Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

973 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    God helg!

    Lekar!

    Har fått i uppdrag att ordna en lek/något spexigt för en kollega som ska sluta. Vi har högt i tak (!) och kan vara både seriösa och barnsliga. Har ni tips på lekar eller något kul att hitta på. Vi är 6 personer. Inne/ute spelar ingen roll. Under dagtid ska vi göra detta om det har betydelse.

      Köp Bäst i testboken och ta några roliga test därifrån!

      Ett tips är att googla ”Egoina lekar”, hon har gjort många lekinlägg genom åren!

      Annars tänker jag spontant på den där tipsrundeklassikern där man använder deltagare som svarsalternativ. Typ ”Vem är mest pricksäker?” och så är 1,X,2 olika deltager namn. Dessa får sedan tävla fram svaret, t.ex genom att kasta pil.
      Förstår du vad jag menar? ? Finns säkert bra frågor till det om man Googlar.

      Gör ett eget sommarkryss! Med lite musikquiz frågor också!

      En bra gren är att på en hundralapp få det längsta kvittot i närmaste butik. Kanske egentligen inte är vettigt för tillfället med Corona. Men det är kul. Folk får köpa typ en potatis, en gul lök, en hallonbåt eller vad de kan hitta på som är billigt för att få ett så långt kvitto som möjligt.

        Men nej, fy för att sitta i kassan när de leksugna vuxna kommer in.

          Ja men de jobbar, inte lekar. Skit i dem. 🙂

      Drinktävling, alla får göra varsin drink och så röstar ni vem som gjorde godast, kul grej. Eller quiz/tipsrunda om kollegan i fråga eller om personerna på plats 🙂

    Söker tips på spahotell i Skåne! Planerar ett besök + övernattning med min mamma!

      I en pandemi?!!

        Jajamän, det är till sommaren och då är vi både vaccinerade så oroa dig inte!

          ??‍♀️

            Men ge er. Någon gång måste man få börja leva igen, och står ingenstans att hon tänkt träffa/trängas med massa människor

              Och som hon skrev, de är båda vaccinerade. När ska folk få börja göra saker menar ni?

              Man ska fortsätta följa restriktioner och rekommendationer som vaccinerad just nu. (Därmed inte sagt att man inte kan bo på hotell två stycken).

                Du vet faktiskt inte om de bor tillsammans eller inte. Eller kanske har varandra i sin bubbla.

                  Svarade på ”när ska man få blrja göra saker”.

      Ystad saltsjöbad

        Ystad är inte det lugnaste spat, men hållet ändå sjukt hög kvalité, särskilt om de hinner öppna sin frukostbuffé

      The Lodge!

      Mossbylund är jättetrevlig!

      Ystad saltsjöbad är otroligt fint. Mossbylund är också härligt. Ronneby är något mindre lyxigt men också värt ett besök.

        Tack för alla tips! ❤️

      Brösarps gästgiveri, både spa och fantastisk mat…speciellt skånsk äggakaka. Deras frukostbuffé är magisk???

      Ring Löwengrip. Hon har var snart testat alla ?

    Jag håller på att försöka sluta nattamma vår 9 månaders bebis då jag snart börjar jobba och hon ammar/snuttar hela nätterna igenom och det är inte hållbart när jag ska jobba. Är inne på fjärde kvällen nu och hon är fortfarande lika arg när jag ska natta henne, även fast pappan tagit första nätterna som många rekommenderar. Men så fort jag kommer tillbaka är hon ledsen igen… OCH hon vaknar fortfarande varje timme från att vi lägger henne. Dagtid har amningen själv minskat successivt i och med att hon äter mer mat. Jag skulle gärna behålla kvälls- och morgonamning ett tag till, men börjar tvivla på om det alls går? Hon blir HELT hysterisk när jag försöker natta/natta om henne utan bröstet. Så fort pappa tar över går det bra att bli vaggad, men hos mig vill hon bara ha bröstet (förståeligt). Tilläggas bör att hon alltid varit extremt snuttig då hon varken tagit flaska eller napp, så bröstet har liksom varit det enda för henne.

    Tänker att jag kanske måste sluta amma helt för att hon inte ska bli ”frestad”, för att jag ska kunna börja natta henne på något annat sätt? Eller kommer hon vänja sig och finna lugnet även hos mig utan bröstet? (Trots att vi försökt flera kvällar/nätter nu utan bättring…). Vill inte ha några pekpinnar angående att sluta amma eller ej, ber endast om erfarenheter från andra som haft ”snuttiga” bebisar och hur det gått för er att sluta nattamma. Var ni tvungna att sluta amma helt i samma veva eller kunde ni amma lite då och då? Tog det länge för er att ”ta fighten”? Börjar känna mig sjukt trött och uppgiven…

      Och ja det kanske låter ivrigt att hoppas på förändring så snabbt men flera i min närhet har liksom upplevt att efter typ två nätter så har bebisen anammat det nya mönstret, därför funderar jag på om vi alls kommer att lyckas få henne att etablera nya vanor eller om hon kommer fortsätta att protestera såhär (jobbigt för oss båda…)

        Jag vill minnas att det tog en knapp vecka för våra barn. Men vi fick dem att äta välling istället på natten. Förstås inte det bästa, men det funkade! Och räckte med att de åt när de somnade och en gång, vid fyratiden. Istället för att snutta hela natten, helt klart att föredra ? (de har inte några hål i tänderna och det där är nu länge sedan).

          Min bebis var väldigt snuttig men hade ett gosedjur som substitut. Tog inte napp. Min partner tog alla nätter när jag skulle sluta nattamma. Tror det tog 2 veckor innan bebis fattade grejen och accepterade situationen.

          Jag upplevde att det var lättast att först dra ner det till 1 gång/natt 1 mån och sen sluta helt. JAG behövde den månaden för att ställa in mig mentalt på att sluta amma. När jag väl hade bestämt mig så var det lättare att stå emot bebis önskan om att snutta (Dvs bita mig i bröstvårtorna).

      Finns ingen som skriver så långa kommentarer som en mamma med familjelivsfrågor!

        Vilket bra svar på ts fråga. Mkt konstruktivt. Suck.

        Nää, får se om någon orkar läsa. Själv orkar jag inte regga ett konto på Familjeliv för att få svar på min fråga, därför frågar jag hoppfullt här ?

          Bästa tipset är att bestämma en linje och köra på det. Antingen sluta amma helt (antagligen lättast), eller tex ha så pass mycket kläder att det är omöjligt för ungen att dia. Riddarrustning eller rymddräkt eller så.

          Förstår att det är första barnet och att det känns som ett jättejobbigt problem just nu, men om ett par månader är det glömt hur ni än valde att göra. 🙂

        Finns ingen som skriver så osköna och bittra kommentarer som ”barnfria”!

          De kan liksom inte bara skrolla förbi.

            Nej det är verkligen underligt! De klagar på att ingen förstår att de är frivilligt barnfria och ändå är de själva de enda som tar upp ämnet hela tiden! Vi som har barn försöker inte övertyga andra om det förträffliga med föräldraskapet. Kunde egentligen inte bry oss mindre. Tycker snarare att det är bra att människor som inte vill bli föräldrar tar sitt ansvar och låter bli.

              Hahaha joo det är det massa föräldrar som gör… ? Bra om inte just du gör det dock.

              Känner mest att jag inte vill ha en unge klängandes på mig i 18 år, minst. Jag vill kunna göra som jag vill utan att något ska hindra mig, behöva skaffa barnvakt eller vad som. Har ingenting med nå ansvar att göra. Jag vill bara kunna leva helt enkelt.

              Har aldrig på 30 år, mött en barnfri person som tar upp barnämnet, just sayin

                Jo vi vet liksom anledningarna också. Ingen har undrat

                  Ok, finns säkert någon som vill läsa mitt svar, du behöver inte ?

          Finns inga så bittra som de som klagar på oss (jag själv frivilligt) barnfria!

            Varför skulle vi klaga på er? Bra att ni tar ansvar och låter bli om ni inte vill! Världen är full av barn som inte får den omsorg och kärlek som de behöver! Och då har säkert många av barnen föräldrar som valt att få dem.

              Ja det kan man undra men många gör det tyvärr. Provocerar en hel människor konstigt nog.

            Tycker det är bra att du låter bli att skaffa barn. Lämna det till de som vill! Du har mitt fulla stöd.

            Det heter barnlös, inte barnfri.

              Det heter barnfri om det är självvalt

                Haha nej 🙂

                  Eh jo. Barnlös antyder att man saknar nåt man vill ha. Barnlösa försöker skaffa barn.

                    Ursprungligen så betyder ändelsen ”lös” bara en avsaknad av. Som benlös t.e.x.

                      Exakt. Och barnfria är har inte en avsaknad av barn. Jag är heller inte hundlös, jeeplös eller cancerlös (nej barn är inte som cancer, hundar eller bilar, ni behöver inte hetsa upp er).

                    Håller med förutom den sista meningen. Alla barnlösa försöker inte skaffa barn. Man kan önska att man hade barn men ändå inte försöka skaffa dem av olika anledningar.

                      Ja sant, de flesta skulle jag skrivit.

          Varför citationstecken??

            För att det var ett citat?

              Så funkar det inte. Man citerar inte vanliga ord från en annan text.

              Ni som är ”föräldrar”. Så skriver man ju inte? Ser ut som man inte tror på det.

        Varför läser du om du känner att frågan inte är ämnad till dig? Tror du att det i den långa kommentaren ska komma något som är matnyttigt för dig? För övrigt tycker jag att det är väldigt oförskämt att kapa en tråd med sånt dravel du kommer med. Skapa en egen tråd istället. Eller häng i ett annat forum!

          Kränkt ?

            Irriterad!

              Så onödigt att bli irriterad över…

      Testa med napp nu när du tar bort bröstet❤️ Lycka till!!

      Just vid 9 månader är det nån separationsfas de går igenom, så att sluta amma just då är extra känsligt.

      Om man själv VERKLIGEN har bestämt sig tar det 3-4 dagar. Pappan tar alla nätter och erbjuder flaska med vatten om/när bebisen vaknar.
      Du sover inte i sovrummet. Sen när du ”kommer tillbaka” till sängen efter 4 dagar så var iklädd pyjamas och liknande så inga bröst anas.

      Det kommer funka. Men man själv måste ha bestämt sig och orka??

        Fast i den här ekvationen finns inte barnets åsikt. Alls. Lite ge och lite ta och det där..

      Läs på om barns utveckling, vid 8-9 månader går de igenom en separationsfas som kan försvåra..

        Sånt spelar verkligen ingen roll. Man kör! Det är svinjobbigt men efter någon vecka är problemet borta.

          Klart det spelar roll.

      Dricker hon välling? Min dotter sov som en stock efter en flaska välling och vaknade en gång på natten sen för blöjbyte och en ny flaska välling. Försök varva amning med välling så blir hon mättare och det går lättare än att bara sluta amma rakt av! ?

        Ja så var det för oss också ?

      Tror du måste sluta amma eller som nån redan skrev, pappan tar alla nätter tills det ”sitter”. Accepterar hon flaskan under dagen? Min dotter tog typ 4 veckor att ta flaskan, provade alla sorter och alla tillvägagångssätt tills jag nästan gav upp. Svärmor lyckades att få henne att acceptera flaskan tillslut.

      Angående smuttande: det hjälpte jättemycket för oss att ha en bra rutin där hon åt mat och ammades/flaskmatades vid specifika tider. Vi följde en engelsk kvinnas schema som heter Nanny Louenna. Detta säkrade att hon var riktigt mätt under dagen och att hon därför kunde klara sig under natten. Det tog kanske två veckor med en ganska strikt grund angående schemat (alltså inte avvika mer än 15 min) på dagen samt utfasning av nattammandet. Vi lyckades utan en massa tårar och brustna föräldrahjärtan, just för att hon blev nöjd under dagen.

      Hoppas det hjälper, dock vet jag att allt inte funkar för alla. Min dotter var 6 månader när vi fasade ut amningen/sov igenom hela natten (hon gjorde det först mellan månad 4-5 och började sedan vakna typ 4 per natt mellan månad 5-6) och det var nog lättare i den åldern. Nu är hon 10 månader och betydligt mer ”mammig” så jag fattar att den kombon är jobbig.

      Vi hade samma problem. Vi testade, gav upp, väntade några veckor, testade igen, gav upp osv. Sen när hon blev kanske omkring året då började jag guppa henne på rumpan varje gång jag kände hennes blöta lilla mun på min axel. Så gav jag tutte ibland och ibland funkade rumpguppet. Nu ammar jag bara på dagarna, och hon är 17 månader 🙂

      Min son var EXAKT likadan, han använde mig som napp fram tills 9 mån då jag höll på att bli galen, då lärde vi honom att somna själv i egen säng. Halleluja, vi fick livet tillbaka!

      Vi gjorde som så att vi bestämde oss att ”på onsdag kör vi” och så hade vi en linje vi båda följde – vi sitter i vår säng bredvid hans, tar inte upp honom men finns där, och så får han bli hur arg han vill men vi hyschar och klappar på honom så han vet att han inte är ensam, HAN TAR INTE SKADA AV DET DET KOMMER BARA BLI BÄTTRE FÖR OSS ALLIHOP och så laddade vi upp med snacks till mig som skulle ta första nätterna. Vi resonerade som så att det skulle bli en alldeles för stor förändring om vi tog bort mig helt, eftersom han bara somnat ihop med mig sen… alltid. Aja, trodde att det skulle bli några förjävliga nätter och fick verkligen *brace myself* men första natten somnade han på 45 min, vaknade kanske… tre ggr och då kanske det tog 10-30 min att få honom att somna igen. Natten efter tog det 30 min, och sen har han i princip slutat vakna på nätterna. Bara se till att hon äter ordentligt på kvällen så att ditt samvete är rent och du slipper oroa dig för nånting, och så väljer ni en linje och HÅLLER den. Det kommer gå bra!

      Åh alltså jätte tufft. Jag har med snuttiga sovvägrare. En är 3 år nu och har precis börjat sova hela nätter. Den andra är 11 månader och jag har inte orkat ta fighten än.

      Men som tidgare nämnts så är det separationsfas så eventuellt värt att vänta.

      Lyssnade på massa poddar om sömn på rulla vagn kommer jag ihåg, då var det en sömncoach som sa att de flesta av hennes kunder kommer till henne när barnen är 8 månader för de är så trötta då. Men det är en tuff fas man måste ta sig förbi.

      Pallar du så kör en månad till.

      Jag körde avvänjningen själv ville inte att hon skulle bli av med både mig och bröstet samtidigt. Det tog några nätter sen blev det lite bättre. Sen fick vi sluta samsova för att hon vaknade hela tiden när jag rörde mig i sängen. La till välling men blev absolut inte perfekta nätter för att vi slutade amma, men vi kunde iallafall dela det.

      Lycka till! Det kommer gå, snart är bebisen 3 år och du undrar vad som hände. 🙂

      Tänker att det är svårare om de inte har något substitut? Min dotter har aldrig velat ha napp, hon är ett år äldre än din och ja, det är ett evigt snuttande på nätterna. Men hon sover o då kan jag sova. Ta små baby steps åt rätt håll!

      Låt pappan ta fler nätter, tills hon sover sig igenom större delen av natten. Orimligt att du ska natta om henne utan amning efter 3 dagar om hon har ammat nattetid hela sitt liv (9 mån).
      Jag kunde sluta nattamma båda vepa barn men fortsätta med kvälls/morgonamning ett bra tag till. Men pappan fick ta nätterna i övergången (1-2v åtminstone).
      Mitt tips är att vara konsekvent och absolut inte börja vela eller ”amma lite” om du verkligen bestämt dig för att sluta nattamma. Det blir bara utdraget och en jobbigare kamp då.
      Lycka till! Och vad skönt att snart kunna sova bättre!! ??‍♀️

        Skulle vara ?? Och inte ??‍♀️, men jag slant på tangenterna ?

      Jag slutade nattamma när mitt barn var 1 år, vi försökte innan men det gick inte så bra. Läste nånstans att de kan vara omogna för att sluta innan 1 år, men alla ungar är olika. För oss funkade det att pappan tog hela natten själv, jag sov i ett annat rum och efter ca 2 veckor gick nattningarna bättre utan amning och efter ca 2 månader utan nattamningen slutade vi även dagamma. Mitt barn var precis som ditt verkar det som, vaknade typ varje timme hela natten när hon ammade men vaknar nu enbart var 3-4:e h. Trots att man gärna vill att det ska gå på ett särskilt sett måste man ju förhålla sig till vad ens barn ger en för signaler. Är det skitsvårt att sluta nu så vänta några veckor o testa igen. Det kommer lösa sig när du ska jobba, barnet kommer vänja sig tillslut

        Hej och tack ALLA från TS! Superbra tips ni har kommit med och skönt att inte vara ensam. Hinner inte svara var och en men så tacksam att ni tagit er tid att svara mig och nu har jag lite mer att gå på. Tack ?

      Jag behöll amningen vid nattningen och slutade bara på natten. Är självstående så hade ingen partner att lämna över till. Tror på ett sätt att det är bra, jag visade min dotter att jag fortfarande fanns kvar men att vi inte ammade på natten. Det tog ett tag men tror mest att man får härda ut. Lycka till!

      För mig gick det inte så bra! Vi samsov & hon hittade bröstet även om jag sov i pyamas. Hon fick välling, men använde mig som snutits. När hon var 1,3 träffade hon en kompis med napp & först då tog hon napp. Har inga bra tips, men gröt & välling på kvällen kanske. Lycka till!

      Synd på alla tråkiga kommentarer du också fick, trodde ÖS betydde att man fick ställa vilka frågor man ville..

      I vilket fall, här har du en med exakt samma erfarenhet där barnet inte tog något förutom bröstet och jag ammade nätterna igenom. Vid 8 mån gjorde vi ett riktigt försök att sluta men efter tre dagar kapitulerade vi. Det gick verkligen inte, antagligen var det en usel period att försöka för många barn är i separationsfasen kring den åldern.
      Jag trodde jag skulle få amma till ungen tog studenten vilket även BVC skämtsamt sa med tanke på hur extremt snurrig hon var.
      I vilket fall, vi gjorde nästa försök vid 14 mån och då genom att jag sov borta en natt (sen ett par nätter i gästrummet) och otroligt nog funkade det hur bra som helst. För säkerhetsskull sov jag med tajt sport-bh första tiden efteråt.
      Jag tror det kan vara svårt och förvirrande för barnet att få amma vissa stunder men inte alla om den är van att amma mycket plus inte tar något annat substitut, så kanske att du ändå bör överväga att sluta helt?

        Det betyder det, men folk fattar inte det.

    Har ni sett Penny Parneviks napp som
    Ska skydda bebis mot covid , som
    Har en luftfilternapp. Sjukaste ja sett , att hon ens får sälja sånt skit

      Det finns ju ett helt eget blogginlägg om det här lite längre ner

      Bebisen eller bebisar.

      Bebis, vilken bebis?

      Det är verkligen galet! Dessutom verkar filtret löstagbart och det känns rent livsfarligt. Man ska ju inte ha småsaker nära sina bebisar som de kan få i halsen. Här sätter man dem i munnen ?

      Tyckte det var lite komiskt att hon skrev att de pratar mycket om bakterier med barnen. Den ena är 1,5 och den andra typ 2 minuter gammal, tror inte de tar in så mycket av den infon ?

      Kan inte sluta tänka på att 1. De andas med näsan och 2. Om de skulle andas med munnen och suga nappen samtidigt – svälja luft och få magknip.

      Bisarrt och borde väl egentligen tigas ihjäl ??

    Någon annan som saknar Johanna Grahns blogg, haha?

      Nej, hennes var den mest intetsägande bloggen av alla.

      Jaa! Men det finns rätt mycket att roas åt i hennes insta feed också. Som bilden idag. Sitter hon och bajsar? Och varför ska hon ljuga om att hon är en strl XS när hon uppenbarligen inte är det?

        Haha nä jag vet, det är bara massa utländska män som kommenterar och gillar hennes bilder. Men att hon så desperat försöker gör liksom det hela underhållande att beskåda.

      Hej Johanna <3 hoppas du har en fin kväll

        Haha gumman ?

      Aldrig hört om, kollade hennes bilder på insta nu och störde ihjäl mig på put-mun minen på ALLA bilder. Har läpparna fastnat så? Ser ut som en kattrumpa eller som att hon ska suga på ett sugrör eller något

    Varje gång jag uppdaterar Insta eller söker efter någon så kommer en ruta upp ”försök igen senare, vi begränsar hur ofta du kan göra vissa saker för att skydda vår community ”

    Varför får jag detta??

      Jag får upp att länken är trasig eller inlägget borttaget. Men när jag uppdaterar sidan kommer inlägget upp. Har varit så den senaste veckan ungefär.

    Är sugen på hallonsoda och hallon.
    Tänker er mixa hallon och hallonsoda. ????

      Tokigt

      Gud vad gott och somrigt!

      Dricker en jordgubb/hallon proteinshake just nu. Ditt lät godare.

      ATT mixa heter det väl ändå? Vad kommer detta att hoppa över ord ifrån?

        Välkommen till internet! Det är väldigt vanligt att man skriver med talspråk samt använder förkortningar här!

          Men är det ens talspråk? Har aldrig hört nån ”tappa” ord sådär…

            Har en kollega som tappar sista bokstäverna på alla ord. T ex ”De var så god”, ”Hennes hundar var så gullig”

            Våra frukostar betstår av att hon pladdrar oavbrutet och jag avslutar hennes meningar med ”A” pga får panik. Hon påstår det är dialektalt, jag påstår att det är idioti!

              Men vad konstigt… ?

              Det är ju dialektalt. Standard västernorrland.

              Fast det är ju dialektalt. I ex. mellersta Norrland pratar de så, böjer inte adjektivet så att plural a:et uteblir. Va’ glad de blev, va’ fin de är etc.

                Haha ja jag tänker inte ens på att vi pratar så här. Men det stämmer.

              Ja det är dialekt.

                Ja, självklart förstår jag att det är dialektalt. ? Eller snarare bymål, i hennes fall. Kan dock vara otroligt frustrerande att lyssna på ibland. Som att någon bara kapar ordet?

        Ja, eller att skriva ”och” i stället för ”att”!

          ?

      Vet inte om du dricker alkohol men jag brukar köra päron vodka, massa citron, hallon soda, krossad is och färska hallon i 😛

        Har du testat att sätta en piggelin i? Så gott!

      Är du gravid och har drabbats av en craving? Förlåt, jag kunde inte låta bli att försöka reta alla som stör sig på barnkonversationer ikväll ? hallon och hallonsoda låter jättegott och läskande!

    Är ni beroende av bloggbevakning? Skulle ni kunna låta bli att gå in här?

      Om jag hade roligare saker för mig hade jag gått in här mer sällan ?

      Ja jag är beroende. Har tänkt många gånger att jag ska sluta men hamnar här ändå i princip dagligen (oftast flera gånger per dag). Intalar mig att det är pga öppet spår jag är här men jag är ju inne på de andra inläggen också.

      Tycker bara ÖS är kul

        Inte om man går in dagen efter, orka läsa 600 inlägg….

          Jepp! Det är just det man orkar!

