Jacob Liebermann tackar för stödet kring hans inlägg

Missade du alltsammans när det begav sig så hittar du mitt inlägg om det HÄR.

Margaux Dietz, mamman till Jacobs son, har än så länge inte bemött artikeln eller Jacobs inlägg med ett enda ord, men förhoppningsvis har de en dialog i det privata om sonens integritet och hur han ska förekomma på sociala medier i framtiden.
För en dialog, det måste de nog ha, oavsett hur olika de tycker om saken.

Ps. Det kommer ett Öppet Spår – nyårs edition – kl 20.00 för den som vill. 

108 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Heja Jacob!

    En fråga, har tiderna för när inlägg postas ändrats? Eller bara såhär under jul/nyår som de är ändringar?

      Det är bara tillfälligt. ?

    ❤️

    Han kunde ju värna om barns allra högsta önskan att föräldrarna inte ska bråka också. Speciellt inte offentligt.
    Jag förstår hans poäng men inte metoden.
    Hälsar Skilsmässobarn
    Låt skitstormen börja under inlägget :

      Det kanske var just det som var hans poäng – att visa hur det känns att någon annan väljer att fläka ut ditt liv på nätet. Antingen det eller att han faktiskt försökt ta det på en privat nivå många gånger, utan att lyckas. För övrigt är diskussionen intressant ur ett allmänt perspektiv, det här beteendet finns ju inte bara hos just den här kvinnnan utan barnen används ju oavbrutet som kassakor.

        Ja finns ju personer som är betydligt värre. Typ mybabydolls, ungen har knappt torkat innan han åker ut på instagram.

        Han har ju svarat på en kommentar under sitt inlägg där han beskriver att han tagit upp detta flera gånger till Margaux men för döva öron…..

      Håller faktiskt med, inte säkert att Arnold uppskattar det när han blir stor nog att förstå om det nu skapar ett bråk mellan dem. Mina föräldrar bråkade som fan ett tag och fast jag idag förstår varför så önskar jag att de hade låtit bli att dra in alla i det.

      Du har ju helt klart rätt i det. Även om han ville göra ett debattinlägg i just det här ämnet kunde han formulerat sig på ett annat sätt. Men men, han har ju fått rätt mycket kritik för det också i vanlig media och margaux har ju skött det snyggt genom att inte svara offentligt så förhoppningsvis har han lärt sig nåt och gör inte om det.

      Tror nog knappast att detta kommer sticka ut med tanke på frekvensen som redan ligger ute angående deras förhållande och uppbrott.
      Jag tror nog det är mer jobbigt för barnet att det finns utlagt på internet hur länge han hade blöja, hur länge han använde napp, videos där han skriker om natten efter sina föräldrar (5 minuter metoden filmen) etc.
      Synd att mamman i det här fallet inte respekterar pappans vilja utan istället låter det gå så här långt, det bäddar ju inte för en bra relation mellan föräldrarna. Hoppas dem löser det på bästa sätt.

        Det där med fem-minutersmetoden var det sjukaste… Att hundratusentals följare fick höra honom gråta bakom en stängd dörr efter mamma, medan hon stoppar in hörlurar i ett annat rum… Hur är man funtad?

        Nu kanske det iaf finns en chans att rädda det som går, genom att dra en tydlig gräns gällande barnets rätt till att slippa detta. När alla vet vart han står blir det svårare för henne att rycka på axlarna..

          Nä, fy fan! Det trodde jag faktiskt inte ändå. Stackars liten?

        Håller med, att Jacob gjort ett inlägg om detta är som en liten droppe i havet av de som finns ute på nätet om detta barn, hemskt.

    Öjöjöj han svarar till och med på ett par kommentarer som ifrågasätter varför han inte tar detta privat med M. ”Jag har försökt länge och väl…”.

      Om det stämmer som han säger är det verkligen så tråkigt!

      Det var min första tanke angående hans val att ta detta offentligt. Har man försökt och försökt och det handlar om något som är väldigt viktigt för en själv, ja då förstår jag fulltständigt att man väljer att ta det offentligt.

