Hur likt är för likt?

Therese Lindgren la upp det här inlägget där hon gör reklam för Lensways blåljusglasögon**, med bilder på sig själv och sambon Anders, toppat med ett gästspel av familjens hundar.
Hur mycket tror ni hon inspirerats av det här inlägget av Jordan & Kemper?

**Är det verkligen farligt med blåljus? 
Kan det skada ögonen?
Riskerar vi att på lång sikt bli blinda och behöver vi alla omedelbart införskaffa blåljusglasögonn?

Det korta svaret är nej, det mänskliga ögat tar inte skada av det blåa ljuset från mobiltelefonen, det skriver David Ramsey, som är speciellist på näthinnesjukdomar och direktör för ögonforskningsavdelningen vid Lahey Hospital för Harvard Medical School. Han reder ut frågorna i den här artikeln från www.nyteknik.se som publicerades 2019.

Det är sant att man kan ta skada av blått ljus, men bara om olika celler i kroppen överexponeras. Men det blåa ljuset från elektroniska enheter som smarta telefoner, surfplattor, bärbara datorer eller tv-apparater, skadar varken näthinnan eller någon annan del av ögat, enligt Ramsey.

”Det är osannolikt att det här blåa ljuset skadar näthinnan. Konsumentelektronik är inte skadlig för näthinnan på grund av mängden ljus som utsänds. Industriella källor av blått ljus är avsiktligt filtrerade eller avskärmade för att skydda användarna”, skriver han.

Tack för tips!

138 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hur mycket hon inspirerats? Hur kan det ens vara en fråga när hon kopierat det rakt av? ?

      Nejdå! Jag kan se jättemånga skillnader ju!
      Therese ligger på ett vitt lakan istället för grått och på hennes bild är det hon som har den rosa tröjan och inte mannen.
      Therese ler så mycket så att hon blundar på tre av fyra bilder, medan den andra bara gör det på en bild.
      Therese sticker aldrig ut tungan, vilket den andra tjejen gör på två bilder.
      På Therese bild har båda silvriga bågar, medan det andra paret har ett par i silver och ett par svarta.
      Den andra tjejen har halsband på sig, det har inte Therese.
      Therese gör också TVÅ pussmunnar, medan den andre tjejen bara gör en.
      Man kan se andres tänder på på varje bild, det kan man inte göra på den andra.
      På en bild är Therese ena hund med, de andra har inga husdjur i bild
      Och slutligen så ligger Anders till vänster om Therese, på den andra bilden ligger killen till höger

      //Någon som var besatt av fin fem fel i barndomen 😀

        Haha, älskar din kommentar!

        ”På Therese bild har båda silvriga bågar, medan det andra paret har ett par i silver och ett par svarta.”

        Fel, Thereses bågar är genomskinliga, inte silver 😉

    Off topic! Är det inte liiite olämpligt att Sandra Beijer nu skriver krönika på gp:s kultursida där hennes nya kille är kulturchef? Fanns det verkligen ingen annan som kunde skriva om tonåren och att det är en tid som präglas av starka känslor – ett av de plattaste ämnena som finns

      Reagerade också på detta. Även om Sandra är en duktig skribent kan en fundera över lämpligheten i detta.

        Äsch!

        Varför då? Sådant där förekommer ju verkligen precis överallt. Det finns inte en enda krönikör som inte fått jobbet genom kontakter.

          Fast det måste väl ändå va etisk skillnad mellan kontakter i allmänhet och att få jobb genom personen man har en intim relation med?

            Fast varför är det ett problem?

              Tycker inte du att nepotism är ett problem?

                Det hade blivit mer problematiskt om Sandra var en ”vanlig influencer” som inte kan skriva ett instagraminlägg utan stavfel, syftningsfel och annat dåligt skrivspråk som ofta förekommer i texter av ovana skribenter. Detta är ju verkligen inte fallet för Beijer den här gången. Just detta tyckte jag inte var något märkligt alls. Bra krönika ju.

      Har du missat att Sandra är författare som skrivit böcker om precis det? Och även skriver en tv-serie just nu om det? Måhända att det var enkelt tillhands att ta Sandra men hon är ju inte på något sätt opassande för att skriva om ämnet.

      Varför? GP är ju inte en statlig myndighet direkt. De kan väl ta in vems texter de vill hur de vill. Tänk dig tvärtom, att hon och en massa andra i lilla ankdamms-Sverige inte får jobb på grund av att någon släkting/partner/ligg jobbar i samma bransch.

