Smaklöst inlägg på Instagram

Första halvan av inlägget – en sjuk mamma som blivit inlagd på sjukhus. Hashtaggen är #fuckcancer

Andra halvan av inlägget – kränger proteinpulver till följarna. (Föga förvånande så är inlägget inte reklamidentifierat)

Jag tycker det är en smula smaklöst att publicera inlägg som detta.
Fanns det inte tid till att skriva två inlägg, där man separerar personlig tragedi från rent kommersiell reklam?
Hur kommer man som påverkare fram till att det här ju var en riktigt bra idé?
Lite som en klädrea – du får två för en!

Tack för tips!

56 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Scenario 1. Jag VILL tro att inlägget bara blev som det blev pga stress vad gäller personens sjuka mor.

    Personen känner sig ledsen över mamman och känner att posta på insta kan hjälpa att lätta hjärtat och i samma veva inser att ”måste fullfölja min förpliktelse till företag x”, och så blev det såhär.

    Jag hoppas att det är så. Ibland kan folk säga eller göra saker de inte ens tänker på.
    Är säker på att alla härinne har gjort det.

    OM! jag har fel vad gäller posten, då är det scenario 2: människan bara dum i huvudet. Men det tror jag inte.

      Vilken bra kommentar!
      Vi människor är ofta så snabba med att döma andra, utifrån det vi ser. Men det ligger så mycket mer bakom som vi inte vet om.
      P.S… Håller tummarna för scenario 1…

    #fuckinfluencers

    Riktigt jäkla osmakligt.

    Riktigt osmakligt.

    PST! Du har glömt maskera taggade mammans användarnamn i texten.

    Cancer och fettförbränning i samma inlägg ?

    Vilket jäkla skåp till människa.

    Men anledningen står ju faktiskt i inlägget, hon vill åka till New York, så degen måste in.

    Personligen så skulle jag göra klart för mina barn att de skulle bli så gott som arvslösa om de behandlade mig så respektlöst som denna rabattkodsfunsa gör.

      Rabattkodsflunsa ? spot on ??

    Ja inlägget är smaklöst. Samtidigt så verkar mamman (hela familjen) nyligen varit i Kroatien så det är svårt att avgöra hur sjuk hon är. Jag är fullvaccinerad men i riskgrupp så jag åker absolut inte utomlands.

    Samarbetet är fotat tillsammans med mamman, och troligen finns det väl överenskommet vilken dag samarbetet ska upp.. Har då mamman just blivit inlagd pga försämrat mående i cancern (hon har spridd cancer), så är det väl ganska naturligt att hon vill skriva om det och inte bara lägga upp ett vanligt reklaminlägg med en bild på sig själv och sin mamma som skrattar.

    Tycker att man behöver lite kontext innan man dömer.

    Mamman gör ju själv reklam för proteinpulver. Hon är ju med på bilden.

      Ofan, det missade jag (har dock inte Instagram).

      Isåfall är det en helt annan sak, dock osmakligt att kombinera cancer och försäljning,

      Texten om pulver och en bilden med pulvret (med eller utan mamma) kunde ändå ha varit i ett separat inlägg. Det förtar känslan av allvar i texten om mammans sjukdom.” Nu var det avklarat – dags att kränga grejer igen.”

    Fick en väldigt dålig smak i munnen.

    Att publicera ett sådant inlägg som öppnar upp för spekulationer om huruvida mamman är sjuk, hur sjuk hon är och hur barnet profiterar på mamman är det sjukaste av allt i det! Barnet är i en oerhörd sorg och hanterar situationen på ett för henne invant sätt i och med hennes yrke och att hennes mamma inte vill vara sin cancer. Hon vill leva! Hon vill resa! Hon vill vara som alla andra! De har levt med cancern sedan 2006 och nu ligger hon på sjukhus! Fatta att det gör någonting med ett barn! Men lite research och inte bara agera på ”tips” verkar ju inte ligga för dig. Kanske ska vända på det lite, du själv profiterar på en annan persons olycka och uppenbara chocktillstånd.

      Håller med !

      Börjar tappa ”förtroendet” för det här bloggen när man inser hur allt blir styrt mot att det ska bli så mycket hat och hån som möjligt i kommentarerna.

      Att lägga upp ett hånfullt inlägg om en tjej vars mamma har spridd cancer, utan någon som helst kontext (tex att det är mamman som är med på bilden), det tycker jag inte är okej.

