Julia Franzéns block på Instagram

Det har stormat rejält runt Julia Franzén sedan hon avslutade inspelningen av Bachelorette Sverige och delade ut sin allra sista ros.
I säsongsfinalen visade det sig att Julia inte längre dejtade den kille som hon först valt, utan att hon faktiskt börjat dejta en helt annan deltagare.
I programmet ser det ut som att det här sker som en blixt från klar himmel, och så snart programmet var över så började kommentarerna strömma in, om att hon var falsk och vidrig och taskig mot killen som hon inte valde.
Att Julia förvarnat alla inblandade – mot produktionens vilja – framgår inte alls.
Hon har gått ut i media och berättat om allt hat som hon fått ta emot, och att hon även är kritisk till TV 4, som hon anser hade kunnat göra mer för att hjälpa henne:

Jag förstår att de inte vill förstöra magin för tittarna. Men jag tycker att kanalerna ska bli mycket snabbare när de ser att det börjar växa hat in kommentarsfälten. Antingen med att ta bort kommentarerna – eller gå ut med ett meddelande: ”tänk på att det här är en produktion. Det är inte Julia som fattar alla beslut”. // Julia Franzén till SVT

Nu visar det sig att Julias officiella Instagramkonto belagds med någon typ av blockering som gör att hon inte kommer kunna acceptera nya följare på en, kanske två månader.
Instagram anser att Julia växlat mellan privat och offentligt konto för många gånger, och har nu gjort så att hon inte kan godkänna några fler följdförfrågningar.
Skulle hon välja att göra kontot offentligt igen så kan alla följa henne, men då tappar hon också alla väntande följdförfrågningar.

Att Instagram gör så här hade varit irriterande för de allra flesta, men att det sker NU, när Julia och hennes medverkan i Bachelorette Sverige är högaktuellt, är riktigt trist.

Edit kl 09.22:

87 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Snark

      Väck mig efter nyår. ?

    Fast vadå trist? Är ju så många som växlar mellan privat och offentlig så fort det skrivs en artikel om dom. Vill folk följa en så kommer de göra det, men att använda det som ett sätt att samla följare är bara tradigt

      Tycker det är bra att instagram reagerar! Som du skriver är det jättemånga ”kändisar” som växlar mellan offentlig och privat instagram för att samla följare vilket är fult enligt mig så toppen att instagram gör något åt det!

        Håller absolut med! Finns många som gör så just för att samla följare och det är en klassisk manöver för många c-kändisar som får sina 5 minuter i rampljuset. Och så Bingo och Katrin förstås som gör så regelbundet….

        Precis. De verifierade konton har till och med krav på sig att de måste vara offentliga (dvs det är ett faktiskt krav). Josephine Qvist comes next antar jag 🙂

      Trist för henne, så klart, men jag visste faktiskt inte att det var ett stort problem.
      Jag ser att ni är fler som skriver ungefär samma sak, så jag tvivlar inte på att det är sant. ?

        Detta är ju standard alla dokusåpadeltagare. De är privata under säsongen för att få fler följare och så fort säsongen är över och de är offentliga igen så avföljer alla.

        Märks supertydligt under säsongerna av olika dokusåpor ☺️

      Det är ju på allvar enda anledningen till att Anna Book inte har sitt konto stängt. Hon blockerar hellre halva Sverige än gör sitt konto privat…

    Verkar ju bara vara att trycka på ”gör offentligt” så är det löst? Men hon kanske vill vara privat för att få mer följare och inte bara smygläsare ??‍♀️

      Ja, jag håller med och tror man lätt missuppfattar sista meningen. För jag växlade från privat till offentligt nyligen och då blev en förfrågan automatiskt godkänd, så fick gå in och ta bort personen som följare. Så tror inte man förlorar de som följare, utan som förfrågningar då de automatiskt blir godkända?

        Vet att hon sagt att alla förfrågningar försvann när hon bytte till offentligt och att andra tydliglen haft samma problem.
        Gissar på att det är annat som gäller om man har den typen av blockering.

          Jahaaa, ja men så kanske det är! Jag gjorde det utan att ha en sån blockering

            L du har helt rätt. Det är ju SJÄLVKLART att förfrågningarna försvinner när kontot är offentligt, man kan ju inte ha följarförfrågningar på ett öppet konto. Julia är således bara…okunnig. Som tolkar ”försvinnandet” som att förfrågningarna avslås. Tvärtom.

