TikTok förbjuder ”Multi level marketing-företag” så som NuSkin

TikTok blir den första sociala medierplattform att helt förbjuda ”MLM” (Multi level Marketing) så som exempelvis NuSkin – ett företag som den svenska influencern Annica Englund involverat sig i.
Här nedan kan ni se bevis på att NuSkin själva identifierar sig som ett ”MLM-företag” så det finns inga tveksamheter kring det.

TikTok skriver att användarna inte får lägga upp eller dela innehåll som ”skildrar eller främjar Ponzi, marknadsföring på flera nivåer (MLM) eller pyramidspel.”
TikTok skriver vidare i sina uppdaterade användarvillkor att ”Vi tillåter inte någon att utnyttja vår plattform för att dra nytta av användarnas förtroende och orsaka ekonomisk eller personlig skada

Jag vet inte hur aktiv Annica Englund är på TikTok, men om exempelvis Instagram, Facebook och Youtube skulle anamma samma regler, så skulle det nog inte finnas särskilt mycket kvar av Annicas business. 
Jag tycker det är fantastiskt att TikTok tar sitt ansvar och förbjuder den här typen av innehåll. Här kan du läsa ett inlägg från en kvinna som väldigt bra förklarar varför den här typen av företagande inte borde få förekomma på sociala medier. Här hittar ett annat inlägg från samma kvinna om du vill läsa mer.

Visste ni förresten att en undersökning, gjord av AARP Foundation från 2018, avslöjar att hela 73% av människor som involverar sig i MLM, antingen förlorar pengar eller tjänar inga pengar alls. 

Vad tycker ni om det här förbudet från TikTok?
Jag tycker det är toppen!

111 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vad fan är det att gotta sig i?

      Inget att gotta sig i kanske men om man förlorat vårdnaden av sitt barn så finns det med säkerhet en gedigen anledning till det. Så på så vis kanske man kan glädjas för barnets skull.

    Relevant?

      Ja, men inte om man är vänsterbliven. Då är man immun mot problemen i samhället.

        Men säger man det var en man, då jähähävlar blir det liv och rasisterna RASAR över att feminazisarna drar alla män över en kam. Eller förlåt, KANT heter det väl om man gått i livets hårda skola.

          Alldeles utmärkt, hurså?

            Vem blir inte ilsken när vårt land förstörs?? Se bara artikeln som publicerades igår med info om alla bidrag som betalats ut till IS-krigare och andra ”svenskar” som lämnat landet. Det är förjävligt. Det är våra skattepengar!

            Låt mig gissa, du tillhör generationen som tror att alla är arga så fort det inte skrivs tre glada emojisar och ett hjärta?

          Tycker inte du verkar ilsken alls. Snarare är väl de du beskriver ilskna

    Hade varit precis lika illa vem fan det än hade varit.

    Oj! Är det sant? Jag hörde att han var högerhänt också? Jag tänker att dessa högerhänta är överrepresenterade i brottsstatistiken..

      Om det var du eller din älskling eller ditt barn som blev knivskuren, skulle du skämta bort det då också?

    På tal om pyramidspel så verkar dessa få fäste i Sverige just nu

    https://www.google.com/amp/s/www.mirror.co.uk/news/uk-news/dont-stung-be-latest-pyramid-22693957.amp

    Hon kan inta ta till sig kritik. Utan menar på insta att folk inte gillar att hon lyckats. Hur tänker hon. Är det att lyckas att vara med i nuskin? tycker hon är så omogen när det gäller detta.

      Därför att det är det som de över henne i Nuskin säger om och om igen. Precis som alla MLM hyllar de framgång (bonusar, galor med prisutdelningar etc) , pratar inte om de som inte lyckas (säljare får inte prata om när det går dåligt för det ”skapa negativ energi”, säljare som inte säljer fryses ut) och avfärdar all kritik som avundsjuka.

        Fast det låter ju som mobbning. Och ingen har tvingat henne till det. Alla vuxna har ett ansvar vad man ger sig inn i och sen försöker dra med andra.

          Det är som en sekt och de ger sig på de som är svaga och de luras och ljuger, så visst alla har ett eget ansvar, men att det ens är tillåtet är helt sjukt.
          De som är med i MLM’s blir hjärntvättade.

      Sån har Annica alltid varit.

      När hon började med musik och kallade dig ”producer” samt släppte ”You got me sayi’n” som hon byggde upp förväntningarna och gick ut med ”snart släpper jag min nya låt”

      Det visade sig att låten redan fanns men hon hade väl bytt ett instrumentalt parti och vips hade hon ”producerat ny låt”

      Jag skrev att jag tyckte detta var fel.
      Då blockade hon mig från Instagram samt skrev i svar i DM att hon inte kunde fatta varför jag hyllat henne förut och nu sågat henne.

