Kritiken mot Framgångspodden fortsätter ramla in

Läs det här inlägget först.

Calle Schulman skriver om de avsnitt av Framgångspodden där Alexander Pärleros och ”hjärnforskaren” Katarina Gospic konspirationsdiskuterar vaccin och bland annat säger att läkemedelsbolaget Pfizer ”brutit mot grundläggande forskningsregler”. Katarina Gospic jämför även studier av vacciner med romaner, enligt Expressen.

– Det här är nästan som en kriminalroman. När man börjar lägga ihop de olika pusselbitarna på brottsplatsen. Beroende på var man tittar och letar hittar man olika saker, säger hon i podcasten varpå Pärleros svarar:
– Det är mycket saker som är märkliga i de här diskussionerna.

För att marknadsföra klippet på Instagram så använde sig Pärleros av ett klipp från TV4 på läkaren Mikael Sandström, som helt togs ur sitt sammanhang. Det var inte ens vaccin som diskuterades i klippet, och kanalen krävde att Pärleros skulle ta ner klippet, vilket skedde.

Även Anders Tegnell har gått ut och kritiserat Pärleros och avsnittet av Framgångspodden. 
Har Pärleros slutligen lagt en ordentlig laddning i ett blåmålat skåp?

Bildkälla

 

262 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Det tar verkligen emot att behöva hålla med Calle Shulman…

      Exakt min tanke

        dessutom ser han läskig ut! ?

          Men lägg av bara.

          Onödigt att hoppa på hans utseende ?

      Ja, det där var verkligen en klockren analys av honom

      Haha ja! Men håller med det gör jag i detta fall.

        Sjukt! Ni har blint tagit ett nödgodkänt vaccin utan egentlig anledning för de flesta icke överviktiga och friska unga av er där ute… Snittåldern att dö i covid är 95 år (!!) i Sverige, snittåldern att dö i Sverige utan covid är 92. Låt det sjunka in.

        Man kan ha rullator som trettioåring också pga många äldre halkar och skadar sig, men det vore ju sjukt att resonera så kan man tycka…

          Aj aj en till som inte vet att det inte finns något som heter nödgodkänt i Europa eller Sverige här är det godkänt..? men alla ni som uttalar er som Pärleros och company ni kan ingenting om hur forskning eller läkemedelsutveckling går till men ändå skall ni bestämt uttala er och diskutera föra er med ord och termer ni inte kan. Att Pärleros bjöd in en ”hjärnforskare” att diskutera vaccin, virus och lämedelsutveckling är som att jag skulle ringa rörmokaren och be att hen lagar min bil!

            Tog du vaccinet för svininfluensan? (Till anonym)

          Det är ju fantastiskt att denna pandemi inte drabbat oss värre! Men jag ber dig låta detta sjunka in: När virus sprids bland miljontals människor utan skydd i snabb takt riskerar vi mutationer till allvarligare varianter.

            Det vanligaste är väl snarare att virus som muterar blir mer smittsamma men mindre dödliga, även om det finns undantag.

            Inte drabbat oss värre? Jo för de som har mist en kär pappa, mamma, sambo, vän mm är det nog bland de värsta som hänt. Bara för att du är 70 år kan du ha många år kvar och är du 37 och har drabbats av en sjukdom som inte klarar av en infektion är den här pandemin tillräckligt hemsk. Det är många som dött i Sverige i denna pandemi.

          Va fasen snackar du om?? Vår medellivslängd i Sverige ligger runt 80 år!
          Ni har ju ca noll kunskap om nåt, herregud

            Medellivslängd och genomsnittsålder för de som dör är två helt olika begrepp.

          Har du funderat på vem det är som ligger bakom alla anekdoter som sprids av sånna som du? Vem är det som kokar ihop smörjan och varför?

          Du är så okunnig så klockorna stannar. Sluta sprid sånt du inte känner till, du som kallar dig Nämen.

      Fast det här är 100 % en PR kupp och strategi från Pärleros. Tyvärr går det exakt som han planerat och exponeringen är enorm i media… suck.

        Så smart är han fan inte.

        Tror inte han är så smart som du ger honom cred för alltså

        Dock avslöjar han ju bara ännu mer hur otroligt korkad han är. Färre vettiga människor som vill synas där sen..

        Kanske inte så märkligt att mamman han intervjuade tidigare, vars föräldrar orsakade dotterns död, även är en rejäl anti-vaxxare. Bara kolla hennes fb, där även flour i tandkräm anses farligt..
        Crazy times.

          L vilken mamma menar du?

          Så för att hon inte vaccinerar sig, kan inte hennes föräldrar orsakat hennes barns död? Märklig logik.

        Eller så fick han bra betalt av Ryska Konspirationsstyrelsen.

          Och så är det pärleros ni kallar för konspiratorisk… ?‍♀️

        Att all publicitet är bra publicitet är fel. Nej detta är inte bra för pärleros.

        Nej det tror jag faktiskt inte. För många är det här ett så pass känsloladdat ämne att man slutar lyssna pga detta. Tror inte det leder till en stor ny skara lyssnare direkt. Det är snarare så att detta är hans uppfattning också men han lyckas inte alls hålla sig neutral.

        Varför en PR kupp för att visa att man är IQfiskmåskorkad?

      Jaaa, det är första gången =)) Men det här skriver han bra.

      Jag trodde väl aldrig att jag skulle hålla med Calle någon gång. ?
      Läste dessutom precis kommentarsfältet på Calles Instagram…jisses den sista idioten är uppenbarligen inte född.

    Calle S har kritiserat dem innan detta och kallade dem då nedvärderande ord. Pärleros blev väl rädd för kritiken och menar efteråt att de ville få igång en debatt och alla har rätt till sin åsikt… och så bjöd han in Agnes Wold till ett avsnitt också pga kritiken så att den sidan också ska få komma fram, det ska väl dra lyssnare också och liksom rentvå Alexander från kritiken är det nog tänkt.

      Calle S beskriver det så bra. Jag känner mig handfallen när fakta ska stå mot åsikter. Beprövad erfarenhet och underbyggda strategier mot …känslor? Jag vet inte var man börjar det samtalet.

        I grundskolan.

      Håller med dig om att det känns som att planen är att rentvå Pärleros så är lite tveksam till Agnes Wold avsnittet. Pärleros var inte särskilt neutral i avsnittet med Gospic utan höll med henne. Förstår att Agnes inte kan tacka nej för då ger det intrycket av att hon inte kan bemöta kritiken. Men ska Pärleros nu sitta och hålla med Agnes och sen göra en video på instagram att ”wow så mycket information jag fått och nu förstår jag allt bättre” ?

        Grejen är ju att man behöver ha lite jävla bildning för att kunna avgöra vilken info som är trovärdig, och det har inte Pärleros.

          Inte Schulman heller…eller Camilla…eller de flesta andra som läser här…

    Bra skrivet av Calle!!
    Pärleros….. som ett stort skämt. Men skrämmande!

    Såg någon rubrik om att brorsan Alex S hade kallat Läckberg för skrytig och jag håller med honom om det, hon skryter mycket.

      Haha för hans fru är inte alls skrytig?

