Jag tror inte Monas Universum gillar oss

Fråga:  Har du slutat att skriva om gården?? Är det för att bb. Skriver om dig. Fråga:  Vad är bb? Svar från Mona:  Bloggbevakning. En superoseriös sida där en tjej tagit på sig rollen av att granska alla influensers, vilket i sig är bra. Problemet är bara att det är en jävla massa hittepå plus helt störda människor som läser. Jag har aldrig varit där inne men hör från vänner och bloggläsare att dom är sjuka i huvudet hela bunten.  Va?! Vilken skitkonstig fråga. Har aldrig läst BB och kommer aldrig göra det heller. Det är ett tillhåll för lågväxlade människor som älskar skvaller och osanna påståenden. Varför i hela friden skulle jag sluta att skriva om Gården och VDS?! Kan trösta dig med att det aldrig kommer att hända!=) Älskar för övrigt att varje gång du kommenterar så är det aldrig något trevligt!=)
Saxad kommentar från det här inlägget.

Jag vet inte hur det är med er, men jag får känslan av att Mona inte riktigt gillar oss?
Kan bara vara en feltolkning från min sida, så jag tänker att det är lika bra att kolla med er.
Jag kan inte riktigt sätta fingret på det, men kanske är det ”oseriös” tillsammans med lågväxlande läsare som är dumma i huvudet”?
Får ni samma vibbar som jag?

Enligt Mona så har hon aldrig besökt den här sidan så det här kommer med största sannolikhet inte heller nå henne, men jag vill ändå flika in att jag aldrig kritiserat ATT Mona lyfter upp ”Vid din sida” och det enorma arbete som organisationen gör. Jag har ställt mig frågande vissa gånger till HUR hon skriver om människorna som de hjälper – som i det här inlägget –  men det är stor skillnad på ”att” och ”hur”.
Jag tyckte helt enkelt att hon var respektlös i sitt sätt att uttrycka sig här, men fortfarande inte kritisk till ATT hon skriver om VDS eftersom jag tror att den exponeringen kan hjälpa organisationen att hjälpa fler hemlösa pensionärer.

152 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Största lögnen. Är hundra på att 99% av alla influencers följer bloggen och kommentarsfältet rätt slaviskt för att spana vad som sägs om dem.

      Nu är ju inte Mona alla influencers så kan ju stämma även om just hon inte läser här inne.

        Riight, hon har hört att det skrivs om henne och allt annat hon hört men aldrig kollat? Tror ALLA influencers och ”influencers” läst här inne någon gång, och de allra allra flesta är här inne regelbundet.

      Men alltså en fråga först: vem är Mona???? Vadå influencer?? Hon har inte ens 10 000 följare på instagram. VARFÖR skriver du, Camilla, om henne? På riktigt, alltså, jag vill veta.

        Mona har en ganska välbesökt blogg och har bloggat sen 2007. Den var betydligt större för några år sen, nu ligger hon runt 50000 besök i veckan på bloggportalen (Där varje ip kan registreras som 1 besök varje timma). Egoina ligger tex runt samma siffra.

        Mona granskar kommentarer hos Maggan Graaf och rensar bort den oerhört stora mängd hat MG tydligen får efter varje veckas spännande inlägg.

          Du verkar ironiskt, men jag måste nog ändå säga att jag inte sett mer hat någonstans än jag sett inne hos Magdalena genom åren. Många där inne verkar ju helt sjuka i huvudet? Hon gör fillers tex och folk kontrar med saker som ”Rätt åt dig att din son dog”. ? Hon är nog den enda influencern som jag ställer mig bakom när hon klagar på hat kommentarer faktiskt.

            Jag håller med. Maggan får ta mycket sjukt skit. Och Mona har full insyn i hur många sjuka individer det finns på nätet.

              Vad menar du med att Mona har full insyn?

                Mona tar ju hand om Magdalena Graafs kommentarsfält.