      Då skrev jag att så är livet.
      Sen blockade hon mig.

      Hon har väl kanske själv fallit för allt vackert prat och alla löften? Oxch TROR verkligen på det? Igen – mina svärisar gick med i en sånt där pyramidgrej och det var rena rama Filadelfiakyrkans Väckelsemöten! Bara tungomålstalandet som fattades. Tjänade dom några pengar? Nä. Men de, och vi andra i omgivningen, stöd-drack kopiösa mängder av det vidrigaste som går att föresteälla sig … och fick inte evigt liv heller 😉 Hint hint.

        Vad var de sväljde?

          Aloe Vera- saft. Gräsligt!

    Varför hänger du ens på den här bloggen? Stick till flashbeck ingen vill ha dig här

      Jobbigt det här med lässvårigheter eller hur? Camilla har upprepade gånger sagt att OT inte är välkomna så varför fortsätter du din tomte

        Nej det är inte OT i varje inlägg eftersom de flesta här kan läsa och är normalt funtade. Vi håller oss till öppet spår

      Det är inte heller så yttrandefrihet funkar…

      Yttrandefrihet gäller mellan dig och staten, inte mellan två individer…

    Vad är multi-level marketing?

      Pyramidspel i ny förpackning. En sminkad gris.

      Ett sätt att lura naiva människor.

      Som gammaldags kedjebrev, fast med mycket mer pengar och många fler som blir lurade.

        Hur tjänade man pengar på kedjebrev? Jag fick brev gång som barn och det var så mycket papper och text om vilken olycka som jag skulle drabbas om jag bröt kedjan. Jag har aldrig fattat var pengarna kom ifrån eller syftet med dom.

          Vad var syftet med de där breven?

      Du kan skriva in exakt samma mening på Google och få skitmånga träffar, tips!

        Men man kanske inte vill det? Man kan väl få vara en del av diskussionen på detta sätt också? Svara bara inte om det stör dig att folk frågar.

      Bossbabe, entrepreneur, jag kan jobba var som helst i världen och vara min egen chef??????✨✨✨

    På Instagram lägger hon it att folk är avundsjuka och inte vill se henne ”lyckas”. (Är pyramidspel ett tecken på att man lyckats?). Många tjejer som hyllar henne och peppar, när man går in på deras konton så är dom också ”entreprenörer” inom nuskin ?

      Vad var det som fick henne att börja med nuskin? Räckte inte intäkterna från flunseriet? Tycker det hela ter sig så märkligt bara.

      Ursäkta, de är väl ändå boss babes?

    Tror Sanna och Carl Edman fått bebis!

      Varför tror du det?

      Vem är Carl Edman? ??

        Googla. ( Ja, jag vet att han heter Deman. )

    Det är väl isf inte ett straff från gud utan det handlar om att en familjerätt och tingsrätt har bedömt att hon inte är lämplig som vårdnadshavare och att detta är det bästa för barnet.

      Hon har ju fler barn och är väl gravid igen också? Blir så konstigt då om hon bedöms som olämplig som vårdnadshavare för ett av barnen men inte de övriga…

      Är man olämplig som förälder så är man, tänker jag…

        Det kan ju vara så att ett av barnen har särskilda behov som en av föräldrarna inte kan tillgodose.

    Outa inte barnets liv för du ogillar henne. Låt detta vara.

      Kan inte se barnet outas någonting? Varken namn eller annat, det handlar om Catrin.

        Du tycker inte barnets liv outas när man berättar det som ts berättar? Isf tycker vi olika för jag tycker det outas i allra högsta grad.

          Anmäl TS, skriv Camillas efternamn så hon ser det! (Har också anmält, för håller med – skydda barnen!)

    Den enda som har blivit straffad är barnet.
    Tänk en sväng på det när du sitter och frossar.
    Barnet har en mor som inte anses vara lämplig som mor. De krävs mycket i Sverige för att den domen skall falla mot en kvinna. Tyvärr.

    Tänk en sväng till.

      Härligt då att hon ploppar ur sig ungar på löpande band…

    Och vad ska vi göra åt det menar du? Om vi säger att 1 av 10 000 (påhittad siffra) invandrare begår ett brott, ska vi stänga dörrarna för alla fast 9 999 pers inte har gjort något fel? Ska vi låta dom dö i sina länder där det är krig? Nej! Bättre att satsa på bra integrering istället. Kommer man in bra i samhället och känner gemenskap är risken för brottslighet mindre. De är människor precis som vi. Visa lite omtanke.

