Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

683 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Ni med borderline…

    Både jag själv och folk i min omgivning misstänker starkt att jag har borderline och jag ska snart till en läkare för att diskutera detta. Jag har dock hört att det är svårt att få remiss till utredning.

    Hur lätt/svårt var det för er?

    Hade ni många av de symptom som finns?

    Hur går själva utredningen till?

    Har hört om personer som inte fått diagnosen då de ansågs vara för medvetna om sitt beteende.
    Var ni medvetna/omedvetna om ert ”borderline-beteende” innan ni fick diagnosen?

    Andra tips inför mötet med läkaren?

      Det är inte svårt att få utredning men det tar tid att få det, väntetiderna till psykiatrin är långa.

      Hej! Jag har borderline – fick diagnos för två år sedan. Du behöver ha minst 5 st symptom för att få diagnosen.
      Jag var ganska medveten om det, men också väldigt sökande efter en diagnos eftersom jag visste att något var fel med mig. När jag läste om borderline visste jag att det var jag.
      Jag har det ganska bra, får hjälp och äter medicin. Har inte super duper extrem som vissa kan ha det.

      Rekomenderar dig att gå med i Borderline grupper på facebook så kan du får snacka med oss, vi finns alltid där.

      Det är en kukig jävla diagnos ibland 🙁

      Var bara ärlig och det kommer gå bra! Kram

    Det här kanske är orimligt från min sida men jag blir så besviken på LD. Började följa henne för typ 8 år sedan och hon var en feministisk förebild. Lärde mig mycket om feminism från henne. Nu skriver hon aldrig om feminism längre, utan hon bara krökar och lever på makens pengar. Blir så besviken på någon som hade sådan potential att guida kvinnor och unga tjejer, men som nu istället lever tvärtemot det hon tidigare lärde ut.

      Ja hon har helt försvunnit typ? Inte alls lika aktiv som förut och podden har varit borta så länge nu. Trist!

      Fan vad tråkigt ☹️ Gillade henne och känner att hon lärt mig mycket också. Så himla tråkigt att höra detta från flera… undra varför hon lagt av med det feministiska som verkat vara en sån stor och genuin passion.

        Så himla tråkigt att höra att en kvinna festar 🙁 Du får nog läsa på lite mer om feminism.

          Haha det var ju inte poängen

      Hon kanske svarar på din kommentar om varför, hon har tidigare varit aktiv i kommentarsfältet.

      Väldigt orimligt att ett sådant krav på en annan människa.

      Varför skriver ni alltid ”lever på makens pengar” här inne? När man är gifta så har man gemensam ekonomi, trodde alla visste det?

      ”Men det är han som har jobbat för dom” Ja, det kanske det är, och hur fick han möjlighet till det? Jo, genom att hans fru skötte hemmet, barn, aktiviteter, städning osv. Han hade inte kunnat jobba så hårt om inte hon skötte allt annat. Det är bådas pengar, inse det.

        Jo visst men då ska man ju inte heller klaga och vara missnöjd över att man själv tagit på sig det ansvaret. Hon kunde tex att ha försökt jobba eller studera trots sina svårigheter, fått känna sig nöjd över att själv bidra till hemmet samt ha något mer syfte än bara mamma och (hemma)fru.

          Det är klart att man har rätt att klaga ibland. Har du aldrig klagat över ditt jobb? Och varför ska hon jobba och studera menar du? Hon har ju varit ”hemmafru” för att maken ska kunna jobba hårt. Förövrigt får hon ju in pengar genom att podda och sälja konst, så du behöver nog inte oroa dig.

            Hon verkar ju varit missnöjd över det, i alla fall för några år sen.. Så det kanske varit positivt för henne att ha kommit ut än bara låst sig vid hemmet, för mannen kunde ha hjälpt till genom att vara pappaledig tex, gett henne chansen att göra något annat. Men båda verkar ju gilla sina roller så kanske inte är nå att dividera i egentligen..

              Men du. Du är en total främling och har ingen aning om hur deras liv är eller hur de pratar sinsemellan. Det är ingen som helst idé att sitta i ett kommentarsfält på en skvallerblogg och tro att du har de rätta svaren på deras svårigheter (som de förmodligen inte ens har) bara för att du läste någon gång att hon inte var jätteglad en dag). De har säkert minst trettiofem anledningar till varför de lagt upp det som de gjort. Och det är deras ansvar.

        Du esss, vi bor i Sverige där kvinnor kan göra karriär även om deras män arbetar.
        Han jobbade med sina bröder, ett familjeföretag, tror knappast att de tvingade honom att slita så hårt att han aldrig skulle ha kunnat hämta på dagis liksom. Hans skrivbordsjobb fungerar att sköta hemifrån när man hämtat och utfodrat ungarna. LD hade både kunnat plugga och jobba som jag gjorde när mina tre barn var små och min man också jobbade.
        Så bekväm efterhandskonstruktion hon har, det där med makens karriär.
        Innan hette det ju att hon inte jobbade pga social fobi.
        Så gör alla jag känner, båda föräldrarna arbetar och man turas om och hjälps åt.

          Men alla vill inte jobba samtidigt som de har tre kids? Det finns fortfarande mammor som vill vara hemma och ta hand om barn på gammalt vis. Det är inget jag själv skulle vilja, men det är fortfarande familjens pengar oavsett hur mycket eller lite hon ”kunnat” jobba (vi har ingen aning) och det är det enda Esss skriver?

          Man gör som man vill. Är man gifta så har man gemensam ekonomi, finns inget som heter ”makens pengar”.

            Man måste väl inte alls ha gemensam ekonomi bara för att man är gifta

          Alltid lika roligt hur provocerade människor blir av att alla inte har ett 8-17 jobb alternativt inte jobbar alls.

        Och utan hans pengar så skulle hon inte kunna gå hemma o städa osv utan någon inkomst. Så jo, lever på makens pengar. Frågan är om det är så feministiskt.

        Fast nä, alla har inte det, vi har till exempel inte gemensam ekonomi!

      Håller med! Gillar henne fortfarande och tycker det är så tråkigt att inte se mer från henne. Speciellt tråkigt med podden, sånt brukar ju ändå uppdateras kontinuerligt.

      På vilket sätt lever hon tvärtemot det hon lärde ut? Hon säger att kvinnor för göra vad fan dom vill (i princip). Du verkar inte ha lärt dig så mycket feminism om du reagerar på att en kvinna festar och dricker alkohol.

        Hon kan ju bara göra vad hon vill för att hon har någon som betalar.

        Det är fan inte feminism!

          Läs på.

      Tycker oxå det är synd, för hon hade verkligen potential att vara en förebild med sina kloka tankar kring tex barnuppfostran, feminism och diverse annat. Hon var rolig och inspirerande att både i tal och skrift, bjöd på sig själv och var inte rädd för att stå för sina åsikter och vara obekväm på gott och gott, men vad hände sen egentligen? Ålderskris? Livskris? Identitetsförvirring? För nu verkar hon mest vara bitter, allmänt osympatisk och smått otrevlig stundvis.

        Vänta va? Har du följt LD? Hon har aldrig varit såhär glad och nöjd utåt sätt? Tycker verkligen inte att hon är ”bitter”. Hon upplevdes väldigt mycket mer otrevlig förr. Och depressioner har hon väl haft regelbundet genom åren.

          Slutade följa henne för ett bra tag sen pga alla otrevligheter och diverse bortförklaring varför hon inte kunde göra si eller så tex, sen har jag väl även insett att hennes typ av feminism inte heller är min kopp med te men oavsett så låter det ju bra om hon är gladare och har det bättre 🙂

      Men oj va 242patrik håller på!! Såg på LDs instastory. Undra vad Elaine tycker om honom nu..?

      MEN LÄGG AV. Hon har ju berättat många gånger att hon är deprimerad, gav upp på att skaffa fler barn vilket säkert är en stor sorg, att hon har ångest osv. Hon är MINST lika mycket feminist för det! Om hon nu har lärt dig så mycket så bör du vara tacksam! Hon är inte i någon jävla skuld till dig att vara din woke mamma.

        Hon har tre barn? Kan hon inte vara nöjd med det?

        Stor sorg? Hon har ju tre redan, behöver inte fler.

          Fler än 2 barn per par är att överbefolka världen… just saying ??‍♀️

            Jag har noll och kommer aldrig skaffa. Hon kan få min kvot.

      Tappade respekt för henne när hon blandar inlägg om solidaritet med inlägg om ullaredsresa, kompisträffar, restaurangbesök. Sen flera inlägg om hur hon är hypokondrisk och rädd för att dö. Verkar ju inte vara rädd för Coronan i alla fall.

        Då har du förlorat respekt för typ 80% av Sveriges befolkning. De flesta har träffat kompisar, gått i affärer samt besökt restauranger, om än mer sällan.

          80 % av befolkningen har inte 67 000 följare och uppmanar till solidaritet samtidigt som de åker till gekås.
          Tror inte heller att 80 % av befolkningen inte skött restriktionerna men de som inte följt dem, ja dessa personer är jag också besviken på.

      Ja, det låter väldigt orimligt att bli besviken på en person som inte gjort dig något personligen. Att bli besviken på en person som väljer att ägna sig åt andra saker i sitt liv än just de saker som du föll för låter märkligt. Tycker snarare att det är befriande att se LD nu. Att en kan ha ett liv som innehåller allt, högt som lågt och ändå vara feminist. Jag tycker dessutom att hon verkar gladare och mer fri nu än någonsin? Det är väl en förebild om något.

        Men vadå ”ändå kan vara feminist”. Vem som helst kan ju kalla sig feminist, frågan är ju om det faktiskt stämmer.

          vad är det som gör att hon inte är feminist nu då?

      Vem är LD?

    Måste skriva av mig för jag blev så obekväm idag, skulle hämta ett paket på en liten kiosk där paket nästan aldrig hamnar annars vilket gjort att de va över 1 år sen jag va där sist, har aldrig gillat gå in där för han som jobbar där är bara obehaglig. Så idag nu när jag gick in där sa han ”hej Josefin” jag blev så chockad att jag inte fick fram ett ord förutom hej sen hämta mitt paket fort och gick ut därifrån, hur vet han vad jag heter!? Tycker de kändes så obehagligt ?

    Varför gillar män (nej inte alla), att göra tjejer obekväma, man märkte på honom att han tyckte de va kul att jag blev lite ställd. Detta är för övrigt en gubbe på 50+ och jag är 25.

      Så nu är det otrevligt och obehagligt att personal är trevlig? En del har lätt för att komma ihåg namn, jag själv är en sådan som kommer ihåg mina gamla kunders namn. Även om det var år sedan jag såg dem senast. Alltså varför ska man gå och misstänka varenda människa nu förtiden?

        Fast det är väl jättekonstigt att han kan hennes namn?

          Haha varför?

          Namnet stod ju såklart på paketet som hon hämtade.

            Men är du dum eller?

        Det låter ju lite stalky liksom… När hon är där så himla sällan.

          Äh ge dig. Ge cred till personalen istället som verkar värna om sina kunder och få dem att känna sig välkomna!

          Ja de är det jag menar, absolut om jag va där ofta och hämta paket men jag håller mig aktivt borta från den kiosken och har inte varit där på över 1 år. Ogillar tanken att han typ memorerat mitt namn från mitt id kort och kommer ihåg det såhär länge? Och även mitt utseende, måste ju komma och gå hur mycket folk som helst i hans kiosk.

            En del har lätt för namn.

              Exakt, jag har ett sinnessjukt bra bild- och namnminne. Alltså jag kan själv bli chockad ? Utnyttjar ju inte det, men ibland när jag ser nån på stan (ja innan pandemin ofc) eller ute på krogen så visste jag vrm det va om jag sett på Tinder eller FB osv. Läskigt!

              Men också gött, glömmer sällsn vad folk heter haha

                Haha samma här. Har på fyllan råkat dra typ ”Ah tjena jag vet att du heter Douglas för jag såg dig i skolkatalogen en gång när jag var 13” och ”Vi åkte samma buss till skolan för tio år sedan” ett par gånger och det blir alltid så jävla stelt.

                  Hahaha åh, detta är jag. Har börjat låtsas inte veta vem personer är fast jag vet allt bara för att undvika den stela stämningen att de inte kommer ihåg mig

                    Hahah har också börjat med det! Lärde mig efter att jag sa till en kille jag träffat ett par gånger att vi träffades på ett disco när vi var tonåringar, och han dissade mig för att han tyckte jag var creepy hahah. Men vafan, jag kan inte rå för att jag minns ansiktet på folk jag mött på stan en gång, tio år senare. Jag VILL inte ha såhär bra ansiktsminne men vaskamangöra.

            Men sluta övertänk bara.

            Du skulle ju hämta ett paket ? Han kanske gissade att du var josefin som skulle hämta paketet adresserat till en Josefin. Han kanske känner igen sina stammisar och du är inte en av dem så därför KAN du vara Josefin☺️

      Men hahah va? Det är varken otrevligt eöler obehagligt med bra service. Han visar ju att han bryr sig om sina kunder. Jag älskar när snubben i kiosken här hälsar på mig med namn, frågar om min dag varit bra och kanske tar upp något vi snackade om sist.

        Fast jag har inte varit där på över 1 år, håller mig aktivt borta för att han varit obehaglig emot mig, det är många som går i den där kiosken, vad får han att komma ihåg mitt namn som han sett på mitt id när jag va där för över 1 år sen? Usch.

          Asså du säger ju själv att paket sällan hamnar där.
          De kanske inte får så mycket paket och han har scannat ett paket för en Josefin och antar att det är du?

            Nej de har massa paket där, både postnord, DHL och bring. Ligger precis vid tunnelbanan med så i princip alla som bor där hämtar paket där, men när jag beställt och kan välja så har jag alltid valt annat ställe längre bort.

              Men fortsätt att välja längre bort! Vad är problemet? Hoppas att de inte är lika trevliga. Om det är så får du kanske sluta beställa paket ?

          Slappna av! Herregud var glad mot trevliga människor.

          MEN GLÖM DET HÄNDER MÅNGA AV OSS!!

          Men gud, du måste ha det tufft i livet är min spontana tanke. Ta det lugnt 🙂

      20:01
      ”Gubben” var nog bara trevlig. Slappna av!

      Men det stod väll ditt namn på paketet.

        Ja men han sa väl det när hon gick in? Innan hon frågade om paketet.

          Ja precis, hade inte ens gått fram till kassan, gick in genom dörren när han sa mitt namn.

            Men frågade du då varför han kunde ditt namn? Du får ju konfrontera direkt om du känner dig illa till mods. Vad hjälper det att sitta här och misstänkliggöra snubben

      Jag förstår precis vad du menar! Vissa män har den där approachen, ofta ihop med en jobbig intensiv blick. Jag undviker ibland butiker eller restauranger pga sådant.

      Råkade ha kvar namnskylt på dig?? ? äsch jag tycker inte det lät så farligt. Känns som att du trollar? Först säger du att paket aldrig hamnar där för det är en liten kiosk sen hamnar alla andras paket där?
      Hänger inte riktigt med

        Jag menar att jag aldrig hämtar paket där för att jag väljer andra ställen men de är en kiosk där många paket kommer, alla mina hade nog hamnat där om inte inte aktivt valt andra ställen när jag beställer.

          Fast du skrev såhär:
          ”skulle hämta ett paket på en liten kiosk där paket nästan aldrig hamnar annars vilket gjort att de va över 1 år sen jag va där sist”

            Ja aldrig hamnar för MIG

              Ok men kan du inte fråga en granne?

              Om nu alla hämtar sina paket där kanske någon har samma känsla?

      Om du upplevde det som obehagligt med magkänslan så VAR det obehagligt. Jag tycker som du, det känns inte rimligt att minnas ett namn på en kund som hämtar paket så länge (och om man gör det så bör man nog hålla det för sig själv). Att han tyckte det var roligt att du blev obekväm styrker bara din egen känsla av det antagligen inte var för att han var trevlig/serviceminded, utan att han nog trodde att du skulle bli obekväm.

      Hoppas du inte tar illa upp av alla kommentarer som säger att du borde chilla. Kom ihåg att det är svårt att få fram historier man upplevt i skrift (och ibland i tal också).

      Försök ändå att strunta i mannen men äg din känsla av att han är obehaglig! Det är inte samma sak som att han är farlig eller whatever, men tyckte du så har du rätt att tycka så!

      Hoppas paketen inte hamnar där i fortsättningen för dig!

