Sociala medier för människor närmare varandra…

…på gott och ont.
Det blev Underbara Clara varse när hon publicerade en kritisk post om Trump på Instastory.

Jag antar att amerikaner – och då inte svenskar som bor i USA – följer hennes konto för de fina och ”exotiska” bilderna i flödet?
Om de kommunicerat på engelska att de vill avfölja henne för att hon är Trumpkritiker då alltså.
Jag har läsare i alla möjliga delar av världen men jag har svårt att se att det skulle vara annat än svenskar som bor utomlands.
Jag vet inte vem av alla jag skriver om skulle attrahera en stor utländsk följarskara? Som sitter och översätter texterna om den influencern med Google Translate?
Vem tusan skulle det kunna vara?
PewDiePie? Som jag mycket sällan skriver om?

Google Analytics för läsare i olika länder Bloggbevakning

Är DU någon av alla dessa läsare utanför Sverige?
🙂

295 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Läsare från Finland här!!

      Same?

        Var har du fina renar?

        Mest genuina folkslaget hälsar Stockholmaren som gick vilse i Norrland och hamnade hos mysigaste samefamiljen jan 2016❤️

      Samma här! Jag antar att vi finländare är finlandssvenskar, mao inte svenskar som flyttat till Finland utan att vi är finländare vars modersmål är svenska! 🙂

        Finländare vars modersmål är finska. Bodde i Sverige i många år.

      Same! Och jag är inte finlandssvensk.

        Oxo same!

      Joo eller svensk som bor i finland ?

        Samma här! Lina

      Finlandssvensk i Sverige här!

      Finland här också

      Läsare från Åland ?

      Svensk läsare bosatt vid Bodensjön i Tyskland

        Lyllos!

      Här också! ??

      Jag också! Född och uppvuxen i Sverige. Flyttade till Finland för nåt år sen!

    Jag är en av dina följare från Ungern och syns inte ens ?. Men jag läser dig varje dag som dels är grunden att jag inte glömt min svenska jag lärt mig i två år för 30 år sen. Det är roligt att läsa dig!?

      Hej mormi 🙂 jag är en ungersk läsare i Sverige!

        Jaj, de jó! Vigyázz magadra! Det var snällt att du skrev tillbaka! <3

    Jag är en av dina svenska läsare i USA!

      Ni som är från USA, var bor ni, och hur ser läget/vardagen ut just där ni bor? <3

        Jag pluggar i Kalifornien och skulle nog säga att det är ganska likt Sverige! Alla inomhusgym är stängda och man får endast äta ute på restauranger alternativt take away. Ansiktsmask är krav i nästan alla affärer och även i lokaltrafiken. Utomhus skulle jag säga att det är ganska 50/50 om folk har ansiktsmask. Alla affärer har mycket mindre kapacitet så man får vara beredd på att stå i kö om man går populära tider om det inte är typ enorma affärer såsom target/Wallmart osv.

          Ganska olikt Sverige skulle jag nog säga ?

            Är det? Aktiviteter, badhus, yoga, kontor, universitet m.m stängt men butiker och restauranger har öppet. Typ hälften bär ansiktsmask.

              Ingen bär mask i Sverige….. idioter

                Anders Tegnell gillar inte mask och av någon anledning är han den nya religionen i Sverige.

                Om man prickar in tider där det är lite folk i mataffärer osv tycker jag att en stor andel brukar ha mask.

                Är massor med folk som bär ansiktsmask? Nu är det ända ställer jag går till visserligen Ica maxi? men där när typ 30% mask iallafall

                  30 procent är en jäkligt låg siffra.

                Nä idioter är dem som har sin använda mask i fickan och återanvänder den. Eller dem som har ett tygstycke för munnen. Majoriteten kan inte använda mask, det är idiotiskt att då tro att du skyddar dig eller andra. I många länder är mask krav. Trots det skiljer sig smittan åt mellan dessa länder. Det är andra faktorer också som verkar spela större roll. Tex att du tycker du är duktig med mask i affären och sen går hem och träffar kompisar/familj du ej bor med. Folk med mask verkar dessutom ha en benägenhet att bry sig mindre om avstånd upplever jag, i tex affärer. Om alla kunde använda mask korrekt och använde sig av godkända masker är det effektivt. Men det hade också varit effektivt om vi lyssnade på rekommendationerna som finns och det gör vi ju uppenbarligen inte i tillräcklig stor utsträckning.

          Jasså?
          Här är alla inomhusgym öppna och det är fortfarande för kallt och halt att träna på utomhusgymmen.
          Man får äta på restauranger om man är mindre än 4 pers och uteserveringar existerar inte än pga årets kallaste månad.
          Ansiktsmask är bara en rekommendation än så länge och då enbart i kollektivtrafiken under rusningstrafik, alltså vardagar mellan 7-9 och 16-18. Utomhus har i princip ingen munskydd och det har hänt i sällsynta fall att man måste stå i kö för att komma in i en butik. Men då har det varit vid speciella tillfällen och speciella affärer som Disney store under black friday.

