Välkommen ner i Exonphspoilerse-sandlådan

Den här videon är 1h 10 min lång, och innehåller fler dagisfasoner än ett lekrum på en Finlandsbåt. 
Jag förstår att Diana, vid ett flertal tillfällen under videons gång, säger att hon förstår hur sjukt det hon säger låter och att det mest påminner om en sekt.
Det finns givetvis ett stort antal skiftningar i den här historien men jag kommer dra den i stora drag, så kan den som vill och orkar, ta sig igenom videon på egen hand.

För några dagar sedan så publicerade jag det här inlägget, där Diana Moseni fått sitt Instagramkonto hackat av ”Nessa”, som är den som frontat spoilkontot @exonphspoilerse på Instagram.
Anledningen till det ska ha varit att förhindra att det läcker ut att det inte alls är ”Nessa” som driver det här kontot utan att hon bara är ansiktet utåt för det, då den faktiska innehavaren vill förbli anonym.
”Nessa” har, tillsammans med två andra personer, en podd där de nu försöker förklara bort alltsammans med efterhandskonstruktioner som att ”vi trodde att alla fattade att vi var flera som drev kontot”.

Det är ju lite intressant, eftersom Nessa sa så här till Expressen när de skrev en artikel om henne och kontot:

Vanessa Elie är tjejen som startade kontot för att kunna blotta sina egna åsikter om realityprogrammen men som på 18 månader har fått över 200 000 följare.

– Jag ville inte visa mitt ansikte utan det var ett konto för att kunna uttrycka mig helt fritt, sen bara växte det, säger Vanessa.
[…]

Vanessa, eller ”Nessa” som hon kallas, är 23-åringen från Skövde som anonymt startade sitt spolierkonto för att fritt kunna diskutera sina favoritprogram bland Sveriges dokusåpor, så som ”Ex on the beach” och ”Paradise hotel”.
[…]

För drygt ett år sedan tog Vanessa beslutet att avslöja sin identitet och visa sig själv i bild på sitt konto – och strålkastarna riktades plötsligt mot henne.
[…]

– Mitt spoilerkonto har ju blivit en del av mig, jag brinner nästan för det. Jag älskar mina följare och jag skriver mycket med mina följare och har mycket kontakt med dem. På båda mina konton.
[…]

Nu jobbar Vanessa enbart med sina sociala kanaler, som hon lägger nästan all sin vakna tid på, och hon har nyligen flyttat upp till Stockholm.

I podden säger man också att anledningen till att den ”riktiga” spoilern vill vara anonym är på grund av hon lever i en miljö med hederskultur, vilket tydligen inte alls ska vara sant eftersom Sara Bolay – som gick ut med att Diana blivit hackad – är nära vän med den riktiga ”spoilern”.
Enligt henne så har den riktiga spoilern inga andra anledningar till att inte fronta kontot, än att hon vill vara anonym.

Så, den här ”Nessa” är alltså bara ansiktet utåt för Instagramkontot @exonphspoilerse och har varken startat det eller är den som driver det, enligt Dianas video här ovan. 
Hink och spade, någon?

59 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Känner mest, vad spelar det egentligen för roll? Varför behöver detta bli så uppmärksammat? Det spelar väl ingen roll vem som ligger bakom ett spoilerkonto? Fattar verkligen ej grejen, ok de är fler än en som hon påstått, och?? Jorden går väl ej under för det

      Verkligen? Varför är det en sån stor grej att hon inte sköter kontot ensam, haha herregud det är som om vi fått reda top sekretess info från Säpo eller något ???? tagga ner.

        Jag tror det spelar roll när hon blir anmäld för förtal men annars håller jag med om att det är ointressant

        För oss spelar det ju ingen roll. Men spelar säkert roll för de som blir uthängda gällande personliga saker osv. Kan absolut tänka mig att folk vill ha reda på vem det är som läcker ut sådan information

          Det är också väldigt många som lärt känna Nessa som person och influencer, skrivit till henne och pratat med henne och öppnat sig om olika privata saker. Att då få reda på att flera okända människor läst dessa meddelanden är väl självklart ett stort svek?

