Imponerande?

Jag vet inte vad som är mer imponerande…

Att han inte gjorde en ”falling down” i tvättstugan eller att han satte upp en lapp som han skrivit ut. På en skrivare.
Ett minst sagt avundsvärt engagemang!

Vad är er argaste lapp någonsin? 

168 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag som hatar folk i allmänhet blir ännu gladare att jag bor i villa när jag läser sånt här skit ? en gemensam tvättstuga vilken mardröm

      Alla har vi våra definitioner på vad en mardröm är.

        Måste man välja ett enda scenario som man någonsin får kalla mardröm?

          Nej, vem har sagt det?

            Ingen. Jag frågade.

      Jag har aldrig haft problem med tvättstugan mer än en del när jag bodde i korridor. Däremot när jag pluggade utomlands… Under mitt år på Nya Zeeland som student grundlades min avsky mot den kinesiska kulturen… Det var massa kinesiska studenter där och de var helt odrägliga! Det ”mildaste” de gjorde var att avbryta andra studenters tvättcykler, slänga ur de blöta kläderna på golvet och börja tvätta sina egna…. Vi hade en stor öppen tvättstuga där man inte kunde boka tider. Så man gick ner och tog en ledig maskin när man ville tvätta. Fanns det ingen ledig fick man vänta. Men inte om man var kinesisk tydligen… Vi andra lärde oss snabbt att man inte kunde lämna tvättstugan efter att de flyttat in. Gjorde man det fick man leta rätt på sina kläder i något hörn….

      De gjorde massa annat också. Att dela kök med dem var en mardröm…

        Tror bara att vissa (många?) kinesiska bytisar bara inte förstår korridorsupplägget? När jag flyttade till min första korridor hade jag en granne som tagit på sig uppdraget att lära upp alla som flyttade in (oavsett nationalitet men förstod att det tog lite mer effort med vissa) i hur det funkar att bo i korridor. Att man diskar efter sig, hur tvättiderna funkar och så vidare. Att han var väldigt social/trevlig och hängde mycket i de gemensamma utrymmena hjälpte definitivt.

        Har liknande erfarenheter, inte kunde de gå på toaletten som vanligt civiliserat folk

          Toaletten vet jag inget om, vi hade egna toaletter på rummen. Men i köket grisade de ner och städade aldrig. Om någon använde ugnen eller spisen och gick ifrån så kunde de flytta bort ens kastrull eller ugnsform och påbörja sitt eget. Samma sak om man höll på are hacka något och gick bort till kylen (vi hade ett enormt kök med plats för ca 200 att laga mat samtidigt), när man kom tillbaka hade kinesen som vid bänken bredvid tagit ens kniv och en gång till och med min skärbräda. Min uppskurna tomat låg på bänken.

          Men det var så tydligt kulturellt för fastlands-Kina för vi hade kineser från Malaysia och de var helt annorlunda. De var trevliga och visste liksom hur de skulle uppföra sig, kunde vanlig hyfs. Något gick uppenbarligen fel när under den kommunistiska revolutionen….

        Hahaha det förklarade en händelse jag var med om tvättstugan. Har en kinesisk granne. Vi hade varsin tid bokad i tvättstugan och på de viset tillgång till torkrummet samtidigt. Hade slängt in sängkläder i en av två torktumlare, när jag kom ner hade hon lagt ut mina saker och lagt in sitt i båda torktumlarna ?

      Och att bo i villa är min mardröm ?

    Och såklart upp med det på instagram. ??‍♀️??‍♀️

      Han måste ju så klart få beröm för sin goda gärning. Varför gör man annars något gott?!

      Skaaaaamsköljningar på att han 1) ens skrev det, och 2) lägger upp på instagram.

      Att han liksom tror att hans gärning är? Unik? Vi är många som helt enkelt hjälpt till med sånt här utan att göra stor grej av det. Det kallas att vara idk, human?

      Blir så provocerad av denna entitlement.

        Visst? Det finns ofta anledningar till att någon blir sen – ett viktigt telefonsamtal, något som har hänt, någon skadar sig, sen i trafiken, hämtningen tog längre tid, någon som är sjuk tvättar och blir snabbt sämre – eller kanske slumrar till. Finns massor av anledningar som oftast INTE innebär att människan bara är dryg och nonchalant. Ibland kanske det bara glömdes bort. Måste ta så mycket av ens energi att alltid anta att varenda människa gör saker av illvilja? ?

          men alltså om man blir sjuk eller så mitt under tvätten så går man väl inte och sätter igång två nya maskiner när det är 15 minuter kvar av ens tvättid??? Är ju inget annat än egoistiskt och nonchalant.

            Detta beror såklart på vilka tvättmaskiner man har, men i princip alla maskiner jag har använt har inte en bestämd tid, det beror till stor del på hur mycket tvätt man lastar i. Vissa maskiner kan väga och beräkna det direkt, så innan du trycker start vet du om det t.ex tar 1.5h eller 2h. Däremot har jag många gånger bott på ställen där maskinen inte kan beräkna det, den drar bara ut på tiden. Så den säger att det tar 1.5h, men om du har lastat i för mycket så kommer du 1.5h timmar senare och den säger att det är 30min kvar 😮 🙁 Sjukt irriterande men hände mig ofta när jag bodde på ställen där man har gemensam tvättstuga.

            Jag vet att det hände mig själv då och då, så därför lät jag det också passera för andra när det hände dem. Det är ju dock något annat om det händer ALLTID och att det är samma person om och om igen.

          Att man inte hinner i tid för att hämta sin tvätt är en sak. Att med flit sätta på maskiner som inte kommer hinna bli klara och skylla på att man inte kom in är en annan. Nej du kom inte in för att du valde att gå över din tvättid…

          När jag bodde i lägenhet bokade jag tid och räknade ut exakt hur många maskiner jag skulle hinna köra. Om någon annan kör över femton minuter ryker liksom en hel tvätt för mig.