        Tack snälla för din bekräftelse att min känsla är okej! ?
        Ja jag kanske formulerade mig fel här i inlägget, självklart förstår jag skillnaden på nån som är service minded och genuint trevlig men det var inte det han va, min magkänsla blev direkt obehag på sättet han sa det och hans blick + hans nöjda ansiktsuttryck när jag blev uppenbart obekväm. Han små skrattade lite åt mig dessutom.
        Tack igen för din kommentar! Jag håller mig borta därifrån.

          Fattar precis, fattar typen. Obehaglig…

            Ja jag blev väldigt obekväm, hans blick och leende ..

          Men för fan den där lilla skitgrejen och du gar upp massa plats du ät ju värre änn han. Något är ju fel!

            Än

        Håller med Ej. Hade du inte lagt fram sättet han sa det på hade jag också tänkt att han kanske bara var trevlig men oftast märker man ju när det handlar om annat. Man får oftast inte obehagskänslor av ingenting, inte jag iaf. ?

          Tack ?
          Nej precis, det var väldigt uppenbart att jag skulle bli obekväm. Hade jag varit stammis där hade jag inte brytt mig men de är just det att jag inte varit där på över 1 år, han kunde väl bara sagt hej? Då hade jag svarat trevligt hej tillbaka.

            Åh. Känner igen känslan. Han använde lite av en maktmetod. Samtidigt kanske han själv blev chockad av att ditt namn kom upp i hans huvud o flinade pga det. Du k a n även påminna om någon han känner / kännt som också hette/heter josefin o minnet gav honom reaktionen, om du frågat kanske han skulle berättat om en saknad dotter. Du kan även ha tendenser till paranoia, som jag. Bli inte arg på sista tanken jag gav o känn dig missförstådd. Gav lite olika alternativ bara… Det väcker nåt hos dig, det är obehagligt men obehagligt o farligtär två olika saker.

    Hej! Jag går i tankar att kanske förstora mina bröst. Jag är 24 år och har alltid haft väldigt små bröst och sen jag började träna har jag upplevt att de blivit ännu mindre. Jag är dock en övertänkare av rang och tänker på alla komplikationer som kan uppstå samt ifall silikon är skadligt för kroppen.

    Ni som gjort bröstförstoring, har ni varit rädda för att silikonet kanske kan vara skadligt för kroppen på lång sikt? Nuförtiden ser man ju många smink-, hudvård- och hårvårdsprodukter som är ”fria från silikoner”, detta får mig då att undra varför det är bra att produkterna är utan silikon när man samtidigt stoppar in silikon inuti kroppen?

    Nån som känt oro kring detta men ändå genomfört en operation? Hur tänkte ni?

      Hej! Jag gjorde mina bröst för snart 5 år sen och jag älskar den samtidigt som jag hatar dem ? Utseendemässigt är det sjukt snyggt men jag tror (utan bevis) att dem gör mig sjuk.. Symptomen kom smygandes och nu skulle jag egentligen vilja ta ut dem men är livrädd för den typen av operation och att leva utan dem..

      Detta händer ju inte alla men vill att man faktiskt ska väga in detta i sitt beslut. För det talas om det allt för lite + att det talas om själva bröstoperationen alldeles för lätt.

      Kanske inte var till någon hjälp.. Men jag önskade att jag hade lärt mig att älska mina små tuttar mer än bara hoppa på en operation som troligen gjort mig sjuk :/

      Jag hade känt oro för att få ett främmande föremål inopererat i min kropp. Även en njure donerad till mig men givetvis i det fallet handlar det om liv och död. Grejen är att kroppen per automatik vill göra sig av med främmande objekt. Vi kräks om vi äter gammalt kött eller smutsig sallad. Vi har autoimmuna sjukdomar där kroppen attackerar sig själv. Organdonation är som sagt ett enormt ingrepp, som ganska ofta behöver göras om. Så två plastklumpar i brösten? Där den vanligaste cancerformen hos kvinnor redan uppstår? Alltså nej. Hur mycket tycker du ett ”vackert” yttre är värt?

      Jag är 10 år äldre än dig och gick i samma tankar när jag var runt 23-25 år. Är så GALET tacksam idag att jag besparade mig besväret och pengarna och avstod operation. Ta hand om dig och ta hand om din hälsa.

        Så bra kommentar!

          Tack! Vad glad jag blev att många gillade min kommentar. Funderade på om jag var för hård, men menade verkligen ingenting illa, utan bara att vi har denna enda kropp i detta liv. Tänk vad härligt att få ha hälsan? Att ta hand om sig? Vara snäll mot sin kropp? Dömer inte kvinnor som plastikopererar sig men tycker genuint det är tråkigt att man vill lägga så mycket pengar på något som innebär risker och som faktiskt måste göras om efter ett antal år. De där franska implantaten tänker jag också på, som efter många år visade sig trigga bröstcancer. Det kunde ju ingen förutspå när de först sattes in i kvinnor. Så ibland är riskerna mycket större än vad man just nu vet om. 🙁

      Jag tänkte med på det mycket runt 20 års ålder. Nu är jag 40 och glad att jag inte opererade mig. Älskar mina bröst ändå ?

      Anledningen till varför man vill ha hårprodukter utan silikoner är att det lägger sig som en hinna på hårstrået. Håret känns mjukt men det är inte för att håret är friskt utan för att det har ett silikonhölje. Så det är inte för att det är skadligt för kroppen som man vill undvika det.
      Med det sagt så skulle jag ändå inte vilja stoppa in silikon i brösten, jag tycker du ska låta bli.

      Jag vill även lyfta narkosen. Tycker självklart man ska sövas vid ingrepp som kräver det, men att sövas ”för nöjes” skull, endast för det estetiska skulle jag överväga noga. Att sövas är alltid en risk, så ha det i åtanke!

      Jag gjorde mina bröst för 2 år sen, när jag var 20. Jag är så jävla tacksam att jag inte haft (hittills) några komplikationer, alls. Är supernöjd MEN en sak som man måste ha i åtanke som jag tror många inte tänker på (jag tänkte på detta typ 1 vecka innan min operation) är ju att det inte håller förevigt. Man måste göra om dom, jag vet inte hur ofta men typ var 15 år? Somsagt, osäker på exakt åren men flera gånger till.

      Sen får ju många komplikationer, jag hade ju tur och det är ju en chansning. Så jag skulle säga, kör om du tycker fördelarna överväger riskerna. Annars låt bli!

      En sak som jag tror att det inte pratas mycket om alls är att bröstimplantaten försvårar mammografiscreening. Implantaten gör bilderna svårare att granska och förändringar i vävnaden kan ’gömmas’ av implantaten. Nu är det ju långt kvar för dig men värt att tänka på ändå!

      Tänk även på att du måste ha råd/prioritera att byta ut implantaten efter X antal år!

      Lägg pengarna på en psykolog så du lär dig att tycka om din kropp som den är?
      Det finns stora risker både med narkos, komplikationer, du kan bli missnöjd ändå, det är svindyrt och håller inte för evigt osv osv
      Det kan dessutom bli som för mig, opererade in silikon som jag tänkt på LÄNGE, men ändå ångrade jag mig direkt i princip å de åkte ut efter en vecka…

      Tycker också att man kan fråga sig själv VARFÖR man vill betala stora pengar för att genomgå en onödig operation som kanske kan göra en sjuk.

        Och varför man vill ha stora bröst.

          Exakt. VARFÖR. Vad tänker man att man ska ha dom till liksom. Varför känner man att ens små bröst inte duger och därmed inte tycker om dem?

          Gör det inte!

    Någon som har haft oskyddat sex 4-5 dagar efter avslutad mens och blivit gravid?

      Ta ett test?

        Nja det var för 2 dagar sedan jag hade sex så tror knappast det dyker upp på något test ännu. Tror knappast jag har ägglossning så tätt inpå mens men undrade om någon annan har blivit gravid under samma omständigheter.

          Spermierna kan ju dock överleva ett tag så du behöver inte ha haft ägglossning precis då.

      Du kan bli gravid när du har oskyddad sex.

      Ja. Är sexet riktigt bra kan kroppen svara med ägglossning när man är i sin mest fertila ålder.

        Haha nej

      Du kan fortfarande ta dagen efter piller om du vill undvika graviditet, finns ett som du tar inom 6 dagar även om det inte är lika säkert som det inom 72h men kanske värt det ändå? ☺️?

      Spermierna kan väl leva i typ 4-5 dagar inne i kroppen och då kan det ju vara så att du hinner få ägglossning.

      Ja. Det blev en abort av det.

      Finns inga säkra perioder.
      Så ja du kan vara gravid.

      Japp, hade sex fem dagar efter avslutad mens och blev gravid. Min son är 2 är idag 🙂

        Exakt samma här! Fast sonen är nästan fyra ☺️

      Om du har mens i fem dagar och det sedan går fem dagar efter det, då är du på dag 10. ÄL är väl i snitt på dag 14 så jag skulle säga att möjligheten för graviditet definitivt finns.
      Ingen egen erfarenhet dock.

        Som sagt, spermier kan överleva i flera dagar – uppemot en vecka tror jag – så absolut. Ja.

      Varför frågar du ? Missade du den lektionen i skolan ?

      Absolut! Hade sista dagen på mensen och blev gravid. Nu har jag en femåring hehe.

      Man kan bli gravid, ja. Du kan satta in en kopparspiral flera dagar efter sexet (upp till 5 tror jag), det hindrar att du blir gravid.

      Ja. Hade sex medans jag fortfarande hade mens och blev gravid. Hade preventivmedel som jag slavande med just den veckan så barnmorskan sa att det var en väldig otur. Men det är inte värt risken!! Det kan verkligen hända även om det är 0,1% chans

        Slarvade*

    Min kompis fick precis veta att deras enda chans att få barn är via IVF. Hon är väldigt ledsen över detta. Hur ska man vara en bra vän i detta? Vad ska man INTE säga och göra, ni som varit i den sitsen?

      Lyssna och håll henne i handen. Dela hennes sorg, oro och rädsla. Jag har ett IVF-barn och det är det värstabästa jag gjort i hela mitt liv. Fruktansvärt jobbigt för mig, men hon kommer aldrig veta hur det blir för henne förrän hon tagit steget. Tur för henne att hon har en vän som du!

        Tack för superfint svar ❤️ Känner mig orolig att säga fel saker liksom.. men bara lyssna är kanske faktiskt ofta bäst

      Håller med ovanstående, lyssna och håll i henne i handen. Jag och min kille fick samma besked för ett par veckor sedan och det är hemskt. Nu känner jag ju inte din vän men något jag vet att i alla fall inte jag vill höra är ”det löser sig”. För det är långt ifrån säkert att det gör det. Det är liksom svårt att peppa någon som är i den här situationen för det finns ju inget hon kan göra för att ändra läget. Det är som det är och det är skitjobbigt, nu väntar en lång process och det är omöjligt att veta om det kommer resultera i ett barn eller inte.
      Tycker också att du är en fin vän! Låt henne prata och vet du inte vad du ska säga så säger du bara det, ”jag vet inte vad jag ska säga men jag finns här, bara ös ur dig när du behöver prata, jag kommer lyssna även om jag kanske inte har några svar”

        Gör man IVF då med era spermier och ägg eller andras? Du behöver inte svara om det är känsligt.

          Nu vet jag inte vad anonym ovan har för orsak till IVF men vanligast för heterosexuella par som gör IVF är att man inte behöver donerade könsceller. Men beror helt på orsak till infertiliteten!

          Jag kan svara för mig. Jag tog massor med hormoner ? för att kroppen skulle kunna producera så många ägg som möjligt. När äggen var redo plockades dom ut och parades ihop med min mans spermier. I det berömda provröret. Det bästa embryot blev vår dotter. Inte lika kul som när storasyster blev till, men såklart värt allt.

          Det är så tidigt i processen att den inte ens har börjat, men våra egna verkar det som. Det är så mycket information att man blir yr tycker jag

            Okej! Du kan följa elsabratt på instagram. Hon och hennes tjej håller på med IVF just nu, hon har tagit sprutor osv.

            Det finns många bra och stöttande grupper på Facebook. Rekommenderar dig att gå med och söka info där. Jag lärde mig mycket den vägen och kunde förbereda mina frågor och hantera svaren när jag kände mig förberedd. Stort lycka till! ❤️

              Tack så mycket båda två!❤️

          Det är olika, för olika personer. Vissa behöver donationer av både och, vissa av ägg, vissa av spermier – vissa av inget.

          IVF är ”konstgjord befruktning”, men med ägg och spermier. Är man i par ksn det vara deras egna 🙂

      Lyssna och fråga hur hon vill ha det! När vi gick igenom upprepade IVFer och mådde SKIT var det en vän som frågade hur jag ville prata om det, om hon skulle ställa frågor eller inte. uppskattade det så mycket! Personligen tyckte jag det var jobbigt med ”hur går det?”-frågor, samtidigt som jag ville vara öppen om processen. Men jag ville berätta i min takt snarare än att ha redovisningsplikt. Jag vet inte om du har egna barn, men jag bad faktiskt mina bästa vänner om en barnfri zon, förklarade att jag verkligen älskar dem och deras barn men att jag inte riktigt pallade vara en del av det just nu. Fattade till 100% att det är jobbigt med barn ibland men jag var liksom inte tätt person att älta sömnlösa nätter med just då.. Och mina vänner tog det jättebra. Men det är nog också som med det mesta individuellt hur man är!

      Och absolut inga ”slappna aaaav” eller ”det kommer lösa sig”. Nu verkar du inte vara sån eftersom du ställer frågan här, men om andra läser 🙂

      Du har fått bra svar, så vill bara flika in med en sak jag personligen tycker är jobbig, nämligen personer som säger ”men ni kan ju adoptera!”
      Som att det skulle vara någon slags universell quick fix på ofrivillig barnlöshet och inte en lång komplicerad process med extremt höga krav?‍♀️

        AMEN to that! ❤️

      Jag kan inte få barn naturlig väg och hoppas på ivf ??

      Det värsta man kan höra i denna sitsen är ”det kommer när det kommer”, eller ”jag vet nån som fick höra att de inte kunde, men fick ändå”. Absolut att solskenshistorier är fint, men det hjälper inte när man är i skiten.

      Lyssna, låt henne föra samtal. Lyssna på tårar och lyssna på glädje. Man är i en så jävla knepig och tuff situation ?❤️

        Tillägg: eller benämna om åldern ”ni fixar det, ni är unga!”. Det finns ingen garanti, oavsett ålder. Lyssna, peppa, stötta, finns där ?❤️

          TUSEN TACK för alla svar!! Älskar ÖS ❤️

      Det går att leva ett lyckligt liv utan barn.

        En tropiskt icke-tröstande kommentar

          Eller typiskt, men tropiskt går nog det med

    Hjälp mig!! Vad heter killen som är instruktör i Elitsoldaternas hemlighet? Han som kallas ”Slam” ?

      Gissar på Roger, det heter nästan alla elitsoldater.

        Hahahaa jag älskar den här kommentaren <3

      Men allvarligt? Det kanske finns en anledning till att de inte går ut med sina riktiga namn. Har du tänkt på det?

        Dom andra tre hemlighåller inte sina namn

        haha så du tror att en ”hemlig” militär skulle sätta sitt ansikte i tv-rutan inför hela svenska folket?! Lugn! TS kan väl få veta namnet på snyggingen

      Vet ej!! Men vad tycker ni om programmet?? Synd att Madelaine åkte ut när hon kämpade så mkt sista avsnittet. Han den där högfärdiga personen hade kunnat få åka hem

        Gillar det! Intressant program. Men tycker han är så sjukt snygg.. fattar inte varför riktigt. Är väl hans manliga drag som jag blir helt tokig av ?

      Han heter Hasse slam på insta iaf

    Vad är era åsikter kring den här diskussionen om Konstfacket och Vita havet?
    Har totalt missat detta förrän igår. Nu läser jag och hör jag det överallt. Bara idag nämnde min föreläsare det.

      Skitnödiga elever.

        Snöflingor.

      Att Sara har rätt

      Alltså det är ORIMLIGT att folk kopplar namnet vita havet till rasism.

      Jag tycker att om namnet är gammalt och när det uppkom inte hade någon avsikt att vara rasistiskt så förstår jag inte varför diskussionen nu dyker upp. Jag är anti rasism och har själv utomeuropeiskt ursprung. Ibland hittar privilegierade vita människor struntsaker att klyva hår om.

