Nätshopping under Corona?

Min shopping på nätet har ökat drastiskt under Corona-månaderna. Det känns som det är var och varannan dag jag beställer hem saker. Kläder till mig, vantar till barnen, en lampa etc. Det är ju roligt såklart men det beror nog mest på tristess som jag ska vara ärlig…// Isabella Löwengrip

Isabella Löwengrips läsare provoceras en smula av att hon ligger hemma och väntar på att Zaras rea ska börja, samtidigt som hon erkänner att hennes nätshopping ökat markant under corona, mest på grund av tristess.
Vem kan inte identifiera sig med det? * hand upp* Någon?
Jag har med största säkerhet handlat mer på nätet, istället för att åka till butiker och det är ju såååå enkelt att ”klicka hem” (flunornas favorituttryck) någonting mer när man ändå är igång.
Det är ingenting jag är särskilt stolt över eller tänker försvara, men det har nog trots det ändå hänt.
What to do liksom..?

Jag blev väldigt nyfiken på en kommentar i Isabellas kommentarsfält och en läsares reaktion om innehållet i den.
Den här:

Hyra kläder till sina barn, barn som växer relativt fort?
Det är väl en jättebra idé, framförallt ur ett hållbarhetsperspektiv?
Varför är det äckligt och förtjänar ”kräkemojis”?
Vågar man anta att den här ”L” aldrig skulle få för sig att köpa ”second hand” heller?
Om ett företag erbjuder hela och rena kläder till uthyrning – vad är problemet?

Jag fattar inte?
Lite samma typ av människor som ALDRIG skulle få för sig att köpa en begagnad säng, men samtidigt gladeligen bor på hotell där de inte har en aning om vad gästerna före haft för kroppsvätskande aktiviteter för sig.
Logik?

122 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Ja, det är en toppenide! Min kommun (och säkert många fler) hyr även ut uteleksaker som skridskor och liknande, det är ju bra saker till barn som växer.

    Ärver man inte saker längre? När jag var liten hade mammas jobbarkompisar och liknande haft kläder och vissa leksaker före mig… Förekommer inte det längre? Det är ju bara att tvätta innan användning?

      Kan tipsa om Fritidsbanken som gratis lånar ut fritidsprylar. Finns i många kommuner. Ofta har folk oanvända skidor och liknande på vinden, som skänkts.

      Här ärvs det fär fullt i allafall. Muna barn har fått ärva allt från kläder till skridskor, skidor och cyklar av snälla släktingar och arbetskamrater. Lämnar vidare till andra sen när det är urväxt, även sånt vi har köpt går vidare. Tror att det är vanligt att ärva.

      Jag kommer ihåg när jag gick hos barnmamma så roterade barnmammorna i det området leksaker. Så med jämna mellanrum så var hela lekrummet utbytt. Varför jag vid 31 års ålder kommer ihåg det vet jag inte. Men skit smart ju 😀

        Dagmamma.

      ”You will own nothing, and you’ll be happy.”

    Jag undrar mest hur det funkar att hyra barnkläder, alltså med tanke på att det lätt blir fläckigt och hål osv? Känns ju inte så fräscht att lämna tillbaka.

      Om jag hade ett sådant företag skulle jag införa att fläckar som måste kemtvättas och om kläderna måste kasseras får personen som hyrt kläderna stå för den kostnaden.

        Ja precis… Kan ju funka okej för äldre barn dock. Typ mellanstadiet och uppåt? Eller så kanske inte alla har lika kladdiga barn som jag har ?

          Min son är relativt okladdig och ändå är det fläckar på allt. Hör ju till när man lever livet ?

        Haha men då kan man ju lika gärna köpa. Har inget problem att ta över fläckiga kläder så länge jag vet att de är rena. Morot, blåbär etc går typ inte bort. Har väldigt få plagg i så bra skick. Du får nog slipa på den affärsidén lite om det ska konkurrera med köpeskläder ??

        Kemtvätt är ju inte billigt, då hade jag köpt kläderna bara och sedan sålt billigt i andrahand om de inte var förstörda.

