En orosanmälan måste väl vara på sin plats?

 lackberg Verifierat Tjej mycket gladare än hon ser ut här, över att fira Lucia idag. Hon kunde inte sluta titta på sig själv i spegeln helt fascinerat. ❤️? #Polly #Lucia

lackberg Verifierat Läste kommentarerna nu under bilden på Polly i lucialinne. Och jag blir fan mörkrädd!!! Vilka ÄR ni gnälliga, dömande, kritiska kvinnor som till och med tar er rätten att tycka SYND om Polly? Herregud. Jag tycker synd om er. Som lever ett så snävt och litet liv så ni kopplar ett barns lycka till en struken skjorta. Och som är så ogina, elaka och inskränkta så ni glatt skuldbelägger andra föräldrar. Skäms. SKÄMS!! Och for the record. Polly var så lycklig liten lucia imorse. Med ostruket nattlinne som dessutom var bak och fram. Men hon tyckte hon var världens finaste. Så nästa gång. Som jag sagt förut. Viska era idiotiska kommentarer i en burk. Sätt på locket. Och sätt burken längst in i skafferiet, bakom burken med inlagda ärtor. Slut på meddelandet. ? #Polly #

Ett skrynkligt lucianattlinne? 
Som väl även sitter bak och fram, om man ska vara petig, vilket man GIVETVIS ska vara!!!?

Vem ringer Socialtjänsten?

291 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Om ni undrar vad det är för dag idag kan ni gå in på sofia woods recept på sparade händelser på instagram och bara lyssna på början av varje.

      Jag kan berätta att det är den 13 december. Luciadagen. Så – nu slipper ni gå in där.

      Vad är din poäng utöver att berätta vilken dag det är?

        Vad var det med frågan ovan du inte förstod?

          Jag fattar ingenting.

          Leker vi ”svara med motfråga”??

          Poängen, som sagt.

      Och din poäng är? Hon kallar det ju söndagsmatlagning. Hennes sändning när hon lagar mat i stories

        Och?

    Måste vara otroligt utmattat att bry sig så mycket om hur andra lever, om de stryker sina barns kläder eller ej. Är nog oftast de som inte har barn eller lever på 50-talet som håller på med sina pekfingrar.

      Tror tvärtom, majoriteten är definitivt folk med barn men barn som är stora nu. De har lätt för att döma dagens småbarnsmammor för antagligen blev de väldigt dömda på sin tid, när det inte var lika öppet att prata om hur svårt och jobbigt föräldraskapet kan vara. Då skulle man bara le och upprätthålla perfekt bild, ta bort fläckar, kamma håret och stryka minsta lilla klädesplagg. Och nu klarar de inte av att mammor mycket lättare ”kommer undan” med slarv (alltså att man prioriterar annat), så de måste klaga och kritisera, ”sådär såg det minsann inte ut när mina barn var små”. Folk utan barn skulle väl knappt reflektera över ett lucialinne?

        Jag är samma som 18.19 och tänkte tillägga att även mammor med jämngamla barn tenderar att kritisera så klart, mammor som känner att de aaaaaldrig skulle låta sina egna barn se ut så där. Men fortfarande inte folk utan barn.

          Som att världen handlar om dom och någon bryr sig om hur mycket dom stryker deras barns kläder. Duktiga idioter.

        Tror också det finns en ålderfaktor men också att idealen ändrats. En fördälder idag som ha barn i ständigt rena, nystrukna kläder och uppsatt hår, som kanske till och med hörs säga till barnen att de ska vara försiktiga för att inte förstöra kläderna tror jag absolut skulle kunna får rätt mycket kritik för det idag. Medan det kanske var en duktig mamma ett par generationer tillbaka. Barn ska vara barn, få leka, smutsig barn är lyckliga barn osv.

        Sen tror jag kanske också normen kring att stryka kläder sängkläder ändrats med tiden. Länge sen man såg någon magla något.

        Tycker dock det är svindumt att krisiera andra föräldrar för saker barnen inte lider av.

          Älskar att mangla, det gör jag alltid hos min mamma :,) sängkläderna hålls fräschare längre dessutom?

            På vilket sätt då? Håller manglingen tillbaka kvalster och bakterier? Exakt hur länge anser du att sängkläderna håller sig med eller utan mangling?

              Det är ju bara inbillning att de håller sig fräshare längre. Som placebo för sängkläder kan man säga.

          Haha, jag manglar sängkläderna. på en gammal kallmangel som man vevar? Mamma till en dotter och mormor till två tjejer. Alltså är jag en stofil till människa och har således överlevt de ”perfekta åren” men jag tycker mig märka att dagens unga mammor har en tendens till att kanske jämföra sin egen uppfostran med hur man själv uppfostrar sitt barn. Kom ihåg att alla årtionden har sin syn på vad som är rätt eller fel och sannolikt kommer era barn att ha sina ideal. Tror inte barn har mått dåligt av att ha på sig skrynkliga kläder men däremot mår alla som inte kan följa med i modesvängarna rätt dåligt när de kommit upp i den åldern då de jämför sig med andra. De flesta mammor gör sitt bästa och så finns det alltid viktigpettrar som ska kritisera. Alla generationer råkar ut för det.

        Måste vara utmattande att slåss med väderkvarnar som Läckan gör dagligen. Varför struntar hon inte bara i tramset. Ett annat alternativ vore att inte posta om varje skitgrej familjen gör varje dag. Men om man inte visar det så kanske det inte hänt. Jag tycker inte synd om Polly för att hon är skrynklig utan för att hennes barndom är ett verktyg för att fylla föräldrarnas stora, gapande bekräftelsehål i själen.

      tror absolut att de som klagar på detta har barn själva. Vem utan barn bryr sig om en random unge har skrynkligt lucialinne?

        Jag har inga barn, reagerade på hur enormt skrynklig klänningen var, kom fram till att det struntar väl jag i, och gick vidare med min dag.

      Jag känner spontant att det är andra mammor som kommenterar så. Mammor som kanske inte är helt nöjda med andra bitar i livet och därför lägger allt krut på barnen 24/7. Jag har inga barn och kunde inte bry mig mindre om i fall ett barn har skrynkligt lucialinne.

      Är det bara på 50 talet folk stryker sina kläder?

        Det tillhör denna tid, att tycka att man häftig och smart, när man inte bryr sig om ordning och reda…

          Haha ja

          Nej man har ju om inte annat nån diagnos som sätter käppar i hjulet så klart

        Inte ens alla 50-talare stryker sina kläder?

      Tror tvärt om, vi utan barn skiter fullständigt i om nattlinnet är struket eller inte. Tror det är extremt sorgliga mammor som försöker höja sig själva genom att kritisera andra.

      Tror vi utan barn inte ens ser sånna saker som att skjortan är ostruken eller bak och fram? Ser jag en unge så ser jag en unge, kollar liksom inte efter detaljer eftersom jag inte är intresserad, eftersom jag inte kan relatera och inte tänker på skötsel av barn hela dagarna? 🙂

    Haha… förstår att man som läckberg spårar ur. Hon som har 100-tals miljoner verkar ganska obrydd vad andra tycker, visar gärna upp ett stökigt hem och skrynkligt lucialinne ( tvärtemot Löwengrip ) men tror också att Polly inte bryr sig, så varför ska någon annan, min mamma som är pensionär skulle dock förfasa sig om något så skrynkligt.