          Den enda frågan jag har är: Vilket Sverige tänker du på egentligen? Är det så att du bott där borta för länge och börjat förväxla Sverige med Schweiz??

            ”en enda frågan jag har är: Vilket Sverige tänker du på egentligen? Är det så att du bott där borta för länge och börjat förväxla Sverige med Schweiz??”

            Men herregud vilken dryg kommentar, har hon inte varit på plats så är det väl inte så konstigt om bilden blir lite fel av hur det är här genom att tex bara läsa i medierna, sen så kanske man inte lus läser allt heller om man ändå är på andra sidan Atlanten.

              Det var inte meningen att det skulle låta drygt. Det är menat som ett skämt och det andra frågetecknet skulle vara en 😉 emoji i slutet.

              Är fullt medveten om att man kan få en fel bild av hur det egentligen är.

            Sjukt onödig dryg kommentar, men jag har jämfört med det jag hört med min familj och vänner i Sverige, enligt dem har väldigt många munskydd men antar att det är olika på olika platser, är svårt att veta när jag inte varit i Sverige sen i våras men jag och mina svenska vänner pratade bara igår om hur likt läget kändes här jämfört med Sverige.

              Jag är 7:e generationens stockholmare så jag kan inte rå för det 😉
              Skämt åsido. Det var verkligen inte meningen att låta dryg. Med avsaknad av emojis och sånt så förstår jag att det uppfattas som väldigt drygt.

              Jag tyckte bara att det lät roligt att du skrev att det var ganska likt Sverige och så tar du bara upp exempel på saker som typ inte kunde vara mer olikt 😉
              Men vi har mycket likheter också. Alla simhallar, bibliotek, biografer och liknande är stängda och vi kör väldigt mycket hemarbete och distansmöten.

        Arizona! Face mask men annars är allt ganska ”normalt”

          Läsare i Mesa här!

            Gilbert!! :)/):)

        Bor i södra Kalifornien. Lämnar huset (förutom promenader och löpturer) kanske 1 gång per vecka. Mask är krav. Inga restauranger öppna för annat än take away och gym, salonger, biografer osv stängda. Kö in till nästa alla butiker som är öppna. Det är tyvärr mycket trump-supporters där jag bor så det är många anti-maskers och restaurangägare som skiter i restriktionerna på alla plan :/

          Då skulle majoriteten av idioterna i Sverige passa in där då. Inga masker så långt ökat når. 🙁

            Beror nog lite på vart du är och när. Jag bor i småstad, handlade vid jul o många använde mask. Kanske för att smittan är mkt hög här.

        Colorado!

      New York. Allt är stängt ? Karantän sen i mars

        Skulle åkt till NY i somras men blev ju inte av. Är så sjukt nyfiken på hur det är där nu, gissar att det är en hel del brist på turister? Är gatorna tomma? Spökstad?

          New York här också! Håller inte med om att ’allt’ är stängt, i höstas var restauranger öppna för att äta inne, nu kan man äta ute eller take away. Affärer öppna, museum öppna om du köper biljett innan osv. Visst är det tomt, inga turister och många har lämnat stan mer eller mindre tillfälligt. Försöker själv ta vara på det och gå runt mycket, inte ofta man kan ha central park och Brooklyn bridge typ för sig själv. Solen skiner och nästan lite vårfeeling. Man får försöka se det lilla positiva vi har och hålla ut helt enkelt.

    USA här!

      Howdy fellow murican ?

        ?? ni blir inte americans hur mycket ni än försöker

          Men vilken onödig dryg kommentar!
          Var fick du luft ifrån och varför tror du att någon bryr sig om din åsikt?

            Luft? Ja du, svårt att leva utan luft, ghetto-människa.

            Uppenbarligen bryr dig du med tanke på hur mycket du tar åt dig ?

          Varför skulle man vilja vara det ?‍♀️

          Vem vill vara amerikan, dom tror dom är bäst i världen och så röstade dom fram Donald Duck…alias Donald Trump?

          Vad vet du om det? De kanske har svenskt medborgarskap och har flyttat dit för att stanna hela livet? Men du kanske är lite brun i hjärnan och tycker man minsann inte kan vara svensk om man inte är blond i 10 generationer…?

      Florida här ?

        Ockå en från Florida!

    ”Åland Islands”, så exotiskt det låter

    En del använder väl Tor browser eller dylikt också 🙂

    LA här

    Jag är en av de 77 i Kanada.

    Låt de avfölja! Trumpanhängarna har ju ett par skruvar lösa – det bevisar anstormningen av capitoleum samt det faktum att de i efterhand försöker skylla på antifa! De som stormade capitoleum var kända trumpanhängare – och ett par republikanska politiker.

