Varför är influencers folkbokförda på fel adress?

I den här videon berättar Bianca Ingrosso att hon är skriven hos sina grannar, vilket hon – enligt en snabb koll på Ratsit – fortfarande verkar vara.
Även Isabella Löwengrip är skriven på en annan adress än den hon bor hos, och jag undrar varför.
När jag fått frågan om Isabella så har jag inte brytt mig nämnvärt, utan mest tänkt att det kanske släpar eller något liknande och att det är anledningen till att hon fortfarande står skriven på sin gamla adress.
En gång är ingen gång, men nu när även Bianca är skriven på en annan plats än sin lägenhet så kan jag inte låta bli att undra varför, precis som min läsare, som uppmärksammade mig på det här.

Att folkbokföra sig på en anna andress än den man bor på är nämligen olagligt, så det är kanske inte en så bra sak att säga i en vlogg om man planerar att fortsätta vara det.

Har Isabella helt enkelt glömt adressändra och Bianca blandat ihop sin och grannarnas adress?
Är det förklaringen till dessa tokigheter – courtesy of Ratsit?

141 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Gäller även Mogi. Har aldrig varit skriven i centrala Stockholm trots att hon påstår sig bo där. Så antingen ljuger hon om boende, eller så bryter hon mot lagen.

      Paula är/var också skriven på fel adress.

    Isabella väntar kanske fortfarande på ett nytt samarbete med svensk adressändring?

      Den var bra!

        Man ändrar inte folkbokföring via Svensk adressändring, endast via Skatteverket

    Haha jag flyttade in i min lägenhet i maj, bor ensam men står fortfarande att förra hyresgästen, en man på 40+ bor kvar, stelt

      Logga in på mina sidor på skatteverkets hemsida och gör en anmälan om felaktig folkbokföring. Lätt som en plätt.

        Oh. Flyttat hemifrån så visste inte det, antog att det skulle försvinna efter ett tag. Tack som fan för tipset<3

    När jag bodde i min gamla lägenhet (en etta på 30 kvm) stod det att jag bodde med tre andra grannar. Fråga mig inte vad som är fel eller hur det blir så, men jag var iaf folkbokförd rätt

      Har samma problem här! Jag och min kille är folkbokförd utifrån de uppgifter vi fått av föreningen. En granne är bokförd tillsammans med oss:)

      Det är möjligen inte så att ni eller grannen bor i ett gårdshus (dvs en trappuppgång inne på gården till skillnad mot trapphus ut mot gatan)? Det är ofta så att den som bor i gårdshuset inte känner till att de ska ha en bokstav i sin adress, tex så har gatuhuset 3 och gårdshuset 3A. Ofta har inte ens bostadsrättsföreningen koll på detta vilket innebär att alla i gårdshuset är folkbokförda på motsvarande lägenhetsnummer i gathuset.

        Jojo det har vi full koll på 🙂 problemet är mer nummerförteckningen på lägenheten, alltså de fyra siffrorna typ 1103, där har grannen anmält samma som oss

    Bianca:Troligen angett fel lägenhetsnummer. Har en väninna som på så sätt blev ofrivillig sambo med en mc-knutte. Han bodde egentligen en våning över henne.
    Isabella: Medvetet. Hon angav det redan innan flytten. Troligen en deal med köparen som lär inte bo där och vara kompis med miljadären. Inte roligt för grannarna. Och olagligt.
    Pingis: Är skriven på Gotland. Hon har inte sin huvudsakliga dygnsvila där. Bättre reseavdrag men Gotland har hög skatt.

      Men lägg av nu! Det är inget olagligt att ha hemlig adress, men ja det är väl medvetet av IL att ha det och att hennes gamla adress ev fortfarande står om ni söker henne är ju för att ingen annan registrerat sig på adressen, ingen annan har väl permanent flyttat in i huset ännu så då står den kvar på henne. Inget konstigt alls så lägg ner.

