Åsa Ingrosso och alkohollagen del 627645

Har du missat Åsa Ingrosso i högform så rekommenderar jag det här inlägget.

Vem tar på sig att upplysa Åsa Ingrosso om att:
1. Alkohollagstiftningen är både enkel och lätt att tolka, plus att hennes kompis alkoholgranskningsmannen (som enligt Åsa även är chef över hela balunsen) säkerligen ställer upp och förtydligar om hon stöter på några svåra passager. Det enda som krävs är att hon ta del av den, så kanske kan någon läsa in den som ljudbok till henne för att försöka täppa till så många hål som möjligt, där hon riskerar att missa innehåll?
2. Många myndigheter? Det finns EN myndighet som har faktisk makt att agera i det här fallet och det är Patent och Marknadsdomstolen som hanterar Konsumentverkets olika stämningar.
Förmodligen tror Åsa fortfarande att Reklamombudsmannen och Alkoholgranskningsmannen (som hon kallar ”chef över hela balunsen”) är myndigheter. Det är de icke. De har ingen makt, kan inte utmäta några straff utan kan enbart komma med rekommendationer för god affärssed vad gäller alkoholreklam.

Åsa tycker förmodligen att svaret på frågan är så långt och omfattade för henne att skriva av en enda anledning, och den är förmodligen att hon fortfarande har noll koll på vad som gäller för branschen hon verkar i.
Ljuset är fortfarande tänt, men ingen verkar vara hemma.
Det kommer bli en dyr elräkning för fru Ingrosso.

64 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Kunskap är makt Åsa!

      Älskar du ditt jobb?

        Vad menas med den frågan? Snausmumrik sa väl något rimligt i sammanhanget?

        Kanske är snusmumrik som är alkoholgranskningsmannen

    Vad får man ens för straff/böter för att bryta sånt här?

    Hur många influencers gör reklam man ej får, inte skattat för saker dom ska, inte markerat ut reklam för saker och gjort andra fel där det faktiskt fått konsekvenser?
    Känns som dom kommer undan med allt, men har samtidigt inte läst massa om det är har ju ingen aning så konstigt att ens ha en sån känsla ?

      Men myndigheterna har inte hur mycket resurser som helst, man får anmäla dessa influencers – gång på gång. Till slut kommer fallet att tas upp, och då kan man som exempelvis Kissie eller Kenza drabbas och behöva betala tillbaka i miljonklassen. Så det är inte helt lönlöst. 🙂 Likadant med Skatteverket.

        Tack för svar!
        Förstår att det inte finns hur mycket resurser som helst men önskar typ att det gjorde, med tanke på pengarna dom tjänar tycker jag inte dom ska komma undan typ ?
        Sen händer det såklart säkert såna saker på ”vanliga” jobb också där det bryts mot någon lag eller så, men det inte händer personen något.

        Hade ingen aning om att dom fått betala tillbaka såna belopp!

        Hur anmäler man till Skatteverket utan att vara anonym? Och hur många gånger anmäler man för fel marknadsföring när det gäller Åsa och Emilio men ingenting händer?!! Dom två har mycket som skattemyndigheten skulle behöva granska eller en journalist hade varit toppen…

    Therese Lindgren mfl andra influencers reagerar med hjärtan och glada tillrop på en bild på insta där en salafistisk profil photoshoppat sig i heltäckande slöja (så att inget av ansiktet syns) på omslaget av Vogue.

      Va? Vem?

      Fräscht

      Ska vi verkligen ta det influenser gillar och delar på sociala medier på allvar? Dom gillar och delar det deras kompisar – som ”dööör” för allt i ”livets liv” på deras välförtjänta resor efter att ha hållit Sveriges humör på topp under pandemin och driver smittspridning med alla andra som reser – gillat och delat. Många delade katastrofen i mellaneuropa – när dom stod på Arlanda, redo för sommaren fjärde flygresa tex. Kritiskt- och eget tänkande är kanske inte nått ämne som lärs ut på influensernas skola.

        T:
        Dagens mest sanna kommentar. Eller veckans. De där influncerna är inte kända för att tänka.

      Överdriv inte nu.

      Först och främst.
      Hon har väl aldrig gått ut med att vara specifikt salafist? Eller?

