En Robinson-duo startar podd

Julia Franzén – fd Robinsondeltagare och årets Bachelorette – startar podd med sin Robinsonkollega Kristove som kommer heta ”En livscoach och en hypnotisör, En podd om att må bra”.
Kanske ett bättre gratislaternativ till Julias dyra samarbete med Kvix, där flertalet betalande kunder uttryckte missnöje på Facebook?

Finns det överhuvudtaget någon typ av podd som saknas fortfarande eller som man i alla fall skulle bli genuint sugen på att lyssna på?
Jag är tveksam…
Vad säger ni?

79 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Podd? Nej tack. Har tröttnat på andras tjöt.

    Svarade Kvix någonsin dig?

    Åh nej! ??‍♀️??

    Så trött på poddar. Och tråkigt inlägg, vad ska vi diskutera här lixom?

      Frågeställningen I guess…

    Kan det bli mer patetiskt?

    Nej tack.

    Bloggbevakninspodden kanske?

    Jag gillar Julias instagram, men hennes sämsta sida är hennes så kallade Livscoachtips. Hon blir liksom en parodi på sig själv. Klyschorna och du-blir-vad-du-tänker-flosklerna haglar. Lägg till Kristove och du har ett perfekt recept på värsta sortens flum. Sånt som man ska akta sig noga för om man mår dåligt på riktigt.

      Finns det någon livscoach som inte bara rapar floskler som alla redan vet?

      This!! Den här typen av ”självmedicinering” kan verkligen ställa till det om man kanske i själva verket borde söka vård. Visst kan man lyssna på sånt här och läsa liknande böcker som komplement om det faktiskt hjälper en i vardagen, men tror många luras till att man bara kan ”tänka bort” alla sina problem.

        Menar du att jag har betalat 500 spänn för Nicole falcianis självhjälpskurs i onödan?!???

      Var härstammar ett namn som Kristove ifrån?

      Är det taget?
      Är det från öst, typ Kristjoff?

      Han har ett utländskt efternamn?

      Jag är nyfiken på ursprunget till namnen. Vet någon?

    Vill gärna ha poddar med någon form av substans när jag lyssnar. Inte bara två kompisar som snackar skit en stund.

      Håller med, känns som alla influencer-poddar är såna dock? Alltså 2 vänner som snackar skit.

      Lyssnar inte på nån sån podd, eller närmast är väl ”Mark och Jonas ”. Annars är det främst Historiepodden, Flashback forever, så funkar det, snedtänkt med Kalle Lind, P3 dokumentär/id/historia, Brita Zachari och Parisa Amiri, Spotify dokumentär, Hasse Aro, Värvet och Misslyckade brott.

      Jag upptäckte nyligen björn natthiko lindeblad och Navids podd (tyvärr så slutade de podda för ett tag sedan men det finns flera avsnitt att lyssna på- innehållandes substans 🙂

      Har du lyssnat på Det skaver? Kan varmt rekommendera den!

    Men jaa hallå en bloggbevakningspodd finns ju ej

      En poddbevakningspodd?!

      Tänkte också det. Typ som Haveristernas avsnitt om Cissi Wallin skulle vara intressant, en diskussion om det problematiska med influencers.

    Två av de värsta paktarna (och mest osympatiska) i den säsongen av robinson, nej tack!

    Vad är det för privata skäl som gör att Victor Nilsson Lindelöf lämnar landslaget?

      Det är väl därför man kallar det privata skäl – just att de ska förbli privata.

      Hans rygg.

      Omskrivning för att han inte presterar eller att de inte kommer överens

        Han behöver vila sin rygg mellan säsongerna. Det är man u som ställer krav.

    Älskar Ursäkta-podden och Skäringer-Mannheimers! ? De enda jag lyssnar på ?

      Orkar inte lyssna på ursäkta, en mer hysterisk och innehållslös podd får man leta efter. Johanna och Edvin kan ju inte ens komma på själva vad de ska prata om (förutom alkohol och fylla då), varenda vecka frågar de på Instagram vad de ska ta upp i podden.?

    Mitt liv är fulländat sedan jag upptäckte ”Flashback forever”.

      Enda podden jag lyssnar på just nu ?

      Snacka om en otroligt genomarbetad podd, och de levererar vecka efter vecka. Sjukt grymma är de på alla sätt!

      Tack för tipset!!

    Fastnade Fl*shback forever i modd?

      Gör det alltid haha!
      Det är f.ö. den enda podden jag lyssnar på just nu.

    Jag såg på Kristin Kaspersens Instagram att hon hade väldigt intressanta gäster i sin podd och jag ville gärna lyssna på typ alla delar…. men hann till första reklamen som är inbäddad i annat snack så att man ska tro att hon verkligen tipsar om något bra.
    Vad är det för regler för poddar och reklam? Ska det gå att identifiera lätt eller kan dom liksom fläta in det i annat så man lätt missar det?
    Jag slutade lyssna mitt i den reklamen med. Jag är mest van vid p3 dokumentär och sånt så jag vill inte att det skmmjag lyssnar på ska bli uppdelat pga långa reklamer.

    Har någon tips på podd utan reklam?

      Anton Magnusson podcast kör utan reklam 🙂

      Alla poddar som är via PodMe är reklamfria. Där betalar man en månadskostnad istället. En prenumeration helt enkelt. Många utav poddarna där finns också på andra plattformar, men då med reklam. Så du kan välja vilket du föredrar.

    Saknar en djuplodande podd om svensk/nordisk historia. De som P3 producerar är så extremt lättsmälta.

      Historiepodden finns ju t.ex.

        De är helt ok men de gör ett avsnitt om en specifik händelse. Jag skulle vilja se en podd som kronologiskt går igenom svensk/nordisk historia från forntid och framåt med fokus på folk, leverne, kultur etc snarare än ”big man in history” vinkel.

