Dålig andedräkt

Finns det egentligen något bra sätt att påpeka dålig andedräkt, svett eller andra, mindre smickrande kroppslukter?
Om jag har dålig andedräkt så vill jag, nästan förväntar jag mig, att någon av mina närstående påpekar detta.
Det är en win win.
Jag slipper gå ut och ovetandes lukta gravöppning ur munnen, och någon jag kanske bara är ytligt bekant eller kollega med, slipper ta upp dilemmat med mig.

Hur tänker ni här? 
Nog för att det är jobbigt att påpeka detta för en annan människa, men nog är det snäppet värre att gå runt och lukta en hel dag, utan att någon säger till?
Värst är väl att inse att alla runt omkring utsatts för den dåliga lukten, men att ingen sagt någonting på hela dagen?

Hur gör djur?
Hur gör ni?

97 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Många har idag inte råd med att gå till tandläkaren och har säkert ångest över det. Ska vi då öka den ångesten genom att påpeka hur dåligt de luktar ur munnen?
    Jag tycker att det är att lägga sten på bördan eller hur man nu säger.

    Låt oss underlätta ytterligare för folk att gå till tandläkaren för årliga undersökningar istället för att ge andra mer komplex

      Men är det inte bättre att bli uppmärksammad på ett problem som jag kanske inte ens visste om?! Sen om jag har råd att gå till tandläkaren eller inte är ju min ensak. Jag skulle bara bli glad om nån sa till! Men ja, jag håller med om att tandläkarkostnader i det här landet borde falla under samma ramar som sjukvårdskostnader.

        Man får bidrag. En vanlig undersökning hos tandläkaren kostar för min del mindre än att gå till vårdcentralen. Det kostar 400 kr hos vårdcentralen och betalade 170ish hos tandläkaren senast

          Jag vet att man får bidrag, men att t ex dra ut en tand kostar 4-siffrigt oavsett bidrag. Större ingrepp i minnen kostar ännu mer. Alla har inte såna belopp. Oavsett vad du gör via vården så betalar du inte såna belopp!

            *munnen

          Va? 400, en undersökning då eller vad är det? Och framförallt var i Sverige?
          För jag hade för mig en undersökning kostar ca 800. Och vad för bidrag pratar du om? För vad jag förstod det som på min tandläkare får man bidrag när man betalat 3000:-, efter det betalar man typ bara hälften.

            Alla ska få bidrag vad jag förstår, är väl regeringen som infört. Jag har inte betalat en krona förrän jag blev vuxen och fick då betala 170 kr för min första undersökning eftersom jag hade bidragen

              Ja upp till 29 är det nåt belopp och sen blir det lägre.
              Bor man inom Västra Götalandsregionen har man fri tandvård tills man är 24 eller nåt.

              Jag tänkte visst på högkostnadsskyddet, har använt bidraget redan och är uppe i högkostnadsskyddet också (blivit några tandläkarbesök i år pga urdragning av visdomständer, undersökning och en lagning).

            Man får årligen bidrag från FK.

            Hur mycket får jag?
            Den 1 juli varje år får du ett allmänt tandvårdsbidrag. Det finns som ett tillgodohavande hos Försäkringskassan:

            Från och med det år du fyller 24 till och med det år du fyller 29 är bidraget 600 kronor per år.
            Från och med det år du fyller 30 till och med det år du fyller 64 är bidraget 300 kronor per år.
            Från och med det år du fyller 65 är bidraget 600 kronor per år.
            Det går att spara bidraget till nästa år så att du kan använda två bidrag under ett och samma år. Men du kan aldrig ha mer än två bidrag sparade samtidigt. Har du två bidrag den 1 juli, försvinner ett av de och ersätts med ett nytt.

              Ja.

          Tandläkaren gör dock inget åt din tandsten, då måste man gå till tandhygienisten. Och där betalade jag nästan 1000 kr senast.