    Gärningsmannen som knivhögg en polis inatt är man.

    Gärningsmannen som knivhögg en polis inatt är av manligt kön.

    Så bra! ??????

    Camilla, du är min typ av människa!
    Älskar dina granskande inlägg!

      Tack! ?

        ❤️

    SÅ bra!

    Hon har tappat det helt alltså hur kan man gå med i den sekten

    precis som Young Living och deras oljor, och Mary Kays smink ?

      Och Forever Living som det kändes som varannan person höll på med för några år sedan. En faster som jag inte pratat med på drygt 8 år (och innan det var jag barn) hörde plötsligt av sig på FB och först bara ”ville höra hur allt var” för att sen försöka rekrytera mig som säljare. Jag var då nyligen klar med min masterutbuldning och hade börjat arbeta på en stor konsultfirma, vilket hon visste och ändå försökte locka över mig till att satsa på Forever Living. De blir seriöst hjärntvättade, vem ananrs skulle ens få för sig något sådant?

        Förlåt att jag säger det men tänker att man inte är supersmart om man låter sig manipuleras och tro att det är en vinstaffär att hålla på med sånt där

          Håller med, men tror också att det finns de som normalt skulle vara lite mer skeptiska men som köper sådant här just för att det är vänner/släkt/bekanta osv. som rekryterar dem och rent ut sagt ljuger i sin pitch. Man ger liksom en extra tilltro till människor man känner – för varför skulle de försöka lura mig? Varför skulle de ljuga om hur mycket de tjänar och hur lätt det är? Menar inte att försvara det med enabrt hjärntvätt, inte alls – bara att det går hand i hand med naiviteten tror jag.

        Samma med en kusin till mig. Tror hon skrev på alla på sin fb-lista samt bjuder in på event där man ska lära sig om företaget man bara?? Hon vet att jag inte ens bor i Sverige dessutom men skickar ändå meddelanden om att komma på event. Aldrig svarat på de meddelandena..

          Ja, skrev inte ens det – men bodde utomlands jag med och hade gjort det i flera år. Det är sorgligt. Vet vissa som lagt ut helt sjuka summor på att köpa in produkter som de aldrig lyckas sälja mer än ett par enstaka till vänner och familj (som inte vill bli rekryterade men köper av lojalitet).

            Fast det rekommenderas inte att köpa in lager så då har hon hamnat i ett team som förespråkar fel saker.

              Just Forever Living och Mary Kay så är min erfarenhet att nya säljare köper in en hel del produkter? NuSkin och andra vet jag inte riktigt, vet ingen som sysslar med det. Men grejen just de två förstnämnda så ser (eller såg, mindre vanligt nu) jag ofta folk som konstanst försökte kränga produkterna på sina sociala medier. Mary Kay speciellt var ju en rätt vanlig home party grej, så säljarna där ”behövde” köpa in produkter för att ha att visa och kunna direktsälja på home partys. Verkade som rekryteringen var sekundär för många, om än det sättet de kunde tjäna mer pengar och därför ändå gjorde.

        Det är dem jag pratar om i mina inlägg tidigare…! Vilken svada de hade! BARA deras aloe vera var sann och äkta. Och så de där gula dunkarna med den gräsliga drycken man skulle häva i sig….. Som senare visade sig vara skadlig att förtära i angiven mängd…..

        Har en gammal kompis som höll på med Fitline. Pajade sin ekonomi, blev av me alla vänner osv. Sen när hon väl ”kom ut på andra sidan” var det massa gråtinlägg på sociala medier om hur hemsk de va osv…

    Och nu är Annicas insta privat.. igen… Stackarn! Kan vi inte bara sluta granska alla dessa fulspel av flunsorna. De blir på så dåligt humör av det…. ??

      ? ? ?

      Måste inte de med blåa ikonen på IG ha sin profil öppen?

        Varför då?

          Det är en av Instagrams regler.

          @Gervide kanske du ska gräva lite i detta? 🙂 tips! för att få verifierat konto måste det vara öppet ”public account / not private”. Kolla reglerna för verifieringen så ser du! Undrar vad IG tycker om att Annica stänger sitt konto när hon måste stå till svars för Nuskin…?

        Hur länge får man vara privat då? Hon har ju kvar den men var ändå privat i flera dagar förut.

          Man får ha den privat ett tag men vet inte exakt hur länge. Vet någon som hade det i iaf 2v innan hon öppnade den igen

        Tror inte hon kommer ha den privat så länge, för IG är väl hennes enda inkomstkälla? ?

