            Nej! Det finns ingen rasism mot vita.
            CA handlar främst om POC.
            Du kan inte jämföra svensk midsommar med det förtryck och CA poc blir utsatta för.

              Finns visst rasism mot vita.

              Men lägg av. Det finns det finns. Det finns massor här i Sverige. Speciellt mot kvinnor

              Dessutom så tycker inte jag att dagens barn, som sällan har några åsikter om hudfärg ska straffas för vad som har hänt för många år sen.
              Men självklart ska man förmedla vad som har hänt historiskt. Och se till att det inte händer igen

              Hatet mot kvinnan lever dock kvar lika starkt och man ser mer och mer att det blir ok att täcka små små barn i både burkor och slöjor. Det ser jag som ett stort problem. Religionsfrihet är viktigt men det är minst lika viktigt att få slippa religon – även om man är uppväxt i en religös familj.

              Rasismen mot kvinnor är vidrig

                Känns som du blandar ihop kvinnohat/förtryck med rasism.

              Jag jämförde att annama och visa att man respekterar ett lands kultur alt ett folks kultur vilket är exakt vad Adele gör. Det kan människor göra med vita traditioner utan att det blir en grej på twitter, men vita får inte göra det med trationer med ursprung hos svarta menar du?
              Sorry men ni kommer snart ta över som den ”grupp” som diskriminer och hatar på grund av hudfärg.

          Kan förstå till en viss del, men min pojke och flicka delar rum och har alla slags leksaker, endå väljer pojken att leka med bilar o tågbana, medans dottern gärna vill leka mest med dockorna och ”tjej” sakerna. Jag klär dom väldigt flickigt och pojkigt för det är så dom vill ha det hon vill ha rosa och enhörningar och han vill ha blått och gärna superman tryck eller liknande. Och jag antar att det är så bland dom allra flesta flickor och pojkar, jag själv var en pojkflicka som hatade klänningar och flickiga saker som barn. Jag tror vi är ganska olika män och kvinnor, generellt. Inte i alla fall. Men oftast. Och vi måste få vara olika. Med det sagt så vet mina barn att det inte finns ”flick och pojk” kläder, det finns bara kläder. Endå väljer dom det steriotypiska när dom får välja själva.

            Män och kvinnor är väldigt lika varandra, men självklart olika också.
            Jag tycker man ska hitta likheter, vara snäll och inte leta orsaker till att missförstå varandra.

              Låt folk bara var de personer de är oavsett kön… är du ”stereotypen” så är det också OK!

            Förlåt, men det är så tröttsamt att detta argument alltid kommer upp.. Det är inte relevant vad dina barn väljer om de inte levt livet helt isolerade från andra människors förväntningar och skapande av kön! Vad har du klätt dem i för kläder fram till att de började välja själva? Har de gått på förskola? Lekt med andra barn? Fått olika presenter från vuxna? Tittat på barnfilmer? Osv osv..

              Jo absolut men det är ändå två olika kön med olika biologiska behov. Det får inte glömmas.

                Men färgval på kläder är ju inget biologiskt behov….. Det är helt och hållet normativt.

                Vilka biologiska behov menar du? Jag har två döttrar och de leker med allt möjligt, de gå på förskolan några dagar i veckan och så fort de har varit där ska de vara så flickiga som möjligt. Sen så färgas de såklart av alla runtomkring, hur jag är och ser ut, mina vänner och deras egna vänner. Barn är smarta och hittar mönster och outtalade regler överallt. De vill passa in och göra som andra gör. Frågar man en 4 åring vad en pojke och flicka är så får man till svar vad de har lärt sig.

              Men mina pojkar har älskat traktorer, lastbilar och i princip allt med motor ända sedan de bara var några månader, långt innan dagis.. Det är knappast en preferens de lärt sig av omgivningen ändå finns den – klart och tydligt. Så självklart det är skillnader på kön! Men varför måste vi hålla på å göra skillnaden ännu tydligare genom att konstant uppmärksamma kön?

