Tv4s respektlösa beteende mot Sven Wollters familj

Jag hoppas verkligen att TV4 pudlar och ber om ursäkt för det här, både gränslösa och ytterst respektlösa beteendet mot Sven Wollters familj, bara dagar efter hans bortgång.

Usch, vilket ”gambeteende” att sitta och ringa runt till olika begravningsbyråer för att försöka ta reda på, dels vilket det är som har hand om begravningen men säkerligen också NÄR den ska äga rum.
Skäms, TV4.
Verkligen skäms!
Sorg gör inte mindre ont bara för att det rör en kändis. Det rör sig fortfarande om en älskad person som lämnat människor i stor sorg och saknad, och smärtan gör precis lika ont, oavsett om det är min pappa, Paris Jacksons pappa eller Stina Wollters pappa som gått bort.
Fy, vad jag blev illa berörd av det här.

Ps. Det inlägg jag utlovade till kl 15 i en kommentar är flyttat till 18.

113 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Usch. Alla sympatier till svens familj.

      Tv4 ringde även upp Stina personligen och frågade, de har inte bara ringt till begravningsbyråer ???

    Så fruktansvärt respektlöst!
    Be om ursäkt TV4 till familjen!
    Skulle inte förvåna mig om någon stackars praktikant på TV4 fick ringa samtalet till begravningsbyrån!

    Skäms tv 4, vad är det för fel på dem, har dom ingen respekt för människor.

    Underbart Camilla! Många etablerade media ser ned på skvaller men är ändå betydligt mycket värre dögrävare själva. Det är bra att det kommer fram. Tack!

      Vad heter journalisten/journalisterna på TV4 som grävde i detta?
      Tror tyvärr att denna dögrävarjournalistik behöver speglas ned till personnivå för att få ett rimligt slut. Att det ska kännas lite och ge en ordentlig feedback behöver inte vara fel.

      Det är nog det bästa sättet för att förhindra en återupprepning. När Journalisterna själva blir nyheter så förstår de ofta andra sidan desto bättre.

        Det framgick i alla fall i en Stinas story (som är borta nu) ett mansnamn på den som ringde upp henne personligen för att fråga

        Nej, ingen mer personhetsjakt. Den anställde ska få en reprimand av sin chef inte hela j-vla internet efter sig. Så.trött.på uthängningar. Hur rättfärdigade de än må vara.

    Vad framgick i tv4s reportage?

      Förhoppningsvis ingenting. Man kan ju undra vad de var ute efter. Hade de tänkt filma gästerna som kom ut från kyrkan? Så jäkla taskigt och sniket.

      Vilket reportage?

    Unpopular opinion: journalister är generellt ganska äckliga med sånt här beteende. Att gå över lik för en story. Tycker man kan likna det med paparazzifotografer, samma skrot och korn.

    Obs inte alla journalister, ni behöver inte skrika det ?

      Det är ju sant. Och jag tror tyvärr det gäller ”alla” journalister. Du får betalt för en story och måste i princip gå över lik för att få tag på den, annars ersätts du av nån annan som är beredd göra the dirty work. Det är inte som att journalister inte är medvetna om att det är så.

        Media skulle inte betala journalisterna för att skriva om det inte fanns en marknad. Skulle läsarna bojkotta skvaller skulle tidningarna lägga fokus på att skriva mer av det som läsarna visar att de vill ha.

          Det är ju sant men blir som diskussionen om vad som kom först, hönan eller ägget. Ett annat argument kan vara att en sniken mediakår driver på en exploitativ och elak mediekultur. Alltså att den skapar ett behov som annars inte funnits.

        Nej, det gäller defintivit inte alla journalister. Du missar att många journalister jobbar med sakfrågor, inom vetenskap, juridik, ekonomi och så vidare, de håller defintivit inte på med sådant här. Dessutom går det praktiskt ofta till så att man sätter unga nyanställda på att göra skitjobb av den typ som drabbat Wollters familj, sådana som kommer direkt från någon journalistutbildning och är beredda att gå över lik för att få jobba i ett stort mediehus som de tror är ”coolt”. Det är ungefär som med kolumnister, vars enda funktion är att skapa klick och därför kan skriva vad som helst så länge det provocerar och skapar rubriker.