      Fortsättningsvis så är hon ju en sökande religiös, är man själv inte religiös så är det säkert svårt att förstå. Men som religiös söker man ofta i religionen, vad är min tro, hur uttrycker jag den, hur syns den, ska den synas, hur känns den för mig, osv. Jag är själv kristen och har i perioder följt Bibliska regler/uppmaningar som är mer eller mindre främmande i vårt samhälle, t.ex. att inte klippa håret, matregler, jag har per princip klätt mig täckande, haft med både Bibel och radband vart jag än gick, fört mig med kristna utryck som Hallelujah, osv. Allt i ett sökande för vad min religion är för mig och vem jag är i min religion.
      Allt kanske inte syns och märks på samma sätt hos andra religiösa, dels för att muslimer är bland de religiösa som har tydligt utmärkande klädslar (absolut inte ensamma om det dock) men dels också för att muslimer är ”i ljuset”. Jag menar alltså att vi lever i ett samhälle där vi ifrågasätter muslimer särskilt och det spelar i sanningens namn ingen roll om de har niqab eller visar håret men bär Fatimas hand runt i smycke – allt vi tolkar som islamskt ifrågasätter vi. Vi som samhället.
      Personer i min närhet har absolut märkt av min kristendom, jag har främst möts av nyfikna och positiva frågor och intresse att lära mer. Även om jag också blivit ifrågasatt och häcklad.

      Känns som jag tappat tråden lite. Men sammanfattningsvis vill jag säga:
      Hon väljer sina kläder.
      Hon har sökt, och söker säkert aktivt, i sin religion. Hon har hittat ett sätt som passar henne.
      Hon uttrycker att hon mår bra i sin religion och i sitt sätt att uttrycka sin religion. Varken du, jag eller någon annan har anledning att ifrågasätta henne som person. Det är fullt möjligt att se ett individperspektiv och ett grupperspektiv.

      Ifrågasätt du de kristnas Hallelujah, täckta axlar och radband.
      Men låt mig som individ själv avgöra vilka ord, kläder och attiraljer jag vill ha i mitt liv.

      Ifrågasätt du muslimernas täckande kläder.
      Men låt individer själva avgöra hur de ska klä sig.

        Kloka, intressanta tankar! Man kan ju som du säger ha flera tankar i huvudet samtidigt. Det här fick mig att reflektera över hur jag själv tänker och dömer andra ibland, både på individnivå och gruppnivå. Tack!

          Jag är den första att erkänna att niqab känns väldigt främmande för mig. Jag har vuxit upp med personer i min närhet som flytt sina hemländer för att undkomma lagstadgad religiös klädsel och som firat friheten i Sverige.
          För mig känns det främmande och det är svårt att förstå hur man väljer något som andra flyr från. Hur man väljer något som är så extremt (observera att extremt inte nödvändigtvis är negativt, jag har en neutral ton i denna mening).

          Men, det här är ett viktigt men. Jag behöver inte förstå för att respektera och acceptera en individs val. På individnivå så är jag positiv till religiös klädsel och av egen erfarenhet vet jag hur betydelsefullt det kan vara (t.ex. har jag i vissa särskilda, religiösa sammanhang täckt mitt hår – för det förekommer även i kristendomen – och det är en speciell, religiös känsla som infinner sig hos mig då. Väldigt positiv känsla).
          På gruppnivå så är jag öppen för större skepticism, och inte bara gällande muslimsk klädsel utan övh.
          Men alltid öppen för individens val.

            Att en del flyr undan att bära niqab eller hijab betyder inte att alla känner det svårt att bära den. Jag är ett exempel, bär niqab och har gjort i ca 5 år nu.

            Du skulle bli förvånad över mängden muslimska kvinnor som flyr undan de västerländska påtryckningarna och lagstiftningarna för att fritt kunna bära sin hijab/niqab. För mig som niqabist i sverige så måste jag vara extra mån om min säkerhet, alltid titta mig om en extra gång, veta var och var jag inte kan gå men på det är även väldigt många möjligheter stänga för oss. Många av oss vill lämna pga alla de svårigheter som medför att bära den här. Andra muslimska kvinnor i länder så som frankrike som har flertalet förbud för niqaben men även hijaben på många platser måste även fly undan för att det är olagligt för dem att bära det, inte bara de sociala påtryckningarna.

              Det kan jag verkligen tänka mig. Önskar att jag blev förvånad, men mest önskar jag att kvinnor fick klä sig hur de vill oavsett om de vill klä på sig eller klä av sig.

