Pandemi och paketinslagning hos Isabella Löwengrip

Bild på Isabellas inslagna paket under granen.

Ikväll kommer en ny vän till mig över på middag. Det är inte så lätt att få nya kompisar i vuxen ålder men jag lyckades! Det var nämligen så att jag gick ut på instagram inför Pauls födelsedag och frågade om det inte fanns en sömmerska där ute som kunde sy upp en svart smoking-sjal med fransar till Paul. Då fick jag svar och när jag skulle hämta sjalen så fastnade jag i hennes kök över en lång kopp kaffe. Efter det har vi umgåtts. Så roligt! // Isabella Löwengrip

Isabella Löwengrip har slagit på stort i år.
Slagit in sina egna julklappar OCH skaffat sig en ny vän.
Dock är hennes följare inte så imponerade av att hon bjuder hem denna ny, men ack så anonyma vän på middag när restriktionerna säger att man bara ska umgås med dem man bor med, eller en utvald ”pandemifamilj” om man bor ensam.

Alla resterande bilder innehåller kritik om att Isabella bjuder hem en vän på middag när det går emot restriktionera.

Men hon har slagit in sina paket själv, man får glädjas över det lilla. 😉

Är det någon mer än jag som fullkomligt ÄLSKAR att slå in paket och gärna gör dem till små konstverk?
För vissa är det ett nödvändigt ont som bara måste göras – typ min sambo – medan jag gärna lägger hur mycket tid som helst på det.
Och på tal om pyssel..
Tack vare det här inlägget så har jag börjar med Bullet Journal och älskar även det.
Jäklar vad kul det är att sitta och pyssla.
DET är faktiskt en positiv sak som jag kan ”tacka” covid-19 för. Utan restriktioner och uppmaningar att stanna hemma så mycket som möjligt så hade jag aldrig tagit mig tiden till att sitta ner och pyssla.
Kontoret får just nu knäcka extra som paket och pysselverkstad.

 

246 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Snark på Isabella Löwengrip.

      Till och med Anna Book är intressantare.

        IL låter iaf kritiska kommentarer gå fram och hon verkar inte bl ocka, hon till o med svarar trevligt till vissa troll och elakingar.

          Det där är lögn

            Nej det är inte lögn även om DU gripis är blokad, bra det. Men du är runt och sprider lögner du, sjuke j-vel.

              Haha är du full?

                Det är Stollis och hon har inte alla burkar i sexpacket så att säga. Hyfsat paranoid

                  Nej sant, det har han inte.

              Positivt på drogtestet ?

      Nä, trevligt att hon hittat en vän!
      Trevligare att läsa om det. Annars brukar det mest va beskrivningar hur man ska gör för att slippa prata med andra människor.
      Lite av en sport i vårt land.

        Hon är säkert ”vän” med inredaren för att slippa betala för jobbet.
        Inredaren tänker sig förmodligen att publiciteten ska vara positiv ändå och ge henne kunder.
        Inredningen av barnens sovrum skulle vara ”osponsrad” sa Bella vilket väl betyder att ingen skänker henne möbler mm denna gång.
        I läskiga huset var minsta lilla inredningsdetalj spons. Kan knappast ha varit en bra affär för företagen. Men för Bella när hon nu sålt alla exklusiva möbler och själv köper nytt från IKEA 🙂

          Haha, du låter så himla avundsjuk och missunsam. Det bara genomsyrar din kommentar.
          Jag håller med nästan allt du säger men oj, vilket gäng patetiska människor som flockas när IL diskuteras. Det blev plötsligt väldogt tydligt.

          /Någon som inte är ett Balla-fan men som inte bryr sig tillräckligt för att ”hata på” henne.

          Inredning som målning och byggning är osponsrad skrev hon och det betyder ju inte att hon inte kan skänkas möbler. Det är två olika saker, inredningen dvs målningen är osponsrad menar hon ju, men hon köper nog möblerna själv så du behöver nog inte oroa dig, det verkar ju störa dig. Avundsjuka gissar jag också, missunnsamhet men bra du får följa va.

            IKEA lär knappast skänka bort några möbler till Bella.
            Och jag har redan de möbler jag behöver så jag är inte avundsjuk.

      C följer sitt excelark och skriver nedlåtande inlägg om Isabella och länkar till gammalt inlägg om Therese L, och så strömmar kommentarer in. Hur var det nu med mobbning, folk som får ont i magen av att en tjej inte säger en annan tjejs namn men återkommande trakasserier som andra sysslar med verkar okej, märkligt. Så löjligt med dessa inlägg om kommentarer som IL får.

        Om du besitter förmågan: förklara på vilket sätt detta inlägg mobbar Bellsan. Om du inte besitter förmågan: stäng kakhålet.

          Du tycker inte det låter hånfullt? Bellsan? Du är själv en av mobbarklicken. Detta är inte värsta mobbningen men det är liksom återkommande så betydligt värre än det Josie gjorde på finalen av PH, och ironin att folk härinne kallar KZ värsta mobbaren… Hyckel är det, hyckel.

            Klicken!

              Bättre att skriva om Carolina Neurath, det är en kvinna med driv!

            Förstår inte hur Katrin Z tänkte när hon startade ett företaget Clean Eating. Hon vill sälja produkter som gör att folk går ner i vikt, samtidigt hånar hon hårt alla som är överviktiga. Borde inte de vara hennes största målgrupp?

        Ja verkligen löjligt, och hyckel så det förslår. Sjukt att IL får skäll för allt, och så hamnar det här of course, inget IL gör är bra nog, hon får inte träffa en, EN, vän hemma heller trots att de träffats innan OCH dessutom har IL antikroppar kanske även vännen.

          Det är en lögn

            Vad är det som är lögn? Nej ingen lögn men du är igång igen med ditt fjanteri och du sprider lögner din sjuke …

              Du vet att antikroppar inte är en evig garanti anyway, va?

              Jo det är lögn

          Men det spelar ingen roll om man jag antikroppar, man kan fortfarande sprida smittan och ingen vet hur länge de räcker! Sluta använd antikroppar som ett frikort att göra vad somhelst!!

