Magisk Molimenti-borste beställd

Elin Molimenti har släppt en hårborste via sitt företag ”Molimenti” som kostar €45, eller 462 sek med dagens valutakurs.
För en hårborste.

Jag har aldrig ägt en hårborste som kostat över 100kr och tycker att de flesta känns och fungerar på ungefär samma sätt i mitt hyfsat tjocka och lockiga hår, och har tänkt att det säkert är så det är. ??‍♀️
Att Elin postat en massa positiva recensioner om sin borste ger jag inte mycket för eftersom man inte vet var de kommer ifrån eller om Elin suttit och skrivit dem själv.
Tillägg: Jag inser att det låter som att jag tror att Elin skrivit sina recensioner själv, vilket inte var min avsikt. Pga GDPR så hålls recensionerna anonyma, vilket det finns företag som utnyttjat, men jag tror inte att Elin gjort det här.
Jag sätter nämligen min tilltro till Amilia här nedan och HON fick mig att köpa borsten, inte för att motbevisa några positiva omdömen, utan för att jag blev genuint nyfiken.

Men…
När jag var och spelade in det där debattprogrammet tillsammans med bland annat Niklas Arleryd och Amilia Stapelfeldt så hade Amilia en av Molimentis hårborstar i sin väska.

Hennes utlåtande var att hårborsten är fantastisk och att hon inte hade några som helst planer på att någonsin använda en annan borste än den här.
Sånt kan övertyga mig, och när det kommer från en person jag redan känner lite grann och har förtroende för så blir jag sugen på att faktiskt testa den själv.
Vad som skiljer den här borsten från andra borstar framgår inte, men jag är inte den som är den, såååå…

Jag gick precis in och beställde en hårborste från Molimenti, och kommer publicera en recension här inne så fort jag använt den tillräckligt länge för att kunna uttala mig. ???

Click clack, I’ll be back (with a review).

91 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Spännade! Min hårborste gick på 20 spänn på dollar ? Är riktigt nöjd med den.

      Made in china?

        Som det mesta även dyra saker! Dom kan sin sak! ? Har en mobil från Kina, bästa mobilen jag någonsin haft!

          Beror väl på vad man köper! Bland mina grejer är verkligen inte det mesta gjort i Kina ?

            Komponenter och liknande då? ?

              Komponenter till vad?

                delarna till dina varor kommer formodlingen fran kina

                Kläder, elektronik, enheter i möbler, bland annat.

                  Köper varken kläder eller möbler från Kina. Datorn är säkert därifrån men skulle fortfarande inte säga att majoriteten av mina grejer är från Kina!

                    Fast dina kläder har ju komponenter. Det kan vara sytt i Sverige med svenskt tyg men knapp eller tråd från ett annat land.

                    Kul att du är så påläst om allt sådant! ?

                      Ja, jag är ganska noggrann med sånt! Man får oftast vad man betalar för ?

                      Väldigt lite tyg görs i Sverige dessutom 🙂 väldigt svårt att odla bomull i Sverige tex

                    Haha anonym 13.05. Vad fint att du inbillar dig det. Är I princip omöjligt att välja bort kinaproducerade varor idag. Om du inte tillverkar allt själv vill säga? Många komponenter härstammar ifrån Kina som föregående kommentator påpekade. Även mycket ’svenskproducerat’. Do your research

                      Det är ingen inbillning att det mesta jag äger INTE är producerat i Kina.

                      Har gamla möbler som jag har ärvt, vintage kläder osv. Som sagt är datorn säkert från Kina, även vitvaror kanske, men det mesta jag äger är inte från Kina.

      500kr? aldrig vem köper?????

    Det ser ut som en svinborste och det kan man ju köpa lite var stans och för billigare än så, så jag kan inte riktigt rättfärdiga 400+ för en hårborste om jag ska vara ärlig ?

    Borstar från G H D brukar få bäst i test och kostar några hundralappar! ??

    Mason pearson är absolut bäst. Håller ett helt liv!