        Lägg upp snarare… ?

        ”ingen annan har väl permanent flyttat in i huset ännu så då står den kvar på henne.”
        Detta påstående är totalt nonsens.
        Har man flyttat så ska man anmäla flyttning och den nya adressen. Det har ingen betydelse om någon annan flyttat in eller inte i den tidigare bostaden.

          Men snälla, ni vet väl inte om hon anmält flytt eller inte. Det tar ofta tid innan det ändras, det är inget ovanligt. Sedan kanske hon bett om att inte ha sin nya adress offentligt.

            Men snälla du själv! Det tar inte flera månader!

              Det kan det göra jo.

                Går inte resonera med IL dårarna. Mvh Inte Stollis ?

                Nej det gör det inte. Har man skrivit in alla uppgifter rätt så ändras folkbokföringen på någon minut. Högst några dagar för Ratsit etc att uppdateras.

                  Haha exakt, har t.o.m för mig man kunde bestämma från vilket datum man ska få sin adress ändrad. Jag flyttade 1 februari och 1 februari stod jag iaf på min nya adress.

        Det är inte valfritt var man är folkbokförd. Det är reglerat i lag. Och har inget att göra med vad som passar en flytt eller köpare eller att man står kvar på en adress tills ngn annan flyttar in…..

        Bullshit!?

        Ja, men då får personen ansöka om att få hemlig adress på ett korrekt sätt. Många inom olika yrkesroller har det (artister, åklagare, domare, psykologer osv.), och inte enbart personer utsatta för våldsbrott.

        Att på egen hand skriva sig där man ej har sin ”dygnsvila” för att få ”hemlig adress” är olagligt. Myndigheter måste fortfarande veta var du är, utan att behöva lägga en massa pengar på att reda ut det.

        Så att låtsas att bo på Gotland är helt enkelt olagligt!

          Världen är inte svart och vit. Orka vara paragrafryttare när det inte ens är något som berör dig. Sköt dig själv och skit i andra Hälsningar /Gråskalan

      ”Inte roligt för grannarna”

      Vad spelar det för roll för grannarna vem som är skriven på huset bredvid?

      Jag har fan ingen koll på vem som är skriven vs bor i mitt hus. Jag förutsätter att de vars namn står på brevlådorna är de som bor i huset, inte så att jag korskollar med ratsit och sen är förbannad för att någon ”bor fel”

        Det beror väl på, visst är det så att inkomst ibland räknas på hushållet hos t ex försäkringskassan? Hur gör man då om det står fler personer skrivna på adressen än som bor där?

      Bara att anmäla, syftet är att kunna få billigare båtresa över till sin stuga..

      Klart det är medvetet… Å Herregud ?

      Fel lägenhetsnummer, jättevanligt att folk inte har koll på det.

    Irriterar mig betydligt mer på att det kan stå skrivna 75 personer i en och samma lägenhet för att lyfta bidrag men befinna sig i hemlandet år efter år. Var ju miljarder som bara rinner ut till bidragsfuskare, stod i tidningarna senast häromdagen.

      Ja folk som låtsas att de bor ensamma för att få bidrag osv är väl värre, så är det inte i fallet med I och B liksom.

      Håller med till 100 %!!!

      Källa på det?

        KÄLLA PÅ DET!!!!

          Varför skriker du?

        För det kan du inte själv söka på när ts säger att det stod i tidningen?

          Varför skulle jag?
          Den som påstår har även bevisbördan.

            ?

            https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/det-har-ar-ett-smorgasbord-for-de-kriminella

            Bevisbördan betyder inte att resterande blundar för det uppenbara utan att den som påstår något som inte är lätt att hitta information om ska bevisa det

            ”Solen är varm”
            ” näee det tror jag inte på. Du har bevisbördan”

            Jösses… du är i Bloggbevaknings kommentarsfält och inte i nån jäkla rättssal…

        Lever du under en sten? Googla själv

      Tror inte att du någonstans får bo 75 pers i en lägenhet. Inte ens 10. Men jag fattar vad du menar.