            Ja, det är den kommentaren som Mona brukar referera till. Den är vidrig. Synd dock att Maggan slutat svara på kommentarer.

              Fast det är inte EN (den) kommentar, det har varit enormt mycket sånna kommentarer.

                Läste en handfull av den sorten medans deras realityprogram pågick. Blev faktiskt illa berörd själv och då är jag relativt luttrad.

              Maggan bloggar ju knappt längre.

      Ha ha. Med alla försäkringar om att hon aaaaaldrig varit inne här kan Cam räkna med att hon kollar flera gånger om dagen.

    ”Jag har aldrig varit där inne”.

    Ooookej ?

      Lika troligt som att Anna Book aldrig läser på fb… Zzzzznark

      Blir man inte extra nyfiken som Mona och Anna när man får höra av alla möjliga ”följare och bekanta” att det skrivs om en? ??‍♀️?

        Då måste hennes följare och bekanta, vara helt dumma i huvudet som går in på bb…?

    ”superoseriös”

    Ärligt talat verkar den där Mona rätt så ”lågväxlad”…

      Haha såg du den tråden inne hos Mona? ?? Hon har en läsare som trycker till henne hårt och får Mona att lägga sig platt utan att Mona fattar att det är det som händer. ?

        Du måste citera det här inne. Jag är nyfiken, men så lågväxlad att jag inte får lov att läsa hennes blogg…

          Man kan inte bli blockad för att gå in på en blogg

            Är du möjligtvis lågväxlad? ?

          Mona beskriver ofta folk hon inte gillar som lågbegåvade. En läsare bad henne att inte använda en funktionsnedsättning i nedvärderande syfte och en annan läsare föreslog då ordet lågväxlad. Som nu är Monas favoritord.

            Ironisk då hon själv inte verkar så himla smart…

        Nej, skulle aldrig få för mig att gå in där, det räcker med att läsa vad som skrivs om henne.

    För det första helt förståeligt att influencers inte tycker om den här bloggen. De harbinte fel i att det blir mycket hittepå och rent skitsnack i mellan åt.
    För det andra – i kommentarsfältet här inne har det flera gånger kritiserats att hon skriver om vid din sida och gården. (Med rätta.).
    Eftersom ditt kommentarsfält mer liknar ett forum så måste du ju förstå att det du accepterar i kommentarsfältet blir en förlängning till bloggen. Du har ett ansvar precis som vi som kommenterar.

    Tycker förövrigt att du kan ta och granska henne ordentligt istället för sånna här inlägg. Hon kommer undan med så mycket saker som du om det var andra hade ältat till förbannelse.

      I mellan åt ?

        ?

        En ole ruotsi. Kirjoitin niin huonosti, ettet voinut tulkita kommenttini?

          Minä kirjoittaisin tuon näin:

          En ole ruotsalainen. Kirjoitinko niin huonosti, ettet ymmärtänyt kommenttiani?

          Ruotsi = Sverige, det svenska språket på finska. Ruotsalainen = en svensk person eller sak på finska.

    Sanningen om henne kryper väl närmre o närmre … och det är därför hon är så pissed

      ?

      Oh berätta mer om M

        Va?

      Olala, kan du snälla utveckla!

      Vad menar du? Berätta mer!

    Hmmm… är det inte lite märkligt att veta så mycket om en blogg man aldrig besökt? Är det inte alltid bättre att gå till förstahandskällan än tro på skvaller, dvs vad andra personer säger om denna blogg? Speciellt när det är så enkelt att gå till källan? Att flunsor blir granskade och inte får stå oemotsagda i vad de pumpar ut (eftersom de själva kan välja att just stå oemotsagda på sin egen blogg/sociala medier pga att de kan radera kommentarer o blocka) är viktigt. Att kritiken inte alltid är förpackad på det sätt flunsor vill (dvs att den inte ska existera) må vara hänt. Om man lever på att visa sitt liv offentligt kan man inte bara förvänta sig hyllningar.