          Fattar inte att Camilla var vägrar införa en knapp som tar en längst ner på sidan

            21.28 Exakt det undrar jag med! Dåligt måste jag säga.

            Är det jobbigt att dra i pilen (på min telefon är det en pil, vet inte vad det heter på en dator) som finns på sidan av displayen? Finns oavsett vad du surfar på

            Klicka på ”end” så kommer du till slutet.

    Tror inte det. Hon la ju upp flera helfigursbilder idag. Tror inte hon bryr sig om vad som pågår i det här kommentarsfältet.

      Hon kan ju dra in magen.

        Man kan inte dra in en gravidmage! Hur gammal är du, 13?

          Så Kenza gjorde inte det menar du? Hon visade exakt på sin Instagram hur hon gjorde.

          Ett bra tag kan man det faktiskt, har 2 barn och av egen erfarenhet går det utmärkt. Inte i vecka 40 såklart och det är ju individuellt när man får en riktigt rund mage men till v 12 och längre går det absolut att dra in magen för en bild.

          Jonna lundell gjorde samma…

      Tyckte hon såg lätt gravid ut där. Tycker ögonen blir glansigare på gravida och kroppen antar en lätt annorlunda form som hon har.

        Men gud… hon är skitsmal.

          Ingen sa annat. Hen skrev form. Inte storlek.

        Glansigare ögon… ???

          Har tydligen med hormoner att göra att ögat kan förändras. Ökad blodmängd i kroppen kan också påverka sådant.

    Någon som har konkreta råd på hur man slutar älta och oroa sig så mycket??

    Jag ältar exakt ALLT. Det är sådant som har hänt, sådan som händer och sådant jag ser framför mig kommer att hända. Det kan vara händelser, upplevelser, någon som sagt ngt osv.

    Jag tar åt mig DIREKT när någon säger något, även om det inte ens ligger något elakt i det. Kan jag ändå fundera ”menade hen verkligen så?” , ”hade jag kunnat göra ännu bättre?” Osv

    Har sådan inre press på att jag måste vara perfekt hela tiden och därför överanalyserar jag allt som händer och säga runtom mig- allt för att vara beredd på om någon har någon synpunkt om mig.

      Jag är exakt likadan. Har inga tips men du är inte ensam om att tänka så där. Det är inte roligt alls ?

        ❤️

      Jag är verkligen ingen läkare, men det kan vara ångest. Jag har ofta samma typ av tankar och jag lider av ångest. Skulle tipsa om KBT, yoga och meditation. Läs också på om högkänslighet. Allt det har hjälpt mig så mycket så jag hoppas att det kan hjälpa dig också ❤️

        Då har jag haft ångest konstant sedan jag typ föddes ? har inga minnen från någon tid INNAN jag dagligen började mitt ältande ?
        Upplever inte att ältandet känns ångestfyllt alla gånger utan ibland också bara ”hade jag kunnat göra något för att få ett ÄNNU bättre utfall?”, ”vad hade hänt om jag gjorde såhär istället för sådär?” – alltså även om utgången ändå inte är dålig på något vis som den är så funderar jag ändå på om jag hade kunnat lyckats bättre typ.

        Blandat med såklart mer ångestfyllda ältandet som ”varför sa hen sådär?”, eller ”varför sa/gjorde JAG sådär?”

          Glömde skriva TACK FÖR TIPS!! Har funderat på yoga/meditation faktiskt ☺️

            Kolla in Yoga with Adrienne på Youtube, hon kör 30 dagarsprogram och just att få in rutinen att göra lite varje dag har varit så bra för mig iaf. Har yogat i många år men har aldrig längtat efter att yoga som nu, även fast jag ibland missar några dagar ?

      Jag är exakt likadan. Har världens bästa självförtroende men världens sämsta självkänsla. Har sen något år tillbaka ”fejkat” att jag inte bryr mig. Skriver om samma meddelande tills jag ”vågar” låta (i mina öron) stark. Typ igår bad jag min chef om en ny lur. Började med att skriva en uppsats om varför jag vill ha en ny, massa emojis för att låta snäll och sen typ avsluta mejlet med ”om det är ok”.
      Sen raderade jag och skrev om tills det bara stod typ ”hej, telefonen jag har nu har lagt av, kan JAG beställa en ny?”. Tog initiativ utan att låta otrevlig, girig eller osäker.
      Har gjort så med ALLT! Om jag ska träffa någon som jag alltid ”viker mig” inför (typ mamma, broshan och andra släktingar) så övar jag på vad jag kan säga.

      Jag blir superledsen när någon säger emot mig och tar allllllt personligt men jag övar.

      Ett tips är att ”bråka” online. Idag skrev jag om pedofiler och fock massssssa skit MEN kag påminde mig själv om hur oviktiga alla som tramsade och drygade sig var. Sen la jag bort telefonen för att inte bli provocerad eller upprörd. Påminner mig själv om att ingen får förstöra min dag och att jag inte är rädd att utrycka min åsikt trots att alla tycker att jag är dum. Jag är inte dum.

      Du måste skriva ned allt du känner (kolla SORK METODEN) och reflektera över hur du sla undvika att känna på ett visst sätt nästa gång. När någon behandlar dig respektlöst då säger du ifrån. Räkna ned från 3 och sen säger du bara vad du tycker, lugnt och sansat. Fejka, fejka, fejka, fejka sen blir det lättare. Det tar tid. Idag, typ ett år senare, kan jag rent av sk!ta i vad folk tycker men ibland blir jag ockaå ledsen men det gäller att fortsätta fejka tills det sitter. Dessutom blir man mindre känslig ju äldre man blir. Att få barn gör också en stor skilland. Plötsligt inser man hur stark man är, på riktigt.

      Lycka till. Kolla sork-metoden.

        Tack för konkreta tips! ??

        Jättebra idé! Jag gör också så. Skriver, skalar bort och skickar ? brukar även få hjälpa kollegorna med det, så det verkar funka!

        Vill bara förtydliga om SORK, den är jättebra! Men syftet är inte att försöka ändra på dina känslor eller undvika att känna på något sätt. Alla känslor är ok! Men du ska sen välja vilket beteende du väljer att göra, och kan ändra dina tankar kring situationen. Men känslorna är vad de är. När du ändrat tankarna och beteendet så brukar även känslorna gå mot det mer positiva, men det är inte känslorna du ska försöka ändra på.
        Situation – vad är det för situation
        Organism – vad händer i mig? (Tankar/känslor)
        Reaktion – vad gör jag
        Konsekvens – vad får mitt agerande för kortsiktiga och långsiktiga konsekvenser.
        Vi väljer nästan alltid att agera för att få positiva kortsiktiga konsekvenser (tex undvika något eller dubbelkolla något så ångesten lugnar sig tillfälligt). Men den långsiktiga konsekvensen blir att ångesten växer och vi alltid fortsätter undvika eller dubbelkolla som exempel. Men genom att ändra agerandet och inte följa de snabba belöningarna utan istället sikta på positiva långsiktiga konsekvenser, tex genom att sluta undvika/dubbelkolla så lär vi oss att situationen inte är så farlig och då ger den oss mindre oroskänslor på sikt. Så känslorna ändras till följd av ändrat beteende. Men nyckeln är att först bli medveten om sina känslor, tankar och hur man väljer att agera och varför.

        Hoppas att det förtydligade lite!

      Kolla internetpsykiatri.se och deras online behandlingar. Har hjälpt mig enormt. Man ska inte behöva må så❤️

        Åh jag har precis anmält mig för att få hjälp mot depression. Några tips eller andra reflektioner från behandlingen?

          Jag har aldrig fått ett så fint bemötande inom vården, fick verkligen stöttning genom programmet så fort jag behövde. Det krävs en del engagemang såklart, men för min del kändes det skönt bara att ”nu GÖR jag något för min egen skull” för att få bukt med ångesten. Och tappa inte hoppet om du stöter på något som inte passar dig, det kan inte allt göra men jag lovar du kommer ta med dig något därifrån som du får nytta av. Starkt av dig att du anmält dig, det kommer bli bra ❤️

            Tack! ❤️ Det satt hårt inne men det var antingen det eller medicin. Så vill hellre lära mig hantera livet än att medicinerna bort det.

            Det finns många dåliga också! Och väldigt många rasister inom vården. Jag tycker att alla svenskar ska tvingas att betala 10k varje år till nyanlända. Vi är så privilegierade…..

              Svenskar betalar nog mer än så redan, till nyanlända.

        Tack för bra tips! Ska kolla in

      Kan du ha tvångstankar? Du spelar upp samma scenario i huvudet om och om igen? KBT ska vara bra mot ocd/tvångstankar.

        Nej, upplever inte att det är samma scenarier som spelas upp om och om igen. Utan det kommer alltid något nytt som är värt att överanalysera ?

          Jag brukar tänka att alla ör så upptagna av sitt eget att de inte har tid att fundera så mkt över om man själv sagt något konstigt.

      Kan du ha GAD? Jag är exakt likadan, det är sjukt jävla jobbigt. Terapi har hjälpt bra för mig ❤️

        Det låter som GAD…

      Låter precis som jag!
      Min terapeut säger att jag har GAD och går just nu i terapi/kbt för att lära mig hantera känslor, tankar och sluta älta. Det har hjälpt mig på väldigt kort tid.

      Sök hjälp på vårdcentralen och lycka till ?

        Förlåt att jag lägger mig i – men har du fått diagnos GAD utan att medicinera? Visst det går – men jag har själv GAD – och det är verkligen en sjukdom som behöver medicin (iaf jag). Kanske kan man ha olika grader? Min GAD går absolut inte träna bort. Det är verkligen en ”sjukdom” i hjärnan – har försökt utan medicin men nej. Det går inte. Med medicin känner jag mig verkligen levande – kan tänka mig att jag mår som många andra ”vanliga” dödliga med medicin.

          Jag har med fått diagnosen GAD men jag äter inte heller medicin. Jag har ångestdämpande hemma som jag kan ta om jag vill, men min psykiatriker vill inte att jag ska ta dom för att då föder jag min ångest genom att ge den uppmärksamhet. Jag har gått i MCT mot GAD och hälsoångest och det hjälpte mig väldigt bra. Ingen tidigare KBT har gett något som helst resultat på mig. Jag tänkte faktiskt senast idag att jag sällan får ångest just nu utan bara oroliga tankar som susar förbi.

          Det stämmer, jag medicineras inte. Tror det är väldigt olika och kanske har jag en mildare variant av GAD än dig? Har absolut ingen aning men ? skönt att höra att din medicin hjälper iallafall ☀️?

      Läs ”lev mer, tänk mindre” av någon Pia nånting. Sedan gå i MCT terapi om du har råd.

      Har levt med ångest i 34 år. Nu är jag nästan normal igen. Det finns hjälp att få!

        MCT är så fantastiskt! Jag tog ledigt en dag varannan vecka och åkte 20 mil enkel resa för att gå i terapi förra hösten. Det gav resultat efter första sessionen. Jag är så tacksam att jag lyckades hitta MCT då jag inte kunde leva mitt liv längre pga GAD och hälsoångest. Det räddade mitt liv!

          Precis! Man kan göra det online numera pga corona restriktioner. Inte samma känsla som i ett face to face möte men resultatet är bra ändå.

          Att man har kontroll över sina tankar… det har jag inte lyckats få med KBT innan.

      Jag är exakt som du, och har varit sedan barnsben (verkar tydligen vara ärftligt). Har testat allt möjligt, men det som faktiskt funkat har varit ACT (acceptance and committment theory), kändes jätteskumt först men det har hjälpt väldigt mycket. KBT har hjälpt i perioder, men jag upplever att hjärnan alltid ”vunnit” mot alla KBT-strategier jag lärde mig medan ACT har hjälpt i längden. Men alla är olika, så det kan vara värt att prova sig fram och se vad som funkar. 🙂

      Jag har GAD samt annat smått och gott – och äter Ecitalopram för det ”värsta” ältandet. Tar bort mycket av min ständiga oro men finns ändå där. Men det hjälper att ta bort det absolut värsta.

      Medicin, antidepp tabletter! Räddat mitt liv från ältande, sån sjuk befrielse ?

      Lyssna på Mia Törnbloms podd Sårbar och Superstark. Rekommenderar även Johannes Hansens podd!

      ACT-terapi eller Zen coaching. Ibland kan KBT ha motsatt effekt om man strävar efter att vara ”perfekt”.

    Räknar människor verkligen kalorier och tycker att det är en fungerande strategi? I flödet på sociala medier dyker det varje dag upp olika tips på hur man ska räkna kalorier, hur man kan göra kalorisnåla rätter och hur man ska ligga på kaloriunderskott. Jag räknade själv kalorier i många år när jag led av anorexia, men det var ju så jävla tungt och kändes som ett så onaturligt sätt att äta. Man lyssnar ju inte alls på naturliga hungersignaler och tappar helt kontakten till sin egen kropp.

      Få kalorier behöver inte innebära att man inte blir mätt. Jag har en kraftig övervikt, och ligger nu på runt 1 000 kCal/dag + minst 10 000 steg, gärna litet till. (Målvikt = i oktober/november.) Blir inte hungrig. Mycket linser.

        Tror du att du kommer att räkna kalorier hela livet ut, eller hur ser din strategi ut efter att du har gått ned i vikt.

          Tänk, det tror inte jag. Att man skulle vara fet för evigt, nej.

      Men lägg av. Man behöver inte räkna för att ha ungefärlig koll. Det är lätt att man underskattar annars. Jag räknar aldrig direkt så men jag har liksom koll på vad saker innehåller och väljer bort om jag vet att något har för mycket kalorier eller det som kommer stoppa antingen viktnedgång eller att jag vill hålla vikten osv.

        Jag syftade kanske inte helt på dig. Menade mer de personer som strikt räknar att ett äpple innehåller x antal kalorier och vill landa på max 1200 kalorier per dag. Hela det här kaloritänket är enligt mig så onaturligt, ångestgivande och långt borta från människans natur.

          Varför skulle det vara ångestgivande? Är ju bara om man har en ätstörning.

          Klart att det blir ångestgivande för dig som gjorde det under period med ätstörningar. Du gjorde ju det i ett ohälsosamt sjukdomstillstånd. Har man ingen sån problematik beh över det inte vara tröttande på nåt sätt utan ett verktyg för att gå ner i vikt.

            Triggande inte tröttande

      Hello. Är väl insatt i hälsa och träning. Jag räknar kalorier, men inte i hets gå ner i vikt syfte. Jag tränar mycket, vill hålla mig smal och fit (Palla köra massa styrka varje vecka utan att sen kunna se musklerna?). Jag kollar av kalorierna i min kost då och då för att se att jag ligger rätt till. Räknar protein oftare. (Äter inte kött så extra viktigt). Vill jag gå ner i vikt tar jag bort 500 kalorier, vill jag gå upp i vikt lägger jag på 500 kalorier.

      Största felet många som vill gå ner i vikt gör är att de inte lägger om sin kost. Vet inte hur många jag stött på som kör 4-5 cardio pass i veckan med mål att gå ner i vikt men ändå står still på vågen. När man tränar mycket cardio blir man också hungrigare, vilket för många resulterar i att man äter mer av sin kost än man gjorde tidigare = alla kalorier man bränt på sitt pass äter man igen.

      Att räkna kalorier kan hjälpa vissa, och jag rekommenderar att man gör det någon gång bara för att ha ett humm om hur mycket man faktiskt får i sig.

        Kan du få ångest om du äter något riktigt onyttigt? Tänker eftersom du vet hur mycket kalorier det innehåller

          Nej jag får inte ångest oavsett vad jag äter. Men jag äter aldrig något onyttigt. Eller ja, allt kan ju vara onyttigt beroende på mängd du äter. (100gr kokoschips är tex nästan 700kalorier). Men inte ätit socker tex överhuvudtaget på låååång tid så jag blir aldrig sugen på det. Jag blir mest sugen på starka saker, typ varmt vatten med massa ingefära och citron. ? Eller grönsaksstavar med en stark chilidipp. Sällan salta saker, men ibland blir jag det och då äter jag oftast popcorn. Annars är mitt favorit snacks pumpafrön, solrosfrön och några kokoschips. Gärna lite skivade jordgubbar till. Det är en livstil, när man hållt fast vid den länge försvinner suget på onyttiga saker. Varför ska jag stoppa i mig massa onödigt som inte är bra för kroppen, när jag kan få samma tillfredsställelse av annat?

            Oj det är typ min dröm att vara som du. Föreställer mig att du är jättesnygg också!

              Och min mardröm ? vill kunna gå ut och äta avsmakningsmeny på restaurang eller bli bjuden på trerätters hemma hos vänner om helgerna utan att sitta och tänka på vad jag äter. Mat! ??

                Du har en bra poäng där ?

            21:31???????? Kul med likasinnade

        Word!
        Håller också ungefärlig koll, men det är knappast ångestingivande för mig, förutom när det är dags att räkna om vissa kostscheman haha

        Känns ju betydligt sundare att räkna kalorier än att stå still i vikt, undra vad man göra för fel, börja halvt svälta sig istället, tillslut inte palla mer och äta mer än innan pga vrålhungrig, gå upp i vikt, svälta osv.

      Älskar den metoden när jag vill vara hälsosam. Ibland kommer jag in i perioder då jag får ett sug efter att träna extra målmedvetet och äta supernyttigt för att bygga muskler och tappa fettprocent, tycker då att kaloriräkning är det enda som verkligen funkar för att jag dels inte ska råka äta för lite, dels inte ”slösa” kalorier på dålig mat. Så då använder jag en app och fyller i allt så att jag har koll på dels kalorier dels fördelning mellan protein, fett etc.

        Jag har länge letat efter en app som är LÄTT att fylla i. Har en på engelska nu men det är så omständigt att jag oftast struntar i det.

          Lifesum. Bästa!

      Exakt därför misslyckas bantning. Ingen orkar hålla på så resten av livet.

        Håller inte med. En sån period kan lära människor vad som finns i mat. Det är otroligt hur många människor inte vet kaloriinnehållet på vad de äter. Man ska självklart inte logga hela livet, men att vara medveten är en del av en hälsosam livstil vilket betyder = viktnedgång om det är vad man vill eller att hålla vikten

          Finns många studier som visar att bantning (räkna kalorier och försöka ligga på underskott) i längden leder till ytterligare viktuppgång.

            Ligger man på underskott är det fysiskt omöjligt att gå upp i vikt. Om inte något sjukdomstillstånd ligger bakom då.

              Problemet är att ingen orkar hålla på så hela livet, därför börjar man med fuskdagar som sedan blir veckor och månader och så väger man plötsligt mer än vid starten….

                Men vadå hålla på så hela livet? När man gått ner klart äter man i energibalans igen. Anledningen att folk inte ”orkar” är för att de försöker äta för lite kalorier och därmed får bakslag. Man ska ligga på ett underskott på 10-20% ca från sin energibalans. Inne på min 10 månad nu, väger inte alls mer utan istället 13 kg mindre.

            Man ligger på underskott tills man når sin målvikt, sen ligger man på det kroppen behöver. Att ligga över kalorierna gör såklart att man går upp, men exakt hur hade du tänkt att folk går upp om de äter det kroppen förbränner? Alltså håller sig till maintenance, det är fysiskt omöjligt att gå upp om du inte äter över ditt dagliga behov. Men visst, bara för att du är misslyckad med vikten så betyder det inte att andra är det

            Alltså vilket skitsnack. Det är skillnad på att ligga i underskott så man svälter och skillnad på att ligga i ett hälsosamt underskott som gör att man går ner men är mätt och äter bra. Vet du hur mycket man kan äta på 1600 kalorier och ändå gå ner i vikt? Patetisk kommentar

      Jag gör det i perioder och tycker att det funkar väldigt bra. Är normalviktig så har det inte som strategi för att gå ned utan snarare för att jag tycker att nutrition är sjukt intressant. Så jag kollar inte endast på kalorierna utan även på makro- och mikronutrienter. Kan ibland oroa mig för att det ska gå över styr och bli hälsohets så jag brukar bestämma mig för att jag bara får göra det en månad i sträck då och då.

        Sedan så gör jag också det eftersom jag är vegan och gärna vill ha koll på att jag får i mig allt jag behöver.

      Jag tror att du kanske har en skev bild iom att du var sjuk i anorexi när du räknade? Jag räknar för att gå ner men har aldrig använt det för att äta så lite som möjligt utan snarare tvärtom. Det ger mig möjlighet att äta vad jag vill men samtidigt gå ner i vikt. Men som personen ovan som äter 1000 kcal per dag är ju rent utav svält och kommer mest troligt resultera i det andra skriver om nedan, att man slutligen går upp i vikt ändå för man klarar inte av att motstå suget och överäter istället. Jag förstår inte heller varför man inte skulle följa sina naturliga hungersignaler? Jag äter när jag är hungrig och ca 5 gånger per dag. Enda skillnaden är ju att man räknar det man äter? Kalorier är bara ett mått på energi och bör inte tas på för stort allvar.

      Jag kan inte göra det. Triggar igång mina ätstörningar

    Verkligen inte, det är ju en jättefin present.

    Någon som testat Hello Fresh
    Vilken brukar ni köra på?
    Jag tog vegetarisk alternativ men kanske blir klassisk nästa gång. Tycker ni det är dyrt / värt pengarna ?

      Skulle inte lägga pengar på något man själv kan göra… Det är en dyr tjänst. Jag hade hellre satt mig ner varje söndag och planerat en veckomeny och handlat och lagat maten för veckan. 🙂

      Sjukt värt! Finns ofta rabattkoder i soc med o så. Vi kör veg.

      Ja jag har testat och kan verkligen inte rekommendera!
      Vid nästan varje leverans var det dåliga grönsaker vilket timmar illa med både deras namn och med deras koncept.
      Flera gånger var grönsakerna så dåliga att vi fick slänga allt och då gick ju hela idén i stöpet när vi inte ens hade hälften av ingredienserna till maträtten.
      En gång kryllade det av bladlöss i en av påsarna. Aldrig blivit så äcklad!! ??

        När jag försökte reklamera så fick vi typ ett avdrag på 60kr på nästkommande påse, allt för att ändå få oss att köpa EN påse till…

          Exakt! Samma här. Helt värdelöst!

      Är sååå nöjd med HelloFresh! Vi har haft dem i över ett år. Vi har 3 middagar per vecka, grymt att det finns 12 rätter att välja mellan och så skönt att slippa handla. Tycker det är värt varje krona!

        12 är ju inte så mycket.. menar du varje vecka?

          12 olika rätter varje vecka ??

            Hos Linas matkasse är det typ 40 varje vecka..

      Vi är grymt nöjda, kommer ju olika recept färdigt packat och man får omväxling i en barnfamilj där vi brukar rulla löpande band mater.. så helt klart värt det enligt mig! Vi är 4 i familjen, o har matkassen för 4 men räcker bra då vi har farmor och farfar och äta också!

        Äter ni farmor och farfar???

          ????? Älskade språkpolis ?

            Här var det ju verkligen inget litet fel heller…

    Hur kan detta ens vara ett samtalsämne? Vad är det intressanta?

      Scrolla vidare om det inte är intressant för dig

        Lägg ner spekulationerna bara.

          Oki

      En del är besatta av att andra ska vara gravida.. Fattar inte heller grejen.

        Ja gå emot naturen du bara. Du vinner säkert .. ?

          Hur menar du att det skulle ligga i vår natur att spekulera i om folk är gravida??

            Naturen vill ha reproduktion och det är något som i alla tider involverat stammar, byar och städer. Dessutom synkar kvinnor med varandra så att de ska bli gravida ungefär samtidigt. Så att spekulera om detta finner sin förklaring i naturliga orsaker.

