Sexistisk/könsdiskriminerande reklam?

Om dessa reklamer från Caia Cosmetics fälldes av Reklamombudsmannen för att vara könsdiskriminerande/sexistisk, vad tror ni då att utlåtandet skulle bli för det här reklamklippet av och med Jeanette Svedberg och hennes hudvårdsprodukter?

Var på termometern petar ni in Jeanettes reklam?

 

68 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag klarar inte av att titta på videon, det är för PINSAMT. Det är så mycket filter dessutom att hon inte ser ut som en människa längre.

      Ja och ständigt påpeka att hon är en ”ofrivillig influencer”.

      Hon har vetat från början vad hon vill. Så mycket köpta följare.

      Jeanette är känd för sina filter tyvärr ) annars ganska intressant o följa ! Har sett henne i real ( ser inte ut så ) undra om det inte var hon som Toftby ville ha samarbete med ( svaret va nej från jeanette )

    Både pinsamt och lessamt.

      Vänta nu är hon 48 år gammal? :S

        Ja o överdoserar botox o fillers. Syns ändå att hon är snart 49, därför använder hon alla filter hon kan finna.

    Riktigt pinsamt att se?

    Hon framställer sig själv som enfaldig så hon skjuter liksom förbi målet. Så nej inte sexistisk. Tro dock att målet var att se sensuell ut.

    Omg sååååå cringe

    Dessutom är hon fullt sminkad i ansiktet medan hon kränger hudvårdsprodukter. Känns inte seriöst alls.

    Men.. vad.. hände.. här?! ? Ville skrika i kudden av second hand embarassement, och FULLT SMINKAD när en ska visa (och kleta på) hudvård? ?

    Fyra grejer.
    -Det är inte meningen att pipetten ska vidröra ansiktet.
    -Det är på tok för mycket serum.
    -Jättekonstigt att sälja in hudvård med ett filter som ändrar hyn.
    -Man ser inte vilka produkter det är.

    Bonus:
    – vad sysslar hon med?

      På tok för mycket spraytan också.

      Ser att marknaden för psykologer ökar för var dag hahahaha

    Hon är mer cringe än Anna Book och det är imponerande….

    Hennes följare är 90% bots, spamkonton och slemmiga snubbar. Hon har 97k följare, får i snitt under 50 kommentarer och 3000 likes på sina bilder. Hela kontont skriker fejk.

      Nja, folk är mer lata idag och gillar inte allt dom ser!

        Har du ens tittat på hennes konto?

          Gick precis in och tittade. Väldigt många ryssar, bangladesher, araber osv med 0-10 följare som kommenterar på hennes bilder. De som följer henne ser ut att vara liknande dvs botar.
          Hur gammal är hon förresten? Hon ser ut att vara en 55-åring som ser ut att vara 40 eller en 40-åring som ser ut att vara 55. Svårt att bestämma mig där.

            Hon är 48 enligt Eniro.

      Det är nog inte så säkert, jag följer tex Anna Book för att få (hån-)skratta varje dag. Jag följer även typ några vänners barn för att dom vill öka sitt följarantal, sååå ointressant men vad gör man inte för ungar.

    Ska hon på allvar försöka sälja produkter med att se ut och bete sig som ett fån?

    Så trött på den sexistiska skiten! Herregud kan folk inte tänka utanför boxen längre?!

      Utanför ”botoxen” ?

    Nääää jag SKÄMS IHJÄL!!

    Reklam för vad sa ni? OnlyFans?

    Om hon är nöjd med videon och har lagt upp den själv så är väl allt ok. Ingen har väl tvingat henne.
    Lite moralpanik att så fort någon försöker se sensuell och sexig ut skriks det om sexism.

      Paniken ligger mest i att det är bland det pinsammaste de flesta av oss någonsin sett en vuxen kvinna göra….

        Men om hon har lagt upp den är hon ju själv nöjd med videon och smaken är olika. Visst kan man tycka att hon är pinsam men att skrika sexism är så trött.

        Herregud. Kvinnan är 50 år.

          Oj förlåt svarade i en tråd var inte meningen ?

    Blev mest irriterad på filtret. Kändes som att jag hade fettfläckar på glasögonen när jag tittade på filmen.

    Det stämmer iof verkligen inte. Det är framförallt vi kvinnor som arbetar mot sexistiska strukturer och fortsätter arbeta för jämställdhet – inte männen!! Sen kanske det finns kvinnor som fortfarande inte got the memo men då får vi bara informera dem och dra med dem på tåget.

      Kom männen på en vacker dag att de skulle ge oss självständighet? Bara så där för att vara lite gulliga och generösa appropå ingenting?

        Detta påstående, för det är helt taget ur luften, måste vara den sämsta killgissningen i detta kommentarsfält, någonsin.

          Där är det redan fullt. Du sitter ju där.

          Det jag frågar mig är hur du faktiskt verkar vara både läs- och skrivkunnig när ditt logiska resonemang är sämre än hos en femåring.

        Åh jösses. Så historielöst.

        Så varför fick männen plötsligt denna lust att dela med sig till kvinnorna?

    Motbjudande och äckligt. Jag pallar inte se skiten.

    Vad i hela friden sysslar hon med?

    Haha, hon är så fullkletad med brunkräm att hennes ljusa ögon ser vita ut! ?
    Och vilken ENORM burk med serum! ?