        Konstig halmgubbe, inget i kommentaren handlar om att vilja bestämma över någons klädsel.

    ”Ljuset är fortfarande tänt, men ingen verkar vara hemma. Det kommer bli en dyr elräkning”

    ????

    Camcam, har du läst Elena Belles bok? Kommer i så fall en recension?

      Jag har precis köpt den som e-bok så det kommer komma en recension.

    Ot men vad är era åsikter angående Denise, Oliver och antonija? Att man skaffar en ny flickvän och totalt skiter i att vara pappa? Hur går det till psykiskt alltså har man helt plötsligt större känslor och viktigare för en flickvän än sitt barn? Han har alltså enbart varannan helg, hävdar att han vill ha mer men dragit ut och rest med nya flickvännen och inte haft sin dotter sen första helgen i juli.

      Han tar förmodligen sitt barn för givet, att hon kommer alltid finnas i hans liv oavsett (vilket inte nödvändigtvis är sant). Medans en ny tjej måste han kriga mer för att hålla kvar. Otroligt ansvarslöst att bortprioritera sitt barn och anledning till varför många bryter kontakten med sin förälder som blir vuxen.

      Dessutom, när han väl har dottern hos sig så är det ju Antonija som leker och umgås med henne! Skönt för Oliver att hans nya tjej gillar hans dotter så han slipper ta ansvaret själv även då..

      JAG läste ”Denise, oliver och matolja….”

      tror det är dags för nya terminalglas

        Och där läste jag ”tror det är dags för nya martiniglas”…

      Är dåligt insatt, men var han en närvarande pappa innan han skaffade ny flickvän?

        Jag tror han hade varannan helg och ”skötte” det innan han blev tillsammans med anotnija, jag upplever iallafall att det blivit mindre kontakt mellan honom och dottern sedan deras relation startade.

          Kan man uppleva det utan att umgås med dom?

      Skönt att någon tar upp det. Det här är så galet! Jag är så himla förbluffad över detta. Så mycket frågor! Kanske något Cam kan skriva om?

      1) Hur kan någon ens attraheras av denna självupptagna pojken som bortser sitt eget kött och blod – sitt barn!?
      2) Hur kan han prioritera sin nya flickvän över sitt lilla barn?
      3) Har han ingen respekt för barnets mamma som behöver vara mamma (och pappa) 24/7 utan en enda ledig dag hela sommaren? Missförstå mig rätt, detta gör hon ändå, oavsett.
      4) Antonija skriver att han väldigt gärna vill ha barn med henne, alltså… Va?! Hade aldrig vågat skaffa barn med en kille som inte ens träffar sin befintliga unge.
      5) Han påstod att han enbart hade ungen varannan helg för att han ”hade för mycket jobb” och ”för lite tid”, så det passade tydligen bäst så. Verkar dock inte som att han har så himla mycket jobb när han flänger runt som en toffel till sin flickvän över hela världen (troligtvis finansierat av henne)? Men jag antar att han ser det som en investering till sina sociala kanaler.

      Nej… Detta fenomenet kommer jag inte förstå mig på. Så sjukt allting. Stackars Denise som valde en sådan baby-daddy. Hoppas att hon hittar en fin partner som kan agera närvarande pappa till deras lilla dotter!

        Omg ja tack precis så!! Det är det jag funderat så mycket på med. Hur vill man ha barn med en sådan person? Och skriver att han är en fantastisk pappa? Alltså jag känner narkomaner som är fantastiska mot barn men inte fan betyder de att de per automatik är fantastiska pappor? Kan inte förstå att det är så tyst om detta. Hans ursäkter är typ att hon inte kan samarbeta blabla? Hon skriver flertalet gånger att hon är öppen för varannan vecka eller liknande. Oavsett samarbetsvilja så verkar det ju inte som han krigar för det direkt då semester är viktigare. Han raderar också alla kritiska kommentarer kring detta. Lider verkligen med Denise som tycks få skit för att hon uttalar sig när det är hon som har sitt på det torra. Enklast för henne skulle vara att söka ensam vårdnad så hon slipper ha förhoppningar eller planera för att han ska ha sin dotter… men det finns bara en förlorare i detta och det är tyvärr dottern.

        Varför? Gör att han är man och män har gjort så I alla tider.