            Gå in och läs på Försäkringskassan ang vad som ingår i en undersökning hos BÅDE hygienisten och tandläkaren.
            DET INGÅR LÄTTARE TANDSTENSBORTTAGNING, DVS NÄR DET FINNS LITE TANDSTEN TYP I UNDERKÄKSFRONTENS INSIDA. Många tandläkare & hygienister tar betalt för det ändå. Och det ska ni DEFINITIVT inte betala extra för. Läs på innan tandläkarbesöket!!!
            Då menar jag även Folktandvårdens personal för dom har en budget som dom måste uppnå och presentera varje månad. Så är det i Sörmland.

              Visste inte det! Tack!
              Jag har ju fått betala för sånt hos Folktandvården varje gång

                Ja och så är det ”Tandläkare” ger fel info här

              Men jag pratar om när man går till tandhygienisten i en timme och hen rengör varje yta på tänderna med både ultraljud och traditionella verktyg samt behandlar tänderna med flour. Det kostar ca 1000 kr och är definitivt inget tandläkaren gör eller ens ska göra.

                Exakt så.

                Hahahaha hur skulle jag kunna veta att du pratar om 1h jobb!!! Då kan jag säga att om du endast betalar 1000kr för 1h så är det billigt. Dessutom bör man inte behandlas under en hel timme, man tar max två kvadranter i taget om man har lite hyfs i sin arbetsutövning.

              Fast det gör det inte, att ta tandsten och puts har egen kod som adderar på priset.
              Liksom röntgen osv.
              Finns väll zero tandläkare som inte har det så. Tid kostar.
              /Tandsköterska

                Var hos tandläkaren (privat) för undersökning idag, hade 600 kr i bidrag och betalade 200 kronor för besöket (hade alltså kostat 800 kr utan bidrag). Tandläkaren tog röntgenbilder och tog bort tandsten (hade på flera tänder). Tandläkaren tog inget extra betalt för det ?

                  Precis så ska det gå till. Då fick du det som ingår i en us. Stanna hos den tandläkaren.

                Du behöver gå in och läsa på!!! Din arbetskamrat tandläkaren debiterar fel. !!!!!! Lätt tandstensborttagning ingår. Jag antar att din kollega är ute efter att bara tjäna pengar i detta läge och patienten har ingen aning om det. Inte profesionellt gjort.

          Va fan! Betalar du svart då eller? 1500-ish kostar det på folktandvården.

            Menar du mig? Nej betalar inte svart men priset beror kanske på vart man bor? ? Kanske skillnad på privat och folktandvården också.
            Lagade ett hål förra våren och då hade jag använt upp bidraget innan, den lagningen gick på 1 250 kr (inget bidrag medräknat). Fick bedövning men var inget stort hål, dock var det svårt att komma åt för det var längst med tandköttet på en tand längst in i käften ?

          Att fixa ett en rotfyllning på en tand kostar minst 4000-5000. Tandhälsan är ett samhällsproblem för att väldigt många inte har råd.

        Men kul om alla man möter säger till?! Tror nog att det sänker självförtroendet på de flesta..

        Möter jag någon med dålig andedräkt som jag bryr mig om, så brukar jag säga att ” du luktar väldigt mycket gammal tandsten med inflammerat tandkött, du behöver boka en tandläkartid”
        Nu jobbar jag inom både vård och tandvård så kanske är det därför jag kommit på den här taktiken. Sen har jag högfungerande(mellan varven iaf) Aspergers som gör att jag måste säga något, för det första för att det är obehagligt och påverkar mig och för det andra för att det inte är bra att gå med inflammerat tandkött och det behöver åtgärdas.
        Är det en främling i privata sammanhang kan jag hålla tyst. Men på jobbet är det ju min roll att prata om det så jag har ju lite träning.
        Att be personen kolla sina tänder är ju smidigare sagt än att bara säga att dom luktar bajs ur munnen

          Hej, fellow aspie!
          Jag är precis som du, som måste säga till. Tappat räkningen hur många gånger jag lyckats förnärma människor genom att påpeka och tog mig bra lång tid att inse att det på nått vis är pinsamt/kan upplevas oartig att påpeka det.

      Men lägg av med tänk-på-barnen-i-Afrika-mentaliteten

        Rasist?