                Och nej, traktorer och motorer är definitivt inget intresse hos varken mig eller pappan!

            Och du tror att de väljer sina rosa/blå kläder heeeeelt utan påverkan från omvärlden?

            2-åringar har redan superkoll på vad mammor och pappor gör t ex. Sen sätter de det ju inte det i kontext med kön eller könsroller men har som sagt råkoll på att det är ”mamma som städar och pappa spelar tv-spel”. Mot slutet av förskoleperioden brukar de ha väldig koll på vad flickor resp pojkar gör och hur de ”ska” se ut. Så ta dem till en öde ö och se till att de är helt utan inflytande från omvärlden (inklusive stereotypa föräldraroller), SEN kan man uttala sig om vad specifikt just dina barn gillar.

              Men människor formar sig själva, sina intressen osv. i ett sammanhang. Alla gör det, så länge dom lever. Är vi alla någon slags mähäs då eller vad?
              Är det önskvärt att uppfostra barn på en öde ö? Mår människor bra av sånt? Tvivlar starkt. Så vad har vi för alternativ tycker du?

            Du har definitivt lärt dina barn att välja könsstereotypa kläder och leksaker, det märks på din attityd. Kanske inte medvetet, men ändå

            Det handlar om att de egentligen inte har valt själv fast du tror det. jag lärde mig något ganska intressant på en föreläsning nyligen att pojkar och flickor bemöts olika redan från födseln, det handlar om hur vi talar , vilken ton och sättet. Detta är dock känt sen länge, men de intressanta är hur vi vuxna för över värderingar omedvetet om vad vi anser vara passande för pojke respektive flicka.

      Kultur är dessutom ständigt i förvandling. Det går inte att frysa in en kultur och stänga in den. Framförallt inte i dessa dagar då människor reser och förflyttar sig över alla gränser. Allt utvecklas och förändras. Att försöka förhindra det är omöjligt och definitivt inte önskvärt.

      Att säga att Adele CA är nog det dummaste jag har hört. Hela temat för karnevalen är att delta iklädd karnevalkläder (fjärdar och bikini). Ibland väljer man inte ens själv outfit om man deltar med förening eller dansgrupp. Folk är idioter. Jag har besökt karnevalen med min dansgrupp kanske 8 ggr, jag är poc, men väldigt många är det inte. Folk borde ta reda på vad det är innan man börjar skrika CA och annat trams.

        Tror du att man tar upp CA på grund av fjädrarna?

          Har du deltagit på nhc? Låter inte så. Jag använde fjädrar som exempel. Som dessutom jamaicanerna snott från brassar. Oavsett så har hon vuxit upp i dom områden med stor etnisk mix och deltagit mvh så många ggr. Så nej, inte frisyren heller är CA i den här kontexten.

          Är det pga en bikini med ett lands flagga på? Är det något att bli upprörd över, ärligt? Jamaican eller ej?

    CA = världens sämsta ursäkt för hat mot vita. Det är ju aldrig någon som ropar CA när en färgad person använder något som vita uppfunnit.

      Själva förutsättningen är att en gruppering är i underläge liksom. Vita, så kallat, är inte i dagsläget i underläge. Därför kan det inte vändas om som du försöker, finns liksom inte ett ”vända håll” kort som i UNO.

      Kan inte förklara det bättre, och har en känsla av att du inte är intresserad av att förstå

        Målet är väl ändå att ingen skall vara i underläge, vilket vi knappast kan uppnå genom att fortsätta dela upp folk i ursprung och hudfärg. Det cementerar bara folks fördomar om ”raser” och olikheter.

        Brasilianer är inte i underläge gentemot Adele ?

          Inte? Du menar att en genomsnittlig brasilian har mer makt och kapital än Adele?

            Är Adele ett land?

              ?

            Nej? Vi pratade väl om huruvida brasilianer är i underläge?

          Det är Jamaicas flagga på bikinin?‍♀️?‍♀️?‍♀️ herregud! Innan du ens har fattat det så kan du hålla tyst. Det är heller inte du som bestämmer vad som är kulturell appropriering. Det gör den minoritet som den handlar om.