      Det enda är väl att hon/de hackade någon annans konto…

        Jag fattar inte ens hur man gör det? Jag antar att dom inte hackat sig in i Instagram kod, utan mer typ gissat Dianas lösenord? Eller? Min enda erfarenhet av ”hackers” är från fil och tv när dom knappar frenetiskt på datorn och ropar ”I’m in!”. Vilket jag antar inte stämmer 😛

      Grejen är väl pengar och fame.
      Nessan har tjänat pengar och fått fame pga spoilerkontot, nu kommer mycket av dessa försvinna när folk får veta att det inte varit Nessan som drivit kontot.

        Så pinsam brud. Orkar profitera på ett konto som mobbar folk och så står man inte ens bakom kontot utan låtsas bara för att själv uppnå fame ?

    Vet inte vilka dom är. Skoja bara! Blev ju liv när jag skrev så tidigare idag ??

    Sandlåda är bara förnamnet. ?

      Är det ens relevant? det är ju inget seriöst företag eller person som blivit avslöjad som bedragare. Jag klubbar för att vi lämnar ämnet och går vidare till nästa på agendan.

      Jag vet inte vilka alla dessa i dramat är, det är ju bara kända för folk som kollar på PH och ex on the beatch, för resten av världen är de ganska okända.

    Förstår verkligen inte varför detta har blivit en så stor grej?? Det spelar väl ingen roll vem som ligger bakom spoilerkontot egentligen? Kan liksom inte förstå varför det ska bli ramaskri över att det är fler bakom kontot än vad som sagts? Vadådå???? Det är väl bara att avfölja om man är så besviken. Trams att det ska bli pajkastning nu mellan youtube och poddar

      Är väl för att personen lagt ut känsliga uppgifter och att de som förekommer på kontot vill veta vem det är. Men för oss vanliga människor är det ju totalt ointressant. Men jag hade också blivit upprörd om någon i min närhet spred saker om mig och jag inte visste vem det var

        Men så var det väl ändå innan hon gick ut med sin identitet? Jag fattar inte grejen och förstår inte vad som menas med sandlådenivå. Är det barnsligt att vara fler som driver kontot?

          Nej men folk undrar väl vem den andra personen är? Att vara anonym och sprida massa saker om folk gör väl såklart att de drabbade undrar vem det är och att det blir en viktig grej

      För folk som kollar spelar de ingen roll, för de själva så kommer Nessan förlora fame och de kommer förlora pengar.

    Fantastiskt drama, så juicy och så mycket idioti inblandat.

    I podden säger nessa att ”det verkar som folk har glömt att vi alltid sagt att vi är flera”. Eller nåt i den stilen. Men hur kan det här ens ha blivit ett problem om det nu inte är ett problem? Om så hade varit fallet, att det typ var en axelryckning från deras sida så hade de ju inte ens behövt försvara sig. Men nu försvarar de sig så orimligt mkt att en ju fattar att de målat in sig själva i ett hörn.

    Jag och mina popcorn vill stay tuned ?

      Åh herre jisses. Men jag undrar ju nu; alla de som har varit vän med exonph tex Jesper Bengtsson och Marcelos tjej, vet dom om att det inte är Nessa?
      Jag måste också veta som någon skrev tidigare, vem är så besatt av Minaj? Ändå sjukt, så många unga personer som blivit lurade och skrivit in sina hemligheter till en person som visar sej vara någon helt annan? Är kanske inte helt ok.
      Vem är det som tjänat massa pengar på samarbete och ska dra till USA?
      Många viktiga frågor, haha.

        Det är väl det som har gjort att folk (tex Sara Bolay) tyckt att det varit olustigt. Att tro att en är kompis med ngn men det egentligen är någon annan… vet inte! Men ja, borde vara läskigt. Eller typ Ida Asperud, Hanna Bodelsson, Filip Dikmen mfl.

        Tror inte ett skvatt på det med hederskultur, det är 110% någon i produktionerna eller typ flickvän till ngn i produktionen.

          Ja det skulle förklara hur dom vet allt

    Orkar inte.

      Jag vet inte det här med heder. Hon säger väll att de ”lever under strikta förhållanden” vilket ger utrymme för tolkning. Det vore ju märkligt att Nessas syster och kusin var så utsatta för heder att de inte kan visa sig medan Nessa kan. Jag tror att det ligger ngy i vad som skrivit tidigare i tråden här: någon av de andra har större insyn i produktionen och därav inte kan stå för vem hon är.