      Klart det inte var Antifa. Hade det varit dom hade stället varit ännu mer vandaliserat och/eller bränt.

        Källa på det, tack! Är det egna spekulationer så uppge det.

          Tror du Trump som hatar Antifa hade dröjt med att skicka in styrkan om det var dem? Han hade ju gett order på en gång att skjuta så många som möjligt.

    Är en läsare som bor i Edinburgh 🙂

      Avis!!!

      Är också i Skottland! Bor dock inte längre i Edinburgh utan Highlands ?

      Jag brukade bo i Edinburgh (2004-2011) men bor nu i södra England

      Är också en läsare i Skottland men på västkusten ?

    Schweiz här☺️

      Norge zen 20 år tillbaka.

        +1

      Här med ✌️

    Tyskland här ?

      Jag med ??‍♀️

        Jag med! Essen. Och ni?

          Jag med.

            München här! ??

          Trier, nere vid Mosel och direkt granne till Luxemburg

    Nederländerna!

      Samma här!

      Jag med 🙂 Bor i Rotterdam

    Svensk läsare som förmodligen har vpn på då och då även när jag är här inne och läser. antar att jag syns som utländsk läsare då.

      Kostar det med vpn? Hur får man det?

        Nej grattis app

          Vilken app ska man köra med?

            Klart bästa och ENKLASTE är Mullvad VPN. 50 kronor i månaden. Svenska. Också för iPhone/iPad.

              Om den kostar 50kr i månaden är den ju inte gratis?

                Jag har VeePN till windows, gratis versionen. Kan ”logga in” i Amsterdam, Singapore, Canada, Usa och England gratis. Vill jag ha tillgång till andra länder kostar det. Många vpns som fungerar så, finns en gratis version och en som kostar. De länder man vill åt typ i Netflix syfte hehe brukar kosta.

                Men ta något annat då, kära du. Om något är gratis, så får du betala på något annat sätt. Något som är krångligare, inte är på svenska, som delar med sig av dina användaruppgifter. Valet är ditt.

            Freedome?

        Tysk i Norge här. ? Jeg bodde i Sverige i 2 år för många år sedan.

    Finne i Norge här ?

    England! ???

    UK här 🙂

      Samma här

      Samma – men inte London

      Samma här! Inte heller London (som många svenskar tror är enda staden här haha..)

      Finlandssvenska i England här

    Annica (Englund) lade upp en story på ig för några timmar sen där hon pratar om att det är ett dåligt klimat inne på hennes insta/jobb. Hon vill att alla ska sluta komma med pekpinnar och bara vara positiva. Hon menar på att hon inte lägger sig i någon annans liv och vill då inte heller att någon ska lägga sig i hennes. Förstår hon verkligen inte var kritiken kommer ifrån? Det är ju hennes pyramidspel som kritiseras, inte hon som person. Hon säger att det förmodligen beror på att ”folk är bittra och att det är mörkt ute” (något i den stilen sa hon). Är hon verkligen så tondöv? Hur skulle världen se ut om (mäktiga) personer/företag aldrig kritiseras eller ifrågasätts tänker hon ?

      Jag håller faktiskt med henne

        Jag med. Förstår inte hur folk tycker sig ha friheten att skriva all möjlig (ofta otrevlig och elak) kritik mot folk de inte känner som om det vore livets rättighet.

        Yttrandefrihet är en grej men det går verkligen för långt på tok för ofta.

        Du kan väl stanna vid saker du hade sagt till folk f2f.

          Läs på vad yttrandefrihet är

            Varför ska SaraF läsa på vad yttrandefrihet är?
            Vad vill du att hon ska lära sig med din konstruktiva kommentar?

              yttrandefrihet och censur är nog sveriges mest feltolkade begrepp online. lär man sig inte det i skolan?

                Det är väldigt mycket man lär sig i skolan och för de flesta var det många år sedan som de satt vid skolbänken. Kunskap är också en färskvara som man måste underhålla och många har inte samma intresse eller minne som du har.
                Vad är det för begrepp som du använder som du vill att alla andra börjar använda?

                  vet inte vad du menar med din sista fråga. jag föreslår inte att folk ska börja använda samma begrepp som jag, jag menar bara att yttrandefrihet och censur är såååå feltolkade i diskussioner främst online. folk verkar tro att de är censurerade så fort de får en kommentar raderad på en blogg och att det är ett hos mot yttrandefriheten. Så fort de får ett motargument så är det ”vi har faktiskt yttrandefrihet i det här landet!”

              Jag vill att hon ska lära sig vad det är var det kan appliceras

            Oroa dig inte, jag har en universitetsexamen inom humaniora.

            Jag skriver det igen, Yttrandefrihet är en sak MEN det betyder inte att man kan luta sig mot den rättigheten varje gång man är inne på influencers instagram och vill skriva elaka kommentarer.

