Reklam eller PR i kärlekens namn?

I början av december organiserade Micael Bindefeldt en reklamkampanj för alkoholmärket Freixenet genom att bjuda in influencers och förse dem med allt de kunde tänkas behöva för en tidig nyårsfest på Instagram. 

I helgen vankades det Alla hjärtans dag och återigen ordnade Micael Bindefeldt reklamaktiviteter för drycken Freixenet, den här gången genom att bjuda offentliga personer på ”staycation” på olika hotell runt om i Stockholm, bland annat på Sparrow Hotel och Grand Saltsjöbaden.
Bilmärket Bentley var även med på ett hörn och hämtar upp gästerna för att sedan leverera dem till sina respektive hotell där rummen var fyllda med heliumballonger, blomblad och hjärtan.

Med tanke på att ALLA som lagt upp någonting från den här vistelsen använder samma hashtags så är det uppenbart att det är någonting de uppmanats att göra i sin inbjudan, vilket gör det här till mer reklam, och mindre ren PR då det inte har samma krav på  sig om motprestation.
Eller räknar Bindefeldt och gängen så iskallt med att alla som bjuds in kommer vara så himla tacksamma att de lydigt kommer följa instruktionerna på inbjudan och tagga enligt dem, trots om det inte uttalat förväntas av dem?

Jag ser två varianter av en hashtag här ovan.
#celebratelife och #celebritylife
Vilken tror ni är korrekt och vilken är en freudiansk felsägning? 😉

Den enda som jag har kunnat hitta som faktiskt markerat det här som reklam är Camilla Läckberg, och det gjorde hon även förra gången det begav sig – vid ovan nämnda nyårsfest. 

 

160 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jävla influencers som lever på som vanligt.

      Hotellvistelser är inga problem!

        Jasså? Tror du de har teleporterat sig dit och sedan även lyckas undvika andra gäster, personal mfl när väl på hotellet? Unikt isåfall!

          Så sjukt trött på coronapoliser på internet. Ja, man kan undvika andra gäster och personal genom att hålla rimliga avstånd. Förflyttningar sker, alla är faktiskt inte instängda, jobbigt va?

            Så trött på bittra människor som inte inser att Sverige är bland de sämsta i världen på att tackla corona- pga att folk inte tar sitt ansvar. Hellre ”corona-poliser” än en massa döda och att Sverige är sämst i klassen på att hantera denna pandemi.

              Du är definitivt den som framstår som bitter här. Du menar att dina kommentarer motverkar ”massa döda”? Tveksamt.

                Aha, du är bitter och världsfrånvänd? Du fattar alltså inte sambandet mellan att folk lever på som vanligt och att många dör? Läs på!

                  Jodå, däremot saknas samband mellan coronapoliser och ”en massa döda och att Sverige är sämst i klassen på att hantera denna pandemi.”

                    Som sagt, läs på om orsak och verkan. Det du kallar ”coronapoliser” kallar vettiga människor för ansvarstagande. Återigen, istället för att sitta och skriva bittra kommentarer här: Läs på!

                      Min poäng är att dina kommentarer på internet där du leker coronapolis inte påverkar antal dödsfall. Hoppas du förstår hur jag tänker!

                      Min poäng är att nätet och kommentarsfält delvis är till för att påverka andra att bli mer ansvarstagande, som i detta fall angående Corona. Precis som att flunsor påverkar med vad de lägger upp, kan folk även få nya synvinklar och tankeställare om de läser kommentarer angående att detta är fel. Hoppas du förstår hur jag tänker!

              Säg inte så, Ryssland och Iran är ju sämre!

              Nej men det vet du väl att allt är regeringens fel. Inte folkets som struntar i att tänka med hjärnan……. ironisk!

            Märks att du inte har någon i din närhet att vara orolig över. ?

              Jasså? För att man är trött på pekpinnar på internet?

                Tråkigt att du är för trött för att kunna förstå!

                  Lägg ner attityden. Så tråkig ton. Alla vet att det är en pandemi.