      Reagerade också. Blir väll lite kulturkrock?

      Om GP ville ha en krönika om tonårskärlek är väl Beijer klockren att skriva den? Vore typ tjänstefel av Werner att inte föreslå henne eftersom han vet vad hon jobbar med.

      Kör Beijer!

      Haha, vänta bara tills du får höra om politik 😉

        Å nej, inte en till Al…?

        Fast jag tror inte jag är så poppis ändå, så kan byta nick.

      Är hon fast krönikör där nu eller är det bara en engångsgrej? Känns jävligt sunkigt ja.

      Finns så otroligt mycket nepotism, detta är knappast ovanligt. Däremot kan man ju ändå säga att Sandra har stått på egna ben i väldigt många år. Hon är publicerad författare och har skrivit krönikor förr för andra tidningar. Så man behöver inte fundera i banorna att någons ”lilla flickvän har trippat in och fått förtur” tänker jag…

      Finns ingen mer passande författare i Sverige som hade kunnat skriva den krönikan, möjligtvis Katharina Von Bredow. Nej tycker Sandra var jättepassande!

      Nej, hon skriver om ett ämne hon verkligen behärskar och skrivit om många gånger tidigare. Ämnet i sig är verkligen inte platt. Det verkar mest som om du letat efter något att gnälla på, och sen ytterligare något att gnälla lite till på.

    Ungefär som Biancas copycatföretag Caia!

    HUR är det möjligt att Perfect Day har gått back 48 000 000 kr??? Blir det inte per automatik konkurs då?? Någon som kan förklara detta?

      PD har skrivit av en tillgång som var värderat till 42 Mkr (dotterbolaget som gick i konkurs). PD har ägt aktierna i det bolaget upptagna till 42 Mkr och efter att det gick i konkurs skrev de ner värdet till 0 kr. PD har sålunda inte haft 42 Mkr i kassan att disponera eller gjort rörelseförluster med det beloppet utan det är en bokföringsteknisk åtgärd.

        Har de förvärvat aktierna gratis från början? Eller varför är det ingen big deal?

          De har startat bolaget själva så de har inte köpt aktierna för något annat än kvotvärdet. Sedan har de nog själva värderat upp bolaget. Se kommentar nedan.

        Varför gör man en sådan överskrivning? Vad fyller det för syfte?

          Man skriver upp aktierna med så mycket för att blåsa upp balansräkningen. Bolaget ser ut att vara värt mer än det är. Uppenbarligen var ju aktierna värda noll eftersom bolaget gick i konkurs.

    OT. Tycker synd om Maggan som hintar både i blogg och på insta om någons (?) ex som talar illa om sina barns mor.

      ☹️

      Hon verkar verkligen haft det tufft under förra året ?

        På vilket sätt?

    Det handlar inte om att ögonen tar skada av blått ljus, det handlar om melatoninproduktionen. Testa själv att undvika blått ljus (alla skärmar) på kvällen 4h före sänggående.

      Men nej, inte ens här stämmer det.

      Denna myt blev skapad från spekulerad teori som inte var helt ologisk om man bara funderade lite snabbt på det, men när man verkning tog i tu med att forska på det så låg inget bakom det utan resultaten visade sig vara de raka motsatta.

      Blått ljus signalerar skymning, gult ljus att det är mitt på dagen. Alltså om du vill bli trött så ska du signalera att solen är på väg ner.
      Så ditt nattläge som skiftar färg på ljuset gör saken värre. Det är alltså bättre att behålla den blå färgen även på kvällen.

      Vad som dock verkligen fungerar är att dra ner på ljusstyrkan så mycket som möjligt.

      Och har du ett nattläger som skiftar på vad som är vitt och vad som är svart så att tex det blir svart bakgrund med vit text, då har du något som fungerar.

      (och kanske inte heller ha en ljuskälla på kort avstånd från ögonen som man har paddor och mobiler.)

      Så att minska på det totala ljuset är det som hjälper och gult ljus stjälper. Men bara lite. Färgen verkar, oavsett vilken du väljer, påverka minimalt. ?

        Det där kunde jag också ha googlat fram.

          Tycker att det var schysst av Hmm att skriva ner det så jag slipper googla.

          Jaha! Tack för info, eller något. ?‍♀️?

