Om året som gått och det som komma skall

Vad hoppas ni på av 2021?
Lite jävla normalitet eller ett sjuhelvetes dunderår?

185 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Varför tror alla att det ska hjälpa att vi byter år, Corona kommer att dominera våra liv många månader av detta året också.

    Alla vi som lever denna första dag på det nya året kan inte klaga på 2020, vad kunde vara bättre än att vi lever…den turen hade inte över 8 000 människor.

    Gott Nytt År på er alla???

      Jag tror att för många (inklusive mig) så känns nyår alltid som en ny chans, en ny start och att det som hände förra året är gammalt och det sim händer i år är nytt. Och att man när det gäller coronan tänker att 2020 året då corona började, men 2021 blir året då det slutar.

        Så kommer det ju inte att bli tyvärr. Sveriges regering planerar för ungefär tio år med Corona och WHO varnar för endemi. De allra flesta forskare verkar ense, det här är nåt vi måste lära oss leva med, kanske för all framtid.

          Alla sätter sitt hopp till att vaccinationen ska återföra allt till det normala.

            Absolut men det vet vi redan är ett falskt hopp. Vad vi kan hoppas på är såklart att vaccinationerna gör saker bättre.

              Säger Trh:s google.

                Nja. WHO och en artikel med svenska forskare.

                  https://www.expressen.se/nyheter/whos-dystra-prognos-covid-19-kommer-stanna/

                  Vi lever redan med fyra endemiska Corona virus, så det förhoppningsvis blir det inte lika farligt som det är nu. Men viruset kommer ju inte att försvinna bara för att vi får ett vaccin.

          Men hur kan ni glömma att vaccinet är på väg. ??

            Det kommer att dröja innan det ger resultat. Räkna med restriktioner även hela 2021 om jag får sia.

            Det finns en risk att det blir värre innan det blir bättre när man påbörjar vaccination. Virus muterar när det inte längre kan smitta lika lätt. Det kan bli farligare än det varit.
            Bara för att gamlingarna fått börja vaccinera sig så är det inte över på långa vägar, kommer ta tid innan vi alla fått vaccin.

              Mutationer sker slumpartat men det är de mutationer som blir lyckade som ”lever vidare”.
              Viruset har som främsta ”intresse” att föröka sig hos så många individer som möjligt men inte primärt ta livet av dessa individer vilket ju inte är till fördel för viruset.

              Varför skulle virus mutera när det inte smittar lika lätt? Det är inte ett beslut de tar, de har inga hjärnor. De virus som fastnar hos en person men inte utlöser sjukdom, ska de skicka signaler till andra levande virus hos andra individer att mutera för att det blev svårt?

          På vilket sätt planerar Sveriges regering för tio år med Corona?

            Finns en artikelserie om det i en svensk tidning där man intervjuade regeringen så att säga ”off the record.” Den är inte låst så går att hitta.

              En artikel, wow. Skulle detta pågå i 10 år skulle de väl stå överallt. Absolut att virus kommer finnas bland oss men vi kommer ha skydd från vaccinet och vi lär oss kanske leva mer hygieniskt. Livet kommer sakta gå mot de normala men de kommer ta tid såklart.

                Uh? Artikelserien hänvisade till frågan om var svenska regeringen är ursprungskällan. De allra flesta forskare är överens om att vi pratar en tioårs period eller längre, WHO menar för överskådlig framtid. Det här råkar vara fakta, inget att bli upprörd över.

                Nej inte en artikel. Forskare verkar vara ganska överens om det. Läser folk här inne inget annat än Aftonbladet?

        Bara att du naivt tänker dig en ny start är så jävla verklighetsfrånvänt som det bara kan bli. Sveriges har inte goda odds.

      Men är det på riktigt någon som tror att bara för att det vid 12-slaget i natt blev 2021 så blev allting bra?!
      Alla är medvetna om pandemin, man blickar bara framåt, för att man HOPPAS på ett bättre år och försöker vara positiv mitt i allt det negativa.

        Jag firade mest att 2020 är slut och att jag klarat mig igenom året. Oavsett om 2021 blir bättre eller ej så har vi kommit en bit på vägen. Som att springa ett jobbigt lopp, har klarat 5km, nu är det bara 5km i nerförsbacke kvar, typ.