      Om 75 personer står skrivna på samma adress ser socialtjänsten detta och kommer således dela hyran på 75 pers. En hyra på 10.000 kommer innebära 133 kronor i bidrag per person.

        Det är bidrag såsom föräldrapenning, barnbidrag, mm som fuskas på detta viset!! Läs nyheterna istället för att bagatellisera!

          Barnbidrag kan man ju inte fuska på så. De får man anmäla när barnet föds.

    Är väl inte så konstigt, man vill väl slippa att folk besöker ens port osv? Samma med t.ex. Ben Mitkus.
    Barn och obehagliga typer fattar ju inte gränser så kanske några färre dyker upp då.

      Så då ska ens grannar få lida för det tycker du? Stackars grannar som blir översvämmade av Biancas fanmail!

        Nä, det är ju sugigt. Men nu menar jag de fall där folk är skrivna i barndomshem osv. Att det blir fanmail i fel brevlåda händer ju bara om det även står fel på själva DÖRREN. Brevbärarna kommer ju inte lägga Biancas post i Bertils brevlåda om det står Bianca på dörren bredvid.

        Fanmail ????

          Hahahaha… dessutom ”sugigt” ???

        Hur lider grannarna???????????

      Men vilken konstig kommentar? Så det är okej att skicka sina stalker och obehagliga typer till grannarna istället?

        Men nej? Detta gäller de som är skrivna hos föräldrarna. Ta t.ex. Ben Mitkus/Diana Baban. Alla vet att de inte bor hos sina barndomshem. Så ingen kommer besöka barndomshemmen i hopp om att träffa dem. Men samtisigt vet ingen den nya adressen. Att nån skrivit fel lägenhetsnr är ju troligtvis bara en miss.

          Sannolikheten att personer systematiskt skriver in sin grannes lägenhetsnummer av misstag är ytterst liten!

          Att ens lyckas pricka in rätt lägenhetsnummer om personen inte har koll på det är i i princip obefintligt! Dessutom står lägenhetsnumret ett flertal gånger vid köpprocessen så att ändå skriva in någon annans nummer är en medveten handling.

          Slösa inte tid på att bortförklara andras medvetna risiga beteenden!

      Fast då får du be om kvarskrivning eller hemlig adress. Inte folkbokföra dig ngn annanstans…

        Fast jag förklarar bara vad som är orsaken till att folk skriver fel adress i folkbokföringen. Säger inte att det är rätt.

      Undra vilka som har det så allvarligt som det står där av alla de som är skrivna på fel adress. Vissa har ju blivit utsatta för bedrägerier m.m. Men måmg visar ju balkonger/fönster/porten där de bor m.m. i videos och då känns det ju lite som de kanske INTE ska ha rätt till att ha en alternativ folkbokföringsadress?

        Har man skyddade personuppgifter så finns det ingen uppgift om någon adress alls. Kvarskrivning på den gamla adressen finns inte längre.
        De som är folkbokförda på fel adress har själva av ett eller annat skäl folkbokfört sig fel. Inte sällan är det som ett led i bidragsfusk t ex om man egentligen är sammanboende men till synes bor på olika håll för att få bidrag och andra fördelar som ensamstående.

          Ja, men det sista gäller ju inte influencers som diskuteras här 🙂

          Det heter skyddad folkbokföring numera, ett alternativ är att ha kvar sin gamla folkbokföringsadress (en lägre form av skyddsnivå än att inga uppgifter alls finns i registren) och ett utmärkt alternativ när en person med skyddsbehov ändå ska flytta.

