Antonija Mandirs kommenterar kritiken om hennes ”semestervideo”

Det här inlägget skulle kommit kl 15, men ni får hålla till godo med båda till kl 18  

Antonija Mandirs video, där hon pratar om hur influencers förtjänar att ha semester i sommar efter att ha spenderat året med att underhålla svenska folket på sina sociala medier, har gått och rent av blivit en smula viralt.
Hade vårt lands befolkning dukat under helt i pandemin om det inte vore för alla influencers?

Nu har Antonija publicerat en förklaring till innehållet i sin video, och menar att vi alla har missförstått henne och hennes video.
Att hon inte alls jämförde influencers med exempelvis vårdpersonal, utan bara ville hylla sina kollegor.

Nej men nu har ni verkligen missförstått mig. Hur man man vrida på något man säger så mycket att det plötsligt blir något annat? Lyssnade ni ens på vad jag sa? Jag ville hylla mina kollegor i branschen och sa att vi förtjänar semester i år och att många av oss räknar ner dagarna. Kalla influencers för påhitt, men jag vet att vi alla jobbar jättemycket - tro det eller ej. Sen förstår jag nar jag nämnde pandemin så blir det någonting annat. Skulle ALDRIG jämföra mitt jobb med de som sliter inom vården eller andra branscher. Jag hyser enorm respekt för alla hjältar som krigar sig igenom pandemin. Framför allt vården. Jag tycker det är jättetråkigt att folk jämför lika yrken, vem som ska ha semester eller inte. Jag påstod aldrig att kreatörer har arbetat hårdare än exempelvis sjukvården. Jag har aldrig sagt att jag förtjänar mer semester än någon annat. Så det är tråkigt att man ska vrida mina ord till något negativt när jag egentligen bara ville hylla kollegor i min bransch. Vi alla förtjänar semester framför allt sjukvården. Jag kan bara uttala mig om min bransch och jag jämförde ingen. Så sluta påstå att jag sagt något jag inte gjort och helt ärligt hitta pånågot jag aldrig i hela mitt liv skulle säga. Jag har alltid hyllat uppskattat och hyllat alla inom vården, 100% Utan er hade liv aldrig räddats. Självklart förtjänar alla inom vården semester. Jag vill bara visa uppskattning till mina kollegor - inte jämföra mig med alla som räddat liv på människor under denna pandemin.
Bildkälla: Antonija Mandir Instastory

Influencers HAR kanske jobbat extra hårt under pandemin, men å andra sidan är ju deras jobb det många av oss skulle kalla semester.
Hur många gånger har Antonija varit i Spanien de senaste månaderna, för att ”leta hus” (läs: solat, badat och festat)?
Om det faller under kategorin jobb så förstår jag att Antonija anser sig ha jobbat SÅÅÅ mycket och behöver semester, men jag kan inte låta bli att undra..
Om sol och bad i Spanien räknas som jobb, vad tusan ska hon då göra på sin semester?

45 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Och där kom pudeln. Voff voff.

    Trodde hon var sarkastisk i videon men hon var alltså seriös? Var det inte hon som varit utomlands och kollat på hus under pandemin?

      Japp det är hon. ”Letade hus” sa hon men var ute på krog när Coronan var som värst. Men säger du det åt henne så är du bara hatisk och avundsjuk.

    Så pinsamt. Och detta tjat/upprepande i texten om vårdpersonalen, tror hon det är de enda folk reagerat på?

    Det som provocerar mest är väl att hon säger ”vi har stannat hemma och jobbat på”
    Hmm Antonija du är nog en de som stannat hemma minst. Nyårsfest, semesterresor (Kroatien och Spanien).

      Eeeexakt! Hon vet fan inte vad stanna hemma är ens.

      Och att just influensers väntar på sin semester eftersom dom stannat hemma och jobbat? Dom som inte stannat hemma öht är väl influensers. Snacka om världsfrånvänd.