          Jamen eller hur ?

          Huh? Tycker naturen att vi ska vilja att andra är gravida? Finns många som väljer bort barn, som inte har lust med det. Det är inte att gå mot naturen, man gör som man själv känner bara.

            Att spekulera var frågan. Alltså vara nyfiken på om någon kan vara gravid. Ingen sa något alls om att önska på graviditet på de som inte vill.

          Haha så konstig kommentar

    Sett en del barn i 5 års åldern som fortfarande har napp , varför vill ni föräldrar att barn ska suga på napp i den åldern?

      För ibland orkar man inte tjafsa om nappen. Man väljer sina strider

        Fast det ”tjafset” borde man ju haft för tre år sedan, om barnet är 5 år.

          Det är olika.

            Näj, det är det inte. Napp efter 3 år medför tandskada. Har ni inte varit hos tandläkaren?

          För tidigt att sluta m napp vid 2

            Haha va? Behöver det absolut inte va. Tycker själv inte barn som kan prata ska ha napp…

        Det förstör ju tänderna och är sjukt äckligt,barn över 3 ska absolut inte ha napp?
        Föräldrar måste börja dra gränser, säga nej och bli bestämda mot barnen ibland! Curla inte barnen!

        Det handlar ju inte om ”tjafs om nappen”, det är ju bara att man som förälder inte orkar säga nej till barnet.
        Man kan ju också tänka framåt, ang. allt man faktiskt måste säga nej till, som förälder. Ska man inte orka tjafsa om det heller?

      Man vill inte det, men barnet vill och det är inte alltid lätt att ta den fighten. Men de slutar förr eller senare, lovar ? Har du sett en tioåring med napp? Vår ena dotter hade napp till hon var över 5 år, den andra dottern hade aldrig napp och det var hon som aldrig sugit på napp som fick tandställning..

        Vilket märkligt argument. Gör ni alltid bara det som är lätt?

          Inte alltid. Men ibland.

            Vi med ?

              Vi också!

        Dåligt för tänderna och talet att ha napp så länge…

      Jag använde napp tills jag var säkert 8 år. :-/ Skäms lite. Men jag hade stora problem med att känna mig otrygg och nedstämd som barn så det var väl en tröst för mig. Mina föräldrar orkade inte bry sig och trodde väl inte det var farligt (är det farligt?).

        Jättefarligt! På familjeliv och bloggbevakning, i verkliga världen inte ett dugg farligt. Gissar att du inte gick med nappen i munnen konstant när du var 8 heller.

          Haha 🙂 Nä bara när jag behövde lite trygghet någon timme på kvällen tror jag. Jag har lite sneda tänder idag (inget grovt) men är över 30 och har aldrig behövt laga hål eller göra mer än ta bort tandsten…

      Barn kan ha en funktionsnedsättning som inte syns också, t.ex. autism, och då kan nappen t.ex. vara en strategi för att hantera ångest

        De kan också se mycket äldre ut än de egentligen är. Jag har träffat många barn som är långa/stora för sin ålder och de blir tyvärr ganska hårt dömda.

          Hände ofta min son som var storväxt för sin ålder, det kommenterades om hans blöja och tal när han var knappt tre. De trodde ofta han var fyra år eller ännu äldre.

          Men hur mycket bortförklaringar har ni? Ingen låter väl ett barn över sova-vagn-åldern, ha napp ute?
          Skulle skämmas om jag lät mitt barn springa runt och leka ute med en napp i munnen. Det visar ju att jag är en mamma som inte orkar sätta gränser.

      Du har ingen aning om deras situation. När min dotter var med om en traumatisk händelse vid 5 så utvecklades hon bakåt. Hon ville åka vagn, ha sin snuttis och dricka välling ur en flaska. Det fick hon göra, jag lät henne vara min bebis igen en stund och även om hon vid stressade situationer idag kan återgå ibland så går det över.

        Du låter som en fin mamma!

          Wow tack, fint av dig att skriva så, även om vi är helt okända för varandra så värmde det.

        Anonym 22:01, du låter som en fantastisk mamma. Tack ❤

      Hur påverkar det dig? ? hur orkar man störa sig på sånt, jesus

    Vilken influencer är värst på att kräma ur reklam för sina egna produkter på Instagram? Mina förslag: Bianca och Josefin Dahlberg. Hela deras stories är som en enda pågående reklamkampanj för deras egna varumärken. Snark.

      Hellre att de ”tror” och kämpar för sina produkter jämfört med typ Kenza som konkade för att hon bara följde pengarna och gjorde reklam för allt och alla.

      Therese Lindgren såklart ?

    vad menar du? vem är g?

      Hahaha du är inte den enda som undrar över ”g”. I ett annat ÖS trodde jag att g var slang för något drogrelaterat, uppenbarligen för inne i Snabba cash. Men g = graviditet

        hahaha skönt att jag inte är den enda 😀 tack för svar!

          Jag kände mig som en riktigt ocool vuxen som inte fattade internetslang. Fick skratta lite åt mig själv ??

        Well då har man lärt sig ngt nytt!

        Haha ja, tror de det är ett förbjudet ord här eller? ?

    När min son var liten postade jag några bilder på honom på mitt stängda instagramkonto med 100 följare. Det var bara påklädda bilder i icke utsatta situationer. Ändå blev han arg på mig när han såg bilderna jag delat (han är 10 idag). Aldrig känt mig som en mer kass mamma och det gav mig en rejäl tankeställare. Appropå diskussionen under tidigare inlägg. Sociala medier har ändå funnits med oss i drygt 10 år nu och det är nu vi så smått kan börja se konsekvenserna av allt vi delar på våra barn.

      Haha troligt! Men snyggt försök, någon går säkert på det.

        Ursäkta? Låter det verkligen helt osannolikt har du nog inte träffat många barn

        Varför skulle inte det vara sant? Alla mina tre barn är likadana. Förbjuder mig att posta bilder på dem.

      Ja jag fick ta bort alla bilder på min son när han blev ca 10 år (stängd Instagram med ca 60 följare). Han blev jättearg när han såg att jag hade bilder på honom.

        Ja, jag hoppas verkligen att fler reflekterar över vikten av barns integritet. Inte minst alla influensers med flera hundratusentals följare.

      Uppriktig undran, fanns Instagram för 10år sen?

        Ja.

        en googling bort

      Jag har bara några få följare på mitt låsta Instagram. Har valt bara de allra närmsta. Men delar aldrig bilder på mitt barn där ansiktet syns. Frågar alltid mitt barn om det är ok att jag visar bilder där man kanske ser ryggen/siluetten på mitt barn.

        Undrar inte dina allra närmsta varför ditt barns ansikte aldrig syns på bilder..? Hur gör ni när de allra närmsta vill fota vid släktträffar? Eller är det kameraförbud?

          Kan ju bara spekulera men varför skulle de tycka det var konstigt? De flesta borde förstå anledningen till att man gör det. Och att släktingar vill fota barnen är väl inga problem, sen kan man förklara att man inte vill ha barnet på sociala medier. Det önskar jag själv att jag hade gjort.

            Det är väl exakt samma som med vuxna, man frågar om man får ta och lägga upp eller inte?

            Vad exakt är anledningen till att ens allra närmsta inte får se ens barns ansikte på ens låsta konto?

              Läste du mitt första inlägg?

          De undrar inte, de vet ju att jag inte lägger ut bilder så. Och jodå mitt barn får vara med på bild, men ingen av min familj/mina vänner skulle lägga ut nåt heller utan att fråga.

          Brukar du lägga ut bilder på andras barn utan höra det är ok?

            Kan tillägga att redan när mitt barn var nyfödd var jag solklar till alla i min närhet att de inte fick ta bilder och lägga ut. De respekterade det och tyckte inte att det var ett dugg konstigt.
            Vet inte varför nån skulle tycka annat?

            Varför skulle jag lägga ut foton på andras barn? ? Däremot fotar jag gärna på släktträffar.

        Mycket bra ?

      Har haft bilder på mina barn när de var yngre, och nu när de är äldre älskar de att gå in där och kolla – och visat gärna kompisar. Lade ju aldrig upp konstiga bilder såklart, och när de blev äldre så fick jag ju alltid fråga om ok först. Så kan det också vara ?

        Absolut, barn är olika! Men det vet man ju inte förrän de blir större och det är inte värt att chansa, tycker jag.

    Nej. Jag bjuder inte mina vänner på middag för att få presenter eller blommor. Jag uppskattar att någon tog med sig ens något så enkelt som en byggmarknadsblomma.

      Även om det är en högtid, säg påsk och du har spenderat 2000 på mat?

        Du har ju bjudit in dem. Inte så att de tvingar dig att laga mat och spendera 2000 spänn.

        Det är väl inte den gästen som äter upp allt för 2000 spänn? Hon/han blir bjuden på kalas och har med sig en trevlig present. Ser verkligen inte problemet.

        Jag ska dock lägga till att det här inte gäller mig för jag kan inte ens laga mat utan min syster hade en middag för 6 pers och en av gästerna kom med en sån där. De flesta kom med stora buketter och vin men sen slank en en hornbach-växt in och jag kan fortfarande inte komma över den och min syrras min?

          Buketter vissnar ju efter en vecka medan en växt kan ge glädje i decennier. Jag kan ta över den från din bortskämda ”syster” .

            Jag tror faktiskt att gästen tänkte så då hen tidigare pratat om hur hen föredrar krukväxter

          Bortskämt…

          Jag vill gärna veta mer om hur man får 2000 kr att räcka till en högtidsmiddag för 8 pers (6 gäster + värdpar) som då dessutom ska vara så pass ”fin” att man förväntar sig presenter. Hade aldrig fått det att räcka! Vad lagade hon? Vad drack dom? Fick man ta mer? Tell me everything!! ?

            Min tanke med ?. 2000 lät lite, även om det var för bara 6 personer.

              ”En hel stad” också hahahhaha

            Ja du det var så mycket mat att folk höll på spricka. Alkohol, dricka och dessert var inte med i priset såklart. Bara middagen, skrev jag. Märker att ni blir extremt stötta av att en krukväxt diskuteras ?

              Den som är stött är ju du och din syster. Vi andra tyckte nog mest ert beteende/reaktion var märkligt.

            Det var inte 8 pers utan sex skrev hon ju

              ”Min syster (och hennes man framkom i en annan kommentar) hade middag för 6 pers” tolkar jag som att de hade 6 gäster. De själva åt och drack väl också tänker jag. 6 gäster + syster + man = 8 🙂

            Vart skrev ts att någon förväntade sig presenter? De flesta tar väl med något när man är gäst på en middag? Det var ju krukväxten som diskuterades. Ts skrev ju också att blommor och choklad är rimligt. Det är helt sjukt hur vissa av er vänder och vrider på saker och ting för att ha något att prata om.

          Nej jag ser inte att det skulle göra något ? krukväxter är krukväxter och jag föredrar också det framför en bukett som snart vissnar och blir risig. Förväntar mig aldrig presenter när jag bjuder hem gäster! Är snarare tacksam om de inte drar hit mer prylar som jag egentligen inte behöver. Dessutom, middag för så många nu ?

            Ja men tack! Närmaste kretsen och bubbla var det.. Inte ”mannens släktingar som man träffat några gånger förut” som ts skriver…

        Även då. Jag hade tyckt att det var lite konstigt om någon inte hade med sig en flaska vin eller något då jag själv anser att det är kutym och hade gjort det själv men jag hade inte blivit förnärmad för att någon inte tänker som jag.

          Ja det var jag också förvånad över då de vet att min syster tycker om ett gott vin ibland. Jag ska även lägga till att typ hälften av maträtterna var anpassade till det paret som kom med krukväxten. Men fine, jag skrattar åt det här nu alltså, fattar själv inte varför jag blev så förvånad men jag är väl van vid att de flesta köper något lite finare än så till en högtid.
          Och jag köpte själv en vanlig stor orkidé och massa chokladaskar men det här var liksom en krukväxt med typ en blomma på. Alltså jag orkar inte… jag skrattar ihjäl mig och det är inte ens roligt.

            Men visste gästerna att ni har sådana krav i er familj? Orkidé och massa choklad blir ju rätt dyrt. Alla köper ju inte så dyrt när de går på middag.

              Nej men vad är standard egentligen? Alltså om man är bjuden på middag vid en högtid. För mig är det typ en finare bukett med blommor, 150-250 kr. Sen en fin chokladask eller vin. Är blommorna riktigt fina behövs inte resten tänker jag. Nu menar jag inte vanlig middag utan högtid, säg jul, påsk osv. Och inte hos den närmsta familjen så man inte behöver ta med något utan ändå någon man är ”gäst” hos.

                Håller helt med dina exempel! Helt rimligt! Men fick intrycket att din syster ville ha ännu finare saker eftersom en kruka och blomma från Hornbach kommer upp i ett pris runt 150….

                  Nej hon bryr sig inte alls då hon tycker om dem som personer utan det är mer jag som reagerar. det är inte så mycket priset utan att det var en växt med en liten blomma på virad i hornbach papper som gjorde att jag tänkte att de kunde köpt något lite snyggare, men visst det kanske är deras smak och jag överdriver. Men den fick mig att skratta iaf.

                    Ok, håller med om att de kunde valt annat papper att vira runt krukan. Och kanske en annan kruka då ? men annars känns krukväxt som en bra idé. Tänk om de hade fått en till orkidé och ännu mer choklad?

                Aldrig varit gäst hos nån som jag inte är nära vid en högtid så har ingen aning. Högtider firar jag liksom med familj eller vänner.

                Men herre gud. Varför bjuder ni hem människor? För att visa upp er själva och era hem? För att skapa content? Eller för att ni vill ha en trevlig kväll med människor ni tycker om? För då gör det väl inget vad dem tar med? Huvudsaken är väl att de tar med någonting, mer som en gest?

                  Emma, that escalated quickly. Hur lyckades du en tolka in allt det där? ts har ju en skämtsam ton och det är ingen som diskuterar att visa upp något utan om en billig krukväxt är ok att komma med i present till någon.

                    Emma har ju helt rätt?

                    Den skämtsamma tonen gick mig helt förbi.

                Men man är väl bara hos närmaste familjen vid sagda högtider? Tycker ärlig talat att det viktigaste är att ha med ”något” som en tackgest. Detta behöver inte motsvara i summma vad man äter för, då är det bättre att bjuda igen istället vid ett senare tillfälle

                  Fast nu var inte diskussionen om summan utan krukväxt vs bukett och något annat om jag förstår det rätt

                    Nä ok men hon måste ju ändå nämna vad maten kostade osv

                    Det var ju väldigt viktigt att värdparet spenderat 2000 kr på att laga mat till en hel stad, bestående av totalt 8 pers. Vilket blir 250 kr per person – ingen direkt fancy middag framför allt inte för att vara en högtid. Krukväxten känns som en fin present i sammanhanget.

                    Nu skrev ts 6 personer utan alkohol och dessert men ni verkar jubara vilja hugga på personen utan att läsa oavsett.

                Men grejen är att jag hade inte heller blivit jätteglad över en udda billig kruka och krukväxt, men det känns ofint att vara otacksam. Såvida man inte känner att gästen bara köpt något hafsigt i farten. Men där tror jag att jag har olika förståelse för olika personer.
                Tex om en inredningsintresserad trendig kompis skulle ge en hornbachkruka skulle jag bli besviken men tycka att samma present skulle vara ok från en icke inredningsintresserade kompis.

        Bjud inte på så dyr mat då?

        Nepp, förväntar mig inte presenter när jag bjuder över vänner och familj (och skulle inte bjuda in nån som inte var det så…)

          Ellerhur?? Om någon tar med en blomma är väl det snällt men skulle inte bjuda över folk med förväntningen att få en present för det

            Fast VEM skrev present? Har du ens läst inlägget? Jag skrev att en blomma för 150-250kr är rimligt och kanske en choklad om blomman är billig. Jag skrev att det inte handlar om kostnaden utan att det var en billig krukväxt inlindad i hornbach papper. En bukett hade sett bättre ut för samma pengar. Men visst, din läsförståelse är så åt helvete att dina korkade kommentarer inte förvånar.

              Nämen ojdå! Kalla det vad du vill, blomma eller present. Jag håller med ovanstående talare. Skulle inte bjuda in människor som inte är så bekväma att de kommer som de är! Naturligtvis klädda efter högtid, men inte för att imponera på mig eller kompensera för mina utgifter för maten.

              En blomma som inte är så mycket billigare än maten alltså?

    Hahah jag älskar den här frågan ? en jävla krukväxt. Alltså om det är en lyxig så skulle jag inte ta illa upp, men en sån där standard… Jag vet inte.. beror på vem det kommer från.

    Hur piffar ni till moules?

    What? Skulle bli jätteglad, allt annat är bortskämt och ohyfsat.

    Har någon tips på vad man kan göra med torkad tofu (stänger)?

      Någon som jobbar på Skincity och vill berätta hur det är att jobba där?

        Oj, skulle inte hamna här…

    Nej? Uppskattar att gästen har något med sig

    Farfar har dött. Hans hus ligger verkligen fint till, behövs dock total röstas. Hans barn, dvs min pappa och hans syskon ska ha en värderingsman där i veckan. Jag som är farfars äldsta barnbarn vill verkligen verkligen köpa det, inget annat barnbarn är intresserade. Är dock väldigt ung (nyss fyllda 20) och har en sambo, vi har köpt vår nuvarande lägenhet så pengar finns i den. Hur ska jag förklara för pappa att jag verkligen vill ha huset så att han förstår? Jag förstår absolut att jag kommer behöva köpa det. Hur ska jag gå till väga? Skulle ni släppa huset och gå vidare och köpa hus när ekonomin är bättre i typ 30-40 års ålder eller kämpa för detta?

      Säg det till honom rakt ut bara. Då kommer han nog förstå.

      Varför kan du inte säga till din pappa att du vill köpa huset? Såklart till marknadsvärde eftersom det är andra familjemedlemmar involverade men du borde ju absolut få första tjing

      åh vad fint att du vill ha din farfars hus det är speciellt med hus som man har en personlig anknytning till. Att huset finns kvar i släkten om du köper det kommer nog fler i släkten uppskatta så prata med din pappa/ släkten om detta.

        Hoppas du får huset ❤️ Jag har alltid drömt om att ta över pappas hus, han visste det och mina framtidsdrömmar har haft det huset. Men när min pappa dog ville mina syskon sälja det för att få pengar. Så det var 1 vs 2, om jag inte gav mig skulle de ta rättslig hjälp till att få sålt huset så jag blev skrämd till sälj.
        Usch grinar varje gång jag tänker på det och även om jag gått vidare och försöker att inte tänka oväl om mina syskon så svider det som fan. Så kämpa för huset om du verkligen vill ha det och säg det till din pappa och hans syskon!

          Ja så är det ju såklart, man får ju köpa ut sina syskon för att alla ska få sitt arv?

          Beklagar förlusten av din pappa och besvikelsen över huset. Men varför köpte du inte ut dina syskon ur huset?

      Säg till din pappa att du vill köpa huset bara ?

    Tips på hur man mest effektivt minskar sin fettprocent?

      Knallhårt matschema, beräkna kalorierna för ALLT som ingår i recepten. Ät snygg, trevlig, god och bra mat, regelbundet. (Själv kör jag enbart vegetariskt, ligger på 1 000 kalorier per dag.) Veckohandla för att slippa frestelser. Börja med att gå en kilometer om dagen, uppa sedan i den takt du orkar med. Runt en mil om dagen borde vara nåbart om man delar upp det i morgon och kväll. Ge det tid, flera månader.

        1000 är ju lagom för ett barn dock men suit yourself

          Jag har många, många kalorier att ta av. Får i mig alla näringsämnen jag behöver. När jag nått målvikten blir det fler kalorier.

          Och jag gör det inte för att bli snygg. Jag gör det för att kunna ta mig upp från sittandes på golvet utan att behöva hålla i mig i dörrkarmen, kunna ta mig upp ur badkaret utan att kämpa. Och så vidare.

            Men du vet ju inte om personen du ger rådet till har det så. Det kan lika gärna vara någon smal 20-åring som vill vara lite mer ”tonad” inför bikinisäsongen. Att då säga ”ät 1000 kalorier och gå en mil varje dag” är direkt skadligt.

        1000 kalorier är inte hållbart. Det går utmärkt att minska i fett utan en sådan stenhård och farlig kosthållning. Gör som du vill med din egen kropp men ge inte farliga råd till andra.

          Varför skulle ett kaloriunderskott under en begränsad tid vara farligt? Däremot är fetma farligt.

            Ingen har ju dock sagt att personen lider av fettma.
            Att motionera mycket utan att äta är givetvis farligt.

              För att inte snacka om att kroppen ställer in sig på svält om man ligger på allt för stort underskott?
              Galet att ge kaloriråd till någon man vet 0 om..

                Precis. Svält och sen lägger man på sig allt igen när man äter mer som vanligt. Bättre görs val som är hållbara.

            Metabolism saktar ju ner efter ett tag om man bara äter runt 1000 kalorier så då gör det ju mer skada än nytta

        Uppa? Vad menas?

        Jag har gått ner en massa kilo och hållt vikten i många år och det där med 1000 kcal är ohållbart. Fick min sambo att gå ner i vikt (han ville det själv) och han låg på kanske något som motsvarar 1400-1500 för en kvinna och kände inte ens att han var på ”diet” (ej diet, hälsosamt leverne) då han fick äta fantastisk nyttig mättande mat, fem mål per dag, nyttiga sötsaker osv. Han gick ner och var typ chockad över att han gick ner så enkelt. Jag gjorde på samma sätt men tränade hårt, Så det där med att svälta sig själv är inte hållbart. Självklart bör man träna men ät NYTTIGA 1400-1500 kcal per dag och rör på dig så ska du se att fettprocenten går ner. (Inga riktiga bakverk sötsaker, skräpmat)

      Man lyfter tunga saker

      Välj bort gluten och socker ett tag. Brukar funka för mig

        Kodord ”Brukar”. Du gör det då och då. Det funkar alltså inte.

          Du har rätt och fel.
          Ja, jag gör det inte hela tiden. Ibland drar jag i mig en pizza full med gluten, ibland en marabou, ibland en låda glass…
          Sen när jag känner mig lite plufsig skärper jag mig ett tag igen.
          Balans i livet!

            Är det balans verkligen? ?

              Japp!

                Tvek på den.. Upp och ner, onyttigt sen supernyttigt…

            Du menar att du jojobantar?

              Jag tänker mer på det som att slutsumman ska stämma i slutet på månaden. Man justerar varefter som. Råkade jag äta lite mer med kompisar en helg så justerar jag lite de uppkommande dagarna.

      Nyttig mat, motion och massa tålamod.

      Med tanke på kommentarerna kanske jag bör tillägga att jag inte är ute efter att banta eller så. Är 174cm och väger kanske 56 kg. Alltid varit smal men med åren har liksom fettprocenten typ ökat? Att musklerna blivit mer fett. Aldrig tränat eller funderat på vad jag äter. Mest slagit mig det senaste att kroppen börjar förändras och att jag kanske för hälsans skull borde bli lite nyttigare…

        Börja träna.

