Att resa, till vilket pris som helst

Gällande Thailand så behöver vi eventuellt tänka om för de kommer kanske inte att gå att flyga till Krabi. Antingen byter vi till ett hotell i Phuket eller vi ändrar vi destination till Mexico, Kap Verde eller Kanarieöarna. Jag tror att Mexico skulle vara roligt om det inte fungerade med Thailand.
[…]

Nu står jag och velar om jag ska läsa eller se Bachelorette. Jag tror att det blir det sistnämnda. // Isabella Löwengrip

Isabella Löwengrip gör som hon alltid gör, och sätter det döva örat till, när det kommer till detaljer som restriktioner, rekommendationer, smitta, omikron-virus och generellt samhällsansvar. ?????
Istället för att ta det säkra före det osäkra och stanna i Sverige över nyår, så verkar Isabella snarare leta efter kryphål, för att komma runt eventuellt nya restriktioner, för att igen försöka minska smittspridningen, som ökar lavinartat igen.

I slutet av sitt inlägg så debatterar Isabella med sig själv, om huruvida hon ska läsa en bok eller börja titta på Bachelorette Sverige. 
En följare skriver så här i hennes kommentarsfält, och jag kan inte annat än instämma:

Ja, det heter fortfarande restriktion och rekommendation, snarare än förbud, men vi har alla – och det gäller även dig, Isabella Löwengrip – ett kollektivt ansvar att göra det man kan för att stoppa smittspridningen.

Eller är det upp till andra att göra, allt medan Isabella letar kryphål för att fortfarande kunna åka på sol och badsemester?

265 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hon är så löjlig med sitt provocerande!
    Väx upp liksom.
    Ingen bryr dig längre.
    Dags att läsa in gymnasiet kanske?

      Provocerar hon verkligen? Det är ju bara ett fåtal som blir provocerade av att andra åker utomlands.

        Ganska många som provoceras med tanke på covid.

          Är det inte regeringens beslut man ska provoceras av istället isåfall?

            Eh nej

              Vilken märklig logik. Man tycker alltså att regeringen har fattat rätt beslut som låter folk resa, men blir ändå provocerad av de som reser?

                Snarare din logik som haltar.

                  Utveckla? 🙂

                    Har lite annat att göra 2 dagar innan jul.

                      Märker det ?

            Såna här kommentarer gör det så tydligt att folk inte fattat någonting. I Sverige ska du lyssna och förväntas fatta kloka beslut utifrån rekommendationer även om det inte är förbud.
            Bla för att forskning visar att, för de flesta, blir efterlevnaden bättre på lång sikt.

              Det som du och andra inte fattar:

              Man kan resa och fatta kloka beslut (avstånd, handsprit, munskydd, vaccin, covidtest osv)

              Man kan stanna hemma och fatta okloka beslut (inget avstånd på Ica, inga munskydd, ovaccinerad, hosta och nysa bland folk osv)

              Det är liksom inte att resa = oklok
              Stanna hemma = klok och ansvarsfull

                Att sätta sig på ett flyg mitt i en pandemi är knappast ett klokt beslut. Det är ett direkt korkat beslut. Luften i kabinen är ett slutet system. Det betyder att luften som du drar ner har varit i alla passagerares lungor. Luften renas men inget filter, munskydd och sprit hjälper.

                  Mot virus.

                  Har du några belägg för att luften i flygplan är slutet system eller tjejgissar du bara?

                  https://www.collinsaerospace.com/newsroom/Stories/2020/06/Cabin-Air-Cleaner-Than-You-Might-Think

                  ”The biggest factor in cabin air quality is the inflow of fresh air. Aviation regulatory authorities such as the Federal Aviation Administration and European Aviation Safety Agency require a minimum rate of 0.55 pounds per minute outside fresh air flow per occupant. In a large commercial passenger aircraft, that means a typical environmental control system may replace the air occupying the cabin every 2 to 3 minutes –20 to 30 times per hour. By comparison, the general guidance on fresh air inflow for buildings is only 4 changes per hour.”

                  Måste ändå få säga att den här gång chockar hon även en gammal kärring som mig. Hon planerar att läsa 4 böcker. Då har hon inte varit i Thailand i den trafiken med barn. En gång och aldrig mer Nu råder det dessutom misär då flera yrkesgrupper fallit ur. Ex taxichaufför. Att utsätta sig och sina barn för en dylik resa men ok. Det går väl bra om de bor i en egen Bungalow. På en alldeles egen ö

          Men varför? Det finns inga restriktioner på att inte resa om man är vaccinerad. Är ni lika provocerade av Läckberg, Bingo, pappappadotter som också är på resa nu och många andra ska resa bort över jul och nyår, och på Bianca som hade kramevent och festar i trängsel. Detta ständiga hackande på Isabella för vad hon än gör och inte gör, att leta fel på henne och kasta skam på henne för allt och inget är inget annat är trams och faktiskt mobbning.

            Jag tänker väl framförallt på hennes två barn som är ovaccinerade…

              Men tänker du inte på de andras barn då som också är ovaccinerade? Det är ju kul för barnen att få åka på resa, när de inte är med på resor så klagas det ju på det och skrivs att barnen borde få följa med utomlands -då skriver inte folk att barnen är ju inte vaccinerade. Nej det är så tydligt att somliga bara vill skälla och smutskasta IL. Allt är fel. Andra har åkt utomlands med sina barn och andra åker två veckor utan sitt barn. Sen skriva att ”hon letar kryphål och debatterar med sig själv” Asså.. så tramsigt så man blir mörkrädd. Sätter döva örat till gör ju en viss annan person med dålig självinsikt som är bra på att vända och vrida allt till fel.

                Ursäkta men vad är din poäng?

              De är ju ovaccinerade även hemma. Lika orolig då?

              De kommer ju hem sedan till skolan. Och familjen. Så vem är det hon Provocerar?
              Det är nog inte aktuellt med nån resa hon ska bara få upp debatt på sin sida. Vem åker till Thailand en Vecka?
              Ingen bryr sig längre. Nu har hon kört med diagnoser.
              Vad finns det kvar? Det är osmakligt av henne att blanda in barnen i buisniss.

        Håller med dig, kunde liksom inte bry mig mindre om folk reser.