          Jag har bott på hotell flertalet nätter under pandemin. På många hotell kan man checka in själv vid en disk (där det dessutom serveras handsprit) och det är olika ”sittningar” vid frukosten för att det inte ska vara mycket människor där. Jag semestrar i min egen stad så att säga (Stockholm) och bor i innerstan så jag har kunnat gå dit. Men ja, det stämmer att man måste gå utanför dörren.

            Samma här. Jag har bott på hotell på promenadavstånd i min egen stad. Allt har varit väldigt coronasäkert. De som åker bort och motiverar det med att de vill stötta hotell kan stötta de lokala hotellen/restaurangerna.

    Alice Stenlöf lade upp på story men inget i flödet och använde ingen av hashtagsen. Kanske ett tecken på att det inte var någon bestämd uppmaning om att lägga ut?

      Jag körde 120 på en cykelväg utanför ett dagis, för det fanns inte någon bestämd uppmaning om något annat.

        Va? Var är relevansen?

          Lagar och regelverk.

            Det är inte det som jag pratar om, utan huruvida detta är lagligt eller ej beror på om det är ”vanlig” PR eller om det rör sig om ett samarbete. Med vanliga pressutskick finns ingen uppmaning om att lägga ut om det, vilket det däremot gör om det är ett samarbete.

              På vilket sätt skulle det här vara PR?

                Om det inte finns någon överenskommelse om exponering så kan det räknas som ett sorts pressutskick/att press bjuds in för att testa en ”produkt”.

                  Du tror på fullaste allvar att hotellen bjuder på det här utan någon som helst tanke på att få tillbaka pengarna genom exponering? Att Bentley skjutsar folk gratis bara för att de är så snälla? Kära nån, hur korkad på en skala?

                    Det tror jag inte, och har aldrig heller sagt det. Enbart att möjligheten finns.

                    Pressutskick är för övrigt inte för att vara snäll utan för att få ”gratis” reklam i media. Det är betydligt billigare för företagen än att betala för samarbeten. Det är Frexifernets kampanj, vilket innebär att de (ihop med Bindefelt) har ett avtal med övriga inblandade företag (hotellen och Bentley). Vad som ingår i de avtalen har jag ingen inblick i alls, så jag har absolut ingen aning om vad för ersättning som finns företagen emellan.

                    Det är lustigt att du försöker att dumförklara mig för en typ av marknadsföringskampanj som är extremt vanligt i influenserbranschen. Se bara på alla bud de får, eller hur Nelly bjöd ett stort gäng på fest utomlands varje år.

                      Suck. Du jämställer resa med Bentley och gratis hotell med ett pressutskick? Jaha. Det låter ju rimligt. Eller inte.

                      Buden kan vara rejält dyra, och som jag nämnde så kan denna typ av PR även vare resor som influensers blir bjudna på. Jag påstår inte att det inte rör sig om ett samarbete, men däremot att det är möjligt.

                      Förresten, oavsett hur puckad du tycker att jag är, håll gärna en godare ton. Det tenderar att bli trevligare då.

        ???
        Du begår ett trafikbrott dock. Tror inte, eller nej jag vet, det ÄR inte ett brott per definition enligt brottsbalken att inte ”hashtagga”, underlåtelse att använda sin # liksom ??
        Slut.

          Alltså inte ”slut” som i amerikansk glädjeflicka utan ”the end” fast på svenska.
          Klart slut

          trafikbrott är inte heller brott enligt brottsbalken, det hör till specialstraffrätten…

            Så Klart. Vem har påstått något annat???????

      Mycket svartreklam görs i storys.

        Fråga Amir!

    Är Gynning och nishti fortfarande ihop?

      Varför skulle dom inte vara det?

      I senaste poddavsnittet spelade hon upp när han spelat in hennes snarkningar, så det tror jag nog att de är 🙂

        Haha okej, tack för svar!

    Antonija Mandir ska flytta till lyxhus i Spanien i början på mars. Hon skiter i corona och vad händer med nya pojkvännen?

      Han finns kvar för att rida på hennes ”kändisskap”.

        Och hon rider på hans…

          Vad utgår du ifrån?

          Vilket? Haha

    Bra Läckberg!

