Hur genuint känns det här?

Josefin Ottossons ursäktande meddelande på Instagram efter att ha fått kritik för sin och Paows Mexikoresa.
Bildkälla: Josefin Ottosson Instastory

Är det inte lite tröttsamt med influencers som visar att de skiter totalt i sina medmänniskor, att vården går på knäna eller att folk dör genom att resa, att festa och att på alla sätt som går, lever på precis som vanligt och som sedan publicerar pudlar likt den här när de får kritik för sitt beteende?
Nu har nämligen Paows resekamrat till Mexiko publicerat det här på Instagram, där hon försöker förklara att den här resan minsann var ”behövlig för henne” och att hon tagit till sig av ”kretiken” och att hon nu kommer blockera alla som kritiserar henne.
Hennes inlägg låter ungefär lika genuint som det som kom från Lovisa Worge och Alice Stenlöf efter att de festat loss för att fira Lovisas födelsedag på ett sätt som inte alls såg ut att följa några som helst restriktioner.

Resan var ”behövlig” för den här Josefin. 
Jag undrar vad som fått henne att känna detta starka behov av att resa på semester till Mexiko?
Har hon månne arbetat 14 timmarspass på valfri intensivvårdsavdelning sedan i våras,  för att försöka rädda livet på alla de som blivit allvarligt covid-sjuka och knappt varit ledig mer än någon dag här och där eftersom vården är så tungt belastad?
Då skulle jag nästan kunnat unna henne den här resan, men givetvis så har hon inte det, utan av hennes Instagramkonto att döma så har hon levt på precis som vanligt och som om det inte fanns tillstymmelse till pandemi i världen.

Med det i åtanke så kan jag nästan tycka att det är rätt åt både Paow och Josefin att de betalade någonstans runt 8000 kr för taxi i Tulum eftersom de inte fattade att valutan var i amerikanska dollar. 
Skadeglädje bryter inte mot några restriktioner, och så var det med det.

PS: ALLA kommentarer fastnar fortfarande i modd men det jobbas på. 

322 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Kretiken?? ???‍♀️

      Lite onödigt dock att håna någon för att den stavar fel, kan ju ligga anledningar bakom som tex dyslexi. Har själv det och är väldigt glad för att det finns rättstavningsprogram, men tycker inte man ska dömas för att man råka stava ett ord fel.

        Dock är det väldigt otroligt att så många influencers skulle ha dyslexi

          Nej det är inte otroligt. Det är ju dom som inte orkat gå kvar i skolan, dom som har lite svårt att förstå, dom som inte vill lära sig.
          Det är dom som väljer att bli flunsa.

        Det är skillnad på att ha dyslexi och att vara trög och aldrig ha läst en bok i hela sitt 20-åriga liv.

        Alla flunsor har dyslexi och antikroppar. Är förmodligen genetiskt. Eller trolleri.

          ?

          Glöm inte ADHD!

            …Eller att alla är maskrosbarn och haft en taskig uppväxt!

            …Eller att alla är maskrosbarn och haft en taskig uppväxt!

        Fast dyslexi har med läsning att göra, inte förmåga att stava rätt. Man kan inte alltid skylla på dyslexi så fort det har m språket att göra. Detta fallet verkar mer bara vara att det är talspråk rakt av, man har inte koll på stavning och stavar då som man tycker det låter.

          Jo… dyslexi påverkar stavning. Det är en av de saker som kännetecknar just dyslexi. När jag gjorde min utredning fick jag göra saker som berörde både stavning och läsning.

          ”Dyslexi eller specifika läs- och skrivsvårigheter är en varaktig funktionsnedsättning som innebär svårigheter med att läsa och/eller skriva.”
          – Wikipedia

          Min man har dyslexi och det påverkar visst stavningen. Är han trött kan han stava lite hur som helst. Han ser inte att saker ”ser fel” ut. Fy vad han fick kämpa som yngre eftersom ingen tog hänsyn till sånt förr. Han har fått slita som ett djur för att uppnå sånt som vi andra knappt behövt lägga energi på, våra utbildningar väger inte alls lika tungt energimässigt om vi säger så.

          Men var i hela fridens namn har du fått för dig att dyslexi bara har med läsning att göra?

            Dyslexi är inte samma sak som att skriva talspråk. Att skriva talspråk gör även många utan dyslexi. ”Kretik” är talspråk (Vissa dialekter). Alla stavfel kan inte skyllas på dyslexi.

          Men snälla, googla dyslexi och läs på lite innan du gubbgooglar. Ja, du kan googla det ordet också om du vill.

            ?

          Va? Jag har dyslexi och skriver som en kratta när jag är trött. Jag hoppar över ord och kan börja en ny mening mitt i en annan för att jag tror (och ser) att jag har skrivit det jag tänker. Samma sak när jag läser.
          Jag spenderade hela min barndom undrandes vad ”mjölk får öppna landskap” betyder tills en dag när jag var runt 20 första gången såg att det stod ”från”.

        Jag tänker att om man jobbar med text så ska man också vara bra på det! Om någon annan stavar som en kratta kan det väl kvitta, men en influenser får faktiskt betalt för att skriva (och skapa content och allt vad det heter) och då kan man förvänta sig att personen ska fixa den viktiga del av skrivandet som stavning ändå är.

        Det är väl lite samma sak som att det inte gör något om min psykolog har problem med skakningar i händerna, men jag undviker helst att bli opererad av en kirurg med tremorproblematik. Eller att jag hellre får håret färgat av en seende person än någon med grav synnedsättning. Om min handläggare på försäkringskassan har 100 % eller 1 % syn kvittar däremot fullständigt.

          Håller med dig, men måste ändå tillägga att det är lite lustigt att just Camilla påpekar stavfel, när hon själv ofta skriver och stavar som en kratta…

          Håller med dig.
          Dessutom stavas yrket ’Influencer’ med c, eftersom det är ett engelskt ord.
          Eller om man vill skriva på svenska- Influerare. Influenser med s däremot är inte en yrkestitel utan ’idéer och miljö’ som influerar något annat, ett svenskt substantiv och inte en yrkestitel.

      Kanske är östgötska? Så säger vi iaf här, fast mer krätiken. ???

        Nä röh! Där har du fel. I Östergötland säger man krätäijkeöööööööääääään

          ???

          Beror väl på om du ä från stan eller schlätta

          DÖÖÖÖÖÖÖÖÖR???

      Kretinen stavar så.

    KRETIK

      Var det inte du Camilla som skrev för ett tag sedan att vi INTE skulle kommentera stavfel?

        Jo, på varandras kommentarer.

          Vill inte vara dum mot dig Camilla men du har ju stavfel i var och vartannat inlägg men påpekar det aldrig, många gör det dock.

            Bra, det är så man blir bättre. 🙂

            Så många stavfel är det ändå inte. Och det är inte så farligt. Det är en blogg, som jag hoppas folk bara läser för nöje (influencers är väl just det, ett nöje?!) så det är inte hela världen. De som gnäller på stavfel borde verkligen chilla.

    Så tragiskt att läsa deras bortförklaringar.

    Tror inte att många förstår är att man kan bära på viruset utan att vara sjuk, vilket betyder att man kan smitta andra.

      Jag tror att om man inte förstår hur det fungerar efter ett år så borde man behöva särskillda intyg för att lämna hemmet alls, corona eller inte.

        ?

      Du har säkert rätt. Men jag kan tycka att om man inte förstår hur det ligger till efter ett år så borde man behöva ett särskillt intyg för att lämna hemmet alls. Covid eller inte.

        ?

    Känns som att hur många som helst har släppt alla restriktioner nu när ”vaccinet är så nära”, rätt puckat.
    Josefin är väl dock 18? 19?, konsekvenstänket är oftast noll i din åldern, vilken tur att hon har en bra förebild iaf som kan visa henne den rätta influencer-vägen.

      Vaccinet är inte alls nära. I synnerhet för den som inte är 65-plus eller tillhör någon prioriterad grupp.
      För influencers är vaccinet (om vi talar två doser) inte närmare än efter sommaren och då har de redan hunnit göra ett antal vändor till Visby, Båstad och Mallorca.

        Fast där jag bor (utanför sverige) så in vem som helst bli vaccinerad, när som helst. Så fattar inte varför andra länder gör det så himla svårt att bli vaccinerad.

          Kallas prioritering.

          Bor du i Israel? Det har väl att göra med att det inte finns hur många doser som helst i de flesta länder.

          Det stavas brist på vaccin.

          Fast nu är det ju såhär i Sverige

          Hörde att det var så i Ryssland. Där kan man bli vaccinerad med Sputnik V.
          I övrigt är det väl bara Israel och Storbritannien som kör sitt eget race. Kanske även Kina.
          Även i USA verkar det finnas vaccin. Men där är förstås tilldelningen inte beroende på behov utan plånboken. Men så är det ju i USA med det mesta.

          Du betalar väl en del dom fattiga får inte hur som helst!

          Jag bor i UK och trots att de är i framkant med antal vaccinationer så kan inte ”alla vaccinera sig närsomhelst”. Just nu är de snart klara med att vaccinera (1:sta dosen) de 15 miljoner som tillhör riskgrupper + vårdpersonal. Vi andra får vänta.

          Så vore intressant att höra mer av dina erfarenheter, Mitch, i det land du bor i.

        Och minst en sponsresa i dolt samarbete med ”VisitDubai”

        Ja fy fan. Sverige är efter som vanligt och många fler kommer dö pga för lite vaccin. Detta är skandal!.

          Iran har inte ens ett vaccin på g än! Och har du inga pengar kan du inte vaccinera dig! Så gnäll inte

          Men lägg ner och läs på lite. Sverige är med i EU, låter det bekant? Alla EU länder samarbetar kring vaccinet och leveransen av den samma. Sverige som enskild stat har inget med tillgången på vaccin att göra.

            Skönt när folk bara hoppa över viktiga delar av allmänbildningen/nyhetsflödet ?

        Innan midsommar säger det ju att de första ska vara vaccinerade.

          Flest, inte första.. autocorrect.