        Plus att lite optimism aldrig skadat.

          Exakt så?

        Ja men eller hur? Jag har inte sett/hört nån enda säga att allt är över med pandemin 1 januari, men att man hoppas på att detta år ska bli bättre, det kan man väl få göra ?

      Varför finns det så många människor som känner sig tvungna att trycka ner folk som vill vara lite positiva och känna lite framtidshopp?

        Det kan man verkligen fråga sig. Så sorgligt och bittert.

    Jag önskar bara att allt blir ”vanligt” igen, dvs man kan träffa vänner och gå på middagar. Jobba på kontoret igen och kanske få göra lite resor snart. Annars är jag tacksam att jag har en man jag älskar och trivs att hänga med 24/7 ?, barnen är friska och mår bra. Så jag är ändå nöjd och tacksam för livet! Gott Nytt År!

      Jag också. Allt ställdes in förra året. Har fått göra barnen besvikna gång på gång och min mamma stod och grät på balkongen på julafton när jag var där och lämnade hennes julklappar. Men vi lever och förhoppningsvis blir senare halvan av 2021 mer normal.

        ❤️

    Jag hoppas på kärlek! Har varit hjärtekrossad i 1,5 år och 2020 har inte varit det bästa året att vara helt själv. Hoppas att jag 2021 får träffa en person att dela livet med ❤️

      Må ditt 2021 fyllas av romantik och kärlek!

      Jag blev dumpad igår! Så glad det inte var idag så att jag liksom inte inleder det nya året med det ?

        Vem fan dumpar någon på nyårsafton?!
        Men stort grattis, nu slipper du den idioten och kan börja det nya året på helt ny kula. ?

        Helt sjukt .. men va skönt för dig slippa den personen!
        Sjukt ändå göra på nyårsafton, kan inte låta bli tänka man har planerat det på just den dagen för att kunna börja ”nytt” dagen efter .. hemskt

    Hoppas att sjukvårdspersonalen orkar.❤️
    Är helt chockad över alla människor som festade när jag tittade ut genom fönstret.
    Bävar inför kommande veckor.

      Det hoppas jag också. Är så frustrerad påmänniskor som vägrar att fatta att vi alla sitter i samma coronabåt och om några står upp och börjar gunga båten så välter den snart för ALLA och ännu fler kommer att drunkna.

      Håller med! Även bland mina bekanta ser jag normalt vettiga människor lägga upp kindmotkindbilder från middagar med många deltagare. För att inte tala om kidsens partybilder med 0 begränsningar. Kommer märkas inom två veckor med (ännu) högre belastning på sjukvården. Så respektlöst☹️

      Orkar gör dom inte. Många kommer nog säga upp sig.

      Fina folksamlingar man ser i medias rapporteringen från det stökiga nyårsfirandet…
      Rejäl trängsel. Kan inte riktigt förstå utrikesfödda i det här läget, de vet att de är överrepresenterade på Iva och bland dödsfallen men ändå struntar de i att vara försiktiga?!!

      Både Göteborg och Malmö, inte en svensk på bilderna! Först denna galna trängsel och sedan går dessa (mestadels unga) killar hem och smittar släkten…
      Inte konstigt att de råkar mest illa ut i pandemin.

        Utrikesfödd här, tror inte det är jättevanligt bland alla oss samlas i grupp och partaja just nu (jag känner ingen). Så om det stämmer ang Göteborg och Malmö måste man nog leta lite fler orsaker eller gemensam nämnare än just bara att de är (?) utrikesfödda.

          Om det stämmer? Lägg ett par minuter på att kolla Aftonbladets film från nyårsnatten i Göteborg och Malmö.
          Dessutom har man haft problem med stora fester i Södertälje, begravningar där imamer vägrat respektera 20 pers-gränsen och polisen har fått gå in och avhysa folk (från begravningar!!)

          Så jo, i det här fallet handlar det enbart om utrikesfödda.

          Mvh
          utrikesfödd även jag

            Men är de verkligen utrikesfödda? Jag antar det är barn och ungdomar som samlats, inte 40 åringar och uppåt?

              Det är välkänt vilka som deltar i ”stora fester i Södertälje” och det är i huvudsak personer som är födda i Sverige – åtminstone har de äldsta varit här i väldigt många år.

