Triss i Instagram

Sanna Bråding släpper nu den första boken i en serie av tre, om veganskt leverne & växtbaserad kost.

Sandra Beijer har fyllt 37 år och har alldeles snart bakat klart sin bebis i magen.

Isabellas följare är oroliga för huruvida hennes fötter kommer överleva dessa skor som de anser sitter allt annat än bra.
Jag undrar om det har någon som helst betydelse för Isabella, jag menar…om ett par skor kommer från Manolo Blahnik och kostar en halv månadslön så är väl komfort och bekvämlighet lika oviktigt som att ha flytväst på när hon och Pålle är ute och åker båt med barnen.

160 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Folk har ju kommenterat Bellas fötter i klackskor under flera år. Hon har långa tår, då ser det ut sådär. Det betyder inte att skorna inte passar ??‍♀️ har själv samma ”problem” trots att jag använder min rätta storlek.

      Ja, precis. Att Camilla finner det värt att lyfta fram hur fula någons fötter är, låter som ett skämt i mina öron. Högstadiemobbningen på G här igen, varför ska man vara så besatt av IL …

      Hon han breda ankfötter och blahniks är designade för smalare fötter.

    Det är väl toe cleavage på skorna?
    Ser inte hur de skulle se obekväma ut. Jag är snarare avis på att hon var ett par och inte jag ?

      De kostar ca 10’000 sek så det är ju inte orimligt dyrt. Spara nåt år eller två så kan du köpa dem med gott samvete. En rökare som röker fyra paket i veckan sparar ihop det på mindre än ett år om de slutar röka. Skippar man sin köplatte varje vardag i ett år så har man också fått ihop ett par skor.

        Ja eller hur! Spara 500 kr per månad i 20 månader, tadaa! Det är så jag har haft råd med mina märkesväskor, trots att jag inte har en jättehög lön.

          Sen när man väl har samlat ihop de där pengarna pajar kylen precis då, och slurk, pengarna försvann ?

            Eller så går biljäveln sönder.

    Nej men skorna. Fötterna…det ser allt annat än bra och bekvämt ut?

    Varför vill man visa tårna? ?

      Alla har ju inte korta tår, ska de inte få gå med klackisar för de visar tårna då? ? Undrar genuint alltså

        Då skulle jag anpassa mina skor efter tårna. Nåja smaken är som baken! ?

          Håller med! Köp en annan modell om du har världens längsta tår!

      Varför vill man inte visa tårna? Tycker inte att det är fult men så har jag också långa tår så för mig är det helt normalt att tårna syns. Visst kan jag välja en mer täckt sko men det tycker inte jag är fint.

        För att det ser riktigt white trashy ut

          Då har du inte riktigt förstått vad white trash är.

    Så i framtiden kommer det tydligt bli viktigt att kolla förskolans bokhylla när man väljer skola så barnen slipper massa propaganda alltså? Jag tycker skolan ska vara opartisk i allt, både när det kommer till kost, religion, politik, osv. Oftast är det svårt att vara opartisk i veganska diskussioner eftersom det är känslor inblandade.
    Och jag tycker det är föräldrarna som ska välja vad barnet ska äta tills barnet är gammalt nog att välja själv, skolan ska inte försöka påverka barnens syn/känsla till mat genom någon form av barnbok eller annat.

      Du borde börjat kolla bokhyllan för länge sen isf om du tycker detta är propaganda. Hoppas dina eventuella barn lär sig lite om att vidga sina vyer i förskolan. Är absolut inte vegan själv men fattar inte varför det provocerar att skriva en barnbok om det?

        18:24
        Håller med.

        Eftersom veganer sällan säger sanningen, så ja då är det propaganda.
        Vill du att din 6 åring ska lära sig att man ska bära sjal och täcka sitt hår annars blir gud (Allah) arg? Och att homosexualitet är en synd?
        Eller att dina barn får lära sig att socialdemokraterna är ett bra parti och sverigedemokraterna är onda nazister?

