Felicia Aveklew testar Caia Cosmetics Alla hjärtans Dag-produkter

Influencern Felicia Aveklew har publicerat en ”first impressions-video” där hon testar Caia Cosmetics produkter som släppt inför Alla Hjärtans Dag.
De allra flesta gånger då influencers släpper produkter så skickas de direkt till andra influencers eftersom det verkar finns någon typ av tyst överenskommelse om att man alltid lyfter varandras produkter, och alltid innan de hunnit testa dem.
Av den anledningen är deras åsikter ungefär lika objektiva som ett köpt reklaminlägg och bör tas med en stor nypa salt.
För helt ärligt, har ni någonsin hört en influencer yttra en enda negativ åsikt om innehållet i ett kollegialt översänt pressbud?

Av den anledningen blir jag så glatt överraskad av Felicia Aveklew, som här köpt hem produkterna själv för att prova dem, med syftet att ge följarna ett ärligt omdöme, snarare än att bjussa Bianca Ingrosso på lite gratis PR.
Det finns givetvis produkter i släppet som hon gillar, och några som kanske inte var för henne, men genom att göra den videon för följarna, så stiger hennes trovärdighet och tilliten följarna har för det hon publicerar.
Bianca, å andra sidan, verkar inte helt nöjd med det ärliga omdöme som Felicia ger i den här videon. Hon satte sig nämligen och spelade in en på Instastory där hon kom med förklaringar på i princip allt det som Felicia varit negativt inställd till i sin video.

Vad Felicia säger om produkterna i den här videon är egentligen sekundärt enligt mig.
Det är snarare ATT hon gör den som är kärnan i det här inlägget.
Influencers måste kunna ge andra omdömen än ”DET ÄR DET SJUKASTE JAG NÅGOSIN SETT!!” om varandras produkter om branschen ska behålla någon typ av trovärdighet, så två tummar upp för Felicia Aveklews video.

Om ni nu ändå vill veta vad Felica tyckte om produkterna och inte orkar titta på videon själv, så kommer här en kort sammandrag i punktform:

  • Borsten är densamma som Caia släppt tidigare, den enda skillnaden är det rosa skaftet. (Domed Powder Brush 03)
  • Alla blushes är åt det rosa hållet, med bättre och sämre pigmentering men saknar en som går åt det mer röda hållet.
  • Läppbalsamet har magnetisk hylsa vilket hon älskar, men i efterhand såg hon att man får väldigt lite produkt för det dyra priset.
  • 195 kr för ett läppbalsam låter lite väl dyrt, även att förpackningen är dyrare att ta fram.
  • Det har heller ingen doft vilket hon gärna hade önskat.
  • Läppglanset ”Beige gloss” påminner om Fenty Gloss.
  • Glansen ser ut som att de är väldigt pigmenterat i förpackningen, men på läpparna har de knappt någon färg eller doft alls.
  • Felicia gillar inte applikatorn, den är FÖR stor och för mjuk så de känns som att man inte har kontroll.
  • Den är även svår att få ner och upp ur förpackningen.
  • Felicia vill vara helt ärlig mot följarna och säger att ”det här var ingen gloss för mig. Den gillar jag inte.”
  • Pinky gloss och Golden gloss var bättre eftersom de hade lite lite glitter i sig, men hon ser inte riktigt någon skillnad i pigmentet mellan de båda glittriga.
  • Är det bara jag eller ser de identiska ut? undrar Felica avslutningsvis.
Skärmdumpar från Felicias video
Skärmdumpar från Felicias video

 

82 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Ja man har ju märkt många gånger att influencers hyllar produkter innan de ens testat och använt det. Bianca blir mer och mer icke-trovärdig med sitt falska och överdrivna sätt, i storys sa hon igår att en färg var hennes favorit och i nästa sekund var den andra färgen favoriten och asså vi förståååår inte nej nej nej… så löjligt, och så har hon såklart använt det i ett år.. eller inte.

      Finns ingen som överdriver så mycket som Bianca.
      Varje gång hon äter, testar en ny produkt eller visar ett nytt plagg så är det det godaste/skönaste/finaste hon ätit/prövat/sett i HELA SITT LIV!

        HUR kan Bianca vara så populär??

      ÄNTLIIIGEEEN någon som säger som det är!!!
      Älskar sånt! Mer guts åt folket!
      Felicia får ????? av ????? möjliga!