      Hon testade för ett tag sen och då försvann alla förfrågningar. Hon har stängt för att hon inte vill ha hat från nättroll.

      Men Cam, detta har varit ett problem länge för Julia. Innan bachelorette började.

    Någon som hann se videon som Kammi la upp igår där hon besöker en kennel? Kände på mig att det skulle komma kritik och tydligen fick hon ta ner videon nästan direkt på grund av negativa kommentarer mot kenneln. Någon som hann se vad kritiken gällde?

    Men så fånigt, är väl bara trycka på offentligt? De som vill följa henne på riktigt kommer väl göra det. Verkar så barnsligt att inte kunna öppna upp för att hon då förlorar följarförfrågningar. Handlar verkligen allt om hur många följare en har? ?

      För henne är nog antalet följare allt. Vi snackar om en tjej som jobbat rätt hårt på att bli kändis under en längre period….

        Fast det som händer nu är ju att hon får följare på ”fel” konto, som hon inte avser att använda sig av när blocken på ”rätt” konto upphävs.

        Verkar superstruligt med två olika konton. Framförallt struligt för följarna. Tror hon kommer att tappa mer på att växla mellan två olika konton under några månader.

      För en influencer så spelar väl antalet följare roll?

        Hon kallar sig inte influencer väl?
        Hon ”jobbar” med onlinecoaching och livscoaching (alltså PT online och sen livscoach)

        Alla som vill följa henne kommer göra det även om hon blir offentlig. Hon vill bara samla siffror medans hon kan.

          Fast i jobbannonsen för hennes assistent verkade det ju vara den personens arbetsuppgifter att sköta den delen av hennes företag?
          Utöver allt annat såklart…

            Jo alltså jag anser att hon är en influencer men hon själv hävdar att hon arbetar med saker online.

            Så skulle du fråga henne skulle hon med all säkerhet inte arbeta som influencer. Det låter inte lika bra.

    Jag är med ☺

    Var det Vanesssaworld_ (instagram) som gjorde de obehagliga Angelina Jolie-transformationerna (som bara såg sjuka ut?) med fillers? HD har skrivit en artikel om att hennes sjuksköterskelegitimation ar förfalskad men kan inte länka av någon anledning. Rubriken är ”Hon ger botox och fillers – med falskt examensbevis”. Sorry om detta är välkänt redan?

        Läs även denna som också vidrör samma ”sjuksköterska” (tänk att ljuga om sin examen och nämna det i VARENDA inlägg, nah girl. ?): https://amp.svt.se/nyheter/vetenskap/brannskadades-pa-skonhetssalongen

          Alltså vänta… hennes före – efter bilder ser så manipulerade ut?? Den näst senaste bilden i profil?? Wtf hände med kundens haka?? Haha

      Detta är verkligen något att gräva i!

        Bisse går/har gått till henne! Skrivit inlägg om det där hon länkat till henne och rekommenderar henne.
        Jag gick in då å kollade och fick en dålig känsla av sidan. Hittade sedan hennes insta å alla alarmklockorna ringde. Letade efter utbildning men hittade ingenting vilket är det första jag vill veta om jag ska göra något. Sättet hon skrev på å la upp bilder kändes inte heller bra. Kändes inte seriöst och förtroende ingivande.
        Är ju inte Bisses fel men tycker det är riktigt dåligt att rekommendera vem som helst bara för man själv varit där. Oansvarigt! Många har nog gått dit pga hennes länkar och före/efter bilder .

      Ja!!!!! Camilla. Detta MÅSTE du skriva om. Vanessa Ammar är rätt stor på Instagram och har under flera år härjat inom beauty och skönhetsvärlden. Trots brännskador, felaktiga injektioner, felaktigt medel, farligt medel etc. har hon fortsatt genom att byta verksamhetsnamn och stad. Främst verksam i i Malmö, Göteborg och Stockholm. Göteborgs kommun valde till slut att förbjuda henne från att bedriva verksamhet i staden pga alla anmälningar.

