Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

414 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vad har ni för boktips till någon som gillar spänning men inte vill läsa trötta deckar-serier? 🙂

      Nattavaara av Engström/Richert. Spännande, fascinerande, hemsk och intressant!

      https://www.adlibris.com/se/bok/nattavaara-roman-i-katastrofernas-tid-9789178354245

      Åsa Larssons böcker.

      Karin slaughter, grymt bra och spännande böcker.

      Säger också allt med Karin Slaughter!Ruskigt spännande…

      Camilla Grebes böcker är rätt otrötta deckare. Annars var Pascal Engmans patrioterna lite otippat bra. Öppnas i händelse av min död av Linane Moriarty, inte deckare alls, men spännande. Och om du ändå kan tänka dig en riktig deckare så är Stefan Ahnhems böcker en riktig tidsslukare.

      Har du läst cirkeln-serien? Egentligen ungdomsböcker och lite fantasy men tyckte de var så bra!

      Tack så jättemycket!! Bådar för riktigt trevlig semesterläsning ❤️?

      Bödelsyxan. Väldigt spännande
      Jag älskar springfloden. Dock däckade men i en helt annan klass ?

      Det nya livet av Mohlin & Nyström gillade jag, även om uppföljaren inte var lika bra,

    Min man har sedan en tid tillbaka inte använt sina förlovnings/vigselringar, detta stör jag ihjäl mig på, varför vet jag inte. Han tycker det är obekvämt.. varför stör jag mig? Överreagerar jag, fler som känner som jag, ett vigselringen är ett bevis på kärlek och ska användas?

      Nä mina föräldrar har inte sina på. Jag själv gillar inte ringar på fingrarna ? Så spontant känner jag att du överdriver.

      Men du kanske bör prata med din man så han vet hur du känner för det. Så kan ni komma på nån lösning kanske ☺️

      Klart man har dom på sig? Varför är dom helt plötsligt obekväma?

        Han kör motorcykel några gånger i veckan, ibland långa perioder och då är den inte så skön.. ??‍♀️ Hans finger har svullnat ganska mycket över en leden på fingret efter en krasch så den är svår att få på och av..

          Om det finns en rimlig förklaring så är det väl klart att han inte skall behöva han ont..

          Känns ju lite egoistiskt om du stör dig på det ifall anledningen är att han får ont att ha på sig dom… Man vill väl inte att den man älskar ska ha ont ?

            Det är såklart att det inte gör ont när han har dem på sig! Är bara lite trögare just över knogen eller leden på fingret, den sitter den bra, men det är det ju på mig också när man är extra svullen av olika anledningar..

          Man kan ha dem på ett halsband.

            Ja de va bra idé 🙂

          Kan man inte göra en större ring? Minns att min mormor berättade att äldre herrar brukade göra sig en ny ring när de blev tjocka och fick rundare fingrar med åren (som väl äldre förnäma herrar gärna skulle bli en gång i tiden).

      Har han ett farligt arbete? Ringavulsion är inte att leka med 🙁 (googla ej)

        Jag googlade ?

          Jag med…

      Min man använder inte heller sin vigselring av samma anledning (han tycker det känns obekvämt). Vi har varit gifta i 10 år och jag minns inte när han använde den sist faktiskt. Det stör mig dock inte alls! För mig är inte ringen i sig av betydelse antar jag. Jag använder dock mina ringar när jag gör mig i ordning och när jag tar på mig örhängen och andra smycken, men inte när jag är ledig hemma. Vet inte vad jag vill ha sagt med det, men om du tycker att det hänger ihop med ett förändrat beteenden så kanske du ska prata med honom om det? Det är ju onödigt att gå runt och fundera över något om det inte finns någon anledning till oro menar jag..

      Om han alltid ogillat att ha ring så hade jag inte reflekterat över det, men om det är ett nytt beteende så skulle jag se det som ett varningstecken.
      Om det handlar om att hans fingrar har svällt upp kan han ju alltid lämna in ringen för förstoring, inte svårare än så

        Varningstecken för vad tänker du? Det är ju inte så att vårt äktenskap är dåligt pga att han skadade fingret och ringarna ha blivit liggandes sen det, tänker att du tänker att han inte älskar mig längre eller har en ny eller?

          Jag svarade på det första inlägget du skrev där du inte nämnde något om att han skadat fingret. Har han skadat fingret är det ju en annan femma (även om jag ändå kan tycka att han kan förstora ringen när han vet att det är viktigt för dig att han har ringen på sig)

          Han träffar nog mc brudar om han tar av den inför sin mc färd

            Lilla vän, du missade att han inte använder den annars heller så tyvärr.. ingen mc brud, jag lovar, ledsen att göra dig besviken, men jag är 100% säker! ??

              Men gud vad förminskande. Varför är du då orolig att du ställer frågor här om du är så säker? Bättre att fråga din man då.

                Jag har aldrig någonsin skrivit att jag tror att han inte har ringen på sig pga att han skulle ha någon ny, jag har BARA frågat om jag överreagerar och tycker man bör ha den om man är gift, inte antydd att han inte använder den längre för han har en ny, tragiskt att du verkar tro att gifta män utan ring måste ha en affär!

              Sorry men jag förstår inte riktigt problemet. Du skriver ett inlägg om att du stör dig på att din man inte har sin vigselring på sig men så fort någon skriver något om att de (också) tycker det är konstigt så hugger du till.
              Om du VET att han inte träffar andra och om du VET att han fortgående älskar dig och att ni har ett bra förhållande, fan vill du då haha

                Absolut inte! Jag hugger när någon antyder att han måste träffat någon ny för han inte har sin ring, det är ett stört synsätt på gifta män utan ring.

                  Han vill inte ha ringen för att han tycker det är obekvämt att ta på sig den efter olyckan. Där är ditt svar.
                  Det är ett otroligt stört synsätt att bli irriterad för att någon inte vill ha en ring på sig. Särskilt när samma person är övertygad om att problemet inte ligger i att han är otrogen.

      Jah har aldrig mina ringar på mig ? maken har jämt sina på. Älskar honom lika mycket ändå, trots att jag inte gillar ringar ?

        Varför skaffade du dem då? ?

          För att de är väldigt fina och jag älskar att titta på dem i asken ? använder dem vid speciella tillfällen. Hade nog en idé att jag skulle börja gilla att bära ring bara det var en vacker vigselring ?

        Har sällan mina också ? glömmer att ta på dem

      Jag hade haft dem i början, mest för att det är liksom mysigt att någon skulle vilja förlova sig med mej. Men sen hade de åkt av, har aldrig smycken annars och tränar mycket samt har ett yrke där det inte funkar.
      Men hade älskat min man lika mycket

      Jag får inte ont av mina men har på mig dem sällan. Jag duschar eller sover aldrig med dem och glömmer därför att ta på dem. Och nu i Coronatider träffar man ändå inte folk så de har bara fått ligga. Min man har inte haft på sina på flera år. Har inte tänkt att jag eller min man skulle störa oss på det..

        HAHA läste ”nu när det är corona träffar man ändå inte folk som bara får ligga” ? vad nu det skulle ha med ringarna att göra, att man inte träffar folk som ”bara” får ligga ???

      Min man har inte haft på sig sin mer än enstaka gånger när vi varit iväg på något. Vi har snart varit gifta i 10 år. Jag brukade störa mig på det och han sa samma sak, att de var obekvämt. Jag hade nog känt annorlunda om han använde andra smycken, klocka eller något men han har aldrig något sånt. Nu tänker jag inte ens på det längre. Har själv inte haft mina ringar på något år nu heller, de har krympt 😉 däremot har jag annan ring på vigselfingret ”till fest”..
      Försök lita på hans förklaring och kanske kan han ha den i kedja runt halsen eller så använder han den vid speciella tillfällen? 🙂

        Det är ju en tanke, det med andra smycken.. han använder inget alls, ingen klocka, halsband, inget.. det hade varit ”värre” då…

      Det hade jag också stört mig på. 😉 Men frågan är varför? Har han gått upp/ner i vikt så de inte passar längre? Då kanske det är dags att lämna in till guldsmed och ändra storlek.

      Hur gick det för dig som hittade hjärtan på din mans mobil och fick reda på att han inlett något med en kollega? Har han bytt jobb? Flyttat ut? Börjat i terapi?

      Du svarade ju på din egen fråga i kommentarerna om varför han inte har den på sig. Krasch. Ont. Godmorgon?

    Fick semester idag men det känns inge kul för jag känner mig ensam 🙁

      Jag är också ledig och har inga planer alls, kommer vara ensam mycket men ska försöka ta mig iväg själv och bada eller sätta mig i nån mysig park med lite picknick och kanske lyssna på podd/ljudbok 🙂

        Åh det lät mysigt ❤

      Då kan vi känna oss ensamma tillsammans…
      Inte för att det hjälper din situation just nu…men kram på dig.
      Hoppas att du får en fin semester! <3

      Ensam är starkt (och faktiskt otroligt givande). Hitta några bra poddar, googla nya recept (jag har exempelvis börjat laga macarons – har blivit så duktig!), vakna en viss tid varje morgon och gå promenad, hitta gratis yoga-klasser online, se klart en helt serie på Netflix (har precis kollat klart Ginny & Georgia), besök familj ibland om ni har kontakt, åk till ett ställe i din stad med övergivna hundar eller liknande.

      ❤️? Och ladda batterierna inför hösten.

      ❤️❤️

      Känner kanske samma. Precis när jag går på semester är värst för då vill jg bara fira på alla möjliga sätt. Men sen går det oftast över. Brukar resa dit jag vill och göra precis det jag vill i fyra veckor.

    Någon som fått igenom en inkontinensoperation på egen vårdbegäran? Tvt? Orkar inte söka via vårdcentral och sitta i samtal om hur jag ska fortsätta med knipövningar. Jag har testat allt (t.o.m knipkulor). Det påverkar mitt liv mycket, i sällskap, så rädd för att råka kissa på mig.

      Hon jag delade rum med på gyn hade fått det. Men vet inte hur. Dom satte in något nät och hon åkte hem morgonen efter och mådde bra. Hon var så fin rumskompis.

      Ja, ansträngningsinkontinens. Var hur smidigt som helst. Bara att ringa kliniken som gör operationen och få undersökning hos dem.

        Vilken klinik?

          Jag bor i Stockholm så jag googlade inkontinens operation i Stockholm. Fick upp några att välja på och läste på lite om de olika metoderna de använde. Ringde den jag tyckte verkade smidigast och bokade tid för undersökning.

          Själva ingreppet tar bara några minuter och man behöver inte ens sövas. Lite ömt dagen efter men allt har varit tiptop efteråt.

    Tankar om Denise och Oliver?

      Att han är fett pinsam och hycklig! Tycker synd om Denise.

        Och varför lägger han ut tio bilder på Antonja med hans dotter???? Hahaha.