            Vilken minoritet handlar det om? Folk med samma fula frisyr?

            Är det många jamaicaner som har klagat? Eller är det som vanligt, mest blåhåriga vita genusstudenter?

              Eller som vanligt, troll som dig.

                Jag har inte klagat på Adele 🙂 är alla som inte tycker som du troll? Heter du Anna Book?

              Om jag som halvjamaican inte bryr mig och ingen i min släkt heller, kan vi lägga ner diskussionen om CA då? Alla skrattar bara åt hur stressade vita personer blir av den här bilden…

                Vad ska alla oikofober då göra med sin lediga tid?

              Jamaicaner försvarar ju henne på twitter.

              Kollade kommentarerna på hennes bild och många från Jamaica säger att de är glada över hennes bild, hår och allt. Hon skulle ju på en cornival, inte en random grillfest. Så ja. Vita mest som blir arga

              Alla Jaimacaner i tråden under hennes inlägg på Instagram stöttar henne.
              Även svarta britter.

            Hon ser ju ut som en brasiliansk karnevaldansare oavsett mönstret på behån. Har Jamaica approprierat karnevalkostymer?

              Det handlar om håret tydligen.

          Nej. Och det här är från Notting Hill Carneval i London. Adele växte upp i ett mångkulturellt område och har alltid deltagit på festivalen och försvaras av mååånga fler än de som är negativa av detta. Skillnad på cultural appreciation (Adele) och cultural approprioation, vilket ju är utnyttjandet och förlöjligande av kultur/kulturella symboler.

        ”Vita, så kallat, är inte i dagsläget i underläge.”

        Vem har bestämt det?

          Vadå bestämt? Är fakta.

            Beror på vart i världen du befinner dig.

              Nej

              Nej, verkligen inte. Var diskrimineras vita systematiskt just för att de är vita? Jag håller med om kritiken mot CA men nu ska vi inte börja låtsas som att rasism inte existerar i dennavärld där vita behandlas oftast bättre än andra.

                Sydafrika? Få som pratar eller ens vet hur de vita behandlas och lever i fattigdom och fruktansvärda förhållande i slummen.. Omvänd rasism i sin bästa form.. Hemskt!

                  Eller så hämnas lokalbefolkningen på de vita som trodde att de kunde komma och ta över landet…

                    Det goda hatet?

                    Plötsligt hamnar det om hämnd istället för omvänd rasism….

                    Lokalbefolkningen i Sydafrika är själva invandrare där. Bantufolk är inte ursprungligen från den regionen av den Afrikanska kontinenten. Få vet att Afrika är oerhört mångkulturellt med stora skillnader stammar emellan. Många Afrikanska stammar delar inte ens samma gener alls och tävlar konstant om territorium. Bantufolken i Afrika har lyckats sprida sig söderut genom konstant krigföring mot sina grannar.

                Välj en valfri svensk förort där de vita är i minoritet.

                Har bott i Asien och där kan jag väl säga att det inte alltid var superlätt att vara vit och västerländsk. Rasism handlar dessutom inte bara om systematisk rasism.

          Nja, det är väl ingen som ”bestämt det”, ser du på hur världsordningen ser ut samt kan lite historia samt samhällsorientering så borde du ha insikt i att det är så det ser ut i dagsläget.

          MEN, det är inget som är hugget i sten, många människor (kanske inte dej inkluderad då) gör allt de kan för att öka jämlikheten här i världen. Men det är svårt, med tanke på ignorans samt okunskap.

            [Borttagen kommentar]

            Kina var världens största ekonomi i 2000 år. Sen blev USA störst i 200 år. Nu är Kina störst igen. Kina har mest makt och störst inflytande på en global nivå.
            Vill du diskutera inrikesproblem i amerikanska städer så är det ett annat ämne.

              USA har varit störst i ungefär 100 år. Innan dess UK i ca 200 år.