      Men gud så tröttsamt och tramsigt att ni måste dra upp Löwengrip hela tiden, om du följt henne så hade du vetat att hon också visat upp stökigt hem vid tillfällen. Hade hon visat skrynkligt lucialinne så hade det rasats för fullt och det hade skrivits nedlåtande raljerande inlägg här, och hade hon spårat ur så hade det hånats och klagats på det till leda här, hon hade skammats sönder.

        …och vinklat och vridit?? ?

          Det är tröttsamt att många av er dömer en kommentar som ”dum” bara för att den är skriven av en viss läsare.

          Varför inte bara läsa kommentaren och svara på det som skrivs, gilla om du håller med eller bara skrolla förbi om du är obrydd?

          Förstår inte detta med att ”undanhålla” sina likes alt. svara drygt för att man stör sig på den som skrivit. Då har man, enligt mig, större problem än ”st()llis”.

            Vad menar du, ”undanhålla sina likes”?

      Min ocd fick lite att jobba med när jag såg fina Pollys skrynkliga bakåtvända linne. Ska inte ljuga. Men det stannar vid en tyst tanke. Man får ju kontrollera sig liksom. ?

        ja precis. och vad tjänar det till att låta den tanken bli en kommentar hos läckberg ändå?

        Stör mig på en massa grejer men misstänker att resten av världen är måttligt intresserade av att anpassa sig och lägga om alla sina vanor för att ge mig sinnesfrid. Så sparar på kritiken.

      Jag skulle själv inte gå ut i en skrynklig blus därför skulle jag inte heller släppa iväg mitt barn i skrynkliga kläder,
      Men Polly är ju lika glad ändå.

        Skulle själv inte gå ut i termobyxor eller färgglada regnkläder men skickar glatt mitt barn till förskolan i det.

          Skillnad på galonbyxor och galonbyxor med hål i. Skillnad på ett lucialinne och ett bakoframvänt, skrynkligt lucialinne?Det måste du väl ändå begripa?
          Bara för att de är barn så ska de inte behandlas som clowner, de förtjänar respekt. Lär dem detta så att de i framtiden respekterar er.

            Likställer du galonbyxor med hål i och en bakoframvänt klänning som är skrynklig? Ok.

            Kan ha varit så att barnet bestämt ville klä sig själv och man som förälder inte tog den striden utan lät hellre linnet sitta bak och fram än att starta krig om det. Hände oss en Lucia. Ingen fara skedd.

        Lussa ute, kränga på Luciaklänning på utekläder… varför stryka?

        Polly är nog för liten att förstå att man inte ska ha skrynkliga kläder på sig. Det åligger mammans ansvar.

        Ja så tänker jag med, att jag har alltid varit mer noga med barnen än mig själv. Men det är klart, C.Läckberg har ju personal som stajlar henne.

      Bellas barn var iofs hos Odd?

    Tror hon gillar uppmärksamheten.

    Fyfan va jag är trött på er flashbeck incels, håll er och er dynga på flashbeck

      Sluta leva i en bubbla och kom ut till verkligheten istället.

        Det här är en blogg om bloggare och sociala medier. Håll din rasseskit på fb

        Två tankar!???

          Nej det är helt irrelevant för den här bloggen

          Det hör inte hemma är!

        man kan vara väl medveten om verkligheten och vara upprörd över det utan att posta om det och kräva att få diskutera det på exakt alla ställen som handlar om något helt annat.

      Men detta är en blogg om influencers, inte om brott (såvida inte influencers är inblandade). Ser ofta folk som skriver ”Camcam, varför tar du inte upp xxx????” men verkar totalt missa att xxxx har absolut noll med denna bloggs fokus att göra. Ja, det har hänt att Camilla ibland tagit upp något extremt uppmärksammat som inte har strikt med influencers att göra (dock har det oftast ändå haft att göra med offentliga personer i någon mån), men det skulle ju såklart inte fungera om hon blev tvungen att ta upp precis vad som helst som vissa finner intressant att läsa om och diskutera. Vill du prompt diskutera något annat så finns ju Öppet Spår till för just det och förekommer tre gånger i veckan.

    Ja vi är olika men jag hade aldrig skickat mitt barn i ett skrynkligt lusselinne!
    Har aldrig sett någon under min uppväxt som kommit till lusetåget så.
    Hade en ensam mamma som heltidsarbetade men hade tid att en gång om året strycka våra lusselinne.

      kunde inte bry mig mindre om skrynklor på ett lusselinne faktiskt. varken på mitt eller på andras barn.

        Äger inte ens ett strykjärn. Har iofs inga barn heller.

          har barn och äger inte ett strykjärn. får hoppas att barnen inte tar skada av det.

            Jag äger inte heller ett strykjärn och jag har aldrig ens reflekterat över hur barnen på mina barns förskola klär sig.

            Har inte barn och bryr mig inte ett dugg om ostrukna lucialinnen. Men hur kan ni inte äga ett strykjärn? Stryka må vara fruktansvärt tråkigt men i min värld nödvändigt. Jag blir lite fascinerad faktiskt ?

              jag äger inte kläder som behöver strykas helt enkelt.

              Finns ett strykjärn i den gemensamma tvättstugan om jag skulle behöva men än har jag inte behövt det och då har jag levt i över 30 år.

                Har barn, äger ett strykjärn och använder väl enbart till att stryka pärlplattor. Eventuellt till en sådan stryka på-lagningslapp om det skulle gå hål på ungarnas kläder nån gång.

                  +1 ?

              Man lägger tid på att hänga och vila kläderna ordentligt så är det väldigt sällan något behöver strykas. Här hemma stryks enbart finskjortor och eventuellt en vanlig skjorta som inte hängde rätt på torkning.

              Blev alltid chockad när när jag var liten och var hemma hos en kompis vars mamma strök typ 24/7. Dom strök jeans! Helt galet! Men så låg all ren tvätt bara i korgar och väntade på att vikas in i garderoben med. Klart det blir skrynkligt då.

                På riktigt!! Genuin fråga! HUR hänger en kläderna så dom inte behöver strykas? Spelar ingen roll hur mycket jag skakar och slår ut skrynklor. Hänger jag dom på tvättställning så blir det ju ett streck/märke/vik mitt på plagget där det hängs upp?!?!

                  Skaka ur skojortor ”hårt” och häng de på galge för att torka. Samma med byxor, häng dem i sådana där galgar med klämmor så byxorna bara får hänga rakt. Annars, försök köpa i material som inte skrynklar så lätt.

                    Also, köpt en steamer. Så himla mycket skönare när jag väl behöver släta ut något. T.ex. gardiner, bara hänga upp dem och sen gå loss med steamern – snabbt, enkelt.

                      Det får mig ju att genast undra över om Läckberg själv skulle gå ut i en fin klänning under högtid, utan att steama den? Knappast.

                      20.22 jag skulle inte gå ut i rosa tyllkjol och emojitights men min dotter gör det. Vad är din poäng?

                      Min yngsta dotter väljer kläder i en evighet och är väldigt bestämd med vad hon ska ha på sig och inte. Äldre dottern hade gått ut i en potatissäck om jag klätt på henne det. Hon bryr sig noll. Barn är människor med egna åsikter vet du. Läckbergs barn bryr sig nog inte om skrynkliga kläder bara för att hennes mamma gör det.

                      Fast vadå.. vuxna gör väl mycket som man inte förväntar sig av små barn. Många som tex alltid rakar benen, sminkar sig, färgar utväxten osv men inte alls anser att ens barn ska göra samma. Med all rätt också. Jag har kavaj på mitt jobb, kräver ju liksom inte att sonen på 5 år ska ha samma klädkod på förskolan.