      Men dyrare!
      Jag var i Paris en gång och hade glömt min borste. Gick in sent en kväll på närmaste apotek. De hade så klart Mason Pearson, som jag har på min dröm-lista. Men köpte i slutändan inte den.

        Det är det värt. Det 1200kr utslaget på en hel livstid är inte mycket!

          Ok jag får kanske slå till!

          Jo, det är mycket. Särskilt med tanke på att du omöjligen redan nu kan säga att den kommer hålla hela din livstid ?‍♀️

          Åhh i vår familj har vi en tradition att ge bort en Mason Pearson-borste när man fyller tonåring. Har så klara minnen från min 13-årsdag när min pappa tog mig till en uråldrig barberar-salong på bond street där hårborstarna stod uppradade i ett rum bakom själva salongen, likt trollspöna i ollivanders, och jag fick välja min alldeles egen borste – som sedan den dagen använts varje dag(!!) och jag planerar att den ska följa med mig hela vägen till graven

            Haha åh vad fint!! Blev så glad av att läsa din kommentar!

        Roligt minne 🙂

        Ett tips är att kolla djurbutiker, där brukar de vara billigare! Vissa som har långhåriga hundar och sysslar med utställning använder tydligen sådana

          Skyldig! ? har nog 10 mason pearson i alla varianter till hundarna, mix, stor, liten, nylon you name it ! Mitt eget hår borstas med plastaskit från ullared ??

      Blir den inte smutsig efter ett tag? Hur gör ni rent den?

        Jo dom blir smutsiga väldigt fort, fastnar som damm i dom. Men jag brukar ta en tandborste och schampo och rengöra dom med 🙂

        Man får med en liten rengöringsborste!

      Ä l s k a r min mason pearson! Har en i pocketsize och den är perfekt för mitt axellånga hår.

      Jaa, älskar min! Den har gjort mer skillnad på mitt hår än vad något schampoo, balsam eller inpackning någonsin gjort. Plus att min är rosa och såå fin på sminkbordet

        Hur då? Har en här hemma som jag aldrig använder för att jag är för lat för att borsta håret ? Kanske kan du motivera mig att ge den en ordentlig chans? ?

          Hade ofta tovor förr, det har jag inte haft sen jag köpte den, och jag tappar inte heller lika mycket hår. Utöver det har jag fått mycket mer glans och ”liv” i håret, plus lätt att borsta sig till fin volym utan massa produkter

            Tack! Du fångade mig med glans och volym ?

      Har också en från dem, den har hållit för mitt ruffs i 15 år nu.

      Har ni seriöst betalat ca. 1500 för en borste? Hur rättfärdigar man det? ?

        Vem ska man rättfärdiga det för?

          Annan A än den som har en sån borste…

        Jag fick en Mason Pierson av mamma när jag var tonåring, så sjukt bra present. Är 27 och använder den fortfarande (med rengöring emellanåt såklart). Har hört om folk som ärvt dem av sin mamma/mormor etc. De är sjukt hög kvalitet, blir liksom inte slitna om man tar hand om dem. Så kan man motivera det 🙂

    Den dyraste borsten jag äger är tekniskt sätt en kam i handgjort trä för ca 200 kr. Den kan ha vart på rea när jag köpte den, kommer inte riktigt ihåg. Slutade borsta håret för ett halvår sedan, kammar bara vått hår efter hårtvätt med inpackning och det har verkligen hjälpt framhäva mitt lock/vågiga hår!

      Trät är knappast handgjort….

        herregud så dum kommentar.

          Nej, det var en korrekt kommentar.

            Men onödig, en helt och hållet onödig kommentar.

    Hur tämjer man ett tjockt och lockigt hår utan en tangle teezer, eller har du cam köpt en på rea för under hundralappen?

      Man använder bra hårprodukter, sover i lös fläta då får man inte en massa tovor ?

      Jag använder en bredrandigs kam i duschen samtidigt som jag har balsam i håret.
      Efter duschen i samband med styling en Denman.