            Du som är kunnig inom område borde förstå att det finns både lagliga aspekter och etiska aspekter av ett handlade (yttrande).

            Jag menar, du har rätt att gå in på en flygplats och skrika ”bomb” men du får konsekvenser av att göra det.

            Skicka gärna länkar var jag kan läsa mer om yttrandefrihet (de lagliga samt tryckfrihetsförordningen har jag koll på)

              men på vilket sätt menar du att yttrandefriheten har gått för långt för att vi får skriva elakt på någons blogg? Obs, inte sagt att man bör skriva elakt bara för att man får.

              Yttrandefriheten ger inte folk rätt att skriva kommentarer på Insta vilket du borde lärt dig på din högskoleutbildning inom humaniora

              du kan ju börja här: https://sv.wikipedia.org/wiki/Yttrandefrihet

              för du verkar inte ha koll på de mest grundläggande aspekterna av yttrandefrihet.

                (där kan du bland annat läsa det här:

                ”Yttrandefrihet regleras ofta i ländernas grundlagar och handlar om förhållandet mellan staten och individen, inte om förhållandet mellan individer.”)

              Haha, man har garanterat inte rätt att skrika bomb på en flygplats. Du kanske skulle tagit din examina i juridik istället.

                Fast rent krasst går vi rätt att göra precis vad vi vill. Det får däremot olika konsekvenser. Jag har rätt att mörda dig, jag har däremot inte laglig rätt att mörda dig eftersom det får konsekvenser.

                  *har vi rätt

                  ja och lika mycket rätt har du att skriva elaka saker till en influencer (vilket också ger konsekvenser).

                  är väl precis därför vi får lagliga konsekvenser, för att vi inte har rätt att göra det?

                  Vad tänker du isf att ordet rätt betyder? Typ ”möjlighet”?

                  Jag skulle vilja hävda att du inte har rätt att mörda någon.

                    Möjlighet, ta sig rätt, göra som man vill…

                      Verkligen inte. Du KAN göra det, men det ger dig verkligen inte rätt att göra det.

              Fast annica tycker även kritik är elakt. Alla som säger emot henne är elaka. Hon är omogen.

                Alla som tror att deras åsikt spelar någon roll och försöker döpa om det till ”kritik” är rätt omogna.
                Det är väldigt omoget att förvänta sig ett bemötande på sin åsikt från en helt främmande människa. Som att förvänta sig att någon ska ta emot ens förlåt när man gjort fel. Att inte förstå att man inte kan styra hur mottagaren av något ska agera.
                Det är också väldigt omoget att tro att man är någon form av vän till inluencers man följer och att det är därför det ska ge respons på åsikterna alla har. När man inte är något annat än en del av deras kundbas som de tjänar pengar på. De behöver inte svara på kritik, åsikter eller feedback. De visar ju med sina inlägg och uteblivna svar att de inte bryr sig.

                För att när de väljer att inte bemöta åsikter säger mycket det också. Liksom även tystnad visar var en person står i en fråga. Nu visar hon öppet att hon fortsätter att göra det folk har åsikter mot. Vad exakt är det folk vill att hon ska svara på när hon redan bekräftat var hon står i frågan?

                  Att Money talks. Det vill nog många göra.

                    Va?

                My och Annica är lika i det fallet .
                Kritiska kommentarer för dom är att antingen är man elak eller ett litet troll.

                  Jag frågar igen: Vad exakt är det folk vill att de ska svara på när de redan såååååå många gånger bekräftat var de står i frågan?

                Fast vadå kritik? Om vad de säger, äter, hur de pratar, om de reser, hur mycket de skattar, om de använder ekologiskt toapapper. Alltså vad är ni ens för patetiska människor som tycker er ha rätt att ””kritisera”” folk ni inte känner? Varför scrollar ni inte vidare som ni ber folk göra när er älskling Camilla kritiseras? Och ni undrar varför ingen seriös aktör vill ta i den här bloggen med tång.

              ja men du får väl konsekvenser av att skriva elakt till någon också? tex att de säger emot, tycker att du är elak och blockar dig.

          Går yttrandefriheten verkligen för långt för ofta?

          Du är medveten om att du har lika stor rätt att uttrycka hur otrevliga dessa personer som de har rätt att uttrycka sina otrevliga åsikter? Du har även rätt att blockera kommentarer och blocka enskilda individer från dina plattformar om du inte vill ha deras kritik där. Yttrandefriheten innebär INTE att vem som helst har rätt att säga vad de vill när och hur som helst utan att bli emotsagd eller få ta konsekvenser (så som att bli blockad, etv).

          Yttrandefriheten är inte ens applicerbar på en privat blogg/konto. Likväl som jag har rätt att kasta ut dig ur mitt hem om du står i mitt kök och är otrevlig.