          Han är verkligen mardröm att ha till ex, tycker så synd om Denise.

          A verkar ju ha helt skeva referensramar då hon lägger ut bilder med O och dottern och skriver ”världens bästa Pappa”…..
          4 dgr i månaden har han sin dotter.
          Dom 2 kan skriva och leka ”happy family” på insta, dom flesta ser igenom det.
          Actions speaks louder than words.

            Precis, gulla och bo på hotel 4 dagar i veckan gör en inte till världens bästa pappa. Han är ett skämt som öppet visar att han är en kass ”pappa”

              4 dagar i månaden*

              Hade lagt benen på ryggen om det visade sig att en kille gjorde så..

        Men vad har hänt varför bråkar dem.

      Känner som henne. Pappans ansvar att hålla koll på saker. Skulle inte heller messat mitt barns pappa saker som han kan läsa själv. Han träffar Antonjas gud barn mer än han träffar sin dotter. Sjukt.

      Har det hänt något nytt eller bara allmänt hur dålig pappa han är?

        Ja. Han missade dotterns första skolavslutning (snarare förskolans avslutning). Han delade då bilder inför alla tusentals följare om att mamman till deras barn – som bokstavligen offrat allt för barnet och som hon tar ensamt hand om 28 dagar i månaden – där han påstod att det var för att mamman inte informerade honom eller svarade på hans SMS kring tid och datum, hon däremot kontrade med att båda har lika åtkomst till förskolans system och att han själv kan kolla upp det om han bryr sig.

      Kommer inlägg om det i morgon. ?

        ????

      Bör vara en varningsflagga att en kille knappt träffar sitt barn och skriver elaka saker om barnets mor på insta.

      Han är ju framförallt dum i pannan eftersom han väljer att ta detta online. Stackars barn!
      Hennes mamma är inte heller så mycket bättre för den delen. Om hon nu får hatstorm så borde hon ändå bryr sig mer om sin dotter och skriva något i stil med ”trots att Oliver valt att ta våra privata angelägenheter på insta, så väljer jag att avstå att kommentera då det handlar om vår dotters” integritet.

      Det där är väl (förlåt för att jag drar alla män över en kam) typiskt män att inte kunna ta redo på fakta själv?! Man är ju inte ens förvånad…

      Hur kan dessutom som kvinna (antonija) vilja leva med en man som Oliver, som på din höjd träffar sin dotter varannan vecka? Då kan man själv inte vilja skaffa barn antar jag, för risken är ju stor att det blir likadant om de delar på sig…

      Han är en sådan person som vill verka vara en bra pappa. Typ att han kan skryta om att han har en dotter och visa upp henne. Det ser bra ut på bilder och insta men han bryr sig inte om att vara en pappa och ta sitt ansvar, endast att det ska se bra ut utåt.

        Precis min tolkning. Vad förklarar annars att man endast ser sitt barn 4 gångar i månaden (på sin höjd)? Tidigare har det framkommit att det beror på att ”han inte har tid att ta hand om henne mer än så”, men verkar som att tid inte längre är en bristvara för denna pojken.

    God kväll!
    Någon mobilkunnig person här ikväll? Har precis köpt en Samsung Galaxy s20 FE. Den vill inte känna av när jag sätter mitt simkort i simkort1 utan bara simkort2. Vet någon om det gör skillnad, eller varför det kan vara så?

      Hej
      Nej det är ingen skillnad. Bara du ställer in att det är där ifrån du vill ha samtal o sms ifrån. Kan hända att den inte ligger helt rätt på plats 1. Det ska klicka till lite så den hamnar rätt. Att d finns 1 o 2 är för att du kan ha 2 stycken olika om du är tex utomlands.

      Så jag tror att den inte kommer i helt rätt men testa att putsa lätt på kortet.
      Har du mer frågor så skriv på Instagram muppenjao

    Bokat vaccintid! Vill veta alla märkliga biverkningar ni hört ? Testade en magnet på mamma – hon är inte magnetisk. Attans..

    Men också, läste om nån som fått förvärrad migrän och nån som blivit av med mensen? Nåt som flera hört? ?

      Någon fick så stora öron så personen kunde flyga med dem ?

        Haha! Läste nånstans om att Sputnik gör att man pratar ryska ?

      Jag med så sjukt glad! Nu bär det av!

      Vaccinerades idag med dos 1 och det enda jag känner av är en jävla smärta i armen, kan knappt använda den ? mamma hade samma i några dagar.

      För oss som fått en autoimmun sjukdom av covid 19 så är det många som får riktigt jobbiga biverkningar av själva vaccinet. Själv har jag fått migrän, ökad puls (jag går redan på betablockerande) och influensakänsla som nu 3 veckor senare inte gått över. Har ärligt talat mått piss av vaccinet. Men skulle trots det ta det igen för jag höll på att stryka med av själva virusinfektionen.

        Hade du migrän innan du fick vaccin?

      44-åringen i Malmö fick hjärtstopp av vaccinet. Inte så kul biverkning…

        Källa på det tack.

          https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/aPXLXL/reza-44-dog-efter-andra-vaccindosen-alvedon-och-vila

          Vet inte om man får länka här men flera tidningar har skrivit om detta.

            Som gammal bekant till Reza (kan tyvärr inte styrka det med källa osv) kan jag säga att han hade astma. Gör såklart inte hela grejen mindre sorglig, det är fruktansvärt. Fick reda på att en gammal vän dött genom artikel liksom. Med det sagt, så förstår jag inte varför det inte framkommit i alla artiklar som skrivits.

              Jag (TS) läste det nånstans med. Beklagar sorgen ??

              Jag har själv astma och är orolig ?

              det stod i tidningen att han hade astma bla i aftonbladet.

              Det har framkommit. Tycker inte det ändrar något direkt? Ingen har upplyst om att det ska vara otryggt att vaccinera sig om man har en så vanlig sjukdom som astma? Och just att han nästan dog efter första men de pushade honom ändå att ta andra dosen?! Helt sjukt. 🙁

        Det va dels Astra, det ges inte längre

          1 dos Astra, 1 dos Moderna.

        Och över 14.000 i Sverige har dött av Corona i Sverige ?

          Men. Det är väl illa ändå att det gick så illa att någon dog av vaccinet.
          Alltid är det nån…?

            Alla dödsfall är tråkiga, men att skriva att man dog av vaccin, utan att skriva all fakta, känns som ett försök av en anti vaxxer att sprida onödig vaccinrädsla.

              Fast det är ju också att upplysa. Så ser jag det ?

              Nej.

          Det gör väl inte honom mer levande för det. Snälla, var inte så oempatisk.

          Nej. De har dött inom en viss tid efter de testat positivt. Även folk som dött i hjärtinfarkt osv är med i statistiken.

            Ja men det jag egentligen ville ha sagt är att det är större risk att dö/bli allvarligt sjuk av Corona än av vaccin. Vet vi om mannen som dig av vaccinet var helt frisk då tex?

        8 168 667 vaccinerade, 1 dog, = 0.00001% risk att dö. Fallet utreds fortfarande, kan ju tex funnits en underliggande sjukdom man inte visste om.
        Extremt tråkigt för han och hans familj, däremot är det onödigt att springa runt och vara rädd för vaccin pga detta.

          Så lät det ju även i början av pandemin och de som dog av viruset…

            Vad menar du?
            Några månader efter vaccinet, få döda pga vaccinet.
            Några månader efter covid-19 började spridas, många döda pga sjukdomen.

            Sedan har det alltid funnit en liten andel människor i världen som velat förminska hur farligt covid-19 faktiskt är. Men det dem spridit har inte kunnat bevisats genom fakta, dödligheten i Covid-19 och dödligheten av vaccinet går att bevisa genom fakta.

      Jag hade huvudvärk i nästan 2 veckor efter första sprutan. Min mens kom även senare än den brukar, den är alltid regelbunden, och jag blödde mindre än vanligt. Ingen aning om det beror på vaccinet, men risken är väl stor. Nu fyra veckor efter första sprutan mår jag dock bra! De flesta jag känner har inte fått några symptom alls. Känner mig dock inte alls rädd för spruta nummer två. Tycker mina symptom ändå är ett litet pris att betala för att så småningom kunna återgå till normalt liv. Men förstås jobbigt för de som får det riktigt jobbigt.

        Jag planerar att bli gravid, med hjälp av sjukvården. Och på vissa ställen rekommenderas man vänta 2 månader efter. Blir bara lite orolig för den biten ?

        Märkligt med mensen ?

        Jo läste nu att vissa upplevt mer blödning och smärtsammare. Jag med endometrios kommer ju fan dö då. Hoppas INTE det händer mig ?

          Du måste inte vaccinera dig.

      Jag hade ont i armen i två dagar, men det kanske inte är riktigt vad du hoppades på för biverkningshisroria! Får återkomma efter dos 2 och jag har något roligare att komma dragande med.

        Haha jag vill veta allt! Även de ”påhittade”. Glömmer aldrig hon som gick baklänges av svininfluensavaccinet ??

      Fått en dos Astra och en dos Moderna och på båda fick jag ont i armen och blev svintrött. I ett dygn, sen mådde jag bra igen! Av covid mådde jag piss i tre veckor (feber, extremt trötthet, huvudvärk etc) och fick problem med hjärtat efteråt. Om man nu vill jämföra.

      Dem flesta jag hört har bara fått ont i armen i allt från ett par dagar till 14 dagar.
      En kompis fick en allergisk reaktion och fick åka i ilfart med ambulans till akuten (hon klarade sig)

      Sedan är det svårt, dem flesta kopplar ju allt som händer efter vaccinationen till sprutan, men det är ju omöjligt att veta om samma problem hade uppstått ändå även om man inte tagit vaccinet, tex kan huvudvärk bero på för lite vätska (vanligt när det är så varmt), försenad/utebliven mens kan bero på stress (vilket också är vanligt i samhället, speciellt nu under pandemin när folk mår sämre), feber och ont i kroppen kan vara en vanlig förkylning eller annat virus. Så det är svårt att veta vad som faktiskt är biverkning och vad som bara är slumpen

      Inte hört något 🙂
      Tog min igår… har bara lite ”träningsvärk” i armen.

        Samma här! Och lite hängig möjligtvis..

    Finns det någon tunnhårig människa här som testat PRP och kan rekommendera det? Försöker hitta en salong i Umeå/Skellefteåtrakten men vet inte vilka som är bra eller inte. En av salongerna hade enbart 5:or i betyg och hade ganska snarlika recensioner vilket jag tyckte var suspekt… Tänkte att de kanske skrivit recensionerna själva.

      Min brorsa har gjort det och är nöjd. Men det var i Stockholm

    Jag är tyvärr orimligt nyfiken om vad som skedde i Rix morronzoo-gänget. En av dom tre som slutade skrev på story att det blev ett tråkigt slut.. dör av nyfikenhet på ett osunt sätt.