          Det finns det visst

    Är så konstigt att IL vill vara skriven på sin gamla adress. Där renoveras för fullt just nu, poolen borta, byggställningar runt hela huset, känns som fuktskada, ska man tro utemöblerna i plast så är de byggjobbarnas. Vad gjorde hon inne i det akvariet egentligen – vattnade parketten? Har aldrig funnits nån legitim köpare, tror jag. Gräv, Camilla.

      Vad menar du? Tror du att hon fortfarande äger huset plus ett till, är hon så rik tror du? Nej självklart är det inte så, det är väl nya ägare som renoverar då eller bygger ut, varför ska det grävas i det? Låt henne vara och låt de nya ägarna vara, snälla. Sen är hon väl inte skriven där utan det ligger kvar tar ett tag innan det ändras ibland, eller har hon glömt el missat adressändra kanske.

        Vad skulle hon tjäna på att hon ser ut att stå kvar på den gamla adressen, ingenting mer än att hon kanske känner sig tryggare att den nya adressen inte står offentligt. Hon kanske missat ändra adress eller att något gått fel som hon missat men ni hoppas hon ska få fängelse för det antar jag. Sjukt hur vissa håller på, låt henne va.

          Varför svarar du dig själv?

      Köparen har ju outats här, nån har skrivit ut namn t o m tror jag om jag inte minns fel, har även framkommit offentligt att huset är sålt och hur mycket det såldes för. Så vad ska det grävas i, att det renoveras eller byggs ut? Varför, kanske helt enkelt så att nya ägaren vill det. Om det skulle vara fuktskada så behöver väl inte det vara hennes fel utan kan bero på något felbygge. Snälla nån.

      Isabellas husförsäljning är minst sagt mycket märklig.

    Skatteverket har en digital tjänst där man som privatperson kan se och anmäla om någon obehörig är folkbokförd på den egna adressen ?

      Jag gjorde detta i våras, men har fortfarande inte fått någon återkoppling. Och personen är fortfarande skriven på vår adress.. Nästa steg blir att ringa. Har fått tips om att det kan gå lite snabbare då 🙂

        Varför har du inte redan ringt?

        När jag gjorde det för ett par år sedan sa dom att dom hade 360 dagars handläggningstid för den här typen av ärenden. Så det tar tid. Men för min del blev det ändrat efter ca ett halvår. Mitt ärende var att ta bort en person som fortf var skriven på min lägenhet (tidigare hyresgäst som blivit vräkt)

        Säg att du tror att personen har flyttat utomlands och att det kommer post från Kronofogden och inkasso. Då är det större chans att utredning startas.

    Råkade folkbokföra mig hos grannarna när man själv fick klura ut lägenhetsnumret utifrån var lägenheten är i förhållande till hissen. Skulle ha varit 1502 men skrev 1501.

      Tror det är vanligt. Ibland kan lägenheterna vara konstigt placerade i trapphuset/lägenheter delade i flera osv så det blir svårt att veta vilken dörr som hör till vilken adress. Vet fall med hus som har separata uthyrningslägenheter i bostadshus där det skett.
      Men går ju att fixa!

        I de flesta lägenhetshusen så finns det en liten plåtskylt på karmen högst upp på ytterdörren. Där står ett nr, vilket står för lägenhetsnummer ?

          Det står dock oftast husets egna lägenhetsnummer, typ siffror de har valt att benämna lägenheten med i kontraktet? Jag har aldrig varit med om att lägenhetsnumret som ska anges vid adressändring har stått där, varken där jag bott eller nån annan bott haha. I början fick man väl själv lista ut sitt nr, när det systemet infördes, inte konstigt det blev fel då.

      Står lghts nr på ditt bostadskontrakt som du skrev på annars.

