Ytterligare ett märkligt beteende av en influencers kundtjänst

Från Facebook: Hej, finns det någon här inne som köpt LXA ribbed pants? De är de bästa materialet jag någonsin har använt å haft på mig så cred för det! Meeeeen när jag fick dom så var vänstra benet 4 cm längre än höger benet å jag vill tillägga att jag är 174 cm lång och ska alltså kunna ha dessa byxor eftersom jag är så pass lång.Jag bifogar en bild här nere så ni ser vad jag menar. Nu måste jag lämna in dessa för att sys upp då LXA kundtjänst inte vill ge mig ett par nya för jag kan inte bevisa att det var så från början. Jag kan liksom inte använda byxorna just nu som en fattig student köpt för typ 749 kr. Jag älskar ju Linn och det är inte hennes fel, självklart. Å jag skrev till henne på Instagram DM men hon har bara läst det. Men tråkigt att man ska behöva betala extra för att dom ska sys upp hos en sömmerska när man redan köpt dessa för dyra pengar som man vill använda direkt.
Bildkälla: Facebookgrupp

Mailsvar från LXA kundtjänst som drivs av Hubso: Vi har nu fått svar kring ditt reklamationsärende som hanterats av vår inköpare i dialog med våra leverantörer. För att vi ska vara skyldiga att godta din reklamation/retur så felet på produkten vara ursprungligt, till exempel ett produktionsfel. Dessvärre har ni ej möjlighet att motbevisa att felet uppstått på grund av ditt agerande som konsument. Det är vi som företaget som ansvarar för fel om felet fanns redan när varan levererades, men det är ni som konsument spm måste bevisa att det överhuvudtaget var fel på varan. Har ni ytterligare uppgifter eker bevis på att varan var felaktig vid leverans vänligen dela dessa med oss för en omprövning av beslutet. Har vi ej möjlighet att komma överens i ert ärende återstår en alternativ tvistlösning genom ARN eller annan godkänd bransch nämnd. Nedan finner ni en länk till Europeiska plattformen för tvistlösning online där finner ni som konsument högkvalitativa verktyg för tvistlösning. Much Love, LXA the label

Här är ytterligare ett exempel på ett något märkligt agerande från den kundtjänst som drivs av HUBSO AB.
Förra gången var det en kund till Alice Stenlöfs klädmärke A-DSGN, som blev ordentligt felbehandlad av kundtjänsten, och nu är det en kund till Linn Ahlborgs klädmärke LXA The Label som delat ett väldigt konstigt svar från kundtjänst, återigen med HUBSO AB bakom spakarna.

Kunden har beställt ett par byxor från LXA, men när hon får hem dem så är det ena benet fyra cm längre än det andra. 
LXAs kundtjänst vägrar hjälpa henne eftersom hon inte kan bevisa att byxorna såg ut så där när hon fick dem. De menar att hon kan ha åstadkommit den fyra cm stora skillnaden på egen hand, och därför vägrar de hjälpa henne utan skriver att hon själv får lämna in dem till en skräddare för att sy upp dem.
Jag tänker så här…
För att få ett byxben att bli fyra cm längre så måste man ju typ blöta det och sedan dra ut det.
Det borde alltså med all önskvärd tydlighet synas på tyget – vilket man inte ser ett spår av på bilden här ovan.
Och VARFÖR skulle hon göra detta och sen försöka byta byxorna? Tänker de att hon fastnat i en rulltrappa och nu försöker mygla sig till ett par sprillans nya brallor med jämnlångt ben?

Jag tycker det här är ett extremt dåligt bemötande och meddelandet som skrivits av kundtjänst har en del att önska vad gäller särskrivning och meningsbyggnad.
Är delar av mailet rakt upp och ner kopierat ur en manual eller vad är det som pågår här?

Lärde sig HUBSO ingenting från förra gången?

Tack för tips!

140 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    kass kundtjänst. men varför köper man ens ett par byxor för 749 om man är ”fattig student”? eller ens över huvudtaget.

      Ehm… För att ha något att ha på sig kanske? Högre pris brukar betyda bättre kvalité.

        Inte influenser kollektioner

        Inte när det gäller flunsgrejer, då betalar man ju ocker för själva flunseriet och inte för kvalité.

        Har ju varit massor av exempel bara på denna blogg (och ännu fler in real life) vad gäller tex kläder som detta och det andra inlägget som länkas i detta, samt oändliga rader av diadem etc.