        Mitt 6 åriga barn ska inte lära sig om religion, politik eller försöka styras vad han/hon ska äta.
        Däremot ska det när barnet blir äldre så ska skolan lära om olika religion, om politik och om kost, men på ett opartiskt sätt där man inte försöker påverka barnets åsikter, utan bara ger korrekt information och sedan låter barnet själv fatta sina egna beslut.

          Skatten
          Trollar du eller är du så fördomsfull/trångsynt på riktigt?

          Jag undrar genuint varför du tror att veganer inte skulle säga sanningen. Veganer tjänar ingenting alls på att ljuga, det gör däremot företagen som säljer djurprodukterna.
          Personligen är jag både vegan för djurens skull och bodybuilder. Är aldrig låg i något vitaminintag (testas regelbundet) och får i mig betydligt mer protein som vegan än som köttätare. Skulle säga att Sannas fina barn troligen får i sig mer näring är andra som äter typisk husman varenda dag.
          Om du inte känner empati för djuren eller barnens framtid så fine, men kom inte dragandes med antaganden eller rena lögner om veganism.

        Haha den var rolig. Var ju uppenbart ett misstag dock. Om alla skolor placerat brochyren i väntrummen hade föräldrarna gjort revolt på föräldramöten i hela landet.

        En gång lånade två klasskompisar filmen Adam och Eva från bokbussen och kollade på den på fritids bland alla andra barn. Det är någon sexscen i flimen och jävlar vad lärarna måste fått kritik vid föräldramötet för allt förändrades efter det. Inge mer star wars 🙁

      Speciellt eftersom varken förskole- eller skolpersonal har någon som helst utbildning i nutrition.

        Tror du det är förskollärararna som bestämmer barnens meny?

          Det är personalen som pratar med barnen om vad de tycker är bra eller dålig mat. Det ska de inte göra då de inte har den kunskapen.

      Och varför tvingas barn äta kött som norm i skola och förskola? Jag är vegan idag men fick köttpropaganda istoppat mig varje dag hela min barndom.

        Idag behöver de inte det. Om föräldrarna vill att barnen ska äta en vegetarisk kost så borde man på de flesta ställen få det, rätta mig gärna om jag har fel. Jag antar att dina föräldrar valt en blandkost för dig och att du därför serverades detta tills du själv tog valet att byta kost.

          Så är det inte nu – min 10åriga dotter är vegetarian (ingen annan i familjen dock – så lagar ofta två middagar) och hon får såklart vegetariskt i skolan!

          Det finns vegetarisk val varje dag och en dag i veckan är vegetarisk för alla på vår skola.

        Funkar inte så längre. De flesta kommuner serverar stort salladsbord och två alternativ var av det ena är vegetariskt – ett sätt för skolköken att få in så många allergi/religionkoster i ordinarie måltid.

        Fast var du vegan redan när du gick i förskolan? de flesta barn när jag växte upp åt kött, först som äldre började vissa göra val att avstå kött. Och då gick det att äta vegansk frukost, massor med sallad/grönsaker med potatis/pasta/ris till lunch och sedan vegansk middag. Ingen dog av att skippa köttet som skolan bjöd på till lunch.

        Idag finns det dock veganska alternativ i skolan, vilket är jätte bra.

      Skatten; om förskolan /skolan ska vara opartisk borde det väl även finnas info ang
      veganism likväl som att barnen blir försedda med den kosthållning med animaliska produkter som anses vara norm.

        Det borde finnas information om att det finns personer som inte äter kött (veganer) precis som det borde finnas mer böcker med samkönade par, adopterade barn, syskon med olika hudfärg (halvsyskon eller adopterade), osv. Man borde få barnen att inte bara se majoriteten, utan även lära att minoriteten finns.
        Men en bok som heter ”lära sig leva veganskt – för djurens skull” låter inte som en bok med 3 vänner som alla äter olika kost och accepterar varandra, utan låter som en bok som informerar om varför man inte ska äta kött.

      Förskola och skola ska väl snarare visa att det finns många olika sätt att leva på och att det är helt okej.

        En bok som heter ”lära sig leva veganskt – för djurens skull” låter inte som en bok med 3 vänner som alla äter olika kost och accepterar varandra, utan låter som en bok som informerar om varför man inte ska äta kött.