    Du följer inte folkbokföringslagen om du inte är skriven på rätt adress.
    Men du begår inte formellt ett lagbrott och du kan inte heller straffas
    https://lawline.se/answers/ar-det-olagligt-att-vara-folkbokford-pa-en-annan-adress-an-den-man-bor-pa

      Nya regler om folkbokföringsbrott och straffansvar för felaktig folkbokföring trädde i kraft 1 juli 2018.
      Det kan vara folkbokföringsbrott om man inte anmäler flyttning inom en vecka.
      Det är olagligt att medvetet lämna felaktiga uppgifter i flyttningsanmälan t ex att anmäla en felaktig adress.
      https://www4.skatteverket.se/rattsligvagledning/edition/2020.10/370042.html#h-Folkbokforingsbrott-kan-forekomma-i-tva-typsituationer

    Isabella är väl kvarskriven gissningsvis?

      kvarskrivning har tagits bort.

      Kvarskrivning har ersatts av skyddade personuppgifter 1 januari 2019.
      ”De gamla adressuppgifterna tas bort och den nya adressen registreras inte i folkbokföringen, och sprids därmed aldrig till andra myndigheter. En adress till Skatteverket registreras dit du får din post.”
      Har man skyddade personuppgifter förväntas man inte medverka till att den nya adressen blir känd genom sociala medier osv.
      Så i Bellas fall verkar det helt enkelt som hon inte ändrat sin folkbokföring.
      Hon har alltså inte skyddade personuppgifter för då skulle inte hennes gamla adress heller stå i registren. Dessutom är det ingen hemlighet var hon bor sedan hon sålde huset i Elfvik och flyttade till det nya huset. Det har hon själv medverkat till att det blivit känt.

    Du försöker på alla sätt att sätta dit I sabella, du letar och kämpar MEN tyvärr är det nog inte något olagligt, man kan nämligen vara bokförd så att det inte är synligt utåt för allmänheten MEN att folkbokföringen ändå har den rätta aktuella adressen. Att I och B inte vill skylta med sina adresser är väl inte konstigt, det förstår du nog särskilt i I s fall med det hon utsätts för. Ge upp nån gång.

      ge upp nån gång själv 😛

      Du hänger inte med. Se fakta i kommentarerna ovan.

      Aha! Så hon har skyddad adress för sig själv så att hon själv inte ska veta vart hon bor? Så att hon inte kan skicka hot till henne själv igen?

        ?????

    Jag reagerar mer på mor- & dotterns stela relation i början av filmen.
    Hur lycklig ser Bianca ut från skala 1-10?
    2 enligt mig.
    Så tragiskt!

      Jag såg den vloggen, Bianca berättade att hon och hennes mamma haft ett riktigt ordentligt gräl. Det kommer visas senare om det var i höst eller till våren i Wahlgrens värld. Bianca sa att det var fortfarande lite stelt emellan dem. ?

      Jag förstår varför Bianca mår o är .. med den mamman. Totalt ego människor som kör sitt race.

        Snälla Greta Gris, är det någon som ska må dåligt så är det nog Pernilla som har den dottern.
        Aldrig sett en mamma bli så illa behandlad som Pernilla blir av Bianca. Och så oerhört sorgligt att Pernilla alltid försöker få fram hur ”nära” familjen är. Jag tänker att det är för att dom inte vet hur en ”normal” familj har det.

          Håller med dig. Tycker Bianca är fruktansvärt respektlös mot sin mamma.

          Bortskämda skitungar ärligt talat..

          Håller med, tycker så synd om Pernilla som slitit hårt och gjort allt för sin sjukt bortskämda dotter. Bianca beter sig förfärligt on cam, kan ju tänka mig hur illa det är off cam. Och så höjer hon skithögpappan som misshandlade hennes mamma till skyarna.

            Word! ??

    Jag fattade det som om hon inte visste det?

    Jag själv var skriven hos mina grannar för jag fått fel lghtsnummer av personen jag hyrde i andra hand av. När jag upptäckte det skulle jag snart flytta, så det behöver inte vara ngt fel.

    Vem bor i Bellas gamla hus?

      Bosse

        Ja Bosse W

          Vem är det?

