Like-tiggeri 2.0

Gudars skymning, är det någonting i flunsvattnet eller?
Vad är det som pågår?
Jag har aldrig varit med om värre like-tiggeri än det som pågår just nu. 

Mitt tips till alla like-tiggande flunsor är kort och konsist:
Välj dina reklampartners efter din målgrupp och inte utifrån vilka gratisprylar eller upplevelser du själv vill ha.
Då brukar det bli bra och kännas genuint.

119 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Influencer känns så barnsliga. Se mig, hör mig! Sånt som dom flesta av oss lämnade bakom i typ tonåren. ?

      Bakom oss*

      ”Lämna lite kärlek!”
      Hade varit bisarrt om man började säga till kunder, eller kanske ska jag börja skriva det på fakturorna?

      Och längst ner: ”kärlek = cash”

      Jag har tyckt senaste tiden att flunsorna går in ofta och svarar på kommentarer. 10 kommentarer blir ju 20 då… Jag vet inte hur och vad som räknas, men lite konstigt är det i mina ögon.

    Haha det här är så patetiskt att man (nästan) blir mållös. Bra att like-sen dalar och folk ser igenom deras inlägg mer och mer. Inget är ”för oss”

      Avföljer såna här direkt. Pinsamma fasoner att behöva tvinga sina följare att gilla och dela deras inlägg. Kanske influencers (som borde ha koll på sånt här) ska börja dela bra tips, t ex DIY, matlagning, något värt att vilja kommentera som folk väljer att spara (den funktionen triggar också engagemang) och dela?

      Alla delar samma skit och vill sedan att man ska gilla deras bilder. Tack men nej.

    Påminner mig om när man i årskurs sex skulle sälja någon jävla meningslös salami för att samla pengar till en klassresa och man till slut fick be föräldrarna att köpa tio stycken för ingen annan var intresserad.

      Hahahaha japp! Och ”Lillebrors kola”. Stod travar med burkar av dessa i hallen hemma för att man aldrig fick sålt dem

        Lillebrors bästa sålde ju som smör!! Ni måste ha varit sopiga försäljare xD

        Åh barndomsminnen ?

      Hela familjen blev tvungen att tvätta håret i minst ett halvår med det superäckliga schampot klassen skulle sälja, med megaful etikett ”designad” av poppigaste tjejen som vann omröstningen fast inte kunde rita men försökte sig på ”sexig tjej tvättar håret” (det blev ”deformerad seriefigur med gigaboobs i bubbelhelvete”).

    Jag hade mest önskat att like-funktionen helt försvann. Vad är den bra för när så många kollar men ändå inte gillar? Tror även funktionen är en stor källa till varför många känner press och inte mår bra av sociala medier. Vi är så rädda för att inte nån ska gilla.

    Jag tror innehållet skulle bli mer personligt och bättre utan funktionen. Nu är alla så rädda för att skapa ”fel” kontent.

    Så märkligt egentligen varför alla konton inom olika områden går åt att vara så likriktade när det borde vara tvärtom.

      Man kan ju bara skita i att lägga upp saker också, om man bara gör det för gillningarna. Sociala medier är verkligen inget måste.

        Jo så kan man se det men jag tror många lägger upp enbart för att de vill men kanske låter bli för att det inte är rätt kontent. Många lever ju på sina sociala medier idag. Det är den huvudsakliga inkomsten för många och då är det klart man vill att folk ska gilla. Men jag tycker det borde räcka med antalet följare. Borde ju gå att se räckvidden dagligen istället.

      Så många kollar och så få gillar, ja vad säger det? Man trycker på gilla, just när det är något man gillar. Inte annars. Inget konstigt med det.

    Om du behöver tigga likes; se över ditt innehåll eller byt bana i livet. Man kan inte tigga till sig ett intresse. Det är fruktansvärt pinsamt att bevittna dessa flunsor.