      ”Vit” är väl fortfarande en färg?
      Man kan ha ’ett vitt hus’ utan att det är rasistiskt.
      Hur känner dessa människor för teaterbegreppet ”blackbox”?

      Larv. Skrattretande. Tycker synd om Sara Kristoffersson. Man måste kunna se att allt inte har med rasism att göra, ibland är en färg bara en färg och ett namn bara ett namn.

      Tycker de bara ska byta.. Varför ha kvar det om folk mår dåligt?

        De som har tagit upp förslaget om namnbytet har själva sagt att de VET att vita huset inte har något med rasism att göra men att det är en metafor för något jag har glömt.

        Är det inte bättre att fokusera på andra åtgärder mot rasism än just ett namnbyte? Känns som att hela diskussionen har blivit förlöjligad och att ingen tar på stort allvar. Tycker det är märkligt att Sara är den enda som har uttryckt en sån stark åsikt mot namnbytet.

        Så om jag säger att dina kommentarer får mig att må dåligt, kommer du då sluta kommentera här?

        Eller så kanske du inser hur dumt du argumenterar.

          Du är inte en minoritet som blivit förtryckt i flera hundra år.

            Blev alltså alternativ tre.

            Du inser inte hur dumt du argumenterar.

              Nej. Detta är Stina you’re dealing with now.

          Touché

        Puh. Det var Stina, inte en andra person med galna åsikter

      Tycker det är komiskt och ironiskt att kollektivet som driver frågan heter Brown Island ?

      Min sambo berättade om det och min första tanke var.. Hur är ens ”vita havet” rasistiskt? Och hur långt ska man egentligen dra saker? Visst, rasism i sig är dåligt men det verkar ju nuförtiden som att man automatiskt ska skämmas bara för att man råkar vara vit och då är privilegierad samt ska må dåligt över hur det var förr, arvsynd i princip, hur det nu går ihop?

        Förstår ditt resonemang. Känns som att fokuset har blivit helt fel i deras försök att lyfta mångfald och diskutera Konstfackets arbete mot rasism. Nu handlar allt om namnet Vita Havet och inget annat.
        Sen så undrar man ju vad är för typ av arbetsmiljö där sånt här måste vädras ut i media för att man ska känna sig hörd.

      Jag har helt missat det, satt och tittade på ”Snö-ofärgad och de sju personerna med onormativ kroppslängd”

      På Linköpings universitet finns det ett utrymme som kallas Blå havet. Tycker det känns lite väl höger! Det finns liksom inget Röda havet för oss sossar att sitta och plugga på.

      Obs! Trollar.

      Lite sen men måste bara tillägga. Det finns även ”svarta havet” på skolan. ”Vita havet” är ett stort öppet rum som har vita väggar, där kan eleverna ha utställningar. ”Svarta havet” är ett stort rum med svarta väggar, där hålls tex föreläsningar.
      Min uppfattning är att ”Brown Island” känner sig som just det, en ö i det ”vita havet”. Diskussionen borde istället handla om varför poc inte är mer representerade på nordiska konstskolor och anledningarna bakom detta. Antagligen drivs redan den frågan men är säkerligen inte lika ”kul stoff” för media…

    Vid ADD-utredning ska man fylla i detta;

    GAD-formulär
    barndomsADHD-formulär
    ADHD-formulär
    autismformulär
    alkoholvanor
    drogvanor
    depressionsformulär

    Det finns liksom inget eget ADD-formulär verkar det som. Är det någon här som vet varför depressions- och autismformulär ska fyllas i? Vad är kopplingen till ADD liksom? *Hoppas att någon psykolog hänger här*

      Hej,
      Jag är ingen psykolog men vet att man tagit bort add-begreppet och det ligger under adhd nu. De andra formulären är nog för att utesluta att ex depression inte påverkar resultatet.

        Tack. Men de med ADD drabbas lättare av depressioner. Så att man är deprimerad borde snarare styrka ADD-diagnosen?

      Vissa symtom inom ADD och depression är detsamma. Antagligen därför. För att utesluta att det är andra tillstånd som gwr upphov till symtomen.
      Till exempel svårigheter med fokus och koncentration och att orka genomföra vissa saker som kräver uthållighet/är tråkiga osv.

        Kan absolut vara därför. Jag har en ADD diagnos men fick inte göra utredningen när jag var som mest deprimerad för att symtom som koncentrationssvårigheter etc. hör till båda. Jag har idag också en unipolär diagnos (kronisk deprimerad) och helt ärligt vet jag inte om jag ens har ADD eller om det är för många depp perioder som fuckat upp hjärnan. Många läkare använder fortfarande ADD och ADHD, även om flera som skriver här har rätt i att det ska endast heta ADHD. Jag säger aldrig att jag har ADHD, eftersom jag är noll procent hyperaktiv.

      Du får fylla i flertalet formulär för att ingenting ska missas. Och i adhd-formulären får man reda på om det är med eller utan hyperaktivitet

        Men är det så att GAD- och autismsymtom skulle styrka ADD eller är det tvärtom? Och om man är deprimerad, går det inte att ställa diagnos då? För depressioner är ju vanligt för de med ADD.

          Det är ju också så att om det skulle framkomma att du har depression så behöver du ju möjligen behandlas för det.
          Att de kollar av för till exempel autism också är väl helt normalt? Att man gör en bredare neuropasykiatrisk utredning.

            Okej, så de kollar av för autism? Tänkte om det var så att vissa autismsymtom bekräftar ADD liksom.

              Inga diagnoser styrker någon annan, men AD(H)D och autism är ju båda NPF-diagnoser med stor samsjuklighet. Så det är mest bara för att dubbelkolla så att det inte missas. Depression och GAD kan ge liknande symtom så därför kollas det också. Skillnaden är ju dock att vid exempelvis depression har du besvären pga depressionen, medan du ska ha besvären oavsett depression eller ej för att det ska kunna vara ADHD.

                Tack för svar. Så det blir lite krångligare om man skulle vara deprimerad samtidigt antar jag.

                  Ja exakt! Men inte omöjligt för det.

          Samsjuklighet är vanligt med alla diagnoser, men jag tror inte att den ena diagnosen styrker en annan

      ADD är ADHD utan h:ett. Så du gör ett Adhd formulär för att konstatera att du har adhd utan h.

      Jag sökte för att jag misstänkte ADD men jag hade Aspergers visade det sig.

    Känns som jag är den enda människan som inte har runda bröst utan typ spetsiga? Känner mig så osnygg i det haha. Någon mer med detta attribut?

      Haha mina också! Ser man dom från sidan är dom rundade undertill och skidbacke ovanpå. Högst oklart, man måste puffa till dom lite i bhn för snygg effekt

        Mina är också rundade nertill och skidbacke uppe. Har alltid fått komplimanger för den formen och tycker att det är ganska snyggt om jag får säga det själv. 🙂

      Helt normalt, sett flera gånger.

      Jag med. Dessutom har de blivit hängiga efter amning så de ser ut såhär: V V

        Toksnyggt ju!

      Alla bröst är olika och jag tror man tänker mer på det ju yngre man är. Jag är 30+ och har ammat barn, mina bröst är inte i närheten av vad de var innan ? men även då när de var fina så klagade jag och var missnöjd medan jag nu tycker att mina bröst var jättefina då! Naturliga bröst kommer aldrig bli lika runda som silikon men är lika fina ändå! ❤️

      ”Skönt” att man inte är ensam haha! Tack för era svar.

      Jag skulle säga att mina bröst är långa. Klassiska hängrattar, det hör man aldrig någon som föredrar.

        Mina har varit hängbröst sedan dagen de växte ut. De har aldrig varit fasta ens i tonåren. Till råga på det är de olika stora så de hänger olika långt ner. Och sitter ganska brett isär så jag får aldrig till den där schyssta klyftan?

      Helt normalt. Bara i p*rrfilmer är de klotrunda! 🙂

        Fast nej.

      Det heter tubulära bröst

    Jag har just köpt en iphone 12 mini men upptäcker till min fasa att den inte har inloggning med fingeravtryck, kan det verkligen stämma? Är det bara Face ID som gäller?

      Stämmer. Registrera ditt ansikte i olika vinklar så är det inga problem.

      Sämst. Obehöriga kan alltså låsa upp din mobil genom att rikta den mot dig.

        Man måste dock hålla den väldigt nära ansiktet.

        Ja eller sno ditt finger och låsa upp mobilen ??‍♀️

          Lite svårare dock!

            Äsch, krävs bara en ordentlig sax och lite styrka. Eller ett bett, om man föredrar det. Inte så svårt.

      Så sjukt drygt när man måste ha munskydd!

      FaceID eller PIN-kod. Upplever att ansiktsigenkänningen är skitbra, jag kan hålla långt ifrån och alla konstiga vinklar som finns. Min dubbelhaka känner den visst också igen. ? Har haft min i två månader nu och saknar inte fingeravtrycket alls.

    Någon som har koll på Farselfdefence? Verkar vara en riktig idiot som lurar utsatta kvinnor på pengar när han själv är en förrövare.

      Vi hade honom anställd på vår skola ett tag… Kaos följer honom där han går av någon ooooutgrundlig anledning…

        Berätta mer! Jag blev så chockad av all info som väller ut om honom nu. Jag och flera tjejer i mitt kampsporthäng har stöttat och köpt kläder. Han har följt oss på instagram och bara likeat bikinibilder och liknande. Blir så äcklad.

    Tycker synd om paows kompis Josefine som verkar uppriktigt ångerfull över resan. Hon är väldigt ung och får massa hat verkar det som. Paow däremot festar på som vanligt och verkar nöjd över att få provocera.

      Hon borde lära sig att skita i vad andra tycker om henne.

      För det spelar ingen roll vad eller hur man gör något, finna alltid någon som kommer gnälla på det.

      Och så är hon där med Paow och Josie. Känns som en mardröm för en ung, osäker och lättpåverkad tjej.

      Vem är hon egentligen?

    Fy vad jag stör mig på 242patrik.
    Som han har sabbat arbetet för seriöst arbete för barn som drabbas av övergrepp.

    Hela han har blivit en enda shit-show!

    Sen att Maggan Graaf hyllar han är ju ett riktigt lågvatten märke.

      Jag stör mig än mer på Henko som fått för sig att han kan och vet allt bäst.
      Dessutom skriver han som en kratta.

        Vem är Henko?

          Henrik Johansson i Haveristerna. Tyckte dock han var lugn och saklig i intervjun, Patrik däremot…..?

      Va, gör hon?? Han har ju gjort bort sig bortom vett och sans, helt otroligt som han betett sig på instagram.

      Och jag stör mig på er som ska påpeka att Patriks förövare ”inte nödvändigtvis” behöver vara pedofil trots att han våldtog honom när han var 11 år

      ”Alla som färgriper sig på barn är inte pedofiler ” ??

      Som ngn skrev. Våldtar man ett barn får man ta att man blir kallad pedofil, hur ”kränkande” det än är för våldtäktsmannen/pedofilen

        Du har inte förstått någonting?

        Det folk påpekar är (bl.a.):
        ”Alla pedofiler är inte förgripare.”

        Och den som tror att 242 hjälper någon med kvinnohat och homofobi är ute och cyklar.

          Då har du nog missat den diskussionen. Vissa har påpekat att vuxna människor som våldtar barn inte borde kallas för pedofiler.

            Det var inte vissa som påpekade, bara för att. Det finns en bestämd definition. Det betyder inte att de stöttar dem eller
            förminskar problemet.

              Om en vuxen man våldtar 11 åringar så bör det klassas som pedofili. Om INGEN dragning finns överhuvudtaget så kan man inte genomföra en våldtäkt mot ett barn. Tycker det är förminskande att vissa vill kalla Viljo för ”rovdjur” (???!!!) eller ”förövare”. Säg som det är, pedofili.

                Men det stämmer inte. Oavsett hur mycket du tycker det. Det finns förövare som går på i princip vilket offer som helst, de skiter i vem offret är – de går igång på att begå övergrepp helt enkelt. Eller att utföra övergrepp mot extra utsatta (barn, funktionsnedsatta, personer i beroendeställning osv.). Det har noll att göra med att förminska vad någon gått igenom och allt att göra med rätt metoder för prevention och behandling.

                Om någon begår ett övegrepp mot barn men inte valt ut barnet som offer just för att den är barn och alltså inte har någon särskild dragning till barn utan dras till att begå ett övegrepp, då hjälper det ju föga att behandla den individen för pedofili – det minskar ju inte risken att han ska begå ett övegrepp igen, för det var inte barn han brydde sig i egentligen. Fattar du?

                Eller ens innan någon begått övergrepp om den söker hjälp för att den känner att den skulle kunna göra det; är ju viktigt att bena ut varför den personen känner att den skulle kunna begå övergrepp. Om den vill göra det för att den dras till barn och övergrepp är enda sättet (eftersom barn aldrig kan ge medgivande), då är det ju det annorlunda från någon som känner en stark draging till att begå övergrepp mot vem som helst – barn som vuxna.

                  Spot on!

            Nej, det folk skrev var att alla som begår övergrepp på barn inte nödvändigtvis är pedofiler. Finns de som begår övergrepp för att begå övergrepp och utöva makt och tänja på gränser för vad de kan komma undan med. De kan vara mer styrda av tillfälle en gränstämjning i vilka de väljer som offer. Så därav kan de utsätta ett barn utan att egentligen vara dragna till barn, de går igång på övergreppet än barnet om du fattar? Därav inte pedofiler, bara störda på annat sätt. Pedofili beskriver nämligen enbart dragning till barn, inget annat. Och dessa två är olika och behandlas på olika sätt.

              Så när en våldtäcks offer berättar om sitt överfall sitter nu och klyver hår att förövaren ”tekniskt sätt” kanske inte är pedofil. Ska Patrik reda ut det för er? Intervjua sin förövare och verkligen ta reda på om han gjorde det för att han tände på honom eller om det var övergreppet i sig som Hans PEDOFIL tände på?!

              Sluta! Ett våldtäcksoffer ska inte behöva höra hur ni klyver hår och därmed förminskar hans upplevelse!!! Gud blir tokig!

                Men va? Diskussionen var på Bloggbevakning, inte skrivet till Patrick? Och det var väl generellt också – inte specifikt om Patrick?

                Handlar inte om att förminska hans eller någon annas upplevelse, det var väl bara en diskussion om att det finns olika typer av gärningsmän som begår övergrepp på barn och återigen visa på varför det är viktigt att vi håller isär begreppet pedofil från att automatiskt betyda gärningsman – det är inte vad begreppet beskriver nämligen.

                Om någon suttit och frågat Patrick detaljer om hans förövare direkt så är det såklart inte okej, men det har jag inte sett heller – har bara hållt till inne på BB och diskussionen som jag snackar om här.

                  Kan vi komma överens om att han heter Patrik?

                  Folk svarade honom på hans sida att hans förövare nödvändigtvis behöver varit pedofil.

                    Inte *

                    Det tycker jag förstås inte är okej och att man borde strunta i att göra. Finns annat att kritisera hos Patrik men just hans egna upplevelser och dyl. kan man ju helt klart låta bli att snacka om.

                    Personen jag svarade på skrev just ”Och jag stör mig på er som ska påpeka att Patriks förövare…” vilket jag tolkade som ”er” på bloggbevakning. Och här var väl diskussionen mer generell att få andra att förstå att det finns olika typer av gärningsmän och alla är inte pedofiler även om de begår övergrepp mot barn, och varför det är viktigt att förstå det. Utöver vad jag nämnde ovan så var det en del som också tog upp detta med andra barn/unga som begår övergrepp mot (exempelvis yngre) barn, som inte heller nödvändigtvis är pedofiler.

                Det var väl mer en allmän diskussion, ingen som sa det till honom? Ta det lite lugnt.

                Men alltså har du helt missat vad diskussionen handlar om? Det handlar ju inte om Patrik personligen utan han driver frågan om övergrepp mot barn generellt. Det är ett faktum att alla som begår övergrepp mot barn inte är pedofiler, inget hårklyveri som tas med ett offer i en specifik situation.

                Blir så jävla irriterad på de som i en diskussion om hemska saker ska komma med argument som att man förminskar någons upplevelse eller att man skulle vara okänslig tex. Ska du delta i en diskussion får du också lägga känsloargumenten som inte fyller någon funktion bakom dig.