    Skönt med en ärlig recension!!!

    Sån jäkla tur att man är naturligt snygg och slipper dilemmat med vilken av alla influensers faaaantastiska och unika produkter man ska välja.

    Ps: Det där med naturligt snygg ska tas med en nypa salt då synen och ödmjukhet inte är mina starka sidor.

      Jag är naturligt ful men skiter i influensernas krämklet ändå.

        Samma här

      Det är väldigt skönt att ha dålig syn ibland!

    Margareta Grääs tester av smink är bättre!. Hon är mua så hon kan förklara varför dom är bra eller dåliga .

      Felicia är väl också utbildad MUA har jag för mig

      Margareta Grääs är det hon Margarin Diet ?

        Magdalena Graaf?

          Margaux Dietz? Så förvirrad just nu.

      Mua=makeupartist ?

        Mua = Beatrice

          MOGI ARE U OUT THERE????

            Perdy!

      Felicia är också makeupartist. Eller, ja, hon är åtminstone utbildad till det.

      Ganska mycket fjäsk för märken där med…

      Felicia är också utbildad MUA ☺️

      Felicia är också MUA efter ett samarbete med Färg

      Felicia har ju också pluggat till make up artist.

        Pluggat?

          Ja, hon har pluggat till mua?

            På universitet?

              Gymnasiet och högskola.. följde hennes kanal när hon höll på med det men det är några år sedan.

    För rosa rouge är inte fint!

      Jag förstår att Bianca, eller andra människor som tar fram skönhetsprodukter, vill helst ha mest positiva recensioner. Det är ju naturligt. Det jag inte förstår är varför så fort man får kritik, som dessutom är konstruktiv eller av egen åsikt, så går man in i försvarsställning och ska förklara allting?

      Acceptera bara att någon inte är helt nöjd.

        Håller med, gillar att hon sa att bronzern inte är så pigmenterad för det ska vara lättare att blenda, men på videos jag sett syns inte bronzern alls. Dålig ursäkt för dålig pigmentering…

        Sen att hon ALLTID går till personangrepp och säger man använder produkten fel?? Inte så att Clinique eller Benefit postar insta storys och pratar ner folk som inte gillar produkten..

    Jag förstår att Bianca, eller andra människor som tar fram skönhetsprodukter, vill helst ha mest positiva recensioner. Det är ju naturligt. Det jag inte förstår är varför så fort man får kritik, som dessutom är konstruktiv eller av egen åsikt, så går man in i försvarsställning och ska förklara allting?

    Acceptera bara att någon inte är helt nöjd.

    Väldigt bra med en ärlig recension! Hon var ju fortfarande trevlig liksom, och allt kan ju inte passa alla. Såg även på Biancas videor att det verkar gå trögt att få ur/in applikatorn på läppglanset, en sak dom kanske kan åtgärda till nästa gång.

    Kollade på Biancas försvarsvideo… hon ÄÄÄÄLSKAR och det jobbas in och bla bla. Det enda jag dock koncentrerad mig på var att hennes ansikte inte rör en min när hon pratar…

    Sen så kanske den här influensers inte har rätt heller? Så det blir ju aldrig rätt

      Fast vadå rätt? Det är ju hennes uppfattning, någon annan tycker annorlunda. Finns ju varken rätt eller fel? Sakerna kanske inte passade henne (och många andra) finns typ inga företag som har alla människor i målgrupp.

    195kr för ett läppbalsam haha, sjukt att folk köper skiten.

      Det värsta är väl att det är 16-åringar som lägger sitt studiebidrag på det…

        Mitt bästa bästa läppbalsam från Akademikliniken drar jag mig från att köpa nytt av, eftersom jag tycker det är dyrt. MEN det återfuktar och sitter kvar i flera timmar och förpackningen och applikatorn känns lyxiga. Det kostar typ 230 kr för 15 ml. Jämför med CAIA, 3 g för 199 kr (Skulle uppskatta att 15 ml är åtminstone 6 g, dvs. lite mer än en tesked och alltså dubbel så mkt som i CAIAs produkt).

          Måste tipsa om ett cerat jag älskar. Litet familjeföretag som heter Gustav och Linnea på Instagram. De är biodlare och gör cerat av bivax. Finns med några olika dofter.

            Jag vägrar köpa deras produkt av enda anledningen att han storsmajlar med en fet snusprilla i, på bilderna.
            Aslöjligt av mig, jag vet.

