Dagens Instagramtips!

Jag vill ha typ ALLT Arlene Stridh designar, men lite extra mycket tishan med texten ”Det är inte hybris om man är bäst”. 
? ? ? ?

Eftersom det är i alldeles lagom tid att börja skissa på årets önskelista så kommer jag sätta den allra högst upp på den NU!
”Kära tomten…”

Tack för tips!

84 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Mmm… no thanks.

      Håller med, riktigt fula saker.

        Jag har personliga erfarenheter av Arlene som förvisso går tio år tillbaka i tiden, men minnena av umgänget med henne räcker för att jag ska betacka mig för allt samröre med både henne och de högst mediokra alster som hon skapar. Tack men nej tack.

      Håller med, t-shirtarna ser ut som något man kan köpa på Ullared

      Dålig kopia på broderauttexten

      ”Anti-rasist” på en VIT t-shirt. Vad sänder det för budskap?

        Att hon vill tjäna pengar på woke budskap samt att hon inte kan stava.

          Konstfack rasar!

          Vad är det som är felstavat?

        Det alluderar ju på Konsums Blåvitt. Nåt som är generiskt och opersonligt.

        Fast nu handlar det om att det ska se ut som gamla Konsumvaror. Dom hade(tror kanske det har kommit tillbaka)enmotsvarighet till Ica Basic-varor som alltid var vita med en blå ruta där varunamnet stod..t.ex Schampoo, tvättmedel, ris m.m.

          Edit: 2:a på bollen

      Nej men alltså det är så jävla löjligt. Tydligen instafeministers nya grej; budskap om jämställdhet i korsstygn. Ser jag en till broderad tavla med ”girls just wanna have fun(damental human rights)” eller en tavla/kruka/random plotter som ska se ut som en vagina bryter jag ihop och skriker: NI KOMMER ALDRIG BLI TAGNA PÅ ALLVAR!

    Bravo! 🙂

    Kändes lite infantilt. Hade gillat det där i ettan på gymnasiet när jag var nykläckt feminist men nu 20 år senare klarar jag mig.

    Kommenterade på Alice Stenlöfs senaste inlägg på instagram angående reklammarkering som mystiskt ”fallit bort”… ?
    Så tydlig smygreklam! Kommentaren raderade hon ju såklart. Förstår inte hur det kan vara så svårt!

      För att inte tala om takboxen som IL tiggt sig till… Eller hon kanske bara länkar till företaget i varje inlägg för att vara snäll. ?

      Raderade hon din kommentar? Buhu.. förstår att du känner dig ledsen.

        Neeeeej jag är inte Alice.

        Tycker bara det är töntigt att man måste gråta ut här så fort ens ”vänliga” kommentar inte får stå kvar hos random influencer.

    Följ fantastiska broderauttexten på insta.

    På tal om IG ser jag att Catten har börjat resa igen:

    https://www.picuki.com/media/2536475004352421008

    Har alla brottsoffer fått betalt?

      Alla som följt dramat vet att hon inte har för avsikt att betala tillbaka. Hon har ju skrivit det själv flera ggr. Att hon reser igen är inget konstigt, halva världen gör det.

        Men till skillnad från resten av världen har C väldigt lite i inkomst och fyra barn att försörja. Jag som har bra lön och endast ett barn hade inte haft möjlighet att resa lika mycket som henne.

          Har hon fyra barn nu?!?

            Jepp, med fyra olika pappor.

              stay classy

              Vad har det med saken att göra?

    På tal om Instagram så måste jag få ur mig det här nu ? Kenza.. Varannan dag är det inlägg på stories om hur Aleks borde klippa sig och raka sig. Sluuuuta va så fixerad vid karlslokens utseende, låt honom ha håret hur han vill..!!

      Haha jag skulle precis kommentera samma sak! Sån knäpp grej att fläka ut på insta om sin man?

        Eller hur? Även om jag och min sambo har ett avslappnat förhållande och en rätt grov jargong ibland hade jag (och han) blivit skitledsen om han la upp massa stories om att han saknade mitt gamla hår och att jag borde klippa mig.. Alltså ju mer jag tänker på det desto sjukare är det ?

