Är ”svårt” synonymt med ”bra” verkligen?

Det här påminner mig om när jag pluggade musik, och vissa av mina skolkamrater dissade all musik som inte var komplicerad och pretantiös jazz som ingen, förutom möjligen de själva, ville lyssna på.
Popmusik sågs som simpelt och lite osofistikerat, medan deras framträdanden allt som oftast tedde sig som musikalisk masturbering. Egentligen inte så kul för någon, förutom för själva utövaren som är den som håller i taktpinnen, och eventuellt några få själsfränder som sysslade med samma typ av musikaliskt vältrande i stora och komplicerade ackord och skalor.

På samma sätt som Max Martin skrattar hela vägen till banken med sin ”enkla” popmusik, så gör nog Camilla Läckberg ungefär samma sak med sina böcker.
Hon skriver böcker som folk faktiskt vill läsa, och kanske är det anledningen till att hon kanske aldrig kommer vinna ett nobelpris i litteratur? ?

121 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jämför aldrig Max Martin med Camilla Läckberg igen!

      Martin Sandberg (Max Martin) har i alla fall fått Polar Music Prize.
      Camilla Läckberg kommer förstås aldrig att få Nobelpris i litteratur. Varför skulle hon få det?
      Men kommersiell framgång har hon förstås. Det säger väldigt mycket om nivån på hennes läsare.

        Haha men asså, föraktet? Så jävla osoft…

        Jag har inte läst hennes böcker men är det så fel att rikta sina böcker mot den stora massan? Snarare ganska smart skulle jag säga, verkar ju löna sig ekonomiskt i alla fall.

        Vore väl trist om all underhållning var tvunget att vara på Nobelnivå.

          Smart? Genuina författare skriver för att de älskar att skriva och har inte någon baktanke som ”hur ska jag skriva för att tjäna så mycket pengar som möjligt?”

            Men eller hur.

            Fast alltså Läckberg kanske också älskar att skriva böcker?

              Kanske det, men det var ju ordet ”smart” jag ifrågasatte. Tycker inte det har med kultur att göra.

                Hört talas om populärkultur?

                  Lättillgänglig och mindre komplicerad kultur ja, inte heller där handlar det om att man ska vara ”smart” och att det ska ”löna sig ekonomiskt” om du trodde det. Det är inte vad kultur går ut på.

                    Fast ofta gör det nog det… Även Max Martin hade ju ett ”pop-recept” producenterna följde för att skapa hits. En annan typ av kreativ process än den som kommer från ”själen” (i brist på bättre uttryck)

                      Max Martin brinner ju verkligen för musiken och är ett musikaliskt geni. Han har inte producerat endast för att tjäna pengar så håller nog inte med dig där.

                    Men alltså håller med dig helt i övrigt!

                    Exakt. Kultur. Du bestämmer inte vad kultur är, sorry.

                      Låt mig gissa, Rix FM på morgnarna, TV4 och Läckberg till kvällen?

                      Haha du sjuder verkligen av förakt här. Men nej, hellre P1, Virginia Woolf och CNN om du måste veta. Men NRJ i bilen ibland, visst.

                      Så enligt dig handlar kultur om att tjäna pengar och vara smart? Inte om att beröra människor och väcka känslor?

                      Vad svårt det verkar vara för vissa att omfatta en bred föreställning om vad kultur är; att det både kan vara Läckberg men också Modiano. Det om något är elitism.

                      Ingen har väl påstått att Läckbergs böcker inte skulle vara kultur? Däremot motsatt sig att kultur primärt går ut på att tjäna pengar.

            Du får det att låta som att varenda jävel kan skriva en bok och tjäna miljoner. Medan ”genuina författare” sitter missförstådda i nån källare och skriver intellektuella böcker ingen någonsin läser.

              Stackars dig som aldrig läst en intellektuell bok.

                Det är lugnt, då kanske jag kan skriva en egen dumbok och tjäna lite pengar.

              Tror nog väldigt många kan skriva böcker som hennes. Att hon tjänat miljoner handlar väl snarare om bra PR och lättlästa böcker?

                Jag tror precis tvärtom att det inte är särskilt många som kan skriva böcker som hon. Läckberg må skriva lättsmälta böcker men det betyder inte att det är en ihop hafsad skoluppsats. Det krävs kunskap i hur man strukturerar, bygger upp historien och karaktärerna och man behöver behärska språket snäppet högre än det som många anser vara en normalnivå.
                Uppenbarligen har hennes böcker ett högt underhållningsvärde för inte säljer de på marknadsföringen. Ska du lägga tid på att läsa eller lyssna på en bok behöver det vara värt det.