      Såg att även Carola la upp under liknande med nån av de taggarna.

        Hon har ju bott på hotell i två veckor redan? Det är väl för hon ska vara med i Lets Dance?

          Ja vad kul! Stämmer det?

            Troligen. Avslöjas i så fall på fredag. ?

          Ska hon?! Vad kul men kommer det bli en säsong av Lets dance nu under Corona?

          Jaa!! Carola, Janne Josefsson och Hanna Hedlund är väl de som är ”klara”? Fyll gärna på listan med fler som ryktas ska dansa i spandex, glitter och orange-BUS i vår 🙂

      15:04
      Vadå ”Bra Läckberg”? Bor på hotell och umgås! Bra för att det är reklam/sponsmarkerat? Men herregud, det är väl så det ska vara?!

    Bilderna ger mig ångest ?. Överdrivet mycket pynt och tycker det är så tråkigt att mingla i timtal.

      De minglar väl inte?

      Vart fan gör dom av alla jävla ballonger sen? Så jävla onödigt.

        Snortar helium, så klart.

      Mingla…? De är ju med sin partner/ensamma/valt sällskap. Brukar du säga att du minglar hemma på kvällarna…….?

    Så dåligt.. tror dom kan luras och att folk inte fattar bättre

    Vickan är expert på att utnyttja spons. Hon höll på att kursa sitt företag för ett par år sedan. Plus lite annat som hon förstörde. Bindefelt gör inget gratis.

      Nej, det är tydligt att vissa vet precis hur de ska utnyttja flunsor på bästa sätt. Och flunsorna låter sig glatt utnyttjas utan tanke på att det är deras integritet och kanske även själ som är priset….

      Victoria skoglund köpte och körde på mindre än ett år sveriges största plantskola i botten! Googla granquists plantskola. Och sen Fabrique-ägarna köpte Zetas handelsträdgård. I guess she need the money.

        needed*

        Va? Äger inte hon Zeta?

      Varför skulle han göra det gratis för? Hans jobb är ju festfixare och fixa event och dyl. Klart han tar betalt?

    känner bara avsmak när jag ser Sveriges lilla flunsa-ankdamm vräka sig i gratis-”lyx”. Och avsmak för företagen som sponsrar det. Blä

      Ja mest avsmak för de företag som skämmer på influencers och kända personer som här.
      Företag som skickar blomtelegram osv till de med många följare. Blir bara så
      pinsamt.

        Ja så jävla dåligt med företag som sysslar med marknadsföring. Usch!

      Att sälja ut sin integritet på detta sätt är så pinsamt. Förstår de verkligen inte att de utstrålar ett löjets skimmer när de hoppar så fort det sägs ”hoppa”?

        Snacka om att överdriva. Jag hade också tackat ja till gratis hotellvistelse!

          Det blir inte mindre sant för att även du skulle sälja ut din integritet. Det är inte som att du är någon måttstock på vettigt beteende. Visst är gratis gott, men det finns inga gratisluncher….

            Sälja ut sin integritet? Sorry to say, men för de som jobbar med sociala medier så är samarbeten ingenting ovanligt. Visst finns det tvivelaktiga samarbeten, men att kalla detta att sälja ut sin integritet för att man gör reklam för något bubbel? Du behöver komma ner från dina höga hästar.

              Oj, taggarna utåt? Om du inte inser att man tappar i integritet pga vissa sk ”samarbeten” är det nog du som behöver uppdatera din verklighetsbild.

                Nu pratar vi ju naturligtvis om samarbetet som inlägget handlar om.

              Jag förstår bara inte varför man vill stötta företag som bjuder en på gratis saker när man själv har råd.

                Fråga Kim K.

    Alice Stenlöf var också där med sin kompis Louise, och inte med Jireel. Hon har ju även mått dåligt senaste veckorna, är det ett break-up hon mått dåligt över?

      De har gjort slut för några veckor sen ja.

        Men hur vet du? och vad hände?

          Kolla hennes TikTok, där har du svaren. Det är slut.

            Vet ngn varför ?

              Hon ville lyssna på P1 hela dagarna, men det ville inte han.

                Förstår honom.