      Blev nyfiken nu men vet inte vilka du menar? Innan Laila Bagge?

        Laila Bagge och Roger är kvar. I våras slutade nyhets-Lotta och producent-Basse, dom ska tydligen göra morgonradio på NRJ efter sommaren. Assistent-Alma skrev om det tråkiga avslutet, efter att hon gått ut med att hon ska börja på annan kanal. Är bara nyfiken på vad som hände, om något alls gjorde det. Kan ju bara vara så att två av dom fick supererbjudande och den tredje.. ja, inte vet jag, lämnade av andra skäl.

      Vem?

      Haha jag med!! Besatt av det radio programmet! Tror inte det var glada miner när basse o Lotta berättade om erbjudandet de fått på nrj! Laila o Roger trodde nog att ”alla vill jobba med oss” och inte att någon skulle sluta.

        Men tack! haha, jag trodde jag var ensam i denna besatthet. Tyckte så mycket om att lyssna på dom fyra ihop.

    Har haft tre ivf-försök som tyvärr inte lyckats. Finns det något man kan göra för att öka chansen inför kommande insättningar? ??

      Lycka till, jag hoppas verkligen att det blir din tur snart ❤️ Ät folsyra om du inte redan gör det 🙂

      Det vill jag också veta! Jag behöver öka mina chanser vid insättning av embryo. Vi har tre embryon i frysen, och kommer inte att göra fler ägguttag. Så något av dessa tre embryon måste fästa om vi ska få ett barn.

      Jag har så dåligt med tips, vill bara skicka sån jävla pepp till dig!!!
      Fick själv göra en ivf, en insättning och det fäste inte. Tack och lov är sex endel av mitt och makens ”love language” och vårt problem är min pcos. Min kropp svarade så dåligt på ivfen rent ägg-antalmässigt.. Vi fick ut 2 ägg. Men min kropp fick spontan ägglossning direkt efter mens när insättningen inte fäste och jag blev spontant gravid. Vill absolut inte hetsa dig att ni ska ligga, jag har bara inte hört om någon som varit med om samma och det är ju väldigt naturligt om man inte är så sugen på att ligga mitt i den sorgen.. Men jag vill berätta, i alla välmening. Utifall att det skulle funka <3

      Var det blastocyster? Om inte så kan ju fler dagar utanför kroppen hjälpa att sålla fram de med toppkvalitet. Kan hjälpa något iaf. Lycka till!

      Läs it starts with the egg. Har du gjort tre plock eller tre insättningar?

        Har gjort ett uttag och tre insättningar, har två kvar i frysen! Tack för lästipset! ☺️

      För att förbättra din äggkvalite så ska du be om att få prasteron utskrivet. Samt äta 600mg q10 varje dag. Allt beror lite på utgångsläget.
      Kolla upp immunterapi samt kortison och trombyl i samband med Ivf.
      Rådgör med din läkare.
      Lycka till ❤️

        Tack för tipsen! Ska kolla upp detta! ☺️

      Jag skrev det igår också, börja med receptfria kosttillskott från bra märken (exempelvis Holistic, Solgar, Innate etc.)

      För just graviditet har dessa funkat:

      – Rosenrot
      – Inositol
      – Zink, B12, Folsyra (kombinationen kan köpas i en och samma tablett) 🙂
      – Multivitamin Kvinna

      Prova att äta dessa tillskott tillsammans med din behandling! Blev gravid efter 8 år med ovan. Min syster blev gravid med zink-blandningen och min bästa vän (lider av PCOS) med Inositol.

    Är så sjukt sugen på en chartervecka. Har haft covid samt vaccinerat mig så har ingen risk att bli smittad själv. Håller förstås på alla regler och restriktioner ändå.

    Vill bara ha pool, sol, drinkar, värme och god mat!

      Finns såklart en risk ändå. Hört om Delta-mutationen? Att färdigvaccinerade insjuknar. Kanske hjälper det dig mer då att ha haft covid? Håller tummarna för att du får en fin resa.

      Har svårt att förstå de som ”reser till värmen” nu. 25-30 grader i största delen av Sverige. Hur varmt vill man ha egentligen?

        Sverige är rätt värdelöst när det är väldigt varmt. Ingen AC och alla stränder, pooler, span är överbelamrade med barn. Tacka vet jag lyxiga hotell utomlands där barn inte är välkomna.

          Finns ju vissa i Sverige också.

      Antikropparna du fick när du hade covid finns inte kvar för alltid, och vaccinet gör dig inte immun. Du får mildare symtom om du är vaccinerad men du kan ändå få viruset.

      Har en vän som hade covid, fick vaccin, och fick sedan covid igen. Många verkar tro att man blir immun efter att ha fått vaccinet.

        Och risken att folk drar med nya varianter ökar också med resandet. Så bättre folk stannar där de bor.

        Du menar att vi aldrig kommer kunna resa igen?

          När alla är vaccinerade. Om du som vaccinerad reser nu kan du ändå smitta andra som kan bli svårt sjuka.

    Är det bara jag som är övertygad om att kommer att dö ensam? Jag är helt säker på det för jag är gay men min typ är BARA straighta killar hahah det är liksom de enda killarna jag attraheras av

      Är också övertygad om att jag kommer dö ensam pga när jag redan tyckte att straighta män (ofta) är skit, så kom han damiano från esc och la ribban ännu högre. Maken till fulländad snubbe får man leta efter. Tror han kan vara 1 på miljarden – komplett.

      Men jag är inte ledsen för det, älskar mitt eget sällskap än så länge ?

      Gud vad jag fick fundera på detta innan jag fattade att du är kille!

    Ni som har haft Corona och fick bröstsmärtor och svårt att andas, kan ni dela solskenshistorier? Jag är ung och i övrigt frisk, blev sjuk idag och är jätterädd för att det är Corona och att det kommer bli värre. Får beställa test först imorgon. Jag har förkylningssymptom och lite lätta känningar i mitten lite höger i bröstkorgen ibland. Känns som jag inte kommer våga sova inatt.

      Oro kan också kännas i bröstet! Man känner efter mycket mer än vanligt. Jag hade covid, är frisk i övrigt och i 40-årsåldern. Första veckan förkylning och feber (inte så hög), andra veckan svintrött och andfådd. Köpte en billig pulsoximeter på apotea och blev lugn när jag såg att syresättningen var bra. Och sedan blev jag frisk och jag har inte känt nånting efter det, helt som vanligt. Det kommer att gå bra! Kram

        Tack för ett lugnande svar ❤️ Ja när jag kommer att tänka på det får jag direkt lite hjärtklappning så det är säkert mycket psykiskt också! Nu ska jag äta god middag och det kommer nog hjälpa lite. Har jobbat hela dagen och ätit för lite.

      Jag fick svåra bröstsmärtor och svårt att andas. Värsta jag varit med om. Men lever! Håll ut, för de flesta unga blir det väldigt milt.

        Usch då. Skönt att det gick bra! Kontaktade du vården, i så fall vad sa de? Ja du har helt rätt att det är mer sannolikt att det inte blir värre än såhär för mig.

          Ja jag var inne på akuten flera gånger men blev hemskickad innan de äntligen upptäckte att jag fått proppar i lungan. Då blev jag inlagd.

      Oklart om jag hade corona pga fick inte testas (mars 2020). Men en jäkla hosta, problem med andningen och feber som kom och gick. Fick dubbla astmainhalatorer (har bara ansträngningsastma) och två flaskor Cocillana. Aldrig varit så konstigt sjuk förut. Men mår bra! ☺️

      Hej, Jag hade riktigt svår covid i slutet av förra året. Inte så att jag behövdes läggas in men ambulanspersonal var här. Jag hade de flesta symptom som riktigt hög feber, hosta, förkylning, ont i kroppen, tryck över bröstet och svårt att andas. Efter ca 5 dagar försvann smak och lukt. Var sjuk i ca 2 veckor och smak och lukt var borta i ungefär 3,5 vecka. Jag har kronisk migrän och fibromyalgi men är i övrigt frisk. Återhämtade mig väldigt bra och var helt frisk efter 3-3,5 vecka. Min kille återhämtade sig lite sämre och var trött i nästan 6 månader. Men är idag helt frisk:) Om du är ung och frisk så ska du inte behöva oroa dig:) Visst det finns yngre som blivit väldigt sjuka, men det är ovanligt. Försök sova så mycket du kan så blir du friskare fortare. ?

    Dömer ni andra mycket?

    Jag har tränat bort stor del av mitt dömande mot andra under de senaste fem åren och det är verkligen otroligt skönt. Jag var så hård mot andra och mig själv tidigare. Kunde döma dem om de åt skräpmat och hade extra kilon, om de hade stökigt hemma, om de verkade off på jobbet, om de inte hade liknande vanor som jag själv osv osv osv i all oändlighet. Det var en plågsam insikt att ens erkänna att jag gjorde det för jag förnekade det och tyckte jag var en god person men haha…

    Och med döma menar jag alltså ungefär tänka nedsättande tankar om deras person utifrån vad jag trodde mig veta om dem och att dra slutsatser om hur de är utifrån deras beteenden och handlingar.. noll hänsyn till jobbiga händelser i deras liv och så.

      Absolut! Jätte jätte dålig vana som jag försöker jobba bort men har helt klart fördomar kring andra!
      Jag tror det är väldigt vanligt så jag tycker inte du ska må så dålig över det! Se det istället för det positiva – att du är medveten och jobbar på att bli av med det! Det är mer än vad de flesta gör ?

      Åh vad skönt! Jag skulle verkligen behöva göra det. Dels att det har mycket energi att tänka så om andra men också att det ”spiller” över på tankar om mig själv också.
      Hur lyckades du träna bort det? 🙂

        Började med att förbjuda mig själv att tänka sådana tankar
        om kollegor. Sedan försökte jag överföra det till alla jag mötte. Men mest med självförståelse i psykoterapi, att det handlar om mig och min självkänsla… Men som sagt det har tagit fem år haha! Och händer såklart fortfarande ibland men det är nästan aldrig ändå. Tips är att se vad det är man dömer och sedan spegla tillbaka det till sig själv… varför reagerar man på just det osv…

      Ja ibland. Men sen försöker jag tänka ett varv till, oftast finns en annan vinkel att se saker på om man tänker utanför sin egen sfär.

      T ex, jag ser ner på alla som är olyckliga och miserabla för att de inte fått gå på krogen och träffa folk. Eftersom det är det sista jag vill.

      Däremot hade jag mått skitdåligt om det hade varit omvänt, ALLA var tvungna att vara på krogen till 24, det hade varit min värsta skräck.

      Och på så vis kan jag relatera till att andra kan se saker annorlunda än jag.

      Och sen inte vara lika nedlåtande i tanken utan mer förstående.

      Nja, men jag antar alltid att andra dömer mig ?

        Precis samma här, känns framförallt som att tjejer dömer mig massor.?