      Konsekvenstänket behöver absolut inte vara noll vid den åldern. Själv läste jag på universitetet som 17-åring, hade redan flyttat hemifrån och klarade alla ”vuxensaker” utan problem. Jag har även många vänner som var så pass mogna vid samma ålder.

        ???

        Och din unikhet tycks applicerbar på aktuell grupp?

          Knappast något unikt, vi är många som mognade så pass tidigt. I hela min gymnasieklass var det bara några få som hittade på dumheter. Är helt övertygad om att det är fler än vi.

            Ganska unikt att flytta hemifrån och börja på universitetet som 17åring dock. Du verkar ha missuppfattat kommentaren.

              Nej, det är inte alls unikt? I många länder, tex England och usa samt flera asiatiska länder är det jättevanligt, vet även flera i Sverige som gjort det.

              Klart min situation var rätt så unik med att börja på universitetet och flytta hemifrån som 17-åring. Det jag dock inte tror är så unikt är att ha förmågan att hantera den typen av situation, samt att ha ett moget beteende. Visst, det finns många omogna 17-åringar men det är långt ifrån alla som ränner runt som att det inte finns någon morgondag.

        Då borde du också kunna läsa och förstå en kommentar. ”Oftast” betyder just att generellt har 19-åringar inte samma förmåga till konsekvenstänk som en 40-åring. Självklart finns det undantag.

          Tack såg det. Vill dock ifrågasätta om det verkligen oftast är så att 19-åringar har så dåligt konsekvenstänk.

            De har biologiskt nedsatt konsekvenstänk i och med att hjärnan inte är färdigutvecklad. Framtills dess att man fyllt 25-30 så är man generellt mer risktagande – det innebär inte alla unga människor är idioter eller fullkomligt ansvarslösa? Det innebär helt enkelt att risken för att göra sämre val eller agera på impuls är större. Förmodligen också av en biologisk anledning tänker jag? Misstag efterskänker erfarenhet som man tar med sig och i regel lär sig av.

              Din kommentar borde få fler likes. Handlar ej om tyckande här, det är ju så här det är. Vet inte folk detta?

              Man har i alla tider sagt 25 år. När ändrades det till 25-30 år?
              Var det när de söndercurlade ungarna vuxit upp och visade sig vara mer eller mindre efterblivna?

                Använd inte efterbliven som skällsord

              Mitt svar var på originalkommentaren ”konsekvenstänket är ofta noll i den åldern”. Det är extremt stor skillnad på att konsekvenstänket är obefintligt, och att det förbättras med åren. Dessutom är den individuella variationen mycket stor, vilket innebär att det inte går att generalisera på det sägs som trådstartaren gör.

              Överdriv inte. Fine att frontalloben utvecklas sist. Men 30 år? Den brukar vara färdig runt 20, men man brukar säga 20-25.

        Hur lyckades du läsa på universitetet som 17-åring?

          Gick ut gymnasiet som 17-åring och började direkt.

            De måste trott att du var någons medtagna barn.

              Varför skulle hon/han framstå som någons barn? Jag började på universitetet när jag var 18 och trots att jag såg ut som en mellanstadie-elev var det ingen som tog mig för någons medtagna barn. Hade en man på 80+ i samma klass, ingen trodde att han var någons morfar som hängde med.

                Är du säker på det?

              Knappast? var snarare ingen som fattade hur ung jag var, skyltade verkligen inte med det.

        Ja, vet många som flyttat hemifrån vid 17 eller tidigare och även pluggar på uni, (speciellt utomlands då det är jättevanligt att börja uni vid 17 o bo på studentboende) dock säger det inte allt om mognaden hos individen.

        jag mognade inte förens jag fyllde 27, knappt det 28

          Jag är 38 år och blir bara mer och mer omogen. Männen jag träffar blir dessutom bara yngre och yngre. Tycker att ”mognad” är rätt så överskattat, framförallt på min fritid.

        Vad läste du på universitetet?

          Politices kandidatprogrammet

    Camilla: Såg du Ebba von Sydows blogg för ett tag sedan, när hon glatt berättade att hon rest till både Skåne och fjällen på jullovet, och läsarna gick i taket? Ebba svarade bara med att hon förstått att det blev fel i hur hon SKREV om resorna. Hon gjorde aldrig avbön om själva resandet, bara om hur hon skrev om det. Det är helt galet. Som vatten på en gås.

      Jag tycker i och för sig att alla verkar planera resor över sportlovet. Flera vänner och kollegor ska upp till fjällen och jag tycker de är idioter allihopa. Men detta är verkligen inte en influencergrej, det är typ vara här inne folk går bananas över resor. Resten av Sverige verkar tycka det är ok.

        Har du koll på hur de ska resa och om de planerar att träffa massa folk eller endast åka skidor? Kolla upp det innan du kallar folk för idiotier.

          Spelar fan ingen roll, håll er hemma. Punkt slut. Att det ska vara så förbannat svårt att fatta.

            Det är du som har ”förbannat svårt att fatta”. Kopierar in en annan persons kommentar som du kan läsa:

            Fast just nu är ju inte rekommendationerna att inte resa. Tegnell sa senast igår på pressträffen att om man reser smittsäkert och inte träffar nya kontakter finns inga skäl att rekommendera att ställa in resandet på sportlovet. Det är inte resande eller skidåkning som ger ökad smitta, det är vad man gör. Hemma eller borta.
            Vi reser i egen bil till eget hus. Väl där ställer affären ut det man beställer på bron så hämtar man ute. Osv.
            Sportlov innebär inte tåg till Åre med hotell och restauranger för alla.

              Och varför ska man lita på Tegnelll helt plötsligt? Han har ju inte direkt ett bra ”track record”….
              Om man dessutom tänker ett steg längre så förstår man att man utsätter sig för extra risker när man åker skidor och då blir man en extra belastning för regionen i området man befinner sig. Eller tänkte du ta bilen hem med brutet ben eller annan valfri skidrelaterad skada?

                Om du inte litar på FHM så är det ju bara att du skippar fjällresan, men att gå runt med pekpinnar och kalla folk för idioter för att de inte gör som du är rätt märkligt.

                Du tar för givet att du är den enda som tänker. Närmsta sjukhuset för mig är i min hemstad, så jag kommer åka dit ja. Alla åker inte slalom i höga hastigheter heller. Det finns längdåkning och fjällvandring också.

                  Bilolyckor på vägen dit och hem då? Eller andra olyckor och tillstånd som kan inträffa? Om målet är att minimera påfrestningarna på vården bör vi alla hålla oss hemma så mycket som möjligt. Men FHM vågar av någon anledning inte gå ut med den rekommendationen.

                    Kan det vara så att FHM har mer kunskap än vad du har i detta? Man får åka hur mycket bil man vill.

                Alla åker inte skidor heller.

              Nej men fortfarande många som reser med tåg till åre. Eller flyg.
              Dessutom är risken stor att behöva ta upp de vårdplatserna som finns där uppe om man skadar sig i backen eller på vägen dit, om olyckan är framme. Man ska vara försiktig och betänksam om det verkligen är en nödvändig resa! Semester är inte nödvändigt nu!

          Ja, jag vet att åtminstone två familjer från olika delar av landet ska upp till Sälen och dela stuga. Ena familjen skulle dessutom flyga men det blev inställt så nu tar de åtminstone bilen. Så ja, jag kommer att fortsätta kalla dem idioter.

          Handlar ju FORTFARANDE om risken att både sprida smitta OCH att belasta sjukvården. Och med att belasta sjukvården så innebär det FORTFARANDE att om de är 5 pers som åker i en bil – så kan de krocka, köra av vägen, bli påkörda, ramla i backen, ramla ner för en trappa, bränna sig, slå sig i huvudet osv – alla de scenarierna kräver sjukvård. Och då belastar de sjukvården.

          Regionerna har gått ut med att man ska se sig för så man inte ramlar hemma pga belastad sjukvård. Eller att man inte ska ha tända ljus med risk för bränder = belastad sjukvård.

          Så handlar inte bara om resan i sig.

            Men snälla, du kan vara med om diverse allvarliga olyckor hemma i ditt egna hus, på gatan utanför ditt hem, överallt. Ska man tänka så långt borde alla sitta still på sin soffa och rulla på tummarna dag in, dag ut. Eller nej juste, vänta, stillasittande ger en markant ökad risk för djupvenstromboser och lungembolier som i sin tur kräver vård. Sluta upp med pekpinnar och gör saker med sunt förnuft, inom ramarna för vad fohm rekommenderar. Åka skidor på sportlovet sas klart och tydligt igår är okej.

              Tog även upp ang hemmet. De vill att man ska vara mer försiktig även hemma såklart.

                Förvisso, men man kan vara lika försiktig i sin stuga i fjällen också.

              Sluta med dina egna pekpinnar då, tönt ?

                Sorry, tönt.

              Men då belastar man ju sjukvården i den region där man betalar skatt. Det gör inte de flesta som åker till fjällen

            Låt se nu… krocka, köra av vägen, bli påkörd, ramla ner för en trappa, bränna sig, slå sig i huvudet… Okej, så om jag förstår dig rätt, detta är enbart en risk för dom som åker till fjällen på lovet? Absolut ingenting som kan hända på ens egen hemort, eller i sitt egna hem? ”ramla ner för en trappa”…. Lägg av.

              Läs vidare i min kommentar, så nämner jag även hemmet där ?

              Fast sjukvården i din region är anpassad efter antalet som bor där, likaså sjukvården i fjällen.

                ?

                Jag har svårt att tänka mig att fohm inte haft med detta i kalkylen innan dom gått ut med sitt beslut kring sportlovsresandet. Hade varit intressant om någon ställde frågan gällande det under en presskonferens, för det är en relevant tanke givetvis. Jag kan bara anta att risken är såpass låg att man inte ser en tillräckligt stor fara i det. Dom spottar inte ut sig rekommendationer helt utan grund.

              Skidorter är ofta små, deras lasarett/sjukhus likaså- och de har mindre resurser både i ekonomi, personal och sängplatser.

              Därför är det mer belastning för dessa om det kommer massor personer utifrån mitt i en pandemi där man helst har så lite kontakt med andra människor som möjligt på grund av smittan.