            Så klart! OM det görs med flit. Men om det också är som i detta fall, att någon som tvättar åt någon annan kanske denna var stressad? Inte tänkte på det? Räknade med hur lång tid det tar på dennes egna tvättmaskin? Råkade trycka på fel program? Inte hade full koll på tvättidens slut?

            Vill bara påpeka att det ofta händer att det på min tvättmaskin står t.ex. ”45 min” för ett program men efter 45 minuter är den ändå inte klar? Men det är inte alltid det är så? ? Nu drabbas ingen annan av det men det är i alla fall jäkligt irriterande, haha

        Men jösses vad ska det vara för content på IG då?
        Det mesta på IG är väl ändå total onödig skit……
        Titta på min pyttipanna
        Titta på min nya matta
        Ohhhh nya skor……
        Titta på mina snoriga ungar
        Jag är vegan
        Jag är keto
        Gilla din kropp
        Gilla inte din kropp
        Osv osv

        Då kan väl lite självförhärligande finnas, gött ändå med folk som inte låtsas att de gillar att göra goda gärningar.

      Fast jag som icke offentlig person hade säkerligen lagt upp det med på Facebook och Instagram om det var jag ??‍♀️

      Vilken otroligt jobbig människa han verkar vara.

    Jag tål inte Nemo. Så. Då fick jag det sagt.

      Fattar inte. Han skriver först att man inte kommer in efter sin tvättid är slut. Varför väntar han då och tror att denna person skulle kunna komma in efter en timme till inpå hans tvättid?

        Hennes tvättid är slut 13:00, sen har hon till 14:00 på sig att hämta tvätt som tumlats eller hängt i torkskåp…

          Men hon skrev ju att hon inte kom in?

            Hon kom väl ner först efter 14, för att då upptäcka att hon inte kom in.

          Det är olika i olika tvättstugor. En del kommer man inte in i alls efter ens tvätttid, andra en halvtimme eller en timme efteråt. Man får läsa reglerna helt enkelt!

    Har så svårt för honom

      Jag med. Efter kungarna av Tylösand har då varken han eller Jocke kunnat tvätta bort deras beteenden i mina ögon. Fast det är hundra år sedan så är det som jag kopplar till dom.

    Tycker det var fint gjort. Blev glad över hans beslut att göra rätt fast någon annan gjorde fel. Men fattar om han hade fått ett falling down utbrott, det ligger närmare att bli pissed

      Hade varit finare om han inte behövt berätta om hur fint det var. Nu var han tvungen att berätta det både för den han hjälpte och för alla följare. Inte så fint.

        Om du inte delar händelsen har det inte hänt ?

    Är glad över tvättmaskinen jag har.
    Inga arga lappar för mig.

      Att slippa tvättstugor är underbart.

        Speciellt om man bor högst upp och tvättstugan är i källaren!

          Haha, det är ju ändå ingenting. Jobbigaste är ju alla de tvättstugor som ligger i en annan trappuppgång – eller för all del en bit bort från ens egna trappuppgång. Oså bor man utan hiss och allt. Och det regnar. Är storm. Snöar. Är snöstorm. Ljuva tider är vad det är ?

            Japp, lägg till att du delar denna tvättstuga (med endast 2 maskiner) med 50 andra hushåll så det max går att få en tvätt-tid i månaden ??‍♀️ Dessutom digitalt bokningssystem som inte möjliggör fler än en bokning samtidigt så du kan inte boka i förväg. Ah. Så skönt att ha egen tvättmaskin nuförtiden.

          Högst upp i ett fyravåningshus och tvättstugan i ett annat hus. Vet inte vad det är med gården men den blir en guppig isbana så fort det är minsta kallt. Händer även här att folk snor ens tvättid, då blir jag mindre glad men har också spenderat tid på att hänga upp annans tvätt. Bott här i 20 år, och bara de senaste två med egen tvättmaskin. Jag förtjänar banne mig en medalj! ?

            Glömde säga, ett fyravåningshus UTAN HISS!
            Två medaljer och grymma vadmuskeln tack!

            Så känner jag med, alltså det med medaljen! ALLA som tvättar i gemensam tvättstuga, vecka efter vecka (el månad) upp & ner el ut & in till tvättstugan, som ofta har äldre långsamma maskiner fulla med div rester, såsom vanligt hår, hund/katthår, könshår, nagelavskav, hudavlagringar, osv. (ibland har jag bla. hittat plackers & muttrar mm…) packat i listerna som bara ett fåtal gör rent efter sig., förtjänar medalj! Torktumlaren går inte att använda, för den är igenslammad av…allt möjligt. (höll på att spy när jag skulle göra rent den) /Mvh gemensam tvättstugehatare

          Källaren? Lol. I min förra lägenhet låg den i ett annat hus, typ 300m bort.

            Samma här, aldrig haft tvättstugan i samma hus jag bott i

    Det var roligt ??

    Åh finns inget värre än att dela tvättstuga. 🙁 En gång mötte jag en gubbe som precis kört en äcklig filt i en av maskinerna och det var verkligen stora tussar med tjockt vitt hår. Han tittade glatt på mig och sa ”Ja det är min hunds sovfilt. Jag brukar köra maskinen på 90 en gång, helt tom, efteråt så försvinner allt. Hejdå!”. Så puckot tyckte alltså jag skulle slösa över en timme av MIN tvättid för att han äcklat ner maskinen så mycket före mig? Egot vissa män har alltså… Kommer aldrig mer flytta till hus utan egen maskin.

      Egot vissa MÄN har? Jag tycker att kvinnor är de mest egoistiska och vidriga av människor. Föredrar män i allt, alla dagar i veckan.

