Antonija Mandir om hårt arbetande influencers under corona

Antonija Mandir postade den här videon på Instastory igår, där hon berömde alla influencers som jobbat på SÅ hårt under pandemin för att underhålla följarna, och därför har de alla verkligen gjort sig förtjänat av lite semester.

Kan någon av er ställa upp med fingrar och tår för jag har redan tappat räkningen på hur många utlandsresor den generelle influencern varit på sedan pandemin slog till.
Antonija själv har varit, HUR många vändor, till Spanien exempelvis för att sola, bada och festa *host* förlåt, leta hus?!

Så här reagerade några av er på videon som jag delade från Tramsfrans Instagramkonto.

   

152 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    hon är så världsfrånvänd och pinsam. Hon va ju i Spanien 2 vändor i våras och hyrde en lyxvilla men fan va du förtjänar semester antonjia!!!

      Herregud att de kallar sig numera för kreatörer att det ska låta fint liksom som typ konstnärer, människan är pinsam 100 % vad är hon ens känd för. Snälla Camcam skriv inte om henne vi vill inte ge henne mer fame. Låt hennes sk kändiskap sakta dö ut.

      Inte speciellt intelligent. ? verkar ej veta mycket om verkligheten.

      ”underhållit hela svenska folket..” snacka om att ta sig själv på STORT allvar haha ORKAR INTE

      Alltså bara neeej neeej neeej…tycker hon är rätt rolig å titta på, men helt överhysterisk. Hon har väl fortsatt som vanligt men kanske haft mer jobb för att fler vill jobba med henne? Men att sitta å filma när hon bölar för att hon tänker på en flicka som inte finns mer är bara NO, just dont. Allt för content el va fan de håller på med?
      Det är väl bara att ta semester. Hej! Jag tar ledigt i en månad, vi ses i höst, liksom. Å hennes kille känns som en riktig toffel. Bara jamsar efter henne som en helt vilsen själ. Kommer liksom inget eget ur honom?? Alla liksom fjantar runt denna brutta.
      Ah my gad..finner inga mer ord..

      Hon är en egoistisk idiot. Det verkar vara ett krav för att få bli influencer. ??‍♂️

        Kreatör? Var kommer det ifrån i det här sammanhanget? Snälla.

    Pinsam människa!

    Hon är ju ironisk! (Fast det funkar iofs bara om hon själv förstår att det är det hon är…)

      Hmm men ironi ska ju ändå innehålla en gnutta kul och finess på skämten. Känns som allt ska gömmas bakom ironi om det inte tas emot rätt? Ironi ska vara KUL.

      Om hon inte själv förstår att hon är ironiskt så är det ju per definition inte det hon är..

    Hahaha, herregud. Medan vårdpersonal inte alltid är garanterade en semester så är det skönt att veta att flunsorna tar för sig. Hade varit tråkigt om alla samhällsviktiga yrken blev utan.

      Ställde hon influensers mot någon annan yrkesgrupp då?

        Har ej påstått det. Det var en reflektion från min sida ?

        Hon säger att de har underhållit oss i denna pandemin, sig själv och sina likasinnade menar hon nog. Mig underhåller hon absolut inte har inget vettigt att bidra. ??

      Det är mest synd om sjuksköterskor. Alltid.

      Är själv sköterska men lite trött på att vi framställs som gnälliga martyrer. Jag skiter fullständigt i hur mycket semester en influencer har. Är jag avundsjuk så kan jag ju ge mig in i den branschen själv.

        Nja, vården i detta fallet har ju varit rätt central i pandemin = där av ingen semester som du vet. Finns andra yrkesgrupper som hållit uppe samhället i år också och haft det tufft.

        Tror faktiskt inte att du är sjuksköterska. Eller så jobbar du nånstans där du inte drabbats så hårt av pandemin. Jag älskar mitt jobb som ssk men pandemin har inte varit kul. Alls.

          Visst är jag sjuksköterska och jag har fan jobbat röven av mig senaste året. Men det blir ju inte bättre av att en influencer inte tar semester. Är bara trött på att vi sjuksköterskor ska framställas som gnällspikar hela tiden och det ska tyckas synd om oss. Jag unnar varenda en semester och önskar mer än någon att vi får paus i eländet på mitt jobb. Det är liksom inte min poäng här.

            Fast alltså har aldrig sett ssk framställas som gnällspikar eller ens i närheten.
            Jag jobbat själv som spec tsk på parodontologi. Vi är en av de mest utsatta, eller mest efter de som arbetar med covid sjuka. Alltid varit väldigt utsatta, hygienrutiner har alltid varit extremt viktigt då många patienter har smittsamma sjukdomar vi duchas med. Jag känner vi förminskats extremt i det arbete vi gjort under pandemin, ingen ser vad vi gör dagligen för många människors hälsa. Men har aldrig, ändå, upplevt en enda ssk som gnällig. Tvärtom förstår jag.