      Tror inte att jag dömer andra mycket men tror att folk har vissa saker dom tenderar att störa sig på hos folk ? Jättebra att du kommit till insikt och jobbar på det, det är ett stort steg framåt ??

      Ja, det gör jag nog! Men jag vet inte, ibland är det lite berättigat? Jag kan döma människor som skaffar barn med flera personer. Många på mitt jobb som har tre barn med tre olika män och det känns så jävla trashigt. Trist av mig? Ja, men jag är inte perfekt och många dömer säkert mig för en massa skit.

      Jag är nog snarare tvärtom

      Delvis, tex folk som köper en valp, sedan 1 år senare kommer på ”just det, vi ska ju åka på semester så nu säljer vi hunden”, eller en person som köper hund på hund på hund, och alla hundar blir ”sjuka” och måste avlivas av en eller annan orsak innan dem blir 6 år gamla (raser som normalt blir 10-15 år gamla), eller folk som envisas med att prova ha hästen barfota om och om igen, fast hästen tydligen visar att den får ont i hovarna och inte kan gå barfota, osv. Eller folk som skaffar barn för att ”rädda relationen”, eller som efter en skilsmässa använder barnet för att göra livet jobbigt för sitt ex, osv.

      Helt enkelt folk som är impulsiva eller göra samma misstag om och om igen, där det drabbar andra levande individer negativt. Dömer aldrig en människa utefter deras hem, deras kläder eller deras utseende dock.

        Jag umgicks förr med en tjej som vid separation från sambon lämnade hundar och katt kvar. Han tyckte inte ens om dem. Hundarna fick sitta i rastgård 24/7 och katten fick inte heller vara inne. Hon träffade ny kille och startade om med nya djur. Fixar inte människor med sånt beteende.

    Någon mer som tycker det borde finnas en laf på hur mycket reklam/spons man får ha i ett poddavsnitt? Podden som Johanna och Edvin har är en helt ny nivå av spons. Flera stycken i rad också. Det är inte ens värt att lyssna då man får spola förbi 20 min av avsnittet totalt. Vem orkar det….

      Så mycket reklam och så långa, det tar ju upp typ halva podden känns de som ibland ? brukar spola över men tar aldrig slut haha.

      Absolut! Om det hade varit lag på att lyssna på poddarna…

      Det är ju helt frivilligt att lyssna på poddarna och tycker man inte det är okej med så mycket reklam så får man rösta med fötterna. Går siffrorna ner så kommer de såklart att ha mindre reklam.

        Frivilligt att lyssna? Trodde jag var tvingad. Tack då ska jag sluta ?

      Jag tycker det är skönt med Johanna och Edvins podd att reklamen kommer efter varandra i sjok. Det är lätt att spola över tills det vanliga innehållet kommer tillbaks, så jag stör mig inte på det utan förstår att det krävs för att jag ska få ta del av deras underhållning 🙂

        Exakt! Lika med Alex och Sigge, det är två sjok med reklam som är lätt att spola förbi. Då tycker jag längden på reklamen nästan kvittar. Mycket jobbigare med poddar där reklaminslagen kommer när som helst, ett inslag i taget. Sedan kan man väl diskutera mängden reklam, men föredrar ändå gratispoddar med reklam än poddar bakom betalvägg.

      Tycker att JLC också har mycket reklam nu för tiden. Jag som alltid somnar till poddad kan bli extremt störd av det ?

      Skulle du vara villig att betala för att slippa reklamen? Och hur mycket skulle det vara värt?

      Håller sååå med om det med Ursäkta, är så mycket reklam som är så lång hahaha, blir tokig! Försöker komma ihåg att det kommer vara reklam i poddar etc som jag kan lyssna på gratis, annars kan dom ju inte fortsätta göras liksom. Men är fortfarande drygt!

      Jag somnar till det. Mitt bästa sömntips är att lyssna på när Alex och Sigge drar sina reklamsamarbeten, det är något djupt sövande över deras röster.

      Den ändå reklamen som jag älskar att lyssna på är Yoga Girls. Tycker hon har en sån otroligt mysig röst och hennes samarbeten är väldigt välgjorda. Men all annan reklam I poddar spolar jag förbi ?

      Stör mig inte på reklam i poddar jag gillar, som t.ex JLC. Men en del poddar är bara halvbra och mest ett bakgrundsljud som jag inte lyssnar-lyssnar på och då kan det störa med reklam.

      Tänkte på EXAKT samma sak idag. Fan 20 min reklam på raken typ. Orka!

    Min man och jag är sjukt delade i hela vaccinations-frågan!
    Jag vill ett vi ska vaccinera oss för att slippa bli sjuka i covid, medan han vill att vi inte ska vaccinera oss för att vi inte ska bli sjuka av vaccinet ?
    Vi kan normalt sett diskutera allt utan att bråka men detta kan vi inte ens nämna utan att vi hamnar i dispyt…
    Någon annan i samma sits? Hur gör ni för att mötas?

      Jag var lite öm i överarmen i ca 24h av vaccinet. Ta det! Var absolut ingenting att vara rädd för

      Hade bara vaccinerat mig och släppt bråket. Däremot hade jag tyckt det var otroligt osexigt att vara så faktaresistent och osolidarisk, och det hade jag sagt rakt ut.

      Jag är inte i samma sits men statistiken visar ju att det finns mycket större risk för långvariga biverkningar av Corona än av vaccinet. Om han inte kan ta till sig av den faktan får väl du vaccinera dig och han låta bli. Förstår att det inte är en lösning på din fråga dock.

        Det är ju inte så konstigt iom att Coronan funnits i 1 1/2 år, medans vaccinet bara funnits i ett par månader.

      Varför ens göra det till ett ”vi”. Vill du vaccinera dig så ska du ju självklart göra det. Och sedan får han ta sitt beslut om hur han ska göra.

        Ah jag håller med, vill du vaccinera dig så gör det 🙂 han får väl göra som han vill

        Jag förstår absolut hur du tänker och kommer inte att tvinga honom eller låta mig själv bli tvingad! Förmodligen slutar det med att vi gör precis så som du säger.
        Däremot ser jag gärna att VI båda vaccinerar oss eftersom vi är ett hushåll och det är inte bara han som påverkas om han blir sjuk!
        Tex så har vi två företag som vi båda arbetar med, vi har två barn, ett hus, äldre familjemedlemmar som behöver vår hjälp osv.

        Det finns liksom inget utrymme för oss att bli sjuka i en vanlig influensa, ännu mindre covid. Därav ser jag det som viktigt för oss att vi båda vaccineras!

          Förstår hur du tänker. Men samtidigt kan man inte begära att den andra ska vilja samma sak. Ni ser olika på saken. Ni har diskussionen och ni båda vet nu hur den andra tänker. Är inte värt att fortsätta bråka om det. Boka din vaccinationstid istället. Och vem vet, när han ser att allt går bra för dig så kanske han själv också vågar.

            Ja, det blir väl så. Antar att jag har svårt att acceptera det bara ??‍♀️
            Hoppades mest på att någon hade några grymma tips på hur man accepterar det eller hur dom möttes på mitten liksom ?

      Vilka biverkningar är han rädd för? De mest rapporterade biverkningarna av Pfizer/Moderna (vilket jag antar ni kommer få) är lättare biverkningar som muskelsmärta vid injektionsstället, huvudvärk, illamående, lätt feber osv. Dvs sådant man kan få av en lätt förkylning eller dålig mat.. Är han rädd för biverkningar på lång sikt?

        Jo men precis, det är biverkningar som han är rädd ska komma längre fram i tiden!

          Biverkningar av corona kan ju också komma längre fram fram i tiden. Det finns ju redan nu tydliga belägg för att det kan ge väldigt långvariga symptom.

            Nä nya studier visar att de långvariga effekterna av covid är mycket ovanligare än tidigare rapporterar.

      Det måste få vara upp till varje människa om man vill vaccinera sig eller inte!

        Håller helt med dig! Jag tänker inte tvinga honom att vaccinera sig ?
        Jag bad inte om argument till att övertala honom utan om erfarenheter från de som haft samma sits och hur dom löst det ?

          Jag är i samma sits och vi har bara accepterat att vi inte vill samma. Det är helt okej för båda ?

            Tack för ditt svar! ?
            Hur har ni tänkt kring hur det påverkar den andre/barnen (om ni har några) om ni blir sjuka både av covid eller vaccin?
            Tex. jag som vill vaccineras tycker att det är rätt för att undvika att eventuellt smitta våra barn eller att det påverkar våra företag.
            Han tycker precis samma sak fast från synvinkeln att det är vaccinet som ska orsaka dom problemen!
            Hoppas du förstår hur jag menar ?

              Han låter rätt egoistisk faktiskt med tanke på att han har familj.

              Du kan ändå smitta andra även om du är vaccinerad. Tänkte på att du inte vill smitta barnen.

              /Haft covid och är nu vaccinerad. Coviden var klart värst.

          Rädsla är svår att resonera med.
          ”Tänk om” rädsla är ännu svårare

          Du kan komma med en uppsjö bevis och argument, han kommer slå tillbaka med ”men tänk om” osv.

          Lite som att försöka diskutera sötningsmedel med någon…

            Ja det är lite så våra konversationer har sett ut! Vi kommer liksom ingen vart för det slutar alltid i ”men du kan inte se in i framtiden” ?
            Hoppades mest på att det skulle finnas någon annan i samma sits som hade en sjukt bra lösning på hur dom fann fred ? verkar inte så dock.

              Lösningen för de som varit i samma sits verkar ju dock vara att du vaccinerar dig och han gör som han gör. Du vill inte ha tips på hur du övertalar honom utan hur andra löst det. Vilket annat svar än att ni båda gör som ni vill vill du ha? Att någon tvingade sin man att vaccinera sig?

              Är han helt resistent till alla rapporteringen kring personer med långtidscovid? Där kan vara en ingång annars. Det verkar ju bara lite som ett lotteri VEM som får den effekten av sjukdomen.

              Och sen tror (med betoning på tror) Jag att det inte slutar här, jorden består av så många människor så det kommer ständigt komma nya mutationer – inte säkert alla är lika behagliga.

          Går ju inte att lösa, ni får bara respektera varandras beslut 🙂

        Det är upp till var och en att bestämma. Men man får tycka att faktaresistenta egoister är lite korkade.

      Jag kan inte vaccinera mig men tyckte att min man kunde ta vaccinet. Han vill verkligen inte och det är ok för mig. Han är vuxen och bestämmer själv. Förstår inte varför man skulle bråka om det? Vill man inte så slipper man .

        Till en början så bråkar vi inte om det på ett sätt som att ”du ska göra si eller så” utan bråket uppstår eftersom ingen av oss kan se det från den andras perspektiv.
        För det andra så handlar det för oss om att ta vaccinet eller inte därför vi båda vill såklart det bästa för vår familj! Jag anser att det bästa är att vaccinera sig för att skydda våra barn och företag medan han ser det precis likadant fast från andra hållet.
        Vi är liksom båda väldigt bestämda i att ”mitt sätt är det bästa för familjen”.

