Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!


Blev ni skärrade nu?
Jag busade med er och tidsinställde inlägget till 20.01 istället för 20.00.
Tiihiiiii…..??

412 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Tankar om bingo och Katrins bråk i senaste podd avsnittet?

      Vad sa de?

        Katrin var frustrerad över att Bingo inte tar tillräckligt med ansvar med barnen (reser mycket, går ut på hans barndagar, har dålig koll på fritidsaktiviteter och skolrelaterade happenings). Bingo å sin sida menade på att hans oförmåga att strukturera vardagen beror på hans ADHD och att han istället kompenserar med att exempelvis leka mycket med sönerna. Katrin tyckte då att man inte kan skylla allt på sin diagnos och att han verkar ha god förmågan att organisera och planera andra områden av hans liv såsom arbete och resor. Hon var öven missnöjd med att vara familjens projektledare medan Bingo får vara roliga lekfarbrorn.

          Team Katrin, heeela vägen här. Det är sjukt störande att vara både VD, HR-avdelning, ekonomiavdelning och R&D avdelning i företaget ”Familjen AB”. Dessutom aldrig få någon avlastning av den som borde vilja ta hälften, men som bara vill dyka upp som konsult när det är dags för kick-offer och konstiga teambuildingövningar.

          Hur gick det med assistenten han sökte för en tid sedan?
          Som skulle hålla koll på barnens idrottsdagar, aktiviteter, matpreferenser etc. Var det verkligen ingen som nappade?

      Känns som Katrin störs lite av att Bingo skaffat flickvän? Hon verkar ha tolererat hans eviga flängande jorden runt hans och virriga personlighet fram tills att Julia kom in i bilden. De har ju alltid framhållit sin stjärnfamilj som så föredömlig i alla avseenden och helt viftat bort kommentarerna om att det kanske blir svårare när någon av dem blir kär men nu gör sig kanske verkligheten påmind ändå.

      För övrigt är det inte ofta man inte kan ta parti för någon av parterna i en diskussion, Bingo kunde absolut prioritera annorlunda avseende barnen samtidigt som det är orimligt av Katrin att kräva att han ska hålla koll på allt som rör barnens tusentals olika aktiviteter när han själv anser att det är fel att drilla sönerna på det sättet som Katrin gör.

        Jag kan absolut förstå båda, och känner verkligen Katrins frustration för det är extremt energikrävande att leva med någon som Bingo. Däremot va hon väldigt otrevlig och han skötte diskussionen snyggare. Tror mer det rör sig om att Julia också har diagnos och att de 2 tillsammans blir ”jobbiga” att han blir mer med henne liksom, vet inte?

        Helt galet för log att han planerar skaffa fler barn med Julia, om han enligt Katrin har svårt ta ansvar för de barn han redan har.

          Ja, Bingo ska absolut vara tacksam att Katrin är så pass strukturerad att han kan fortsätta leva sitt liv som en bekymmerslös tonåring. Ett delat föräldraskap med Julia skulle ju helt klart se väldigt annorlunda ut och kräva mer av honom. Den största frågan är väl egentligen varför den sista delen av avsnittet inte helt klipptes bort.

          Jag tänker också att det säkert blir många fler svåra situationer i framtiden om Bingo får barn ( tvillingar?!) med Julia. Hur ska han då hinna med allt undrar man ju. Dessutom pratade Julia om att hon tänkt på både i Marbella och Sverige. Ska han då dessutom flyga fram och tillbaka mellan sina familjer? Låter inte hållbart på något sätt. Nu verkar det ju ändå som pojkarna älskar sina hobbyn och speciellt fotbollen ( som Bingo inte är så intresserad av) och då behöver han nog bara ställa upp och vara en del av den tycker jag. Läxorna klarar de nog av nöstan själva då de verkar vara intelligenta båda två,men pappa behöver nog påminna dem att göra läxan på sina dagar. Förstår Katrins frustration lite grann och tror att hon faktiskt inser att förhållandet mellan J och B nog kommer att leda till fler konfrontationer i framtiden.