        Jag känner en av de journalister som jobbar seriöst inom ett sakområde och tro mig – de skäms över att ha samma yrkestitel som personer som jag beskrivit ovan.

      Jag hade två vänner som omkom i en flygplansolycka, dagen efter var media på plats och en viss tidning hade en riktig gamjournalist. Pockade på uppmärksamhet när man satt i kyrkan/församlingshemmet och grät med sina vänner.
      Usch, det var fruktansvärt.

        Min storebror dog i en bussolycka, 10 år gammal. När vi hade en minnestund vid olycksplatsen med flera av hans vänner kröp journalister i buskarna för att få bilder till sitt reportage. Min ena farbror gick upp till dom och bad dom dra åt helvete. När vi sen hade begravningen fick inte alla gäster plats i kyrkan så en personal stod i dörren och stoppade folk som fick vänta utanför, gissa vem som utgav sig för att vara ”nära anhörig” och prompt skulle in? Japp, en journalist!
        Så fruktansvärt vidrigt beteende överlag, men ännu vidrigare när det är ett barn som ska begravas.

          Beklagar. Så sorgligt. Jag har hört många liknande historier. Föreställ er också känslan hos familjer till mordoffer med etablerad media, ”true crime” poddar, osv. Bläh. Det finns stora pengar i andra människors olycka.

            En anhörig till mig mördades och både rättegångspodden samt ett av alla dessa tv-program gjorde ett avsnitt av fallet trots att vi vädjade att de skulle låta bli då vi inte ville få allt uppdraget igen. De brydde sig inte ett skit om vår önskan. ?

              Detta!
              Alla mordpoddar och liknande som finns nu, med folk som sitter och babblar om mord som ren underhållning och inte ens sysslar med det i yrket, får mig att spy.
              Lady Dahmer och Fayme sitter och snackar om mord liksom. Mord som LD har läst om på internet. LD har väl inte ens gått ut gymnasiet, vad har hon att tillföra till utredningarna om dessa stackars offer? Bara babbel! Det är så sjukt.

                Jag själv lyssnar mycket på True Crime och tycker allt i utredningar är superintressant – psykologin, kriminaltekniken mm och glömmer ofta bort att det är faktiska brott det handlar om. Med brottsoffer och anhöriga mm som inte bett om att få sin tragedi förvandlad till ”underhållning”.
                Jag tycker mycket handlar om HUR saker och ting är gjorda, kunskapen, professionalismen och hur alltsammans framställs.
                Jag besökte en mycket intressant debatt om just detta på Publicistklubben där Camilla Kvartoft från Veckans Brott deltog och argumenterade för sin sak.

                Att true crime är populärt är nästan på en underdrift, men VARFÖR är det så? Jag kan liksom inte komma på något riktigt bra svar, förutom den att jag personligen är så intresserad av det att jag länge funderade på att läsa till kriminolog.
                Vad säger ni andra ”true crime’are”?

                  Jag ”var” en true crimeare tills jag drabbades själv. Då fattade jag vilken vidrig bransch det är och skämdes så mycket över mig själv som tidigare ”underhållits” av andra människors katastrofer. Så aldrig mer när jag förstod hur det kändes vara utsatt.

                  Anonym 17.38 här igen. Jag var som du Camilla, sjukligt intressetad av brott och ville läsa till kriminolog, men utifrån det blå slog tragedin mot min egen familj och jag insåg baksidan. Så fort dom fallit är allt offentlig handling oavsett hur de anhöriga lider. Efter det har jag omvärderat min syn på allt detta.

                    Jag har aldrig lyssnat på true crime eller mordpoddar, ser deras sjuka reklam och fattar inte grejen.
                    Jag vet att kriminologikurserna är jättepopulära bland unga tjejer. Förstår inte varför.

                    Ja. Det här med rena nyheter har jag förståelse för och jag överlever ett avsnitt av veckans brott, de håller ändå oftast nivån gentemot offer och anhöriga (även anhöriga till brottslingar icke att förglömma, deras liv är ju ofta också raserade). Men det här mänskliga skvallret och spekulerandet och gottandet i bestialiska detaljer och så till råga på det veta att ”lady dahmer” (nu tar jag bara henne som exempel, det finns så många andra & hon är säkert inte värre än nån annan) som inte har nån kompetens om nånting tjänar pengar på ”min misär” eller det värsta som nånsin hänt mig i livet. Man blir förtvivlad.