          Agree. Detta år har det ju inte ens känts moraliskt rätt att ”hoppa av”. Bara att kriga på. Och all jäkla skyddsutrustning…

        Lägg ner. Att du bagatelliserar vår utsatthet som sjuksköterskor är idiotiskt. Du kanske har ett fantastiskt jobb där ni knappt behövt göra något. Men vi andra som arbetat med covid patienter är helt slutkörda. Inga risktillägg, ingen trygghet. Det har varit galet!

        Att vi ”gnäller” beror på att våra arbetsvillkor inte är tillräckligt bra och att det riskerar patientsäkerheten..

        Kan knappt tro att du är sjuksköterska. Och om du är det så kan du sluta klanka ned på kampen för bättre arbetsvillkor för oss..

          Ett tillägg: Ingen annan tycker att ni ”gnäller” när ni beskriver er arbetssituation! Eller att ni försöker vara martyrer för den delen. Tycker jag synd om sjuksköterskor? Ja, för hur ni behandlas, förera villkor, för vad vi väntar oss av er utan att ge rimligt tillbaka, för DET tycker jag synd om er. Men jag är också imponerad och tacksam för er kompetens och ert slit! TACK TACK TACK!

          På vilket sätt förs den kampen för bättre arbetsvillkor genom att gnälla om att influencers får semester?

            Vi gnäller inte över att andra får semester. Men att säga att man som influenser förtjänar semester för att de underhållit alla stackare under pandemin är provocerande. Att säga ”åh vad skönt att jag ska få semester, jag känner att jag har jobbat stenhårt och behöver en paus” är en annan sak.

              Men snälla sluta gnäll. Det är helt sjukt vad ni maler direkt det finns minsta lilla utrymme. Byt jobb då?? Måste alla ämnen hamna hos ssks i slutändan? Och hur jobbigt ni har det? Måste ni lägga er i allt?

                Byt jobb? Eller kämpa för bättre arbetsvillkor för en profession som är livsviktig? Sluta vara så privilegierad…

                Jag älskar mig jobb, och trivs med det jag gör. Men det finns många brister, och dessa brister påverkar patientsäkerheten. Människor dör pga vårdpersonalens dåliga arbetsvillkor. DÄRFÖR gnäller vi. Det handlar inte bara om semester eller raster. Det handlar om att stressen vi upplever inte ska riskera att ta någons liv.

                WHO har rekommendationer kring antal patienter per sjuksköterska och jag kan säga att vi många gånger ligger långt över dessa..

                Ni som tycker att vi gnäller har för fan ingen aning om vad vi kämpar för. Ett tips är att kolla in stockholms sjukvårdsupprop på instagram och se alla vittnesmål..

                  Men gnäll på era egna forum då. Här tas inte vården upp, måste ni flika in vården exakt överallt? Så jävla butthurt att det inte är sant. Ni beter er som män i en feministdiskussion. Ingen pratar om er här! Sluta dra in er i allt.

    Läste om detta och tänkte men snälla, ha lite humor, hon skojar ju bara! Nu såg jag videon och inser… Hon skojar inte. Vad i helvete…?

      Och så slutet.. ”I’m so proud of us” med typ tårar i ögonen?! Nä, hon menar allvar på riktigt och det är så pinsamt och världsfrånvänt att jag saknar ord.

        ??‍♀️??‍♀️??‍♀️??‍♀️??‍♀️??‍♀️??‍♀️

    Semester från vadå? ??

      Från att ligga på stranden och skapa content till oss andra, så vi klarar oss igenom pandemin. ?

      Vad är semester för en flunsa? Genuint nyfiken.

        Tvätta, laga mat, åka till återvinningen; allt som alla andra göra när de inte jobbar antar jag ?

          Min kommentar kan lätt tolkas på olika sätt ser jag, de var inte det jag menade 🙂
          Syftade mer att jag tycker de mesta de gör är semester, åka utomlands osv, tillexempel antonija har varit flera gånger i Spanien, och senast så letade hon hus, är det jobb att leta hus eller är det hennes fritid? Vad är semester enligt dom liksom? Om hon tycker de inte haft semester på ”flera år” ??‍♀️

            Inte vara inne på sociala medier, kränga rabattkoder och lämna kameran borta i 4-5 veckor ?

            Finns det hundpensionat borde man ha socialamedier pensionat ? lämna bort sitt content så det får vila från alla följare ett tag ?

        Det borde väl vara en inverterad vanlig semester? Deras jobb är ju till stor del att åka på utlandsresor med kameran i högsta hugg, alltså vad vanliga människor gör på semestern. Semester från det kanske då är att man åtminstone lämnar kameran hemma, och så får de äntligen läge att slappna av i ländryggen.

    ”Content” för mig är böcker, musik, tv-spel, sport, etc. Inte Instagrambilder och stories.

    (Förutom Anna Books content <3, hon har definitivt hjälpt mig igenom pandemin!)