    Jag likear (skriver man så?) bara om det är något jag faktiskt gillar, jag slentrian-likear aldrig. Ibland kan jag bli förvånad när jag ser att kompisar likeat ett helt outsäglig inlägg. Ger folk likes bara för att? Jag kan förstå att man gör det till vänner, men inte till influenscers.

      Jag är väldigt givmild med likes när jag är full

        Tipsa flunsorna om att skicka dig sprit!

        Wine for likes!

      Jag förstår inte ens att man gör det till vänner. Då urvattnas ju helt liken? Kan man inte bara skriva ett privat meddelande till sina vänner isåfall? Vad är poängen med att alla måste se och höra om ens ytliga liv?

      Ibland lindar man för att visa att man sett något 🙂

    Enligt Amelia Stegfelt (?) så har instagram ändrat algoritmen så att samarbetsinlägg syns mindre, kanske är en anledning till like-efterfrågan

      Stapelfeldt?
      Det finns dock sätt att komma runt algoritmerna, och fortfarande följa marknadsföringslagen.

      Algoritmen påverkas av vad folk ger likes till och vad folk anmäler. Instagram går inte bara in och skriver om algoritmen för att. Tror att flunsorna behöver börja inse att deras glory days börja lida mot sitt slut. Folk har lärt sig hur flunsorna funkar och de börjar ställa högre krav på vad de vill lägga sin tid på.

      Men också att folk provar på annat. Är det inte tik tok som gäller sedan ett tag

    Tvi. Vilka pösmunkar.

      Hahah älskar ordet pösmunk

    Jag gillar sällan inlägg. Men det är klart att de behöver synliga likes när vartannat inlägg i deras flöde består av reklam. Likes finansierar tyvärr indirekt deras lön, annars hade de inte bett om det…

      Jag följer reklamfria bloggar och insta, dvs av sådana som lägger ut för nöjes skull och aldrig skulle kalla sig influencer. Har ingen lust att bidra till flunsors lyx och inkomst.
      Nej du flunsa, skaffa dig en utbildning och ett riktigt jobb!

    Influencers vill att de anses som seriöst yrke. Sköter du ditt jobb ordentligt så får du beröm. As simple as that.

      Möjligt men de behöver likes för många, roliga och välbetalda samarbeten.

        Då får de bli bättre säljare då, eller bättre influensers. Det finns ju en anledning till att det funkar bättre för vissa.

        Inläggen mellan samarbeten får ju vara värda en like eller kommentar då. Där brister många. Helt meningslösa inlägg mellan reklaminläggen.

    Hur fungerar det med samarbete på instagram? Tar instagram någon % av de inläggen? Tänker att utan plattformen så hade influencers inte kunnat tjäna pengar som de gör.

      Ärligt talat så förstår jag inte ens varför influencers ska TJÄNA PENGAR. De jag följer som jag tycker är roliga har riktiga jobb och uppdaterar sociala medier vid sidan om? Jag tycker det är intressant att följa deras liv, vad de gör på helgen, saker de HANDLAR (ja för egna pengar? Som de får från sin lön?) och sedan gillar jag mycket de lägger upp för jag tycker de är snygga/roliga. Typ Tilda från PH.

      Inte skulle jag följa folk och ge dem massa likes och engagemang bara för att de ska kunna leva heltid på sina sociala medier? Grattis till dem om de kan det men det är inget jag känner något ansvar för alls. Betalar det inte räkningarna – jobba med något med fast lön då? Och sen kan man väl ha sociala medier som ett extrajobb. Börjar bli löjligt att var o varannan medelmåtta tror de ska kunna LEVA PÅ och försörja sig på instagram.

    Alla influensers kan väl likea varandras inlägg, så skulle problemet vara löst ?

    Jag likear heller inte inlägg så ofta..
    Men genom att jag kollar på videos och följer olika konton så får de ju fler visningar på sina filmer osv.
    Sjukt att inte vara nöjd fast man har typ 80 tusen följare ?