      Men JAAAAAAAA TROLIGEN

      Ja gud, kan någon bara svara på detta, så nyfiken! Är de ihop eller inte?

        Om man följer Alice på Instagram och/eller Tiktok är det väldigt uppenbart att hon och Jireel inte längre är ihop.

    Pinsamma flunsor som lydigt svansar efter minsta vink, så patetiskt! Att sälja ut sin integritet och sitt varumärke tycks inte bekymra dem. Ryggrad verkar heller inte vara något de är bekanta med. Bara glatt flina upp sig och göra som matte säger…

      Väldigt trist och överdriven kommentar. Bara för att man samarbetar och därmed får en gratis hotellvistelse så betyder det ju inte att man saknar ryggrad.

        Beror väl helt på vilka ”samarbeten” och i vilken kontext.

          Vi pratar väl om samarbetet som inlägget handlar om? Ser inga moraliska fel här. Ingen reklam för skönhetsingrepp liksom.

            Att du inte ser några fel här säger kanske mer om dig än något annat.

              Du får gärna upplysa om de moraliska felen med samarbetet?

                Att när man har det så bra ekonomiskt ställt som många av dessa har, ändå välja att flina upp sig med krimskrams på detta sätt är väldigt märkligt. Det framstår som väldigt cringe och löjeväckande, men har man inga betänkligheter vad gäller att bevara sin värdighet och integritet så är det självklart inga problem!

                  Tagga ner. Att du finner något för ”cringe och löjeväckande” är inte lika med moraliska fel. Finns dessutom massvis med stora kändisar som gör samarbeten, det betyder inte att man säljer ut sin värdighet.

                    16:04
                    Ja de säljer sig.

    Nu är gynning i farten med att kopiera Chanel också.

      Och nu ska man gissa sig till vad du menar?

    Så jävla smaklöst och vulgärt på alla sätt.

    MEN
    Blir så ”cringe” (om man nu vågar använda sig av detta moderna ord..)

    De liksom ”tack hjärta hjärta osv”
    Precis som de blir bjudna för att mister B ääääälskar dem, och det är inte alls vandrande reklampelare. Kred åt Läckberg som aktivt visar att det minsann ät reklam och inget annat.

      Ja verkligen extremt cringe och pinsamt. Bra på ett sätt i alla fall att de inte alls verkar bry sig om hur de framstår. Eller tror de på riktigt att detta kan framkalla andra känslor än cringe?

    Hur kan man äta andra arts bäbisar? Eller andra arter öht?

      Öh?

        ”Meny för lovebirds

        Förrätt kalvtartar”

        (Menyn syns på Läckis bilder)

          Låter gott!

            15:35
            Nej det låter inte gott enligt mig. Kalv=en unge.

              Ja och vad tror du kyckling är?
              Det är också gott. 😉

      Tänker du på Art Garfunkels bäbis eller vilken art menar du?

        15:26
        Nej vad löjligt!

      Det är så naturen fungerar. Har du missat lektionerna i skolan som handlar om allätare och näringskedjan?

        Naturen kedjar inte fast djur som får stå i sitt eget bajs så att de drunknar i det. Naturen gör inte djur ständigt gravida så att naturen kan dricka modersmjölken.

          Hur vet du att kalven hade kedjats fast och stått i sitt eget bajs?

            17:24
            Ge dig. De flesta vet hur illa djuren behandlas och mår. Sluta blunda.

          Fast nu gällde frågan andra arters ”bäbisar” och detta är korrekt svar på den frågan.

    Bella får kritik att hon dissade kaktusen hon fick från sin
    killes på alla hjärtan dag. Och jag håller med. Gruppen hon fick var ju fin och där fanns ju även en ros med och hjärta. Och det blir hon besviken på? Vad destruktivt av henne. Som entreprenör måste man nog se helheten i saker och ord.

      Dom där kritikerna skulle ju kunna skaffa sig något vettigt att göra…

        Det är vettigt att kritisera när någon är så otacksam!

          Det är inte sunt att misstänkliggöra och smutskasta…

      Äsch.
      Hur kan du tro på ngt alls där.
      Hon kanske hade köpt gruppen till Paul men storyn blev bättre så här. Han är liksom lite gubb-tokrolig.