        Det borde finnas information om att det finns personer som inte äter kött (veganer) precis som det borde finnas mer böcker med samkönade par, adopterade barn, syskon med olika hudfärg (halvsyskon eller adopterade), osv.
        Man borde få barnen att inte bara se majoriteten, utan även lära att minoriteten finns och att minoritet är helt normalt och inget konstigt (tex ha 2 föräldrar av samma kön).

    Bara en sadist designar sådana skor

      Ja och fagra är dom inte heller ?

    Tårna skall absolut inte synas i den typen av sko. Endast sandaler. Synnerligen stillöst, skorna må vara hur dyra som helst.

      Fast Bellas tår syns typ i alla skor. Finns ingen regel för vad som ska synas, allt handlar om hur ens fot är byggd

      Jo det är nog typ meningen eller tror du andra har så smala fötter och små tår så det inte skulle synas. Många gillar att tårna syns det kallas toeclevage.

        Jag är nog för gammal i så fall.

          Jag med i så fall. Tycker att det är fult. Men vi tycker olika.

            Fast det är ingenting man kan hjälpa?

              Då har man andra snygga skor som klär en!

                Så om min hals är skrynklig och ful, så ska jag bara använda polotröja?

              Finns skor för alla slags fötter. Vill man ha det så så fine, alla tycker ju olika saker är fint eller fult.

        Va?! Finns det folk som GILLAR att tårna syns? Har jag aldrig hört, det var intressant.

        Gillar nån det verkligen?? Trodde det var ett stort no-no, toe clevage är ju ett ord man använder för nåt man vill undvika? Så fult, skulle aldrig ha det.

          Helt chockad över dessa kommentarer ? har aldrig reflekterat över att nån skulle tycka det är fult att tår syns ???Jag har långa tår, då skulle jag få gå med heltäckande skor året runt. ?

      Dessa skor är gjorda för en smal lite mer petite fot. Precis som med alla kläder/ skor så passar man inte i allt.

    Sanna Bråding, själv skulle jag diskvalificera henne omedelbart som ”inspiratör” till hälsa och välmående. Blir fan trött… ge småbarn vegankost? Wtf, vegetariskt absolut, men jag undrar hur många som faktiskt kan sammansätta en välkomponerad måltid VARJE DAG med tillräckligt mycket proteiner mm för småbarn. Det är svårt nog när de äter normalkost.

      Tänker att det är iaf en del av befolkningen som är normalbegåvade. Det må kräva lite ansträngning med det är inte raketforskning.

        Pluggade till dietist innan jag bytte bana. Kan säga att du har väldigt högt förtroende för folks kunskaper om näring. De flesta hoppar på trender och hoppas på det bästa. Gör vad man vill som vuxen, men att ta bort ägg och mejerier från små barns kost är en dålig idé utifrån näringstäthet.

          Eh…jag var (och är fortfarande) allergisk mot ägg och mjölkprotein. Precis som massa andra barn. Och konstigt nog har vi ingen galopperande epidemi av näringsbrist i Sverige. Det vi har är galopperande barnfetma, fokus bör nog snarare ligga på att få barn att äta bättre mat, inte avskräcka från plantbaserat…

            Så du buntar ihop ”bättre” med plantbaserat? Jag tror inte det finns bra eller dålig mat. Allsidigt med måtta, mycket grönsaker osv osv. Finns mängder med barn som äter normalkost och är varken överviktiga, lider av näringsbrist eller kroniska sjukdomar/allergier. Kanske dags att lära sig skillnad på orsak och kausalitet.

              Det är inte proteinet som är ”problemet” med vegankost, det är vitamin b12 och Omega3. Att få i sig tillräckligt med protein på vegansk väg är inga problem om man anstränger sig en liiiten aning med att ta reda på vad man ska äta – och ge sitt barn att äta.

                Eftersom bönor, linser, ärter, tofu och andra sojaprodukter, vegetabilisk dryck, quinoa, nötter och frön, och andra grönsaker, inte står speciellt högt på listan över vad barn gillar att äta, så kan det absolut vara svårt att få i små barn tillräckligt av det de behöver i en vegansk kost.