        Träning är toppen för kroppen, även om man inte vill gå ner i vikt. Jag är också en ”smalis” och har märkt stor skillnad på kroppen sedan jag började träna. Mest på hur jag mår, vad jag orkar, hållning etc, men även så klart kompositionen. Mer muskler och mindre fett liksom. Lyft tunga grejer 🙂

        Tung styrketräning är det enda som hjälper mot det om du inte vill gå ner i massa. De få muskler du har på kroppen omvandlas till fett snabbare ju äldre du blir, tyvärr.

          Muskler kan aldrig bli till fett…

          Muskler blir inte fett. Och fett blir inte muskler. Muskler kan minska och fett kan öka och tvärt om men det ena blir inte magiskt till det andra ?

        Känns som att du hellre vill tona kroppen än att ”gå ner i vikt”. Så håller med ovanstående kommentarer, lyft vikter! Att fettmassan ökar och muskelmassan minskar sker i det fysiska åldrandet utan påverkan på kroppsvikten.

    Lyssnade på Daniela palvicas podd avsnitt där hon berättade att bebisen dog i vecka 34(?) , hon kände minskade fosterrörelser men på kontroll såg allt bra ut o bebis var aktiv några gånger. Men de jag undrar. Om bebisen var aktiv och allt såg bra ut, hur kunde bebisen dö ? ????

    Mvh orolig

      Hon sa i en intervju i Nyhetsmorgon att det inte finns någon förklaring (fanns inte då i alla fall) och att typ 20% (kan ha varit en annan siffra) av alla bebisar som dör i magen gör det utan att man kan förklara varför. Försök att inte oroa dig, oro är piss och du kan ändå inte påverka något hur mycket du än oroar dig! Njut av att ha den lilla där inne.

        Min egen teori är att man konsumerar något som barnet är allergisk mot. Vet verkligen inte om det ens är möjligt, men är typ den mest logiska saken jag kan komma på.

          Nej, det är fel.
          Och vaddå egen teori? Är du forskare inom området?

          Så man som mamma verkligen ska känna sig orolig och rädd för att ha ihjäl sitt barn? Hemsk kommentar.

          Nej verkligen inte, sluta föra såna hittepå idéer vidare. Förstår du inte att folk kan bli rädda i onödan?

      Jag förlorade också ett barn i magen. Navelsträngen var inte hårt lindad runt halsen vilket kan vara en orsak ibland. Obduktionen visade inget heller. De sa att det antagligen var plötslig spädbarnsdöd helt enkelt. Går inte att förebygga men det är trots allt ovanligt. Är du gravid så njut av det och försök att inte oroa dig. Svårt, jag vet! Kram på dig

      Det händer väl bara ibland helt enkelt. Det såg bra ut vid ett tillfälle, senare var det inte bra. Hemskt men vi vet inte orsaken till alla såna händelser.

      Proppar i moderkakan kan vara en orsak till att bebis dör i magen. Hon hade upplevt minskade rörelser i magen.
      Höll på att hända vårt barn. Efter akut snitt och analys av moderkakan visade det sig att stora delar av moderkakan var förstörd pga proppar och att vårt barn inte fick tillräcklig energi, därav minskade rörelser.

      Som Dani förklarade så vet de inte riktigt anledningen till att bebisen dog 🙁 Men troligtvis berodde det på en influensa hon fick i början av graviditeten som visade sig finnas i moderkakan och i bebisen. ❤️ Ibland så slutar bara hjärtat slår. Utan någon direkt anledning. Vanligast för plötslig spädbarnsdöd i mage är proppar i moderkakan.

    Haha, nej. Har man bjudit in gäster förväntar man sig inget tillbaka. Det var en fin gest tycker jag.

    Om jag har lagat middag till en hel stad skulle jag inte orka bry mig om någon av dom hade med sig en krukväxt. Skulle vara mer orolig om mat för 2000 kronor skulle räcka till hela stan.

      Så bitter, du fattar nog vad ts menar.

        Haha, alltså denna överanvändning av ordet ”bitter” ??.

          Snarare felanvändning!

      Är det en by i fattigaste delarna av Afrika som åsyftas kanske?

    Ljuger ni nånsin för era barn?
    Här hemma är leksaken ”trasig” när batteriet är slut om det är en leksak som låter högt…och McDonalds happy meal maskin är trasig ibland

      Man ljuger om man inte gör det.

      Varje dag

        Som vad? 🙂

          Kontrollen är borta, plåstrena är slut (inte för att han ska förblöda utan för att plåster inte ska vara en hobby), batterierna är slut bla bla bls

            Fnissar åt plåsterhobbyn ? en bra sak med att inte ha fri tillgång till plåster, är ju även att det finns kvar plåster när någon håller på att förblöda (typ). Tänk att det kan vara så spännande med plåster!

            Skrattade åt att du skulle ljuga om att plåstrena är slut när han blöder!

      Absolut. Ikväll så hade batterierna i min telefon helt plötsligt tagit slut från ingenstans ? så vi kan tyvärr inte lyssna på Bamses Dunderhits just nu, men den har säkert laddat tills imorgon!

      Jaa – att det är slut på [vilken godsak de nu är sugen på]. De är 2 år och det funkar än så länge. ?

        Mina är lite äldre och när det kommer till chips funkar det fortfarande att säga att de är för starka?

          Liknande här. Häller cola i en kaffekopp så barnet tror det är kaffe

            Haha bästa ?

            En klassiker! ?

        Min brorson är tre och sist vi träffades sa han ”farmor, får jag ta en glass?”. Min mamma (alltså hans farmor) svarade att hon inte hade någon glass. Smartungen säger då ”Jag kan gå till frysen och titta”. Dom lär sig fort, haha.

      Nej faktiskt inte. Har aldrig sett behovet.

        Hahahah blir så gaaalet provocerad av sånadär svar! Vet att du bara svarade på frågan och du är säkert jättesnäll haha, var bara tvungen att säga det ändå innan jag kan scrolla vidare

      ”vad äter du mamma?” Eeeh flingor! ”Ooo får jag också smaka på torra flingor?” Absolut! (Mamma åt chips)

      Ja gud ja. ”Nu stänger lekparken!”

      Barnprogrammen är inställda om det är sport på tv samtidigt fast på en annan kanal.

    Tips på bra sängar till ett okej pris? Är Ikeas bra?

      Jag köpte stomme, resårbotten och bäddmadrass på Ikea för 6500 tror jag det var. Jättebra kvalitet på allt och har sovit gott 🙂 ett tips som jag inte tänkte på dock var att ja tvådelad bäddmadrass eftersom min sambo väger mer än mig och jag då guppar runt i sängen när han vänder sig om

    Influencers som stänger av kommentarer och ignorerar när dom får konstruktiv kritik (inte hat alltså) är det ok tycker ni? Dom lurar, främst unga tjejer, att köpa en massa smink och kläder men när dom får minsta lilla kritik så låtsas dom som ingenting? Jag tycker det är vidrigt och oansvarigt att dom får hålla på som dom gör, allt för pengar. Jag vet inte ens varför jag har så höga tankar om influencers men lite bättre får dom faktiskt göra ifrån sig.

      Jag håller med dig. De bygger en relation som följarna ska uppleva som nära och vänskaplig, men sedan är det inte lika roligt när någon påpekar mindre bra saker.

    Hur städar man sin balkong enkelt utan att skita ner grannen som bor unders balkong? Funkar sådär med sopborste.

      Gör det när det regnar ordentligt, då märker grannen ingenting och det mesta rinner bort.

        Så fult. Egotänk.

          Och vad har du för förlag på lösning? Att gnälla hjälper ingen.

            Kanske dammsuga först och sen skrubba golvet med en microfiberduk/trasa som inte är för blöt så att det rinner ner till grannen. Voilà!

              Ja så måste det väl bli, typ skrubba/knäskura!

      Har använt dammsugaren en gång. Funkade helt sjukt ok.

      Om du vill moppa kan du kanske lägga några gamla handdukar i glipan så det inte rinner ner? Dammsugaren funkar också bra

      Sopa upp skräpet, inte ner det till grannen. Eller dammsuga.

      Jag skrubbar rent när det regnar 🙂

    Någon som har tips på bästa stället i Stockholm att göra läpparna? Har försökt göra research men det är verkligen en djungel!

      Bara gör det inte. Kajsa Ankas läppar är inte snyggt, oavsett vad du tror. Folk kommer att skratta åt dig.

        Haha jotack det är exakt det jag vill undvika! Det finns dock väldigt många som gjort det och fått ett väldigt naturligt resultat, vilket är det jag vill åt

          Som Bianca då, eller? Ha, ha!

            Skulle absolut inte räkna hennes läppar som lyckade! Om jag gjorde det hade jag bara gått dit hon går och inte frågat här 🙂

          Undrar också, men har aldrig sett nån med fint, naturligt resultat… De jag sett tips om har jättefula bilder på sina hemsidor, där folk har natuuuurligt resultat men ser ut som jag absolut inte vill… ?

      Det bästa är att inte göra det alls då resultatet aldrig blir bra.

        De som har fått bra resultat ser du ju inte. Finns många som gjort jättefina som ser naturliga ut. inte ankläppar. Samma sak gäller botox och fillers. Jag har botox i pannan, i kråksparkarna vid ögonen och i argrynkan mellan ögonen och fillers i nasolabialvecken. Inte en enda människa har undrat om jag har gjort något, bara fått kommentarer om att jag ser pigg och fräsch ut. Det är kvittot på ett bra jobb!

          Exakt så!

          Alla ser det men har hyfs nog att inte säga det rakt ut. Alla som tror att just deras resultat är naturligt och osynligt lurar sig själva å det grövsta.

            Du fattar verkligen inte. Du verkar tro att man automatiskt ser ut som en stelopererad Barbiedocka utan mimik när man har botox eller fillers. Jag har fortfarande rynkor på nämnda ställen men de är inte lika djupa. Jag fattar själv att det skulle se urlöjligt ut om jag var slät som en tonåring i ansiktet i min ålder. En del lägger pengar på sina hundar, katter, skor, naglar, hårförlängningar, väskor, inredning eller vad det nu kan vara och jag lägger pengar på botox och fillers. Lite roligare att se sig i spegeln och lättare att sminka sig snyggt

              Du kan dock inte veta vilka som är finkänsliga och inte vill säga att de tycker du ser bättre ut utan ?

                Fast jag lurar inte mig själv å det grövsta som du skrev. Jag har en spegel. Hade stört mig direkt om det sett konstigt eller överdrivet ut.

                  Det var inte jag som skrev det ? jag bara konstaterade att andra kanske inte talar om att de tycker något ser konstigt ut. Däremot kan ju dina läppar se bra ut! Svårt att veta vad som är vad när det gäller såna här saker.

              Bryr mig så klart inte om vad du lägger dina pengar på. Men kom inte och säg att det inte syns.

                Det syns inte alltid. Sluta vara dum.

                Sakna du läsförståelse eller är du bara blåst?

                Saknar du läsförståelse eller är du bara blåst? Det syns INTE om man inte tar för mycket och det är gjort av en duktig person.
                Läpparna har jag för övrigt inte gjort för det behöver jag inte. Jag har en riktig pussmun ändå ?Pussrynkorna ovanför läpparna har jag gjort lite fillers i, med betoning på lite. Rynkorna är kvar men inte lika framträdande

      Sluta titta på alla dessa influencers och tro att du måste se ut som dom. Du är fin som du är! Vill du piffa upp ditt utseende så kan du sminka dig, fixa naglarna, köpa nya kläder, kanske någon ny parfym? Du behöver inte deformera ditt ansikte.

      Jo! Anita från medaskin Linköping, hon jobbar dock i Stockholm (gamla stan) varje vecka om jag förstått det rätt. Men hennes grej är att få till ett naturligt resultat, hon är så duktig.

        Håller med. Anita är GRYM!

        Tack!!

        Hon har flyttat till Vasastan

      Nellphoria ?

      Dr Rebecka Gardell (alla på hennes klinik är grymma). Proffsigt, naturligt och tryggt.

        Grymt att så många kvinnor går patriarkatets ärenden ?

      Vet inte om det är det bästa då det finns många bra. Men jag har gjort mina på estetsundbybergsthlm, hon har en instagram där hon lägger upp bilder. Hon var väldigt noga med att inte gå i med för mycket till en början utan bygga upp läpparna under tid, lyssnade på vad jag hade att säga och tillsammans kom vi fram till det bästa resultatet för mig!

    Hjälp! Hur får man bort märken från soffben och bord från en matta i viskos?

      Går det att dammsuga eller borsta luggen?

      Har för mig att jag läst att man kan ånga? Eller föna lite där och sedan borsta upp det

    Varför tror ni vissa influencers får så mycket kritik angående sitt beteende under Corona här medans andra inget? Tänker nu exempelvis på Paula Rosas som är i Spanien och ska ”hämta nycklar” till deras lägenhet men både spelar padelturnering och umgås med massa olika människor. Hugo som nyligen också var utomlands och verkade skita i testning/karantän efteråt osv. Kan de ha kontaktat Camilla och bett henne inte skriva om dem? Verkar kanske lite väl men tycker det är konstigt.

    Jag tycker mig se många fem-sexåringar som umgås jättemycket med kompisar privat efter förskola/förskoleklass. Är det här verkligen vanligt? Att de sover över hos varandra och umgås på kvällar och helger? Jag tycker de känns så små och varken jag eller min femåring hade varit bekväm med att hon sover ensam borta hos någon annan än typ mor- och farföräldrar. Är det föräldrarna som styr det här tror ni? För man tar ju inte varje ”jag vill sova över hos Klara” seriöst liksom. Ni som har barn i den åldern, umgås de med kompisar efter förskolan och är det i sådana fall barnen eller ni vuxna som initierar det?

      Min 5-åring är gärna med kompisar efter förskolan, ibland följer hon med någon hem och ibland är det någon av vännerna som följer med henne hem. Är på min dotters plus hennes vänner intiativ (men vi föräldrar har kontakt pga förskolan släpper ju inte iväg ett barn utan föräldrarnas tillåtelse). För min del hade vi kunnat gå hem, äta middag å sen slappa i soffan resten av eftermiddagen ?

        Väldigt specifik följdfråga kanske men som belyser hela det här med att jag tycker de känns för små: hjälper du andras femåringar på toaletten då, när de är hemma hos er? Och typ, vet vad vad deras föräldrar tycker är ok att de tittar på på YouTube/tv, vad som är ok att de äter, om de får vara ensamma med storasyskon och sådant? Eller antar man bara att de andra familjerna är lika vettiga som man själv är? ?

          Ehhh… man lär sig själv och barnen att det inte fungerar exakt samma i alla hem. Svårare än så är det inte

          Ja man släpper ju hem dem till folk man fått en bild av att de är vettiga så klart. Sen får man finna sig i att man inte kan styra allt. Fick de godis på en vardag, var de vakna för länge, fick de titta en massa på padda – sånt får man släppa när de är borta, det är inte hela världen liksom.

          De löser sina toalettbesök själva, iallafall min dotter och hennes kompisar men skulle någon vilja ha hjälp så löser jag väl det tänker jag ?
          Sedan så känner jag hennes förskolekompisars föräldrar, inte så att vi hänger privat men jag lämnar inte mitt barn hos några som jag knappt vet vilka föräldrarna är.
          Skulle hon dricka Coca-Cola hemma hos en kompis på en onsdag (något vi aldrig har hemma) så överlever min dotter det ? alltså hemma hos oss är det våra regler som gäller och hos andra deras.

            Kanske är det som är stora skillnaden, att jag inte känner de andra föräldrarna särskilt bra. Sen är jag kanske färgad av att jobba på socialtjänsten och tror att alla familjer lever med dold misär, våld och missbruk ? Tack för dina svar!

              Du kommer att hämma ditt barn om du har kaostankar om hennes lekar med kompisar.

      Min 5- åring brukar träffa en kompis på helgen när hon är ledig från förskolan. Vi tycker att det räcker med det eftersom hon har lekt med dem hela dagen. Ibland kan det hända att hon träffar på någon spontant om hon är på en lekplats. Att sova över tycker vi inte är aktuellt, tror dessutom att hon skulle få hemlängtan.

        Ja just hemlängtan tror jag definitivt min femåring också hade fått vid en övernattning borta!

          Jag hade nog inte så gärna släppt min femåring på övernattning hos en kompis. Tycker det är väldigt bekvämt att skylla på pandemin nu, när barnen är mycket äldre än så. Även om det är mysigt, tycker jag att man kan umgås på dagen och sova hemma!

            Ok? Varför? Det var ju jättemysigt att sova över hos kompisar som liten, tråkigt att ta bort det… (gjorde det inte som femåring men lite äldre).

              Jo jag vet! Eller det beror nog på att jag inte tyckte särskilt mycket men det som barn ? nu när jag tänker efter. Det var ganska ångestfyllt många gånger. Jag är orolig för att barnen inte ska ha det bra helt enkelt.

                Men snälla. vill du att ditt barn också ska bli orolig?

                  Nej, därför har de sovit hos kompisar när de blivit äldre än fem år, dock inte under pandemin!

      Min femåring har 3 kompisar som han brukar följa med hem från förskolan eller leka med på helgen. Det är inte jätteofta, men kanske en gång varannan vecka.
      Min sexåring (går i förskoleklass) tar ganska ofta med någon kompis hem eller följer med hem, eller leker på helgen. Ingen har dock sovit över hos någon kompis än och vi kommer nog vara väldigt försiktiga med vem de sover över hos och att vi känner föräldrar och barn väldigt bra.

    I-landsproblem. Jag har bakat för många kakor och fysen är redan full av bullar, haha. Inte så att man kan bjuda in massa gäster heller.

      Ge en påse till grannen såklart!

        Jättefin idé i teorin, men min närmaste granne bor många kilometer bort, är 80+ och har diabetes ? Kakor känns kanske inte som den bästa presenten, haha.

        (Shout out till Åke)

          Åke kan nog inte behöva lite kaka låter det sommar ?

            Haha, va?

          Den här kommentaren påminde mig om den gången jag och min sambo bakade världens godaste lussebullar med vit choklad som vi sen hade ett stort överskott av. Vi ville såklart dela med oss, men inga att bjuda på förutom våra pensionärsgrannar.

          Efter lite överrläggande går vi och knackar på hos dem med en påse bullar. Den utskällningen vi fick… ”Men vi har ju diabetes, vill ni döda oss? Min fru kan närsomhelst dö bredvid mig i sängen!!” Med mera, med mera…

          Vi ursäktade oss, tog med oss bullarna tillbaka sen och skrämdes röven av oss samtidigt som vi tänkte… jävla surgubbe!

            Nej vad otrevligt av dom. De hade ju kunnat tacka och vara tyst, gett bort bullarna till barnbarnen.

              Verkligen! Eller bara helt vänligt sagt att de inte kan fika på grund av diabetes.

              Undrar dock vad ni svarade på frågan om ni vill ha ihjäl dem, ”ja NU vill vi det”? ??

            Man dör inte av att äta socker om man har någon av diabetessjukdomarna. De med diabetes kan fika precis som de utan diabetes. Har man diabetes typ 2 behöver man ha mer koll på kosten och har man diabetes typ 1 doserar man bara insulin efter mängd kolhydrater. Det är en gammal myt att diabetiker inte kan äta socker.

      Gör små påsar med kakor och häng på dina grannars/vänners dörrhandtag? 🙂 Fast kanske en dum idé nu under pandemin.

        Finns inget kontaktsmitta med corona!

        Förlåt, men jag skulle inte äta kakor som någon hängt på min dörr…..

      Bor du i Malmöområdet? Jag har en tom frys?

      Kakor håller väl ganska länge utan att man behöver frysa dom. Tät burk bara.

    Någon som jobbar på skincity och vill berätta hur det är att jobba där?

      Angelica Lagergren jobbade ju där förut och verkade väldigt nöjd med arbetsplatsen.

    Kan vi prata om det här med att kalla folk av en annan åsikt för troll. Tex ni som försvarade Tone igår. Jag har full förståelse för att ni tycker att könsbyten är en självklar rättighet. Men varför kan inte ni förstå att det finns folk som tycker annorlunda?

    Vi är inte troll bara för att vi har en annan åsikt ?‍♀️

      Samtalstonen idag har gått åt det hållet. Man vill inte lyssna in vad andra säger utan man tar direkt ställning mot någons åsikt. Detta ser vi även inom politiken. Skittrist tycker jag.

        Jag skyller på filterbubblorna. Folk är så vana idag att endast få upp information som stödjer deras världsbild i flödet så så fort det dyker upp något som sticker ut så blir de helt hysteriska och tar det som ett personligt påhopp!

      Ja, jag undrar samma. Man är av en så stark åsikt att man inte kan lyssna på någon med annan åsikt, fine, men att verka tro att folk trollar för att de inte har samma åsikt som en själv? Så konstigt!

      Eller att man kallas något som slutar på -ist eller -fob så fort man uttrycker saklig kritik eller har en avvikande åsikt än den förhärskande.
      Du kan inte ändra människors tänkande genom att skälla eller shama. Prova att komma med lugna argument.

        Exakt. Jag är så less på att det är såhär. Att man inte ska kunna uttrycka sin politiska eller annan åsikt utan att vara rädd för att bli av med jobb eller vänner.

          För min del är jag inte rädd att förlora jobbet pga egenföretagare, och vänner är jag ärlig mot för jag har bara riktigt gamla kära vänner. Men sociala medier, herregud. Så fort man inte sjunger med i kören blir man kallad fula ord.

        Fast lugna argument funkar inte alltid. Ofta bemöts dem med olika former av förlöjligande eller raljerande.

        Fast lugna argument funkar tyvärr inte alltid, för ofta bemöts dem med förlöjliganden.

          Ok, fortsätt skälla. Funkade jättebra för demokraterna 2016, för att ta ett exempel.

            Fast problemet är ju att inga argument funkar med de som bestämt om de åsikter som åsyftas hör, för är man saklig bemöts man med att bli förlöjligad, skäller man så får man såklart samma sak tillbaka.

              Och du förlöjligar inte de av annan åsikt eller? Vi vill liksom inte bli övertygade av dig att vi har fel och du har rätt. Det är en ÅSIKT.

                Nej verkligen inte. Men jag har råkat ut för det själv massor med gånger här.

          Alla måste heller inte tycka likadant. Man kan inte gå runt och tro att alla som tex har en annan åsikt politiskt har fel, och att de måste omvändas. Många runt mig, min familj tex, har andra politiska åsikter är jag. Det får de såklart ha, jag kan inte bestämma att de ska tycka precis som jag. Personligen uppskattar jag att ha människor som tycker lite olika runt mig (så länge det inte blir för extremt såklart) det tyder ju på ett öppet samhälle där olika åsikter får yttras och människor får tänka själva. Tänk om folk tex skulle bli av med jobbet eller totalt utfrysta ur samhället bara för att de hade en annan åsikt politiskt?

      Om vi tar igår som exempel så kryllade det av kommentarer som verkligen inte var särskilt respektfulla eller sakliga. Varför skulle Camilla annars ha raderat allt? Vissa personer måste inse att man inte behöver säga allt högt som man tänker.

        Absolut, men man kan inte kalla alla som skrev för troll?

      Det här gått troll i uttrycket troll. Det är ett effektivt sätt att få det att låta som om det bara finns en rätt och riktig åsikt i en fråga. Som att alla andra åsikter är diskvalificerade. Det är ju även många som kallar de med andra politiska övertygelser för troll. Trist ”debatteknik ” och jag ser det bara som att de inte har några argument.