          Men jag behövde inte googla det, och nu slapp du också. ☺️

        Vad bygger du ditt resonemang på? Jag hittade en studie av möss, som för övrigt är nattdjur, som visar det du skriver. Det är tunt, mycket tunt.

          Åh jag vet inte var jag har de studierna insorterade någon stans. Ska se om jag kan hitta något om en stund när jag har bättre tid så att jag kan länka dig om du vill?

          Du kan börja och nysta här så länge….

          https://time.com/5752454/blue-light-sleep/

            ”Does the new study change that theory?

            Animal studies should always be taken with a grain of salt, as they often do not translate directly to human behavior. And there are additional caveats to this particular paper, says Dr. Cathy Goldstein, a sleep specialist at Michigan Medicine. The researchers looked specifically at cones in the animals’ eyes, which detect color, instead of melanopsin, which senses light and is central to the issue of melatonin secretion.

            They also kept light levels dim, regardless of color, which may not reflect the bright lights of electronics.

            And finally, though mice are frequently used in sleep research, Goldstein notes that since the rodents are nocturnal, they may respond differently to light than humans do. Taken together, Goldstein says these conditions mean the study’s results apply only to a very narrow set of circumstances and metrics. “For this to get extrapolated to saying ‘blue light at night isn’t bad for you’ is a little bit of an extension,” Goldstein says.”

              Med andra ord så är det inte på något sätt bevisat att blått ljus inte stör melatoninproduktionen.

                Men alla vågländer kan vara skadliga för dig, även den ”blå”….

                Du får nog nysta vidare på egen hand. Detta tar för lång tid för mig att sätta in dig i, i ett kommentarsfält på en blogg.

                  Nyckelordet här är KAN.

                  Du behöver inte sätta mig in i någonting alls, jag har ganska många hp i både kemi och fysik 🙂

                    Det tror jag inte på.

                ”After exposing mice to lights that were different in hue but equal brightness and assessing their subsequent activity, the researchers concluded that yellow light actually seems to disturb sleep more than blue. Warm-toned light, they hypothesized, could trick the body into thinking it’s daytime, while cooler blue light more closely mimics twilight.”

                  På möss, ja. Läs citatet från artikeln du länkade ovan.

                    Och? Den mesta sömnforskningen görs på möss.

                  Och på hästar ska man ha rött ljus för att inte påverka deras melatonin produktion, och absolut inte blått ljus. Så det är nog skillnad på djur och djur (människa)

              På tal om att följa en länk, inte vara van att läsa studer och sedan tolka det fel…….

              @Anonym / 13:34
              Men hur läser du nu? Goldstein säger inget om att blått ljus kan skada melatoninproduktionen. Han vill vara tydligt med journalisten att blått ljus alltid är oskadligt. Han säger att blått ljus kan vara skadligt under andra omständigheter och det är ju bara ett stort självklart daah på det. ??‍♀️

          Och här….

          https://www.manchester.ac.uk/discover/news/researchers-discover-when-its-good-to-get-the-blues/

          Detta får räcka. Jag orkar inte leta upp via scollargoolge.

            *Google Scholar

        Intressant! Kan du inte posta källor på detta? Tycker källor är underskattat i kommentarsfält faktiskt. Läser man något sånt här vill man kunna styrka det för sig själv.

          Se mitt svar 13:09, men jag tror att ni hittar en hel del själva om ni letar på nätet på engelska.

            Ja, men det var inte min poäng. Såklart kan vi googla själva! Ville bara uppmuntra att direkt posta med ett par källor när man skriver sådana här ”faktatunga” kommentarer. 🙂 Men som du skrev till den ovan, posta gärna när du får mer tid! 🙂

              Förstår hur du tänker, och jag håller till stor del med, men förstår också att detta är en blogg där man lite snabbt säger ur sig saker och att lägga till källor tar, iaf för mig, rätt mycket tid, om jag inte vet exakt var jag har dem. ??

              Mycket som jag har ligger dessutom bakom betalväggar, så då ska jag också leta upp en referens som ligger fritt upp för alla. Hoppas du förstår. ?

                Japp, förstår hur du menar! Det blir ju dock värdelös information för oss som läser här i kommentarsfältet då man inte kan köpa det rakt av just för att det är ett öppet kommentarsfält på en skvallerblogg där vem som helst kan skriva vad som helst.

                Men förstår om du inte orkar lägga tid på sånt.

                  Ah, ja men jag hoppas att ingen köper något rak av från någon, inte minst från mig. Man ska allt bakgrundskolla allt själv.