      Det gör dom ju också. Finns en anledning till att alla kommenterar ”???, babeeee” på varandras bilder.

        Haha ja just det ?

        Har på riktigt aldrig tänkt på det.

    Jag får panik på Zeina (zeinaskitchen). Gillade henne förut när hon var helt vanlig men sen blev hon helt sjukligt BESATT av influencers och gillar ALLA bilder hon ser enbart för att hon ska få synas mer. Jag ser alltså hennes ansikte på exakt allas bilder jag någonsin kollar igenom, t.om. på jättemånga jag inte följer utan bara kollar in på ibland. Ändå är hon där, på allt och alla. De gånger jag inte ser hennes ansikte är försvinnande få. Det är dessutom ofta hon gillar bilder vars texter inte är särskilt förenliga med hennes värderingar, så det märks att hon bara trycker på knappen per automatik.
    Trodde inte att hon var så galen och självgod.

      Jag gillar henne men har också tänkt på att hon syns med väldigt många kändisar på sistone?! 😮 Känns lite oväntat.

        Sverige är fullt av folk som vill synas och höras, i slutändan finns bara ett syfte, att tjäna pengar?

      Ahh, som Toftby då?

    ”Friendly reminder.” Konstigt, för det känns inte det minsta vänligt. Och ”inte bara nu när det påminns”. Det är som när jag ber barnen ställa in sin skitiga disk i diskmaskinen och de svarar ”det gör jag alltid” och jag kontrar med ”bara när jag påminner”.

      Uttrycket friendly reminder är inte heller ett dugg vänligt utan betyder fan din jäkla sopa du har inte gjort det jag förväntar mig av dig och nu ger jag dig en andra chans till bot och bättringar. Men våra flunsor är inte jättebegåvade och inte mer världsvana än att de hittar mellan hotellet, poolen och stranden på Maldiverna, Mexico eller UAE. Så man ska nog inte förvänta sig av dem att de förstår innebörden av friendly reminder.

        Nä, precis. Det var lite så jag menade. Låter passivt aggressivt och inger noll lust att rätta sig i ledet.

    Ida från bachelor… lilla vännen. Gillade henne, kändes jordnära och tog examen i typ marknadsföring i samband med bachelor och fick jobb. 3 v in sa hon upp sig för hon hann vinna bachelor och fick 80k+ följare och insåg att men shit det här är ju enkelt och jag kan leva på det??‍♀️

      Hennes senaste instastorys ? monteringen av Ikea skåp

      Lilla vännen? ? Är väl inte konstigt att säga upp sig om man kan tjäna mer på något annat. Hon har ju fortfarande kvar sin utbildning.

        Men det är kanske inte en flygande start om hon redan måste börja be sina följare om engagemang… Kommer det inte naturligt så har man helt enkelt inte ett liv som intresserar tillräckligt många (för att hon ska kunna tjäna en heltidslön på det.) Hon hade kunnat gå ner i tid på sitt ordinarie jobb och ändå satsar på sociala medier, för i ärlighetens namn, vad gör hon nu om dagarna? Hon är ledig och lägger upp lite reklaminlägg samt ber följarna att lika och kommentera. Ska man ”satsa helhjärtat på sociala medier” ska man väl kanske ha nån inrikting? Typ mode, smink, träning, inredning, mat etc. Men hon vill chilla och få pengar, i get it, men sympatiskt är det INTE.

    Får dom betalt per likes nu? Kanske företagen betalar mindre per samarbete om ex antal likes inte uppnås..?

      Om de inte har ett bra engagemang så vill inte fler företag jobba med dem. Ett dåligt samarbete med ett företag = andra större företag backar.

    En pedagogisk förklaring till hur instagrams algoritm fungerar: https://influencermarketinghub.com/how-instagram-algorithm-works/

    Instagrams algoritm prioriterar konton som du mest interagerar med. Är ditt content ointressant så når du ut till färre människor. Att tigga till sig likes är onödigt och får motsatt effekt. Man kanske stödgillar en eller två gånger men i slutändan är det ens content som avgör om man klickar på gilla-knappen och/eller kommenterar osv.