                Vi alla håller med om att övergrepp mot barn är fruktansvärt, men för att försöka skydda barn mot övergrepp så hjälper det inte att bara sitta och säga vad hemskt det är. Då behövs såna här konstateranden, som att övergreppen kan ske av olika anledningar (dvs olika störningar hos förövaren)

        Vilka sjuka människor pratar ens om att behandla pedofiler när det inte finns ett fall av botad pedofili? Ni är fan sjuk, och offren är det ingen som tänker på

          Vad ska man göra då menar du? Skjuta dem, även de som inte gjort något eller vill göra något? Det är ju liksom olagligt även om man skulle tycka det var en bra idé, då måste man jobba på nåt annat sätt.

          Jag tror att det alla tänker på är just offren, eller de potentiella offren. Det allts bästa är att förebygga övergrepp.

      När jag skulle kolla igår kväll på en dvd var den mer gul i färgen någon som vet på vilken knapp man ändrar färg ang dvd?? Sett filmen förut och då var det normala färger jag måste kommit åt något!

        Inställningar…

    Patrik Sjöberg har ju spårat fullständigt, men har tydligen stöd från Maggan Graaf som kommenterat:
    ? GRYM ÄR DU ?

      Pinsamt skrivet av en 50-taggare. Det är kids som uttrycker sig så. T ex ”kung är du”. Ew

      Tappar all respekt för Maggan, fy vad pinsamt.

      Snacka om lågväxlade.

      Fast hon skriver ”du är grym” (om hon inte ändrat ordföljden nu).

        Jamen det gör ju saken mycket bättre!

          Handlar mer om att TS ljög om vad hon skrev.

            Hen kanske är dsyletkiker!!!!!! Fasktisk!!!

          Eftersom just ordföljden kommenterades?

    Är sjuk med corona och har omtenta nästa veckan men orkar knappt sätta mig och plugga. Känner samtidigt ingen stress, hahaha jag som siktade på VG

      Du kan ju få sjukintyg även vid studier!

        Wow på riktigt? Vad skulle det innebära rent praktiskt?

          Att du inte förlorar ditt CSN trots att du inte uppnår kraven på hp.

      Har också corona dock ingen kommande tenta, så vill egentligen bara skicka lite krya-på-dig hälsningar!

        TACK! 🙂
        Ska kämpa på!

    HJÄLP!

    upplevelsepresenter som födelsedagspresent till flickvän. Jag har idétorka

      Klappa spindlar på Skansen?

      Ingen upplevelsepresent så länge Corona härjar du.

        Yasuragi, Steam Hotel eller Ystad Saltsjöbad.

      Digital vinprovning? Man köper hem vinerna själv och provar i grupp!

        Haha

        Låter kul ju

      Har du några budgetbegränsningar?
      helikopter-tur över skärgården är annars en uppskattad present!

        Ja eller space-x till månen.

          Eh va? Inte riktigt jämförbart i pris, varför larvar du dig?

    Kommer Sverige att stängas ner nu tror ni?

      Aldrig. Mes-regeringen kommer aldrig införa ett skit här.

        Du vet att det är förbjudet att skriva negativt om Sverige på nätet va? Är du ledaren här?

          Hahaha

          Bästa kommentaren

      Nej

      Gränsen borde stängts för längesedan

      Hoppas verkligen inte det.

      Nä.

      Varför? Corona peakade kring årsskiftet och har varit på nergång sedan dess. Nu är vi på ungefär samma nivå som i somras. Och då var det inget tal om nedstängning av samhället?

        Nä, det är tomma hot i hopp om att folk ska skärpa sig.

        Senast idag rapporterades det att det ökar igen.

        Källa på att vi är på samma nivå som i somras? Vad jag förstår är det betydligt högre nu även om det minskat sedan i december.

          Fhm har statistik med grafer på sin hemsida. Tyvärr är antalet fall svåra att bedöma eftersom vi kom igång så sent med masstestning, men antal dödsfall och inlagda på iva borde ge en indikation, och de sjunker.

          https://experience.arcgis.com/experience/09f821667ce64bf7be6f9f87457ed9aa

            Antal bekräftade fall ökar kraftigt i Stockholm, sannolikt efterföljt av ökning i IVA och dödsfall.

        Det har ökat med 24% i Stockholm mellan vecka 5 och 6 och samma ökning ser ut att fortsätta. I många regioner sprids dessutom andra mutationer och vaccinationen är försenad så nej, inte läge att chilla nu.

          Vad är det som ökar? Både inlagda på iva och dödsfall har minskat rejält i Stockholm.

            Antal bekräftade fall som ofta efterföljs av inlagda och dödsfall. En tredje våg är högst sannolik.

            Antal nysmittade i Stockholm har ökat med 24% på 1 vecka!!!!!!!!!!

              Säger ju inte jättemycket om hur många det är om man inte vet hur många det ökat ifrån. Något ökar med hundra procent om det går från en till två.

        Vi är absolut inte på samma nivåer som somras. Mycket högre än så. Har du ens tittat på statistiken innan du skriver?

      Ska bli intressant att se hur många länder som ställs till svar i Europadomstolen och internationella domstolen för mänskliga rättigheter.

      Vissa rättigheter är inte inskränkbara enligt ICCPR. Vore kul att se vad som händer ur det perspektivet.

        Du tänker de länder som infört utegångsförbud, och bötfällt folk som typ rastat hunden?

      Om alla skulle följa de regler som finns så skulle det inte vara några problem. Varför kräver man hårdare och strängare bud hela tiden istället för att vara följa det som sägs: håll avstånd, jobba hemma om det går, träffa bara dem du bor med alt. en eller två andra om du bor själv, STANNA HEMMA om du känner dig lite sjuk. Inte så jättesvårt.

        Håller med. Vi är i en Lock down så sluta tjata om en. Följer man råden o inte slirar så ska man inte träffa någon som man inte bor med/träffar dagligen samt endast handla mat o medicin.

      Ett år sent ? skadan är redan skedd

    Tänk att jag alltid, under mina cirkus 4 år som jag läst Bloggbevakning, trott att det stått ”Öppet sår” av någon jävligt konstig anledning? Det är nu ikväll jag ser att det står ”Öppet spår” och efter en snabb research bakåt i bloggen så inser jag att det alltid stått ”Öppet spår” inte ”sår”….Sjuk insikt ändå

      Då har du inte läst så noga eftersom det under ca varje öppet sPår kommenteras om detta…

      Hur är det med läsförmågan ?

      Sjukt många som har kommenterat detta genom åren.

        Ja. Två.

          Då har de två kommenterat det flera gånger.

      Har du aldrig reflekterat över varför det hetat så i så fall? Och frågat? ?

        näe uppenbarligen har jag bara köpt det rakt av? haha!

          ? Roligt ändå!

      Det säger allt. Hoppas verkligen inte du är någon av dom som eldar på här och vill tjafsa. Jag och flera har verkligen fått nog av detta tjafs. Eran undantryckta ilska skiter vi i!

        Du och flera? Du menar du och alla dina personligheter? Den som tjafsar är du och det dessutom, med dig själv…

    Är det någon som har koll på hur det fungerar med att sälja vidare företags ”loggor” på kläder? Trillade in på dennes instagram https://instagram.com/designbysteen?igshid=1bl5r0j06n4oc där hon målar dit ”NIKE” loggan på H&M hoodies och säljer vidare, känns inte helt lagligt?

      Det är varumärkesintrång

      Camilla tar upp detta på story på bloggbevaknings instagram!

    CIGARRER

    Finns det någon cigarrkunnig här ikväll? Jag ska köpa cigarrer i present till en vän. Är det ngn som kan guida mig i djungeln av alternativ? Min tanke är att köpa ett par olika för hen att testa. Har inga kriterier att gå på tyvärr så alla tips emottages tacksamt ??

    Har hittat denna sida som verkar vara legit:
    https://www.nettotobak.com/

      Kolla upp hur de packas och skickas, det är viktigast av allt.

      Min man köper av Cigarrspecialisten ?

      Beställer alltid snus ifrån nettotobak, så sidan kan jag bekräfta är bra. Om cigarrerna är det låter jag dock vara osagt.

      Jag röker cigarr lite då och då. Min erfarenhet säger mig att man inte ska ta de allra tjockaste, jag upplever dem som rätt torra.
      Säkra kort är Montecristo och Cohiba. Jag kollade på sidan, men jag hittade inget färdigt paket så man får plocka några lösa.

    Anna Hibbs gravid, har jag missat om Camilla har skrivit något om detta?
    Är lite nyfiken på vem hon ska ha barn med. Har följt henne i många år (lite sporadiskt de senaste åren) och en dag var det slut med amerikanen som jag inte minns namnet på och sen har jag inte riktigt uppfattat vad hon jobbar med eller var hon egentligen bor? Och nu ska hon ha barn ?

    Någon som vet något mer? ?

      Hon har öppen instagram så du skulle kunna fråga henne. Eller är det IVF kanske?

      Det finns en snubbe, hon la upp en pussbild för ett tag sedan i stories.

    Alltså om Amanda Wigert vinner Sveriges Mästerkock kommer jag att kräkas.

      Är inte Diana värre?!

        Henne ser jag bara som en inhyrd skådis. Amanda är bara kräksvarning

        Åh jag hoppas VERKLIGEN inte Diana vinner!!! Hon är ju så SJUKT dryg!

      Av nyfikenhet, varför?

        Tycker hon är dryg, har väldigt oskön personlighet och saknar ödmjukhet.

    En fundering kring Nathalie schutermann… hon har ju någon ny snubbe. Men gifte hon sig inte om för länge sen… alltså inte med Chloes pappa… sitter någon på något skvaller om det.

    P.S. Skippar mer ängarna svar som; vi ska inte spekulera i andras förhållande etc.

      Hon är sjukt snygg. Låt kvinnan leva!

        Han aldrig sagt, att det är något fel på hennes utseende. Och leva får hon…är ändå nyfiken ?

          Har jag påstått det? Jag sa bara att hon är sjukt snygg. ??‍♀️

        Så är man ful får man inte det? ?

          Jo? Att hon är snygg är ju bara ett påstående, ingen åsikt i övrigt.

      *Mer än gärna

    Förlåt för familjelivsinlägg men jag är desperat. Mår illa dygnet runt och spyr hela dagarna.. ge mig era bästa knep!

      Banan och coca cola. Beprövat knep inom scen världen. Stoppar det under några timmar.

      Blåbärssoppa och chips

      Bröd!

      Kolsyrat vatten och vila så mycket som möjligt!

      Läkemedel! I övrigt var det som hjälpte mest att ingen kom ut tillslut. Lycka till, det där är tortyr

        Men gud *ungen ska det ju såklart stå

          Ändå rätt rolig felskrivning 🙂 möjligen något morbid

      Sjukskrivning! Receptbelagd medicin! Ät inte jordnötter. Kommer upp som en korv jordnötssmör.. Ej kul

      Lergigan comp och sjukskrivning!!! ?

      Postafen
      Ginger Ale

      Be din barnmorska om remiss till KK angående akupunktur. Det var det enda som hjälpte mig. Man gick 1g/dag i 10 dagar. Jag kräktes varje dag 5-10 gånger till vecka 20. Efter akupunkturen puts väck!
      Fick lergigan composite utskrivet i vecka 14, fy fan vilken tablett, men för många är den bra!
      Lycka till

        Lergigan COMP och inget annat

    Jag har börjat dricka mer än vanligt under pandemin, framförallt öl. Inte så jag blir full men har verkligen börjat gilla smaken så blir en öl istället för läsk eller vatten till mat tex. Har ni tips på märken på alkohol fri öl ni tycker är goda som jag borde testa?

      Mariestad är bra.

      Margarita Gose, har en liten twist av lime i.

      Staropramen är absolut bäst!

      Gillar Carlsberg.

      Mikkeller. Finns på Systemet.

      Unn ipa, Fenix Bryggeri, Mellerud.

    Jag älskar skidskytte!!!! Bästa trådnamngivingen på länge #bloggbevakning

    Fin bild på dig Camilla! ?

    Ge mig recept med tofu. Älskar tofu i alla former, kan äta det som det är ur paketet haha men vill få in det i fler maträtter.

      Gillar verkligen buddha bowl med tofu i. Receptet finns på Coops hemsida eller i appen!

      Stekte tofu med lök… Hade i imat grädde… Sambal.. Lite soja… Salt peppar.. Å vitlök… Å champinjoner. Så gott!

    Funderar på namn till framtida barn. Vilka namn är FULA enligt er?

      Leif ?

        Gölligt ju

        Min brorson heter Leif efter vår älskade morfar. finaste namnet ju ?

      Tindra, Arwen, Ariel känns bara wt

      Gert

        Jaha. Detta var en rolig tråd.

      Novali och alla stavningar på det namnet.

      Beatrice, Harriet, Berit och alla dubbelnamn. Men de är ju gamla namn som inte är inne än så kanske ingen fara (hörde dock nån ropa på
      sin lilla Harriet i somras på
      en badplats..)

      Och sen alla namn som låter lite engelska, wt.. (Melissa, Kevin osv…)

        Håller med om Kevin, får rysningar..
        i övrigt såna påhittade barnnamn typ Texas eller trixie, lexie osv som jag inte alls tycker passar på folk i Sverige.

          Ja fy fan, Texas? Så konstigt.

            Hellre då Småland!

        Gamla namn blir ju inne när deras barnbarn ska namnges. Man brukar generellt namnge sitt barn till något som är vanligt inom ens far- och morföräldrars generation. Finns många bebisar som heter Majken och Ingrid nu till exempel.

          I min familj har Ingrid burits i en rak linje av varannan kvinna i tio generationer bakåt. Min mamma heter, hennes mormor likaså o.s.v . Naturligtvis ska min dotter heta Ingrid. Det är en tradition av rang.

          Ja och de är fina. Men min mamma tycker de är fula, precis som jag tycker 60+ namnen är fula, för nära i ålder liksom.

        Gamla namn blir ju dock inne när det gått typ 80 år. Det är en loop liksom.

          Jag vet, jag bävar (jobbar med barn).

            Därför jag skrev att de inte är inne ÄN. Riktigt gamla människor och små barn heter samma typ ? Få byta jobb innan Gun-Britt, Leif och Sven-Erik börjar skolan… ?

      Jourline

        Och Seckalina.

          Mälekaj.

            ?

      De flesta namn som för mig är gamla namn, Birgitta, Yvonne, Berit, Gunnbritt, Leif, Gösta och liknande. Men tycker ärligt talat att många namn barn har idag är fula också, typ Engla-Freja, Tindra, Trixie, Loke, Love…….
      Finast namn tycker jag nog generationen som heter Anna, Johanna, Emelie, Sarah, Linda, Michelle, Emma, Daniel, Pontus, Christian osv har. De känns neutrala och lätta att bära hela livet.

        Michelle? Passade inte alls in bland de andra namnen du räknade upp.

          Gör det väl? Känner 3 som heter Michelle födda runt 1990.

            Övriga började sin storhetstid på sjuttiotalet liksom.

            Är född 89 och har aldrig träffat en Michelle i min ålder vad jag kan komma på. Jättefult också tycker jag, känns som något unga mammor på tidiga 00-talet döpte sina barn.

          Fulaste namnet är ju Michelle haha

            Haha som en porrskådis.

            Ace är svinigt fult oxå. ?

            Jag heter Michelle 🙁

        Skulle aldrig kunna döpa en bebis till Christian eller Linda haha. Tänker bara på störiga klasskompisar. Det är väldigt ovanligt att man namnger sitt barn till ett namn som är vanligt i sin egen generation.

          Minns i öppet spår för länge sedan när det diskuterades namn och många sa att Linda var ett bitch-namn. Lägger till störig! Mvh kränkt ?

          Alla David på de skolor jag gått på har varit elaka. Skulle aldrig döpa mitt barn till David.

        Pontus är ett så fult namn. Det och Rasmus. Uäck.

      Alla namn där man lagt till li på slutet, typ Novali, irmali osv
      Love

      Det är nog faktiskt bara dom namnen jag tycker är ohyggligt fula

        Jo förresten!

        Alla namn med rötter ur fornnordisk mytologi typ Freja

        Och hemska namn som Tindra, Engla och Stella

          Jag gillar fornnordiska namn men inte de från gudasagorna. Förstår inte varför man ska ta ett gudanamn till ett barn.

            Du menar som alla som heter något med Tor- tex?
            Torbjörn
            Tore
            Torsten

        🙁

      Jag har alltid haft svårt för namnet Kajsa. Förlåt alla Kajsor!