            Att kalla Adeles utstyrsel för cultural appropriation är inte att öka jämlikheten, snarare tvärt om. Det hon gör kallas för cultural appreciation =)

          hahahaha

          [Borttagen kommentar]

          Men herregud vilken jävla nivå. Kolla vilken forskning som helst, eller använd huvudet. Vita är inte diskriminerade på ett STRUKTURELLT plan. Det betyder inte att inte nån vit människa någon gång råkar ut för något hemskt. Att du har en åsikt betyder inte att det är fakta.

        Ja fast alla skriver inte under på den problemställningar. Faktiskt är vita i dramatisk minoritet i världen dessutom.

          Skriv på fb istället! ?

          Hört talas om ekonomisk och politisk makt? Det handlar inte bara om X antal människor med den ena eller den andra hudfärgen.

            Erkänn. Du vill egentligen bara hata på vita, eller hur?

            Så, med tanke på Kinas inflytande i världspolitiken och världsekonomin så kan vi säga att Kina står i överläge jämfört med Sverige, och då kan vi inte anklagas för CA gentemot kineser?

              Tror inte du får något svar på din fråga, för du bevisade just de logiska bristerna i CA ?

                Det spela knappast någon roll med dessa människor, för känslorna triumfar över logik och vetenskap oavsett. Är man kränkt så har man rätt och så är det med det.

        Kultur handlar väll knappast om hudfärg!
        Kulturer varierar innom hudfärger rejält om man kan säga så.
        Dessutom finns finns systematisk rasism mot vita, mvh Ryss som upplevde det svenska rysshatet på 80 och 90 talet.

        Vad jag blir lite fundersam för ang CA är att kulturer alltid influerats av andra kulturer och historiskt har det ju varit kulturer man beundrat och sett upp till som gjort starkast intryck och som man tagit efter mest, och också det som haft mest makt då såklart. Den påverkan har ju också lett till positiva saker för den egna kulturen, att den växer, bevaras, att ett språk sprids och därför stärks, mer makt, upplevelser och glädje osv.

        När man kallar alla typer av kulturella influencer för CA blir det som att föröka stoppa vissa kulturers priding för att bevara dem. Men är det så man bevarar en kultur? Kan man ens bevara en kultur genom att konservera den, bestämma att nu är den färdig och ska skyddas och defineras? Och blir det också inte något tokigt med att vi definerar vilka kulturer som är i underläge, och sen bestämmer att just dem är det rasistiskt att inspireras av, men andra kulturer som är i överläge får man gärna inspireras av. Det är inte CA att vara typ frankofil liksom. Kan detta riskera att då en bakvänd effekt? Och kan man någonsin klättra från underlägeskulur till överläge? Är det odelat positivt för kulturens utveckling att vara stoppar i bevara-facket?

        Sen det här med att det är minoritetsgruppen i fråga som bestämmer vad som är CA. Hur går det till egentligen? Inte genom demokratiska beslut direkt? I praktiken blir du ju alltid CA eftersom minst en person med tolkningsföreträde brukar tycka att det är det, och då anses det räcka. Men blir det här en rättvis representation av vem som får höras? Eller blir det kanske personerna med störst makt, ofta som bor i västerländska länder och som har västerländsk materiell standard, som kommer mest till tal? Medan människor med mindre makt och pengar som kanske försörjet sig på att t ex sälja turistprylar, som någon nu bestämt är att ”expolatera” kulturen att köpa, (och således minskar kundunderlaget), de kanske inte får höras så mycket alls? Idén att det det är minoritetsgruppen som bestämmer utgår ju från att gruppen är enhetlig och alla tycker samma sak samt att det saknas interna maktstrukturer inom gruppen.

        Och vad jag syftar på nu är inte när någon typ ”klär ut sig till indian” eller alls folk som klär ut sig, utan när uttrycket används bredare än så, vilket det hela tiden går mot att göra, och vilket aldrig kan stoppas när defintitionen är att så fort minst en person säger CA så ÄR det CA och alla motsägelser bemöts med ”läs på” och så är det punkt där.