    Älskar att greja med bujo! sofia.journals heter jag på Instagram, dela gärna med er av era konton så jag kan följa ?

      Bujo? aldrig hört talas om. Jag löser korsord och broderar.

        Bullet journal

      Hade det inte räckt bara konstaterat kontot inte var något för dig?

        Eller knipt igen. Detta med att folk fått för sig att deras åsikt är så värdeful att den MÅSTE yttras. Anonymt dessutom.

        Sedan när blev det här ett ställe att göra reklam på?!
        Kul om alla börjar ragga följare här… ?

          Åh, det är inget nytt. Det har vi gjort sen bloggens begynnelse ?

      Tycker absolut inte att det var nagot problem med engelskan. Det dar skrev du bara for att vara taskig. Jag har bott i UK sen 2009 och reagerade inte pa engelskan, skarp dig.

      Skriver du likadant till dem som är invandrade till Sverige och följaktligen inte skriver korrekt svenska i samma sekund de satte fötterna på svensk mark?

        satte = sätter.

    Lyssnade på Lojsan & Hannas fredagavibe där de pratades om varför dom inte jobbade hemifrån osv. Jag fattar att de är trist att jobba hemifrån men så jäkla dåligt resonemang. ”Man gör så gott man kan”, tydligen inte …

      Tänkte exakt likadant. Har man möjligheten att jobba hemma är det väl extremt onödigt att dra sig till ett kontor där man möter andra människor?

        Ja alltså kände mig extra bitter när jag hörde de eftersom jag omöjligt kan jobba hemifrån, har ett samhällsviktigt jobb och sitter hemma me covid ?

          Det*. ”De” betyder ’dom’.

            Hon kanske menade just att hon kände sig extra bitter när hon hörde DOM (alltså Hanna och Lojsan)… värt att språkpolisa…

              I så fall skulle hon ha skrivit *dem*, om det nu var ’dom’ som menades. Ja, det spelar faktiskt roll hur man skriver eftersom meningens innebörd blir en annan.

        Ja. Tyvärr fattar inte ens alla chefer detta… 🙁

      Också att Hanna skaffade sig ett kontor först nu mitt under pandemin… men samtidigt så har hon ju inte bara suttit hemma innan utan suttit mycket på caféer och restauranger och då tänker jag väl att det är bättre att sitta på ett kontor som hon dessutom har gångavstånd till med samma personer. Hon belastar i alla fall inte kollektivtrafiken.

        I nån vlogg filmade hon också när de var typ fem personer på kontoret som alla skulle gå på varsin första dejt på kvällen…

          Det var jättemärkligt. Kan dock inte vara kul att vara singel nu

            Det är inte kul, trust me. Men inte fan kan man vara så egoistisk ändå! Det får vänta.

      Och vilken känga till Ellinor Löfgren, man förstod ju att hon var den gravida influencern Hanna pratade om även om hon inte nämnde hennes namn

        Vad sa hon?

          Att i början av corona så fortsatte Ellinor röra sig ute och förespråkade att man skulle stötta restaurangbranschen men nu när hon är gravid så kritiserar hon folk som gör det hon själv gjorde i våras

          Lyssna från minut 13 i dagens avsnitt

        Ja och jag förstår Ellinor, restriktionerna är ju hårdare nu än de var i våras med 8 personer istället för 50 och att bara umgås med de man bor med

        Reagerade också på de! Ellinor är väl en av få som verkligen tar restriktionerna seriöst…

          Ja men Hanna och Lojsan menade att det är först nu när hon är gravid som hon gör det

            Bättre sent än aldrig, kan jag tycka…

            Och hur allvarligt tar dom restriktionerna? Dom två är dom sista som ska yttra sig faktiskt. Bara sitt ner. Dom är inte alls privilegerade liksom, stackars brudar orkar inte sitta i sina miljon villor och jobba. Wow!

      Jag tycker inte att Lojsan och Hanna ska uttala sig om ’seriösa ämnen’, det blir lika fel varje gång. Lojsan påstår liksom att Alexandra Bring ”isolerar sig” (följer restriktionerna) av personliga skäl för att hon vill åka och fira jul i Norrland… alla ska väl följa restriktionerna för att inte överbelasta sjukvården? Inte av personliga skäl eller vad som ’passar’ i ens liv. Lojsan förespråkar att alla får göra som de vill… vad bra det kommer blir då 🙂

        ??????
        Dom två ska bara vara tysta. De skiter fullständigt i denna pandemi, det har dom visat klart och tydligt.

      Blir provocerad av personer som klagar på att jobba hemifrån. Jag förstår att det är tråkigt, men man är åtminstone mer skyddad. Det är inte jättekul att jobba i butik och möta mängder av människor varje dag och riskera att bli smittad bara för att nån ”behöver” shoppa.

        Jag håller med! I början av terminen så hade vi bara 50 % distansundervisning (efter halva terminen övergick det till 100 %), och jag var så stressad varje gång jag åkte tunnelbana. Nu har jag inte behövt röra mig i kollektivtrafiken på flera veckor och det känns tryggt att inte behöva ta sig någonstans. Man är mer skyddad som du säger.

        Jag är jättetacksam att jag har ett arbete som att går att utföra hemifrån, men det går inte att förneka att jag och mina kollegor också mår dåligt av det, och man bör väl ändå kunna säga det och prata om det utan att någon ska bli provocerad.

        Annars kan ni som klagar på att ni har ett arbete där ni måste vara på plats sluta klaga på det också, nån kanske blir provocerad som har förlora jobbet. Alla går igenom olika saker och måste kunna prata om det.

          Jag skrev att jag blir provocerad, inte att man inte ska få prata om det. Jag kan hantera att bli provocerad. Att bli provocerad kan få en att tänka till och kan vara början på ett samtal.
          Vi är många som behöver se våra privilegier i pandemin också. Att vara rädd på jobbet är värre än att vara uttråkad. Men självklart är jag glad att jag har mitt jobb kvar.
          Men jag klagar inte över att min man är den enda jag träffar utanför jobbet, fastän det ibland känns tråkigt, då jag vet att det finns människor som lever ensamma och därmed har det jobbigare.