      Hon umgås ju med andra influencers som troligen läser här så det är ju inte jättekonstigt. Hon får väl saker återberättat bara. ??‍♀️

        Varför umgås hon med ”helt störda människor”?

          ?

          Inga vettiga vill vara med henne?

    Det som ger mig mest avsmak med Mona är att hon ber sina följare swisha och fixa saker när hon lika väl hade kunnat avstå 1-2 av alla skönhetsbehandlingar hon gör varje månad. Som nu, en man behövde VANTAR och hon väntar veckor på att en följare stickar dem istället för att köpa ett par varma vantar direkt åt stackaren???
    Om Mona bryr sig så himla mycket så kan hon lika väl göra 1 extra samarbete i veckan där alla intjänade pengar går till extra saker åt pensionärerna.

      Välgörenhet fungerar inte så. Ingen människa ska klandras i dessa sammanhang för att de inte öppnar den egna plånboken vid varje småsak.

        Jo – när man aldrig gör det men konstant ber andra att göra det så kan man klandra personen.

          Hon använder ju sin plattform till välgörenhet. Det är så det fungerar.

            Mona ber folk swisha hennes egna nummer så hon kan köpa saker hon sen ger personligen till utvald person. Det är det som syftas, inte att hon ber folk stötta vid din sida.

              Ja? Det är fortfarande så välgörenhet fungerar. I alla länder utan stort skyddsnät så är detta modus operandi.

                Nej, det är så det fungerar om du är en influencer som vill rida på att du gör en bra sak utan att själv behöva stå för kalaset.

                  Välgörenhetsarbete handlar mycket om att nå ut och be om donationer. Tror faktiskt svenskar är ovana vid denna företeelse.

                    Som väl är, i så fall.

                    Får man väl hoppas om du tror att välgörenhet innebär att swisha privatpersoner.

                      Vet du hur länder är med dåligt socialt skyddsnät och stora organisationer som förkovra sig själva genom donationer. Privata initiativ är vanligt förekommande där. Tyvärr krackelerar Sverige just nu.

          Aldrig?

      Monas jobb är att fota och berätta om Vid din sida, för att hon har följare som kan bidra med pengar.

    Det var tack vare Mona jag hittade till den här bloggen. Det var något tjafs med Fitterbittan (?) och när jag läste om det hamnade jag här på något sätt.
    Jag läste Monas blogg förut men det kröp fram mer och mer obehagligheter kring henne, ett beteende jag inte förväntade mig hos en vuxen kvinna.

      Fatta att vara känd, träffa Mona en gång, sen se i hennes blogg att man är hennes nya bästis. ?

        Hon är totalt felvaggad som hon själv skriver om andra och oerhört kändiskåt. ?

        Har Booken och hon träffats alltså?

      Anonym 18.17:
      Försökte skriva en kommentar tidigare men fick inte till det riktigt (antar pga lågväxlad ?), but you nailed it! ??????

      Precis likadant här!

      Samma här! Jag kände att det var nåt jäkligt snett med henne, googlade och hamnade här.

    Hahah då är det ösesidigt, superoseriösa Mona! ?

    Angående VDS så undrar jag varför deras FB-fans är så glada i att skjuta på pengar när det finns t ex inga årsredovisningar på VDS hemsida, inget 90-konto heller. Om jag stöttade en organisation så mycket som fansen tycks göra så skulle jag vilja ha nån slags överblick angående ekonomi.

    En annan sak är att VDS skriver hela tiden hur kommuner, staten etc inte bidrar med nåt men när nån hade frågat Stockholm varför de inte bidrar var svaret att VDS inte ens sökt nåt föreningsstöd. Kanske är det avsaknaden på 90-kontot som gör det lönlöst att ens söka några bidrag? De flesta (om inte alla) som delar ut föreningsstöd vill ju att föreningarna har ett 90-konto.