          Fast rekommendationerna handlar väl mer om att man ska undvika att resa. Särskilt resor till fjällen kan jag tycka då skaderisken (som innebär sjukhusbesök) är betydligt mycket större än att bara vara hemma.

            Men vad baserar du din riskanalys på egentligen? Eller är det bara din magkänsla som säger så? Kan åka skridskor, längdskidor mm i min hemort som också kan orsaka skada. Men åker jag 2h bort till min stuga i fjällen så är det plötsligt större risk? För helt ärligt, att bara sitta hemma är ingenting som någon med någorlunda kunskap kring folkhälsa rekommenderar. Även om du håller dig i din hemort behöver du komma ut och röra på dig. Men med försiktighet. Den försiktighetsprincipen kan man tillämpa även i fjällen.

              Förstår hur du tänker. Så jag frågade en anhörig som jobbar på ett av de sjukhusen med upptagningsområde ”fjällort”, varför dom uppmanar folk att inte resa dit nu. Att som du skrev, folk ju kan bryta sönder sig oavsett vart dom är, sthlm eller sälen.
              Hon sa att det är inte det som är problemet, utan att man statistiskt vet att under en sportlovsvecka kommer det in i snitt x antal benbrott, stukningar, behov av röntgen, halkningsolyckor och kanske alkoholrelaterade olyckor där uppe = mer tryck på vårdplatser än vanligt. Och baserat på den siffran kan dom när dom redan innannu har brist på resurser, platser pga Covid. Konstatera att dom inte klarar av det vanliga tillskottet av ”olyckor” som antalet extra många tillresande besökare brukar ge. Pga man har ju inte resurser efter vanliga omständigheter nu och behöver ge dom som finns till den bofasta befolkningen som tillhör den regionens fördelade och planerade vårdbehov.
              Medan om man kanske som Stockholmare halkar och bryter nåt i Sthlm så är det fler större sjukhus man kan bli hänvisad till, som täcker upp för att fler invånare tillhör den regionen jämt. Inte bara under några veckor per år, och är därför bättre anpassat att hantera fler i behov av vård samtidigt nu. Medan utanför Sälen, inte samma situation, speciellt som det är nu då. Jag hoppas och tror att min anhörige inte skulle säga att snälla kom inte hit, vi kan inte hantera det vanliga antalet olycksfall som snittas per jullov/sportlov/påsklov av tillresande, som kräver att man uppsöker oss nu. Vi måste prioritera den extra belastningen till Covidsjuka bland dom bofasta nu istället, vi är helt enkelt ett mindre sjukhus”, om hon hon inte menade det. Men jag kanske har fel, och hon överdriver deras behov av att få fokusera på att kvalitetssäkra covid-vården istället.

                Jag hör dig! Skrev nånstans längre upp att jag gärna hade sett frågan ställas till fohm under en pressträff för att höra deras syn på det. Jag tänker att fohm med stor sannolikhet har haft med detta i sin kalkyl när dom kommit fram till vilka rekommendationer som bör gälla. Kan även tänka mig att dom varit i kontakt med berörda regioner angående detta. Dom kommer inte med sina rekommendationer hur som helst och jag tar helt enkelt för givet att dom gjort noggranna undersökningar och kalkyler innan dom ger befolkningen sina rekommendationer. Utgår helt ärligt hellre ifrån deras råd än diverse anhöriga… ändras rekommendationerna, vilket dom mycket väl kan, så är jag bland dom första att låta bli.

        Men hur fan fungerar människor??? Det kommer flera lov, herregud va trött jag blir! Barnen och föräldrar dör inte av att vara hemma över lov.

          Tegnell sa senast igår på pressträffen att om man reser smittsäkert och inte träffar nya kontakter finns inga skäl att rekommendera att ställa in resandet på sportlovet. Hur fungerar du själv egentligen?

            Han vill ju att så många som möjligt smittas. Skulle alla stanna i Sthlm över lovet blir det trängsel där. Bättre att sprida ut folket över landet… från pressträffen igår

              Surprise – alla bor inte i Stockholm ?

                Det var så han sa…

            En bryter du ett ben eller får köldskador besvärar du ju vården? Onödigt just nu!

              Kan lika gärna bryta benet här hemma när jag åker längdskidor. Det är ändå samma sjukhus. Och köldskador? Snälla.

                Exakt, eller när man går ner för trappan. Gott folk, sitt still! Ät inte ens mat, du kan sätta i halsen eller få en allergisk reaktion. Vården har inte tid för det!

                  11:29
                  ?

                Det kanske är samma sjukhus för dig, men inte för stockholmarna som åker till Åre

                Du kan ändå sprida smittan, du kan vara smittad utan att sjäv känna av det. Och garanterat så är det inte alla som bor i egen stuga eller är 2 meter från de andra i liftkön…

            Men varför MÅSTE man resa? Det förstår jag inte

            Och du tror på fullaste allvar att de flesta som överhuvudtaget väljer att resa under en pandemi faktiskt lever upp till detta? Skulle inte tro det. Med största sannolikhet är du en av de som väljer att resa och jag hoppas innerligt att du följer restriktionerna. Vad det gäller influenserna, dessa sociala varelser, så tror jag inte en sekund på att de ens bryr sig om densamma.

              Tror du på fullaste allvar att de flesta som stannar hemma lever upp till alla restriktioner? Skulle inte tro det. Japp jag ska resa till Branäs och åka längdskidor i tre dagar. Jag hoppas innerligt att du följer restriktionerna Linda.

                Jag följer dem. Och flera med mig. Varför vara så egoistisk?

      Tycker hon har försvarat det så gott det går. Själva resandet alltså, inte att hon skrev det. Skulle hellre vilja läsa vad folk tycker om hennes superspännande halsbandsrelease som är… ett pyttelitet dammkorn för 4000 spänn

        Vem bryr sig om det i relation till att resa under en pandemi? ??‍♀️

          Resorna till fjällen ältas ju i precis varje kommentarsfält, och influencers resande har fått flera inlägg. Vad mer ska man säga om det?

    Är innerligt matt på alla som gör ”för att de behöver”. Vem f-n behöver inte just nu…
    I dotterns klass ska hälften iväg och åka skidor på sportlovet. Vi har ställt in vår skidresa (vi har dessutom konstaterade antikroppar efter konstaterad covid) och undrar om vi borde göra mera som vi vill och låta andra följa råd och rekommendationer… det verkar ju vara så många resonerar.

      Är också trött på folk som inte följer rekommendationerna. Men varför har ni ställt in er skidresa dock? Fohm har gjort det ganska klart att åker man på sin skidresa (inom Sverige) på ett smittsäkert sätt, dvs med bil, endast med sin egen familj och bor isolerat med sin egen familj så är det okej.

        Förmodligen för att Jessica kan tänka lite själv, och inte blint följa fohms prat om vad som är okej.

          Det är hennes beslut och hon får tolka, vrida, vända och tänka så mycket hon vill. Men jag syftar mycket på ”undrar om vi borde göra mera som vi vill och låta andra följa råd och rekommenderationer…” Folk som åker på skidresa bryter inte mot några rekommendationer om det görs på rätt sätt. Det var min poäng.

            Nu kommer det upp restriktioner igen om att alla onödiga resor ska undvikas. Vårt grannlän Västerbotten bla. Jag kan tycka att man undviker onödiga resor oavsett så länge det är en pågående pandemi utan hyfsad vaccinationstäckning. Men så är jag inte en egocentrerad fjant som avlider av att inte få posta mina skidresor på Instagram minst ett par gånger per år, så jag förstår att det är lättare för mig att avstå.

              Oj. Tycker det skriker lite ego i din kommentar faktiskt. Emilie den perfekta medborgaren. Fan ta alla fjantar.

                Tydligen kände du dig väldigt träffad av Emilies kommentar

                  Ja, typ? Är varken aktiv på instagram eller på G till fjällen. Men redigt trött på folk som ser sig själva som bättre än andra.

        Men det handlar inte om att ”åka ensamma med familjen och hålla sig undan folk”. Det GÅR inte och folk gör det inte!?
        Exempelvis så ska ALLA köpa mat? Hur tror ni det ser ut i matbutikerna? Jo, jag kan tala om för er att det är total kaos, alla står ovanpå varandra och visar ingen hänsyn. Är så tacksam att det blivit begränsningar på hur många som får vistas per kvadratmeter. Jag jobbar i en stor matbutik så här blir det trängsel ändå och jag får panik! Är så jävla less på alla som reser hit, fasar inför sportlovet! Jag har haft covid nu men tänker på alla andra som inte haft det och som inte valt att tiotusentals människor ska komma hit! Och sommaren, ännu värre!!!

          I Sälen hade matbutiken ordnat så att man hämtade sin matkasse utanför butiken. Oj, så var det problemet löst. Vad ska vi klaga på nu?

            Du kan fortfarande smitta andra även om du reser säkert och bor i din stuga. Du står garanterat i en liftkö där de inte är 2 meter mellan dig och de andra i kön….. eller på restaurangerna i skidområdet. Så osmart folket är!

          Dit vi åker ställer affären ut det man beställer på bron ute.

        Rekommendationen är fortfarande att man enbart ska resa om man måste. Det står överallt. Vad Anders säger på presskonferenserna verkar vara hans personliga åsikt då han är mer rädd att bli påkörda av en bil än få covid. Han sa också att det är ok att gå på julbord dagen efter att regeringen gått ut med att man ska skippa sånt. Så de som lyssnar till enbart honom gör ju det för att kunna mildra sitt dåliga samvete när man vill göra annat än det som rekommenderas av hela myndigheten. Inte en person som tycker lite saker.

          Du måste vara otroligt selektiv med vad du lyssnar på och vad du läser. Eller så är det jag som är det. För vi har tolkat Tegnell väldigt olika ser jag!

            Jag lyssnar och läser allt. Från alla håll. FHM, regeringen och krisinformation. Sen tar jag inte bara russinen ur kakan och skapar mig min egen uppfattning för att rättfärdiga ett egoistiskt beteende. Är man läskunnig så står det klart och tydligt att man bara ska resa om man måste. Sen vad Anders säger när han blir tillfrågad av journalister är inte alltid vad regeringen (hans chefer) säger. Det har t.o.m. varit tal om irritation mot honom när han gick ut och sa att det var ok med julbord dagen efter att Stefan Löfven sagt att man ska låta bli. Men är man sugen på köttbullar och skidåkning så kan man väl hitta kryphål lite var man vill.