          Förstår din kommentar men det han gör just nu ska inte ursäktas med att han är en man. Han är pinsam, barnslig och borde skakas om ordentligt för att inse vad som verkligen kommer att betyda något i slutändan – hans barn. Tänker lite på Biancas pappa som lämnade dem när han var liten, och så fort barnen blev framgångsrika och kända (efter att mamman hade uppfostrat dem ensam i så många år), då skulle han minsann tillbaka och mjölka ut varenda krona med sin nya galna fru – som detta inlägg handlar om.

            Det var ingen ursäkt eller undanflykt, bara en förklaring.

            Tänk att kunna lämna sina barn, slippa uppfostra, alla bråk, få vardagem att gå runt och allt som tillhör när man har barn, och ändå bli höjd till skyarna av sina barn! Vilken vinst!

            Stackars pappa fick fly landet för han fick all skit men han var ju själv ett offer, världens bästa pappa, aldrig varit massa bråk mellan B och honom så dom står varandra så nära.

            Tänk att man kan vara gud i sina barns ögon utan att ens förtjänat det.
            Förstår inte hur man kan höja sin pappa så mycket när man vet om att han misshandlat sin mamma. Struntar man i sånt och bara förlåter? Hur kan man älska sin pappa så mycket efter allt? Får inte ihop det.

            Är antagligen för jag växt upp helt utan pappa som jag inte kan förstå. Träffat honom 7-10 gånger men känner absolut inte någonstans att han är min pappa.
            Dom har ändå växt upp med honom under en period i livet har jag för mig, så är såklart stor skillnad.

              Nu har jag ingen koll på psykologin bakom, men kan tänka mig att det sitter otroligt djupt rotat hos ett barn att beskydda och älska sina föräldrar – oavsett vad.

              Jag håller dock med dig om att det är helt galet.

                Ja, det är förmodligen något sånt.
                Men så länge dom inte mår dåligt av att ha kontakt med honom och inte känner sig trasiga så är det ju toppen.

              Jag har en pappa som missbrukat hela min uppväxt och misshandlat och varit rena helvetet mot allt och alla. Påverkad 24/7 och aldrig funnits till.
              Idag har vi bra kontakt och jag kan inte förklara varför. Han är min pappa liksom. Finns inga direkta ord för att uttrycka varför jag varit och är lojal emot honom mer än han är min far. Tycker själv det är stört..

                Tråkigt att du haft en sån uppväxt!

                Har ni alltid haft kontakt och så?

                Men är allt glömt? Har du förlåtit honom helt för allt han gjort, att han inte funnits till och så?
                Man kan ju gå vidare och stryka ett streck över mycket men att man kanske ändå inte har förlåtit fullt ut. Eller man har kanske inte ens känslan av att det finns något att förlåta?

                Ber om ursäkt för jag är så nyfiken.
                Tycker det är väldigt intressant.
                Även fast jag inte kan förstå och tycker det är galet, så måste det ändå kännas väldigt bra för er som upplevt detta att ha en bra relation och inte känna sig tom, som att något saknas och må dåligt över det.

                  Det är okej att vara nyfiken. Inget är glömt och inte heller förlåtet så på det sättet. Det är en sorg och ilska gentemot honom jag säkert kommer bära med mig för alltid.
                  Men jag väljer idag som vuxen att se det han gör nu. Det han gjorde då är hemskt och helt sjukt men det är inte det jag ser när jag tittar på honom nu.

                  Men det har varit lång väg hit. i tio år har jag haft ingen eller måttlig kontakt med honom och jag kunde knappt titta på honom utan att kräkas när han stod där och hävdade att han var och skulle hålla sig nykter framöver. Det tog tio år innan jag faktiskt hade fått in i skallen att han faktiskt var nykter. Men än idag går jag och tittar i hans ögon och lyssnar på honom hur han låter på rösten, men det händer omedvetet liksom. En försäkran på något sätt.

        Sen när han väl träffar barnet så ska det lajvas ”världens bästa pappa”. Då finns ingen hejd på poserandet och postandet som ska utgöra något sorts bevis på hur fantastisk deras relation är och framför allt vilken närvarande och kärleksfull pappa han är ?

        En disclaimer här att jag inte följer någon av dem tre så ser inte allt men såg på hans stories när han hade dottern en helg för nån vecka sen.