                  Och ibland kan även länkar vara vanliga då många tar dem som ett kvitto för att det man säger är sant men om man följer länken, vilket få få gör, så ser man att det står något annat där också.

                  Ett annat problem som jag ser det blir att om man fått en länk och inte är van att göra reaserch så förser man inte att ofta så finns där också studier som säger raka motsatsen till vad en annan har sammanfattat.

                  Så jag håller inte ringt med om att det blir värdlöst. Jag eller någon annan kan ge folk en fingerring på vad de själva ska undersöka och sätta sig in i. Finns där någon mer än den vedertagna åsikten som sprids allmänt men som en kommentator presenterar? Har forskningen kanske kommit längre än igår.

                  Och så har min eller någon annans kommentar, med eller utan länk, satt igång en nyfikenhet hos er och fått er att ställa nya frågor. 🙂

                    Och ibland kan även länkar vara vanskliga* då många tar dem som ett kvitto för att det man säger är sant ….*

                      Ett annat problem som jag ser det blir att om man fått en länk och inte är van att göra reaserch så förstår* man inte att ofta så finns där också studier som säger raka motsatsen till vad en annan har sammanfattat…*

                      Så jag håller inte riktigt* med om att det blir värdlöst. Jag eller någon annan kan ge folk en fingervisning* på vad de själva ska undersöka och sätta sig in i. Finns där någon mer än den vedertagna åsikten som sprids allmänt men som en kommentator presenterar? Har forskningen kanske kommit längre än igår…*

                    Och bara för att man får en vetenskaplig artikel så är det inte säkert att man förstår resultat, analys och slutsatser om man inte är van att läsa dessa. Ser allt för ofta folk som tolkar ett resultat helt ur kontext och helt utan att tänka på saker som korrelation eller kausalitet osv. De ser ett resultat i ett abstrakt (eller ser en artikel i media som hänvisar till en studie) men vad diskuterar författarna kring resultatet osv. Det är inte så lätt som att forskning kommer fram till att något är ”bra” eller ”dåligt”.

                      Exakt!

                    Det är väl i för sig Camilla som startar igång något man behöver researcha och blir sugen på att undersöka med sitt inlägg och sin frågeställning då.

                    I mina ögon blir det inte speciellt värdefullt att läsa någon form av fakta i ett kommentarsinlägg om jag inte får en aning om var personen hämtat det ifrån. Jag vill ju veta var i från just DEN specifika faktan kommer ofta, för att ens kunna ta till mig inlägget.

                    Men absolut, någon kanske blev nyfiken av din kommentar. Kan man sin källkritik så tror jag inte heller man köper något rakt av bara för att det finns en länk med i sammanhanget.

                      Jag är alltså första anonym. 🙂

                      Vi är helt överrens. ??

        Håller med dej här.
        Studier visar att du faktiskt INTE påverkar sömnen om du ligger och fibblar med telefonen i sängen. Inte pga ljuset i allafall.

        Fast det där stämmer inte, forskningen har bevisat att blått ljus signalerar ”dagtid”. Satchin Panda är en av Nobelpristagarna för upptäckten. Det är därför mobiler idag justerar det blå ljuset till gult, just för att inte störa melatoninproduktionen. Men det övriga om att minska ljuset är helt korrekt, men varmt ljus (orange) påverkar inte alls i samma utsträckning.

          Om man studerar naturen och vilka vågländer som finns under olika tidpunkten under dynget så verkar de nya rönen stämma bättre.

          Vi får väl se vad man kommer komma fram till när allt är sagt. Jag tror helt enkelt att forskningen som bedrivits inte har varit tillräckligt omfattande än.

        Det stämmer visst det. Kroppen är inställd att reagera på ljus så att man förr vaknade när solen gick upp och blev trött när solen gick ner, detta är pga melatoninet. Så om du har skärmar och ljus igång stimulerar du för kroppen att det är dagtid och det påverkar din nattsömns. Därför upplever många också positiv känsla med dessa ”sol-uppgångs-lampor” eftersom kroppen svarar på ljuset innan larmet går, jämfört med om man vaknar i ett mörkt rum och sen ska tända lampan.

        Prova jobba varje dag i ett rum med svagt ljus i 1 vecka så kommer du känna hur det påverkar sin kropp att inte få ordentligt med ljus under dagen.