      Ja. Tack Anna! Och Isabellas fejkförhållande är rätt kul med…

    Hmm fast ingenstans säger hon att andra INTE förtjänar semester?

      Såklart inte 🙂 tror folk bara det är lite roligt att hon framhäver att flunsor är i behov av semester. De åker ofta på 4-5 utlandsresor per år och räknar tid hos frisör och nagelvård som en del av sitt jobb.

        Tycker det är^

        Ja men igen… är väl inte bara den som jobbar absolut hårdast som behöver semester?

        Så tröttsamt med den här eviga tävlingen om vem som jobbar flest timmar och hårdast fysiskt och psykiskt.

          Dom får ta hur mycket semester dom vill. Jag förstår inte hennes behov av att understryka hur värda de är en semester.

            Meh – trött på detta samhälle där allt man gör bara är fel. Antingen är man för osäker eller för självsäker, antingen är man för försynt eller för taktlös. Om hon vill lägga upp en video på sin egen instagram om att hon förtjänar en semester, så behöver inte alla börja jämföra sig med henne.

            Helt plötsligt blev det en tävling om vem som är ”mest värd” en semester, så onödigt bara.

            Obs – Lia! Tycker inte att din kommentar var otrevlig/onödig på något sätt. Du diskuterar det hela med goda argument – är kommentarerna i inlägget jag syftade till.

          Alla jobbar olika, vissa med kroppen och vissa med huvudet. Influenceryrket är väl ändå priviligierat eftersom de kan prioritera sin tid fritt? I många fall kan de anpassa sig helt efter dagens humör eller mående, en lyx många av oss vanlisar faktiskt inte har! Har dock svårt att tro att folk kan leva på att vara influencers särskilt lång tid, speciellt de i Sverige som är mindre …

        Jaa alltså absolut håller med till 100% om detta.

        Men i kommentarerna publicerade verkar det inte alls som att folk tycker att det är ”lite roligt” – folk är ju uppenbart väldigt arga ?

      Jag fattar inte heller (har iofs sett videon bara läst). Jag jobbar på kontor, deltid dessutom, och det har inte blivit jobbigare alla av pandemin. Jag förtjänar semester ändå.

      De som jobbar i vården förtjänar semester sjuttontusen gånger mer såklart. Men jag förtjänar ändå min semester, jag också, och jag tar inte sjuksköterskornas semester direkt?

      Sjukvårdens arbetsklimat är ju för övrigt helt ohållbart med tanke på sifforna för utmattning, så jag tycker kanske vi kan skippa att ha det som måttstock.

        Förstår vad du menar men samtidigt fattar jag varför en del blir provocerade. Jag tror att människor delvis reagerar på att influencer-yrket ju inte har varit en utsatt jobbkategori på samma sätt som vården och serviceyrken under pandemin, varken för smitta eller att bli av med jobbet (kan ha fel på sistnämnda såklart). Möjligtvis har deras content blivit mer begränsad men i övrigt har de inte behövt kämpa på samma sätt som otroligt många andra har behövt göra – därmed blir detta brandtal till influencers som ”kämpat hårt” en aningen komiskt.

        Jag blir personligen inte särskilt kränkt över uttalandet även fast jag själv arbetar i vården (och dessutom är gravid, det är lite läskigt), tycker mest att hon framstår sig själv som naiv och lite puckad.

        Och självklart förtjänar alla semester 🙂

          Retar sönder på att jag skrev ”framstår sig” istället för ”framställer”…. det får stå hos mig.

    Tycker väl att alla människor förtjänar semester, spelar väl ingen roll vilket yrke man har. Sen är det väl klart att arbeta på sjukhus i dessa tider kanske är mer ansträngande än andra yrken, men kan väl ändå tro att arbeta som influenser inte är så glamoröst som det ser ut på instagram. Jag tror dom flesta äldre har lätt att döma utifrån vad som visas online och anta att alla influensers bara lever lyxliv där dom aldrig behöver lyfta ett finger och får allt serverat..

      Ingen har väl sagt att livet är busenkelt för influensers. Men det är som att spotta i ansiktet på alla som kämpat, världen över, i 1.5 år för att samhället skulle fortsätta fungera. Fungera bland annat för såna som Antonija som levt som vanligt. Hennes höga tankar om sig själv och sina kollegor är skrämmande.

        Ja, jag kan hålla med om att hennes video var lite konstig. Med tanke på hur många influensers som fortfarande reser utomlands trots pandemin. Men jag vet också att det finns många som pratar ner yrket konstant, som att det inte skulle vara ett riktigt arbete. Tycker det är konstigt.

          Tycker du?

          Det är ju inte ett riktigt yrke.
          Vi kan låtsas det i vår PK-supertoleranta-inkludera-alla-miljö.
          Men. Nej.

            Vad är ett riktigt yrke för dig? Endast jobb som man kan utbilda sig till? Modeller, har de ett riktigt yrke enligt dig? Om någon är självlärd, t.ex en fotograf, har de då inget riktigt yrke enligt dig?