        Hyber kemtvättar (men det i går i hyran!) och skickar bara ut kläder som inte har fläckar. Går fläckar inte bort eller stora skador skickar de plaggen till välgörenhet. Superbra företag!!!

      Tänker att man kan hyra typ jackor, mössor, jeans kanske tjocktröjor o sånt. Inte typ tights o t-shirts? Kanske skor också och galonisar.

        På hyber verkar man bara kunna hyra utklädda, skor och liknande + bebissaker som babysitter, vagn och liknande.

        Bra initiativ. Känns som att kläderna och sakerna är fräscha. Hade kanske använt tjänsten om det inte var för att min son är yngst i släkten så jag skulle tro att 95% av sakerna som han har ärvda. De flesta saker han har kommer att sparas till syskon och efter det kommer det att skänkas bort. En del saker som. Saker som babysitter och sånt har vi redan lånat ut till kompisar som ska få barn mot att de tar hand om sakerna och att vi får tillbaka dem när syskon kommer (om vi har turen att lyckas få ett syskon)

        Begagnade saker och kläder till barn är ju perfekt. Redan tvättat en del gånger så eventuella gifter har minskat + att de dreglar och förstör sakerna ändå.

          Hyber är toppen! Har hyrt kläder i flera år, alltså sen det startade. Mindre skador lagas och allt tvättas professionellt. Jag har fått vissa helt nya plagg och vissa är använda innan men det går knappt att skilja på dom.

            Hyber är en bra tanke. Funkar dock sisådär i praktiken. Hade dem i 2 år, till 1 och sen två barn. Men shit vad krångel. Felskick, inget utskick och dåligt impregnerat. Alla kläder hela och rena och visst några var helt nya. Men aboslut inte värt allt krångel med att skicka fram och tillbaka. Tillslut kände jag att det tog mer energi än var smidigt.
            Trots det hade det iaf en supertrevlig kundsupport. Men enough is enough tillslut. ??‍♀️

    Fast sova en natt i en hotellsäng mot att ta in en begagnad säng i ens sovrum är ju ändå olika saker tycker jag.
    Ungefär som femsekundersregeln.

      Känns sjukt dåligt för ryggen mest. På semester är det okej men sen vill jag hem till min säng. Inte så mycket för äcklet i mitt fall iaf.

      Stoppade möbler ska man inte köpa begagnat om man inte vet vem som ägt den. De är en superspridare av vägglöss. Kan även finnas på hotellrum men då har hotellet ansvar för sanering och att ersätta dig. Det kan ta över ett år att bli av med vägglöss.

      Fast samtidigt så har typ mer än 1000 olika människor legat i hotellsängen innan dig, och inte bara det, dom har även legat på samma lakan och i samma sängkläder som du gör. Så tänker man efter så är det nog äckligare.

        Fast, det byts ju rena sängkläder mellan varje gäst samt rena handdukar.

          Jag har jobbat på fina hotell: om bara en sidan av sängen är använd är det bara där de byter sängkläder.

            Jag har också jobbat på hotell och vi bytte definitivt sängkläder på båda sängarna även om ena var oanvänd.

          Ja såklart det görs det, men oavsett om det är tvättat så har det endå används av otaliga främmande personer före dig, du skulle ju aldrig köpa begagnade sängkläder där du är den 150 personen i led oavsett om du såklart tvättar det innan du använder det. Eller så kanske du skulle det. Jag gjorde bara en jämförelse. Köper du en begagnad säng (i bra skick från en renlig person) och köper din egna övermadrass o använder dina egna sängkläder så är väl det fräschare än att sova i en hotellsäng? Det tycker jag iaf.

            Du vet att vita sängkläder kokas?

            Fortfarande skillnad på säng och sängkläder hemma och motsvarande på hotell. Nej, jag kanske inte skulle ha begagnade sängkläder hemma, men en helg på hotell är okej.

        Man märker om lakan och örngott är nytvättade. Däremot tar jag ”inte ens med tång” i prydnadskuddar, överkast etc.