      Neb precis. Jag har aldrig hört någon debatt om ögonen, problematiken med blått ljus handlar väl alltid om hjärnan etc…

      Därför man har på läsläge på telefonen ☺️

    Är det bara jag som tröttnat på Therese?
    Hon var roligare för med vloggar och sånt.
    Nu är det bara clickbaits videos och puffa till håret.
    Tråkig!!!!!

      Jag tyckte Therese var som bäst typ 2016 när hon var relativt nydumpad men ändå hade ”repat” sig och man fick följa med henne till byggvaruhuset titt som tätt för att hon hade nya projekt på gång hemma ?

        Och alltså att hon gjorde projekten själv inte lejde någon som gjorde dem åt henne.

        Har jag blandat ihop henne med någon annan, eller såg man ett tag rubriker och diskussioner kring att hon betedde sig konstigt efter att hennes kille gjort slut? Typ parkerade utanför hans port varje dag, tittade på lägenhet i samma trappuppgång, förföljde honom och sånt? Jag har aldrig följt henne så jag vet inte, men har ett vagt minne som flyter omkring i hjärnan.

          hahaahahah ja trodddeee verligen de va Therese på andra bilden med. Men varför sticker det i icke influencers ögon när andra gör reklam? Man tjänar ju pengar. Hade gjort samma sak.

          Sådana rykten har jag aldrig sett. Däremot så mådde hon ju fruktansvärt dåligt efter uppbrottet, det måste ha varit hemskt för henne. Kanske beter man sig inte helt rationellt då, men att hon skulle parkera utanför hans port och sånt tror jag inte. Hon hade väl inte ens bil då utan lånade sin mammas ibland när hon skulle renovera om jag minns rätt…?

          Parkerade utanför hans port, hon kanske väntade på att han skulle komma ner med något hon glömt i lägenheten eller liknande? Ibland finns det ju en anledning att åka hem till sitt ex liksom.

        Jaaa och när hon testade olika sminkmärken och såg hur länge sminket satt på plats! Therese var helt klart som bäst då det precis hade tagit slut med Anders..

      Svårt att hålla sig relevant så
      Länge när innehållet är en själv. Och alla dessutom jämnför en med innehållet hon blev poppis genom…

      Tycker tvärtom. Hon har utvecklats och vuxit, inte alla som gjort det, tyvärr ?

      Tyckte länge att hon var en av få influencers som var trovärdig och hade ärliga samarbeten som inte kändes varken hetsiga eller helt tagna ur luften. Den bilden har dock ändrats enormt när hon t.ex. snackar goja om antiinflammatorisk mat och annan pseudovetenskap, och nu detta med blåljusskydd som det inte finns mycket vetenskapliga belägg för. Känns som hon sprider mycket rädsla i onödan och hennes snack om mat kan nog trigga igång ätstörningar hos många som tittar på henne.

      Älskar henne! Hon är genialisk i nästan allt sitt content.

      Gillar inte clickbait-thumbnailsen och hennes underliga samarbete där de lottar ut en hög med Appleprodukter, men kan leva med det.

    Det är extremt likt; t o m färgerna på tröjorna även om det är tvärtom. Men det här stör jag mig inte lika mycket på som en kopia av en annan vara (oavsett vad). Dock kan man diskutera upphovsrätten för bilder.

    Sen är jag imponerad över att någon ens lyckats hitta detta! Eller är Jordan & Kemper extremt kända (har aldrig hört talas om dem innan)?

      Det är väl samma färger och ljus som Therese alltid har i sitt instagramflöde numera, så kan förstå att hon gillade det och knyckte det rakt av. Sjukt tråkigt med såna flöden dock, känns inte genuint. Följer inga sådana konton längre, vill ha mer genuin variaton!

    Ska man kolla så noga så är hela Instagram plagiat. Alla ser ju likadana ut, gör likadana saker och poserar eller tar en bild på likadant sätt.

    Vilken optiker-kedja tycker ni är bäst och varför?

      Försök inte!

      Smarteyes

      Snark.

    Så har de båda glömt reklammärka.

      Fast på Instagram så ser man reklammärkningen för Therese inlägg. Vet inte varför det blir annorlunda här i bloggen?

    Är Forni och Tungården fortfarande vänner? De umgås aldrig verkar det som och verkar ha helt olika syn på livet och föräldraskapet..

      Någon utav dem är gudmor till den andres barn iallafall ? men just nu är det väl bara bra att dem inte ses ?