      Så svårt. Alla kommer tycka olika om alla namn ändå. ? Jag själv har ett ovanligt namn jag älskar men alla uttalar fel……??‍♀️

      Nova! Noomi/Naomi! Tindra! Kevin! Jason! Amanda! Evelina.

        Amanda och Evelina är ju fint!

      Greger och Rutger är värst.

        Hatar namnet Peder!

          Haha ja! Peder betyder bög på bosniska, har alltid tyckt att det är lite skojigt när folk heter det. Typ som när folk heter Dick.

      Adolf

        Josef

      Hegobald Botvid Hubert kommer jag på .

      Amadeus. Birger.

      Maria.

      Och alla vanliga namn som man hittar på udda stavning på för att göra det lite mer unikt.

      Truls. Men det vågar man ju knappt säga här..

        Fryser du? Kanske ska byta offerkoftan mot en offerall?

          Tack för tips!

      Loke!! Uhja ryser av det. Sen dessa ”morderna” eller amerikanska namn som bara låter löjliga att säga på svenska. Inget fel att vilja ha lite mer unikt namn, men ibland känner jag bara att föräldrar gör detta för att förverkliga sig själva mer än göra något bra för sina barn.

        Ja. Kan inte föräldrarna själva döpa om sig till något som matchar deras ”unika personlighet” och låta ungen ha ett vettigt namn. ..?

          Exakt! När jag fick barn så hade jag många ”coola” namn på min lista men landade till sist på ett vanligt etablerat svenskt namn, som funkar internationellt och som passar på både barn och vuxna. Lätt att tänka att ett namn passar på sitt lilla, söta barn, men det barnet ska ju växa upp nån dag!

            Och det är en människa man ger ett namn, inte en tamagotchi.

              Eller hur, tänk:
              Tindra, civilingenjör 43 år..
              Nova, affärsjurist 51 år
              Novali, koncernchef 38 år

              Texas, rektor 41 år
              Jason, psykolog 32 år

              Etc..
              Nä framförallt gulligull namn på tjejer, här kämpar vi för att tjejer ska få ta lika mycket plats och bli respekterade och så lägger föräldrarna fälleben på sina egna barn ? ?

                Fast när Tindra och Novali blir civilingenjörer och dylikt kommer ju inte det vara ovanliga namn på kvinnor i deras ålder.

      Filippa, fy fan!!

    Hjälp! För några år sedan följde jag en youtuber som hade växt upp i fosterhem och inte hade så mycket kontakt (om ens någon) med sina föräldrar utan mest med sin moster, tjej, bor i Stockholm, född runt 1995-2000, ev vegan. Någon som vet vem jag menar? Behöver veta namnet så jag kan gå vidare i livet och lägga min hjärnkapacitet på något mer vettigt.

      Sabina-deciree?

      Den enda som bott i fosterhem so. Jag kommer på är Lizette från sperma inlägget igår.

    Tog ut min spiral 7/1 och fick första mensen igår, så antar att kroppen ”ställt” tillbaka sig efter hormonspiralen. Vad tror ni om chansen att bli gravid vid ägglossningen som kommer efter mensen? Tänker pricka in med att ha sex varannan dag + ägglossningstest. Är också under 25, så antar att jag är i mina bästa fertil-år 🙂

      Det är absolut omöjligt för någon att svara på och om någon försöker ge dig en idé om chansen så är det bara en ren gissning. Menar inte det på ett taskigt sätt, utan bara att statistiskt sett är chansen varje månad 15-25% chans att bli gravid om man har sex vid ägglossning. Men det är som sagt bara statistisk för hela populationen.

        Förstår det, såklart! Tänkte bara om jag skulle få höra lite tips/historier hur det har gått för andra 🙂

          Jag fick jackpot direkt o var tio år äldre än vad du är så håller tummarna 🙂

      Lika goda som om du aldrig haft spiral, har förstått att hormonerna är så pass lokala att de går ur kroppen direkt.

        Jepp.

        Nej

          Jodå, bara att läsa på. Det är inte som p-piller t.ex.

      ?

      Blev gravid dagen efter jag tog ut min hormonspiral 🙂

    Ibland blir jag GALEN på kommunpolitiker som tar upp skitförslag som förfular och slösat på pengar. Bara häromdagen läste jag att man vill fixa en 28 meters hög hiss (!!!) till Uppsala Slott för att öka tillgängligheten till konstmuseet som ska få en nybyggd lokal bredvid slottet.
    Sammanlagd kostnad 44 MILJONER KRONOR.

    Okej att staden utvecklas med tiden men det sker skitfult ut och det har funnits andra förslag om var konstmuseet ska vara. ?

      Det bästa med pandemin är att slippa ta sig upp för den där förbannade backen dagarna i ända. Ja tack till hiss!

        Tycker dock den är sååååå fruktansvärd ful.

      Engagera dig i kommunpolitiken själv då? Så kan du ju rösta mot alla förslag du tycker är dåliga och komma med egna toppenförslag.

    Kan man studera när man är samtidigt är föräldraledig?

      Ja, men inte säkert att du kan få föräldrapenning – kan bli CSN beroende på hur du studerar.
      ”Du kan ha rätt till föräldrapenning samtidigt som du studerar om du tar hand om barnet under en del av dagen.

      Exempel – rätt till föräldrapenning
      Du pluggar på distans, tar hand om ditt barn på dagarna och pluggar på helger och kvällar. Du kan få föräldrapenning.

      Exempel – inte rätt till föräldrapenning
      Du pluggar och är i skolan varje dag mellan 8-16. Eftersom du inte är tillsammans med barnet under dagen kan du inte få föräldrapenning.”

        Tack!

    Någon som har bra tips för återhämtning på kort sikt? Jag har drabbats av utmattning pga stess och kommer troligen vara sjukskriven nästa vecka ut. Vad ska jag göra den här tiden? Min ork är låg och en kort promenad idag fick pulsen att skena. Har mest legat på soffan och sovit och tittat på tv. Jag är inte oförmögen att göra saker, har tex handlat mat idag, men tar gärna emot tips på saker som är bra för återhämtningen

      Kan rekommendera serier som I vår herres hage på SVT eller kanske yoga with Adriene, vet att hon har bra pass för utmattning.
      Jag skulle kolla på serier och filmer som mig glad, svårt och veta rekommendera när man inte vet din smak och vad du brukar gilla! Är det okej att rekommendera grejer med lite spänning eller måste det vara saker som är extremt lugnande.

        tack för tips! jag gillar spännande serier, gärna något som man vill se i ett svep så rekommendationer på sådana tar jag gärna emot! 🙂

          Toppen! jag älskar att rekommendera serier så jag kommer nog göra en till kommentar lite senare med en full lista med gott och blandat. Jag kan dock redan nu rekommendera His Dark Materials och A discovery of witches. Båda har än så länge 2 säsonger (kommer säsong 3 nästa år 🙁 ) men tycker de är bra fantasy serier som är utmärkta att sträckkolla. De avstannar på ett sånt ställe att det funkar att vänta, tycker jag iaf som vanligtvis hatar att vänta.

            Här kommer min lista med lite gott och blandat. Hoppas någon annan får användning av den med!

            His Dark Materials
            A discovery of witches
            Bridgerton
            I vår herres hage/ All creatures great and small
            Durrells in Korfu – rekommenderar starkt om man saknar solen och vill skratta lite, den är färdig btw
            Jamestown – 3 säsonger, den är också färdig!
            Queen’s Gambit – miniserie
            Big little lies – 2 säsonger, den är ”färdig”
            Belgravia – miniserie
            Sanditon – tyvärr bara en säsong men tycker man kan se den ändå eftersom det slutar bra för en del karaktärer 🙂
            The mandolorian – spänning med en söt baby yoda
            Från lark rise till candleford – den PERFEKTA mysserien någonsin skapad, har några år på nacken (2011) men fortfarande såååå mysig. Kanske något att titta på innan man går och lägger sig eller vaknar??
            Father Brown – lite lagom med spänning, finns säsonger att se i ett svep
            The a word – tycker det är fin serie
            Avatar den sista luftbändaren (färdig) – bortse att den är animerad och se några avsnitt så kommer du älska den med! Kan rekommendera både den svenska dubbning och engelska. Du kommer skratta och njuta av den här!!
            Ladies in Black – film men kan fortfarande rekommendera den!

            Detta var allt jag kunde komma på just nu och försökte skriva kommentar på allt men ibland måste man kolla in och se man själv är sugen på att se. Kan verkligen rekommendera allt, kanske vissa grejer mer än andra 😉 haha du får gärna skriva på öppet spår den här lördag och rapportera tillbaka stjärna ! 🙂

              tusen tack för tipsen!! jag kommer definitivt kolla in!

      Mindfulness, typ kroppsscanning. Ladda ner en app och lyssna, man brukar kunna välja olika längder ibland brukar jag somna innan det är klart, men det gör inget det är så avslappnande.

        tack! har du något tips på en bra app? finns någon som heter typ headzone om jag minns rätt?

          Headspace!

      Är det ingen som sett Normala människor på SVT? Tyckte den serien var bra!!

      Du kan inte egentligen inte göra dig frisk från utmattning. Om jag ska vara helt ärlig kan det vara naivt att tro att en vecka ska kunna få dig att må bättre, det kan till och med få dig att må sämre. Din kropp vet inte hur den ska vila. Försök aktivera dig lagom. Gå så pass lugnt och kort så pulsen inte skenar, sitt ute om det är sol, träffa folk i din närhet som låter dig ta plats och inte tar över umgänget när du inte riktigt orkar. Träffa läkare för att utreda om du har en utmattningsdepression och behöver vård för det. Det är okej att inte orka, ge dig tid, det kommer bli bättre ?

        tack! jag förstår att det inte kommer att bara ”gå över” efter en vecka, jag kommer behöva göra stora ändringar i min jobbsituation och vardag framåt för att vända på det här. tack för ditt svar! ❤

      Lyssna på ljudböcker, kolla bra serie, baka scones, ta en långdusch eller bad, sätt in gamla kort i ett album, handarbete, ringa vänner.

      Meditation till Headspace på Netflix, ett varmt bad, lugn yoga, lyssna på musik/podd (och bara lyssna!).
      Lägg bort mobil och stäng av Tv:n (förutom när du ska meditera med headspace). Utmattning är i hjärnan och den återhämtar sig INTE av att titta på tv eller mobilen!
      Sätt dig ner och gör ingenting, och då menar jag ingenting. Hur känns kroppen? Klarar du av att bara sitta i tex 15 min?
      Promenader är bra, men gå långsamt och kort (skitsvårt, jag vet) och lämna mobilen hemma.

    Har Benjamin Ingrosso gjort några skönhetsingrepp?

      Det ser inte så ut.

        ?

          Que? ?

            ”Det ser inte så ut” kan ju tolkas på flera sätt. Det ser inte så ut för att han inte ser opererad ut och för att han inte ser ut att ha ändrat sig. Eller det ser inte så ut för att han är ful (eller något liknande). Jag tycker Benjamin är snygg så menar alltså inte att jag tycker så men personen som svarade med ett skratt gjorde nog den senare tolkningen (som jag också tyckte var väldigt rolig ?)

    Hjälp! För några år sedan följde jag en youtuber som hade växt upp i fosterhem och inte hade så mycket kontakt (om ens någon) med sina föräldrar utan mest med sin moster, tjej, bor i Stockholm, född runt 1995-2000, ev vegan. Någon som vet vem jag menar? Behöver veta namnet så jag kan gå vidare i livet och lägga min hjärnkapacitet på något mer vettigt.

    Ni som träffat någon bara för sex, hur går det till egentligen? Från det att ni börjat snacka på t.ex tinder till att ni möts i dörren och till att ni kör igång?

    Nej, jag ska inte ha sex med nya kontakter nu alltså, men det var ett ämne jag och en kompis pratade om och då ingen av oss legat bara för att ligga så vet vi inte hur folk gör, men det skulle vara intressant att se hur (eller kanske hur många olika sätt) man gör. Är det ett meddelande ”ses ikväll?” Och sen pang på efter att ni öppnat dörren eller är det en film för att känna av läget, alkohol?

      Haha bästa frågan! Ofta kanske man tar en öl innan själva ligget, men tycker sånt beror på hur länge man hookat.
      Jag har haft kk av och till under flera år och då är det kanske lite mer pang på rödbetan då det dels är hett hehe och det dels är väldigt tydligt att det bara är därför man ses. Vi har till och med regler för vad vi pratar om (och inte pratar om) för att göra det enklare att bara ha en kk relation.

        Äh ni håller på att bli kära ?

      Träffas på fest/bar -> gå hem ihop, ev byt nummer och ses för att fortsätta ligga.
      Skriva något sexigt på tinder -> ses, ha sex, byt ev nummer och fortsätt ligga.
      Lätt som en plätt.

      Haha rolig fråga. Den tiden jag hade tinder och var sugen. Så pratades det ett tag om allt möjligt, sen är det alltid någon som skriver ”ska vi ses?”. Man visar runt i hemmet först sen helt plötsligt börjar man kyssas och vips så har man legat. Någon har stannat kvar och fortsatt stacka efteråt medans någon skulle iväg direkt. Bara man själv är med på det så är det bara att köra ju! Man känner liksom vibben mellan varandra om det är sexuellt eller ej

      Oj har inte den erfarenheten då jag gick hem med folk från krogen och hade kk innan tinder. Men med kk:n åkte jag alltid dit och kollade film och sov över så blev lite mer naturligt. Gå hem med någon på fyllan blir ju också att det bara flyter på. Hade nog varit jätteobekväm att gå hem till någon nykter som jag inte känner med syfte att ligga ?

      Jag har träffat två bara för sex, då har vi snackat innan vad vi vill göra osv och de båda har hånglat upp mig så fort de kommit innanför min dörr typ, vi sa liksom tre-fyra ord till varandra innan. Trodde innan att det skulle bli stelt men blev liksom avslappnat för att vi båda visste vad vi ville ha ut av träffen och vad vi ville göra eftersom vi pratat om det rätt grundligt innan. Den ena har jag legat med fler gånger efter det, den andra visade sig vara en riktig jävla rövhatt haha.

      Sedan har jag gått hem med folk från krogen och så, men då är det ju en annan grej imo.

        Ja, ”innan” är bevisligen mitt favoritord.

          Ja även applicera, framstår, givetvis. Du är en riktig härmapa du.

      Vi har snackat på tinder eller bc om vad vi vill göra. Någon har jag mött upp strax utanför mitt hem och ”stämt av med” innan vi gått upp för sex. Andra har kommit hem hit bara. Man har ju byggt upp en sexuell stämning på text så båda är medvetna om vad som ska ske. Har aldrig varit pinsamt utan vi har bara börjat klä av varandra och sen haft sex.

        Men vilka risker du tar!

        Precis så det gått till för mig också!

        Såpass? För jag har haft några killar nu det senaste som velat ligga, jag kan absolut tänka mig det, men jag är också medveten om vilken risk det är sett till pandemin så det är mest därför jag inte har gjort något. Men så är en anledning också den att jag inte vet hur man gör när man inte känner varandra. Jag är inte den som vågar ta initiativ annars så varför skulle jag våga med en ny (tillfällig) sexpartner.

      Har gjort det några gånger och sen aldrig igen. Fruktansvärt haha. Sen dess policy för mig att aldrig ligga med någon första gången nykter igen. Så om man går hem ihop från krogen så blir det ju bara och då är det ju för man klickat bra men annars undviker jag det som pesten om man inte redan har gått hem ihop på fyllan och kommit över det första steget haha.

      Kan säga att jag verkligen aldrig skulle ”sexsnacka” med en person jag inte känner väldigt väl så inget sånt, och jag tycker det lätt blir att man pratar lite eller ser någon film och ja att det blir väldigt stelt helt enkelt.

    TIPS PÅ SAKER MAN KAN BYTA UT I KOSTEN
    Hej alla! Jag är inte ute efter att banta eller räkna kalorier eller whatever pga kan lätt falla in i ätstörda mönster.
    Jag skulle dock gärna gå ner 2-3 kg och vill därför ha tips på saker man kan byta ut i sin kost för att i långa loppet kanske gå ner lite grann. Exempelvis byta ut sockerläsk mot lightläsk. Obs att jag redan tränar så behöver inga tips om det.
    Hit me up med era bästa tips!

      I sånna lägen brukar jag bara köra nolltolerans på chips/godis på vardagar men äter som jag brukar. Annars kan du ju byta ut pasta/potatis/ris biten på tallriken till lite matigare sallad några måltider i veckan. Typ quinoasallad till köttet eller vego alt.