        Och är jag på ställen där det finns mycket vägglöss på hotell, t.ex. New York, kollar jag noga om det finns tecken på vägglöss. Det finns en massa ”regler” att följa för att undvika f.a. att få med sig löss hem.

        Begagnad madrass etc. skulle jag aldrig köpa och ta hem. Även om risken är mycket mycket liten så finns den. Ett par personer i min närkrets har haft problem med vägglöss. Till slut blev det bara att flytta!

        Säger inte att jag gillar det..men om jag måste välja mellan att sova i en hotellsäng en natt eller ta in en begagnad säng i mitt hem så väljer jag ju hotellnatten.

    Bellsan? ?

      Bellsa eller Bellsan var väl Skogsmulle-Nils smeknamn på Bella?

    Bella köper ju framförallt dyra saker, kanske håller 10 år, men hon använder inte sakerna så länge. Dels så gör hon ju om hemma hela tiden (eller flyttar och säljer då eller slänger allt för att köpa nytt) och dels så pendlar hon ju massor i vikt/byter stil hela tiden så samma sak där

      Jag är säker på att Bella inte har något över huvud taget som är 10 år gammalt, inte bens fem år gammalt.
      Och det gäller allt från möbler, heminredning, kläder, skor osv.

        Eller relationer.

        Fast det där stämmer ju inte, hon har ju soffor hon haft i fler år, även köksbord plus stolar och hon har kläder som man sett att hon haft i flera år t ex klänningar som återanvänts flera gånger, sen byter hon väl inte stil direkt utan har en mer klassisk stil. Sedan slänger hon nog inte mycket utan ger bort el säljer. Inte klokt vad ni ska vända allt till fel när det gäller henne.

          Snark

          Men det stämmer ju inte, hon har ju precis skrivit själv att hon slängde alla sina ljusstakar, julsaker, pynt osv när hon flyttade, alltså slängde, säkert dyra också.

          Slänger hon ”nog” inte? Vad vet du om det? Du gissar ju bara, utifrån din idoliserade bild av Bella.

        Men vadå, människan är ju 30 ? Har du kvar samma möbler som du köpte när du flyttade hemifrån? Det har definitivt inte jag. Skor kastas så fort de inte funkar eller är fina längre. Inredning byts efter intresse. Kläder – jo nån pyjamas typ. Men på 5-10 år händer mycket hos många iaf..

          Bara det att det är så hon försvarar sin konsumtion! Med att hon bara köper kvalitet som håller minst 10 år

          Jag är 30, flyttade hemifrån när jag var 17. Har samma soffor och säng som då. De möbler jag köpt under åren i eget boende håller bra (bokhyllor, byråer, köksbord osv.), och har jag därför kvar de än. Hetsen att byta stora möbler / renovera så fort något slutar vara trendigt är för mig helt ologiskt och ängsligt. Snacka om att vara besatt av att följa trender. Köp istället det DU gillar, så kan du ha kvar det länge.

    Alltså hon kan verkligen inte göra något rätt i läsarnas ögon. Handlar hon online (vilket är rekommenderat + jultider) då är hon inte hållbar nog, handlar hon inte alls är det fel.

    Jag undrar på riktigt – alla ni som kommenterar hos influencers på det där viset – gör ni det med alla ni träffar eller är det bara på internet?

      Vilka läsare tycker att det är fel om hon inte handlar?

        Svensk Handel är inne här och läser ibland.
        De tycker jämt att vi handlar för lite.

          Okej, jag visste inte att de läser och kommenterar på hennes blogg.

            Vi är här, hej!

    Hyber.com är riktigt bra! Har hyrt en vinteroverall därifrån i år. Den var till synes ny och vi betalar en bråkdel av vad det hade kostat att köpa den ny. Skulle den slitas/smutsas ner/etc ingår det i hyran att de fixar till och reparerar kläderna ??