                  Alla barn är inte fast i korv och pannkaksträsket

                    Du vet om att det finns veganska korvar och går att göra veganska pannkakor???

                  Tror det till största del beror på (1) inget föräldrarna själva äter lika mycket och därför inte ger barnen, alternativ antar att barnen inte kommer gilla det, samt (2) inte kan laga sådan mat på ett gott vis för de är ovana med det.

                    Var ju en vegan som försökte ge sitt barn ”korrekt kost” enligt dem, barnet vägrade äta tillräckligt av det som erbjöds, barnet blev kraftigt undernärd och höll på att dö. Och finns fler liknande fall.

                    Barn är oftast svåra med maten, oftast har det med konsistens och smak att göra, vilket gör att många barn ratar viktiga grönsaker men sedan äter dessa när de blir äldre.
                    Så det är inte alls ”om föräldrarna äter det och erbjuder det till barnen kommer barnen äta”, det är mycket mer komplicerat än så.

                      Fast kom inte dragande med det igen. Det börjar bli en myt redan det där. Föräldrarna hade inte alla hästar hemma. Det var problemet, inte just att kosten var ”vegansk” Dom hade liksom kunnat komma på att dom skulle leva på bajs framöver. Nu råkade det bli vegansk kost. Vilket dom inte kunde hantera pga inte förstånd.

        Berätta för mig hur barnet kan tillgodogöra sig tillräckligt med protein, B -12, DHA och EPA för att nämna några, med vegankost. Det ska vara biotillgänglig och utan antinutrienter.

          På samma sätt som man gör med A och D vitamin och jod, tillsatser och kosttillskott…. precis som man gör idag med alla barn och många livsmedel.

            Tillskott räknas inte, det ska vara genom kosten.

              Varför?

              Du är medveten om att din ”mat” också tar tillskott va? Djuren som slaktas får inte tillräckligt med B12 naturligt så de måste få det som kosttillskott, när du äter kött äter du även kosttillskott men i andra hand, förstår inte hur det skulle vara någon skillnad.

              Tror du inte att köttätare någonsin får näringsbrist & tar kosttillskott? Varför skulle kosttillskott vara så dåligt? En släkting till mig är köttätare & äter rätt mycket kött men fick ändå B12-brist, det är inte bara veganer som behöver ta tillskott för B12.

                Det du skriver innerhåller inte ens ett litet uns av sanning! Bara veganpropaganda rakt av!
                Nej, köttätare behöver inga tillskott av b-12 per se. Har de däremot problem med din Intrinsic factor behöver de det.

                  *) sin

          Protein är väl knappast något problem för någon i dagens Sverige.

            Du kan trycka i dig hur mycket protein som helst genom att tex äta baljväxter, men lik förbannat kan inte kroppen tillgodogöra sig det proteinet om du inte vet vad du ska kombinera det med.

              Så trött argument. Visa mig gärna statistiken på barn eller vuxna som lider att proteinbrist. Det finns inte, det är väldigt väldigt få och beror nästan alltid på något annat underliggande problem, som ätstörningar eller sjukdom. De fall där barn farit illa av s.k. ”veganska” föräldrar så har föräldrarna varit totalt dumma i huvudet – det var inte veganska kosten i sig som var problemet utan att föräldrarna som fått för sig massor med knasiga grejer.

                Ja, man blir dum i huvudet av vegansk kost, det har du rätt i.

      Jag tror inte att särskilt många funderar över välkomponerad kost, ärligt talat. Variationen ligger väl i om man ska ha korv eller köttbullar till sina snabbmakaroner…

      Tror snarare det blir tvärtom. De som är veganer är nog ofta mer kunniga än de som du kallar äter ”normal”kost. De är ju redan från början insatta i och erbjuder barnen många olika livsmedel så barnen också lär sig, till skillnad från många med den ”normala” kost du talar om där det lätt blir för lite grönsaker och korv.

      Om man vet vad man gör kan det ju vara helt toppen. Det gäller ju även vanlig mat

    Man behöver inte ha en speciell agenda för att äta vegetariskt. Det är klimatsmart och man behöver inte utesluta kött utan bara minska konsumtionen.