      Instämmer, jag frågade Mona om ekonomin i VDS, men hon hänvisade till VDS. Det har ju varit mycket rapportering om Missing People och framförallt FIKK. Pengar drar ju tyvärr till dig oärliga människor och jag tror att även VDS skulle må bra av att granskas. Hoppas jag har fel då ändamålet är gott

        Fast varför frågade du Mona? Hon är ju ändå öppen med att hon bara hjälper till som volontär. Fråga rätt personer.

          Därför att det är lättare att smyga in obekräftade påståenden och skapa misstänksamhet via en tredje part med stor spridning, en part som inte sitter på makt att förneka.

          Därför att han hon uttrycker sig som hon vore betydligt mer än volontär. Har för mig att hon även är marknadsansvarig och ev även sitter i styrelsen. Svårt att veta eftersom hemsidan inte innehåller annan info än Swish nummer.

            Gör den ju visst det?
            https://www.viddinsida.nu/styrelse/

              Ok, då är den rätt ny för uppgiften har inte funnits de senaste åren.

        Men man kan ju inte fråga Pelle i kassan om hur det går med Ica butikens ekonomi.

      Mona vet inte varför de inte får stöd. Läste att maten kostar över 7000 per gång trots spons. Skulle de inte själv laga maten på gården?

        Blir mat gratis för att man lagar den själv…..? Nu var det inte maten på gården hon skrev om, utan soppköks kvällarna = personer utomhus = matlådor, drickaflaskor, bullar etc…. Men undrar också vad som kostar 7000. Måste de betala hyra för att få stå där kanske? Typ som korv vagnar och marknadsstånd osv behöver göra.

          En del av maten (såsom bullarna) och drycken de serverar utomhus är spons = gratis. Så det är väl främst matlådorna (+ frallorna som de ”får på köpet”) de betalar för. Matlådorna kostar över 100 kr/st och de brukar beställa 60-70 stycken, har de sagt.

          Hon har tidigare skrivit att soppkökets mat skulle lagas på gården. Är det billigare att laga mat hemma än köpa från restaurang. Skulle tro det.

            Ja, inte kostar mina matlådor jag gör hemma 100 kr/st varje gång.

        Maten som kostar över 7000/gång är maten de delar ut utomhus 2 gånger/vecka. Därutöver kommer kostnaden för maten de lagar på gården 5 gånger/vecka.

        Mona tror också att missbrukare och narkomaner får lägenheter och fullt bidrag bara för att de missbrukar ?

          Jag tycker att det är lite obehagligt att Mona pratar om dessa människor och deras ekonomi, för jag tror inte hon är insatt.
          Hon pratar och får det att låta som en sanning.
          En kvinna som hon pratat om har en lägenhet, men pensionen räcker inte till mat.
          Idag kan man ju få hyrestillägg, garantipension och andra tillägg om man har en så liten pension. Eller?

      Tråkigt om det stämmer att VDS kritiserar kommuner och deras arbete. Det är verkligen ”superoseriöst”. Skulle tro att organisationer som VDS i hög utsträckning lockar till sig människor som inte går med på att få sina behov utredda enligt samma villkor som gäller alla andra när de ansöker om tex ekonomiskt bistånd och boende via socialtjänsten. Har mängder av exempel från mitt arbete där personer bla har figurerat i media och väckt sympatier för sig själva och hat mot socialtjänsten men så vet man att de ju inte medverkar i utredningar kring deras biståndsbehov, att de tackar nej till exempelvis erbjudna boenden för att de inte vill använda sin pension till att betala serviceavgift till boendet (som alla andra pensionärer får göra), är helt omöjliga att samarbeta med trots att socialtjänst och fältarbetare och andra verkligen gör allt möjligt för att försöka hjälpa.

        Det är svårt att få boende via socialtjänsten. De har liksom inte obegränsat med lägenheter. Därför det är viktigt att ta kontakt med dem INNAN man står på gatan, då det är betydligt lättare att få hjälp med bidrag till hyra än det är att få hjälp med bostad. Dessutom borde många av dessa hemlösa pensionärer kunnat få hjälp med bostadsbidrag tex om de har en pension.