    Jag fattar ingenting. För komplicerat för att bry mig en fredag när jag bara längtar till fredagsmyset.

    Ortentjejer är verkligen experter på att skapa drama av ingenting.

      Stämmer säkert, men Skövde?

        Hon är väl från Södra Ryd som är Skövdes svar på orten ?‍♀️

      Shiliera i Bachelor, tror ni hon kan kallas ortentjej? Jag skulle vara rädd för att bli nerslagen om vi hade en hetsig diskussion.

      Ärligt talat så är ingen av dessa tjejer egentligen från orten, de har bara utländsk bakgrund och din rasism lyser igenom fint 🙂 Detta drama hade blivit precis lika stort om det hade varit blonda tjejer från Täby eller Lidingö – och det är inte osannolikt att den typen av tjej skulle starta liknande tramsiga draman eftersom det händer dag ut och dag in

        Det har väl ingenting med rasism att göra. Etniskt svenska ”ortentjejer” är likadana. Spelar ingen roll vad man har för etnisk bakgrund. Att vara ”ortentjej” är ju en kategori för sig, precis som att vara ”innerstadsbrud” eller ”lidingötjej”.

        Du kanske tillhör dem som tycker det är rasiskt att säga gangster också?

    Detta (att nessa) endast är ansiktet utåt, kan förklara varför betalade samarbeten med protein.se och alla andra företag alltid hade samma video. Och det förklarar också varför nessa säger fel hemsida (finns på lyko) så är samarbetet med ett annat företag? Funderar flera gånger på varför reklamen sett så fruktansvärt B ut.

    Utöver det: lyssnade faktiskt på hela dianas video men bemödade mig inte med att lyssna på trions podd. Diana tog ut vissa aspekter och ”motbevisade” vad de sa, så jag utgår därifrån. Jag tycker otroligt synd om Diana, och är så otroligt besviken på Amelia. Har haft en annan bild av henne trots allt.

    När jag kikar på olika tjejgrupper på facebook så är faktiskt många otroligt förvånade över att det inte är nessa som driver kontot, ingen verkade tänka i banorna om att det var hon med fler som drev kontot, och tro det eller ej, många var faktiskt besvikna. De har ju skickat in sina djupaste hemligheter till kontot i tron om att det är nessa som läser det.

    Mina största frågor är: vems underliv är det som VIBRERAR eller skriker på 50 olika språk? Vem är det som är besatt av nicki Minaj? Så väldigt förvirrande!

      Har också tänkt mycket på det sista du skrev haha. All Nicki Minaj hype, och allt med ”nicki-resan”. Vem är det som fått alla samarbetspengar? Podden? Har hennes kompisar vetat? Fattar noll. Men har iofs inte lyssnat på poddavsnittet eller kollar Dianas video. Så jävla konstig grej bara haha

        Ja vore intressant att veta hur dom delar på pengarna, kanske därför Nessa har kvar sitt jobb

      Nessa har väl aldrig obsessat i den utsträckningen över nicki på sitt eget konto?

    Förlorar man hjärnceller av att försöka hänga med i detta? Känner hur min iq går ner.

      Ja, tyvärr gör man ju det.

        Jag vet inte hur man ska rädda det här. Måste man lyssna på lite opera kanske? Mozart?

    Alltså förlåt, men vad håller dessa människor på med? Verkligen barnnivå på det hela! Lyssnade på hela Dianas klipp, av ren nyfikenhet. Hon har varit med om en del drama, efter sin Marbellaresa med ByMomo och efter det har det spårat med bl.a. Amelia Silowa, Nessa och Nathalie Nato.
    Tycker Diana verkar vara vettig som försöker förklara allt för oss nyfikna.

    Men vem är det som är i blåsväder då? Nessa eller den ”riktiga” spoilertjejen? Eller är själva blåsvädret att… Nessa inte är den riktiga spoilertjejen??

      Har alltså inte kollat på videon ovan! Svaret kanske finns där?