      Men är det inte lite dyrt? 150kr/månad för vinterkläder och så behöver man kanske till fler barn dessutom. 4 månader för två barn går alltså på 1200kr. Då kan jag inte ens spara till annat barn eller sälja vidare. Själv köper jag Reima-overaller i lysande begagnat skick för 2-300 kr st och kan låta nästa barn ärva eller så säljer jag dem vidare för samma peng.

        Jag ser det mer som att jag här är försäkrad om bra kläder i bra kvalitet och skick. Skulle mitt barn växa ur sitt hyrda plagg under tiden får jag en storlek större utan kostnad.
        Har tidigare köpt begagnat, men tycker det är otroligt svårt att hitta i bra skick nu när barnen kommit upp i storlek över 98.

    ”…däremot barnens plagg blir mycket kedjor”
    Kedjor?
    Låter som det kan vara något att göra en orosanmälan om.
    Var väldigt länge sedan man kunde kedja fast barn.

      Nej, nej, det finns ju alltid en rimlig förklaring, det vet du ju. Hon skrev lite slarvigt och menar förstås metallbrynjor och andra sådana plagg av det som på engelska kallas chain mail. Tänk att allt hon skriver ska feltolkas här!

        Kedjebrev? Är det som pyramidspel då?

          Chain mail på engelska är sånt som metallbrynjor är gjorda av – dvs hoplänkade metallringar.

        Tror att kedjor syftar till H&M, Lindex, Kappahl etc.

          Swoosh!

      Det handlar nog om kedjor man fäster i kinden med en säkerhetsnål. Punk 4 Ever!

        Ja, så kan det ju också vara. Men inte ska hon kedja fast barnen! Att folk alltid ska vrida till det och hitta de mest orimliga förklaringarna bara för att håna!

          ??

      På med kedjorna och ner med dem i Fritzlkällaren (där Pålle redan ligger fastkedjad i ett element)

    Behöver inte säga till folk i verkliga livet eftersom de flesta i min omgivning inser att det är ofint att tokshoppa, irl eller på nätet. IL eller andra influencers eller bara folk som bygger om kök, renoverar etc ser vi som patrask. Just nu skrattar vi åt en nyrik i området som bygger ut för att få dyrkök med den där skitmarmorn. Vi föraktar, absolut, men har gammeldags värderingar om hållbarhet. IL är ett exempel på motsatsen, märkeskläder, herregud.

      Om en person skrattar och pratar illa om någon med dig, kan du vara säker på att de skrattar och pratar illa om dig med någon annan

        Meeh… sanning med modifikation. Om man pratar om andra med sina närmsta, men inte pratar om sin närmsta med andra så känner jag mig rätt trygg i att de inte heller pratar om mig. De är mina närmsta av en anledning och det är även därför jag kan prata med dem om vad som helst. Däremot ”andra” som försöker prata med en om andra bör man passa sig för.

          Kan du upprepa det lite långsammare?

            Haha ja det kanske är behövligt! Kort och gott, alla kan behöva prata av sig om andra ibland, det viktiga är att välja vilka man gör det med. Gör man det bara med sina närmsta så tror jag man kan känna sig trygg i att dessa inte pratar om en själv heller. Men kommer någon random kollega och vill prata med dig om andra, var så säker på att kollegan också pratat om dig bakom din rygg.

        Dock tycker jag kommentaren ovan din var fånig. Högstadievarning på att sitta och skratta åt och förakta folk för att de renoverar eller inreder på ett visst sätt. Jag föraktar bara människor som beter sig illa gentemot andra eller dyl.

      Ofint? Hahah orkar inte, vissa människor är så sorgliga. Sitter säkert hemma med noll spänn i plånboken och klagar på att andra shoppar

      Jag förstår vilket samhällsskikt du vill antyda att du tillhör, men jag hoppas du håller dina tankar om andra för dig själv.

      Vad är det för uppfostran att förakta de som själva skapat sin förmögenhet? att skratta åt andra som gör val som är annorlunda än dina? Jättetrevligt att du har ”gammaldags värderingar” men kan ändå tänka mig mig att du hoppar högt av en (ny) Audemars Piguet, en Goyard-väska eller en orange låda under granen.

      jag hoppas du växer som människa i framtiden! Prata med grannen, lovar att de är mer än sina köksbänksval.