    Nej den här pudeln säg fan inte.
    Vad är det med folk som inte kan be om ursäkt ordentligt??
    Erkänn att du gjort bort dig istället för att be om ursäkt för att folk missförstått. Alla efterhandskonstruktioner är genomskinliga. Alla!

    Även om en del kanske skulle hålla i rättegång så betyder det inte att folk inte ser igenom dom.

    Den här dåliga pudeln är väl det enda roliga hon bidragit med. ???????? Stjärna för det då.

      Haha exakt

    Alltid lätt att pudla, och bra, men visst har hon rätt i att folk ofta vrider till annat.

    Jag bryr mig mer om att hon försökte låta som om influenser hade gjort något extremt viktigt under pandemin, och utan dem hade pandemin varit ännu jobbigare.
    Kändes som hon hissade sig själv och andra influenser till skyarna för deras ”viktiga” jobb som dem gjort. Medan jag känner att dem inte påverkade pandemin ett skit.

      Exakt det hon menade med videon. Vi ska tacka henne evigt nu för hennes stora engagemang! Utan henne hade vi alla varit deprimerade nu.

      Hon och andra influencers var ju ute och festade och reste hela pandemin medans vi vanlisar höll oss hemma för att undvika att sprida smittan

    Antonjia, din video sticker inte MIG i ögonen för att jag trodde att du jämförde ditt ”jobb” med något annat. Jag är själv sjuksköterska som jobbat med covidsjuka människor. För mig sticker det i ögonen för även alla andra yrken. 65åringen som måste fortsätta jobba på posten för annars blir pensionen för dålig. Förskoleläraren med hälsoångest som ändå måste ta hand om de snoriga barnen som hostar. Killen i kassan på ginatricot som är livrädd att förlora jobbet pga butikens ekonomi. Taxichauffören som faktiskt förlorar jobbet för att människor förväntas stanna hemma och inte sitta i små trånga utrymmen med främlingar. Jag tänker på ALLA andra yrken än ditt. Din video i MINA ögon är patetisk då ditt jobb består av att visa upp dina resor, fika, shopping, och bikinibilder. Det är alltså ditt jobb, som gör dig så slut att du behöver ta semester där du ska resa, fika, shoppa och chilla i bikini. Om du hade nöjt dig med min sjuksköteskelön, hur många dagar i månaden hade du då behövt jobba? En?
    Men du väljer att ”jobba” men än så, varför? För att du behövs? Eller för att du vill ha mer pengar?
    Sluta gnäll, du har inget riktigt jobb och nej ni förtjänar ingen semester där ni kan resa och sprida ännu mer virus omkring er samtidigt som ni ”hyser enorm respekt” ??‍♀️

      Mentaliteten att ”skulle du ha nöjt dig med min [insert job role] lön…”. Hur många kan man säga faktiskt ”nöjer” sig med den lön de har? Är du nöjd med din lön och tackat nej till löneförhöjning eller har du din lön eftersom det är det din arbetsgivare är villig att betala dig? Om de erbjöd några extra tusen för en extra dags arbete i månaden, skulle du inte ta den chansen?
      Det är väl samma sak för influencers. Att man vägrar acceptera det som ett ”riktit jobb” i dagens samhälle, speciellt på en BLOGG skriven av någon som drar hem sin inkomst genom att granska dessa influencers, är ju att förneka hur stor påverkan sociala medier har på oss. Jobb är vad som helst som någon är villig att betala dig för – om något företag tyckte det var lönsamt att jag stod och spottade på deras fönster och gav mig kontrakt på det, ja då är jag fönsterspottare oavsett vad andra tycker.
      Slutligen så kan jag faktiskt förstå utbrändhet som influencer – ja de reser och de gör content men har ni aldrig upplevt hur glädjen i något bara brann ut så fort de blev ”jobb”? Det är ingen som säger att någon som jobbar på kryssningsbåt inte är värd en semester för ”de åker ju kryssning hela tiden, hur är det ett jobb”. Fysiskt tunga jobb, kreativt tunga jobb, psykiskt tunga jobb… dom är alla tunga.