      Så fort en snöflinga får motargument kallas det hat. De kommer nog aldrig att växa upp …

      Nu var jag inte delaktig i den konversationen men läste mestadels av vad som skrevs. Kände själv någon slags hopplöshet inför allting. Tycker själv ofta det kan bli alldeles för mycket PK åt alla håll och kunde förstå vissa argument. Med det sagt så blir varje ämne som diskuteras aldrig lugnt och sakligt utan ofta fyllt av, speciellt i detta fall mycket avsky och oförståelse, jag vet som cis-kvinna och vit inte alls hur det känns att vara Tone, men varför kan vi inte respektera en vuxen persons val här i livet.
      Chansen att detta gör ditt barn till trans för att de skulle se hennes vlogs känns långsökt.

      Liknande med invandrare så ska det alltid bli en diskussion som sen leder in till rasism, tror att de flesta kan hålla två tankar i huvudet ändå? Man kan vara emot hormon-tillskott för minderåriga och det finns problem, men också goda efterverkningar. Man kan vara emot våld i förorterna men ändå tycka att en flykting ska få skydd eller behandlas som du.
      På ett mänskligt plan verkar det saknas sympati? Jag kan ändå se det som utmanande och bra att läsa kommentarer som inte alls stämmer överens med mina och att det kan vara utvecklande att tänka steget längre, bakåt, framåt vad det nu känns som.
      Min magkänsla först var absolut att men herregud lämna folk att försöka få till ett lyckligt liv, och kände att är det såhär majoriteten tycker? Tror att många som har liknande syn på världen känner att det är inskränkta människor som skriver men det är det ju uppenbarligen inte. Ja det är klart det skaver men tror inte att censur är lösningen alls.

    När tror ni att man kan åka på semester till Thailand igen?

      När det slutar vara en militärdiktatur.

      Jag är rädd att de går mot samma väg som Indien med coronafall. Så jag tror tyvärr det dröjer. Jag är själv otroligt sugen att dra dit så snart pandemin är över.

    Men är krukan fin spelar väl blomman mindre roll? Sen fattar jag inte riktigt upplägget. Hade din syster bjudit folk hon inte kände eller sina vänner?
    Mina vänner har inte samma inredningsstil som mig, så de kan ju tycka att de köpt något fint men som Jag inte gillar. Men då har de ju ansträngt sig så då tycker jag det är okey med en sak som är ”fel” .

      Alltså en vanlig standardkruka för typ 59kr. Hon känner dem men det är från hennes mans sida och hon hade inte träffat dem så många gånger. Det var typ andra gången de kom hem till henne.

        Förstår din tanke. Men själv har jag inga krav på gäster, är typ tacksam att de tar med en flaska vin. MEN jag blir glad om jag får något finare. Tycker själv att det är god sed att ta med sig ”ordentligt” när jag blir bortbjuden.

        Om man inte känner varandra så bra så är det väl väldigt rimligt att inte lägga jättemycket pengar på en present?

        Fast du skrev ju att de va en fin kruka först

    Lite KBT-övning igen då!
    Nämn tre positiva grejer från detta dygn, inget är för litet.

    – Upptäckt en ny artist: Asaf Avidan
    https://youtu.be/8u1wTT6E6bU
    Perfekt musik klockan tre på natten. Jag har hört låten One day förut men visste inte att han var involverad

    – fann en pastabok åt en närstående som fyller år veckan som kommer

    – käkar pizza nu; paprika, champinjoner, fläskfilé, ostoch vitlökssås

    Er tur, den som vill ☕

      Men vad gullig idé!

      – Jag körde ensam och kände mig stolt över mig själv (jag har ångest och är rädd för att köra)
      – Mina vänner överraskade mig med en födelsedagsmiddag
      – Såg ett roligt avsnitt av The Eric Andre Show som jag skrattade jättemycket åt

        Vad modigt av dig att du mötte din rädsla! Jag hoppas att den minskar med tiden och att du får känna dig fri som en fågel när du kör.

        Och stort grattis till dig! ? Vilken fin grej av dina vänner. Vad åt ni? Jag hoppas att du haft en bra födelsedag i övrigt om du nu inte blir firad i för-/efterskott.

        The Eric Andre Show har jag aldrig hört talas om, det får jag kolla upp!

      Jag skrev lite text på mitt examensarbete.
      Jag fick ett samtal om arbetsintervju
      Jag ska äta löjromspizza

        Vad duktig du är och stort grattis till en arbetsintervju, det är inte alla som kommer dit ? vad är det för slags jobb du sökt?

        Aldrig ätit löjromspizza men skulle inte tacka nej till det. Smaklig spis!

      – Jag har börjat se om Sopranos och påminns om hur bra den är!
      – Hade en mycket bra arbetsdag då jag lyckades med några svåra saker.
      – Ska sova på nytvättade lakan inatt.

        Har aldrig sett Sopranos och då betraktar jag mig själv som film-och serienörd heh. Men jag vet att jag har något alldeles magiskt framför mig! För jag kommer helt klart se den i framtiden.

        Heja dig! Ditt jobb ska vara glada över att de har dig.

      Mina är nog inte lika stora, men detta är det mest positiva som hänt mig detta dygn:
      – det är fredag
      – jag har vin
      – barnen är nattade

        Jättefint att du ändå radade upp tre punkter! Saker behöver absolut inte vara stora och unika.
        Jag hoppas att vinet smakar gott, att du kanske finner något intressant att kolla på nu under kvällen och att din helg blir bra med god natts sömn ??

        Vad föredrar du för vin?

          Tack så mycket ? Vitt vin ?

          TrH. Varför ska du alltid starta eget chattrum härinne?

            Du får tro vad du vill men jag och TRH är inte samma person. Jag tycker bara att det är fint att återkoppla till folk när de har svarat i tråden, det blir lite mer tyngd än bara en gillamarkering ?

        Tack! Jag har inte haft den bästa dagen på jobbet, men dina tre kan jag säga check på ? dessutom träffades vi för lunch på jobbet, de närmaste kollegorna idag. Hämtade mat och satt åtskilda i ett konferensrum. Vi är bara sju stycken så vi höll oss till rekommendationerna, dock inte bra om alla sju skulle insjukna samtidigt. Har dessutom inte träffats alla på mer än ett halvår!

      – Fick första dosen vaccin idag! Så glad att jag hann som gravid då ungen kan komma närsomhelst.
      – Bakade knäckig körsbärspaj som blev så bra.
      – Nu blir det kolla RuPauls drag race med min man och mysa.

        Åå vilken säsong av Drag Race? Har nyss bingeat allt som finns på Netflix. Hoppas de får säsong 13 snart.

          Vi kollar just nu säsong 8, vi har sett de nyare säsongerna. Jag hoppas Netflix får in all star säsong 1-3 för dom har jag inte sett. Har du kollat the cirkle? Trodde inte jag skulle gilla det men blev helt fast ?

            The Circle är bäst! ska kolla det sista som är kvar nu. Ser du allt som finns eller bara US?

        Grattis till graviditeten, jag hoppas att allt går som det ska när ungen anländer ? alltid spännande med en ny filur i ens liv. Och skönt med vaccindosen! Själv kommer jag ta den om några veckor.

        Mums med körsbärspaj, jag tänker alltid på Twin Peaks när jag hör det.

        RuPauls drag race hade jag tänkt spana in nu efter att jag följt The Circle. Fastnar jag har jag ju en hel del säsonger att beta av ? men ser fram emot det, verkar vara ett sant glädjepiller.

        Har svarat men har nog hamnat i modd ?

      Vilket kul initiativ 🙂

      – jag har dammsugit, skurat golv och bäddat rent 🙂

      – min dotter sa ”jag älskar dig ända till himlen” jag smälte då. 🙂

      – jag lämnade in min slutrapport jag arbetat på sedan januari. 🙂

        Anar dofterna från städningen ända hit! Skönt att ha det gjort, då kan du njuta resten av helgen ?

        Åh så fint med den bekräftelsen! Det kan man behöva höra ibland som mamma kan jag tänka mig.

        Vad härligt att få saker inlämnade, bra jobbat! Vad handlar slutrapporten om? Något intressant eller ett nödvändigt ont som skulle göras? Sjunk ner i soffan och njut av helg!

          Den handlade om ledarskap i barngrupp 🙂

            Ah! Viktig grej minst sagt, särskilt när barngrupperna tycks bli större och större och resurserna mindre, iaf inom skolvärlden.

      Jobbat 2h, läst manga 8h & mina dogecoins per btc gick ner 8%.

        Manga är nostalgi för mig, har fortfarande kvar några serier som jag samlade på för kanske 15 år sedan ? vad för manga läste du?

        Och det sistnämnda kan jag absolut ingenting om men jag antar att man säger grattis, hoppas det håller sig på den nivån?

          Trevligt att någon annan läst manga här 🙂 Läste om några one piece som jag har kvar. Annars följer jag overlord och några andra idag.

          Nja det sista var ironiskt 🙂 Man köper dogecoin för bitcoin, men eftersom bitcoin gick upp så minskade mina dogecoin i värde. Är ganska ny & förstod inte det sambandet innan, så det var ju bra att jag lärde mig den läxan. Det jag har är bara värt 10$ så det mer för att lära mig.

            One Piece var fina grejer det! Men jag läste bara till volym 25 tror jag det var. Sanji var ju favoriten hehe.
            Death Note, Gravitation och Hellsing var väl några andra som jag gillade. Även Love Hina men den ser jag ju helt annorlunda på idag. Ouran High School Host Club – icke att förglömma.

            Haha ok, du ser vad borta jag är! Men fint att du kan ta lärdom av det. Må du bli miljonär på detta i slutändan. Jag är alldeles för feg för att syssla med sådant där. Än så länge. Måste väl ha en mer stabil ekonomi också innan jag ger mig in i något. Men stort lycka till! 🙂

              Ja, DN & Love Hina och host club var bra. Enda problemet är väl att föräldrar inte vet vad som gömmer sig i manga som love hina haha. Haha ja sanji är cool. Speciellt lite senare vid bok 35 typ 🙂

              Gillar de mer intelligenta & oberoende, typ Nico robin eller Kitsune i love hina.

            Jag svarade på detta men kommentaren fastnade väl. Ville mest vara säga att Sanji är bäst!

      Tack för tips! Rakt in på gillade låtar på Spotify.

      1. Lyckades kravla igenom ångesten i morse och det blev en bra dag.
      2. Tror jag löst all semesterbemanning.
      3. Dricker te och äter godis nu. Och lyssnar på Asaf Avidan ?

        Heeeej, ekorren känner man ju igen ?

        Ångest är fasen lurig och aldrig kul, men fint att du lyckades få den att flyga sin kos för den här gången. Jag hoppas att den låter bli att närvara under din helg och att du mår bra i övrigt!

        Te och godis låter som en underbar kombo, njut nu! Kan tänka mig att semesterbemanning inte är det lättaste att lösa.

        Vad är du för te- och godismänniska? Här är det grönt te för det mesta. Och choklad. Choklad i mängder. Maraboupopcorn någon?

          Du är väl inte kvar här men vilja fina svar du ger till alla?

      Det här är den tråkigaste tråden ever. Up there med blöjbyten

        Hej och hå vilken kul typ du var då. Tycker det är supermysigt. Heja Violet! ???

          Ja, jag tycker också att det har blivit en mysig bubbla av det här!
          Kan absolut förstå om man tycker att det är tråkigt men det är bara att scroll förbi sådant man inte finner givande.

        Det kan jag förstå att man kan tycka.
        Tänker att tråden i sig inte är till för att underhålla på något vis, fokuset är mer att åskådliggöra saker för en själv ? kanske att andra sedan hakar på drt man har skrivit.

        Håller med. Visst, fint initiativ, bra att va positiv. Men så lång tråd med basic saker frmmande människor gjort idag… inte kul.

        Håller med. Visst, fint initiativ, bra att va positiv. Men så lång tråd med basic saker frmmande människor gjort idag… inte kul. ??‍♀️

        Jag kan förstå att man tycker att tråden är lång och tråkig, men samtidigt förgyller den och är en bra motvikt mot allt negativt. Jag tycker att tanken är fin, exempelvis så har jag tyckt att min dag varit fullkomligt skit, men när jag ansträngde mig för att hitta något bra så slutade det med att jag hade flera saker jag hade kunnat ha med på min lista (och till och med lite beslutsångest), och inser att allt kanske inte var skit ändå. Det är en bra påminnelse som definitivt förtjänar sin plats här på ÖS.

          Ja exakt den funktionen har tråden! Man tycker kanske att dagen har varit skit, men läser vad andra har skrivit och börjar tänka efter själv också ? dock kan man ju inte roa andra, och personen som klagar på allt som har med barn att göra ikväll, plus den här tråden då, verkar inte ha en sådan dag att vederbörande har tre saker att skriva här. Kan i alla fall inte se och uppskatta dem om de fanns!

          Jag tycker att det var fint formulerat av er båda, Thas och Anonym 23.29, att ni känner att tråden kommer till nytta. Det är en vinst i sig och då kvittar det om det ”bara” är en handfull som uppskattar tråden. Resten får scrolla vidare en extra meter och se om det finns något annat som passar för stunden.

        Men ge er. Svara inte då, ÖS är fortfarande till för allt. Kommentarer som din är tråkigare än den här typen av trådar. När fan ska ni gnällspikar fatta?!

      1. Träffade två vänner på ett coronasäkert sätt och åt mat. Tjocka jackor och pastasallad utomhus.
      2. Skrattade massor med några kollegor på jobbet.
      3. Skrålade och sjöng i bilen hem.

        Det verkar ha varit en fin och mysig dag för din del, pastasallad och frisk luft är en perfekt kombo.
        Och bilen är verkligen platsen för musik 🙂

        Det låter som att du jobbar på en mycket bra arbetsplats, jag hoppas att du får många fler skrattfyllda arbetsdagar. Ni får hålla hårt i varandra!

      – Precis när jag bestämde mig för att gå ut och gå så slutade det regna och solen kom fram.
      – Jag har gått och luktar på mina tomatplantor hela dagen (så ljuvligt!)
      – Jag fick ett fint citat på min Yogi-tepåse idag

        Jag tycker att din dag lät poetisk Thas, finstämd!
        Och jag håller med om att tomatplantor doftar gott, men jag har själv inte odlat några i år. Odlar du mycket eller är det tomaterna som får all din kärlek? Må de bli röda och smakrika.

        Yogi-te är något av det bästa. Citat kan tusan i mig göra mycket!

      Är det du som kör det rummet på Clubhouse också? ☺️

        Nä, Clubhouse har jag inte. Men roligt att höra att den här KBT-övningen ploppar upp lite då och då! Det kan ju förhoppningsvis göra nytta för någon.

        Svarade på detta men kom väl inte fram. Nä, har inte Clubhouse men fint att KBT-övningen ploppar upp här och var. Kanske kan ge någon nåt ?

    Har en fråga som är så i-landsfråga (tror jag) men har ni jobb som ni trivs med och faktist tycker är genuint roliga? Tog studenten förra året och jobbar i en matbutik och H A T A R det. Saknar skolan. Får ångest, kommer det vara såhär resten av livet eller finns det yrken som faktist är roliga?

      Jag är lärare och undervisar 7-9. Älskar mitt jobb, skrattar varje dag och får hänga med fantastiska kollegor och elever. Varierande, utvecklande och kreativt skulle krävas mycket för att jag skulle byta jobb!

        Gymnasielärare här, att spendera sina dagar med roliga finurliga coola ibland jobbiga knasiga ofta gulliga tonåringar och smarta kollegor, whats not to like?

      Nej nej, jag tror helt och fullt att du kommer hitta ett yrke som du kommer att gilla, kanske t.o.m älska! Men det är en djungel, det är det ju och givetvis har alla yrken sina baksidor. Bena ut vad som är viktigt för dig – intresse, lön, enkelhet att få jobb.

      Spontana yrken som folk verkar älska att jobba som är bibliotekarier och präster haha. Hoppas att du finner ditt kall!

      Jobbar som projektekonom och har arbetat på samma företag i 8 år och trivs verkligen. Ibland är det mycket att göra och kan vara stressigt men jag tycker oftast att det är roligt på jobbet ? Du jobbar nog på fel ställe om du känner så där.

      Ta reda på vad som verkligen intresserar dig och sen se över möjligheten att tjäna pengar på det. Det allra mesta går ju annars i perioder, ibland älskar man sitt jobb och ibland hatar man det 🙂

      Jag jobbar som skolsköterska och tycker det är roligt. Var 30 när jag läste till sjuksköterska och hade provat flera olika jobb innan dess.

      Det finns roliga jobb! Jag jobbar som psykolog och arbetar främst med barn. Älskar mitt jobb! Och 5-års studier var rent nöje. Läs någon kurs om något kul och få lite inspiration kanske?

      Jag jobbar som ekonom och trivs hur bra som helst! Min teori är att med högre utbildning så ökar chansen att hitta nåt du verkligen trivs med (OBS inte för alla), kanske mest för att reglerna och detaljstyrningen minskar. Du blir friare att styra ditt eget arbete som du vill ?

      Jag älskar mitt jobb som undertextare. När det är som bäst är det rena avkopplingen. Man tittar på tv och löser hundratals små klurigheter under en dag. Tyvärr är det dåligt betalt.

      Ingenjör, jobbar med ställverk. Superkul!

      Det beror helt på din personlighet. Jag jobbar i kundservice och älskar det. Ser fram emot varje måndag när jag kan börja jobba igen. Men det är ett mardrömsyrke för de flesta.

      Hmm. Jag tycker mitt jobb är okej för jag styr mina arbetstider mycket själv och tar eget ansvar. Men roligt? Nä… Men är nöjd. Har inga förväntningar på att få jobba med min dröm. Man kan inte få allt i livet. 🙂

      Jag jobbade förr inom LSS med vuxna som har olika funktionsnedsättningar. På ett gruppboende. Det är personer med t.ex downs syndrom, autism och intellektuell funktionsnedsättning.

      Jag känner att det är helt G A L E T att jag fick lön för att göra det jag gjorde. Jag fick hjälpa människor med olika saker i livet, högt och lågt. Innan corona hade vi fredagsmys, söndagspromenader, kvällskaffe, nån hade simning, en annan gick på gym och en tredje hade innebandy.

      Ja lönen är dålig, det är oregelbundna arbetstider och man kan egentligen bli flyttad från ett bra boende till ett dåligt boende bara sådär, men besides that så är det här det absolut bästa jobbet jag haft. Och jag halkade in på ett bananskal.

      Nu har jag ett annat jobb efter examen och tjänar snart tre gånger den lönen jag hade inom LSS men jag drömmer mig fortfarande tillbaka till det jobbet! ❤️

      Jag jobbar som UX Designer och fullkomligt ÄLSKAR mitt jobb, med handen på hjärtat! Trodde aldrig jag skulle tycka om ett jobb så här mycket, men here I am. Har fantastiska kollegor som får mig att skratta varje dag och jag tycker arbetsuppgifterna är superroliga!

      Du kommer också att hitta din grej så småningom 🙂

      Om du saknar skolan tycker jag att du ska plugga vidare!

      Jag jobbar som personlig assistent och älskar det! Första jobbet jag har haft där jag inte har ångest över att gå till jobbet.

    Är det du från förra veckan som tog illa upp av alla presenter som inte var utvalda från din önskelista? ?

      Nej??

    Känner ni nån annan, i er bekantskapskrets som läser Bloggbevakning? Eller har du nån gång läst Bloggbevakning och misstänkt att det är nån du känner som skrivit i t.ex. Öppet spår?

      Jag vet att en kollega skriver här. Hon följer bloggbevakning på Instagram och hon skrev en gång en kommentar här som avslöjade vilket rätt ovanliga yrke vi har.

        Är ni bara 2 i Sverige med det yrket?

          Kungen och drottningen?
          Statsministern och finansministern?
          Tegnell och Carlson?

          Ja. Vi är bara två i hela Sverige med just det yrket. ?

            Okej, då förstår jag att du vet att det var din kollega som skrev här!

      brukar ibland ändra vissa detaljer när jag skriver kommentarer här för att undvika att nån eventuell bekant skulle kunna identifiera mig haha, inte för att det är så hemligt eller pinsamt egentligen …

        Jag med. Har bytt ut svärmor mot svärfar en gång och skrivit en annan stad än den jag bor i.

        Tänk om Camilla skulle snea någon dag och avslöja oss alla!

          Hahaha, eller hur!!! Avanonymiserar oss alla, det vore nåt!

          Men hon vet ju inte vilka vi är…

          Hur?

      Ja, jag läste en kommentar en gång som gjorde mig helt 100 på vem det var. Är inte så orolig över att bli identifierad, är mer orolig att C eller någon hacker ska avslöja alla personligheter jag har här ?

      Nä jag ändrar detaljer som inte påverkar min grundfråga.

      Intressant att flera här medvetet verkar ändra detaljer kring vilka de är. Man måste ju nästan det för att ej bli identifierad.

        För att inte riskera att bli det i alla fall ja.
        Jag hade en kompis som är EXPERT på att stalka upp folk, jag fattar inte hur men skulle hon läsa här hade hon nog fattat att det var jag.

          Åh det kanske är jag!

          Mvh stalker-experten ?️

            Ja vem vet?

      För några år sedan när Bloggbevakning inte var en lika stor blogg som nu lyckades jag i min tristess och nyfikenhet räkna ut en persons identitet som brukade kommentera en del här. Nu var det på den tiden där ett inlägg kanske max hade 100 svar så det var lätt att hänga med på ett helt annat vis än vad det är nu och därmed komma ihåg detaljer personer hade skrivit.
      Iaf – visste tillslut vilken gata hon bodde på, var hon jobbade, vem hon bodde med m.m.
      Jag är absolut ingen galen stalker, bara nyfiken av mig, men med det sagt är det bra att ändra på detaljer när man berättar saker.

      Misstänker att min sambo skrivit här några gånger för att se om jag nappar på kommentarerna ? I övrigt byter jag också alltid ut detaljer för att ingen ska känna igen mig

    Nä jag tror SB lagt upp de bilder hon gillar och att vissa människor är besatta av att se graviditeter hos andra.

      Oj du var verkligen en bag of fun ikväll! Är du inte glad över att det är helg? Gissar att det är du som klagar på föräldrar och alla som inte avskyr barn i alla trådar ikväll?

        Eh.. nope. Avskyr inte barn, sorry to disappoint.
        Hur är jag inte glad för att jag skriver detta?? Tycker alla kvinnor har rätt att lägga ut de bilder de vill och slippa gravidspekulationer. Förlåååt mig!

    Någon som vet vart bloggerskan Karin Olofsson tog vägen?

      Är det kakansemlanoliven på instagram du tänker på kanske?

        Jo men det är det.

    Aggression hos en snart 3 åring. Vad gör man? Hur kan man träna bort detta beteende?

      Doppa nappen i lite whiskey?