          Tror du verkligen Aleks blir skitledsen då? Uppenbarligen har de en annan jargong och humor än vad du och din sambo har.

          Nu kanske inte han reagerar som din sambo. Tänk, han kanske inte alls tycker att det är jobbigt utan en del av deras jargong. Han kanske till och med tycker att det är kul. Nej.. Han tycker nog som din sambo.

      Håller med, Tänk vilket drama det skulle bli om det var han som kritiserade hennes utseende hela tiden, det hade nog inte varit så populärt..

        Dom som tycker det är konstigt av henne att skriva så är tydligen kRäNkTa för Aleks skull? och så ska hon vara lite rolig men humor är inte hennes grej…

          Bara för att man har en annan humor än vad du har så betyder det ju inte att humor inte är ens grej.

            Men sluta skriva något så uppenbart och självklart?‍♀️

      Ja tänk om han bad henne vårda ögonbrynen så de inte sticker ut 10 cm från fejset? Då jäklar hade alla gått i taket!

      Du behöver nog inte oroa dig över deras förhållande haha. Det enda konstiga med detta är ju att han är sjukt mycket snyggare i långt hår, så jag förstår inte varför hon tycker han ska klippa sig. Men jaja, alla har olika smak.

        Jag håller med! Skitsnyggt ju!!

        Nej, bara vikingar och samurajer är snygga i långt hår.

          Nej 🙂

          OCH JESUS!! GLÖM INTE JESUS!!!!!

    Anti-rasist på en VIT tröja ???
    Hur tänkte hon?
    Alla goda anti-rasister kommer ju bli kränkta å de färgade/mörkhyade vägnar nu.

      Hon är smärtsamt omedveten om sina vita privilegier. Typiskt att Camilla lyfter fram en vit cishet-kvinna. Ännu ett exempel på privvade kvinnor som håller varandra om ryggen och därmed upprätthåller förtryckande maktstrukturer.

      Vilken färg tycker ni att den borde vara? Svart? Då är det väl fel för man får inte kalla mörka för svarta osv.

        Genomskinlig ?

          ???

      Det är två personer som har reagerat på det här, och båda har varit i syfte att göra sig lustig över den fruktande pk-maffian som KOMMER reagera på det här… Vilket inte händer. Sluta slåss mot väderkvarnar, det är pinsamt.

        Med tanke på hur de härjade på Konstfack (Vita havet) så håller jag inte med.

          Då håller vi inte med varandra. Att inte se skillnaden mellan att en grupp som själva upplever exkludering på konstskolan där de är elever, som lyfter detta, och som bjuds in att delta i att diskutera ett förbättringsarbete och att någon skulle kalla det rasistiskt att ha en vit t-shirt med antirasistiskt budskap, säger väl att man är ganska ointresserad av nyanserna i debatten och då tänker jag väl inte att vi har så mycket mer att säga?

        Är det någon som slåss mot väderkvarnar så är det väl ändå svenska feminister. ”åh nej, jag måste laga mat” nejmen FÖRTRYCKET

          Och där kom halmgubben också 🙂 ”Svenska feminister” diskuterar det faktum att kvinnor lägger 6 timmar mer per vecka på obetalt hemarbete. Om du vill förminska det till ”åh nej, jag måste laga mat” så får det stå för dig, men någon väderkvarn är det icke, även om vi helt klart rör oss i rätt riktning.

            Oj, nästan en hel timme om dagen.
            Jag har för mig att svenska kvinnor förvärvsarbetar färre timmar än män. Den som är hemma mer tar rimligtvis ett större lass i hemmet, knappast något konstigt med det. Tror inte att någon tvingar svenska kvinnor att laga mat.

              Nästan en timme om dagen = 3/4 av en arbetsdag per vecka? Du sätter liksom själv huvudet på spiken för åroblemet – Ja, män spenderar mer tid på sina arbeten där de har en högre inkomst, och tjänar mer pengar till sin pension. För att män ska ha möjlighet att tjäna mer pengar så gör kvinnor precis lika mycket arbete – Men obetalt. Vilket tillåter mannen att klättra i sin karriär och tjäna mer pengar. Allt det här skapar ekonomisk ojämställdhet.