            Pluggar hemifrån och är i princip helt isolerad. Klassen är ny så jag känner ingen, alla föreläsningar är förinspelade och allting suger helt ärligt. Har inte klarat kurserna (för jag behöver faktiskt undervisning för att reda ut min master och det är inte samma sak över zoom och mejl). Är sjukskriven för depression nu och kommer (förhoppningsvis) få börja om programmet nästa höst. Men jag kommer komma ut i arbetslivet ett år senare och jag kommer ha CSN lån för ett år som jag inte har poäng för (om de accepterar min sjukskrivning, annars får jag plugga ett år utan att få CSN, vilket jag iaf tack och lov har besparingar till att kunna göra). Problemet är inte att det att jag är uttråkad, problemet är att jag uttråkad utan att jag är sjukskriven pga hur pandemin påverkat min psykiska hälsa (med isolering och oro för mig själv och anhöriga) och att jag därför inte kan fullfölja min utbildning

            Sen får man lägga ilskan där den hör hemma. Mitt mående är inte restriktionernas fel utan pandemins fel. Min poäng är att livet suger för de flesta just nu. Jag ser mina privilegier och är tacksam för dem. Ville bara belysa att det handlar om mer än att ha tråkigt

      Fast inte. Igår hade de ju ngnslags julbordsfest men kock osv.

    Så fortsätter hon med smygreklam. Sambons fotografier har fått omärkt utrymme i ett lååångt blogginlägg och i Instagram Stories.
    Noteras ska även hennes mentors svar om Nked-skandalen i Breakits tv. Pinsamma svar. Lena Apler som gör affärer med Bellas tidigare pojkvän ES. Apler och Bella verkar vara av samma skrot och korn. Bella visade sig dagen efter skandalen i en kjol just från Nked och hon visste ingenting om att de är föremål för en skandal. Ännu en dessutom.

      Inte klokt vad du kämpar med att skamma IL, varför koppla ihop henne med vad någon tant säger, det är inte IL s fel snälla ge dig. Mentor säger du men då är hon väl Margauxs och Viktors mentor också då? Om du tycker det är hemsk att IL hade en kjol från Nakd så undrar jag vad du tycker om att Jonna L gjorde hauls för Nakd någon dag efter, och Bianca och Hannalicious gör det ofta.

      …och hon fick nog inte betalt av sambon för att göra reklam för fotografier även om det på ett sätt blir reklam, men att märka ut som samarbete el reklam när det inte är något betalt blir fel på andra sätt, även fast en del gör det ändå.

        Det där är lögn

    Jag tycker också om att slå in paket fint, med fint papper och satinsnören. Med dubbelhäftande tejp så att det inte syns och små kort i kuvert förslutna med lacksigill osv. Och jag fullkomligt hatar när klapparna jag köper inte kommer i symmetriska, fyrkantiga kartonger så att dom blir krångliga att göra fina.

      Jag med, går all in med matchande snören och papper. Släktens paket hamnar i fulhögen bakom granen.

    Bella är en av de influenser som verkligen inte verkar fatta restriktionerna och hur de ska efterföljas. Är hon så blåst eller skiter hon i det helt enkelt?

    Och Stollis, du kan kommentera hur mkt du vill om att ”det finns andra som inte följer restriktionerna också” för nu pratar vi om Bella och hon är tyvärr en av de som är värst. Oavsett vad du säger.

      Tycker inte riktigt man kan klaga på just IL dock, hon verkar ha skött sig okej.

        Ja, skitbra av henne att träffa Sheila med man, gå på middag med f.d. kollegor (de som hade bolaget hon ville köpa sig in i), bjuda över nya bekantskaper osv.

          Men hon är ju långt ifrån värst, hon har ändå skött sig ganska bra OCH hon har antikroppar. Andra bjuder hem flera vänner och springer runt ute och spelar paddel osv osv så IL är inte värst och inte bland de värsta heller.

            Jo det är hon

            Jaha där var du!

            Isabella är värst! Punkt slut! Oavsett dina åsikter!

        Under fredag kvällen åkte hon och P upp till Dalarna dessutom. Är det att sköta sig? Man ska inte ea i onödan!

      Nej Bella är fröken som inte ens vet vilket håll hon ska ha munskyddet på någon av hennes miljoner resor genom Europa i somras. I helgen åker hon tydligen på weekend (i Sverige).

      Men hon kan ju inte vara så hör korkad, då skulle hon ju inte kunna gå upprätt ens, hon måste ju bara strunta i det?!

      Och nu ska hon ut och åka till Dalarna också.

      Hon åkte till Bollnäs nu. Till ett spa. Efter att ha beskrivit det som en roadtrip till Dalarna. Det ena är väl i och för sig mer korkat än det andra, men ändå på ganska hög nivå.

    Jag är en riktig surkärring när det kommer till att följa restriktioner men inte ens jag blir upprörd om nån bjuder hem EN vän på kaffe EN gång i december…

      håller med, speciellt när man knappt har några vänner sen innan.

      Vi ska inte missunna ensamma människor att skaffa sig en kompis. Den chansen kanske inte kommer igen.

        Jo. Just nu ska vi det. Vi ska inte missunna 7000 pers livet.

          Den personen som är helt ensam och missar sin chans kan mycket möjligt ta sitt liv också.

            Tror i och för sig att Bella och hennes polare inte kvalar in i den kategorin.

          Hej. Vi har underdödlighet i Svergie just nu. De allra, allra flesta som dött MED (vi räknar med i Svergie inte av)covid 19 är äldre människor som under året skulle somnat in ändå i något som antagligen skulle varit orsakat av influensa, dåligt hjärta, cancer och diabetes i någon kombination. Livet tar slut. Så är människans lott. Det dör människor i trafikolycker men vi har inte skrotat alla bilar, det dör väldigt många av alkohol och cigaretter ska inte prata om där ligger siffrorna långt över 10 000 per år. Influensa tar runt 3000 varje år mellan dec-mars och vi har aldrig varken skrikigt efter mask eller nedstängda skolor. Förbjud alkohol, cigratter, bilar och miljöutsläpp så hade du gjort mer för dödligheten än att stänga ner samhället för corona. Vilket inte innbär att det på något sätt inte är bra att tvätta händerna.