        Verkar som att flunsprodukter har lägre kvalité men högre pris, man betalar alltså för att flunsorna ska kunna fortsätta flunsa. Det vill inte jag bidra till utan handlar då flunsfria produkter med högre kvalité till lägre pris.

          Skulle vilja ha en typ svanen-märkning för prylar, att dessa garanterat inte marknadsförts av flunsor. Antiflunsmärkning. Detta märke skulle jag leta efter, stötta och köpa grejer med. Vill att de som tillverkar grejerna ska få mina pengar, att prylarna går i så få led som möjligt. Så fort en flunsa är inblandad går ju en del pengar dit, och antingen producenten eller konsumenten får betala detta. Finns andra sätt att få ut info om produkter till konsumenter. Skippa mellanleden. Speciellt de oseriösa mellanleden.

            Går ju säkert inte då de mesta är import som flunsare…”flamsare” säljer. Är väl just därför de är såhär.

            Var med dig tills att det skulle vara fler led om en flunsa är involverad. Det är ju marknadsföring? Om det här ska hålla så borde ju din ståndpunkt vara tt du bara köper produkter där inga pengar gått till reklam eller marknadsföring öht…

          Flunseriet haha ? bästa ordet jag hört på länge!

            Har dock funnits med här rätt länge 🙂

              Ok?

        Hahaha. Eh, nej högre pris betyder inte bättre kvalitet.

          Så sant!
          Blev så besviken när jag hittade skitsnygga örhängen från Kate Spade – trodde självklart att pga priset så är det ju självklart att de är i äkta silver – men nej.
          Var samma material som såna biliga man kan köpa på ICA, så jag och mina känsliga öron fick fortsätta leta efter örhängen.

          Dyrt är inte alltid bra kvalitét. Oftast betalar man för ett namn eller märke.

            Fast lite koll får man ju ha själv. Stod det ”äkta silver”?

        ”Oj jag är så fattig så jag måste köpa ett par skitdyra byxor”? Logiskt?

    Oj. Och fel har de också. Presumtionen är ju att kundens påstående är korrekt och bolaget ska bevisa motsatsen. Sånt här gör mig rasande! Heja studenten, stå på dig!

      Va? Vilken presumtion skulle det vara menar du?

        Enligt konsumentköplagens 20 a § så presumeras (antas) att ett fel är ursprungligt om det uppstått inom 6 månader efter köpet. Det innebär att det är företaget som i så fall måste visa att felet inte fanns vid köptillfället (vilket i praktiken är svårt). Så i det här fallet är det inte kunden som ska bevisa att det funnits ett fel från början, utan företaget.

          Boom! Älskar sakliga svar ❤️

          Tänk att något från jöken fastnade ?

      Vad bra, så slapp jag skriva det. Jag fattar liksom inte, är de idioter på de här företagen? Och vilken svenska sen! Hyr de in robotar som sitter och svarar?

      Köp aldrig skiten från de är influencerföretagen, helt enkelt.

      Tänkte exakt samma sak! Bara stå på sig och hänvisa till lagen, då brukar företagen bli tysta.

      Tänkte skriva samma men du uttryckte det så på spiken så jag sätter bara upp mig som +1 på din kommentar! ?

    Dock märkligt att gå ut och använda byxorna om det blivit fel.

      Man brukar väl ta på sig nya byxor och räkna med att båda byxbenen är lika långa ? gissar att hon upptäckte detta när hon kom ut och märkte att den ena släpade i backen.

        Är det en så stor skillnad borde det ha märkts redan inomhus.

        När man får hem kläder på posten så testar man väl dem direkt, för att se att de funkar och passar. Så att man kan skicka tillbaka kläder som inte passar direkt.

    Ursäktsbrev från LXA om 3…2…1…

    Hon ska alltså bevisa att felet var där från början? Varför skulle hon själv sy upp ena benet?? ?

      Hon kanske råkade sy upp det ena benet i sömnen (eller blöta ner det andra och dra ut det). Sånt kan faktiskt råka hända om man inte är nog försiktig. Förstår verkligen att företaget är oerhört skeptiska till att hon inte orsakat detta själv. Många konsumenter är väldigt slarviga med sånt här och råkar sy upp byxben hej vilt. Det är inget som seriösa företag kan stå bakom eller finansiera.

        I sömmen*

          Nej, sömnen. Alltså att man råkar göra det när man sover, för ingen vettig människa skulle väl göra det i vaket tillstånd? Försöker förstå hur företaget resonerar när de tror att ett 4 cm längre byxben beror på att kunden råkat göra något, och inte fabriksfel.