                Fast nu tror jag du har lite problem med din logik. En viss grupp utrikesfödda (väldigt väldefinierad) (vet inte heller om de är utrikesfödda eller invandrarbarn men låt gå) har haft ett problematisk partajande i Södertälje. Vet du hur många ”utrikesfödda” och invandrarbarn som finns i Sverige? Din slutsats från tre exempel på ”utrikesfödda” till ”varför bryr sig inte utrikesfödda om covid” håller helt enkelt inte. Du undviker dessutom att besvara min fråga, var de verkligen utrikesfödda eller födda i Sverige av utländska föräldrar?

              Deras äldre släktingar som de riskerar att smitta är väldigt ofta utrikesfödda.
              Dessutom behöver du inte haka upp dig på just det, när du mycket väl förstår vad problematiken handlar om. Jag hade kunnat skriva ”utländsk härkomst” så hade vi sluppit detta hårklyveri.

              Så okej, byt till ”utländsk härkomst” istället. Det är nämligen fortfarande de som råkat mest illa ut i pandemin.

                Tycker inte alls det handlar om hårklyveri. Vill du göra ett kategoriskt påstående av typen ”varför bryr sig inte utrikesfödda om de smittar sina föräldrar med covid” är det minsta man kan begära att du definierar vad du pratar om.

                Detsamma gäller föresten ”personer av utländsk härkomst.” Var det en grupp med finnar, turkar, syrianer, belgare, romer från Indien, tanzanier och amerikaner som festade i Malmö?

              Födda in i en kultur… och medföljande levnadsmönster.

        Det är så det är, de skiter i det.

          Vilka är ”de”? Utrikesfödda? Utrikesfödda i Göteborg och Malmö? Får man be om en tydligare definition av vad du pratar om, tack.

            Jag förstår det som att det är personer med invandrarursprung. Jag blir väldigt ledsen när jag ser dessa bilder från nyårsfirande, shoppingcentrer med mera. Ett fåtal gör att hela folkgrupper pekas ut som klandervärda av folk med mindre goda avsikter.

              Ja, det förstår jag också att det är. Enda anledningen till att jag tjatar om definitioner är att problemanalysen så att säga är ”för grund” då de allra flesta invandrarungar tog det lugnt igår. Vilka är det här? Var bor de? Vilken socio ekonomisk bakgrund har de? Var kommer föräldrarna ifrån? Vad jobbar de med? Det duger liksom inte i ett land som Sverige med flera milj människor med någon form av utländsk bakgrund generalisera som personen gör. Inte går det att lösa några problem med den bristfälliga problembeskrivningen heller.

              Lotta/ 11:31 Ett fåtal???

          Men alla vet ju vad som menas med utrikesfödda, det är unga killar med rötter i Mellanöstern och Afrika som står för stöket på stan med stora folksamlingar som skjuter raketer på blåljuspersonal. Eller är du så verklighetsfrånvänd att du tror att det är finska pensionärer det handlar om??

            Det gick från ”att festa” till ”att skjuta fyrverkerier på blåljyspersonal” här…

            Mig veterligen festade en hel del svenskar igår även om de inte sköt raketer på poliser. Verkade i alla fall så när jag körde buss igår kväll i en mellanstor stad.

            Aha, så definitionen av ”utrikesfödd” är alltså ”ung kille född i Sverige med föräldrar från Mellanöstern eller Afrika”?

              Och definitionen av att festa är att stöka på stan och skjuta raketer mot poliser.

                Då tar jag genast tillbaka mitt påstående om att jag själv skulle vara ”utrikesfödd” & under andra förhållanden tycka om att ”festa.” Tur man lär sig så mycket om svenska språket på BB.

            Frida/ Så sant!!

        Bor på Kungsholmen vid Norr Mälarstrand. Såg bara massa ”svenskar” kramar och kindpussar…

        Och på Östermalm också…

        Mina vänner (svenska) som bor i Nacka och på Södermalm har varit ute och festat som vanligt och åkte dessutom hem och firade jul i Värmland med sina gamla föräldrar. Var dessutom på Gran Canaria och julbord i Loka Brunn hanns också med. Jag har ej träffat dom sen början på mars, jädra smitthärdar!!!

    Hur kan Clara H ha 429’ följare??? Vad har jag missat?