        Alex brukar kritisera sin fru också 😉

        Haha, Amanda är ju dock väldigt sarkastisk i sin humor och ”skryt”

          Då har du missat väldigt mycket av henne. Haha…

            Eller så är det du som inte förstår den typen av humor?

              Den typen av humor som gör att man bara köper allt som är snordyrt och sen berättar om det? Menar du att det är den typen av humor som jag inte förstår?

    Är det bara jag som känner att jag ibland reagerar lite ’ologiskt’ när det gäller ’korkade’ influencers? Har aldrig gillat Pärleros & Framgångspodden och känner nu – kanske ologiskt – att jag inte vill köpa Ida Wargs produkter längre. Det är ju inte hon som är ’korkad’ men hon är ju gift med karln. Kände samma sak med Bella att ’inte en spänn tänker jag sponsra henne med genom att köpa hennes produkter’ men det var ju riktat direkt till henne. Svamlar på här men intressant hur primitivt man ibland reagerar.

      Fast hon delade det avsnittet på sin story och skrev i stil med ”detta borde alla lyssna på, så viktigt!”. Så varken primitivt eller ologiskt, det är ett ställningstagande helt i sin ordning.

      Varför är det ologiskt att inte vilja köpa produkter av ett varumärke/person som man inte gillar? Varför ska dina pengar hamna hos familjen Pärleros/Warg om du ogillar dem som personer?
      Själv skulle jag aldrig köpa en produkt som är förknippade med någon av de större influencerna i Sverige, eftersom jag helt enkelt inte vill stötta dem och deras ohållbara livsstil.

        Håller med i sak men gillar verkligen hennes produkter, speciellt shampoo/balsam. Bellas produkter var inte ens speciellt bra så det var ingen uppoffring att bojkotta dem. Just Ida Warg kan jag ändå beundra att hon lyckats bygga upp ett framgångsrikt bolag – utan Bellas flamsiga och pinsamma manér.

          Fast det är ju inte Ida som byggt upp bolaget och gjort det framgångsrikt, hon jobbar inte själv speciellt mycket med det, hon visste inte ens att de hade släppt nya produkter för ett tag sedan. Det är främst andra som sköter företaget.

        Jag håller helt med, vill verkligen inte köpa grejer från influensers för att stötta dem eller göra dem rikare MEN jag köper ju ändå grejer, och då har jag ofta funderat på att jag gör ju alltid någon personer rik, bara att jag inte vet vem det är ??

      Känner lite lika men jag älskar ju hennes schampoo, haha! Ska ju inte påstå att jag vet någonting om hur Ida tänker eller resonerar eller huruvida det är vilda diskussioner om det här hemma hos dem – men har tidigare reagerat på att hon flera gånger nämnt att ”i Spanien är det inte lika mycket hets kring att man ska vaccinera sig” osv. Och faktiskt, om det är så att hon inte litar på de som faktiskt är forskare och vetenskapsmän, kan man då lita på att hennes produkter är testade i labb på rätt sätt osv..?

        Spanien har en väldigt hög vaccinationsgrad. Så då har de missat något. Dessutom kollar man covidbevis o s v på många ställen. Eller är de bara hemma i trädgården??

        Pratar de spanska? Annars kan det kanske vara lätt att missa ”hetsen”, dvs informationskampanjer tänker jag.

          Ida läser inte nyheter, det gjorde hon inte när hon bodde i Sverige heller. Hon mådde för dåligt av det sa hon.

            Ja information om vad som händer utanför sin egen dörr kan vara jobbigt.

      Knappast primitivt utan vettigt. Influencers säljer med sin livsstil, sina åsikter och värderingar och jag skulle aldrig låte en ynka krona gå till nån Ingrosso, Blondinbella, Roberto eller Pärleros.

      Har till och med blockat flera influenser på Instagram för att slippa se och bidra till deras statistik ? Gillar inte Danny Saucedo så lyssnade inte på Mollys musik när de var tillsammans ?

        Haha jag blockar också vissa konton så jag ska slippa få upp dom ofrivilligt i utforska-fliken på IG. SÅ SKÖNT ?

          Så gör jag också, himla skönt. Block och bye see you never ?

        Vad smart, har inte tänkt på att man kan göra så. Ska blocka alla jag irriterar mig på.Wahlgren, Wistam, Osv

        Hur kan man ogilla honom? Han verkar ju vara en genomgod människa.

      Warg är ju lika new age-flummig som Pärleros. Hon har ju länge krängt en massa hälsokostprodukter. Hon verkar dock mer skärpt än Pärleros överlag.

        Kränger Agnes Wold hälsokostprodukter? Det vill jag gärna se en länk till. Jag googlade nämligen och hittade bara uttalande från Wold där hon förkastar olika kosttillskott och hälsomyter.

        Dessutom tvivlar jag på att någon som är ”new age flummig” blir sektionschef på Institutionen för infektionssjukdomar på GU. Men du får gärna länka till hennes ”new age flum”.

          Läs om

          Warg inte Wold ☺️

          Nej Tina menar pärleros fru (?) Ida Warg

          Vad har en bakterieforskare för kunskaper om nutrition?

            Rätt mycket när folk börjar kränga piller och dryck för att förändra bakteriefloran i tarmen.

      Nej du är inte ensam och heller inte ”ologisk”. Jag var nära att testa Idas produkter nyligen då jag läst mycket gott om dem, bla. på den här bloggen. Nu tycker jag förvisso att Ida verkar rätt pantad också med sina utläggningar om kolloidalt silver och Gud vet allt, och jag vill helst inte stötta den typen av influencers alls men jag var sugen. Sen dök den än mer störiga Pärlemos upp med sin desinformation och allmänna dårskap och jag bara känner att det inte är värt det. Jag stuntar hur gott Idas bodybutters doftar, hon är gift med den här tomten och över min döda kropp att han ska ha en krona av mina surt förvärvade slantar. Rösta till Riksdagen gör man vart fjärde år men man röstar med plånboken varje dag beroende vilka företag och personer man väljer att stötta.

        Grodlår bra skrivet! ??

          Tack, vad snällt sagt! ?

        Ditt alias ??

          … Jag gillar grodor haha ???

            När min kisse sover på rygg med utsträckta ben får hon grodlår

        Har också funderat på detta med att avstå Idas produkter eftersom jag inte gillar pärleros , men samtidigt kan jag inte vara utan ansiktsbusen ? köpte dessutom schampoo och balsam därifrån nu, meeen jag hoppas att de suger så jag inte får för mig att vilja köpa igen.. ?

          Kan tipsa om Kicks egna BUS för ansiktet (gradual tan)! Bättre än Ida Wargs ☺️

      Reagerar samma

      Hon känns definitivt som en anti-vaxxer. Har hon vaccinerat sig?

        Det har inte du med att göra. Brukar du även gå fram till folk på stan och fråga om deras hälsostatus?

          Är det verkligen din sak att uttala dig om hon ska berätta om sin vaccinationsstatus? Vad har du med det att göra?

      Jag förstår precis hur du menar. Vill man inte få något som helst utbyte rent intellektuellt med en partner?

    Det tråkiga när det gäller personer som är faktaresistenta är, att ju mer underlag och bevis du visar upp – desto mer ÖVERTYGADE blir de om att du försöker lura dem. Det i sig blir liksom ett bevis för dem, att DE har rätt.