            Bingo verkar ju i ärlighetens namn inte vara intresserad av barnen alls egentligen. Mer än att agera lekfarbror där han får agera ut sina egna barndomsdrömmar.
            Det måste vara sjukt svårt att försöka upprätthålla någon slags sund och stabil grund för sina barn under de förutsättningarna.

      Jag gillar dom två ( trots att dom ibland utmanar mina tanke haha ) och tycker dom verkar fantastiska föräldrar. Dock fick jag typ ont i magen när jag hörde att hon faktiskt rent ut sagt var elak i sin kommunikation till Bingo.

        Fast elak på vilket sätt? Fick vi ju inte veta. Men ja han va bättre på ta sansad diskussion men jag fattar verkligen hennes frustration och ibland rinner det över.

        Han verkar ju ärligt talat som en jätte bebis. Kan inte ta ansvar för barnen förutom att leka och vara roliga pappan.

        Håller med och de verkar komplettera varandra bra, men sen är de ju sånna extrema motpoler. Hon klagar på att han inte tar tillräckligt ansvar vilket säkert stämmer, men hon skulle nog också må bra av att chilla lite och låta saker lösa sig (menar inte något specifikt de pratade om utan i allmänhet). Han lät ändå lite ledsen på slutet.

          Ja det dåliga samvetet kom väl ifatt honom. Tydligt att Katrin drar det stora lasset och dessutom måste dra hans lass också. Helt galet att man orkar.

            Tycker det är otroligt tydligt hur svartsjuk hon är på bingos och Julias relation, hon klarar inte att han går vidare. Hon har tidigare suttit i podden och sagt att han absolut inte bör skaffa fler barn, som att det är hennes beslut? Hon tror att hon bestämmer över bingo och det är högst osunt.

      Enligt artikel i Aftonbladet/Expressen mår Katrin dåligt. Sammanträffande?

    Klarar inte av Ericas ”baby” hela tiden till allt hon säger i älskar älskar inte, och att de dessutom pratar med varann som om han är hennes barn.

    Och latif ??????????

      Tycker också att hennes ”baby” låter så fjantigt. Det känns dessutom väldigt stelt och krystat mellan dom.

      Latif finns det inte ord för. I början av varje avsnitt är det ju ett klipp där flickvännen säger att kvinnor vänder sig om efter honom på stan och jag fattar ingenting ??‍♀️

        Skulle inte ens ta i han med tång ? att Sabrina låter sig förnedras såhär på tv är det sjukaste

          Förhoppningsvis kommer hon till insikt att han inte är något kap och hittar nåt bättre. Jag fick dock riktig panik när han sågade sönder rören på toaletten för att kunna installera en rumpdusch ? Jag hade inte varit lika förlåtande.

        Men alltså han verkar ju totalt knäpp! Och hon måste ju nästan vara lika knäpp för att ännu vara med han, efter första delen skulle man ju själv ha kastat ut han! ”Jalla i am hungry,make me food”

          Ja jag känner ingen sympati för henne alls, hon får skylla sig själv om hon efter allt man fått se ändå stannar kvar och vill ha honom? ?

          Att han dessutom tror han är någon utländsk gud här i Sverige ???

      iNsHaLLaH

        Haha hon säger det hela tiden! Blir så nyfiken på om hon orkat/klarat lära sig arabiska för att kunna läsa koranen? Hon känns inte så…. Bright.

          Hon trodde ju på att han ”aldrig varit med en kvinna” förut, samtidigt som hon blev förvånad över att han verkade veta vad han gjorde ”första” gången. Alltså ??

            Vad har hänt med hennes hår?

              Alltså man ser så tydligt att hon har hårförlängning i senaste avsnittet ? kanske är klimatet som gör att det ser annorlunda ut?

                Ja hårförlängning har det synts tydligt att det är i varje avsnitt, jag tänkte mer varför det sitter så illa och ser så dåligt och fult ut? Klimatet är det inte då det såg exakt likadant ut när hon filmades hemma i Sverige ? det ser konstant blött ut?

