Jacob Liebermanns hårda kritik mot Margaux Dietz

Äntligen en förälder som sätter ner foten mot den skenande exponering och exploatering som barn till influencers konstant utsätts för på sina föräldrars plattformar.
Jag har tidigare skrivit om JUST det som Jacob tar upp i sitt inlägg – nämligen det där att barnen blir igenkända överallt, utan att egentligen förstå varför.

Vissa kommentarer under Jacobs inlägg handlar om att han borde tagit det här privat med Margaux istället för att använda sig av sociala medier, men jag kan tänka mig att han säkerligen försökt diskutera det här med henne, både en och två gånger, med tanke på hur starkt han uttrycler sig i sitt inlägg. 
Jag tycker på ett sätt att det är bra att diskussionen sker offentligt eftersom det här berör ett problem som är så mycket större än en enskild influencers val att använda sitt barn lite som en dresserad cirkus-apa, eller Pavlos hundar om du så vill, men istället för att dregla så börjar han istället spexa så fort han ser en kamera.
Jag har även sett videoklipp på när Arnold regisseras av sin mormor att säga vissa saker som ”gör sig bra på film” och där hon mimat samma ord som Arnold säger, samtidigt med honom.

Jag tycker det är högst problematiskt att barn utnyttjas på det här viset av influerande föräldrar, och applåderar Jacob för att så kraftigt sätta ner foten mot att sonen exploateras på det här viset av sin mamma.
Förhoppningsvis kan Jacobs inlägg få fler föräldrar i samma sits, alltså partners till influencers som använder det gemensamma barnet på sina plattformar, att tänka till kring vad det egentligen är som pågår och hur det kan tänkas komma att påverka barnet i framtiden.

Hatten av, Jacob!

 

321 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Uppfattar Margaux som en person som är gör allt för kändisskap och pengar – så tror inte detta kommer få henne att sluta exponera barnet.

  Svara

   Var hon känd innan förlossningsvideon?!
   Annars har hon ju verkligen byggt allt på detta barn

   Svara

    Första ggn jag såg henne var pga av förlossningen på tuben. Före hade jag ingen aning alls om henne.

    Svara

     Jag tycker det här är magen av fräckhet, att tvinga sitt barn att jobba (för det är ju precis vad det är. De kallar ju influensers som ett yrke, således barnarbete eller???!) och dessutom tar de storkovan här, ungen får en ”Lön.” Alltså vad i helvete? Oftast vet jag de som tvingar sina barn till att vara modell för märken åtminstone stoppar undan alla pengar till barnen att få när de är äldre. Att M inte gör det här var något av det ”vidrigaste” (i brist på ord) jag läst om influencers på länge. Räknar egentligen att Kenza gör likadant, men alltså – seriöst.
     Sådär gör man inte mot sina barn alltså. Fy. Snacka om ”bra” mammor. Det är en sak att bana karriär inom yrket för barnen (men det är ju också illa i just den här branschen då det trampas på deras integritet) men att sno åt sig pengarna själv är bara – fy fan. Alltså på riktigt. FY FAN.

     Svara

    Hon hade en blogg och kanal på youtube sedan innan men hade också ett vanligt jobb. Förlossningen gjorde att hon kunde sluta jobbet och enbart fokusera på sociala medier så skulle säga att mycket av hennes pengar idag beror på Arnold

    Svara

     Vad var det vanliga jobbet? Kan M ta ett steg tillbaka till det jobbet om hon tvingas hålla A borta från sociala medier?

     Svara

      Nej men alltså hennes vanliga jobb var väl att vara en sån hittepå ”redaktör” på ngn sajt som forni gav henne jobb på? Devote el ngt? Hon hade ju påbörjat en influenser karriär även innan förslossningsvideon.

      Svara

    Hon har byggt allt på barnet. Ska vara ärlig och säga att jag inte hade kollat på hennes videos om det inte vore för att barnet är gulligt (hon är ganska personlighetslös tbh). Men nu när barnet börjat bli äldre känns det mer stageat och jag tycker synd om honom. Har slutat kolla pga det. Helt sjukt om hon inte lägger undan pengar till honom eftersom det är han som gör att hon öht tjänar ngt.

    Svara

     Håller med. Tittade också på hennes videor i början pga att ungen är så otroligt gullig. Slutade dock följa när jag insåg att vissa saker som han blir utsatt för inte är förenliga med vad som kan anses vara barnets bästa. ”Mamma, visst filmar du nu?”, ”fick du med det där på filmen?”, ”tittar någon på det här” och liknande frågor får mig på riktigt att rysa. Barnet är ju värre exponerat än ett djur på cirkus.

     Svara

      Detta är absolut övergrepp mot barn, det dom gör. Men så länge det inte finns en lag emot det. Så härjar dom på. Stackars barn..
      Hjärtat blöder för dem.

      Svara

    Jag följde henne faktiskt innan Arnold och slutade följa henne efter att allt hennes content blev barn. 😄 Tyckte hon levde så carefree och verkade ha ett roligt liv med fester, resor osv. Själv är jag inte så intresserad av barn överhuvudtaget och vill inte ha egna, så kanske därför?

    Svara

   Tänk hur det var förr i tiden, då kändisar gjorde ALLT för att skydda deras barn mot paparazzi!

   Svara

    Och nu visar de upp allt, verkligen allt som ingen paparqazzi ens skulle ha möjlighet att fota trots starka teleobjektiv och drönare. De kallat det visst för att återta kommandot över sitt liv!

    Svara

     Dock en sak att tjäna pengar själv än att någon annan skall göra det på att förfölja en etc.

     Svara

      Ur barnets perspektiv blir det nästan som att mamman är paparazzo. Jag vill att barnet skyddas!

      Svara

       Klart att barnen skall skyddas!
       Men det är ändå inte samma sak..

       Svara

    Skillnaden är ju att du tänker på kändisar och detta är influencers. Många kändisar vill ju inte vara kända medan influencers gör allt för att bli det

    Svara

   En annan dimension (riktigt nyfiken nu!) & en fråga jag skulle vilja ställa alla som följer den här typen av barnkonton är varför ni gör det? Jag har inga egna barn så kanske är det därför jag inte förstår populariteten eller hur de här influencerungarna kan sälja så mycket? Är det att ni känner gemenskap & att det ger er saker att diskutera eller hur kommer det sig det kan vara så intressant? De allra flesta jag känner ser ett barn på instagram och tänker ”gäsp.”

   Svara

    I artikeln nämns Arbetsmiljöverket. Om barn undet 13 år ska vara barnskådisar eller modeller krävs tillstånd från AV. Men om de jobbar via en influenser verkar ingen ha reagerat. Ännu ett svart hål i lagstiftningen att täppa till. Ett annat är att alkoholreklam i sociala media inte behöver varningstext. Här har du Camilla något mer att jobba systematiskt med!

    Svara

     Är det verkligen ett hål då? Eller har de bara inte anmälts?

     Svara

     Jag tror ej detta prövats i domstol men vore intressant om det gjordes faktiskt. Flunsorna vill ju gärna se sin insats som ett hederligt arbete så varför är inte barnens insats likställt med det? Kan man anmäla till Arbetsmiljöverket så att det blir prövat? Blir det ett brottmål om man bryter mot dessa regler? Någon jurist som vet?

     Svara

      Det är verkligen inte en dum idé att faktiskt anmäla? Man får tänka på barnets bästa i detta fall…

      Svara

   Människor som helt saknar integritet, som många flunsor, förstår förmodligen inte ens att det är integritetskränkande för barnet. Om man själv inte har integritet är det ju svårt att förstå att det är något man bör eftersträva. Att sälja ut sin och sitt barns själ för pengar och berömmelse….. verkar ha blivit den nya flunsasporten.

   Svara

   Nej, har mammorna själv inte vett att förstå att det är djupt problematisk, omoralisk och integritetskränkande att använda sina barn som kassakor så är lagstiftning och tillräckligt avskräckande straff det enda som hjälper. Dags att myndigheterna kommer på banan och ser till att skydda alla influencerbarn som blir grovt utnyttjade av sina föräldrar!

   Svara

   Uppfattar Jacob som hämndlysten. Är det bästa för hans barn att ha en offentlig konflikt med den andra föräldern? Nej men tydligen är det viktigare för honom att spela bra förälder än att vara en. Spyr på det. Sent ska syndaren vakna.

   Svara

    Svårt att veta vad hans agenda är…

    Svara

    Ja det är intressant att det plötsligt blir så problematiskt i hans ögon nu när han inte längre själv drar nytta av det…

    Svara

    Exakt. Och har man lite mer insyn så vet de flesta att de är Jacob som varit rakt igenom vidrig mot Margaux och medvetet förstör för henne medan de varit tillsammans. Han plockar lätta poäng nu enbart för att komma åt Margaux, han gör det inte för Arnolds skull.

    Svara

     På vilket sätt??

     Svara

    Alltså det kan ju lika gärna vara därför förhållandet sprack. Att han inte accepterade det och har försökt på alla sätt och vis innan att få bort deras son från rampljuset. Och tillslut tog till det här sättet. Det vet vi ju liksom inte. Jag hade gjort det alla gånger om det varit mitt barn och det inte kommit fram.

    Svara

   Men samma med Paula och Hugo. Stackars ungar..

   Svara

   Kan oxå tänka mig att det bara är M som tjänar pengar på Arnold. J får knappast något trotts att det är hans barn. Har hon rätt att ta storkovan själv? Då har ju åtminstone en förälder möjlighet o påverka om pengarna går till Arnold i framtiden.

   Svara

    Intressant fråga! Margaux hade ju sina kanaler och var ju hyffsat stor även innan arnold, det ska ju Jacob inte ha någon del av – men att hon hennes kanaler nu är så stora och genererar inkomst är delvis pga ett gemensamt barn…

    Svara

  Utan att spekulera för mycket i deras förhållande, det kan mycket väl vara en orsak varför deras förhållande avslutades.