      Då kan du knappast vara en ”surkärring” som följer restriktionerna eller hur?

        Jodå! Jag är anal. Riskgrupp och väntar på operation ☹️ Men fine, ta en kaffe två pers..

          ..två som troligtvis träffar ytterligare två(eller fler), som i sin tur träffar två(eller fler), som i sin tur träffar… Ja du, man är snart uppe i miljontals människor som påverkas av att två vänner träffats hemma hos den ena för en kopp kaffe…

            Du vet om att vi är flockdjur? Vi behöver varandra både psykisk och fysiskt. De sämsta man kan göra för imunförsvaret är att inte träffa andra människor och byta virus och bakterier, utan dem hade vi inte kunnat smälta vår mat tex och vårt imunförsvar blir bara sämre av isolering.

      Fast jag träffar mina vänner ute på promenad och inte inomhus.

      Håller med.

      Om det var det enda avsteget IL hade gjort under pandemin så hade jag varit benägen att hålla med, men hon har ju levt, arbetat och rest som vanligt. Hon är inte en socialt isolerad person, hon har barn och sambo och iaf en kompis väl som hon gör en podd med och kanske även träffar i andra sammanhang. Många har långt färre personer i sin omedelbara närhet, det är inte IL det är synd om.

        Hon har ju även haft Corona.. hoppla liksom

          Har vi inget bevis för.

      Jag kan berätta en sak. Jag och min man har följt restriktionerna väldigt noga. Om vi har träffat vänner/familj har vi gjort det utomhus på avstånd. Sedan träffade min man en vän EN gång inomhus och fick covid (vännen fick konstaterad covid och några dagar senare min man). Så det räcker med en endaste gång och vi/han har lärt oss den bittra vägen att inte ens en gång är ok. Jag var skeptisk till att de skulle ses men han är vuxen och nu vet han bättre helt enkelt!

        Det ärju det som är så skumt med detta virus. Man kan smitta utan att man själv känner sig sjuk.

        Trots det, så är det EN gång för mycket.

        Och din man dog av Covid? Så hemskt. Jag beklagar.

      Trots det, så är det EN gång för mycket.

    De flesta av mina vänner har jag fått i vuxen ålder, både sk ”bästisar” och bekanta. Kanske beror på vem man är ?

      Hur? Vad är din hemlis?

        Ja eller hur, berätta, Anonym 15:14!

          Jag är inte anonym men är likadan! Jag har absolut kvar många av mina barndomsvänner också men de flesta har jag träffat i vuxen ålder på blandade ställen. Endel via jobb, andra via aktiviteter (dans, språkkurser, målarkurser, etc), via kyrkan och synagogan, via gemensamma vänner, och så vidare. Tips är att våga prata med nya människor och föreslå att hålla kontakten med människor som man träffar ad hoc! De flesta blir väldigt glad över det 🙂

            Har inga problem att prata med nya människor men jag hamnar inte i så många situationer med nya människor?

      Håller med. Har glidit ifrån alla äldre vänner men blir fortfarande lika glad om man skulle springa på dem. Men de jag pratar med varje dag har jag fått via universitetet

      Instämmer, de jag umgås med ofta är sådana jag lärt känna som vuxen och småbarnsförälder. Har inte gått en vecka sedan vi lärde känna varandra (7 år sedan) där vi inte haft daglig kontakt och setts minst två ggr/veckan.

    Men om en (eller båda) vännerna redan haft covid ganska nyss, visst är man någorlunda skyddad då, i alla fall ett tag?

      Det behöver inte nödvändigtvis vara så. Läste ni om hon som fått positivt svar på antikroppar och sen fått covid IGEN samma kväll? Det var en tjej i Sverige.

        Precis som du kan få svininfluensa om och om igen och inte har vi stängt ner samhället en enda gång pga den. Fast då körde ju inte heller media samma dygneyrunt hysteribevakning som nu.

    Nu skriver Bella att hon och Paul ska på en road trip till Dalarna!
    Fattar inte människan att det är sådant vi inte ska göra nu?
    Finns det ingenting som kan stoppa denna verklighetsfrånvända person?
    Sen må hon ha antikroppar osv och känna sig odödlig.
    Hur är det med Paul kan man undra. Är han också ”immun”?
    Ren från virus på kroppen är han kanske efter allt badande…

      Tänk att folk inte kan hålla sig hemma i bara några månader? Hur rastlös är man inte då…. Bella och Paul är väl rätt ”nykära” så borde väl inte vara så svårt att hålla sig från resor just nu?

        Jag är jäkligt rastlös och klarar knappt 20 minuter. Hur tror du det ska fungera med månader för alla?

          För att alternativet är att andra dör eller blir svårt sjuka? Eller att man själv blir svårt sjuk för den delen? I Sverige har vi stor frihet som det är sedan pandemin bröt ut. Vi får handla och gå ut och promenera. Men ändå kan vi inte nöja oss utan ska ut och resa, trängas på köpcenter m.m. Så oroligt själviskt hur jäkla rastlös man än är.

          Då kan du passa på att få terapi för det nu när du ändå inte får göra så mycket annat.

          Tvångsinlåsning funkar.

          Om nån bestämmer att du inte ens får gå ut då? Och det blir allvarligt en lockdown? Skulle du klara dig då?

      Paul är i en farlig ålder för Corona…

        Nej, det är han inte!

        Han är 50+ Inte 70+
        Du gör dig bara dummare än du är med en sån kommentar

        Nej, det stämmer inte. Han är varken 70+ eller i riskgrupp(vad jag vet), så det är samma restriktioner för honom som för Isabella.

          Precis- hur vet DU det?

      Men de reser ju i egen bil och då är det ju okej, de har dessutom antikroppar iaf I och de träffar nog inte mycket folk på resan, de ska nog inte på fester, tillställningar eller gå i köpcenter. Hotellet de ska till blir säkert tacksamma, kan vara betydelsefullt för dem.