        Jag blir förbannad på de som reser och festar och allt dumt de gör för det är de som sprider sjukdomen vidare. Första personen som hade bekräftad omikron i Sverige hade flugit hit från södra Afrika, vad fan skulle han dit och göra?! Eller om han nu bor i södra Afrika, vad fan skulle han till Sverige och göra?!
        Om han och alla andra jeppar höll sig hemma hade vi minskat smittspridningen rejält efter de första nedstängningarna i mars 2020. Men nej, folk bara ”måste” resa till sol och värme och shopping och dra runt virus.

          Hade ju spridits oavsett eftersom vi lever i en global värld, där folk reser mycket inom jobbet.

          Finns alltså de som måste resa (pga jobb) som hade spridit oavsett.

            Är ju ingen ursäkt för nöjesresor! ?

              Man behöver dock ingen ursäkt för att få nöjesresa 🙂

                Jo.

                  Utveckla det.

                    Kan du inte tänka själv?

            Utöver personal som jobbar med livsmedel, medicin och andra nödvändiga förnödenheter finns det INGEN som måste resa i jobbet. Jag reste ca 90 dagar om året innan pandemin och det har gått finfint att ställa om till digitalt. Så bra att vi kommer att fortsätta vara digitala framöver.

              ”Utöver personal som jobbar med livsmedel, medicin och andra nödvändiga förnödenheter…”

              Ja? Det är ju rätt så jävla många som gör just det? Eller räknas inte dem?

                Men tänkte ett steg länge… om vi begränsar resande till bara det nödvändigaste så blir det betydligt enklare att testa dem, hålla avstånd och hålla dem i karantän. Och om alla som inte måste håller sig hemma kan exempelvis vårdpersonal åka kommunala till sitt jobb utan att bussen eller tåget är knökfullt med folk som bara ska ner på stan. Om det bara är flyg/båtar etc med nödvändigheter som går så blir det mycket färre folk som är ute och rör på sig. Förstår du?

                  Regeringen har fattat beslut och uppenbarligen kommit fram till att det bästa är att INTE göra så som du säger.

                    Vad menar du? Vet du vilka rekommendationer som gäller nu?

                      Ja, alla får åka buss (inte bara vårdpersonal vilket var 14:03 förslag).

                      Man får också åka flyg och båt utan att det gäller nödvändigheter.

                      Dags att uppdatera dig gällande rekommendationer?

                    Aha, så när dina argument tar slut så skyller du på regeringen. Har du helt förlorat förmågan att tänka själv?

                  Och en vinst för klimatet på samma gång.

                  Visst hade smittspridningen blivit lägre då men den kommer ju inte försvinna och vi kommer oavsett få leva med detta under lång tid. Ska tex lastbilschaufförer behöva sitta i karantän borta från sin familj varje gång de är lediga efter att ha kört från utlandet? Det räcker ju med ett felaktigt provsvar, att man testat för tidigt etc så kan en person sedan smitta sin familj som smittar på sitt arbete, skola osv. Vi måste våga ta steget mot normalitet nu. Med det sagt hade jag inte rest till Thailand eller liknande nu i vinter personligen men vill Isabella nödvändigtvis resa så får hon ju göra det.

            Tror vi kommer dras med nya baciller under en lång tid. Och sedan vet jag många som tyvärr ej vaccinerat sig. Och då blir det så här.

            Det är väldigt ovanligt med nödvändiga jobbresor. Men det stora resandet är nöjesresor.

    Oavsett vem som vill/ försöker flyga eller ens resa- blir nog skitsvårt, inte ens Isabella klarar åka i väg- stopp på Arlanda
    Haha vem vill ens stå i kö bland massa folk, borde kolla huvudet isf.

      Det är inte stopp på Arlanda. Det lyfter ca 150-200 utrikesplan om dagen. De går knappast tomma.

        12.10//
        Säger du det
        Har hört annat, men jäkla långa köer syns på incheckning och aulan.
        Hade inte velat köa där uschh näää

          Men herregud ? Lever du under en sten? Inte för att vara taskig men det går bra att använda sin internetuppkoppling till annat än bloggbevakning om man vill ha koll på saker som är relevanta för en. T ex Arlanda och flyg om man ska resa ?

            Lovisa låter ej frisk

          Ja, det är långa köer men det betyder inte att det är stopp.

          Det är långa köer ibland ja. Dock inte konstant. Det varierar. Kan vara mycket köer vid jul annars också. Men nej, det är inte tvärstopp.

        Du vet väl att Arlanda har kapaciteten att hantera 80 starter och landningar i timmen och innan pandemin låg man nära maxkapaciteten flera timmar om dygnet. Så 150-200 avgångar per dag är en piss i Mississippi.

      Hon boka av Danmark på julafton iaf.Alltid något….

      Det är inte det minsta svårt att resa just nu!

        Var det därför 100 pers på Arlanda missade flyget i söndags, trots 3 timmars köande?

          Om man tycker det är ”svårt” vara en timma tidigare än vanligt på flygplatsen som Arlanda rekommenderat just nu är det såklart jättesvårt. För andra inte…

            1 timma extra räcker uppenbarligen inte eftersom de missade flyget.

              Förstår att det är svårt att inte kunna ta eget ansvar kring nånting.

                Talar du för egen del nu?

      Isabella står inte i kö fattar du väl. Hon flyger ju privatget

        Nej men hon brukar använda VIPen precis som Läckberg och det är ju jättebra i dessa tider, det är ju bara positivt liksom.

    Är det av intresse att granska Vanessa Ammar, som utför skönhetsbehandlingar som bla bisse marknadsfört? Står en stor artikel i Sydsvenskan kring vad människan sysslar med. En googling på innan hon bytte namn (scandinavian skincenter) så förstår man hur många av oss hon lurat. (Anger hennes namn eftersom tidningen idag också gjort det.) förstår inte hur en influenser kan marknadsföra en olegitimerad person att genomföra det hon gör. Fyfan.

      Jaa. Skriv om detta camcam! Tror det har skrivits om det här på bloggbevakning förr dessutom, medbilder på hennes katastrofala jobb där folk får helt kantiga käkben.

      Hon är ta mig fan en skam för oss som faktiskt är legitimerade. Vilken sopa. ?

    Fast hon är ju verkligen inte den enda. Har flera i min bekantskapskrets som är utomlands eller ska utomlands nu över jul. Vissa för att träffa familj men många för rena nöjesresor.
    Tycker inte att hon letar kryphål, det är inte förbjudet att resa (tack och lov) men man gör det under eget ansvar.
    Precis som att man träffar sin familj under jul ,inom landets gränser, under eget ansvar.