  Bra skrivet Jakob! Och att du erkänner din tidigare bristande roll i det hela.

  Svara

   Ja väldigt modigt av Jacob måste jag säga men väldigt viktigt att man i egenskap av förälder gör allt man kan för att få stopp på vansinnet.

   Det är en djup kränkning att exponera sina barn utan att knappt tänka på vilka långsiktiga konsekvenser detta kan få för barn när de blir äldre. Säg tonåringar eller vuxna att behöva bearbeta vad de utsatts för.

   Svara

    Vill även tillägga något av det viktigaste att sonen inte verkar få del av de miljoner i intäkt som han genererar år sin mamma.

    Likväl han borde inte generera miljoner åt sin mamma, inga miljoner i värden är värda mer än barns integritet.

    Svara

     världen*

     Svara

     Hävdade hon inte att han fick lön om han var med i tex samarbeten?!

     Svara

     Hmm det är väl iof en sanning med modifikation iom att barn har arvsrätt. Men visst, jag förstår argumentet.

     Svara

      Jo, som han kommer få splitta med sina syskon. Vid den åldern kanske M inser sina misstag och utsätter inte de barnen för det. Men snälla A kommer att få dela med sig av avkastningen av det han själv ev. fått lida/kämpat för. Rättvist.

      Svara

       Håller nog med dig där, absolut.

       Svara

       Vilka syskon?

       Svara

   Tror inte det är orsak till att förhållandet avslutades, tror det beror på att hon tjänade mycket pengar och fick framgång. Då avslutar flunsor sina äktenskap och vill visa att de är rika och klarar sig själva, finns flera, och polaren Ebba avslutade sitt äktenskap i samma veva. Finns ingen ände på Margauxs girighet, fått storhetsvansinne och vill göra hela sin familj känd. Fånigt att hon använder bl a Benjamin som clickbait till sina vloggar, släpper låtar, böcker osv. Börjar bli lite pinsamt, hon har blivit lite för mycket.

   Svara

    Tycker det vore juste undvika att spekulera om deras tidigare relation och hålla sig till sakfrågan om barn och integritet. Också för Jakobs skull som säkert betackar sig för resten, han har ju hållit sig till ett ämne på nåt sätt och dissar faktiskt inte sitt ex utan pratar om principer och barns rättigheter.

    Svara

    Hade de inte haft det knackigt länge?!
    Har för mig att de precis blivit tillsammans igen när hon var med i lets dance, och de gifte väl sig oxå för att få in lite spark i förhållandet

    Svara

   Synd att Expressen inte tog med Margaux i artikeln. Hon nämns inte ens i en faktatuta eller så kommer hon i en uppföljningsartikel.

   Svara

    Tänker att de bara kanske ville ha med föräldrar som ställer upp på intervju. Tror inte detta är ett helt okänsligt ämne för Margaux men hon visste väl inte hur hon skulle försvara sig eftersom hon vet att Jacob är av en helt annan åsikt. I artikeln är ju alla par och ihop.

    Svara

  Heja Jacob! Och stackars stackars Jacob som känner att han inte har den makten i sitt barns liv att få besluta om hur och när han ska exponeras på sociala medier.

  Svara

   Får man inte det? Har för mig att andra partnets satt stopp för det iom att de gått till domstol. Eller tänker jag bara på amerikanska exempel..? 🤔

   Svara

    Förmodligen har han alldeles nyss kommit fram till hur fel detta är, så förhoppningsvis blir det ändring nu.
    Visst har man hört om andra kändisar där en förälder är emot att barnen syns och därför inte förekommit i offentliga kanaler

    Svara

    Så vitt jag vet har ett sådant fall ännu inte kommit upp i rätten sen Barnkonventionen blev en del av svensk lag i början av 2020. Inom ramen för denna ny lag så är det möjligt att man skulle kunna förbjuda en förälder från att exponera ens barn i sociala medier, men det finns ännu ingen praxis för vad domstolen anser att barnkonventionen innebär och hur den ska tolkad. Men som jag förstår så skulle man nu kunna åeberopa barnkonventionen i domstol för att få till en praxis möjligen. Men som sagt, tror inte det har hänt ännu – vilket inte är så konstigt då lagen dels är ny för i år samt att med pandemin så har ju mycket skjutits upp (om någon ens försökt lyfta det än dvs).

    Svara

     Andra länder i Europa har ju haft barnkonventionen som lag längre, det är ju då intressant att titta på vilka fall Europadomstolen väljer att ta upp i samråd med barnkonventionen och vilka margins of apprecation som finns.

     Barn har ju enligt konventionen rätt att uttrycka en egen tanke och/eller åsikt om sin ekonomi, de får dock inte arbeta enligt konventionen (det finns däremot undantag) och frågan blir ju då huruvida de går under undantaget eller inte. Vilket kanske Europadomstolen kan svara på.

     Svara

      Vad har Europadomstolen för roll i att tolka barnkonventionen som är en FN-konvention? Jag tycker detta är oklart. Förklara gärna.

      Svara

       Haha förlåt! Julhjärnan har helt rört till det!

       Svara

        Haha! Vad bra! Då var det inte bara jag som verkligen inte fattade. 🤓

        Svara

     Men barnkonventionen gäller väl inte mellan civila, utan det är väl att staten ska trygga rättigheterna för barnet? Rätten till privatliv är ju för övrigt en rättighet i barnkonventionen…

     Svara

      Det stämmer, men indirekt kan föräldrar påverkas genom t.ex. att andra lagar använder delar av barnkonventionen i sina bestämmelser. Man kan lättare med nya lagen t.ex. lägga den ovanpå andra redan existerande lagar för att tillämpa det direkt. I sådana här fall så är kanske mest relevant delen om att barn har rätt till ett privatliv. Så det är mer att det kan bli en slags dominoeffekt om man börjar åberopa barnkonventionen i fler fall i domstol. Låter luddigt, men eftersom inget riktigt prövats ännu så vet vi inte exakt hur domstolar kommer tolka lagen.

      Svara

       Rätten till privatliv är ju också en rättighet som kommer av EKMR, vilken även barn omfattas av. Här finns massa praxis. Jag har tyvärr dålig koll på den praxis som är barnspecifik. Är det någon annan här som vet hur artikeln tolkats av Europadomstolen när det kommer till barn?

       Svara

        Att man gör specifika konventioner och tillägg gällande vissa grupper, som barn, är ju dock för att det ofta gäller extra utsatta grupper eller speciella rättigheter som man ser inte omfattas av de mer omfattande/generall konventionerna kring mänskliga rättigheter – som t.ex. ICESCR, CRPD, ICERD, CEDAW eller CRSR. Så även om EKMR/ECHR eller UDHR för den delen tekniskt sett omfattar barn, så har man ju gjort specifika konventioner kring barn för att de behöver extra åtanke och skydd.

        Vad gäller möjligheten att använda sådana som är mer generella, eller Barnkonventionen innan den blev lag i Sverige, så har det tekniskt sett alltid varit möjligt så länge Sverige har signerat och ratificerat konventionen man vill använda. Men det blir alltid lättare att göra det om konventionen är en del av landets egna lagar, för det har en mer direkt påverkan. Utöver det så har man t.ex. senaste året kollat på hur den nya lagen gällande Barnkonventionen går ihop med andra lagar i Sverige och efter en utvärderingen av det så kommer man se om det är andra lagar som kommer påverkas/behöva förändras något. Men vet inte om det blivit uppskjutet iom pandemin också som så mycket annat.

        Svara

         Absolut – helt med på det. Tänkte mest på om det fanns befintlig barnspecifik ED-praxis eftersom domstolens praxis är så pass ”etablerad” i svensk rätt och beaktas av svenska domstolar i stor utsträckning.

         Svara

          Sorry, skrev ett längre tillägg men fastnade i modd och verkar inte ha blivit godkänt. Ja, det finns flera fall generellt gällande barns rättigheter – men än så länge inget specifikt till det med sociala medier. Är inte hundra på det dock, jobbar med mänskliga rättigheter (inte barns rättigheter specifikt, även om det förekommer) men är inte jurist eller insatt på detaljnivå. Men kan inte minnas att det finns något som tagits upp gällande barn och sociala medier än i ED. Tror det finns något/några fall som tagit upp barns rätt att inte ha väldigt känslig information postad online, men dels är det ju lite annorlunda från t.ex. influencers som exponerar sina barn mer generellt och tror dessutom det kan ha vart en nationell europeisk domstol bara – inte ED.

          Svara

           Finns ett case från ett annat EU-land där man dömt utifrån GDPR som ju även gäller som lag i Sverige. Där ansågs en farmor/mormor bryta mot GDPR genom att ha publicerat flera foton på sina (minderåriga)barnbarn på facebook utan föräldrarnas samtycke. Hon vägrade dessutom ta ner bilderna när föräldrarna till barnen bad henne att göra detta och det gick sen till domstol. Hon fälldes ju och jag är rätt säker på att böter dömdes ut. Dock vet jag inte hur det hade dömts om det rörde sig om två föräldrar som var oense om publiceringen.

    Har definitivt aldrig hänt i Sverige.

    Svara

   Har de gemensam vårdnad av sonen ska föräldrarna komma överens. Verkar av hans text att döma som alla intäkter går till moderns Margaux företag. Att han nu via detta inlägg gör det offentligt innebär väl en påtryckning att hon ska göra en pudel och avsätta arvode till sonen.

   Svara

  Verkligen, hatten av!

  Svara

  det är faktiskt sjukt hur mycket han exponeras, till och med på tiktok finns det olika konton som heter något i stil med margaux och arnold, som jag tror är skapade av barn runt kanske 14 år, där det läggs ut klipp på honom från youtube. tror hela sverige har sett hans ansikte vid det här laget

  Svara

   Kollar man margaux insta så kan man jämföra antal likes där bilderna bara föreställer margaux eller där Arnold är med (själv eller tillsammans med henne). Märkbart fler likes när det gäller det senare. Säger ganska mycket om vem som är stjärnan i sociala medier.