      Eller så hade de fått den med bud som hon inte ville sponsra med gratis reklam.

      Eller så…..

      ALLT är faktiskt rimligt i Isabella-land.
      Och helt OK, hon får skriva precis vad hon vill sant eller osant.

        Fantisera på du. Han har humor och tycker det var roligt. Och det skulle jag tyckt med. Tycker det var gulligt med kaktusen. Ha det så bra bland regnbågar och enhörningar. ?

          Min poäng var att det inte är rimligt att bli upprörd av NÅGOT IL skriver, då du ALLTID kan ifrågasätta sanningshalten.

          Jag tror absolut P har humor, det ifrågasätter jag INTE.

    De säljer sig, de framstår löjliga.

    Hehe jag läste Halloumiballonger…

    Du har nog sett fel igen 🙂 Kolla taggarna en gång till! Kom igen, du klarar det.

    Jag blir mållös. Dessa (i alla fall en del av dem mkt förmögna) människor säljer sig genom att göra reklam för nån upphottad sockerdricka, och kompensationen är en budgetversion av en bal på slottet? Har jag fattat rätt? I så fall gör de sig till stort åtlöje.

      Läckan är patetisk. Hon är hemma nu ekonomiskt. Kan hon inte ha lite värdighet? Behöver hon och boytoyen verkligen en gratis hotellnatt och en fruktkorg mot att exponera sitt privatliv? Det är sånt Paow förmodas göra.

        Värdighet verkar inte ingå i dessa flunsors vokabulär. Man undrar ju verkligen vad den verkliga anledningen till att de säljer ut sin värdighet så här, är. För, som sades här ovan, de är ju inte direkt fattiga så det kan inte vara av ekonomiska orsaker. Så, vad kan då vara orsaken till att man säljer ut sin värdighet?

          Säljer ut sin värdighet? Chilla tack.

        Jag kan verkligen inte begripa. Är det för att göra Bindefeldt en tjänst? Det osar så mycket skämskudde att jag måste öppna fönstren för att vädra ut stanken av punkterade värdigheter.

          Ja man undrar verkligen. Varför gör de detta?

        Det handlar absolut inte om att inte ha råd att betala själv eller vara sniken det handlar om att komma när Bindefeld slår med spöt! En medverkan av Läckberg är exponering. Har varit med när kompis blivit utskälld för att inte närvarat på Bindefelds bjudning. Har också hört när han ringt veckor innan och jamat för att folk ska lova på heder och samvete att komma

          Det är nog just detta som många anser ryggradslöst och patetiskt. Att lydigt göra precis som man blir tillsagd, även om det skulle skada det egna varumärket och göra att andra tappar respekten för en. Varför låter de sig hunsas på detta sättet? Om det är pga så som du skriver tyder det ju på att de som ställer upp är fega.

          Ja han verkar vara en riktig slajmig typ. Usch. Man ska bara dansa efter hans pipa men han behöver inte lyda någon annan eller annat. Varit runt överallt och ingenstans nu trots coronarestriktioner. Han som är äldre borde ju tänka på sig och sonen iaf. Nä usch kan inte med det slajmet.

        Värdighet?
        Tycker det är rätt gött att hon klart och tydligt visar att hon gör reklam- och har det jävligt gött samtidigt.
        Härligt när man kan välja och vraka mellan bästa samarbetena.
        Gött mos liksom

          17:30
          Nä håller inte med dig.

            Jo, jag har rätt.
            Faktiskt.
            Det är ovedersägeligt

              Nej.

      Folk vill väl känna sig viktiga, och vad som ”gör en människa viktig” varierar ju i olika kretsar… Men poängen är väl inte att de behöver gratisgrejer utan att de vill visa att de anses vara tillräckligt relevanta för att få en inbjudan av Micke B. På så sätt ser ALLA att de är speciella, inte bara de andra som är inbjudna.