              Nä, ingen tvingar svenska kvinnor att ta marktjänsten. Men jävligt många barn skulle råka illa ut om de inte gjorde det.

                Hur är det ett problem att män jobbar fler timmar när det är allas fria val? Vill du göra det mindre fritt eller? Det samhället vill jag inte leva i.

                  Då tror jag vi har gått ett helt varv här faktiskt. När du kallar det att slåss mot väderkvarnar att kvinnor ”inte vill laga mat”, så är alltså min poäng att det som klagas på INTE är att behöva laga mat, utan om de strukturer som skapar dessa situationer. Valde dock medvetet att inte använda ordet strukturer eftersom antifeministter som bekant är allergiska mot det.

                  Kvinnor slåss med näbbar och klor för att ta sig ur dessa strukturer. Kvinnor HAR i alla tider varit tvingade till de här rollerna, och att vi inte längre enligt lag är förvisade till hemmen utan äganderätt betyder inte att attityderna och strukturerna inte längre finns. Och tro mig när jag säger att vi gör en jävla massa jobb på egen hand för att uppnå det, för inte får vi någon hjälp från männen. Grejen är ju att man inte bara kan sluta och skita i allt, någon MÅSTE ju se till att det finns mat hemma och att barnen typ kommer iväg till skolan. Det finns såklart massor av män som tar ansvar. Men fortfarande alldeles för få, och alldeles för lite ansvar.

                  Förstår du dig inte på konceptet att det finns andra former av tvång än fysiskt?

                    Varför jag som ickefeminist är ”allergisk” mot begreppet strukturer när det används såhär är att det missbrukas för att slippa ta ett eget ansvar. Återigen: ingen tvingar varken män eller kvinnor till de livsval de gör. Det går inte att skylla på bekvämt osynliga strukturer, det är fakta.

                      Du har faktiskt inte kommit med ett enda vettigt svar på VARFÖR det ser ut som det gör. Om ditt svar är att du genuint tror att kvinnor rent biologiskt är lagda så att vi vill göra lika mycket jobb som män och tjäna mindre pengar så blir det nog svårt att komma vidare därifrån.

                      Vilket eget ansvar är det du tänker att vi kvinnor inte tar? Kvinnor är rejält mer välutbildade än män. Vi tar mer ansvar för vår hälsa, våra hem, som sagt det obetalda hemarbetet, våra relationer, våra barn. Men det är klart, kvinnor är bara för lata för att orka jobba de där 5,5 timmarna extra per vecka (färre timmar än kvinnor gör extraarbete hemma alltså, tänka sig!) som män spenderar på jobbet helt enkelt.

                      Och eftersom vi inte tar aaaansvar för våra egna liv utan bara tycker att folk ska ta hand om oss och ge oss saker (trots att vi gör mer än män men alltså bara inte får betalt för det, om det inte framgått), så hittar vi på hela grejen med strukturellt förtryck, sen anstränger vi oss något extremt för att föra sakliga debatter om det, för att hjälpa varandra, för att skriva debattinlägg och forska, för att försöka uppnå politiska förändringar.

                      Men så har typ du aldrig slagit en kvinna så därför finns det inte.

                    Tack för att du orkar JI ❤️

                    Tack för att du orkar!!!

    Nej men snälla nu är Therese igång igen. Hennes senaste instastory frågar en följare hur mycket sex hon haft. Som hon gladeligen svarar på och avslutar med ”jag skulle kunna visa er ett och annat om man säger så”. Kan vi bara backa bandet en sekund och tänka efter vilja som följer henne? JO B A R N. Barn följer henne. Du ska inte alls visa något eller annat för det är barn som följer dig.
    Är så otroligt trött på alla thumbnails med bröst och bilder som anspelar på sex, men nu ska hon även berätta hur mycket sex hon haft inför barn? Jag är inte konservativ MEN vad i helvete händer med den människan? Är det så viktigt att hålla sig på top att man fläker ut både kroppen och sitt f.d sexliv?