                  Fast de ÄR inte särskilt välskrivna eller komplexa. Det är ju just det folk ”klagar på”? Det är ju ingen som är ute efter henne personligen? Men visst har hon gjort nåt rätt eftersom hon uppenbarligen säljer!

            Nej. Det är bara DIN bild av vad ”en genuin författare” innebär och har inget med att det ÄR så att göra. Du behöver vara noggrann med skillnaden.

              Varför vinner inte Läckberg tunga litterära priser då? Hon är ju författare, så klart, men det är ju skillnad på henne och Margret Atwood, det inser du väl?

            Alla riktiga författare skippar alltså att lägga möta på att publicera och t ex ha en redaktör eller kortläsare? Man skriver bara för sig själv?

            Tycker det är lite överdrivet att man skulle skriva enbart för sig själv. Man kan tänka på läsaren och ändå ha en genuin ambition med sitt verk.

            Men och..? Låt henne tjäna pengar på det då precis som vilken annan företagare eller entreprenör som helst. Det är i alla fall böcker hon säljer och vad jag vet så är det bra mycket bättre konsumtion, som får människor att läsa än all annan skit vi köper..

          Ingen som påstått nåt annat väl? Bara att det finns en anledning till varför en del litteratur/musik/film osv värderas högre – berör mer – än exempelvis Läckberg, Katy Perry, Marvel.

          Jag skulle nog kalla det för olika konstformer. Om alla kunde skriva som Läckberg så hade väl de gjort det… Vem vill inte tjäna pengar, liksom? Självklart är det inte lätt. Men nej, hon kommer aldrig att få Nobelpriset i litteratur, och det finns såklart en anledning till det också.

          Läckbergs böcker suger. Behöver en lektörnochben ärlig redaktör. De är så dåliga. Mängder med språkliga felmoch rör ihop platser åldrar mm. Känns som Läckberg blivit för stor för att ha en lektör som ger henne förslag på hur man skriver bra.

            Bra att jag lyckades med så många stavfel själv där!

        Vadå nivån på hennes läsare? Jag har själv inte läst hennes böcker, men både mamma och mormor älskar dom. Och de är helt fantastiskt fina och smarta människor ❤️ Fattar inte varför man måste trycka ner andra som gillar saker som man själv inte gör.

          Säger bara att hon inte kan likställas med typ Selma Lagerlöf, is all.

            Men det är det ju ingen som har sagt heller..!

      Nej herregud! Fick fan en chock.

    Inväntar arga kommentarer om hur LD har gått ner något kilo i vikt och lägger upp ”snygga selfies”.

      Den diskussionen har väl redan ägt rum?

        Ja i ca varenda kommentarsfält.

        Ca 3678 gånger så varför inte en gång till? Inte alls tröttsamt!

      Jag ser ingen skillnad.

        Tack

        Känner exakt samma. Kanske beror på hur man själv ser ut?

    Grejen är ju att den fundamentala upplevelsen man kan få av en riktigt bra bok eller musik kan inte författade som Läckberg eller generisk popmusik ge en. De uppfyller andra behov, men är inte omvälvande som ”djupare” verk kan vara.

      Det måste ju inte heller vara en motsättning. Det kan ju behövas både de som tillför djup, de som bidrar med enkelhet, de som forskar och de som förmedlar.

        Allt är bra på sitt sätt. Men det finns en legitim anledning till att vissa verk behandlas med mer vördnad än andra.

    Det är väl ungefär som att hänga här på Bloggbevakning istället för att läsa klassik litteratur eller skapa något eget av värde.

      Många kan ha flera saker i huvudet samtidigt; alltså göra både och.

        Såklart. Dock tror jag inte att så är fallet med tanke på den generella nivån i kommentarsfältet.

          Kommentarsfältet är dock en väldigt liten procent av dom totala läsarna.

        Jo självklart men då kanske man kan lugna sig lite mer att såga Läckbergs läsare vid fotknölarna. De gillar väl förströelse ibland, precis som 100 % av alla i det här kommentarsfältet.

