Elaine Eksvärd och semestertelefonen

Nu är det äntligen semester och min Nokia ska installeras idag. I början av September är jag tillbaka med blogginspo och hösttankar. Men nu tar jag en välbehövlig detox från skärmar och sociala medier. Jag önskar er en sån mysig semester i sommar och hoppas att ni vill komma tillbaka till detta lilla hörn av mitt liv i höst igen. // Elaine Eksvärd

Det vankas semester för Elaine Eksvärd och sin vana trogen så byter hon ut sin smartphone mot en äldre Nokia som det inte går att göra någonting annat på än att ringa, sms och eventuellt spela ”snake” på.
Hon ska kort och gott skärm-detoxa, vilket hon haft som rutin ett tag och som verkar fungera jättebra för henne.
För min del skulle det vara förenat med livsfara att inte ha tillgång till min telefon med kartfunktion. Eftersom jag går vilse i en pappkartong, så skulle det vara med livet som insats som jag plockar svamp i pappas småländska svampskog, men kanske om jag får låna Selmas GPS-halsband så jag i alla fall kan hittas när jag tappat bort mig själv?
Kanske då skulle jag kunna skärm-detoxa?

Gör ni något speciellt på semestern vad gäller skärmar eller andra mojänger som ni är smått beroende av?

 

113 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Min telefon fyller så många funktioner (kamera, GPS, musik/poddar/radio, Messenger till vänner mm) så det skulle vara svårt. Men sociala medier skulle nog göra gott att va utan. Man kan ju avinstallera appar en stund…

      Ja finns ju många bra funktioner! Men kan tänka mig att om man jobbar med telefonen så är det gött att ta den pausen.

      Att just RINGA med en mobil är det sista jag vill! ?

        Eller hur! Människor som ringer är otäcka. SKRIV!

    Jag har självbehärskning så inget problem att lägg undan telefon och vara här och nu. Lyssnar mycket på poddar men sociala medier blir det allt mindre av, inte lika roligt längre.

      Samma här. Har jag semester så minskar mitt skärmanvändande drastiskt. Behöver dock telefonen till allt jag använder den till i vardagen; handlar, tillgång till olika listor, lyssnar på pod, streama film, run keeper, Spotify, låsa upp dörren där jag tränar osv. Så för mig hade det inte funkat med en nokia.

      Men känner man att man har svårt att lägga bort telefonen för att man bara sitter å tittar på sociala medier å annat som inte direkt ger nåt förstår jag att man kan behöva drastiska åtgärder

    Känns om om någon borde ha uppfunnit en app till smart phones som blockerar allting förutom samtal i X timmar per dag? Jag hade verkligen behövt det. Skäms över hur många timmar jag kan slösa bort ibland bara genom att scrolla på insta, fb, bloggar m.m… Medan jag säkert äger 25 olästa böcker som tittar besviket på mig från bokhyllan. 😉 Smart med en gammal nokia, dock hade jag saknat att kunna lyssna på musik eller sommarprat när jag promenerar. Och ta foton för min egen skull.

      Det finns i iphone. Du ställer in vilka appar som får användas hur länge.

        Har dock Samsung. 🙂

          Okej, finns säkert i samsung också. (Klarar inte av ”?” smiley, extremt svårläst)

            Varför är den smileyn svårläst? Motsvarar ju klassikern 🙂

            Inte alls svårläst.?

            Är det inte bara en gubbe som ler lite? Typ lite glad men inte mer än så.

            Haha psykopatsmileyn…

              Tycker du folk som ler ät psykopater också??

                Jag tycker den emojin ser ut att fake le. Den ler inte med ögonen ? otroligt obehagligt av den!

                  Obehaglig? Men gud..

                    MEN GUD! Tar du allt så seriöst? Världen måste vara väldigt jobbig för dig!

                      Du skrev ”otroligt obehaglig” så…

                  TIPS TILL CAMCAM till nästa offpist-inlägg: hur vi tolkar emojis (och när slutade vi kalla dem för smileys?)

                  Håller med om att ? och ? ser lite dryga ut. Jag brukar använda dem högst ironiskt haha.

                  Min mest använda är ? just nu, det måste vara töntvarning deluxe på den?