        Sen tycker jag mycket klokt finns bakom CA, främst kring hur vi tar del av vissa kulturer och att en del sätt att göra det på inte är bra. Och att man ska lyssna och ge utrymme till människor från minioritetskulurer (lyssna betyder dock inte automatiskt betrakta allt som oemotsägbar sanning). Men är tveksam till annat med hur begreppet används. Tror begreppet kommer urvattna sig själv så som utvecklingen går nu.

        Vita? Så alla lusfattiga vita i tex öst Europa är inte i underläge jämfört med en svart mellanklass person? Jag antar att du tycker att deras ljusa hud fortfarande gör dom överlägsna för det spelar ju ingen roll om dom är fattiga, utan rättigheter, hemlösa, osv. Dom har ju ljus hud så dom ska bara sätta sig ner i båten o hålla käften för dom är ju överlägsna med sin ljusa hud. ?. Galet

          Ordet du letar efter är intersektionalitet och självklart måste en se alla linjer när en tittar på individnivå även om mönsterna ser annorlunda ut på strukturell nivå.

          Så jo, en lusfattig vit i östeuropa kan absolut vara i underläge jämfört en svart medelklassperson, när en pratar om ekonomisk makt, kulturellt kapital, framtidsmöjligheter osv. Pratar en om hur en eventuellt blir bemött i vården eller av polis osv så blir hudfärgen en faktor som kan vikta över åt andra hållet. Om inte den lusfattiga vita också är roma för då är det ju ett massivt underläge just i Europa osvosv.
          Lägg också till linjer som Man – Kvinna, Fungerande kropp och sinne – Funktionsnedsatt, Hetero – Homo – Trans, Ung – Gammal osv. Geografisk och kulturell kontext spelar roll det med.

            Precis, många faktorer spelar in så man kan inte generalisera. Vilket gör hypotesen helt meningslös. Jag tvekar på om en Saudisk prins känner sig förtryckt av en blond bonde i Moldavien eller Polen. Vem är vit förresten?

              Precis, det romer, judar, palestinier, israeler utsatts för och utsätts för än idag – är det rasism eller vad kallar man det? Är dom vita? Eller räknas dom som en annan ”ras” så det blir rasism som dom utsätts för? När går gränsen gällande våld mot en annan människa från att vara en våldshandling till att vara en rasistisk handling? Hur ljus i hyn får man vara för att man ska räknas som vit och därmed inte kan utsättas för rasism? För är du vit och utsätts för våld av någon som inte räknas som vit så verkar det av vissa i kommentarsfältet här anses som ”hämnd för allt de tidigare utsatts för av vita människor” eller dylikt. Som att våld mot vita då plötsligt är mer OK än våld mot någon av POC.

      Är också trött på CA-kortet. Och då är jag helt för debatt och är helt med på vita privilegier osv. Men CA ger mig stroke. I vart fall när det skriks så fort en vit tjej har flätor eller vad som helst. Jag fattar kritik när det exempelvis gäller stora företag och modehus som målar vita modeller mörkare osv. Men detta att vita personer inte får inspireras eller hylla kläder och utsmyckningar som har sitt ursprung i andra kulturer. Om något ser jag det enbart som positivt att lyfta fram, tycka om och få uttrycka sig som man vill stilmässigt.

      Sedan är det ju stor skillnad på vilken CA man pratar om.
      Cultural Appreciation är liksom inte alls samma sak som Cultural Appropriation.

      Att folk fortfarande inte lärt sig vad skillnaden är, eller ens att det FINNS en skillnad övergår mitt förstånd

    Spännande vänskaper hon har. Hon gillar också Cissi. En författarpodd?

    Alex
    Cissi
    Elaine
    Sigge

    Ett samtal om författarskap och livet. Några flaskor vin. Och sen utbryter kaos

      Och Cissi anklagar alla för gruppvåldtäkt efter ett par år.

    Vem är den där Hanna? Så trött på att se henne trycka upp fiffin och röven mot kameran på varje bild.

      Varför tittar du då? Så ofta dyker hon ju inte upp på Bloggbevakning så om du ser det på varenda bild söker du ju medvetet upp hennes bilder….

