Sandra Beijer har fått bär på hjärnan och tillägnar ett inlägg till allt smarrigt som finns i våra svenska skogar men som helt verkar ha glömts bort.
Jag håller helt med henne förutom på en punkt:
Att ett svenskt blåbär i skogen är som tusen amerikanska blåbär i mataffären.
Jag ÄLSKAR de där stora blåbären som än så länge går att köpa i liten hink på Ica Maxi.
Till paj funkar svenska blåbär bättre, men i filmjölk med musli ska det vara stora och krispiga blueberries.
Älskar att köpa dem i en liten hink. Det är inte så miljövänligt, men som den goda medborgare jag är så källsorterar jag givetvis alla mina blåbärshinkar och återvinner dem på bästa sätt.
Men jag får erkänna, jag är bekväm.
Jag köper eller använder bara bär och frukt som går att äta rakt av, allt annat är jag både för lat och för okunnig för att kunna göra.
Vi har MASSOR av nypon här, men eftersom jag bara känner till typ nyponsoppa så går jag hellre och köper det i butik än att ge mig ut för att plocka nypon och sen försöka göra egen nyponsoppa med hjälp av google.
Här önskar jag verkligen att jag var mer som Underbara Clara.
Hennes dygn verkar på något vis ha så många fler timmar än mitt.
Efter en snabb genomgång av Sandras kommentarsfält så är jag nyfiken på följande bär:
– Kråkbär
– Åkerbär
– Salmbär
– Slånbär
– Häggmispelbär
Fyll gärna på listan om ni vill.
🙂