        Dom kritiserar ständigt kommuner, regeringen och staten som dom säger inte hjälper dom.

        Tack för ditt inlägg ❤️ Instämmer i allt du skriver./ Hälsningar från en som arbetar i socialtjänsten med uppsökande verksamhet

        Läs Socialstyrelsens senaste rapport om hemlösas situation. Där står en del om kommun och socialtjänst som är mindre smickrande. Därmed inte sagt att det inte görs något alls, men det finns stora bekymmer med att man anser vissa saker vara någon annans ansvar. När alla parter anser det blir det tredje part som drabbas.

        Tips: gissa hur många hemlösa vi har i Sverige innan du börjar bläddra i kartläggningen. Hur nära den faktiska siffran kom du?

        Länk: https://www.socialstyrelsen.se/globalassets/sharepoint-dokument/artikelkatalog/ovrigt/2017-11-15.pdf

      Och vem som helst får inte stöd av de som besöker VDS- bara svenskar.
      Har förekommit att det finns vakter och från NMR och från en annan SD-vänlig klan som jag glömt namnet på.
      Dom utger sig för att vara opolitiska men det är nonsens.

        Det är falskt. Svenska medborgare får hjälp, oavsett etniskt ursprung.

        Att de hjälper svenska medborgare är ju självklart bra! De fokuserar på sitt närområde och hjälper svenska medborgare, ser inget fel i det? Det finns ju bistånd, galor, insamlingar och en massa annat till hjälp för människor i andra länder. Så att VDS begränsar sig till svenska medborgare är bra, alla kan inte göra allt men alla kan göra något.

          Nej, man särskiljer inte människor. Behöver de ett mål mat och det är det man delar ut så får de ett mål mat. Man håller ingen utanför. Dumheter!

    Mona gör mer skada än nytta för VDS. Att ingen plockar bort henne övergår mitt lågväxlade förstånd. Dessutom känner både jag och andra igen en del personer på foton från hennes samarittjänst och eftersom hon var i rätten ang. något hon tar avstånd från så varför hjälper hon såna personer där? Flera som begått brott syns på fotona, verkligen inte ok att visa.

    Jag avslutade direkt mitt engagemang för VDS nu.

      Jag undrar då om personen i foppatofflor som synts på samaritbilder är en av dem, eller begått annat brott. Jag vet att det kommenterats på Monas blogg om personen, att hen inte borde vara välkommen till VDS. Personen rör sig ganska ofta i mitt närområde, vilket innebär att även mitt barn till och från hamnar i närheten av personen då barnet precis blivit tillräckligt gammalt/moget för att få leka ute utan vuxensällskap, korta stunder nära hemmet.
      Jag vill inte skrämma mitt barn och jag vill definitivt inte lära ut ”akta dig för hemlösa”, men jag tar gärna ett snack om att ”vissa personer är inte snälla och de personerna är bra att hålla sig borta ifrån” om jag skulle veta att så är fallet med den här personen.
      Det här kan nog låta superoklart för någon som inte läst Monas blogg och kommentarerna där, men du verkar insatt i läget så jag tar tacksamt emot svar på ovanstående om du har koll på det.
      För övrigt instämmer jag med att VDS inte direkt gynnas av Universumskan, dock är jag skeptisk till organisationen också med tanke på kopplingar till SD och brist på öppenhet rörande ekonomin, med eller utan Monas inblandning.

    Tycker denna blogg (bb) är jättebra och informativ- OCH tycker även Mona och VDS gör ett jättebra jobb! Så om du läser detta Mona- du gör jättemycket bra för de äldre, det är det viktiga. Kan ha lite synpunkter på exponering osv, men på det stora hela är det verkligen bra att lägga så mycket tid och energi på en utsatt grupp. Ta till dig av de positiva kommentarer du får och även konstruktiv kritik. Glad att det finns människor som jobbar för utsatta, istället för att bara leva i en krimskramsig låtsasvärld.