          Det är såna som läser Läckberg som hävdar detta, felaktigt. Vi andra menar bara att ja, det lite ”svårare” är ofta ”bättre”. Betyder inte att man inte läser lite Läckbergig litteratur eller lyssnar på pop emellanåt!

    Jaha så där kom alibit för att LD numera bara bryr sig om utseende, skönhetsbehandlingar och kompishäng. Det är för att hon har gjort så himla mycket tidigare! Jaha men då vet vi det.

      Bara? Jag gick igenom hennes flöde nu lite snabbt och ser att hon skrivit flera inlägg som handlar om allt från ensamhet till kroppspositivism till mäns våld mot kvinnor senaste tiden. Får man inte hänga med vänner eller bry sig om sitt yttre om man är feminist?

        Allt är gammal skåpmat från hennes blogg

        Då och då lägger in någon feministisk rant i Instagramflöde. Oftast gamla texter som hon publicerat flera gånger tidigare. Har hon verkligen 68 000 följare? Hon får bara något tiotal kommentarer på sina poster.

    Men såsom LD för samtalet har jag upplevt att hon skrämt iväg fler än hon ”rekryterat ”(konstigt val av ord).
    Inte bara de som var i början av sin resa, utan jag har fått kämpa med hur personer som jag har mött använt sig av hennes liknelser mot mig pga mitt utseende. De har kallat mig glitterfeminist etc innan de ens hört mina åsikter i ämnet och vad jag de facto har arbetat med för att stärka olika kvinnogrupper. Jag hoppas att hon blir mindre svart/vit i ämnet och kan öppna sig för att bli grå för att nå fler personer.
    Läckberg har en mer diversifierad fanbase än LD tror jag. De är inte samma typ av kändis enligt mig.

      Man kan inte skrämma iväg någon från feminism. De var aldrig intresserade från början men vill gärna skylla på någon.

        Jo det kan man.
        Såsom vissta extremister har gått på mig på grund av ytliga attribut har inte jag längre orken att arbeta aktivt och utåt i frågorna.
        Jag är fortfarande feminist, men orkar inte jobba med det. Vill faktiskt inte behöva diskutera mitt utseende med någon annan.
        De som är i början och konstant får höra att de inte är bra nog, tror du verkligen att de vill göra sina röster hörda och få fler till kampen?
        Om vi ska förklara vad som är fel i samhället är det inte bra att vara exkluderande.
        Man kan känna att man vill ha ett jämställt och jämlikt samhälle, sedan stanna där. Ingen mer problematisering. Menar du att man aldrig var feminist då om man inte orkar kritiken från de extrema i rörelsen?
        Jag tänker allt som de kunde ha blivit med uppmuntran.

          Men du är ju fortfarande feminist? Dvs inte ivägskrämd från feminismen.

            Jag skrev inte från feminismen, men från att arbeta utåt för det ja.
            Andra som jag känner ville varken lära sig mer eller engagera sig av de anledningar som jag listade i första inlägget.

      Förstår verkligen inte när man anklagar LD för att vara svart/vit. Har ni läst vad hon skrivit under åren? Det är ofta hon problematiserat dessa frågor. Sedan har hon visserligen varit hård på att vissa saker inte ÄR feminism, men hon har ju varit väldigt klar med att hon inte anser att man kan vara feminist för det, och att andra saker man gör är feminism.

      Är LD glitterfeminist själv nu då?

    Jag ser ingen motsättning mellan att ta del av olika typer av kultur. Att t.ex. läsa en nobelpristagare kräver ju ofta en del av en, så att lite senare läsa en deckare från topplistan är ju en ett gott komplement för att ta del av något mer lättsamt en stund. Dock skulle jag aldrig läsa deckaren igen, vilket jag kan göra med det som ses som ”finare” litteratur.

      Exakt. Jag läser deckare av samma anledning som jag kollar på actionrullar eller vissa tv-serier – lite enkel avkoppling och underhållning. Annan litteratur fyller andra syften.

    Skulle nog knappast påstå att det är Camilla Läckberg som fått folk att läsa böcker.

      Ojoj vilken dynga till böcker om Faye. Börjat läsa men gett upp lika snabbt. Känns som tusen sådana redan skrivits.
      Då är hon bättre med Fjällbacka (även om det är långt ner på min lista vid läsning).