                  Hon har bränt av håret när hon blekt det.Därför försöker hon kamma ner testerna uppe på huvudet (och har hårförlängningar)

                  Jag tycker att hennes egna hår ser ut att vara Max 5 cm. Därför ser det jättekonstigt ut då extensionsen inte har egen volym och är mer ”döda” än ”levande” hår (jag vet att går inte är levande men jag tror ni fattar vad jag menar) . Det är min teori.

              Hon har bränt det. Hon sa det i något avsnitt. Typ tre cm ser ut att va hennes, resten förlängning. Kanske strök hon sitt hår med strykjärn som back in THE days.

          Spelar väl ingen roll. Det finns många analfabeter som är muslimer och det verkar ju funka…

        Haha stör ihjäl mig på hennes inshalla, baby och super duper. Hon verkar så himla dum också.. Klart han inte bara har varit med henne. Och hennes hår? Hur stylar hon det egentligen?

        Latif ska vi inte ens prata om. Mansgrisigare kille får man ju leta efter. Så fruktansvärt svinig, manipulerande och oskön på alla sätt och vis. Förstår att hennes vänner är skeptiska.

      Hahhahahhaahah han utnyttjar ju bara henne pga pengar. En 30åring i Pakistan som gifter sig med en dum svensk 50årig kvinna. Precis som dessa svenska 50-60åringarna som gifter sig med 20åriga Gambianer och tror det är pga kärlek. Oftast är det för de vill ha pengar till sin familj , eller för att lättare kunna komma till Sverige -bor här nått år med svensken skiljer de sig och hämtar hit sin familj. Har en halvt dum kompis som åkte till Etiopien för att gifta sig med en kvinna, ”mitt livs kärlek”, efter 2 år skiljde hon sig och kasta ut honom från hans lght och tog hit sin man och 2 barn ??? jobbade tillsammans med henne sedan. Hahahahahah

      Höll på att avlida när jag såg det näst senaste avsnittet också. Killen satt tyst en liten stund vid bordet och hon började kvida och pressa honom att prata och ”vara romantisk”… Baby baby baby ??

      Vilka är dessa två?

    Det tar såååååå mycket av min energi och ork att ha en mamma och morföräldrar som så envisa med att inte söka vård, jag orkar inte tjata och bry mig mer snart.

      Jag vet vad du menar, man måste nästan dra dem till doktorn!

      Alla ansvar över sin egen hälsa. Man säger till en, två, tre och fyra gånger. Sen får de faktiskt bestämma själva. Du kan ta upp det igen om några veckor men vuxna är envisa och alla tror att de vet bäst själva.

      Vet hur det är. Har tröttnat.

      Oj jag förstår. jag tog hand mycket om mina föräldrar innan dom dog. Nu först känner jag hur mycket energi det tagit. wow.

      Ja… Jag har en mor som går runt och lider av sina åkommor… går med kryckor och klagar… Men åka till doktorn och få nåt utskrivet? ”Nää…! Det går snart över!”
      Ja men ha ont då, men klaga inte!

    Jag har ca 3 timmar och 50 minuter på mig att skriva en rapport på 2000 ord. Har hittills gjort exakt ingenting. Tänkte bara att ni behövde veta det.

      Läs en rapport på engelska, skriv sedan med egna ord. Plagiera inte.

        Åh tack, det var ju exakt den informationen jag väntat på hela dagen utan att veta om att det var den jag väntade på!

        Lycka till!

        Haha tack, ska prova.

      Det hinner du! Sätt timer på 45 minuter och skriv utan paus. Sen tar du 15 minuter och gör vad du vill. Sen 45 minuter intensivt skrivande och 15 minuter paus. Sen en gång till och då har du garanterat en färdig text som du bara behöver renskriva under tiden som är kvar.

        Jag hann!!

      Du fixar det!!

        Verkligen inte.

          Vad vet du om vad jag fixar eller inte, grinputte.