        Fast nej, jag förstår faktiskt inte det. Barnet främst. Att hänga ut sitt barns mamma offentligt lär inte uppskattas senare i livet.

          Men att mamman har hängt ut hela barnets privatliv sen födseln kommer att uppskattas?

            Det har ju ingen direkt betydelse för just ämnet som diskuteras. Jakob har lika mycket som margaux ett ansvar för sin son och hur mycket han mediatiserar. Det är verkligen inte i Arnolds intresse ha en pappa som slänger pajer på sin mamma på instagram, helt oavsett vad mamman har gjort eller inte gjort.

              ?

              Mediatiserar? Alltså hur mycket Jacob än ombildar Tyskromerska furstendömen? ?

          Men han kanske måste visa att han inte ställer upp på detta, om Margaux bara fortsätter ändå??

          För annars tror ju folk att han är OK med det, det kan ju inte vara så kul om man känner det totalt motsatta och att barnet far illa!

            Tror ju ”folk.”? Det är sin son han ska sätta i första rummet och prioritera, inte ”folk.”

              Är ju dock främst Margaux prioriteringar som är helt off. Men visst, kan hålla med om det också.
              Hoppas de löser det och att A snart slipper fler videos.

            Ja senast idag så la hon på en ny video på A på sin youtube. Hon lyssnar ju uppenbarligen inte på det som J säger.

            Fast det han gör nu kommer antagligen inte leda till någon förändring. Om han verkligen ville skydda sin son och inte upplever att mamman lyssnar, så kan han ju ansöka om ensam vårdnad och driva detta rättsligt. DÅ har han gjort vad han kan, att posta inlägg på nätet kan man ju göra utan någon vidare ansträngning. Sen håller jag med honom i sak, barn ska inte exploateras på det sättet som görs i influencervärlden.

          Vadå hänga ut? Hon är offentlig.
          Och vilket mamma-ansvar har hon visat?!

      Aaargh, pucko- förlåt. Har han inte vänner eller familj som kan säga ifrån och be honom sluta disk mamman till sitt barn med främlingar på instagram. Han kommer ju ångra sig som fan om något år.

        ”Har inte mamman vänner eller familj som kan ryta ifrån angående ”exploateringen” av sitt barn. Hon kommer ångra sig som fan om något år.” Typ så eller?

          Det ena har inget med det andra att göra. För Jakobs egen skull (han kommer ångra sig) och för hans barns skull måste han sluta upp med det där och hitta andra vägar att kommunicera med och om sin expartner som är mamma till hans son.

            Tror snarare att sonen i vuxen ålder kommer att uppskatta att pappan tagit avstånd.

              Javisst, de flesta barn/vuxna är överförtjusta i föräldrar som dragit sina konflikter i kvällspressen, gärna med en själv som slagträ. Sånt brukar skapa trygghet & uppskattas alltid.

                Vart har du sett att Jacob har tagit något i kvällspressen? Måste ha missat det? Det enda jag kan hitta är på hans Instagram?

                Och sedan är det en viss skillnad om det gäller ett barn som aldrig har blivit exponerad tidigare och helt plötsligt blir indragen i offentliga konflikter. Nu gäller ju dock konflikten om just barnets exponering. Där ena parten vill fortsätta att exponera barnet, och den andra vill skydda den från det.
                Så det är ju en stor skillnad, tråkigt att du inte kan göra den analysen.

                Det här är väl ändå ingen konflikt? Han skriver ett sakligt inlägg utan att ens nämna Margaux. Jag tycker att han sköter det ”offentliga” riktigt snyggt.

          Men väx upp. ”Men han kastade ju på miiiiig”. Både Margaux och Jacob beter sig som två barnungar, men bara för att hon gör fel har inte han frikort på att också göra fel.

    Malin wollins krönika i Aftonbladet gällande detta var ju iaf fruktansvärd, där hon menar det är helt ok att tjäna pengar på sina barn/exponera dem;

    ”Så han blir uppvisad på internet? Det blir alla barn. Så hans mamma blir rik på sonen? Grattis, alla vi andra blir fattiga bara vi tittar på ungarna.”Mamma kan du swisha fyrahundra för jackan, det var jättelänge sedan jag fick ytterkläder?”
    ”Kan du vara lite mer som Arnold och fixa mig en rabattkod?”