      På vilket sätt har de olika syn på föräldraskap och på livet? Vet att Forni skickar iväg ungen titt som tätt, men har inte nån koll alls på Tungården.

        Jajamen barnet var hos sin farmor och farfar i helgen igen så Forni kunde få sova! ? Hon måste vara den flunsamorsan som umgåtts minst med sitt barn? Stackarn som börjat på förskolan innan han ens var 1 år gammal så Forni kan återgå till att flytta kontor.

          Wow, det här reagerar till och med jag på och jag får ändå ses som en ganska ”slö” förälder. En influencer kan knappast ha behov av att sätta ingen på förskola innan 1 år, hur fan fick de ens igenom det? Måste man inte ha särskilda skäl?

        Tungården verkar ta saker lite mer med klackspark om man säger så.. och verkar förstå att små bebisar och barn förändrar ens vardag, man är trött och man kan kanske inte fira nyår barnfritt längre.

    Mängden blått ljus som ögat utsätts för när man går ut i solen är flera gånger högre än från någon skärm ens kan komma i närheten av och sol och blåttljus är något som är viktigt för ögonen att exponeras för, för att bibehålla god syn och är direkt avgörande att ögat utsätts för när man är liten så att man inte blir blind.

    Röda trötta ögon beror mest troligt på vinkeln vi håller ögonen på när vi läser på en skärm och att vi tydligen inte blinkar lika ofta eller effektivt när vi sitter framför skärmen. Så vad som är mer avgörande än något, och minskar och risken för att inte lika lätt bli långsynt (minska risken för ålderssynt) är att skifta avståndet för en fokus, dvs titta upp och fokusera på objekt längre bort ofta och regelbundet.

    Man kan dock bli blind om man stirrar rakt in i solen eller tex i en svettslåga, temporärt eller permanent och det är väl denna sanning och därför som att det finns en rädsla för starkt ljus som glasögontillverkarna vill dra fördel av. Mycket fult tycker jag.

    Din stavning ?

    Varför inte bara ha på blåljusfilter på telefon och platta så slipper man köpa glasögon? Eller har jag missat något…?

      Ja, det finns ingen orsak till att ha ett. Man kan lite göra som man vill här. Välj den färg på ljuset som du tycker är mest behagligt för dig. Allt annat kvittar.

        Men hur kommer det sig att det finns ett sådant filter installerat i mobilen om det ändå inte hjälper? Jag förstår inte?

          Det är väl lite som att man kan välja mörkt eller ljust tema på många appar. För en del är det behagligare att ha mörkt tema, för andra ljust, en del gillar blåljusfilter.

          Det kom till för att forskare, utan att ha gjort några studier om det utan det var deras spekulationer på kammare, påstod att det skulle störa sömnen och då valde tillverkarna att lägga in ett sådan filter för att det var en enkle fix för att minska oron hos användaran samt också en snabbt och enkle sak att lägga in för säkerhets skull innan man visste mer om hur det verkligen ligger till. Det säkra före det osäkra.

          Det var helt enkelt enklare att gå med flödet än att gå emot det innan man visste säkert eller föröka motbevisa hur det något, och det gjorde som sagt inte heller någon skada att lägga in det.

            Tack för svar!

          Vet inte om det hjälper för något öht men jag tycker att det är skönt att aktivera blåsljusfiltret när jag ligger och scrollar i mörkret på kvällen. Skönare för ögonen.

        H.M.M.

    100%

    Toftby släpper sneakers på Ellos läste jag precis hos Mona. VEM vill betala 1000 (!!!) spänn för dessa när man får märkesskor som inte kostar så mycket?

      Imponerad över att Ellos vill samarbeta med henne överhuvudtaget. Rätt stor satsning med någon som inte speciellt het.

        *är

    Kan man få rynkor av ljus från dator och mobil? Skadar det hudcellerna på något vis?

      Nej, detta är en annan myt som hudvårdsförsäljare vill sälja på oss för att de ska tjäna mer ägnar på oss. Extra kräm och smör som vi inte behöver.

      Jag lade upp ett par länkar på en annan blogg som slog hål på den här myten. Det var betydligt mer troligt att påverkan på hyn och huden kommer från att du sitter med din skärm nära ett fönster med solljus och strålningens som kommer genom det än att det skulle komma något strålning från en skärm som kan påverka din hy eller hud. ??