          Tror det kan bli lite svårt och tråkigt att köra en sådan podd som ren historia. Tänker att det måste göras som Stadsserien och Bricken för att kunna fungera i längden. Och hur många källor har vi egentligen om det fornnordiska folket och hur de egentligen levde?

            Det finns liknande poddar på engelska som rullat på i över tio år så konceptet funkar. Och källor finns, det finns många stora utgrävningar. Man skulle kunna börjar vid yngre stenåldern då folk börjar etablera sig i Sverige på riktigt efter istiden.

              Snälla tipsa om dessa poddar om engelsk historia ??

                The British History Podcast är den jag lyssnar mest på. Har rullat på sen 2011 och har fortfarande inte tagit sig till 1066 så du kan börja från början eller hoppa in på senaste avsnittet. Finns på Spotify och är reklamfri.

          Har du glömt att det finns böcker samt ljudböcker?

            Inte riktigt samma sak som en podd….

          Kan rekommendera ”Den blå hästen” som tar upp olika länders historia i kronologisk ordning. Finns ett par avsnitt om Sveriges historia med allt från regenter, kultur, mode osv. Tyvärr har de slutat podda då ena personen i podden blev för gammal och gick slutligen bort men han var verkligen kanon och hade bra dynamik med sin fru, som pratade om kultur och mode och sedan deras vuxna dotter som fungerade som den som ställde frågor. Skitbra och intressant podd.

          Sen finns också ”Kungar och krig” som går igenom i princip varje kung eller drottning från ca 1000-talet men även tidsåldrarna innan dess som bronsålder, järnålder och vikingatiden.

    Cam, nu menar petit Olivia att du far med osanning. Läs kommentarer på senaste inlägget, instagram.

      Ja, vad ska hon annars säga? ?‍♀️

      Smart av vad hon nu heter, nu driver hon trafik hit så att folk hittar inlägget om henne. Väldigt smart.

    Gervide! Nya cola zeron, ett expert utlåtande tack!

      Känner fan ingen skillnad.

      Men vad är det för nytt med den? Jag gillar cola light med lemonsmaken.

      Jag är beroende av Cola Zero och känner att den nya smakar mindre och är inte lika ”mustig”.

    Jag rekommenderar podden ”Recept, tack!?”

    Julia är ganska kul och verkar iaf vara en härlig person! Däremot är hennes floskler och livscoach- tips outhärdliga eftersom de är på ”carpe diem”- nivå. Att någon betalar för det där är ju smått otroligt. Kristove däremot är ju down right outhärdlig med sitt påhittade fluff- fluff där man kan bota allt via hypnos eller diverse andra utav hans ”behandlingar”. Ännu en ovetenskaplig, självutnämnd ”läkare”/ behandlare.

    Tvek på den. Jag har bara väntat på att Simon Häggström ska starta en podd. Större narcissist får man leta efter. Tyvärr.

      Va varför det?

      Polisen?

      Vem? Alltså Simon eller pratar du om Julia?

      Tvek på vad och vad har Simon Häggström med Julia och Kristove att göra?! Svar: ingenting. Om du vill dissa honom så starta en tråd om det istället och kom med något utav substans. För till skillnad ifrån såpa- kändisar så gör han ett viktigt arbete. På riktigt.

    Uggla’s podd rekommenderar jag. Han kör med sin dotter

      Tack för tipset!

    Nääääää!!!
    Orkar inte med nån av dem ?

    Enda podden jag lyssnar på är Fotopodden. Sjukt intressanta gäster och lärorikt snack om foto och eget företagande!

    Är Margauxs podd med brorsan redan nedlagd? Och vad hände med Paulas podd ihop med Pischa, kom det bara ett avsnitt? Annica ihop med Xenia blev inte långvarig heller men de släppte väl iaf två eller tre avsnitt.

      Ja just det, Margaux & Theo gillade jag. Hoppas på återkomst ?

      Annars lyssnar jag på Tretti plus trevar, JLC, vissa avsnitt av Framgångspodden, Ursäkta

      Så konstigt med M och Ts podd. De sa ju att det skulle komma fler avsnitt men sen bara dig det. De har fått flera frågor om det på Insta som de inte svarat på. Extremt märkligt. Den låg ju under Perfect Day Media så Hannah och Amanda är säkert besvikna nu.

    Kristove skulle jag aldrig ta råd av. Philip Diab som Lyxfällan anlitar verkar inte dryg och flummig. Han verkar både ärlig och klok. Julias gnäggande passar inte mina öron.

    Jo gärna en podd med THK där han får lätta sitt hjärta och berätta allt om vilka köttbullar som är godast och vad han innerst inne tycker om Selma. ?

      Hahaha nä, jag läste först The real hmm, hade varit väldigt intressant att höra hennes podd om alla fantastiska ämnen hon besitter.

    Älskar podden Nördigt! Film, tv-serier, serietidningar och spel. Men saknar en podd som handlar om populärkultur av och med tjejer. Nördigt har tre tjejer i panelen men det sällan med. Så en podd om film, tv, böcker nörderi av och med brudar.

      Kan i så fall tipsa om Brita och Parisas podd! De pratar om populärkultur, aktualiteter och mycket om filmer, böcker och serier. Av och med två smarta kvinnor! 🙂

        Lyssnat på något avsnitt när den startade men fastnade inte. Men får ge det en chans. Tack för tipset!

    Martin Melins podd? Vet inte om den är bra, lyssnade bara på början – har inte vanan inne att lyssna på poddar (ännu).

    P1 och P4 har bäst program. Mitt liv fick en ny mening då jag upptäckte Meny i P1 som handlar om allllt som har med mat att göra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.