    Nä alla barn blir verkligen inte uppvisade på nätet, vad fasen menar hon..

    ”Jag kan inte engagera mig i ett barn som verkar vara väl omhändertaget, hel och ren och matad och glad samt lever med en mor som är sportig (padel) och positiv (ler med tänderna.)”

    Detta säger ju noll om föräldraskapet, vilken bild en influenser väljer att ge utåt. Herregud. Skojar hon?

      Jag som inte är så van vid den här världen skulle vilja ställa en fråga – är det också en så kallad influencer? Jag känner inte igen namnet härifrån.

        Ja, hon kallas/kallades för ”Fotbollsfrun”.

          Det är juockså möjligt att Wollin själv har en diskussi9n interntmed sin make om hur hon visar upp sina barn på ig, mama etc. Krönikan var ängslig, tyckte jag.

            Jaså, var det så. 🙂 Ja, då var det ju inte så konstigt att hon tog Margaux i försvar. Ajajaj om en viktig inkomstkälla försvinner! Sånt måste omedelbart motas i grind! Lite så, kanske.

            Tack till Camilla för svar också. Och Gott nytt år till både Camilla och alla er andra!

      Jag gillar verkligen Malin Wollin, men ibland missar hon lite för att hon inte är insatt i frågan

      Malin lever normalt – semioffentligt-online med sina barn. Hon har en blogg som läses av andra i Sverige och hela hennes familj figurerar då och då.

      Arnold bor i Stockholm (Malin Wollin bor typ lite utanför Kalmar). Det antal främlingar som finns runt Arnold är säkert 10 000 ggr fler än antalet främlingar som finns runt Malins barn, som inte ens figurerar så ofta i hennes kanaler. Arnold har flera filmer på Youtube och han läggs ut konstant.

      Jag tror att Malin är som jag – för gammal för att följa Margaux, och hon har helt enkelt ingen koll på hur ofta Arnold hängs ut och vilka problem det skapar för honom i hans vardagsliv.

        Men att hon inte ens klarar av att reflektera över vad som kan ske bakom en sk. social media-fasad. Allt är bra så länge cashen trillar in och man ler med tänderna?
        Så märkligt skrivet, oavsett hur insatt man är i M och A.

          Hon ler ju dessutom med tänderna hela tiden för att hon är påtänd.

            Vad får dig att tro det?? Finns det andra tecken på det mer än leendet?

        Jag blev faktiskt nyfiken på vem Malin Wollin var och googlade. Och efter att ha tagit del av en del texter hon skrivit landar jag exakt i det du beskriver – det här verkar för mig och i alla fall utifrån det jag hittills läst vara en person som s a s gör bedömningar i sin egen lilla värld, utan att inse att det finns en annan och större därutanför. Hon verkar använda sig själv som konstant referensram och då blir det liksom lite inavlat och meningslöst. Särskilt i ett sånt här fall också, då det handlar om ett faktiskt stort, generellt problem blir det lätt löjligt när hon försöker raljera om rabattkoder. Och var relevansen för ”padel” och att ”visa tänderna” (minns inte det exakta ordvalet) fanns begrep jag över huvud taget inte.

    Team Jacob ❤️

    Om du läser härinne Jakob, ta ett djupt andetag och lägg ner. Det kan kännas skönt för stunden med massa puckade främlingar som tycker det är jätteskoj med andra människors familjedraman i skvallerpressen men du kommer ångra dig så sjukt mycket. Ta ett snack med margaux eller skaffa en medlare som tar ett snack med margaux om behov finns men för ditt barns skull: sluta ta er konflikt offentligt.

      Jag tycker snarare att det är extremt viktigt och betydelsefullt för debatten och någonting som kan föra den framåt, att en förälder som har ett exponerat barn säger ifrån offentligt.

      Det här normaliserandet av superexponering av barn på bekostnad av deras integritet behöver få en motvikt och det nu!!