      Ett barn? Kvinnan är 30 år… Det är väl många som har eller haft sjuka anhöriga men som ändå inte beter sig såhär. Det hade förresten inte känts mer ok om hon själv var förälder och hade svårt sjukt barn. Det är bara konstigt.

        Ja, om du läser ser du att det började 2006, knappast vuxen då va? Och ja, alla hanterar sorg olika och reagerar olika vid en traumatisk situation.

          Det är 2021 nu.

            Tänk efter lite till, please!

          Ja det var ju dock 15 år sedan de tydligen fick beskedet. Man kan inte sägas vara i chockfasen efter 15 år…

          Absolut att folk hanterar situationer olika, men att kränga produkter i samma inlägg som det skrivs om stackars mamma visar ju på total brist på empati – eller att det är så normaliserat för familjen att mamma är sjuk . Oavsett så är hon nu en fullvuxen kvinna och blir bedömd därefter. Att blanda in att hon för 15 år sedan var minderårig är nog en av de konstigaste argumenten jag läst härinne.

        Ja man är väl barn till sina föräldrar även i vuxen ålder?

          Jamen då passar det att kränga proteinpulver samtidigt som man berättar att mamman är sämre i sin cancersjukdom, toppen enligt dig!

            Såg du alls vilken kommentar jag svarade på. Kommentaren ifrågasatte att ts använde ordet barn på en vuxen kvinna. Vad jag tycker om inlägget har jag aldrig sagt något om.

      Håller med. Det osmakliga är inlägget här. Personen bakom inlägget på Instagram är ju i en uppenbart hemsk situation och får väl skriva hur hon vill om sin egen situation.

      Jag gissar att du inte gillar bloggbevakning. Kan inte annars komma på varför det helt verkar gå dig förbi vad inlägget handlar om.
      Det handlar om när influencer marketing, som bygger på att influencern ska vara personlig, går för långt i att göra content.
      Nu tror jag inte att hon har gjort detta med flit för ingen normalfuntad människa skulle komma på tanken att sälja något och använda en nära familjs sjukdom som dragplåster.
      Hade en byrå kommit upp med en liknande reklamkampanj hade det tagit hus i helvete.
      Men jag tycker det är tråkigt att mammans namn inte är maskad och tonaliteten i inlägget kunde varit bättre.

    Flunsan gör även reklam för Sobusiness på sin story emellanåt. -Att hon aldrig tjänat så mycket pengar som när hon började som influenser på heltid. Frihet, pengar, inte behöva göra något en inte vill osv.- Är detta en unken strategi? Var personlig och sedan sälj? I sådana fall är detta ett skräckexempel.

    Linnéa Claeson gjorde typ samma sak men lyckades faktiskt vara än mer motbjudande.

    Skrev ett Instagram-inlägg där hon träffade ett litet barn som hade cancer och mitt i inlägget blev det reklam för fiket.
    Beskrev hur underbart och mysigt fiket var, givetvis med tillhörande #.

      Det skrevs om det här då.

    Influensers vill så gärna bli respekterade för sitt yrke men de gör det inte lätt för en. Jag kanske är moralens mamma men jag ser ingen yrkesheder i det här.

    Detta kan inte bortförklaras med chock, personen har levt med detta i 15 år, snarare säljer sympatikortet bra tydligen så då fortsätter dom.
    Osmakligt är bara förnamnet… av båda!

      Ja, de har levt med det i 15 år. Har du sett henne/dem ”profitera” på situationen tidigare?

        Nej men jag ser en tjej som på fullt allvar tror hon kan bli rik och leva lyxliv genom reklamsamarbeten på Instagram.
        Jävligt sorgligt faktiskt. Är dessa flunsor nästa grupp fattigpensionärer om 30 år?

          Detta har jag också tänkt på. Tjejer som kämpar på för att bli rika via instagram, ”investerar” i nya bröst och fillers, kanske säljer själen lite på OF ett tag, och sedan runt 30 års ålder kommer på ”oj fan jag kanske får skaffa ett JOBB?” när de inte ens kan betala hyran. Vad ska de då jobba med? Vad ska de ens söka för jobb? T.ex. Paow om danska miljonären dumpar henne om 3 år. Kan se henne gå till arbetsförmedlingen och säga ”jag kan tänka mig att jobba på Zara, typ 5 timmar per dag. Vad blir månadslönen då? Det räcker med typ 60 000 kr/mån asså!”… Ridå.

            Det dröjer nog inte länge tills Paow smörar till sig ett giftermål för o säkra framtiden. Den där snubben verkar ju gå med på allt – ser inte vad som håller på att hända och hans osäkerhet lyser igenom. Perfekt för Paow!