                      Man ska tydligen betala för att höra henne och Fayme sitta och prata om mord på riktiga människor.
                      De är inte jurister, inte journalister som gjort efterforskningar om fallen, ingenting. Jag fattar inte vad de tillför, annat än pengar till sina bankkonton?

                      Jag tycker nog att hon är ett bra exempel. Att ta sig namnet Lady Dahmer är så ofattbart respektlös mot hans offer och deras anhöriga. Att sedan ytterligare tjäna pengar på att sitta och spekulera kring andra offer för att tjäna pengar säger en del om personlighet och karaktär.

                    Ja, du har en riktigt bra poäng där.
                    Jag har fortfarande inte kommit över hur fupen i ”barnamordet i Arboga” var utformad, med bilderna på Max och Saga.
                    Fatta traumat att som förälder veta att dessa bilder finns där ute till allmän beskådan i resten av livet? Så fruktansvärt.

                      Så är ju alla Fupar utformade. Hörde ju inte till vanligheterna på den tiden att fuparna brukade få så stor spridning, var ju pga den som det började ändras, vissa typer av bilder plockades bort innan de släpptes till allmänheten osv.

                      Ja, jag har funderat över det där. Det känns som att vissa fupar är HELT sekretessbelagda vad gäller foton, och så har vi Arboga-fupen. Har bestämmelserna ändrats sedan fuparna digitaliserades och fler och fler beställer hem dem?

                      Osäker på om sekretessreglerna verkligen ändrats eller ej men idag borde inte den typen av bilder följa med Fupen. Antingen har de isf ändrats el så tillämpas de hårdare.

                  Jag är True crimare och har dess drabbats själv. Nu drabbades jag av brottet i tidig ålder så kanske är det en önskan att förstå förövare som gör att jag lyssnar/läser då mycket om brott? Däremot så tycker jag det är jäkligt illa att inte fråga de anhöriga och än värre såsom en i en känd mordpodd sitta och garva mitt i podden.

              Jag tänker alltid på det när folk här inne hyllar olika crime och mordpoddar och ber om tips på ”andra bra”. Det finns ingen etisk diskussion kring att skapa innehåll och tjäna pengar på att någon har mördats. Ju snaskigare desto bättre verkar många tycka. Men frågan är hur kul de skulle tycka det vore om det var deras egen familj det gällde?

                Håller med helt och hållet.

              Varit med om nåt liknande. Ångesten och smärtan jag kände då går inte att beskriva.

                Exakt (jag är anonym 17.38). Vi hade redan genomlevt helvetet under det året rättegången tog (med överklagan). Och när den mediala uppmärksamheten äntligen började klinga av och tråden på Flashback tystnade så trodde vi att nu kan vi få fokusera på vår sorg i stillhet. Men i helvete heller att vi fick det. ?

                  ❤️

                  Tack för att du delar med dig, jag lyssnar inte på sånna poddar men har många vänner som gör och har fått många rekommendationer. Så jag har funderat på att lyssna men efter att ha läst vad du skriver så kommer jag inte att göra det!

      Varför skulle det vara en unpopular opinion?

    I går vad det online-begravning för en bekant. Tänk att begrava den man älskar utan att vara på plats. Så blir det säkert med Svens begravning också och tv4 vill säkert sända live och tjäna pengar på det. Så sunkigt.

      Idioter…har inte Sven varit kplmr hela sitt liv? Hur dum är man om man tror han hade velat kommersialisera sin egen begravning till TV4 ?

        KPML(r)

      Beklagar sorgen ❤️

    Vidrigt beteende! Har tappat allt förtroende för TV4 nyheterna. Skäms och lämna Svens familj ifred i deras stora sorg!

      Mitt förtroende försvann när de sprang den där kriminelle wannabie maffiosons ärende, han som försökte lura 4an att han hade övervakningsbilder på kungen och nån escort eller var det var (gamla som attan) ”nu vänder vi blad” historien, alla normalt funtade människor såg ju att det var fejk, men reportrarna svalde ju skiten med hull och hår.