        Haha omg

        De åker till en region som avråder från resor inom och utom regionen…

        Har folk missuppfattat antikroppar? Tror man att man kan leva på som vanligt för att man har det? Herregud va folk är korkade.

        Dah.

        Källa på har antikroppar ?

        Absolut inte okej ändå? Skulle de hända en trafikolycka så belastar de vården där de inte bor, och kanske IVA i onödan.
        De träffar folk då de åt på restaurang som synes på bellas story. Ska på spa osv.

    Ser att Centeräcklet avgår från alla sina uppdrag. Good riddance!

      Nu är det ju hans fd sambo som är äcklet. Mycket mer vet vi inte. Lika lite som att den inlåsta mannen aldrig var inlåst.

        Vi vet att Federley visste om sin sambos brott, minimerade och bortförklarade dem för sin omgivning mm.

        Man kan inte vara politiker på den nivån och vara sambo med en barnskändare.
        Hoppas han inte får någon pension eller sjukpenning. Arbetslinjen är viktig hos
        Centern. Ingen sjukpenning att att vara ledsen.

          Störd du är! Så om någon förlorat en nära familjemedlem och är ledsen, så ska man inte få sjukpenning heller då?
          Inte hans fel att sambon är sjuk och betett sig illa. Förmodligen är de inte sambos längre heller?
          Inte F som har begått brott, eller hur? Lägg ner häxjakten på honom!

            Nej man måste vara sjuk.

            Ledsen är ingen diagnos som är godkänd för sjukpenning.
            Man kan ju sjukanmäla sig själv tills läkarintyg med diagnos
            krävs. Nu har han avslutat sina uppdrag så problemet är väl löst.
            Inget jobb = ingen sjukpenning.

              Nej kanske inte ledsen men krisreaktion är. Och att ni önskar en människa olycka vars enda brott är att han älskade en person som sedan visade sig vara en sjuk människa. Shame on you.

    Men Bella säger ju att hon har antikroppar… Min undran är istället hur många hon lyckats smitta medan hon var ovetande sjuk (utan symptom får man förmoda, då).

      Hon har förmodligen köpt antikroppar på nätet.
      Såg att AliExpress säljer antikroppar. Kommer i små plastpåsar från Kina.

        Nån har krigat för dessa antikroppar! Skapat dem just efter eget mått. Schysst att de kommer i exklusiv påse!

          ???

      Har vi inte sett något bevis på.

      Saknar bevis på detta.

    Barnen får nya rum den 23. Så hon har inte barnen på 2,5 vecka. Denna, nästa och halva påföljande vecka. Är resan till Dalarna så lång?

      Varför intresserar det dig till den milda grad?

      Säkert. Och jag tror inte det är med Pålle. Dimridå.

        Hon är med Paul jo. I Dalarna på något spa.

          Nej. Hon är i Bollnäs. Men hon tror att det är Dalarna.

      Barnen kanske ska någonstans med sin pappa? Det vet vi inte eller hur?

        Fast lite konstigt är det. För de kommer den 23e och den 24e ska de tillbaka till pappan. Men men. Hon brukar ju inte tröttna snabbt och nu har hon lektt mysmamma i hela 3 mån.

    Lyssnade på hennes och Sheilas podd ( avsnitt ” är du var du vill vara nu” eller nått sånt) då pratade de om något medium som Isabella hade varit hos i New York. ” Hon hette Maria” sa Isabella tvärsäkert, jag tyckte att det var lite konstigt att hon kom ihåg det, hade jag aldrig gjort. Alla är olika dock. Då sade Sheila att det var ”schysst att hänga ut henne” typ. Isabella ändrade sig snabbt, näe hon hette inte Maria. Alltså jag fattar ingenting, hon ljuger om minsta lilla småsak. Ändrar sig så fort någon påpekar nått. Det är väl ingen stor grej men när det blir ljug hela tiden så tror man ingenting till slut, fredag blir helg osv?

      Vet du varför ditt inlägg blir så dumt? För att du bestämde dig för vad du ville skriva innan du hittade ett exempel. Du har fortfarande inte hittat det…

        Vad bra att du vet exakt hur jag tänker, det stämmer inte tyvärr. Det var tvärtom;
        jag hade exemplet först och skrev sen. Det är så jag funkar. Tänker först och skriver sen, hur du fungerar vill jag inte yttra mig om.

      Fast nä det där var väl inget bra exempel på Bellas lögner? Jag minns också namn otroligt väl. Och att hon ändrade sig berodde väl snarare på att Sheila tyckte det var opassande att säga personens namn i podden?

        Var det har nagot svensk medium eller? New York ar ju skitstort, knappast sa att hon bryr sig om vad en svensk influencer sager i en svensk podd lixom tanker jag. Varre uthangningar har ju skett!

      Inte så konstigt att hon kom ihåg namnet, hon hade ju tagit kontakt igen nyligen. Eller så hittade hon på ett namn som i att ”vi kan kalla henne Maria” typ. Eller så ändrade hon sig och sa att hon inte hette det för att Sheila, konstigt och onödigt nog, menade att det var en uthängning att säga någons förnamn, märkligt av Sheila, så då kände sig IL tvungen att säga så.

        Haha ?

        Det är ju just det, hon ändrar sig hela tiden om allt och man vet inte vad som är sant.

    Jag trodde min mans familj var av den vettiga sorten men nu visar det sig att de vill bjuda över oss i 3 dagar i jul. Vi blir då 10 personer och någon av dagarna kommer mannens syskon umgås med sin svärfamilj istället. Ena dagen vill de ut på restaurang. Jag är helt chockad och lite besviken över detta förslag helt ärligt. Hur tänker de ens? 🙁 Men om dessa personer som jag ser som vettiga struntar i rekommendationerna, ja då är det nog väldigt många andra som också gör det. Jag förutspår överfulla tåg/bussar i jul och sjukhus som väller över av folk runt nyår… Suck.