                    Ett annat tips är att alltid hänga kläder över två linor vid torkning om man inte kan hänga på galge. Att skaka ut ordentligt och hårt är A och O. Tänk även på att som plagget torkar kommer det forma sig.

                    Väldigt seriöst detta med att hänga rätt?

                Om man stryker sin egen skjorta så kan man väl stryka sitt barns Lucianattlinne?

                  Om jag hade haft barn så hade jag förmodligen gjort det ja. Men nu svarade jag bara på hur man kan vara utan ett strykjärn.

            Men men men … hur gör ni med pärlplattor??? Det är mest det vårt strykjärn används till.

              Funkar bra med plattång ?

              Gäller att pärlorna är från samma påse, alltså inte ihopblandade med något. Finns olika sorters pärlor även om de är pärlplatte pärlor.

          Det är roligt att stryka just för att kläderna blir så fina efteråt.

          Äger i alla fall ett strykjärn även om jag inte har barn. När jag flyttat hemifrån försökte jag mangla en skjorta. Gick åt h-e, knapparna sprack. För det mesta räcker det att de får hänga på tork på en stor galge.

      Jag tror att Läckberg tror att det ”ska vara så” för att på så vis visa hur ”cool och avslappnad” hon är trots rik som ett troll. Vilket känns oerhört löjligt och i mina ögon blir detta bara så fel, hon känns bara så nonchalant och inte alls
      ”coolt avslappnad” som hon nog vill få det att framstå som.

      Känns trist och jag tycker att man faktiskt inte skickar iväg sitt barn i ett skrynkligt lucialinne som dessutom är bak och fram. Visst Polly är liten och nog jätte glad ändå, men varför göra så?

      Just för att få uppmärksamhet antagligen och just för att ” kolla på oss, vi är rika som troll men har ändå stökigt och klär vårt barn i skrynkliga kläder” som om det vore coolt?! Jag anser det endast framstå som oerhört nonchalant! Rik som ett troll eller ej.

      Dessutom hade de väl i alla fall kunnat klätt henne även i ett fint rött band kring midjan. Kanske jag som är gammalmodig, men men.

      Och har alltid stört mig på att de så sällan vårdar flickans hår, medan de själva är så oerhört måna om sitt yttre, både vad gäller kläder och hår. Gällande dem själva är de så noga och då superviktigt minsann, när de själva ska iväg på något. Går inte ihop i min värld, att man inte gör detsamma gällande sitt barn.
      Men men, jag har aldrig gillat Läckberg, anser att hon tror att hon är universums mittpunkt.

        ja det är nog du som är gammalmodig.

        Försökte ta på min treåring ett rött band runt midjan. Det åkte av två sekunder senare och hon vägrade ha det. treåringar har en egen vilja oavsett vad föräldern tycker är fint. min dotter har för övrigt riktigt lockigt hår och ser ofta rufsig ut, även om det kammas (under skrik) både morgon och kväll.

        Slappna av lite.

          (nu vet jag inte ålder på läckbergs unge… men gissar att hon också har en egen vilja.)

        som förälder får man väl välja sina strider helt enkelt.

          Men alltså jag fattar inte, tror ni att Polly specifikt bett om skrynkligt linne som ska sitta bak och fram??? Om hon hade haft Elsa klänning är det ju en grej som Polly velat ha och den striden är kanske inte värd att ta. Men jag har mycket svårt att tro att Polly vägrat gå till firandet eller vägrat ta på sig det om linnet var struket.
          För mig handlar det enbart om nonchalans hos föräldrarna.

        Du har aldrig gillat Läckberg ändå vet du hur de har det och vad de gör och inte gör?!
        Sluta följ är mitt tips, så slipper du störa dig.
        Dessutom är det Simon som får ta åt sig äran att klä dottern så fint till luciafirandet ?

        Det låter som du anser hon konkurrera om mittpunktsplatsen med dej ?.

        Brukar inte skrika avundsjuka men här luktar det dylikt lång väg.

        Det löjliga är ju att hon fick ett par sådana kommentarer och typ tusen hejarop och ändå måste hon göra så stor affär av det. Så jävla larvigt.

          Lilla bubben var ju också tvungen att skriva om det på hans insta. Har han någon egen personlighet?

            Nej, det har han inte men han älskar att få synas på hennes bekostnad.

            Personlighet nog för att du ska följa honom åtminstone…

          Läckberg är Sveriges mest uppmärksamhetskåta person. Så här gör hon så fort hon får chansen.

            Och uppmärksamhet fick hon. Även av dig.

        Håller faktiskt med

        Känner att det är lite skillnad på ett luciatåg inomhus och ett utomhus när de har overall under. Strykningen känns lite förgäves där, allt blir ändå skrynkligt och smutsigt rätt fort, är min erfarenhet.

        Tänker tvärt om – blir snarare beklämd när jag ser föräldrar som lägger mycket tid och energi på att göra sina barn tjusiga på olika sätt. Om Läckberg bryr sig mycket om sitt eget utseende men inte dotterns tänker jag att det är fint att hon låter barnen vara barn och inte visar upp henne som någon tjusig asseccoar.

          Verkligen! Blir lite beklämd när jag hör och ser sådana kommentarer om hur viktigt det tydligen är att göra sina barn fina.

          Jag tänker att om dom nu har den filosofin att det inte spelar någon roll om man har skrynkliga kläder, oborstat hår, kläderna bakofram, varför ser dom själva alltid så prydliga ut? Jag menar Simon tar väl typ på sig kostym när dom ska handla, han hade kostym på sig när Polly skulle födas och Camilla är ju alltid oerhört snofsig vid offentliga tillställningar.
          Det rimmar illa, för jag vet en massa barn och föräldrar som är lite konstnärliga av sig och doesn’t give a shit men där har ju hela familjen håret på ända och skrynkliga håliga kläder.

            Barnet har väl en egen vilja? Tror du att alla barn vill klä sig som sin pappa?

              Och med det sagt så tycker jag att det är sunt att man inte projicerar sin egen snofsighet på barnet. Folk verkar glömma att barn är individer med egna åsikter. Inte små dockor som är miniversioner av en själv.

              /en vars dotter springer på bondgården här med paljettkjol och guldcape. Det har hon inte fått av någon av föräldrarna i alla fall…

              Ja, och när barnen får bestämma själva och äga makten blir dom odrägliga…

              Nej och alla barn vill inte äta grönsaker, ha på sig mössa när det är kallt eller ens gå och lägga sig…ska dom slippa det oxå då bara för att dom inte vill?

                Det sa jag inte. Tycker inte att det är att jämföra med att ha ett ostruket linne och att ett barn inte vill klä sig lika snofsigt som sin pappa.

                Tycker du inte att det är skillnad på att låta ett barn i den åldern få ha en egen åsikt om vilka kläder den ska ha (efter säsong) och att släppa ut den i vinterkyla utan mössa och slippa gå och lägga sig?

                Jösses vad allt är svart eller vitt här inne alltså…

                  Så ni tror på fullt allvar att Polly själv bett om ett skrynkligt lucialinne???

        Får känslan att Camilla är väldigt medveten om vad hon gör här. Hon vet att det blir shitstorm och hon älskar det.