    OT. Björn Werner, Sandr Beijers partner, har idag skrivit en krönika piblicerad i Göteborgs posten.

    ”För en vecka sedan laddade influencern Alexander Pärleros upp en bild på sig själv i tårar på Instagram – med en känslosvallande text till om en mardröm han haft.

    Felet han begick? Att vara en man som hade mage att ha kluvna känslor kring att dö i krig. Sådant passar sig absolut inte i det fram tills nyss så feministiskt medvetna landet Sverige.”

      Den såg man INTE komma, hade högre tankar om Björn Werner. Rimliga människor ser väl igenom Pärleros som är den osympatiska kombinationen av korkad och opportunistisk? Inlägget var pinsamt, och det hade inte med det feminism att göra.

      Vad man än tycker om Pärleros och hans inlägg, så är ju Björns resonemang helt rimliga.

      Varför är det helt plötsligt -självklart- och att tvinga pojkar och män att strida i krig, medan flickor och kvinnor tillåts fly? Är väl en av de grövsta former av diskriminering att tvinga någon till krig pga sitt kön?

        Verkligen. Och det är därför feminismen är bra även för män, för ett icke-patriarkalt samhälle skulle inte göra skillnad på roller och förväntningar på män och kvinnor på så vis.

        Jag håller helt med om att det är en patriarkal struktur som utgår från stereotypa könsroller. Hade varit bättre att låta familjen avgöra vem som är bäst lämpad att försvara landet och vem som skyddar familjen.

          ”Vi skickar barnen – de är fullständigt rabiata! Vi föräldrar däremot är alldeles för loja.”

      Om BWs krönika, rörig och poänglös. Verkar mest vara ett försvarstal till ära åt Calle och Alexander. Det BW verkar missuppfatta är att så länge det är riskfritt kan man gödsla machokulturen med diverse krigiska online spel som skapar testosteronpåslag och när den egna synen av sin egen manlighet. Sen så kom ett krig i vår egen bakgård, då blev det plötsligt läskigt.
      ”Tiger head and snake tail” är ett gammalt kinesiskt ordspråk som säger att så länge man känner sig trygg och ohotad kan man ryta som en tiger, sekunden tryggheten är borta ser man svansen försvinna.

      För kvinnor har det ju jättehärligt i krig?

      ÄR han verkligen fullständigt dum i huvet?

      Det var en hel del som kommenterade om att Pärleros var feg, skulle man up, sluta gråta osv. Tror inte de som kommenterade på det sättet är samma personer som sysslar med feministiska analyser.

    Nu har jag inte koll på någon av dessa personer men min spontana fundering är hur bra de är på att ge respons tillbaka till följarna? Lusten att skriva en kommentar på ett inlägg är ju betydligt större om man vet att influencern brukar svara eller åtminstone ”gilla” ens kommentar. Fattar ju att de riktigt stora som får tusentals kommentarer inte kan ge respons på allt, men när det är en lite mindre influencer som snittar 10-20 kommentarer per inlägg och ÄNDÅ aldrig svarar eller ens gillar ens kommentar, då tappar man ju intresset för att kommentera. Vad är det roliga med att lämna en kommentar om man ändå inte får någon respons?

      Godt poeng! Det hadde faktisk vært veldig interessant å se, om disse som tigger likes faktisk er flinke til å svare følgerne sine.

        OT men älskar norska ♥️??

      THIS! Det är en majoritet som aldrig svarar på varken frågor, komplimanger eller konstruktiv kritik – Men ändå har mage att tigga både likes och kommentarer? Jag slöscrollar oftast endast på ”story” så missar oftast inlägg av den anledningen men tro fan att man inte vill integrera med någon och betala hens lön/gratis produkter som inte ger något tillbaka.