        ”Jag har bara manliga vänner, kvinnor vill bara ha drama”-vibbar

          Verkligen! Pick me-varning

        Jag har såå mycket fördomar om kvinnor med den här åsikten. Och fördomarna besannas alltid.

          Hur lyder dessa fördomar?

        Missade du att hen skrev ”vissa”?

        Du däremot drämde till med att generalisera ALLA kvinnor.

        Börjar gilla detta inlägget, spännande kommentarer som poppar upp

        Ja just i detta fall så var det en man och jag känner igen beteendet från vissa (obs alltså inte alla…) män så japp, men okej, tack för att du delade med dig av din åsikt. Jag föredrar själv överlag trevliga människor oavsett kön.

        Instämmer, gillar också män bäst.
        Det här kommentarsfältet tycker jag är ett väldigt bra exempel på hur kvinnor är.

          Lol läs en tråd på flashback om valfri känd kvinna så ser du hur män är.

      Hade nåt liknande. Så mailade argt till hyresvärden om att min allergi gick på högvarv så jag mått skit. Resulterade i lappar och bättre städning, sååå skönt!

      Förstår att man måste tvätta sina djurgrejer. Men man får ju tänka steget längre i en gemensam tvättstuga ??

        Ja, jag håller med. Jag har ingenting emot djur, har själv långhårig katt, men just i gemensam tvättmaskin så får man faktiskt tänka till ordentligt och se till att inte förstöra andras tvätt. :/

        Men tycker du inte att den med allergi kanske ska ha en egen maskin i sin lägenhet, istället för att alla övriga boende i huset ska anpassa sin tvätt efter den allergiske? Det kan ju handla om vad som helst – djur, doft, tvättpulver osv. Majoriteten måste ju få företräde.

          Alltså, det spelar ingen roll om jag är allergisk eller inte, djurhår är så jävla äckligt att behöva köra sin egen tvätt i!

            Jag brukade alltid köra maskinen på 90 grader efter att jag tvättat hundens grejer, bokade sista tiden så jag kunde göra så. Dumt om andra inte gör så, såklart.

          Vi med allergi är också människor och vi har inte alltid möjlighet till egen tvättmaskin. Typ när man är ung, bor i trång lägenhet och flyttar mycket, kanske inte har råd med tvättmaskin heller. Ifall man har djur borde man ju både ha mer plats och pengar så kanske man kan tänka sig att tvättmaskin är bra att ha innan man skaffar hund/katt? Också bra att tvätta med parfymfritt tvättmedel eftersom det är bättre för miljon och speciellt bra om man har hund, dom stackarna tycker säkert parfymerade tvättmedel luktar pyton. Borde vara obligatoriskt i delade tvättstugor.

      När jag var tvungen att tvätta i tvättstuga körde jag alltid maskinen tom innan jag stoppade in min tvätt, ville undvika snusk och risk att någon blekt/färgat kläder innan mig.
      Men var tradigt att hålla på så, så när möjligheten till egen tvättmaskin kom så tog jag den

      Och det värsta är att massa hår kommer vara kvar ändå och fastna på dina kläder. Så är det alltid när man tvättar kläder med djurhår på.

        Även människohår stannar kvar i maskinen. I min förening finns en herrfrisör som brukade köra sin tvätt i våra maskiner. Det resulterade förutom i förstörd tvätt för de boende, även förstörda maskiner. Efter mycket klagan från de boende fattades beslutet att frisören inte skulle få använda våra privata maskiner till sitt företag.

      HÖG igenkänning på den, en granne här har för vana att tvätta hela sin utrustning till jobbet, inkl jordiga kängor och tex. 50 st moppar han torkar offentliga toalettgolv med i sin städfirma..,lämnar sen resterna av div mysiga objekt i maskinerna till näste man som skall tvätta..

        Men usch vad jobbigt! Och låter helt fel att han utnyttjar husets tvätt till sitt företag på det viset?!

          Eller hur, värden bryr sig inte. Vad jag inte fattar är hur man själv kan tänka sig att tvätta sina kläder, lakan mm i maskiner där man just tvättat sina jordiga kängor mm.snuskpellar, usch. Drömmer om egen tvättmaskin i mitt nästa boende.

    Tycker såna lappar som ska vara så passivt aggressiva är lite.. fåniga? Liksom bara häng upp, var lite sur och gå vidare, att skriva ett helt svar på tal är lite överdrivet

      Han skrev dessutom ut två nya lappar när någon sen tagit bort originallapparna. Allt detta postades i typ 30 stories på instagram igår och idag, samt ett helt inlägg. Herregud.

        Alltså vilken störig jävel han verkar vara.

    Hatar sådana lappar. Har aldrig skrivit en och kommer aldrig skriva en. Han kunde ju bara lagt lappen i tvättkorgen, detta är ju bara passivt aggressivt. Jag är den som plockar ner sura lappar, de bidrar inte till något positivt. En kollega brukar hänga upp ”din mamma jobbar inte här”-lappar på vårt lilla kök på jobbet, jag plockar ner dem så fort jag ser dem. De bidrar får ingen till att vilja städa efter sig ändå. Jag tar hellre och sätter undan alla koppar i maskinen och ser det som en liten paus i vardagen, utan att skriva en lapp om det. Det går faktiskt?

      Då kan jag gissa mig till att du är en kvinna. Finns oftast en sån som gör allt det där städandet efter alla kollegor, och aldrig att det är en man. ”En paus i vardagen” som används till att städa efter folk som tycker det är rimligt att en arbetskollega städar upp ens skit. Varför? När vi fick problem med att folk ställde smutsdisk i diskhon istället för direkt i diskmaskinen, kletiga matlådor blev kvar i veckor på diskbänkarna och den som alltid tömde diskmaskinen tröttnade på det så tog vi istället upp det på veckomötet och gick igenom vilka regler som gäller för att hålla rent och snyggt *efter sig själv* och gjorde en turordningslista på diskmaskinstömning. Det är ju fasen orimligt att vänta sig att någon går och städar upp din skit när du är en vuxen människa på en arbetsplats. Men undvek ”din mamma jobbar inte här”-lappen, tycker det är ett jävla nederlag att behöva sätta upp en sån. Men budskapet är ju i och för sig klockrent.