      Hon är smart, rolig och en sund förebild. Därför

        Ja jag har inget emot henne alls. Tycker också hon kan vara småkul och verkar rätt trevlig men jag menar 429 000 följare?? Det är ju asmånga fler än de flesta andra. Jag är mest bara imponerad ?

      Vem är Clara h?

        Clara Henry – programledare , Robinsondeltagare bl a.

          Och bäst i test.

            ?

              Det är ett program

      Glöm inte: Hon är vacker. Är man vacker kan man lätt få följare. 🙂

    Känner lyllos dem som hittade någon/blev kära 2020. De drog vinsten enligt min mening.
    Jag får kämpa vidare och hoppas på att det blir min tur snart.

      *vinstlotten

      Kämpar också vidare 🙁

      Jag har kämpat i snart 34 år så nu skiter jag i det. Alla är inte menade att bli lyckliga helt enkelt.

        Nej ge inte upp! Var 34 när jag träffade min kärlek. Nu är jag 36 och vi har en snart 2-åring tillsammans och har ett fint liv tillsammans. Hade i princip gett upp också och lagt ner dejtingen i 1,5 år och börjat tänka att jag får leva ensam, innan han dök upp och övertygade mig om en enda dejt. Sedan dess har vi varit tillsammans. Det finns hopp för dig också. Gott nytt år!

          Men jag vet inte ens var jag träffar någon! Hela det känns som en omöjlighet. Väldigt glad för din skull dock och gott nytt år ❤️

            Förstår dig helt klart. Bara en sån sak att många träffas på sina arbetsplatser. Min arbetsplats är matsalsbordet tills vidare ?

              Min med ?❤️ började prata med en väldans gullig kille innan jul men han är säkerligen i en relation. Snygga killar är alltid det.

          Vilken bra idé att skaffa barn med någon du knappt känner. Moget och ansvarsfullt.

            Kan lugna dig med att det har gått bra 🙂 Ibland blir inte saker helt som man tänkt sig eller helt enligt idealbilden. Ju äldre jag blir desto mindre moraliserande blir jag när det gäller andras livsval. Har insett att få människor alltid tar de ”bästa” besluten men ofta blir det bra eller ok ändå. /anonym 10:43

        Säg inte så???

      Försök ställa om ditt tankesätt istället. En vinst borde inte vara beroende av någon annan, den högsta vinsten borde vara att du är lycklig i dig själv, där du är nu, hur du lever, hur du mår, jobb eller utbildning eller nån hobby.
      Att hänga upp sin lycka på att träffa den rätta ökar risken för att du nöjer dig med någon som istället gör dig olycklig.

      Låt inte massa tid passera i väntan på någon att vara kär i. Lär dig älska dig själv. Fyll ditt liv med äventyr och lycka. Vänta inte. Lev!

      Kärleken kommer när du lever ditt liv, inte när du desperat letar efter den.

        Vilket inte stämmer. Jag lever själv mitt liv så bra jag bara kan, njuter av det lilla och är bra på att hitta ljusglimtar när det är som mörkast. Jag gör det jag älskar att göra, umgås med folk som får mig att må bra. Jag trivs med den jag är. Ändå är jag forever alone på kärleksfronten.

          Vi kan testa Facebook-dejting ❤️

            Känns på något sätt mer ”desperat” än tinder…? har du testat Facebook dejting? Jag skaffade det lite snabbt en gång men det kändes inte asbra på nåt vis?

              Nej haha jag vill inte det verkar lite skumt men det är ju ändå kompisars vänner man kan matcha med? Fast det kanske blir värre? ? Du och jag borde diskutera detta och bli lyckliga ? kan jag nå dig någonstans?

                Jag skapade en anonym mail, skicka till den så får du min riktiga sen, vill inte skriva ut min riktiga här 🙂

                Kalasbyxor12345@hotmail.com

                  Mejlat!

    Enda jag hoppas på under detta år är att min bebis i magen, som förra veckan konstaterades ha flera allvarliga missbildningar i hjärtat, ska kunna operera och få leva. Då får corona pågå i tio år till fast.

      Håller verkligen tummarna för dig och din bebis och förstår såklart hur just du tänker men lite onödigt skriva ut den jämförelsen med tanke på hur hårt många drabbats av covid.