      Du är väl inget barn?

      Det var väl inte så farligt. Barn exponeras för betydligt värre på nätet än det där. Therese Lindgren är mer som samtidens svar på Kamratposten.

      Tror inte att majoriteten av hennes en miljon följare är barn.

      Dessutom, den som tar det där bokstavligt…hon kommer knappast visa hur man har sex och ställningar etc.

      Omg det är lite text. Hon driver ju.

      Okej, jag kan tycka det är konstigt att vilja fläka ut sitt sexliv på det viset, men samtidigt har vi väl kommit längre än ”won’t somebody please think of the children?” nu eller? Både skola och föräldrar ska ge adekvat sexualundervisning. Vad säger man om ens 11-åring kommer och säger ”Therese säger att hon legat massor av män flera tusen ggr!”? Ja jag hade börjat prata om samtycke och att skydda sig emotionellt samt fysiskt. Att om Therese tyckt det varit härligt och kul och skyddat sig på ett bra sätt så är allt i sin ordning, men också nämnt att det kan finnas grupptryck och bekräftelsebehov bakom ett sådant beteende. Man kan prata med barn om sex på alla möjliga sunda sätt och viktigast är väl att man är öppen och pratar än att det sker bakom stängd dörr? Alltså, symboliskt hehe att barnen tänker ”om Therese legat med allt som rör sig så ska jag också det!” och sedan har föräldrana ingen aning om dessa tankar.

      Då kanske de barnens föräldrar ska ha lite koll på vad barnen följer.

        Ja och det är ju ändå 13-årsgräns på Instagram.

          Och hon kan väl inte ansvara för att barn följer henne? Det är en sak om man har uttalat att ens målgrupp är barn och har riktat sig specifikt mot barn. Men man kan inte hålla henne ansvarig för att barn följer henne tycker jag och kräva att hon ska anpassa innehållet för de barn som vill följa henne. Om ni förstår vad jag menar.

            Nej precis, det är inte hennes ansvar.

      Men är det inte helt orimligt att kräva att hon ska vara en förebild för alla barn som ev följer henne? Har en 11-åring och tyvärr exponeras de (även om man själv har föräldraspärr på mobilen så finns massa barn som inte har det) för otroligt mycket grövre saker än att en influencer säger att hon haft mycket sex. Är det ens så illa att säga att man haft det?

    Du är väl inget barn?

      Är det bara barn som får skriva önskelistor? ?????

        Var nog en kommentar som hamnade fel.

        Vet du förresten varför kommentarer ibland hamnar som en egen fast man trycker på svara? Eller att de ibland hamnar som svar på en annan kommentar än den man tryckte på?

          För att man antagligen tryckt fel i farten??

            Nja. Jag brukar vara noga med att trycka rätt eftersom det händer rätt så ofta. Men det händer trots det. Det kan bli svar på en kommentar som inte ens är nära den jag tryckt på.

              Konstigt, har hittills aldrig hänt mig så brukar tro att folk är slarviga med tryckandet.?

        Klart vuxna kan skriva önskelistor, min kommentar hamnade fel hahaw

    Verkar bara vara du och jag som gillar T-shirten, Camilla.
    Beställde en på direkten. Budskapet tilltalar mig 😉

    Hade dött lite om jag gick runt med en t-shirt som det står ”anti-rasist” på. Wtf. Pinsamt.

      Ja, på något sätt, med den layouten, tolkar jag det ironiskt. Alltså att man vill driva med de som kallar sig anti-rasister. Kan ju vara en tolkningsfråga, dock var det min första tanke när jag såg den.

        Samma här. Kan inte tolka det som annat än att man ironiserar över antirasister och feminister om man har på sig en Blåvitt-tröja med den texten.

      Och att vara antirasist borde ju vara grundläget liksom. Jag förutsätter att alla jag möter är antirasister.

    ANTI-INFLUENCER BEVAKNING – T-shirt i rosa?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.