      Haha eller hur? Folk blir fan provocerade av att vegan ens nämns? Är inte vegan eller ens vegetarian men fattar inte varför det är en stor grej?

        Det är ingen stor grej, däremot att försöka påverka barn i förskolan till att tex må dåligt över va de äter är inte okej.

          Om barnen får reda på sanningen, att de korna, grisarna, lammen, kycklingarna osv som de tycker är så söta dödas, & de mår dåligt av det så är det väl inget fel med det? Varför ska man dölja allt som barn kan må dåligt av? Det händer mycket hemskt i världen men man måste ju ändå lära de om hur världen ser ut & inte dölja allt.

          Om barnen skulle må dåligt av det så är det ju inte informationen om att djur slaktas för mat som det är fel på (det är ju sanningen), det är ju handlingarna det är fel på isåfall.

          Om det inte står ”att äta djur är fel & något man borde skämmas över” & det istället skulle stå ”djur slaktas för mat” så försöker man ju inte påverka barnen, då är det bara information om hur saker fungerar. Sen kan man inte välja hur barn ska reagera när de får reda på vissa saker.

            Du kan inte slänga döda djur i fejset på ett barn, det kommer ge barnet trauma!!!
            Att lära barn att köttet vi äter kommer från djur måste göras på ett pedagogiskt sätt som barnen kan ta till sig, förstå, och inte orsakar trauman.
            Många barn som är uppväxta på bondgård med att djur föds, växer upp och skickas på slakt har inga problem med detta, många barn till jägare har inga problem med detta. Eftersom barnen introduceras på ett sätt de kan hantera det på och ta till informationen utan att få trauman.

            Att du tycker att en 6-åring ska må dåligt av att äta maten som serveras när barnet in kan påverka detta är för mig helt sinnessjukt. Lägga skulden och ansvaret på ett litet barn är bara sååå extremt fel!

      Det är smartare ur MILJÖsynpunkt att äta närproducerat och den maten kan du äta hela året till skilnad från mycket av vegomaten.

        Du är bara okunnig om du tror att veganmat per automatik innebär att det inte är närproducerat…

          Fast det beror väl på var man bor? Närproducerad veganmat i norra Sverige vintertid? Potatis, potatis och potatis… Upplys en okunnig vad mer som finns att välja och vraka på!

            Väldigt mycket går ju att spara över vintern. Torkade bönor och linser, vinterförvarade morötter, vinteräpplen, kål, nötter, havregryn etc. Det går även utmärkt att baka bröd på närproducerat mjöl, koka goda soppor osv.
            Äter du själv enbart kött hela vintern?

              Nej men ska det vara närproducerat blir det ju extremt begränsat på vintern i norra Sverige. Torkade baljväxter, det blir ju inte närproducerat? Det går knappt att odla det norr om Skåne? Ska du leva på morötter, potatis, några vinteräpplen? kål och havregryn?

                Haha! Och du tror att de som äter blandkost bara äter närproducerat från typ sitt landskap?

                  Fast nu frångår du ju ditt eget argument? Ingen har sagt att alla som äter blandkost äter närproducerat, MEN det finns mat som går att få närproducerat och det är bättre oavsett om det kommer från ett djur eller inte i just miljösynpunkt.

                    Nej. Närproducerat och plantbaserat kommer alltid vara bättre ur miljösynpunkt än närproducerade animaliska produkter. Dessutom, det var inte jag som påstod att närproducerad vegomat skulle vara svårt att äta året om.

                      Nej, helt fel! Plantbaserat är aldrig bra ur miljösynpunkt.

            Kålrot, kålrot och kålrot eller vad trodde du?. Vad äter du själv på vintern upplys mig! Färsk älg?

              Ja faktiskt, men jag tillagar den något innan. Behöver absolut inte vara helt tillagat men i alla fall lite på ytan. ?

              Viltkött är faktiskt bättre ur miljösynpunkt än quorn, avokado, kikärter mm ?

            Att flyga in vegomat är inget i jämförelse mot att äta kött (vad gäller utsläpp). Läs på någon gång ist för att bara försöka försvåra – för att ni inte kan ge upp era jävla köttslamsor.