        Ja, formulerade mig fel. Menade att jag hade helt klart kunnat leva med social distansering i tio år. Att jag skulle kunna offra min frihet, ifall det hade varit ett alternativ. Ursäkta om nån tog illa vid sig.

        Men herregud snacka om att inte vilja förstå vad hon menade. Jösses..

        Nej det är inte onödigt. Det är så hon känner, så klart.

      Hoppas det ska gå bra för dig och din bebis, men fortsätter Corona i 10 år som du önskar blir det svårt för ditt barn att få vård för sitt hjärtproblem.

        Sluta missuppfatta självklara saker.

      Alltså, människan som djur är ego och från hennes perspektiv är det en fullt legitim tanke, hennes prio är hennes barn & det är det största & viktigaste i hennes värld. Problem uppstår dock när man sätter sånt i skrift eftersom man riskerar att mötas av fullt lika förståeliga kommentarer från folk med vuxna barn i respirator som hade föredragit hela hjärtforskningen upphörde. Jag förstår henne 100% men onödigt dela med sig.

      Hjärtvården är fantastisk idag. Otroligt många hjärtbarn blir vuxna och lever ett fullgott liv idag ❤️

        Förutsatt att inte Corona sprids… som nu alltså. *tar mig för pannan*.

    Man får göra det bästa av situationen. Mars-mitten på juli var jobbiga, veta att ALLT man sett fram emot under 2020 ställdes in. Men mitten på juli-december var kanon. Då hade man lyckats acceptera att det inte fanns något att göra och jag hade börjat upptäcka världen utomhus…Nä, men utflykter, vandringar i naturen, allt oavsett väder för att begränsa sig till utomhusaktiviteter pga vädret hade nog gjort att allt bara känts trist och rastlöst. Jag har också gjort comeback efter ett långt skadeuppehåll och hade jag fortfarande varit skadad under hösten och inte kunnat träna hade det såklart varit en mycket mörk höst. Men jag känner bara att allt ändå blev så bra det kunde bli.

      Jag tycker att det är tvärtom. Mars till juli var ungefär som vanligt men mitten av oktober och framåt har känts hur jobbig som helst. Är trött på att jobba hemifrån utan sociala kontakter eller kunna gå i affärer/träffa vänner/fyll i valfritt alternativ. Vetskapen om att kanske behöva sitta själv hemma på jul och nyår har sänkt mig fullständigt. Ville bara försvinna strax innan jul… Vet inte hur jag ska orka minst ett halvår till i den här situationen…

    Jag hoppas på att Wetterholm, Toftby, Åza m fl mfl inser att det är samma rekommendationer för alla så viruset kan stoppas. Det spelar ingen roll att du har antikroppar, att du träffat få människor bl a bl a bl a. Du ska ändå inte fira jul med hela släkten, nyår med personer du inte bor med, åka till Sälen eller gå på gym flera gånger i veckan. Sätt jaget åt sidan ett tag.

      Men vadå, har man antikroppar får man väl träffa folk?

        Googla ”antikroppar ingen garanti”

        Samma restriktioner för alla oavsett antikroppar

          Så om man tar vaccin får man inte heller träffa folk? Då bildas väl antikroppar är väl det som är grejen med vaccin? Så ologiska folk är… känns mycket som att folk bara vill skälla på vissa, liksom ha en anledning att skälla på och skamma vissa personer.

            Spelar du dum nu?

            Ja men om ALLA vaccinerar sig så är det ju helt annorlunda? Om du har antikroppar men bär på viruset (vilket man kan göra) och träffar din mormor skulle hon kunna bli smittad. Är hon vaccinerad så är ju sannolikheten för det lite annorlunda.

              Fast man bär ju inte på viruset om man har antikroppar. Fattar inte var vissa fått det ifrån.

                Alla jag känner som har haft antikroppar har tappat dessa efter ca 6 månader. Oavsett det så finns inga undantag för bloggare med antikroppar.

                Du kan ju föra viruset vidare om du själv har antikroppar. Läs på om du inte vet.

            Du 12.02 måste nog läsa på vad som händer när man vaccinerat sig. Världen blir inte som förr, det dröjer.

        Vilken sten har du bott under de senaste månaderna ?

        11.24 du kan föra smittan vidare till andra, utan att du själv blir sjuk.

    Kände inte igen gabjoss!!! Hon ser helt annorlunda ut! Fillers i läpparna?