        Dom kanske gillar marmor? Alla behöver inte ha exakt samma smak för att ha rätt. Du kanske vill spendera på en dyr bil, flådig semester medans någon vill renovera kök. Lägg ner översitteriet och kom ner från din enhörning.

      Bara sättet du skriver på vittnar om att du antagligen sitter i en hyresrätt i Örnsköldsvik och det närmsta du kommer någon marmor är på influensers instagram

        Haha dagens kommentar. Antagligen sant också!

      Den där skitmarmorn?

    Hyra vardagskläder hade jag inte velat göra, men hyra kläder som ska användas 1-2 ggr hade varit ok.
    Hade aldrig köpt en begagnad madrass. Säng kan jag köpa begagnad men inte madrassen. Är INTE samma sak som att sova på hotell. Ett par nätter mot 10+år liksom…

    Folk är lite skitnödiga ibland, ALLA i Sverige handlar onödigt, vissa mer, andra mindre. Men det finns ingen som lever ”hållbart” egentligen, då måste vi ner på självförsörjningsnivå typ.
    Det är så lätt att gnälla på andra samtidigt som man själv kör bil fastän bussen skulle funka, eller åker på solsemester eller köper tredje paret skor. Ingen kan göra allt, alla kan göra något, men GNÄLL inte på vad andra gör fel för miljön, uppmuntra istället det som är rätt!

      Påminner om grannen som skryter om att hon är mån om miljön då hon köper grannbarnens underkläder till sina barn. ?

        ?

    IL måste väl ändå vara en av Sveriges mest korkade människor.

      Hon hör i alla fall till den stora gruppen korkade människor men det är svårt med rankingen inom den gruppen.

        ”Det är svårt att vara dum eftersom konkurrensen är så stor”

    Nej, nej, det finns ju alltid en rimlig förklaring, det vet du ju. Hon skrev lite slarvigt och menar förstås metallbrynjor och andra sådana plagg av det som på engelska kallas chain mail. Tänk att allt hon skriver ska feltolkas här!

    Min svägerska handlar typ allt till sina barn på Tradera. Ytterkläder kan ju vara ganska dyrt rent allmänt. Nu är storbarnet dessutom sju år och växer typ en meter varje kvart.

      Jag har handlat mycket på tradera och tycker i grunden att det är bra, men man märker att efterfrågan ökat så priserna går upp och frakten är så dyr att man ofta lika gärna kan köpa nya kläder prismässigt. Sen är det naturligtvis bättre för miljön att det inte produceras nytt, men så länge man kan köpa nya grejer för nästan samma pris som begagnat tror jag fler komma välja nytt.
      Jag vet att du inte sa något om det, men jag kom att tänka på detta när jag läste ditt inlägg ?

        Hoppas Vinted kommer till Sverige, är som en slags mix av Tradera/Sellpy, fast utan Traderas budgivning och utan Sellpys mer aktiva mellanhand. Sen jag upptäckte det handlar jag typ allt där, utbudet är sjukt bra, frakten mycket bra och väldigt enkelt och smärtfritt att använda.

        Ja, det är ju en fri marknad och det är så den fria marknaden fungerar.

          Jo det vet jag. Jag sa väl inget om det? Jag sa bara att man kanske inte vill köpa begagnat när det är lika dyrt som nytt.

      När man köper mycket plagg hos Sellpy kan det vara otroligt billigt. Brukar söka efter det jag vill ha och sen sortera efter ”billigast”. Vet att många ej vill stötta Sellpy, men man får verkligen mycket för pengarna, uppelever jag. 🙂

        (Billigt pga frakten läggs ihop*), beställer jag exempelvis 15 plagg är frakten 69-79 kronor istället för 1 plagg med 39-49 kr. frakt.

    Har köpt mycket begagnat till mitt barn. Finns massor med kläder som nästan är i nyskick då folk överlag köper mer kläder till barnen än vad de hinner använda.