      Det samt detta nu med Wolter visar att deras redaktion allt som oftast består av folk med IQ fiskmås.

    Blir arg när jag hör folk klaga på att de måste skjuta upp sitt bröllop eller andra festligheter p.g.a covid. En begravning kan man inte skjuta på. Tycker att det är så sorligt (men såklart nödvändigt) hur alla begravningar påverkas av covid, att man kanske inte får vara med att ta ett sista farväl.

      Har gått på två begravningar i år, gick bra. De löste det med avstånd mellan de sittande och mestadels utomhus. Den andra fick vi gå in i sällskap och ta farväl och sen hölls resten utomhus. Tycker nog att begravningarna jag varit på i år är några av de finaste jag varit på.

      Klart man kan vara besviken och klaga på att man får ställa in sitt bröllop. Det är ju ändå mycket tid och pengar som spenderats redan och som kanske inte går att få tillbaka. De gör ju iaf rätt som ställer in!

    Har TV4 bett om ursäkt?

      Nej. /Stina Wollter

        Väldigt ledsen Stina ❤️ Tack för att du orkade ryta till trots din sorg. Vi är många ”vanliga” människor som upplevt liknande beteende pga mediatiserade dödsfall bland anhöriga av olika anledningar som aldrig lyckats säga ifrån eller haft medieutrymme att göra det.

    Älskade Sven ♥️♥️

    Tv4 är en riktig skitkanal!
    Kom ihåg hur de dessutom höll en viss snickarMartin om ryggen år ut och år in, trots våldäktsanklagelse och annat bisarrt uppträdande, pga av att han var deras lille pengako. ?

      Tv4 ska leka pk men de har svårt att vara konsekventa och vänder kappan efter vinden… vara pk men bjuder gärna in don de mina och Hedman, är rent av otrevliga mot vissa och överfjäskiga mot andra. Blir både fjantigt och hyckel. Detta var lågt och märkligt.

    Jättefel!! Vad får man ut av den storyn undrar man. Låt folk vara i fred, tror inte ens folk i allmänhet vill ha infon.

    Hur säkert är det att det är TV4 som ringde?! Tänker att om jag jobbar på skvallertidning så hade jag nog inte sagt att jag var det, utan försökt lura i dem att jag kom från någon mer etablerad media

      Tydligen bättre att hata utan att tänka ett steg längre.

    Så vi ska bli förbannade på Tv4 när vi inte ens vet vad dom ville med samtalet?

      Ja, det ska vi verkligen. Det är sinnessjukt oetiskt och respektlöst av en mediekanal ringa runt till olika begravningsbyråer för att ta reda på vem som arrangerar en begravning. Det räcker bra med det vi redan vet.

      De ville veta allt om begravningen. När var hur.
      Fattar du inte det??

        Det var ju inte det personen ifrågasatte utan bara det faktum att det kan vara någon annan än TV4 som ringt och utgett sig från att vara därifrån.
        Personen tycker nog att de skall få skit om det var därifrån de ringde. Sen vet jag inte heller om journalisten kan ha ringt på eget bevåg

          Det skrev hen ju inte alls?

    Det kan ju vara en privatperson som ville luska lite som kanske trodde att den skulle få info om den sa att den var journalist.

      Sant. Det ska bli intressant se vad TV4 svarar. Byrån har ju troligtvis namn och telefonnummer på den som ringde så det är nog inte så svårt kolla upp om det verkligen var TV4.

      De ringde även min mobil tre dagar efter pappas död och ville prata begravning.

        Eh, vad hette personerna som ringde?
        Att presentera journalisterna kan nog vara ett bra sätt att få dem att förstå vad de gör och hur det uppfattas.

          Känner inte att det är rätt. De har ju oftast press på sig uppifrån. Är i sin helhet det ska kritiseras, inte att den nya oerfarna som fått press av sina chefer ska få ta all skit.

        Vill vara säga att jag träffade din pappa en gång (Hulting och Röör, P4) och vi snackade vetenskap i radio, live. Jag var yngre, oerfaren och rätt så nervös. Han var givetvis väldigt snäll och sa att jag inte ska vara orolig osv. Han verkligen peppade mig till att fortsätta med Nina framtidsplaner.
        Beklagar sorgen ?

        Galet!!