        Sen frågade jag efter hur andra i samma sits gjort, släppt bråket/vaccinerat sig/inte vaccinerat sig osv. ? bad inte om övertalnings argument då jag inte försöker ändra hans åsikt.

          Har haft samma diskussion med min sambo och det är otroooligt provocerande. Visst vill båda det bästa för familjen, men om det bästa är att undvika att bli sjuk så VET man ju att risken är enormt mycket större att bli sjuk av covid än av vaccin. Så då argumenterar den ena på fakta och den andra på känsla, och det är därför man inte kommer någonstans. Hopplöst. Jag vaccinerade mig utan att ens säga något till honom. Men det gnager i mig att vara tillsammans med någon som inte tror på fakta, det går liksom emot hela min syn på världen.

      Att bli naturligt sjuk av vaccinet ca 24 timmar är ingenting jämfört med att ha covid och var sjuk eller t.o.m. allvarligt sjuk! Vaccin räddar liv, inte bara ditt eget utan även andras.

      Du har ett eget ansvar så får han välja att ta sitt ansvar på sitt sätt

      Mycket mycket ovanligare att bli sjuk av vaccinet. Och blir man det blir man oftast lindrigt sjuk.

      Du kan inte bestämma över honom. Jag förstår dig och hade känt precis likadant, men faktum kvarstår. Jag hade vaccinerat mig själv och låtit det vara. Förhoppningsvis kommer han till insikt så småningom. När ni vill resa om inte annat…

      Som flera tidigare sagt, han kan inte bestämma om du ska ta vaccin eller inte, låter otroligt konstigt. För det andra känner jag med dig, svårt att övertala någon som är orolig. Men, resultaten av långtidscovid är ju redan framlagda, medan man inte kan tänka ”tänk om” över allting hela tiden. Sen att inte ta vaccin tycker jag är osolidariskt. Min största rädsla under denna pandemi har definitivt varit att jag ska smitta andra, speciellt om personen skulle bli allvarligt sjuk. Dessutom lättar restriktioner i ett land delvis baserat på antal vaccinerade. Skulle alla tänka på sig själv och vägra så sker inga framsteg.

      Förstår att detta inte är det svar du sökte efter.. 🙂 Tänker att det är lättast för dig att boka vaccinationstid och låta honom sköta sitt, förhoppningsvis ändrar han sitt tankesätt.

      Jag och min man har en liknande situation. Vi planerar att jag ska bli gravid i år så när han valde att vaccinera sig blev jag orolig över att det skulle påverka hans fertilitet. Och han har ju varit orolig att jag ska bli sjuk i covid (trots att jag inte är riskgrupp)… Men vi har helt enkelt valt att respektera varandras olika syn på det. Man kan ju inte tvinga den andra att göra som man själv vill.

        Varför skulle vaccinet påverka hans fertilitet?! Folk måste sluta tro en massa skit, vad fan har hänt med det här samhället

          Varför skulle ett vaccin orsaka narkolepsi? ? Men ja just det…

            Narkolepsi är en autoimmun sjukdom som personer med vissa genetiska förutsättningar löper risk att drabbas av. Dessa som fick narkolepsi av vaccinet skulle med största sannolikhet fått narkolepsi av svininfluensa sjukdomen ifall dem blivit smittade. Så det hängde ihop med sjukdomen och inte vaccinet.

        Är du orolig över hans fertilitet är det inte vaccinet du ska oroa dig över utan andra saker.
        Vikten, ingen av er ska vara överviktiga eller underviktiga, är man annat är normalviktig ökar risken för fertilitets problem.
        Ingen av er får röka.
        Ingen av er får stressa.
        Viktigt med en hälsosam och balanserad kost.
        Du ska äta mycket gröna bladgrönsaker och ägg, och kanske t.o.m ta folsyra tillskott.
        Skippa sockret och det raffinerade sockret. Socker och snabba kalorier, så som choklad, godis, vitt bröd och pasta, påverkar din hälsa negativt, och således din fertilitet.

        Finns massor att tänka på om man vill vara rädd om sin fertilitet, vaccin är ungefär sist i den listan, idag är många stressade, många överviktiga, många äter ohälsosamt, många motionerar för lite, osv.

          Självklart bör man ta hand om sin fertilitet på många sätt. 🙂

    Alltså jag tror AB har tappat det … hon skrev idag ett skitilsket inlägg eftersom instagram tagit bort en av hennes stories. I den hade hon hängt ut en privatperson som hon var tokig på eftersom denne antytt att hon ej var vän med My M. Hon raljerade friskt om att POLISEN inte heller hjälpte henne. Alltså ta upp polisens resurser nu för sånt trams?!

      Anna Book är pinsam, hon och hennes man är så sexfixerade. Det anspelas på sådant hela tiden.
      Och hon härmar My med svettiga träningsbilder, hon är gränslös med sina duschbilder.
      En vandrande cirkus men kul att titta på??

        Rätt så uppenbart att sexlivet där är på noll. Varför skulle hon annars hålla på som hon gör och prata vitt och brett om hur fruktansvärt hett sex de har. Vem försöker hon övertyga liksom?

      Ja, man blir förbannad över att hon ska ta upp polisens tid med sina löjliga pseudohändelser. Herregud kvinnan är över 50 år.

    Hur stor summa skulle ett sparande behöva ha för att ni skulle säga att ni har ett ”bra spar”? Och hur vanligt tror ni att det faktiskt är att man har ett bra sparkapital och inte bara några tusenlappar?

      Minst en årslön

      Det beror som himla mkt på var i livet man är vilket summa som är ”bra”. Ska man snart gå i pension är den summan betydligt större än om man precis ska börja yrkeslivet.

        Exakt! samt vilken förmåga man har att spara.
        Jag sparar 30 % av inkomsten, men anser inte att jag har ett bra spar i kapital, däremot har jag ett bra spar utifrån min situation dvs att jag har möjligheten att spara 30% varje månad.

      Helst en halv årslön efter skatt (ca 500k). Har stort bolån, bil, två vuxna och två barn så behöver rejäl buffert. Dock nere på ca 200k då vi nyss köpt ny bostad.

    Värmen i tunnelbanan i Stockholm!!
    Så jäkla trist att inte SL ordnade AC till vagnarna när de köptes för det var för dyrt… det är ju helt olidligt och man ser hur äldre och sköra har det svårt efter bara några minuter på tuben. Har skickat in synpunkter och fått svar att ja tågen har tyvärr inte ac. Trist när resten av Europa är mer framåt

      Vad hände med gratis SL kort för ungdomar? Tyckte det var bra!

      Tycker bussarna är värre? Vissa bussar är som en bastu, helt olidligt ? tunnelbanan/pendeln och deras inomhus perronger är ju som en dröm, svala och härliga.

        Åh jag åker sällan buss, är det sant?! ??
        Så jobbigt!!

        Min svärfar är busschaufför. För nån vecka sen visade han en bild som visade att det var 35,6 grader varmt i bussen (han stod självklart still när bilden togs och han visade den han var hemma). I fem timmar satt och han körde den bussen! SL anser att det är för dyrt att fylla på kylmedel i alla bussar och det finns ingen lag som säger hur varmt det max får vara på en arbetsplats.

          Nä så sjukt ? borde ändå finnas något inom arbetsmiljön som ska vara rimligt.

          Älskar att du föregår alla dårars kommenterar om att man minsann inte får fota när man kör. Än mindre visa bilden för sin svärdotter/son. ❤️

    Vad tycker ni om Joakim Lamotte?

      Största snöflingan i mannaminne

      Tycker att han gjort mest av alla för feminismen. Vi behöver fler som Lamotte.

        Logga ut Joakim

      Töntig och obildad.

      Håller inte med om ett ord han säger, tycker han är riktigt vidrig och provocerande, men ändå underhållande. Kan skratta riktigt gott åt vissa klipp. Höll på att dö av skratt när han va ngnstans där det va upplopp. Trollhättan tror jag det va, men inte 100% säker.
      Dialekten gör ju dessutom att det är ännu svårare att ta honon på allvar.

      Befriande med en ärlig röst som vågar lyfta riktiga samhällsproblem. Tycker det är lågt med all mobbning han utsätts för.

      Gaphals

      Han behövs

      Underhållande att lyssna på, och även om hans metoder kanske inte är dem bästa så lyfter han ändå viktiga frågor och problem i samhället.

      Är glad att han med ett allvar värdigt situationen tar upp faktiska problem. Har svårt för relativiserande och raljerande sprättar på twitter.

    Tiingelinn pratar om hur mogen hon är och hur hon söker efter en mogen kille. Hon får dejta hur mycket hon vill, men jag funderar över det här att presentera dem för sina barn så tidigt och dessutom publicera dem direkt i sina sociala medier. Jag får tyvärr ett väldigt omoget intryck av henne och känns som hon skulle behöva bli lite mer trygg i sig själv.

      Gabjoss wannabe…

      Om man har ett behov av att proklamera om hur mogen man är i tid och otid… då är man allt annat än mogen.

      Man är inte mogen bara för att man själv säger att man är det.

      Exakt så jag också upplever det! Hon är säkert en jättebra mamma, men när det gäller pojkvänner och kärleksrelationer är det för mycket. Stackars barn, de måste vara helt förvirrade över alla nya som kommer och går. Och ja, jag hade skrivit samma sak även om det var en man detta gällde 🙂

      Exakt så jag också upplever det! Hon är säkert en jättebra mamma, men när det gäller pojkvänner och kärleksrelationer är det för mycket. Stackars barn, de måste vara helt förvirrade över alla nya som kommer och går. Och ja, jag hade skrivit samma sak även om det var en man detta gällde ?

      Hennes döttrar lär inte få en sund bild av vad kärlek är tyvärr.
      Hoppas hon verkligen inte skaffar barn med snubben direkt nu….

    nej men snälla/men snälla, var det inte Bianca som började med det uttrycket eller?
    Inte för att det spelar någon roll men tycker alla säger/skriver det nu ?

      Skulle säga att det var Johanna Nordström.

        Skulle säga att det va jag, redan år 2007. Så pass att det står i min studentmössa!

        ?

          Haha va kul! ?? vi sa aldrig det när jag var i student åldern men det är lääänge sen

        Ahh ja!!
        I gamla Wahlgrens videos säger Pernilla det så ofta med ?

          Tror Johanna och Edvin i någon podd tog upp att det är från Pernilla Wahlgren?

      Jag har sagt att det länge innan Bianca ingrosso så that’s on period!

      Haha, som att det är nåt unikt uttryck? Det säger väl typ alla…

        Har inte sagt att det är ett unikt utryck haha. Mer att jag tycker det används mkt mer nu ?