      Jag känner samma som du och det hjälper inte till att social media lägger ut hela tiden vad de själva gör och vilka hörn de själva tycker att de ska få skära i bara det kan bortförklara det tillräckligt bra. Både för sig själv och sina läsare.

      Jag har inte någonsin sett så många som bara tänker på sig själva ink de som vill se ut som att de är goda och empatiska människor annars och bryr sig om barns välfärd mm, men när pandemin kom, ja då visade sig flera vilka var deras rätta färger är.

      Jag har dock tur att de flesta av mina nära och kära verkar ha huvudet rätt påskruvat. Där är de färre som gjort mig ledsen, men det finns mist ett par där också. Så jag instämmer med att -”om dessa personer som jag ser som vettiga struntar i rekommendationerna, ja då är det nog väldigt många andra som också gör det.”

        Ja det verkar som att många bara letar kryphål?? ”Ja vi är på restaurang men de har plockat bort vartannat bord ju!”, ”Men vi är faktiskt bara 8 personer som umgås. Ja och några barn men barn räknas väl inte…”… Ledsamt. :-/

          Verkligen!

          Förstår inte vad det är så svårt med att förstå att man bara ska umgås med dem som man bor med och inga andra. Inte på pub, restaurang, cafe eller hemma hos folk. Jag blir deprimerad av alla ursäkter som hittas på för att just ”det jag gör” ska vara ok.

          Och pga alla dessa egon så kommer tex jag inte att kunna få resa och träffa mina nära och kära i år, så förutom vården, skattepengar, folk som inte kan få vara med på begravningar, eller alla som måste dö ensamma etc så drabbar de mig också direkt personligen .

            Ja om alla drog sitt strå till stacken så tror jag inte vi hade behövt ha en sådan smitt-topp just nu. 🙁 Jag är så rädd att mina föräldrar ska dö/hamna på sjukhus medan det inte är tryggt att resa (vi bor i olika delar av Sverige) och avbokade min resa dit i jul eftersom jag är lika rädd att smitta dem (eller andra runtom). Frustrerande… Hoppas du får en okej jul- och nyårshelg ändå! Håller tummarna detta på något vis lugnar sig snart.

              ???

      Om ni inte redan har barn skulle jag tänka mig för och bryta upp från förhållandet. Kan inte finnas många bra gener där, so to speak. 🙂

      Hmm usch. Vi ska bara träffa mina föräldrar en stund utomhus och fira lite på julaftonen. Inte alls kul men ett måste.
      Alla måste tänka sig för extra här nu.

    När vanliga människor skriver julrim eller ”God jul Barnets Namn önskar mamma” på klisterlappen på paketen skriver Bella:
    Sally

    ?❤️

      Oj jag skriver bara mina barns namn, det är ju jultomten som ska ge julklapparna?

        Alltså det är ju sött, men vill man inte veta vem det är ifrån?! 😀 Eller kanske bara är min familj som är lite mer utförlig i sånt.

          Har aldrig fattat grejen med tomten. Man vill väl att paketet ska vara från en själv, inte någon hittepågubbe?

          Men vi hade inte tomte som barn, kanske därför jag inte förstår.

          För att det är mycket roligare med ”från jultomten”. När man blir äldre förstår man ändå vem paketen är ifrån.

          Jösses att det ska klagas på det också, fel på allt. Nu är det så att det är bara mamma, barnen och P där när klapparna delas ut så barnen förstår att det är från mamma om de inte tror att det är från tomten förstås, går att säga det också annars om man skulle vilja. Spelar knappast någon roll liksom. suck

            Du skriver så sjukt rörigt

            Jösses till dig. Vad sägs om att det känns kallt och opersonligt?! Noll känsla i det hela. Men just ja, hon har i alla fall i år bemödat sig att slå in paketen till sina egna barn (som sig bör), men som inte tidigare skett. Alltid nåt.

            Du måste korrläsa dina inlägg. Obegripligt.

              Om detta är obegriplig text. Måste du var oerhört korkad. Och du, ta till dig av ditt eget råd. Om vi nu ska tala om att korrläsa..

                Du satte precis punkt mitt i en mening.

                  Japp. Punkt slut.

        min pappa skriver fortfartande ”God jul från tomten” på klappen… jag är 33 år haha.

          Det är inte din pappa som skriver det, det är tomten själv. 🙂

            haha tänkte inte på det! du verkar vara en söt människa:) <3

          Haha, min pappa också, är 35.

        Samma här. De tror ju att det är tomten som lämnat paketen och när de väl kommer på att det inte är så förstår de ju att paketen är från oss föräldrar så varför skriva det då. ?

      Det är mer en affärstransaktion för henne. Inte mycket som har nån grund i något äkta.
      renoverar själlösa barnrum med Mio katalogen som förlaga och köper julklappar för att det ska vara så.

      Haha men herregud. Har du inget battre att klaga pa? Hur gammal ar Sally? Hon kan vall inte ens lasa lappen?

        Man brukar ju läsa upp för barnen vad som står på paketen! Det hela ger ju en varmare känsla med ”God Jul önskar mamma, pappa” osv.. anser jag i allafall. Men visst folk gör ju det som passar dem. Jag tycker att det låter så kallt med endast namnet. Men det är jag det.

          Haha, forstar hur du menar meeeen nu ar vi ju i en pandemi. Hon kanske ska fira jul hemma med bara barnen och hennes sambo, eller kanske det ska ligga i julstrumpan osv. Var sa lange sen jag firade jul med hela min familj sa jag minns faktiskt inte hur det brukade funka men uppenbarligen inget som har paverkat mig long term oavsett 🙂 Mina foraldrar skickade dock julkappar (inslagna till och med haha) till min hund forra aret, far nog saga at dem att skriva nagot mer an bara hans namn den har gangen sa vi kan ha en riktig upplasning.

            Haha åh vad rolig du är! Not! Jadu, det tycker jag nog allt du ska be dem göra! Lilla vovven vill nog också få det uppläst. Man ska inte underskatta vovvars intelligens, min hund fick tårta på sina fördelsdagar och självklart även julklappar. Men nu talade vi om barn och de förstår i allra högsta grad vad som läses upp för dem, ja sett till just dessa barns ålder i alla fall och de två kan även läsa skulle jag tro. Vov på dig och se till att högläsa för din hund i år! ?

