NA-KD tar hjälp av Margaux Dietz och Ibrahim Baylan för att sprida hållbarhetsbudskap

NA-KD tar hjälp av Margaux Dietz och Ibrahim Baylan för att sprida hållbarhetsbudskap?
Bildkälla: La Linda Instagram

I vilket universum känns det här rimligt?
Det här måste väl ändå vara ”green washing” i sin allra renaste form.
Margaux Dietz och näringsminister Ibrahim Baylan ska alltså ge NA-KD – ett företag som enkom arbetar med ”fast fashion” – illusionen av hållbarhet, efter att företaget kritiserats för bristande klimatmärkning av Konsumentverket.

Linda Hörnfeldt kritiserar detta på Instagram och jag kan inte annat än hålla med. 
Vem tyckte att det här var en bra idé, förutom kanske NA-KD?
I samma takt som illusionen av deras hållbarhetstänkande ökar, kommer trovärdigheten och förtroendet för näringsminister Ibrahim Baylan och influencer Margaux Dietz sjunka som en sten. Jag gissar på att Ibrahim Baylan – i egenskap av näringsminister –  kommer ha en betydligt tyngre sten än Margaux, då de allra flesta influencers redan förknippas med den här typen av fast fashion-företag.
??‍♀️??‍♀️??‍♀️

55 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Orkar inte.

    Hon är verkligen desperat nu! Sexnovellen, extrema videos/thumbnails(som inte funkar) och nu detta. Tror hon är ”borta” om något år eller så. Ingen är ju riktigt intresserad av HENNE. Allt handlade om hennes son. Tragiskt tragiskt tragiskt

      Hennes skönhetssatsning verkar ju inte gå så bra den heller… medan Ida Warg, Therese och Bianca gör stora pengar på sina. Och små influencers gör tillochmed bättre än M, typ Hickap .
      Väldigt intressant att följa. Upp som en sol, ner som en…

        Wilma Holmqvist (Hickup) har fler följare på Youtube, än vad Margaux har ?

          Oj, Hickap* menade jag

          Och kollade instagram, hon har ca 100.000 fler följare där än vad Margaux har. Så skulle inte kalla henne/Hickap en mindre influencer ?

            Okej, 50.000 kanske haha! Men ändå ?

            Menade inte i antal följare! Utan Margaux vet ALLA vem det är, tillåmed min mamma har läst om henne i tidningen. Wilma vet inte vanligt folk vem hon är. Jag vet vem hon är men har aldrig sett en video med henne, hon är inte stor utanför sin youtube. Margaux har gjort tv, varit på massa omslag, är kompis med politiker å kändisar osv
            Den publiciteten och att hon varit såååå känd och alla har pratat om henne-det borde ju synas i försäljningssiffrorna!

              Nja alltså jag har merkoll på Wilma. Margaux läser jag bara om här. Men jag antar inte då att ALLA vet mer om den ena.

              Men alla vet inte vem Margaux är ?

        Therese Lindgren verkar ju knappast göra så stor vinst om hon känner att hon måste ha halvnakna bilder som clickbait.

          Det gör hon!!! Hon badar i pengar. Men hon vill väl ha MER?

          Hon har de senaste 4-5 åren omsatt 17-20 miljoner med sitt personliga varumärke där hon i princip inte har några kostnader så vinsten varje år är typ16-17mil plussar du ihop det får du ca 70mil! Sen har du skönhetsvärdet som är ett separat bolag. De omsatte 40 miljoner 2020(dock ingen jättevinst men kan ju va för att de återinvesterar eller flyttar till holding/tar utdelning osv
          Strunt samma. Tjejen har tillgång till massor av pengar. Bor inte lyxigt, har ingen lyxig bil eller så så spenderar ju inte så galet. Hon kan leva gott men gör ändå desperata thumbnails och konstiga videos. Tror det beror på bekräftelse mer än behov av pengar.

      Ja verkligen. Hon har tappat mer än hälften av visningarna på sina videor nu jämfört med för ett år sen bara.

      Hon är så desperat, bara läsa rubrikerna på hennes blogg lyser om förhoppningar på Clickbait. Snart släpper hon väl det sista att förlovningen med Sean har spruckit.

        Har den gjort de? Fått känslan av att han är borta men hon har väl inte sagt nått om de?!

      Känns som att skaffa ett till barn var ett desperat försök att stanna kvar i rampljuset med

        Jag vet såklart ingenting om M privat. Men känns som hon blev gravid och lite fick leva med det. Hon vill inte ha barn. Vill inte leva det livet. Så tror inte riktigt hon planerar fler barn nu på riktigt. Hon vill ju festa, åka fram å tillbaka till Marbella osv… Antingen säger hon bara att hon försöker bli gravid för att få klick å han snubben får vara en del av skådespelet(blondinbella style) för inget i den där relationen känns på riktigt.
        Eller så försöker de skaffa barn och hon tänker att det vore så bra för hennes business. Kan låta hårt men tyvärr har jag sett för mkt i den här världen för att tro något annat. När man väl är uppe i influenceriet så blir allt contentifierat. Många stora influencers som gjort sjuka grejer och många som vittnat om hur dåligt de mått när det gått som bäst för att allt blir content och deras liv blir helt paj av det(Casey Neistat exempelvis)

          Margaux slarvade med sina p- piller flera gånger. A är inte det första barnet hon varit gravid med. Hon har ju redan berättat om det öppet flera gånger. Inte minst på sin egen Youtube- kanal. Så det är inte någon hemlighet. Prata inte om saker du inte vet något om.