        Håller med dig om att influenceryrket så klart kan innebära mycket jobb. En del är också bra på det. Många tycker säkert att denna person är rolig – bra! Då är hon ju en underhållare, likt många andra underhållare. Jag vill gärna ha ett liv som också innefattar nöje, exempelvis film, teater och konserter. Men faktum är ju att även riktigt små influencer kan livnära sig på att vara just influencer, trots att de absolut inte jobbar särskilt tungt, belastande eller mycket.

        ”Är du nöjd med din lön och tackat nej till löneförhöjning eller har du din lön eftersom det är det din arbetsgivare är villig att betala dig?” skriver du. Arbetsgivaren, som ”är villig att betala” till dem som (bl.a.) jobbar inom vården är ju vi alla som betalar skatt. Ett oerhört tungt och rent av LIVSVIKTIGT jobb som vi i samhället INTE vill värdera högre med rimliga löner utifrån utbildning, kunskap, arbetsbörda, arbetstider och hur pass just livsviktigt yrket är. Det är snarare denna aspekt som gör att det ibland känns världsfrånvänt och rent av hånande.

        Uppenbarligen har denna influencer inte behövt vara särskilt orolig kring sin ekonomi, eller sitt yrke, vilket ju är fallet med många yrkesgrupper under denna pandemi. Likaså har hon inte tvingats jobba hemma under hela den tid. Hon har socialiserat sig. Träffat många människor. Festat. Rest utomlands. Om man jämför med andra underhållare, t.ex. musiker, artister, alla som jobbar bakom scen o.s.v. o.s.v. har influenceryrket stått väldigt stadigt. Det känns hånande att låtsas som något annat.

        SJÄLVKLART kan alla människor, alldeles oavsett yrke eller arbetstider (procent, övertid, OB) ha påverkats negativt och mått dåligt under denna pandemi. Men igen; absolut att det kanske har varit svårt att ”hitta content” under en pandemi (kanske framförallt utan att bli kritiserad) – men det har fan varit bra mycket lättare än att hitta livsmotivation och ork när hela livet fallerar.

          Absolut, det har ni helt rätt i! Allt går att vrida och vända på i all oändlighet och dra hur långt som helst. Jag håller däremot fast vid min åsikt och känsla gällande det här?

      Jävla trött…. Svinbra skrivet. Och jag är en av exemplen du drog upp.

    Skulle vilja se en endaste som skulle dö om flunsorna försvann helt… tror att pandemier har högre dödlighet ?

    Är så trött på de som jobbar inom sjukvården och ska klaga och hävda sig hela tiden. Finns ingen mer bekräftelekrävande bransch. Ni visste väl vad ni gav er in i? Skaffa ett annat jobb om det är så hemskt eller sluta klaga.

      Visst, dom förutsåg säkert pandemin. Planta!!

        Möjlighet för en pandemi har alltid funnits och kommer alltid att finnas

      Ja, hela tiden tjat om kvinnor i vården. Är det så mycket mer synd om dem än kvinnor inom teknik, bygg, IT, juridik, ekonomi etc?

      Vad tjänar ni stackars sjuksköterskor? Ingångslön på 30 k? Sen 40 k? Är det vetkligen så dåligt? (Betänk att ni har en utbildning inom omvårdnad som inte alls kan jämföras med juristprogrammet eller ingenjörsprogram och liknande.)

        Jag är ganska säker (killgissar) att ingångslönen för sjuksköterskor inte är på 30.000…

        Haha är du seriös? Tycker du att en juristutbildning är mer värd än en sjuksköterskeutbildning? Kanske var du sarkastisk? My bad, i så fall. Om inte skall jag åter dra upp ögonbrynen till hårfästet där de hamnade när jag läste din kommentar ? btw, 30k? 40k? Tror du sjuksköterskor har den ingångslönen?

        Vad är det för skämt? Sjuksköterskors ingångslön är under 25 000 och löneutvecklingen helt kass! Och utbildningarna går visst att jämföra, de är på samma utbildningsnivå. Gå hem och lägg dig!