      70-talet ringde här lr? -brunkräm liksom – vem är du?

        Hon är ju lika mycket fejk som IL är/var. Du borde verkligen gräva i hennes värld. Hon la ut att hon var såååå stolt när de ringt och skickat blommor till henne om att hon är AAA certifierad, men det är ju en annons man själv köper!
        Sitter dessutom och skriver egna kommentarer på sitt bolags IG, för att sedan skicka likes och hjärtan på sin egen kommentar.

    Det är något skumt med hennes ”kliniker” i Göteborg och Stockholm. Enligt Google finns Estetikkliniken bara i Gävle. Enligt Eniro ska hon ha en adress på Geijersgatan 10 i Göteborg (inte Avenyn som hon själv påstår, Geijersgatan är en sidogata). Men på den adressen finns bara Salong Shana, kanske hyr hon in sig där? Det är låter förstås inte lika bra som att ha öppnat en egen salong på Avenyn…. Hon har dessutom bara en recension på Google och jag hittar inga andra recensioner av hennes klinik. Hennes klinik finns inte på Trustpilot och inte på Facebook. Kombinationen av i princip osynlig klinik och massa köpta följare på Instagram gör mig misstänksam, inte direkt någon som jag skulle låta utföra behandlingar.

      Dessutom dessa ”tävlingar” hon har haft där hon velat göra om någon för reklamsyfte. Personerna hon har gjort om är ju personer hon umgås med. Visst hon kanske lärde känna dom efter ”tävlingen”.

      Men något stinker med henne. O en del saker hon skrivit orkar jag inte ens gå in på hur korkat de är..

      Camilla kan inte du gräva i detta? 🙂

    Asg är hon full eller? :d

    Vad är det för jäkla filter? Hon ser inte klok ut.

      Det var det löjligaste jag sett på länge. Tack för ett gott skratt såhär på lördagseftermiddagen.

    ONLY FANS aspirant?

    Klarade knappt av att kolla på det. SÅ pinsamt!!!

    Hon måste vara desperat.

    Ändå innovativt. Har inte sett någon smeta på kräm och serum ovanpå sminket förut.

      Kylie gör det i sin reklam. Och jag tror att jag sett Bianca göra det också om jag inte alldeles missminner mig.

    Finns ett annat inlägg på insta, tror det var 2 april, som är nästan värre. Åmar sig och putar med rumpan. VAD har det med ansiktskräm att göra?
    Blev lite nyfiken på denna människa så scrollade lite snabbt i hennes flöde. Hon och Toftby verkar ha rätt mycket gemensamt, förutom åmandet då som inte Toftby ägnar sig åt. Utrycker sig väldigt lika, pratar om sina darlings, svänger sig med sina LV väskor (fast Toftby har ju uppgraderat till Chanel nu) och vill så gärna visa upp en glamorös livsstil. Att de orkar?

    Hon är med i en IGTV med patsy_pejlar den 12/4 2021, utan filter (lr iaf med mindre filter)

    Något som var cringe var väl ändå hennes lönesamtal med ”chefen” ?

    Fast dessa produkter är ju riktade till kvinnor. Vilka kvinnor köper produkter som sexualiseras på det där sättet? det är ju snarare reklam man använder för att få män att köpa eller?

      Kan det vara att de ska locka en att känna sig sexig? Att man blir så sensuell av grejerna?

        Ja. Lagom troligt att män köper sminket eller ansiktskrämen.

    Jag har svårt att tro att den reklamen tilltalar rätt målgrupp… ???

    Caia’ reklam är så mycket snyggare och inte hälften så ”billig” som denna. Hon ser helt drogad ut, ögonen ser ”döda” ut. Kolla handflatorna: kritvita

    Bryr mig inte så länge reklamen inte riktas mot unga tjejer. Unga tjejers förebilder ska inte vara Nicki Minaj i anaconda eller influencern i inlägget. Sätt 18+ på kontot så är det okej.

    Enda gången jag kommit i kontakt med henne (förutom nu) var när jag lyssnade på Pt-Fias intervju med henne i podden Ofiltrerat och hon gav dessvärre inte intrycket av att vara speciellt skarp och reflekterande. Förstod faktiskt inte ens hur det kom sig att hon hamnat i Fias podd…

    Jag har sagt det förr i dessa kommentarer: hennes följare ÄR köpta och hon startar dessutom massa egna fejkkonton i syfte att skriva kommentarer på sina egna inlägg. Jag har följt henne i flera år och sett hur hennes följarantal ökar med ett par tusen över en natt, FLERA GÅNGER. Under tiden däremellan rasar följarantalet. (Går att se dessa stats på någon sida som jag inte minns namnet på nu.) Skulle tippa på att hon har max 500-600 riktiga följare och därmed inte ens mikroinfluencer… Och sen alla ”filosofiska inlägg” hon lägger upp, där hon leker allt ifrån läkare, till relationscoach till högervriden politiker. Pinsamt.

    Ja, de där försöken till intellektuella åskådningar kunde hon skippa. Hon hanterar inte ämnena hon antar. Ganska amatörmässigt skribent dessutom.
    Annars är det trevligt att följa hennes vardag, bortsett från de sexuella utspelen då. Gillar det lite ickemediokra. Lite som när Gävle möter Falcon Crest Eller något.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.