      Nu kommer det fram i en granskning av Sydsvenskan att hon har fejkat sig till sin ssk legitimation här i Sverige genom att ha skickat in ett förfalskat litauisk diplom till svenska myndigheter. Sådant diplom måste erkännas inom Unionen, vilket berättigat henne till ett svensk diplom. Universitetet i Litauen bekräftar dock till Sydsvenskan att hon aldrig pluggat där och att den som skulle ha ”signerat” hennes diplom sa upp sig för 6 år sedan.

        Tänk att folk går till henne för att bli snyggare, när hon själv ser ut som att halva näsan har trillat av p.g.a. massa ingrepp? 😮 Och alltså hur seriöst kan man ta henne när hon poserar i halloweenkostym ”sexy nurse” på instagram och skriver hon är stolt sjuksköterska?! Haha vad fan? Som ett avsnitt Black Mirror…

          Och med texten: advice from your nurse. Alltså ??? Hon är så exposad nu.

          Alltså snälla säg att det är ett filter? Hur kan hon andas genom en sån liten näsa???

        Hon är sjuk i huvudet !

        Någon som vet om hon kommer bli dömd för förfalskning? De kan isåfall bli ett fängelsestraff på 6månader – 4 år… hoppas den jäveln får stå till svars för skiten hon sysslar med. Har själv gått till henne för måååånga år sen och de slutade såklart i total katastrof. Dum som jag var kollade jag aldrig upp henne utan litade på boka direkts recensioner.. men nu när jag fick reda på att hon ljuger om sin ssk legitimation brinner jag.

      Gigantisk red flag att hon permanent har stängt av kommentarerna på sin Instagram….

        Verkligen! Samt att man erbjuder -50% på alla injektionsbehandlingar i juldagarna, då flest generellt brukar göra skönhetsbehandlingar. Skumt..

        Hoppas detta blir sista försöket att lura kunder från hennes sida (noll empati), och att det nu tar slut härifrån. I artikeln skriver ju någon styrelse också att de kommer att anmäla henne och begära att hennes svenska legitimation dras tillbaka.

        Och att hon har en highlight med nolltolerans mot kränkande recensioner? ??

      Herregud vad vanställer sina kunder! De får 90 graders vinklar i ansiktet, ser helt sjukt ut!

      Aldrig hört talas om hennes innan men det här var fan läskigt! Att hon kan fortsätta med detta? Att någon ens går dit?
      Hemska bilder. Fy fan.

      Käkben som är 90 grader.. wtf?!
      Jo jag dömer, det ser förjävligt ut

      Käkben som är 90 grader.. wtf?!
      Jo jag dömer, skiter i att alla får göra vad dom vill med sitt utseende, det ser förjävligt ut

      Nej men fy vilken människa, lurendrejeri rakt igenom. Förstår av vad som står på trustpilot att hon har haft en väldans massa namn på sin klinik/instagram. Vilka namn känner ni till? Dessa har jag hittat:

      Vanessa world
      Scandinavian skincenter (enl. trustpilot)
      Clicks by V (?)
      Något mer?

        Snatch – Malmö

        Fillersklubben
        Hon har försökt göra intåg i Jönköping förra året. Hon tjänar väl pengar som gräs- och jävligt oklart vilka fillers/märker hon använder samt kränger minst en behandling till du inte tänkt köpa.

      Usch fick inga bra känslor av det kontot. Får typ ångest över hela fillers-grejen och att tjejer försöker uppnå ideal som inte ens är naturliga. Att det nya normala blir något som inte ens är ett sätt som kan uppnås utan fillers/injektioner.
      Sen också att hon kallar det ”events” i olika städer. Hyr hon in sig på ett ställe då? Och vad för ställe? Känns väldigt oseriöst!! Om man vill göra ingrepp vill man inte kunna göra research om stället, se att det är legit, rent, allt sånt?!

      Hon såg ganska normal ut för några år sedan, nu ser hon ut som en heeeelt annan person ?

      Men va! Känner inte till henne så väl men hur sjukt är inte detta?
      Vet inte varför, men jag mår lite illa när jag ser dessa käkben. Ser så overkligt och obehagligt ut..

      Tidigare har det stått ”Läkare/Medicinskt ansvarig” i hennes bio (har screenshot) ?