        Youtube tjänar hon nog inget på..??‍♀️

    Heter väl också network marketing nu …

      Stämmer bra. Bla det Sarah Tjulander livnär sig på till viss del.

        Tror faktiskt till och med att Sarah Tjulander säljer Nuskin utöver hennes andra BS.

          Det gör hon.

      Det heter direkthandel.

    Lite synd tycker jag om Annica.
    Hur ska hon tackla det faktum att hon gått på en rejäl nit. Hur erkänner man att man är naiv och lättlurad?
    Just nu gör hon en Åsa Ingrosso och tiger ihjäl det.
    Men hur länge till?

      Åsa Ingrosso tiger väl inte ihjäl något? Hon gör väl precis tvärtom?

        Nej hon tog ju bort allt hon lagt ut om det på stories och låtsas som ingenting nu.

          Ja, hon raderar alla negativa kommentarer och blockar personerna som kommenterat. Verkar bara finnas av- och på-knapp där; antingen ge sig på kritik med ett slags rabiat beteende och ton eller ta bort all kritik och låtsas som att det regnar. Men, kommer säkerligen komma upp något annat förr eller senare (förr förmodligen) som hon inte kan motstå att slå på på-knappen på.

      Kan inte tycka synd om henne faktiskt efter att hon försökte få det se ut som hon sysslar med någon slags välgörenhet – tycker sådant är rätt vidrigt rent ut sagt. Det bästa hon skulle kunna göra nu är att pudla, säga att hon inte insåg hur det låg till (oavsett hur sant det är) och avsäga att jobba med NuSkin. Att hon inte gör det och fortsätter tiga säger mig snarare att hon planerar fortsätta med skiten trots att hon vet vad det innebär i syfte att tjäna pengar för sig själv, och därmed bara väntar på att stormen ska dra förbi. Därav noll sympatier för att hon satt sig själv i en jobbig sits, hon försöker ju inte ens ta sig ur den.

        Exakt

        Jag var lite ironisk, fast samtidigt inte. Jag tycker synd om alla som utnyttjas för att de är naiva. Och hur pinsamt är det inte att avslöjas som dum och naiv offentligt?

        Så jo, trots att jag tycker hon gör helt fel så tycker jag ändå synd om henne.

      Fast det stämmer ju inte, hon har ju valt ett sätt att jobba som passar henne och sen att inte alla köper in på det bara för att det inte är det vanliga 9-5 eller starta företag som många andra verkar hålla på med så blir folk skraja. Detta är inga konstigheter och har funnits hur länge som helst. Du behöver vara noggran med att separera äpplen från päron.

        Att något funits länge är knappast ett bra försvar till att det ska fortsätta få finnas eller att det är bra. Himla dumt argument. Blir också väldigt tydligt att du själv sysslar med NuSkin eller annan typ av MLM.

    Vad håller Annica Englund på med. Tidigare så hette hennes NuSkin sida något med Beautiful, kommer inte ihåg exakt.
    Men nu i senaste bloggen på YouTube så länkar hon istället till en NuSkin sida som heter yourownhomespa.
    Har hon bytt namn på sin sida? Länkar hon till någon ”kollega”?
    Det är mycket konstigt med Annicas samarbete med NuSkin. Hon tar kritik som personligt påhopp och raderar då allt som har med NuSkin att göra. Har för mig att hon hade en story med bara NuSkin på Instagram. Den verkar borta.
    Ett tag gjorde hon regelbundet reklam för NuSkins ansiktsrengörings maskin. Men bara för några dagar sen hade hon en stor kampanj på Instagram för SkinCity och deras skinroller.
    Hon får väl bestämma sig snart vilken rengöring hon ska använda. Hon kan väl inte vara så dum att hon tror att vi går på att hon använder båda två.

      Du verkar ju ha bra koll.Skinnroller är något helt annat, inget med rengöring att göra.

    Nu Skin publicerar själva information om hur dåligt det går för säljarna

    82.5% tjänar ingenting

    Topp 3 på resterande:
    Monthly average sales compensation, before expenses
    33$ 11.92%
    120$ 1.02%
    545$ 2.80%

    Resten kan ni se här:
    https://www.finance-guy.net/s/2019-Nu-Skin-Income-Disclosure.pdf

    Observera att det är inte inkluderar utgifter

    Nej vad sjukt! Att jobba med MLM är ju helt fantastiskt om man brinner för produkterna, inte vill ha ett lager och komma med i ett team direkt istället för att börja från noll när man startar företag, som många andra av oss gör. Tråkigt att de inte hänger med sin tid och förespråkar andra sätt att jobba på än det gamla vanliga. Då kan de lika gärna gå ut och förbjuda Ikea eller HM som är pyramidspel vilket är olagligt istället för MLM som är fullt lagligt. Himla tråkigt att de börjar pin pointa olika företag som får finnas eller inte. Men ser det också på Insta, säger nån något annat om pandemin än den story som medierna kör med och den som samhället verkar ha valt som sanning så tas det materialet bort. Läskigt att de inte öppnar upp för andra sätt. Det är det som kallas diktatur. Läskigt att vi är på väg mot det.