        Vi har varsin köksvecka på mitt jobb. Alla tar självklart hand om sin egen skit men en person ansvarar för att sätta igång och tömma diskmaskinen varje dag + se till att det finns mjölk i kylen till kaffet (jobbar på skola och mjölken hämtas i matsalen). Funkar klockrent hos oss!

        Jepp, kvinna! Men vi har lunchmatsal och inte matlådor på min arbetsplats (bor utomlands, matlådor är inte vanligt här) så det är bara kaffekoppar och vattenglas. Kostar mig ingenting att ta några extra ibland. Och de som ändå inte plockar bort efter sig blir inte mer uppmuntrade av en sur lapp?‍♀️

          Hade förövrigt aldrig städat det du beskriver! Då får man antingen göra som ni gjorde eller betala någon för tjänsten att städa köket

        På mitt jobb, stort it-företag, finns det män som både plockar ur och i diskmaskinen, frivilligt. Och torkar bänkar efter andra! De är inte många men de får många plus i kanten av mig.

    Jag är så glad att vår tvättstuga har papper och penna-bokning och man inte kan bli utelåst, och att jag inte har sura grannar.

      Va! Jag är överlycklig att vi har bricka så ingen kan boka tider över mina. Du har din tid, jag min. Tvättar du in på min skriv en lapp så löser vi det. Tack o lov aldrig hänt, vill inte möta grannar på mina tvättdagar ?

    Hatar tvättstugor, fick en maskin tvätt förstörd en gång då en idiot som INTE hade tid gick in och körde min tvätt i torktumlare trots att de inte skulle tumlas. Människan förstod inte ens att hon hade gjort fel när jag sa åt henne.

      Va? Varför gick hon in på din tvättid och torkade din tvätt?

        För att folk är idioter i tvättstugor

      En sak som mitt arbetsliv lärt mig är att

      -folk är över lag korkade

      Inte så att alla är korkade inom samma områden, men ALLA har en blind fläck, en korkighet inom något område.

      (Just nu känner jag att min korkighet består av att jag inte kan komma pånom överlag är ett eller två ord.. över lag överlag- båda ser rätt ut…)

        Överlag?

          Tack, eller skojar du papegoja, kan jag lita på detta… måste googla pronto.

          Fast skriver man över lag blir det ju som typ ett regnskydd över lag på avbytarbänken. Du har rätt, överlag är överlag bäst att stava överlag.

            Tänker alltid att om man är osäker är det bättre att skriva ihop orden. I värsta fall ser det ut som om man missade mellanslaget – lätt hänt. Skulle man ta andra vägen ser man ut som en särskrivare och vem vill vara en sån..

        Det kan stavas både överlag och över lag, men det som föredras är att skriva isär orden. ?

    Har aldrig haft problem i ngn gemensam tvättstuga, vissa har tydligen tur. 😀

    Förstår verkligen hans tankegång. Hade kunnat vara jag. Fast jag kan inte stå emot de elaka tankarna och hade lätt slängt ut hennes tvätt. Vill hon fortsätta tvätta så får hon ta en ny tid ?

      Samma här! Råkar man ut för det typ varje vecka el månad, så tryter tålamodet. Det finns de som sätter i system att bara lämna allt, inget konsekvenstänk, att man kanske sabbar för näste man osv. De som tycker ”get over it” osv har inte råkat ut för detta varje gång de skall tvätta.

      Axplock av vad jag råkat ut för under 20 år av gemensam tvättkällare:
      – Personer som bara tagit min tid
      – Person som körde över rejält på min tid, sen plockade ut min tvätt när jag äntligen fått maskinen och fortsatte köra sin tvätt (förklaringen: ”ja men maskinen hade stannat mitt i programmet och jag behövde tvätta klart”)
      – Person som blev rabiat för att jag påbörjat min tid ca 15 min tidigt, trots att det inte fanns ett enda program kort nog för hen att tvätta den sista kvarten av sin tid
      – Cirka 5000 personer som tvingat mig att hantera deras lakan, trosor och andra äckelheter jag inte vill röra
      – Cirka 10 000 personer som inte vet att luddfiltret ska rengöras

      När det hänt en 100 ggr orkar man inte. Då börjar man lämna lappar. Fick faktiskt en ursäkt en gång, men det handlade om oljud inte tvätt.

    Jag lånade mina föräldrars bil och ställde mig extremt slarvigt en sen lördagskväll på en helt tom parkering. Alltså, det fanns typ 40-50 platser som var lediga. Det var en så kallad ”fin bil” som väckte uppmärksamhet på den tiden, jag gjorde mitt ärende och kom tillbaka till världens argaste och också patetiska kapp. Det stod nåt i stil som ”vem fan tror du att du är! Du kan ju inte bara dumpa bilen så här! Lär dig att parkera, idiot!”

    Jag var en ung tjej runt 20 och blev först rädd men sen blev jag alldeles full i skratt att någon (man) sett mig och lackar ur fullständigt att jag körde den här fina bilen och behövde få ur sin frustration.

      Alltså folk!!