          Inte tvunget.
          Referensen ”tänk på barnen i Afrika” användes friskt förr när någon inte ville äta upp sin mat, och om man då slängde maten var man usel som inte just tänkte på de som svalt.

          Tror hen mer ville signalera en uppgivenhet över att det alltid finns någon som kan ta illa vid eller känna sig kränkt oavsett, och att det i detta fallet i hens tycke var överdrivet att ta upp dem som inte har råd med tandläkare.

          09:40. Lägg bara av, sluta dra rasistkortet för att du tror att du ska vinna fina PK-poäng. Det var en jämförelse för att beskriva vad första kommentaren har för mening.

            Det var du som tog upp barnen i Afrika. Varför?

              Förlåt, jag ska aldrig mer säga ordet Afrika för att säkerställa att ingen tolkar det jag säger ”rasistiskt”. Googla på synonymer till ”Analogi”.

        Med tanke på att det är ett stort problem i Sverige idag med alla osäkra anställningar i låglöneyrken skulle jag inte säga att det är en sådan liknelse.

        /TS

      Är det bättre att en person med uppenbara issues med munhygienen är fullständigt ovetandes om problemet? Vet hen om det kan hen kanske spara pengar specifikt för att kunna åtgärda det. Tandproblem tenderar att bli värre om inget görs åt dem. Och det kostar betydligt mer i längden.

        Om alla säger till en kommer det att sänka självförtroendet. Om man har ett sådant problem känner man nog av det själv…

          Förvånansvärt många tar inte hand om sina tänder på bästa sätt för de tror inte att de behöver göra några ändringar. Till en början kanske man känner en viss doft eller ömhet vid en tand men när tanden dött så fungerar ju inte nerven och har slutat skicka impulser. Då tror många att deras ömma dåliga tand blivit bättre igen. Men faktum är att man då fortfarande kan ha en elak inflammation med varbildning i tandbenet som kan sprida sig och klart det luktar illa med alla bakterier och vävnadsdöd. Jag tycker man bör säga till för personens skull.
          Samma när någon luktar svett. Jag brukar säga att det jobbigaste är när deon slutar funka, för att den blivit gammal eller fått bakterier i sig. Då brukar de tänka till och man behöver inte säga att dom luktar direkt.

          Men på tal om det så har jag alltid två deos framme. 1 som används när jag är nyduschad och 1 som används när jag inte är det, den senare har jag mindre kvar i så den är snart slut men använder den under mindre kritiska omständigheter.

      Jag har full förståelse för att det finns de som inte har råd att avvara runt 150 kr/mån heller, men att teckna ett frisktandvårdsavtal hos Folktandvården minskar risken att vara tvungen att hosta upp tusenlappar vid en lagning eller annat ingrepp. Med ett sådant avtal har man en fast avgift att förhålla sig till varje månad och kan planera sina andra utgifter därefter. Undersökningar ingår, vilket minskar risken för större ingrepp + att den förebyggande tandvården ger en bättre tandhälsa och sänkning av premien på sikt. Så om man inte har råd att betala för större ingrepp eller undersökning som engångskostnad, men kan avvara den lägre månadskostnaden, så tycker jag frisktandvårdsavtalet är en bra deal!

        Beror inte kostnaden på vilket skick tänderna är?
        Sedan är 150 kr ×12 mycket för många ändå. Det finns ju de som vill vara med i a-kassan etc men inte kan för att de behöver pengarna för att köpa mat och typ höstkläder till barnen

          När jag var student fick jag ca 7500kr i månaden (bidrag plus lån). Hälften gick till boende. Jag hade ändå råd att avvara ca 150kr i månaden till frisktandvårdsavtalet. Då ingick lagning om det skulle behövas. Jag skulle INTE ha råd med en tandläkarräkning på flera tusen. Så frisktandvården räddade mig 🙂

      Ni som skriver att ni betalar flera tusen för undersökningar och dyl. Betalar ni inte frisktandvård? Jag betalar 69kr per månad (baserat på vilken nivå man ligger på när det gäller mängden tandsten, nikotin med mera). Jag har aldrig betalat mer än 300kr för ett besök hos min tandläkare?

