Pengar mot tystnad?

Skärmdump från Insastory med frågan "Har folk betalat dig för att inte avslöja något"? Svar: Mm..

Personen bakom kontot @exonphspoilerse vet det mesta om dokusåpor och influenciskt deltagande och brukar vara först med sådan information.
Igår fick hon en fråga om ifall folk betalat henne för att inte berätta saker, vilket hon svarar jakande på.
Jag undrar vem och varför?
Vad kan vara så pass komprometterande att man är beredd att betala pengar för det? Och hur mycket?

Jag har aldrig blivit erbjuden pengar för att inte skriva om något, däremot har jag utsatts för diverse hot med syfte att tysta mig, men det fungerar inte, och kommer aldrig fungera. 
Antingen hot mot mig eller känslomässiga hot om vad vederbörande kan tänkas göra mot sig själv om jag inte slutar granska deras förehavanden.
En jäkla dårskap och som tur väl är, inte särskilt vanligt förekommande.
De allra flesta människor som jag skriver om, inser någonstans att de har ett varumärke som måste kunna granskas för att bli tagna på allvar, men tyvärr inte riktigt alla.

Jag har alltså aldrig blivit erbjuden pengar för att inte avslöja något, och inte heller pengar för ATT skriva om någon som varit villig att betala för att få den exponering som den här sida kan erbjuda.

Vad skulle NI vara beredda att betala pengar för?
Egna privata hemligheter?
Affärsmässiga oegentligheter?
Etiska eller moraliska snedsteg?
Pinsamheter på fyllan?
Ingenting överhuvudtaget?

84 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag kan betala för att slippa läsa om Blondinbella och Vlad <3

      Du kan slippa gratis genom att scrolla och låta bli att läsa.

        Fast de två får ju i princip alla sina pengar nu genom publiciteten här.

          Varför skulle de få pengar för det? Är inte så det funkar. De tjänar inte mer pengar för att det nämns negativt här eller för att du går in och kollar på deras instagram??‍♀️ Tvärtom har de förlorat massa samarbeten osv pga hur de omnämnts på sistone.

              ?

              Men gud! Vad hemskt!

      Ja en del om blondinbella är ju bara repititon för att påminna alla läsare om att cam hatar henne på ett personligt plan. De är ju inte ens intressanta att läsa bara tragiska för alla inblandade

        Läs afton blads artikel om robinhood

          Det har ingenting med bella att göra så varför skriver du om robinhood just under den kommentaren?

            Den kanske kom fel? Finns en länk längre ned. Pisspotta

    Hon har ju en heeeelt annan inside info än vad du har.

      För mig är hennes trovärdighet inte lika hög dock. Hon spoilar på bra om dokusåporna men allt detta om att det är drama hit och dit mellan olika profiler och att hon sitter inne på såååå mycket info att ”vi skulle bara veta”. Men att hon ”är för snäll för att gå ut med det”, men vi ”kaanske ändå får veta nångång om hon är på humöret”…Jag vet inte… Till en början fanns det substans i det hon sa och det var genuint men nu verkar det mest som att hon förstått vad som får igång hennes följare (och därmed hennes kassa) och gör därmed allt för att hålla kvar följarna och intresset. Känns som att hon många gånger nu hittar på och överdriver för att hålla följarnas intresse vid liv. Och folk nappar på det uppenbarligen. Jag kan ha väldigt fel men det är den känslan jag fått.

        Du har helt rätt. Har man följt henne ett tag märker man att själva spoilet snarare är hintar om att det kommer spoil eller att alla är i chock för att hon vet så mycket

        Som det med Diana och Jocke Lundells program – löjligt uppenbart att de tre kommit överens om att berätta för spoilertjejen om namnet på produktionen och sen låtsas vara ”chockade” för att hon visste det. Allt för att höja hennes status

      Men är det ens lagligt att ta pengar för att vara tyst?

        Ja- lagligt om du inte föreslår det själv- då blir det utpressning. Däremot är det korkat att göra då personen som betalar dig skulle kunna försöka anmäla dig för utpressning och använda överföringen på summan som bevisning. Så smartast låta pengarna gå i retur.

    Fast svarade hon inte senare att hon inte tagit betalt för att inte skriva om någon.

      Tror att hon sa att hon inte tagit emot det. (hon kanske menar typ swishat tillbaka)

      Förstör nu inte Camcas Scoop här. Hon har baserat ett helt inlägg på att framhärda att hon må ha principer men att ingen änsålänge angett rätt pris för att hon ska vika sig!