                    Nää ? är inte dryg, men ? kan vara det. Eller typ ”brände precis min mat, skoj?”, men ? är aldrig dryg imo. Drygaste emojisarna är ? och ? hatar dem!?

                      Hatar ? och ? (säger inte det för att du använde den nu). Används ofta till saker man inte gråtskrattar till, blir överdrivet. Även ? är töntig.

                      ? hatar jag, men ? använder jag både till sånt jag gråtgarvar åt och om jag egentligen bara garvar, finns ingen som motsvarar ”hahaha”?

                    Åh nej haha jag använder 🙂 bara för att markera att jag INTE är otrevlig. Attans…

                      Haha har för mig ??☺ ser olika ut på Samsung/Android och iPhone. Min chef använder någon av dessa, på min telefon blir det ☺ som visas i alla fall, tycker den är dryg. ?? är de som inte är otrevliga.

            Hmm jag hittar bara att man kan sätta en gräns och få upp en varning, typ ”nu har du använt facebook i 1 timme idag” men inte att den blockerar.

            Haha oj, där ser man! Jag skriver på datorn så för mig är det inte en animerad emoji förrän jag klickar på publicera. 😛

              Sök på typ app timer och liknande på Play. Minns att jag hade en app som låste mina appar men minns inte vad den hette, det var bra i alla fall, haha.

            Den symboliserar ju det klassiska ”swedish smile”. Leendet man ger istället för en hälsning till främlingar.

          Samsung har också en. Jag kan själv bestämma hur många timmar jag får använda en app innan den blockeras av samsung för dagen.

            Vart finns den på Samsung??

              För mig finns det på inställningar under rubriken digitalt välbefinnande men den finns bara på mobilen från förra året och framåt tror jag det är

                Har S21. Ska kolla??

                Jag har samma funktion i min android telefon, i inställningar och digital wellbeing. Min telefon är från 2016. Jag stänger t.ex av Facebook+Instagram vardagar mellan 9-17 (kallas Focus Mode). Sen har jag satt en timer så jag inte kan använda FB/insta mer än t.ex 30 minuter per dag, då stängs appen och blir låst (men man kan alltid låsa upp i inställningar, detsamma för focus mode).

                Detta funkar hur bra som helst för mig! Kunde annars lätt scrolla i typ 2 timmar … Men med en timer så blir jag påmind om hur länge jag har suttit och inser att jag inte vill scrolla mer hehe. Samma med Focus Mode, om jag hade kaffepaus kunde jag lätt kolla igenom instagram i typ 15 minuter utan att ens inse vart min paus tog vägen, nu håller jag riktig paus istället.

      Man kan ju stänga av nätverket

      Jag har android och har laddat ner en app som heter actiondash som trackar all tid jag lägger på olika appar. Kan ställa in vilka som ska blockeras och under vilka tider samt sätta tidsgränser.
      Det jag saknar är att det borde vara möjligt att sätta en kod för att sen ändra på sina inställningar. Och för mig hade det nästan behövts att ngn Annan var den som hade koden.

      Men den och andra appar kan ju hjälpa en lite på traven ?.

      De två emojis jag verkligen inte klarar av är ? och ?.

    Jag ser till att inte gå in för mycket på sociala medier i semestertider, mest för att jag lätt blir påverkad av allas härliga semesterbilder och jämför mig och tänker att jag inte har det lika mysigt och härligt som bilderna jag ser. Det hjälper mig att inte se på det, så jag försöker fokusera på annat. Nu i sommar ska jag fokusera på min bokprojekt istället!

      Det känns märkligt tycker jag, att må dåligt av att någon har det bättre än jag? Mår du dåligt om du går förbi ett hus som är finare än det du bor i? Om någon har en finare jacka än vad du har?
      Gör det bästa av DITT liv. Och nog vet du att sociala medier alltid ser bättre ut än vad det är?

        Jag tror inte att man mår dåligt över att en annan människa har det bättre än en själv. Utan att det visar vad man själv hade kunnat gjort. Kan ju funka som inspiration, men om man inte har möjlighet till det så kanske det känns bättre att inte dagligen bli matad med bilder där andra gör det man själv skulle vilja göra.