    Det finns ALLTID motargument att ta till när du inte har någon form av krav på sanningshalt i ditt påstående.

    Sen drivs många, tror jag, av rädsla. Och rädsla är i stort sett OMÖJLIGT att resonera med, om du inte kan identifiera vad personen är rädd för och har en evinnerlig tid att lägga också.

      Spot on, och de faktaresisenta lägger dessutom ansvaret för sin (o)kunskap på alla andra, som om det vore samhällets plikt att upplysa dem och inte deras eget ansvar att söka och värdera information för att få en bättre bild av läget.

        Jag kanske missuppfattar din kommentar, men är det inte lite precis tvärt om? Jag tänker att de faktaresistenta ser det som sin plikt att inte lyssna på samhället och inte lyssna på forskning för att det är så himla viktigt att söka egen information. Liksom, vad vet den samlade forskarkåren som inte Anita på Facebook vet?

        Dessutom brukar de bli arga när de känner att folk ser ner på dem, och så slänger de ur sig idiotiska fakta, och så går det runt.

      Det största problemet med gruppen faktaresistenta är att de blir förbannade på alla som inte köper deras argument och skriker hat. De verkar inte haja att majoriteten skiter i vad de tycker hur mycket de än gapar.

    Tycker det är riktigt skrämmande hur lätt det är att påverka människor. Helst över internet där många verkar ha noll tanke på sanningshalten. Klipp och klistra och sen kan du visa upp ”fakta” för dina åsikter.

    Och sen kommer fårskocken och tror på det. Utan att ens ha det minsta belägg för om det är sant.

      Och så är alla så jäkla övertygade om att man är bättre på att tolka forskning och data än de som har pluggat/jobbat många år och är experter inom området. ”Men vadå, du säger att du är expert på det här – men JAG som inte ens klarade av högstadiematten har läst på Facebook att det faktiskt finns en läkare som tycker att alla tusentals experter har fel. Och jag är därmed lika kompetent som experterna! ” Och så är nästan all bevisning ändå anekdotisk ”min kompis kompis fick hjärtproblem 3 dagar efter vaccinet”. Konstigt nog i detta tidevarv då i stort sett allt är omöjligt att hålla hemligt så finns det noll bevis i form av anställda på forskningslabb/läkemedelsföretag eller hälsomyndigheter som vittnar om denna enorma konspiration där giftiga vaccin med enorma biverkningar har tagits fram för att kuva världens folk. Fanns det sådana bevis är jag helt övertygad om att det hade läckt ut.

        Det som också är så intressant med dessa personer är att många av dem hänvisar evidensen om vaccinens biverkningar till en Facebook grupp (!) där folk skriver om olika biverkningar de, deras moster, deras grannes kompis dotters kollega eller annan person som de har ”hört om” drabbats av…. Men de rapporterar inte biverkningarna till Socialstyrelsen eller litar på det som presenteras väldigt transparent gällande biverkningar.

        Sanslöst….

          Jag håller med er. Folk skriver ju seriöst att de läst i grupper på Facebook.

          Sen tycker jag det är intressant hur folk överdriver. De fick ont i armen tre dagar efter sprutan, då håller världen på att gå under och de vägrar ta fler sprutor.

          Eller vaccinerade som blivit sjuka i covid ändå (fhm säger inte att det skyddar mot att smittas men att det ger bra skydd mot svår sjukdom) och haft feber i en vecka. Då är vaccinet verkningslöst enligt dessa.

          Alla som är läskunniga och har det minsta förstånd borde ju fattat nu vad fhm säger. Men ser fortfarande kommentarer på instagram att det är fejk med vaccinet för folk blir sjuka ändå ??‍♀️
          Att skriva sånt är ju verkligen att visa sin okunskap.

            Sant! Den här pandemin har tyvärr fått mig att tappa hoppet om mänskligheten helt. Trodde inte att det fanns SÅ många korkade, ickebelästa människor, men under pandemin har de vällt fram ur alla hörn. Medeltiden är inte långt borta ändå.

              Ja det är bra många vis deras rätta jag. Så slipper man ödsla tid på dom.

              Ja tyvärr måste jag hålla med. Även om gruppen faktaresistenta förnekare är en liten grupp är jag ändå förvånad över att den överhuvudtaget finns. Vi har haft en bra skola i över hundra år som åtminstone ger en lägsta nivå till alla. Ändå glöder samma fanatism hos vissa som ledde till att kvinnor brändes på bål för folk var övertygade om att de var häxor.

          Sanslöst! Det där stämmer inte alls.
          Har kikat lite i den gruppen och det är inte alls bekantas bekantas biverkningar som delas, utan endast personliga. Dessutom verkar de flesta ha anmält biverkningarna. Dock tar det väldigt lång tid för läkemedelsverket att handlägga och utreda dem.

            Alltså i den gruppen finns folk som skriver att deras farmor fick stroke tre dagar efter vaccinet, men hur många äldre får inte stroke varje dag vare sig de tagit vaccin eller inte. Snabb googling visar att ca 70 personer får stroke varje dag.
            Sen finns det självklart personer som får biverkningar av vaccinet och säkert relativt många till antalet eftersom det är många som vaccinerats.

              Confirmation bias.

        En vän till mig vågar inte ta vaccin för att hon har hört att nån kollega till henne fick svår biverkning eller nåns farmor har dött osv osv. Men jag själv har tagit 3 sprutor utan att nåt har hänt. Hade ont i armen och lite illamående. Men detta vill inte hon ta till sig utan bara om vad hon har hört från folk. Hon har dessutom blivit värre med sina åsikter, det är inte att hon bara är rädd utan hittar på massa nonsens hon har fått för sig. ” du kan få hjärtfel nu när du har tagit 3 sprutor” ” man kan ej bli med barn” ”regeringen vill tjäna pengar på oss genom att vaccinera oss med farliga ämnen”
        Så låter min vän, hon känns nästan galen tycker jag ?

          Ja det låter onekligen som en väldigt obehaglig vän att ha i sitt liv. Jag skulle dumpa en sån ”kompis” på en gång.

          Det är ju ok ändå att avstå och jag har förståelse för att folk är rädda. Men det är ju en känsla, inte fakta och så länge man håller det personligt och inte basunerar ut anekdoter som kanske inte ens blivit konfirmerade av läkare så ok. Fatta ditt beslut och sluta leta mer skräckhistorier, sluta sprid skräckhistorier. Lita på att de som väljer att ta vaccin tagit del av information och gjort ett medvetet val.

          Men ja helt ärligt vi är flera många miljoner zom tagit 2-3 doser, lever och mår bra. Är inte det bevis om något?
          NÄR har så många människor varit försökskaniner och resultatet är att typ alla mår bra av alla miljoner/miljarder? Och endast fåtal fått biverkningar?
          Hur många äter inte Alvedon och ipren, läs på de biverkningarna och frekvensen. Rätt rejält farligare.

          Det sjuka är ju att biverkningar finns alltid, av allt. Folk får matförgiftning, hamnar i bilolyckor, blir medvetslösa av alkohol. Det är ju en del av livet- saker händer. Men just vaccinet vägrar folk att ta av rädsla för biverkningar, TROTS att majoriteten inte får några problem

            Är ju bara att kolla biverkningslistan för vanliga mediciner som t ex Alvedon eller Ipren. Finns måånga möjliga biverkningar där. Men det knaprar folk i sig utan att tveka.