      Önskar bara att människor som ”gör det under eget ansvar” inte springer omkring och sprider smitta omkring sig när de kommer till resmål eller när de kommer hem. Hoppsan, det är visst exakt vad som händer.

        Det håller jag definitivt med om! Nu bor jag i uk och vi behöver testa oss dels för att komma tillbaka in i landet men också inom två dagar från att vi landat. Vilket jag tycker Sverige borde tillämpa.
        Men pandemin är ju här och det är ju inte bara de som reser som sprider den, så om man är på riktigt orolig så borde man ju sätta sig i frivillig lockdown och inte träffa några nu över jul när siffrorna går upp.

          Det tillämpar Sverige också. Alla inresande ska testa sig. (Ja jag skriver ska trots att det inte är ngn på Arlanda som kommer att hålla fast dig och tvinga ner en tops i näsan.)

            Är väl bara icke svenska medborgare som behöver negativt pcr test för att komma in i Sverige?

              https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/skydda-dig-och-andra/atgarder-mot-covid-19/
              Alla inresande rekommenderas att testa sig för covid-19 så snart som möjligt efter ankomst till Sverige.

              Detta gäller både för vaccinerade och ovaccinerade personer, och även om man haft covid-19 det senaste halvåret. Rekommendationen gäller även de som har uppvisat ett negativt test i samband med inresa.

                Det är en rekommendation och inte ett krav. Svenska medborgare behöver inte testa sig

                https://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2021/12/krav-pa-negativt-covid-19-test-vid-inresa-till-sverige/

        Jag (och flera andra) som rest under pandemin har visst på något mirakulöst sätt klarat oss utan att bli smittade och då inte spridit någon smitta…

        Så svårt är det inte att ta ansvar och minimera riskerna för att bli smittad

          Konstigt då att smittan fortsätter spridas. Väääldigt märkligt. Men det är klart att just du ska fortsätta resa.

            Smittan sprids givetvis inte endast under resor. Du kan likväl bli smittad på ica.

              Fast omikron skulle inte spridit sig till Europa om alla bara gick på Ica.

                Sluta köp import då. Frukt, kött, matvaror, kläder. Det flygs och bilas in varor dagligen från många länder.
                Tror du det sker av robotar?

                  Är det OK om jag köper svenska morötter på Ica?

                    Jag skiter i vem som köper vad. Men ska man klaga på att folk reser över huvud taget bör man tänka ett varv till.

                      Snarare du som behöver tänka.

                  Det skulle spridas betydligt mycket mindre om endast nödvändiga resor genomfördes…

                    Jasså? Hur mycket mindre smitta skulle spridas menar du?

                      Det finns säkert beräkningar av det men om du inte förstår att mindre folk som reset över gränser betyder mindre smitta behöver du läsa om lågstadiets mängdlära….

            Visst är det märkligt? Eller är det så att jag har följt folkhälsomyndighetens rekommendationer och har möjligheten att arbeta hemifrån så behöver inte röra mig i rusningstrafik och på kontor där smittan sprids som mest.

          hört tallas om asymptomisk smitta H? du kan fotfarande ha haft Covid utan att du visste om det.

            Ingen av antikroppstesterna har visat att jag haft det så tror det är väldigt minimal risk. Inte heller någon av människorna som jag rest med eller umgås med har haft det heller.

            Tvätta händerna och håll avstånd gott folk!

        Fast vem sprider smitta? Man testar sig ju precis innan man åker, så man drar knappast med sig ngn skit.

        Kan folk sluta vara så jävla rädda? De festa blir inte dödssjuka eller döende, utan den stora massa får som en mindre influensa.

          Men snälla foliehatt!
          Prya en dag på sjukhus och få en realitycheck. Eller skippa youtube och läs en dagstidning!

            Kanske du som ska läsa en dagstidning? Emmy har ju helt rätt i att -> de allra flesta <- inte inte blir dödssjuka eller döende.

              Jo, det är ju sant. Men det är kanske inte fel att tänka på de som faktiskt blir svårt sjuka och/eller får svåra men av sjukdomen? Dessutom är det förmodligen vården man åsyftar här och den kamp som de får genomlida, dels p.g.a. covid, också omikron men även den vanliga influensan. Det visar ju att alltför många helt enkelt inte bryr sig om eventuell smittspridning.

                Fast vem har sagt att jag inte gör det?
                Jag tycker absolut vården ska få fler resurser och hoppas så klart att de inte ska behöva gå på knäna.
                Men det är ju också så, om du kollar på statistiken på antal smittade i sverige och antal av dem som hamnat på sjukhus och sedan kikar på vilka det är som blivit allvarligt sjuka så kanske du börjar tänka om.

                Bara för att människor inte är rädda betyder det inte att man inte håller avstånd eller följer andra rekommendationer.

                  15 000 döda i Sverige talar för sig själv.
                  Sen kan egoister som dig snacka hur mycket som helst, men det ändrar ingen fakta. För att inte tala om alla som fått långtidscovid och sjukskrivna och inte kam arbets.

                    Med covid ja, inte av. Hur många dör ett vanligt år i Sverige?

                    Fast titta på vilka de där 15 000 är.

                    Visst är det en hög siffra, de flesta dör inte av Corona. Om man ska vara petig, utav av andra följdsjukdomar. De som dött har också varit många äldre och svaga.

                    Jag får väl förtydliga att jag tycker det är allvarligt, men jag är inte förvånad.
                    Nu kommer detta låta hemskt, men jag kan inte dra fram en powerpoint och visa, men de som dött var i riskgrupp. Inte alla, det finns alltid undantag.

                    Så många kommer inte dö i sverige nu, de åkte med de första vågorna i början av pandemin.
                    Det vi behöver göra nu är att inse att de flesta kommer få det förr eller senare, och de flesta kanske inte ens märker det mer som en vanlig förkylning. Om två år räknar läkemedelsbranschen med att det kommer räknas som vinterinfluensan.
                    Vi kommer alltid ha corona, och som alla virus muterar det sig och kommer göra fortsättningsvis.

                      Du resonerar som 30-talets Tyskland.