      Jag skulle inte heller skicka iväg mina barn så på högtidligt luciafirande. För mig är det att visa lite kärlek att tillsammans med barnen fixa fint inför en stor stund. Så mycket tid tar det inte att stryka ett linne. Däremot skulle jag inte skriva mina tankar om det på någons Instagram. Allt man tänker behöver inte skrivas eller sägas rakt ut.

        Nä men sen betyder det inte att ditt fixande är mer kärleksfullt är läckbergs även om du håller det inne. Hennes kanske ve och fasa är mer kärleksfullt än ditt strykande.

      Ja man måste ju ändå säga att jag ALDRIG sett ett så OTROLIGT skrynkligt lucia linne!Det måste ju ha legat ihoprullat som en boll sedan det användes sist……

    Diskutera det där då!?

    Snälla Camilla kan du blocka alla IP som sprider rasistisk skit här på bloggen. Det förstör alla inlägg och drar ner på stämningen

      Varför ska alla blockas så fort det kommer något obekvämt?
      Ingen tvingar någon att klicka vidare till andra ställen.
      Man behöver inte vara rasist för att något inte är ok.

        men håll er till ämnet och sluta posta ot.

    Fast lite kan ju anstränga sig… Det är ju liksom inte lite skrynkligt.

      Tror du ungen behöver terapi i vuxen ålder på grund av detta?

        Nej, men hade jag i vuxen ålder sett bilder från luciafirande och jag såg ut sådär hade jag fan undrat.

          äsch, din morsa la väl tid och energi på viktigare saker i så fall.

            Ja, vad gjorde hon de fem minuterna det hade tagit…

              förhoppningsvis något vettigare än att stryka ett litet barns kläder (kläder som ändå blir skrynkliga så fort barnet härjar runt i dem).

                Vad säder det för signaler? Klä dig som en luffare medans mamma hämtar kläderna från kemtvätten. Mamma har inte tid att få dig att se välvårdad och anständig ut.

                Svårt att stryka linnet kvällen innan? Hon vet ju hur dottern är, varför inte se till att allt ser rent och fint ut redan kvällen innan? Detta är inte världebs största grej och jag tror inte att barnet kommer att lida av just detta men det sätter ett mönster i barnet. Detta må vara 2020 men folk dömer fortfarande varandra baserat på utsende och hygien. Man får klä sig precis som man vill men vilm man bli tagen på allvar i framtiden då bör vissa ritiner sätta sig i ryggmärgen, bl.a att klä sig i hela, rena och luktfria kläder (om man har råd, vilket de flesta i Sverige har).

                Nu kanske detta är en engångsgrej men som sagt, barn är väldigt formbara och ju mer man förbereder dem inför verkligheten desto bättre chans har de att slippa könna sig konstiga på ett negativt sätt.

                Så könner jag. Ni får hålla med eller tycka att jag är knäpp. Ni har den lyxen.

                  Känner*

                  Och ja, kläderna är hela och rena men strykta bör ingå i ”rena”.

                  slappna av lite nu. hon ser inte ut som en luffare.

                  Det enda problemet här är att såna som du bryr er. Varför bryr ni er om vad andra gör??? Lägg er inte i.

                  Ja, barn är formbara, och lägger du mycket fokus på hur ditt barns utseende så sänder du ut signaler till barnet om vad som är viktigt.

                  Tror barn idag mår bra av att ha en stabil grund hemifrån i att utseende inte är viktigt.

                    Men sluta, utsende är viktigt. Vill du att din man kommer hem i en potatissäck, med ostbågar i håret, ett hål mellan benen, kalsonger med fartränder, spenat mellan tänderna, flensost där nere och vitlökssås intorkat på den svarta tröjan?

                    Tar du din chef på allvar om denne har ruttna tänder, vagel i ögat och snor i näsan?

                    Vore det kul att gå runt med en kompis klädd i höga strippskor med en guldfisk i klacken, en mini bh och string som syns under mini mini kjolen och nätbyxorna?

                    Bara lägg av. Att gå på någons ansiktsdrag och kropp är fel, men att inte bry sig om det man kan påverka sänder fel signaler: att människan är lat, ovårdad, snutsig, oseriös och allmänt skum.

                      Läser du in så mycket om ett barns skrynkliga kläder? Du är ju den sjuka här.

                      Men en treåring!!!

                      Ja, men de ÄR JU FORMBARA OCH SUGER ÅT SIG KUNSKAP SOM SVAMPAR!
                      Vill ni att de sla växa upp och bli dendär äckliga klasskamraten som aldrig duschar, har samma klöder varje dag och har intokat dregel på kinden?

                      Man lör små barn att säga tack, inte bita sina vänner och att klä sig i ”rätt” kläder (vinterjacka när det är kallt, trosor under kjolen och badkläder när man bada etc).

                      Hur lite respekterar ni barn egentligen? ”Men det är en treåring” jaha, kommer den att vara 3 för evigt? Ska man inte förbereda barn inför den grymma världen där barn bli mobbade, utfrysta och kränkta för minsta lilla?
                      Jag förstår inte hur man kan se ned på barn på det sättet och vifta bort anständighet som ”trams”.

                      Aja, jag orkar inte mer. Ni får väl tycka som ni vill, det är era barn och ni vet vad som passar er unge bäst men spela inte förvånade när era barn plötsligt inte stryks medhårs av allt och alla.

                      Men vi pratar inte om en chef med ruttna tänder och nerskitna kläder. Vi pratar om ett barn med ett lucialinne som är ostruket. Om du tror att det per automatik innebär att barnet kommer att växa upp och gå runt oduschad med trasiga kläder.. Ja.. då vet jag faktiskt inte vilka kopplingar du gör. Fullständigt löjligt om du frågar mig.

                      Well.. that escalated quickly 20.50…

                      Ska vi ens diskutera att detta kommer att leda till att hon går runt i potatissäck och gammal vitlökssås som vuxen? Du behöver lite distans till saker och ting.

                      Problemet med ditt sätt att tänka på är att du sätter käppar i hjulet för barnet på ett annat sätt, du får barnet att tro att det viktigaste som finns är att vara representabel alltjämt och pleasa andra. Jag säger inte att man alltjämt ska ha smutsiga kläder etc men en skrynklig luciaklänning är bara sunt. Klarar man inte av att skicka iväg sitt barn i det så är det föräldern som har problem.

            Men kanske farsan har tid?

          Du tänker att andras ungars skrynkliga lucialinnen förstör lattemorsors instagramflöde när de ska lägga upp bilder på deras välstrukna barn?

        Ja

        Tror inte Camilla heller skulle behöva terapi om hon gick ut i en skrynklig blus. Men hon skulle stryka den, för det är så man gör.

          Finns väl mycket ”man gör” som vuxen men som man inte alls förväntar sig av barn.

        Nej men kanske pga att föräldrarna exponerade hennes barndom för likes.

      Tror inte det är så lätt att få på ett lucialinne över en overall, vilket det ser ut som att barnet har under, utan att det blir skrynkligt.

        Men inte sådär skrynkligt

          kanske inte så länge barnet står still. vilket är ca 3 sekunder.

            Nej det där ostruket-skrynkligt. Jag har strykt min dotters fast hon måste lägga den i väskan och klä på sig på förskolan ; och sen kommer hon att härja runt. Jag har ändå strykt idag och hängt på en galge, för det för skillnad – några små fläckar längst ner dock för hon hade den förra året också ☺️). Men men, skulle aldrig kommentera hur någon annan gör (= och inte oroa mig så länge de är hela och rena)

              *det där är

              Okej. Gör så du då? vill du ha medalj?