      Jenny Freed på första bilden är väldigt bra på att svara på kommentarer och meddelanden och verkar genuint tycka om de som följer henne ?

    Jag trycker gilla på inlägg jag faktiskt gillar. Det som inte tilltalar mig lämnas så klart utan gillamarkering. Inget konstigt med det.

    Märkligt.
    OM jag gillar ett inlägg – stor kändis eller nära vän – DÅ gillar jag inlägget.

    Är rätt selektiv, har till exempel svårt att ”gilla” ett inlägg där någon beskriver något hemsk som har hänt, jag liksom ”nä, det där gillar jag ju inte” men kanske vill visa sympati, blir då kortslutning i hjärnan.

    Ju längre från min privata sfär, desto mer sällan gillar jag något tror jag, och ren reklam eller förslag som kommer upp gillar jag inte för då får man bara mer av den varan.

    Det betyder allt för plånboken ?

    Bara pinsamt.

    Blir helt tvärtemot när ”influencers” jag följer gör detta. Följer mest småbarnsmammor och vissa har ju samarbeten och dessa har också börjat tigga likes. Sjukt tröttsamt och de sjunker faktiskt i mina ögon då

    Vilken influencer tror ni ogillar sina följare mest? Personligen tror jag att Sandra Beijer och Julia Frändfors har VÄLDIGT svårt för sina egna följare. Men Beijer döljer det väl lite bättre än Frändfors.

      Haha random! ”Vem ogillar sina följare mest” ? Men tror det stämmer. Tror inte Bianca gillar sina följare så värst mycket heller.

      Hanapee

      ”Likea för att jag ska kunna fortsätta jobba med det här”. Men så kanske det är ett tecken på att man inte kan det helt enkelt?

        EXAKT

        Det är ju inte direkt så att mitt liv blir meningslöst om någon, eller typ alla flunsor slutar skriva.

      Annica Englund också.

    Tror flunsorna inte får in så mycket cash pga inte så många likes….
    De är väl rädda att de måste hitta ett ”vanligt jobb” därav paniken 🙂

    Man de måste ju ändå tjäna hyfsat bra??
    Om man till och med kan säga upp sig från sitt ”vanliga” jobb och har nästan 100 tusen följare.

    Kollar tex Idas Instagram, hon får ju 3000, 5000-12000 likes på sina bilder?? Varför är man inte NÖJD då? ?

      Eller hur. Jag är inte helt nöjd med min lön, kanske ska gå in till chefen imorn o bara ”snälla kom igen, ge mig LITE TILL så jag kan jobba kvar! Jag vill inte anstränga mig men va lite schysst”

      Samma med paow. Ingen gillar mina inlägg. Och så har hon 3-4000 likes. Nä men skriv nåt då och fota inte bara dig själv i olika vinklar.

    När influencers lägger upp sina inlägg på story med något klistermärke över och ba ”lämna en like” eller ”nytt inlägg” kollar jag ALDRIG.

      Det är oftare jag får nys om ett nytt inlägg via stories än i flödet. Bara att tala om att ett nytt inlägg finns tycker jag är smart. Man kan avstå från att lägga till ”In och lajka”

    Jag undrar hur företagen kan se vilket effekt deras reklamsamarbeten med influerarna får? En massa gillningar betyder ju ingenting om produkten inte säljer. Då är det ju meningslöst. Tiotusen gillningar men noll saker sålda, säger ju en hel del…..

      Det mäts oftast genom att kolla hur mycket försäljning som har genererats via i influencerns unika rabattkod, alternativt genom den länk som influencern har delat. Allt går att spåra på nätet.

      Jag fattar inte heller hur influencers som nästan aldrig uppdaterar kan få hålla på. Och då gäller det flunsor som inte har någon högre kändiskvot och inte har någon annan inkomstkälla.

    Ser jag någon jag följer tigger likes så gör jag en sak: avföljer.
    Jag gillar endast om jag gillar det på riktigt, är väl lite gammaldags kanske. Blir verkligen anti-effekt.