        Är väl mer hur man säger det?

      Menar du att Bianca börjat med att säga ”Men snälla?” ….

      Det har väl folk sagt långt innan Bianca enda var påtänkt…

      Vem var först med att säga herregud? Var det också Bianca?

        Ens*

        Ok sorry var inte alls menat så.
        Klart man kan säga så med allt!
        Men tyckte bara det var ett uttryck som används mkt mer nu, sorry lägger ner den tanken ?

      Ok jag formulerar om mitt inlägg ? ta bort namnet Bianca.
      Frågan var mest bara på kul, säger ni också men snälla? Är det mest stockholmare som säger eller hela landet?
      Jag har själv inte använt det uttrycket så var bara nyfiken trevlig sommaaaaar alla ☀️?

        Men det är ju solklart från engelskan. But please säger jag/vi jämt sen länge!

          Och även familjen utomlands som aldrig varit i Sverige eller ens vet att Bianca existerar

            Haha tack då har jag lärt mig något nytt idag ??

          Haha nej but please är inte ett etablerat uttryck på det sättet

        Men snälla nån! Det är det jag säger oftast. / inte stockholmare

        Naaaaj, jag som sa det först (?) 2007 (ovan) så att det står i studentmössan – jag är skåning! Helsingborg ❤️

          Och trevlig sommar till dig med TS ?

            Tack ??

    Tips unika/roliga boenden och/eller campingar!

    Jag och en vän (vaccinerade) ska bila runt i norra Sverige (vi är från södra delen och ska hålla oss från Härjedalen/Hälsingland och hela vägen upp). Vi ska mest bo i bil och tält men några nätter vill vi bo på något unikt eller extra kul boende. Kan vara hotell, Pensionat, airbnb, flotte, camping, whatever. Något lite annorlunda som vi unnar oss.

    Har ni några tips? Billigt som dyrt, var som helst ovanför Dalarna/Gästrikland!

      Ni kan tälta nån natt i Skuleskogen och besöka slåttdalsskrevan.

      Cape East.

    Hur får man reda på om hus är till salu innan dom kommer ut på hemnet? Vi söker hus, är med i mäklarnas ”intresse listor” där de kan höra av sig till oss om något dyker upp, men har aldrig blivit kontaktad av mäklare. Så märker man att olika hus har sålts som man gärna hade velat ha chansen att köpa liksom. Vad är det vi missar?

      Ni måste vara inne på deras sidor och kolla på de som ligger på kommande. Även de som inte ännu är fotade, hör av er och lägg bud villkorat att ni får komma på visning.

        Ja vi har koll på deras sidor :/

      Jag tycker Booli är bättre än Hemnet, finns mer som är ”kommande” där. Vet att vissa mäklare inte längre använder Hemnet men Booli snappar upp det mesta verkar det som.

    Vilken dejtingsajt är bra och funkar?

      Undrar också…
      Facebook dating är katastrof ?

        Ja så pinsamt dålig haha! Match kanske?

          Ja kanske?
          Har en kompis som träffade sin man på Inner circle. Hon surfade runt på män i New York och London och i London fanns han 🙂
          Kanske värt ett försök?

            Men vi bor ju här? Vad ska vi göra sen? Haha

              ???

                Fast svenskar kanske använder det också vad fan vet jag ??

    kan NÅN hjälpa mig att reda ut detta? Blivit ghostad av en kille som sagt att han gillar mig, tycker jag är skön osv, att jag är hans typ men att han inte är ute efter ett förhållande. han skrev dock att vi inte behövde klippa kontakten, men ghostade mig efter det. Dock kollar han på VARENDA story jag lägger upp på insta utan att någonsin svara. förstår att ingen kan svara på vad han vill men någon som förstår logiken?

      Han är kille

        HAHA sa exakt samma sak högt ?

      Följer ni varandra på insta? Vissa kollar ju på allt. Men han verkar ju inte så intresserad dock. Så tycker inte man ska haka upp sig på att han kollar insta. Elakt dock att inte bara säga som det är. Jag kollar mitt ex storys osv fortfarande och även gamla dejters sociala medier av nyfikenhet, men är absolut inte intresserad av att dejta dem.

        Eller du kanske menade snap. Men samma oavsett, man kollar av nyfikenhet/scrollar igenom allas.

          nä menade insta men spelar ingen roll 🙂 han följer mig, har slutat följa honom. Men du har säkert rätt… även om jag inte riktigt förstår logiken när vi knappt känner varandra menmen

            Men vadå, man kollar väl alla personers story som man följer? Sen kanske lite märkligt att han ens följer dig dock. Men jag iaf (trodde alla gjorde så?) kollar ju allas story utan att reflektera, vadå skulle man hoppa över vissa?

              kanske bara jag som inte gör men kollar aldrig på vissa… det är lixom ett hundkonto och han hatar hundar. han följde även mitt privata men där tog jag bort honom. men är säkert jag som överanalyserar det hela, som vanligt 😛

                Hur kan man hata hundar??? Nä, du är värd bättre ?

              Jag har stängt av stories för flera som jag följer. Som la bara upp massa skit som jag inte vill se så jag avaktiverade deras stories.

      Han ser dig inte på det sättet utan som en kompis

        story of my life <3

      Han kollar på dina stories istället för att vara med i dem, han är inte alls intresserad :p

      Det är så jävla märkligt när de gör så ? Och nää, finns ingen logik. Jag fattar inte varför man (han) följer nån (dig) som man ghostar.

      Jag blir aldrig vän/följer nån jag dejtar. För jag blir manisk att kolla upp tex om han skrivit nåt på fb eller om han kollar mina storys osv osv. Sen börjar övertänkandet haha ??

      Tänker att ghostningar oftast beror på att de har något annat/bättre/mer spännande på gång på annat håll. Men ”vill inte klippa kontakten” och kollar på stories osv för att hålla dörren öppen så att säga, om det där andra tar slut/blir tråkigt så finns möjligheten att komma tillbaka. Det är ju det där klassiska att så fort de märker att man går vidare så kommer de tillbaka, för de vill ha någon som är ”lätt” att gå tillbaka till, som en backup plan.

    Måste hitta styrka att bryta med en förälder nu en gång för alla. Kan inte acceptera hur jag blir behandlad gång på gång och att det absolut inte går att nå fram till hur det har/fortfarande påverkat mig. Försöker jag förklara slutar det i kaos med ännu fler anklagelser mot mig.

    Men samtidigt drar jag mig för det.. då blir det så definitivt att hen har psykiska problem och vi nog aldrig kommer att få till den relation jag önskar.
    Har blundat för det så länge…

    Någon som gått igenom samma?

      Min nära vän bröt med en förälder och det var som att en sten lättade från hans bröst. Han har inte lägre ständigt lite ångest och kan leva sitt liv fritt på ett helt annat sätt. Hans förälder har också psykiska problem.

      Jag har, någonstans blev det bara nog för mig och jag gjorde det snabbt o smärtfritt via sms. Vi har inte hörts på 5 år. Jag hade förberett en text stt skicka när jag började fundera på det.

      Jag trodde att jag skulle känna mig väldigt lättad i början men då hade jag oerhört dåligt samvete och kände mig elak mot min förälder. Men efter en stund började jag känna att det var så bra för mig.

      Idag tönker jag knappt på hen, vilket är skönt. Har gått i terapi om det också för att förså att det hela inte var mitt fel.

      Det är inte ett lätt beslut, men fatta beslutet själv. Du vet om det behöver göras.

      Har inte varit med om det själv men vill bara skicka lite pepp och tipsa om around.robyn på instagram, hon har highlights/IGTV på sin profil om att bryta m en förälder.

      Lyssna på Denise Rudbergs sommarprat ❤️

      Jag bröt med en förälder när jag var 36 år. Borde ha gjort det tidigare. Missbruk och troligen nån form av personlighetsstörning. När min bägare väl var full så fanns ingen återvändo. Det fick vara nog med förolämpningar. En släkting tyckte jag var elak, men denna person hade inte fått utstå det som inget barn ska behöva vara med om.

      Det är sorgligt och jobbigt hur man än gör, men jag behövde respektera mig själv. Föräldern dog ett par år senare och jag mådde dåligt, men mitt samvete påverkades inte. Jag gjorde rätt. Idag har jag passerat 50 så jag har perspektiv.

      Hoppas du finner styrkan att ta makten över situationen ? Och du förresten, om du har syskon som tycker annorlunda så låt det inte påverka ditt beslut.

    Har arbetat som förskollärare i ca 10 år och vill byta yrke, har sneglat på studie och yrkesvägledare, någon här som arbetar som det? Finns det några ”genvägar” för att utbilda sig till syv? Har tyvärr inte råd att studera i 3 år, däremot skulle jag gärna läsa fristående kurser.

    Vill arbeta kvar inom skolan, men inte med den pedagogiska biten..

    Ska självklart kolla med någon högskola men vill höra om någon arbetar som det utan utbildning.

      Utbilda dig..Tycker det är så tråkigt när folk utbildar sig och sen är jobben upptagna av folk som inte utbildat sig. Fortsätter det så kommer ju ingen vilja plugga.

    Jag behöver tips på goda och hälsosamma mellanmål!
    Jag faller så himla lätt in i ovanan att äta typ choklad, marsipanbröd och glass ? Och behöver verkligen ändra på det.

      Proteinpudding. Så kan du äta något som smakar choklad men utan så många kalorier och socker.
      Kvarg med bär eller frukt.
      Vattenmelon och fetaost.
      Äggröra.

      Majskaka med jordnötssmör

        Min favvo! Gärna med äppel- eller bananskivor också!

      Keso, mandarin och kanel är svingott! Går ju att byta ut mot äppelbitar också, blir att smaka lite äppelpaj ?

      Ett kokt ägg och en frukt med det.

    Någon som pluggat utomlands? Funderar på att göra det, till hösten eller nästa år men känns som ett sååå stort projekt. Så mycket frågor.. Vilka skolor är bra? Hur löser man CSN? Hur vet man om kurserna är legit? Hur löser man det praktiska hemma på enklast sätt?

    Om någon har erfarenhet får ni gärna höra av er! Kanske Camilla kan ge er min mail?

      Jag pluggade tre år i Australien och svarar gärna på frågor 🙂

    Jag och mina syskon är lite vilsna efter vår pappas bortgång. Vi tror att vi är färdiga med allt, har arvsskiftat och deklarerat osv och avslutat alla bankkonton han hade men är osäkra på om dödsboet är avslutat nu. Är det någon som vet hur man vet det?

      Kolla med en jurist. Begravningsbyråer brukar kunna hjälpa till där.

      Har ni sålt en fastighet kan det ju hända att man får deklarera försäljningen året efter, likaså om det kommer en utdelning på eventuella aktieinnehav. Annars borde det vara avslutat. Men det är ju inget ni behöver veta 100-procentigt. Om något dyker upp blir ju dödsboet kontaktat, dvs någon av er (för jag antar att ni har adressändrat).