        Inte ok!

    Tv 4 kontaktade mig på jobbet angående ett brott jag blivit utsatt för. Bad dom maila frågorna för det var helt olämpligt att ta det under arbetstid. En av frågorna var i princip ”hur känner du för den dömde?” Eeeeehhh

    Den var elak i en tråd om förståelse och ödmjukhet som Sven Wollter. Ber om ursäkt

      Med all respekt för familjen Wollters sorg, det där var faktiskt väldigt kul!

      Och med tanke på att det här forumet inte tillhör familjen på något sätt kan jag inte heller se det som opassande så länge man skriver det här och inte till någon i familjen.

        Tack Anonym 17;05. En tanke flyger så snabbt ibland, för snabbt.

    Så jäkla osmakligt gjort TV4, skämmes!

    Samtidigt är det lite lurigt, för vissa begravningar har ju sänts på tv. Tänker på Astrid Lindgrens, Engla Höglunds, mfl. Hur vet man var gränsen går? Är det media som kontaktat anhöriga i de fallen också, eller är det tvärtom? Hade det varit någon i familjen Wahlgren skulle de säkert accepterat.

    Man får ändå minnas att Wollter ändå var 86 år och hade levt ett långt liv, till stor del i offentligheten. Tror att många gärna tagit farväl via tv. Sedan borde väl en journalist utgå ifrån att begravningsbyråer inte går ut med vilka de hanterar. Fast jag är nog mindre upprörd än ni andra verkar vara.

      Personen Sven var offentlig, det betyder inte att människan Sven var det…

      Det får ju familjen avgöra. Utan att kommersiella kanaler jagar dem. Är familjen intresserad så kommer de att meddela det.

      Det spelar ingen roll. Offentliga Sven och privata Sven är två skilda personer. Man kan inte begära att bara för att en person är känd så är man berättigad till en mediasänd begravning. Du vet i så fall inte vem Sven var för han skulle aldrig acceptera en kommersiell begravning.

      Englas mamma ville ju det. När det gäller Astrid gissar jag på att familjen även där var okej med det, var ju knappast en vanlig begravning, snarare nästan kunglig. Astrid var otroligt älskad långt utanför landets gränser. Hade familjen valt att ha den begravningen privat hade de knappast låtit kistan åka bakom en vit häst genom Stockholm.

        Exakt. Aviciis begravning t.ex. var ju privat (och med avsaknad av vit häst genom Stockholm), säkert till en hel del mediers förtret.. Jag minns Astrids begravning väl, är glad att den TV-sändes men det är ju alltid de närmast anhöriga som bestämmer.

      Tror att familjen om den orkar och tycker att det är en såpass ikon för många folk kan välja att dela med sig om infon när begravningen är. Och förmodligen även då bestämmer sig för om de skall bjuda in allmänheten via media.
      Upp till familjen att ge ut infon, precis som Stina sa. Annars, håll er undan

    Sven Wollter var ju en av ”våra” största skådespelare och personligheter och många skulle nog gärna vilja vara med under begravningen, eller ta del av den via TV.
    Men, kontakta familjen och hör efter istället för att gama runt hos entreprenörer.

    Jag är ledsen för din förlust Stina. <3

      När offentliga personer dör brukar media bevaka det och då menar jag inte filma i kyrkan och direktsända begravningen och intervjua sörjande utan filma kyrkan utifrån när klockorna ringer för den döde och berättade att i dag begravdes den personen. Så det kan vara så att TV4 enbart ville ha datum och plats. Självklart kan de inte filma i kyrkan och sända det live utan tillstånd som många här tycks tro.

        Fast hade familjen velat det så hade de ju fått tid och plats.

        Men herregud. Hur jäkla respektlöst är det inte att inte lämna det beslutet till anhöriga? Ingen bryr sig om vad TV4 ”vill” i det läget, det är upp till familjen och vad familjen vill göra.

    Är väl ingen hemlighet att kvällstidningar och liknande håller på såhär. Så länge det inte är olagligt samt finns en efterfrågan hos en målgrupp så lär beteendet fortsätta finnas.

    Är lite trött på de som skambelägger företag och menar att deras skatteplanering eller bristande miljöhänsyn är oetisk – som om företagen skulle bry sig eller lyssna 🙂 De tjänar ju uppenbarligen på upplägget överlag, så det blir samma veva vaaaarje gång.