      Det är bara att skriva något. Strunta i allt faktaarbete och skriv bara vad du känner om de olika delarna. Slutligen skriver du att det är komplext och att det inte finns någon bra lösning på problemet. Det älskar SO lärare efter min erfarenhet.

        Universitet kräver dock referenser, men bra tanke haha.

      Hur har det gått?

    Ångesthantering

    Hur får man bort tryck över bröstet och andningssvårigheter? Haft i flera dagar nu utan att veta varför och ingenting hjälper, får snart panik.

      Säkert på att det inte finns en annan fysisk orsak? ❤

        Ganska säker på det ja ❤️ Haft det förr men inte såhär ihållande länge.

      Djupa andetag eller en lång varm dusch brukar hjälpa.

        Kan inte ta djupa andetag. Har duschat, gymmat, promenerat, lyssnat på musik, läst, ALLT.

          för mig hjälpte det lite att ligga på rygg med en stor kudde på sig, då blir det liksom nåt annat som händer som man känner av så man kan fokusera på det lite istället om du förstår vad jag menar

            Det där var ett bra tips Johanna.

            Tack för ett konkret tips, ska testa!

            Skaffa tyngdtäcke är annars en bra grej.

      Försök att fokusera på annat. Leta inte efter symtomen, då blir det värre.

        Gör inget annat än att distrahera mig, men det funkar tyvärr inte 🙁

          Inte distrahera. Fokusera på annat, det är inte samma sak. Försöker du distrahera dig så trycker du bara undan det och det funkar inte (tänk badboll under vatten). Att fokusera på annat är att vara upptagen av något annat och INTE hela tiden leta efter tecken på hur du mår, utan bara låta kroppen sköta sig själv,

            Jag har varit upptagen av annat. Gymmat, pluggat, promenerat etc. Jag fokuserar verkligen INTE på symptomen eller hur jag mår men andningen blir ändå inte bättre.

            Tack ändå!

              Då är det väl förmodligen något fysiskt i så fall. Kolla med läkare.

                Har tagit prover en annan gång tidigare och då konstaterade de att det var ångest. Jag har litat på det men det kanske var fel:/

                  Mot ångest hjälper det jag skrev om ovan, iaf enligt min psykolog 🙂 Men du behöver inte hålla med såklart.

                    Känns det som att det är läge att vara besserwisser? Det finns inte ett recept som fungerar för alla med ångest.

                    Toppen om det fungerar för dig enligt din psykolog men det gör det inte för mig när jag har tryck över bröstet.

                    För mig fungerar tyngd på kroppen (ex kudde som någon skrev ovan, men helst något tyngre) eller kyla. Gärna så kallt att jag börjar huttra. Att ligga med benen mot en vägg och andas hjälper för mig i vardagen för att bli lugn, men fungerar inte så bra mot mer panikångest. Men prova ändå, det kommer ju inte att bli värre. Kanske det kombinerat med en kudde på kroppen.

                      Tack snälla, benen mot väggen hjälpte faktiskt litegrann ❤️

                  Ta en långpromenad i naturen och lyssna på Mozart.

          Pollenallergi?

      Jag känner igen det, men var flera år sedan jag mådde så. Vet du varför du känner ångest? Kan du i så fall sätta det i perspektiv att det inte är så farligt?

      Det bästa är om du hittar något att göra som avbryter tankarna och får dig att vara i nuet och fokusera på det du gör just nu. Kan vara att träffa någon och göra nåt kul eller se en serie som gör att du glömmer tiden.

      Kan det komma ang våren. Jag blir deppig i början. För mej är det bara att vänta ut det.

      Lägg dig med benen upp på en vägg, en ett L. Och sen bara andas du. In fyra sekunder, håll andan fyra sekunder, ut fyra sekunder, håll andra fyra sekunder. Det brukar funka för mig.

        Tack snälla, ska prova nu!

      Testat avslappningsövningar? Typ yoga nidra eller liknande?

      Vinterbad – eller kallbad. Ingen del i ens kropp orkar ha ångest samtidigt eller en bra stund efter

        Fast jag fick extrem ångest av det när jag testade med just såna symtom som TS beskriver. Får man inte en adrenalin kick av vinterbad? Tänker att det är dåligt att utlösa mer stresshormon när man har ångest.