    Alex och Amanda Schulman är fortfarande skrivna på sin gamla adress på Grev Turegatan…

    Det finns även dom som medvetet skriver sig på annan adress då dom inte vill bli synliga att dom tex. Fått böter vid narkotikabrott eller prostitution. Mr koll listar den typen av domar fritt på nätet så då skriver man sig på annan ort och hoppas ingen märker det.

      Ska vi anklaga IL för det nu?

    Vad är poängen med att IL är skriven i gamla huset?

      Det är nog ingen poäng mer än att det inte har ändrats än, kan ta lite tid ibland, eller att hon bett om att få ha nya adressen hemlig. Kan inte se någon annan poäng än att hon inte vill ha sin adress offentlig, finns väl inget annat att tjäna på det liksom så är nog helt i sin ordning.

        Nej, så lång tid tar det inte och du kan själv ringa och fråga Skatteverket om du inte tror på detta. Det kan heller inte vara något av de tre alternativ av skyddad folkbokföring som Isabella Löwengrip har, då skulle bland annat de gamla adressuppgifterna inte synas. Ett enkelt samtal till Skatteverket räcker för att påtala det här, även om det inte är någon nyhet, det har påpekats länge och flera gånger. Camilla kanske kan slå Skatteverket en signal, det vore onekligen lite kul att få höra varför de inte reagerat.

          Men du, läs lite längre upp så står det att amanda och alex är skrivna på sin gamla adress så jo uppenbarligen kan det ta lång tid i vissa fall.

            Du är ologisk – tänk om och tänk rätt. Att någon är skriven på fel adress lång tid efter flytt (om det nu förhåller sig så med personerna du nämner, jag vet inte det) så betyder ju inte det att Skatteverket inte skulle ha ändrat adressen om de skrivit om sig, eller hur? Du gör det som är så vanligt hos männsikor – ett logiskt felslut, det vill säga du drar utifrån premisserna slutsatser som inte går att uttala sig om.

            För att återgå till sakfrågan: Till och med Ratsit, som är långsamma med ändringar ibland, tar inte mer än tre månader på sig, det är max och gäller vid dödsfall.

      Finns nog ingen poäng i det mer än att hon kanske inte vill ha sin nya adress offentligt, finns väl inget annat att tjäna på det menar jag, men det handlar nog om att det inte ändrats ännu bara, kan ta tid ibland helt enkelt eller så har hon missat göra ändring.

    Om man ej är rätt skriven kan det också påverka hemförsäkring. Både för den som skrivit sig fel och för den som bor där personen skrivit sig fel. Sin sin hemförsäkring ska man uppge hur många som bor i ett hushåll och stämmer inte det sen gentemot hur folkbokföringen ser ut kan försäkringsbolag neka ersättning om nåt händer.

    Gå in på ratsit och kolla vilka som är skrivna där du är. Massa folk som är fel bokförda.
    Inte roligt när Kronofogden ska göra utmätning hos någon som är skriven i samma lägenhet eller hus
    där man sjäv bor och det är fel på den som ska utmätas eller annat .

      Inte heller så kul om den felaktigt folkbokförda tar dit en låssmed som släpper in personen eftersom hen kan visa att hen är folkbokförd där…

    Snälla, det går att rätta sin folkbokföring på knappa 5 minuter och sen går det rätt fort tills det syns. Folk som står på fel adresser ska ha sig ett rejält nyp.

      Vad spelar det för roll? Mer absurt att vi har dessa och andra uppgifter helt offentligt på nätet så att alla möjliga kan kontrollera oss. I andra länder kan det vara svårt att ens få fram ett telefonnummer.

        Felaktig folkbokföring är ett brott. Så enkelt är det.