            Fast på samma sätt kan man ju argumentera mot massvaccinering av hela befolkningen, de allra flesta som drabbas av covid-19 får trots allt endast lindriga besvär men ändå är många överdrivet rädda.

        Som antivaxxaren längre ner som drar in Israel. De har ju inte gjort annat. Tror de på riktigt att bara för de nämner ett land lite längre bort så går det inte att kontrollera sanningshalten i det ?

        Några skrev vid jul att Israel hade vaccinerat med dos 4 men det hjälpte inte så de skulle släppa smittan fri. En enkel googling visade att de övervägde ge en dos 4 till svårt sjuka. Men en av kommentarena hade fått 50 likes. Så många trodde på det utan att blinka.
        Finns inget rimligt i deras hjärnor.

          På tal om Israel; Professor Yaakov Jerris som är sjukhusdirektör, säger att de flesta av de svårast sjuka i Israel har fått tre doser. Han säger att vaccin inte har någon påverkan på allvarlig sjukdom. https://www.bmj.com/content/376/bmj.o102.full?fbclid=IwAR0ZT-MIUIBta_ETpI7UuRSZR7DU4hwP3EG4T8TriVx8cqEMoG4gKUVJjDk

            På tal om fake news… En snabb googling är bra om man stöter på något som verkar… lite udda. Flera faktagranskare har granskat det påstådda uttalandet om denne Jerris. Här är (bara ett av flera) exempel: https://www.techarp.com/science/israel-severe-covid-19-vaccinated/. Alltså skärpning.

            Ser ingenting om Yaakov Jerris i din länk. Men jag länkade ett svar på den där artikeln men det kom inte med. Försöker citera så kan den som vill läsa allt söka

            ”There is no longer an Ichilov Hospital. That is the former and colloquial name for the Tel Aviv Sourasky Medical Center.

            The original Ichilov Hospital was established in 1961, and renamed as the Sourasky Medical Center in June 1973.

            That hospital was then combined with two other municipal hospitals in 1980, and renamed as the Tel Aviv Sourasky Medical Center.

            Fact #2 : He Is Professor Jacob Giris, Not Yaakov Jerris

            The Ichilov Hospital director mentioned in the news report was extremely hard to track down, because he was wrongly named.

            There is no Yaakov Jerris or Yaakov Jeris listed amongst the staff of the Tel Aviv Sourasky Medical Center. That name is most likely a translation mistake by someone using Google Translate / Bing Translate.

            However, I managed to track him down as Professor Jacob Giris (יעקב ג’ריס), the director of their Internal Medicine department.

            Fact #3 : His Words Were Taken Out Of Context

            I managed to obtain a video of Professor Giris speaking on Channel 13, which I will share below.

            It was in Hebrew, which I don’t understand. So I had a native Hebrew speaker check it out for me, and this was the opinion :

            The translation and explanation in the articles you sent were taken out of context.

            He is saying that for critically ill people with existing health conditions, the vaccine is less relevant. In his hospital, most COVID-19 patients are much older and come in with co-morbidities. He is not against the vaccine, he was just saying that it was less relevant for this particular group of patients.”

            Så då finns det fler än en åsikt kring vad den här Jerris egentligen har sagt.

              Men du såg min kommentar? Om att det inte finns någon sjukhusdirektör som heter så samt att sjukhuset bytte namn 1973? Du tror inte att en hel del annat försvann i översättningen?

            Nej nu hotar du självbilden hos alla självutnämnda hälsoexperter här inne som minsann visst kan läsa och ta till sig fakta till skillnad från alla foliehattar…

            Skrämmande nyheter men han blir ju nedtystad precis som alla andra som vågar sticka ut hakan….

              Har du för en sekund funderat på vem som manipulerar dig till att tro på fiktion?

        Så jäkla bra inlägg.

      Det intressanta är ju också att överlag är det folk som har mindre utbildning i ämnena som är mer faktaresistenta. Klart det finns undantag men de allra flesta är ju ”självlärda” och har ingen formell utbildning i exempelvis statistik.

        Ja det är skrämmande när man adderar ett klassperspektiv också, jag menar att det är tydligt att det är betydligt vanligare med både vaccinvägran och kunskapsförakt/faktaresistens hos personer med lägre utbildning. Och nu menar jag självklart inte att dessa personer är mindre intelligenta per se, jag är själv arbetarklass, men att det är tydligt att det finns samband mellan inkomst, klass och vaccintäckning kontra vaccinskepcis.

          Jag kände själv många från arbetarklassen när jag växte upp, men jag tycker att idag verkar outbildade tro att de vet bättre än experter på ett helt annat sätt. När jag växte upp visste folk att de inte var någon Einstein och hade vett att ha lite ödmjukhet. Idag tror alla att de vet bäst.

            Det finns en väldigt intressant psykologisk tes bakom det fenomen du beskriver, som jag tyvärr nu inte minns namnet på, men principen gör gällande att idioter sällan ifrågasätter sitt egna beteende eller intellekt medan smarta personer tyvärr ofta går vilse i självtvivel eftersom de har den tveeggade förmågan till självreflektion och därmed tvivel. Förenklat uttryckt så kommer genuint smarta och begåvade personer ofta leva med tvivel och självkritik medan idioterna bara blåser på, övertygade om sin egna förträfflighet.

              Tror det stämmer bra. Jag kan lätt applicera den teorin på människor i min omgivning…

              Du syftar nog på the Dunning-kruger effect.

              Konspirationsteoretiker är inte per automatik mindre intelligenta det handlar mer om att sakna tillit eller pga rädsla. Forskning finns 😉

              Det här är intressant. Jag har läst något liknande någonstans och minns inte vart.
              Men det rörde typ att ju lägre utbildning du har ju lyckligare och nöjd med livet är du oftast, och tvärtom. Mer utbildning = större chans till ungefär det du skriver (att vara mindre lycklig och nöjd med livet)

              Det är ofta en tes man överför på människans ålder. När du är 20 vet du bäst och är odödlig. När du passerat 40 inser du att det finns flera sidor av varje sak och att du antagligen kommer att dö i framtiden. När du blir 60+ har insett att du inte är över genomsnittet klok och att döden är helt enkelt något du kommer att stöta på när som helst.

      Jag är 50 år, akademiker och intresserad av min omvärld. Har tidigare arbetat 10 år på just Pfizer. Jag lyssnade på avsnittet av Framgångspodden samma dag som jag hade tid för min tredje spruta på em. Jag funderade helt ärligt på att inte ta den, så starkt påverkad blev jag. Pratade med min syster som är sjuksköterska, och hon pratade mig snabbt tillrätta.
      Retar mig väldigt på Pärleros ”intervjuteknik” men på något sätt kom programmet åt mig. SÅ, tack vare det har säkert tusentals svenskar struntat eller kommer strunta i vaccinationen. TACK för det!

        Pärleros är duktig på att väcka känslor hos människor vilket finns i reptilhjärnan. Katarina har skrivit flera böcker om hur våra beslut påverkas av vår känslostyrda reptilhjärna. Så det var inte en slump att Pärleros och Gospic gjorde podden även om Pärleros påstår nått annat. Att Pärleros gör det för pengar är givet men vad har Gospic för drivkraft.