      Jag kom hem sent efter jobb och någon stod på min p-plats, alltså betald privat p-plats. Fick tag på bilens ägare, skrev ett sjukt trevligt sms och fick tillbaka en utskällning och frågan ”vart fan ska jag ställa mig då? jag har hund!” hahaha galen kärring kom stormandes sen och gestikulerade åt mig.

      orkar.inte.med.människor

      Det var kanske inte för att du hade en fin bil, utan för att du helt enkelt verkade nonchalant.
      Folk stör sig på mindre, kolla bara i detta kommentarsfältet, värsta gnällhörnan. 😉

    Gav min arga granne bullar när jag av misstag gått över min tvättid! Blev väldigt glad och rörd! Ps. La inte upp det på insta …

    Ser inte fram emot att flytta ifrån min tvättmaskin ?

    VEM har så mycket tid över?
    OCH en skrivare hemma som är
    -inkopplad
    -fungerar
    -har toner

    Men – bra gjort av honom, inte bara gjorde han mer än vad som förväntades, han rundade av med en passivt aggressiv lapp också. Rätt snäll lapp i och för sig.

      Folk som jobbar hemifrån? Tex egna firmor etc

      Jag pluggar och har givetvis en skrivare hemma, med alla dess tillbehör.

      Jättemånga har fungerande skrivare.

        Min funkar aldrig…

    Om hon inte bodde i huset hade hon kanske inte full koll på maskinerna. Tog en chansning för det behövde tvättas och hon kunde inte stanna. Hade inte koll på att hon inte kunde komma in.

      Det är fortfarande OTEROLIGT respektlöst att anta att någon annan minsann kan offra sin tid pga att man inte har koll. Finns inget försvar. Din tid är inte viktigare än min tid, oavsett anledning.

        Om hon kom hem till mamman och skulle tvätta åt henne har hon kanske inte koll på att man blir utelåst när ens tid gått ut.

          Problemet är ju att hon satte igång en tvättmaskin medveten om att den skulle dra över tiden, oavsett om hon kommit in eller inte för att hämta tvätten så hade det blivit på någon annans tid

      Hur naiv är du 09.56?

    Stod i tvättstugan och höll på att tvätta när det kommer ner en tjej och börjar skälla ut mig ordentligt för att jag snott hennes tvättid. Pekade på nyckeltavlan och sa att det är visst min tid. Hon hävdade fortfarande att det var hennes och pekade på sitt lås. Informerade snällt att månaden innan bara hade 30 dagar. Hon hade bokat den 31 och jag den 1a alltså var det min tid. Hänger en kalender bredvid bokningstavlan så enkelt att kolla när man bokar. Erbjöd att hon kunde tvätta de sista 2 timmarna på min tid eftersom jag inte behövde alla 4. Vet inte om hon gjorde det, hon var fortfarande arg.

      Haha jag har gjort samma. Bokat den 31a som inte funnits. Men har ju insett min miss och inte bråkat om det. Och inte heller hunnit börja tvätta innan den som har rätt tid. Vi har bara en tavla med kolvar och siffror 1-31. Datumet får vi själva hålla rätt på. Svårt för en tankspridd som mig.

      ???
      Arg över sin dumhet eller arg över den jävla månaden som jävlades med för få dagar

      Herre gud , det kanske var jag 🙂
      Gjorde precis så , bokade 31 i en månad med 30 dagar och anklagade sedan grannen för att ha snott min tid.
      Tack och lov ställde jag inte till en scen utan påpekade bara att hallå det är faktiskt min tid du tagit.
      Bad förstås så hemskt mycket om ursäkt senare och skämdes som en hund.
      Och hon gjorde samma som du ,erbjöd mig sina sista timmar.
      Snälla människor finns även i tvättstugor 😉

    Orka skriva arga lappar.

    Mitt liv förbättrades med ca 100 enheter när jag köpte egen tvättmaskin och slapp tvättstuga.

    Bodde på nedre botten i ett 7-våningshus. Hade även en liten gräsplätt.
    Och det låg fimpar överallt. Grannarna längst upp bara kastade ner fimparna.
    Försökte prata med dem, men nä.
    Till slut brann det i hövvet på mig. Samlade säkert ett 50-tal fimpar. Tejpade upp dem på papper och skrev en notis att nu kan alla grannar i trapphuset ta del av era fimpar. Och tejpade fast lappen i hissen.
    Inte en fimp kom ner efter det.

      Påminner om där jag bodde förut. En familj matade fåglarna med matrester. Jag skojar inte, en dag hade jag spagetti och köttfärsås över hela fönsterrutan och fönsterbrädan….

        Fy fan. Snacka om respektlöst. Hade bett grannarna komma ner och städa bort spagettin.

        Hahah förlåt men det lät verkligen roligt ? Fy vad jobbigt för dig!

          Ja nu är är det en rolig historia, mindre kul då. Städade rutan själv faktiskt, fick räcka med att jag upplyste dom om det olämpliga i att mata fåglarna med mat…..

    När jag läser sånt här så är jag glad över att bo i radhus. Egen tvättstuga är ju så smidigt och slippa grannar som inte håller koll på sin tid. Tycker det var fint ändå att han valde att vara en större människa och inte ge igen.

    Man vet ju inte om den första lappskriverskan var den som tvättat, eller om hon bara skulle hämta tvätten…

    Men herregud… dessa arga lappar. Det säger allt om en människa, att man är en som skriver såna.
    Och mordisk arg på att nån lånat lite av min tvätttid hade jag nog inte heller blivit, så då har jag väl en ännu billigare biljett till himlen då. Haha.

    Hans lapp? Så himla pinsam. Personen bor inte ens i huset o har säkert därför beräknat tiden fel och har svårt att lösa det. Är väl bara att hjälpa till. Pinsamt att skryta om att göra något självklart.