        Inte på sättet som han gör det. Det måste gå att formulera debattinlägg om barns exploatering på instagram utan dra in sitt barns mamma. Den konflikten måste han ta privat.

          Och om det inte går?
          Jacob kom knappast till den här insikten igår…

            Om det inte ”går” får han försöka hårdare eller hitta andra vägar. Det finns t ex medlare att tillgå om föräldrar inte är överens.

              Med tanke på hur mycket Arnold exponeras – ett av Sveriges mest exponerade influencerbarn skulle jag våga säga – så är det extra viktigt att det sägs ifrån offentligt också, så att andra föräldrar mm börjar reflektera över sin egen barnexponering.

                Kanske. Men det är isf för barnets egen skull inte den som är barnets pappa som ska vara den som säger ifrån (till barnets mamma) offentligt.

                  Jag antar att vi får landa i att vi helt enkelt står på varsin sida av den argumentationen. 🙂

                    Det stämmer. Gott nytt år Camilla och tack för många intressanta debattämnen under 2020!

                      Detsamma!! Till dig och alla andra härliga människor här inne. Mot 2021! ?

                Ja, jag tror att det kommer att leda till att fler tar sig en funderare över sitt beteende och även om de inte själva ( influencerna) tycker att det är något fel så kanske de slutar pga skam, att det inte anses som bra för barnen.

                Jag tänker att det kan vara skönt för ett barn att se att pappa (i det här fallet) sa du när det behag sig. Många (vuxna) barn mår dåligt av att en eller båda föräldrarna förstod att något var fel men inte gjorde något alls.

            Nja, nästan igår. Inte länge sen han var med på det, gått några månader bara.

              Ja och under ett par månader hinner det hända mycket?

              Pengarna rullar inte in till honom längre…

                Nu är ju varken han eller hans familj direkt fattig

          Tror du verkligen inte att han försökt ta upp det med M??

          Dra in mamman?
          Varför försvarar du Margaux? Hur bör Jacob formulera ett debattinlägg när vi ALLA vet vem han refererar till/har barn med?

          Fast han drar ju inte in M i det här??

        Hans inlägg om hur folk vill ta i sonen var ett bra klargörande om vad som sker när barn exploateras på det här sättet. Hade ingen aning om att folk beter sig så och hans beskrivning klargjorde verkligen vidden av det hela. Antar att många även vill nypa sonen i kinden vilket många barn tycker rejält illa om.

    Man kan tycka både det ena och det andra men jag tycker att det är bra att Jacob startade en debatt kring exploatering av barn på sociala medier. Tycker att det ska stiftas en lag för detta då barnen inte har något att säga till om. Barnarbete är förbjudet i Sverige, varför förbjuder man inte detta?
    Det är fruktansvärt vad de utsätter dessa stackars barn för. Märkligt att de inte förstår det själva.
    Jag är helt klart Team Jacob!

      Instämmer verkligen. Hoppas att detta kan leda till en större debatt som i slutändan leder till ändrat regelverk där barnens rätt till sin integritet stärks.
      Jag började följa Margaux just pga A för han kan ju vara den roligaste ungen som jag har sett. Men tar man ett steg tillbaka så är det ju sjukt att jag vet mer om en okänd 4årings privatliv än vad jag vet om mina syskonbarn. Gick in och tittade lite snabbt på hennes senaste video med A på Instagram, den har en halv miljon visningar. :O

    Har någon Margaux senaste vlogg?? Så mycket pengar som hon har, och dessutom Arnold varit med och genererat och detta är julfirandet han får? Visst att han är liten och inte bryr sig så mycket om vad han får, bara han får något, men hon glömmer(?) köpa en enda klapp, spelar padel så hon inte kan köpa något samma dag iheller, och löser det genom att ta lite grejer från kontoret så han dessutom får samma sak i två paket. Skäms man inte för att lägga ut? Men att boka resa iväg med nya killen och hinna spela in sammarbeten att posta med på story under tiden hon är borta, det hinner hon med..

      Det där lät ju helt vansinnigt och visar att det är nåt som verkligen inte stämmer med henne…

      Undrar om det är skämt? Jag tycker att det är befriande att människor med god ekonomi inte eldar på köphysterin och kanske köper begagnade saker eller så. Men det här låter ju taskigt, det kanske var ett skämt?