        Alltså jag blir lätt avundsjuk av sånt! Kan se någon ute och äta på en mysig restaurang och tänka i flera dagar efteråt ”Sånt gör jag aaaldrig, det såg så härligt och gott ut!!” även om jag äter ute på fina och mysiga restauranger jämt! Vet inte varför min hjärna funkar så. Eller tex så ser jag folk som badar, blir SJUKT avis och sur över att jag ”inte alls har badat i år!” även om jag lätt hade kunna cykla 10 minuter och badat varje dag om jag velat, bara att vädret vart så grått så jag inte haft lust… Så varför ska jag vara vis på det? Stör mig sjukt mycket haha.

    Känns extremt opraktiskt att vara utan en smartphone helt. Det är ju massa funktioner som man använder för att förenkla vardagen som bara blir onödigt krångligt utan en smartphone.

    Jag brukar försöka skärmdetoxa när jag är utomlands. Att bara surfa på hotellet. Jag går också alltid vilse men har lärt mig att de allra flesta är trevliga och pekar mig rätt om jag frågar om vägen.

    Jag tror det skulle vara bra om jag slutade med meningslöst scrollande när jag ska sova men jag använder telefonen till så mycket annat jag inte kan vara utan. Kartor, Bank ID, miniräknare, lyssna på musik, bank etc. till exempel och det vill jag inte vara utan.

    Det finns i Samsung också.

    Jag behöver min mobil till mer än socialamedier men däremot har jag tagit bort facebook och instagram och det har gjort SÅ stor skillnad. Plötsligt kan jag njuta av alla äventyr ute utan att fippla med mobil för att lägga upp bilder osv. Eller fokusera på en film utan att hela tiden ta upp mobilen, så galet beteende! Men jag hamnade där.

    Så ja, en viss sorts detox har det väl blivit men inte från mobilen utan från valda delar av internet.

      Man kan ju lägga upp bilder efteråt istället om man vill, trodde jag de flesta gjorde.

        Ja just det att lägga upp bilder direkt är något jag inte riktigt förstått. Upplever att många tar en bild och sen lägger upp den direkt på t.ex stories. Jag tycker det är störigt nog att ta upp telefonen för att ta en bild, så lägger nästan endast upp bilder sen när jag är hemma och inte har något att göra.

      Jag tog bort båda en dryg månad i vintras. Enorm skillnad på vad man la tid på måste jag säga. Har inte återupptagit FB men däremot insta.

    Enda podden (lyssnar inte på radion) jag får lyssna på under min semester är Sommar i P1, är annars mer eller mindre beroende av poddar och plöjer typ 8st/dag. Så semestern är podd-vila. Poddar är nog därmed det enda jag tar en paus från på min semester. Men försöker även vila hjärnan från skärmen lite och löser en del korsord.

      Bara av ren nyfikenhet, hur tänker du att poddarna påverkar dig negativt under sommaren? Lyssnar själv på flera poddar om dagen så bara en genuin undran.

        Lyssnar på poddar varje dag, kan inte jobba utan att lyssna på något (dessutom lite bullrig miljö) så jag kan känna ibland att jag behöver tystnaden. Och nu behöver jag tystnad och vila mer än någonsin, hjärnan har senaste veckorna känts helt tjock av allt.

          Och jag skulle avlida på jobbet om jag bara hade hörselskydd utan ljud, det är poddarna som får tiden att gå.

            Ok det är nog mycket beroende på vilket jobb man har! I mitt jobb ska jag sitta och tänka och analysera i stort sett alla timmar. Kan knappt ens lyssna på musik, bara utan text isåfall. Poddar funkar alltså heller inte för mig på jobbet. Men jag förstår definitivt behovet av tystnad! Har försökt ibland att t.ex lyssna podd när jag går en promenad, eller prata i telefon med någon (som många gör). Men det är mest jobbigt tycker jag, vill kunna höra saker runt mig, fåglar i parken liksom haha. Kan inte riktigt fokusera på ett telefonsamtal samtidigt som jag går en runda liksom.

              Ja hade jag haft ett annat jobb där jag behövt koncentrera mig mer så hade det ju varit annorlunda. Nu behöver jag såklart koncentrera mig, men inte på samma sätt som om jag skulle sitta med siffror hela dagarna?

    Jag har ”skärmtid” på min telefon. Från 10-20 går det bara att använda kartor, Spotify och typ banken. Fungerar superbra och är mer en påminnelse till mig själv att lägga ifrån telefonen. Har dock inga sociala medier förutom Tiktok som jag kan scrolla på i all oändlighet.