    När jag var yngre och bodde i bostadsrätt med tvättstuga i källaren som MÅNGA delade på, så var det bokning med nyckellås men man kunde ändå komma in. Jag jobbade helger och hade bokat att tvätta julaftons morgon så jag skulle ha rena kläder till firandet kommande veckan. Möter en tant som då tagit min tid och tvättar i BÅDA maskinerna, och när jag sa att jag bokat tiden så sa hon bara att ”Ja men jag behövde verkligen tvätta.” Blev så trött så jag inte ens blev arg.

    Är så glad att bo i hus nu 😀

      Man behöver inte ha hus för att äga en tvättmaskin. Många verkar tro det.

        Nä det vet jag. Bott i lägenhet med egen tvätt och tork också. Men så jävlas skönt med hus och slippa höra grannar?

    En gång när jag var i tvättstugan så kom det in en kvinna som frågade om hon kunde få tvätta på min tvättid pga hon har barn. Ehh?

      haha jag blev utskälld av en granne en gång för jag inte ville ge av min torktid till henne. Hon hade börjat tvätta för sent på sin tid, och enligt hennes logik skulle hon få använda torkrummet ett par timmar efter så hennes tvätt skulle bli torr. Det är ju så jobbigt att ha blöt tvätt hängandes i lägenheten på tork. Men hon hade inga problem med att jag skulle ha det pga hennes misstag.

      Ja, det har hänt mig med. Inga problem, barnen skitar ju ner mer än mig, kanske hade haft magsjuka eller vad som helst. Frågade inte.
      Klart man hjälper en granne om det är akut. Annars hade hon inte frågat, tänkte jag.
      Hon har aldrig frågat igen heller.

        Nästa gång kanske det är man själv som akut behöver tvätta. Då är man nog bara glad om en granne låter en göra det. Att ha god relation till grannarna kan väl aldrig skada.

          Det är absolut rimligt, men det jag inkl många andra har svårt för är antagandet dessa grannar gör. De bara tar för givet att det är ok att inkräkta på ens tvättid, och tar inte hänsyn till att man själv behöver tvätta och torka- på sin egen bokade tid.

    Har hänt mer än en gång att jag stoppat maskiner och tagit ut halvfärdig tvätt och lagt i en korg när jag kommit ner till tvättstugan och någon tvättar på min tid. Det är så uppenbart att man gör en fuling och försöker ta av min tid.

    Om någon däremot kör torktumlare eller torkskåp antar jag att de bara missar att komma tillbaka innan tvätttiden är slut. Det är rätt lugnt.

    I mitt förra boende så hade folk för vana att ställa upp fönster och dörrar till tvättstugan. Resultatet blev att någon tog sig in och slog sönder maskinerna. Detta hände flera gånger. Sedan byggdes en ny tvättstuga. Där ställde folk upp både dörrarna till tvättrummen och själva nödutgången. Försökte prata med alla som gjorde så men de flesta var oförstående. Brukade stänga alla dörrar när jag upptäckte det också. Blev inte superpopulär direkt. Efter ett tag satte värden om ett larm som, om man öppnade nödutgången, tjöt över hela kvarteret och som gjorde att man omöjligt kunde vara kvar i tvättstugan. Gissa hur många gånger i veckan detta tjöt ?

    Är så glad att jag flyttat därifrån.

      Man undrar ju vad det är för fel på folk, vad är det som inte går in?! ?

      Men va? Så sjukt att de gör så där. Där hade inte jag heller velat bo kvar.

    Det jag avskyr mest med gemensam tvättstuga är när korkade djurägare tvättar sina hundars filtar i sista maskinen på deras tid, för de vill inte ha hundhår på sina kläder. Men JAG ska få din hunds förbannade päls på mina kläder när jag tvättar tiden efter din? F off! På vippen att skriva arg lapp! ?

    Kanske inte är så hälsosamt att bli så upprörd som jag blir över såna här saker ?

    Hade tvättid till kl 11 idag. Kom ner 10.45 i tvättstugan och ska hämta tvätten, och någon har börjat tvätta (dennes maskiner var alltså redan klara, så personen hade börjat tvätta innan 10). Den tvättande granntanten kommer ner och säger ”jag började tvätta, hoppas det är okej”. Svarade att ”nej, jag hade ju inte tvättat klart”. Varpå hon sa ”oj ursäkta, men du kan fortsätta nu på min tvättid”. KOKADE. Sa att jag inte hinner det, har ju bokat under förmiddagen eftersom jag är upptagen sen.

    Blir så upprörd eftersom folk verkar tro att deras tid är viktigare än alla andras ? så fräckt!!

      jag förstår inte, du hade tvättid till kl 11 och skulle hämta tvätten 10.45. Så du måste ju ha varit klar med tvättmaskinerna? Du kan ju inte tvätta något på en kvart? Eller missförstår jag något?

        Tvätt tiden slutade 11

        Personen som började tvätta på TS tid måste ha börjat betydligt tidigare för att maskinerna skulle bli klara innan TS tid var slut. Så om TS hade velat köra en maskin typ 10.20 hade det inte gått trots att hens tid inte hade överskridits.

        Så uppfattar jag det iaf?

        Men om den innan slutat tvätta och bara använder torkrummen/tumlaren är det väl inga problem att kasta in sin tvätt? Och om den innan mot förmodan kommer på att de glömt tvätta en maskin får de i så fall avbryta den maskin som körs. Så gör vi hela tiden där jag bor utan sura miner, eller avbrutna program för den delen.

          Ja alltså denna granne började tvätta över 1h innan min tvättid var slut, så jag hade inte kunnat slänga in en till maskin om jag velat. Och man ska inte behöva slänga ut folks tvätt bara för att de börjat tvätta på min tvättid? Och våra maskiner går inte bara att avbryta, det blir totalt error ? herregud, respektera folks tider bara.

            Men den gången behövde du ju inte ens en maskin till eftersom du kom ner 10.45?
            Fattar faktiskt inte heller varför du blev arg för ett hypotetiskt scenario.