        Men verkligen,kan vara bland de sämsta böcker jag läst. Läckberg vill lyfta karaktären till någon stark feminist men Faye framstår istället mordisk och helt sjuk. Obehagligt som fan. O alla målande beskrivningar av övergrepp?! Samt otroligt billiga sexbeskrivningar. Undrar vad det tagit åt Läckberg. Till sist undrar jag vem som korr-läst böckerna? Massor av språkfel samt att i uppföljaren är det fel ålder på Fayes dotter ?Fjällbacka-serierna är iofs inga höjdare men sååå mkt bättre.

      Tycker LD brukar vara vettig men det där var ett helt absurt påstående?

      Jag fattar inte den kopplingen heller.

      Sedan NÄR är det Läckberg som fått svenska folket att läsa böcker? Det är ju ett helt absurt påstående!

        Hon är obildad, har inte gått gymnasiet. Jag tror inte hon vet så mycket om böcker.

          Hon är civilekonom

            LD, inte Läckberg :)))

            LD?

    Antar att du driver men anledningen till att läckberg aldrig kommer få nobelpris beror ju inte på att hon säljer många böcker, utan pga den undermåliga kvalitén.

      Exakt. Det är ju en stor missuppfattning att nobelpristagare inte går att läsa, men det sägs ju bara av de som aldrig ens försökt. Väldigt mycket är fullt läsbart (!) och självklart ”vill” folk läsa det.

        Precis. Varken Selma Lagerlöf eller Harry Martinson är särskilt svårlästa böcker

          Inte heller Toni Morrison, Alice Munro eller Kazuo Ishiguro osv. osv.

            Orhan Pamuk – i synnerhet Istanbul.
            Läsvärd i alla fall även om det inte är barnböcker.

              Per Anders Fogelströms stads-serie. Okomplicerat språk om vanliga människor, men böckerna har ”det”. Lysande litteratur, helt enkelt.

                Nu halkades det visst utanför nobelpristagarfåran, men håller annars helt med.
                William Golding och Rudyard Kipling är också läsvärda. Liksom Camus och Hemingway.

                  Ja, listan över läsvärda författare som inte fått Nobelpriset är förstås väldigt lång även om Fogelström knappast var på någon lista hos Svenska Akademien. Kanske var han dock nominerad under 80- och 90-talen, vad vet jag eftersom dessa uppgifter blir offentliga först efter 50 år.
                  Jag har tre författare som åtminstone när jag var ung beredde mig glädje. De är också författare som lär ha funnits på ”shortlist” men som inte fått priset. Det är Graham Greene och Leo Tolstoy samt den nu för tiden bortglömda Somerset Maugham.
                  Vissa anser att Vladimir Nabokov och George Orwell blivit orättvist förbigångna.
                  Men alla kan förstås inte få Nobelpris 🙂

                Jag har enbart läst första boken, glömde att låna och fortsätta resten!

                Är sugen på att läsa men undrar bara om August och Emelie (de två syskon + Olof då) umgås med varandra efter att August hamnade hos den rikare familjen? Har de någon kontakt med varandra?

                  August och Emelie har fortsatt kontakt men lever i väldigt olika världar. Olof dör väldigt ung. Gertrud och Emelie har kontakt ända fram tills Gertruds familj reser till USA och sedan blir det bara via brev. Läs böckerna! De är fantastiska

                    Japp, det är de!

    ”Du är feminismens Zlatan.”

    Hahaha, alltså dessa fans 🙂

      Pinsamt.

    Martin Sandberg (a ka Max Martin) är ett musikaliskt geni! Jämför aldrig honom med Läckberg någonsin igen tack!!! Dessutom har han fått Polar Music Prize, d vs musikens motsvarighet till just Nobel. Därför säger du även direkt emot dig själv. Camilla kommer naturligtvis aldrig få det och det är helt i sin ordning.

    Man är inte ”intellektuell” för att man gillar att läsa böcker av god kvalitet eller lyssna på välkomponerad musik. Det är inte elitism att mena att Harlequinromaner är sämre litteratur än John Steinbeck. Det handlar bara om kärleken till litteratur eller musik.

      Det är dock elitism att håna de som inte läser lika ”fin” litteratur som en själv gör.

        Visst, men att ifrågasätta kvaliteten är inte samma sak som att håna heller. Inställningen ”det som flest människor gillar att läsa är god litteratur” är i min mening helt felaktig. I sådant fall kan vi ju slopa utmärkelser och pris och bara utgå från bestsellerlistorna istället, även om det skulle ha en katastrofal effekt på den litterära utvecklingen.