      Nej det är läppenna målad rejält utanför läpplinjen. Ser inte klokt ut irl ??‍♀️

        Jo visst är det fillers, hon har ju även lyft mungiporna syns ju tydligt och ja hon ser annorlunda ut mot innan. Kände knappt igen henne heller först.

          Sen är bilden grusig så allt blir suddigt. Ser säker ut annorlunda i verkligheten.

      Jag tycker hon ser bra ut. Hon brukar ju alltid stirra ned i marken när hon fotar sig själv, asså typ 90% av alla foton, så det var kul att se henne i en ”normal” bild.

        Tycker hon är jättevacker! Tyvärr verkar hon inte inse det själv utan vara rätt osäker och ängslig (tänker på behovet att sminka sig ständigt och alltid visa rumpan) :/ synd för har verkligen uppfattningen av henne som en vettig och trevlig person! Men klart alla kan vara osäkra å andra sidan

    Varför är det så känsligt för gabjoss att hennes bil är en leasingbil? Hon hävdar att hon köpt den men den är leasad på företaget ? leasing är ju inget att skämmas för så förstår inte?

      Har inte sett henne skriva något om detta? Blir nyfiken på vart dramat utspelar sig

      De var väl en grej med hennes bilar tidigare. Minns att hon blev aggressiv på folk i kommentarsfältet som sa något om leasing, hon tjata på om hur dom inte hade några lån osv osv. Sen år senare har hon skrivit om hur mkt krediter hon haft och hur kämpig hennes ekonomi varit. Överdriver allt, men de kanske är så man får följare..

        Ja alltså leasing är ju inget lån utan snarare en hyra av bil. Leasar själv och tycker det är superbekvämt. Mest roligt att hon ljuger om det.

          Hon har ju skrivit att hon ska skaffa en ny bil 2021, jag vet inte hur leasing fungerar, men kan man bryta ett avtal i förtid eller uppgradera sig? Som ett mobilabonnemang? ?

          Jag vet att leasing inte är ett lån. Hon ville 2015 framstå som att dom inte hade några lån samtidigt som hon blev aggressiv då folk påpeka leasingen. Hon sa alltså, Inge leasing och inga lån vilket skulle innebära att hon köpt bilen kontant. Nu senare har hon skrivit att hon haft massa krediter. Och bilen var leasad.

    Jag hoppas på att få professionell hjälp när stalker mannen gett sig på mig igen. Istället för stängda luckor, avbrutna telefonsamtal och hejdå vinkningar med anleninga av
    ”tyvärr, covid-19”.

    Överallt läser jag hur folk kallar det för ”skitåret 2020” och att det är så skönt att vi lämnar det bakom oss.
    Det kommer att bli ett kalldusch för dem att inse att 2021 inte kommer att se särskilt annorlunda ut, i alla fall inte i första taget…

    Själv hade jag ett suveränt 2020 med en massa positiva saker som hände under året, både ekonomiskt och när det kommer till vänner och familj. Naturligtvis varit tufft med inställda semesterresor och ändrade planer, social torka m.m. men jag och min familj har ändå haft ett otroligt fint och – för oss – gynnsamt år. Jag är otroligt tacksam för det och hoppas på ett minst lika bra kommande år.

      Hur vore det med lite ödmjukhet?
      Om framtiden vet vi mycket lite om ens något.

        Jag skrev hur jag upplevde det gång året, precis som de flesta andra här i kommentarsfältet.
        För mig personligen har det varit ett bra år och jag förstår inte vad det har med ödmjukhet att göra?

        Och även om vi vet väldigt lite om framtiden så kan vi med säkerhet säga att vi får dras med rekommendationer och begränsningar i fråga om epidemiläget ett bra tag till. Man måste vara realist, vi kommer inte att kunna skynda på det här. Det tar tid att bygga upp ett vaccinationsskydd också för den delen och en betydande del av befolkningen tänker inte heller vaccinera sig.

          Sverige har väldigt hög vaccinationsbenägenhet jämfört med andra europeiska länder.
          Händer inget väldigt oförutsett med biverkningarna så kommer minst 70% av befolkningen över 18 år att vara vaccinerad under första halvåret 2021. Kanske kan man komma upp högre än så – 80% vore perfekt för då skulle smittspridningen klinga av i tid till sommaren. Och förhoppningsvis inte heller ta ny fart i höst.