    – Vad är BB?
    – Jag vet inte så mycket mer än att det är en blogg. Jag har aldrig varit där inne

    Ungefär så skulle jag skriva om jag ville få det att framstå som att jag aldrig besökt en viss hemsida

    Bianca Ingrosso gör nu reklam för aim. Bra träningsförebild – hon tränar ju aldrig och har kroppen hon har pgr av ätstörningar. Kanon!

      Man kan ju använda träningskläder oavsett

        ???

          Vad? Jag promenerar i träningstights.

          ? Jag har mina till allt möjligt. Har ett par hel svarta som får agera byxor med jämna mellanrum till en vit skjorta och sneakers.

      Hon skriver ju dock bokstavligen att hon använder kläderna till vardags, hemma samt på fest.

      Vad har kroppstyp med träningskläder att göra?

    Vem heter ens Mona 2021

      Det är väl inget fel på namnet Mona, särskilt inte om man är över 40?

        Enligt namn.nu är snittåldern för kvinnor med namnet Mon 62 år. Riktigt där är inte fru Universum än, men jag har för mig att hon är 56-57?

        Läste om och av henne första gångerna för tusen miljoner år sen, när hon stöttade Innan du fanns-Linda (hette hon va? Är det nån som kommer ihåg??). På den tiden var Mona både sympatisk och rolig. Jag kunde genuint garva rakt ut när jag läste hennes blogg. Nånstans på vägen blev det mer och mer yta, reklam, reklam för ytligheter och så lite mer yta och reklam.

          Snittålder är ju dock just SNITT, inte att alla som heter det är den åldern.

          Åh jag minns ju innan du fanns! Underbar blogg! Undrar om Linda fick fler barn sedan?

          Tror faktiskt det var så jag också hittade t Mona. Läste henne länge och till stor glädje. Men efter hela historien med Victoria (Fitterbittan) så kände jag att jag tappade allt förtroende för henne. Vem blåser en kompis på hundratals kronor? Började mer och mer känna att det är något som inte stämmer där.

            Var det inte hundratusentals?

            Inga fler barn för Linda. Hon finns på insta. Linda_osv. Fortfarande skitkul.

          Men ja, jag minns innan du fanns – Linda. Tidigare hette hon: Det var inte jag, det var sossarna. Hon var den första bloggen jag började läsa.

            Linda finns på insta och är underbar. Ett barn och samma polis-man: linda_osv

          Håller med läste hennes blogg förr ! men nu ? bara reklam o alla är bästa vänner samt bara nya vänner ?

      Konstig kommentar. Brukar folk runt dig byta namn med jämna mellanrum?

        Haha det var väl antagligen ett skämt

      Hon föddes ju inte i år, måste jag väl ändå säga trots att jag tycker TantMona är sjukt felvaggad, för att använda ett av hennes många egna nedvärderande ord.

    Vi vet Mona att du läser varenda kommentar under det här inlägget och därför vill jag passa på att önska dig en riktigt trevlig vecka!

    Hon har ju inte direkt fel i att sidan är oseriös. Hon har inte heller fel i att det är ofta som inläggen blir rent hittepå då något som en influencer skrivit har grovt missuppfattats alt. tagit ur sin kontext.
    Hon har inte heller fel i att det är mycket galningar som kommenterar här och att de flesta är här för skvallrets skull och som på riktigt tror på konspirationsteorier.

      Ja, jag håller faktiskt med dig. Det blandas ju både seriöst och oseriöst här inne. En del granskning men också en del vinklade inlägg.

    Jag förstår henne. Hon blir ifrågasatt som om hon arbetar för VDS av rent egoistiska skäl och man börjar leta fel på alla sätt och vis. Om BB höll sig till sakliga argument skulle kanske kritiken bemötas. Nu går det ju ut på att piska upp en hätsk stämning för att sedan låta kommentarsfältet bli en hatstorm.
    Jag skulle inte tycka att det var särskilt kul om jag drev en blogg och utsattes för sånt.
    Att sitta och skriva ren skit i kommentarerna får mig att undra hur folk mår egentligen. Eller är det ett sätt att få vara med i gemenskapen här? Och det är ju praktiskt att 99 % av alla kallar sig för ”anonym” – då slipper man ju ansvar. Eller? Var går gränsen för förtal?