                Nej ?

                  ”NeEjJ”!!!!!!! ” duktig mamma vet själv behöver ingen medalj??!!

                    Men ta det lugnt ?

                      Ta DeT LuGnT!!??

      Men alltså, det är ju rätt så tydligt att luciafirandet ska vara utomhus, ungen har ju en overall under. Palla stryka något som ska smutsigt och skrynkligt efter 10 sekunder utomhus…

    Bittra kärringar som inte har nåt bättre för sig.

    Jag säger så här:

    Word, Läckberg! ??

      ? cringe

      Simp

      ?

      Wow. Låt mig gissa? 46 år, frisör eller uska från Lidköping? 😉

    Våga vägra stryka!

      +1 på den.
      Jag stryker bara pärlplattor och det pga att barnen tjatar ?

    Det här var ändå ett gyllene tillfälle att faktiskt på riktigt belysa problematiken av klimatet på nätet som blir allt hårdare och hårdare.
    Det har för länge sedan gått långt över absurdum när andra ifrågasätter lämpligheten som förälder bara för att de får en hemmagjord tårta till födelsedagen. När folk tycker att de har all rätt i världen att kalla någon för ”wt” bara för att den inte använder vantar på vintern eller har kvar klisterlapparna på sina Iittala glas. Eller när man blir kallad för svag för att man mår psykiskt dåligt och behöver gå i terapi.
    Det är mer regel än undantag att en klump människor hittar fel på precis allt och vi sätter fullständigt orimliga krav på varandra.
    Något jag undrar är varför man tycker att det är helt legitimt att spy ut precis alla sina åsikter var som helst, hur som helst och till vem som helst. Oftast till någon som inte har en aning om vem du är, där man aldrig har träffats och aldrig någonsin kommer träffas irl. För att sedan ha mage att kräva att denna främling ska förklara sig varför denne inte delar samma åsikt.

      Dagens bästa kommentar!

        Ja, och det är väldigt ledsamt att se att originalinlägget bara skämtar bort alltihopa.
        När ska någon sätta ner foten och säga ”STOPP! Vad håller vi på med egentligen!?”

    Tror ibland att Camilla Läckberg avsiktligt lägger ut bilder som hon vet kommer att ge många upprörda kommentarer. Det är ju ganska uppenbart när man ser dotterns lucialinne att CL är medveten om de reaktioner hon kommer att få. Sedan får hon som svar läxa upp sina följare som har haft åsikter om det skrynkliga linnet.
    Med tanke på hur många följare hon har borde hon ha lärt sig att inte svara, bara ignorera. Men det genererar förstås inte samma upprördhet. För mig känns hon väldigt falsk.

      Knappast. Tror de flesta av oss inte ens ”ser” skrynklorna. Årets mest långsökta provokation isf.

      Känns faktiskt så. Även tråkigt att hon använder barnet för det syftet. Hon är ju fullt medveten om att barnet kommer utvärderas på sin stora plattform.

    Jag tittade på bilden ett tag innan jag läste och försökte klura ut vad som skulle orosanmälas och när jag sen läste att det var den ostrukna skjortan trodde jag att det var ett skämt. Kollar andra föräldrar seriöst mer på hur kläderna på ett barn ser ut snarare än glädjen i deras ögon? Om ett barn är lyckligt så låt det se ut som det vill, det är det absolut minst viktiga i ett barns liv.

      Oj, ett litet syftningsfel, jag menar att utseendet på kläder är det allra minst viktiga.

      Tror du att lilla tjejen hade varit mindre lycklig om linnet hade varit struket?
      Jag trodde också att det var ett skämt. Att skicka iväg sin dotter till Luciatåget i ett så skrynkligt Lucialinne.

        Det är pga föräldrar som dig som den lilla flickan kanske kommer att må dåligt över den skrynkliga klänningen. För vem är det som bryr sig? Vem är det som får barnen att änka dom här tankarna om andra barn? Du. Du. Du.

        Nej? Det är det ingen som har påstått.

      Jag reagerade heller inte på att linnet var ostruket. Folk har för lite att göra då de letar fel överallt. Finns det nån av oss som är felfri och aldrig gör misstag? Rannsaka dig själv innan du kritiserar nån annan för en skitsak som ingen mår dåligt av. Polly var fin i sitt linne

      Sunkiga

      Tacka vet jag flickor som ser ut som dockor och niger och beter sig. Hyfs för sjutton!

      Reflektera lite över din kommentar här är du snäll. Skulle du verkligen säga det direkt till henne?

      Jag hoppas att mina barn växer upp med bättre värderingar än vad du verkar ha, oavsett strukna eller ostrukna kläder. Jag hoppas också att du inte pratar om andra barn på detta sättet inför dina barn? För det är nämligen där vi har roten till mobbing.

    Lucialinne över en overall.

    VEM kan påstå att det är väl värd investerad tid att ställa sig att stryka det??
    Inför en promenad till förskolan för sedan kanske lite bus och stoj ute innan den stora föreställningen äger rum (ute)

      och även om jag hade strukit det så hade min unge tre sekunder efter att vi kommit utanför porten slängt sig i en snödriva eller rullat runt på marken. så ovärt att ha stått och strukit linnet då. låt ungar vara ungar och inte några små porslinsdockor.

      Det kan väl omöjligen ej gå att urskilja utomhus, i dunkelt ljus, med overall under? Men dey viktiga kanske är att det är struktet till instabilden.

    Hej du som älskar kaoz-människor. För visst ör det du? ?

    Jag klarar inte av att läsa sättet de skriver på. Så himla ”cringe” och skvallerpress, kan inte ta dem seriöst.

    Hahaha. Hur är man funtad om man ens reflekterar över strykningen på nån unges lucialinne ?

      Det är 1 gång på år…inte världens grej men hade ändå strykit min dotters linne.

        DU JA. DU DU DU DU. sluta gnäll på vad andra gör. Fyfan vad jag önskar att folk som du blir dömd som fan av dina nära för dina obetydliga brister. Kanske är du dålig på att gå med soporna? Kan inte hänga upp en tavla? Lagar dålig köttfärssås? Men stryker din dotters lucialinne det gör du. Så duktig. DU ÄR EN BRA MAMMA. SÅ BRA MAMMA, INGEN KAN VARA BÄTTRE ÄN DIG. ALLA ANDRA MAMMOR ÄR DÅLIGA.

          Oj, missat dagens dos medicin?
          Det där var inte en frisk reaktion.

            Betydligt mer frisk än alla som förfasar sig över att ett barn har skrynkligt lucialinne tycker jag.

          Ring psyk, de har öppet 24/7.

            Bra tips! Sprider det vidare till alla som ojar sig över att ett barn har en ostruken luciaklänning.

              Mm att föreslå att en mamma bör respektera sitt barn och löra denne hur man klär sig KONTRA tappa det helt i ett kommentarsfält och typ explodera av att andra människor också får ha åsikter.

              Mm, normal reaktion…verkligen. tycker att du ska rannsaka dig själv och gå till botten med varför du blir så upprörd över att andra ojar sig över en luciaklänning. Du ojar dig över att andra ojar sig. Då mår man inte bra och bör sätta sig i offline-karantän tills man kan andas i fyrkant igen.

                Och du blir upprörd över att någon blir upprörd. Följ ditt eget tips, gå offline och andas i fyrkant.

                  Cirkeln är sluten. Härligt.