              Och jag menar inte att det på något sätt är viktigt att det framgår från just VEM julklapparna är i från. Så pandemi eller ej, känns kallt att bara skriva barnets namn. Svinkallt. Så tycker jag.

                Hon kanske är en Hubot.

              Tack, det ska jag göra ❤️

                Sedär, helt plötsligt hade du tillgång till ö. Så går det när man glömmer bort vilken personlighet man skrev under just då. Ja kan ju inte vara lätt att hålla redan på alla sina personligheter, i lögnernas värld. Kan tänkas.

    För att folk med antikroppar tror att reglerna inte gäller dem.

      Jag har antikroppar, men jag inser att även om risken att jag skulle bli sjuk en gång till (och först då också bidra med smittspridning) så bidrar jag med att det kan bli trängre för de som måste röra sig ute om jag inte håller mig hemma, eller bara med en dålig moral för de som måste kämpa på genom att vara en dålig förebild.

      (Det är ju inte stämplat i pannan på mig att jag har antikroppar, så ingen vet om jag bidrar till risk eller inte utan ser bara någon som är slapp och skiter i rekommendationer).

      Jag hoppas att fler tänker på samma sätt.

        …men jag inser att även om risken att jag skulle bli sjuk en gång till är minimal*

          Många som var sjuka i våras (mars-april-maj) har kanske inga antikroppar längre (om de nu ens haft det).
          Finns eventuellt cellulär immunitet kvar men om det vet man ännu väldigt lite.
          Så även om man haft verifierad infektion och även konstaterade antikroppar så ska man i dagens läge faktiskt bete sig såsom man inte haft infektionen. Man kan mycket väl få corona två gånger. Förhoppningsvis blir den andra gången lindrig men det finns inga garantier när det gäller detta luriga virus. Får man en överreaktion av immunförsvaret kan man hamna i respirator inom några dagar i värsta fall.

            Nu var det väl just precis detta som jag skrev eller hur? Förutom då ditt – ”man kan mycket väl få corona två gånger”, beroende på vad du menar med mycket väl. För statistiskt sett så är sannolikheten för det otroligt liten och ännu mindre för att man blir allvarligt sjuk en andra gång.

              Allt beror på hur immuniteten beter sig och utvecklas.
              Vi är ännu bara 10 månader in i epidemin så att säga något om sannolikheten för att få corona två gånger och om hur det sjukvårdsförloppet skulle te sig kommer att förändras med tiden.
              Snart går pandemin in på sitt andra år och de tidigast sjuka kommer att bli fler och fler. Då får vi se vad betydelsen är av att ha haft corona tidigt i pandemin och sen blivit utsatt för smitta igen efter en längre tid.

        Men du kan ju faktiskt träffa personer på andra ställen än offentliga (alltså typ hemma) och ha mindre risk (om än inte 0%) att bli smittad på nytt, eller att bidra med ny smittspridning.
        Jag tänker lite åt det hållet. Bor själv och träffar ytterst få förutom de jag måste träffa via jobbet. Dock har jag en vän som har antikroppar (var sjuk för mindre än en månad sen, så det är relativt nyligen) och som jag gärna träffar på julafton, hellre att vara helt ensam just den dagen. Hade ju varit ännu säkrare om jag också haft antikroppar, men det kostar ju flera hundra att testa, så jag velar fram och tillbaka där… Tänker att det ändå räcker att min vän har det, just för den dagen.

          Ja men visst är det så. Och jag tycker absolut att du som bor ensam ska träffa din vän och fira ihop. Att ni om det finns antikroppar träffas hemma hos en av er tycker iaf jag inte är något problem.

          Jag tänker mer ute i samhället och på stan och vad jag väljer att lägga upp på min blogg.

    Skriv gärna något om underbaraclaras tvprogram och om vilken succé det blev, Cam 🙂

      ??

    Isabella sitter och skriver sin bok på ett kontorshotell fast hon kan sitta hemma och skriva, hon träffar Sheila och poddar 1 ggr i veckan fast det kan göras på distans, hon går på middagar plus tar möten Irl och verkar inte hört talas om videomöten. Vad mer? Hon tränar på gym, bjuder hem en kompis och tar hem inredare (vilket tydligen inte kan vänta). Nu ska hon dessutom ge sig iväg på en liten resa och checka in på hotell. Det spelar ingen roll om hon har antikroppar (om hon ens har det fortfarande). Restriktionerna gäller ALLA!!! Fyfan säger jag. Är så less på alla egoister! Hon är offentlig och borde ta sitt ansvar och föregå med gott exempel. Inte konstigt att hon åkte på corona och så som hon svischat runt lär hon smittat rätt många…

      Hon har självklart ljugit om antikroppar för att slippa få skit för sitt oansvariga leverne.

        Var har hon skrivit att hin har antikroppar?

        Ja det skulle inte förvåna mig…

    När ska CamCam skriva om Fredrik Federley? Dags att ompröva stödet?

      Han är ingen soc media profil utan en politiker! Finns massvis att läsa om på div nyhetssajter. Folk verkar tro att bloggbevakning är lika med en nyhetssajt i ren opartiskhet typ SVT?!

        SVT opartiska? ?

      Du får gå tillbaka och läsa det gamla inlägget.

    Han är väl ingen influencer

    Och nu är Isabella på väg till Dalarna över helgen… otroligt.

    ”Konsumenternas makt förstärks av de influencers som står på de svagas sida och som mer än gärna tar striden mot Goliat när det nosas maktmissbruk och följare rasar i kommentatorsfältet. Så paradoxen att det är navelsträngen till framgången som gynnat Na-kd under alla år är precis det som nu klipper av och sätter strålkastarljuset på samma företag. Att gå ifrån att vara ”Betalt inlägg” till ”Bojkott” är inte längre än några minuter bort i en snabb och föränderlig värld.”
    https://www.resume.se/alla-nyheter/opinion/kejsaren-ar-na-kd/

    Och nu åker hon till Dalarna på weekend. Det här med att ta eget ansvar för att stoppa smittan har helt gått förbi henne.