      3 årsåldern är en jobbig period där barnen börjar kunna göra saker själv, pratar, kan klä på vissa plagg, fast samtidigt behöver hjälp med en del och det gör att barnen testar gränser. Försök se det positiva i att ditt barn vill börja ta för sig mer. Försök prata om varför ditt barn blir så arg istället för att bli arg tillbaka för då blir det bara en ond cirkel. Agera mot ditt barn så som du vill att barnet lär sig att agera. Ditt barn kanske är understimulerad? Det kanske är mer tv och surfplatta än att vara på lekplatsen eller i skogen? Sover barnet ordentligt på natten? Får barnet bra mat? Det är mängder av faktorer än att bara säga att barnet är i en trotsperiod! Mina barn får utbrott med jämna mellanrum och är 7 och 4 år och vi har lärt oss att samtala med barnen och försöka förstå varför dom är arga! ❤️

      3-årstrots är jättevanligt och allt det där. Barnet växer, utvecklas jättemycket under den här perioden och testar gränser för att lära sig vad hen kan/får göra.
      Men – om du (eller personalen på förskolan) upplever att barnet är mer aggressivt än vad som kan anses ”normalt” är mitt råd att prata om det på bvc. Just aggressivitet kan vara ett tecken på NPF.

      Fem gånger mer kärlek av Martin Forster, det funkar verkligen. Handlar om att uppmuntra till positiv samvaro, lek och umgås. Lägg bort alla skärmar och umgås bara. Gör saker ni båda tycker är mysiga, säg ja istället för nej, var ute i god tid och följ barnet istället för att hen alltid ska följa dig.

        Kommer säkert bli likadan själv när min bebis blir lite större men kan inte låta bli att reflektera över att det på nåt sätt är lite sjukt att vi idag ser det som helt naturligt att vuxna ska rätta sig efter och följa sina småbarn istället för att småbarnen ska rätta sig efter de vuxna i ”flocken”. Många föräldrar idag verkar tycka att det är helt otänkbart att inte låta det lilla barnet styra och ställa. Är på nåt sätt lite rädd att jag ska känna mig pressad av omgivningen att göra lika…

          Den handlar inte om det, har också läst 5 gånger mer kärlek och kan rekommendera den – den handlar snarare om att du som förälder i princip på default säger nej till typ allt. ”Nej inte sticka handen i kontaktuttaget, nej inte slå din bror i huvet, nej inte klättra på bordet”…. Det kommer naturligt, så för att väga upp det ska man försöka hitta de postiva sakerna ens barn gör också, och uppmärksamma dessa. Risken med att bara ge uppmärksamhet när barnet gör ”dåliga” saker är nämligen att de fortsätter med just det dåliga beteendet, för att fortsätta få uppmärksamhet av sina föräldrar.

          Du behöver absolut inte göra likadant. Hemma hos oss är vi vuxna ledare av flocken och barnen lär sig av oss. Vi är konsekventa och handlingar får rimliga konsekvenser. Det hjälper tex inte att vråla, då får man ingen hjälp. Men om man ber om hjälp så får man alltid hjälp osv. Men om barnet skriker kan vi tex säga att jag kommer lyssna på dig när du har slutat skrika. Och då tystnar de ganska snart och berättar varför de är arga istället, och så löser vi det tillsammans. Vi anses vara rätt fyrkantiga och ”hårda” tror jag om jag jämför med vännernas mer fria uppfostran. Men nu när barnen börjar skolan så märks det väldigt tydligt i vilka familjer som barnen fått bestämma och i vilka familjer barnen blivit ledda, och jag är oerhört glad att vi haft vår strategi från start och vi kommer fortsätta med den. Barnen får givetvis komma med förslag på saker eller bestämma vissa saker, men det är vi vuxna som bestämmer i det stora hela och det är vi som sätter ramarna.

            Vad fint. Jag vill vara så och är själv uppfostrad så men börjar bli så nervös att jag inte ska klara det när allt kommer till krita… att jag liksom ska göra ”fel” så att mitt barn blir ett sånt där barn som får andra att titta och tänka ”men gud… har ingen nånsin sagt nej till den där ungen”. Jag har aldrig oroat mig eller ens tänkt på det här tidigare men nu sitter man här med sin älskade lilla bebis och då kom det plötsligt ?

          Styra och ställa ska inget barn göra dock…

    Ska på arbetsintervju för en lärartjänst. Min första. Hur ska jag se ut? Är det för mycket att ha eyeliner? Vad är bra att säga/undvika att säga? Tänker på tex saker om jag får frågan om jag kan släppa jobbet när jag kommer hem osv. Tips helt enkelt vill jag ha!

      Fokusera på vilka frågor DU vill ställa arbetsgivaren. Vad är viktigt för dig att veta? Hur ser det ut med utvecklingsarbeten? Samarbete inom ämneskategorier? Ikt utveckling? Jag hade jeans, t-shirt kavaj och stövletter. Lätt sminkad. Min första intervju där jag inte hade så mycket erfarenhet berättade jag lite om hur jag tänker kring undervisning och kopplade de till vetenskapliga teorier som är ”inne”. Tror inte du kommer få frågan om du kan släppa jobbet när du kommer hem eftersom du som lärare förväntas arbeta dina förtroende timmar hemma. På svaghet (om du får sen frågan) kan du ju säga att du saknar erfarenhet men att du är har ett driv att lära dig och utvecklas som lärare, att vara lärare innebär ju att man hela tiden utvecklas och aldrig blir färdig. Var dig själv och se det mest som ett samtal mellan dig och en potentiell arbetsgivare!

    Nån annan som handlar kläder i ”billiga” affärer såsom New Yorker och Lager 157 och skäms lite lätt över det men kan liksom inte låta bli att gå dit och fynda billiga kläder? Obs har man inget val än att handla ”billigt” så är det ju så, jag menar mer ni andra som har råd men gillar känslan av att fynda billiga kläder.

      Jag skäms när jag ibland hittar kläder på Lidl, ICA Maxi eller rusta… kollar alltid lite runt så ingen ser att jag står där o kollar kläder. Tycker det är riktigt pinsamt, men är väldigt nöjd med de billiga kläderna haha

        Haha, ja Lidl & Rusta blir lite värre på nåt sätt eftersom det ändå är i en matbutik/övrig billigbutik. Dumt att man skäms ju, men är bara så :p

          Va? Jag skäms inte alls! Mina träningskläder är från Coop, 20 kr styck, jag är skitnöjd!

      Har inget emot sånt. Jag åker väl liksom inte till såna ställen för att shoppa kläder, men går jag förbi något snyggt på typ Lidl eller maxi tänker jag inte låta bli bara för att de kommer därifrån.

      Jag har på mig byxor från Lager 157 just nu. Jättebra vardagsbyxor för 150:- Varför inte?

        Nej Lager 157 har faktiskt bra kvalitet med tanke på priset.

      Hade skämts om jag köpte kläder på typ rusta och ica maxi, tyckte typ det var lite pinsamt bara att köpa strumpor på ica häromveckan. Så töntigt egentligen?

        Fast nu skämtar du? Om inte, tänk om.

          Skämtar inte. Och jag är medveten om att jag ska tänka om. Säger ju att det är töntigt.

      Varför ska man skämmas?

      Folk åker ju tiotals mil för att få shoppa på exklusiva Ullared, hur är det sämre att råka hitta ngt man gillar när man köper mat?

      Lidl för övrigt är jäkligt underskattad. Försöker handla där så mycket det går, men man kan inte få allt. :/

      Får panik på sådana butiker. Massproduktion till dålig kvalitet.

      Jag handlar skitmycket kläder på Galne Gunnar förr i tiden. Men jag håller inte med om konceptet- hela vitsen med Zara/H&M/Fast fashion är ju att göra mode tillgängligt för lägre pris. Om man inte har som princip att bara köpa etiskt närproducerat miljövänligt så gäller devisen ju lägre desto bättre – fynda på!

        *handlade. Tror inte det finns längre. Men jävlar vad härligt det var med blandningen av konserver och ett restlager av båtringade toppar!

    Ska jag köpa en blazer eller trenchcoat som vårjacka?

      Blazer!!

      Trenchcoat, går aldrig ur mode, ger smickrande figur och funkar både till formella och avslappnade tillställningar, över klänning/kjol och byxor, till klackar och finare sneakers. Blazer ser lite väl maskulint och ”fyrkantigt” ut. Coolt men osmickrande.

    Ett råd, jag har en vän som ofta klagar på att andra vänner inte har med sig ”rätt” gåvor till hennes tillställningar. Det är trist som fan att lyssna på och gör att jag helst inte vill gå hem till hennes för att jag vet att hon kommer att döma min gåva om jag om jag inte tar med något extremt överdådigt. Så var inte som min kompis.

      Varför har hon tillställningar? Och varför bjuder hon in folk? Hon låter inte som en rolig person rent spontant…. Eller är hennes vänner snåla ?

        Känns som att ni tar det lite för seriöst, jag skrev ju att det här är något vi skrattar åt och ingenstans skrev jag att någon tog illa upp utan frågade om ni hade gjort det. Vi blev mer förvånade, men skrattade åt vår egen reaktion sen. Hon har själv sagt att de inte ens behöver ta med något bara de kommer och det är mer jag som tänker att de kunde tagit med något annat. Inga onda känslor alltså

          Det är en kul grej att diskutera tycker jag.

            Nej du tycker om att dra förhastade slutsatser så du kan ha en jobbig diskussion och tjafsa.

              Du förstår att alla inlägg från anonym inte är från samma person va?

      Men gud, de kommer aldrig få veta det, och ingen annan heller. Det är liksom något som jag och hon håller mellan oss, hon har inte ens sagt något till sin man och skulle aldrig göra det. Man har liksom rätt att tänka vad man vill så länge man inte säger något.

        Kan dock känns att det hade varit trevligt om ni pratade om det högt, så kunde vi andra undvika snobbar som er.

        Tänk om hon läser ÖS

          Min tanke också ? kanske inte är jättemånga som gick på middag med åtta personer under påsk, som tog med sig en blomma från Hornbach inslagen i deras papper! Dessutom vet vi att gästerna var från mannens sida och att värdinnans syster var med på middagen ?

            Burn!?

      Åh gud har en exakt likadan vän!!!! Kanske samma ? hon har seriöst tagit upp det med sin vän om vad som är ok att ge bort och inte ok, vilken prisklass som förväntas osv osv. Vem FAN vill bli bjuden på middag dit nu?!?

        Eller hur, jag skulle inte ens komma på att diskutera / bedöma vad mina gäster har med sig!

    Vadå, hon med barn? Eller tror folk det? Har inte läst hennes blogg på evigheter nu, jag läste varje dag förut.

      Folk har hållt på och gissat på det i ett år… Inget tyder på det hos SB dock.

        Det är väl ändå ganska mycket som tyder på det? Hon har slutat dricka alkohol var och varannan dag, hon har sagt att hon bara är sugen på enkla smaker just nu, hon har bytt klädstil från tajt till pösiga kläder, lägger knappt upp bilder där man ser hennes figur längre, gömmer magen bakom böcker/armar/filtar/jackor. ?‍♀️

    Hur går det för er två tjejer som brukar skriva här om dejt med killen som ni gillar? En kallade sig typ ”praktikant söker kille” och den andra tjejen minns jag inte vad hon kallade sig men brukade uppdatera oss hur det gick! Så hur går det nu för er??

      Heeej ? vi har träffats i sex veckor nu, har väl fortfarande inte sagt att vi är tillsammans men har träffat varandras kompisgäng och har varit på dubbeldejt ?

      Det känns bra när vi ses men blir så paranoid när vi inte ses, och när han inte svarar på ett tag men fattar ju samtidigt att han är en vuxen man med ett chefsjobb. Så jag försöker att gå på att han alltid skriver godmorgon, godnatt, frågar hur min dag varit och att det känns väldigt bra när vi ses ?

    Alla som inte suttit i ett toppmöte med John kerry, hur kan ni skriva här med så mkt attityd?? Fattar inte

      ??

      Huh?

        En i vår regering har det ❤️ inte många som har.. De borde inte ha samma attityd.

          Och? Väldigt få lär ha gjort nåt liknande, får de inte ha åsikter eller vad? Är inte så jävla imponerad av det heller tbh…

    Fokusera på vilka frågor DU vill ställa arbetsgivaren. Vad är viktigt för dig att veta? Hur ser det ut med utvecklingsarbeten? Samarbete inom ämneskategorier? Ikt utveckling? Jag hade jeans, t-shirt kavaj och stövletter. Lätt sminkad. Min första intervju där jag inte hade så mycket erfarenhet berättade jag lite om hur jag tänker kring undervisning och kopplade de till vetenskapliga teorier som är ”inne”. Tror inte du kommer få frågan om du kan släppa jobbet när du kommer hem eftersom du som lärare förväntas arbeta dina förtroende timmar hemma. På svaghet (om du får sen frågan) kan du ju säga att du saknar erfarenhet men att du är har ett driv att lära dig och utvecklas som lärare, att vara lärare innebär ju att man hela tiden utvecklas och aldrig blir färdig. Var dig själv och se det mest som ett samtal mellan dig och en potentiell arbetsgivare!

      Hamnade fel! Ops

    Sitter och googlar på Windows 7 och blir så nostalgisk! Interface:t på t.ex. Word med gradienterna såg så mycket trevligare ut än dagens avskalade tema. Jag sörjer också att de har tagit bort Movie Maker. Nu är det väl integrerat i något videoredigeringsverktyg med ”smarta” effekter, lika hopplöst som iMovie.

    Alltså peg och Filip. Jag tycker så jäkla synd om honom. Det här skulle ju vara hans time to shine, och det som shinar är Pegs psykiska ohälsa kring lets dance. Jag förstår att hon tycker det är jobbigt, jag hade nog faktiskt också tyckt det. MEN. Hon uttalar sig ju var och varannan dag om detta, säger att folk är oroliga för henne, att det nästan förstör hennes liv osv. Jag tycker nästan det känns som känslomässig utpressning och att hon inte klarar av att vara den i paret som för en gångs skull får stå bredvid. Nä, VÄLDIGT märkligt detta, vad tycker ni?

      Håller med. Verkat vara typiskt borderline-beteende.

      Verkligen!! Hon hade kunnat inaktivera Instagram och väntat till programmet var över? Måste vara jobbigt för henne men också sjuuukt jobbigt för honom och hans danspartner?

        Ja! Jag tycker så synd om honom i alla intervjuer där han måste svara på frågor om hennes beteende och deras relation. Jag tycker liksom inte det är schysst mot honom. Som sagt så förstår jag att det måste vara skitjobbigt, men varför känner hon att hela Sverige måste veta det? Jättebra att säga ifrån, men nu när hon gjort det 10 gånger kan hon väl ta det lite lugnt eller?

      Håller också med. Tyvärr blir ju varje åsikt omvandlat till ”HAT”.

      Vad beträffar Lets Dance blir det alltid rykten, och inte för det kanske är en tröst för henne, så är hon inte ensam om att bli utsatt för spekulationer. Problemet är att hon så inte är skapt för att kunna hantera det. Bräcklig som jag vet inte vad.

        Fast vadå åsikt? Hon har jämförts med den där andra tjejen tusen gånger, folk har spekulerat i hennes förhållande, psykiska mående. Är det ens något att ha åsikter om? Verkligen inte, låt henne vara.

          Ja, hon är liksom inte den första offentliga personen som blir det.

      Är det inte lite ironiskt på nåt sätt att Penny stod Filips danspartner sååå nära förra året? Typ nya BFF:s som möttes ute på Pennys landställe osv osv. Och nu påstådd ”bedragare” till Filip. Heh

      Tycker absolut inte det ska läggas på henne, utan dels på alla elaka människor som skriver oförskämda kommentarer till henne och dels kunde både F och L vara tydliga med att de står på P sida, ryta ifrån att folk ska sluta kommentera för det förstör för alla.

        Självklart är det vidrigt med alla kommentarer. Men hennes sambo borde väl vara högre prio för henne än vad Sune skriver på IG? Hon borde sätta hans lycka, framgång och karriär först, och just nu tycker jag bara hon totalt stjäl all hans tid i rampljuset (som stackarn väl aldrig mer lär vilja komma tillbaka till)

      Tycker hon kan låta honom ha kul och njuta. Hon kan väl logga ut så länge och prata med kompisar, familj eller psykolog om det behövs.

      Håller med! Jag har knappt förstått vad som gjort att hon mår dåligt? Har folk på Internet skrivit att Filip passar bättre ihop med sin danspartner och att de är ett finare par än Filip och peg? Nu vet jag ju inte hur det är att få massa såna kommentarer mot sig men tänker ändå att är man på en stabil plats bryr man sig väl inte så mycket vad andra tycker? Om man är trygg i sig själv och med sin partner?

        Det är så uppenbart att folk bara vill vara elaka mot p (pga avundsjuka?) eftersom p o l är väldigt lika men om något ser ju p bättre ut naturligt, bättre hy osv, så att folk skriver elakheter beror ju bara på att de vill förstöra, vara elaka och taskiga pga att de vet att p är känslig. Det är tyvärr den anledningen vissa har att vara elaka, att de vill se andra ledsna och att de vet att deras elaka kommentarer ger den effekten.

    Berätta om ert pinsammaste minne

      Inte så länge sen. Jag skulle ha redovisning på teams (tror jag det var) med 28 andra. Iallafall så satt jag och vänta på att mötet skulle börja och kikade runt lite och skrev BAJSEMMA någonstans, tänkte inte mer på det och sen när mötet började stod det BAJSEMMA på min ruta…satt då och redovisade två timmar med det namnet.

        Hahaha ?

        Vad är det för obskyr webbsida där du har Bajsemma som ditt nick?

      Handlade med min syrra. När vi var vid äggen i affären så kom jag på att vi skulle köpa just ägg, så jag skrek ”ägg!!!!” Samtidigt som jag råkade titta på och få ögonkontakt med en äldre man i affären. Han trodde jag skrek ägg till han.. haha.
      Inte så pinsamt men det var ganska kul, kanske man behövde vara där för att förstå det roliga

        Påminmer om snubben som utbrast (till sin fru) ”juste, vi behöver köpa nan-bröd” efter att ha sett en indier i butiken xD

          Hahahah

          ?

          NANI !??

        Till honom.

          Ääääöööö jag kommer från en plats där grammatiken i dialekten är lite annorlunda från skrift. Det smittas ibland över när jag skriver.

            Ok vad bra, då vet du om det och kan jobba med det ?

      Hade zoommöte med min grupp och glömde bort att jag delade skärm. Så jag tog upp en chatt för att skriva en rätt elak sak om en tjej i gruppen som pratade just då. Tänkte bara inte på att hon såg allting ??‍♀️

        Nääää men fy va jobbigt!! Lider med dig på den asså

          Inte henne det är synd om…

            Nej det håller jag med om, men känner hur riktigt skämmigt det är.

              Jo sant.

        Varför skriver man ens elakt om andra? Fattar inte. Sitter ni seriöst med era vänner och pratar elakt skit om folk?

          En del människor lämnar aldrig högstadiet.

            Som om du aldrig säger elaka saker om folk? Lol

              Nej, jag brukar akta mig väldigt mycket när det gäller att säga elaka saker om andra människor. Det är bättre att hålla tyst med sånt som kan uppfattas som elakt. Förstår dock att det är över ditt huvud. Nu var jag dock lite syrlig mot dig som du kanske märker.

                Ja nu föll det.. Glorian ramlade av. Attans.

                  Znark.

              Nä jag gör faktiskt inte det. Jag kan säga något till min mamma eller syster, men att snacka skit om andra tjejer till mina kompisar? Aldrig… och än mindre att snacka skit om någon som har en presentation. Kvinnor som du är blä.

                Tjejer som är hemska då? Som mobbar eller trycker ner andra?

              Har aldrig talat illa om någon i online-spel, medan andra (vuxna) verkligen går helt loss på andra medspelare.

          Nej jag vet att det var elakt. Men det var ett grupparbete o skolan och tjejen jag skrev om var fruktansvärt svår att jobba med.

          Ja det gör jag. Men folk som är dumma i huvet enligt oss. Som är lata och förstör för andra på jobbet t.ex. Inte att ”Lisa har ful jacka” etc…

      Skickat kärleksbrev när jag visste det var förgäves. Var inte ute efter en relation men det var lättare att bränna bron än att gå och tänka på det.

      Jag jobbar som frisör och det var rätt tyst i salongen medan jag gjorde mina slingor, helt plötsligt släpper jag en prutt. Den hördes. Vi fick ögonkontakt och jag började i stressen blåsa med fönen. Få ångest bara jag tänker på det.

    Fyfan. Precis insett att jag måste lämna mitt förhållande då han pratar med andra. Vi har ett barn ihop som inte ens är ett år och mår mest dåligt pga det – stackars unge med en sån pappa och stackars mig för att inte få ha min unge dygnet runt så småningom ?

      Vad menar du med ”prata med andra”? Är det en omskrivning för ligga?

        Chattar????

      Lider med dig, vilken jättetuff situation ❤️

      Hände mig också. Som tur var så var exet inte intresserad av våra två barn så de bodde hos mig på heltid. Idag är hon bitter och fattig medan jag blev rik och lycklig. Karma is a bitch …

    Pratar eller ”pratar”?

      Som svar till ”S”

    Finns det parkering nära blommorna på Hötorget?

      Ja det finns ett parkeringshus där! Om du vet vart bion ligger så tänk att du står med näsan mot bion. Bakom dig har du torget. Bakom torget ligger en nergång till parkeringshuset. Exakt hur du kommer in dit med bilen är jag osäker på men det går säkert att se på kartor eller liknande

        Man svänger in från Sveavägen, in mellan Konserthuset och sista hötorgsskrapan. Brukar rätt ofta gå att hitta gatuparkering på andra sidan Sveavägen kring Oxtorgsgatan också.

          Ta reda på vad det kostar.

      Parkeringsgarage under Filmstaden

      Tack hörni!

      Kommer aldrig glömma när jag & min kille inte hittade vägen ner till parkeringsgaraget (han hade parkerat men glömt vägen) så vi blev jätteosams och fick knata hela bilvägen ner till bilen!!

        Hahahha har varit med o EXAKT SAMMA!! Fick haffa en securitas på segway som kunde guide oss vidare rätt. Faktiskt en sinnessjukt otydlig parkeringsplats ??‍♀️

      Jag brukar ful-parkera utanför godisbutiken och göra snabb blomm-inhandling

    Hur många är ni som inte har några problem alls med att hålla er ifrån till exempel skräpmat eller sötsaker i mängder? Alltså som helt har kontroll över vad ni äter, och äter det ni vill då och då men inte har några problem med att stå emot. Ni som inte har kontroll behöver inte svara.

      Vad är frågan egentligen? Ja, jag har kontroll över vad jag äter. Gillar inte snabbmat typ burgare från McDonalds, gillar inte söta drycker och äter sällan godis. Lite mörk choklad någon kväll i veckan. Det enda jag har svårt att stå emot är om det finns kakor eller bakverk hemma så det köper jag helt enkelt inte hem.

        Varför äter du inte bakverk? You’re missing out!

          Men snälla, personen kanske äter det ibland, behöver inte betyda att hen ALDRIG äter det. Snarare sjukt att alltid ha bakverk hemma som man går runt och äter på dagarna i ända.

          Jag äter bakverk på konditori so I’m not missing out.

      Jag har inga problem alls. Jag älskar choklad mer än livet men kan stå framför ett dessertbord utan att vilja ta en enda bit. Blir helt enkelt inte sugen och om jag blir det ignorerar jag bara det sen går det över. Vill jag äta gör jag det också, men då är det ”riktiga sötsaker” varannan månad kanske. Annars äter jag sött varje dag men bara nyttigare sötsaker, typ dadlar och proteinbars med lågt sockerinnehåll. Man kan äta allt med måtta bara man inte går över sitt kaloribehov.