                  Problemet är väl att dessa föräldrar är dom som får dessa barn med ostruktna klänningar att må dåligt över att dom har just ostruktna klänningar. Sköna morsor.

                Att stryka sitt barns kläder innebär inte nödvändigtvis att man respekterar det.

    Okay, när man firar Lucia så har man lucianattlinne utan massor av tröjor/långbyxor under, glitter runt midjan och runt huvudet om man är tärna, rött band om midjan på själva Lucia. Det är komplett meningslöst med traditioner som ett Luciatåg om man hela tiden ska göra som man själv vill.

      hahahhahahahha

        Men hur tycker du själv runt traditioner, 19:04? Vad är vitsen med julafton om du hämtar mat från donken? Julklappar på annandagen? Ingen skinka, vare sig vegan eller annan? Traditioner förändras och det är inget konstigt med det. Men det finns ändå regler, annars kan man faktiskt skita helt i det. Lucianattlinne, skrynkligt är skitsamma, men om man nu är så sugen på tradition så kan man väl försöka göra rätt? Obs, skiter även i vem som är Lucia, pojke eller flicka, det är inte det jag vill åt.

          Jag skiter i vilket. Förra året åt jag tacos på julafton. I år ska jag och min syster laga lax och potatisgratäng. Varför äta julbord man inte gillar bara för att det är jul? helt ärligt bryr jag mig inte om hur andra gör med traditioner. Jag firar jul på det sätt jag vill och andra gör det på sitt sätt.

          Och ska vi vara sådana, våra jultraditioner har ju utvecklats med tiden. Det var bättre förr och förr var det också bättre förr osv.

            Och det utvecklas på så vis att vi nu för tiden ska ha skrynkliga Lucialinnen?

              Inte mig emot om små barn tillåts ha skrynkliga linnen när de firar lucia.

                Nej då går jorden under. Det får bara inte ske. Jesus rädda oss.

          Tror du att tärnorna förr i tiden sprang runt med glitter?

            Ja, det var precis vad de gjorde. Och fortfarande, t o m de här vet:
            https://www.partykungen.se/luciaglitter.html

              Och ostruket är 8nte problemet – det är lucianattline 12/12 vilket inte är Lucia. Varför skulle man fira en annan dag? Jösses

          ”Det finns ändå regler” – nej, det gör det inte, traditioner är ett mänskligt påhitt som man kan justera precis så som det passar en själv. Tänk vad skönt!

      Ja, när man går i förskolan är det verkligen lite hur som helst. Är född tidigt 90-tal, alla kort från dagis så är det kaos och noll koordination i hur barnen ser ut; massor med lucior, en del med glitter, en del med rött band, en del med både och. Kanske har luciorna ljus i handen eller inte. Tärnor har rött band eller glitter eller både och. Någon hade ett ljus i vardera hand. Osv. Chilla, de är barn. Utöver det, så har man absolut varma kläder under lucialinnen i alla åldrar om lussandet sker utomhos, mindre roligt att stå och sjunga med hackande tänder nämligen.

        Det är väl ingen som har funderingar över hur barnen beter sig? Ett ostruket linne är ju föräldrarnas ansvar inte barnets.

          Kommentaren jag svarade på var ju just förfärad över att det var varma kläder under, och att det inte var ”tydliga” tärnor med glitter och lucia med rött band.

        Tycker det är en väldigt sugen att vi låter barn fira lucia på ett sätt som blir trivsamt och avslappnat för dem, i synnerhet när de tär en gemensam aktivitet som ska ordnas av förskolan/ skolan. Vill man vara traditionell kan man styra upp ett eget luciatåg eller varför inte anmäla sig själv till ett för vuxna? Färre pepparkaksgubbar där. Barns jobb (och förskollärares jobb…) är inte att visa upp tjusiga luciatåg för föräldrar.

      skicka du ut din unge på utomhuslucia utan kläder under linnet och hävda att det är tradition när hon fryser ihjäl.

      Utöver det jag skrve ovan så tycker jag det är bra att vissa traditioner med lucia förändras. T.ex. hur man röstar fram olika städers officiella lucia. I min stad jag växte upp i var det främst 16/17-åriga tjejer som skulle delta i en process som inte var mycket mer än en skönhets/popularitetstävling. Arrangörerna har vägrat anpassa sig med åren, så de senaste två åren har det istället inte blivit någon officiell luciagrupp då unga tjejer idag inte vill ställa upp på det, och det ska de ha all cred för! Jag tycker väldigt mycket om lucia som tradition och var själv med på det jag nyss beskrev när jag var i den åldern, men det betyder inte att det är rätt för den sakens skull. Är glad att se att saker kring luciafirandet förändras.

      Har du varit på ett luciafirande de senaste 15 åren? Du får vara glad om det finns en enda stjärngosse/lucia/tärna med i barnens tåg eftersom merparten är pepparkaksgubbar eller tomtar eftersom de kläderna åtminstone går att använda när det inte är lucia.. många luciafiranden (spec nu) är dessutom utomhus och då bör man med fördel låta barnen ha något under… All kred till Läckberg för att barnet faktiskt är lucia 🙂

    Skrynkligt lucialinne eller inte… Det jag reagerar på är att Läckberg svarar en som kommenterar att hon är upptagen med att skriva böcker. Men flickan har väl en pappa också. Kan inte han stryka?

    Ok, flickan bryr sig inte och tycker hon är fin. Bra så! Men att ingen av föräldrarna kan lägga lite lite tid på att göra det extra fint för sitt barn vid ett stort tillfälle som äger rum en gång per år är liiite trist.

      barnet kanske inte tycker att det är ett så stort tillfälle. sluta projicera er egen skrynkelångest på andra.

        Nu var min poäng att även en man borde kunna stryka…

        Det ska bli kul att se Läckberg på gala (ja, luciafirande är en stor händelse för ett barn) i superskrynklig klänning bak och fram. Och, man kan ta och snabbt fixa till ett plagg utan att göra så stor affär av det. Inte ens säga nåt om skrynklorna. Det går att göra saker utan att överföra (eventuell) ångest på barnen!

        Hur som helst: i detta fall ville tydligen Läckberg att folk skulle “gå igång” så hon sen kunde gå i taket och tydligen få all tid i världen helt plötsligt för att svara på kommentarer. Det var länge sen jag slutade följa henne, då jag blev trött på hennes omogna beteende.

          Det var ditt sista stycke jag svarade på.

            Jag menade att det är liiite trist att ingen av föräldrarna ville göra sin dotter så fin som möjligt. Även om flickan förstås är supersöt ändå och inte bryr sig själv.

              Håller med dig jättemycket.

              Tråkigt för dig då?‍♀️

              ”Så fin som möjligt” det är hon ju oavsett vad hon än har på sig!

              Men vad är ”så fin som möjligt” enligt dig? När är det nog? Ska man locka håret på barnet? Sminka? Det känns som att du är en sån som gillar beauty pageants helt ärligt. Varför räcker det inte med att hon har luciaklänning för dig för att hon ska vara så fin som möjligt? Varför har du så höga krav på vad andra gör med sina barn?

              Men om flickan inte bryr sig själv varför ska då alla andra bry sig?

                Ja det är väl bra att det finns små flickor som inte bryr sig om de är fina eller inte.

      Nää. Barnen skiter ju fullständigt i om linnet är strykt eller ej. Det är ju dem som ska ha kul- om nån tant förfasar sig på internet kvittar nog.