      Går inte att ha användarnamn eftersom folk börjar hacka på personen efter ett tag oavsett hur personen skriver i kommentarsfältet. Experimenterade en period och hade två användarnamn, 1 som alltid höll med och 1 som sa emot, båda två började folk hacka på. Inte ens kommentarerna i sig utan i stil med ”Sååå trött på xxx”. Så palla vara annat än anonym här inne.

        Det säger ju en hel del om klimatet här. Folk kan inte vara sakliga. Sorgligt. Sakliga diskussioner brukar kunna mynna ut i bra saker.

        Eller så kan man göra en så vuxen sak som att lugnt och sansat konstatera att man inte är överens.

        Här är ”du tycker fel, alltså är du dum i huvudet” den rådande andan. Lite som på dagis (förskola, jag vet).

      Hon håller på med poverty porn, det är vad som kritiseras. Det är nedvärderande mot människorna som tar emot hjälpen och får Mona att framstå inte så positivt för de som känner igen vad det är hon gör.

        De enda som är nedvärderande är regeringen som på allvar vägrar inse problematiken de skapat. Privata personer är ju nu tvungna att kliva in med arrangemang a la USA.

          Sveriges regeringar har styrts av CIA sedan 1950-talet.

            Naw, då gör CIA ett ur dåligt jobb.

        Kolla eksvärd, nån borde verkligengranska treskablinoll, framför allt tveksamt att fjärde apfondens jurist sitter i styrelsen. Ingen redovisning av var bidragen på nästan en miljon kommer. Varifrån?

          ”apfonden”

        Vem säger att hon gör det? Finns det folk här inne som kan läsa tankar och på så vis komma till kärnan för vad som är folks egentliga intentioner med sitt agerande?

        Om jag arbetade med välgörenhet skulle jag gå all in. För sån är jag. Jag skulle dokumentera, skriva, berätta och göra allt för att få till en förändring för den instans jag hjälpte. Det finns faktiskt människor som kan vara både godhjärtade OCH skryta om det. Det du försöker kalla porn är ett typiskt drag av Jante! Tycker jag.

          Om man följt Mona så har man dock lärt känna henne och hur hon fungerar. Hon rider gärna på vågen gällande allt möjligt. Har man visat hur man fungerar i över 10års tid så kan man som utomstående ha en tanke om personen utan att man kan läsa tankar.

          Hade du visat att du alltid har en baktanke med saker, ridit på dina vänners framgång, utnyttjat situationer, hängt ut folk för att själv se bättre ut så hade jag inte tagit ditt plötsliga intresse för välgörenhet utan att ta mig en funderare på om du har en baktanke med det – hur fint och engagerat du än skrev om det.

            Tror detta är en åsikt. Inte en sanning.

          Bonjour mona

      Fråga Mona.

    En vettig människa uttrycker sig inte så om andra, hur arg hen än är. Ens språkbruk vid ilska/irritation säger mycket om en. Det är svårt att ta människor som kallar andra för ”störda” och ”sjuka i huvudet” på allvar.

      Nja, det finns något som heter rättfärdig vrede. Det är snarare hur man brukar den rätten och när, som är avslöjande.

    Vi är inte ”oss” här inne. Det är du och vi andra är en grupp människor med olika åsikter som ibland håller med varandra och ibland inte. Går liksom inte att gruppera oss som grupp.

      Men alla hänger här inne. Regelbundet, skulle jag tro. Det är en gemensam ”hobby” ?

    Margauxs andra video på raken utan Arnold. Det tar sig! ?

      Bra! Fortsätt så Margaux.