                    Det blir annat ljud i skällan när de själva får ngn anhörig som drabbas svårt, el kanske ngn som behöver akutvård för ngt som inte rör covid, för att, pga att ngra lever efter devisen ”inte så många som blir allvarligt sjuka eller dör” och ”kan folk sluta vara så djävla rädda”, så är sjukhusen för den sortens vård överbelagd och du el din anhörige kanske inte får den vård ni behöver. Speciellt utomlands. Fattar inte vad man tänker med om man skall ut och resa nu. Ingen är odödlig och man kan råka ut för olyckor,skoj då att vara på ett ställe där sjukhusen har Covidpatienter högt och lågt och inte kan hjälpa dig och ditt ev krossade ben osv. Men då rings det väl hem el till SOS och så skall svenska staten hjälpa till och gör den inte det, blir det gråta ut i en kvällstidning..typ ala ”vi är fast här och får ingen hjälp” Men resa, det skulle ni….Spyr på människor som försöker hitta kryphål för att tex.kunna resa el ha sammankomster när det handlar om människoliv de gamblar med.

              Ok så då är det helt fine och chansa? Trist för dem som har blivit sjuka och dött då. De flesta som kör bil utan bälte eller tom fulla dör ju inte heller, eller kör ihjäl ngn – så det är ju ok då!

                Det är upp till var och en 🙂

                  Upp till var och en? Hoppas det är ironi som inte framgår.

            Du har ingen aning om vad jag jobbar med.
            Foliehatt är väl ganska urtjatat uttryck eller? Kom du inte på ngt bättre?

            Bara för att man inte är livrädd och ojar sig över folk reser så ska man sättas i ett fack?
            Jag jobbar för övrigt på Astra, om det nu gör ngn skillnad. Och läser GP dagligne och det är massa jäkla skit som oftas.
            Börja tänk själv i stället för att följa mainstream media.

              Och du glömde berätta att du är en egoist också.

                Du är fri att tycka det.

                  ??

          Det stora problemet (förutom det uppenbara, smittan) för de som reser är väl om gränserna stänger och de har svårt att ta sig hem.

            Japp! Och skulle de bli sjuka el råka ut för olycka blir det nog snudd på omöjligt att få vård på destination, pga fulla sjukhus och utbredd Omrikon. Så då kommer det väl ringas hem och klagas på att de ”är fast och får ingen hjälp” Gnällas över att staten inte hjälper dem att komma hem. Men resa, det skulle de prompt..

          Omikron kom till Sverige för att en kille hade besökt södra Afrika. Han testades säkert men det gick ju jättebra eller hur?

            Pucko, ursäkta mig. Sydafrikas forskning satsar till skillnad från Sverige stenhårt på att testa och upptäcka nya mutationer. Du har alltså ingen aning om var mutationen egentligen inträffat. Sydafrikanerna upptäckte den. Sverige kommer garanterat aldrig upptäcka någon ny mutation men det beror inte på att de inte inträffar här…

              Det är inte ens poängen! Poängen är att han var ute och reste och spred en ny variant från ett land till ett annat! Hade han och alla andra egoister bara stannat hemma hade smittan inte spridit sig lika snabbt och brett oavsett variation. Hur svårt ska det vara att fatta att människor sprider smitta?!

                Eller hur!? Och hur svårt kan det vara att fatta, att skiten kommer hit initialt pga resandet. Det är inte rocket science att förstå det. Kräks på människor som försöker hitta kryphål för att komma iväg på sina resor. Vad fan är det med folk? Hur bara MÅSTE man resa iväg när vi har en pandemi i full gas?

          Jasså varför kom Corona ens hit? Den nya varianten var för folk RESTE.
          Fattar du inget eller?

            Försvarar inte resande men nya varianter utvecklas ju hela tiden. Mycket möjligt att det dyker upp fall som inte beror på smitta utifrån.

              Och vi skulle begränsa smittan om folk bara la av med sina egoistiska jävla nöjesresor.

            Men hade det inte varit han från Sydafrika så hade det varit någon annan. Någon, tex inom transport, hade smittat någon som smittat någon. Eftersom det inte går att stängs gränserna helt så kommer smittan komma in i Sverige förr eller senare ändå, eftersom det räcker med en person.

          Jag är inte den som bryr mig nämnvärt över de som reser, men det där första omicron planet från Sydafrika till Amsterdam hade alla testats före, när de sedan kom fram testade 60 positivt. Ur minnet här… så bara för att man testar är det ju långt ifrån säkert.

            Med andra ord, de skulle inte ha rest alls.

        Man ska testa sig när man kommer hem. Och man måste va vaccinerad eller ta test till väldigt många resmål.

      Min mans familj ska vi fira jul med, men hans föräldrar har rest till Frankrike och typ går runt och shoppar eller vad de nu än gör där, hans syster åker runt i sverige med SJ tåget, flera av de är inte vaccinerade heller. Stör mig som fan att man ska fira jul med de, och sen efter det ska jag åka till min mamma som är över 74 år gammal. Vet ej hur jag ska göra.

        Du behöver inte fira jul med dem. Fira med din mamma?

          I år behöver man verkligen inte ursäkta sig för att man inte vill fira. Alltid något.

        Det hade varit ett enkelt beslut för mig, fira inte med din mans familj iår. Det är faktiskt inte hela världen att INTE fira jul alls.

        Be dom ta test innan ni träffar dom? Det tycker jag iofs alls borde göra innan man ses nu i jul.

        Skulle aldrig fira jul med vaccinmotståndare!

          För att? Vore intressant att höra ditt resonemang.

            Vaccinet är inte100% skydd, det är till för att minska symtomen om man insjuknar. Jag är vaccinerad och har tilltro till vaccinet men för den skullen behöver jag inte bli ignorant för hur det kan påverka mig. Upp till var och en men ta inte för givet att vaccinerade vill umgås med icke vaccinerade bara för att de är vaccinerade.

            (Inte anonym ovan)

              Nej, precis. Men du menar alltså att en ovaccinerad går runt och bär på smitta just för att de är ovaccinerade? Helt orimligt resonemang om det är därför du inte vill fira med en ovaccinerad.

              Jag förstår ändå inte ditt resonemang. Klart man skall vara försiktigt även om man är vaccinerad, men man blir ju inte sjukare av att vara med ngn som är ovaccinerad. Blir man sjuk så blir man. Och en icke sjuk ovaccinerad är ju inte sjuk per automatik för att de inte har vaccin i kroppen. Man bär ju inte på smittan bara för att liksom.

              Jag tycker att vill de inte vaccinera sig så gör inte det då. De vet om att vi som är vaccinerade troligen har ett bättre skydd mot allvarlig sjukdom och död, och har valt att avstå.
              Det är ju helt upp till dem.

                Tror inte sjukvården håller med din haltande argumentation.

                Det du säger i första stycket säger jag ju inte alls?!
                Det handlar ju om att minska risken för att bli smittad och där gör vi alla våra val.