        Tack, asbra tips!

      Byta ut mejeriprodukter till de med lägre fetthalt. Ersätta pasta/ris/bröd med samma livsmedel men med mer fullkorn. Ditt blodsocker blir mer stabilt och du håller dig mätt längre stund.

      Hålla ätandet av sötsaker till en rimlig nivå. Ex en dag i veckan eller så.

        Tack! Ska spana in fullkornsmat, så lätt att man köper ”vanligt” av gammal vana bara.

      Ät lite lite mindre bara så är du hemma.

        Ah tack, ska tänka på det! Så svårt pga mat är så gott hehe.

          Fast då är tipset ovan att byta ut till sallad bra eftersom man kan äta mycket. Satsa på grönsaker du tycker om med tex dipp till? Flera dipper(?) från olw tex passar även till kött.

            Till TS, vill du ha en rimlig dipp så gör en själv! OLW/Estrellas innehåller en del socker 🙂

              Socker är inte farligt. Du får trycka i dig mängder av dipp för att sockret i dem ska påverka dig.

                Socker och andra konstigheter då. Betydligt nyttigare att blanda ihop en själv med färska örter.

      Jag älskar godis men äter inte det – köper en swebar hallon/lakrits istället och brukar vara nöjd så. Lagom mycket kalorier i den utan att vara rädd för överätande. Riktigt god. Dricker alltid t ex trocadero zero på helg som unnande – annars bara vatten. Sen tar jag mindre portioner och mer grönsaker. Lite lagom tips! Har på ca ett år gått ner 8 kg men känt att jag levt life ganska fritt. Även pizzor och öl har åkt ner då och då. Balans.

    Varför försöker man sälja en 16-årig sjuk katt för 7000:-
    Hon har inte hjärta att åka till vetten själv och avliva. Då får den hellre ligga och självdö.
    Jag erbjöd mig att åka iväg med kraken, men Nej då fick jag köpa henne först. + att jag ska stå för avlivningen.
    Vart vänder man sig för att kunna ta katten och hjälpa den vidare?

      Varför? För att hon troligen inte har några pengar.

        Jo då, Hon har pengar. Däri är inte problemet. Utan att hon inte vill själv ta katten till veterinären.

      Ta bara djuret. Gör nåt.

      Länsstyrelsen?

      Länsstyrelsen tror jag man vänder sig till om man är orolig att djur far illa.

        Du tyckte att den 16 åriga sjuka katten inte far illa?!?!???

          Kan du inte läsa?

      Ring till ett djursjukhus och be om råd. Vänta inte. Är katten så sjuk har ägaren inget att säga till om, men du lär ju fortfarande vara beredd att åka. Ringde veterinär när en fd grannes katt var sjuk. Visserligen betalade jag avlivningen, men veterinären sa att han gjort det ändå för kattens skull. Finns det någon veterinär i närheten som gör hembesök så ring. Är katten chippad eller öronmärkt kan inte ägaren komma undan vare sig ansvar eller kostnader.

    Behöver lite hjälp!
    Kan inte med Instagram och undrar vad för tilläggsapp som är bra om man exempelvis vill publicera en bild med svart bakgrund och vit text? För vad jag förstår kan man inte göra det direkt på Instagram så vida man inte gör en händelse.

    Så någon som har något tips?

      Är ju bara att ta ett svart foto och lägga vit text över i rederingsappen i mobilen.

        Känner mig dum nu, men vilken redigeribgsapp? ?

      Du kan göra en händelse och spara den på telefonen

        Tack, visste inte det! 😀

    Vad tycker ni om den 18-åriga tjejen som skriker ”hederskultur” för att hennes pappa bett henne ta ner lättklädda bilder på Instagram?

      Att hon har helt rätt. Hon är 18 år och blev utslängd av sin pappa och sparkad från sitt jobb (där hennes kompis pappa är chef); papporna pratade ihop sig och gick emot tjejen och hennes kompis. Kallade det de gjorde för att skämma ut familjen, att de sålde sig och gjorde porr. Hennes Instaflöde är inte i närheten av något och sådant och hade det vart det försöker man väl för fan hjälpa sitt barn istället för att slänga ut dem och göra de arbetslösa? Ett solklart exempel på hederskultur även kan finnas i länder som Sverige i ”helsvenska” familjer.

        Vill någon läsa mer kan ni spana in tnkvart på insta: https://www.instagram.com/p/CLU3kgYguq2/
        Eller tjejen det handlar om: https://www.instagram.com/linneasagnil/

          Nu är det ju troligen foton som de här (Hennes vän har kvar) https://www.instagram.com/p/CKUByUOhABo/?utm_source=ig_web_copy_link

          Som papporna reagerade på. Med det sagt, helt fel beteende av pappan.

            Det är legit det absolut enda fotot jag kunde se hos vare sig henne eller kompisen av den karaktären. Men för hennes kompis foto så slänger alltså hennes pappa ut henne hemifrån och hennes kompis pappa avskedar henne? Och även om det hade vart hennes foto och papporna var emot det, helt sjukt som sagt att göra så mot sitt/sina barn.

              Som är kvar ja. De har raderat massa.

                De skriver att de inte gjort det. Så har de gjort det får du nog allt langa fram lite bevis på det. Verkar ju dessutom konstigt att de skulle radera ”massor” men lämna en post kvar? Och fortfarande noll okej av papporna.

        Jag tycker de formulerar sig konstigt (alltså papporna) men kan förstå att de säger ifrån. Tonåringar har inte samma förmåga att förutspå konsekvenser. De fattar inte att dessa bilder kan hamna på po*rsidor eller eskortsidor och bli omöjliga att ta ner. Hur känns det att sedan vara 24, plugga till jurist och få en bild uppkörd i ansiktet på en fest ”är det du här som beskrivs som Swedish girl willing to do anything tonight?”…? Menar inte att papporna gör rätt men kan ändå förstå att de vill få tjejerna att tänka till och inte bara agera på vad som är skoj för stunden.

          ”Formulerat sig konstigt”, extremt konstigt och sjukt skulla jag säga. Och deras agerande är ännu sjukare – att slänga ut och avskeda sitt/sina 18-åriga barn för att de inte raderar bilder. Blir så himla fel när du dels säger det inte är okej hur paporna gjorde, men samtidigt ska ursäkta de och att du förstår att de säger ifrån. Man ”säger inte ifrån” till en 18-åring på det sättet. Man kan – och borde – såklart prata med sitt barn som är såpass gammal om man är orolig att dens handlingar online kan innebära negativa konsekvenser för barnet. Men det är en hel värld skillnad på det och vad dessa pappor faktiskt gjorde.

          Peka också ut gärna vad för inlägg du tycker motiverar det du skriver om? En av tjejerna har en lättklädd post uppe. Men hon är ju inte spritt språngande naken och bilden där hennes underkropp är något avklädd (men med trosor) så syns inte ens hennes ansikte. Bilderna där hennes ansikte syns är inte lika ”farliga” ens. Och vilka random bilder som helst hamnar på sådana sidor du pratar om – fullt påklädda vanliga bilder och selfies – ”alla” vet vid det här laget att de bara är tagna från random personer.

          Man kan ju som förälder om man är genuint orolig för sitt barn prata med barnet (ensam, inte ihop med barnets chef) och säga att man oroas över att bilderna ska hamna i någon annans händer tex eller att de ska ångra sig senare i livet. Sen lyssna på barnet och respektera hens åsikt.

          Inte som dessa pappor säga att döttrarna säljer sin kropp, skämmer ut hela familjen, ska tänka på hur det påverkar släkten osv. Sen dessutom kastar ut henne från hemmet och säger upp henne från sitt jobb. Uppenbart hederskultur i mina ögon och verkligen inte att papporna genuint bryr sig om sina barn.

            Såg nu att tjejerna kanske var över 18, så menar inte barn på det sättet utan ur förälderns perspektiv att ens barn ju alltid är ens barn även när de är vuxna. Och då tycker jag att delen om att respektera och lyssna på vad barnet har att säga blir ännu viktigare, eftersom man då som förälder verkligen inte har något att säga till om.

      Så jävla vidrigt och sinnessjukt av papporna att först sexualisera sina egna barn, och sedan säga åt dem att de måste tänka på företaget och sin familj osv. Hade det varit av oro hade de inte uttryckt sig på det sättet de gjorde, typ ”Det är så samhället ser ut” osv.

      Tycker tjejerna skötte det så sjukt bra, och har enorm respekt för dem att de kunde vara så lugna och sakliga. De bevisar att unga tjejer fan är framtiden alltså. Känner mig som en stolt storasyster.

        Det enda jag tar med av det här är att dessa nya generationer har noll integritet och inser inte värdet av att hålla sina problem hemma

          Och vad menar du med det?

      Hade blivit skogstokig och sagt upp kontakten med min pappa om det hände mig. Dels för att om de är oroliga för att de säljer sex borde de hjälpa till inte göra dem hemlös och arbetslös. Dels för att bli sexualiserad av sin egen föräldrar. Sinnesjukt att två pappor har samma synsätt och gängar ihop sig.

      Vidrigt men inte hederskultur

    Min make har väntat på uppehållstillstånd för att komma till Sverige i nästan 2 år. Om några dagar landar han äntligen i Sverige ✈️ Kan inte beskriva min glädje! Det är en otrolig wow-känsla efter år av pendlande mellan två kontinenter. Kärlek övervinner allt ❤️

      Glad för er skull ❤️

      Oj vad lång tid men åh vad härligt, grattis! Var är han från? Har en kollega vard make sökt uppehållstillstånd, ingen rolig situation att vänta men förhoppningsvis går allt bra och det är ju värt det i slutändan såklart.

      Vad kul för er! Vet inte om du också var utlandssvensk och återvände, men läste precis en artikel om just det. Tänker att det kanske kan vara intressant trots att han nu får komma till Sverige 🙂

      https://bulletin.nu/lag-drabbar-svenskar-med-utlandska-makar-ak-inte-du-kan-bli-kar

      Åh vad roligt!! Grattis!!!

      Själv ska jag träffa min pojkvän på måndag. Vi har inte setts på ett år nu. Längtar!!

    Min flickvän är jätte tråkig och sitter varje dag och läser öppet spår. Stör mig otroligt mycket på hennes tråkiga vana.

      Det gör hon nog inte, öppet spår är nämligen bara tre kvällar i veckan – inte hela dagarna varje dag 🙂 Eller så läser hon väldigt långsamt annars.

      Om hon läser här så skriv ett litet meddelande här inne Typ
      NU (namn) FÅR DU ÄGNA DIG LITE ÅT MIG ISTÄLLET FÖR ATT HÄNGA HÄR INNE.
      Se hur hon reagerar.

    Hemorrojder!
    Jag fick massiva efter graviditet etc. Har nu gått 3 år o de är sjukt jobbiga. Är det bara op som hjälper? De gör inte så ont men det känns ofräscht och är fult (tycker jag). Har någon av er sökt hjälp för det? Jag bor i ett litet samhälle och en (av 3) läkare är en skitsnygg 35 (ish) kille så jag fattar inte hur jag ska våga visa det? Töntigt kanske men here I am. Någon med erfarenhet? Tips?

      Du behöver inte skämmas. Läkare ser hemorrojder, könsherpes, framfall, och allt möjligt hela dagarna. 🙂 Men kan du tänka dig åka till en lite större stad? Finns kanske privatpraktiserande kirurg som kan ta en titt och se om det går att operera? Man kan ofta själv ta kontakt och boka in sig.

      Förstår om de gör ont, jobbiga osv men att det är fult? Är det många som ser dem till vardags eller varför är det ett problem

        Är inte ts men det är väl inte så svårt att förstå. Som ngn under skriver, babianröv.
        Känns det nice vid sex?
        Jag har också hemorrojder men är gravid, har innan det haft mestadels sex bakifrån sista tiden eftersom magen är i vägen för mkt annat. Men nej jag är verkligen inte sugen på det med ett babianarsle.
        Hemorrojder kan också göra det svårare att hålla hygienen även om man inte har ont.

      Jag fick enorma hemorojder efter födseln av mitt tredje barn.
      Total babianröv
      Köpte både stolpiller och creme xyloproct och
      det gick faktisk helt bort
      Lycka till

        Som sagt – härmapa.. Här härmas det i utan punk leken.. Sluta upp bara. Tack på förhand. Punkt.

          Utan punkt leken – inte punk? Punkt slut.

    Finns det några tandsköterskor som älskar sitt jobb?

      Jag älskar verkligen mitt jobb på folktandvården! Otroligt givande med nöjda kunder

        Lol

      Jag!

    Om ni skulle namnge en hund (tik), vad hade ni gett henne för namn då?

      Doris

      Inget, jag hade inte köpt en tik 🙂

        då kanske den här frågan inte var till dig? 🙂

        Värt att svara på tråden då ??

      Beror väl lite på vad du gillar för namn – riktiga namn eller mer smeknamnsaktigt eller något helt påhittat? En kompis katt heter Lillasyster, tycker det är bland det gulligaste jag hört. Kanske är något för en hund också?

      Majken

      Fido.

      Troll eller Monster. Försökte namnge vår schäfertik till något av dom, men det gick inte sambon med på?

      Märta, Smilla eller Kajsa.

        Vega

    Går det på något sätt övertyga hyresvärdar att vilja hyra ut åt en trots betalningsanmärkning eller är det helt omöjligt? Har provat med att erbjuda deposition som säkerhet alt. x månadshyror i förskott men det gav då inget.. Och sjukersättning+bostadstillägg verkar inte heller vara till ens fördel.. Fattiglapp och lyxfällan-idiot verkar en mest bli klassad som.. :/

      Du får vända dig till privat hyresvärd och uppvisa jobbavtal och bevis på din ekonomi typ kontoutdrag 6 mån bak så de ser att du kan betala hyra.

        Det är mest privata hyresvärdar jag vänt mig till men så fort de hör talas om prick så är det adjökens. Har inget jobb pga sjuk men kanske får göra budgetkalkyl istället, tack för svar i alal fall 🙂

          Om du har betalningsanmärkningar sök skuldsanering, hjälper dig inte just nu men i framtiden.

      Finns inte så mycket att göra när det är privata hyresvärdar. de hyr ut till vem de vill. Jag skulle helt ärligt intr välja någon med anmärkningar heller om jag hyrde ut lägenheter. Sorry men…

        Nej eller hur. Kan man välja och vraka mellan potentiella hyresgäster väljer man nog den med minst i ”bagaget”, stadigast inkomst osv.

      Tyvärr så läget är när det gäller privata hyresvärdar som inte går på kötid. Och jag förstår dem, att man väljer den person som innebär minst risk för problem och när det är en person man inte känner så blir ju intyg om tex betalningsanmärkningar en av få saker man kan gå på.

      Lider verkligen med dig dock! Jag har precis letat lägenhet inför flytt till en annan stad och jag fick tag på en inom en vecka trots noll kontakter och samtidigt ser jag flera personer annonsera om och om igen att de söker lägenhet men inte får någon. Det är verkligen fruktansvärt, att ha någonstans att bo är ju det mest grundläggande :/

      Har tyvärr inga bra tips, mer än att söka dig till hyresvärdar som går på kötid och ställa dig i kö överallt. Annars se om du har någon som kan tänka sig att ”gå i borgen” för dig och skriva att de åtar sig att betala om du inte själv gör det, då får hyresvärden en bra garanti för att det inte blir något strul (med största sannolikhet)

      Min historia kanske kan ge dig lite mer hopp. Jag och min sambo flyttade till nytt boende förra året. Jag hade då skulder på runt 50,000 hos krono + anmärkningar och han har en liten anmärkning från ett par år sedan. Vi fick besked från ett företag om att vi skulle kunna få ett kontrakt men då berättade jag vad de skulle hitta när de gjorde kreditupplysning (eller vad det heter) på oss. Förklarade vår situation och efter att de diskuterat sinsemellan på företaget så fick vi hyra ändå. Så det KAN gå, men man ska nog råka hamna hos rätt människor som kan se bakom skulder och anmärkningar.

    Alltså jag stör mig så mkt på att Maggan fortsätter att exponera Arnold fastän Jacob tagit starkt avstånd. Kan vi inte ALLA som läser detta försöka bidra med ett strå och avfölja??

      Håller med.

      Hurra för Frankrike som börjat tänka på lagar kring detta!