      Fick ett presentkort på ansiktsbehandling av min man i julklapp för tre år sedan när hon hade sin ”Scandinavian” -klinik vid Triangeln i Malmö.
      När jag kom dit hade stället gått i konkurs och det visade sig att hon öppnat ett nytt ställe i Helsingborg i annat namn.
      Tusen spänn rätt åt helvete känns bättre än att ev bli misshandlad i ansiktet, företaget hade ALDRIG fått lägga händerna kring mitt ansikte.

      Vilken vidrig människa till bedragare.
      Men det säger även mycket om våra myndigheter som kan låta henne fortgå överhuvudtaget. (Tummen upp till Gbg dock.)

      Förstår inte att hon inte offentliggjorts mer och undrar hur länge till hon kan fortsätta.
      Har hört för många som blivit vanställda efter att besökt hennes ”kliniker”.
      Verkar även som att hon tagit bort sitt instagram som nämns ovan, eller är jag blockerad som så många andra.
      Dags för ett andra reportage om denna bov Camilla!

        Du är blockad :/ Som typ 90% av de som någonsin ställt en fråga eller ifrågasatt henne är. Hon la precis upp en ny bild. ?

          Jag såg det precis Anja.. (Att jag blivit blockad via makens IG..) ?
          Har aldrig skrivit någonting dåligt till henne, frågade endast om jag kunde lösa ut presentkortet till produkter från den nuvarande ”kliniken” i Hbg om jag hade vägarna förbi, blev tydligen blockad.

          Hon är en kriminell bedragerska och mytoman, tycker synd om alla som blivit lurade på ännu större summor, och allra mest de som blivit vanskapta.. Riktigt hemskt och vidrigt ?

          Camilla, hade så gärna sett att du gjort inlägg om denna Vanessa för att förhindra att fler råkar illa ut.. ?❤️

          Såg även hennes trust pilot-omdömen.
          80% av kunderna är mycket missnöjda och det finns nog fler mörkertal.
          Hon har förstört och endast levt loppan på andra människors bekostnad/pengar lång övertid.

          Camilla -du har makt till att få stopp på detta bedrägeri som är långt värre än Molementis lureri.

          https://se.trustpilot.com/review/scandinavianskincenter.se ?

            Flera av de positiva recensionerna är från hennes släkt och folk som sitter i styrelsen till företaget…

              Exakt min tanke… ?

    Vänta nu? Handlade TV programmet om att hitta kärleken eller vinna fler följare på instagram??

      Beror nog på vilken person det gäller.

      Sa hon inte nåt i stil med att programmet var bra för hennes karriär men att en eventuell kärlek skulle vara en bonus?

      Innan programmet ens sänts.
      Men då visste hon ju iofs redan att det inte vart något med den hon valde.

    Varför är folk så intresserade av Julia?
    Hade ngn skrivit en kort sammanfattning om allt hade dock varit bra

      Nej hon var aldrig en kille.

      Finns bilder på henne innan operationerna så tror inte det.

        Okej, tack!

      Hade hon inte en KK-relation med Bingo Rimer ett tag? :/

        jo det stämmer bra det.(:

    Julia har ju tjatat om följarproblemet länge, typ i samma veva som bacherolette startade.

    Undrar vad Kristove säger om detta…

      Instagram borde ha en session med Kristove

        Camilla, snälla, få Kristove att lämna en kommentar!

    Det har varit så i över en månad. Dumt av henne att hon inte ändrade till offentligt innan finalen sändes. Det är ju då flest går in och engagerar sig.

      Antagligen just därför hon ändrade till privat. Så att fler skulle bli nyfikna och följa, inte bara ”titta”.

        Men ingen kommer ju börja följa henne nu eftersom hon hänvisar till ett annat, offentligt, konto.

          Precis, förstår verkligen inte poängen med så hon gör nu.. Hade hon gjort det riktiga kontot till offentligt hade ändå flera börjat följa henne.

      Ja istället öppnar hon ett nytt konto som bara gjort folk förvirrade ? ja precis hennes konto har ju varit så där jättelänge.

    Jag tyckte verkligen Jesper var suuuuuperobehaglig genom hela Bachelorette, men har totalvänt nu i efterhand. Kollade igenom hans frågestund om hela kaoset och han verkar ju jättemysig och rolig.

    Julia är dock extremt skum. ”Jag är jättekär, verkligen” och sedan dagen efter åka hem och ghosta i 6 veckor.