              Haha, blev arg över fräckheten. Tycker helt enkelt man inte går in på någon annans tvättid 🙂

    Vi hade en tjej i samma lägenhetsbyggnad som använde sig av den gemensamma tvättstugan till att bleka och färga sina kläder. Så hade man en tvättid efter henne så riskerade du att förstöra dina kläder med rester av klorin eller färg som eventuellt fanns kvar i maskinen.
    Blev så jävla irriterad och det enda hyresvärden gjorde var att förlänga tvättiderna med en timma för att man skulle ha möjlighet att köra en tom maskin innan man började tvätta. Vilket också gjorde att det helt plötsligt blev färre tillgängliga tvättider.

    Alla hatade henne, skrev arga lappar och konfronterade men Nope…. Hon kunde inte ha brytt sig mindre.

      Ni skulle gått in och hällt blekmedel på hennes färgade kläder och någon bajsbrun färg på hennes blekta.

    Skriver sällan arga lappar, men i mitt förra boende bodde jag mitt emot en snubbe som hade någon typ av fat bike eller liknande fordon, som han ofta släpade upp för trapporna och hade parkerad utanför dörren, fastlåst i ett rör på väggen. Han ville väl inte ha den på vår öppna innergård. Ofta la han dessutom ut sina soppåsar utanför dörren så det stank sopor i hela trappuppgången i väntan på att han orkade gå ner till miljörummet. Var irriterad i veckor men är också lite konflikträdd så orkade inte ringa på och klaga. Men sen var det en natt när jag kom hem, ganska berusad och blev så arg på den satans cykeln så jag skrev typ ”Hej! Vilket trevligt fordon du har! Tyvärr är det en säkerhetsrisk enligt Myndigheten för samhällskydd och beredskap att förvara saker i trappuppgången….” och bredde på riktigt mycket och överdrivet trevligt. Dagen efter var cykeln och lappen borta, såg varken den eller sopor i trapphuset efter det så det fyllde sitt syfte i alla fall. Glad att jag gjorde det, trots att jag nog inte hade gjort det i nyktert tillstånd.

    Avslutade SJÄLVKLART med namn och lägenhetsnummer, kan man inte göra det borde man aldrig skriva en arg lapp.

      Men så gulligt att du inte ens vågar skriva en lapp i nyktert tillstånd utan måste vara berusad! Annars brukar väl arg lapp vara hur man gör när man inte vågar ringa på dörren, men du vågar alltså inte arg lapp! Jag är på riktigt bedårad, ej ironisk ❤️

      Den lappen var ju inte ens arg.

        En ganska barnslig lapp. Och dessutom är det väl Brandmyndigheten som bryr sig om saker i trappuppgångar…..

    Suck.

    Jag hade problem med en granne som kunde börja tvätta på min tid om jag inte använder just tvättmaskinerna när hon kom.
    Jag hade hängt upp samt torktumlade den första omgången, men glömt att jag skulle tvätta en maskin till. Med tanke på att jag hade lite mer än 1,5 timmar kvar tänkte jag att det var lugnt. Kom tillbaka till att denna granne slängt in sin tvätt i de två maskinerna.
    Typ kokade och väntade på att hon skulle komma tillbaka.
    När jag tydligt och artigt sa att det inte var ok behandlade hon mig som en idiot för jag använde ju inte hela tvättstugan och då får jag skylla mig själv.

    Gissa vem som skvallrade till brf-styrelsen så att det kom upp en förtydligande lapp på dörren om reglerna kort därefter.
    När hon gjorde det igen(!) kunde jag peka på den…

    Och uppenbarligen har jag fortfarande inte kommit över denna upplevelse ??

      Hahah, alltså i denna situationen hade jag bara avbrutit hennes maskin och slängt tvätten i valfri korg/ikeapåse och låtit stå? Och startat en ny maskin med min tvätt === det är ju min tid. Det tycker jag är helt resonabelt 🙂 Jag förstår att ibland bokar folk en tid utan att använda den, så om man är stressad så kan man ju kolla, om maskinerna inte används kan man hoppas på att man får lov att tvätta då. Men om personen som hade bokat faktiskt kommer då får man ju själv bita i det sura äpplet helt enkelt.

    När vi bodde i en hyreslägenhet var det en kvinna feån forna Yugoslavien som alltid lämnade sin tvätt kvar att torka på andras tider. Sjukt irriterande för att man själv behöver hinna tvätta och torka sin tvätt på den lilla tiden man har till förfogande. Kan tillägas att hon inte har några små barn men ändå gjorde hon så. Så ibland var man så himla irriterad och plingade på hos dom på dörren. Mannen eller äldre sonen öppna och de säger säg det till henne för att tom de fattade att hon var omöjlig. Liksom hon är deras fru mamma men hon bryr sig inte och respekterat inte andras tider. Sjukt skönt att man flyttat därifrån.???

      Och vill bara säga att man försökte i det mesta möjliga mån att undvika att ta tvättider efter henne. Hon var ju hemma och hittade ibland en kort lucka innan ens egna tvätt tid så att hon kunde gå in och tvätta för att lämna sina kläder på torkning övertid.

      Vad spelar det för roll att hon är från forna Yugoslavien?

        Ok att landet inte finns längre men det stavas Jugoslavien.

      Varför var det viktigt att lägga till var hon kom ifrån?

    Asså typ exakt detta här hänt mig! ?
    Jag skulle tvätta och upptäckte att grannen (en tjej vägg i vägg) fortfarande hade sin tvätt i tvättmaskinen. Dock hade maskinen gått klart men den låg ju där i blöt. För att kunna lägga i min tvätt och för att va schysst så hängde jag upp hennes grejer. När jag kom ner för att torka min tvätt så hängde hennes nu torra tvätt kvar i torkskåpet. Jag la hennes tvätt i en fin hög och började hänga in min egen tvätt i torkskåpet. Påväg upp från tvättstugan möter jag grannen i trapphuset som verkar vara påväg ner till tvättstugan. Jag berättar för henne att hennes tvätt varit i vägen för min men att jag både torkat den och vikt den. ”Aha, det går bra” svarar hon.
    Ja, tror fan det går bra! ? ?