    Tristess? Nytt hus, rest som en galning, ny kärlek, ny podd, bloggar varje dag, sköter sambons Instagram med mera. Vi vanliga upplever ingen tristess och tokshoppar inte. Är hon inte dessutom enligt egen utsago sjukskriven?

      Vilka är vi vanliga?
      Jag är sjukt uttråkad just nu när mitt liv helt kastats om pga Corona och jo, nog är shopping lätt att roa sig med.

      Och kan lova att som sjukskriven är man jävligt uttråkad. Håller med ovan med.

    Alltid tänkt på att Bella känns så historielös. Så opersonlig. Hennes olika hem har alltid känts som kulisser med rekvisita. Inga gamla ärvda saker eller liknande överhuvudtaget. Bara nytt för att sedan kasseras efter 1-2 år. Antar att det speglar hennes person som känns grund och utan djup. Obehagligt.
    Hon verkar även sakna förmåga att skapa längre relationer till människor. Så många som kommit och gått genom åren och ingen kvar, mer än möjligen Sheila, som jag tror stannar av affärsmässiga själ främst.

      Hon har nog inga saker att ärva, hon har ju skönt ut hela sin familj

      Tyckte hon fick en mer personlig stil nu med det här huset. Köpte lite begagnade möbler och blandade lite olika stilar som blev fint. Men sen går hon igen i fällan och gör barnens rum till några Mio inspirerade dussinrum. Konstigt för hon har en egen stil men det är som hon inte litar på den riktigt.

    Såg Bellas påvra handling till julbordet, ingen större finess. Har Pålle något att säga till om? Bor han där, eller är han bara där för för att ta ett dopp i det smutsiga poolvattnet? ?
    ? ? ?

      ?

    Jag har inget emot loppis o second hand. Köper det ibland till mitt barn. Men skulle inte använda Hyber pga priset. För det skulle jag kunna spara pengar genom att köpa nytt o sälja det som begagnat kommande säsong.

    ”Plagg som håller i minst tio år …”

    Nån som tror att Bella skulle nedlåta sig till att gå i tio år gamla kläder? (Skulle hon alls få rum i dem?)

      Självklart inte

      Bella menar nog inte att hon själv ska använda plaggen i minst tio år utan att de som köper plaggen när hon säljer vidare hos Sellpy (och kanske även efterföljande framtida köpare) ska kunna använda plaggen i minst tio år.
      Det är så det blir ändå för Bella säljer plagg som blivit ett par år har man sett.

    Det var roligt att se hennes julbordskasse.
    1 gul lök, 500 g köttfärs, en ”korv” med färdig risgrynsgröt…jösses, de får trevligare julbord i ett nordkoreanskt arbetsläger.?

      Ja, löken tänkte jag också på. Vem köper en lök? Brukar det inte vara en stapelvara man alltid vill ha hemma?

        Nä, jag köpte en lök – enbart för att göra köttbullar. Äter inte lök annars, så jag köpte EN lök

        Om man alltid har det hemma måste man väl köpa hem det ibland också eller menar du att löken alltid bara finns där?

        Jag köper en lök i taget.

      Men herregud. Det är väl så ett julbord ser ut? Tror ni behöver köpa lite pepparkakor så ni blir lugnare o gladare ?

    Jag jobbar på ett transportbolag och vi har aldrig haft så mycket paket till privatpersoner som nu. En normalvecka har vi 100.000 st paket och nu snittar vi nästan 1miljon/vecka. Våra ombud (Ica,Coop etc) har fullt och kan inte ta emot mer & vi har snart ingenstans att göra av paketen. Våra chaufförer har också drabbats av Corona och är hemma sjuka. Alla som kan jobbar över och tar extra pass men det är så många som inte kommer få sina internet beställningar innan jul pga överbelastning och fulla ombud och att vår personal inte hinner med. En annan vinkel på det för alla internet shoppare som man nog inte tänker på.

      Jag har beställt alla julklappar online och varenda en har blivit levererad. Både de som lämnats utanför dörren av Budbee och de som gått till ombud. Beställt en hel del från utlandet också. Jag är imponerad över hur smidigt det gått. Ett paket från Grekland kom hem till oss på två dagar!