            Haha VA? Använd orden som de är definierade, inte någon påhittad version.

            Här är utdrag från Wikipedia, som mycket tydligt stödjer att influenser är ett yrke:

            ” Ett yrke, eller jobb, är en sysselsättning eller specialisering som en person utbildar sig till eller går i lära för, sysselsättningen eller specialiseringen ska kunna knytas till försörjning i någon form då även hobby kan vara resultatet av vidarebildningen.”

            All utbildning som sker i skolan kan knytas an till denna specialisering, speciellt då det finns speciella program eller kurser som behandlar foto, mode, marknadsföring etc.

          Enligt en del är prostitution också ett yrke. Man får pengar för att utföra en sorts tjänst.
          Är det ett yrke vi ska legitimera också tycker du?

          Visst, sälja sex är inte detsamma som att sälja varor genom reklam. Men just det här med ”vad är ett jobb?”. Vad är ett jobb? Vad är ok att kalla för jobb? Vilka får gnälla över att ha kämpat sig igenom pandemin?

          Jag har förstått att sexarbetarna haft ett helvetet under pandemin, ändå tycker jag inte vi ska klassa deras sexförsäljning som ett jobb eftersom det är olagligt att köpa sex.
          Men jag tycker INTE synd om influensor oavsett hur mkt de skränar om att de minsann ”jobbar”.

            De har en inkomstbringande sysselsättning som de betalar skatt för = ett jobb. Att likställa att nog ändå får kalla influencer för ett jobb (säger ingenting om hur vi sedan värderar jobbet…) med att vilja kalla prostitution för ett vanligt jobb är ett halmgubbeargument. Besvara de argument som ligger på bordet istället för att hitta på argument som aldrig yttrats.

            Ps jag tycker att influencers är helt överflödiga och till stor del bidrar till en massa negativt. Men det tycker jag om massor av andra enligt mig moraliskt tveksamma yrken – Jag kan ju inte bestämma att det inte är ett riktigt yrke för det.

              +1 på denna kommentar.

              Vet knappt var man ska börja för att förklara för dig att dra likheter mellan prostitution och influensers inte är en grej man gör?

                ^ och med ”dig” menar jag förstås ”Hoppsan”.

        Varför är se att ”spotta i ansiktet” att säga att man förväntar semester när man är influencer? Jag förstår inte? Har hon sagt att hennes yrkeskår är den som förtjänar semester mest i världen eller vad har jag missat?

      Men i vården tar du stort ansvar. Ibland gäller det liv och död. Flunsor med deras fula klädkollektioner och rengöringsborstar är ju inte viktiga.

        Fast helt ärligt har vissa influensers ytliga poddar där två tjejkompisar pratar hjälpt mig igenom riktigt tuffa stunder där min psykolog till exempel inte kunnat. Vet att det finns många med mig här också.

        Snälla lägg fan bara av med att smutskasta andra människors yrke bara för att just du inte ser det positiva i det och gynnas av det.

    Herregud ???

    De borde prova på ett riktigt jobb, typ förskola, vård, serviceyrken… där snackar vi stress, press, enormt ansvar osv.

    Influencers…. så jävla pinsamt ”yrke”. Ytterst få som gör det proffsigt och snyggt.

      ”ett riktigt yrke” – slå upp ordet istället så att du förstår dess innebörd.

    Här var det inte många hästar hemma.

    Influncers skulle kunna sluta jobba nu på sekunden och ingen hade ”farit illa” av det. Verkligen superviktigt jobb Antonijiz

    Hon bekräftar ju bara fördomarna som redan finns om influensers. Många är verklighetsfrånvända, har aldrig haft ett riktigt jobb och klarar inte av att leva utan sin influenserbubbla. Har ju varit oerhört tydligt under pandemin. Hon kan kalla dom för kreatörer hur mycket hon vill, men sanningen är ju att dom flesta saknar både utbildning och erfarenhet av arbetslivet och den ”verkliga” världen. Så trött på att höra influensers bli arga för att deras jobb inte ses som ett riktigt jobb och att det minsann är så tufft att vara influenser. Väx upp och inse hur sjukt privilegierade liv ni lever liksom. Säger inte att det gäller alla, men väldigt, väldigt många. Ae, är bara så lack på dom atm. ?

      Exakt av den anledningen jag bara lägger tid på att följa influensers som som tydligt visar att de faktiskt gör något vettigt… och de flesta av dem har väldigt få följare (tyvärr). Känns som om folk ofta följer dessa pga popcorn value.

      Finns så många flunsor som förtjänar mer spridning som till och med har ”vanliga” jobb på sidan av…

    Aj aj aj ?