      Ja, hon har svarat flertalet hänger att hon blivit erbjuden pengar för att vara tyst men aldrig tagit mot. Det här ”mm” känns mer som att hon driver eftersom att hon så många andra gånger svarat nej.

    Finns nog inget i mitt liv som jag skulle ha behov av att mörka. Lever mitt liv på ett sätt som inte inkluderar sånt jag inte kan stå för.
    Visst har jag gjort jäkligt korkade och pinsamma saker, saker jag ångrar och sånt som ställt till det för mig och andra. Men inget jag inte står för varför jag heller inte har behov av att tysta ner det.

      Samma här. Min moraliska kompass kan jag omöjligt gå emot. Det har ställt mig i obekväma situationer många gånger när jag säger nej till något som känns fel men som andra inte ser något problem med.

        Visste inte att vi har en moder Teresa här som gärna berättar hur braaaaaaaa människa hon är.

          Varför så gnällig över att en person är bra? Är det dina egna tillkortakommanden som svider? Foka på dig själv så mår du bättre. Orka!

            Det är så motbjudande med personer som vill proklamera sin egen godhet och hur dom är SÅ bra när andra inte är det.

          ASG gud nej….om det nu var riktat mot mig. Jag har gjort massa galet hit o dit. Men gjort är gjort och det står jag för. Har däremot insett att jag mår så mycket bättre av att faktiskt inte göra knäppa korkade saker.
          Otrogen, var ju ingen hit. Lite jobbigt att hantera när det kom fram tex.
          Snott saker, om än under förhållande som inte var inbrott, rån eller dyl…inte smart och var högst onödigt och impulsivt men shit happens liksom.
          Andemeningen i mitt inlägg är att INGEN är perfekt och ALLA gör dumma saker. Skillnaden är väl att en del av oss har efter mycket om och men insett att när man gör saker ger det konsekvenser, beroende på vad man gjort så blir också konsekvenser därefter.

          Och ibland….tja, så gör man bort sig. Då är det så och att försöka mörka det gör det ju bara mer pinsamt i slutändan

      Har EN grej som jag inte vill ska komma ut. Men skulle aldrig låta mig bli utpressad för det. Kommer det ut så kommer det ut… jag får stå för det jag gjort. Men helst av allt ska det fan inte komma ut ?

    Fast vänta nu, du skriver ”vad personen kan tänkas göra med sig själv” och att det inte stoppar dig. Såna kommentarer ska tas på allvar, tänk om personen på riktigt skulle göra något så dumt som att ta sitt liv om du skulle avslöja något om hen? Tycker det känns riktigt fel att det här ska vara någon form av folkdomstol för människor med för mycket tid.

      Det händer nog tyvärr väldigt ofta att människor hotar med att ta sina liv när olika medier ska gå ut med nyheter om vad folk sysslat med för dumheter. Många saker förändrar ju människors liv helt, som exempelvis Paolo Roberto förra våren. Men samtidigt måste ju medier granska och rapportera.

        Nu är det här inte ”medier” utan en skvallerblogg. Aftonbladet och övriga mediehus gick ut med Paolo-nyheten efter att han gripits. Och om någon begått ett sådant brott att Camilla tycker att hens hot om självmord inte är något att ta hänsyn till är det polisen hon ska vända sig till, inte hänga ut personen.

        Dock måste jag säga att det ändå är komiskt att Camilla ser sig själv som någon som gör något ”större gott” för samhället när det enda hon bidrar till är hat, massa elaka kommentarer, letar fel på människor och skapar drev av ingenting. Helt sjukt egentligen hur hon då framställer sig som sanningens riddare.

          Jag tror du missuppfattar. Det är inte så att personens ”brott” avgör (så fattar inte jag Camillas inlägg iaf) om personens självmordshot är värt ta på allvar eller inte utan att hon har som princip att inte falla för folks påtryckningar i jobbet.

            Vilket är helt befängt när hon själv påpekat hur många det är som lider av psykisk ohälsa och gång på gång påtalat att man inte vet vad någon annan går igenom

      Jag håller med dig. Fick en riktigt besk smak i munnen av att läsa de raderna där Cam stoltserar med sin principfasthet om att inget kan få henne att ta ett steg tillbaka. Inte ens depseration/psykisk ohälsa och potentiell fara för annans liv.
      Tycker det säger mer om Cam än om de s k ”gräv” hon lägger fram.
      Att inte värdesätta andras liv eller integritet känns oerhört empatilöst.