    Jävla tomte. Allt handlar om att mästra andra. Har hon BankID på den där grejen?

    Använder den extra mycket. Musik, poddar, läser flashback, fup:ar, artiklar och scrollar järnet.
    När jag jobbar kan jag inte ta upp mobilen.

    Har inte riktigt förstått det här med att ”skärmdetoxa” på semestern. Låter så extremt och det är ju då man har tid för meningslöst scrollande? Lyssna på de där poddavsnitten man sparat till semestern, trilla in på nån random blogg och läsa typ hela arkivet, kolla Insta, scrolla på tiktok?
    Vad har folk för relation till skärmen när man känner att man måste detoxa från den? (Har förvisso inte förstått det här med att ta en ”vit månad” heller. Hur mkt alkohol konsumerar man om man aktivt måste ta en paus från drickandet?)
    Allt har sin tid tänker jag. Strandhäng med barnen = sitta i vattenbrynet och bygga kanaler till sandslottets vallgrav.
    Häng på filt i skuggan när barnen leker hos kompisar = scrolla på telefonen. Det är fan lyx för mig ? Men visst om man inte fixar strandhäng med barnen utan att fippla med telen så kan jag förstå att man måste byta telefon eller radera appar.

      Jag tror det handlar om att man känner att man kan spendera sin tid lite bättre. Jag tycker egentligen jag får ut mycket mer av att läsa en bra roman, men fastnar jag med näsan i skärmen i 2 timmar så blir det inte lika mycket läst. Det är nog balansen jag vill åt! Scrolla och njuta av Instagram en kvart, men sedan läsa den där bra boken i 2 timmar, istället för tvärtom.. 🙂 Tycker absolut det kan vara trevligt att slappna av med mobilen i handen, men vill bara inte det äter upp all min fritid.

        Har exakt samma upplevelse som dig! Med telefonen så går tiden så jäkla snabbt. Utan att jag inser det har jag suttit där i flera timmar, men jag hade planer om andra hobbyer som t.ex måla eller läsa. Helt plötsligt har jag ingen tid till det.

      Håller helt med dig! Det är på semestern jag har tid och kan sitta med telefonen utan dåligt samvete.
      Men förstår inte heller samma resonemang som många har med tv:n på sommaren. Det är då jag har tid att plöja tv-serier.

    Har inget behov av att skärmdetoxa, men bra idé om man inte kan hålla sig. Är själv inte beroende utan kan lägga ifrån mig mobilen när jag inte behöver den.

    Att behöva detoxa på semestern tycker jag säger mer om hur vardagarna borde se ut. Låter som ett beroende för mig och detox är ju ordet för att avgifta.

    Det är inte mobilen, plattan eller datorn som är problemet utan du, vilka appar man installerat och vad man väljer att göra med dem.

    Om man känner att man behöver paus från hela sin mobil på semestern så tänker jag nog att det är hela vardagen som behövs bytas inställning till.

    Dessutom, Elaine har väl en mobil-parkering där hon tänkt att de ska lämnas när hon kommer innanför dörren varje dag?

    Alla gör som de vill och vad som passar dem men för mig låter det som att det är något helt annat som borde förändras i Elaines liv än att periodvis ”tvinga” bort mobilen från hennes hand genom att ”lura” henne till det.

    Någon annan?

      Ja du är nog inne på nåt där. Lite som när folk ska ta en ”vit månad”, det visar ju bara att de egentligen inte kan hantera alkohol alls och bör göra en större genomgripande förändring än att avstå helt ett kort tag för att sedan gå tillbaka till samma destruktiva vanor igen.

        Fast jag tror inte en vit månad måste bero på destruktivt drickande. Jag dricker ca 2 glas vin per vecka men kom på mig själv med att inte ha haft en alkoholfri längre period sedan jag var typ 19 (jag är över 30). Så bara för att se om jag skulle sakna alkohol så körde jag en vit månad i januari. Blev glad av att jag inte saknade alkohol alls faktiskt, utan att det gjorde mig lite piggare på fredagskvällen att inte ha druckit det där vinet. Har varken ökat eller minskat mitt alkoholintag efter den månaden men kan tänka mig att köra en vit månad igen senare i år, för att vara snäll mot kroppen och komma ihåg att jag inte ”behöver” det där glaset med vin bara för att det är helg. Men jag kanske extra mycket på detta då mina föräldrar haft riskbruk hela livet.