              Det är inget kryphål, chilla. Förstår att du är bitter för att du suttit inlåst i ett år helt i onödan för att du har tolkat allting fel, men ta inte ut det över oss andra tack.

                Oj! Bra comeback!

          Vart står det? https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/skydda-dig-och-andra/om-du-planerar-att-resa/

          Res säkert

          Försök att begränsa ditt kollektiva resande så mycket som möjligt. Transporten i sig bidrar inte till smittspridning, men det finns en risk vid möten under resans gång och på resmålet. Du bör inte träffa personer utanför din mindre krets, varken på hemorten eller på resmålet.

          Eventuella resor bör ske på ett säkert sätt ur smittskyddssynpunkt. Det är bra att välja ett färdmedel där det går att boka plats, t.ex. tåg. Res inte om du har symtom. Om du utvecklar symtom på covid-19 på resmålet bör du stanna inomhus så avskilt du kan eller ta dig hem på ett säkert sätt för att minska risken för smittspridning.

              Men det där handlar om kollektivtrafik. Trängsel i kollektivtrafiken är vad som åsyftas. Trist att du missuppfattat.

              ”Rekommendationer för att undvika trängsel och smittspridning: res bara om du måste”

                Rubriken säger ”Inrikesresor och kollektivtrafik”. Trist att du missuppfattat.

                  Du får fortsätta läsa tills det går in helt enkelt.

                  För att kollektivtrafiken ska fungera behöver alla hjälpas åt. Trafikverket uppmanar följande:

                  Rekommendationer för att undvika trängsel och smittspridning:

                  Res bara om du måste – stanna alltid hemma om du har symtom.

                  Undvik resor i rusningstrafik.

                  Använd i första hand andra färdsätt än kollektivtrafik om du inte kan boka platsbiljett.

                    Har läst hela. Tycker du ska sluta vara egoist och bara ta ut det som du vill ha av en text. Det står så som du citerar jag har läst. Men rubriken säger också sitt. Jag kan välja att vara solidarisk och läsa att man ska hålla sig hemma och undvika saker medan du kan välja att läsa att man får göra som man vill så länge men håller avstånd. Sen verkar vi vara olika. Jag behöver egentligen inte en text eller en Anders som säger till mig hur jag ska bete mig för att minska smittspridningen. Det har jag klarat av rätt bra hittills. Utan att bli bitter eller vara ledsen över att jag inte kan leva som förr just nu. Jag försöker inte heller hitta ursäkter för att rättfärdiga möjligheten att göra sånt jag kan vänta med några månader. Men alla är vi olika och har olika syn på vad man ska göra för att hjälpas åt. Det har blivit väldigt tydligt det senaste året.

                      Du får sitta inne hur mycket du vill, men att påstå att FHM säger si och så när de uppenbarligen inte gör det är bara fel av dig.

                      Det du inte förstår är att det står ”För att kollektivtrafiken ska fungera behöver alla hjälpas åt. Trafikverket uppmanar följande:”
                      Jättetråkigt att du har missuppfattat som sagt, men snälla sprid inte falska uppgifter.

                      Maria, det är ju väldigt uppenbart att det handlar om kollektivtrafik. Eller trodde du att ”Undvik resor i rusningstrafik.” gäller bilister också?

      Men exakt! Alla behöver väl något roligt som bryter av mot alla restriktioner just nu. Jag längtar efter att kunna gå till badhuset med barnen, ta en weekend i Stockholm eller bara äta lunch på Ikea. Men tur att hon fick sin behövliga resa till Mexico. Skönt för henne, hon är nog den enda som behöver det just nu.

        En weekend till Stockholm bryter ej mot restriktoner. En resa till Mexico gör det dock.

          Nej det bryter inte mot restriktioner. Däremot rekommendationer!
          Samt att UD avråder för resor utanför EU, men det är inte förbjudet.

            Anonym 09:30 trodde att man bryter restriktioner genom att äta lunch på Ikea eller att ta en weekend i stockholm.

      Fast just nu är ju inte rekommendationerna att inte resa. Tegnell sa senast igår på pressträffen att om man reser smittsäkert och inte träffar nya kontakter finns inga skäl att rekommendera att ställa in resandet på sportlovet. Det är inte resande eller skidåkning som ger ökad smitta, det är vad man gör. Hemma eller borta.
      Vi reser i egen bil till eget hus. Väl där ställer affären ut det man beställer på bron så hämtar man ute. Osv.
      Sportlov innebär inte tåg till Åre med hotell och restauranger för alla.

        Precis. ”Vi har ställt in vår resa och undrar om vi borde göra mera som vi vill och låta andra följa råd och rekommendationer…”

        Du får resa! Märks att vissa tycker att de själva är så duktiga som ställer in ALLT. Men som sagt, en resa till fjällen där ni har med er mat och förbereder skidor samt åker bil och undviker kontakter är helt okej.

          Det finns ju fler ställen att åka skidor på än svenska fjällen…

            Vad vill du ens ha sagt med den där kommentaren?

        Håller helt med!

        Gå in på Paows insta så kan du se hur många nya människor de träffar.
        Bland de senaste stories ser man de hänga på en överfull klubb.
        De resorna Tegnell pratar de är typ till ens eget landställe och då åker man bil
        Förstår inte behovet av nöjesresa nu. Jag har inte träffat min familj pga bor i annat land och det är sjukt jobbigt men det är tyvärr så det är just nu

          Han pratar inte endast om resor till lantställen. Det är ju självklart att man får resa till sin egen stuga med sin egen bil? Folk verkar ha svårt att förstå hur ett virus fungerar.

            Varför utgår du från att just Tegnell har rätt? Nästa alla andra länder, inklusive vårt eget landskap Västernorrland, avråder helt från resor för att minska smittspridning.

              Du skrev precis att Tegnell endast pratade om resor till lantstället, vilket är totalt fel. Man har fått åka till sin stuga hela tiden. Igår pratade han om skidresor.

            Men folk förstår fortfarande att det inte enbart handlar om viruset, utan om att inte belasta sjukvården med skidskador, armar ur led osv.

              Folk förstår fortfarande inte att alla inte reser halva Sverige, vissa av oss bor i samma region som skidorten. Alla åker inte slalom heller, chockerande jag vet.

        Hur fungerar det med trängsel i liftkö?
        Värmestugor?
        Toaletter?

          Igen, alla åker inte till Åre eller sälen. Liftköer har för övrigt ingen trängsel nu. Vi äter ute, inte i värmestugan (som jag föresten tror är avstängd på de flesta orter), toaletten är ute. Ingen trängsel. Igen, inte alla åker till turistorterna!

          Har varit på många skidanläggningar denna vinter. Samtliga har stängt värmestugorna, liftköerna är avgränsade så avstånd hålls per automatik, sällskap åker ensamma i sittlifter, toaletterna har kö utomhus med avstånd, After Ski finns inte. Så, vad är problemet här? Värre trängsel på Konsum eller ICA – inomhus dessutom.

            Enligt personal i fjällen håller folk inte avstånd längre!!!!!!!!!!

              Det tror inte jag heller. Säkert många som festar i stugor och smittar varandra också. Idioter hela högen.

                Säkert många som festar och smittar varandra i storstäder. Idioter hela högen.

      Gör mer som ni vill, MEN gör det så smittsäkert det bara går.

      Jag blir så himla trött på alla som ska ha synpunkter på skidresor. Lägg av! Var i Sälen v 3, åkte bil upp, bodde i egen stuga, handlade inte där uppe och höll avståndet till andra människor utomhus. Skistar har preppat sina anläggningar, det finns särskilda läkarmottagningar för benbrott mm (de vanligaste skidrelaterade skadorna). Så vad är problemet? Jag misstänker att den svenska avundsjukan lyser igenom här. Men vet ni, Sälen och de andra skidorterna VILL ha sina turister. De har löst allt enligt gällande restriktioner. Vi som åker dit är utomhus hela dagarna, vi sportar och håller oss friskare långt efteråt. Vad är problemet!? Hur många covidfall på de norra sjukhusen består av skidturister? Nä, just det, inga. Hur många tvingas uppsöka intensivvård av skidturisterna? En handfull/säsong? Gör inte ett problem av något som inte behöver vara det. De flesta skidturister är tänkande normala människor som följer restriktionerna. Glöm inte det.

        Minns hur det blev förra sportlovet! Ett massivt coronautbrott!
        Var inte så d-a naiv och egoistisk. Den här sjukdomen är inte att leka med! Vi har hittills 12.000 döda i Sverige.
        12.000!

          Var inte så osmart. 12.000 döda beror inte på skidåkning.

          Det är snarare du som är naiv som jämför förra sportlovet med årets sportlov. Förra sportlovet hade vi 0 kunskap om viruset med 0 restriktioner på plats.

          Det är trist för alla företag och dess anställda i glesbygdskommunerna runt fjällen som är beroende av turismen som skulle behöva lägga ner/avskeda personal om alla struntade i fhms rekommendationer och stannade hemma ist för att resa på ett säkert sätt. Arbetslöshet i glesbygd är förödande för folkhälsan

      Jessica
      ?

    ”Kretiken” ? Haha..

    Och ”behöva” en resa och komma bort och få lite d-vitamin är vi nog många som skulle. Men det är skillnad på att behöva och göra ?

    Förstår inte hur man vågar åka iväg öht. Alla som drar till fjällen. Eller de som bara hälsar på mängder med människor. En kompis har en liten nyfödd bebis. Varje dag läggs det upp storys om att bebisen ligger i olika människors famnar.

    Jag vågar inte ens träffa nån jag inte träffat den senaste veckan. Definitivt inte tex nyblivna mamman, eftersom de träffar mängder av folk varje dag. Idag ville hon få med mig till ett shoppingcenter, absolut inte. Går till jobbet (förskola), går hem. Umgås i telefonen istället. Tar en promenad med vän i telefonen.