        Precis.. och vad för gräv handlar det om? Att blondinbella ljuger om sina siffror? Att Anna book fått psykbryt? Snälla… hon låter som att hon agerar demokratikämpe i Kongo Kinshasa och utsätter sitt liv för fara när hon rapporterar från krigszoner ?

          Jag kanske läste inlägget godtyckligt men jag fick även känslan av att Cam ännu inte blivit erbjuden rätt pris för att hålla tyst. Skönt att hon kunde skriva det här inlägget och öppna upp för det…

      Fast samtidigt. Man hotar inte med sånt. Och om man mår så dåligt för saken kanske man inte skulle ha gjort det i första hand.

        Fast är det något som är ”så farligt” är det inte Camillas jobb att ta upp, utan domstolarnas. Annars har vi ett scenario där bloggbevakning plötsligt agerar domstol vilket är befängt och absolut inte platsar i ett rättssamhälle. Vidare möjliggör det också att falska rykten får fäste och förstör någons liv. Tycker att hon axlar en roll som absolut inte klär henne eller någon annan skribent på en skvallerblogg.

          Det har ju hänt att Cams inlägg varit riktiga stolpskott och hon har i efterhand fått korrigera men då är ju skadan redan skedd och ryktet fått spridning.

          Känns som att du överdriver en nypa här, bloggbevakning blir inte en domstol för att det skvallras här. Vad är det som möjliggör falska rykten? Är rättssamhället hotat av en enkel skvallerblogg?
          Jag har en känsla av att jag vet vem denna personen är som har hotat med detta, rätt säker på att hon har skrivit att hon har hotat sitt ex med det.

            07:50, ja du låter som ett riktigt troll. Om du inte förstår vad personen ovan menar utan läser allt bokstavligen finns det nog inte så mycket hjälp att ge dig.

              Jag förstår men jag håller inte med.

        Men gud vilken empatifattig syn du har! Självklart kan man vara efterklok och lära sig från sina misstag utan att hängas ut för tusentals läsare online! Jag har själv varit ung och dum och skulle inte må bra om min dirty laundry hängdes ut. Skulle jag dessutom vara i en skör period eller på annat sätt känna att en sådan sak var sista droppen så är det ju ingen som vet vad det kak leda till. Jag tycker att man alltid ska ta sådana hot på allvar men så är jag rn person som fått uppleva ond bråd död och jag värderar folks livsvärde högre än skvaller.
        I efterhand kan ju inget göras ogjort. Varken det som det skvallras om eller ett taget liv/personskada

          Fast helt ärligt. En människa som hotar en annan människa med självmord. Sånt ska man inte heller anpassa sig för. Det är emotionell utpressning på hög nivå i 99,99 % av fallen.

            Tack!

            Ingen vet hur de här ”hoten” uttryckts, att rn människa är i sådan nöd att de känner att ännu en utmanande situation blir för mycket för hen tycker jag inte ska viftas bort. Cam har ju ett ansvar gentemot de personer hon hänger ut om hennes inlägg skulle bidra till deras självskadebeteende. Vissa personer här blir ju hårdare ansatta än andra, så det görs ju skillnad på person och person. Då tror jag det är lättare för den utsatte att ta det såpass personligt att det kan skada för framtiden. Jag själv tycker inte det är okej. Om Cam dessutom blivit ombedd att låta bli antar jag att det böir roligare för henne att publicera. Mobbaren får den effekt hon vill ha..

              Ja- alltså jag håller med dig om att den här drevar och uthängningskulturen vi har i samhället generellt dvs inte bara på bloggbevakning kan vara väldigt farlig. Bloggbevakning är ju en del av den samhällskulturen bland alla andra. Det ska såklart diskuteras i sitt sammanhang. Däremot tycker jag det är helt rätt att aldrig anpassa sig efter människor som utpressar och hotar andra människor känslomässigt- man ska inte lära människor det kan löna sig att hota med suicid.

                Ehh så vad gör Camilla annorlunda? Hon spelar bara på andra känslor för att rättfärdiga sitt beteende och ”uthängningar”. Vad gör hennes manipulation ok?

                  Hänger inte med? Har Camilla hotat någon? Har hon hotat någon med att skada sig själv eller andra?Har hon utpressat någon med hänvisning till sina egna känslor? Inte såvitt jag vet i endera fallet. Mao är det väldigt stor skillnad.