        Men fira inte jul med dem då?

        Min kompis och hennes familj är inte vaccinerade och de skall fira med oss, de är som vår familj.
        Känner mig inte det minsta orolig, man sprider ju inte smitta per automatik för att man är ovaccinerade. 🙂

        Resten av oss är vaccinerade, och vi kan ju ”lika gärna” sprida smitta. Min man är dessutom idrottslärare och träffar flera hundra per vecka så han kan ju lika gärna dra med sig smitta från jobbet, om man ska vara sån.

        Är du vaccinerad bör du ja ha ngn tilltro till vaccinet, tänk mig som fått de flesta gånger trots att jag är vaccinerad. Och då har ingen annan i familjen fått det och jag är ingen som är ute och ränner.

        Det är bara du som kan besluta hur du ska göra, men din mans familj blir ju inte sjukare, eller friskare om de shoppar i frankrike än på köpcentrumet hemma.

          Du är ju helt ?

          Jag är vaccinerad men hemma med corona i nuläget, 90% säker på att jag fick det på en tillställning på Stureplan där de hade vaccinpass…

        Jag förstår inte svenskar. Ingen annan människa äger dig. Inte din man heller. Du är fri att avstå firande, även om han väljer att fira jul med dem.
        Så många människor som känner att de är typ ihopklistrade med sin respektive och/eller släktingar.

    Åh jag tycker hon kan slänga sig på soffan och kolla Bachelorette. Underhållande åtminstone.

      Med tanke på att hon tidigare skrivit att ”slötittande på Netflix bara är ineffektivt och någonting lata människor ägnar sig åt. Att det tar tid från deras jobb som de hade kunnat ägna sig åt, om de bara var lika dedikerade som henne att bli framgångsrika”, så kan jag inte annat än hålla med dig.
      Ibland är den typen av tv-tittande perfekt för att varva ner och ”stänga av” huvudet lite. 🙂

        Ett uttalande hon gjorde för många år sen.
        Hon har nog nämnt att hon tittar på Netflix 20-30 gånger efter det, men du vägrar släppa det uttalandet,?

    Jag och sambon firar jul isär i år, han åker hem till England. Jag vill absolut inte till England, eller nånstans just nu.

    Men snälla, sluta göra dina inlägg om IL så himla personliga. Du framstår själv som barnslig och det blir svårt att ta dig seriöst när du skriver i affekt.

      Vad är det för mycket personligt i det här inlägget?

        Att du inte ens kan se det själv.. ”och det gäller även dig – Isabella Löwengrip” som att hon skulle sitta här inne och uggla. Det finns så många andra att skriva om men du väljer att konstant kritisera varenda del ur den människans liv.

          Det gör ju det, så förstår fortfarande inte riktigt din kommentar men det är helt okej det med. 🙂

      Men snälla, sluta läs den här bloggen om det är så dåligt.

        Sluta läsa kommentarer om de är så dåliga

          Sluta läsa kommentarer av folk som läst och svarat på kommentarer om de nu är så dåliga. #mogen

    Kan vi inte lägga ner den här corona-häxjakten?

    Visst, om någon bryter mot någon restriktion kanske vi kan diskutera men detta blir ju bara obehagligt.

      Vad är värre? Att en enskild person bryter mot restriktionerna, eller att Isabella skickar ut signaler till alla sina 1.5 miljoner(!) unika besökare i veckan, att man nog kan skita i allt sådant och dra på solsemester istället?
      Hennes yrke kallas trots att för ”influencer” där hennes jobb är att påverka människor åt än det ena, än det andra hållet.

        Fast man KAN ju dra på solsemester? Det vet alla som följer nyheterna.

          Bara för att man FÅR betyder det ju inte att man bör eller ska. Eget ansvar??

        Det är liksom inte Isabella som ”skickar ut signaler” om att man kan dra på solsemester. Det är regeringen som gör det eftersom de låter befolkningen göra just det.

          Gah! Signalen från regeringen nu är väl knappast res?! Bara för att det inte är förbjudet betyder ju inte man uppmanar till det?

          Ja, jag antar att medan vissa försöker ta så mycket ansvar som det bara går för att inte bidra till att pandemin sprids ytterligare – trots att det inte är ett FÖRBUD utan en rekommendation – så lägger andra tiden på att leta kryphål och/eller andra sätt att komma runt riktlinjer och rekommendationer eftersom man prompt VÄGRAR ändra någonting alls i sitt liv pga en pandemi. Man ska leva på precis som tidigare, och så länge man själv inte smittas eller är drabbad på andra vis, så så finns det NOLL solidaritet för alla de som mer eller mindre går på knäna igen.
          Ska det verkligen behövas ett förbud för att vuxna människor ska ta lite eget ansvar?

          Jag vet vilken grupp jag tillhör. Hur är det med dig? Grupp Kryphål eller Grupp Solidaritet?

            Att åka till Kanarieöarna kan man dock göra utan att ”leta kryphål” eller ”komma runt riktlinjer”.

            Grupp Solidaritet herregud ?

              Tror att du har tagit för många egoboosts. Finns uppenbara biverkningar med det.

            Men du kan väl visa enormt mkt hänsyn och följa samtliga restriktioner och ändå göra en resa till Thailand eller Kanarieöarna och visa hänsyn? Vad exakt menar du egentligen? Det r hårdare restriktioner i Thailand än här just för att de ska kunna ta emot turister och det finns inga restriktioner som förbjuder resor till Thailand. Vaccinera dig om du kan, håll avstånd, ta covidtest och använd munskydd osv. Men vad är det med själva resan du uppfattar som hänsynslös?

              Signalerna som hennes beteende skickar ut, där det är viktigare att hitta kryphål, bara för att slippa anpassa sig och/eller vara solidarisk.
              Jag skrev det här inlägget i början av pandemin, och det är fortfarande i högsta grad relevant.
              https://nyheter24.se/bloggbevakning/2020/03/30/problemet-med-resande-influencers/

                Hur menar du att man letar kryphål? Man FÅR ju resa så länge man är dubbelvaccinerad (och testar negativt)

                Så på vilket sätt är man som dubbelvaccinerad osolidarisk?

                Okej men i det här faller håller jag inte med dig. Det viktiga är att visa hänsyn och följa rekommendationer både i Sverige och landet du reser till. Det är inte själva resandet som är skadligt.

                Preach! ❤️❤️❤️

            Men är det ens en rekommendation att inte resa?