      Vilket svar?
      Som att hon gjorde dig en tjänst

    En gång när jag tvättade så skulle jag bara sova en liten stund emellan, var dålig i influensan. Vaknar 12 timmar senare och går ner i tvättstugan, då har min granne hängt upp min tvättning gjort fint. En liten gubbe som alltid var så snäll och jag skämdes! Förklarade sen att det inte var meningen, han hade tom varit och knackat på hos mig och jag hade inte hört det.

    Min argaste lapp var när grannarna hade skithögt skriksex! Eller det blev en serie av lappar med svar:
    Lapp 1:

    Kärlek är fint tycker vi alla
    Därför vill jag er uppmärksamet påkalla
    Som granne en vädjan jag gör
    För att jag på natten vaknar av att jag er hör
    Skulle ni kunna dämpa er lite så vore det toppen
    kanske kunde mannen vila…..

    Svar till Lapp 1.

    Ett kort på Adm & Eva& så hade de skrivit.
    Ett Väl-stånds problem. Förlåt oss våra synder

    Lapp 2 med kvitto på öronproppar

    Dina njutningsljud störs jag av dag & natt
    Vilket har gjort att jag fått göra en apotekattack
    Bifogar kvitto till öronen mina
    Som jag tvingas att använda för att hålla tillbaka skriken dina
    Bit i kudden & snälla var tyst
    eller köp proppar till mina öron & var lite schysst
    Det måste vara sorten på kvittot då de isolerar bäst
    Tro mig, jag har gjort ett flertal test

    Svar till Lapp 2.
    Kära medborgare
    Krig, misshandel & annat elände måväl ändock vara värre
    Kram Adam & Eva

    Sedan flyttade skrikaporna 🙂

      ???? Hade oxå en sån när jag bodde i typ papphus, såå otroligt lyhört. Nästan varje dag när vi skulle äta middag började det.. Hon trodde nog hon var med i en porrfilm el liknande, för det var inte lite hon ylade kan jag säga.?Vi skrev oxå en lapp till slut att vi typ önskade att hon sänkte sina ylanden till en mer normal nivå, för allas trevnad. Hon flyttade strax därefter ?

        Sjukt jobbigt! jag visste inte riktigt vem det var men jag hade mina misstankar, och det visade ju sig stämma eftersom det tystande när de flyttade…jag vaknade av hennes skrikande på natten flera ggr i veckan..& …som alla sa-Du är bara avundsjuk….ehh…nej, jag är trött & vill sova:-)

          Eller hur, inte få sova är bland det värsta som finns. Alla med sömnproblem kan nog skriv under på det.

      Jag var sugen på att skriva något liknande till mina skriksexgrannar, men kunde inte med det. De bor dock kvar så kan fortfarande göra det, om de skulle börja ha högljutt sex igen. Nu bråkar de mest, gärna tidigt på morgonen: gapar, skriker och kastar saker.?

    Nä men herregud vad drygt. Århundradets, nej årtusendets martyr är härmed utsedd.
    Låt bara bli hennes tvätt! Jag föredrar folk som inte gör något framför folk som gör något och sedan skuldbelägger motparten för ”titta vad god jag är och vad dålig du är”.
    Vidrigt!

      Tror du inte lät hissen gå enda upp innan du skrev ditt inlägg, tvätten låg ju kvar i tvättmaskinen, ska den ligga kvar där i flera dagar menar du?

    Inte en egen lapp, men en granne satte upp en lapp om att det är så tråkigt att ta rätt på andras ludd i torktumlaren och att man ska städa efter sig. Någon hade då rivit sönder lappen och säkert kastat den i soporna i tvättstugan. Lappskrivaren tog då upp den och tejpade ihop den och skrev stort RIV EJ SÖNDER! ?

    Har aldrig skrivit någon lapp, även om grannarna vägg i vägg borde fått en lapp senast igår kväll (men jag är rädd för dem, killen i alla fall, så jag skulle aldrig våga konfrontera dem).

    Dock hade jag aldrig varit så snäll att jag hjälpt någon annan med dens tvätt. Kläder och tvätt från en okänd person, äckligt.
    Och ja, jag tycker det är äckligt med gemensam tvättstuga också, men det finns inte plats i mitt badrum för tvättmaskin, annars hade jag haft det.

    När jag va yngre va jag väl inte hypernoga med att parkera min cykel på ett helt korrekt mycket värdigt och stiligt sätt. En härlig dag fick jag en spygul lapp på cykeln som inleddes med ett flertalet svordomar och sedan: istället för att ställa cykeln SNETT, ställ den RAKT i stället istället.
    Kan inte sedan den dagen komma över obehaget inför millimeters-rättshaverister som känner sig duktiga av att skriva arga lappar. Hah…

    Men den gången behövde du ju inte ens en maskin till eftersom du kom ner 10.45?
    Fattar faktiskt inte heller varför du blev arg för ett hypotetiskt scenario.

    En gång glömde jag totalt bort att ta upp tvätten, kom på det flera timmar senare och då hade någon samlat in alla plagg och VIKT dem i en prydlig hög. Så otroligt gulligt. Ingen var uppsatt på tiden efter mig heller så kunde inte tacka nån.

    Haha jag tänker mest på att han lägger ut detta. Tror i ärlighetens namn att han är mer stolt över sin goda gärning än arg över att personen drog över tvättiden och vill skryta lite om sin godhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.