    Förstod först nu att denna Diana som blivit hackad och Diana som dumpades på semestern med Ben M inte är samma person ?
    Jag tänkte att en olycka sällan kommer ensam men att det var tufft med ett uppbrott från en kärleksrelation för att några veckor/månader senare bli hackad och kanske stå utan inkomstkälla ?

    Vem fan bryr sig. Att folk ens orkar.

    Zzzzzzzzzzzzzzzzzz?

    Så sjukt och extremt vidrigt om det är ett påhitt om att personerna bakom kontot lever i strikta förhållanden där dom behöver skyddas med tjejernas liv. HUR kan man ljuga om något sånt??

      Japp. Och det är klart att det är ett påhitt. Det är i deras ögon, en enkel förklaring. Alltså en förklaring som alla köper. Sorry men hedersutsatta skapar inte spoilerkonton. Jag vågar skriva det eftersom jag arbetar med målgruppen och vet att de gör ALLT för att inte göra något väsen kring sig. ALLT för att inte bli kopplade till någonting alls.

      Jävligt osmakligt och ett bevis på hennes/deras lögner.

    Tycker faktiskt väldigt synd om Diana, känns som att hon ofta blir hackkycklingen i olika sammanhang. I början tänkte jag mig att hon kanske är en svår person att vara vän med, eftersom hon verkar vara ganska egencentrerad. Men ju mer jag har tänkt på det inser jag att jag har minst 2 vänner i mitt liv som är ganska egencentrerade, men ändå är otroligt omtänksamma och varma människor och som både tar/ger. Tror att hon har haft riktig otur med folk som utgett sig för att vilja vara hennes vän so far. Jag hoppas att hon tar hand om sig själv och är mer vaksam på vilka människor hon väljer att släppa in i sitt liv.

      Diana är en svår person, hon orsakar själv dramat och drar sen på sig offerkoftan så folk tror att hon är ”hackkycklingen” och oskyldig.
      Hon blir bästa vän med någon, sedan hugger hon personen i ryggen och svartmålar personen på nätet och försöker förstöra personen rykte, sedan blir hon bästis med någon ny, och efter ett tag gör hon samma sak igen, hugger personen i ryggen och svartmålar personen på nätet och försöker förstöra personen rykte, och sen går det på repet om och om igen.

      Däremot tror jag Diana är ganska oskyldig i just detta dramat.

    Känner Nessas mamma och kände hennes pappa…det är hon bakom bloggen helt klart.

    Vänta, vad handlade videon om?

    Varför kan någon inte bara tala om vem den ”riktiga” är då? Ut med språket, så kommer resten att lägga sig. Det är ju den s k anonymiteten som får alla att vara osams. Ingen inblandad borde köpa det, helt enkelt.

      Fast varför kan man inte respektera att personen vill vara anonym? Varför måste du veta vem personen är? Vad ska du göra när du vet vem det är?

    Jag tror att det är bullshit att det är flera olika bakom kontot. Det jag tror är att Nessa tagit över kontot offentligt för att det är någon i produktionen som gör kontraktsbrott om det kommer ut. Hedersbrottgrejen är en bluff och likaså att det skulle vara någon annan som sitter och gör massa storys. Hennes egna uttryck och språk är exakt likadant på hennes privata konto.

      Japp 100 % att det är någon ur produktionen. Folk har väl spekulerat sedan kontot startade kring att det är en PR grej för programen. Kontot har ju ökat intresset väsentligt.

    Är detta ett större drama än när det kom fram att det var Ricky som skrev inläggen i Fokis blogg? ?

    Har lyssnat på podd avsnittet och sett denna video och herregud vilken soppa ?
    Att vuxna människor gör detta offentligt är helt galet… Och snacka om att göra en höna av en fjäder..

    Skulle inte bli förvånad om det var Rosanna som släppte all information till exonph, hon har väl jobbat med produktioner (castat folk) och varit vän med Diana. Bara mina egna spekulationer??‍♀️

      Har också tänkt att Rosanna kan vara inblandad i detta.