      Djupandas, kolla tex in andningsminuten. Ligg på spikmatta, gå ut och gå, prata med någon(båda dessa för att distrahera dig), lyssna på glad musik, lyssna på någon rolig podd(tex Uggla och Uggla), kolla roliga Youtube/Tiktok-klipp.

      Tänker ge dig några tips som fungerat för mig när jag led av kraftig ångest. Förlåt på förhand om vissa är äckliga eller du tycker dom är dumma ?

      1. Bajsa. Nr 1 tips, fungerar alltid för mig!
      2. Onanera.
      3. Skriv ned dina känslor. Bara börja skriva riktig ordbajs av allt som pågår i ditt huvud. Sluta inte om du börjar gråta utan när du känner dig ”tömd”
      4. Duscha!! Växla varmt och kallt brukar fungera om ångesten är extrem.
      5. Kolla på en trygg film/serie
      6. Träna

      Yin yoga och terapi ?

      Andas I fyrkant, googla det om du inte vet hur det fungerar. Jag har lidit av ångest i många år och vet att trycket är så jobbigt.
      Vet du att det är ångest (som du vet) så är det viktigt att tänka på att det ÄR just det ?
      Att kunna ta djupa andetag och hålla lungorna både fulla och tomma som man gör i ”fyrkant” är ett jätteviktigt kontrollverktyg tycker jag.
      Annars, ha en värmekudde mot bröstet, drick något varmt, ta tigerbalmsam eller likande på bröstet för att känna en lättnad i andningen.
      Lycka till, du kommer klara det ❤️

        Tack snälla du, tar till mig tipsen ❤️

      1. Gå till läkaren. Uteslut alltid att medicinskt.

      Ibland funkar det för mig att typ gå in i känslan lite istället för att försöka fly den. Typ blicka inåt och bara ”ja just nu känner jag ångesten fysiskt”

      Meditation!!! Kolla Youtube, finns hur många videos som helst med vägledd meditation. Ge det en chans och ge inte upp om det inte ger direkt resultat eller om ångesten till en början känns värre. Ångest med upplevt tryck över bröstet/andningssvårigheter är ett rent helvete, speciellt när det pågår i flera dagar. Meditation har hjälp mig och då har jag inte ens hållit på länge. Testade för första gången för någon månad sedan när min ångest var riktigt hög och jag är själv chockad över hur bra det har fungerat. Inte tagit bort ångesten helt, men minskat den.

      Jag har själv haft andningssvårigheter och svårt att ta djupa andetag och jag tyckte verkligen ingenting egentligen hjälpte. Det slutade efter några år, antar att balansen i min kropps olika substanser Bara förändrades och att det slutade tack vare det.
      Men kan säga att ofta beror symtomen på att man omedvetet och omärkbart har hyperandats och fått in för mkt luft i lungorna och slarvar med att blåsa ut den. Försök bli medveten om det och se om det hjälper att tänka på att göra rejäla långa utandningar. Om du gör andningsövningar (jag tycker inte det hjälper) så se till att utandningsmomentet är längre än inandningen.

      Att säga till en stressad eller ångestfylld person att ”ta ett djupt andetag” är otroligt kontraproduktivt och oförståeligt vart det kommer ifrån. Inandning ger spänningar och ja – ångest medan utandningar ger avslappning.

    Så trött och orkeslös ?

    Någon som brukar boka hotell på hotels.com och kan hjälpa mig? Ska boka hotell i Göteborg för april, vill ha ett rum som går att avboka (det hotell jag kollat på är Radisson blu Scandinavia vid centralen) jag får upp två alternativ i listan men det ena kostar 1200 kr mer (för två rum) men jag kan inte se att det skiljer något i vad man får för pengarna. Någon som vet?

      Mitt bästa tips är att ringa hotellet direkt och berätta att du hittat de alternativen via hotels, de vill säkerligen att du bokar via dem ist och kan ge dig ett bra alternativ.