   Svara

  Tror tyvärr att Margaux är för kändisk*t för att ändra sig och att Jakob på riktigt försöker skydda Arnold. Sen vet M att utan A är hon jävligt ointressant. Typ som IL som måste fabulera ett liv för att verka mer intressant än vad hon är.

  Enda sättet för dem att sluta är om man börjar bojkotta flunsor som utnyttjar barnen för cash.

  Svara

  Yoga girl är också vidrig när det gäller exponering är barn.

  Svara

   Hon använder väl inte barnet till reklam iaf.. däremot som exponering för att hennes IG skall bli mer intressant.

   Svara

   Jag avföljde faktiskt henne just för att jag blev så illa berörd av det. Hon gör det ju inte alls i samma kommersiella syfte som många andra, men att lägga upp klipp efter klipp dag efter dag till en miljonpublik på någon som inte kan ge sitt godkännande? Tycker också att hon överlag verkar mycket ”vettigare” än andra influencers vilket gör det ännu märkligare.

   Fattar verkligen inte hur influencers (OCH folk i allmänhet) kan exponera sina barn så skamlöst. Bra skrivet av Jakob!

   Svara

    Tröttnade på att hon verkar tycka hon är så mycket bättre än alla andra, trots att hon hänger ut sitt barn etc.

    Svara

  Frågan är väl om han faktiskt inte kan få hjälp av sociala myndigheter i detta och få bort sonen från exponeringen. Jag menar inte att mamman skulle vara så olämplig som förälder att hon bär fråntas vårdnaden, men en diskussion om hur sonen utnyttjas tror jag skulle kunna komma till stånd. Och det vore mycket bra för barnets skull.

  Svara

   Tror typ att det går. Men någon som är soctant får gärna hoppa in här ☺️

   Svara

    Det kanske går men det vill han knappast göra av hänsyn till sonens relation till sin mamma och sin egen relation till sonens mamma. Han tar ton låter det som och hoppas på en kompromiss vilket jag tror är helt rätt väg att gå.

    Svara

    Vem som helst kan göra en orosanmälan om man misstänker att barnet far illa. Att använda sitt eget barn för att tjäna pengar på och stoppa pengarna i egen ficka är inte bra för barnets självkänsla och kommer att skada barnet psykiskt. Kul att vara tonåring och upptäcka att mamma la upp förlossningsvideon för alla att kolla in för att själv bli rik och känd. Det margaux gör är en slags misshandel och risken är stor att sonen utvecklar personlighetsstörningar i tonåren och psykisk ohälsa. Dag att anmäla.

    Svara

   Samarbetssamtal ja

   Svara

   Han behöver nog få ensam vårdnad för att kunna stoppa det. Socialtjänsten kan inte göra något.

   Svara

   Nej, sociala myndigheter kan inte göra någonting åt denna exponering. Det är föräldrarna tillika vårdnadshavarna som enligt föräldrabalken ska värna om barnets sociala, ekonomiska och juridiska trygghet samt stabilitet men även uppfostran som ser olika ut i varje hem. Sociala myndigheter kan inte lägga sig i varje enskild förälders uppfostran så vida inte barnet far illa. Och man kan tycka att barnet far illa av att exponeras på detta sätt men jobbar man på socialtjänsten är tröskeln tyvärr betydligt högre. Enligt lagens mening krävs också vissa rekvisit som inte uppfyllas av att exponeras på nätet på detta vis.
   Det som sociala myndigheter dock kan erbjuda är såklart ett samtal med Margaux för att problematisera vad hon utsätter sonen för men även samarbetssamtal för föräldrarna. De t kräver dock en vilja till förändring vilket jag tyvärr inte tror att Margaux är villig att göra i detta läge då hennes barn är hennes primära försörjning.

   Could go on forever och fick inte med allt men jag tror min poäng har kommit fram.

   Svara

    Det är dock knappast sant att hennes barn är hennes primära försörjning.

    Svara

     Hon har byggt upp alla sina kanaler på sin son = hennes kanaler är hennes försörjning så jo, skulle nog säga att hennes son är hennes försörjning.

     Svara

  Vad kan vi som privatpersoner göra mer än att avfölja dessa flunsor? Tycker det är så hemskt att barnen blir en kassako

  Svara

   Nye följa och inte köpa via kampanjer och rabattkoder de generar ihop med barnet

   Svara

  Hon har ju inte ens dragit sig för att filma sonen ledsen, gråtandes efter henne…
  Tror hon är atrubbad eller nåt, att göra så som förälder är inte normalt… å sen kallar hon kritik ”momshaming”??
  Bra han säger ifrån offentligt ändå, hon måste sluta.

  Svara

   Älskar när hon la upp på insta att man skulle lägga undan telefonen när man är med sitt barn – ”världens viktigaste jobb” kallade hon väl det 😂😂😂

   Svara

    Var det inte en finurlig lapp i förskolans entré som anspelade på att mötet med barnen var dagens viktigaste möte. Lite annat kan jag tycka.

    Svara

     Juste så var det. Är absolut en annan sak men tycker det är hyckligt av just henne. Sitter hellre med telefonen med mitt barn än säljer mitt barn för likes eller pengar.

     Svara

  Så jäkla bra. Hon ska fan skämmas hur hon säljer ut sonen och har gjort sen dag ett. Allt för pengar och kändisskap. Vidrigt verkligen.

  Svara

  Även om jag håller med honom så hade hans ord varit mer värt om de kom tidigare och inte när han inte fick ta del av kakan längre.

  Svara

   Nja alltså teoretiskt kan ju han sälja sin son med. Om sonen är dragningskraften är det ju inte så svårt. Min känsla var alltid att han bara hände på, kanske mer feg än något annat. Och det är ju inte så att han inte är framgångsrik själv.

   Svara

    Det fejkade brölloppet gick han också med på. Det när Ebba Bush inte hade rätt att viga. Eller visste han inte om det? Vore i så fall en riktigt härlig skandal.

    Svara

     Är man inne i karusellen kan det vara svårt att inse vad man blivit delaktig i

     Svara

     Det kan kvitta om Ebba inte hade rätt att viga M. och J. eftersom inte ett papper var på plats!

     Ceremonin är mer symbolisk, det är det juridiska som cementerar giftermålet!
     De gjorde inte ens första steget, det juridiska!

     En lek helt enkelt. En dyr sådan.

     Svara

      De kanske fick kalla fötter medan de planerade bröllopet och valde att inte göra vigseln juridiskt bindande?

      Svara

       Eller bara tänkte ha en skojigt fejkbröllop med nära och kära, helt införstådda med att det inte var en juridiskt bindande vigsel, och att de avsåg gifta sig kort därefter men DÅ fick kalla fötter.

       Svara

     Även Anna pannkova och Kristian täljeblad använde sig en icke godkänd vigselförrättare, för att direkt efter ceremonin med släkt och vänner gå in till en präst/förrättare och slutföra allt..

     Svara

   Kan kanske även vara en insikt som vaknar iom att barnet blir äldre o mer medvetet. Blir kanske viktigare o viktigare att värna om barnets integritet då. Tex så förstår ju inte A att mycket av det som händer i hans liv enbart sker för att skapa kontent. Skrämmande.

   Svara

  Detta gäller så många influencers, stora som små.

  Svara

  Värst av alla är the Swedish family. Jag har aldrig varit med om maken till att sälja ut sina barn. De sitter och pratar om barnen (Ibland i utsatta situationer) när barnen inte är med. Hur kan man sälja ut sitt barns integritet på det sättet? Jag tycker de borde skämmas.

  Svara

   Verkligen! Gillade dem tidigare men alltså.. Deras jobb och inkomst nuförtiden är ju sociala medier och vilka är det som drar likes och följare? Jo barnen. Deras kanaler vore inte ett skit utan barnen. Så egentligen kan man säga att de endast lever på att visa upp sina barn. Nu väntar de sitt tredje och hen har förstås visats upp redan som sig bör och skulle nästan inte bli förvånad om det kommer en förlossningsvideo där också..

   🤑🤢

   Svara

   Såg ett avsnitt när sonen låg på sjukhus och de gjorde content av det. Självklart var det viktigare att berätta för följarna vad sonen led av än för sonen.

   Svara

    Ja, jag minns det också. Hörde först att min son kollade på det och jag ”men vad är detta?”
    Sen såg jag att de filmade honom närmande låg i sjukhussängen försökte få honom att prata fast det syntes att han var otroligt trött osv. Vid ett annat tillfälle när de var på väg till simskolan på
    Sommaren sa de halvbittert ”ja pga av nya regler får vi ju tyvärr inte filma när de simmar” Ja, tacka fan för det att nån orkar skydda era och andra barns integritet.

    Svara

   Ja, minns när de lade upp en video där ena barnet trillar pladask i asfalten precis i början av ett lopp och barnet såklart börjar gråta, säkert av skam, chock och smärta. Föräldrarna kan inte ens stänga av kameran när de ska trösta barnet. Fy fan, får fortfarande ont i magen när jag tänker på det.

   Svara

    Kan man inte anmäla sånna människor

    Svara

   Det många tycks glömma är att om ni slutar titta på personerna så kan de inte tjäna pengar på att sälja ut sina ungars integritet!

   Några frågor som många måste fråga sig är, varför är mitt underhåll viktigare än barnens integritet? Varför stänger ni inte bara av och låter skräpunderhållningen dö ut? Utan er blir det inga samarbeten och uthängda barn. Då tvingas de här gränslösa föräldrarna se sig om efter någon annan inkomst och barnen får lov att för en gångs skull vara barn fullt ut.

   Ni delar i att kränka barnens integritet! Det är också en viktig aspekt i det här.

   Svara

    Man kan veta detta utan att aktivt ta del av dem. Det kan vara andra som berättar, eller som i mitt fall, mina syskonbarn tittar på det när jag är hemma hos dem.

