Alexandra Nilsson polisanmäler följare

Först publicerade Alexandra Nilsson en bild på ett meddelande som hon fått, där avsändaren tycker att hon ska ta livet av sig. Att hon inte förtjänar att leva.
Alexandra censurerade inte sina bilder, utan det är jag som gjort det.
Samma person som skrev till henne på Instagram, skickar henne även ett sms, något som får Alexandra att rejält sätta ner foten.

Jag tyckte att personen på bilden var bekant, och gick in och kikade bland de konton som jag själv har blockerat eller begränsat, och mycket riktigt. Där inne hittade jag två konton, båda med profilbilder på samma person som den som bad Alexandra ta livet av sig och med snarlika namn.
Jag minns inte vad den här personen skrev till mig, men uppenbart är att det rör sig om en ung person, en omyndig person som förmodligen inte mår så bra.

Jag tycker det är jättebra att Alexandra sätter ner foten, både mot meddelanden som dessa, men framför allt mot att bli kontaktad ”privat” – alltså via sms, brev eller att man plingar på hennes dörr.
Det är verkligen inte okej!

Jag blir också kontaktad via samtal och sms ibland, och jag uppskattar det verkligen inte heller.
Att få tips via snigelpost gör mig inte så mycket, det är mest fascinerande att någon sätter sig och skriver ett tipsbrev till mig, stoppar det i ett kuvert, köper frimärken, letar upp min adress för att sedan stoppa brevet på lådan, när det finns elektroniska sätt att enkelt göra det på. ?

Jag har även fått en usb-sticka i ett kuvert, skickat till redaktionen, och som it-teknikerna fick ta sig en titt på. Jag vågade inte öppna upp den på min dator, då den hade kunnat innehålla lite vad som helst, men den innehöll verkligen inget annat än en video med ett tillhörande tips. Man kan dock aldrig vara nog försiktig, eller hur?
?⌨️??

 

27 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Förstår inte hur offentliga personer pallar med sånt här. Hade orkat vara offentlig ca 3 min.

      Ja gud ja. Jag orkar knappt med att vara en ytterst vanlig okändis. Palla att få taskiga meddelande, folk lägger sig i allt, aldrig få vara anonym och en i mängden på stan, folk som besöker ens hem och terrar en på mobilen.
      Jag hade varit ett nervöst gråtande vrak.

      Samma här. Min 47 följare på instagram känns precis lagom.

    Ett bevis att psykvården inte fungerar som den ska.

      Är ju tyvärr väldigt många som inte söker vård och bara sitter hemma hela dagarna, och så blir det bara värre och värre.

        Spelar ingen roll om man söker eller inte, man får ändå ingen hjälp om man inte är rik nog att gå privat. Svensk psykvård är hemsk.

      Hur vet du att personen sökt vård ens?

      Många är nog inte sjuka i den bemärkelsen. Utan bara dumma i huvudet. Skulle nog våga gissa att de flesta med psykisk ohälsa vet bättre än att bete sig så.

      Inte konstigt när de nedmonterade hela skiten.

        Jag tycker typ man ska vara lite försiktig med att kasta skit på psykvården hela tiden. Självklart finns det brister och alla får inte den hjälp de behöver. Men finns även många som fått jättebra hjälp. Och genom att hela tiden skylla allting på psykvården och snacka om hur dålig den är och att de inte bryr sig ändå så finns det säkert folk som struntar i att söka hjälpa. Vissa har ju så lite hopp kvar på att få hjälp redan som det är.

          Faktum kvarstår att psykiatrireformen var ett misslyckande. Det måste vi kunna vara ärliga med.

          Har du själv erfarenhet? För det har jag, i min erfarenhet är psykvården ännu värre än folk tror. Gaslighting hjälpen ingen.

        De har inte nedmonterat hela skiten. Tycker I uttrycker sig bra här.

          De monterar ner för mycket. De tog bort psykavdelningen här på sjukhuset så det är att åka 15 mil enkel väg till sjukhuset nu för de som behöver.

          BUP har rekordlånga köer för barnen, står var och varannan vecka i lokaltidningen att barn som mår väldigt dåligt kan få vänta 3-6 månader på att få hjälp. Så jo det nermonteras.

            ”De har inte nedmonterat hela skiten”, var vad jag skrev. Och hänvisade till Is nyanserade kommentar.

      Håller med om att psykvården har för dåligt med resurser men det Alexandra råkat utför kan inte lastas psykvården. Att fler och fler går över spärrar som brukar kallas folkvett är mer ett samhällsproblem än ett problem för psykiatrin. Genom anonymiteten på sociala media flyttar människor med ett svagt överjag fram gränserna för vad de själva tycker är ett acceptabelt beteende. De kan härja fritt för de tror inte att de blir påkomna.
      Det är därför jättebra att människor som blir utsatta letar rätt på personen och konfronterar och som i detta fall polisanmäler.

      Tycker snarare det är en indikation på att psykvården fungerar okej att man inte låser in och tar telefonen från alla som beter sig omdömeslöst eller fungerar konstigt.

      De flesta som mår skit håller ej på såhär. Har mått dåligt i många år och får 0 hjälp av vården. Får inte ens hjälp att prata med en psykolog. Och så undrar folk varför någon tar sitt liv… Psykvården i Sverige funkar inte.

        Coronahanteringen får massiv kritik nu, förlossningsvården går på knäna och polisen likaså. Socialtjänsten är även den oerhört pressad och det är svårt att få vettig hjälp för folk i kris. Det var bara vad jag kom på utan att tänka till. Jobbigt att se ett väldigt välfungerade land förvandlas till detta.

    Finns tyvärr människor till allt

    OT men Nanne G är fan Anna Books INVERS, fan va gullig https://www.instagram.com/p/CVm9rwANZIe/?utm_medium=copy_link

      Vad menar du? Invers?

    Jag tycker det är bra att hon anmäler faktiskt, och hoppas polisen tar tag i det. Samma barn (!!) har skrivit till flera stora profiler vad det verkar & ärligt talat känns det mer som ett ”rop på hjälp”. Bäst att det fångas upp nu innan det eskalerar.

      Verkar typ som att personen får en kick av att en ”kändis” reagerar, det gör de ju oftast om de får hot eller har. Så jävla sjukt.

    Känns som många influencers åker igen till Dubai som är samarbete? Lovisa Barkman var där förra veckan och nu har Hanna Schönberg spontanbokat till samma hotell? Hur fungerar det? Behöver man inte reklammärka en resa?

      Jo, det ska reklammarkeras. Och betalas skatt dessutom. Hur många influencers skattar för alla sina hundratals pressutskick med skräp? Som de sedan tjänar pengar på genom att sälja på Tise, Sellpy osv. Inte många skulle jag tro. Men alla med vanliga jobb får glatt skänka bort 30% av sin lön och får inte ens ta emot en fruktkorg av en kund för det räknas som en ”muta”.

    Näthat…den som löser det borde få Nobels fredspris.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.