    Person som orkat lyssna på både podd och youtubevideo här ??‍♀️

    Jag ser vad Diana menar med att det är ett svek att vara nära vän med tre personer som håller något hemligt för en. Speciellt när man sedan får veta det, så får man inte lov att konfrontera den ena parten om detta. När man är en person som värderar lojalitet och ärlighet högt förstår jag att det kliar i hela kroppen att inte få säga sitt om saken, och reda ut det en gång för alla. Därav soppan i det här tror jag faktiskt… Hade Amelia och Natta låtit Diana ta tag i det där på en gång hade det kanske inte blivit en lika stor grej. Absolut hade kanske Nessa blivit förbannade på dem ett tag, men hon har ju förlåtit dem för att de avslöjade att hon inte var den enda bakom spoilerkontot nu, så det hade hon väl gjort tidigare också tänker jag.

    Jag tänker också att alla andra som exonphspoiler vart ”nära” med kan känna sig besvikna – Marcelos flickvän, Hanna Bodelson, Ida Asperud och alla de. Vet de om att det finns fler bakom kontot som kan ha läst det de skrivit? Eller är de, precis som Sara Bolay, egentligen nära med en av de andra anonyma tjejerna bakom kontot? På det sättet kan jag på sätt och vis förstå sveket, om man öppnar upp sig till någon vill man ju gärna veta om denna info sprids i andra- och tredje hand också. Samtidigt som jag kan tycka att det är lite väl naivt att öppna upp sig för ett spoilerkonto öht.

    DÄREMOT tycker jag att bevisen på att Nessa ENBART är ansiktet utåt (och inte har något med kontot att göra i övrigt) är väldigt vaga. Några rykten i Skövde om att hon köpt kontot? Jag fattar inte. I mina öron låter det väldigt tydligt att Nessa hela tiden vart inblandad i exonphspoiler, och att två andra anonyma personer hjälpt henne. Vi som följt kontot en längre tid vet också att det i början sades att kontot drevs av flera. Speciellt nu när kontot är nedlagt på Nessas uppmaning – tyder på att hon har inloggningsuppgifterna och mest sägan om saken. Inga konstigheter, hade jag öppnat upp mig till kontot hade jag nog haft misstankar om att det inte bara var Nessa, men absolut det hade kunnat vara tydligare. Anledningen till att de andra är anonyma har jag ingen aning om, och bryr mig inte heller om det är hedersrelaterat eller ren vilja. Det ska väl respekteras oavsett tänker jag.

    Jag har som sagt förståelse för Dianas känsla av svek, och att hon trots allt i princip stått ensam mot 3 tjejer i det här, ingen ska behöva må dåligt på det sättet. Har själv vart ensam mot flera tjejer, aldrig kul. Men i övrigt tycker jag att det är otroligt misstänksamt att Diana förlorar varenda vänskap hon sätter sig in i, och känns som att hon lägger näsan i blöt i onödan. Hon snackar om lojalitet och ärlighet, absolut, men samtidigt kan jag nog inte tycka att Nessa på något sätt ljugit om sin identitet eller om kontot. Hon är ju alltid sig själv, och har visat starkt vem hon är i både intresset i Nicki Minaj, sin religion och allt både på exonphspoiler och privat konto. Diana klickade ju dessutom med henne personligen när hon gästade podden, och har haft privata samtal med Nessa både per sms och telefonsamtal – inte enbart via exonph DM… Så vad är det Nessa vart oärlig om egentligen? Diana gör ju lite en höna av en fjäder: aa ok två andra personer kanske råkat läsa era DM’s, ta din tid att vara besviken och gå sen vidare med livet…

    Personer som verkligen blandat sig i HELT I ONÖDAN: Sara, Amelia och Natha???? Sara lägg dig inte i exakt allt du ser som man kan bilda en åsikt om. Amelia och Natha, förstår att ni vill skydda personer som vill vara anonyma – men om ni ändå ska gå runt och berätta för folk (Diana bl.a) att fler är involverade i kontot får ni väl räkna med att de blir besvikna och/eller vill konfrontera. Om ni inte vill att det ska komma fram är det nog en god idé att inte säga något alls ? De riktiga sekterna i detta är Sara och hennes anhängare, samt Amelia och Natha som desperat försöker rekrytera Nessa.

    Diana och Nessa känns båda ganska oskyldiga, och jag kan se båda sidorna i detta, och så har Sara, Amelia och Natha lagt bensin på elden från varsitt håll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.