    ?

    ”Hygieniskt intellektuell”? ”Hygienisk Einstein”?

    Ja det är svårt det där. Såklart vill ingen lukta illa, jag skulle känna mig lite kränkt om någon säger till mig att jag luktar skit. Samtidigt vill jag att någon talar om det om jag gör det. ??

    Varför slutat skrapa tungan?

      Undrar jag också
      Trodde det var bra, borstar alltid frenetiskt bort den bruna kaffetungan….

        Man river upp microsår som bakterierna glatt frodas i.

      Helt rätt!!

        Men hjälp, har jag förstått helt fel? Är det okej att borsta tungan med en mjuk tandborste eller ska man låta bli det med?

          Ja, det finns ingen anledning att borsta tungan. Det är ett gammalt avlagt hittepå som var aktuellt för 10 år sedan. Borsta tänderna noga, anv tt/ts varje kväll så får du ingen dålig andedräkt. Har du tandköttsfickor som behöver behandlas går du till en hygienist. Där kan du även göra undersökning som har ett lägre pris än hos tdl. Du behöver egentligen bara besöka tdl vid besvär osv.

    Något av en ickefråga för mig personligen. I Sverige luktar människor generellt inte så illa att det blir ohållbart. Om någon råkar lukta svett eller ha dålig andedräkt är det verkligen inte hela världen. Tycker många är så otroligt känsliga idag. Är själv väldigt noga med hygienen men alla har inte samma möjligheter eller prioriteringar och det är helt okej för mig.

      Eller hur! Varför måste man säga till så fort någon råkar ha dålig andedräkt alternativt luktar svett? Jag har svårt att se att jag skulle kommentera en kollegas dåliga andedräkt eller svettlukt. Om det däremot är någon som går och luktar illa jämt och ständigt, är det väl en annan sak. Men Elaine jobbar ju med retorik så jag antar att hon behöver framställa det som ett problem.

      Håller med. Ja, ibland luktar man lite svett, ibland luktar man inte FrEsH mInT i munnen. Är det ett jätteproblem? Vi är bara människor. Tycker folk generellt är otroligt äckelmagade. Måste vara jobbigt att vara så känslig.

    Min stora skräck, att lukta äckligt ur munnen?? hade en väldigt infekterad visdomstand, vet ju att det kan göra att det luktar äckligt. När jag drog ut den för ca 2v sen sa tandläkaren just det, den var väldigt infekterad så den luktar lite äckligt. Så då undrar jag ju, har jag haft dålig andedräkt när den suttit i munnen med infektion??? Ingen har reagerat iaf, inte ens min mamma som alltid säger till när någon har dålig andedräkt. Men jag har gått och varit rädd för det, och ja, är fortfarande såklart.

    Har jobbiga andedräktsminnen från skolan ? Vem har inte haft en lärare som böjt sig över en med en vidrig andedräkt av kaffe, cigarett och gammalt mög? Minns att jag ofta satt och höll andan ?

      Ja! Det roliga är att redan på min tid (åk 0-2 (blandklass)) hade vi en lärare som ingen ville ha över sig för att hon luktade skunk.
      Min bror är fem år yngre, kom att få samma lärare. Han var så jäkla gullig när han berättade om den läraren som alltid luktade så äckligt. Inget hade alltså hänt med lärarens andedräkt på fem år…minns andedräkten än idag, och jag hade henne mellan 1998-2000, men det var ingen kaffe+cigg hon luktade. Det var snarare gammal instängd stuga, hon luktade verkligen unket ur munnen. I övrigt luktade hon tantparfym, men andedräkten…

    Sen beror det ju också på vem det är som säger till. Skulle min man eller bästa kompis säga till tycker jag bara att det är bra, medan man lätt blir rätt självmedveten ifall en kollega säger till.

    Skulle en person jag inte känner väl säga till mig, att jag under en längre period luktat illa ur munnen – då hade jag blivit besviken på alla närstående som knipit käft och glad över att åtminstone någon hade kurage nog att säga till.