    Visste inte att Läckberg hängde med LD och Apan!

      Där är ju några till som verkar ha glömt att man inte ska träffas till höger och vänster just nu. Framförallt LD. Dom har säkert antikroppar, (som alla andra instagram-profiler, undra varför) men det spelar ju faktiskt ingen roll.

        Fast om någon med antikroppar träffar en annan med antikroppar så är det ju lugnt.

          Kroppar som möts 🙂

          Nej. Smitta kan överföras till den andra som sen för det vidare till person utan antikroppar.

            Och hur vet du att den med antikroppar senare ska träffa person utan antikroppar?

              Exempelvis för att Apan (alltså Anna Suvanna Deebang, som det första inlägget nämnde) arbetar på högstadiet. Där träffar man några hundra människor varje dag, mer eller mindre nära, beroende på hur många klasser/grupper man undervisar.

                Hur vet du att hon ska ha närkontakt med en elev idag? Och att skolan inte har distansstudier? Folk måste sluta lägga sig i allting. Förstår att man blir upprörd över utomlandsresor, men detta liksom?

            Många tänker nog att antikroppar skyddar både mot smitta och sjukdom eller också vet man inte skillnaden.
            Samma med vaccin som ju skyddar mot (svår) sjukdom men inte mot smitta.
            Det är därför som avstånd, handhygien, munskydd och restriktioner kommer att vara med oss under lång tid framöver.

          Nej de är ju inte det, du kan bli smittad även med antikroppar?

      Gillar dock oväntade konstellationer

    Wow. Mållös. Känns som om de ger ordet ”korkad” ett ansikte…

    Men stackare då som får så mycket kretik…

    Jag har också alltid älskat att resa men hur i h-e man kan anse en nöjesresa vara nödvändig under en pandemi är helt obegripligt för mig.

    Själv så tycker jag att vi nu inför lovet skulle införa samma som i våras: alla bör hålla sig i sin egen region. Nej såvida man inte är döende så är det inte ett måste att få åka skidor i fjällen, eller vad folk nu gör. Varför sprida runt smittan? Där jag jobbar har vi numera begränsad service , maxantal besök osv, och fasen vad folk klagar. Som att livet går under för att de inte kan leva exakt som. Innan.

    Så tjejen förtjänar all kretik hon får. Vad hade de gjort om allt snabbt stängts ner som i våras förrresten? Och de fastnat där? Att man vågar ta risken

      Tror många slappnar av för att det gått ner lite nu, vänta 1-2-3-4 veckor efter sportlovet, då lär en rejäl 3:e våg komma ?

      Och många lär ju boka resa nu innan det går i lås med 15 mil. Sjukt, förstår inte hur folk resonerar.

        Det du säger sa du säkerligen före jul också. Men tänk, det kom inte en 3:e våg efter jul heller!

          Nä, för det kom en andra våg ivägen. ?

            Du menar den som började i oktober och kulminerade dagen innan julafton?

            Bra försök….

              Skärp dig!

    Vad är poängen att operera hela ansiktet om man på varje bild och videoklipp lägger ett filter? Snacka om pengar i sjön.
    Betydligt värre än taxiresan för åtta eller nej mer, sju tusen

    Ska du skriva nåt om Gorilla Glue tjejen? Helt sjukt ju, kan typ inte sluta tänka på det ?

      Vad finns det att skriva?
      Play stupid games, win stupid prizes.

      Tråkigt, men hon har erbjudits hjälp på akuten som hon tackade nej till och även tackat nej till en plastikkirurg som erbjudit sig att lösa situationen gratis. Hon har över 14000 dollar i sin gofundme än så länge, är så uppenbart att hon mjölkar situationen för att få mer pengar haha

      Väljer man självmant att använda lim i sitt hår när ens vanliga hårspray har tagit slut, har man bara sig själv att skylla på. Finns ingen empati för idioti

    8000 spänn, nej mer, 7000! Lol.

    Har skrivit det förr och skriver igen
    P känns inte färdigvuxen i relation till sin ålder.
    Har svårt att ta något hon skriver på allvar, likväl som jag har svårt att tro att hon kan ta in och bearbeta information eller kritik på ett bra sätt. Jag tror inte heller hon kan se skillnad på konstruktiv kritik kontra negativa och elaka kommentarer.

    Det är liksom, ”ja, ja, vi får jobba med det vi har här och sen kör vi good enough” – känslan

    Fy fy fy!!!
    Vad är det vissa personer inte förstår???

    Mexiko är väldigt hårt drabbat av covid-19!

      De var dessutom och festade tillsammans med massor av folk på någon bar som packade sillar. Jättebra om de smittar någon på flygplatsen, på planet hem sen eller tar med sig smittan hem. Spelar ju ingen roll om de testar sig hemma då.

        De kommer antagligen behöva testa sig innan de stiger på ett plan. Även om Sverige inte kräver negativt covid-test av sina medborgare, så kräver majoriteten av EU-länderna ett negativt covid test för mellanlandningar

          Bra!

          De kan smittad på flyg och under mellanlandningarna. Så jäkla idiotiskt.

            Jag förstår din irritation, men från någon som har varit och är påväg att resa igen under pandemin, så riskabelt är inte själva resandet.

            Visst nu åker jag inte på festresor utan åker till mitt andra ”hem” men påväg dit måste jag vara i ett annat land än Sverige i 14 dagar och mellanlandningar pågrund av att det inte finns några direktflyg pågrund av pandemin. Men jag har inte haft corona (har testat mig både för symptom, för att jag behöver för att få resa och tagit antikroppstest) och inte någon i min direkta närhet heller som jag träffat. Flygplatser är stora och luftiga (observera att jag inte reser under storhelger), avstånd mellan alla passagerare och än så länge är det fortfarande fritt varannat säte på flyget.

              Mmm vad smart och bra av dig… ??‍♀️

                Vem har sagt att jag är smart och bra?

                Däremot finns det inget mer jag beundrar mer än människor som (förhoppningsvis alla som kritiserar hur alla andra gör) har isolerat sig i hemma, beställer hem mat och annat till dörren, jobbar hemifrån, umgås endast med människor som dem bor med osv. Dessa personer som har gjort detta sen mars förra året och som kommer antagligen göra det större delen av detta året.

    Är det så svårt att vara ärlig och bara säga ”ja, jag valde att åka utomlands nu för att jag ville göra det. Jag är medveten om att man inte bör men har valt att göra min grej.” I stället för att åma sig och låtsas som att man bryr sig. Jag var själv utomlands nyligen och när folk frågar säger jag bara ”ja, jag var medveten om riskerna och jag valde att göra det.” Ingen har utmanat mig längre än så.

      Är väl iofs typ det hon gör eller?

      Du var medveten om riskerna mot andra människor och valde att göra det? Du är medveten om att andra människor offrar sitt sociala liv, sin psykiska hälsa och i mågna fall även tar fysiska risker för att stoppa spridningen och hjälpa de som drabbats, men du står för att du behövde resa? Jag vill också resa utomlands, återgå till normalt liv, få gå till kontoret och jobba efter ett år hemma, få gå ut på restaurang och träffa mina vänner som inte tillhör min närmsta lilla grupp. Jag vill kunna ha mitt bröllop i höst.

      Föredrar helt ärligt människor som bara är för dumma för att se korrelationen än de som fullt medvetet skiter i alla andra

      Folk slutar nog fråga för de inser att du är så egoistisk, oempatisk och verkligen inte bryr dig om att du kan smitta ANDRA, att det är lönlöst att prata med dig. Vad de tänker vet du inte. Att vara helt självisk och skita i att man smittar andra för att man SJÄLV vill göra något, är inget att skryta över. Det är förståeligt att folk åtminstone försöker bortförklara sig, om man är minsta empatisk. Inte ok att först medvetet agera smittspridare och sen bortförklara sig, men förståeligt att man vill förklara sig om man har minsta empati. Om man inte ens bryr sig om att förklara sig, saknar man ju all form av empati. Skämmes ta mig fan.

        11:46
        Håller verkligen med.

    Om man tänker bort hela smittspridningsproblematiken, så finns det andra aspekter som hade fått mig att stanna hemma.
    Jag bodde själv utomlands våren 2020 och det är en jättekonstig känsla att veta att ”i morgon går sista flyget hem till Sverige, sen kan jag faktiskt inte ta mig hem”.
    Eftersom Paow och hennes kompis reser till en plats som UD avråder just nu; har de någon back up-plan ifall det händer något?
    Vad händer ifall Mexico stänger ner och ställer in flygen? Har de råd att bo på hotell på en obestämd tid? Kan de laga mat någonstans, ifall restauranger stänger? Ifall de skadar sig och behöver uppsöka sjukvård? Hur ser kapaciteten inom sjukvården i Mexico? Har de råd att betala för sjukvården? Är de medvetna om att försäkringar inte gäller ifall du reser mot UDs rekommendationer? Ifall de blir smittade av covid i Mexico, vad händer då? Måste de sitta i karantän någonstans innan de åker hem? I så fall lär de ju inte vara på det trevliga hotellet de bor på nu. Var det inte i Italien som svenskar blev inlåsta på supersunkiga karantänhotell i våras/somras? Så mycket osäkerheter som jag inte hade vågat riskera.

      Gurka, tror du verkligen att Paow gör en konsekvensanalys innan hon gör något? Vad i Paows historia talar för att det någonsin gjorts en konsekvensanalys?

        Jag tror hennes konsekvensanalys är: provocera mera ——> mer klick, mer uppmärksamhet, fler som vill följa den levande cirkusen.

      Var i samma situation när allt utbröt. Fyfan vad äcklig känsla det var. Var ständigt i kontakt med den svenska ambassaden som själva inte heller satt på mycket information. Dom kunde hjälpa oss (vi var en handfull svenska studenter) till slut med en minibuss som tog oss till en flygplats i ett grannland, som vi lyckades ta oss in i med nöd och näppe. Därifrån hann vi med det sista flyget som gick, med en mellanlandning på 16h.. (en sträcka som vanligtvis har direktförbindelser). Och detta var inom EU… kan bara tänka mig hur jobbigt det kan bli utanför EU. Tror inte folk som reser runt nu tänker på sådana situationer. Som du säger, det är så mycket mer än smittan i sig som kan ställa till det.