          Slut på rant om yttrandefrihet.

            Nej möjligt syftningsfel i min mening. Yttrandefriheten går inte för lång men folks kommenterande gör det verkligen.

              ja men det har ju inget med yttrandefriheten att göra.

                Säg det till dem som kommenterar elakt…

                  Det är ju precis det som är min poäng.

                Kolla bara inlägget om hon med ringen. De har absolut NOLL att klaga på för hon är så politiskt korrekt. Då ska de istället köra med att hon är ”falsk” för de är så sjuka i skallen att de måste hitta fel hos alla. Sök hjälp ni som håller på så, i all välmening. Inte konstigt att öppet spår ser ut som det gör.

          Problemet är ju bara att hon vill tjäna pengar på sina följare genom MLM-pyramidspel. Det är anledningen till att folk kritiserar henne och ”lägger sig i hennes liv”. Det går bra så länge pöbeln köper allt hon gör reklam för men när folk kritiserar henne för att jobba med nåt så illa som pyramidspel då blir det inte kul.
          Nu håller hon ju varje dag på och ställer frågor/postar om att hon inte vill ha ett vanligt jobb utan att hon är ute efter möjligheter snarare än jobb och vill kunna vara hemma med sina kommande barn så mkt som möjligt och frågar följarna om de inte hellre vill jobba när de vill än på fasta tider. Allt detta är ju en uppbyggnad för värvning till NuSkin. Men det slår lite fel när folk kommenterar att de vill jobba inom vården mm där man inte väljer sina arbetstider. Tror inte hon räknade med det. Alla vill ju liksom inte jobba med att kränga beauty-artiklar på nätet och vara en boss bitch. ??‍♀️

            Nej varför jobba med det. Det visades ju siffror på att nästan alla gick back och istället fick punga ut med sina pengar. Det kan ingen leva av. Lätt för henne att vara positiv ang det när hon lever med en hockeymiljonär. ?

            För vem är det där ett problem, egentligen?
            Varför förväntar man sig ett bemötande på sin åsikt som kommer från en helt främmande människa? Varför förstår man inte att man inte kan styra hur mottagaren av något ska agera?
            Varför tror man att man är någon form av vän till inluencers man följer och därför är berättigad att få respons på åsikterna man har? Varför förstår man inte att man inte är något annat än en del av deras kundbas som de tjänar pengar på? Varför förstår man aldrig att de inte behöver svara på kritik, åsikter eller feedback? De visar ju med sina inlägg och uteblivna svar att de inte bryr sig!

            När de väljer att inte bemöta åsikter säger det också mycket. Med sin tystnad visar man också var man står i en fråga. Nu visar hon öppet att hon fortsätter att göra det folk har åsikter mot. Vad exakt är det folk vill att hon ska svara på när hon redan bekräftat var hon står i frågan?

            Jag frågar ytterligare en gång då: Vad exakt är det folk vill att hon ska svara på när de redan såååååå många gånger bekräftat var hon står i frågan?

              Vad för fråga menar du? Hon kommer fortsätta få kritik så länge hon fortsätter med något så smutsigt som pyramidspel. Självklart reagerar folk på detta och kritiserar henne, konstigt vore det ju annars. Hon förstår inte detta och tror folk kritiserar henne pga mörkret mm. Sen att hon kanske inte vill ta till sig kritiken och kommer fortsätta med samma sak är en annan femma men influencers jobb går ju ut på att influera och kränga grejer till följarna och med ett stort instagramkonto kommer folk reagera oavsett om det leder till nån förändring eller inte. Människans natur ser ut så här och om du inte förstår det så vet jag inte hur jag bättre ska kunna förklara det för dig. ??‍♀️ Inte har vi heller någon relation till kändisar eller politiker men folk reagerar ändå på deras val, särskilt om de försöker blåsa andra.

                Du har säkert inte sett frågorna jag har, jag har ställt dem lite högre upp i kommentarsfältet.
                Jag vet att ni kommer fortsätta ge henne kritik så länge hon håller på. Men det jag frågar är varför. Varför fortsätter man tjata på någon som faktiskt svarar på vad hon tycker om er kritik. För det är faktiskt så att genom att inte svara och rikta fokus mot något annat så säger hon genom det att hon inte bryr sig. Hon visar väldigt tydligt vad hon tycker om er kritik. Så vad exakt är det folk vill att hon ska svara på när hon redan bekräftat var hon står i frågan?

                Hon är inte dum i huvudet, hon förstår mycket väl vad ni kritiserar, men hon skiter i er. Som du säger, hennes jobb går ut på att influera och kränga grejer, till er, följarna, som är hennes kundbas. Om ni vill ha förändring, avfölj! Det är där det slår som hårdast, för så länge ni ger henne klick och views kommer hon tjäna stålar på er.