    Svara

   Känner inte till dem men låter som nåt liknande Familjen Reinhold på YT….

   Svara

    Kollade upp – exakt samma.

    Svara

  Visst att det är en debatt som är bra att ta offentlig… men kanske också jobbigt om det finns ”bråk” mellan ett par föräldrar offentligt.
  Nu vet jag inte om han nämnde M vid namn?

  Svara

   Trots att han inte skriver namnet finns det ingen tvekan om vem han syftar på om det inte är så att han har barn med flera influencers.

   Svara

    He he…

    Svara

    Nej… såg det sen. Missade att han skrivit om mamman då jag bara såg artikeln och inte det han skrivit i inlägget.
    Antar att han försökt ta det med henne och det inte funkat, så nu lägger han ut det offentligt. Svårt för henne att lägga ut ngt på Arnold nu va?!
    Känns dock som det kan bli problematiskt att det finns att läsa på internet för A

    Svara

    Eller…?

    Svara

  Man undrar vad som fick det att bli droppen för Jacob. Han har ju tidigare ”varit med på det” men måste på något vis fått en uppenbarelse, ut över det han beskriver. Har inte Margaux varit extra tyst på sociala medier de senaste dagarna? Visst varit jul, men inte något som brukar stoppa influensers.

  Svara

   Han kanske märker på sonen att han inte mår bra av det?

   Svara

    Tänktw jag också, att han märkt hur Arnold reagerat när de träffat på ”fans” på stan. ☹️ Och det har lett till hans uppvaknande.

    Svara

   Var det inte hon som skulle ta en paus under julen? Eller blandar jag ihop henne med någon annan nu😅

   Svara

    Hon har inte uttalat någon paus men Arnold är med Jacob i två veckor (enligt hennes blogg) så hon kanske inte har något content

    Svara

     Haha inget content😂🙈
     Hade ingen aning om att hon bloggar! Men då är det någon annan jag tänker på😄🤔

     Svara

      Du tänker nog på Eksvärd eller Wickman.

      Svara

       Ja, det är lite ironiskt att just Eleine talar så mycket om barns integritet, men samtidigt lägger ut så många bilder och information om barnen…

       Svara

     Nej, hon har ingen att visa upp. Brukar kolla på Margaux youtube och har mer och mer reflekterar över det här med Arnold och hur han visas upp som något djur på zoo. Kan inte alls vara sunt för honom.

     Svara

    Hon har nog julpaus. Tre dagar sen uppdatering på Instagram. Ironiskt nog är sista bilden på Arnold.

    Svara

    Jodå, står på bloggen att hon skulle pausa lite pga jul.

    Svara

   Han skriver ju att främlingar hälsar på sonen och vill röra honom (i all välmening säkert, men ändå) när de går till förskolan eller till mc Donalds.

   Det kanske är flera sådana händelser där främlingar vill prata med hans barn när de är ute.

   Man kan ju tänka själv om någon främling känner till ens namn och saker om en och vill komma fram och prata och man inte har någon aning om vem människan är. Tänk om det sker varje dag eller flera gånger om dagen med olika främlingar.

   Svara

   Hon är på solsemester – därav tystnaden för att undvika hatkommentarer om att hon är ego som skiter i covid.

   Svara

    Hon sa väl i podden tror jag att de tvingades ställa in den.

    Svara

   Det står massor i hans text som tveklöst är saker som han reagerat på. Han nämner olika tillfällen då den privata sfären bryts och främlingar tar kontakt eller visar intresse för barnet. Att barn kan bli hänförda och dras med kan man köpa, men att vuxna visar ett sådant intresse för ett främmande barn är inte helt som det ska. Vad ni än har för behov fyll det med något vettigt utan att låta ett värnlöst barn stå för kostnaden för det tomrum ni bil fylla när ni söker er till kanalerna som barnen visas i.

   Svara

    Jag misstänker att det inte är så enkelt. Att när de bjuder in är det som att få ett okej. Tycker inte själv så och skulle aldrig i mitt liv få för mig något sådant men tror att många medvetet eller omedvetet resonerar så. Känns lite som ”she asked for it” men eftersom det inte är en sexuell dragningskraft kan man rättfärdiga sitt beteende.

    Svara

    ja det där är så sjukt konstigt? Vilken vuxen person tycker det är roligt kolla på femåringar på youtube? Andra influensermammor? Jag fattar INTE.

    Svara

   Jag tror dels att det säkert blivit ett uppvaknande när man inte är i bubblan längre men också att Arnold blivit äldre. Ett spädbarn/1-åring har ju inte lika mycket ”personlighet” och noterar inte sin omgivning på samma sätt. Nu är ju Arnold högst medveten om när folk stirrar på honom eller pratar med honom osv och det påverkar ju barnet i en betydligt större utsträckning ju äldre han blir.

   Svara

   Han har också lagt ut reklam för Jollyroom som inte är reklammärkt men det är ljusår jämfört med mammans kanaler.

   Svara

   Det är ju rätt stor skillnad på att lägga upp bilder på en bebis som inte har ngt liv utanför familjen och ett barn som går på dagis och möter många människor utan föräldrarna.

   Svara

  Det blir så mycket som kan gå fel när man börjar involvera sina barn för mycket i sociala medier. När din största inkomstkälla blir videos som du postar på nätet med familjen är det rätt lätt att man börjar ”tumma” på gränserna.

  Svara

  Ska bli otroligt intressant att se hur Margaux kommer deala med detta… Antingen inget svar alls (med tanke på att de flesta av hennes fans är små barn själva så lär hon inte bli utfrågad direkt) eller besvarar oss med någon lång förklaring som inte kommer betyda något alls (utan endast sägs så hennes varumärke inte blir för skadat av detta).

  Det enda rätta för henne att göra i detta fallet är att sluta ha med A på Youtube/insta omedelbart. Då skulle hon visa att hon är en ’normal person’ som faktiskt inser vad dom gjort med honom, o hon kan på så sätt rädda sitt rykte. Men hmmmm tror knappast det med tanke på hennes girighet.

  Sen är jag 100% övertygad att hon har tagit del av hans pengar på ett sätt eller annat – varför skulle han annars nämna det om det inte var något som varit ett problem hos dom?

  Svara

   Precis vad jag tänkte. Lättast är väl att ignorera.

   Svara

  Jag stör mig på Mariette och alla hennes ”dansklipp” med bonusbarnet.

  Blir ännu mera störd över att jag låter mig störas av detta. Borde skaffa mig ett liv 🤪

  Svara

   Jag har också reagerat på detta 😮
   Följer henne inte, men hon dyker ofta upp i sök-flödet på Instagram.
   Nästan alla inlägg är hon och detta barn!

   Svara

    Jag får också upp skiten med henne. Tramsigt och töntigt! Trodde det var hennes barn, är ju ännu värre att hon håller på att lägga upp klipp på någon annans barn hela tiden.

    Svara

   Jag stör mig fruktansvärt på det också (får upp dom i flödet ibland). Känns som att hon bara vill visa vilken fantastisk bonusförälder hon är? Får dåliga vibbar på nåt sätt. Sluta lägg upp barnet bara… Det skulle väl visa att hon är en bra bonusförälder om något..

   Svara

   Stör mig också!! Fattade inte ens att det var hennes bonusbarn utan trodde det var hennes barn. Nej alltså då blir det ju ännu värre tyvärr. Varför måste hon envisas så att visa upp detta barn som hon faktiskt inte är vårdnadshavare för?!

   Svara

    Är nog tänkt som oskyldigt och lite kul men det blir lite väl med varje vecka…

    Svara

   Haha trodde jag var ensam om att störa mig på detta. Varför försöker man bevisa så hårt att man är en sån fantastik bonusmamma?

   Svara

   Så ”trevligt” att vi är flera. Känns skönt att inte vara den enda som stör sig på detta. Ska vi bilda klubb kanske? 😉

   Svara

  Var det inte Arnold som fick betalt av M om han var med i reklam etc?! Då borde det finnas ett konto i hans namn eller?!

  Svara

   Vet inte när hon sa det men frågan är ju om detta sparande är något Jacob kan se idag? Han jobbar ju ändå med detta så skulle kunna tänka mig att det är han som styrt sparandet från början men hur det har gått sedan separationen är ju oklart

   Svara

    Har de gemensam vårdnad bestämmer de tillsammans.

    Svara

     Ja står pengarna hans namn kan kininet en förälder röra dem utan dem andra. Men om J nu säger att det inte finns ngt konto så känns det ju som M inte var ärlig när hon sade detta.

     Svara

      Vid det här laget kan troligtvis inte någon av föräldrarna röra pengarna fritt som står i hans namn (om det nu är något insatt i hans namn, föräldrarna säger olika, M. säger han får pengar för exponeringen, men J. hävdar i sin text så inte är fallet), som kommer från ”jobb”/exponering.

      Barnets kapital ska upp över x-antal hundra tusen (kommer inte ihåg exakt summa), och då kliver staten in och utser en förvaltare i kommunen/regionen som ser över pengarna tills barnet har nåt myndighetsåldern.
      När barnet sedan har fyllt 18 år får h*n tillgång till sina tillgångar och har ca. 6 månader på sig att gå igenom kontoutdrag (från kontostart till övertagandet) och är det inte ok så kan det numera vuxna barnet starta en juridisk process mot den som har tagit ut orimligt mycket pengar från kontot. Skulle det ha lyfts 10k vid något tillfälle så är det oftast inget som någon förvaltare höjer ögonbrynen över för barn är dyra i drift (dock kan det i efterhand bli dyrt för föräldern att ”nalla” 10k här och där genom barnets uppväxt.