      Jag jobbar också med pack och logistik, förvisso inte med varor som köps på nätet men ändå… får en ju att tänka på att det finns folk bakom beställningarna också.

      Shoppar man online istället för på stan så minskar man ju trängseln i stan – men ökar trängseln på lagret och postterminaler etc 😉
      Ofta jobbas det utan så mycket hänsyn till Corona, sen pendlar vi till och från jobb etc etc.

      Så om man är sådär SUPERHELIG som många vill ge sig sken av att vara, så shoppar man inte online heller

        Tråkigt att höra att det inte tas hänsyn till corona. Ska ha det i åtanke och inte handla mer än det allra mest nödvändiga.

    Hade de där hyrföretagen för barnkläder funnits när mina barn var små hade jag lätt kört på det för ytterkläderna. Så skönt att bara få hela säsongen hemskickad och sedan skicka tillbaka när det är dags att byta. Inget lagande och lagrande mellan barnen.

      Det är suveränt! Och verkliga kvalitets-kläder helt i nyskick!

    Hållbara saker känns inte som ett likhetstecken till Zara ?

    Jag har också nätshoppat massor. Alla julklappar, alla kläder till mig och barnen under hösten, saker till hemmet (Jag har köpt ALLT på nätet, så te x om någon behöver ett par vantar eller om vi behöver nya handdukar eller om jag behöver en ny body lotion – alltså ALLT) eftersom jag inte velat besöka butiker. Så då blir det mycket nätshopping. Allt sånt där som jag annars gått ut och köpt på lunchen har jag nu beställt.

    Hyber är svin-bra! Du kommer aldrig kunna se att något inte är nytt, ALLT är i perfekt skick! De har också grym kundservice. Har använt 3 år och supernöjd att slippa hantera massa utväxta kläder.

    Att intala sig själv att man kan handla hur mycket som helst bara för att man handlar kvalitet är så erbarmligt puckat och så sorgligt vanligt. Men IL ligger förmodligen i topp på många sätt.

    Hade varit intressant om någon kunde räkna på hennes ekologiska fotspår. Hon har sagt att hon köper ekologisk mat, men samtidigt verkar hon vräka i sig färska bär på vintern. ✈️✈️✈️

    Jag har också börjat onlinehandla mer under Corona. Men(!) det är inte mer än vad jag ändå skulle ha handlat i fysiska butiker och när det kommer till kläder så har jag faktiskt börjat shoppa loss på Tradera. Fyndat otroligt mycket fint där!

    Jag skulle aldrig köpa begagnade kläder, säng, soffa, osv av främlingar, det känns liksom ”ohygieniskt” då jag inte vet vem som haft sakerna. Däremot har jag inge problem att köpa/få ifrån tex kompisar/släktingar.

    Och ärva kläder är ju sällan ett problem, känns snarare som dem som har barn bli överrösta med kläder ifrån vänner/släktingar vars barn växt ur sina kläder, och sedan ger man kläderna vidare till nästa person, och så fortsätter det.
    Känns som man inte behöver köpa speciellt mycket kläder till barn idag utom endel som slits mycket så det inte är något att ge vidare när barnet växt ur. Att ärva ifrån släktingar/vänner tycker jag är en bra metod när man har barn, däremot är det kanske så att IL inte har några vänner/släktingar att ärva ifrån när deras barn växt ur kläderna?

    Skulle inte shoppa men.. då fick jag en nu hobby. Palettblad. Så jag har shoppat mer än någonsin online.. trots att jag inte skulle.
    Sen handlade jag mat 08 på morgonen då vi ej har hemkörning

    Coronan ställde till det ?

    Det är ju helt rubbat att man tycker sig ha rätten och gnälla över att någon handlar online. Men så är ju 90% av kommenterna på hennes blogg också rubbade. Vad hon än skriver så kommer det alltid någon besserwisser och ska påpeka att det är fel, galet, tokigt mm.
    Otroligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.