    Däremot, få höra det ALLA dagar i veckan oavbrutet hade säkerligen varit tråkigt – men hur sjutton beter man sig då om man lyckas få det kastat på sig oavbrutet? Tänker att efter en kommentar blir det väl att hålla lite avstånd, inte flåsa och viska nära ansiktet på folk, tugga tuggummi och söka bukt på problemet OM möjligt.

    Men eftersom det verkar vara rätt stigmatiserat att lukta illa i munnen så tror jag det snarar är tvärt om, INGEN säger till personen men ALLA pratar om det bakom ryggen. Dessvärre.

      Det känns lite som att säga till någon att den har mat mellan tänderna. Många ser det, ingen säger till.
      Till slut säger någon till och reaktionen blir en blandning mellan att tycka det är pinsamt men också en lättnad för då kan man göra något åt det.

        EXAKT
        Ingen vill väll själv gå runt med halva salladen mellan tänderna men av någon outgrundlig anledning känns det besvärande att säga till någon annan om exakt samma sak.

        Kanske ligger det djupare i att vi på något viss tappat kontrollen och är omedvetna om det själva och på så vis känner obehag och olust när andra uppmärksammar det för oss.

        Riktig onsdags-spekulation.
        Förövrigt är det chokladens dag idag. Ja, det är det ju alla dagar, men ÄNDÅ!

          Se till att borsta tänderna efter chokladen bara! Annars kan du få dålig andedräkt?

    Använd tandtråd varje dag, min tandläkares bästa tips.

    Jag vill gärna att mina närmsta ska säga till om jag luktar illa. Jag hade dock blivit väldigt obekväm om någon ytligt bekant sagt det till mig.

    Ibland kan man inte rå för hur man luktar och det har inte alltid med hygien att göra. Jag gick igenom någon form av hormonell obalans för några år sedan. Då luktade jag svett direkt när jag kom ur duschen. Jag gick in på toaletten på jobbet och tvättade av mig flera gånger per dag och hade trosskydd i armhålorna som jag bytte ut. Det var fruktansvärt jobbigt! Jag bokade tid hos läkaren men tillslut gick det bara över från en dag till en annan.

    Tycker det vore mer intressant att granska treskablinoll. Ingen årsredovisning för 2020 än, den för 2019 har uppenbara brister i transparens (lönekostnader? Bidrag på 1 mkr varifrån? Etc) Svensk insamlingskontroll har man inte heller lämnat ekonomisk redogörelse till (till dem lämnar de som har 90-konto siffror så att de fortfarande kan få ha 90-nummer) För sina pengar 2019 (över två miljoner inkl gåvor för en mille och medlemsavgifter på 22tusen) har man lyckats få 45 idrottsföreningar, förskolor och skolor att skriva på deras brev. Runda slängar 60 tusen per brev. Framgångsrikt eller kanske andra instanser kan göra arbetet bättre?
    Sjöberg är f ö inte nämnd alls, inte heller som ambassadör eller föreläsare.

    Min sambo har dålig andedräkt ibland, tycker det är sjukt svårt att säga till honom rakt ut så brukar fråga om han borstat tänderna 😉

    Från barn får man höra sanningar… min dotter påpekade för flera år sedan ofta att jag hade dålig andedräkt. Tog upp det med min tandläkare som rekommenderade att ta bort halsmandlarna. Bästa jag gjort! Gör sjukt ont några dagar efteråt men jag slipper nu det där illaluktande ’klumparna’ som alltid fastnade i halsmandlarna.

    Om man använder tandtråd och sen luktar på tråden (…) känner man rätt snabbt den där ruttna svavellukten om det inte är rent. Flossa varje dag hjälper!!

    Jag känner en man vars andedräkt är nästan outhärdlig; en smart man som definitivt har råd med tandläkare. Hans andedräkt är precis sån, som när tandtråden inte är ren… Jag förstår inte hur hans familj står ut. Det är svårt att ens föra ett samtal med honom. Om det vore jag hade jag definitivt velat att nån sa som det var! Själv vågar jag inte… (Pappan till ett brorsbarns fru…)

      Pappan till ett brorsbarns fru är väl din bror? Haha, om inte frugan gift om sig

        Det va inget, kom på nu. Trött…

        Ehhh, hur blev det nu … Min brors sons hustrus pappa 😀

          Så din brorsons svärfar. Alternativt brors svärdotters pappa, även fast det förstnämnda är mer effektivt.