    Har inte hängt med i den här händelsen riktigt, men måste fråga varför du skriver ”hjärnforskaren” ? Hon har ju forskat om hjärnan?

      Finns en hel del kommentarer i det länkade inlägget överst om varför det är fel att hon kallas hjärnforskare. Huvudpoängen om jag inte minns fel är att forskare inte är en skyddad titel och att hon inte har forskat eller publicerat något på nästan tio år.

        Tror mer att hennes åsikter inte passar majoriteten av folket och därför stämplas hon som ”hjärnforskare”.

          Hon, Katarina, titulerar sig själv hjärnforskare.

        Hade hon tvärtom förespråkat vaccin då hade hennes titel höjts till skyarna även om hon inte publicerat på 10 år.

        Hjärnforskare är forskare på hjärnan inte virus. Men vi kan ju ju ha diverse forskare på olika områden utala sig det låter ju fint.
        Men jävligt oseriöst som forskare att göra det

      Det är ändå intressant att hon benämnts med titeln hjärnforskare alla andra andra gånger hon figurerat i tv eller annan media. Nu när hon uttalar sig lite mer kontroversiellt så skrivs titeln på flera ställen inom situationstecken och media påpekar numera att det är såå längesedan hon publicerade något, vilket aldrig nämnts annars. Men som vanligt ska allt som är lite kritiskt granskande förlöjligas.

        Nej det blir ju fel när hon tidigare benämnts som hjärnforskare. Förmodligen har ingen bemödat sig att kolla upp och om man bjudit in en person till sitt program vill man ju promota det och inte säga ”hjärnforskare” eller liknande. Sen har hon kanske inte sagt något som direkt varit banbrytande, kontroversiellt, konstigt etc utan mer intressanta lite roliga grejer om hjärnan och då kan det ju kvitta. Tycker faktiskt det är bra att det uppmärksammas så att vi kanske är mer skeptiska till andras benämningar, titlar, erfarenheter etc

          Hon har en PhD från karolinska? Inte så att hon bara uttalat sig om ”roliga grejer”

          Katarina Gospic är utbildad fysiolog, läkare och disputerad vid Karolinska Institutet i Stockholm. Hon har en läkarexamen, fil. mag. i fysiologi och en filosofie doktorsexamen från Karolinska Institutet. 2011 disputerade Katarina Gospic inom kognitiv neurovetenskap med en avhandling om hur vi reglerar våra känslor och vad som händer i hjärnan när vi fattar beslut. Hon är författare till flera böcker i ämnet.

            Och hon har inte publicerat någon forskning på många år. Då kallar man sig inte forskare, trots en doktorsavhandling i bagaget.

              ”Vetenskapsrådets definition av forskare är någon som publicerat en vetenskaplig artikel under de senaste 3 åren.”

              Katarina är inte en legitimerad läkare (hon finns ej på lexbase).

                Hon är utbildad läkare, ej praktiserande, ändock läkare.

              Gemene man tror jag inte skulle sätta en tidsbegränsning på när man måste avsäga sin ”forskartitel”. Jag fortsätter kalla henne hjärnforskare oavsett!

                Du gör antaganden som du inte har någon aning om.

            Med tanke på hennes cv tycker du inte då det är lite märkligt att hon uttalar sig om saker som inte tillhör hennes forskningsområde om nu inte syftet var något annat, som att manipulera?

        Men inte ens det spelar roll, en hjärnforskare om nu är det kan inte virus etc. Helt överlevande titel , de kan ta in forskare i AI likväl. Helt nonsens.

          Oviktigt *

        Är väl ingen som kommit på att undersöka det hon kallar sig själv innan. Liksom normalt sett ljuger inte folk om sånt så man brukar lita på det de säger… Men sen när någon säger ngåot väldigt udda som får spridning är det ju rimligt att även andra delar av det hon sagt kontrolleras. Och då hittar man ju att hon faktiskt inte forskar efter att hon tog examen för närmare tio år sen från en forskarutbildning.

        Tidigare har hon hållit sig till sitt forskningsområde dvs hjärnan. Med pärleros tog hon ut svängarna och blev plötsligt expert inom virologi, farmakologi, företagsekonomi och samhällets maktstrukturer. Inte illa pinkat men så är hon ju trots allt hjärnforskare i botten…

      Tror man på allt man läser i sociala medier och styrs av amygdala(som C m.fl. gör) utan att ta reda på hur det verkligen ligger till, är det lätt hänt att man drar till med sådant där för att misskreditera.

        Hahaha har du lärt dig att det finns en del i hjärnan som heter amygdala. Vet du även vad den har för funktion?

          Vet du? ?

    Tror fan det är första gången jag håller med Calle

    Jag tror vi har kommit till den punkten då ”Ignorance is a bliss”. Så många har tagit detta vaccin nu, att ingen vill ens lyssna om det skulle komma fram något negativt.
    Sanningen är dock att vaccinet inte är beprövat, det har inte forskats kring graviditet och fertilitet eller någonting för den delen, eftersom det är nödgodkänt. Någon kommer förmodligen svara ”Jo det har visst testats” osv. Vaccin behöver testas under en längre tid för att faktiskt veta.

      och det är du kompetent nog att avgöra för att…….?

      Det är lite tröttsamt med folk som du Sandra, jag hör att du inte är insatt, du tror bara att du vet saker.

      Men man kan ju inte sitta och hitta på saker och sen undra varför ingen lyft just det man själv hittat på?
      Det finns att läsa angående vaccinen och hur de beprövas, om man orkar läsa.

      Sandra det finns inget som heter nödgodkänd. Om du oroar dig för sterilitet borde du oroa dig för mycket värre saker som du stoppar i dig dagligen. Vill du verkligen veta alla risker som finns googla och du kommer att upptäcka att vaccinet är det du har anledning att oroa dig minst för.
      Har du någonsin funderat på vilja de är som vinner på att skrämma upp dig och vad de kan vinna på det?

    Det hade varit intressant om Pärleros bjudit en en person med kompetens nog att ifrågasätta Gospics påståenden och uttalanden. Istället hade vi någon som istället för att ställa en enda motfråga, hejade på henne och försåg henne med mer ved att lägga på brasan.

    Time will tell.

    Ja men vet bättre om man lyssnar på fhm och erfarna forskare och läkare.

    Inte nån pajas på internet.

      *man

    Var lite känsligt. Är det en liten antivaxxare som kommit fram ⛑

    ”Det hela började med att Pfizer bedrev läkemedelstester då epidemier bröt ut i den nigerianska delstaten Kano år 1996. Mellan 12.000 och 15.000 föll offer för hjärnhinneinflammation, kolera och mässling. I samband med detta utsåg Pfizer ett forskarlag som flögs ner till Nigeria.

    Läkemedelsjätten behövde underlag för bolagets nya, ännu inte auktoriserade, medicin Trovan mot hjärnhinneinflammation.

    I Nigeria tog det bara sex veckor för Pfizer att börja med behandlingar. Något som skulle varit långt mer omständligt och ta avsevärt mycket längre tid, över ett år, om bolaget verkat i USA.