      Hoppas dom blir fast i Mexico

    Man blir mörkrädd över hur själviska folk är. ”Men JAG behövde den här resan… Men JAG måste ju få ha mitt bröllop… Men JAG måste ju få träffa min familj…”

      Fast jag tror de flesta är sådana.. Skillnaden är nog att alla har ett ”jag måste” – vissa tror jag träffar familjen, vissa tror jag reser och vissa tror jag går och fikar.. Att alla ”bara” unnar sig en enda sak liksom.
      Sen tror jag också det är vanligt att man har ett undantag. Som min svärmor har en vän hon umgås med, för vännen har ingen familj eller direkta vänner och de arbetar båda som lärare så känner nog att de är i kontakt med så mycket folk ändå. Jag kan absolut förstå det, absolut för väninnans skull: Samtidigt förstår man ju hur fort det sprids om alla bara skall ha en person extra och ett undantag.

      Hur som, vad jag menar är att jag inte tror att folk ser på det som själviskt utan snarare som om man unnar sig bara en sak när man redan gett upp så mycket. Dessutom har folk hört så länge om sjukvården som går på knäna såå jag tror många blivit lite immuna och inte riktigt fattar hur de kämpar.
      Jag tycker de skulle ha ett dagligt inslag på nyhetsmorgon med historier från vårdpersonal så att människor faktiskt börjar känna och relatera till hur tufft det måste vara.

        Jag hoppas verkligen inte att ”de flesta är sådana”. Eller det skulle visserligen förklara smittspridningen i Sverige…
        Det är under dessa tider som vi människor äntligen fått en chans att visa vad vi går för. Klarar vi av att sätta laget före jaget, när det krävs mer än att likea ett inlägg på Facebook eller skänka en hundralapp till Radiohjälpen?

          Du är naiv om du tror att de flesta varken har fikat, träffat familjen eller rest öht.

        Jag tror det kan vara bra att tänka på att inte ringa i klockan och ropa ut hur själviska folk är då man inte vet helt hur situationen ser ut då man ser att folk ”unnar” sig att träffa andra. En i min familj är väldigt sjuk och kommer troligtvis inte finnas kvar länge till, jag och mina andra familjemedlemmar valde att ”unna” oss att fira jul med honom. Dock satte vi oss alla i full karantän i över en månad innan jul (plus att innan och efter dess lever jag i karantän med undantag av att jag öppnar dörren för brevbäraren och matleverans). Kan förstå att om jag laddat upp bilder från våran julfirande online att folk hade muttrat att vi är själviska, men för oss var det egentligen inte ett val att låta honom spendera sin sista jul ensam.

          Men det är en jäkla skillnad jfr med att resa till Mexiko.

            Jag menade inte angående Mexiko, förstår ju själv att det är skillnad på nöjesresor till Mexiko och mitt exempel. Jag menar angående exemplet ”Men JAG måste ju få träffa min familj…” här ovan av ? / 09:28 och kommentarerna som följde på det. Det jag ville lägga in i diskussionen är att det inte alltid utifrån går att avgöra hur situationerna ser ut då folk ”bara unnar” sig att göra något. Man kanske kan hejda sig lite innan man börjar kasta runt att alla som inte sitter inlåsta 24 timmar om dygnet är själviska, de kan ha en anledning som inte är lätt at slå undan som gör att de tagit beslutet att exempelvis ta tåget någonstans eller träffa en familjemedlem.

              Det är sällan det man diskuterar utan resor, fester, att träffa många i onödan. Inte att man faktiskt behöver av något legitimt skäl.

                Det är ju dock svårt att veta vem som har legitimt skäl eller inte bara utifrån vad man ser andra göra för något, är ju svårt att veta om någon träffar familjen i onödan eller har legitima skäl för det?
                Inte angående Mexikoresan Kattpaow är ute på, angående denna kommentar;
                ”? / 09:28
                Man blir mörkrädd över hur själviska folk är. ”Men JAG behövde den här resan… Men JAG måste ju få ha mitt bröllop… Men JAG måste ju få träffa min familj…” ”

      Det är väl inte så konstigt att man är sig själv närmast.

        Eller hur. Vågar påstå att de flesta bryr sig mer om sig själv, sin familj och sina vänner före ”din mans kollegas kusin”. Jag gör det i alla fall och jag tror att den som säger nej ljuger.

          Dock, om man kan vidga sin vy lite inser man att det i förlängningen även vore bäst för en själv och sina närmsta om alla följde restriktionerna och försökte begränsa smittspridningen. Eftersom man förmodligen har folk i riskgrupp man bryr sig om, och de blir mer utsatta om fler struntar i restriktioner. Detta borde väga tyngre än att man vill resa NU NU NU.

      Om folk inte vore själviska skulle kommunism funka. Jag hälsar dig välkommen till verkligheten.

        Gäller även för kapitalismen

    Nej det var MER än 8000kr de åkte taxi för, det var 7000kr!

    Undrar mest hur denna lilla dam kan ha 147000 följare på instagram..

      Tja, är väl som flugor och skit..

    Den där tjejen påminner så mycket om en tjejkompis jag hade i 18-20 årsåldern. Osäkerheten lyser i ögonen och man gör allt för att försöka passa in och få bekräftelse. Synd att Paow verkat fått klorna i henne. Jag läste nåt inlägg på hennes instagram där det verkar som hon blivit utsatt för sexuella övergrepp, då kanske ett sånt här leverne inte är det rätta utan kanske snarare dra sig undan, gå i terapi, sätta sig i en skolbänk… Sorgligt med alla dessa ph-ungdomar som tror att livet som c-kändis kommer vara glamouröst och vägen till lycka.

    Ja det hade varit väldigt välbehövligt att åka utomlands just nu men eftersom jag inte är 100% pantad så gör jag inte det.

      Eller hur!
      Smarta och empatiska människor nöjesreser inte nu. Punkt.

    Borde bara vara tillåtet med absolut nödvändiga resor i nuläget. Hur dumma i huvudet är dessa ”influencers”?

      Tror inte de förstår konceptet ”absolut nödvändigt” dock, verkar som om de blandar ihop ”absolut nödvändigt” med ”jag vill, jag VILL, JAG VILL!!!”.

      ”Det var ”absolut nödvändigt” för mig att gå till frissan!”

      ”Den här resan för att få lite bad och sol är ”absolut nödvändigt” för mig!”

      ”Att få fira min födelsedag med mina 50 närmaste vänner känns ”absolut nödvändigt”!”

    Therese L försöker provocera på instastory om kulturministerns frisyr som var på tapeten för snart mer än ett år sedan. Varför, känns så lösryckt just nu… tröttnade helt på T nu.

      Har inte sett, men tycker Therese förändrades så när hon klippte sig. Till sättet alltså och inte till det positiva tyvärr.

    Utan att rättfärdiga alla influencers behov av att få resa och dylikt men man behöver faktiskt inte vara covidsköterska för att känna sig färdig med den här skiten och längta bort.

    Onödigt att ställa lidanden mot varandra, och vad vet vi egentligen om varför Josefin behövde den här resan.

    På tal om att resorm..

    En doldis, PorscheJezzica på Instagram drog till Maldiverna i 3v precis nu då hon minsann inte hade någon semester förra året och minsann ”I deserve this!”
    ?‍♀️?‍♀️

      Bara hennes nick säger ju allt ?

        Hon är tävlingsförare och kör en Porsche…

      Hej hej! ?

      Det är mig du talar om. Åkt utomlands till ett land med minimal smitta.
      Ett negativt PCR test ett måste för att ens få komma på planet och in i Maldiverna. Dessutom är det krav på munskydd på allmänna platser. Så fort du går in i en butik/restaurang så står en vakt som noggrant kontrollerar att du dels bär munskydd men även spritar händerna. Du screenas (temperaturen mäts) minst 3 gånger varje dag och om du har höjd temp så sätts du direkt i karantän.

      När jag sedan ska åka hem så måste ett nytt negativt PCR tas inom 48 Tim från avgång för att ens få lämna landet.

      Jag valde att resa i dessa tider genom stor riskbedömning först. UD avråder från resa så jag får stå för konsekvenserna om det blir lockdown i Maldiverna. Då blir jag kvar här och får stå för kostnaden själv.

      Problemet är inte resandet. Speciellt inte till länder som har en mer skärpt kontroll än Sverige.
      Jag smittar mindre och även är risken för att få smittan mindre i Maldiverna än hemma i Sverige.
      Folk går på ICA, jobbar på som vanligt, handlar kläder på köpcentrum osv helt utan skydd. Sverige har öppna gränser utan krav på PCR test. Smittan är fritt fram att spridas i Sverige och jag känner mig säkrare utomlands i 3v än jag hade varit för mig och min omgivning 3v i Sverige på mitt arbete.

      Tycker att Sverige har varit för flata men att skylla på resandet är helt fel.
      Problemet är folk som går ut fast dom bara är ”lite sjuka”, folk som hostar i armvecket och hälsar med armbågen, folk som nyser i händerna och kladdar på frukt och varor i butiker, att folk släpper iväg sina barn på förskola hursom, att inget munskyddskrav krävs, öppna gränser osv.

      Jag vet inte vad som gäller i Mexico men Maldiverna har ett sjukt säkerhetstänk kring detta!
      Min mamma är undersköterska och jag har flera läkare/sjukskötare i familjen. Det finns så många teorier om detta och många läger men jag anser att jag gjort det mesta för mig och min omgivning utifrån det jag fått höra och tagit del om ang Covid-19.
      Ha en fin dag!
      Tack för mig! Mvh Jessica

        Någon dog och gjorde PorscheJezzica till stadsepidemiolog.

          Ingen stadsepidemolog alls. Men hur Sverige har skött och sköter Covid-19 är under all kritik.

          Mvh Jessica

            Vad tycker du att de skulle ha gjort annorlunda? Rekommenderat resor till Maldiverna?

              Jag tycker att det är bra att Sverige inte infört lockdown men krav på munskydd i butiker tex!