    KREATÖRER

    Alltså visst de flesta influencers skapar ”content” varje dag men av vadå? Jo sina måltider, hundpromenader, besök på gymmet, badutflykter, resor, när de åker och handlar, fikar med varandra osv. Alltså sånt som vi andra gör efter arbetstid… Kan inte tycka att filma sig själv när man står framför en spegel och visar gratiskläder och berättar att de ”döööööör” för varje plagg kan klassas som riktigt arbete heller faktiskt så frågan är vad de ska ha semester ifrån?

      Håller lite med, sånt där gör vi vanliga också liksom men vi gör det när vi väl kommit hem från jobbet

    Ge mig styrka! ?

      VEM FAN HALKAR MED TRE MINUTER KVAR?!

    Alltså det är svårt att greppa att hon är allvarlig. Trodde först att hon skämtade och liksom drev med hela branschen. Otroligt pinsamt.

    Men hon trollar väl med flit för att få följare? Tycker det mesta hon häver ur sig är dåligt maskerat trollande som folk nappar på, hon visste att detta skulle provocera skiten ur folk, så vips! Hamnar man på bloggbevakning och får massa gratis reklam.

    Hellre ökänd än okänd!
    Men ja, jag får sjukt dålig smak i munnen av en vuxen människa som beter sig som en fjortis, skulle gärna slippa se henne någonsin igen faktiskt.

      Stämmer in hon är white trash persifionerad. ?

      Men… Börjar någon verkligen följa henne efter detta? Jag skulle senast nu avfölja henne, behöver dock inte då jag aldrig följt henne från början, men detta skulle inte väcka tanken ”oooh hon verkar vettig och har fötterna nere på jorden, henne vill jag följa!”

    Det finns knappt någon bransch som inte haft det tufft sedan pandemin startade. Högt tryck, omställningar, nya arbetsprocceser, förlorade jobb/tjänster/produktion etc. Influencers är väl en av få yrken som kunnat fortsätta som relativt normalt, varken ökat eller minskat sin arbetsbörda eller ändrat sina förhållanden nämnvärt.

      Eh jo. Är it-konsult och branschen skriker efter fler folk så kan inte säga att vi haft det svårt. I och med att ingen reser längre på uppdrag har massa pengar sparats in. Går hur bra som helst och tack vare pandemin har fler förstått att det är viktigt att digitalisera sig.

    Hon gör snart en pudel och skriker JAG SKÄÄÄMTADE!!!

      Hon verkar inte kommentera detta alls.

    Hahaha ? det är bara att skratt åt eländet var ju inte direkt till hennes fördel.

    Jag är sjuksköterska (vänta! jag ska inte skriva det alla tror) och jag är så JÄVLA trött på alla andra sjuksköterskor som alltid måste skriva sådana saker likt ovanstående. Nån jävla måtta får det vara. Alltid ska det lyftas, alltid gastas om, alltid kontras med. Nu håller jag inte alls med den här Antonija och jag tycker att allt det där är patetiskt, men är ändå så sjukt irriterad på all vårdpersonal som måste ta på sig offerkoftan hela tiden.
    Mvh en som också sliter men som har gjort ett val, och aldrig klagar. Dessutom 5 veckors semester nu ?

      Jag förstår vad du menar men jag förstår ändå de som gör det. Att man liksom upprörs av detta när man själv slitit i år för att de facto rädda liv, måste vara otroligt provocerande.

        Jag jobbar inte ens som sjuksköterska men jag har ett vanligt jobb och jag blir provocerad. Hennes jobb går ut på att ”skapa content” när hon bor i en lyxvilla i Spanien, får hem gratis grejer, hittar på roliga saker etc. Och hon tycker att hon är SÅ förtjänt av en semester? Hennes liv ÄR en semester för många andra

      Fast nu klagar du ju. På dina egna ķollegor..

      Men grattis till dig då som får semester. Har bekanta som blev inkommenderade och fick avbryta sina semestrar efter mindre än en vecka.

      Men alla har väl inte fått lov att ta semester plus här blivit tvungna att jobba massor av övertid. Jag håller med att det är ett val, men under pandemin har arbetet inte varit samma som det de ansökte till så att säga. Förstår de som slutat. Så här iallafall jag uppfattar det men jobbar själv inte i vården så kanske här fel

      Grattis till semester! Men fem veckor? Är det föräldraledighet? Jag fick två veckor semester i år. Jag har ingen offerkofta men man måste väl få påpeka skeva arbetsförhållanden?

        Grattis vi på operation fick 3 veckor för vi ska täcka upp Iva ??

    Någon som vet/sett om någon annan flunsa repostat eller kommenterat detta? Vore spännande om de håller med henne eller tycker som vi alla andra att det där bara va pinsamt.

    Uttalar man hennes namn som vanliga Antonia eller uttalar man även J:et likt Antoni-ja

      Anto-nischa

    Semester från att resa runt i världen och hänga på events under en brinnande pandemi, sen hem och gråta över hur mycket hat de får för att de reser och att de borde ha förstått bättre 🙂

      Herregud. ja, vårdpersonalen har det jäkligt tufft. fortfarande vägrar gemene man (vårdpersonal inräknad) inse att smittan är luftburen och struntar i munskydd på allmänna platser. Inte konstigt att personalen får jobba ihjäl sig. De använder munskydd och full skyddsmundering på jobbet, men går utan när de är lediga. Har de barn skickas dessa till skolan utan skydd, och kommer hem och riskerar smitta sina föräldrar.