    Torskade precis för drograttfylleri… Farbror blå tog mig efter jag rökat en fet i bilen

      Rätt åt dig. Röker själv, men avskyr fan folk som kör påverkade. Hoppas du får kännbara konsekvenser.

      Bra att du åkte dit.

      Sure du gjorde. Det hände precis och du sitter ändå på något sätt här och kan skriva?

      Bra! Rätt åt dig. Hoppas kortet ryker.

      Va bra

      Haha så dåligt troll.

      Fast lite sjukt att så många nappade ändå.

      Är det du joz?

    Hej! Jag brukar läsa öppet spår och tänker att jag kanske kan få lite goda råd. Jag är student och känner just nu en sådan enorm tristess i livet. Det är tredje terminen nu med distansundervisning och jag har i princip suttit hemma i ett år. Jag läser ett väldigt utmanande program och det är samma krav på prestation som innan corona men jag har bara helt tappat sugen. Absolut ingen motivation eller ork att plugga utan sitter hellre vid datorn och slösurfar. Allting känns bara meningslöst. Jag vet inte hur jag ska hantera situationen för har aldrig känt detta innan. Har ni några råd?

      Har tyvärr inga råd men tycker genuint synd om studenter och ungdomar i denna konstiga tid. ❤ Kämpa på! Förhoppningsvis väntar roligare tider snart!

      Känner igen mig 100%. I grupparbeten är jag dock mer aktiv och har inte haft problem i samma utsträckning. Innan pandemin hade jag tipsat om att försöka gå med i en studiecirkel, men nu att kanske försöka vara lite aktiv på kursernas diskussionssidor och se vilka kurskamrater som är aktiva. Att nästla in sig i deras diskussioner tror jag är en väg till gemenskap.

      Jag relaterar till 100%. Sitter på Zoom-föreläsningar och är lite halvt ofokuserad och tittar lite för ofta på mobilen. Det är så fruktansvärt tråkigt och föreläsarna jag har nu är inte skapta för att ha onlineundervisning. De tror att de funkar att slänga upp en power point och röra lite på musen men det är så fruktansvärt tråkigt.

      Kanske kan pluggaträffar med kompisar via zoom funka? Har gjort det när det är dags för tenta. Annars har jag tyvärr inte lösning då jag själv är i samma sits haha

      Mmm älskar hemmaplugget (går termin två). Är det någon du pluggar med som du klickar bra med? Plugga tillsammans på zoom! Eller bestäm att imorgon kl x zoomar/rings ni och då går ni igenom tillsammans. Det motiverar mig att plugga så att jag är förberedd tills dess. Har ni en grupp på typ Facebook? Min ”klass” har det och många är ganska aktiva där. Eller kanske en studentsektion som anordnar någon typ av aktiviteter? Försök se till att ha en aktiv vardag hemma, typ gå ut och gå, ta raster, laga ordentliga måltider. Se det som ett jobb, sätt upp start- och sluttid för plugget, planera in raster när du får slösurfa, annars fokus på plugg osv. Och tänk på målet – din examen ? lycka till!

      Hej! Tack så mycket för alla svar! Snart kommer våren och varmt väder, då kan man ses mer utomhus. Får se fram emot det och överleva kursen <3

    Kan nån bjuda in till clubhouse? ElmMaj

    Nu ska paula och klanen till fjällen, suprise ?

      Ja det verkar ju inte direkt vara influencers som fyller backarna utan vanligt folk så att just de åker spelar väl mindre roll.

    DUM fråga. ? kanske. Frakta datorskärm?!

    Jag har fått ett nytt jobb och ska dit för att hämta dator och grejer. Vi ska jobba hemifrån. Jag kommer inte kunna ta bilen den dagen för min sambo har den bestämt sen innan. Jag ska hämta laptop och skärm. Lagom vanlig storlek på skärm – kan man få med sig sånt på ett tåg? Eller är det för stort att bil behövs? Tänkte köpa en kasse med dragkedja att frakta i.

    Känns så dumt att fråga nya chefen om det här ?

      Skulle tagit skärmen under armen bara. Blir det för omständigt så ta en taxi hem kanske?

        Nja blir dyrt med taxi ca 40 minuter. ? Kommer ha med mig plast att paketera med tänker jag. Kanske finns kartong att lägga den i. Äsch är ju ingen teve jag ska frakta. Borde gå fint.

      Förra våren när jag skulle ta hem laptop + skärm + diverse tillbehör från jobbet för att kunna jobba hemma så slängde jag ner allt i en Ikeakasse bara. Släpade med allt på tunnelbanan, var rätt jävla jobbigt men det funkade bra och fick med mig allt jag behövde 🙂

      En skärm kan du ta under armen. Den väger typ inget och är inte så stor.

      En tygkasse hade jag använt. Är väl inte en 27″ skärm skulle jag tro.

      Hämta skärmen en annan dag då du har bil. Jobba från laptop tills dess.

      Köp lite bubbelplast och ta med för att skydda lite extra! Har själv fraktat datorskärm kommunalt med bara händerna, lite otympligt, men det går. Så har du kasse så ska det inte vara några problem!

      Ikea kasse!! O typ plats eller något mjukt i

    Har tittat igenom halva Netflix under det här pandemiåret, och har nu börjat kolla på Outlander, av alla serier. Trodde inte det var något att ha, MEN OMG Jamie! Hur het?!

      Väldigt het men kunde inte se den. Så fruktansvärt våldsam.

      Med eller utan bar överkropp? ?

    Mottager gärna tips på hur man aktiverar en 2-åring coronasäkert!
    Känner att vi gör samma saker typ hela tiden och vore kul med något nytt.
    Har besökt de flesta lekplatser i Stockholm, varit på en hel del 4h-gårdar, ritat och målat ca en miljon teckningar, åkt pulka såklart, lekt med play-doh. Ungefär så våra dagar ser ut, har ni några andra tips? Gärna utomhus!

      Sök på ”montessori activities” på Pinterest (google funkar säkert med!). Finns hur mycket som helst man kan hitta på 🙂

        Tack! Älskar Montessori så ska kolla 🙂

      Gör ett bingo! Måla upp ett papper med olika saker som finns utomhus tex gran, fågel, kotte, hund etc och gå ut på upptäcksfärd för att kryssa av på bingopappret. Min 3-åring älskar det!

        Ouuuu, bra idé! Tack!

    Hur sätter man bäst igång förlossningen?

    Är gravid med nr 2, 39+2, och börjar ledsna rejält. Första kom i 38+4 så har aldrig varit gravid såhär länge, höhö.
    (Jag vet att bebisen kommer när den är redo)

      Squats!

      Sex.. andra barnet kom några timmar senare 38+1

    Brukar ni ha sex när ni har mens?

      Nej, är extremt ointresserad av att röra varken mig själv eller andra. Min sexlust är väldigt centrerad kring ägglossning men jag har inte velat ha sex med mens innan det heller.

      Nepp.

      Ja

      Nej, så äckligt?

    Vad tycker ni om att en ”seriös” konstnär köper följare? Hon säljer målningar för 20tusen men köper följer ständigt. Känns ju inte rimligt. Hon har väldigt mycket gifs i sina stories, ni som vet ni vet hehe. Nu har hon ju tappat det mesta hon köpt men ändå. Från åtta tusen till 20 på 2 dagar.

      CH?

    Efter att ha kämpat med mitt körkort och övningskört i typ en evighet känns det som så slog jag min ångest idag och tog körkort. Är så otroligt stolt över mig själv. Lyckades att bli godkänd på teorin och körningen inom 2 veckor på första försöket. Lyckades dock få en panikattack före både teorin och körningen xD.

      Grymt jobbat!

        Tack! <3

      Grattis!!

      Grattis! Och klart du ska vara stolt över det du genomfört.

    Ni som är duktiga på inredning:

    Hjälp! Mitt vardagsrum ser verkligen ut som hämtat ur en Mio-katalog hösten 2018 (tänk typ sammet, marmor, kalla gråa toner, mycket svärta) och jag trivs verkligen inte. Jag har såklart adderat textiler och detaljer som jag tycker bättre om, men de stora ”bas”-möblerna är kvar från när jag inredde min lägenhet i den säsongens trender (alltså hösten 2018). Det var mitt första boende och var inte särskilt intresserad av inredning då, tänkte inte hållbart eller framåt utan köpte bara det som fanns på marknaden då liksom.
    Problemet är att jag har alldeles för mycket klimatångest för att bara sälja av allt och köpa nytt. Jag letar givetvis på blocket och liknande efter möbler som skulle kunna ersätta men hittar inget som faller mig i smaken. Jag är också rädd för att det som jag skulle köpa nu också kommer kännas ”våren 2021” om några år och jag kommer vara lika trött på det igen. Drömmen vore att ha en tidlös och hållbar bas, där jag kan kan variera detaljer och textiler efter säsong, men också byta ut smågrejer för att inte tröttna och attd et ska kännas lite nytt.

    Är alltså ute efter tips på hållbara trender, hur man kan tänka för att ens inredning ska stå sig över tid och alltså inte vara för trendkänslig. Misstänker att svaren kommer vara i stil med att handla vintage och designklassiker, men jag tycker det är svårt att sålla guldkornen från den marknaden.

    Inredningsstilar på instagram som jag tycker om i dagsläget är:
    froken.frida
    Annakubel
    Hannesmauritzsson
    Emilyslotte
    Sofia_wood (hennes gamla lägenhet främst…)

      Vilket år är din lägenhet byggd? Tycker det spelar stor roll!

        Min hat-tidsperiod arkitektur och inredningsmässigt: 70-tal

          70-tal är SUPERFINT!!!! Kolla bara unckelhouse på Instagram!! Verkar dock som att du är sugen på att inreda lite ”gulligt och gammaldags”, det tycker jag inte funkar i ett hus från 70-talet! Tror du behöver hitta en stil som är lite mer avskalad.

      Jag tror att man måste ha med sig i bakhuvudet att tidlöshet är lite av en myt. I alla mode- och inredningstidningar pratas det konstant om det tidlösa, tidlösa klassiker osv. Men även tidlösa klassiker kommer vara olika rätt i olika tider. Det ligger också i viss mån i vår natur att tröttna på saker och vilja ha nytt, helt enkelt för att vi vänjer oss.
      Det perfekta hemmet som man får ordning på en gång för alla är en illusion. Titta bara på en rad influencers som grejar och donar och fixar, och när det äntligen är klart så flyttar man eller börjar om eller tar sig an garderoben istället för inredningen.

      Med det sagt så låter det ju ändå som att du vill ha en varmare och kanske lite lantligare stil jämfört med vad du redan har. Men här behöver du kanske också fundera över vilken slags lägenhet du bor i. Harmonierar den stil du vill ha med ditt boende i övrigt? Det är så lätt att falla för någons jättefina fixade hem på instagram, men funkar det i ditt sammanhang och ditt liv?

      Jag tycker också att du ska utgå ifrån vad du gillar att göra i ditt hem och inte bara hur det ser ut. Ett hem som passar dina behov kommer bli mer hemtrevligt än ett som utgår bara ifrån vad du gillar utseendemässigt.

      Ibland är det en enstaka möbel som förstör känslan i ett rum och som behöver bytas ut. Kan du hitta vad i din nuvarande inredning som du ogillar mest? Kanske kan du prova att flytta undan alla möblerna och börja inreda från noll men med dina grejer. Alltså ta ut allt ur vardagsrummet, om du ändå tycker soffan är helt okej så ställ tillbaka den. Lägg inte dit mattan om du inte gillar den.

        Tack för välskrivet och bra svar! Du har gett mig en hel del att tänka på!

      Mitt svar är att inte inreda allt på samma gång, för då blir det oftast som du beskriver. Ta en sak i taget, hitta något på t.ex. en antikaffär, en annan gång något på IKEA eller en inredningsaffär. Köp bara något som du verkligen gillar, och gör medvetna val, och ta inte bara första bästa liksom. Hemmet blir ofta mer personligt om det får utvecklas över tid, och därmed inte lika trendkänsligt.

      Jag älskar One Kings Lane för deras varierade artiklar över stilar, idéer och klassicism.

    Jag läste några kommentarer inne på Patrik Sjöbergs insta angående hans otillåtna användande av en konstnärs bild och vissa kommentarer är verkligen skrämmande. Det är en sak jag funderar på bara, istället för att liksom argumentera för sin sak så verkar vissa mäns främsta argument vara att attackera motpartens utseende, efter diverse ”feminazi”, ”vänsterbliven”, o.s.v. Typ ”du är en träskpadda, försvinn”. Varför gör man så? Jag vill inte ha en ”inte alla män”-diskussion utan jag ifrågasätter själva beteendet och hur man kan tycka att man vinner en diskussion genom att kalla motparten för diverse glåpord. So what om hen är ful liksom, det är väl irrelevant i sammanhanget?

      När man har slut på argument… Och de tänker att kvinnans värde sitter
      i utseendet och vill såra..

        Så ett klassiskt exempel på kvinnohat alltså? Många verkar inte ha några argument alls, enbart personliga påhopp. Det känns så himla iq-befriat.

          Jepp. Haha ja det är det, inte de vassaste hjärnorna i landet där…

    Tips på vad man bör fråga sin nya arbetsgivare innan man skriver på kontrakt? Sånt som man kanske inte självklart tänker på. Kan man fråga hur vanligt det är att jobba över eller låter det som att man är typ lat? Kommer ta jobbet om lönen är bra så då kanske frågan är onödig.

      Ställ alla frågor du vill. Den om övertid är jättevanlig eftersom det kommer påverka din lön endera hållet. Inte kul att ångra att du inte ställde några frågor. Dessutom, vill du ha ett jobb där kulturen inte accepterar naturliga frågor i ett rekryteringssammanhang?

      Tjänstepension?

    Har chattat med en kille i typ tre veckor, och vi har snackat i telefonen fyra gånger i fyra-fem timmer per gång. Han är så olika alla andra killar jag någonsin haft att göra med och jag känner verkligen att han är så himla fin. Han har fått mig att känna mig bekväm med att öppna mig om tidigare erfarenheter, vilket jag ALDRIG gör för killar, och han har svarat bra på det. Han säger rätt saker, är förstående och så fin som person. Börjar utveckla några slags känslor för honom, på den nivån som man kan få när man aldrig träffats.

    Vill såklart träffa honom men:
    1. Vi bor fyra timmar ifrån varandra, jag har inte tillgång till bil och känner mig rätt obekväm med att åka tåg i corona. Han har inte möjlighet att komma hit. Hur skulle ni tänka? Är det ok att åka till honom med tåg? Jag träffar inte en människa, förutom när jag handlar och är generellt väldigt ansvarstagande. Därför det känns som ett så stort steg att resa, samtidigt som jag känner att om alla andra ska göra det på sportloven osv kan väl jag få göra det också? Men jag vet att det är fel att tänka så, så därför agerar jag inte på det direkt.
    2. Jag är livrädd. Inte tyckt om någon på fem år och då blev jag misshandlad. Hur ska jag våga släppa in honom? Känner redan att jag har lite panik och vill putta bort honom lite.
    3. Vad gör jag om det inte alls känns bra irl? Det bådar ju gott eftersom vi utan problem kan snacka i telefonen så länge osv, men är skiträdd att han t ex inte ska finna mig fysiskt attraktiv.
    4. Hjälp.

      Varför kan han inte komma till dig?
      Lite beroende på hur din ekonomi ser ut, men du kan ju hyra bil kanske? Om du har bra ekonomi vill säga…
      Om det verkligen känns rätt med denna kille så klart att du ska ta chansen att träffa honom! Men om du nu ska åka tåg kanske du kan åka på tider då det inte är så mkt folk osv?
      Jag är själv sambo men jag va singel i många år innan och kan säga att om rätt kille kom så är det såklart att man vill göra allt för att ses, oavsett pandemi. Förstår singlar som dejtar ngn gång ibland under detta året.

        För att han jobbar och pluggar, medan jag bara går hemma och väntar på att börja nytt jobb. Han SKULLE kanske kunna komma hit, men känns mest naturligt att jag åker eftersom jag är den som inte har någon sysselsättning.
        Har tyvärr inte ekonomin till att hyra bil just nu, annars hade det varit ett sjukt bra alternativ. Så svårt att veta när det är lite folk, speciellt nu när det är sportlovsveckor osv. Men kommer försöka göra det, i sådana fall!
        Ja, men jag får så sjukt dåligt samvete, trots att jag levt VÄLDIGT restriktivt i snart ett år. Har bara träffat en kompis, har inte varit ute på restaurang, har inte varit på krogen osv.