        Fast det är säkert just det som många anser vara patetisk. Att lydigt göra det de blir tillsagda bara för att en person säger det? Det är ju liksom inte de mest respekterade kändisarna som gör detta. Och inte lär de bli mer respekterade efter detta skämskuddegenererande magplask.

          Hur många kommentarer har du skrivit nu? Vi har fattat att du tycker det är cringe, ryggradslöst, skämskudde, pinsamt, patetiskt, ovärdigt, löjeväckande och integritetslöst.

            Mnja, det är jag som skrev cringe här ovan, och det är inte jag som skrivit kommentaren du surrar kring.

            Va? Jag har inte skrivit speciellt många, däremot läst många jag håller med om. Inse att det är en rätt normal åsikt att detta är pinsamt. Visst, jag kanske sett att nån annan skrivit pinsamt och inser att det är ordet som passar bäst i sammanhanget och lånat ordet. Hur många kommentarer har DU skrivit?

        Det är exakt så som du skriver. I DEN klicken av människor är du värd NOLL om du inte blir bjuden. Det är så jäkla sorgligt. Utåt på sociala medier verkar alla vara bästa kompisar men egentligen är dem bara vänner så länge de har nytta av varandra. Sorgligt men sant. Alla är rädda för Bindefeld

          Om de är rädda för honom framstår de ju som fega och ryggradslösa om de inte vågar säga nej pga det och säljer ut sig bara av rädsla? Varför är de rädda för honom?

            Kommer man på kant med honom får man nog ingen inbjudan till saker och ting som händer i kändisvärlden. Han verkar styra och ställa rätt mkt där.

            Camilla, kan du inte luska ut mer om honom. De verkar intressant!

    Så sorgligt att se Alice stå ensam framför en spegel med ett fullständigt pimpat rum till tänderna. Och så är det slut med Jireel. Hon ser verkligen ledsen ut!

    Nya trenden = influencers som är som vi vanlisar. Få typ rabatt på köttfärs på ICA. ?

      Åka Bentley till ett hotell där övernattning och bubbel väntar kan väl inte likställas med rabatt på köttfärs?

    Va? Missförstod vi varandra här? ?

    Löjliga influensers som beter sig dim en skock får.
    Men denna gåva de fått, Bentleytransport, hotellövernattning m.m är ju värd en del pengar. Skattar de för förmånen?!?
    Gratis är ju som bekant aldrig gratis!
    Om det inte kostar något för tjänsten så är det Du som är produkten.

    Förövrigt är det svängdörrar på Bindefelds kontor, han är så pedantiskt krävande att personalen slutar på löpande band.

    Oj vad jag hade tyckt att det varit mycket mer intressant om det var helt okända människor som faktiskt gjort nåt för att förtjäna allt detta. Typ sånna som har det rätt så svårt av olika anledningar som aldrig i vanliga fall skulle kunna åka Bentley, bo på hotell eller ens ha en heliumballong.

      Då kommer ju företaget gå back massor. Det är ju ingen välgörenhet utan affärer.

      Ok.
      Tror du blandar ihop vinstdrivande företag med kommunal verksamhet.

      Ett företag gör INGET som inte direkt eller indirekt (dvs i förlängningen) genererar värde till företaget.

      Noll exponering =Noll värde

      Så D Så

    Fanns det möjlighet att raka benen i Bentleyn?

      ?

      Nej, det var därför vissa tillfrågade backade ur i sista sekund. Och fick en kaktus istället.

    Känns som att den här bloggen nästintill endast skriver om smygreklam eller felmarkerad reklam… Så tråkig den har blivit, finns det verkligen inget annat du kan skriva om som är relevant?
    Tyckte verkligen om bloggen förut men nu skrollar man mest. Kommentarsfältet är också fruktansvärt, är genuint nyfiken på hur ni som sitter och kommenterar dagarna i ända orkar hålla på? Får säkert påhopp på denna kommentar av PK-maffian dessutom.

    Ps jag har inga förslag på hur bloggen ska förbättras, men det var bättre förr.

      Håller med, och allt tjat om ”flunsor”? HUUUR kan ni tycka att ni är så fyndiga när ni skriver det? Pallar knappt läsa här inne längre

    Hejja Camilla!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.