        Tyvärr nog inget skämt, får såna Bella-vibbar av henne.. Stora egon.
        Handlar ju inte om själva köpet, utan en vilja lägga ner sin tid på sina barn, omtanke. Det kommer stå dem ”dyrt” en dag iaf.

      Det är ju såklart planerat och beräknat för att skapa engagemang, sympatier o snack. Ingenting läggs upp av en slump, självklart är det kallt beräknat att detta kommer leda till ett content som sticker ut bland andra och som det snackas om och genererar sympatier till, barnet och fler visningar.

      Jag såg den förut. A skulle fira riktig jul hemma hos sin pappa. Hoppas det blev mer juligt då. Det var visst nån slags förjul i vloggen.

      Reagerade också på att hon inte bemödat sig med att köpa åtminstone en julklapp till sonen. Ledsamt faktiskt. Ja se det snöar…

        J firar inte jul.

    Dags att förbjuda föräldrar att tjäna pengar på att exploatera sina barn. 🙂

      Exakt så!
      Förbud mot att föräldrar exploaterar sina barn på sociala medier!

    Glömmer aldrig när jag åkte hiss på gotlandsbåten och först kände igen bebisen i bebisskyddet som Penny, och först därefter upptäckte/kände igen Alex och Calle.

      Håller med. Jag tycker ofta att jag stöter på influenserbarn, typ i parken eller på biblioteket eller när deras förskola är på utflykt så det är inte ens alltid föräldrarna med. Det känns otroligt konstigt att jag, en främling för dom, vet allt ifrån hur deras rum ser ut, vad de gillar för fredagsmys och när de slutade med blöja. En annan influenser som är otroligt generös med barninnehåll är Paula, bilder på barnen dagligen, när de leker, sover, busar, är nyvakna. De är liksom aldrig fredade och kan aldrig vara anonyma

        Samma här. Har flertalet gånger sett Jocke och Jonnas dotter då vi bor i samma område. Stackars barn, man vet ju aldrig vad det finns för sjuka människor där ute. J&Js dotter var väl dessutom utsatt för hot strax efter födseln?

      Alltså ursäkta… men att känna igen influenser är inte så big deal längre.
      Been there , done that shit.
      Alla suger.

        Du missuppfattar nog, läser att det beskriver situationer där de känt igen influensers barn.

    Om ett barn ska vara med i reklam eller fotograferas offentligt krävs båda föräldrarnas tillstånd.
    Detta vet varenda reklamfirma. Det gäller all verksamhet. Finns även regler om arbetsmiljö och särskilda tillstånd.
    Är influensers återigen vid sidan om lagen?

      Mycket intressant och det skulle jag vilja veta mer om. Undra om lagen ser annorlunda ut när företagen betalar influencern för att göra reklam? Om ansvaret att tillgodose ok från båda vh då istället ligger på influencern som utför reklamen.
      Alltså exempel: margaux får betalt för att göra reklam för Polarn o pyret. Hon klär barnet och visar upp denne i sina sociala medier. Skall fortfarande ok inhämtas från båda vårdnadshavare? Vem tillser att detta sker, margaux eller Polarn o pyret?
      Och vidare fundering – om barnet exponeras men inte centralt. Ex Margaux gör reklam för juice och hon ber barnet hjälpa till attt hälla upp men dricker det själv… Fortfarande borde väl båda vh ge tillåtelse till detta? Undra vad en vh kan ha för påtrycksmedel om denna inte får vara delaktig.

        Ja men lagen är så vid gemensam vårdnad att båda föräldrarna ska vara överens vid viktiga beslut rörande barnet, som tex skolval, utlandssemester, vaccineringar osv. Och ett nej väger tyngst. Att exponera sitt barns privatliv för miljontals följare skulle jag nog räkna in ett ”viktigt beslut”.

          Och som påtryckning brukar ju i första hand vara medling/samarbetssamtal. Men fungerar inte det så får man nog ta det i rätten och i värsta fall kan ju beslut om ensam vårdnad tas.