            Är det inte brorsbarnets morfar?

              Nej.

                Så frun är inte mamma till barnet?

                  Aaah sorry. Tänkte fel.

    Att lukta typ död råtta ur munnen behöver inte alltid bero på dålig munhygien…lukten kan komma från magen. T.ex om personen har en gastrit. Så detdär med att skambelägga människor med att de har dålig munhygien är lite knepigt. Det kan komma från tonsillerna likaså. Men ja, tycker man kan säga till oberoende. Det känns ju säkert inte roligt att få höra det men man kan ju råda bot på det om man får veta det.
    Men dålig hygien = dålig andedräkt är inte alltid hela sanningen.

      Håller helt med dig.

      Samt att dålig munhälsa inte heller behöver bero på dålig munhygien! Skäms ihjäl för mina kassa tänder och har inte råd att gå och fixa det. Har muntorrhet och reflux, har stenkoll på min munhygien och sköter tänderna till punkt och pricka men har ändå hela munnen full av karies 🙁

    Klart att man säger till en vän om den luktar illa? Typiskt svenskar att vara så jäkla mjäkiga 🙂

    Det är väl en ”bra” sak under pandemin. Ingen har behövt komma så nära att man kännes dess andedräkt.

    Hygieniskt intellektuell? Faktum är att jag tror det är få invånare som inte är medvetna om basala hygienrutiner. Sedan kan man lukta illa då och då och det beror på en massa olika saker från vad man ätit till olika sjukdomar man går och bär på.
    Innan man välvilligt bestämmer sig för att berätta för sin omgivning att någon luktar illa kan det vara vettigt att fundera på om någon annan upplever samma sak. För luktsinnet är individuellt. En del har ett rätt dåligt luktsinne andra lite för bra.
    Själv har jag tyvärr luktsinne som en blodhund. Att åka tunnelbana i rusningstrafik är vidrigt. Därför när jag träffar människor som min näsa tycker luktar illa kollar jag in hur andra reagerar. Det är så lätt att klampa på och såra människor i onödan och ska man säga till ska det vara ett verkligt problem. Att tala om för någon att de luktar är en klassisk härskarteknik och därför ska man fundera några varv innan man påpekar detta hur välvilligt och mjukt man än försöker linda in det.

    Men hur fan vet man ? Tror jag har halitofobi. Jag är extremt noga med munhygienen men är så jävla nojig att lukta äckligt att jag vågar typ inte stå nära någon ? Jobbigt faktiskt. Har frågat min tandläkare två gånger och han säger att jag inte luktar…. Men minsta lilla smak i munnen typ efter måltid måste jag borsta tänderna…….

    Kaffe med mjölk får andedräkten att stinka hos många. Även problem med halsmandlarna så man kan ha prima tänder men ändå ha dålig andedräkt.

    I mitt yrke som tandläkare är det aldrig några problem att berätta för en patient. Men jag har också en standardfråga till varje patient när jag tar upp övriga anamnesen; Har du problem med dålig andedräkt? Förvånansvärt många säger; Ja, ibland.

    Privat kan det vara svårare. En patient berättade att hon hade sagt till sin jobbarkompis som hade hemsk Halitosis genom att säga; ” Jag ska till tandläkaren imorgon och det känns så jobbigt att nån okänd ska vara så nära min mun, jag är livrädd att jag ska lukta illa, så jag är alltid supernoga med att rengöra med tandtråden för en gång sa min tdl att jag luktade”
    Jag tyckte det var ett bra sätt att försöka få personen att tänka på sin andedräkt, kanske fungerade det.

      Hur vet man??? När det ”smakar” i munnen efter måltid, betyder det att man har dålig andedräkt?