            Finns inga rekommendationer mot resande. Man kan tycka vad man vill om det men så är det.

        Fast man FÅR resa. Det är helt okej att hon skickar ut de signalerna eftersom det är tillåtet. Sen är det upp till var och en att följa sin egen moraliska kompass.
        Hennes jobb är att påverka människor absolut, men regerings jobb är ju att sätta restriktioner, regler och lagar. Så det är där skulden ska ligga.
        Och var finns bevis på att det är värre att resa än att ha en nyårsfest för tex 30 personer?

          Vem fan är så dum att den har fest för 30 pers nu?!?

            Jag sätter 1000kr på att influensers kommer ha nyårsfester. Precis som de haft födelsedagsfester.

          Men varför är det så svårt att tänka själv? Vill vi ha det som i många andra länder där de har försatts i lockdown av och på ett antal gånger senaste två åren för att regeringar bestämt det Så fort smittan stiger något?. Vad gör det med en demokrati och en befolkning?

        Vi kanske kan inse att vi alla tycker olika.
        Jag tycker inte hon eller andra gör fel som reser. Klaga på Katrin Z och Bingo istället då som precis kom fram till Colombia, eller alla 200 000 svenskar ska till Thailand över jul och nyår – uppgifter från Expressen.

        Alla är inte livrädda för Corona. Men det betyder inte att man inte följer restriktioner eller är ” försiktig”.

          Det var inte 200 000 svenskar – utan 200 000 turister från hela världen totalt.

            Ja, jag skrev fel! Tack för rättningen.

      Det kan väl inte du bestämma, starta en egen blogg om denna inte passar.

        Missade du frågetecknet?

      Tack, håller helt med. Kan vi sluta jaga folk?

      Hon bryter ju inte ens mot restriktionerna så förstår egentligen inte ens vad inlägget handlar om…

    Förvånad över att Odd är ok med detta. Han måste ju godkänna det hela iom gemensam vårdnad.

    Varken jag eller mitt ex hade varit ok med att någon av oss tagit med oss barnen utomlands nu.

    Idioti på hög nivå ?

      Nej, han måste inte godkänna en utomlandsresa bara för att de har gemensam vårdnad.

      Kan du förbjuda en vårdnadshavare till dina barn att göra saker du inte har godkänt?

      Det enda jag kan tänka du har makt till är att inte skriva under en passansökan, men annars så vete tusan…

        Nej det kan man inte, och att vägra skriva på en passansökan är bara något man kan göra tillfälligt. Den andra föräldern kan ta det till domstol och kommer i de flesta fall få rätt.

          Jo såklart du inte kan jävlas i all evighet, jag gav exempel på ngt hen kunde göra för att stoppa en resa

            Jo det måste han faktiskt i fallet Thailand. Varje länder har egna regler och Thailand tillhör sådant där man kan behöva visa intyg från andra vårdnadshavare att man tar in och ut barn ur land. Dvs när man boardar. Folk vet bara inte om det förrän de åker fast (vilket jag blivit , två ggr utan intyg , tredje hade jag). Sedan kollar de inte så ofta i praktiken men som sagt det händer . Har inget med passansökan att göra.

              Det har ingenting med reglerna för gemensam vårdnad att göra.

                Aldrig påstått heller. Inte skrivit;). De gällde att han faktiskt måste godkänna som ej medföljande vårdnadshavare 😉

      Så länge barnen mår bra och det är Isabellas tid med barnen så får hon göra vad hon vill.

      Kul för dig.
      Jag hade inte haft problem med det.

        ingen bryr sig

      Hade enbart blivit glad för mina barns skull.

    Stackars IL. Bortglömd föredetting som kämpar så för att fortsätta vara intressant. Det går inte så bra, raring. Din tid är förbi, tack och lov. Nu platsar du som underhållning tillsammans med Anna Book, My Martens och CW.

    Hon borde verkligen följa nyheterna lite bättre. Nästan komiskt när de igår rapporterade om att Thailand inför karantänkrav. Så många av ILs läsare som flaggat för att detta kan hända, men hon fortsätter in i det sista hävda att ”Tui har koll” och andra dumheter. Allt för att få en gratis resa.
    Hoppas det gick bra med fiskandet efter nya vinterskor till Sally. IL borde skämmas, hon har råd att betala själv.

      Tui har ju koll och karantänskraven införs inte i hela Thailand. Har man dessutom fyllt i inresepappren redan omfattas man inte av nya kraven.

      Är väl ändå vettigare att lyssna på researrangören än alla bittra anonyma kommentatorer i en blogg

      Och kraven gäller inte för de svenskar som förväntas komma inom de närmaste dagarna, som redan har fått sina tillstånd godkända.

    Är väl samma med Bingo och den klanen som oxå ska ut och trängas och resa till varje pris oavsett restriktioner eller inte ???‍♀️

      Äckligare och mer ego familj får man ju leta efter. Fattar inte att folk kan ens vara i samma rum som nån av dom ? Har sett hur kändisar i Sverige smörat för Bingo.

    Hon är tyvärr inte den enda som skiter totalt i Corona. Jag har behövt omvärdera mina vänskapsrelationer då vi ser det totalt olika och är nästan ingen av mina vänner som tar kollektivt ansvar. Är det någon mer som känner likadant, att ni också behövt omvärdera relationer under denna hemska tid på grund av totalt olika värderingar?

      Nej? Accepterar olika åsikter och sätt att leva helt enkelt. Men har inga vänner som haft corona som passat på att gå ut och hosta rakt på förbipasserande.

      Nej, jag har dock fått lärdom att vi kan vara vänner ändå om vi tänker olika.

      Jag har vänner som är ovaccinerade och jag respekterar deras val, som de fattat av olika anledningar. Och jag har vänner som är vaccinerade och en är rädd, de andra lever på som vanligt.
      Det är också intressant att diskutera ämnet då många tycker olika. Bara för att flera är vaccinerade så är man ju inte ” vi eller dom”, det är viktigt tycker jag.

      Ja jag har tappat två ganska nära vänner pga olika uppfattningar. Har ytterligare två i min närhet som drabbats hårt av postcovid sedan april. Dessa fyra pratar inte heller med varandra.

      Samma här! Min mamma sliter som läkare på iva. Redan 2020 klippte jag med flera. Handlar om integritet, medkänsla, empati och förståelse.
      Vissa lever i rosa bubblor..
      Stå på dig! ?

        ?