      Sverige är ett land i fritt fall. Så sjukt.

        Den är inte luftburen…. Snälla rara. Läs på och förstå innebörden av luftburen smitta.

          Det är det. ”Snälla rara.” Det är Sverige och Tengil som tror något annat än typ majoriteten av världens befolkning.

    Finns inga störra hjältar än vårdpersonal men finns heller inga som älskar att leka martyr mer än vårdpersonal.

      Men gud… De allra flesta leker inte martyr. Men visst. Testa du 12 h långa pass på covid-iva i skyddautrustning och knappt semester på det så får vi se hur glad du är sen.

        Jag skrev ju att de/ni är hjältar men det känns som att vårdpersonal medvetet vill bli provocerade så att de kan tala om hur trötta de är. Jag förstår att man är utmattad och stressad men hur mycket lättare känns bördan om man nämner detta hela tiden, i alla samanhang? Mår man verkligen bättre av att klaga heeeeela tiden?

          Jag tänker såhär, att klaga eller gnälla kan mycket väl vara ett sätt att ventilera. Jag tror inte att det är så att de ställer sig själva och det arbete de utför mot alla andra. Men där de är, blir verkligheten väldigt påtaglig och också tragisk. Jag tycker inte att det är ett dugg konstigt att vårdpersonal blir skittrötta på oss andra, influencer är ju bara några av alla de som mer eller mindre forcerar fram till att leva den livsstil de har haft innan covid. Oavsett hur många människoliv det kostar.
          Har förövrigt inte tittat på videon då jag inte följer eller vill bidra till något för någon influencer. Överhuvudtaget.

            Jah förstår vad du menar, vi är nog alla trötta på flunsorna.

          Som sagt. Kom till oss på covid-iva och se sen om du vill gnälla lite 😉 En anledning varför jag gnällt i år: när det var lönerevision fick jag 800 kr. Efter ett år av kaos. 800 kr!! Ett skämt.

            Du verkar rätt glad ändå med dina smilies. Kanske är du ute och festar på helgerna för att orka med IVA?

            Tvättar händerna för att skydda dig mot en aerosol smitta? Duktigt men, JA, smittan är luftburen.
            Nej jag är inget ’troll’. jag raljerar över alla, majoriteten av alla i Sverige som fortfarande tar så lätt på pandemin trots alla tusentals döda och långtidssjuka.

        Om smittan inte är luftburen, varför måste IVA-anställda ha skyddsutrustning? Räcker det inte att tvätta händerna?

        Så trött på alla motsägelser.

      Men gäller verkligen inte alla. Dom flesta inom vården gör ett bra jobb utan att gnälla. Dom behövs. ❤

        Jadå, en klar majoritet är ju knäpptysta. De lider i tystnad. De är lika mycket hjältar hela högen men jag ifrågasätter mest vad man får ut av att ryta ifrån hela tiden.

          Att låta vården klaga är väl en liten peng att betala för det de gör.

    Läser inte folk in lite väl mycket i hennes video? Förmodligen tänkte hon bara utifrån sig själv, hon säger ju inget om att andra yrkesgrupper inte förtjänar semester eller att hennes förtjänar det mer än någon annan. Alla behöver semester, till och med jobbsökande behöver semester från den stress det innebär.
    (Sen så ja, att hon redan typ haft massa semester och hängt utomlands osv är ju en annan femma)

    Är hon inte lite efter sig den där kvinnan ?

    Hon tillhör inte hjärntrusten precis.

    Antar att det är mest för uppmärksamhet. Men oavsett så får hon såklart tycka och skriva vad hon vill. Alla är väl värda en semester, inte bara den som haft det allra värst, vem det nu är. Med det sagt så låter det ju såklart illa när en person som rest och som inte behövt utsätta sig själv för risk eller jobba hårdare än vanligt specifikt nämner sig själv och kollegor som några som verkligen behöver semester. Genom hela den här krisen har jag, och säkert de flesta andra, verkligen försökt vara ödmjuka och tacksamma. Jag hoppas att alla får den semester de vill ha, speciellt de som inte redan haft semester under det senaste året!

    Klarar.inte.av.henne

    Omg så verklighetsfrånvänd ???????

    Hon verkade trevlig och härlig i sina första videor men har gjort bort sig gång på gång och fasaden skenat iväg.
    Hon toppar som den mest världsomvända,, självgoda, narcissistiska, giriga och obehagligaste ”influencern” i Sverige och gör sig fan bara dummare och dummare.

    OT men vad har hänt med Rebecca Stellas insta?