      Gillande han från första sekund, han var väldigt vettig och självsäker genom hela grejen.

    Fast jag förstår inte varför hon skall ha den öppen, med tanken på hur hon övrigt tänker om näthat. Igår publicerade hon om hur hon har ”ett team”, ”personal” som har som arbete att radera alla negativa kommentarer innan hon hunnit se dem. Alla negativa kommentarer alltså, inte de från troll. Hon vill att hennes plattform skall vara som ett vardagsrum som det är trevligt att besöka, vilket är en fin tanke kanske.
    Men, näthat och kritik är inte samma sak – men det verkar hon och hennes team helt främmande för. Jag är helt för att man tar bort kommentarer som hatar om ens utseende eller spammar tillexempel: Men om man är en offentlig person som ständigt syns i rutan och arbetat med att influera människor så måste man tålas bli ifrågasatt. Julia gör (tillexempel) otroligt mycket reklam, ibland för tvivelaktiga produkter och tjänster, hon reser mycket, förestpråkar diverse ingrepp och överkonsumerar något fruktansvärt. Jag säger inte att det här är hela världen – men jag tycker det blir konstigt om man som offentlig inte kan kan acceptera att folk ifrågasätter detta utan skall gråta ut i media varje gång. Det här är ju inte första gången hon pratar om hur hon blivit behandlad utan har flera gånger sagt saker som att folk irriterar sig på hur hon är en blond, lång och framgångsrik tjej – även om det inte är vad som stör folk alls.
    Att ha ett öppet konto kommer ju inte göra något av det här med kritik bättre, alls. Om något kommer det ju bara öppna upp för mer (även saklig) kritik, hon kommer känna sig mer hatar och stämningen blir värre.

      Hon har ju ett öppet annat konto ?

    Fast blocken har ju funnits sen innan programmet startade, det är inget som kommit nu efter AFR. Så du vet 🙂

    Pingis gör reklam för att hennes börsnoterade CBD-bolag ska göra nyförvärv, i Economista-gruppen vars regel är att man inte får göra reklam…?

      Pingis gör reklam i den gruppen hela tiden..

    Julia är ett klassiskt case utav att ”bli kär i kärleken”. Hon älskade hur vissa utav killarna såg på henne och förväxlade det med att hon fick känslor för dem. Klassiker. Men väldigt uppenbart i det här fallet. Hon har ju också sagt att hon hela tiden bekräftade Jesper p ga just det. För typ alla tittare var det ju dock väldigt tydligt att deras liv och personligheter inte alls passar ihop. Helt galet att hon gick på det själv och valde honom. Felix verkar ju vara precis så hal som man uppfattade honom från början. Skulle vara intressant att gräva mer i hur han har behandlat flera tjejer. Elin Kjos säger nu att hon inte vill vara en del av dramat men har samtidigt likeat Julias inlägg om Felix….. de dejtade ju också förut och nu har hon skrivit att hon går vidare när en person inte erbjuder henne lycka och kärlek……. Spännande soppa det här. Fortsättning lär följa………

      När dejtade dom? Det har jag helt missat ?

    Julia Franzén är ”smart” när hon drar feminist-kortet i denna soppa, det handlar inte ett dugg om feminism här, hon är helt enkelt knäckt, hjärtekrossad osv – precis som vem som helst. Med alla forcerade inlägg o skärmdumpar hon la upp natten igenom så handlar det bara om att smutskasta o göra sig själv till helgon. Nä, hon är verkligen inte den väna, fina o jordnära tjejen som hon försöker övertyga folket om.
    En sak undrar jag dock, hur kan man hellre vilja att bli sexuellt utnyttjad än officiellt ”dumpad”…Men hon skrattar vidare i livet.

    Synd det var ett undermåligt inlägg.. hade räckt med att du skrev Bachelorette skriv vad ni vill för att folk skulle kommenterat?

    Julia fick hat eftersom hon ghostade Jesper i 6 veckor för att ”reflektera” i Lerum samtidigt som hon drog utomlands, festade och dejtade Felix. Hon har lagt ursäkter som ”jag kan inte åka till Göteborg för jag är i Lerum” och sådant, även om det ligger knappt 30 minuter från Göteborg. Dessutom har hon sagt att hon vara var med för följare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.