            Jag fattade det, det var ett skämt

          Fast sömnen var bättre ?

      Nej hon ska inte behöva bevisa delet. Bevisbördan ligger på företaget i detta fall, se 20a § KköpL

    [Borttagen kommentar]

      Köparen betalade 749 spänn för ett par defekta byxor så uppenbarligen får man inte alltid det man betalar för. Misstänker att liknande byxor går att hitta tusan så mkt billigare och då även ha två lika långa ben.

      Fyfan vilken funkofobisk och äcklig kommentar! Skäms på dig!

        Men det är ju sant!

          Var ligger sanningen i ditt uttalande?! Tror du att personer med olika typer av funktionsnedsättningar skriver sådär till kunder? Det är fantastiska personer som gör ett bra arbete utifrån sina förutsättningar och är extremt tacksamma för att de får en chans att jobba. Du pissar på dem genom din kommentar. Det är snarare såna som du som är empatilösa svin som sitter i denna kundtjänst. Så jävla ofräscht uttalande så att det inte är sant.

            Hur kränkt får man bli på en skala. Herregud!

              Hade du tex haft egen diagnos eller dina barn hade det hade du sannolikt också blivit kränkt! Om du inte kan tänka dig in i andra folks vägar förstås och bli kränkt åt dem…… löjligt!

                Det är helt och hållet sant att Samhall ordnar kundtjänstjobb. Deras grej är ju liksom okvalificerade jobb, vilket kundtjänst är.

                Varför skulle personer från Samhall INTE kunna skriva sådär? Sådana som har svårt att få jobb på annat sätt har ju liksom en tendens att aldrig någonsin gå utanför ramarna, ta egna initiativ och vara väldigt fyrkantiga i sin arbetsroll. Saknaden av alla egenskaper man behöver ha när man stöter på sådana där ärenden som är lite trixiga och behöver väldigt hög social kompetens, för att inte tala om att man måste vara oerhört säker i sin arbetsroll för att sköta något sånt snyggt.
                Det kanske låter hårt. Men det är precis exakt så det är.

                Jag har inte sagt någonting om att de INTE är fantastiska personer som gör ett bra arbete utifrån sina förutsättningar och är extremt tacksamma för att de får en chans att jobba. Det är en helt annan sak. Om jag hade haft en egen diagnos, eller haft barn som hade det då, precis som nu, skulle jag veta om allt det här. Jag skaffar inte skygglappar bara för en diagnos, jag skulle fortfarande vara lika realistisk.

            Det var ett tag sen Samhall riktade sig åt funkionshindrade. Idag riktar sig Samhall åt invandrare och nyanlända som annars skulle vara hemma o försörjas av socialbidrag.

              Det är ju bra, men varför kan de inte rikta in sig på båda grupperna?

              Inte sant det heller!!

              Nope inte sant! De riktar sig till alla som behöver hjälpen och stödet! Även du som svensk utan funktionsnedsättning men har tex svårigheter med annat eller långtidssjukskriven etc…

        Äcklig?

      Tänk om och tänk rätt med din kommentar…

      Just nu är du större röv än kundtjänsten här uppe.

      [Borttagen kommentar]

    Dåligt! Påminner mig om Scorett faktiskt. Jag beställde en jacka från dom och sömmarna var trasiga så jag skickade bild och skrev till dom. Svaret blev att jag skulle gå till en lokal skomakare för att fixa jackan.
    Alltså jag finner inga ord för hur idiotiskt det är. Skickar man en trasig vara så lär man väl åtgärda det!

      Jag beställde en väska på Boozt där flärpen på dragkedjan lossade, skickade en bild och reklamerade och de drog av 50% på kostanden för att jag skulle lämna in den för lagning. Alt att skicka tillbaka för full återbetalning. Tack vare det har jag fortsatt handla hos dom, inte för att en sån sak skulle göra att jag tror att allt är fel på deras produkter men jag blev lite mer lojal ?.

        Beställde en väska från Zalando och en av metallringarna som handtaget satt fast i gick sönder i typ andra användningen. Jag skickade en bild på det och skrev vad som hänt, och då återbetalade de mig för hela beloppet på väskan, PLUS att jag fick behålla den defekta produkten? Blev typ chockad för det var så fördelaktigt för mig som kund. Jag böjde till en egen liten metallring av ett smycke så kan nu använda väskan som jag alltså i princip fått gratis!