          Ja precis, ”kommer detta att bli en hit”? Fy vad utarmat och generiskt det skulle bli.

          Jo men man kan också låta bli att förenkla genom att jämföra t.ex. Läckberg med nobelpristagare i litteratur. Jämförelsen är inte ens relevant och tillför inget vettigt i diskussionen. Som att säga att Arvo Part aldrig kommer att vinna Melodifestivalen. Det är ett absurt påstående på samma sätt.

            *Pärt såklart

            Bra liknelse!

    När Camilla beskriver sin tid med musikstudier, blir man ledsen, det klart att det inte ska ses ner på mer lättillgänglig musik.

    ”Vem fan är det som fått svenska folket att läsa böcker egentligen?”

    Nja, jag tror nog att folk läste innan Läckberg.

      Vad menar hon ens med det? Tror LD det på fullaste allvar?

      Hahahhahha, skulle inte folk läst böcker före Läckbergs genomslag? Löjligaste jag hört, har hon bott under en sten eller? Men visst; Läckberg fick svenska folket att börja läsa. Jorå satteh…..????

        LD har inte koll på litteratur och vad folk läser och har läst genom åren, det är inte hennes område och jag skulle gissa att hon som ung inte direkt hängde på bibblan. Hon gick inte gymnasiet så hon har inte heller läst ”av tvång” för att det ingick i gymnasiekursen

          Och det märks verkligen emellanåt, otroligt korkade uttalanden emellanåt. Stay in school kids!

    Yrkesverksamma författare/musiker/konstnärer måste ju dock få lov att fördjupa sig och tänka på gränserna av sitt medium utan att bli kallade snobbar/elitister. Hur ska vi annars få någon utveckling inom området? Dessutom jobbar väl de flesta konstnärer inte med det de gör för att bli rika utan för att de är intresserade av det de gör.

    CL är som lösviktsgodis, man är skitsugen, men efter en näve Zoo är man spyfärdig. Måste dock ge henne att hon har byggt ett varumärke. Slutade läsa henne för åratal sedan, varumärke kan hon bygga, men författare är hon inte.

    Är det bara jag som inte gillar CL? Gillar inte hennes böcker alls heller.. ??‍♀️

      Jag får allergiska utslag av Läckberg.
      Dålig research. Dålig korr läsning? Om ens någon?
      Tror fru Läckberg anses för stor för att behöva en redaktör och lektör..

      Har inget emot henne som person men jag förstår verkligen inte varför folk tycker att böckerna är bra. Ännu mindre filmerna.

    CL är en intensivt arbetande människa som skriver ren skit – men hon jobbar hårt. Författare är hon inte för det, bra skrivare däremot. Inget som helst fel i det, hedervärt ändå.
    LD är ingenting, jobbar inte hårt och har inte ”rekryterat” några vettiga proselyter öht. Fråga random på gatan ingen vet vem hon är (annan diskussion men ingen vet vem IL är heller). LD:s feminism har föga med feminism att göra ty feminismen arbetar bl a för jämställdhet mellan könen, bra barntillsyn, lika lön för lika arbete – tre områden som LD inte har någon erfarenhet av. Hennes hopsnickrade ideal har föga med feminism att göra. Hemmafru med offerkofta (när det passarjfr agorafobi som ändå tillåter krogliv på Söder)) som vägrar ta samhällsansvar hör inte hemma i min rörelse

      Jämför med svägerskan Cissi Wallin. De hade en gemensam podd men nivåskillnaden var uppenbar. Cissi är on the edge, kontroversiell men har ett driv som imponerar. Hon är numera en rik kvinna men har det förändrat henne? Nej tvärtom kämpar hon ännu hårdare. LD:s pengar går till restaurangmat och skönhetsbehandlingar, ändå vill hon påskina att hon gjort skillnad.
      Cissi riskerar fängelse för det hon tror på. Hon gör skillnad på riktigt.

        Tror nog att Cissi äter både dyrare och gör dyrare behandlingar än vad LD gör. Att hon gapar högre om hur mycket hon gör (i tryggheten med en kvarts miljard på kontot) säger ganska lite om vem som gör vad eller mest.

        HA HA HA HA, sluuuuta, jag orkar inte mer, det är för bisarrt!