          Ja, men det betyder inte att det är rätt. Jag känner mig integritetskränkt över att folk kollar upp min lön, exakt hur många kvadrat jag bor på och hur min sambos bokslut på bolaget ser ut…

        Håller med, det är absurt. Jag ogillar verkligen att andra kan se var jag bor, vilken våning och hur stor/liten lägenhet jag bor i och att jag bor ensam. Sjukt att andra ska kunna se det offentligt på nätet, varför liksom? Nej det ogillas starkt. Är väl inget större allvar om någon missat ändring eller råkat ange fel adress, värre med dem som bidragsfuskar då, då är det ju fel.

    Men all post då som hamnar hos andra? Hur gör dom med det?

      Post? Tror du Bella har tid för sådana petitesser.

      De kanske har anmält särskild postadress eller har eftersändning av posten.

    Även Amy Diamond var skriven på fel adress ett tag (vet inte om det är så längre) – pga gårdshus adressen inte var rätt.

    Idioten Ulf Kristersson tycker att det är värt miljoner av skattebetalarnas pengar att införa folkräkning i Sverige, allt för jaga skiten ur några papperslösa som han ändå inte kommer kunna kartlägga.

      Du skulle bli förvånad om du visste hur stort folkbokföringsfelet är och vilka summor som betalas ut på felaktiga grunder. Tack och lov satsar man nu stort på att arbeta för att motverka brott mot välfärden.

      Idioten?!

    Det är inte bara influensers som är folkbokförda på en adress som de inte alltid bor på.
    Jag skulle kolla upp en granne på Lexbase som heter Graf i efternamn, på listan poppade även William Graf Carlsson upp som är skriven hos sin mormor i Kungsängen, men bor hos sin mamma i Sigtuna.

    Man borde ta en shot varje gång Bianca eller Pernilla drar sig i håret.

    Har även sett att det står tre andra personer skrivna hos Angelica blick och Hoss systrarna bla. Tänker att det inte bor sambos med flera st men vem vet? Det var några fler influencers som hade andra skrivna hos sig eller så är det tvärtom, dom är skrivna hos andra? Ja jag har snokat upp det nu när jag såg detta. ?

      ”Hoss systrarna bla”
      Vad betyder det?

        Systrarna Hoss. Sharareh och Roshi Hoss.

    Min granne hade skrivit sig på min lgh och började härja för att det var en för mycket på ”deras”. De var tvungen att visa hur många som bodde för att få bidrag. De litade inte på mig alls så jag fick gå med dom till hyresvärden… Jättejobbigt när barnen måste tolka också. Slutade med att hela trappuppgången blev indragen haha

      Åh, ångest. Bra att du följde med ändå… Jobbigt när folk inte förstår 🙁 🙁

    Och samtidigt undrar man varför Petra Tungårdens man Markus Tungården är skriven hos grannen i samma hus där de bor… Enligt Ratsit bor de inte i samma våning.

      Ja, Markus verkar ha folkbokfört sig i lägenhetsnummer 1101 istället för som Petra dvs 1001.
      De bor i gatuplan så 1001 är rätt. 1101 är en trappa upp.

    Du är ologisk – tänk om och tänk rätt. Att någon är skriven på fel adress lång tid efter flytt (om det nu förhåller sig så med personerna du nämner, jag vet inte det) så betyder ju inte det att Skatteverket inte skulle ha ändrat adressen om de skrivit om sig, eller hur? Du gör det som är så vanligt hos männsikor – ett logiskt felslut, det vill säga du drar utifrån premisserna slutsatser som inte går att uttala sig om.

    För att återgå till sakfrågan: Till och med Ratsit, som är långsamma med ändringar ibland, tar inte mer än tre månader på sig, det är max och gäller vid dödsfall.

      Det går seriöst skitsnabbt. Jag flyttade 1 sep till min nya lgh och folkbokförde mig från 1 sep där. 3 sep på hitta.se står det korrekt adress.

    Mrkoll uppdaterat Isabella Löwengrips uppgifter om var hon är folkbokförd!!!
    Ratsit har i skrivande stund fortfarande inte gjort någon uppdatering!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.