        Älskar Zalando efter detta <3

      Dock har företagen rätt att laga produkten innan man ersätter den. Så om Scorett ber dig laga produkten, och dom sedan står för kostnaden är det fullt rimligt. Tyvärr får man inte alltid ny produkt eller pengarna tillbaka, då företagen faktiskt har rätt till att rätta till/laga produkten i första hand.

      Sen vad som är god kundservice är en annan fråga…

        Fast ska du beställa en vara så förväntas väl den vara i nytt skick? Jag ska börja med att gå till en skomakare och vänta ytterligare för att få den HEL? Då skulle jag kräva att få rabatt på varan. Men inte ens det kan dom ge. Har slutat handla på Scorett istället! ?

          Jag avskyr Scorett efter två liknande grejer. Först reklamerade en sko som gått sönder vid första användningen. Då svarade expediten att jag nog snarare ångrat mig pga att ”långa tjejer aldrig vill ha skor med hög klack ”. Va?! Helt sjukt. Många år senare tänkte jag att jag var fånig som bojkottade pga en expedit. Så köpte jag ett par skor som hade något knas med sulan, den blev liksom knölig inne i skon. Det både syntes och kändes men jag var tvungen att ta det vidare inom Scorett för att få reklamera. Helt knäppt!
          Har typ aldrig annars behövt reklamera skor så jag tror inte att det är jag som är prinsessan på ärten.

      Beställde en barnoverall från Jollyroom där dragkedjan hoppade ur efter första användningen. Skickade bild och beskrev felet och fick då en ny skickad samt behålla den gamla om jag ville försöka laga eller använda till annat. Riktigt bra service som gör att jag fortsätter handla där istället för hos konkurrenter.

    Detta vinner hon lätt. Kosumentköplagen är till hennes fördel på alla punkter och kommer inte vid eventuellt ARN-ärende gå på företagets linje. Dumma jävla människor bakom dessa företag.

      Företaget är inte tvingade att följa ARNs beslut tyvärr och det utnyttjar företag ofta. De utnyttjar även folks okunskap om just konsumentköplagen och hävdar saker som helt enkelt inte stämmer. TRE försökte lura på mig att garantin på min iPhone ”tyvärr” redan gått ut eftersom Apple bara har två års garanti men när jag påpekade att svensk lag säger tre års garanti och det står över företags egna regler blev det en helt annan ton. Då fick jag lämna in telefonen utan kostnad och självklart byter vi batteriet. Jävla lurendrejeri…

        Nej håller med, men sista och högsta instans blir lagen så känns liksom inte som företaget kan vinna ändå.

        Det finns ingen svensk lag om 3 års garanti. Du tänker på 3 års reklamationsrätt.
        Klart de inte nämner reklamationsrätten i onödan, när det täcks av garantin står tillverkaren av produkten för kostnaden medan operatören får stå för kostnaden om du använder dig av reklamationsrätten. De hade gjort fel om de nekade dig att använda din reklamationsrätt, vilket de inte gjorde i detta fall?

        De försöker hålla emot men om man börjar nämna lagar brukar de lägga sig ganska snabbt. Ofta billigare att utföra det kunden vill än att låta en rättsprocess kring det skapas.

        Nja…. Nu hade du lite fel där.

        Garanti och reklamationsrätt är två helt skilda saker, har du garanti så kan du i princip bara lämna in telefonen och så ska de lösa det. Men ska du använda din reklamationsrätt (som alltid är 3 år enl. lag) så ska du bevisa att detta är något som inte är något du har orsakat, din reklamationsrätt är som starkast de 6 första månaderna då det är företagets skyldighet att bevisa att det inte är något fabrikationsfel. Garanti är frivilligt och reklamationsrätt är lagstadgad.

    Men hon ”älskar ju fortfarande Linn, det är ju inte hennes fel självklart” Alltså. Så trött på dessa äckliga influencers som tjänar pengar på att kränga skit till ungdomar. Klart Linn vet vilket skit det är men hon skiter i det och hon skiter i alla som inte får pengar tillbaka. ?

      Linn ba skiter i et. Sitter väl och pimplar något dyrt vin i sin lya i ett av Norra Tornen.

      Hur kan egentligen folk vara så lättlurade att de går på allt detta med flunsbranchen, att de tror att flunsorna bryr sig om annat än att själva tjäna pengar?

    Längtar tills företag ska förstå att bra service ger bra business!