              Det är du och dina fanatiska veganmuppar som ska läsa på!

                Bara att gå in på IPCC’s hemsida och läsa vad de skriver. Anser du dig själv vara mer påläst än dem? 😉

              Utsläpp, skogsskövling, besprutningsmedel som försökt miljön och skadar djuren.
              ja det är såååå bra med mat som odlas utomlands…

                förstör miljön*

          Nä men trendig och accepterad vegankost är absolut inte närproducerad.

            Upplys mig om vad ”accepterad vegankost” är? Och vem är det som bestämmer vad som är accepterat?

          Vilken veganmat är närproducerad i Sverige under vinterhalvåret?

      Fast det är inte en 6-åring som ska ta ansvar för miljön och familjens mat. Det är föräldrarna.
      Ska man påverka sånt ska det göras i rätt ände.

      Jag tycker absolut att vi behöver äta mindre kött och andra animaliska produkter pga hälsoskäl. Men tycker fortfarande inte man ska lägga det ansvaret på ett 6-årigt barn.

    Varför?

    Bra Sanna ❣ Viktigt med information (absolut inte propaganda som någon tyckte).

    Men fytusan för skorna men de ska tydligen sitta så där fult på foten. Kolla det här inlägget https://petra.metromode.se/tag/manolo-blahnik/

      Det ser ut som om alla tjejerna har tagit ett nr för små skor…. inte klädsamt att det ser ut som tårna är nedskrynklade. Välj en annan modell tycker jag.

    Nej men kalla honom inte Pålle. Du låter så sjukt nedlåtande när du hittar på trista smeknamn på folk, det är så mean girls bara.

    Du är som en trasig skiva, S…

      Jag glömmer alltid att andas när jag läser hens kommentarer, men sen kan jag liksom inte låta bli heller.
      Kanske är jag som är den knepige ??

    Minns när Bella frågade sina läsare om Flattereds (ni vet hur det uttalas ?) inneskor skulle ha toe cleavage eller ej och många var emot det. Personligen tycker jag det är hemskt, men så avskyr jag allt som har med fötter att göra och vill se så lite av dem som möjligt.

      Minns det också och är förvånad över att ingen mer än du kommenterat om det. Jag svarade emot. ?

      Ja fy fan, fötter är äckliga. Hatar när man ser för mkt av dem överallt.

      Som Ullared

    Undrar när veganerna fattar att för att de ska kunna äta sin kost, dör många, många fler djur än vad det gör med köttätarnas kost? Fast de kanske inte bryr sig då det inte bara handlar om små söta kalvar och lamm…

      Dör jättemånga djur för att vissa äter vegansk? Tänker du på skövling av skogar för sojaodling, eller något annat? För det går bra att vara veg utan att äta soja 🙂

        Hur de ska få bra gödsel till sina grönsaker utan djur verkar de inte heller begripa, för alternativet är inte så vidare snällt eller miljövänligt heller plus att det behövs stora ytor för att odla på så om alla nu ska bli vegetarianerna på vårat runda klot så försvinner även skog och mark, för att inte tala om påverkan på ekosystem osv..

          Y, dina argument är så idiotiska att det är läskigt. Vet du ens vad köttdjur äter? Och hur mycket vatten och foder som krävs för att föda upp bara en av dem?

          Måste det vara nya djur hela tiden som betar eftersom det slaktas enorma mängder? Gamla djur betar kanske sämre…? Nävars. De flesta slaktdjuren ser inte dagens ljus eller gräs innan slaktmasken åker på. Och sojaproteinet som förstör regnskogarna går till största delen till djurfoder för att föda upp slaktdjur snabbt så det är mkt bättre att gå direkt till källan (eller inte äta sojaprotein).

            Det stämmer att mycket av sojan går till djurfoder. Men Sverige står enbart för 2% av all soja som importeras till Europa, det är extremt lite, så de svenska köttet står för extremt liten mängd av all soja som produceras utomland. Vilket gör att Svensk kött inte är dålig om man ser till soja produktion och skogsskövlingen, däremot är utländskt kött sämre.