          Fast hur vet du att hon tror det? Hon kanske tänker att 30-40 k i månaden är fine? Jag försvarar ingen men alla sådana här ”såhär är det” kommentarer är vad som skapar bilder av människor som mycket sällan är sant. Säg inget om du inte till 150 % vet att det är sant.

            Nu sa jag inget om vad hon tror utan vad jag tror.

        Så sent som i juni, det kommer upp med jämna mellanrum.

          Menar du reklam för ett cancersjukhus i Helsingfors och vikten av att upptäcka cancern i tid?

            Just det samarbetet är ytterligare ett bevis på influenserns omdömeslöshet.
            Docrates är ett privat sjukhus där patienten själv måste betala för sin behandling. Sjukhuset marknadsför sig som en räddare men glömmer bort att berätta för sina patienter att deras behandlingar ofta är experimentella och kan inte heller berätta hur effektiv den är.
            Eller som en cancerläkare uttrycker sig. Det är inte ok att erbjuda desperata patienter behandling som man inte säkert kan säga hur bra eller dålig den är.

    Man ser mammans instagram på fotot, du kanske även ska ta bort den då du tagit bort allt annat?

    Tittar man på mammans senaste inlägg så är ju hennes cancerbehandling bortom botande och endast symtomlindrande. Vad människor väljer att göra av sin sista tid på jorden har vi verkligen ingenting med att göra. Visa lite medmänsklighet nu. / onkologisjuksköterska

    Tyckte det lät så konstigt med Ni måste köpa fettförbränning. Läste igen lite noga. Vi måste alltså köpa det för att hon eller ja vi bli det ju sedan kan bjuda sin/hennes mamma på resa.

    Var inte mycket äkta på henne.

    Haha herregud, ”ni måste köpa fettförbränningpulver så vi kan åka till new york” och spela lite på folks samveten

    Bedrövligt hela vägen från början till slut. ”Fettförbrännande proteinpulver”??? Ett pulver som mirakulöst bränner fett????

    Ja, det är synnerligen smaklöst. Det borde definitivt ha varit i skilda inlägg. OM man vill lägga ut att man lämnat mamma på akuten…håll det i ett inlägg. Försäljningen av flunsapulver i ett annat. Skriv då typ att man ska använda pulvret för att klara livets utmaningar lättare. Typ.
    Mamman har också inlägg om sitt tillstånd. Och ja, #fuckcancer! Tragiskt i allra högsta grad! Men håll nu dessa försäljningstrick från varandra! (Dottern då i detta fall) Allt är inte yta och glam här i livet och det tycker man de borde förstå efter att ha dragits med cancerspöket sen 2006. Att de vill resa eller på annat sätt skapa upplevelser och minnen förstår jag, trots att jag är lite coronapolis…mamman har ju en begränsad livstid. Dessvärre. Men försök nu för fan inte göra pengar på mammans stora tragedi! Respekt, hänsyn och integritet- tack!

    Jag säger bara FUCKCANCER!

    Sedan all respekt till hur man väljer att hantera detta helvete. ❤️

    Finns det nåt mer irriterande än när de skriver ”läs texten”. Visar det att man vanligtvis har så tråkiga/ytliga/intetsägande texter att det inte är någon idé att läsa eller att ens följare inte läser det man brukar skriva?

    På samma sätt smaklöst var ju ditt egna inlägg om Ellinor Bjurström som precis skulle föda sitt barn och du ”glädjas” åt för dem med en stark krydda av sarkasm för att sen helt rakt ut börja rabbla på om den stora synden att barn ens överhuvudtaget föds ur ett ekologiskt perspektiv.
    ( I vissa delar av världen – ja. Men i västvärlden visar statistiken en drastisk förminskning )

    Du ser, din förmåga att vara objektiv är inte alltid klockrent.

      Va?

        Exakt så, det var flera som kommenterade att det var ett smaklöst inlägg.

          Okej, är det vad du ville ha fram med din ursprungliga kommentar?
          Tack för förtydligandet.

    Vad är detta för människa ?

    Så jäkla osmakligt!

    Hennes familj är knappast i behov av allmosor för att ha råd med en resa till New york, så just DET argumentet köper jag inte… Om någon i ens närhet drabbas av cancer tycker jag man helt och hållet ska hålla det separerat från sälj. Däremot hade önskemål om insamling till t.ex Cancerfonden varit lämpligt, men ”köp proteinpulver med min rabattkod”..? Så sjukt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.