            Jaa håller med om Gustaf och Linneas bivaxcerat.
            Hållbar produktion från bin som i sin tur gör sitt fantastiska jobb med ekosystemtjänster och pollinering av våran biologiska mångfald.

      För den extremt lilla mängd också. Det var ju bara halvfullt.

      Jag lider av atopiskt eksem och extremt torr hud över hela kroppen inklusive läppar (och blygdläppar ?) och det bästa jag provat är forever livings aloe Vera-läppbalsam. Tar emot då de är ett MLM-företag, men har aldrig provat ngt bättre 🙁

        Samma här! Så jäkla bra men tar verkligen emot att stödja dem.

    Jag tänkte att Caia kanske skulle skrivit mer utförligt hur man skulle använda produkterna. T ex att läppglanset var till för att ha ovanpå en läppenna. Och att man behövde arbeta in blushen i huden och bygga upp färgen. Felicia kollade ju på hemsidan innan hon använde den om det stod någon instruktion. Jag tyckte Felicias video var en saklig och bra recension, sen tycker jag att Biancas visning av hur man skulle använda produkterna var bra, men att den instruktionen borde funnits på Caias hemsida.

      Ja det är ju enligt Bianca alltid fel hur andra applicerar deras produkter. Om det nu är så svårt att göra på deras ”rätta sätt” skulle det behövas

    Varför kan inte influenser ta kritik? Det är aldrig man ser ett stort företag (Hourglas, Nars etc) försvara sig. Hur bra än Bianca än tycker att Caia är kommer inte alla att göra det. Alla produkter är inte för alla.

      Hon är väl influerad av styvmamma Åsa…

        ???

    Om Bianca nu tycker att folk använder produkterna fel kanske hon kan börja skicka med en instruktioner med sminket.

    Bianca lovade ju dyrt och ärligt att i första paletten så var alla skuggor högsta kvalitet och de va därför den kostade nästan 700kr. Sen såg jag en forts impression på youtube och då va ju vissa skuggor inte ens pigmenterade. Och nån vecka efter de skulle dom göra om paletten men ännu högre kvalitet. Men hon hade ju redan valt högsta på alla? Antagligen bara i sin egna isåfall ? glad att jag inte gick på det

    Bianca köttar på den mörkare rosa rougen i sina storys, för att sen gå över till den ljusare, som hon ääääääälskar, drar några svep till på kinderna för att sen ”asså ni ser ju den är grym” ??‍♀️

      Pinsamt av Bianca

    aldrig sett bianca med läppglans men tydligen har hon haft det i ett år

      Undra om även läppglansen har dåligt pigment för att de ska vara ”färgen ska vara enkelt att bygga upp”

    även det flytande läppstiftet (som inte är alla hjärtans dag-kollektion) verkar ha för stor applikator enligt omdömen på hemsidan.

    Bianca uppskattade inte att Felicia tog avstånd och markerade öppet vad hon tyckte om festande Lovisa och Alice. Därför kom det aldrig ett gratisbud till Felicia denna gång. Tycker just därför det är coolt av (coola) Felicia att köpa själv och våga stå för vad hon tycker. Känns ändå som om hon är en av ytterst få influencers som vågar stå för sin egen grej utan att skrika ”SINNESJUKASTE JAG PRÖÖÖÖVAT!!!!!”

    I mångt och mycket så är hon framgångsrik Bianca, men hon verkar väldigt omogen för sin ålder.
    Att inte acceptera att hennes sminkmärke inte passar alla, påvisar endast att hon inte har ett vuxet beteende.
    Om Bianca köper en juice, som hon dricker ”rätt” i ett glas, men juicen smakar ändå inte gott, skulle hon då köpa samma juice igen? Tror faktiskt inte det. Konsumenten köper saker och ting som man gillar, och tycker att det är en bra kvalitet på varan, konstigare än så är det inte. Något som Bianca borde lära sig och inte bli verbalt oförskämd mot sina kunder.

    Är det ingen som tänker prata om glosset som flög av applikatorn, uppåt! Jag har aldrig sett det hända förut.
    Hur kan det ens ske? Det droppade ju av applikatorn uppåt??

      Jag har varit med om det med ett billigt läppglans från Revolution, som jag köpte från Asos. Helt sjukt haha, liksom gravity what’s that??

      gissningsvis luft underifrån som åker uppåt och får det att se konstigt ut.