      Och här har vi en MLM-säljare 🙂 haha

      Förklara enkelt hur HM är ett pyramidspel.

      Bossbabe-Anna i tråden här va

        ?????

      Diktatur? Really? Utveckla gärna det, tack

      Kolla in Kiki Chanel på youtube säger jag bara, älskar hennes anti MLM-videos! Helt sjuka!

      That escalated quickly. Man bara okej, du vill att oseriösa företag ska finnas… DIKTATUR. Ah men visst vi drar in folk i bussar och avrättar dem som tänker annorlunda precis så. Biatch pleaseeee

    Jag skulle vilja höra dig dela erfarenheter med människor som flytt från verkliga diktaturer

    Har flera vänner på facebook som håller på med sånt här. Maskerar det med ”jag har startat eget! Hör gärna av er om ni vill veta mer!”
    Det är alltifrån juicer och omega3 oljor till smink och hudvård.

    De ändrar hela sin facebook-profil och lägger in citat, ändrar till ”egenföretagare” osv osv…
    Så lurade de blir, får nästan ont i magen!

      Ja de är ju hjärntvättade. Det är som en sekt på riktigt. Samma sak.

    Om jag vore Annica så hade jag anordnat ett Tupperware-party för max 8 personer med antikroppar och skänkt pengarna till svältande barn i Afrika. Sann damage-control i välgenomtänkt flunza-anda!

    Det känns ännu värre att hon försöker lura sig till pengar när hon redan har det så gott ställt. Hon känns otroligt självcentrerad och barnslig över lag. Entitled as hell!
    Jag har så svårt för när spåniga människor tror de fattar saker andra inte fattar och ska tala om för andra hur det är. Och så fort de får kritik är alla avundsjuka, bittra och har tråkiga/dåliga/etc liv.
    Det kan vara klädsamt att iaf ibland självrannsaka något.

      Dunning-Kruger effekten.

    Fungerar alla såna här ”sälj på homeparty”-jobb på samma sätt, att det är MLM?
    Tänker på t.ex. Partylite och me&i?

      Ja, det ar oftast MLM. Fast det finns ju olika grader i MLM-helvetet om man sager som sa. Jag saljer sjalv produkter ur katalog (Avon) och foretaget ar definitivt ett MLM-foretag, men jag upplever det som ganska ”normalt” anda. Foretaget saljer kroppsvard, smink, husgerad och klader for ganska okej priser, visst finns det manadsmoten man kan ga pa (inget tvang) dar man far se nya produkter och far presenter men dom ar aldrig pa en att man maste ut och ”predika” pa gatorna. Vi betalar visserligen en liten inversion nar vi borjar salja (ca: 120kr) dar vi far fullstora grejjer till ett storre varde sa vi antingen kan prova eller salja (brukar vara parfym, shampoo och intimtval samt en necessar), men i ovrigt maste vi inte kopa grejjer och bestaller vi inget under flera kampanjer sa hander inget och ingen kommer och tjatar pa en. Jag tjanar inte mycket pa forsaljningen och ibland gar jag med forlust, men det ar for att jag verkligen gillar grejjerna och koper pa mig det jag behover, men de manader jag inte bestaller nagot till migsjalv far jag en del i fickan ( fortjansten ar pa mellan 15-40% beroende pa vad for grejjer du bestaller, for mig hamnar det ofta pa ca 20%) plus gavor som brukar vara riktigt bra (har fatt badhanddukar, skonhestpaket med massa produkter, en mixer etc) nar man salt over en viss grans. En bekant som saljer ett annat marke ar dock helt besatt och tjatar om hur bra det ar och ska pracka pa en skit hela tiden, kopte en hudkram bara for att den tydligen skulle vara SA bra och fick utslag av den och da var det tydligen mig det var fel pa och inte kramen, det blev inte ens ett ”oj vad trakigt” utan snarare ett ”Na, det maste ju vara fel pa dig for ingen annan har fatt utslag!”

    Pernilla Wahlgrens mamma Christina Schollin säljer också NuSkin ?http://christinaschollin.com/skonhet-och-halsa/
    Urk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.