      ”Lite trist” för dig men varför ska läckberg bry sig om du tycker det är trist att hennes dotter har skrynkliga kläder? Hör du hur det låter? Vem är du?

      Hinner dom gå på fest hinner dom stryka om dom vill, men hon måste hänga med sin unge pojkvän och inte sköta om barnens kläder. Och han som är pappa uppför sig som son i huset.

        Inte pojkvän, hennes man!!

      Mm, fast om barnet är nöjt oavsett, är det verkligen barnet man gör det lite extra fint för? Eller är det kanske för andra föräldrar/ sig själv/ fotoalbumet?

      Vuxna som lägger mycket tid på att göra barn fina när barnen inte bryr sig för det helt enkelt för sin egen skull. Vilket är helt okej (så länge barnen är nöjda), men inget man behöver pracka på andra eller lådsas är viktigt för gott föräldraskap.

      Lägger massor med tid och energi på mitt barn. Men ytterst lite på att göra henne fin och pynta henne på olika sätt. Har absolut noll planer på att börja med det så länge innan hon själv visar intresse för det.

      Sluta få det att låta som att de försummat sin dotter bara för att de inte strök ett jäkla lucialinne.

    Jag trodde att linnet var rosa och att det var det folk hade klagat på innan jag började läsa inlägger ?

    Men tid har hon att sitta med näsan i mobilen, som vi, och skälla och känna sig kränkt.

      Hahaha, spot on!!!

      Mmm, det är hemskt. Känner ofta att jag inte har tid med det ena och de andra – men tid tar jag mig likväl att sitta här och tjafsa. Herregud.

        Det handlar inte om tid, det handlar om ork och energi. På papperet skulle jag hinna göra massa saker med/för mina barn. Men orken finns inte där, inte om det ska kombineras med massa annat som heltidsarbete och ta hand om hem etc… så man får göra det bästa av situationen.

    Dwt där är väl knappast bakochfram, väldigt konstig krage isåfall. Möjligen ut-och-in.

      Det är bakochfram. Det berättar pappa själv.

      Det är bak och fram. Lucialinnen stängs i nacken och inte vid halsen.

    Men herregud vilka bajsnödiga skrynkelnazis här inne då. Dra ut pinnen ur röven och andas i fyrkant nästa gång ni ser en unge med ostruket lucialinne. Jag lovar att livet går vidare för både er och barnet i fråga.

      The classic ”trycka ner någon annan så att jag kan må bättre själv” tänket. Mysigt, mobbarmorsorna är igång.

    Gud. Huvudsaken är väl att barnet mår bra.

    Det här känns som ett nytt lågvattenmärke. Jag måste skaffa nya sidor att följa. Är en kändis unges ostrukna lusselinné verkligen värt att snacka eller skriva om?

      Ja nu får väl folk ta sig i sina strukna kragar lite. Det här är ju helt absurt att hetsa upp sig över.

    Tycker nog att CL är ovanligt slarvig med sånt som har med hygien och hyfs att göra. De sov utan lakan i fjällstugan de hyrde, barnen har trassligt hår och ser allmänt ovårdade ut, plus sånt som linnet nu då. Det är klart att det är okej, barnen kommer inte lida av det – såklart. Men jag förstår att man reagerar. Jag tycker det är lite viktigt att man håller efter sina barn lite renlighetsmässigt, särskilt om de är lite vilda av sig. Med det inte sagt att man bör kommentera det, men att det skulle vara fel att reagera på det håller jag inte med om. Och tycker även att CL borde kunna ta det om hon nu lägger ut sånt. Det är inte direkt så att hon är i underläge.

      Jag tycker du blandar äpplen och päron.
      Varför är det viktigt att ej sova utan sängkläder i en stuga man hyr/ lånar? De tär viktigt av respekt mot sina medmänniskor!

      Varför är det viktigt att ett barn som.är glatt och nöjt oavsett har ett struket lucialinne? Tja…? Inte råka stör någons ordningsinne? Ingen ”viktkgit” orsak iaf.

      Det är skillnad på att vara slarvig med sånt som bara påverkar en själv – ha oordning i stumplåldan eller vad det nu kan vara – och sånt som påverkar andra människor. Typ skita i att plocka upp hundbajset.

      Barn har man såklart också ett ansvar för – men där är det barnens välmående som räknas – inte att man plockar duktighetspoäng bland andra föräldrar.

      Tycker alltså att det är märkligt att ens jämföra att sunka ner någon annans täcken och kuddar och att ha ett stykligt linne på sig själv/ sitt barn. Man måste göra skillnad på att inte vara så noggrann med sitt eget och att ha bristande hänsyn.

        ? så bästa kommentaren

      Små barn brukar se allmänt ovårdade ut, så fort dem kliver utanför dörren blir dem skitiga, sliter av sig mössan så håret står åt alla håll, osv. Hygien och hälsa tycker jag är viktigt (att barnets hålls rent och mår bra), sedan om kläderna är skrynkliga, skitiga, och håret rufsigt, allvarligt, det är barn, har du sett ett barn? Det är liksom inte små robotar som man klär på på morgonen och borstar håret och sedan ser dem lika välvårdade ut 8 timmar senare…

    Ser på FB att Catten har förlorat vårdnaden om äldsta sonen. Nån som vet vad som hänt?

      Nej, men rota inte i det där. Låt det vara.

      Som personen ovan skrivit. Låt det vara. Av respekt för hennes barn. Barnet har rätt till sin integritet.

      Vem är catten?

        Bedragerskan Catrin Hedlund

    Kan man inte ha ÖS på söndagar också? Inte många som ska upp tidigt imorgon tänker ja. Gud vet hur många gånger jag gått in på kommentarerna och frossar för att slippa min sambo för en sekund. Från att vara borta 1 gång/vecka OCH kommer hem kl 19-20. Och nu…. pliiiissss ÖS! ÖS! ÖS!

      Inte många? De flesta hr fortfarande jobb.

      Finns 24/7-forum. Häng där.

    Glad jag inte är flunsa. Min unge går hemifrån med skor från olika par, han är nöjd. Jag är nöjd ??‍♀️

      Nej, varför? Vet att barn blir bedömda av förskolepersonal fast ni inte vill tro det. Slarv, ovårdat hår, fläckar, torra läppar. Allt avhandlas på raster. Sköt barnens hygien och se till att ha rätt skor. Det är inte charmigt med olika skor.

        Får väl hoppad att det är vi föräldrar som döms och inte barnen. Hoppas också verkligen att det tas upp formellt också och inte bara skvallras på rasterna, så att de tar tag i det och gör en orosanmälan i de fall det behövs.

        Men om man har haft femhundra krig på morgonen så kan man ibland nöja sig med att barnet har skor på bägge fötter i alla fall. Kul att du är en supermorsa som orkar diskutera resonligt om exakt allt med barnet men jag orkar inte det. Två skor? Toppen. Det är liksom inte fog för anmälan för det.

        Varför skvallrar ni om att ett barn har torra läppar? Tipsa föräldern om en bra kur om ni vet någon i stället.

          Det handlar ofta om brist på omvårdnad, barn som ofta har munsår, okammat hår, fettigt hår, inte duschat. Hål i sockor. Det är synd om barnen, ofta kommer föräldrarna och hämtar- snygga välklädda och nyduschade. Då blir man lite fundersam.

        Vilken lat morsa. Det är inte ens bra för barnet att ha omaka skor. Påverkar ryggen och hållningen. Det är olika material och klack på skorna. Någon gång ok men att alltid går runt i olika skor är inte bra. Prova själv att gå i en ballerinasko och en gympadoja. Eöler två gympadojor av olika märke. Du kommer att känna hur det känns i rygg, muskler, vader osv.