    Och, tillägg till CL: nej, hon har inte fått folk att läsa, befängt. Däremot ska hon ha äran av att inspirerat folk till alla de skitdeckare – viveka Sten, lars keppler, mari jungstedt m fl – som pumpats ut de senaste tio åren.
    Brukade tycka det är bättre att folk läser än inte alls. Den åsikten har jag inte längre, inte minst att folk nu hör på ljudböcker. Inte läsande, lyssnande. Skillnad.

    Vad har LD med Camilla Läckberg att göra? Läckberg är en produktiv författare som skrivit ett tiotal böcker. LD har inte åstadkommit något på egen hand. Hon hade en blogg för länge sedan. Nu instagramar hon sporadiskt med bilder när hon hänger med kompisar. Min tonårsdotter har ett intressantare instagramflöde.

      Ja, men har man koll på LD förväntar man sig inte mer. Hon valde rätt kille att stadga sig med, därför har hon tid att instagramma.
      Läckberg är ju en välutbildad kvinna som alltid arbetat hårt, ett föredöme för alla kvinnor. Att böckerna suger är ju relevant enbart om man diskuterar litteratur, vad resten anbelangar är hon värd all respekt.

    LD har fått med folk på sin resa… Man har engagerat sig i henne… Känt gemenskap osv. Hon har gett många, särskilt de som inte passar in i mallen, en förebild och inspiration. Sen har hon varit jävligt klumpig emellanåt, men hon har ingett mkt hopp och styrka hos de som känner igen sig hos henne.

    Om det är feminism vet jag ej och huruvida hon haft ngt slags inflytande på policies. Och hon har samtidigt fått uppmärksamhet på köpet och skaffat sig ett namn. Selfie power liksom.

      Intressant, vill du utveckla hur hon har ingett hopp, om vad och hos vilka?

        Typ kvinnor som inte orkar ’vara sina bästa jag’. Mammor som inte vill göra karriär. Alla de som inte orkar leva upp till samhällets krav men vill känna att de duger ändå.

        Obs jag är inget fan, men ser det så objektivt.

          Ok, och vad har hon ingett dem för hopp? Att de kan bli rika liksom hon om makens företag går bra?

            ? ? ?. Jag förstår vart du vill komma men låt oss vara lite nyanserade.

            Jag är LDs raka motsats. Jag tror på att rycka upp sig, individuellt ansvar för sin hälsa, stå ut med obehag för att nå mål. Jag tror på disciplin och gå bortom gränser för vad man orkar. Jag bär på trauma och har också levt ett hårt liv och kämpar med mental hälsa. Jag har heller inga barn och försörjer min man.

            Men jag tillhör även en viss personlighetstyp och det finns flera. Och jag har ingen funktionsnedsättning/variation såsom Adhd eller dylikt.

            LD har gett styrka och inspiration till dem som känner att de inte lever upp till samhällets krav. Till dem som befinner sig i svackor och inte orkar rycka upp sig. Till överviktiga som inte vill ändra sig för att efterleva samhällets ideal. Hennes budskap har varit att man får vara precis som man är och duga ändå. Plus att hon varit en röst för barnen och har mycket att säga om föräldraskap.

            Hon har varit och är en inspiration för många kvinnor att våga ta plats. Och för mig är det också feminism även om jag har haft otaliga tjafs med henne så kan jag se detta.

              Tack för ditt utförliga svar! Jag förstår din uppfattning. Jag tycker nog snarare hon gett många ett alibi att inte ta tag i sina liv och sin hälsa, men du och jag tittar nog ur olika perspektiv. Uppskattar dock ditt svar.

    Oj, kommentarsfältet! Att nästan alla bloggbevaknings läsare varvar BB med nobelprislitteratur, många som tycker det är viktigt att framhålla!
    Själv läser jag lättläst litteratur (men gillar inte deckare så Läckberg går bort) och lyssnar på ”lättlyssnad” musik. Alternativet för mig skulle inte vara djupa svåra böcker utan kanske en tv-serie, så jag tror absolut att enkla böcker av Läckberg-karaktär kan få folk att läsa mer än de skulle gjort annars. Varför tycker folk att det är viktigt att inte unna Läckberg det påståendet?

      Nobelpristagare är lättlästa, annars skulle det inte vara bra litteratur och läsas av så många.
      Ämnena för berättelserna däremot kan vara svåra att handskas med och skapa många reflektioner. Till skillnad från Läckberg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.