            Du har inte läst artikeln i aftonbladet idag om den unge personen som tog sitt liv pga påtryckningar från Robinhood?

            Vi vet inte hur folk är rustade att ta tunga påtryckningar eller besked. Att ta socialt ansvar är mer beundransvärt än att vara omöjligt principfast

              Det var mig en omskrivning som heter duga? Robin Hood som är en handelssajt för aktier berättade för killen han var skyldig flera miljoner i pengar pga misslyckade affärer. Det är fruktansvärt (särskilt som han inte haft rätt att handla aktierna så han var inte skyldig något) men har ingenting med påtryckningar eller uthängningar att göra. (Hade robinhood meddelat den här informationen offentligt hade folk kanske kunnat reagera eftersom det var sajtens eget fel- nu tog killen emot informationen konfidentiellt och fick förmodligen panik)

        Alla gör saker ibland som de ångrar och som man kanske inte vill att varenda människa ska få reda på/bli uthängd för.

          Ja någonstans måste man låta folk få behålla ett visst mått integritet. Gränslöshet är aldrig snyggt.

          Jag vill inte att alla ska få reda på allt av integritetsskäl men har ärligt talat aldrig gjort något så illa att jag skulle må dåligt över att det kom ut.

            Fast beror ju på vem man är. Finns säkert saker man gjort som kanske inte är hemska/elaka men som skulle vara väldigt jobbigt om alla runt omkring en visste om.

              För dessa personer så är det ju såå många som får veta det liksom.

              Ja det beror verkligen på vem man är här. För vissa ska sänkas totalt medans andra får inte ens inlägg skrivna efter att saker tipsats om utan då väljer cam något mindre anmärkningsvärt att skriva om istället.
              Vissa inlägg är skrivna för att förändra hur personer uppfattas eller hur deras bild ska framstå. Väldigt ofta förtalsvarning

              Tyvärr är ju folk så extremt olika när det kommer till självreflektion, vissa skäms för minsta lilla som de absolut inte borde skämmas för, tex att de är fattiga eller har svårt att prata offentligt. Andra kan medvetet göra extremt elaka och/eller brottsliga saker utan att skämmas det minsta, de verkar inte ens ha förmågan att skämmas utan bara kör på med sin egoism och roffar åt sig. Tyvärr lyckas den senare gruppen ibland även lura människor att de blivit ”goda” när de genom fula trick kommit fram sig i livet, vilket är del av en manipulation eftersom enda anledningen att de då spelar ”goda” är att de då tjänar mest på det. Blir arg att så många är lättlurade och går på detta falskspel.

      Fast alltså nja. Samtidigt kan ju inte Camilla fungera professionellt om hon skulle böja sig för det. Det ska ju inte heller vara så att man tjänar på att utpressa andra människor emotionellt, är man på riktigt suicidbenägen är det ju faktiskt en psykolog man måste prata med- är det så illa är det ju inte beroende av Camilla.

        Cam kan inte agera professionellt det har vi sett förr

          Jo men här tycker jag faktiskt att hon gör det? Om hennes linje är att aldrig böja sig för den här typen av känslomässig utpressning oavsett vem det gäller så låter det som en professionell linje.

            I förhållande till de inlägg jag sett här är jag beredd att inte hålla med dig men du anser tydligen att allt är på lämplig nivå här?

            Den psykosociala effekten tycker jag inte vi ska avfärda här eller på annan plats i samhället

              Men tycker ni helt blandar ihop begreppen här ? Antingen diskuterar man ”var går gränsen” för sajter som bloggbevakning. Poängen är att den gränsen ska vara lika för alla- du ska inte få en bättre deal för att du hotar folk, verkligen inte heller med ditt eget självmord. Däremot kan man ju diskutera generellt var den gränsen ska gå.

                Men gränsen är ju bevisligen inte lika för alla. Speciellt inte här. Här finns små gullprojekt och rena hatobjekt och det kan inte förklaras bort med att peka på den goda principen som uppenbarligen bara gäller vissa

                ”du ska inte få en bättre deal för att du hotar med självmord”. Wow, det säger allt om dig. Blä, inte konstigt att du står på Camillas sida. Samma skrot och korn

                  Jag fattar uppriktigt inte hur du tänker. Hot och utpressning är aldrig rätt i min moralkompass- det spelar ingen roll om du hotar med att skada dig själv eller någon annan.