      @Anna??
      Hör av er till Skatteverket. Man får besked om att dödsboet är registrerat och ”färdigt” så att säga från dem när blanketten är inskickad och allt är kollat av dem.
      Tänk på att avsluta försäkringar också om det inte är gjort, även om försäkringsbolagen uppdaterar sina register mot SPAR regelbundet.

      Men Skatteverket är er go to skulle jag säga.

      Beklagar er förlust.

        Tack så mycket!

      Hej Anna.
      Ett dödsbo är avslutar när arvskiftet är genomfört.
      Rent skattemässigt är det avslutat när sista deklarationen är inlämnad och ev överskott eller underskott är reglerade.

      Så med tanke på vad du skriver så kan jag säga attberat dödsbo är avslutat.

        Tack snälla för svaret!

    Är så förvirrad i livet. Jag har totalt tappat fotfästet. Har man och ett barn på nio år och ett radhus med en mysig uteplats och ett roligt liv med mycket vänner. Men helt plötsligt känner jag mig som en främling i mitt eget liv. Varför har jag valt jobbet jag valt? Varför bor jag i staden där jag bor? Varför skaffade jag aldrig fler barn? Varför umgås jag med mina vänner? Allt känns så fel! Som att jag ångrar alla livsval jag gjort. Detta har pågått i över ett halvår. Jag är 36 år. Är det ”bara” en livskris? Någon som känner igen sig?

      Jag är i samma sits, mitt barn är yngre men jag har samma känslor. Just nu sitter jag inne på vår toalett och läser ÖS medan min sambo kollar fotboll. Hur hamnade jag här liksom. Känner att jobb, sambo och livet är rätt trist och inte vad jag önskar. Bara mitt barn ger mig glädje typ. Blir stressad av tanken att hen blir större och inte kommer behöva mig lika mycket. Då har jag verkligen ingenting jag trivs med. Tatuera sig och köpa motorcykel?

        Haha ja vad är det egentligen som händer sen? När man är 40+? Alla filmer, böcker och annat handlar ju om när man är ung och slutar med att man har en bebis i famnen. Men sen då?

          Romantiska hollywood-filmer kanske men ändå låååångt ifrån ALLA böcker och filmer.

      Låter som en klassisk livskris. Gör nåt kul bara för dig själv. Hälsa på nån släkting/vän i en annan stad några dagar. Kanske det känns bra sen komma hem.

      Ibland när jag känner så försöker jag få lite perspektiv. Tänker på de jag känner som har förlorat någon nära, har en sjukdom, dåligt med pengar osv. Vill vara tacksam över det jag har.

      Låter som en typisk kris man kan få i den åldern. Tror min man går igenom något liknande just nu, han är 40.

    Någon som har sett Young Royals på Netflix? Vad tyckte ni??

      Sett första avsnittet, verkar lovande! Och Omar är ju så snygg ?

    Fick barn när jag var ganska ung, 26 år. När min dotter var 1 år fick jag cancer i livmodern och var tvungen att operera bort den. Jag har alltid varit så glad och tacksam över att jag överlevde cancern och så lycklig över min dotter. Alltid tänkt att jag nog inte velat ha fler barn ändå. Men de senaste åren har jag ändå känner mig så otroligt ledsen över att jag inte kommer få fler barn. Nu är hon 8 år och frågar ofta om hon aldrig får några syskon och är så ledsen över det. Vet inte hur jag ska bemöta henne? Det är ju en stor sorg för mig med, och hennes sorg blir som en kniv i mitt hjärta. Jag vet inte hur jag ska hantera detta. Känner att det drar mig djupare och djupare ner.

      Kanske söka kuratorsstöd på din vårdcentral? Så du kan prata igenom det och få tips om hur du kan prata om det med din dotter?

        Ja jag har försökt, men det tycks inte vara tillräckligt stort problem att få hjälp med tyvärr.. tack för svar ?

          Men gud vad tråkigt. 🙁 Men kanske Mindler vore något då? Online-psykolog som tar emot alla. Tänker det kan vara skönt att få professionellt stöd i dessa tankar så du vet hur du på ett bra sätt kan hantera allting både inombords och med din dotter.

          Kolla om det inte finns typ en samtalsakut? Googla – där jag bor finns det det och dit får man gå 12 besök om ta upp exakt vad man vill?❤️

      Så himla tråkigt att höra❤ förstår att det blir en sorg och särskilt påtagligt när dottern frågar.
      Men tänker att bara vara saklig, berätta att mamma varit sjuk och inte kan få fler barn och att mamma hade världens tur som hann få henne. Säg att du också hadr tyckt om att ha ett småsyskon men att det inte går och att det inte är ngt du kan bestämma.

      Och detta kanske låter heeeelt dumt, isf ignorera, men har ni djur? Annars kanske skaffa ngt husdjur som du och dottern kan ta hand om ihop. Det är ju absolut inte samma sak men blir ju lite liv i hemmet oxj barnet får känna sig stor ocj ta hand om någon. Min son är ensambarn och det blir inga syskon (för gammal) och han älskar att ta hand om och leka med katten.

        Tack, vilket fint svar! Jag är rädd att hon ska känna sig onormal som är ensambarn, men idag är det faktiskt inte så annorlunda. Ett djur vore kanske en bra idé. Älskar hundar men vet inget om hur man tar hand eller tränar dem.

          Inte känner hon sig onormal som ensambarn.
          Jag har också ett barn (svårt att bli gravid) och sen ville sambon inte försöka få fler barn. När dottern var liten önskade hon sig en lillasyster i present, hon såg de andra som hade syskon och tyckte det verkade kul. Men nu när hon är 10+ är hon jättenöjd över att vara ensam och ha vår fulla uppmärksamhet.
          Ett djur lät som en bra idé.

      Jag har också haft cancer och kan ej få barn, men hade, till skillnad från dig, inga barn innan cancern tog den möjligheten ifrån mig. Jag kommer aldrig att få barn. Med risk för att låta hård: du kanske ska fokusera på att du faktiskt HAR barn? O di måste ju vara ärlig mot ditt barn och berätta att set inte går men att ni kommer leva ett toppenliv även utan ett syskon.

    Kan inte människor bara förstå att när man medvetet använder funktionshinder och funktionsnedsättningar som skällsord är problematiskt för man skiter i att det är kränkandet. Det är 2021.

      Skulle behöva lite kontext?
      Inte ok att säga cpbarn typ ellet vad? Vilka skällsord? Krympling?

        cp, damp

          Damp är ju ändå ingen diagnos som används längre.

      Men asså helt ärligt… skällsord är ju till för att uppröra, provocera, såra och/eller förolämpa. JA. Det är kränkande att kalla någon cp eller efterbliven. Det är väl därför man gör det???

    Måste tacka den okända person som tipsade om att göra The Ordinarys hudrutintest i vintras någon gång. Har använt de produkter som de rekommenderade i tre månader nu och är helt kär. Jag hade inga stora hudproblem utöver att jag var kroniskt torr och fnasig men både textur och ”glow” är helt fantastisk nu. Känns som jag har en babyrumpas hud i ansiktet hehe.

      Oooh spännande! Hur och vad är det för test? Hur går det till? Och kul att din hud blev så bra 🙂

        Det är ett gäng frågor på deras hemsida där man svarar på rätt många frågor kring sin hud och så rekommenderar de en rutin. Min innehöll rengöring, ett aktivt serum och återfuktning. Är inte så insatt i hudvård men de är inte så dyra. Eller de produkter jag köpte, fyra stycken, kostade ca 300 kr så jag tänkte det var värt att testa.

          Aha! Tack, ska testa och se vad dom tycker jag behöver 🙂

    Vilken är den bästa pincetten?

      Köpte ett litet fodral med en pincett med platt sneskuren ”topp” och en med en spetsig topp. De är SÅ bra! Haft dem i säkert 7 år och de är lika bra än. Man får vara lite försiktig med vinkeln man drar ut hårstrån med dock, kan hända att endel hår klipps av pga vass. Rekommenderas! Värt dyra priset så länge man inte tappar bort dem ?

    victoriasstil skriver på sina instagram stories så här…”Jag ogillar gärna att be er gilla mina bilder, men för mig betyder det ALLT om ni gillar, kommenterar och sparar ner de bilder som inspirerar er. Det ger mig en fingervisning om vad ni uppskattar hos mig och att ni gillar det jag gör. För det är mycket tack vare er som jag kan lägga all tid som jag faktiskt gör här och få möjligheten att jobba med det som jag brinner för. Dvs Influencer, Men för att jag ska kunna lägga ner all den tid som jag gör så behövs er engangemang kommentarer, likes och att ni sparar ner bilder som ni gillar hos mig.

    Samma människa svarar inte till alla, är väldigt utseendefixerad, vill inte jobba som vanliga människor, vill inte utbilda sig till något vettigt, vill kunna leva ett Gott rikt liv tack vare alla som ger henne den möjligheten att få bra betalt och bli sponsrad av allt som lila divan behöver 😛 ugh hoppas ni ser igenom henne 😉

    Någon som följer Aisha på Instagram? Hon med slöja. Tigger likes, får hon inte så mycket likes, tar hon bort hur många som gillat. Varför bryr hon sig så mycket om likes??? Och tjatar hela tiden om att gilla hennes bilder..

      Hallonbladste!
      Någon som har använt det i slutet av graviditeten? Gav det någon effekt och i så fall hur? Vilken vecka började ni och hur mycket drack ni?
      Har bara läst att flera använder det men inte när de börjat eller vad det fyller för funktion direkt ?

      Hon tjatar om likes, hon tjatar om samarbeten, hon tjatar om allt helt enkelt. Verkar som hon vill bli en känd influenser, men hennes content är helt enkelt inte tillräckligt intressant…

    Jag fullkomligt hatar min svärmor.

      Why? ?

        Hon är en riktig fitta som frågar om
        Min mans och mitt sexliv, försöker kontrollera oss och styra oss. Får hon ikte som hon vill så lipar hon. Kärringen är 70+. Riktig manipulativ bitch asså. ???

          Okej, ja det lät inte helt normalt ? På vilket sätt försöker hon styra er? Vad säger din sambo?

          Låt din man ta fajterna och diskussionerna med henne, det är ju trots allt hans mamma

          Klipp kontakten om hon inte slutar.

      I hear ya! ??‍♀️

    Tips på inspirerande konton på instagram med folk som bor i småstäder eller på landet?

      Jennysfreed bor på alnön i Sundsvall. Tungdlyftare, djurvän, psykisk ohälsa, kärlek och massa annat.