              Men det är ju för att Sverige är ett litet land. Det gör ju inte svenskt kött bättre (det kan vara bättre av andra anledningar men inte detta). Om Sverige har små utsläpp räknat på andel av jordens utsläpp, betyder det att våra utsläpp inte är så farliga? Trots att de är höga per capita? Fattar inte logiken.

                Logiken är att ska man undvika kött pga soja produktionen förstör skogen behöver man inte undvika svensk kött eftersom vi knappt har någon soja i vårat djurfoder.
                Sverige har däremot en stor skuld i utsläpp från bil och flyg, där måste Sverige förbättra sig massor.

          Ja jag undrar hur många veganer som vet att gödningen som läggs på säd/växter är köttmjöl ??‍♀️

            Väldigt många om inte de flesta. Man gör så gott man kan helt enkelt. Jag kan inte undvika att kliva på alla insekter då skulle jag inte kunna ta mig någonstans eftersom det finns små, små som vi knappt ser. Jag tänker inte vägra medecin som kan rädda mitt liv eller förbättra min livskvalitet signifikant om det bara finns oveganska alternativ. Veganism handlar om att så långt som det är praktiskt möjligt att undvika att bidra till djurs lidande. Är jag död, kan inte äta växter eller säd p.g.a. möl med ben i osv. så är det inte så praktiskt för mig längre ?

        Tänker bl.a. på alla insekter som dör av besprutningen av åkrarna, smådjuren(ungar framförallt) som slaktas av skördetröskor + alla djur som dör av miljöförstöringen det är att frakta vegomaten från andra sidan jorden…Det finns mycket mer att skriva om detta, men ska iväg och jobba nu så hinner inte, men sök så ska du finna.

          Så du är upprörd över att veganerna inte ”begriper” vad som kan hända om alla blir veganer? Kommer alla bli veganer efter att barnboken släppts eller vad är det frågan om?

            Riktat till y / 18:51

          Anonym 18:54, är du ett troll eller har du bara otur när du tänker?

            Det är precis det argumentet ni vegantroll gillar att använda, eftersom ni inte har en aning om någonting.

          Men absolut allt du nämner – är ju något köttätare bidrar till också. Det är ju inte som att exklusivt veganer äter växter och säd, som att inte köttätares mat fraktas över halva världen osv. Liksom allt du räknar upp har noll att göra med just veganer – det är så matproduktionen ser ut överlag. Men när jag som vegan väljer att avstå kött och mjölk, så kan jag till en viss del se till att minska mitt bidragande till djurs onödiga lidande. Så trött argument. Lägg därtill att det mesta av det som odlas av t.ex. soja går till just djurfoder – så i en viss mening bidrar köttätare ännu mer till de sakerna du rabblar upp eftersom det går åt mycket mer energi att växa soja/växter för att föda upp ett djur på som du sedan äter vs. att du åt växterna själv direkt. Veganers ”vegomat” kommer inte närheten av att ha samma klimat- eller miljöpåverkan, även om den inte är perfekt heller.

            Här visar du återigen upp din okunskap.

        96% av all odlad soja går till kött- och mjölkindustrin.

          Nej, sluta komma med falska påståenden!

            En snabb googling med träffar från bla. WWF, Livsmedelsverket, Naturskyddsföreningen SVT Vetenskap beskriver alla att majoriteten av all soja som produceras går till djurfoder. Men antar att dessa källor inte kan ses som tillförlitliga.

      Här har vi någon som gått på köttlobbyns desperata försök till propaganda….

      Haha alltså du är ju helt jävla tappad såvida du inte trollar ”=)”

      Detta får du gärna förklara lite närmre?

        ”Fakta”

    Minns bellas skoföretag där tårna minsann inte skulle titta fram för det hade hon själv stora problem med och sen när skorna fanns på marknaden så var det precis tvärtom och kritiska kommentarer kring det togs snabbt bort, roliga tider och inget har direkt förändrats heller så same same but different ^^

    Alexandra Bring har känts som en av de få som ens tänkt på Corona. Varit hemma nästa hela pandemin med båda barnen och postat mycket om restriktionerna och folkhälsomyndigheten.
    Klipp till
    Samarbete med PCR bilen inför flygresa

    Varför kan ingennnnnn med stor plattform va lite konsekvent

    @camcam
    Vad gäller avseende följande. Graf lägger upp bild på sina piller och annonserar vinnare till någon tävling. Ingen reklammarkering eller liknande. Universum hyllar smyckesmärket hon till och från är sponsrad av i ett omarkerad inlägg. Är det ok när hon med all sannolikhet strax kommer att ha ett samarbete med dem igen?