      Det var då jag avföljde Felicia Aveklew , hon va så besviken hela tiden på att hennes videos inte fick några views och blev sur. När man då VAR en av dom som fakriskt tittade så kände man sig inte uppskattad direkt. Unfollowed!

      Samma här. Jag följer personer jag gillar eller en del för att dem är så galna. Kan gärna kommentera och gilla. Men när dem tigger om det så blir det som den där jobbiga efterhängsna strandsäljaren i Thailand typ. Man blir tvärtom osugen på just det.

    Detta tiggande av sk. likes upplever jag som positivt. Förhoppningsvis innebär det att folk börjar tröttna på stupida flunsor.

    Är inte det här lite guilt tripping ändå?
    ”Plz gilla och kommentera så att jag ska tycka mitt jobb är kul och så att ni ska få se mer av mig”

    Nej men alltså, skapa bättre content istället. Tänk om jag skulle be våra medlemmar och andra mottagare att bli bättre på att öppna våra nyhetsbrev? Nej, det ligger på mig att skapa bättre nyhetsbrev som känns relevanta och roliga att öppna.

    Helen Torsgården tigger också alltid likes och kommentarer i varje video. Hur katten kan hon ha 430 000 prenumeranter när hennes content är getter och barn?

      Oj det har jag aldrig sett henne göra och jag kollar på alla hennes videos

        ”Lämna gärna ett hjärta i kommentarerna” och nu när hon lagt upp ofta är det ett jäkla gnäll att dessa videor får mindre engagemang.

          Exakt! Jag tittar alltid på Youtube på tvn. Då kan man dessutom inte kommentera/likea – tror jag. Sen varför skulle jag? Förstår inte behovet. Eller jo, för att de ska komma upp i flöden hos fler, men det är sååå oattraktivt att tjata till sig kommentarer ”även om det bara är ett hjärta”.

        Jooo alltid! ”Det betyder så mkt för mig” och nu i senaste videon klagade hon på att när hon lägger upp videos oftare så engagerar sig inte tittarna.

        Sånt gör att iaf jag tappar intresset. Tycker att Helen kommer undan med sjukt mkt med och förstår inte hypen. Känns så tillgjort många ggr med. Sååå avföljde såklart, följer ingen jag tröttnar på ?

      Känns som att det är så alla avslutar sina videos, som att det är så man gör. ”Glöm inte att likea, prenumera och lämna en kommentar”. Tycker inte att Helen är någon som gör detta överdrivet för jag har aldrig tänkt på det och jag kollar alla hennes videos.

        Värre än vanligt! Falsk också tyvärr…

          Varför är hon falsk?..

      Ja, hon tigger alltid likes och kommentarer. Ju fler som likear, desto mer samarbeten får hon. Hon tjänar rätt bra med pengar även om hon vill att alla ska tro att hon vänder på kronorna. Hennes samarbeten är inte ens trovärdiga längre.

      Är mest trött på hennes gnällande om hur tufft det är att redigera videos. Ja, det kanske tar 7 timmar, men hon gör det en dag i veckan. Resten av tiden gör de saker som alla andra gör på fritiden, dvs passar barn, handlar och renoverar.

      Hon vill få det till att se ut som hon lägger upp videos för sina följares skull. Men sanningen är att hon bara vill tjäna pengar och skulle hon kunnat så hade hon lagt ner hela youtube-grejen. Det lyser igenom att hon är sjukt trött på det.

      Sen fattar jag inte hur hon kommer undan med att exploatera sina barn så mycket som hon gör utan att någon ifrågasätter det (alla andra får ju skit för det).

        Håller med i allt du säger!!

    Jag är säkert influencers värsta fiende. ? Jag följer en del kända profiler, men likear ALDRIG något. Likear iofs väldigt sällan mina vänners bilder heller.