            Jag tycker vi som vill ska då vaccin snabbare. Som i Israel där dom flesta fått det.

              Knappast ”de flesta” men väldigt många.
              Dagssiffran i Israel är närmare en miljon vaccinerade (med första dosen) av nio miljoner invånare.
              Likt Storbritannien använder Israel allt vaccin de får och sparar inte hälften till andra dosen.
              Det hoppas jag vi också kommer att göra för att få fart på vaccinationerna. Första dosen ger inte fullständigt skydd men ju fler vi vaccinerar desto snabbare kan smittspridningen avta.
              Och kritisk sjukvårdspersonal som vårdar Covid-patienter ska förstås prioriteras (Finland gör så och det är klokt).

              Du tycker inte att dom som det är största risken för, ska få vaccin först?

            Vi får väl se. Vad jag hört hittills är motståndet ganska stort och i min bekantskapskrets är det knappt någon som tänker ta vaccinet. Har också två läkare i familjen som inte tänker ta det.

            Jag tycker det ska bli oerhört spännande att följa detta och se hur stor procent som tänker vaccinera sig.

              Tror folk tänker om, när det tex troligtvis blir krav på att vara vaccinerad för att resa.

                Vi får se. Förmodligen blir det så att man får visa att man är vaccinerad ELLER att man kan visa ett Fit to fly-intyg med negativt PCR test.

                Så det kommer inte att bli några problem med det.

      Men vi lämnar ju ”skitåret” 2020 bakom oss, det stämmer.

      Att hoppas på ett bättre 2021 är inte fel, och det är inte heller fel att hoppas att det här blir ett lite bättre år än det förra.

        Det är verkligen inget fel i det, tvärtom! Tror att vi alla hoppas på ett bättre år än det förra. Men med största sannolikhet kommer det inte att innebära några större förändringar utan kommer att se ungefär likadant ut. Ur ett större perspektiv alltså, på ett personligt plan kan det givetvis vara annorlunda.

        Precis som jag hade ett riktigt fint 2020 – på ett personligt plan.

          Du är förmodligen inte heller multisjuk på äldreboende.

            Nej? vad har det med saken att göra?

          11:25 men det är bara vad du tror!!

            Fast nu får ni ju ta och öppna en dagstidning. Till minst juni kommer det fortsätta.

    Smiling Åzas retuschering av selfies börjar ligga i nivå med Charlotte Perrellis.
    De blir bara slätare och slätare i ansiktet, ju äldre de blir ?

      Emilios arm på fotot med de två, ser ut att vara meterlång…

    Är det bara jag som får ont i magen av att det ser ut att vara rätt högt alkoholintag hos Lady Dahmer vid högtider TROTS att barnen är med?

      Kommer aldrig förstå vuxna som dricker med barn i närheten.

        Så man ska gå ut i vedboden och supa?

          Avstå från att supa när barn är med kan ju vara ett alternativ

            Man kanske inte kan avstå…

              Då har man ett problem.

              Då har man större problem och bör söka hjälp.

          Kanske inte supa alls runt barn, vedbod eller ej?

        Håller med!

      Så länge de vuxna inte blir stupfulla och raglar runt är det väl okej om de dricker i barnens närvaro på nyår.

      Men gud några glas vin kan man dricka.

        Skillnad på något glas vin och coctails/drinkar.

          Ja, det har du rätt i. Drinkar kan man blanda svagare än vin. ???

          Varför skulle det vara värre?

          Varför det? Hur ställer du dig till öl framför barnen? Konjak? Likör? Vilka alkoholhaltiga drycker är okej och vilka är det inte?

            Problemet är ju att man blir påverkad av alkohol, och man blir förändrad i sitt sätt. Vilket barnen uppfattar väldigt snabbt.

      Jamen hon har ju själv sagt agt hon inte direkt mådde dåligt av att vuxna omkring henne drack mycket pä fester och så.. Så sjukt ego beteende dock tycker jag, att man rättfärdigar sitt eget dåliga beteende med att ”ja men dee skadade då inte mig så att det lär inte skada mina barn heller!!” newsflash: dina barn är inte du. Dina barn kanske tycker det är skitjobbigt men säger det inte för de vet inte av annat, än.. Syftar inte endast på Lds barn nu utan menar mer beteendet i allmänhet

      Jag får ont i magen eftersom jag kommer ihåg hur obehagligt jag själv tyckte det var att pappa förändrades när han drack alkohol när jag var liten. Han var inte packad på något odrägligt vis men skillnaden i hans beteende mot mig och mot andra när han hade fått ett par groggar i sig gjorde mig väldigt illa till mods.