      De flesta företag vet det. Det svåra är nog att få personal som kan/vill ge bra service.
      Oftast ett dåligt betalt jobb som utförs av människor med högre drömmar än så

        Det är skillnad på seriösa företag och influenserföretag. Influensers kan väldigt lite om hur det är att driva företag. Det är lite dom att se två fyraåringar leka mamma pappa barn.

        Då låter det ju inte som att företagen vet det? Om man vet att kundservice ger bra business betalar man skäligt för det, så blir det lättare att behålla kompetent personal ?‍♀️

    Nu när det tas upp här kommer det vara löst på nolltid.

    Om byxorna var 4 cm för lång från början varför inte skicka tillbaka dem på en gång istället för att använda byxorna? På bilden syns tydliga knän vilket tyder på att hen haft på sig byxorna ett tag. Bilden är dessutom tagen utomhus vilket ytterligare visar att byxorna använts och inte bara provats. Jag menar hur lång tid kan det ta att upptäcka en 4 cm skillnad i benlängd?

      Äsch, det har hänt mig också att jag har tagit på mig ett plagg och gått ut och upptäckt felaktigheter först då/senare. Alla står inte och studerar ett plagg till punkt och pricka bara för att det är nytt. Sedan kanske man kan tycka att en sådan väsentlig skillnad i längd borde ha märkts mot foten på en gång men tycker ändå inte man ska hänga upp sig på att hon har använt byxorna en gång (om det nu bara är en gång) och att hon upptäckte det först då.

        4cm är dock mycket och man borde märka det.

          ”Man borde” ?

        Behöver man detaljstudera en byxa för att upptäcka att ena benet är 4cm kortare än det andra? Prova vik upp ena benet 4 cm på din byxa så ser du hur mycket det är. Hon hade ju kunnat returnera den bara.

          Det ska inte returneras. Det är en solklar reklamation och inget annat.

    Jag älskar hur dom hänvisar till ARN och tror dom kommer få rätt med de resonemanget.

    Minns nu REA som gick på tv när man var liten. I något avsnitt tog dom upp exakt detta när kläder inte är symmetriska (kan man använda de ordet?!), detta är solklart reklamationsärende och om inte detta är fabrikationsfel så vad fan är då fabrikationsfel?! Ska hon ha sytt på några extra cm för att i sin tur få tillbaka en exakt samma byxa??

    Kom igen… Stollen som skrev mailet är inte kundtjänstmedarbetare of the year iaf ?‍♀️?‍♀️?‍♀️

      Åh, REA! ❤️

      Men i det REA avsnittet vägrade väl iofs affären reklamera tröjan med olika långa ärmar och hänvisade till att ungdomar köper kläder för en fest rich sen vill byta dem? Om jag inte missminner mig.

      Nä de tror säkert hon klippt av de andra för korta benet…. 😉

    Hej,

    Kan inte någon hänvisa henne till 20 a § konsumentköplagen (1990:938) (KKöpL). KKöpL är tvingande till konsumentens fördel och kan inte avtalas bort. Bestämmelsen innebär att konsumentskyddet är extra starkt de första sex månaderna. Då är det säljaren som måste bevisa att felet inte fanns vid köpet, om säljaren ska undvika ansvar. Om säljaren inte kan visa att felet uppstått på grund av konsumentens agerande ska säljaren utgå från att felet är ursprungligt och att det är säljarens ansvar.

    Kundservice verkar ju ha missuppfattat det hela.

      Eller så försöker de utnyttja hennes okunskap i konsumenträtt, alternativt att de själv inte har koll på konsumenträtten. Vilket som är väldigt illa om man nu jobbar med kundservice och reklamationsärenden…

    Men jag tänker också lite, hon ser ut att vara utomhus. Hon måste ha märkt redan inne att det inte stämmer med byxorna, varför går man då ut i dom?

      Spelar det nån roll?

        Självklart spelar det roll. Byxorna ser välanvända ut på bilden; uttöjda knän och nopprigt tyg (efter tvätt kanske)

          Vad spelar det för roll när benet skulle vara längre oavsett användning eller inte.

      Och?

    Väldigt drygt svar av en kundtjänst och dessutom okunnigt.

    De första 6 månadens har man som konsument extra starkt skydd. Ja, hon kan behöva skicka in tydligare bilder på att byxorna är olika långa men hon behöver inte bevisa att felet fanns fanns frön början. Det är företaget som ska bevisa att felet inte fanns frön början. De ska alltid bevisa att hon själv orsakar att Eva byxbenet krympt. Ni hör ju hur lätt det kommer vara att göra i bevis ?