    ”Lågväxlade människor” – det var kul tycker jag. Undrar vad det är? Jag kanske går omkring och är ”lågväxlad” utan att veta om det? Kunde vara kul att veta vilka tecken på detta man ska se upp med, så att man kan söka vård i tid. Kanske kan denna ”Mona” reda ut? (Hon kanske heter Mona på riktigt?).

    Spännande!

      Hon heter Mona och är född 1965, ett av ”Barnen i Jordbro” -dokumentärerna och har även en egen film i serien. Skriver ibland om hur fattigt hennes uppväxt var men hur lite pengar de än hade så drack de Zoegas kaffe. Som om någon som bodde i Jordbro var rik, faller liksom på sin egen orimlighet. Skriver också emellanåt hur lite hon har att sätta på sig/hemma som en lodis etc men har kläder som kan försörja en halv kontinent. Men en sak har hon alldeles rätt i, hon har inte speciellt hög IQ men är väldigt skicklig på att slå sig fram och utnyttja förmåner och människor.

        Och pga denna fattiga uppväxt, har hon berättat, så överkonsumerar hon idag. Och det är ingenting hon tänker sluta med….

        Visste inte detta! Det förklarar väldigt mycket tycker jag! Jag kommer ihåg från när jag var barn och hörde talas om jordbro-filmerna, att det var så extremt utelämnade mot de barnen. Att det skulle vara hemskt om någon filmade en på det sättet och man sedan inte hade någon chans att nyansera den kanske felaktiga bilden som framkom. Hur utlämnad och integritetslös man skulle känna sig. Tyckte det var hemskt av filmaren att göra detta och tyckte synd om barnen. Får ännu mer empati för Mona nu. Kanske detta, att hon blev behandlad så utelämnat, är en orsak till att det är naturligt för henne att fota o berätta om utsatta (hon var ju filmad och utsatt som barn). Tror det var ännu värre på den tiden eftersom det var så ovanligt att filma barn så utlämnande. Nu är det ju tyvärr vanligare att filma barn o lägga upp till, allmän beskådan.

          Snyft.

            ?

      Ja herregud tänk vad många som springer omkring därute och är lågväxlade utan att veta om detta, det om nåt är redigt allvarligt ???

    Innan jag började läsa på bloggbevakning tänkte jag de måste vara jätteudda människor här. Typ vilka det nu är som köper skvallertidningar i butik men ni är mina bästa vänner ?

      ❤️

    Jag kan inte känna igen vare sig mig eller de flesta av övriga läsare här inne i hennes,
    uttalande om oss så kan det vara så att Mona är den som symboliserar,
    lågväxlad, störd och helt dum i huvudet ??

    Vi får väl vara tacksamma att inte alla som haft en normal uppväxt utan överflöd (=det hon kallar fattig. Fattig på riktigt är något annat det) inte känner sig tvungna att överkonsumera som vuxna. Det som tär mest på vår planet är konsumtion. Jag är hellre en Greta än en Mona. Men enligt Monas något bakvända logik går planeten under om vi inte konstant konsumerar som galningar.
    Och att kalla folk för lågbegåvade anser hon falla under yttrandefrihet. Att ha yttrandefrihet betyder dock inte att man behöver säga allt bara för att man kan. Det går lika bra att vara tyst ibland men det klart, brinner det i peruken så…

    Jag själv skulle inte ens veta vilka hälften av alla dessa influencers var om det inte vore för BB. Där inräknat Mona. Jag tror de ”mindre” får extremt mycket gratis trafik härifrån och det ska de vara glada för. I övrigt är detta den enda blogg jag fortfarande läser, den enda blogg jag kanske någonsin också verkligen LÄST och inte bara slösurfat och tittat på bilderna, möjligtvis läst någon bildtext. Så oseriös – not so much.

    Sen, att kommentarsfälten är som en blandning mellan familjeliv och flashback gör ju bara allting än mer underhållande. Im here for the juice, annars hade jag kunnat läsa aftonbladet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.