                    Fast det ursprungliga hotet kommer ju från Cam; ”jag tänker publicera det här, några tankar om det?”
                    Om personen då förklarar att ”nej snälla gör inte det, jag har mått så dåligt pga anledningar att drt här skulle bli för mycket för mig, jag balanserar på gränsen till självskadebeteende, vill avsluta mitt liv”

                    Och Cam inte kan vika sig ens då ja då känner jag att det säger mer om cam än den personen.
                    För det är cam som sprider negativitet. Jag tror inte det kommer komma ut att det funkar som ”ursäkt” för att slippa granskas och att dessa berättar för sina kompisar att: cam tänkte skriva om mig men jag hotade bara med självmord och det löste allt.

                    Snälla!!

                    Hot och utpressning är väl en annan sak än att någon inte vill att något ska komma ut pga dennes psykiska mående vilket ju är vad detta handlar om.

                      Utpressning handlar om att påverka en annan människas agerande med ett hot. Dvs ”om du gör slut med mig tar jag livet av mig (eller din nya flickvän).” Självklart är det både hot och utpressning försöka påverka Camillas agerande med ett hot om att skada sig själv.

                      Ja men det är cam son kallar det för ”hot” vi har ingen aning om hur konversationen gått till när folk bett om att cam inte ska publicera något som är avgörande för den personen, eller hur. Det är Cam som lagt ordet ”hot” i ditt huvud och du sväljer det som en nyttig idiot. Med andra ord har du blivit påverkad ich manipulerad att tycka som cam utan att faktiskt fått ta del av hur den här informationen uttryckts från källan.

                      Tänk på källkritiken. Speciellt här!

    Jag tror att det är klokt att ta allt som exonphspoiler skriver med en rejäl näve salt. Hon gör allt för att få uppmärksamhet och gärna genom provokation. Varje frågestund hon har är det ”någon” som frågar om tips/rabattkod/yadiyada på en mycket specifik produkt och SOM AV EN SLUMP har hon ett samarbete att tipsa om/göra reklam för. Så genomskinligt.

      Haha ja, det är så genomskinligt! Dock kul att följa någon som inte alls gillar ”vanliga” influencers som Bianca och Linn utan istället älskar realitypersonerna. Så tydligt när Joakim Lundell borstats medhår för allt, eller någon PH-människa festar så sägs det inget. Se bara exempel Sara Bolay som flyger mycket till och från Dubai, festar osv. Inte ett negativt ord om detta, men när Biancas assistent (inte ens Bianca själv) går ut och festar så är det smutskastning direkt haha. Min mening är att hon inte är så konsekvent, men underhållande att följa när det väl kommer skvaller! Dock verkar hon vilja vara vän med alla, vilket gör att mängden hon spoilar har minskat drastiskt.

        Håller med dig men tror att en annan anledning till att mängden skvaller minskat mer beror på att folk är mer försiktiga med vad dom berättar till henne och andra. Tror inte hon får lika mycket information längre. Men hon vill få oss att tro att hon sitter på så mycket.

    Det enda jag kan utläsa av det här inlägget är att Camilla har noll empati men mycket principer. Skulle inte vilja råka ut för henne i någon instans personligen.

      Håller med helt, hon är en obehaglig människa. Hade aldrig velat ha med henne att göra

      I sitt arbete ja. Men det säger ju ingenting om hur hon är som privatperson.

        Har man noll heder i sin arbetsroll lär man inte har mer heder privat.
        Enough said!

      Tycker nog det visar på empati då hon har valt att inte skriva om vissa personer som mår dåligt. Att må dåligt är inte samma sak som att utpressa någon.

      Men ändå är ni här inne och läser och gottar er i vad som skrivs.

    Paolo Roberto skulle nog ha kunnat betala mycket för att få behålla sin hemlighet.

    Rebecca Stella verkar klara sig utan större skandal.

      Kan dock mer förstå någon som säljer ett lägenhetskontrakt än någon som ligger med en prostituerad.

    Jag skulle kunna betala om någonting skadade en tredje part, särskilt någon som står mig nära som min man eller mitt barn. Är det bara jag själv som skadas kan jag väl hantera det, men om en oskyldig person ska drabbas skulle jag nog försöka undvika det. Problemet är väl att personer som tar betalt för att vara tysta då har en hållhake som de kan fortsätta använda och jag skulle inte lita på personen trots att den fick pengar.

    Hur vet hon allt som ska hända i ph egentligen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.