      Dalarna säger hon men Orbaden ligger i Hälsingland..

        Hon var såklart fullt medveten om att hon inte skulle åka till Dalarna, men eftersom hon är avdankad och irrelevant måste hon ju försöka med allt och vad som helst, för att få uppmärksamhet. Så detta är som vanligt, bara något hon körde med för att just få det att uppmärksammas, så hon kan inbilla sig att hon minsann är relevant ändå.

        Vad hon inte tycks förstå är- att hon framstår endast som oerhört korkad och det hela blir som alltid bara högst genant. Då man förstår vad det är hon är ute efter. Och nu igen, ska hon ju hela tiden försöka provocera med att hon går på gym, bjuder hem folk, drar i väg på weekend osv.. hon är så fånig och så pinsam och detta är allt hon kan, försöka provocera, allt detta för att hon inser att hon är avdankad och irrelevant. Blir så pinsamt hela skiten, men tror inte hon har vett nog att inse det.

    Avundas alla som hittar nya vänner efter 25 + !!!
    Känner mig som någons konstiga lillasyster så fort jag ska umgås med nya grupper. Blir helt socialt inkompetent och känner mig fruktansvärt sårbar ?

      Haha samma här, du är inte ensam!

      Instämmer till 100%.
      Sammanfattar mina tankar och åsikter perfekt. Om man frågar mig – precis så här är det. Masshysteri.

        Ja alla som jobbar på överfulla IVA och när det behövs containerns för att förvara de döda i våras, då var det som vilket annat åt som helst?

        Fråga dessa människor om hur de ser på saken…(ni får själv klippa ut och in adressen för att se klippet, för annars fastnar det i modd) ?

        https://

        m.youtube.

        com/watch?

        feature=youtu.be&v=JxHVDLN8IEg

        Ja alla som jobbar på överfulla IVA och när det behövs containerns för att förvara de döda i våras, då var det som vilket annat åt som helst?

        Fråga dessa människor om hur de ser på saken…(ni får själv klippa ut och in adressen för att se klippet, för annars fastnar det i modd) ?

        https://m.
        you
        tube.
        com/
        watch?feature=youtu.
        be&v=JxHVDLN8IEg

          Tycker ärligt talat att du är rätt påfrestande och orkar verkligen inte klippa och klistra dina länkar till något mumbojumbo du googlat fram.

        Karolinska ställer in alla planerade barnoperationer. Masshysterin har ett högt pris då?

          Du läste aldrig artikeln va? Eftersom du fastnade vid ordet ”masshysteri”.

          Om du hade läst hade du kanske sett att det handlar om att miljontals barn i fattiga länder inte får vaccinationer och behandling, svälter och att miljontals människor dör på grund av utebliven vård för hjärtkärlsjukdom och cancer som en ren effekt av nedstängningen.

          Och du drar upp ETT sjukhus i världen som är dåligt förberedd för en vårdtopp man visste kunde komma…
          Vi har haft stora brister i den svenska sjukvården i åratal. Det har ingenting med nedstängning att göra. Och dessutom; då skulle man kanske inte ha varit så snabb med att montera ner fältsjukhuset i Älvsjö…

            Det fanns aldrig någon personal till fältsjukhuset, och än mindre idag..

      Bättre lästips:

      https://www.expressen.se/nyheter/experten-sagade-sveriges-strategi-nar-han-trodde-att-ingen-horde/

      Jag ger inte mycket för åsikten av en psykolog i den här frågan. Inte i många frågor faktiskt.

        Varför skulle det vara ett BÄTTRE lästips?

        Överläkare Román har för övrigt helt rätt i det han skriver.
        Dessutom ger jag inte mycket för dina åsikter i den här frågan. Inte i någon fråga faktiskt.

      Säg det till alla barn på Astrid Lindgren som nu får sina operationer inställda för att personal måste lånas ut till covid-vård.

        Här har vi haft brist på personal på iva för att man skickat hem alla med minsta symptom i en vecka. Hysteribeslut.
        Att ändå gå till jobbet men med skyddsutrustning skulle väl ex varit en bättre lösning?

          Tar de sig till jobbet i skyddsutrustning också?

      Klockren analys! ? Tycker det hittills varit få vettiga röster från den sidan men ja – jag bekymras över konsekvenserna av en sådan här nedstängning och förundras att inte fler verkar reflekterat över det?

    Så trött på att se på instagram hur folk lever som vanligt med gym, frisör och middagar med folk…. så uppenbart ignorera allt vad råd heter…

    Vad är ens ”en svart smoking-sjal med fransar”? Och när ska den användas?

      Nyårsafton?

      Han har ju alltid på sig en sjal eller halsduk så kanske när han sover!

    Det är väl bra om hon kan få en vän, med tanke på att inte särskilt många andra verkar stå i kö. Och det lär ju ändå inte hålla. IL har en personlighetsstörning som innebär att hon saknar det som är grunden för all mänsklig samvaro, nämligen empati. Utan förmågan att kunna sätta sig in i hur andra tänker och framför allt känner kommer man att vara och förbli ensam, eftersom andra människor till slut märker hur det står till; det är bara en tidsfråga. Rätt som det är händer något som gör de här människorna förbannade och då är konflikten och uppbrottet ett faktum. I det läget klarar de inte att som alla vi andra ta diskussionerna/grälen, förstå den andres reaktion och sedan gå vidare i vänskapen – de går sin väg, oftast övertygade om att det var den andre som var problemet.

    Såg på storyn en bild på dem och de är definitivt inte i Dalarna…
    Hälsingland skulle jag vilja säga

      Sveriges geografi är nog inte Bellsans paradgren.

      https://orbaden.se/

    Det pratas alltid om IL:s excelark. Har ingen tänkt på Camillas? IL är ett frekvent samtalsämne på denna sida trots att hon inte längre är aktuell (i min mening). Resulterar alltid i många kommentarer. Vem tjänar på det?

    Var det inte IL som förut hade en anställd som handlade och slog in barnens paket?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.