        Märklig kommentar. Som jag ser det kan du inte ens jämföra dessa yrken – inom teknik, bygg och it t.ex. är det helt annorlunda löneutveckling och status att arbeta än vad det är för sjuksköterskor. Och naturligtvis kan vi inte bara prata om kvinnor inom vårdyrken utan även de män som jobbar där. Du borde nog kolla upp din ”fakta” innan du postar ett inlägg som detta och jag tänker då på ingångslönen och den påstådda löneutvecklingen. Det är helt tydligt att du inte har en aning om vad du pratar om.

      Jo, för det är HELT ORIMLIGT att gilla en arbetsuppgift men också vilja få upp status för ett yrke och då höja ingångslön.
      Eller?

      Och alla lärare, poliser, räddningstjänst samt övrig personal inom ej vinstdrivande verksamhet – de skall också såklart stå med mössan i hand och bocka och niga och bara vara ooootroligt tacksamma för att de får arbeta. Klart de inte får klaga en millimeter på dåliga arbetstider eller löner.

      Nej! Jag hade faktiskt inte en aning om vad jag gav mig in på. Tur det annars hade nog ingen blivit ssk ? Men absolut jag säger till mina kollegor att vi byter jobb så finns inga vårdplatser kvar när du själv eller nån anhörig behöver vård!

      Ja va bra det blir i samhället om alla i vården byter jobb! ???

    Problemet är inte att hon hyllar sina kollegor för att skapa content i sig. Problemet är att för att skapa detta content har hennes kollegor brutit mot förhållningsreglerna vilket lett till att sjukvårdspersonalen inte kan ta ut semester som de ska.

    Det finns ALLTID en kategori människor som slitit hårdast, har ondast, är tröttast, är mest stressade, har sååååå mycket att göra och som gärna förmedlar det i tid och otid.
    Bara trycka på spola fram och ignorera!

    Tycker det mest humoristiska med hennes video var ”vi har roat hela Sverige”. Jag vet inte vem hon är, skulle aldrig hört hennes namn om jag inte gick in här, och ingen jag känner vet vem hon är ? det är lite skrattretande att hon tar sig på så stort allvar

      Hon tror sig va den mest drivna och duktiga i hela Sverige. Haha!

    Åh herregud. Så hon var alltså inte ironisk? ?

    ”Som kommit med spännande bra kontent” -levnadsstil som dom flesta aldrig kommer uppnå bikini bilder och kroppshets överkonsumtion som hos många leder till självhat osäkerhet vad underbart bidragande till samhället och underhållande för svenska folket tack snälla!

    Herregud alltså, men många influensers har aldrig haft ett 8-17 jobb. Man får komma ihåg det & försöka att vara snäll när de blir trötta av vardagslivet som vi andra pressar in mellan jobbet & utan att fota allt!

      Ja hur är det att ”respektera vårdpersonalen som krigat sig igenom pandemin” åh jag blir så sjukt provocerad av dessa bortskämda egoistiska världsfrånvända människorna. På riktigt ledsen, sorgligt att vuxna människor kan tycka så här

        Ja hon tänkte säkert mycket på vården när hon reste runt när pandemin var som värst! Absolut ??

    Person som man gott och väl kan cancella(?)!!!

    Hon tycker alltså på riktigt att hon roat hela Sverige?

    Om alla influensers verkligen brydde sig om vården och vårdpersonal hade de nog sett till att skatta rätt för alla sina bud osv. Tror väldigt få gör detta.. jag har väldigt svårt att tro att de inte skatteplanerar så mycket de bara kan.

      + inte rest utomlands/festat under pandemin

    Snark! Om man konstant skulle behöva jämföra sin stress, lycka eller vad man är värd mot andra skulle skulle ingen av oss vinna. Fruktätande munkar uppe i bergen i Kina kanske? Den här typen av jämförelser är lika skadliga som när man jämför sitt utseende mot filterprydda ansikten på IG.

    Sluta jämföra er, ni fan alla är värda semester oavsett om du jobbar inom ett yrke där du räddar liv i vården eller filmar produktioner utomlands <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.