              Screening (temperaturmätning) vid ingång till butiker och restauranger vore även bra.

              Självklart borde alla som reser in och ut ur Sverige kunna uppvisa ett negativt PCR test, annars får man inte komma in eller ut ur landet.

                Förutom att dessa tester inte är riktigt tillförlitliga… ?

                Är inte stranden och golfgreen en offentlig plats?
                Du har ju inge munskydd på någon bild alls… ?‍♀️

                  Nej testerna är inte tillförlitliga men nog måste du även tycka att det är bättre än ingenting???? ?

                  ”Instängda platser” bör kanske tilläggas. ? Tycker inte det behövs på öppna ytor ute i friska luften.
                  Vet du förresten att stora köpcentrum är öppna i Sverige??!! Vet du att det är fritt fram för vem som helst att komma in i Sverige utan negativt PCR test.
                  Har du sett hur det ser ut på pendeln, tåg, bussar i Sverige?? Har du sett hur det ser ut på restauranger??

                  Jag kan lägga upp lite mer klipp hur restaurangerna ser ut här!! Öppna, utan väggar. Alla som gör runt på restaurangen måste bära munskydd. Ska jag lägga upp en video på personalen som står och vaktar butikernas ingångar så att ALLA spritar händerna och tar på munskydd?!

                  Jag tänker på mig och de mina närmsta och tar därefter beslut för vad som är bäst för oss nu och i framtiden.

                Att du har mage att klaga på Sverige när du själv bryter mot rekommendationerna och reser till Maldiverna! ??‍♀️
                Hur ego får man bli?

                  Jaaaa eller hur!

                  Suck! Har du ens läst vad Maldiverna har för krav??? LÄS och förstå att Sverige ligger låååångt bak i säkerhetstänk. Förstå att det är farligare för mig och mina medmänniskor att jag befinner mig 3v hemma i Sverige än 3v i Maldiverna!

                  Maldiverna har ett riktigt bra säkerhetstänk, dagliga kontroller!!! Vad fan har Sverige? Jävla flata jävlar som spelar med människors liv!

                    DU är den som spelar med människors liv!

        Måste man skriva en hel uppsats som försvar till sitt resande vet man att det är fel. Oxå kul när folk hänvisar till att de har flera läkare/sjukskötare i familjen. Vad har det med saken att göra. De arbetar väl inte med begränsning av smittspridning.

          En hel uppsats vet jag inte om det kan klassas som…inte från mina skolor jag gått på iaf.

          Bara förklaring till varför jag valt att resa från Sverige till just Maldiverna i dessa tider.

          Varför jag hänvisar till att min mamma är undersköterska och att flera i familjen arbetar inom vården är för att det finns en annan del av vården som inte alls anser att resandet är något problem. Vi har många och långa diskussioner om viruset, åtgärder och framtid tillsammans.

          Mvh Jessica

            Bara för att du har vårdfolk i familjen innebär inte det per automatik att du MÅSTE åka till Maldiverna.

            Aldrig tänkt på att ditt resande visar för folk att det är okej att resa, och sen börjar folk som inte sköter det bra att resa och plockar hem lite nya mysiga mutationer?

            Dina anhöriga i sjukvården kanske skall upplysa dig om hur PCR-test fungerar. Vad är det som säger att du inte plockat upp minimalt med viruspartiklar som efter två dagar i Sverige skulle ge utslag?

            Be a man about it och acceptera att majoriteten av världens befolkning tycker att det är en extremt självisk handling att resa just nu. Finns inget du säger som kommer rättfärdiga det.

              Man bör absolut läsa på om resmålet. Jag valde Maldiverna just pga deras enorma säkerhetstänk och tog det i beaktande till vart som är minst smittsamt att befinna mig både för mig och min omgivning.

              Däremot kan jag absolut tycka att det är vanskligt att resa till tex fjällen nu, ta in på ett hotell eller befinna sig på instänga platser. Även att gå ut på restaurang eller sätta mig på en svensk pizzeria en vanlig dag känns som väldigt osäkert i Sverige.

              Sverige måste ta åt sig att dom fallerat i detta. Vi behöver skärpa kraven!

                Vi måste ALLA ta ansvar och hålla oss hemma i vår stad och undvika inomhusmiljöer tills vaccinet har fått sin effekt. Hur svårt ska det vara att fatta?

                  Vänta här nu. Fokuset måste väl ändå vara på att göra det som är det minst smittsamma? Och Sveriges ”rekommendationer” och skötsel kring detta är under all kritik! Det har ju definitivt visats i statistiken kring antal smittade/döda. ?

                  Att vara hemma i min stad och låta vardagen rulla på, handla på affärer kring människor som aldrig testar sig eller screenas utan går ut utan munskydd, att åka kommunalt och jobba på som vanligt….är betydligt mer riskfyllt för mig själv och min omgivning än att resa till Maldiverna. Därav tog jag beslutet att åka utomlands 3v.

                    Hahaha jag dör!

        Noll förklaring till varför det ändå var nödvändigt eller rimligt. Priviligierade i-landsproblem att inte kunna vänta ut en pandemi ??‍♀️

        Och du ser på riktigt inte skillnad mellan att handla mat (nödvändigt) och åka till Maldiverna (inte nödvändigt)?

          Eller ”jobba på som vanligt ”. Jag är, tyvärr, rätt beroende av mitt jobb

          Självklart är det skillnad…men jag anser inte att en resa till Maldiverna är så fasansfullt.
          Folk är inte så insatta helt enkelt och har inte läst på. Maldiverna är ett bra land att välja om man vill resa just nu. Jag kan dock inte uttala mig hur det är att resa till Spanien, Danmark, Tyskland eller tex Tanzania. Dessa länder har kanske inga kontroller alls och då är det helt vansinnigt att resa dit.
          Skillnad på äpplen och päron!

            Så intressant att läsa om personer som har en helt annan inställning till världsläget än vad man själv har!

            Som stadsministern sa innan jul – gör bara det som är nödvändigt. Tvekar du – stanna hemma. I mina ögon bidrar såna som du till pandemins spridning genom att göra en resa som inte är nödvändig. Det spelar ingen roll att andra går på gym eller reser till Tyskland, eller inte följer vissa restriktioner – nu pratar vi om DIG och din resa. Sen kan Maldiverna vara hur säkert som helst men du tar ändå en risk och gör något som inte är nödvändigt och som många många avråder ifrån.

            Om alla skulle tänka som du gör och dra till Maldiverna, hur tror du det skulle gå då med smittan? ?

            När vi ser tillbaka på pandemin om några år, kommer du kunna klappa dig själv på axeln då och med gott samvete känna att du gjorde allt i din makt för att minska smittan och hjälpa samhället (och dina polare inom vården)?

              Stefan är minister för staten, inte en stad. Han är statsminister.

              Dra inte in vår statsminister i detta och att vi ska följa vad han sagt…? Han som gjorde precis tvärtemot vad han själv rekommenderade för svenska folket och sprang runt på gallerian i julrushen för att handla ”reservdelar till sin rakapparat”.

              Det här viruset kommer aldrig försvinna. Det kommer finnas kvar, likt influensan som kräver mer liv varje år än Coronan.

              Varför är det plötsligt hysteri att vi ska vara ”solidariska”? Vart är den solidariteten i vanliga fall mot tex Afrikas och Indiens befolkning där det dör betydligt fler barn dagligen av svält än det dör folk i Corona världen över?
              När något drabbar rika folk som man inte kan betala sig ifrån, då agerar man….
              Hyckleri!
              Varje dag dör 14 000 barn under fem år i världen. Nästan hälf­ten dör redan under sin första månad i livet. De flesta dör av sjuk­domar som går att före­bygga som lung­in­flamma­tion, diarré och malaria. Under­näring och brist på rent vatten och sanitet bidrar till mer än hälften av döds­fallen.

              Den 17 januari var det 7.000 personer som dog av covid runt om i hela världen.
              Under den dagen var det också över 25.000 som dog av andra smittsamma sjukdomar. 14.000 barn under 5 år dog av svält. 10.000 dog pga rökning. 5.000 dog pga alkohol. 2.000 tog livet av sig.
              https://www.worldometers.info/

                Och därför kan vi lika gärna åka till Maldiverna? ?

                  Ja eftersom Maldiverna är säkrare att vara på än i Sverige, för både en själv och omgivningen. Jag tar mer ansvar genom att åka dit än att befinna mig hemma i Sverige och fortsätta min vardag med jobb, handla osv.
                  Självklart är det allra bästa alternativet att säga upp sig och vara isolerad hemma, inte skicka barnen till skolan, få hemkörd mat och bara gå i idé…

                  Inte nödvändigt alls att göra denna resa till Maldiverna men jag bidrar med mer att göra det än att stanna hemma och fortsätta vardagen.

                  Men du kan vara lugn. Snart är jag hemma igen och springer runt och möter hundratals människor i trånga instängda utrymmen på jobbet och i butiker. Chansen att bli smittad och sprida smittan vidare kommer tyvärr att öka för mig och min omgivning då vi talar om Sverige som har noll koll och inga krav.

                  Trevligt att kunna föra en diskussion utan elakheter el påhopp iaf.
                  Ha en trevlig kväll.
                  Mvh Jessica

                    Jessica / 19:11

                    Snälla nån.
                    Du är ju verkligen på samma nivå som Paow och de andra. ?‍♀️

                    ”Men du kan vara lugn. Snart är jag hemma igen och springer runt och möter hundratals människor i trånga instängda utrymmen på jobbet och butiker”

                    Moget resonemang.. ?

                    1.
                    Spring inte runt i butiker då?
                    Shoppa mat online..
                    Ica maxi har online. Jag har 55km till stan och beställer min mat på nätet. Funkar bra!

                    2.
                    Du behöver inte springa på gym och träna 2 pass dagligen flera gånger i veckan.
                    Inga munskydd har jag sett heller?
                    Träna hemma.
                    Beställ gummiband, kör cardio ute..

                    3. Du jobbar väl med att sälja bilar? En bilhall brukar vara ganska luftiga, högt i tak, mycket yta.. Jag ser inte problemet?
                    Jag hade förstått om du jobbat som PA lr dagisfröken..