    Men snälla! Inte flera präktiga receptböcker som får nyblivna föräldrar att få ännu mer stress än man redan har när man har en bebis. Det räcker att koka ägg ge bra fisk, kött, potatis, ris och grönsaker (mest ärtor, morötter och majs). Min son älskade enkel mat när han var liten och kan nu äta alla rätter på olika restauranger

      Mm men alla vill inte det utan vill göra en insats föd djur och miljö. Stress haha, herregud. Inte för helt nya föräldrar direkt, läste du inte inlägget?

        Man kan göra det utan att bli vegan.
        Tex äta mindre animaliskt, enbart ekologiskt kött och ekologiska grönsaker, och göra allt man kan gör att enbart köpa svensk producerat så man inte stödjer importer, eftersom utomlands skövlas massor med skog och används besprutningsmedel som är förbjudna i Sverige eftersom det är så dåligt för djur och natur + att människa utomlands arbetar under slavliknande förhållanden.

          Men så konstig grej. Om du inte vill bli vegan, bli inte det. Varför bli provocerad av att någon annan ger ut en bok riktad till personer som är intresserade av något du inte är intresserad av? Hur är det mer press på föräldrar? Jisses, man får väl ta lite eget ansvar för vad man läser – stressar bara tanken av boken dig, så läs den inte.

            Vart utläser du att jag bli provocerad? jag delar bara med mig av riktig fakta.
            Och boken är inte till personen som är intresserade av att bli veganer? boken är riktat till små barn som inte kan påverka vad familjen äter. Så dessa små barn kommer må dåligt över något de inte ens kan påverka.

            Jag kommer aldrig läsa en sån bok för mina barn, men eftersom bokutgivarn uppmuntrar att denna bok ska finnas på alla förskolor finns risk att någon annan läser denna bok för mitt barn utan min vetskap.
            Förskolan ska vara opartisk, inte försöka styra barnens åsikter. Oavsett om det gäller kost, religion eller politik ska skolan aldrig försöka påverka barnen beslut.

              Skatten
              Jag upplever också att du är mycket provocerad. En öm tå kanske?

    ”Alldeles snart bakas klart sin bebis”. Hon har väl över två månader kvar?

      Så fult uttryck! Baka… ?

    Har inte Bella platta fötter? Har för mig att jag såg hennes fötter i ett par andra skor och då det var ganska klart. Då ska man väl undvika sådana skor som hon helst gillar?

    Nån som vet varför Bella länkat till HBO i sin profil på Instagram?

    Kan någon snälla hjälpa Isabella att komma bort ifrån sin tantstil? Hon förstår ju inte att hon klär sig som en 70-årig dam!

      Kan inte någon snäll person hjälpa dig med att förstå att man inte lägger sig i hur andra ser ut eller klär sig. Du kan ha synpunkter på saken men i så fall behåller du dessa för dig själv – det handlar om god uppfostran att göra det. Skaffa dig en sådan på egen hand, nu i vuxen ålder, vettja! Det är aldrig för sent.

      Så nyfiken på hur du ser ut och klär dig – se så! upp med bild så kommenterar vi!

      Påpekar också att det finns sjukt stylish 70-åringar men viktigast av allt – ingen vidare egenskap att kommentera på folks stil bara för det inte faller dig i smaken.

    Tänker bara att den boken inte kommer att slå så brett? Köttätande föräldrar kommer nog inte köpa den, om de inte är i en process att bli veganer och de som redan är veganer är ju typ superutbildade redan. Lägger alltså noll värdering i boken i sig men tror att Bråding i sin veganska tillvaro överdriver potentiellt intresse..

      Tror tvärt om.

        Jag också. Tror och hoppas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.