      Kom igen när du drabbas ? Sånt här kan vi ”vanlisar” också råka ut för när vi minst anar och behöver det.

    Vad har det med att media snokar hos begravningsbyråer?

      Det har och göra med att det är anmärkningsvärt att man här i Sverige inkl. TV4 önskar hylla honom så för den allmänna massan utan att ens beakta hans snedvridna världsbild. Många kända och framstående personer har blivit utfrysta pga ”fel”politisk syn men detta inbegriper då tydligen inte kommunismen?

        Sverige är en demokrati och åsiktsfrihet råder. Personligen, trots att jag är liberalkonservativ, finns de få människor jag respekterar så mycket som marxister av den gamla skolan, Sven är en. Bara för det måste jag inte dela deras världsbild men jag måste respektera att de har den.

        Isa, ärligt nu. Hur mycket vet du om kommunism eller marxism egentligen? Jag menar Inte bara att du har läst på internet, utan har du åtminstone studerat det lite grann på universitetsnivå?

    Relevansen i detta sammanhang är vaddå?

    Alla får ha vilken politisk åsikt de vill och när han var ung var kommunism en stor del av många människors liv. Även Björn Afzelius var röding och likaså Mikael Wiehe. Björn var en fantastisk människa och artist – precis som Sven.

    Så gräv dig en grop och lägg dig själv däri med locket på.

    Mycket osmaklig kommentar utav dig Isa! Finns andra forum där du kan ventilera dina åsikter!

    TV 4 har blivit ertappad med byxorna nere! TV4 som anser sig vara korrekta och vill ha det bästa anseendet har äntligen visat sitt rätta ansikte. Billig billig sensationsjournalistik är vad TV 4 håller på med! Det finns andra kanaler. Beklagar sorgen familjen Wollter för Sven var mycket större än vad vi nog kan förstå. En fantastisk skådespelare.

      Är ju inget nytt detta, så här har ju 4an alltid jobbat.

    Tycker du verkligen att det här var rätt plats för att skriva det här?

    Vilken unken kommentar men jag är inte förvånad. Kommunism står inte för arbetsläger och tortyr, och det gjorde inte Sven heller. Om du hade orkat läsa på och lyssnat till vad människor själva säger sig stå för skulle du slippa sitta här och sprida osanningar över en väldigt fin människa som precis gått bort.

    En skolkompis till mig är nära släkt med någon som begick ett väldigt medialt uppmärksammat mord för X antal år sedan, och medierna ringde på dörren hemma hos dem osv så fort de visste vem det var. Äckligt beteende även där. Folk var relativt sjyssta i skolan (vad jag vet) men hörde i efterhand att andra släktingar till dem blev trakasserade av både medier o vanligt folk.

    TV4 är oseriösa.
    En väns bror blev fullständigt uthängd av TV4, de gjorde en stor nyhet av något han enligt dem hade gjort, filmade utanför hans hem (igenkännlig byggnad i centrala delar av staden), klippte ihop delar av ett telefonsamtal så att han framstod som oerhört arrogant. Sedan visade det sig att hans samarbetspartner hade gjort ett fel men inte han. Fick han en rättelse? Svar nej.

    Bara för att mammor kommunist behöver man inte stå bakom all skit som hänt i andra länder med kommunistiskt styre.
    Man kan tycka att grundiden är bra. Även om det nu visat sig svårt att styra ett land på ett bra sätt med denna politik.

    Fina Sven! ?
    Har precis sett om Raskens på Svtplay, serien som gjorde honom känd och han spelar fantastiskt!

      Jag började också se den idag ❤️

      Det där fattar jag inte, så fort nån dör då jäklar ska man titta på sånt man aldrig sett för att hylla personen och hylla dess storhet.

        Lev i ovissheten du då ?

        Det står ju att personen sett om Raskens, alltså att hen tittar på serien igen. ?‍♀️

          I vart i ”Jag började också se den idag ❤️” Står det att man ser den igen?

    True crime äcklar mig, att sitta och gotta sig i andra människors tragedi och sorg… Jag kommer aldrig att förstå!

      Jisses vilka fördomar du har.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.