        …hudvårdsförsäljare vill sälja på oss för att de ska tjäna mer pengar* på oss. Extra kräm och smörj* som vi inte behöver….*

        Åh tack för svar! 🙂 Har nämligen fått höra det från en hudterapeut på Skincity men jag antar att det var ett köp-trick 😉

          Det är det enda de gör på skincity.

            Jo, det är ju ett vinstdrivande företag… Tycker dom har betydligt bättre kundtjänst och service än många andra företag i alla fall.

            Orka sparka in öppna dörrar och anklaga företag för att försöka sälja grejer.

          Hudterapeuter är inte experter. Det är en 1-2 årig yrkesutbildning med ytterst lite utbildning i kemi och dermatologi. De är i princip glorifierade säljare.

    Helt OT men var det INGEN som var med på Bookens matlagning i helgen? Att hon själv inte nämner det i sin Insta måste ju betyda att det blev fiasko.

      Om 14 av 15 platser var fyllda som någon skrev så var det ju inget fiasko.

        Varför skulle det bara finnas 15 platser?

          Och framgick det någonstans innan?

          Varifrån har folk fått infon att det var max 15 platser?

        15×119 kr ger en intäkt på 1785. Säg att hon betalar 44% i skatt och sociala avgifter, då är det en tusenlapp kvar som ska delas med firman CookTogether. En femhunka för flera timmars jobb skulle jag inte vilja kalla för något annat än ett fiasko. Med tanke på att hon fixade håret för detta event lär hon ha gått rejält back totalt.

          Men hon har säkert potatis hemma som räcker till midsommar.

      Tycker också det är skumt att ingen har mer info. 15 personer är väl BRA som en första satsning? Ganska kort varsel kan man ju tycka projektet hade med tanke på att det var en jäkla massa som skulle inhandlas i förväg. Ett liknande koncept i en något mer minimalistisk anda hade nog lockat fler.

      Men varken tack eller något sånt såhär i efterhand verkar konstigt. Kvantitet stod nog högre i kurs än vad Anna fick det att låta som i sina inlägg kring eventet i fråga.

        54 000 följare, det blir någon tiondels promille som var med. Räkna bort familjemedlemmar som anmälde sig, och de få vänner som finns kvar. Inte något vidare utfall.

        Jag tyckte också att det kändes som ganska kort varsel, iaf från det jag fick höra talas om det.
        Får folk veta det lite längre före det går av stapeln och inköpslistan inte är på 1 kilometer så tror jag nog att fler skulle delta. Plus ett lite lägre pris, det var lite väl saftigt.

    Man kan dock bli så kallat falskt närsynt om man använder mobilen mycket, som min optiker sa när jag var där. Ögonen blir väldigt ansträngda av allt smått och alla intryck via skärmarna. Men jag var närsynt redan innan såå.. ?

    Attans, jag som köpte såna här brillor med Thereses kod häromdan ?

    Hon sa i någon vlogg för flera år sen, att hon ville synas överallt (tidningar o.s.v) så Anders skulle sakna henne. Hon hävdade även för alla sina fans och Anders att hon dejtade 1 person till när hon började dejta Anders igen (för att göra honom svartsjuk). Vet att hon även berättat i en vlogg att hon försökte hacka sig in på Anders mejl.

      Varför hamnar inte kommentarerna rätt när man ska svara någon?

    Det är väl inte skadligt men jag tycker att jag blir mycket tröttare i ögonen när jag tittar på en skärm där jag inte stängt av blåljusfiltret. När jag lånar min mans eller min mammas mobil blir jag alldeles stirrig efter en stund. Det är kanske en vanesak men det är i alla fall väldigt skönt att ta bort det.

      Fast det har förmodligen mer att göra med din personliga preferens. Men kör efter det. Hur du känner det är allt som betyder något om vi ska se till hur långt forskningen har kommit hittills, så verkar det kvitta rätt mycket hur man väljer och mängden ljus på kvällen verkar varar det enda som är avgörande.

    Glasögonen är ren lögn och onödigt. Ljuset är inte farligt.
    Däremot är ljus viktigt för våran dygnsrytm och sömn. Stark ljus på kvällen kan påverka våran kropp och melatoninet vilket kan orsaka sömnproblem, men det är ju lätt åtgärdat genom att bara dra ner ljusstyrkan på datorn/mobilen.
    Det är lika skadligt att jobba hela dagen i ett rum med svagt ljus eftersom det också rubbar kroppens naturliga signaler.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.