        Reagerade på att han inte verkade vara själv med barnet? Kan ha missat att han hade första dagen med henne själv.
        Men det var med kompisar/släktingar med andra barn. Antonija som var uppe på morgonen med dottern osv.

        I det flesta normala människors värld så är det barn först sen jobb. Inte att ”jag hinner inte med mitt barn pga jobb därför ser jag inte barnet”, Min man flyttade från annat land till Sverige med oss för att han inte tyckte att han hade tid med barnen i landet vi bodde i och då kom han hem varje kväll om än sent. Sen finns det absolut föräldrar som struntar i sina barn och enbart ser karriär men de flesta andra tycker inte det är bra/beundransvärt/något positivt. Så skulle säga har du inte tid att se ditt barn så får du ändra på ditt jobb inte strunta i barnet.. ?

        Word!!!! Det osexigaste som finns är män som skiter i sina barn. Jävla självupptagna idioter!

      Har svårt att tro att han någonsin varit så närvarande, eller kan inte förstå om man kan gå från att vara lika närvarande och göra lika mycket som mamman till att plötsligt bli såhär.
      Följer ingen av dom, har ingen koll så bara mina gissningar men känns som han är en sån pappa som sitter barnvakt åt sitt eget barn typ.

      Jag upplever honom som otroligt sugen på att vara känd. Att leva med antonija är väl ett halvkänt liv i överflöd. Män har gett upp barn för mindre. Tycker han ser helt tom ut i ögonen ärligt talat. Bra för Denise att slippa den platta människan.

      Vad kan man vänta sig efter det sätt som Denise träffade Oliver på..?

        Vilket sätt?

          Läste under en annan tråd att de träffades genom… Temptation Island tror jag? Att han dumpade en annan tjej för Denise skull eller något sådant. Har ingen vidare koll, följer ingen av dem.

    Never ending story med Åsa??

      Dom har använt Osbourne & Little’s artwork från tapeten ”Palm house” till sina menyer på Skarpetta.

        Överraskande, not. Det är så rooigt när Åsa vill få det till att hon själv har designat det ena och det andra men det kommer alltid fram att designen har kopierats typ mer eller mindre rakt av.

    Den där Åsa?jag får kalla rysningar bara se bild på henne!
    Vart tog uppföljning på ingrosso /Palma klanens rättegången vägen?
    Dom hade massa tvister med flera, släktingar,folk, osv- ang stora skulder som dom INTE betalat- skriv Camilla ?

      Åsa och Emilio litar säkert på att Bianca kan slanta upp när det krisar! ?

        Anonym 11.39//
        Hoppas verkligen att Bianca INTE blanda sig i deras krasse- dom kommer säkerligen bara utnyttja henne på max

        Vilket hon troligen har gjort eftersom det är väldigt tyst…

      ….undrar hur mycket pengar de tiggt från Bianca… de där paret är ett riktigt bluffpar som förtjänar varandra. Att de t.om kallar vissa maträtter för ’Biancas favorit’, ’Benjamins favorit’ på ’sina’ restauranger ger mig rysningar. Snacka om att profitera.

        Vidriga

      Jag med. Hon påminner om cruella de vil. Den svarta blicken, den hetsen att se perfekt ut.

      Tänker att bakom den hårda tillgjorda fasaden finns kanske en varm Åsa. Nånstans långt in. Innan det ytliga blev det som räknas.

    Apropå vin och influerare. Gå inte till Isabella Löwengrips blogg om ni inte vill se en närbild på ett vinglas med ett kletigt märke efter ett läppstift. Urk! Jag spyr!

      Är det så himla äckligt eller vad då?

    1. ”asa_ingrosso Alkoholreklam som ni förstår :)”

    2. ”Du ANAR inte hur knöliga lagarna är och många myndigheter tänker lite olika ang detta. Det har tagit tid att lära sig alla regler. ?”
    https://www.instagram.com/p/CSHUgHBtDta/?utm_medium=copy_link

    Åsa borde fråga sina följare (som förstår) om en ny lektion

    Att dricka blandad etanol från fina glas. Mycket socker i så att smaken döljs. Ut med den romantiserade bilden av Hollywoodfru så det säljs etanol i pimplarkartonger. Fräscht! Var stolt att bidra till efterföljderna av detta och dölj det bakom framgångsrika barn. All kärlek ❣

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.