    Själv har man ju också längtat och sett fram emot semester MEN tyvärr på grund av pandemin så fick jag dela upp min semester och då inte ens få två av veckorna under den period jag önskat… skulle ha v25-28ihop med min sambo men får nu vecka 29-30 och 33-34 istället pga brits på personal under sommaren. Då har vi ändå slitit ont och jobbat 180-225h/månad på csk för att ställa upp så vi skulle slippa dela upp semestern. Är förmodligen fler än sjukvårdspersonal som haft det såhär!

    Visst att alla yrkesgrupper förtjänar semester och influensers jobbar säkert otroligt hårt för sitt content. MEN de har tid att träffa familj, släkt, vänner, göra skönhetsvård, äta på restaurang, resa Sverige runt eller utomlands etc. NÄR DE VILL FÖR DE SKÖTER SINA EGNA ARBETSTIDER. Hade så önskat att bara för en vecka kunna få åka iväg & slippa jobbet, bara njuta av livet med familjen på något hotell och släppa ALLT vad jobbet innebär MEN tyvärr så styr min arbetsgivare mitt schema så jag lär fortsätta vänta & hoppas på att mina två första semesterveckor infaller som planerat så jag kan umgås med mina barn & sambo igen utan att det blir små korta stunder på antingen förmiddag eller eftermiddag!

      Samma här! Fast jobbar på SUS i Malmö.
      Har också jobbat extremt mkt övertid i år, typ 40 h/ månad. Förra året visste vi inte om vi ens skulle få semester och i år fick jag skjuta på det OCH jag fick två veckor. Men absolut Antonija.

    Dumma jävla människa! ?

    Finns väl en anledning varför alla (stor del) av alla ”våra”, influencer å kändisar har, haft corona? Alla sitter ju nästan på varandra å det ska pussas å gud vet vad ;). Tror ingen av dessa kategorier någonsin under pandemin har hållit 2 meter avstånd från varandra. (snarare har dom gjort. allt som vanligt) Cam. du får göra en sammanställning av alla, influencer du skriver om hur många har haft corona 😉

    ????

    Oavsett vad jag tycker om hennes video och inställning så kan jag inte hjälpa att jag retar mig ofantligt på alla som alltid ska berätta hur jobbigt som har det. Som en tävling i vem som har det värst. Coronaåret innebar för mig väldigt mycket ”fritid” eftersom det knappt fanns något jobb, men det innebar också väldigt mycket oro över ekonomin och den uteblivna inkomsten.

    Jag tror nog alla har haft det tufft. Vissa i sitt yrkesliv, andra i privatlivet och kanske ekonomin. Allt behöver inte vara en tävling om vem som har det värst.

    Herregud. Hon är en sådan människa som jag verkligen bara tycker verka helkorkad, i bästa fall. I värsta fall är hon bara osympatisk och provocerande: Oavsett så skulle jag aldrig få för mig att följa henne och har noll förståelse för vart underhållnings värdet ligger.

    Dummaste jag hört. Vilken värld lever hon i? När kissie provocerade var det uppenbart men det här? Hon verkar ju tro på vad hon säger? Haha

    Jag förstår henne helt & hållet…… hon (och alla andra flunsor) får ju sååååååååååååå mycket uppmärksamhet för….eh…hm….mmm…kan inte hitta ett vettigt ord…just det NADA vettigt, vi följer dom köper allt Sk-t de släpper osv så jag förstår att hon behöver time out, eller rättare sagt time off…

    Anna Book är så ivrig att skapa content av ett enkelt biobesök att hon råkar publicera sin mejladress.

      Du passade väl på att skriva några meter till henne? ?

    Tycker inte det ena utesluter det andra. Självklart borde alla sjuksköterskor och alla på IVA få massa semester, god mat och VILA.

    Förr tyckte jag att bloggbevakning var kritisk men nu är den bara förminskande. Din ”granskning” känns inte partiskt och du/ni slänger skit på någon som uttrycker att hennes bransch har förändrats till det bättre och att det gör henne stolt. Hon är även stolt över sin insats. Det är något som ALLA borde uppmuntras till – att stanna upp och ta in sin utveckling. Corona har varit en utmaning för ALLA. För vissa innebar det att förlora jobbet, andra fick jobba arslet av sig för att hålla folk vid liv, någon förlorade en anhörig, någon fick mental ohälsa mm. Listan är lång.

    Bara lättkränkta (och avundsjuka) människor tar allt folk säger så svart vitt som vissa här verkar göra. Det GÅR att förtjäna semester och vara stolt över sig själv utan att det utesluter vad någon annan förtjänar.

    Lägg ned mindre tid på att kränkas över minsta lilla och mer tid på att göra en faktisk förändring. Ring din kommun och kräver bättre löner för sköterskorna genom ökad skattesats kanske?

    Vem är bimbon?