      Alkohol är förjävligt. 🙁 Det är obehagligt med stanken och förändringen i människors beteende. Aggressiva blir mer aggressiva.

    Vad tror ni Hannalicious ska göra? Blev nyfiken nu

      Tror hon skulle starta nytt företag med Lojsan?

      Hon ska säkert tona håret i en liite lite mörkare nyans.

      Det undrar jag med!

      Lägga ner sin sida.

      Big brother

    För mig personligen så vet jag redan nu att det här året kommer bli ett rent helvete. Min pappa fick cancer-diagnos förra året, så i år är alternativen två. Antingen så får han lida hela året och dö året därpå, eller så dör han i år. Så jag går in in 2021 med en väldigt jobbig känsla i magen.

    Jag hoppas att i alla fall coronan ordnar upp sig lite, för allas skull. Hur länge orkar vi ha det såhär? Hur länge håller vården? Måtte det vända snart.

      ❤️

      Beklagar beskedet ❤
      2020 gav mig och min familj just det men det gällde mormor.

      Ta hand om dig!

    Jag försöker verkligen tänka positivt, ska göra så mycket jag kan som jag mår bra av 2021. Men klumpen i magen vill verkligen inte försvinna. Corona kommer inte försvinna, världen kommer påverkas i flera år framåt och det känns så irriterande att sätta livet på ”paus”. Helt galet egentligen att en inte kan träffa vänner och familj, att en inte vågar för en osynlig dödlig sjukdom.

      Corona kommer att försvinna. SARS dog ut av sig själv. Till och med Spanska sjukan som var en mycket värre och dödligare influensa, som tog 50 000 000 liv (det dog fler i Spanska sjukan än i första världskriget) dog ut av sig själv efter tredje vågen.

    Asch, 2021 lär bli ungefär som 2020 tror jag. Siktar på 2022 som nog blir lugnare vad gäller pandemin pga vaccin som nog den övervägande befolkningen kommer att ta. Fattar inte hur alla tycks tro att 1 minut efter 2020 ska livet bli som innan pandemin startade…fattar om man gör bokslut osv men det är ingen jävla saga vi lever i. Livet går vidare.

    Blää hade ett riktigt pissår. Kämpat med infertilitet och alla tankar runt det. Mått så fruktansvärt dåligt och fått massa panikångestattacker. På så sätt har det dock varit skönt att ha kunnat isolera sig utan dåligt samvete. Men ensamheten tär också.

    Är lite (väldigt) sen på bollen! Men jag undrar om nån kan sammanfatta samtalet gabjoss hade med den där killen? Som gjorde att hon behövde skriva ett försvarinlägg på bloggen?
    + nån som vet om det möjligtvis är samma kille som hon varit kär i under detta år?

      Allt finns att läsa här i bloggen. Men kort och gått, hon ringde sin kompis sambo och fråga om han var sugen, han sa nej och skällde ut henne. När allt blev offentligt mena gabbjoss att hon och Tove tjuvringde på fyllan.. och att han flörtat med henne. De kom senare fram att han inte alls flörta.. snarare hon som flörta me han..

    Undrar varför Paula Rosas helt uteslutit deras långa Spanienresa i somras från hennes årsresume? ?

      Hon har ju visst skrivit om att de var i Spanien?

    Förutom att det är så många människor som jag tycker om som jag inte har kunnat träffa år 2020 pga corona så fick min bästa kompis besked om att hennes cancer spridits sig till levern. Hatar 2020 pga det. Hoppas på mirakulös behandling för henne under 2021 och att jag får föda en frisk bebis i juni. 2021 måste bli bättre än 2020.

    Kan det inte sluta skrivas om Åsa Ingrosso i den här bloggen? Känns lite som att det är hennes mål, då har hon blivit kändis!

    Tycker hon är så osmaklig som använder sin styvdotter för att bli rik och känd..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.