    Men det är inte deras fel. Algoritmen på Instagram är helt skev.
    Jag får bara upp massa reklam och missar mycket innehåll från konton jag älskar trots att jag gillar deras inlägg när de dyker upp. Många av mina vänner ser inte heller mina inlägg. Så har det varit ett par år nu. Dom satsar mer på att få en att kolla på stories.

      Om du älskar de kontorna så mkt, så kan ju du klicka i den där lilla klockan högst upp i profilen.

    Influencers är ju säljare. Dom kränger grejer. Dom har sig själva som huvudprodukt. När huvudprodukten sjunker i värde så blir dom desperata. Det är som att dom ber oss att betala deras lön när dom tigger. Kom igen, ge mig lite kääärlek! Det är som någon skrev här ovanför, man kan inte tigga sig till att någon ska intressera sig för en. Detta förstår varenda säljare eller egen företagare eller konstnär, som jag är. Jag har ett litet konto men skulle ALDRIG tigga likes på det här sättet. Man får kämpa på ändå och hitta sin publik genom hårt arbete. Det är något dessa flunsor inte förstår.

    Vill minnas att du Camilla för inte alltför länge sedan tyckte att man gott kunde gilla deras inlägg. Dels för att det är så enkelt och kostar ingenting men betyder så mycket för dem. Har du ändrat åsikt?

      Det inlägget hon skrev om det
      ämnet fick hundratals kommentarer där samtliga tyckte exakt samma sak. Väldigt konstruktivt dessutom. Tror Camilla måste fått sig en funderare:)

      ?? Detta

    Jobbar med marknadsföring på ett av Sveriges största företag med miljontals kunder. Finns inte på kartan att vi skulle börja be om likes för att vi behöver få upp engagemanget i våra sociala medier?! Då får vi ju istället producera content som faktiskt engagerar våra följare mer, och acceptera att all content faktiskt inte engagerar alla alltid. 😀

    Blir mer anti att gilla och kommentera när jag ser sånt här. Det är företagen som bör ändra hur de bedömer influencers, alltså inte via likes och kommentarer utan ev på hur många som ser stories eller reels….

    De börjar bli desperata. Mer reklam ger mindre likes. Mindre likes ger mindre reklamintäkter. Företagen har börjat inse att influensers inte är betrodda längre, de får inte pengarna tillbaka på samma sätt som tidigare. De är inte beredda att betala lika mycket för reklamen som inte längre fungerar = influensern behöver göra mer reklam = mindre likes.
    Influensers måste få upp engagemanget genom mer likes och kommentarer annars försvinner företagen = inga pengar.

    Det är en döende bransch. Det är därför så många försöker starta egna företaget nu. De har insett att det inte kommer att funka så länge till.

    Trött man blir.Det är inte en mänsklig rättighet att jobba som influencer. Marknaden reglerar sig själv och håller du inte måttet så kanske du helt enkelt får skaffa dig ett vanligt jobb.

    Om jag hade representerat kundsidan till en sån här tiggar-influenser hade jag känt mig superirriterad att personen ”fuskar” fram snyggare statistik som egentligen är helt tom. Förstår inte att dessa influencers gör detta så öppet så kunderna ser det?! För mig som beställare hade det ALDRIG blivit ett samarbete igen med den personen och jag hade aldrig köpt inlägg av en influencer som gjort såhär tidigare. Jag hade kontaktat den köpta flunsan och ifrågasatt vad tusan den håller på med. Och bara känt att personen försöker mixtra med statistiken och ge luftslottsresultat, vilket ju är ett hån mot mig som företagskund.

    Hairtalk by Emelie är duktig på att tigga likes.
    Det vore skoj och veta hur mycket en flunsa som tex henne kan dra in via följarnas engagemang. Kan man enbart leva på sånna intjänade pengar…

    Josefin är ju värst. Hon gör verkligen ingenting med sin instagram mer än reklam man får inget tillbaka. Avföljde henne nyligen.

    Men snälla, folk har väl annat att läsa om och engagera sig i just nu än influencers.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.