    Känns som att vi vanlisar måste ta tillbaka så mycket makt som möjligt från politikerna.

    roligare än bellas ljugbok, faktiskt ????

      Läste klart den. Alltså hon är precis som hon alltid har varit. Ingenting är hennes fel, statistiken var ”svår att mäta”. Hennes beteende är bipolaritetens fel, hennes uppväxts fel, hennes föräldrars fel, hennes ätstörningar är media och fd pojkvänners fel (och så fortsätter det). Hon tar inte ansvar för ett endaste skit. Hon säger ”visst har jag ljugit ibland”, men nämner aldrig exakt vad det är hon har ljugit om. Så tröttsamt. Kunde dock inte låta bli att läsa.

        Bellas ljugbok haha, kan verkligen tänka mig hur patetisk den är. Hon fortsätter att inte fatta nåt/provocera, går aldrig ur..

        Boken borde gås igenom här. Ingen tidning har gjort en analys eller recension utan bara rapat upp vad bella säger. Mängder av fel och på bloggen har hon fortfarande inte ändrat sina uppgifter. Tyckte boken är obehaglig.

          Fast man måste förstå och tänka på att tidningsskribenter ofta missförstår vad som sägs och förvrider det, så allt som står i rubriker och tidningsartiklar är inte exakt vad Bella sagt. Gäller inte bara henne utan det händer andra också vilket bl a Pernilla W och Läckberg pratat om.

            Bella har ju dock skrivit på sin blogg att hon är en mästare på att manipulera reportrar och att de på grund av det alltid skriver exakt det hon vill…

          Bloggbevakning får så mycket kritik för alla Bella-inlägg så det är komiskt när det inte kommer ett inlägg. För egen del verkar det finnas en hel del tidningar som skriver, men alla verkar inte imponerade. Kul att de inte använder filter på bilderna, så man får se mer äkta bilder.
          Vilken publicitetsmaskin hon skapat för att sälja sin bok, men med alla dessa rescensioner finns det ingen anledning att köpta boken.

        Fast ansvar tar hon väl, hon erkänner ju sina fel och brister och säger ju att vissa saker och ting varit hennes fel då hon kört på och inte velat lyssna på vad andra sagt till henne. Hon tog ju ansvar och redde själv upp alla kostnader i företaget osv. Löjligt att ni kallar den för ljugbok. Hon har dessutom varit ärlig med att hon kanske inte minns allt exakt i detalj så att allt i boken kanske inte stämmer exakt med hur verkligeheten var. Hon har ju sina känslor och upplevelser. Sedan är inte hon ansvarig för allt då anställda/kollegor gjort en del men hon skyller väl inte ifrån sig. Lite komiskt att ni hatare ändå läst boken.

          Hon minns sin sanning, den kanske inte stämmer med alla andras. Tolkningsföreträde är subjektivt ?

          Jag varken gillar eller ogillar Isabella och hinner jag kommer jag att läsa hennes bok. Tycker hon är intressant eftersom hon är en av de första bloggarna och den mest produktiva. Hon var i början av tonåren när hon började blogga.
          Aktuell forskning visar att sociala media förändrar hjärnan och våra kognitiva funktioner. Jag blir inte förvånad om fler kommer att hamna i liknande situation som Isabella med psykisk ohälsa.

    Men är det inte just för att _bli_ hållbara som de ändrar strategi whatever? Alltså. De är inte hållbara nu, men vill bli?
    Man behöver väl inte redan vara hållbar för att sprida ett ”hållbarhetsbudskap”, utan ha det som mål.

    Kanske till och med blir bättre spinn-off när tom ett skräpföretag som nakd försöker skärpa sig.

    Verkar vara ett vettigt beslut av Ibrahim Baylan att lämna politiken. Hans omdöme tycks svaja betänkligt.
    Baylan skulle enligt vad han meddelade för två månader sedan lämna politiken i samband med kongressen som nyss avslutats.
    Antar att han inte kommer att ingå i den nya regeringen då. Han som skulle fixa cement.

      Han var lite väl snabb att ingå i detta då han fortfarande är näringsminister. Å andra sidan är han inte den första sossen som snabbt hoppat över till det privata näringslivet och tjänat grova pengar.
      Hur hanterar vår statsministern detta? Har någon frågat Stefan?