      Angelica_rosengren
      Nevnarien
      Elinlewenhaupt
      Helentorsgården
      Annakubel
      Dixiwonderland
      Annasofiapark

    *känsliga läsare varnas*

    Gjorde medicinsk abort (vecka 9) hemma idag och smärtan var topp tre det värsta jag varit med om. Dock släppte den värsta smärtan så snart det börjat blöda och komma ut små klumpar (as said, känsliga läsare varnas), efter ca 4 timmar. Nu till min fråga.. det kom två smååå klumpar och sen gick värsta smärtan över. Is this really it? Hur vet man att allt är ute? Vill inte åka på någon infektion i livmodern direkt. Känns som att det bör vara en hel del kvar där inne? (Och ja, ska ringa gyn på måndag men tänkte att någon av er kanske varit med om något liknande/komma med lugnande besked innan dess).

      *känsliga läsare varnas här med*

      Jag gjorde också en medicinsk abort i v9. Kände inte något (kanske en 2/10 i smärta) och det enda jag märkte av var att jag var på väg hem när jag kände en klump som var på väg ut. Skyndade mig hem, satte mig på toa och fick ut en klump. Det var allt för mig. Blödde bara någon dag med.

      Det kanske är olika hur det är och hur det funkar men där jag jobbar (på en kvinnoklinik) så läggs man in och gör aborten på sjukhus om det är efter 9+0 för man vill se att foster och placenta kommer ut innan man säger att aborten är slutförd. Så har du sett något av det i klumparna? Det kanske inte alltid är så? Vad har du fått för information?

      När jag gjorde medicinsk abort kom allt inte ut..de märktes. Slutade inte.blöda och hade så himla ont. Fick åka i akut och blev då skrapad och fick sen blodtransfusion pga allt blod jag tappat.
      Också topp tre smärta. Och då har jag ändå fött barn, brutit arm hand och ben, opererat bort halsmandlar (också på listan) osv…

    Vad har ni för fördelar med ert jobb? Inte typ ”det är roligt och utvecklande” utan lite mer shady. Om det är tillåtet eller ej behöver vi kanske inte diskutera. Berätta vad ni jobbar med också.

    Jag börjar:
    – tar hem kontorsmaterial
    – fick litteratur, resor och hotell betalt när jag pluggade på distans
    – får styra en del av min arbetstid själv, dvs kan gå hem när jag jobbat klart och ”planera” hemma (lärare)

      -fysiskt så det känns som betald träning, haha.
      -kan släppa jobbet så fort jag satt mig i bilen.
      -får lyssna på musik i egna lurar (är ju vanligt på många jobb, men inte överallt).
      -behöver inte vara på världens bästa humör varje dag, det underlättar ju såklart, men har jag en dålig dag är det helt okej att bara hålla tyst och gå in i min egen värld utan att behöva prata med någon.
      (Industri)

      Just nu att ”små fallit” för kollegan 😉 trots att det är helt galet ?

        Är det du, K?? min kollega är kär i mig??

          Nope 🙂 inte K.
          Vad tycker du om din kollega då?!

            Är inte det minsta intresserad. Har din kollega fallit för dig tillbaka?

              Okej, det är väl bra 🙂 Kärlek på jobbet kan bli jobbigt!!
              Njae, det tror jag inte…. Han är bra mycket yngre än mig 😮

                Jättebra, men jag är för snäll. Det är ju trots allt en jobbrelation som är bra att ha om man behöver hjälp osv. Så jag pratar, är trevlig, skojar, skrattar som med alla andra jag pratar med på jobbet. Han däremot tror väl att jag flirtar och han har öppnat upp sig för mig och han ringer och pratar i flera timmar. Han har sagt att han i alla fall vill ha mig som vän, hur glad han är för att jag finns…Han ger mig komplimanger om vilken fantastisk kvinna jag är, hur vacker jag är, att han blir helt knäsvag av mitt leende och att han är så nyfiken på hur det är att kyssa mina ”fylliga läppar”. Han sa någon gång typ ”vad händer när du blir kär i mig?” Och jag svarade ”men det kommer inte att ske…jag ser dig inte så” och hoppades att han skulle fatta. Men nää. Istället tycker han vi ska ”hjälpa” varandra, som han uttrycker det, då både jag och han är singlar och inte har regelbundet sex…men jag brukar svara att jag inte ligger med mina kompisar. Så jag är för snäll för jag vill inte vara elak och dissa, jag har ändå markerat vart jag står på många sätt och lika många gånger.
                Han vill prata med mig och verkar behöva prata med mig och det känns så elakt att dissa när han berättat saker som inte många vet.

                Ålder är bara en siffra! I alla fall ibland? men kärleksrelationer gör sig bäst utanför jobbet imo och det är väl ofta trevligt med en liten förälskelse på jobbet om man fortfarande kan vara professionell och inte bli fnittrig och röd om kinderna när man pratar med varandra?

                  Ja du verkar snäll!! Hoppas inte för snäll, om det gör att situationen blir jobbig för dig. Men du verkar ju i alla fall ha talat om vad du står och att du inte vill vara mer än vänner! Kan ju dock tycka att han borde dra tillbaka lite flirtiga kommentarer om han nu vill och kan tänka sig att bara vara vänner. Annars är ju risken att du tröttnar.

                  Jo, jag är väl sådan som inte ser fel i en större ålderskillnad i ett förhållande om man ser att personerna är lyckliga.
                  Men det lägger ju till ett ”krångel”.
                  Man vill ju inte heller verka tant-sjuk (är det motsvarigheten till gubb-sjuk). Vill ju inte göra honom obekväm på jobbet! Så jag håller mig i skinnet 🙂
                  Och än är det bara ”småförtjust” 😉 Han har dock fina ögon och bra på ögonkontakt!
                  Tur att det är semester snart!

      – fria arbetstider / förtroendearbetstid. Så skönt att kunna dra iväg en halvdag på spontan utflykt eller så utan att behöva förankra det med någon.
      – gratis frukost
      – gratis AW varje fredag ? (iaf innan corona)
      – supermysigt kontor

      1) Att jag får bestämma över 30 personer
      2) Att det går så himla bra för min avdelning medan övriga 4 avdelningar är kaos och folk där säger upp sig
      3) Att jag kan komma och gå pga jättemkt möten så drar jag hem tror alla bara att jag är på möte
      4) Att jag tjänar bra med pengar

      På mitt förra jobb så åkte vi på ”konferensresor”. Dvs rena nöjesresor som jag skulle blivit förmånsbeskattad för om Skatteverket undersökt saken ordentligt. om vi var sjuka behövde vi heller aldrig ta en karensdag eller liknande. På mitt nuvarande så är det lite mer uppstyrt kanske. Men det finns en välfylld vin/ölkyl och det har väl hänt att man tagit med en flaska eller två hem en fredagseftermiddag om man är sist kvar efter aw’n (som börjar klockan 3 (innan Corona)). Finns alltid mat på kontoret. Enorm förtroendearbetstid. I veckan har jag knappt jobbat något alls. Får dock räkna med att ta möten sena kvällar och helger men det händer rätt sällan.

    Nån som lyssnar på Lillelördag? Blev lite deppig av det senaste avsnittet om klimathotet.

    Vad tycker ni om Therese Lindgrens senaste videos?

      Har slutat kolla på henne, känns som en barnkanal

    Min weekend med mina kompisar till Stockholm blev inställd. Men är sugen på att dra ändå , ensam! Är det wierd? ? fyller 30 om en månad och tänker bara vafan, vill leva ?
    Någon som åkt iväg sådär på egen hand?

      Nej men åk och lev! Gå runt i det fina vädret och gör precis det du känner för, hoppas du får en härlig helg ☀️

      Nej, dra!! Jag funderad på att göra en rosdtrip själv i sommar! ? Åkte till Cypern ensam 2017, BÄSTA jag gjort!

      Jag brukar ofta åka till Stockholm själv (bor högt uppe i norr) och det är det bästa som finns, du får bestämma allting själv vad du vill göra osv. Sen är det inte konstigt i Stockholm att sitta på restauranger själv☺️

        Nej tänker så också ? jag bor i en liten håla i södra Sverige så här skulle man uppfattas som efterbliven om man gick ut ensam ? älskar typ att shoppa ensam och känns befriande att kunna välja restaurang helt själv haha

      Haha ja men GUD klart du ska åka! Blev så förvånad av frågan, för mig är det nämligen inte det minsta konstigt att åka ensam. Reser alltid ensam så jag säger: ÅK. Det är jätteskönt att inte ha någon med sig.

        Vart brukar du åka? Stockholm är trots allt 3,5 h med tåg (ska till gbg o hälsa på en kompis så inget alternativ ensam, ev en runda till Malmö också) och känner kanske något lite närmre. (Bor i typ södra Småland)

          Jag åker överallt, men bland annat en helg i Stockholm varje höst.?

      Åk! Jag är ca 30 och bor i Stockholm och hänger runt massa i stan på egen hand. Om det känns jobbigt så kan du låtsas att du är jag 🙂

        Haha jaaa det kan jag göra ?

    Visst kan man ha en knöl (pytteliten) under armen/bröstet när man snart ska ha mens?

      Aldrig hört talas om?

      Körtlarna kan svullna ja. Men håll koll just in case ??

      Mens: Det är ganska vanligt att brösten blir knöliga på grund av hormonförändringar i samband med ägglossning och veckan innan mensen kommer.
      Källa: https://www.1177.se/Vastmanland/sjukdomar–besvar/hud-har-och-naglar/bolder-knolar-och-akne/knol-i-brostet/

    Am I the asshole som sa ifrån min syster idag när hon skrek åt sina och mina barn? Hon skrek att jag ”mammaskammade” henne för att jag sa åt henne att sluta skrika på dem. Slutade i storbråk pga att hon inte släppte att jag ”skammade” henne. Really? När är det ok att säga till andra föräldrar egentligen när de uppenbart gör fel? Aldrig?

    Vad har hänt med tinder? Eller är det bara min som har fått fnatt??
    1) har avståndet på 11km, får ändå upp killar i Spanien, Island, långt bort i Sverige.
    2) istället för kilometer mäts det nu i amerikanska mil. Har kollat mina inställningar och jag har den inställd på kilometer.
    3) har åldern inställd på 29-35 men jag får upp både yngre och äldre.

      Matchningarna inom ditt område kanske tar slut? Men sen så långa avstånd känns märkligt ?

        Finns väll ngn global inställning, kanske kommit åt den?

        Haha ja det är jättekonstigt, har kollat alla inställningar flera gånger och allt ser ut som det brukar?

      Tror att de som inte överensstämmer med avståndet har gillat dig. 🙂

        Så är det med vissa av dem, tyckte det var en bra idé på fyllan att skaffa tinder gold för ett tag sen, och en del långväga har gillat mig men inte alla?

    Hur fan beställer man mat utomlands?
    Typ i Sverige säger man, vi vill ha en sallad och en blablabla. Men på engelska? Förlåt är verkligen efterbliven… och säg gärna olika fraser man säger på engelska utomlands, dem vanligaste. Tack snälla i förväg ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.