    På plats i Nigeria fanns även Läkare Utan Gränser i ett fälttält och behandlade människor med beprövade mediciner. De patienter som var sämst däran hamnade på sjukhus. Andra behandlades inne i organisationens tält.

    Mitt i epedemikaoset kom alltså Pfizer och erbjöd gratisbehandlingar till tvåhundra barn.

    Läkare Utan Gränser var kritiska till detta, samt till att läkare och sjuksköterskor rekryterades över till läkemedelsjätten där de fick dubbelt betalt.

    Föräldrarna till barnen hävdar att de inte visste att godkända läkemedel distribuerades bara meter bort från Pfizer, inte heller att djurförsök hade visat att test-medicinen Trovan kan orsaka lever- och ledskador, eller att deras barn ens var försökskaniner i en läkemedelsstudie.

    Elva av de 200 barn som deltog i studien dog och den nigerianska delstaten Kano har i en rad stämningar mot Pfizer sökt skadestånd beträffande anklagelser om att studien resulterade i hjärnskador, förlamning och talsvårigheter.”

      Japp, det är ingen som försöker göra en hemlighet av alla skandaler av läkemedelsbranschen. Men läkemedelsbranschen har utrymme för förbättring och förändring som precis allt annat och det har ju hänt en hel del på den fronten på 26 år….

        Nej det tog bara 26 år för familjerna att få upprättning pga mörkning från Pfizer’s sida.

          *upprättelse menar jag såklart

          Förlåt men vad är din poäng? Att Pfizer testade ett nytt läkemedel utanför officiella protokoll för 26 år sedan bevisar att Pfizers vaccin inte är att lita på? Betyder det också att du inte äter antidep eftersom det för 60 år sedan såldes neurosedyn som gav fosterskador. Hört talas om att svälja mygg och sila kameler?

            Min poäng är att jag inte litar på ett läkemedelsföretag med ett förflutet man försökte mörka. Det handlar inte om biverkningarna utan det är mörkläggningen som är farlig och väldigt få vågade ifrågasätta. Du har rätt, jag äter inte antidepressiva eller andra läkemedel överhuvudtaget men det hör inte hemma i denna diskussionen.

              .. Sen att Pfizer genom grov oaktsamhet använt nigerianer som försökskaniner är något att reagera på oavsett om det var 26 år sedan eller 5 år sedan.

              Läste du min kommentar? Den handlar om att dra slutsatser från ett irrelevant case från 26 år sedan. Du försöker koka soppa på en spik för att försvara en åsikt. Den blir inte mer fakta för det. Ingen hindrar dig att ha en åsikt och agera på den men bli inte förvånad om majoriteten inte håller med dig och tro inte att din åsikt är fakta.

                Irrelevant case? Enligt vem, dig? Kan du sluta copypaste samma svar som alla andra ”det blir inte mer fakta för det” … ehm jo: fakta är att detta har hänt. Du kan istället skriva att det är irrelevant för dig men inte för mig. Du tänker att det inte har någon betydelse för det hände för för 26 år sedan medan jag tänker att det har stor betydelse eftersom det tyder på Pfizers credibility.

    Är det inte lite alarmerande att så många unga atleter har dött eller fått hjärtproblem på så senaste tiden? Jag vet att atleter kan få hjärtproblem men så många på så kort tid? Samband eller slump?

      För det första;
      Har du statistik på att de är fler än vanligt, eller är det något du känner…..?

        Dum fråga. Det är bara för dig att leta upp statistiken själv.

          Dumt sagt. Det är den som menar att hjärtproblem bland unga atleter ökat senaste tiden som ska dela med sig av statistik.

            Har du missat det, är det du som är dum.

      Är du säker på att det stämmer? T.ex FIFA har fört statistik sedan 2014, deras statistik visar ingen markant ökning av hjärtstopp/dödsfall under 2021.

      Jag vet inte om andra sporter samlar in liknande statistik, men du kanske sitter på den informationen och kan dela med dig?

      https://www.reuters.com/article/factcheck-coronavirus-sport-idUSL1N2SK160

      Skulle tippa på att de börjat träna för tidiigt efter vaccinationen.

      Det är ett välkänt faktum sedan länge att unga män är mer mottagliga för hjärt eller hjärtsäcksinflamation som komplikation i samband med virussjukdom. Varför vet man inte riktigt. Det har funnits några dödsfall där unga manliga elitidrottare segnat ner och dött pga hjärtat. I flera fall har man kunnat koppla det till virus. Så det är inte vaccinet i sig som är orsaken utan själva viruset.

        Det vet du inte. -21 års dödsfall finns inte med i statistiken ännu.

          Wow var jobbar du CDC, WHO eftersom du har tillgång till rykande färsk statistik. Tillåt mig småle. Men nu skrev jag inte om vaccinationen direkt utan om att det är ett välkänt faktum att unga män har en ökad risk till hjärt eller hjärtmuskelinflammation av virus. Det är kanske din bristande läsförståelse som gör att du har svårt att värdera fakta. Det skulle faktiskt kunna vara en förklaring.

            Ökad risk pga av virus är känt sedan länge. Nu verkar risken öka med vaccinationen, men exakt hur det ligger till med det finns inte redovisat ännu.

          Vad fint att du valde att ignorera länken till FIFA’s statistik från förra året…

    Experter är vi inte, men vi lyssnar till de som faktiskt ÄR experter och som baserar sin kunskap på vetenskap, forskning och lång gedigen erfarenhet. Det är att veta bättre. Du är inte expert du heller och vet bättre gör du inte heller.

    Forskare har haft fel om mycket i alla tider men att ta vaccinet såsom miljarder andra människor har gjort världen över borde tala för sig självt, om man nu är skeptisk mot vaccinet.
    Alla vi som tagit vaccinet har gjort detta i solidaritet med de allra sköraste i samhället och för att vi själva inte ska bli allvarligt sjuka och framförallt för att sjukvården ska mäkta med, vilket annars hade fått ännu större konsekvenser för samhället i övrigt.

    Det som verkligen hotar vårt demokratiska samhälle är att folk inte är mer källkritiska och att folk lyssnar på Pärleros som inte verkar vara källkritisk för fem öre utan snarare förvanska sanningen för att locka lyssnade.

      Tar du på dig en extra tröja om någon fryser också ?
      Vaccin är bra, jag är för vaccin , jag är däremot inte för att ta ett vaccin som jag inte behöver ta ( har haft covid och av förkyld i några dagar är dessutom inte k någon riskgrupp)

      De som är i riskgrupp sägs ju vara skyddade tack vare vaccinet, då spelar det inte dom någon roll att jag är ovaccinerade ,
      Hade vaccinet däremot inte fungerat.. men då hade det kvittar om jag tagit det heller.

        Stavar som en kratta på mobilen, men ni förstår nog hoppas jag 🙂

        LOTT, Du är en självisk produkt av din tid. Du vill ha alla rättigheter men inga skyldigheter. Som skrivs ovan. Du gör det av solidaritet för de sköraste. Jag förstår att det inte kommer bita på dig för du är en av de där egocentriska människorna som resonerar i termen: JAG. Vad jag vill, vad jag behöver,….JAG; JAG JAG. Att du skulle göra något för samhället i stort är nog alldeles för mycket begärt….