    Företaget framstår som extremt oseriöst. De kunde bett henne om bättre bilder och när de fått det skicka ett par nya byxor. Enkel lösning men neeej, istället ska de tjafsa och visa hur okunniga de är.

    Pinsamt också av influensern att inte svara. Hon kunde ju ha svarat att hon ska undersöka vad som hänt eller liknande. Så mkt månade hon om sina kunder…

    Man kan ju vika upp brallorna så kommer man undan dom 4 cm.
    Det gör jag på mina jeans.

      Du tror det funkar på ett par sladdriga vida byxor?

    Är det kundens ansvar att gå med en klacksko och en ballerina för att jämna ut byxlängden.

    Apropå företag och kundtjänst, vad händer med inlägget om marmormöblerna? Det har gått över en månad, du skrev om dem 24/3 och sen tog du bort inlägget. Då skrev du ”Anledningen till det är att jag nu inväntar företagets svar på mina frågor och innehållet i texten, för att bland annat låta alla sidor komma till tals.
    När de inkommit med sitt svar, så kommer jag göra en ny publicering med ett än mer komplett innehåll.”

    Har de inte fått tillräckligt med tid på sig än eller? Och varför är du så nog med att ta bort det inlägget för att få svar från företaget men lägger upp och hänger ut andra företag? Molimenti exempelvis, företaget i det här inlägget samt det förra som verkar ha samma kundtjänst. Och den andra tjejerna med rosetter för håret. I de fallen lägger du upp inlägg utan problem men med just Von Chadaux beter du dig väldigt udda. Vad är det som pågår?

      Hon har blivit hotad med jurister

      Undrar med!? Jag har printscreen på Gertrudes story där man tydligt ser att att undersidan av bordsskivan är i trä. Det är dessutom bara två personer som hanterar bordsskivan med lätthet, vilket känns otroligt om den var massiv marmor och borde väga över 100kg..

    ”Dessvärre har vi ejmöjlighet att motbevisa att felet uppstått på grund av sitt beteende som konsument”. Precis,,pay up!

      ENS beteende, inte sitt. Vem var det som sa sitt till er så många gånger ut ni nu inte ens vet hur ni ska använda det? Det går verkligen inflation i ordet.

        Lugn, det är ju ett typo. Personen citerade mejlet från kundtjänst och skrev ”sitt” istället för ”ditt”…

    Ge henne ett par nya byxor det är väl inget att snacka om

    Men de ber ju om en tydligare bild? Det är väl inte så konstigt? Och var skriver de att hon själv ska betala en sömmerska? Inte i det malet du lade upp iallafall, det är ju konsumenten som gjort det på eget bevåg, inte på uppmaning av företaget. Nån ordning får det vara

      Ja lite så tolkar jag det också. Ett rätt trist och ohjälpsamt svar förvisso, men att de typ vill ha en bild där man ser tydligare än den där bilden.

    Kan vi prata om ett annat företag med dålig kundtjänst? CHIMI!!! Beställde 4 par solglasögon därifrån för att testa och sen behålla minst ett par. Behöll 2 av 4 par och som tur var tog jag det på faktura via klarna så man slipper ligga ute med pengar. 3månder senare och fakturan ligger fortfarande under behandlingen för att CHIMI inte har registrerat en retur. BLIR TOKIG.

    Sen gick jag in på trustpilot och FB och tydligen är jag inte ensam om det problemet. Beställ aldrig från det företaget

      Samma sak med det företaget att influencer markerting är deras strategi och igen sluta handla av företag som marknadsförs av influencers. Finns hur många andra märken som helst inom solglasögon att välja mellan! Hoppas du och alla andra tar lärdom och handlar på mer etablerade och seriösa kanaler framåt.

      https://www.resume.se/kommunikation/varumarke/chimi-om-brytningen-med-lowengrip-samarbetet-har-fallit-illa-ut-for-bada-parter/

      Kontakta Klarna så kommer de i sin tur kontakta företaget och ifrågasätta, då kanske det blir fart på dom! (Så har det iallafall funkat på mitt jobb, dock var problemet att kunden aldrig hade skickat tillbaka returen till oss..) Men värt ett försök!