                    Men springa runt på Maldiverna går an?

                    Dessutom är det så jäkla löjligt med feberscreening.
                    Påhittat fjanteri..
                    En temp över handryggen/pannan med laser är inte ett dugg tillförlitligt.. ?‍♀️
                    Jisses. Jag skäms över hur korkade vi homo sapiens är.. ?

                    Arslet ska de vara eller en riktigt bra örontermometer enligt personal på akuten..

        Bla bla bla bla bla

      Svar i modd! Jag som är Jessica. ?
      PorscheJezzica kallas jag inom bilvärlden då jag tävlar bilracing med min Porsche.

    Kul att de lagt upp storys om munskydd där de säger att joo vi använder munskydd förutom när vi sitter ner och äter.

    Nu: story från dansgolvet på klubben, alla dansar tätt och ingen har såklart munskydd.

    Med tanke på hur många blondiner som flockas i Dubai så känns det som en naturlag. Oavsett.

    När henens stavfel är bortom all räddning så undrar men ens hur hon tog sig utomlands

      Henens?

    Det var ju faktiskt VÄLBEHÖVLIGT för dem att åka på denna resan. Det måste vara så otroligt påfrestande, framförallt utmattande att åka och operera sig, hänga på restauranger, lägga ut storys på insta och svara på kritik. Så gummorna förtjänar sin Mexiko-semester.

    Eller inte. Stolpskott.

    Fast om de nu bestämmer sig för att åka så kan de ju stå för det. Tror inte denna resa kommer öka till nån smittspridning. Ska man titta på var man verkligen misslyckats så är det ju äldreboenden och hemtjänst. Man får in viruset och de äldre dör. Men detta pratas det liksom knappt om….

      Du tror inte det kommer påverka smittspridningen i Mexico?
      De som arbetar i serviceyrkena är de som träffar på dem och inte alltid har bäst betalt med bästa säkerheten i anställningen, och blir de sjuka är det inte säkert att de kan få hjälp/kan vara hemma sjuka då deras system är långt ifrån Sveriges.

      Pratas knappt om? Pratas väl hur mycket som helst om misslyckandet inom äldreomsorgen. Problemet är bara att personalen måste ta hand om de äldre oavsett pandemi eller ej och att detta gjordes utan skyddsutrustning på tok för länge. Jobbar själv som undersköterska i hemtjänsten och vi hade knappt ens handskar och handsprit så det räckte i våras. Är inte så lätt att sköta de basala hygienrutinerna då. Visir fick vi kanske i maj och munskydd fick vi inte använda för arbetsgivaren. Nu har vi dock både munskydd och visir. Problemet är ju att om samhällsspridningen är stor ökar risken att vi drar in skiten i äldreomsorgen. Jag måste åka kollektivt för att ta mig till jobbet. De allra flesta av oss behöver ta oss till en mataffär eller ett apotek t.ex. men rena nöjesresor kan man avstå. Är dumt att riskera ökad smittspridning på saker som inte är nödvändiga. Nu har vi haft tur på mitt jobb och har nog också varit duktiga på att hålla hygienen för inga av våra pensionärer har blivit smittade trots att många i personalen haft corona.

        Där har vi hela förklaringen till att Sverige har 12.000 döda!
        Fanns ju som du skrev knappt skyddsutrustning i våras och folk trängdes i kollektivtrafiken.

      Pratas om hela tiden ??‍♀️ Och flashnews! – smittspridning kan ske på många olika sätt.

    Behövligt = bikinibild på stranden. Det är typ det viktigaste i världen för vissa.
    Genuin ursäkt? Inte en chans. Egoistiskt? Ja.

    Klart hon behövde resa, styrkekram❤️

    Har Paow kvar sin katt/ katter?
    Tycker inte att hon gör något annat och reser.
    Ja man kan ha kattvakt men frågan är hur djuret mår om den ska passas av olika människor i tid och otid

      Tror hon har minst två katter. Den gamla (Maddicken ) lever inte längre.

    Vi har de som inte ens får vistas i skolan, oavsett om man bara är 3 pers där, medan andra åker på semester till Mexiko och festar med flera hundra människor. Känns som att man lever i helt olika världar.

    Man skulle önska att det fungerade som i England: Den som återvänder efter semestern tvingas bo på hotell i 14 dagar – ett hotell som tilldelats en så man får inte välja utan ta det rum man får. OCH betala £2000 (drygt 22 000:-) i ”avgift”. Det värsta för dessa flunsor vore väl att tvingas bo på nåt halvdant hotell långt under deras standard 😀 DET om något skulle få dem att fundera några extra varv.

      Men stämmer det? Sett massa brittiska realitystjärnor som varit i Dubai men verkar vara hemma i karantän.

        Skulle inte förvåna mig om de får nån slags särbehandling, då…. Men jag lyssnar alltid på BBC radio på förmiddagarna och där är det ett himla liv från folk som är SÅ rosenrasande över att de a) Måste sitta i karantän på nåt mindre trevligt hotell, b) Måste BETALA hotellvistelsen och mer därtill. HUR ska de ha råd med DET när de lagt alla sina besparingar på sin semester?? Precis som om de inte visste vad som gällde när de reste iväg.

    Big time off topic, men: Nellie Berntsson fick idag 42 646 nya följare på sin instagram! Whoppeee! Hur gick det till? Man får hoppas att det var ett misstag nånstans i maskineriet och inte fyrtiotvåtusen köpta följare…..

    ”Välbehövligt”… ja en annan skulle också må bra av att få ut lite semester.

    Vi har det förvisso bra på vår avdelning nu, vi har lärt oss leva med den här sjukdomen. MEN.. det fattas folk på varje pass pga man ska stanna hemma vid minsta buse i näsa, många som vabbar, osv. Det är en stress i sig, att hela tiden ligga på gränsen i bemanning.

    Vi får dessutom inte ut någon semesterdag, jag skulle ”välbehövligt” vilja vara ledig en vecka, släppa jobbet en lite längre stund och kanske måla om lite i lägenheten. Men det är bättre att influensers åker utomlands, så det får väl vänta.
    / SSK

    Du kan få godkännande att åka utomlands om du äger mark eller bostad utomlands. Därav kan ingen säga att man ”gör fel”. I Spanien där det är lagligt att ockupera andras bostäder och man har svårt att få tillbaka det, har det så. Man måste dock ta test (som vanligt) innan man åker och sen när man kommer fram ha dokumentation dit man ska och att man äger det/betalar någon form av skatt.

      Va? Man kan åka utan såna grejer (tycker dock inte man ska).

    Jag ska också till Mexiko snart, ska bli så skönt att slippa vintern här

    Fråga! Varför känns det som att så många influencers bara går obemärkt förbi med saker som vi andra skulle få ta rejäl smäll för? Exempel: Moa Mattsons lägenhet och att hon är folkbokförd i Sturegallerian och inte i en bostad (och har varit det i över ett år). Det är ju ett brott och brukar ju snabbt uppdagas, men det verkar bara passera?

      Visst gör/gjorde Alex och Amanda Schulman också så?

    Faktum är att vi alla kan göra hur vi vill. Sedan skriver man bara; förlåt, vad tokigt av mig” och tror det är okej sen…?

    haha jag jobbar i vården och vårt område ska massvaccineras om 2 veckor men då har en kollega bokat en utomlandsresa så hon kommer missa sin vaccination. smart!

      Rätt åt henne/honom!

      Vilket pucko!

    Ja den här tjejen verkar inte ha alla hästarna i stallet rent intellektuellt men generellt så trött på det här angivar- och paragrafryttarsamhället där vissa verkar gå igång på att slamma och döma andra. Vi vet att viruset finns och ska tas på allvar, det har inte undgått någon efter snart 1 år med skiten men likväl är jag less på Gestapo och Stasi-vibbarna på allehanda publika forum.

      Jag tycker helt tvärtom. Som det är nu är det inte straffbart att bryta mot restriktioner och om man gör det kan man gott bli moraliskt straffad. Allra helt om man arbetar med påverkan av människor. Pöbeln- på dem bara!

    Sååå trött på dessa influenser som om och om igen inte bryr sig om Corona rekommendationerna, sedan säger ”förlåt, jag har fattat, jag gjorde fel”
    Är dem så korkade att dem glömt att vi haft en pandemi i snart 1 år? eller hur kan dem göra misstag efter misstag och sedan bara säga ”Förlåt”

    Jag tror dem bara skiter i rekommendationerna, kör på som vanligt, och sedan säger ”förlåt” för att få tyst på alla negativa kommentarer…

    Tycker på något vis synd om Josefin, hon förstår inte hur det smutsar ned hennes rykte att umgås med Paow.
    Ingen i influencervärlden kommer vilja bli sedd med henne efter att ha umgåtts med Paow.

    Det bästa är ändå när hon säger att ”…det kostade 8000 men säger sen nä, mer, typ 7000…”
    Hemska vidriga egoister är vad dom är, de borde inte få komma in i Sverige igen förrän efter 14 dgr karantän på Arlanda.
    Usch

    Jag rekommenderar Peter Kadhammars utmärkta text i ämnet i Aftonbladet, https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/39m47M/lena-hallengrens-svar-ar-aggressivt-i-sin-tomhet, där han diskuterar det samhällsfenomen som etablerat sig i takt med att hänsynslöshet och egoism brer ut sig alltmer, där människor beter sig som de vill och som svin och om de sedan kritiseras eller på blir påkomna just bara antingen vägrar att svara eller säger ungefär ”Goddag yxskaft”. Det här är förstås något som fungerar så länge inte samhället reagerar med en lika hård käftsmäll tillbaka och det kan ju handla om olika saker beronde på person – avsättandet av en politiker, uppsägningen av en tjänsteman eller, som i det här fallet, bojkott av en dum influencer. En stor del av ansvaret för att fenomenet kan pågå ligger alltså hos omgivningen.

      Jag vet faktiskt inte vad som händer ibland när jag kommenterar, det är som om någon slags autokorrigering tar bort vissa ord. ”Det här är förstås något som fungerar BARA” ska det vara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.