        Nej kommer upp på feeden, söker absolut inte på hennes IG. ?

          Går ju att välja att inte se hennes inlägg i flödet. Lär dig instagram så behöver du inte bli så trött av att vara där.

            Haha hej Hanna! Kan man blocka dig här också? Hade varit skönt?

              Varför skulle någon av kommentarerna vara från Hanna? Bara för att de inte håller med dig?

    Bianca I har photoshoppat två bilder på benen. Om zoomar in på högra ben och vänstra fot då kommer ni se… Jag tycker synd om de som tycker hon är så snygg och vet inte att det är photoshoppat. Jag alltid zoomar in på nån bild. Jag önskar att de yngsta eller som tycker om henne, måste kolla först , det är inte ok att photoshoppa och ge förebild för de yngsta att de tror att hon har perfekt kropp. Hon är redan fin som hon är. Vi måste visa som vi är. vi är vackra oavsett hur vi ser ut, inte använda photoshop för att minska eller förstora nån kroppsdel.

      Tycker du vi ska leta nu bland 1000 bilder eller?

        ?

        senaste inlägg

      Ser det faktiskt inte 🙂

        Supersmala vader.

          * Helt normala vader

            ja../ det är väl snarare de där hiskeliga jätteskorna som gör att dom ser extra smala ut…

        Jo du ser det om du ser noggrann.. Hon har suddat på vad då man ser lite grå. det är inte linje på vad, ojämn

      Om det nu är tröjan som Bianca vill göra reklam för hade hon väl kunnat lägga upp bilder där bara tröjan syns?
      Då hade hon ju sluppit photoshoppa så vaderna blev alldeles för smala?

        Men VART någonstans är de photoshopat? Jag ser bara ett par vader, som ser exakt likadana ut som på alla hennes andra bilder. Jag har svårt att tro att man fortsätter att fota helkroppsbilder om man har så extrema komplex att man måste photoshopa sina vader. Ingenting är redigerat för att bli smalare, så kan folk sluta komma med falska anklagelser som bygger en enorm osäkerhet hos unga?

          VAR nånstans

            Men vilken hjälpfull kommentar. Du är säkert jätteskoj på fest ???

      nä ingen photoshop.
      De enorma skorna hjälper till att göra att anklarna ser ännu smalare ut samt posen.
      Har själv väldigt smala anklar/vader och med sprättben och lite vinkel ser de ännu smalare ut. Hade hon haft typ öppna klackar hade du nog inte reagerat.

      du är en idiot. Kolla hennes vloggar så ser du att hon har helt perfekt kropp. Få inlfuencers som har lika snygg kropp som hon i rörligt ofiltreerat format

        Tack vare bulimi. Bra förebild du förespråkar.

        Nu finns det väl inte bara en kroppstyp som är snygg?!

        Det stora problemet med alla yngre (och äldre) influensers idag är de där fyllda läpparna… alla var snyggare innan och munnen ser bara konstig ut när de pratar för att läpparna inte rör sig normalt.

          Vilka fler olika kroppstyper som är snygga finns det då?
          Undrar verkligen.

    Marcelo har lagt upp mer omarkerade reklam inlägg, så kan ha med det att göra kanske ?

      På tal Marcelo. Han har ju inte visat gaddarna sen han kom hem. Blev han inte nöjd?

        Är dom klara då?! Eller väntar han fortfarande på dem?

        Exakt…han sa ju att han kommer le och skratta nu så tänderna visas. Sicken tönt han är.

          Tror dock att det är en svår vana att bryta. Att om man är van vid att prata och le på ett speciellt sätt för att man inte vill visa tänderna, är det svårt att helt plötsligt börja göra det naturligt!

          Hade han ens något fel på tänderna innan?
          Känns så extremt att fila ner alla sina tänder och sätt in nya om man inte har jättedåliga tänder innan.

        Ånej, säg inte att han slipat ner sina riktiga tänder för att sedan inte ens få ett bra resultat.
        Ångest!