      Han kan även retroaktivt starta en juridisk process gentemot mamman för en uppsjö saker. Jag tror tyvärr inte att M. har tänkt hels varvet runt. Men hon får väl som många andra föräldrar som beter sig illa mot sina barn, hoppas att anknytningen gör att de kommer undan sitt faktisks ansvar och att barnet inte startar något. Ja, vissa borde helt enkelt få mer socialt stöd i sitt föräldraskap för de tänker ta mig tusan inte särskilt långt gällande konsekvenser m.m.!!

      Svara

       Nej, föräldrarna förvaltar ett barns tillgångar gemensamt om inte barnet fått en gåva av någon som utsett en särskild förvaltare. Överförmyndare går in om exempelvis en förälder avlider och föräldrarna inte var gifta, alternativt om föräldrarna är separerade, har delad vårdnad och inte kan komma överens om hur förvaltningen skall ske.

       Svara

   Ja det sa eller skrev väl Margaux någon gång för ett tag sedan, ljög hon då? Tragiskt om Arnolds föräldrar blir ovänner och får en dålig relation nu men samtidigt så förstår jag Jacob.

   Svara

    Om det är så som man kan gissa sig till d.v.s att Jacob anser att Arnold inte borde exponeras alls på sociala medier, ja DÅ lär deras problem ha börjat för länge sedan pch anledningen som jag ser det till att de blir osams är ju Margaxs obehagliga beteende och inte Jacobs!

    Svara

   Verkar ju som mormorn är inblandad i det hela också?

   Svara

   Jo hon har sagt att han är en av Sveriges rikaste 3-åringar.

   Svara

   Fattar inte varför hon bara sätter över pengar när A är med i reklamsammanhang, han borde ju även få pengar när han deltar i vloggar, det tjänar ju M också pengar på. Om det nu stämmer att hon faktiskt ”betalar lön” till honom

   Svara

   Plingelinn Anderssons små diamanter får väl lön in på kontot när dom medverkar i samarbeten.

   Svara

  Brukar alltid fråga mitt barn om jag får filma eller ta kort. Han är 4 och säger ibland nej. Vilket jag givetvis då respekterar. Kan inte vara sunt att hela tiden få en kamera i ansiktet och aldrig känna att man själv får vara med och bestämma om man vill bli fotad eller filmad.

  Svara

   Du ska över huvud taget inte ställa en sådan fråga till ett barn – förstår du inte det själv? Inte ens en femtonåring ska behöva svara på sådant och att tro att en fyraåring ska kunna göra det är ju……nej, jag väljer att inte skriva det ordet.

   Svara

    Vaaa kan inte tolka om du är ironisk eller inte

    Svara

     Jahaaaa pratar ni om fota/filma för att sedan lägga ut för allmän beskådan?

     Svara

    Varför ska man inte be om lov innan man fotar någon oavsett ålder? Jag tycker det låter väldigt sunt och bra att fråga först.

    Svara

     För att om en fyraåring svarar JA så har den ändå inte konsekvenstänk som en vuxen att ”på riktigt” veta vad den svarar för. Det ska man som förälder kunna hjälpa till med, sitt eget barns bästa.

     Svara

      Hen frågar inte sitt barn om bilden får läggas ut på sociala medier, utan om kortet får tas.

      Svara

    Öh va? Det är ju absolut toppen hon frågar och tidigt lär barnen man ska respektera deras egen och andras integritet?

    Svara

   De är ju lite skillnad på att säga ja till att va med på kort/film och att tycka de är okej att lägga upp det på nätet. Min 2 åring älskar att vara med på film för att kunna kolla på sig själv. Men han har ju noll koll på vad internet är 🤷‍♀️

   Svara

    Ja precis, att säga ja eller nej till att vara med på ett kort som ej publiceras handlar ju mer om man tycker det är stökigt att bli fotad där i stunden. Tycker det är sunt att fråga om, om inte annat visar man barn att man ska tänka på hur det känns för den som blir fotad och visa respekt 🙂

    Svara

  Varför varför varför varför cam tar det så lång tid för kommentarer att komma fram?

  Svara

  Håller med till 100%.
  Jag tycker att det är obehagligt med vuxna som fläker ut sina liv på internet.
  När de även fläker ut sina barn är det katastrof.
  Som Fayme som skrev att hon ångrade Unga mammor, men vad är skillnaden nu med instagram där hon exponerar barnen dagligen?

  Svara

   I unga mammor hade en producent kontroll över vad som visades, och på insta har hon själv kontrollen = möjlighet att framstå som perfekt (eller som hon vill).

   Svara

    Barnen är tyvärr för små för att kunna göra ett medvetet val om eller hur de vill framstå! Väldig dubbelmoral då att säga att hon ångrar Unga mammor.

    Svara

  Stackars Jakob som verkar helt maktlös i detta. Säger en hel del am margax som väljer pengar före sitt barns bästa. Och sen att inte ens föra över något till ett sparkonto eller isk som Arnold kan ta del av när han är 18? När han är det enda som sjukt nog gör margax relevant? Nä fyfan…

  Svara

   Nä detta blir jag chockad över. Känner barn som ”jobbar” lite extra som modeller, självklart sätts deras arvode in på sparkonton åt dem.

   Svara

    Det påstod väl Margaux en gång att det gjordes, ljög hon då?

    Svara

     Men hur avgör man vad som är Arnolds? Det hon skrev om då var väl ett pecifikt modelluppdrag, så där är det ju rätt tydligt att det är Arnold som anlitats och därmed (borde) få pengarna. Men en stor anledning att Margaux får de samarbeten hon får och tjänar pengar, på samt att hon har den följarskara hon har – har ju också att göra med Arnold. Men får han en del av den kakan? Hur stor del? Hur räknar man på det?

     Svara

   Kanske är dags för en del nya bestämmelser och lagar om barns rättigheter. Särskilt när det kommer till skilda/separerade föräldrar där båda har juridisk bestämmanderätt över barnet (gemensam vårdnad). Båda föräldrar bör vara beslutsfattare när det gäller så här stora saker som rör barns integritet.

   Svara

   Jag tänker spontant att hon säkert avsätter pengar åt honom, MEN att hon plockar ut en större kaka själv för att kunna försörja sig själv och sin livsstil. Jag läser det mer som att sonen har rätt till en mycket större del av de pengar som dras in då det är pga honom hon tjänar dessa summor. Tror Arnold är tät, men inte riktigt så som han kunde ha varit

   Svara

  Ja det är ju känt att vissa kan sälja sin gamla mormor så varför skulle man inte kunna tjäna pengar på sitt barn om man nu är så skrupellös? Att få barn verkar ju vara en lönande affärsidé hos vissa . Stackars barn som inte ont anande kommer att hitta bilder av sig på nätet i framtiden utan att kanske ha en aning om att de har utlämnats eller så blir de så indoktrinerade att de tror att det är vanlig? Skulle önska att det där vanliga sunda förnuftet och insikten fanns hos flera men som det nu ser ut är det en viss grupp som kallar sig influencers som saknar det mesta av det vanliga människor besitter. Att de sen finns en svans av följare som älskar att följa med och se på detta är också tragiskt. Kan inte bara folk skaffa sig ett eget liv utan att rida på barnen?

  Svara

  Men skulle Margaux verkligen tappa så följare om hon helt utelämnade A från sina videos?

  Svara

   Ja och alla kommer fråga vart är A…..

   Svara

   Ja, sonen är hennes största tillgång. Han charmar alla.

   Svara

   Ja det tror jag, lite motvilligt måste jag erkänna att han är anledningen till varför jag tittar på hennes videor någon gång ibland (följer henne inte) och jag tror att jag är långt ifrån ensam om att han är anledningen.

   Svara

    Då är du en del av problemet och en direkt anledning till att barnet exploateras.

    Svara

     Jag och alla andra, ja. Kollar iaf inte på allt, nån gång ibland, kan gå lång tid mellan gångerna så jag är iaf inte den värsta tittaren, den som tittar på allt och vill ha mer.

     Svara

  Intressant att se Margauxs svar på detta, om hon vågar sig på det. Vad kan hon ens säga i en sådan situation? ”Arnold älskar att vara kändis!”?

  Svara

   Hon lär väl skriva att A är tillräckligt stor för att säga ifrån om han inte vill ha en kamera i ansiktet och en massa annat trams

   Svara

    Vilket inte stämmer, för sedan han kom till världen i och med förlossningsvideon har han haft en kamera i ansiktet NON STOP. Han känner inte till någon annan verklighet.

    Svara

     Exakt. Tragiskt!

     Svara

  Någon som vet var man kan läsa hela den här artikeln utan att betala? Hade varit intressant att se vad Torsgården har för förklaring till att hon exponerar sina barn som hon gör. Snart en till på väg fast att hon alltid gnäller över för lite sömn. Känns som det är för att dra in mer samarbeten/behålla intresset nu när hennes barn är lite större.

  Svara

   ” Makeupartisten Helen Torsgården, 32, som har den populära youtubekanalen ”Familjen Torsgården” med 427 000 prenumeranter och vars filmer har visats 146 miljoner gånger, lyfter också fram att jobbet möjliggör att hon kan ha barnen hemma mer än om de vuxna skulle ha arbetat utanför gården i Värmland.
   – Vi ser i dagsläget inte att barnen påverkas negativt av att de är med i våra videos. Skulle vi däremot se det så hade vi inte ha tvekat att sluta med Youtube eller att inte ha med dem. Vår äldsta dotter är tre och ett halvt år snart och hon säger vissa dagar att hon inte vill bli filmad eller fotad. Och då är det så, för oss finns inget annat än att acceptera det, konstaterar Helen Torsgården.”

   Svara

    Tack!

    Svara

    Står det något om hennes inkomst? Nu var det ett tag sedan jag följde henne men jag tycker alltid hon försökte ge sken av att hon/dom inte tjänar så himla bra/har så bra ekonomi, något jag inte alls tror på.

    Svara

     Så upplever jag att det är än.

     Svara

     Helen Torsgården: 503 600 kronor i inkomst av tjänst och 69 113 kronor i underskott av kapital (2019).
     Oskar Andersson: 502 400 kronor i inkomst av tjänst och 86 241 kronor i överskott av kapital (2019).