      Det här säger emot alla ”råd” och ”regler” men ÅK till honom! Våga! Munskydd och handsprit så ska det gå bra. Det finns absolut inget att förlora och du kommer säkert ha en magisk helg. Om inte, ja, vad gör det om 100 år? Ta chansen tycker jag! Spännande! Lycka till.

        Ehm jo det finns massor att förlora om man reser och träffar nya människor mitt i en pandemi. Att alla alltid tror att just de kan göra undantag ? Stanna hemma!

      Det här säger emot alla ”råd” och ”regler” men ÅK till honom! Våga! Munskydd och handsprit så ska det gå bra. Det finns absolut inget att förlora och du kommer säkert ha en magisk helg. Om inte, ja, vad gör det om 100 år? Ta chansen tycker jag! Spännande! Lycka till.

      Glöm bara inte att vara försiktig, träffas på en öppen plats tex första gången <3

    Är det någon som vet mer om fiaskot gällande Rebecca Stella?????

    Är det någon som vet hur man gör med CSN och studier vid depression? Jag har tyvärr fastnat i min depression (jag har sökt hjälp och ska få en tid) men jag kan inte fortsätta plugga som det är just nu. Men tanken på att bli återbetalningsskyldig ger mig total ÅNGEST och hjälper inte direkt. Nån som vet? Tack ?

      Dom brukar kunna låta dig behålla det du redan fått ut men stoppa kommande utbetalningar om det finns skäl, vilket du verkar ha. Glöm inte läkarintyget bara! 🙂

        Åh okej, vad skönt att höra. Bara att behöva ta tag i att ringa CSN och kanske också bli återbetalningsskyldig känns typ lika jobbigt som att bestiga ett berg, så har inte vågat ringa.. tack för svar ?

      Anmäl dig på en gång hos försäkringskassan, tror du kan vara anmäld i 2 veckor innan du behöver skicka in ett läkarintyg. Jag tror du bara informerar CSN om att du är sjukskriven. Möjligen att fk gör det åt dig. Tror inte jag ens behövde betala tillbaka CSN pengarna jag fick, alltså lånet drogs av. Man har rätt till viss procent iaf som sjukskriven. Borde gå ganska lätt att googla. Jag hade absolut inga problem med CSN iaf, det kommer gå bra för dig med!
      Ta hand om dig ?

        Okej vad skönt att höra, stort tack för svar. Ringer imorgon ?

      Förutsatt att du får läkarintyg och anmäler sjukdom direkt så kan du få behålla studiemedlet!

      https://www.csn.se/om-nagot-hander-eller-andras/sjuk.html

        Tack ?

    Har fått tid till att sterilisera mig nu i mars, äääntligen. Till er som gjort det är min fråga: Hur snabbt gick ni tillbaka till jobbet? Räcker det att vara hemma typ en dag? (Är kvinna)

    Är det ingen mer än jag som reagerar på att SanneAlexandra packat in hela familjen och dragit till fjällen för att fota loss sin svindyra goldbergh-jumpsuit i snön? Följer inte henne pga stör mig på det gulligull-perfekta, men har fått upp flera bilder i flödet och skummade igenom kommentarerna men där är noll kritik? Jag tycker det är helt sjukt att en så pass stor profil kan åka till fjällen mitt i Corona när regeringen avråder och ingen verkar höja ett ögonbryn… såg att även tungården drog till fjälls för att trängas i liftkö. Fräscht!

      Regeringen har inte någon allmän avrådan från att åka till fjällen.

        Nej men man kan väl tänka vettigt själv ändå.

    Team Björn Olsen eller Team Tegnell?

      Gillar ingen egentligen men Team Olsen.

      Är tegnell lika poppis som han var i våras???

        Verkligen inte.

          Det var ju tårtor tatueringar och allt möjligt då. Sen försvann det bara verkar det som?

            Var väl roligt med alla dessa tegnellsaker ett tag men inte ett helt år antar jag. Som det mesta som blir poppis och viralt.

      Olsen. Vi har 1000% fler döda än Norge och Finland.

    Klarar snart inte mer. Jag har ett heltidsarbete som är mkt krävande och två äldre barn som har massor av läxor. Jag har en man som absolut är snäll och en mkt bra pappa men som får mig att gå in i väggen snart. Han håller inte alls koll på läxor och är så jäkla tafatt. Jag tvingas till att hålla koll på allt och dubbelkolla allt hela tiden. Han tar inget initiativ till att göra läxor utan väntar då till dagen före med stress och dåliga resultat som följd. Letar runt efter läxor och frågar mig vart de är osv. Han är läskunnig. Kan jag hitta läxor i barnens ryggsäckar och i olika nätrum så kan väl faaan han?? Jag känner helt ärligt talat att jag skulle klara detta helt själv. Det hade tagit bort så mkt irritation hos mig om jag bodde själv med barnen. Ja jag börjar ledsna. Är alla pappor så här? Jag har provat att inte kolla osv men då blir inget bra gjort.

      Har du provat att ni sätter er ner och att du klart och tydligt har förklarat det här problemet för honom?

        Bra idé, det skulle säkert hjälpa!

          Ja vad skulle annars hjälpa? Eller är alla män tankeläsare?

          Jag vet inte om du är seriös eller inte men det framgick inte i kommentaren om du faktiskt gjort det. Jag menade det inte drygt på något vis. Ibland vet den andra inte om att något är ett problem för den andra och enda gången man ”pratar om det” är när man är trött och bråkar och tjatar. Men att ta sig tid att sitta ner och förklara, när man inte är mitt uppe i situationen, kan få den andra att förstå hur stort problem det faktiskt är för en själv. Men som sagt, framgår inte om du redan gjort det och ta det för vad det är – ett tips. Är det inget för dig så behöver du inte ta med dig det.

        Tyvärr har jag förklarat mkt tydligt massor av gånger massor av år. Han säger att han ska bättra sig men inget händer. Någon skrev att varför gör barnen inte läxan själv. Särskilt ena dottern är svår då hon har adhd. Vi måste hela tiden vara på för att hon ska göra läxor. Det går väldigt bra för henne i skolan och det beror nog mycket just på att jag bränner ut mig själv med allt ansvar. Men självklart stöttar jag med läxor. Är bara så slut och irriterad. När det är något min man tycker är roligt för honom då anstränger han sig.

      Japp, sådana är alla män. De som säger något annat ljuger.

      Kanske barnen själva kan hålla reda på sina läxor? Kan aldrig minnas att mina föräldrar hade koll på det Åt mig. De frågade om jag hade någon läxa och hade jag det så frågade de om jag gjort den och så var det inte mycket mer med det.

      Låter kanske hård men seriöst funderar du på att lämna din man, dra upp barnen och riskera att de får mentala problem (nej inte alla bsrn men väldigt många, jobbar själv med barn och skilda föräldrar) för att han inte hjälper till med läxorna?

      Jag är själv med mina barn utom på helgerna då mannen jobbar borta. Ja det suger ibland, min man kan dessutom komma hem som en tornado och stöka ner rejält. Ja kärleken tryter emellanåt. Men han gör massa andra saker jag gärna slipper typ tvätta/serva bilen, ta det stora barnet och fiskar, tvättar kläder mm

      Du kan ju inte låsa dig vid en grej liksom. Gräset är inte grönare på andra sidan som många bittra separerade vill ge sken utav. Barn blir våldtagna av nya män, styvmammorna gör allt för att förstöra för tidigare barn osv. Det ser lite grönt ut 1-2 år efter sen ruttnar det och bli bajsbrunt.

      Jag är för att lämna vid misshandel, otrohet, spelmissbruk. Men för LÄXOR!?! Förlåt slut på rant

        Herregud! Gå och skalla en dörrkarm!

        Livet är för kort för att inte trivas. Är det problem med läxor är det säkert problem med andra saker också.

        Barnen bryr sig bara om glada föräldrar. Och en är väldigt tydligt inte glad just nu.

      Jag tror att snittkvinnan har en mer omhändertagande och ansvaragande gen än vad snittmannen har. Trodde inte alls på detta tidigare i livet men nu gör jag det, utifrån erfarenhet. Kanske för att vi kvinnor har ansvarat för familjen historiskt (inte ekonomiskt men på andra sätt)? Så din man vill säkert inte illa men han har det inte i sig på samma sätt att ta initiativet. Kan han ta över någon annan del som han är bättre på om du hjälper med läxorna?

        Det låter ju som att det är ett ganska stort jobb, detta med läxorna, att de kommer både i ryggsäck och online och at barnen själva har svårt att ha kontroll. På ett sätt kan det nog vara enklare att en av föräldrarna tar huvudansvar när det är så. Man behöver inte dela lika på allt. Så länge båda har ungefär samma arbetsbörda, såklart. Om dina barn har svårt att själva ta ansvar för sina läxor så kan det nog till och med vara en fördel att vara mer konsekvent, att de vet vem de ska fråga. Jag skulle ha skaffat stora tavlor, typ magnettavla eller whiteboard där du skriver upp läxorna tillsammans med respektive barn. Ha en strikt rutin för när ni går igenom läxorna, alltså vad ska in just imorgon/ idag. Avsätt tid för det här, och om din man inte klarar av/vill så får ni se till att han har en annan uppgift under tiden, tex matlagning. Annars är det ju lätt att läxorna blir en sånär grej som man klämmer inte lite här och där, typ kollar ryggsäck när man kommer hem från jobbet, online på kvällen och upptäcker att en läxa ska in på morgonen.

    Någon som haft någon i sin närhet med ändtarmscancer? Min mormor har fått det och imorgon får vi svar på hur illa det egentligen ser ut. Är så extremt nervös och ledsen

      Japp. Min mamma fick det, allt gick bra o hon är frisk idag! Håller tummarna för din mormor

      Ja, min moster tyvärr. Min uppfattning är att om det upptäcks i tid så är prognosen ganska god så längde tumörerna inte hunnit sprida sig.

      Min mamma har haft det och lyckades ta sig ur det och är idag frisk ❤️ Tror som tidigare svarat att upptäcker man det i tid har man en god chans. Håller alla tummar och tår för mormor. Kramar

    Ni som använder koreanska produkter, vart handlar ni?
    Har googlat och alldeles för många siter kommer upp, tänker om någon kan rekommendera de som funkar bra och är legit?

      Skincity!

      glowid.se, Skincity.se

      Hej! Jag brukar handla direkt från hemsidor som skickar direkt från Korea. Det ä mycket billigare än att beställa från svenska hemsidor. jolse.com och roseroseshop.com är båda legit och finns även på eBay under namnen iamlove-shop och roseroseshop. Har aldrig haft problem med någon av sidorna, varken med att beställa från hemsidorna eller eBay. Värt att tänka på är att nu under pandemin så har frakten blivit dyrt från Sydkorea till Sverige pga många inställda flyg osv. Under r/asianbeauty eller r/koreanbeauty på reddit kan du om du googlar hitta flera trådar där andra användare pratar om sina erfarenheter från olika eBay säljare och webbshoppar. Lycka till!

      Tack så mycket för alla svar! 🙂

    Hur gick det engångsliggen för MondayAttire? Blev ganska tyst på instagram efter deras släpp

    Tips på hur man får folk i sin närhet att förstå att man verkligen INTE vill ha barn? Är så trött på att det ska tjatas om det när jag så väl vet att jag aldrig någonsin kommer skaffa några?

      Säg i från och skit i om att det blir obekvämt eller stel stämning, det får stå för dem isf tycker jag. Kanske det mest opassande ämnet att bli tjatad på om.

      Säg ifrån, och om inte det hjälper, börja ställ väldigt privata motfrågor som inte du egentligen har med att göra, så får de se hur det känns.

      Bli lite arg. Tror få människor fortsätter pusha då. Fattar verkligen inte sånt här, hur funkar folk egentligen? Jag vill inte heller ha barn men ingen tjatar om det, det är ju ett sjukt beteende. Kan va nån kollega som ba ”varför iiinte?” men annars lugnt. (Säger inte att det inte existerar! Bara så förvånad när folk berättar, för det är ett orimligt, socialt missanpassat sätt att bete sig).

    Okej min typ första kommentar här någonsin. Men behöver verkligen hjälp nu. Är tjejen som har träffat x antal douchebags (ja, det har vart endel och fan vad jag har blivit nedbruten av det). Ska tilläggas att jag har vart singel i typ 10 år, men dejtat och det har gått åt skogen varje gång. MEN nu, supermysig människa som jag har matchat med (på tinder), lagt till varandra på på Snapchat, ”pratat” med varandra i 45 dagar. Han är hur förstående som helst och väntar verkligen. Men jag kommer inte över mina hjärnspöken, de där som säger att jag är ful eller tjock eller tråkig. Vad fan gör jag? För det har tagit på mig att de här killarna innan bara sagt upp kontakten utan att ge en anledning.

      Risken med att chatta för länge är kanske att man bygger upp en orealistisk bild av vem någon är. Kanske kan ni träffas eller prata på telefon? Försök tänka att killar bara är människor de med, och vi gör inte oss själva en tjänst genom att sätta egenvärdet i deras ev åsikter om oss. DU ska ju gilla honom, inte bara bry dig om vad han tycker om dig. Du vill ju ha någon som får dig att må bra! Om du inte får den känslan är det vidare till nästa!

    Hjälp. Jag har en uppgift där jag ska göra en konkurrensanalys på köksleverantörer. Är det någon där ute som har koll på vilka prisklasser de ligger i, fördelar, nackdelar, hur dessa varumärken upplevs/vill upplevas på marknaden osv? Vilken positionering de har? Ni kanske har byggt själva och har jämfört? Så svårt att rangordna dessa efter priser och olika egenskaper kan jag tycka. Det är IKEA, Kvik, Marbodal, HTH, Electrolux home och Ballingslöv.
    Vore guldvärt om någon satt på nååågot kring dessa märken

      Är det inte det som sin uppgift går ut på, analysen alltså? Att ta reda på denna indo för att jämföra.

        Jo självklart. Och jag har gjort endel, har däremot aldrig köpt kök och alla forum är typ skrivna 2010 så kan inte riktigt få in kunders åsikter. Därför undrade jag om någon satt på åsikter gällande olika varumärken, och om någon som tänkt köpa kök har jämfört dessa med varandra och har ett hum om hur de ligger prismässigt? Tyvärr skriver inte alla kökshemsidor ut pris utan man behöver offerter.

          Vi köpte ett helt nytt från Kvik 2016. Då kostade det ganska exakt 150k. Det var ett mellanstort kök med integration av alla vitvaror, och många ”extra dyra” saker från lite dyrare märken än standardutbudet. Vi jämförde även med Ikea men gav upp innan vi fick något pris (ikea kräver mer energi och engagemang, kvik är dyrare men sköter jobbet åt en). Vi köpte även till inbärning från Kvik, som ingick i de där 150k. Installation ingick inte, det fixade snickarna som renoverade lägenheten.

            Tusen tusen tack! Intressant att höra att Ikea kräver mer energi och engagemang, känns som alla är så nöjda med att de är så enkla och prisvärda. Bra poäng att ta med, tack!

    Jag har varit på min tredje dejt med en kille, vi hängde ihop en helg dygnet runt. I början av helgen hade vi sex, men efter att vi varit ut och ätit en middag (med bra kemi mellan oss) så blev han så konstig, han ville inte vara så nära fysiskt, började hålla om mig och pussa mig på huvudet i sängen och när jag tillslut frågade varför vi inte gjorde något fysiskt med varandra så sa han att han vill lära känna mig. Men det känns ju lite som att vi gått från dejt till vänner? Vet inte hur jag ska tolka nått, kommer från ett 14-årigt förhållande så är ovan vid dejting/killar

      Låter som han bara ville ligga och nu har han fått det så därför har han plötsligt tagit avstånd fysiskt. Om han verkligen ville lära känna dig hade han väntat med sex.

    Han vill lära känna dig innan ni gör något fysiskt med varandra, så därför hade han sex med dig direkt? Det går inte ihop eftersom det inte är sant. Han ville ha sex och nu tycker han inte det är värt besväret att vara ärlig, så han ”blir konstig” istället

      Tack för svaret❤ Jag ska dumpa honom!

    Kan vi prata om influencers som gör reklam för hudvårdsprodukter (nuskin) på instagram, och använder filter som blurrar huden??
    Om produkterna funkade så bra så kunde man kanske fått se ett äkta resultat istället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.