          Känns det lite bättre nu?

          Skrev hon att han alltid gick i olika skor dagarna i ända? Tagga ner lite med pekpinnarna.

          Vilken obehagligt dömande människa du verkar vara. Slappna av lite och skaffa fler vänner

          Lat? Mitt barn skulle bli så i i helvete ledsen om jag tog av honom de skor han kämpat med att få på sig då han pga autism i princip aldrig förr fått på sig ett par skor. Han tog det initiativet helt själv, och han var stolt. Och jag var stolt.

          Försök sätta dig på nån annan. Mig lyckas du inte med.

        Jag kommer fortfarande ihåg när fröknarna på dagis pratade om en dagiskompis när jag var ensam kvar vid matbordet. De trodde väl inte att jag hörde men de pratade illa om både barnet och hans mamma och skvallrade om att från hans klädsel till hennes psykiska hälsa. Jag var jätteledsen när jag kom hem för att det var obehagligt när de pratade så om min kompis. Hoppas att ni verkligen ser till att inga barn hör när ni står där och dömer barn eller föräldrar. De hör och förstår mer än ni tror.

        Mitt barn är autistiskt. Att han tar på sig skor är bra. Att det är olika skor bryr sig inte en jävel om. Nej, förskolepersonal lägger sig inte i en sån sak.

        Idiot.

    Det här kommentarsfältet är det ultimata beviset på att folk har för lite egna bekymmer att bry sig om.

    Intressant med kommentarer om att ”det tar 5 minuter, en gång om året!”. Som att struket lucialinne är det enda en förälder behöver bry sig om. När man i själva verket också måste se till att förse dem med näringsrik mat, hålla hemmet hygieniskt, hålla dem med rena, passande kläder, bada dem, borsta tänder, borsta hår, läsa för dem varje dag osv osv. Visst kan man välja att stanna uppe 5 minuter extra och stryka ett linne. Eller flera om man har flera barn. Och så kanske passa på att slänga ihop en deg så barnen får nybakt bröd på morgonen. Snabbt städa köksbänken efteråt. Dekorera lite extra fint eftersom det är Lucia. Man kan stanna uppe hela natten om man vill. Eller stiga upp kl 04. Samma med förberedelser inför julafton. Och födelsedagar. Och skolavslutning. Och så vidare. Det handlar förmodligen inte om att Camilla, eller annan förälder som skickat sitt barn i skrynkligt linne inte hade 5 minuter denna enda gång på året. Utan om att allt extra, i tillägg till allt som behöver skötas i vardagen varenda dag, tar tid, energi och kräver (mer eller mindre) planering. Det måste få vara ok att sk*ta i vissa saker, hur enkla och snabbt fixade de än kan verka vara, bara för att man känner för det. För att man är trött och redo att gå och lägga sig, inte börja dra fram strykjärn. För att hinna i tid på morgonen. Ingen blir utbränd av att stryka ett lucialinne en gång per år. Men om man dessutom ställer krav på sig själv att alltid leva upp till en viss standard så har man minst 1000 små jobb under året, i tillägg till alla vardagssysslor och det är bara en själv som kan avgöra vad man prioriterar för i slutändan är det en själv som drabbad när man inte orkar mer.

      Helt rätt!

      Oj lugn. Och nej, det är ingen stor grej att ta fram ett strykjärn. Men om man eskalerar sådär vid blotta tanken så behöver man nog hjälp ?

        Vad får dig att tro att ts inte är lugn? Så löjligt försök att hävda sig.

          Är man lugn går man inte igång sådär över ett strykjärn, det är inte helt normalt.

            Vadå gå igång? Var väl en helt rimlig och saklig kommentar. Läser du med taggarna utåt kanske?

              Verkar som att du också behöver lugna ner dig lite.

                Jaha du vill bara bråka lite. Ja men låt inte mig störa då.

                  Nej men du drog igång det.

            Haha vem är det som går igång egentligen??

              ”E” går igång rätt bra ?

        Eskalerar och behöver hjälp…? Oj, du läste verkligen in mycket i Es kommentar. Jag ser inte alls att E eskalerar eller går igång eller vad du nu vill kalla det. Tyckte det var en sansad kommentar som hade många poänger.

          Folk brukar skriva att andra behöver hjälp när de inte har några bättre argument. Hade det varit IRL hade kanske knytnäven åkt fram istället!

        Men det var ju precis det inlägget handlade om, men du kanske inte förstod. Att nej, det är ingen stor grej att plocka fram ett strykjärn en gång per år. Lika liten grej som att slå in en födelsedagspresent till barnets kompis, en gång per år. Eller gömma påskägg till påsk. Men om man vid något eller några tillfällen helt enkelt inte orkar,inte har tid, eller glömt planera så måste det få vara ok. För det finns så enormt många grejer i småbarnsmammornas liv som ”bara” tar fem minuter. Ska bara ska bara. Fint om man fixar allt, jag försöker så gott jag kan, men att påpeka när folk missar nån gång och därmed är lat, oengagerad eller rentav oduglig? Tror knappast någon känner dig bättre av att dessutom få höra att ”det tar ju bara fem minuter”.

      Och glöm inte att Camilla Läckberg är en av landets mest framgångsrika författare. Det kanske tar liiite tid som ni bortser från i er förmodligen arbetsbefriade strykhysteri. Back to 40-talet, Babies.

    Finns det seriöst inte viktigare saker att bry sig om än ett skrynkligt lucialinne. Snacka om att folk har lite bekymmer och att vi lever i ett vrål-priviligerat land.?
    Stryk jättegärna dina kläder men bli inte sur över att andra inte vill göra det! Eller bli det, men du behöver inte påtala det.

      Folk kan väl inte vara seriösa när de upprörs över detta lucialinne??

    Det var sjutostruket.

    Vad hände med Bingo och Julia?

    Om man tar sig tid att va gravid i nio månader och sedan lägga en massa år på att uppfostra ett barn kan man väl ändå stryka ett lucialinne, hur svårt ska d va

    Alla är vi olika. Jag satt dagen före mitt barns firande och förberedde allt omsorgsfullt. Jag flätade barnets hår för att ställa klockan betydligt tidigare än annars på morgonen för att klä barnet och fixa hår osv. För mig är det viktigt, men inte kollade jag in de andra barnen. Spelar ingen roll hur de är klädda på Lucia, huvudsaken är att de hade roligt ♥️

    Så utstuderat av Läckis. Klart hon fattar att det skulle bli hallå!
    Men hon anser sig förmer och mer rik än de flesta andra, så därför kan hon skita i konventionen att man inte går ut i superskrynkliga kläder. Tror knappast hon gjort detsamma medvetet om hon vore ensamstående mamma med dålig ekonomi.
    Sen är hon pinsamt lättkränkt förövrigt!

    Allt Läckberg lägger ut är nog genomtänkt för att få maxat med kommentarer. Så även här. Klart hon hade tid att stryka, hon hade ju tid att instagramma. Men hon gör det för att få massvis med kommentarer och sen säkert en rubrik i Aftonbladet om att hon ryter ifrån. Kul att så många sväljer betet.

      Ja och det finns säkert personal också.

        Personal som stryker barnens lucia linne?

    Onödigt inlägg, låt barnet vara ifred. Även om det är blurrat så hör det inte hemma här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.