          Men de sköraste är väl förhoppningsvis vaccinerade och vaccinet ska ju skydda effektivt mot allvarlig sjukdom och död, vad spelar det då för roll vilket val andra gör? Förespråkar ni även att vi ska börja massvaccinera friska människor mot säsongsinfluensa för att skydda riskgrupperna? Det har det aldrig varit tal om. Varför?

          De som är själviska är väl egentligen de som är vaccinerade men som inte nöjer sig med det skyddet utan kräver att hela befolkningen ska tvingas vaccinera sig för deras skull. Det är absurt.

            Ja, för att svara på din fråga. Jag tar gärna lite obehag själv för att underlätta för dem som har det svårt.

              De som har det svårt? Du menar riskgrupperna? De är ju redan vaccinerade, varför behöver de ytterligare skydd?

              Och du svarar inte på min fråga. Varför massvaccinerar vi inte mot säsongsinfluensa för att skydda riskgrupperna? Har du själv vaccinerat dig mot säsongsinfluensa varje år sedan du var ungdom? Annars är du ju osolidarisk och egoistisk enligt er egen logik.

              Nu är det ju så att du inte underlättar för någon annan än dig själv(om ens det) när du tar vaccinet.

                Som vaccinerad utvecklar man ofta färre symtom och sprider därför viruset i mindre grad..

                  Källa på det?

                      Det står ej något om det där, så kom med en källa som gör det.

                    Läs under punkten ”Varför är det bra att vaccinera sig?”
                    Där står följande (om man vill läsa all information som delges oc inte bara ignorera):
                    Genom att vaccinera dig kan du skydda både dig själv och andra.

                    Covid-19 är en mycket smittsam sjukdom som kan göra dig svårt sjuk. Även om just du skulle få en lindrig variant av sjukdomen, löper andra personer stor risk att bli svårt sjuka.

                    Vaccinationen skyddar dig från att bli allvarligt sjuk och minskar också risken att du smittar andra. Det bidrar till att minska smittspridningen i hela samhället på sikt.

                    De vacciner som är godkända mot covid-19, skyddar effektivt mot allvarlig sjukdom. Efter en vaccination bygger kroppens immunförsvar upp ett skydd mot covid-19. Det är inte säkert att alla som vaccineras får ett heltäckande skydd, men blir du sjuk får du med största sannolikhet en lindrigare form av sjukdomen.

                      Detta står det fortfarande inget om: ”Som vaccinerad utvecklar man ofta färre symtom och sprider därför viruset i mindre grad..”

        Jag höjer gärna temperaturen i rummet när någon fryser, även om det kanske blir lite för varmt för just mig.

        ????? en liten egoist

        Som du säkert ej missat, har ju även de som inte varit i riskgrupp drabbats hårdare än en vanlig förkylning (hamnat på iva till exempel). Men det var ju skönt (och tur) att du var helt 100 procent säker på att du inte skulle bli allvarligt sjuk och därmed kunde skippa att vaccinerade dig. Alla är dock inte lika säkra..

          Inte med Omikron.

            Nja.. Men sedan vaccinet har varit tillgängligt att ta har ju människor som ej varit i riskgrupp även blivit allvarligt sjuka. Personen här ovan var alltså säker på att hon/han inte skulle drabbas (synsk?) och skippade vaccinationerna.

              Så du vill att vi ska vaccinera mot något som var aktuellt för ett år sedan? Smart…

                Jag förutsatte att personen menade att den inte vaccinerat sig med någon dos alls, den har ju haft rätt lång tid på sig.

                  Och när vaccinet kom blev ju även vissa unga och friska även allvarliga sjuka i corona.

                    Vissa med underliggande sjukdomar och problem, inte gemene man.

                      Jo även gemene man. Har du bott under en sten?

          Det finns såklart aldrig några garantier men om man är frisk, normalviktig och relativt ung så är risken för att man ska bli allvarligt sjuk så oerhört liten. Man kan inte gå runt hela tiden och vara rädd för precis allt som kan gå fel. Om man är i riskgrupp så förstår jag att man väljer att vaccinera sig men jag har lika stor förståelse för den som inte är i riskgrupp som väljer att avstå.

            Håller med.

    Det är väl ändå tvärtom, att normala människor INTE utger sig för att vara experter utan att man litar på de riktiga (utbildade, erfarna och legitimerade) experterna som jobbar med detta och inte tror att man är expert för att man läst något i en Facebookgrupp eller något suspekt forum.

    Det är ju experternas utlåtanden och bedömningar som de här människorna inte vill ta in. Eller är det du som är nästa Anders Tegnell kanske?

      Du kan ha hur många restriktioner du vill men smittan kommer ändå öka.

      Vill du veta? Det finns fakta om det med. Inget märkligt alls.

      Nu är det ju mer än fhm som bestämmer. Politik du vet.

      Och återigen Israel har inte vaccinerat hela befolkningen med 4 doser. Först var det några få grupper. Men jag tror att sjukvårdspersonal och äldre kan börjat fått nu. Dock ej säker.

      Men är jävligt säker på att du drar upp Israel som ett avskräckande exempel men har 0 belägg för det. Så du får nog försöka med folk som är likasinnade som dig.

        För att bara mosa in lite mer i ditt ansikte om din lögn om Israel så har forskare sett att fjärde dosen ger riktigt bra och högt skydd. Så visa mig din fakta på Israel du.

        Du var förstås en av dom i julas på öppet spår som skrev att Israel hade vaccinerat befolkningen med dos 4 och det funkade inte så nu skulle det få härja fritt. Vilket var en Fullständig lögn. De hade inte gett en enda dos 4 då.

        Vad är det med er antivaxxare och dra in Israel ?

          Dom har väl läst det på sitt antivaxarforum…? ”Nån sa något som…”

      Det är väl för att den nya varianten är nästan att jämföra med en normal influensa.

      Tror du på riktigt att det är Anders som tar bort restriktionerna? Inte ens det vet du.

      Jepp, precis han menar jag, bra uppfattat!??????
      Eftersom du (och kanske din facebookgrupp) verkar veta hur han, FOHM och WHO skulle hanterat pandemin bättre och med din expertkunskap om Israels hantering av densamma så borde du känna dig manad att bidra till världen kan man tycka…..

    Har ni hört folkhälsomyndigheten ens nämna vikten av bra kost, motion och psykisk hälsa? Framtiden kommer präglas av nya pandemier om och om igen.

      Det är klart det finns rekommendationer om kost osv, men det kanske inte blir någon presskonferens om det direkt. Sök så hittar du säkert dessa rekommendationer.

      Mina kommentarer hamnar i modd hela tiden. Jag vet om att detta står i deras hemsida men det nämns aldrig på direktsänt TV eller dylikt. Det borde vara mer fokus på ämnet överlag.

        Jag håller med dig, jag tycker också att det borde fokuseras mer på vad man kan göra på egen hand för att förbättra sin hälsa och stärka sitt immunförsvar.

        Oj, då har du missat många presskonferenser ? vikten av fysisk aktivitet har till exempel nämnts flera gånger. Även psykisk ohälsa (som argument för att låta skolorna vara öppna för grundskolebarn, t.ex.).

        Har du missat den populära gymnastiken med Sofia på SVT? Den har ju kommit till pga en anledning under pandemin.