    Blir det öppet spår ikväll?

      Det är redan tidsinställt så jag inte missar det. Igen.

        Haha traumat när ÖS uteblir

          Verkar vara ett enormt trauma så fort ett öppet spår uteblir. Sorgligt egentligen.

            Är det inte bara att kidnappa det senaste inlägget isf?

    så komiskt att se chloe schutermans kommentarer på exakt varje bild som andra influencers lägger upp

      Hela hennes värld antagligen. ?

        Tror snarare att hon vill synas för att dra trafik till sitt eget konto (och youtubekanalen) i hopp om att själv växa som influencer.

          Hela hennes värld mao.

            Eller bara hennes sätt att tjäna pengar? Verkar väl soft, antagligen mindre tid och jobb är gemene man får lägga på att försörja sig.

      Har också tänkt på det. På ALLA jävla influencers bilder dyker lilla tönten Chloe upp och jamar ”ååååå finaste”

    Trodde att det var Kate Perry när jag såg kortet på Adele! ?

    Åh älskar Adele och tycker hon är bra på många sätt men här saknar hon faktiskt taktkänsla.

      Inte enligt jamaicaner

    De som tar CA på allvar är rasister och idioter.
    För ska vi låta hudfärg/etnicitet bestämma vilka frisyrer eller kläder vi får använda är vi på ett väldigt sluttande plan.

    Var en farbror i Tyskland som drog CA till sin spets och det gick inte alls bra.

      Var väl inte riktigt ca han drog till sin spets..

        Jo det var det

      Spot on

    Ylva Fogel?
    Var det inte hon i Paradise hotel som inte kunde låta bli att säga varannat ord på engelska….

    Såg hennes hund har instagram, vad i hela är F1 Cockapoo bear sea lion cub för ras?!
    Allt som mixas idag blir verkligen en ”ras”

      F1 = fen ?
      eller
      fetta?

      eller
      fone?

      Mixar man två raser eller fler blir det tvättäkta blandraser.

        Efter några generationer blir det väl en egen ras (om man fortsatt med samma raser på föräldrarna).

    Anna Books live nu….

      Vissa får åka fast inte Liseberg är öppet 😀

      Herregud !! Booken säger ”en ärligare person än jag finns inte” haha.

    Anna book låtsats vänta på nån i liven ??????

      Jaha?!

      Det är förmodligen hennes sätt att svara på kritiken om att hon inte jobbar, aldrig har något att göra utan har tid att sitta och sände live hela dagarna. Hon är så patetisk.

    Finns inga som är så kränkta för andra etniciteter och deras så kallade ”attribut” som vita privilegierade vänster individer.

    Som ska proklamera allt de onda etniska vita göra, trotts att dom själv hör till kategorin.

    Dessa individer umgås i sina säkra etniskt homogena enklaver, med möjligtvis någon enstaka ”rasifierad” vän som möjligtvis är 3:e generationens invandrare & som är extremt assimilerad. ”Men jag har kompisar som är Rasifierad” ”jag älskar och är för mångkultur”

    Dessa individer ser sig själv som 100% god. Men samtidigt så finns de inga som är så besatta av andra människors hudfärg och etniciteter, som vill dela upp människor i etnicitet och hudfärg?!

    När 2015 kom så skulle alla öppna sina hem, utom dom själva då. Nej, men jag har inte plats, nej mina barn kan inte dela rum. Nej men jag har redan en inneboende hos mig. Osv.

    Det finns inte ord för hur dessa människor har förstört ett helt land med deras naiva synsätt på människor. Hur deras egna godhet går före allt.

    Vem bryr sig att svenska ungdomar blir utsatta för ungdomsråd, förnedringsrån och våldtäkter enbart pga. att dom är etniska svenskar? Det om något är riktig rasismen i samhället.

    Här har Sverige som land kollektivt valt att hjälpt människor från länder där man inte alls har samma rättigheter, förutsättningar eller frihet och demokrati.