          Nu kallar jag inte ditt drickande för destruktivt men två glas per vecka året runt är ganska mkt. Och att man måste ta en vit månad för att påminna sig själv om man inte behöver alkohol är liksom inte ett helt sunt förhållande till alkohol.

            Det är väl inte alls särskilt mycket eller ovanligt! ? Två glas EN kväll i veckan, eller ett glas två kvällar.

            Allt är relativt, och i så fall är det DIN definition av ”ganska mycket” som inte är någon universell sanning. Enligt 1177 är ett riskbruk hos kvinna först när man dricker 9 standardglas per vecka. Sedan menade jag så klart ett genomsnitt, det är inte så att jag varje fre och lör kl 19:05 häller upp 1,7 dl rödvin och dricker det, utan det kan ibland gå 2 veckor utan någon alkohol eller så kanske jag går på bröllop och istället dricker 4 glas för att det är fest. Men nej, Martina, jag är inte ett dugg orolig för mitt alkoholintag, vilket heller inte min läkare är, så du behöver inte bekymra dig heller.

          Att du måste lägga ut ett försvarstal för ditt personliga drickande när någon gör ett generellt uttalande är faktiskt också lite av en varningssignal….

            Det var inte generellt, det var riktat mot mig så då är det väl klart jag svarar? Jäklar vad otrevligt det blivit bland kommentarerna de senaste dagarna. Vad händer med folk här egentligen? Hur mår ni när ni måste skrika ”alkoholist!” till någon som tar ett glas vin till maten ibland?

      Jag tror att du har en poäng i det du skriver.

      Ja, det finns nog många olika anledningar till att folk scrollar för mycket och när det blir ett problem. Är det bara en dålig ovana så kan det nog funka att ta bort det ett tag och sen komma in i nya spår. Men Elaine verkar ju ha provat det mesta, ett tag skulle hon ju som du skrev parkera mobilen hemma och använda hemtelefon. Uppenbarligen har det inte funkat i längden. Och man kan ju även missbruka en gammal Nokia genom att starta upp sms-konversationer så fort man har en minut över och kolla telefonen konstant för att inte missa någon inbjudan till en spontan grillkväll etc. Beroende på vilken form av ”missbruk” man hade innan.

    Går sååå bra att bara bestämma sig för paus med sociala medier. Bestämde mig för paus ifjol och det var befriande. Har ännu inte återgått. Har inget behov av det längre. Har inte avinstallerat dem heller, bara tog ett beslut. Känner inte att jag missar något. Hundratals glansbildsliv där man bara visar det fina i livet. Aldrig det mörka, svåra eller ens en liten sorgkant. Sällan djup utan yta. Visst kan man tycka att ”varför skulle man visa det som inte är bara glädje?” Men livet innehåller ju inte bara fina stunder. Själv hade jag en mycket jobbig period då jag fattade beslutet om paus. Jag klarade inte av allas glansbildsliv. Då skulle det ha kännts skönt om man ens fått se en liten spricka i fasaden hos någon. Nu kändes det som om jag var den enda som hade ett skitliv. Och med spricka i fasaden menar jag inte en unge med öroninflammation eller att vädret var piss på semestern. Utan när livet gör ont på djupet. (Förringar inte mammor som är trötta för att barnet är sjukt eller att det är bittert om fyra veckor semester regnat bort…Men ni förstår kanske vad jag menar..)

    Jag vill mycket hellre detoxa från att hela tiden vara tillgänglig än skärmen i sig. Så att byta ut telefonen till en tegelsten skulle nog göra varken från eller till. Japp det är ju bara att stänga av luren, men det känns liksom… omöjligt. ?

      Kan du inte ställa in så att bara dina ”favoriter” når in och förbi “don’t disturb” ? och slå ifrån övriga appar där den inte täcker?

    Har stängt av alla notiser samt har telefonen på ljudlös jämt och det är så skönt!

      Samma här när hela familjen är hemma. Väldigt skönt med ljud av.

    Inom sociala medier ingår bloggar ? Vill bara tillägga det ?