      Gick ner 15 kilo för många år sedan och har hållt vikten och lärt mig att disciplin är nyckeln till allt. Man måste helt enkelt välja bort saker men inte alltid, men det ska vara ett eget val, att inte ha kontroll över vad man äter låter ju helt sjukt? Hade man sagt att man inte har kontroll över sitt drickande hade man klassats som alkoholist. Så har man såna problem bör man söka hjälp.

      För mig är det inte så svårt. Liksom, en lördag så kan jag unna mig McD eller något annat, läsk och godis men när helgen är slut så är det vanliga rutiner som gäller igen.

      Jag äter riktig skräpmat och sötsaker var tredje månad. Annars äter jag typ stevia godis och glass utan socker. Aldrig mått bättre. Ja, jag kontrollerar allt, men kommer sötsuget så är det inte som att jag vill ha onyttigt godis utan jag vill ju ha det nyttiga för att jag vet att det är gott och tillåtet och det gör mig inget dåligt.

      1. Har ingen bil så kan inte köpa snabbmat (kan inte beställa online heller bor långt bort).
      2. Jag köper inte hem det för jag vet att jag inte kan ”behärska”. Så vill jag ha chips köper jag en såndär liten påse för har jag en stor påse eller 7 så kommer jag äta chips till frukost lunch och middag typ.
      Så har typ nolltolerans för gottis i hemmet men köper givetvis chips och choklad när det faller mig in men i mindre doser för jag kan inte bara äta en bit.

        Exakt samma med mig! Det enda som gäller är att inte köpa hem nåt bara. Och vad det gäller snabbmat så har jag olika frysta snabblagade rätter (typ pyttipanna, vårrullar, dumplings) i frysen som jag kan ta om jag behöver käka nåt direkt. Istället för att gå och köpa en pizza tex.

      För mig är det liksom som att stå emot vilken impuls som helst. Typ om man ser någon på stan med jättelångt glansigt hår och impulsen poppar upp att man vill känna på håret. Det gör man ju så klart inte, för att det vore supercreepy. Ibland dyker impulsen upp att jag typ vill äta åtta kanelbullar i stället för middag, men det är liksom ”lika lätt” att stå emot.

      Men shit vad dåligt förklarat det här blev, det lät ju så bra i mitt huvud, haha. Sorry

        ????????

      Har inga problem alls. Jag äter bara bra och enligt mig god mat. Inget behov av sötsaker. Tårtor och bakelser är det värsta jag vet. Jag älskar att äta olika grönsaks-stavar som snacks. Tycker jag mår så illa efter jag ätit dåligt.

      Jag är för snål. Så fort jag ser prislappen på 5kr för en hundra gram går jag vidare.

    Jag har köpt ett tyngdtäcke (7kg till 52kg) och upplever att jag sover sämre av täcket. Vaknar typ av att jag vill vända på mig.

    Ni som har tyngdtäcke, hur lång tid tog det för er att vänja er? Hur känns det för er?

      Tror det tog en vecka, kanske två. Nu älskar jag mitt täcke och kan typ inte sova utan! Enda nackdelen med tyngdtäcke, enligt mig, är att det är jobbigt att bädda och byta sängkläder, samt att det är liiite svårare att komma upp ur sängen om man har jättemycket träningsvärk 😛

      Jag vande mig snabbt, köpte först 7kg som jag tyckte var för lätt så fick bli ett 9kg sen. Behövde ingen invänjning alls,är nog en smaksak och passar kanske inte alla.

      Testade också det & behövde vända på mig. Kändes som att det hämmade cirkulationen eller något, men orkade inte sätta i täcket i påslakanet en dag och har sovit så sedan dess. ?

      Väger ca 70 kg, har ett 11 kg täcke. Vet att det är ”för mycket” har haft 7 kgoch 9 kg men har inte kännt ”effekten” fören jag började med 11 kg täcket.

      Har ett 11 kg täcke vilket är lite för tungt om man ska gå enligt rekommendationerna, men det är det bästa jag någonsin köpt. Första tre nätterna var jobbiga för det gjorde ont i ryggen av den extra tyngden, men nu 2 år senare har man vant sig och det bästa jag vet är att krypa in under täcket.

      Nackdelarna är som någon skrev här ovan att det är svårt att byta påslakan och bädda samt att när man har träningsvärk kan det var extra svårt att kliva ut ur sängen 🙂 Sen kan jag också tycka att under vintern så är tyngdtäcket något för svalt (sover alltid i ett kallt rum), men för mig väger fördelarna helt klart upp nackdelarna 🙂

    Hat köpt ett gäng produkter från The Ordinary som en hudrutin. Ska bli kul att testa, har aldrig haft en rutin utöver typ fukt och spf tidigare. Nu vill jag få mer lyster och få bättre återfuktning.

      Vad köpte du får något? The Ordinary är bra för det mesta, rekommenderar deras Niacinamide och Buffet-serum.

      Enligt SVTs skönhetsserie är Nivea blåburk bäst i test ?

    Min man ligger för döden i en obotlig sjukdom. Det har varit en långdragen resa och nu börjar den lida mot sitt slut. Mitt problem är att jag sedan en tid tillbaka inte känner några kärlekskänslor för honom. Utan älskar honom som en familjemedlem precis som min mor eller bror. Detta har lett till att jag fått upp ögonen för en kollega på jobbet. Gör jag fel som suktar och drömmer? Kommer jag ångra mig sen? Jag vill verkligen hitta någon som har varit i en någorlunda lik situation då detta direkt inte är något man lyfter med släkten på helgmiddagen..

    Snälla hjälp mig! Jag går sönder av att inte ventilera med någon!

      Åh beklagar! Men jag förstår dig. Du kan inte styra över dina känslor, följ ditt ?

      Det är så mänskligt. Du behöver absolut inte skämmas. Gör det mest värdiga den tid som är kvar, men sen behöver du få leva.

      Jag kan inte relatera till din situation men kan dela en sak från min familj. Min ingifta moster gick bort efter att ha kämpat många år mot cancer. Grejen är att min morbror redan börjat involvera sig med en nära vän till familjen. Kan inte döma honom för det för det går inte att sätta sig in i hans situation, MEN kommer aldrig förlåta honom för han skötte det så osnyggt så min moster visste. På sin dödsbädd sa hon till en annan släkting att det kändes som den där vännen tog hennes familj ifrån henne. ? Skulle så önska att hon i all dödsångest slapp uppleva det.

      Mitt enda råd att om han inte har länge kvar, vänta. Självklart ska du prioritera digsjälv och det är inget fel med att ha drömmar men det kommer komma en tid för det också.

      Du gör fel. Förstår att det inte är det du vill höra men det är verkligen egoistiskt att bete sig så som du gör.

      Ibland tänker jag att jag är värd det, efter att i så många år försakat det jag vill på grund av hans sjukdom, samtidigt känns det så galet då jag utifrån sett borde sörja mer än någonsin och älska honom tills döden skiljer oss åt. Bearbetningen har ju för mig börjar för flera år sedan då vi vetat att han ska dö. Och med tanke på att han idag är mer eller mindre en grönsak är han på ett sätt inte den man jag en gång delat mitt liv med och älskat. Jag tycker det känns hemskt, men samtidigt mor jag som bäst när jag är på jobbet, vilket jag går till för att få några få timmar från hemmet. Och jo, det är klart att det är ett plus att jag jobbar med den tidigare nämnda kollegan.

        Jag är alltså samma som ts /Q

        Jag tycker att du bara ska känna efter helt själv. Detta har ingen annan med att göra, och du har säkert som du skrev försakat mycket redan. Har du chans att vara lite lycklig så ta den. Om du känner att du kanske ångrar dig så fundera på varför och bearbeta det. Det är som sagt bara mellan dig och ditt hjärta tycker jag. Kanske boka 1-2 sessioner med en terapeut för att bolla lite? Lycka till och allt gott!

      Jag var i en liknande situation. Min pojkvän var väldigt sjuk under många år. Att vara tillsammans med någon som är så pass sjuk, där man får ge avkall på alla sina egna behov under en väldigt lång tid (6 år) är inte lätt. Det blir ju inte en jämbördig kärleksrelation och mina känslor liksom dina gick över till mer av en familjemedlem än att vara kär. Jag gjorde slut med honom ca 1 år innan han dog. Dels för att jag inte kände det jag borde känna för att vara tillsammans, dels för att öht klara av hans död behövde jag avskärma mig. Jag fanns dock hos honom lika mycket som tidigare, hjälpte, ställde upp, besökte honom 2-3 ggr/vecka, men som en vän.

      Jag tror helt enkelt inte det går att förstå om man inte varit med om det själv och det finns inget rätt och fel. Du gör det som du behöver för att klara av situationen, för det är inte lätt. Om du behöver någon annan för att hantera hans död, så gör det du behöver för att ta dig genom det.

      Ni som säger att det är egoistiskt, jag hoppas att ni aldrig behöver vara i den situationen själva.

    I ett tidigare ÖS skrev jag om att jag hade svårt att knyta an till män samt svårt för intimitet. Jag upplever dock att jag börjar göra små framsteg på den fronten. Jag läser erotisk litteratur och den får mig att förstå att jag i vilket fall inte är asexuell gentemot det manliga släktet. Jag har också träffat en kille, vi har inte direkt legat och jag vet inte om vi kommer göra det heller men det kan finnas något där och jag ser fram emot att se vart allting leder.

    Jag tror en viktig del i detta är att ta allting i min egen takt samt att befria mig från osunda ideal och normer kring sex som indirekt kan vara en konsekvens av pornografins inflytande på vår kultur. Hatar porren mer och mer för var dag som går, den bryter verkligen ned oss inifrån.

      Heja! Steg för steg!

    Ibland önskar jag verkligen att jag kom från ett annat land där människor inte dömer så hårt om hur man lever och hur man bor. Svenskar är verkligen ett extremt dömande folk.

      Aldrig hört talas om mellanöstern?

        Önskar jag kom från Italien eller Indien. Ingen som gnäller om du bor hemma och behandlar dig som skit för det.

          Nä men de kanske dömer annat… Inget land är perfekt.

          Ingen behandlar dig som skit för att du bor hemma som vuxen i Sverige. Däremot kanske du upplever det eftersom du någonstans känner att det är utanför normen.
          Att leva hemma tills man gifter sig är vanligt i stora delar av världen. Det är inte odelat positivt. Det hämmar människors utveckling, mognad och gör dom mindre självständiga.

            Jaså? Det var det dummaste jag någonsin har hört. Välkommen fördomar.

              Jaså? Jag kommer från Grekland. Där är det mycket vanligt att man bor hemma tills man gifter sig. Att en ung vuxen flyttar hemifrån (såvida man inte måste pga studier) betraktas som märkligt. Det kostar ju bara onödiga pengar. Kommer man inte överens i familjen?!?!
              Så är det i stora delar av Europa. I stort sett hela Mellanöstern och i Asien.
              Ett tips: Uttala dig inte om sånt du inte vet något om bara för att det låter som att du har fin ”värdegrund”.

                Sen är ju också grekiska män ena riktiga morsgrisar.

              Oj, då har du inte hört mycket.

          Ja de är sååå toleranta där ?

          I Italien riskerar du att bli behandlad som skit om du är gay. Och i Indien har dom kastsystemet, det hade du inte gillat, tro mig.

            Alltså det är inte som att alla som är gay har det svårt i Italien. Jag har bott i Italien i många år, känner många homosexuella. De är accepterade av de flesta och av alla åldrar numera. Det är vissa obildade människor bara som stör sig, precis som i Sverige.

      OJJJJ, tro mig, Sverige är nog ett av de mest toleranta länderna.

        Ja alltså det är 100% sjukt att man tror att det är mer tolerant i andra länder än i Sverige, alltså KOM IGEN ?

          Det är ju olika saker. I Sverige måste man vara vänsterorienterad och för invandring och hbtq, annars blir man kallad nazist typ.
          Utomlands kan det vara mer konservativa åsikter.

            Fast just hbtq blir ganska ordentligt förtryckta i mer konservativa länder, vilket gör de platserna överlag sämre pga lägre intolerans.

      Hahaha, nej. Alla länder jag bott i utanför Sverige har varit mer dömande och intoleranta mot alternativa livsstilar.

      Den här glorifieringen av andra länder och utpekandet av Sverige som sämsta landet någonsin. Ni som tänker så har helt uppenbart inte varit med om mycket.

      Jag bodde hemma tills jag var 27 och folk runt omkring mig blev typ glada när de fick veta det då de tyckte det var så kul att jag hade en så bra relation med min familj och att vi trivdes så bra ihop. Aldrig skämts över det.

        Varför bodde du hemma tills du var 27?

          Ska väl inte du lägga dig i? Eller?

            Förvånas aldrig hur människor här på ös är så socialt kompetenta.

            Värst vad du är trevlig!

        Jag är många år äldre än du och bor hemma för att jag sparar pengar så jag har råd att flytta. Kompisen slänger fina gliringar om man säger så.

          Äsch kompisen slänger bara gliringar för att du snart sitter i en bostadsrätt ☝?

            Det kanske kompisen också gör dock?

      Flyttade utomlands inom EU när jag var runt 20. Nu 10 år senare så kan jag absolut hålla med dig, svenskar är väldigt medvetna om miljö etc men är väldigt påtagligt i just detta forum att minsta lilla blir en otroligt stor grej. Känner att jag missed the memo och att mycket av resten av internet-forum är mer open minded än svenska.

    Vad röstade ni på i ert första val?
    Eftersom politik inte får diskuteras så är det lika bra att låta bli att skriva varför eller ifrågasätta någon annans val.
    Jag röstade på sossarna i mitt första val.

      SD

      V

      Moderaterna

      Moderaterna. I alla val jag fått rösta i dessutom.

      Vänsterpartiet. Och alla val sen dess.

      Feministiskt Initiativ. Vänsterpartiet till riksdagen i valet efter. Och det kommer bli V nästa år.

        …..

        Vänsterhänt: ❤️❤️❤️

        Trots att deras ungdomsförbund vill införa kommunism i Sverige?

          Röstar varken på V eller SD men dessa ytterkantspartier är ju stora bland förstagångsväljare ?

            Var medlem i Ung Vänster under hela mina tonår. Snart dags för mitt tredje val och jag har ingen plan på att sluta rösta på dem.

            ”Ytterkant” hahaha. Är snart 40 och röstar fortfarande V.

      Första gången jag röstade? Hmm…Mp, har jag för mig. Minns faktiskt inte. MP eller kanske V.

      Moderaterna och kommer rösta på dom igen nästa år.

      Liberalerna 2014.

      moderaterna ?

    Är det nån som inte tycker att det är uppenbart att draken är Johanna N?! Har ju varit glasklart sen typ första avsnittet och det står tom på Johannas Wikipediasida att hon varit draken i Masked Singer… tror ni att ”juryn” spelar att de är osäkra? Tycker typ det börjar bli löjligt.

      Ja det är självklart juryn ”spelar tröga” för att det ska bli mer spännande.

      Programmet hade nog fått en bättre mystik kring det ifall det inte var förinspelat, för uppenbarligen har det ju läckt ut information som ska vara hemlig, typ att JN är med som draken. Tycker också förresten att det är uppenbart men allt för att hålla ”spänningen” levande i ett förinspelat program!

        Jag tycker att det är skrattretande att Pernilla W sitter där och rabblar namn som om hon inte gjort annat i hela sitt liv.
        När hon i vanliga fall inte vet att äpple heter äpple.

    Söker tips på bra budgetsmink! Behöver läppstift och rouge men har inte råd med något ”dyrare” ?

      W7 är bra. Älskar även wetn wild.

      IsaDora om det passar priserna du är ute efter!

      Älskar dermosils produkter

    Läste om Peg Parnevik på Aftonbladet och hennes raseri om att Lets Dance har förstört hennes liv. Hon är verkligen inte frisk.

      Men sluta sparka på någon som redan mår dåligt. Det kan inte vara lätt att ha tusentals åsikter om en och ens utseende, förhållande och gud vet vad ett klick ifrån en.

        Vad nämnde jag hennes utseende? Jag tycker hon beter sig extremt omoget och banalt för att vara en vuxen kvinna.

          Inte du, men du säger ju att ”hon verkligen inte är frisk”. Det finns ingen anledning att säga så om man inte är ute efter att såra. Skippa det

            Hon är ju inte det. Märker du inte det själv? En normal person beter sig inte som hon gör. Hade det gällt Isabella Löwengrip hade hon blivit sågad totalt så var ingen hycklare.

        Internet kommenterar inte min relation, mitt utseende eller mina problem. Vet du varför? Jag bjuder inte in till det.

          Ja du bara för att man får göra något betyder inte det att man bör göra det

    Är det någon som testat GI-boxen? Fryst mat hemlevererat? Gott? Vidrigt?

    Moderaterna

      ?

    Finns det något sätt att höja värdet på nyproduktion innan försäljning? Alltså lägenheten är ett år gammal och en typisk nyprod, undrar om det finns något jag kan göra för att den ska sticka ut lite och öka värdet på den?

      En vas med tulpaner på köksbordet.

      Ett fat med citroner på köksbordet.

        ?

      Inglasning av balkong höjer tydligen värdet rätt bra

      För att sticka ut kan du vända lägenheten ut-och-in.

      Målade väggar gör mycket!

      De som letar efter liknande lägenheter har förmodligen rätt bra koll på prisläget och tittar säkerligen på fler liknande objekt. Det som får någon att buda lite extra är ju att just den här lägenheten är lite extra och att de verkligen vill bo just där. Finns det något som är extra bra med just din lägenhet? Ligger den tex högt upp och har fin utsikt så se till att verkligen maxa det, inget som täcker för fönsterna och se till att folk verkligen leds till utsikten (alltså minska andra intryck). Har den en balkong med kvällssol så inred balkongen som ett litet rum där man vill sitta just på kvällen, typ filtar på stolarna, ljuslykta etc. Mycket ljus är också bra, kan vara det som gör att någon tycker att just denna lägenhet känns ljusare och rymligare än andra, köp extra lampor ifall du inte har så många ljuskällor. Sen är det ju alltid bra att satsa på ett bra första intryck, se till att hallen är riktigt fräsch och snygg (beror på storlek hur mycket du kan göra) och kolla också av utanför huset innan visningarna (typ att det inte står en burk med fimpar utanför ytterdörren) och att trappuppgången är fräsch.

    Någon som vet hur flat earthers förklarar att solen är uppe i en viss del av jorden och nere någon annanstans?

      Tro behöver inga förklaringar. På samma sätt som vissa inte behöver bevis för att Jesus gick på vattnet.

        Men ändå, de har ju förklaringar till allt från solförmörkelse och tidvatten. Hade varit intressant att veta.

          För exempelvis dinosauriefossil hörde jag att gud la de i jorden för att pröva oss, eller om det var djävulens spratt.

            Jaha.. jag känner att jag vet väldigt lite om dom. Visste inte att dinosaurier var något de inte trodde på men tror på gud.

              Jag tror att de flesta kristna tror på det som vetenskapen har kommit fram till. Om det var vad kommentarerna handlar om ?

                Är flat earthers kristna generellt?

                  Nej det tror jag inte, tänkte mer på att någon jämförde med att gå på vattnet. Jag tänker att kristna tror på vetenskapen, men också att det finns sådant som vetenskapen inte har förklarat ?

                  Dock handlar ju den här tråden om flat earth.

    Väntar på coronaprovsvar men så osäker på om jag gjorde rätt. Jag tror verkligen inte att jag lyckades göra svalgprovet på rätt sätt, min kräkreflex är otroligt känslig nämligen så jag fick nog inte gnuggat topsen där man ska. Näsan var inte lika svår även om jag nös och säkert fuckade upp testet för det…ni som gjort självtest, hur gick det för er?

      Jag tror att testerna är känsligare än vad som framgår. Annars hade man nog inte vågat lita på att folk ska lösa det själva. Det är förmodligen därför man tar testet på tre olika ”sätt”.

      Jag har hört att det är salivprovet som är det viktigaste, om det stämmer vet jag inte. Men jag har tagit test flera gånger och den här sista gången tyckte jag att jag inte kom tillräckligt långt ner i halsen då kräkreflexen gick igång. Men den här gången var den gången det blev positivt så testerna känner nog av iaf ?

        Näsan är väl viktigast.

        Ja enligt Agnes Wold så räcker det med saliv. Hon fick frågan av en som tyckte det var så otäckt i näsan.
        Nu tycker jag i och för sig att Agnes är ute och cyklar ofta. Men det kanske hon har koll på som forskare eller vad hon är.

      Gjort två gånger och det har gått bra, även fast det var svårt att inte spy. En kompis gjorde bara i näsan för han orkade inte läsa instruktionen och det gick bra det med. Det gick nog bra ska du se! ?

        Jag kan inte ens gå till tandläkaren utan att få kräkreflex så jag är rätt 100 på att svalgprovet inte blev korrekt för jag gnuggade bara i slutet av gommen tror jag??
        Men det låter ju som att testet är rätt känsligt sett till era svar, hoppas på det nu också.?

      Åh, skönt att höra, hoppas ni har rätt. Särskilt om salivprovet är det viktigaste, det går väl knappt att misslyckas med.:)

    Min mans kompis är dum i huvudet. Han tror på en massa konspirationsteorier och att jorden är platt. Det här hade inte varit ett problem om det inte vore för det att hans mission verkar vara att övertala och diskutera det här med mig en gång per år då vi måste träffas. Jag är högutbildad, väldigt vetenskaps-orienterad och att sitta vid samma bord som en sådan människa känns ”under” min nivå. Jag har sagt till min man att jag inte tål honom och att han är dum i huvudet och min man sagt att han inte behöver komma hem till oss ens en gång per år och att jag inte behöver träffa honom. Jag vet dock att det blir otrevligt mot de andra som brukar vara med under den träffen. Ska jag skippa att träffa dem eller inte och hur ska jag säga att jag inte är intresserad av hans skitsnack när han sätter igång utan att låta otrevlig?

      Skulle säga nått liknande, Jag hör att detta ämne är något du är väldigt intresserad av, men vet du vad, jag håller inte med och tycker inte det är ett lämpligt ämne på vad som är tänkt bli en trevlig kväll. (Och sen hitta ett annat neutralt samtalsämne) tex har ni sett Exit serien på SVT, sjukaste på länge.

      Tål inte heller sånt, har pluggat för länge för att bli berättad att jorden är platt ?

        Och trots allt ditt pluggande så kan du ändå inte umgås med människor som inte är exakt som du själv?

          Men snälla.. Stor skillnad på ”exakt som en själv” och ointelligent, faktaresistent galning.

            Word X!!

              Ord X!!!

      Varför bli provocerad? Han får väl tro det. Skoja vänligt med honom istället. Sjukt jobbig inställning att man inte kan umgås med folk med andra åsikter eller annan livsåskådning.

        Det är ju en ganska knäpp och ointelligent ”åsikt” dock.. Och skjut oskönt beteende om han ska försöka övertala hela tiden…

        Han får tro att regn är godis om han vill det. Problemet är att när jag säger att det låter galet säger han att jag ”tänker fel”. Haha jäkla idiotman. Men X! Tack för tipset, det där lät som ett bra sätt att säga det på

      Ta din mans erbjudande, dumpa den här personen ut ditt liv. Orka umgås med galningar, obehagligt ju.