    Det är ju bara för uppmärksamheten – ökad trafik, o hon lyckas ju. Du skriver ju om henne Camilla! 🙂

      Är verkligen ALL uppmärksamhet, bra uppmärksamhet? Jag undrar det…

        Tyvärr är det nog så sociala medier ser ut. Oavsett varför du får uppmärksamhet tycks det vara värt det. Du håller dig relevant även om folk skyr dig som pesten. Jävligt märkligt, personligen hade jag inte stått ut med mig själv.

    Hoppas hon åker någonstans och inte vet om att det blir hotellkarantän 2 veckor. Får inte gå utanför hotellrummet.
    Fan vad jag skulle skratta.

      Hon hade ju bättre koll än både bloggbevakaren själv och ett flertal hånande kommentatorer härom veckan.

      Om Bella får ett sockrat erbjudande om en sponsrad resa till Kina med Paul och barnen så skulle de drabbas av tre veckors centraliserad karantän på anvisat karantänshotell.
      Och vad jag förstått är dessa karantänshotell i Kina inte femstjärniga. Snarare blir utlänningar i karantän dåligt och ohövligt behandlade. Och maten är knappast något att längta efter.

        Förmodligen de populära bat dumplings.

      Ojdå. Funderat på om det är något i ditt liv du kanske kan ändra på för att kunna känns glädje?

        Chilla! Ibland är dessvärre skadeglädjen den ända rätta! ?

    Tycker man hade kunnat prova att inga resor får ske i 2 veckor, att människor inte ska lämna sina länder om det inte är en nödsituation. Undra hur smittan skulle de ut då.

      Dvs, inga nöjesresor. Man är där man är och får vänta ut dessa 2 veckor.

      likadan

      Så hade ju Storbritannien det och flera andra länder, har hjälpt noll.

        Nä inte var det totalstopp inte?

          Ett tag fick man inte resa ut från Storbritannien nej, minns inte hur länge det var men mer än 2 veckor iallafall. Transport och liknande fick såklart åka. Tror folk kunde åka in men tror knappast att någon nöjesreste då allt nöje var stängt. Hjälpte tyvärr inte.

          Annars kan man ju kolla på tex Australien, med 2 v hotellkarantän borde viruset aldrig ha kommit in men det fungerar ju inte i längden. Anser man att alla ska hålla sig där de är i många år framöver så visst kan man ha det som personlig åsikt, kanske man ändå själv inte gillar att resa. Men de flesta av oss vill nog inte leva så pga ett virus med relativt låg dödlighet som vi även har ett vaccin mot.

            Det är ju inte bara döden man vill undvika. Just nu överbelastas vården pga corona. Det är ju det som är beklämmande. När folk reser så tar de hit nya mutationer eller sprider mer smitta dit de far.

            Jag älskar att resa men på bekostnad av andras liv? Nä, jag kan vänta tills det faktiskt går göra det riskfritt igen

      Det gör ju noll skillnad nu när viruset redan är spridet. När det väl upptäcks nya mutationer får man nästan förutsätta de redan spritts, vi kan inte stoppa all handel osv. Vad gäller länder som Thailand osv är de ju dessutom beroende av turism så känns inte heller som en bra ide förbjuda resor dit- de måste ju också överleva.

    Ja, det är svårt att inte återkomma till Covid-19, restriktioner, vaccin mm då detta fortfarande berör och/eller kontrollerar de allra flesta av oss och vilka beslut vi fattar.

      Men älta inte då. Låt det vara.

      Fast om man får önska så kan vi väl slippa tjatet i denna blogg??
      Känns sjukt ointressant just i samband med denna blogg.

      Men som sagt, jag önskar, du bestämmer. 😛

      Du har rätt i sak men blir konstigt när du silar kameler så att säga. Thailand har ansträngt sig oerhört hårt för att kunna ta emot turister så säkert som möjligt så ur smittspridarsynpunkt är det inte särskilt belastande åka dit jfrt med ta tunnelbanan till jobbet. Ta mer helhetsbild ang covid tycker jag 🙂

    Hon har ju alltid satt sig själv i fokus varför skulle hon ändra sig nu..?

    Ingen av mina vänner eller de jag är bekant med skulle drömma om att resa utomlands just nu. Tror det beror helt på vilka kretsar eller ålderspann man rör sig i. För att dra alla över en kam och generalisera: Stockholmare i ålder 20-30,typ influencers eller de som har iq badboll och skiter i allt. Typ foliehattar och antivaxxers. WT.

    Bingo o Katrin Z likaså.
    Drar till Colombia på semester ….

      Hoppas de fastnar där för gott!

    Tror inte hon kommer komma iväg alls hur mkt hon än vill.

    Några timmar efter att vår statsminister och FHM informerat om allvaret igår och de nya restriktionerna så väljer Pernilla W att lägga ut bilder på hennes ”årliga spontanlunch” på IG med 12 väninnor (mer eller mindre kända). De sitter nära varandra, de kramas och har kul på lokal. Inte förbjudet, jag vet, men jag tycker bara att det är så omdömeslöst och dålig tajming att skicka såna här signaler just nu. Överreagerar jag?

      Ja

        Blir det inget inlägg om hur Paula och Hugo Rosas också gör världens resa…?

      Ja

      Ja, det tycker jag.

      Nej
      Håller med! Reagerade likadant. Sen gnäller de över att restriktionerna drabbar dreas bransch. Konsekvenstänket haltar lite.

      Hade ju inte spelat nån roll om vi hade varit i samma läge som ifjol. Pernilla har inte brytt sig ett dugg. Rest trots avrådan, ja finns väl inget som hon gjort som varit vettigt under pandemin.

      Sen gnäller hon, men så länge hon lever som hon gör, och resten av alla som inte använder förståndet så kommer det vara såhär. Hon är ju inte den smartaste direkt ??‍♀️

      Nej!

      Ja hon kopplar inte ihop att det beteendet gör att restriktioner måste till och hennes bransch får gå på ”går på knäna” återigen. Inte den skarpaste kniven i lådan.

        Pernilla har nu börjat beklaga sig över att det är hennes bransch som drabbas värst. Jag skulle nog säga att jag tycker mer synd om de som slitit i vården med pandemin under lång tid och nu riskerar att inte ens få ledigt i jul pga att många är sjuka i covid, influensa och annat.

        Expressen skriver:

        ”Detta är återigen katastrof för branschen”, skriver hon i en story på Instagram.