    Men då väljer en del att återgäldar detta med just detta, att starta gängkrig, döda oskyldiga, våldta, råna och förnedra de människor som har öppnat sitt land, sina hem, gett av deras hårt arbetande skattepengar?

    Och som sen får de hundratusentals goda individerna, majoriteten att framstå som dålig.

    Är det någon här inne som tycker att detta är ett okej samhälle, klimat?

    Hur mycket kan man hyckla?

    Jag skiter fullständigt om Adele har en bikini med Jamaicas flaga, jag skiter fullständigt i att Lena 35 väljer att ha rastaflätor lika mycket som jag skiter i att Kani 22 har blekt sitt hår och använder blåa linser.

    Det är inte rasism. Det är en form av uppskattning. Ingen försöker trycka ner någon.

    Kan vi bara sluta se varandra i hudfärg/etnicitet? Kan vi sluta hata, klaga, kräva? Kan vi inte bara va.

    Fan att vi har förstört så mycket och hamnat här. Och det värsta är att många ännu inte eller aldrig kommer se detta eller acceptera verkligheten. För att dom måste sitta kvar på sina höga hästar och proklamera hur god som är. Sorgligt.

      Det är ju olika saker, flera frågor och debatter finns samtidigt. Alla behöver inte engagera sig i all, man väljer sina hjärtefrågor helt enkelt 🙂

        Den som väljer Adeles flätor som hjärtefråga är en idiot.

      Astrid, du satte verkligen ord på mina tankar!!
      ??????

      Håller med dig Astrid!

    Viktigt att förstå med Notting Hill Carnival är att det är tradition att alla som deltar klär upp sig i olika utstyrslar som symboliserar Jamaikansk och Karibisk kultur (som i sin tur är influerad av andra kulturer) för att uppmärksamma kravallerna mellan Jamaikaner och vita i Notting Hill under 60-talet.

    Så det finns hur många vita som helst som klär sig liknande som Adele varje år, dock kanske det är lite förvirrande när det enbart är henne på fotot?

    Jag har bott i princip mitt i Notting Hill Carnival i 10 år och man gör det för att upplysa och respektera den Jamaikanska kulturen och traditionerna i området. Hon visar alltså respekt för traditionerna och att Notting Hill historiskt var ett område med en stor Jamaikansk befolkning.

    Jag tror problemet är att många som kritiserar henne inte är så påläst om traditionerna.

    Det kan även vara så att hon ingick i ett av tågen på bilden och därför så bestämde hon inte själv hur hon skulle klä sig.

    Vad är CA? gäller camillas kommentar på Adele?

      CA Kan innebära Cultural Appreciation eller Cultural Appropriation.
      Cultural Appreciation är när man hyllar en kultur. Cultural Appropriation är när man vanhelgar en kultur eller när man gör något mot den uttryckliga viljan hos medlemmar av ursprungskulturen.

    Tråkigt när CA-debatten tas såhär långt då det uppenbarligen inte är CA i Adeles fall. Varken enligt britter eller jamaicaner. Men enligt amerikanare och svenskar…? Snacka om felaktigt tolkningsföreträde.
    Jag minns att jag fick höra att jag inte får yoga hemma i mitt vardagsrum för det är CA. Det är inte min kultur, Indien är inte mitt hemland, jag skulle aldrig förstå historian och därav får vita inte göra yoga. Jag hörde också en som tycker att vita inte ska få säga girl. Som i Hey girl eller liknande uttryck, för det är en svart grej. Asså… Då är jag ändå helt för att ha igång CA-debatten för att den ÄR viktig. Men när det går såhär långt tas det ju fokusen från den riktiga rasismen. Jag hade velat se alla som gick loss på Adele ha samma energi för den svarta killen i USA som blev skjuten 7 ggr i ryggen av polis häromveckan! Prata om DET!

    CA är väl ett abstrakt begrepp med olika tolkningar som inte riktigt går att spika fast? Alla kan dra gränserna olika. Jag trivs iallafall med friheten att laga och servera rätter som ursprungligen kommer från världens alla hörn.

    Så enformigt allt blir annars…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.