      // långt lockigt hår

        Bredtandad kam*

      Om du inte har lust att ta hand om ditt hår, och inte är så fäst vid att ha lockar, så skulle jag rekommendera en värmeborste 🙂
      Man borstar håret med den och så blir det typ som plattat/fönat. Perfekt för att få ner fluff.

      Älskar tangle teazer!

    Alltså just hårborstar var jag alltid skeptisk till att lägga pengar på men sen köpte jag HH simonsen wonder brusa för 300kr och det gör skillnad!! Inga tovor rår på den borsten. Nu sneglar jag på en Mason Pearson.. Samma sak med aquis hårturban, torkar håret så fort och skonsammare då man slipper gnugget.

      Inga tovor rår på borsten? Ska det vara bra?

        Tror du förstår vad Emma menade om du tänker efter lite.

          Hur jag än vrider och vänder på den meningen så blir det bakvänt faktiskt 🙂

      Gnugg? Man ska väl aldrig gnugga håret?!

    Är det inte lite gulligt hur influencer tycker deras jobb är så viktiga? Nu senast Forni som rakt ut säger hur viktigt jobb hon gör ?

      Det är väl härligt att hon känner så och det borde alla känna annars borde man byta yrke, stor risk man blir bitter annars.

        Alltså nja jag jobbar med PR och det är kul och stimulerande jobb, men så värst viktigt eller samhällsnyttigt tycker jag inte det är. Men någon ska väl göra det också.

      Varför skulle Forni inte få tycka att hennes jobb är viktigt? Är väl bra att hon tar det hon gör seriöst

      Håller med… men hon tar sig själv på rätt stort allvar och då inkluderar det även jobbet antar jag 🙂

      Jag läser som att hon tycker att jobbet är viktigt för henne och inte att hon tycker att det hon gör är en viktig samhällsinsats.
      Tycker att det är positivt varje gång jag hör om människor som faktiskt gillar sitt jobb och vill göra det bra.

    Borsten på filmen ser ju ut som en Tangle Teazer medan den du provade Camilla är något helt annat. Ska bli spännande att höra din recension!

    Skönt att se en bild på dig utan filter ?

    Jag använder bara kam och borste i trä. Jag har tjockt, långt hår som lätt får tovor trots att det är glansigt och rakt. Då funkar och sliter träborsten ingenting på håret! Träkammen har jag alltid med i handväskan ?

    Det var en stiv pris!!

    Ønsker å tipse om disse børstene, samme teknologi. Men, til en tredjedel av prisen……..typ 130 kroner.
    https://wetbrush.com/
    https://www.blivakker.no/product/wetbrush/3199208/wetbrush-pro-shine-enhancer-black

    Fås kjøpt i både Norge og Sverige 🙂

      Wet brush är bäst! Min dotter har långt tjockt hår och är väldigt håröm. Med den borsten kan jag kamma ut hennes tovor utan tårar (det där lät som en tv-reklam från -93 ?)

    Haha, det är ju övertydligt att hon själv har skrivit alla recensioner. Exakt hennes ordval, ända ner till ”krigar” =) =)

    ”Nä, men snälla”
    ”JÄVLA MAGI”
    ”Såå skön”
    ”Men är i CHOCK”
    ”alla redan”
    ”Alltså snälla, borsten”
    ”flawless”
    ”Som ett trollspö”

    Läs recensionerna, de är precis lika roliga som beskrivningarna av hennes produkter i första upplagan av hemsidan =)

    Men det värsta (från 9-åring) – ”Den som uppfann borsten är smartare än Einstein”. Jag har en 9-åring. De säger inte sådana saker.

    Det enda jag saknar är ”Million dollar bucks”. Ni som fattar, fattar..

      Borsten ser förresten exakt likadan ut som utredningsborsten jag köpte på Åhlens för 99 kr.

      Magi.
      Såå skön.
      Trollspö
      Är i chock.

      Man kan ju tro att en ny satisfyer pro som recenseras och inte en hårborste.

      Min ärliga (tre stjärnor) recension av borsten har i skrivande stund ännu inte publicerats av Molimenti. När jag påpekade det på deras IG fick jag till svar att de skulle ”undersöka” det. Så ger inte mycket för de recensionerna, nej.. Och någon Trustpilot finns inte.