     Svara

      Det är bara det de har plockat i lön. Sen tillkommer utdelningar från företaget (det har hon nämnt att de har plockat ut). Sen är där rätt mycket pengar i företaget också. Hon är knappast fattig, om man säger så.

      Svara

    Ett litet barn på 3,5 år förstår inte innebörden av att bli fotad/filmad.
    Det är en sak att vara liten och se bilder/filmer på sig själv på telefonen eller datorn hemma i tryggheten och en helt annan att 427 000 pers ute i landet kan se det också.

    HUR förklarar man det för ett sitt barn? Och barn har INTE den begreppsvärlden.

    Så nej, Torsgården och alla andra influencers kan lägga ner sitt prat om ”frivilligt” och ”välja själva”.

    Svara

    Helen skrev rätt nyligen på insta att de för över pengar till barnens sparkonto när de är med i hennes youtube-filmer. Känns inte som att hon skulle ljuga om en sån grej, hon och Oskar vill nog göra rätt för sig samt ge den möjligheten, som pengar ändå är, till sina barn när de blir tillräckligt gamla

    Svara

    Fast de barnen går väl på förskola väldigt mycket? Då faller ju det argumentet. Undrar varför de går på förskola så mycket när de egentligen kan vara hemma?

    Svara

     De går på förskola för att mamma och pappa ska hinna renovera och springa på loppisar.

     Svara

  Tycker det är helt rätt att Jacob tar detta offentligt. Kan Margax visa sin 3årings raseriutbrott med gott samvete så får hon tåla att även bli kritiserad offentligt. Undrar hur hon hade känt om Jacob hade filmat henne i smyg när hon tappar det? 🤔 Reaktionsvideo på Jacobs inlägg, det hade väl varit nåt!

  Svara

  Verkligen helt rätt i det Jacob skriver, håller med och skulle inte utsätta mitt barn för det om jag hade ett barn och den publiken. Men jag kan inte rå för att fundera över Jacobs (kanske) lite dolda agenda. Inte helt och hållet såklart, men lite… Kollade in Jacobs Instagram och i Maj hade han ett samarbete med Jollyroom med bilder på deras gemensamma son. Frågor man ställer sig då är väl kanske;
  1. Hur mycket pengar fick deras gemensamma barn av de intäkterna?
  2. Varför väljer Jacob att ha med bilder på deras gemensamma barn, dessutom bilder där man ser ansikte när det låter som han varit insatt i ämnet länge i det inlägg han lägger ut nu?
  3. Deras gemensamma son började ju inte visas på sociala medier efter de gjort slut, utan har ju varit en del sen start och om Jacob nu varit så drivande i detta borde det blivit annorlunda tidigare kan man tycka – men jag vet ju inget hur deras privata diskussioner gått så egentligen är det inget jag kanske bör uttala mig om.

  Oavsett öppnar det upp för frågeställningar hos mig, även om jag håller med Jacob 100% i det han skriver. Väldigt bra och viktigt ämne att belysa.

  Svara

   Fast sett ur Arnolds ålder är det ju ganska länge sedan maj. Det kan ju även ha skett någonting i samband med det som gjort att Jakob tänker om.

   Sedan får jag lite sur eftersmak av dessa kommentarer. Det känns lite som att om man en gång har gjort fel är det lika bra att fortsätta eftersom det ändå aldrig går att göra rätt.

   Svara

    Ja absolut, du har rätt mycket kan ha hänt.
    Och menade inte att om man någon gång har gjort fel att man inte kan göra rätt, jag kna förstå att jag kan tolkas så! Men får kanske rätta mig själv, tycker ämnet är viktigt och super bra att Jacob skriver det! Men förstår inte vitsen med att skriva det på det här sättet offentligt, det är en diskussion (tycker jag) att han borde ha med M. Sen kan han skriva allmänt om situationen tycker jag, men att skriva mormor som lösning på att förvalta ett pengakonto osv angår ju inte hela världen..

    Men du har rätt, såklart man måste få göra om göra rätt 🙂

    Svara

   Han kan ju ha sett hur pojkens mående eskalerat under höstens förskolegång. Att de inte får vara ifred. Kanske inte märktes på samma sätt i maj.

   Svara

   Vad får dig att tro att han har varit insatt i ämnet länge? Han medger att han har varit delaktig men kommit till insikt nu.

   Svara

  Han kan söka enskild vårdnad eller göra en orosanmälan då barnets integritet kränks gång på gång.

  Svara

   Tycker dessutom att barnet genom all exponering utsätts för fara. Finns många knäppskallar därute.

   Svara

    Verkligen!

    Säga vad man vill om Spöktimmen, men deras fall rörande kidnappningar och liknande får mig ofta att tänka till vad internet gör för och mot våra barn. Jag ser bara framför mig typ Spöktimmen Kidnappningar 14 där de pratar om influencers barn som blivit kidnappade till följd av exponering.

    Svara

   Och vad ska en orodanmälan leda till? Några samtal hos socialen som M inte ens behöver dyka upp på? Barnet blir inte omhändertagen pga exponering i sociala medier, möjligtvis om det är ett barn som drogar/dricker/gör annat skadligt och lägger upp.

   Ensam vårdnad pga exponering i sociala medier har aldrig prövats tidigare i Sverige. Frågan är om det skulle gå. Även om M förlorar vårdnaden så kommer hon att ha rätt att träffa barnet, och det är ju inte förbjudet att fota sina egna barn eller lägga upp det i sociala medier, även om man inte har del i vårdnaden.

   Svår fråga, vi får se hur det blir…

   Svara

  Tycker absolut inte att man ska hobby-diagnostisera folk, som väl är rätt pop nuförtiden.. Var och varannan människa är narcissist liksom. Men när det gäller föräldrar som säljer ut sina barn så är jag faktiskt beredd att göra ett undantag för det känns så fruktansvärt osunt? Man vill väl skydda det finaste man har? Man respekterar väl den man älskar högre än allt? Allt annat är ohälsosamt.

  Svara

   Många psykiska åkommor är en följd av vad vi utsätts för eller upplever. Det finns studier som visar att aktivitet i sociala medier gör så att människor förstärker narcissistiska drag.

   Din reflektion är spot-on. Och en del föräldrar är direkt olämpliga, någon som klistrad vid diskussioner och videos om daddy of 5 när det begav sig?

   Svara

  Bra skrivet av Jakob faktiskt. Känns nog lite jobbigt för Margaux idag. Det verkar som att han verkligen vill säga något iom att han skriver ”ett konto som Arnolds mormor kan sköta” mormor inte mamman.. kan det bero på det som det skrivits om Margaux en del i kommentarsfältet här på sistone tro. Verkar för övrigt vara Margauxs mamma som egentligen skriver böckerna om Arnold.

  Svara

   Vad har skrivits på sistone? Berätta mer!

   Svara

    Är inte den som skrev första kommentaren men har också läst hintar om att M har vissa ska vi säga.. Dyra fritidsintressen.

    Svara

     Kan du inte tala i lite mer klarspråk? vad är ”dyra fritidsintressen”?

     Svara

      Dyra olagliga fritidsintressen.. Ingen aning om det ligger någon sanning i det dock.

      Svara

       Har också hört. Tydligen talk of the town

       Svara

        jacob har exakt samma fritidsintresse

        Svara

         Yes, han är 100 gånger värre än M med det.

         Svara

     Cola? Med k?

     Svara

     Jaha, då kan det vara så att mamman har ”lånat” pengar från sonens bankkonto.

     Svara

     Har inte läst om det här men vet att hon tidigare ritat djupt i godispåsen.

     Svara

   Kanske Jacob litar mer på att mormor förvaltar pengarna än att Margaux gör det..

   Svara

  Om jag inte minns helt fel behövde sonen byta förskola sedan Margaux filmat den och det dök upp för mycket följare som ville fota solen när han var på förskolan och i samband med hämtning/lämning. Bara det borde vara en varningsklocka som får Margaux att sluta exponera men nej…

  Svara

   Nämen så sorgligt ifall det är så.. inte ska det vara barnet som behöver byta förskola…

   Svara

   Helt galet vad är det för fel på folk.

   Stackars barn att bli påtvingade denna typ av kändisskap.

   Svara

   Vad är det för fel på folk undrar jag 😮

   Svara

   Du minns fel. Han gick på en förskola på Östermalm (nära jobb), sen flyttade de längre bort mot Vasastan och bytte därför förskola närmre hem. Även tydligt vart nya förskolan ligger i alla vloggar så om det du påstår vore sant borde de haft samma problem igen 🤷‍♀️

   Svara

    Fast hon sa ju en vlogg när de bytt förskola att hon skulle vara mer försiktig med att filma den nya då de upplevde problem i samband med att hon hade filmat första förskolan.

    Svara

  Var det inte Kenza som la ut sin förlossningsvideo? Exponerad från första sekunden i livet.

  Svara

  Barnkonventionen är lag och det innebär att barn inte får utnyttjas och har rätt att få tycka till och bli lyssnade på, samt har rätt till privatliv. Här finns ett formulär som kan hjälpa barn att tycka till kring sin egen exponering https://funkisfeministen.wordpress.com/2020/01/08/vad-far-vi-som-foraldrar-dela-om-vara-barn-i-sociala-medier/. Är barnet för litet för att förstå och kunna svara på frågorna så ska de nog inte heller exponeras vitt och brett.