          Dessutom är ju margaux sitt eget företag, inte sant? Så allt hon gör på sociala medier inbringar ju pengar till henne via hennes företag. Därför borde egentligen samma lagar gälla när hon uppvisar A i sina egna kanaler (även om det inte är i samband med direkta samarbeten såsom polarn och pyret) då hans medverkan där direkt genererar intäkter till hennes företag? Det är ju på hennes offentliga plattformar han hamnar, inte på privatpersonens margaux

      Snälla Camilla, kan inte du gräva lite i det här? Väldigt intressant frågeställning tycker jag 🙂

      Det är ju en gråzon, Arnold gör ju inga samarbeten direkt

        Klädföretaget? Han är med i margaux reklam för skönhetsprodukterna? Han är med i trygghansa när margaux har samarbeten med dom, Googlehome osv. Han är med i väääldigt många samarbeten om du tänker efter.

    Lyssnade på senaste avsnittet av Pillowtalk med Peg & Penny. Skrämmande resonemang från Pennys sida angående barns rätt till integritet på nätet! Hon medger att sonen eventuellt kan komma att fördöma hennes val att exponera honom på nätet i framtiden, men försvarar sitt beslut med att det är hennes ”jobb” och något som hon ”känner för att göra” just nu. Peg uttrycker en viss kritik mot detta beteende som Penny inte klarar av att bemöta överhuvudtaget. Hon avslutar med att säga att alla har rätt att ändra sin ståndpunkt i frågan. Alla utom Jacob, tydligen?

      Jaa reagerade också på det! Verkade som hon bara ville skjuta det ifrån sig. Camilla kan du inte ta upp det i ett inlägg?

        Ja, snälla gör det!

    Nej till exponering av barn på nätet!
    Kan något parti ta detta som en valfråga till valet 2022?

    En som flitigt lägger upp sin supergulliga baby är SVTs Catarina Bergfelt med make Jesper. Särskilt C lägger upp oerhört mycket på barnet och hon tål inga som helst negativa kommentarer. Hon har ingen reklam för det tillåter inte hennes kontrakt med statstelevisionen. För att vara politisk reporter m m är hennes agerande anmärkningsvärt.

      Jag tycker dock det är stor skillnad på dom som lägger ut ”söta bilder på din unge” och de som exploaterar sina barn på youtube och tjänar pengar på dom så som Margaux, Jocke&Jonna.

    Lite konstigt att Margaux inte bemöter detta på något sätt offentligt.
    Ändå har hon ju inte tänkt så mycket innan hon har publicerat info som kan skada andra offentliga personer (Anitha Clemence & Ebba Busch). Saker som egentligen har sagts / skett i privat och som motparten har nog inte tänkt att ska hamna på nätet.
    Det känns att Margaux ska posta allt till vilket pris som helst, men nu när det är negativt om henne är hon helt tyst.

      Vad var det som hände mellan Margaux och Anitha?

    Camilla, kan du inte kontakta lite nämnda influencers som exponerar sina barn och höra hur de ser på saken? Margaux är ju först ut såklart…

      Ja ?, och Claudia galli concha .

    Joz of Sweden ska också prata om detta ämne i år med fler ämnen hur sociala medier funkar

    Men tyckte han såhär när han levde ihop med Margaux och fick ta del av kakan som rullar in varje månad ?

      Nej, har har skrivit att han tyvärr nyligen har insett hur fel det är med all exponering av barnet.

        Allt för uppmärksamhet.
        Under hela deras relation så sov han ju bara och M tog mest ansvar..
        Nu ska han helt plötsligt slå näven i bordet? Daddy of the year?
        Ta detta privat istället, barnet blir mer lidande av allt skit som skrivs på nätet

      Hur menar du? Den enda som ska ha kakan är väl Arnold. Mamman och pappan kan ta sina händer ur kakburken.

    Your blog is great. I read a lot of interesting things from it. Thank you very much for sharing. Hope you will update more news in the future. For instant support related to Common QuickBooks Pro Errors please visit https://www.quickbookscustomerservice.com/common-quickbooks-error/ for help related to QuickBooks.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.