                Jag vill dock hävda att människans natur inte ser ut på det där sättet. Ser de något de inte tycker om så tar de flesta och vänder ryggen till. Annars hade inte cancelling culture inte funnits.

                Giriga människor vill ha mer till varje pris. Och det är inte ok!

            Kunde inte hålla med dig mer! Hon går ut i sina stories och gråter över att hon får ”så mycket skit”. Vad får hon skit för och hur? Det enda jag har sett i kommentarsfälten på hennes bilder är personer som ifrågasätter vad hennes ”jobb” är för något och varför hon försöker lura in människor i detta. Naturligtvis är det svårt att veta vad folk väljer att skicka i DM till henne, förmodligen lite hårdare ord. Men i kommentarsfälten ser jag inget annat än människor som försöker öppna upp för en seriös dialog med henne om vad NuSkin innebär, men Annica väljer att bara se det som skitsnack, mobbning och attacker. Suck!

      Nej men snälla. Alltid är det något. Är det inte pyramidspel är det något annat. Ni är stackars bittra människor som bara letar fel.

        Försök ta till dig av kritiken istället

    Jag gissar på att jag är mest synlig som USA, men UK och UAE är också rätt vanligt.
    Irland, Australien och Kanada förekommer också.

    Men jag är svensk läsare

      Oj. Vad pysslar du med?

        Jag är en simpel kontorsråtta som använder VPN 🙂

    Frankrike här

      Jag med, Lille!

      Jag med, bor utanför Paris vid Disney.

    Malta här 🙂

    Jag kan tänka mig att Carolina Gynning, Elena Belle, Kenza, Molly Rustas, Penny Parnevik, Pernilla Wahlgren, Rebecka Stella, och Therese Lindgren har hyfsat många utländska följare.

      Pernilla W? Varför?

        Jag tänker att hon har varit med länge och fick nog en del fans under hennes ”storhetstid”. Men jag tror att de flesta av dem finns i Norge, Finland och Danmark. Eventuellt lite tyskar också eftersom de är rätt ologiska.

          Tyskar är ologiska ??
          Bästa slutsatsen jag hört.
          Hög-femma på den!

          Storhetstid? Vad har Pernilla haft för storhetstid?

            Du fattar nog inte hur stor hon var på 80-talet…

              Ingen utanför Sverige vet vem Pernilla Wahlgren är, inte ens i min generation (var ung på 80-talet). Hon hade EN låt (Piccadilly circus), klassisk eurovisionlåt som var bortglömd nästa år.

            ”storhetstid”, inte storhetstid, jag skrev ”storhetstid”.
            Den tiden jag tänker på är när hon höll på med musik. Jag vet att hon har berättat att hon strax innan hon fick Oliver blev signad, eller skulle bli signad till ett internationellt skivbolag och var på väg att flytta till London. Hon valde att hoppa av och få Oliver istället och det där skivbolaget valde att satsa på Kylie Minogue istället.

            Så hon var inte direkt någon nobody vid mitten på 80-talet.

              Jo hon var en nobody, hiten hon hade (piccadilly circus) placerade sig i Sverige och i noll andra länder.
              Idag kanske hon vill låtsas annorlunda men jag var ung då och minns.

              Oliver är född 89 och hennes enda hit är från 85. Hon skaffade nog barn för att musikkarriären inte fungerade.

              I juli 1988 kom Kylies debutalbum, bästsäljande album av kvinnlig artist på 80-talet. Så Kylie var definitivt redan signad 1988. Oktober 1989 kom Kylies andra album ut. Också en succé’.
              Oliver Ingrosso är född i december 1989, alltså blev Pernilla gravid i mars 1989, när Kylie redan jobbade på sitt andra album.
              Det var nog inte så att de valde Kylie för att Pernilla tackade nej…

                Oj, här var det någon som maniskt ville göra en debunk på Pernilla!

                  Ja, jag följer inte henne så jag visste inte att hon försöker bluffa om att hon varit typ kreddig musikartist! Då vi är jämnåriga har jag bra koll och jag blir tokig på folk som försöker bluffa och litar på att alla följare är unga och låter sig luras.

                    Nu var det ganska länge sedan som jag hörde den där intervjun och kommer absolut inte ihåg alla detaljer. Så du får inte citera mig på det där.

                    Men bara för att hon inte var superkreddig betyder ju inte det att hon inte skaffade några utländska fans på vägen. Som sagt så tror jag att det bara är grannländerna. Och Tyskland, inte förglömma tyskarna pga ja, kan någon förstå sig på hur de tänker?

                      Ja har hon några utländska fans från den tiden så är de ju idag tanter (och gubbar) som jag!

                      Hon har ju nya också. Det såg man i Wahlgrens Värld när hon åkte till Oslo

                  Visst snacka skit du medan hon drar in 20 mil per år ?