      Det är ju hälsoinfluencers som ska informera folket om kost och livsföring?

    Så fort ni glömde bort Astrazeneca.

    Bianca Ingrosso nämner Bloggbevakning i negativa ordalag i sin senaste video. Samtidigt som hon tycker att kvinnliga entreprenörer sågas av media ?

      ..och?

      Skulle inte hon ta en paus från youtube?

        Hon tar jämt en paus när hon blir putt. Sedan kommer hon tillbaks igen när det är dags att göra reklam för nästa sak.

          Ja men den pausen berodde nog på att redigeraren var sjuk el på semester skulle jag tro. Bianca sa att media försöker framställa henne negativt och som att hon är hatad MEN media brukar ju främst hylla henne, ösa superlativ om henne och framställa henne som en stor stjärna, entreprenör och influencer OCH det är ju Bianca själv och hennes pappa som
          brukar (när det passar i sammanhanget för deras egna syften) gapa om och påstå att hon får hat. Rimmar inte riktigt…

    Innan ni går helt bananas, lyssna på denna podden: ”Hälsa för ohälsosamma” avsnitt 54. Där samtalar de med Gospic.

    Läs också dessa länkar innan ni fortsätter diskutera:
    https://www.lakemedelsverket.se/sv/coronavirus/coronavaccin/inrapporterade-misstankta-biverkningar—coronavacciner#hmainbody1

    https://www.bmj.com/content/376/bmj.o102.full?fbclid=IwAR0ZT-MIUIBta_ETpI7UuRSZR7DU4hwP3EG4T8TriVx8cqEMoG4gKUVJjDk

    Till sist, angående Israel; Professor Yaakov Jerris som är sjukhusdirektör, säger att de flesta av de svårast sjuka i Israel har fått tre doser. Han sägr att vaccin inte har någon påverkan på allvarlig sjukdom. https://www.bmj.com/content/376/bmj.o102.full?fbclid=IwAR0ZT-MIUIBta_ETpI7UuRSZR7DU4hwP3EG4T8TriVx8cqEMoG4gKUVJjDk

      Sökte på professorns namn och hittade det här. Vad tror du?

      https://www.techarp.com/science/israel-severe-covid-19-vaccinated/?amp=1

      Det sista, om Jerris, är en falsk nyhet. Det är helt enkelt inte sant. En snabb googling bort.

      Skulle inte lyssna på ”hälsa för ohälsosamma” för att ta del av forskning och evidens, snarare alternativmedicin.

        Visst ja, här litar vi ju bara på ovetenskap. Glömde det.

        Men här är ena programledaren: https://sv.wikipedia.org/wiki/David_Eberhard

        och här är den andra: https://sv.wikipedia.org/wiki/Fredrik_Nystr%C3%B6m_(l%C3%A4kare)

          Mycket intressant läsning och det klarnade en del men antagligen inte som du tänkt dig. David Eber är tämligen kontroversiell. Dessutom är han aktiv i ett öppet främlingsfientligt politiskt parti. Börjar även fundera på om Katarina Gospic är medlem i samma parti. Det skulle förklara deras engagemang i antivaxx rörelsen. Det tål att upprepas till det fastnar att de som ligger bakom antivaxx och all den desinformation som sprids är främlingsfientliga politiska organisationer. Det är dags kära vänner att bli lite källkritisk och börja fundera över var all desinformation egentligen uppstår.

            Sluta konspirera, foliehatt!

              Ouch trampade jag på fel tå där.

    Från och med nu är det Ida Wargs produkter som står på ”bojkotta”-listan..

      Varför?
      Hon är – mig veterligen – en egen person och ska väl inte behöva ta ansvar för vad Alexander gör eller säger?
      Är du även en stor fantast av arvssynd?

        Bojkottning handlar om att göra verkan, om verkan görs genom att påverka honom indirekt – i detta fall genom att bojkotta hans frus produkter – ja då är det kanske just min väg att gå.

        Och nej, skulle inte vilja kalla mig fantast varken när det kommer till arvsynd eller något annat som jag kan komma på.

      Tänkte exakt samma sak.

    Jag fattar ingenting? Varför göra en så stor grej av det hela, jag har lyssnat på framgångspodden och det avsnittet och det handlar ju bara om att ifrågasätta vaccinet.

    Jag tog mitt tredje vaccin exakt en vecka sedan, Pfizer och är 25 år och fått hjärtproblem, och legat inne på sjukhuset för analyser och måste nu äta medicin. Så jo, man måste faktiskt ifrågasätta.

      Klart man ska ifrågasätta, men vi kan överlåta ifrågasättandet till de som faktiskt har kunskapen och befogenheten att forska i det.

    Man vet att man har att göra med wackados när Calle Schulman är den vettige i diskussionen ?

    Framtiden lär utvisa ifall detta är ett nytt fall av Kopernikus världsbild. Finns experter som uttalat sig bombsäker om saker tidigare som sedan visats vara fel.

    Alltid bra att både lyssna men också ifrågasätta experter och inte bara lita blint på dom.

      Vetenskap är inte statiskt, som många tycks tro.

        Källa på att ”många verkar tro” att statistik är det samma som vetenskap? Handlar väl snarare om teori – prövning – slutsats.

        Ett tips. Läs hur vetenskaplig metod är uppbyggt.

          Statiskt ? inte statistik.

            Haha såg just nu min egna dyslexi ?

          Statiskt inte statistik

    Det finns andra covid 19 – vaccin än Pfizer. Men de diskuterades inte framgångspodden.

    Jag tycker det är intressant hur man så länge talat om hur viktigt det är med rätten att få bestämma över sin egen kropp, men när det gäller detta vaccin gäller det plötsligt inte längre.

      Vem har tvingat dig att ta vaccin?

      Jo? Det är ju inte vaccin-tvång…

        Nej men det är vaccinhets.

          Står Tegnell och Wold utanför ditt fönster och skanderar osten ta din vaccination eller ruttna i ditt hem?

            Typ resten av Sverige gör det.

            Lek inte dum, du fattar exakt vad jag menar med vaccinhets.

    Vad coolt av Calle att sno hela resonemanget ifrån Alex & Sigge? som pratade om exakt det där på exakt det sättet i senaste podden. D vs att vi inte ens längre vet vad ordet ”tabu” betyder! Tabu är något man inte anses kunna prata om över huvud taget. Det är inte samma sak som att ha kontroversiella åsikter! Vaccinfrågan är ett klockrent exempel på det vilket A&S lyfte. D vs att vaccinmotståndare går ihop i miljontals och skriker om att man inte får prata om att man är emot vaccin. Idio***. Men jag blir lika trött på Calle som inte ens kan formulera sig utan att sno allt ifrån sin bror. Tomte ?? Utan Alex hade ingen ens vetat vem Calle är.

      Vem vet vad som är hönan eller ägget..

    Känner att det enda läkaren sa i podden var ”jag brukar förklarar det så här….blablabla” och alltid drog likheter mellan orelevanta saker. Jag fattar att detta är ett bra stöd för att förklara vad man menar på ett enkelt sätt men det gick för långt tycker jag. Asså snälla, man kan inte jämföra nån som är glutenintolerant med någon som inte vill ta vacciner. Sluta förenkla saker, vissa saker är komplexa av en anledning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.