    Är hon så här korkad på riktigt eller försöker hon vara det på ett ”gulligt, tokigt och charmigt” sätt à la Bianca?!? Så pinsamt så jag skäms å hennes vägnar?‍♀️?‍♀️?‍♀️ Det är dessutom exakt sånt här världsfrånvänt skitsnack som gör att influencers inte blir tagna på ”allvar” för att de jobbar så ”hårt” etc. Hon behöver ? och stanna där.

    Som många andra som kommenterar är jag sjuksköterska. Jag jobbar i Norge på ett akutmottag. Från Mars 2020 till årets slut jobbade jag över 700 övertidstimmar. Många arbetspass överskred 17 timmar. Vi blev fråntagna våran semester. Varje dag har vårdpersonalen riskerat att bli sjuka pga oförutsägbara omständigheter – vi har inte hunnit klä på oss skyddskläder när unga personers hjärtan plötsligt har slutat slagit. Vi har tagit emot covid positiva med skyddskläder under all kritik – eftersom det plötsligt tog slut och inte gick att beställa.
    Vi har slitit. Men värst av allt är att landet jag bodde i stängde och hälsopersonal fick reseförbud. Detta gjorde att jag inte sett min familj på nästan1,5 år. Att Antonia Mandir inte skäms. Detta är ett hån för oss som stått i fronten, som är dåligt lönade trots högskoleutbildning och som riskerat vår egen hälsa för att hjälpa andra. Fy skäms!
    Jag hoppas att hon går ut och ber om ursäkt. VI ÄR TRÖTTA NU

      Men i Norge tjänar man ju pengar iaf! Plus haft en bråkdel av Sveriges coronafall. Men akuten är ju alltid akuten.. bra kämpat!

    Jag lovar att hennes ”underhållning” förändrade ingenting under denna pandemin, den gjorde varken till eller från.
    Hon gjorde det alla andra gjorde under pandemin, hon jobbade som tidigare och tjänade pengar. Sedan att hennes jobb innebar att sprida smittan överallt, medans andra gjorde allt i sin makt för att undvika att sprida smittan är en annan sak…

    Jag jobbar som familjebehandlare. Nu när det gått lite mer än ett år med covid-19 ser vi allt som hänt på hemmaplan och det är inte lite. Socialtjänsten är överbelastade, vi har långa köer till familjebehandlarna och familjer/barn som far och farit illa under denna perioden ökar drastiskt.

    Elever som blivit isolerade och psykiskt knäckta, föräldrar som super alltmer och barn som misshandlas. Har jag en lugn sommar? Nej, det är så otroligt hektiskt just nu. Semester har jag men den går endast ut på att försöka ladda batterierna inför en tuff höst och vinter.

    Men ja snälla, influencerna måste få sin välbehövda ledighet ♥️

    Jag har sedan början av pandemim jobbat i ett av världens fattigaste länder. Och mitt jobb har varit involverad i att hantera covid. Fruktansvärt kämpigt med stängd flygplats och oklarhet och nu är det dryga två år sedan jag såg min familj. 1 februari i år skedde en militärkupp. Jag har fått gräva djupt inom mig för att fortsätta. Långa perioder utan internet. Vänner i fängelse. Bomber här och där. Mött soldater med maskingevär upptryckt i ansiktet som förhört mig om mina förehavanden. Och mitt liv består nu av noll stabilitet. Och nu…en tredje våg.

    Jag tar inte illa upp överhuvudtaget av Antonijas video. Det är hennes begränsade verklighet. Och ofta har jag flytt in i makeup tutorials på Youtube när jag inte orkat med verkligheten. De är så oerhört lugnande.

    Vi gör alla våra val. Jag ångrar inte mina. Jag vet att jag blir starkare av min situation (som är självvald).

    Each to their own.

    Obegripligt hur hon kan ha så många följare?

    AVFÖLJ! Alla som följer denna tjej har makten i hur får fortsätta…

    Fy fan va pinsamt..

    Jag tänker att hon är ironisk?

    Jag tänkte att hon drev med sig själv & kollegor & var ironisk ??! Men var hon inte det? Gud hjälpe oss i så fall!

    Varför följer folk idioter som henne?

      För hon är en stor idiot.
      Hade hon inte varit det så hade hon inte varit intressant att följa.

    Influencers tror verkligen att dom tillför något till våra liv. Det gör dom iofs men överlag mest negativt. Världen var ett bättre ställe innan influensers kom till.

    Bu-fucking-hu!
    Jag är sjuksköterska, jag jobbar i vården! Gravid dessutom!
    Men jag är så jävla trött på hur allt ska jämföras med oss. ALLA förtjänar semester.

    Ingen får känna att de behöver någonting, för de jobbar i inte vården.
    Är så trött på det!

    Alla förtjänar en semester.

    Med tanke på sjukvårdspersonalens semestrar de två senaste åren upplevde jag den där videon lika behaglig som en kaktus i baken. Snälla, sluta influera, var bara tyst. Det förtjänar vårdpersonalen. (ta 52 veckor semester, tack)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.