        Prova att ”kupa” din hand framför munnen och andas ut i den, ögonblicket efter luktar du. Det brukar ge en bra sanning. Om man har dålig smak i munnen(trots borstning/tandtråd) kan man ta några tuggor från hårt bröd utan smör/pålägg då det ”raspar bort” lite beläggning från tungryggen. Men håll inte på med tungskrapa, det är ett idiotiskt påfund som skadar de små främre papillerna. De större papillerna finns längst bak mot tungroten och mellan dom papillerna kan det samlas bakterier som sprider en obehaglig doft. Men det kan du aldrig få bort med en tungskrapa. Köp istället nån tandkräm med zinkinnehåll/Tuggummi med zink/Sugtablett med zink. Och skölj din mun noga efter att du har ätit.
        Men det är mycket vanligt att folk struntar ii att använda tandtråden/trästickan mellan de bakre tänderna och skyller på att det är för trångt. Vilket är struntprat.

    Min man har en vän som alltid luktar starkt av gammal svett. Vid ett tillfälle ville kompisgänget lite schysst påpeka det så de började fråga varandra ”hur ofta duschar du?” och föga förvånande svarade han som luktar ”Max en gång i veckan, orkar inte mer”. De andra påpekade att de duschar allt från dagligen till varannan dag just för att inte lukta äckligt bland folk, men han fattade inte hinten att han stod ut i skaran utan hävdade de andra var överdrivet pedantiska och hysteriska med sin hygien… Förstär inte hur hans fru och barn står ut med den lukten. Jag har sagt till min man att jag struntar i om han får rynkor, grått hår, större mage o.s.v. bara han sköter sin hygien så är jag nöjd. Avskyr lukten av smutsigt hår och gammal svett. 🙁

      Schysst du är! För rynkor och grått hår är ju rätt oundvikligt om ni tänkt dela livet med varann! Det gäller även dig!

        Men självklart att det går åt båda hållen. Tyvärr finns ju många där ute som sprutar in botox, gör hårtransplantation, gör facelift osv så uppenbarligen är folk oroligt fåfänga och rädda för att se ”fel” ut.

      Ok… rynkor och grått hår är normalt och naturligt. Dålig hygien kan man göra något åt, likaså större mage kan man själv göra något åt.

      Fattar inte varför så många är ok med stor mage och i många fall dålig hygien på sig själv och andra, men inte grått hår? What?
      Du är allt bra märklig Koala…
      Lukta gott är viktigt för alla att eftersträva, att må dåligt över grått hår är inte något som alla ’borde’ göra… *facepalm*

        Nu missförstår du rejält. Jag menar att jag inte är särskilt ytlig av mig och tycker min man är fin utan botox, hårtransplantation, hårfärg osv. Utseende är bara yta. Däremot tycker jag han ska sköta sin hygien. Är det kontroversiellt här nu? Att man vill att ens man inte luktar piss och svett? Du är inte så gammal va…?

    Varför vill någon att My Martens gör reklam för kontorsmöbler? Känns superfånigt på hennes Må bra blogg.
    Att äta tiramisu och dricka mjölkkaffe i tid och otid när hon basunerat ut att hon går på strikt kostschema- ännu konstigare. Kanske inräknat i makron.

      Hon är så twofaced

    Jag kan inte vara den enda som direkt drog fram tandtråden efter att ha läst detta?!

    Jag brukar säga typ ”du borde ta ett tuggummi för de luktar som om att du ätit nåt konstigt” om det är nån jag känner. Känner jag inte personen står jag heller inte så pass nära att jag känner personens andedräkt.

      Exakt Jane! så gör jag också. Om det är någon jag inte känner, men som jag exempelvis måste jobba med, så brukar jag själv ta ett tuggummi och sen bjuda den andra på ett. Jag tror att det är många som slarvar rejält både med tandborstning och att använda tandtråd varje dag. Självklart finns det många som inte har råd att gå till tandläkaren, men man kommer långt med att borsta tänderna två gånger om dagen och använda tandtråd varje dag ( och glöm för tusan inte tänderna längst bak, annars luktar det BAJS!)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.