  Svara

   Barnkonventionen som den ser ut idag är väl egentligen mer till för att säkra och skydda barns rättigheter utifrån de rättigheter vuxna har som rätt till liv, att få leva ett värdigt liv och rätt till utveckling, att alla barn har lika värde i frihet och rättighet, och att vi ska värna om barnen och se till att de får komma till tals. Det finns även bestämmelser kring barnsoldater (Afrikanska konventionen är först att förbjuda barnsoldater) och barnarbete. Undantag kring detta finns till exempel barnskådespelare och modeller. Det finns även tilläggsprotokoll som berör pornografi, försäljning av barn och barn i väpnade konflikter. Delen som ser till att värna om det som anses bäst för barnet är väl det som är diskuterbart, men från fall till fall är det margin of appreciation och diskuterbart vad som faktiskt gäller. Bara för att Barnkonventionen är lag innebär det inte att influencers förbjuds att visa bilder på sina barn, det är tyvärr betydligt mer komplicerat än så.

   Svara

    Bra skrivet! Det är många som vevar om Barnkonventionen i alla möjliga ämnen. Typ: ”Min Neptunus får inte gå kvar på sin förskola som han trivs på för vi har flyttar till en annan kommun! Barnkonventionen är laaag och vill han gå där skall han få det för man måste göra det som är bäst för baaarnen!”. Det är en skymf emot de barnen som Barnkonventionen verkligen är till för att skydda.

    Svara

  Kollade hennes insta.

  Hon och sonen tävlar i ett klipp med att hälsa på främlingar 🙈

  Är hon snart slutar hon genast denna exponering!

  I flödet återfinns mor och son nakna på klippor, liggandes i trosor och tröja på sängen mm.

  VAD är denna människa känd för?

  Är hon fortfarande bästis med Viktor Frisk? Har hon några tjejkompisar? Har hennes bror fått någon flickvän ännu?

  Svara

   För att vara någon du undrar VAD hon är känd för intresserar hon dig otroligt mycket – till och med så du undrar om hennes bror har flickvän…

   Svara

    Jag är mod i en utländsk grupp på fb. Det handlar om ett spel. Inga frågor är för dumma är vårat motto. Man ska kunna få fråga utan att få snorkiga svar. Får man det så blir personen som svarade på ett icke snällt sätt utkastad. Ibland undrar jag varför man engagerar sig i att svara på någons fråga på ett sådant vis. Man vet aldrig vem som sitter på andra sidan skärmen 💕

    Svara

  Pärlemos/Warg lägger ut bilder på sonen i klänning.

  Varför måste allt ut på insta?

  Varför inte ha ett privatliv och ett insta-liv där barnen inte behöver visas upp i allehanda situationer som kan bli jobbiga för dem när de blir stora!

  Svara

   Deras barn verkar aldrig bekväm framför kameran. Sorgligt att han ändå filmas.

   Svara

   Vad har klänningen med saken att göra?!

   Svara

   Det är verkligen så tragiskt. Jag har verkligen ingen åsikt om huruvida killar ”ska” ha klänning eller inte och om en liten pojke vill klä sig i klänning och dansa till Let it go så ska han självklart få det! Men jag är vuxen och kan resonera kring det. Den där lilla pojken kommer snart att vara runt 12-14 år och kanske då inte tycker att det är superkul att det finns långa videos på honom där han dansar i klänning, som klasskompisarna kan spela upp i grupp på rasterna…

   Jag menar inte att det är något man SKA retas för eller skämmas över men faktum är att barn retas för det mesta och jag hade absolut inte velat att det fanns videos på mig som barn när jag gick i mellanstadiet. Man ville absolut inte sticka ut då och allt var pinsamt.

   Svara

    Instämmer till fullo!
    Som bäddat för framtida mobbning.

    Svara

    Mer pinsamt är väl bilder på pappas citat…

    Svara

     Ja absolut. Men om föräldrarna väljer att exponera sig själva är det ändå en sak. Här handlar det ju om att de inte ger barnet en chans att välja. Tror också att det är två olika saker för ett barn med ”min pappa var pinsam” och ”de skrattar åt mig”.

     Svara

    De flesta killar klär på sig en klänning och klackar när de är små, vart vill du komma? Har ditt barn gått på förskola? Barn gör som dom vuxna. Diskar, dansar, vill ha på sig likadana kläder, sjunger

    Svara

     Nu tänker du som en vuxen och inte som ett barn där man till varje pris vill passa in och typ fel skor kan ge sneda blickar…

     Svara

     En viktig skillnad är att de flesta inte filmas. Om de gör det så läggs inte klippet ut på sociala medier med 100K + följare. Som tonåring skäms man för allt så det har lite att göra med klänning eller inte.

     Svara

  Tycker Sanna Guidetti är en bra förebild i de hela som verkat fatta och tagit ställning. Tidigare publicerade hon flitigt bilder på sina barn men har för ett tag sedan slutat med de. Då hon antagligen blivit varse om vilka konsekvenser det kan ge. Stor tumme upp och tycker att hon bör lyftas som ett föredöme i det hela.

  Svara

   Tycker det är jättebra att Sanna har fått sig en tankeställare. Men samtidigt tycker jag att det känns lite löjligt att hon sätter emojis för ansiktet på barnen de få gångerna hon lägger ut bilder/filmer på dem, med tanke på att hon exponerat dem såpass mycket i flera år, liksom vi vet hur de ser ut, det är bara att bläddra lite längre ner i hennes flöde så dyker det upp massa bilder på barnen.😅

   Svara

  Har för mig att Margaux har sagt att en viss del av inkomsterna sätts in på ett konto till Arnold…?
  Å andra sidan är det ju ingen ursäkt för att exponera ett barn på det sättet som hon gör, tycker även att det har blivit mer och mer på senaste tiden?

  Svara

   Det måste inte vara sant ang. pengar in på kontot, kanske bara ett snabbt och enkelt sätt att tysta kritiker.

   Svara

   Spelar ingen roll, inga pengar i världen kan kompensera för utebliven integritet. Självklart kommer han få del av pengarna, det är en icke-fråga och inte det viktiga. Det viktiga är att ha kvar sitt privatliv, det har inte barn som exponeras 24/7 och är för små för att vara medvetna om innebörden av detta.

   Svara

  Får kalla kårar av hennes vloggar! Och nu när hon ska ”svara” på Arnolds uttalanden… oftast så falskt så det verkligen lyser igenom vem hon är och ibland uppenbart planerade gensvar. Jag ger detta max ett halvår till.

  Svara

  Åh vad jag är nyfiken på vilket klipp som avses där mormor ska likna vad Arnold ska säga! Någon som vet?

  Svara

   likna = mina.

   Svara

   En vlogg som heter typ Benjamin Ingrosso vs Viktor Frisk. I en sekvens när M blir fotad ropar hon på A och säger att hon jobbar, varpå han svarar ”Det är inte jobb, mamma”. Superkul och gulligt, kanske någon tycker, men inte när mormorn mimar det bredvid. Tydligt att hon regisserat honom att säga just det för skratt.

   Svara

  Helt ärligt skulle jag aldrig titta på hennes Youtube om inte Arnold var med. Hon i sig är ju inte asspännande…

  Svara

   Vad är det som gör att du vill titta när han är med?

   Svara

   Jag tycker tvärtom, det blir ÄNNU mer kaos när han är med. Tycker det hade varit mer intressant att se M i jobbsammanhang, träning mm Kul också när hennes bror är med, han är lite mer lugn och sansad samt rätt rolig 😅

   Svara

  Bra att frågan lyfts, men blir nästan lite väl mycket fokus på Margaux här. Finns andra influencers som kapitaliserar på sina barn, exempelvis:

  Michaela Forni
  Sanne Josefson
  Kenza Zouiten
  Ida Warg

  Med flera!
  Deras barn skapar content

  Svara

   Alexandra Bring visar också frekvent sina barn i sitt feed …

   Svara

    Men Alexandra tjänar väl inte pengar på sina barn?

    Svara

     Indirekt gör hon det, hennes söta barn lockar folk att följa/likea bilder i hennes feed och engagerar följare = bättre siffror att sälja in till företag som hon samarbetar med

     Svara

      Alexandra spammar verkligen med bilder på sina barn.

      Svara

   Absolut. Men man bör väl också ta hänsyn till om båda föräldrar samtycker till exploateringen, eller om en förälder motsätter sig den?

   I det här fallet verkar det som att Jacob inte vill att Arnold ska vara så offentlig som han nu är. Och då bör Margaux också sluta ha med Arnold i sina videor på det sätt hon har nu. Som förälder hade jag KRÄVT det.

   Svara

    Det spelar ingen roll! Barnets integritet mår inte bättre av att båda föräldrarna eventuellt är ok med exploateringen.

    Det bör inte vara svårt att sätta barnets behov främst, och inte låtsas som att föräldrabalken går före barnkonventionen. Men tydligen är det väldigt knepigt då det är just det här problemet som även vårt rättsystem gång på gång haltar gällande.

    Svara

     Nej, men jag menade ju tvärtom?!! Om en förälder inte är fine med exploateringen av barnet – ska då den andra föräldern ha rätt att exploatera barnet mot dennes vilja?

     Svara

   Helen torsgården

   Svara

   Ida Warg gillade en kommentar på Margaux senaste bild på Arnold. Stod något i stil med om Margaux kommer bemöta Jacobs uttalande och Ida gillade den. Så tolkar det som att Ida kanske ska sluta visa upp sitt barn mindre och mindre i sina sociala kanaler?

   Svara

   Claudia galli concha. Säljer sina varor med hjälp av döttrarna.

   Svara

   Paula Rosas

   Svara

    Mimi Höglin. Gillar henne men helt klart också en influencer som bygger på sina barn.

    Svara

  Jag tar också av mig hatten för Jacob 👍

  Svara

  👏🏻👏🏻👏🏻 Heja Jacob

  Svara

  Vissa verkar ha problem med att skilja på att tycka om att bli fotad/filmad, och att det sen läggs ut på internet. Tex Janni som alltid har sonen med i alla vloggar, hon säger gång på gång att ”he looooves the camera”. Antagligen gillar han att se sig själv, så som i en spegel. Inte som om han älskar att exponeras för hela världen, något sådant har han inget begrepp om.