    Köpte min från Hjärtligt, via Lyko. 179 kr och det tyckte jag var saftigt för en borste ?

    Har aldrig använt en vanlig borste sen jag gick över till tangle teezer

    Älskar min tangle teezer, använder en på min katt och den är bättre än pälsborstar ??

    ot

    Såg på Kenzas story där hon berättade att hon skulle träffa Klara
    ”I am gonna meet up with a friend.. No BEST friend”

    Tycker det är lite spännande att vuxna människor fortfarande har ~bästisar~. Fattar att man har bästa vänner, men varför är det så viktigt att tydliggöra att KLARA ÄR MIN BÄSTIS. Hade ärligt talat skurit lite i hjärtat på mig om jag hade varit en av hennes tidigare bästisar. Men övertänker väl bara ?

      Ja, du överanalyserar riktigt ordentligt nu.

      Fast Kenza skriver bästa vän om flera personer, hon verkar inte säg det bara om en. Man kan ju ha flera bästa vänner.

        Då skriver man ”en av mina bästa vänner”.

      Alla mina vänner som jag umgås med är mina bästa vänner.

      Undrar hur många som har Klara som bästa vän? Det känns som det är fler än Kenza som kan säga så om Klara. Hon verkar vara väldigt lätt och rolig att hänga med så jag klandrar dom inte. ?

    Hur funkar det med borstar som är både svinborst och piggar?
    Jag har bara testat dom separat ? älskar svinborsten men den ”griper inte tag” i håret eller vad man ska säga, tänker att det hjälper med piggar då kanske? Den flyter liksom på ytan, som att rykta en häst snarare..

      Jag har en sån borste. Tycker Den är bäst .

    Jag har en Mason Pearson som kostade 1200, har haft den i 6 år. Tyckte egentligen länge att den inte var något speciellt tills jag lånade min syrras ”vanliga”, typ en tangle teaser, en gång och det var stor skillnad!! Min borstar mjukt men masserar ändå hårbotten ordentligt och glider liksom genom håret på ett annat sätt hur larvigt det än låter. Hade inte lagt den pengarna idag kanske men detta var 2015 och Ebba von Sydow kallade den ”borstarnas Rolls Royce” och jag måste nog ändå hålla med ?

      Men gud, är inte tanken att man ska byta borsta lite nu och då. De blir ju sjukt äckliga efter ett tag.

        Om man inte tvättar dem blir de äckliga ja, men de flesta rengör väl sina borstar? Eller byter du din borste en gång i månaden?

        du tänker nog på tandborstar… hårborstar rensar man ju och rengör. byter du locktång då och då också pga hygienskäl? man köper ju oftast bara ny för att den förra går sönder. Pearsonborstarna är kvalité som ska hålla hela livet precis som vissa klädesplagg. Man får ju vara rädd om sina saker så att dem håller!

      Låter konstigt att köpa nytt för att det blir smutsigt. Men vore skönt om man som mig, avskyr att tvätta

    Jag kör glow brush från kicks, ser likadan ut som klick klack molimenti men kostar 129kr. Det är väldigt bra och på min smärtgräns för en borste ??

    Har tjockt självlockigt hår som blir stort och frissigt när jag borstar det. Köpte en tangle teezer och mitt hår blev ännu värre ?- fruktansvärt risigt.
    Köpte en Molimenti och det var faktiskt halleluja-moment , inget friss alls! Blir blankt och fint- Jag är väldigt nöjd. Priset kanske är högt, men jag har råd med bra grejer nuförtiden ☺️

    Har en EXAKT likadan borste. Själva borsthuvudet. Från kicks. Kostade mig inte en krona mer än 14k9kr…

    Jag köpte också den här borsten. Tvekade länge pga priset men till slut slog jag ändå till och jag älskar den! Har haft svinborst, tangle teezer och allt möjligt. Inget är i närheten av den här. Kan tom borsta min dotters hår utan att hon skriker vilket har varit en omöjlighet innan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.