    Influencer OT, Felicia aveklew visar upp sin nya lägenhet som ska renoveras helt. Kan sätta allt jag äger på att renoveringen är i samarbete med rosa sågen, precis som alla andra influencers har när dom renoverar

    När jag går på semester på torsdag är det telefonen på Stör ej-läge i fyra veckor som gäller!

    Dock undrar jag: hur ska det egentligen vara när man har stör ej på? Jag hade stör ej förra semestern men samtal kom igenom som inte skulle komma igenom. Gjorde jag fel???

      (Har Samsung)

        Samtal kommer väl igenom ändå? Bara det att dom hörs inte? Jag har också Samsung men har faktiskt ingen aning, har det bara under natten när jag sover samt under morgonen.

          Nja jag vet inte, man kan ju välja vilka kontakter som ska komma igenom i alla fall.

      Du får ställa in själv vilka samtal som släpps igenom. Som standard släpps samtal igenom från dom du har i din kontaktlista.

        Ja det vet jag, har typ 8 kontakter som får nå mig. Den som ringde mig finns inte i min kontaktlista.?‍♀️

          Då får du stänga av funktionen som gör att en person som ringer flera gånger under en viss tid släpps igenom.

            Ja men den hade jag avstängd.?

      Jag har också Samsung och problem med stör ej-funktionen! Den går igång automatiskt kl 22 men ÄNDÅ kan det plinga från messenger och nyhetsnotiser? Väldigt irriterande så jag sätter istället på ljudlös vissa kvällar…

      På iphone så kommer de fram om de ringer 2ggr på 1 minut eller vad det ör

      Min ”Stör ej” fungerar bra men på dotterns A51 så går Snapchat igenom. Superirriterande när det låter sent på kvällen och tidigt på morgonen. Har gått igenom inställningarna på både Snapchat och ”Stör ej” utan framgång.

        Nu får kanske vara lite omständiga och logga ut hela appen varje kväll?

        Sätt telefonen på ljudlös på natten istället??

      Hm det är inte helt enkelt. Min telefon är alltid på stör ej, kan typ inte stänga av det haha. Dvs aldrig något ljud eller vibration, dock så får jag notiser (om jag tittar på skärmen eller låser upp den t.ex) från olika appar (har inställt vilka som tillåts) och samtal. Så om någon ringer och jag inte tittar på skärmen så lägger jag inte alls märke till det, däremot ser jag att jag har ett missat samtal eller ett ingående samtal om jag kollar. Min kille tycker detta är sjukt störigt; min telefon kan ligga med skärmen uppåt på bordet jämte mig men om någon ringer så ser jag det endast i 1% av tillfällena haha, så för mig funkar det super!

        Haha hur kan det inte gå att stänga av? men det är typ samma här, missar också alla samtal osv. Telefonen är även ALLTID på ljudlös (får samtalen i min smartwatch så behöver inte ljud tycker jag) men på semestern vill jag inte vara nåbar för alla, annars hade det ju funkat jättebra att bara låta det stanna vid helt ljudlös?

    har ingenting. inge facebook, instagram, twitter you name it. Ring eller sms:a mig om du vill nått….
    Fy fan aldrig mått så bra då jag tog ner alla mina sociala medier vilket måste varit 8 år sedan.
    Sjukt hur vissa tyckte det var omänskligt att inte ha facebook. USCH!!!

    Avinstallerar insta snap och fb när jag går på semester. Så installerar jag dom igen när jag känner mig redo, förra året tog det några månader innan jag installerade den på nytt igen. Väldigt skönt. Och alltid flygplansläge under tiden jag sover så jag verkligen får sova och utifall dom ringer från jobbet.

    Jag öppnar inte Facebook eller Instagram alls sen några veckor tillbaka. Fick så hemskt dåligt samvete gentemot mina barn när jag såg alla andra som hittar på roliga saker varje dag.

    Blev diagnostiserad med utmattningssyndrom och depression för 2 veckor sen när jag tillslut sökte hjälp. Är ensamstående med tre barn som nu får hänga mest hemma för att mamma inte orkar ? Åh vas jag önskar att det bara gick att koppla i kontakten igen så att livet kunde kännas…Möjligt att leva, uthärdligt att ta sig igenom.