  Svara

   Det är även svårt att veta om ett litet barn älskar något. Ska försöka förklara min tanke här.
   Inom pedagogik pratar vi ibland om barnen som bara cyklar och cyklar. När vi är ute på gården finns det barn som alltid väljer att cykla. Tidigare sade man ”haha, Olle älskar verkligen att cykla.” Nu ställer man sig istället frågan varför Olle cyklar så mycket. Får Olle inte vara med att leka andra lekar? KAN Olle leka andra lekar? Vet han hur man gör när man leker? Hur är vår utemiljö utformad, vad erbjuder vi för möjligheter för de barn som inte kan/vill leka rollekar? Är cykeln det enda alternativet?

   Älskar barnen kameran eller är det enda sättet att få och hålla kvar föräldrarnas uppmärksamhet?

   Svara

    Mycket intressant!

    Svara

    Verkligen en tankeställare, intressant!

    Svara

    Och bara för att barn älskar ngt är det ju inte bra för dem alltid.

    Svara

  Jag undrar hur det blir för barnet sedan. Kommer det vara skönt att inte stå i rampljuset längre, eller blir man uppmärksamhetstörstande? Känner man att man inte duger längre, när man inte är tillräckligt ”liten och söt” för tokroliga vloggar? Vad händer med vuxna som fått sin integritet kränkt sedan första andetaget?

  En liten inblick finns kanske i barn skådisar liv som vuxna. Macaulay Culkin till exempel.

  Svara

   Barnskådisar *

   Svara

   Arnold är ju så ung så han kommer inte ha så mycket minnen från denna period. Så hoppas hon har vett att sluta exponera honom nu.

   Svara

  Tänker även på feministkonton som stolt visar upp sina barn i icke könsstereotypa kläder och sporter. Dessa barn blir äldre en dag och kanske inte alls kommer att uppskatta att de fick representera mammas åsikter och vara verktyg för mammas feministkamp.
  Eller en operasångerska med kända barn som har skrivit böcker med ingående beskrivningar av barnens diagnoser, beteenden och utbrott.
  Tänk om dessa barn som vuxna vill ”rita om” sin historia. Det kommer inte att gå, när alla har läst detaljerade berättelser om deras problem och svårigheter.

  Svara

   Så sant…trött på folk som använder barnet som underlag för deras ideologi.

   Svara

  Vi får inte heller glömma när Margaux fick frågan om vad hon trodde Arnold skulle blir när han blev stor, och hon svarade ”Jag är säker på att han kommer bli YouTuber”

  …. Är ganska säker på att det sista han kommer vilja göra i framtiden är att tvingas vara offentlig! Jag kan inte förstå att HELA hans liv finns dokumenterat för vilken kotte som helst att se 💔

  Svara

  Jag tycker han själv begår ett rejält övertramp när han attackerar sitt barns mamma på detta uppenbara vis.
  Han kunde ha tagit mer allmänna exempel.
  Inte ok.
  Men det är ok i era ögon däremot?
  Det här kan nog påverka Arnolds framtid än mer, än hans exponering i sociala medier.
  En öppen sårig konflikt med hårda ord mellan föräldrar hos skilsmässobarn, är det värsta för ett barn.
  Men nu ska drevet gås mot Margaux.

  Svara

   Neeeeeeeeej men LÄGG AV!!!!!!!!!! Bara lägg av.

   Svara

    NEJ det tänker jag INTE. Men du kan sluta skriva.
    Man snackar inte skit om sin medförälder offentligt.
    Man gör det bara inte.
    Om man bryr sig om barnet.
    Punkt.

    Svara

     *sluta skrika, inte sluta skriva skulle det stå.

     Svara

      Kan inte sluta skriva när du skriver sådär.

      Hade något förstört mig när jag vuxit upp, så hade det varit om mitt liv blev så exponerat som Arnolds, och min pappa inte gjorde allt i sin makt för att skydda mig integritet! Jag är väldigt säker på att han haft denna konversation MÅNGA gånger med sitt ex, som flera gånger i veckan matar oss med information gällande sin son.

      Jakob skyddar sin son. Och det gör han helt rätt i!

      Svara

   Nåväl Toftby är inne hos Jacob och ifrågasätter honom.

   Svara

    Var väl inte johanna toftby dock?

    Svara

     Jo, och om jag fattat rätt hennes syster.

     Svara

    Vad skriver hon? Mig har hon blockat då jag försökte försvara vissa av hennes följare

    Svara

     Jag blev också blockad. Jag va liiite kritisk.

     Svara

    Såg oxå Tofbyn men hon försöker väl ragga folk til sin insta

    Svara

  Det finns ju ingen influenser som så uppenbart kapitaliserar på sitt barn som margaux. För många är ju barnen en naturlig del av livet och då en naturlig del av deras sociala medier med Arnold är ju huvudspåret i margaux sociala medier. Hon har ju till och med skrivit en bok där han är huvudpersonen. Det ÄR konstigt att detta inte anses vara ett större problem. Hela hans uppväxt är ju till allmän beskådan för att hans mamma ska kunna tjäna pengar.

  Svara

  Så bra gjort av Jacob, många anser att han inte skulle gå med på att utsätta sonen för sociala kanaler från början men inte sällan tar det ett tag innan man landar o fått tid att känna in o reflektera i saker. Bättre sent än aldrig enligt mig.

  Nour el Refai o Henrik Schyffert samt Amanda o Alex Schulman gör helt rätt som skyddar sina barn från skiten, hm tänkte skriva ett gäng som gör rätt men kommer inte på fler just just nu. Finns ju betydligt fler som gör det motsatta…men SM- guldet går väl ändå gå till Jocke o Jonna, sen går silvret till Margaux, för att dom utnyttjar så pass små barn för att tjäna pengar.

  Vi måste skydda våra barn, det är en kall värld vi lever i.

  Svara

   Man får ju ge hatten av till Isabella Löwengrip också.

   Svara

    Fast hon hänger ju ut sina barn rätt så mkt. Även om det inte är bilder beskriver hon ju ofta barnen på ett integritetskränkande sätt. Och har gjort än mer så när de var små och hennes blogg hade mer ”familjelivsfokus”.

    Svara

   Bingo Rimér får OS-guld i exponering av sina barn. I alla möjliga sammanhang 24/7.

   Svara

  Jag tycker man märker så tydligt i deras podd hur självupptagen hon är. Hon känns inte det minsta intresserad av något Theo säger utan vill bara berätta om sig själv. Han ställer ju dock frågor och lyssnar vilket är det normala

  Svara

  Blev påmind om filmen ”Goodbye Christopher Robin” som gick på tv förra helgen. Handlar om författaren A.A. Milne som med sin sons hjälp skriver om Nalle Puh och pojken Christopher Robin. Boken blir direkt enorm succé och alla vill då ha en del av pojken som boken baseras på. Mamman har inga problem att exploatera sin son, men när barnflickan slutar och berättar för pappan hur mycket intervjuer och annat pojken måste jobba med enligt mammas schema, så fattar pappan skadan och sätter stop och tar sin sons sida. Alla influensers som exploaterar sina barn borde se den filmen. Och rekommenderar den till alla andra också, underbar film.

  Väldigt bra av Jacob att offentligt försöka skydda sin son, då vet Arnold senare att hans pappa försökte göra något. Hoppas Jacob fortsätter med detta och inte ger upp förrän Arnold får privatliv. Hoppas att artikeln kan få flera influensers att reflektera lite mer hur de exploaterar sina barn.

  Svara

  Har kollat runt och man ser tex Emilia Wahlund sambo med Marcelo PH Pena de båda hårdlanserar allt med deras ofödda dotter…

  Svara

   Hon är väl 20. Förväntar mig inte mer….

   Svara

  Måste bara tillägga att jag älskar hur Jacob repostar camcam m.fl. på sin story. Och fler som skriver saker som att det är ”modigt mtp vem han varit gift med”. Det är uppenbart att han försökt nå ut till M upprepade gånger utan att hon respekterar honom som pappa till barnet. Verkligen stort av Jacob.

  Svara

  Jag tycker att Elin Kungsman är ett föredöme i diskussionen som inlägget gäller!

  Svara

  Hatten av för Jacob!

  Svara

  En person som ofta kommer undan i sånna här diskussioner är Helen Torsgården. Hon exponerar sina barn extremt mycket i sina vloggar. Hon har till och med filmat när ett av barnen lyckas bajsa på toaletten för första gången, och publicerat det i två olika videos. Så sjukt vidrigt.

  Svara

   Håller med. De väljer att exponera sina barn så mycket.

   Svara

   Ja precis som det hon gör skulle vara bättre (det är det inte!)

   Svara

  Dock lite komiskt att han själv har instagraminlägg med bilder på sonen strax under detta inlägg, där det framgår att det är betalt samarbete med jollyroom.

  Svara

   Det inlägget är dock från juli och man ser knappt att det är A. Att ändra åsikt är mänskligt och det är uppenbart att J har gjort det. Kanske pga händelser de senaste månaderna som fått honom att tänka till. Varför dra upp gamla saker istället för att välkomna hans nya vettiga insikter?

   Svara

   Någon har även påpekat detta under inlägget, och Margaux mamma var snabb på bollen med att stödlikea kommentaren!

   Svara

  Tänker i ett bredare perspektiv där barns föräldrar gör bort sig fullständigt på nätet. Föräldrar som öppet sitter bråkar på YouTube med andra kreatörer.
  Det här är nutidens personer som även exponerar sina barn ena dagen i familje mys och content, för att i nästa sekund ingå i vuxenmobbning på nätet. Scener som varit aktuella sista månaden med mängder av visningar där allt urartar i kränkningar, hot och mer förnedrings (tv) e.

  Om psykisk ohälsa redan är här långt ner i åldrarna- hur ska framtiden se ut *herregud*

  Svara

  Tycker det roliga är att tex Alexandra bring, alexia kafkaletos, margaux väljer att inte visa partners för att de inte vill men tydligen VET de att barnen vill vara med

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.