      Vissa företag får galet mycket returer pga att folk gör just det att de köper fler med tanken att löna tillbaka fler än man behåller.
      Returhantering tar väldigt mycket tid

        Ja men de vill ju att man ska göra det också, öppet köp i 100 dagar, returetikett med i paketet, gratis frakt osv. De tjänar på det i slutändan för folk vågar då beställa mer och testa och förhoppningsvis gilla det eller vara lata.

          Jamen precis. Det är ju en självklar del av servicen man bör ge som tack för att folk tar risken att beställa online. Dålig returhantering är verkligen ett tecken på att det är B.

    Finns det nått (mer) skvaller om HUBSO och deras VD Josefine Abrahamsson?

    Slutar aldrig förvånas över folk som beställer skräp från flunsor. Det är liksom detta man får. Dålig kvalite och skitbemötande.

      +1000

    Dom syftar nog mer på att hon själv klippt/sytt upp ena byxbenet. Inte dragit ut det andra. När jag jobbade på Zara så hände det att folk lekt sömmerskor själva och när de failat ville de lämna tillbaka grejerna. Jobbar med kundtjänst och ARN lägger oftast ned majoriteten av det som kommer in. Det är helt rimligt av företaget att be om bevis (räcker med bilder på innersömmarna), kommer vara good enough och hon kommer få sina pengar tillbaka då detta är en skitsumma för företaget. Har varit med om alla möjliga fejk returer. En kvinna ville få en tändsticksask returnerad då hon menade att den självantändes och brände ner hennes soffa som hon ville ha ersättning för, och hon menade att det kunde gått ännu värre då hennes 8 åriga dotter var i samma rum när det hände… Ja ni kan ju räkna ut hur det låg till på riktigt. Vi bad om bildbevis och hon skickade bild på en tändsticksask som var hel och ren, inga tecken på brändskador. Så ja, företaget har all rätt att kräva bevis.

      Ja jag tänkte med det, om kunden fotar sömmarna på de olika benen så borde man se skillnad, svårt att tro att de blir exakt samma som originalet. Vi ger ofta kunden rätt där jag jobbar för att göra kunden happy men begär såklart alltid tydliga bilder. I detta fall lägga byxorna plant så man ser skillnaden..

      Men snälla, ofta någon syr upp ett byxben och går ut så. Helt idiotisk kommentar

    Oj, vilken smutsig bil! Lämna in till recond för 17 gubbar!

      Öh eller städa själv…. det går faktiskt!

    Så dumsnål kundservice. Företag som Ikea, Åhlens mfl fattar att kunden kommer tillbaka när deras policy vid reklamationer är generös. Släpade hem en stor spegel från Åhléns bara för att upptäcka att den var i tusen bitar. De hade lätt kunnat säga att jag hade tappat den, men det är inte så de hanterar sina kunder. Hade blivit tokig om någon anklagade mig för att ha gjort ett byxben längre.

      Håller med. Riktigt äckligt.

      Ja fy fasen vad sjukt.

      Exakt. Och t.ex. HM byter/tar tillbaka allt för det är inte värt att stå och dividera med kunder. Hellre göra klart det fort så nästa kund kan betala.

    Snälla! ?
    Kan vi inte enkelt bara bli överens om att förhelvete sluta köpa skit, krimskrams och ren skit för ockerpriser och skaffa egna förmågor om omdöme och att bättra självförtroendet samt självkänsla till eget perspektiv/omdöme.
    Blir så provocerad av att så många godtrogna, oftast yngre men generellt osäkra med/och sämre självkänsla, främst med sämre ekonomi lockas av detta och att detta gynnar oseriösa ytliga och främst de allra mest pengarkåtaste så kallade ”influensers” (ordet ger mig kväljningar pga just dessa av sin sort..)
    Girighet och dessutom samvetslöshet gör mg mest ledsen men även förbannad inombords.

    Girighet.. Fy fan.. det absolut fulaste och äckligaste som finns oss människor mellan..

      ???

    Nu fattar jag varför företag specificerar så onödigt tydligt hur man ska fota sin reklamation. Ta av dit byxorna, lägg ner dom ordentligt, visa tydligt vad det ena är längre, fota sömmen osv. Man kan väl inte ta ett foto på väg till bilen med byxorna på, även om du har rätt så känns det bara oseriöst.

    I många andra länder kan man bara skicka tillbaka och kräva nya så får man det. Alltid tyckt det är bakvänt med reklamationer I Sverige. Inte underligt att skitprodukter boomar där. Undergivna konsumenter är ju himmelriket för massproduktion.

    Sluta köp överprisatt skräp från flunsor! ??