      Ingen av dem tror jag har utländska följare.
      Greta Thunberg har utländska följare eftersom hon skriver om klimatet.
      De övriga är influencers för den svenska marknaden. Vem sjutton vet vem Gynning är i länder som inte talar svenska till exempel?

        Greta Thunberg har typ aldrig någonsin blivit nämnd här. Men ja, hon har nog inte speciellt många svenska följare.
        Jag nämnde de influencers som blir skrivna om här, vilket var frågeställningen.
        Man behöver inte kunna språket för att titta på snygga bilder på instagram liksom. Gynning har alltid varit en form av ”jetseter” som stundtals bott mycket utomlands. Där har hon liksom inte bara suttit inne och tittat på TV i soffan. Så jag gissar på att hennes internationella kontakter gör att hon får en hyfsad följarskara utomlands. Den kommer garanterat inte upp i höjden som Greta, utan jag tror att den ser mer ut som Camillas, mestadels i sverige, men med några tusen följare utomlands.

          Men du förstår väl att varje land har sina egna Carolina Gynning? Inte följer någon utländsk person Gynning! Vill man se såna bilder följer man någon influencerkändis från sitt eget land!

            Det är ju inte alls säkert. Speciellt inte om personen dyker upp i ditt flöde pga att du har en kompis som följer henen.

              Hur många holländska eller portugisiska influencers följer du själv?

                Jag följer kring ett 20-tal. Bara en är från Sverige. Resten är överallt ifrån.
                Bland annat från Kroatien, Nya Zeeland, Malta och Saint Martin.

                Tips: Genom sig själv känner man aldrig andra.

    Schweiz här! ??

    VPN gör mig till amerikan/ungrare/schweizaren/lite allt möjligt.

      VPN for the win!!

    Svensk lasare i England!

    Nya Zeeland 🙂

    England- London här 😀

    Norge! ??❣️

      Alltså längtar så tills man kan resa i Norge igen. Vackraste landet.

        Enligt dig ja, finns många länder som är Vackrare än Norge, och deras dialekt usch för den.

          Och jag har jättesvårt med den ryska dialekten.

          Vilken av dialekterna tänker du på?

          Menar du språket, norska?

      Jeg er også norsk! Leste flere svenske blogger da jeg bodde i Sverige men følger nå bare denne bloggen.

    Finland! 🙂

    Vad innebär ”användare”?
    Är det olika IP-adresser? Antalet individuella enheter? Eller en blandning av dem?

      Och över hur långt tidsspann? Ett år eller sedan start? Oo

    Svensk läsare från Italien här!

    Oui,France

    Vilken skillnad det är nu i systrarna Graafs kommentarsfält när de är hemma och kan moderera.

      Vad bra!
      Folk har inga spärrar alls längre

    Saturnus här!

      Va är det sant!? JAG MED!!
      Har inte träffat på en fellow svensksaturn förut, jag trodde att jag var den enda!
      Vi måste ju träffas på en fika eller nåt ju. Tur att corona inte härjar här så att vi faktiskt kan göra sådant utan att bli sågade vid fotknölarna.

        Vad fikar man på saturnus? Och vilket är bästa fikastället?

          Det finns nån ordvits här nånstans, ska bara komma på den. Återkommer.

            Har du kommit på en bra ordvits än, du gav väl inte upp när du fick se mitt svar? 😉

          Man fikar med det ni jordlingar fikar med såklart. Det blir oftast saturnusbullar, månkaka och godis från MilkyWay. En och annan space cake åker ner ibland 😉

          Bästa fikastället finns på A-ringen, där har man panoramavy över hela solsystemet. Annars tycker jag om ett fik som ligger på Enceladus. De har absolut bästa servicen, där tog det inte lång tid innan de lärde sig mitt efternamn.

            ??

        Ni ska inte göra det ändå pga solidaritet.

          Helt rätt! Är det okej om vi sitter på en uteservering och håller minst 2 meters avstånd?

            Och munskydd innanför rymdhjälmen

              Nu blev jag förvirrad. Rymdhjälm?
              Hur tror du att modet ser ut här egentligen?? Är det något ni själva använder där borta?

    Estland här ?

    Jajamen, Irland här!

      Jag läser också från Irland!

        Bor ni permanent på Irland? Är ni irländare som kan svenska?

    Yes Belgian här 🙂

      Belgian?

      Also reading from Belgium, not Swedish though.

    Har tillbringat vintern i Indien i 10år,tyvärr inte i år.Läser alltid din blogg både i Sverige och Indien,men det syns tydligen inte?

      Med tanke på att du troligtvis är bloggbevaknings enda läsare i indien så syns det inte nej..

    Skåne här

    Är inte Clara lite småkorkad?

      Ganska stor korkad kommentar

      Jag tror att man måste vara det för att vara troende.