    Ok en känslig fråga kanske, för här finns det kanske inget man kan säga att man ”ska” göra men frågar ändå. Förväntas man i förhållande ge sin kille blow job emellanåt? Jag hatar det, vill inte ge min kille det men har funderat på om det ändå ”hör till” i en relation?

      Gör aldrig någonting om du inte vill. Det viktigaste i en relation är kommunikation. Har du pratat med din pojkvän om det och förklarat hur du känner?

      Vill du inte ge det så hör det inte till ert förhållande.

      Säg att du inte gillar det, eller om det är någon specifik orsak du inte gillar med det.

      Det finns inget som hör till eller inte hör till. Alla relationer är unika och man bestämmer själv vad man går med på. Min kille är nyfiken på analt och jag har gett det några rättvisa chanser men jag tycker inte det är skönt nånstans och därför gör vi inte sånt längre, alls. Och det är helt ok för båda parter. Inga måsten! 🙂

      Klart att det inte hör till. Det finns inga måsten.

      Nä det tycker jag inte… Tänk dig liknande frågor ”förväntas man ge sin kille sex dagligen?”, ”förväntas man laga mat åt sin kille dagligen och sedan diska och städa?”, ”förväntas man sminka sig och bära snygga kläder varje gång man träffar sin kille?”. Troligtvis svarar du NEJ på dessa frågor så kanske är samma svar ok på din fråga? 😉
      Jag är inte heller helt förtjust i oralsex. Helt ärligt så är det lite äckligare på min man än på vissa ex då hans penis läcker väldigt mycket försats… Jag suger ibland med kondom på och det är bara när jag känner för det. 🙂

      Självklart hör det inte till. Gör inte sånt du inte vill. Finns inga måsten och ska i ett förhållande när det gäller sex.

      En del gillar det, andra inte. Din kille må gilla att få det, men han ska ändå respektera om du inte vill.

    Jag har inga barn själv men en kompis till mig har en dotter som är 7år. Dottern kan inte cykla ännu, pratar orent fortfarande, har blöja på natten m.m. kan det vara så att hon kanske har nån diagnos? Min kompis har inte sagt något och jag vågar inte fråga, har för lite erfarenhet själv. Tycker bara det är svårt att bemöta dottern för hon känns i ena stunden som mycket yngre och ja…vet knappt vad jag ville med detta.

      De måste väl vara medvetna om att dottern är sen i utvecklingen? Skolan måste ha reagerat?

      min dotter lärde sig cykla när hon var 8 år.

      Förstår vad du menar. Man vill inte fråga heller. En av min sons bästa vänner på förskolan (de är fyra) kan knappt prata överhuvudtaget. Antar att hen har någon sorts diagnos, men jag skulle aldrig fråga. Det positiva är att man märker hur barn inte bryr sig, min son snackar konstant om hur cool och rolig hen är osv

      Behöver inte vara så. Det är ju skilda saker där hon är lite sen. Huruvida en 7- åring kan cykla eller inte beror ju på hur mycket/om man tränat, kanske är det inget de prioriterat tidigare. Blöja på natten är ju fysiskt, med hormoner att göra, uppenbarligen har de iallafall lyckats ta bort blöjan på dagtid, annars hade det varit annorlunda. Vad gäller talet så kan det vara ett isolerat problem med talet, att hon har svårt att få till ljuden. Svårt att veta om mamman inte vill göra någon stor grej av det eller om hon har en diagnos/är under utredning och inte vill prata om det. Inte säkert att skolan reagerar så synd om hon inte får hjälp.

    Hej, några lärare eller handledare som varit med om något liknande? Var med om en student som började gråta av glädje när inlämningen av en uppgift var godkänd.

      Inte såå konstigt i mina ögon haha. Hen kanske hade kömpat med den, varit jättestressad och nervös över stt inte bli godkänd?

    Vad definierar du som cool? Hur är en cool människa för dig, eller vad gör hen som gör hen cool?
    Nu menar jag inte ”cool” som i att ha ’kepan’ bakochfram , utan kanske att personen kan många olika språk eller så. 🙂

      Om personen har några galna ambitioner. Frågar sånt ibland och det ”coolaste” hittills var en som ville bygga en robot att ha som kompis. Oftast är dock svaret ”vet inte”.

      Utbildning och kunskap. Har en kompis som är skitsmart och har doktorerat. Det tycker jag är coolt.

      Någon som inte bryr sig så mycket vad andra tycker och tänker om en, inte faller för grupptryck och kör sitt race helt enkelt!

      Riktigt coola personer gör sin grej och skiter i vad alla andra tycker.

      Någon som är allmänbildad! Eller som har ett stort nätverk och ett rikt socialt liv.

      Folk med disciplin, och såna som kan hålla huvudet kallt och inte är svaga mentalt. Också såna som inte är rädda för att stå upp mot fult beteende

    Tänkt på detta ett tag men inte ”vågat” skriva pga vet att folk kommer missförstå eller tycka jag är en hemsk människa typ.

    Utan att vara elak vill jag skriva detta. Elin K på Instagram har ju blivit otroligt stor (verkar känna alla). Hon kör ju på trots Cancer och trotsar oddsen typ. Det i sig är väll grymt, köra sitt race liksom. Jag hatar cancer då jag själv förlorat min mamma i det. Jag lider med henne och tycker hon verkar vara snäll. Men det jag reagerat på är hur folk ser upp till henne på något extremt sätt – vet inte hur jag ska förklara men är det någon som förstår? Hon känns som en typisk person som skulle kunna vara ledare över en sekt. Saken är den att – hon lever EXTREMT strikt – äter oerhört hälsosamt, aldrig godis eller annan ”skit”. Dricker inte alkohol. Tränar extremt mycket. Jag tror inte många VILL leva så strikt – ändå ser folk upp till det. Det är ju faktiskt ett rätt extremt strikt val. Är det någon som förstår vad jag menar? Allt är så himlastormande. I just detta fall är det helt okej att dra det till det yttersta.

    Hade hon inte haft cancer kan jag lova att folk inte hade reagerat på samma vis. Mängder av folk får cancer. Och dessutom klarar sig även om de inte tränar maniskt eller äter extremt strikt. Och min mamma dog, hon levde ”bra”.
    Jag är medveten om att jag låter bitter, jag är inte det! Detta är bara något jag funderat på och undrar om andra gjort det?

    Jag ska försöka leva mitt liv istället för att fokusera på sådant – jag snörar bara in mig ?
    Förlåt och allt väl till henne!

      Men hon lever ju så strikt p.g.a. cancern, för att förbättra sina möjligheter.

        Hon levde nog rätt strikt innan med? Och att leva så strikt behöver ju inte betyda bättre möjligheter.

          Ja hon var ju elitidrottare i simning. Antar att hennes konto riktar sig till de som gillar träning. Många som gör.

      Jag förstår vad du menar och kan inte heller helt sätta ord på det… Men jag tycker just sjukdomen cancer har en särskild ställning i Sverige. Som att man förvandlat just cancer till djävulen. ”Fuck cancer” säger folk argt som om cancer är en specifik elak person som gått fram till oskyldiga och spottat dem i ansiktet. Medan andra sjukdomar behandlas mer som sjukdomar; orättvisa tillstånd som vissa råkar ut för. Det kan nästan provocera mig lite ibland… Och den där glorifieringen (?) av folk som är positiva trots cancerdiagnos eller som pratar om den hela tiden är också lite svår att förstå. Folk säger ”wow vad STARK du är som promenerar/jobbar/klär upp dig trots din cancer!”…. Ja alltså något måste man ju göra? De flesta lägger sig inte bara i sängen och dör av rädsla/sorg som uppstått med diagnosen. Utan man gör sådant som gör en glad (äter en kaka eller fiskar kanske) eller sånt man tror ska hjälpa en i nuläget (skippar äta socker eller går på akupunktur eller något). Nej jag vet inte var jag vill komma men förstår dina tankar tror jag.

        Cancer särskild ställning?! Vad menar du?

        Cancer är lika med döden för många. Min mamma dog alldeles för ung i cancer. Det är en djävulskt vidrig sjukdom som tar liv.

        Elin är döende i cancer och gör allt hon förmår för att få leva så länge som möjligt med förhoppningen om att hitta något som förlänger hennes liv och kanske även botar henne.
        Vad är alternativet? Ska hon bara ge upp och må dåligt?

          Fast nu har du inte läst ordentligt, det var ingen kritik alla not Elin. Jag följer henne och tycker hon är härlig och fantastisk på många sätt. Mina tankar handlar mer om hur folk i allmänhet ser på cancer och sjukdomar. Jag tycker bara det är fascinerande att just cancer är så personifierat på något vis. Man talar om det på ett helt annat sätt än t.ex. MS, diabetes, ALS, och andra väldigt allvarliga sjukdomar. Just ALS är faktiskt lika med döden för alla som får diagnosen, så är det inte för cancer. Väldigt mycket cancer botas idag som tur är.

            Jämförde du precis cancer med diabetes? Herreeee

        Det här måste ändå vara det sjukaste jag läst på länge. Seriöst, hittar ni inget bättre att leta fel på och ”kritisera”?! Ingen vet hur vi hade reagerat i en så hemsk situation, att hon håller skenet uppe gör hon väl för att inte gå under mentalt. Usch för äckliga människor som dig som dömer folk som på riktigt kämpar för överlevnad

          Fast det är absolut ingen kritik, det är bara tankat.

            Tankar*

              Men dina åsikter om varenda ämne behöver inte vädras, särskilt inte åsikter om hur CANCERDRABBADE hanterar sin sjukdom! Hör du ens hur sjukt det låter?

      Det var någon nyligen som kritiserade att Elins följare hyllar henne också och kan verkligen inte förstå er?? Om ni inte håller med – följ inte henne? Hon mår bra av att träna och det har alltid ingått i hennes livsstil, varför ska hon inte göra det? Tidigare åt hon mer sötsaker men tog bort allt sådant efter diagnos, men varför stör det dig så pass mycket att du tänkt på det tills du nu äntligen vågade skriva ett inlägg? Låt henne (och alla andra för den delen) bestämma själva hur mycket de tränar och vad de äter. Lät kanske otrevligare än jag egentligen menar så ber om ursäkt för det.

      Men snälla, Elin lever strikt för att hon är svårt sjuk och måste orka sina tuffa behandlingar. Förra behandlingen fick avbrytas då den tog för hårt på hennes kropp. Klart hon inte dricker alkohol då, till exempel!
      Folk beundrar hennes starka psyke och inställning till livet, inte att hon äter grönsaker varje dag.
      Jag har också förlorat anhöriga i cancer och jag vet hur svårt det är att hantera cancer mentalt. Elin gör ett jättejobb och är en positiv förebild, visar att man kan hitta glädje i vardagen trots en svår situation, en svår sjukdom eller till och med en dödsdom.
      Det försöker jag lära mig av henne. Att inte missa det fina i livet pga problem.

      Är det inte att det då känns som att ”kriget” mot cancer gör dig till en godare människa än den som försöker överleva ändå utan otrolig positiv energi och träning? Har haft samma känsla som dig att självklart är hon oerhört stark och positiv men vet inte hur jag hade hanterat en sån sjukdom alls. Finns många cancersjuka som har sagt att det har varit förminskande att känna att om de förlorar ”fighten” är de inte bra nog.

        Förstår inte hur du resonerar om ”god människa”. Hon försöker överleva, vad har det med godhet att göra?
        Att känna sig förminskad om man inte tar fighten, ja vad ska jag säga, cancer har ingen nåd och är rena lotteriet men den som vill hjälpa kroppen till styrka inför behandling och mot sjukdomen måste få göra det. Jag förstår inte det här med att jämföra sig hela tiden.

    Om du har en kandidatexamen inom något samhällsvetenskapligt område, vad jobbar du med?

      Jag har en kandidatexamen i Arbetsvetenskap och även läst till tre fördjupningskurser i HR. Arbetar som HR-chef på ett mindre bolag >50 anställda (andra jobbet efter examen, och har haft flyt med mycket förtroende eftersom jag jobbat hårt och vill mycket). Mycket blandat vad klasskompisarna blev dock.

      Jag hamnade i underrättelsetjänsten.

      HR

      Jag har en kandidat i samhällsvetenskap och en master i juridik/kriminologi/rättsvetenskap. Jobbar som civil utredare på polisen.

    Va?? Varför togs denna kommentaren bort? Den stred väl inte mot något?får en ha åsikter eller vad är det frågan om?

    Jag är övertygad om att hon är gravid!

    Kan någon hjälpa mig komma på, det ska finnas en kvinna i Göteborg som är sinnessjukt duktig på att göra läppar, alltså hon ska vara något utöver det vanliga typ. Jag KAN inte minnas vad hon heter, eller vad hennes klinik heter eller hennes instagram ingenting. Men jag vet att när jag ser henne så kommer jag veta. Det enda jag minns är att hon finns i Göteborg och som sagt ska vara något utöver det vanliga på just injektionsbehandlingar. Väldigt eftertraktad och duktig. Bomba gärna med instagramnamn om ni kan tro er veta vem jag menar. Hade varit evigt tacksam om jag hittar henne!!! Obs, undanber vänligt men bestämt tråkiga och negativa kommentarer angående detta ämne!

      Jeanette Svedberg?

        Nej tyvärr inte!! Men tack ändå!

      Nathalie Nellange?

        Nej tyvärr 🙁 men tack!!

      Syster Yster (Annika Johansson) på Supine Lab? Hennes insta är _syster_yster_fillers

        Tyvärr inte 🙁 men tack ändå!

    Alltså hjälp mig. Jag är 27 år gammal, har ej fullständiga gymnasiebetyg då jag var ung och trög och hoppade av gymnasiet. Har förlorat jobbet pga Corona. Men har nu börjat komma in på tanken att jag skulle vilja utbilda mig till grundskollärare typ årskurs 1-3. Men får ångest av tanken hur lång resa jag har framför mig och att jag är 27 år gammal.. måste först och främst läsa upp flera gymnasienämnen innan jag överhuvudtaget kan börja tänka på att söka in till högskola/uni ? Är det någon som varit i samma sits och kan ge mig lite hopp? Att man fixar det liksom? Samt om det finns några lärare här ute, ge mig gärna både för och nackdelar med yrket!!

      Min kusin pluggade till lärare när hon var 49. Det är aldrig för sent 🙂

        Självklart inte för sent.. mest bara ångest över att det kommer dröja 5-6 år innan det blir aktuellt med att skaffa barn ?. Kanske skulle nämnt det!

          Det kan du göra under tiden 🙂 vet ett par som skaffat barn samtidigt som de studerat.

      Du kanske kan pröva att vara vikarie eller något? På min praktik ett halvår in i utbildningen upptäckte jag att eleverna var för unga för mig så flyttade upp några årskurser.

        Bra tips!! Söker vikariejobb som en galning just nu inom just skola!

      Herregud, tiden går fort. Tänk inte på hur många år det kommer ta. Jag läste upp mina gymnasiebetyg när jag var 28, påbörjade en YH-utbildning när jag var 29. Många i klassen var äldre än mig. Idag har jag ett välbetalt jobb och är så glad att jag valde plugg ”trots” mig ålder.

      Du kommer inte att ångra att du började studera ?

        TACK för peppen ??

      Är lika gammal som du och i samma sits, men det är inte aktuellt för mig att plugga ännu. Min pappa har alltid sagt till mig att han aldrig har mött någon som ångrar att de pluggade eller skaffade sig utbildning, snarare tvärtom att de som inte gjorde det ångrade sig. Så det är något jag bär med mig och skickar till dig som pepp att plugga nu!

        Men jaa alltså verkligen sant… tack snälla!!

      Jag har inte svenskt gymnasiebetyg så jag pluggar på komvux nu. Började när jag precis hade fyllt 29, är nu 30 och kommer vara färdig om ett halvår. Oerhört mycket lättare och roligare att plugga på gymnasiet nu! 27 är seriöst ingenting, vi ska trots allt jobba till vi är typ 70. Jag hejar på dig! ❤

        Men taack vad fin du är!! Hejar på dig också, tack för pepp! ?

    Någon mer som äter strikt lchf? Speciellt nyfiken på om någon gjort det en längre tid.

    Själv har jag gjort det i två månader och mår helt otroligt bra. Inte ont i kroppen längre och fått sån fin hy. Mår psykiskt bättre än vad jag gjort på flera år och kan kontrollera mitt sockerberoende vilket aldrig hänt tidigare.

      LCHF i nästan 6 år. Funkar skitbra.

    Hur många av er i fas 4 tänker vaccinera er?

    Jag kommer göra det men är väldigt rädd för biverkningar.

      Ja

      Nej

      Skulle just skriva samma fråga. Jag tänker också vaccinera mig men börjar få ångest över eventuella biverkningar. Tänk om man får blodproppar eller annat allvarliga symptom.

      Och inga kommentarer tack om att Corona är värre, för jag ska ju vaccinera mig.

        Vi tänker samma. De flesta jag känner som är 50 plus har vaccinerat sig så jag känner att när det blir min tur har jag inget val eftersom alla andra gör det.

        Men jag har sån rädsla för biverkningar som kan komma långt senare. Vaccinen är ändå framtaget på extremt kort tid. Tänker tillbaka på svininfluensan och de 500 barn som senare utvecklade narkolepsi.
        Vem vet vad som kan drabba en. Läste att Pfizer och Moderna också hade en allvarlig ovanlig biverkning, hjärtinflammation. Det visste man ju inte om innan.

          Jag undrar om vi ens ska läsa på om biverkningar eller om man ska blunda för det. Jag läste senast ikväll om en man i Umeå som de misstänkt dött av Astra.

          Men samtidigt vill man ju inte ha Corona, och det kommer biverkningar av det också om man har riktigt otur. Min svägerska har mycket problem nu ett år senare. Och vet en vältränad kille som börjat fått blodproppar i lungorna som läkaren trodde var av Corona. Usch fy fasiken att skiten ens kom.

          Läste att man skulle söka akut vård efter sprutan om man fick kraftiga magsmärtor, svullna ben osv. Man kommer nog vara knäpp några veckor efter vaccinet och både vara orolig och känna efter mycket. Svullna ben får jag ganska lätt, så jag känner stressen redan nu över allt jag kommer oroa mig för ?

      Nej, kanske fas 5.

        Ja det kanske är fas 5 ja som är den sista.

          Är det inte fyra faser? Fas fyra är den stora allmänheten

            Ok då tänkte jag rätt. Hänger knappt med i allt.

      Är också rädd för biverkningar men det känns samtidigt självklart att vaccinera sig?

        Ja det är ju extremt liten sannolikhet att få en allvarlig biverkning. Får tänka bort det helt enkelt.

      Självklart!

      Lite öm i armen är väl vad de flesta får som biverkning. Ev. lite feber en dag.

        Exakt. Mycket större risk att få allvarliga biverkningar av corona.

    Ser att snittvillan i Stockholm har stigit med 3500 om dagen det senaste året:

    https://cornucopia.cornubot.se/2021/05/den-svenska-medelvillan-har-stigit-i.html

      Helt galet, men när det är så billigt att låna så tänker man nog inte på priset i sig utan på månadskostnaden för räntan på lånet. Och då är det nog inte stor skillnad per månad.

    Asså Peg och Filip, de måste göra slut. Asså tänk om det va det omvända-en kvinna som va med och hennes man var sååå svartsjuk att han grät ut i pressen. Det är SÅ kontrollerande av henne att inte kunna låta sin pojkvän få ha kul!?

      oj bra perspektiv! Detta beteende hade inte accepterats hos en manlig profil tror jag

    Varför sitter Hannah Oliero och storgråter på din live men vägrar berätta vad som hänt? Vet någon? Är hon nya Anna book?

      Åh vad störigt, hur kan jag få bort henne från min live?! ?

        Va?

          Står ”din live”.

            Kan ju varit en felskrivning.

              Ja det är klart det får, skojade ju bara med det, som det står i mitt nick…

      Hon har mycket gemensamt med Booken! Hon verkar vara en rar tjej men vet inte varför hon försöker vaska fram en adhd-diagnos när hon helt tydligt har borderline. Otroligt överdramatisk och omogen.

    Så ett alltigenom transfobiskt kommentarsfält får ligga uppe i timmar, men en diskussion om en (otacksamt
    mottagen) värdinnegåva blir bortplockad direkt (kan absolut ha hunnit missa nåt inlägg i den diskussionen men ändå) Bra prioriterat!

      Det är alltså transfobiskt att säga sanningen?

        Många av kommentarerna var vidriga. Men om du inte håller med, hur skulle du definiera transfobi. Är jätteintresserad av det svaret faktiskt.

          att säga att kön ej är valbart är inte att vara transfobisk. Finns inte mer att diskutera

      Var inget transfobiskt i inlägget igår. Men visst, fortsätt inbilla dig att naturlagar inte existerar

        Jo det fanns det, massor. Mycket tragiskt att du inte såg det.

      Ja varför är värdinnegåveinlägget bortplockat??

        Antagligen för att ts ville det. Folk har rätt att få sina kommentarer borttagna.

    Någon som tror att Sanna Drysén kommer få något nytt jobb, någonsin?

      hehe inte på public service iallafall

    Ni är ett gäng som följt min resa med en kille jag träffat.

    Idag ”dumpade” han mig genom att.. ja. Blocka mig. Överallt. Inget avslut, bara block. Fy fan va ruttet det känns. Men nu är det över. Fan ?

    Så. Imorgon kommer min fd kk hit. I need it haha

      Wtf? Varför gjorde han det?

        Bra fråga. Jag vet inte. Vi hade pratat som vanligt och så. Frågade om vi kunde ses i helgen, ”vet inte hur helgen ser ut än ?”.

        Idag va jag blockad på insta, fb, messenger, tinder och mitt nr. ???

          Det var lågt gjort av honom ?

            Visst?? Jag är fan i chock. Känner mig så jävla lurad. Han kändes så genuin och fin. Framförallt mogen. Men tydligen inte.

            Är mest förbannad över sättet han gjorde det på. Inte ens ett ”Jag vill inte ses mer” (efter FYRA MÅNADER) utan bara block.

          Vilket sjukt beteende!! Du får vara glad över att du slipper en sådan omogen människa ❤️

            Ja verkligen! Men känns så jäkla tomt nu. Skönt på ett sätt, men är så förbannad på HUR han gjorde det. Jävla råtta ?

      Var med om samma sak, visade sig att han inte riktigt hade klippt med sitt ex och att det var hon som låg bakom blockeringarna.

    Kanske dum fråga men jag har aldrig använt smycken nånsin. Nu är jag förlovad (tjoho) och undrar om man kan ha ringen på hela tiden? Kan den förstöras av hudvård/syror i hudvård osv? Den är i platinum

      Det beror väl lite på vad det är för ring? Stenar? Pärla? Är det rent guld kan du ha den 24/7. Inga problem.

        Förlåt, ser ny att du skrivit platinum. Har ingen erfarenhet av det tyvärr. Googla eller fråga i butiken dör ni köpt den.

          ser nu…..och där ni köpt den…. Det går bra nu…. Går och lägger mig nu 🙂

        Den är i platina med äkta diamant

    Upplever ni att cancel culture är något som är på väg bort? ?

      Ja. Den nya generationen Z uttrycker missnöje med cancel culture i survey efter survey.

      Nej, absolut inte på väg bort.

    Man skaffar sig lite disciplin och slutar bara. Det är bara du som kan kontrollera din egen hjärna. Sen så drick två glas vatten innan varje måltid och ät nyttigt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.