        Det är många s-märkta som lämnats politiken och gått till det privata näringslivet.
        Ovanligt många egentligen: Göran Persson, Björn Rosengren, Anders Sundström, Ilija Batljan, Thomas Östros, Pär Nuder, Erik Åsbrink. Och så klart Jan Emanuel Johansson 🙂
        Mfl

    NAKD har en låååååååååååååååååång väg att gå, vilket gör det till ett enda stort skämt. De kan lika gärna stänga ner och börja om på nytt med tanke på att de måste förändra i princip allt för att bli ens en gnutta hållbara.

    De gör det bara för att få pluspoäng. Greenwashing.

      Ot. Söker roliga arbetsskor för inomhusjobb. Behöver inte ha täckt tå. Men glada färger/mönster
      Har kollat på vårdväskans hemsida men hittade inget kul.

        Jag köpte på Vamsko.se! Glittriga sandaler, ääälskar dom ??

    Klädindustrin är välkänd för greenwashing så det är ingen större nyhet. Att ett rätt skamfilat klädföretag som inte ens kan klara av det egna interna hållbarhetsarbete, dvs arbetsmiljön för sina medarbetare, och som driver hela sin marknadsföring med hjälp av influenser så är jag inte direkt förvånad.
    Att margaux nappar är knappast förvånande hon behöver pengar, men vad tänkte Bayland när han tackade ja. Funderar nästan att fråga honom. Han är talare på en hållbarhetskonferens i november som jag ska på.
    Att tro att influenser marketing är en bra idé för att sprida sitt hållbarhetsarbete måste vara århundradets mest ogenomtänkta idé.

    OT – är Margaux fortfarande tillsammans med Sean?
    Ringen saknas på hennes finger på de senaste inläggen på insta och han är puts väck…

      Jag tycker att man kan skymta ringen på vissa bilder… men svårt att säga.
      Hon verkar ju mesta posa med en hand synlig och ofta är väl bilder spegelvända har jag förstått så att man inte vet vilken hand det egentligen är som syns

        +att han kanske insett igen att han inte vill vara synlig på hennes sm

        Är det inte gamla bilder då? Har inte sett dem för jag följer henne inte, men tänker att en influencer planerar väl oftare sitt flöde än lägger upp en spontan nytagen bild??

      Undrar verkligen detsamma.. han gick ju från att vara närvarande på allt till att vara helt försvunnen.

      De har säkert inte gjort slut. Detta är nog bara ett sätt att få snack och klick.
      Ja, jag är cynisk.

      Det verkar vara slut. På bloggen finns flera bilder där båda händerna syns men utan någon som helst ring! Hon brukade också skriva i ”vi” – form mycket. Sedan slutet på september är det bara ”jag ska göra”, ”jag känner” osv osv. Har gått ca 1,5 månader sedan hon ens nämner Sean eller ”vi”. Jag antar att han har visat sitt rätta jag till slut. Ingen är väl förvånad?? Hon nämner också jul och nyår med Arnold och Theo men inte ett ord om Sean. Kan inte bli mer tydligt än så.

    Fast en väldigt viktig aspekt i det här måste väl vara att Baylan ska avgå? Svårt att avgöra vad det är för projekt eller när det startar men utgår ifrån att han inte kommer ställa upp ”i egenskap av näringsminister”.

      Då ska han vänta. eller är han så sugen på att bli influenser och visa sig med MD? Pinsamt för sossarna.

    ”När Resumé ställer följdfrågorna ”är det lämpligt för en minister att delta i en annonskampanj” och ”tror Ibrahim Baylan att hans medverkan ger mer legitimitet till kampanjen?” hänvisar Ibrahim Baylans pressekreterare till hans första uttalande.”

    vet någon om detta har sänts eller när det ska sändas?

    Lite som om Isabella skulle påstå att hon bryr sig om miljön(för hennes barns skull)

    Margaux, tyckte hon var som en frisk fläkt i början.. nu precis tvärtom.. Uppmärksamhetstörstande crazy typ.
    Känns inte genuin gällande nåt alls och när hon inte ens fattade vad suset kring sonen handlade om så försvann den sista lilla respeketen (efter låtsatsbrölloppet, skrikmetoder mm).

    Värsta sortens greenwashing.

    Ett klädföretag kan aldrig bli hållbart.
    Vi kan inte shoppa oss till en hållbarare värld.
    Vill de bli hållbara så ska de lägga ner, enkel löst helt utan en influenser. Jag bjuder på det tipset.

    Maggan har verkligen lyckats ta desperat till en helt ny nivå! Tror hennes fall kommer bli långt och hårt.

    Jag tycker verkligen många här ska gå in och läsa om hur företaget jobbar med hållbarhet innan ni klankar ner. Finns inte många företag med second hand-del, klimatanpassade transporter och/eller lika bra prognoser, policies eller öppenhet och utveckling när det gäller klimatet..
    kom igen nu!

    Nakd har en hel strategi, dom vet att deras kunder blir allt mer ”klimatmedvetna”. Det har dom vetat flera år så detta är helt enligt deras långsiktiga plan. Dom skiter fullständigt i miljön ? Dom vill bara att det skall se ut som dom bryr sig (som om inte alla redan fattat det men ändå). F.d anställd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.