        Att komma med ett sådant påstående är inte heller det smartaste…

        Typisk svensk kommentar

          Kanske för att den är skriven av en svensk, på ett svenskt tangentbord, i ett svenskt hem, i Sverige och i ett svenskt kommentarsfält?

          Blir lite konstigt om det skulle vara typiska brasilianska kommentarer som skrivs här. Tycker du inte?

    Svensk i Estland! Syns inte heller i listan:)

    kina här

      Usch för Kina tack vare de lider hela världen, sen att de förbjöd WHO att komma och undersöka virusets ursprung säger en hel de om de där borta. Skulle inte bo där om någon ens erbjöd mig miljoner. ???

        Hoppsan där var det någon miljard som åkte med över samma kam…

    Om man på sociala medier över hela världen kritiserade mitt lands president hoppas jag att det varit en ögonöppnare för mig och att jag inte varit en av dem som måste berätta att jag minsann kommer att UNFOLLOW.

      Om det inte är så att man sympatiserar med åsikterna

    Ja jag läser din blogg från Spanien!

      Hej från barcelona!

        Hej från Mallorca!

    ??

    Svensk i Spanien

    Svensk i Tyskland!

    Svensk i USA.

    Australien här

      Strongt att vara vaken innan 7!

        Klockan går baklänges i Australien.

          Ja? Det är måndag morgon där, jag är väldigt medveten om det

            U peso.

    ?????

    Svensk i Danmark!

      Var jag med fram till för ett år sen då jag flyttade tillbaka över sundet! Numera läsare från Malmö ☺️

    Svensk i Nederländerna här 🙂

    Belgien/Nederländerna här!?

    Jepp jag är en av dom 120 i Italien ?

    En av de 67 från Irland

    Ok, så vad vi lärt oss idag är att bloggbevakningen inte har en enda läsare som bor i Sverige.

    VPN kan göra mig till Tysk eller Tjeck, osäker på vilket, men jag är här hemma i Svedala.

    Nu har jag inte sett så många bilder på vare sig Klara eller dig Camilla, men tycker ni är lite lika varandra – kanske är liknande drag eller så. Eller så är det inte alls så och jag har bara sett för få bilder haha

      Tycker också de liknar lite grann ?

    Vad är det som definierar en användare? Hur mäter man dem?
    Om jag använder VPN och byter IP-adress 30 gånger om dagen, räknas jag som 30 användare då under den dagen? För att bli 30 nya användare dagen efter?

      Fråga Isabella L ?

        Nej, jag frågar alla här.
        Skulle jag vilja fråga Bella så tar jag och vänder mig till hennes plattformar, tack så mycket.

          Ojdå 21.35, här nådde ironin inte hela vägen fram! 😀

            Åh, hon går på snön på Lidingö. Vilken dam!

    Är Bellas Excel-ark framme igen? Instagram har/hade fullt med kommentarer om Dubai, inga på bloggen (antagligen pga att den modereras). Men senaste inlägget från idag nämner noll om resan eller vad hon gjort under sina dagar borta. Istället lägger hon in en blänkare om eventuella barn:
    ”Det vore fantastiskt roligt att få ett barn till, kanske redan i år.”

    Ser redan hänt-extra och Aftonbladets rubriker framför mig ?

      Om folk bara slutar kommentera om henne så kommer aftonbladets rubriker sluta.
      Kan vi inte bara gemensamt komma överens om att göra Bella orelevant det här året?

    Genève, Schweiz här

      Jag saknar Genève, bodde i en förort till staden i ett års tid för några år sedan. Jag hade planer på att åka ner och hälsa på men när coronan kom så blev det inte av.

      Samma! Eller, just nu bor jag på franska sidan, men jobbar i Genève fortfarande.

    Luxemburg här

    Svenk i Malta ??‍♀️

    Svensk i Frankrike

    Italien ??‍♀️

    Disneyland.

    UK här.

    Ja, svensk i San Diego. Men tittar bara in här ibland för att jag känner dig. Vet inte vilka de flesta människorna du skriver om är 🙂

    Svensk i Sverige! ??‍♀️
    Nån mer här?

      Jag??

    Svensk i Tjeckien ??‍♀️

    Kanada här!

    Japp jag är en läsare från Aix en Provence i Frankrike. Har bott utomlands i 15 år men fortfarande väldigt svennebanan ?

    Hej fran Italien-Firenze! ?

    Jag var en USA läsare för ett år sedan. Nu är jag på svensk mark

    Australien här ??☀️?

    Jepp, USA

    Skriver från Nordpolen

    Svensk läsare i Dubai ?

    Jag läser från Norge 🙂

    Svensk boende i Oslo 🙂

    Läser från Skottland

    Svensk boende i Sydkorea ????

    Svensk på Cypern

    Svensk har i spanien!

    Jeg er norsk og bor i Danmark ?

    Svensk i England!

    Svensk i spanien!

    Svensk/jugge i Frankfurt am Main ?‍♀️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.