        ”Vår bransch som råkar ut värst”

        När Expressen ringer upp Wahlgren är hon besviken.
        – Jag förstår inte riktigt logiken i att man ska smitta mindre när man sitter med mellanrum. Och sen blir det orättvist igen att på restauranger får man vara och man får vara på flygplan och trängas. Det är alltid vår bransch som råkar ut värst

          Pernilla är bara SÅ patetisk. När vi avråddes umgås med folk inomhus som vi inte bodde med så spelade hon padel för fullt med resten av egogänget, Perrelli, Sofia Wistam, Hanna Hedlund med flera. Smarta kvinnor ? Drog sen utomlands som vanligt.
          Är det nån som inte ska gnälla är det dom.

          Att PW har svårt att förstå logik förvånar mig inte. Gick hon ens klart grundskolan?

    När är nästa öppet spår? Behöver det…

      Ikväll 🙂

    Tips: Podden ”Inte din morsa” med Ann Söderlund och Sanna Lundell, senaste avsnittet ”Livet i bokstavslandet” från ca 16:00 min. De pratar om Isabella och bipolaritet.

    Är det jag som är dum men man följer väl restriktionerna även om man reser? Förutsatt man vaccinerar sig, gör covidtest och håller avstånd osv. Det är ju isf inte värre resa till Thailand än gå på restaurang i innerstan. Så vari ligger kritiken mer exakt?

      Precis, det var ju inget nytt om utlandsresor på presskonferensen igår – förutom att utländska medborgare eventuellt kommer behöva negativt test men det är inte fastslaget än. Det var ju bara restriktioner inom landet gällande resande, event etc. Så ska man följa restriktionerna till punk och pricka kan man fortfarande resa.

        Exakt och det här med negativt covidtest för utlänningar har ju redan i princip alla andra länder för oss och andra turister så knappast en stor grej tycker jag. Det är väl jättebra med covidtest.

      Restriktionerna är dessutom hårdare i princip alla andra länder.

        Undrar varför? ?

    För isabella gäller bara en sak: Isabella. Allt annat är fullständigt ovidkommande – relationer med andra människor underhålls också bara I den mån det gynnar det egna anseendet/ekonomin/imagen.

    Så att man skulle vara intresserad av risken att sprida smitta till andra, som dessutom är helt okända, eller att man som influenser har en förebildsfunktion som innebär ansvar (dvs underliggerhögre krav än ”vanliga” människor) är ingenting som finner ingång i Isabellas tankesfär. (Der är för övrigt precis lika illa att oupphörligen sprida budskapet om att alla materiella ägodelar, sminkprodukter och-tekniker, kläder osv är MENINGEN MED LIVET…..)

    Matar en hel generation av hjärndöda bimbos med falska och skadliga ideal.
    Ser man ju inte minst på kommentarerna om att ”regeringen har sagt att det är ok” eller ”andra gör precis likadant” – inte precis tecken på någon djupare tankeverksamhet…..

      Hon är så ego och korkad.

        Paul då?? 50-årig omogen människa?

    Ni som tycker att det är toppen att resa nu, är ni helt faktaresistenta? Hört talas om Omikron? Otroligt mer smittsam än Delta.

      Har du missat att omikron redan finns i Sverige? Och i övriga Europa?

        Hur kom det hit då? Jo folk reste. Har du missat det??

          Trodde du på allvar att det inte skulle sprida sig?

          Du tyckte ju att man inte skulle resa nu pga omikron, men hur hjälper det att stanna hemma när omikron redan är här?

            För att minska FORTSATT spridning?

              Omikron sprids i Sverige av de som är i Sverige.

              Men det spelar ju ingen roll när det väl sprids här ditt geni…har du ett smittsamt virus bland inhemsk befolkning är det för sent fattar du väl.

      Ja idioterna lutar sig emot att man får.
      De kan inte tänka själv. Omikron kom av att folk reste. Senaste fallen i Västerbotten kunde härledas utomlands. Så många fall gör det. Men ändå ska folk resa på.

      Men inte farligare.

        Experten har talat! ??

          Nej, men jag jobbar ju i en bransch där vi pratar om viruset varje dag. Så är ingen expert men känner mig ganska påläst, sen finns det så klart de som vet betydligt mer.

            Jadu, Emmy, du hör nog mycket när du sitter i receptionen på Astra och folk går förbi – men, stay in school, eller skaffa dig kompetens, rentav!

    Herregud vilket mobbarbeteende. Av dig alltså.

    Kan vi inte lägga fokus på det faktum att mutationer uppstår bland hög grad av ovaccinerade?

    Israel börjar snart dos fyra, när andra länder har vaccinationsgrad på 1%. Det är fan i mig ordentlig kaos och oroande än en sketen föredetting.

      Du har fel. Viruset fungerar inte så.
      Alla virus muterar och man kan vänta sig en viss andel av mutationsvarianter på både detta virus och på kommande och befintliga. Det ligger i virusets natur.

        Alltså inte alls det jag var ute efter, men tack för din länk ?

          Vad var du ute efter?

            Vaccinationsgraden i världen – det RIKTIGA problemet.

    Finns ju ännu fler influencers som reser i dessa tider bl a Margareta Grääs och Margaux som rest/ska resa till Afrika ?

    Undrar varför hon ska iväg hela tiden, och nu riskerar hon ju även barnens hälsa. Vem vet vilka nya varianter som gömmer sig på flyget och i andra länder. Suck.

      Ja vem vet. För nu är det ju så att voronavirus bara muterar i ANDRA LÄNDER. Så bra och omtänksamt av dig hålla dina barn hemma i Sverige där virus inte muterar och inga varianter gömmer sig. Ursäkta ironiserandet men nivån på ditt resonemang är under all kritik.

    Nivån på ditt resonemang är under all kritik. Corona kommer ursprungligen från utlandet, det är ingen hemlighet. Att klämma in sig i ett flygplan med kanske som mest 10 h flygtid är galet. Man stöter inte bara ihop med folk från hela världen på orten man reser till utan även folk från hela Sverige på planet. Och hemresan är inte mycket bättre. Så jävla trött på svenskar som tror att vi kan leva som 2019.

    ”Jag tror att Mexico skulle vara roligt om det inte fungerade med Thailand.”

    Roligt? Ja, om man vill bli skjuten, kidnappad eller rånad där i korselden när drogkartellerna härjar.

    Jag blir lika förbannad och provocerad av allt resande i denna pandemi, oavsett vem som reser. Det är så onödigt. Låt oss försöka bekämpa denna smittspridning istället, och låt resandet vänta. Borde vara skitenkelt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.