    Till alla som kämpar för att hålla huvudet över vattenytan varje dag – heja oss! Vi är inte ensamma även om det kan verka så. Och det här är min 4e gång på 6 år med samma problematik. Även om det verkar vara 10 gånger värre denna gång så vet jag att det kommer vända någon gång. Det får vara vår tröst, vi kommer kunna andas igen ?

      <3 <3 <3

      Idag behövde jag läsa detta (jag är dock ledsen över att du behöver må så dåligt ?). Är ensamstående och har kämpat med en mildare depression senaste tiden som gör att vissa dagar funkar jag inte 100 och en lättare hemmasyssla kan ta väldigt lång tid att genomföra. Jag hittar på saker med mitt barn men känner ändå pressen från alla håll att man SKA vara i lekparken minst 2 timmar varje dag, bada eller ha utflykter. Idag skulle vi åkt och badat men min kropp förmår sig inte att ordna med det. Så vi har varit inne hela FM och jag har lyckats få undan lite vardagsmåsten. Men det dåliga samvetet gnager i mig då jag vet att mitt barn tycker det suger att sitta inne större delen av dagen. Vet att barnets pappa och farmor kommer höja på ögonbrynen nu för att vi varit inne idag. ?

    Visst, visst men hur har hon tänkt använda BankID med den där Nokian?

      Jag har inget bank-ID på telefonen och klarar mig ändå. 🙂 Gör alla bankärenden på min laptop.

      Funkar utmärkt att inte ha bankid i mobilen

    Gud vad hon tjatar om det där hela tiden. Känns som hon vill skryta men vem vill visa upp att man har problem sådär? ?

      Ja, jag får också en känsla av att flera av hennes ”grejer” som hon vill bli av med eller byta ut rör sig om status och vara bättre än andra och inte att förbättra för sig själv och sig själv.

      Om man gör det för sig själv så behöver man ju inte göra så stor grej av det. Finns ju hur många olika funktioner som helst på smartphones som man kan använda om man vill begränsa sig, alternativt så låter man helt enkelt bli. Men det drar väl till dig mer uppmärksamhet att ha en gammal telefon att visa upp och berätta hur mycket mer man njuter av nuet jämfört med alla andra losers som drar fram en smartphone på självaste semestern mitt på blanka dan!

    Förstår inte alla som har såna problem med sociala medier. Är väl kul att ha se vad vänner och familj hittar på? (följer man andra än såna så sluta om det stör er). Att man surfat bort en stund gör väl inget heller, man ska ju slappa på semestern!

      Många som känner sig ensamma eller inte har så mycket vänner eller familj söker sig nog i större grad till sociala medier för att känna någon typ av gemenskap. Det är antagligen inte så lätt för dem att bara stänga av allt.

      Jag kan bara tala för mig själv men problemet är inte att jag är missunnsam eller stör mig på vad folk gör för roligt. Jag tyckte det var bra inspo tidigare för att få nya idéer. Men för min del handlar det om att inte kunna hantera mitt mående och mitt ständigt dåliga samvete.

      Jag tänkte som dig innan. Men det här är ingen kritik personligen mot dom som postar saker utan det grundar sig i sin egen dåliga självkänsla eller sitt dåliga mående. Som en försvarsmekanism, typ ?

    Gå vilse i en kartong, den var bäst.
    Jag förstår precis vad du menar. Jag är lika Dan.

    Elaine får gärna enligt mig ta sin tid på att hålla sig borta på obestämd tid.
    Kanske hon finner något ämne på semestern som kan få henne att iallafall verka mer intressant än vad hon är 🙂

    Nej, jag gillar min telefon så varför skulle jag sluta använda den ? Däremot sitter jag inte med den när jag umgås med folk.

    Fast Elaine har ju inte paus på riktigt. Hon är ju online på instagram flera gånger om dagen ändå. Gör hon det från datorn då eller? Tror inte den smarta telefonen får vila så mycket där inte!

      Hon är väl som många andra ej särskilt konsekvent.
      Först var hon vegan sen slutade hon med det för hon kunde inte laga vegansk mat. Fair enough, men iofs. inte svårt om man vill.
      Sen gjorde hon reklam för Eldost och skrev att hon försöker undvika stora industribolag där djuren har det dåligt. Kort därefter gör hon reklam för Babybell ”The laughing cow”.
      Pyttelitet företag där alla kor och kalvar har det jättebra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.