    Swedish stockings är likadana. En defekt vara ska jag som kund skicka tillbaka, men dom vägrar betala porto? Wtf…

    Jag tänker att det borde lätt gå att se huruvida det är originalsömmarna i byxbens-linningen…

    är det nån som vet om caias kundtjänst är deras ”egna” eller också via ett annat företag? för den kundtjänsten är inte heller mycket att hänga i julgranen….

    Alltså det är ju sånt där skräp man riskerar att få när man beställer från tex wish eller liknande.

    USCH. Vad är det för fel på influensers service?? HERREGUD

    Men nu blandar ju ihop två olika juridiska frågor. Hon ombeds inte visa att hon inte orsakat felet utan ATT det finns ett fel. De ber om fler uppgifter eftersom den där bilden inte säger någonting (hon kan ju lika gärna ha olika långa ben eller ha på sig byxorna på ett konstigt sett). Däremot borde de be henne skicka in byxorna så att de får se att felet faktiskt existerar, dvs att ena benet är 4 cm längre än det andra. Det handlar alltså om huruvida det finns ett fel, inte vem som orsakat det.

    Eller så gör man bara en retur?

    Vad är det för svar?! Så kan dem ju säga om allting då:
    ”Nej, det kanske är så att du själv som trådat upp byxorna” eller ”Vi kan inte garanterat att det inte är du som felsytt byxorna?, så vi kan tyvärr inte göra en retur ?”

    Vilken sjukt kass kundtjänst

      Nej, för de säger ju inte någonstans att hon ska bevisa att hon inte orsakat något fel. De vill ju bara att hon visar att det FINNS ett fel. Sannolikt räcker det med att hon skickar en bild/film när hon inte har byxorna på sig och där det går att konstatera att ena byxbenet är längre än det andra, så är saken ur världen. Precis som om hon hade fått fel färg på byxorna och då måste kunna visa en beställningsbekräftelse som visar detta

      Risken är annars att de tar tillbaka byxorna, inte anser att det finns ett fel och då måste de tjafsa om det istället samtidigt som de sitter med ett par byxor de varken kan sälja till nån annan (pga använda), slänga eller få betalt för.

    Fel fel fel, företaget ska bevisa att felet INTE funnits från början.

    Dessutom, ska hon ha sytt fast extra tyg själv eller? Hahaha

    Tycker snarare det ser ut som hon själv råkat trampa på byxan, så den töjt sig! Hänt mig med massa långa byxor. Självklart surt om dom var nya. Har en syster som jobbar med kläder och får höra allt för ofta om hur sjuka reklamationer endel kommer in med, saker som uppenbart har orsakats av kunden själv. Kläder som är flera år gamla men kunden hävdar tex dom är nya och kräver nytt alt pengarna tillbaka eller ”har bara använt den en gång” fast det syns såå tydligt på plagget att det inte är så! Nästan ingen som kan uppvisa kvitto heller pga fått i present osv ?

    När blev det okej att ta på sig klädesplagg, ställa sig på gatan intill en skitig bil och tro att man får byta? Man tar väl kort inomhus och använder väl inte produkten om den är fel?

    Blir tokig på företag som gör såhär. Dels för konsumenterna, och dels för oss som har jobbat i företag som inte gör så att kunderna faktiskt vill komma tillbaka på grund av konstiga restriktioner vid returer och likande. Har inte jobbat i kundtjänst, men däremot in butik.
    Jobbade på Kicks där vi alltid var schyssta med att ta tillbaka saker som kunder av alla möjliga orsaker returnerade. Vissa gillade inte produkterna (vilket jag tröttnade på ibland, särskilt när vissa återkommande satte det i system), andra fick allergiska reaktioner som vi följde upp med allergiblanketter osv. Kunderna blev nöjda, och vi i personalen slapp arga människor.

    Däremot har jag jobbat i en annan butikskedja som säljer kosmetika som finns över hela världen som inte alls tänkte på samma sätt. Det var sällan vi fick ta emot returer, vilket inte alls kändes bra. Fick utstå så mycket glåpord en gång från en kvinna på julafton som inte hade kvitto på produkterna hon ville returnera att jag nästan bröt ihop. Blev totalt idiotförklarad, nedtryckt och utsatt för personliga påhopp. Utstått även många andra arga människor pga detta. Lyfte det för chefen, men vet inte alls hur det ser ut idag..

    Hon är inte den enda som har fått byxor med olika benlängder… de vet att det är fabrikationsfel på dessa byxor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.