        Luft från vad? Fritt strömmande luft eller luft från förpackningen?
        Jag köper inte luft underifrån, då ska hon ha en fläkt som strömmar rakt uppåt nerifrån och det varken hörs en sådan eller syns på övrig gloss.

        Its magic!!

          Eftersom hon med kraft trycker ner ”toppen” i behållaren för att komma åt ”medlet” så blir det ju ett luftmotstånd som gör att det kan bli luftbubblor emellan ”toppen” och ”medlet”, och luft bubblor letar sig alltid uppåt om möjligt.

          Vid 08,50 syns hur hon verkligen får ta i för att få ner ”toppen” (applikatorn) i flaskan så hon kommer åt ”medlet”, det är där det kan hamna luftbubblor under medlet som sedan letar sig uppåt.

    Ska man vara krass så är EN persons omdöme inte värt så mycket. Om däremot 100 personer har samma åsikt kan man börja ana en trend. Men hur många av de 100 som bara hakar på för att få vara med vet vi ju inte. Inte heller vet vi vad deras preferenser är i relation till våra egna. Summa sumarum är såna där ”tester” extremt godtyckliga och att bilda sig en egen uppfattning är att föredra. Men nu handlar det om smink, inte om världsfreden, så varför ens yvas?

    Jag är testat massa olika sminkmärken. Allt från budget till lyxsmink. Ibland har produkterna inte varit bra eller helt enkelt fallit mig i smaken. Vad får henne att tro att just hennes sminkmärke är så bra och bra för oss alla? Sedan förstår jag mig inte på hur hon menar på att folk applicerar produkterna fel. Hur svårt kan det vara att applicera bronser? Stå för att din produkt inte är superpigmenterad istället. Det finns många som hade köpt den ändå. Personligen föredrar jag smink med mindre pigment för en naturligare sminkning.

    Ja men hon måste ju så klart gilla sitt eget märke.

    Någon som kan tipsa om en bra mua som även gör håruppsättning till bröllop? Gärna i Sthlm/söderort!

    Älskar Felicia!!!

      Jag med! ???

    Fast det brukar ju Anty också göra så det där är ju inget nytt.

    fyfan vilken gullig skånska hon har

    Vad sa Bianca på sin story?

      Ja! Var kan man se det? Har någon sparat det, eller har du Camilla storyn sparad och kan lägga till den?

      Skulle uppskattas!!

    Men så lustigt tyckte typ samma o skulle Maila
    Kundtjänst o fråga om det skulle vara svårt att få in/ut applikatorn från förpackningen.

    Tyckte vidare oxå att den var dyr med tanke på märket , det var en kul grej att testa men inget jag köper igen , fick inte heller till glowet som de gör reklam för .

      Jag har köpt Läppglanset och ja det är så svårt som det ser ut. Men fin färg och glans dock 🙂

    Min kompis var här ikväll och visade alla tre läppglansen. Helt värdelös alldeles för stor applikator och supersvår att få upp. När man med våld får upp den smackar det till och en hel mängd gloss åker ut som små gnistor överallt. Måste blivit något produktionsfel. Superkasst!

      Kände samma konstigt att de missat det

    Även Johanna Johnson och Margareta Grääs på youtube har både köpt hem kollektionen själva och ger sina ärliga omdömen 🙂

    Inga jättar på influenserhimlen men väl värda att lyfta i sammanhanget ?

    Ärlighet är bra, att både lyfta det positiva och negativa samt stå för sin upplevelse (ex. ”det här var ingen produkt för mig”), annars blir det bara inflation av komplimanger och förutsägbara ord. Bra av Felicia, tycker jag!

    Blir faktiskt skapligt provocerad över hur influencers rövslickar Bianca och hennes produkter. De är VÄLDIGT noga med att tagga henne i alla dom storys de lägger ut på pressutskick som de fått från Caia och lägger till riktigt smickrande kommentarer riktat till Bianca. Känns verkligen som influencers bugar för Bianca för att få en delning eller ett omnämnande från hennes stora plattformar. De skiter fullständigt i om produkterna är bra eller inte.

    10 arbetsdagar har jag nu väntat på caias produkter, dom har inte ens lämnat det till posten än ! är så besviken! deras kundtjänst är värdelöst! väntat två dygn på svar !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.