      Ena måste betalas direkt och det andra betalas på plats kanske?

        Nix båda kan betalas antingen direkt eller på boendet. Men tack för svaret ?

      Jag gick in och kikade lite snabbt enligt det du sa att du sökt på, och det kan inte vara att den ena är Radisson Blu Scandinavia och den andra är Radisson Blu Riverside då?

        Nej det är samma hotell

        Det är INTE samma hotell. Det ena ligger på Lindholmen (riverside) och det andra skandinavian blue vid cetralstationen. Jag vet för jag har bott på båda.

          Förlåt jag var otydlig, menar att de två olika priserna gäller samma hotell. Vet att det finns två Radisson i Göteborg

      Det ingår frukost.

      Ombokningsbart eller inte?

        Står att det ingår frukost på båda samt att de är ombokningsbara. Fattar ingenting men tack snälla alla som tagit sig tid att svara ❤️

    Hej! En fråga till er som har vänner med barn men som själva är barnlösa. Hur påverkades eran relation av att eran vän fick barn?

    Min vän fick barn för ett halvår sen och jag träffar henne och hennes familj kontinuerligt, eller försöker iallafall om inte jobb och sjukdomar kommer ivägen. Jag har dock märkt att det är alltid jag som hör av mig först, antingen för att kolla läget, prata lite eller bestämma träff. Hon tar aldrig initiativ och jag förstår att det liksom inte är prio just nu. Hon har fullt upp med bebis och allt som hör till och det respekterar jag.

    Jag vill dock inte att vänskapen ska rinna ut i sanden. Dels för att jag tycker om henne och såklart hennes familj och dels för att hon är min enda vän.

    Är det någon här som är/har varit i samma sits som mig? Hur gjorde ni?

    Ha en fin kväll!

      Fortsätt hör av dig!!
      Hon tänker säkert höra 1000 ggr per dag, men när hon tar upp telefonen så har hon glömt vad hon skulle göra ?

      Åh, jag kan känna igen mig så mycket i det – fast från andra hållet. Jag var typ först i min vänkrets att få barn och ville absolut inte känna att jag bortprioriterade mina vänner och försökte träffa dem. Men det är verkligen så mycket mer jobb och meck att åka hemifrån och hela tiden ta initiativ. Inte nog med att man har prio på bebis, så kanske man inte mår helt hundra, inte får sova, knappt hinner äta osv. Jag vill bara peppa dig att fortsätta höra av dig, ta med lunch, låt henne bestämma var ni ska ses, var ärlig och öppen med hur det känns men också med att du kan dra ett lite tyngre vänskapslass just denna tid.

        Jag är också från andra sidan! Inte för att det va det du efterfrågade men tänkte ändå att jag kunde representera vännens perspektiv.
        Fick barn för 1 år sen och min bästa vän är barnlös. Vi har hörts och setts precis lika mycket som förut, men på andra sätt. Hon är så extremt bra på att utgå från min situation och vad som passar. Vi ses nästan alltid hos mig. Men det varierar vad vi gör. Barnvagnspromenad. Lunch/fika/museum osv. Bjuder gärna hem henne ngn timme innan barnet sla lunchvila. Lite lek en stund och sen sover barnet 1,5-2 timmar och aå lunchar vi och dricker te osv. När han va mindre va det mkt promenad!
        Bör tilläggas att hon jobbar på schema aå har en del ledig dag tid.
        Det händer absolut att hon tar med mat, ibland har jag lagat ngt, ibland foodora osv men extremt låg kravnivå.
        Bör tilläggas att jag är bra på att höra av mig (minst lika bra som henne) men hon är som sagt väldigt förstående. Det här hänt 2-3 ggr under året att vi setts utan mitt barn och då är hon absolut en person jag prioriterar att träffa.
        Men i detta här och nu får du nog räkna med att ha ett upplägg som funkar för henne. Men man kan som sagt umgås under tupplurar också…

      Acceptera och fortsätt att höra av dig.
      Är det hennes första barn? Mångas hjärnor blir tröga och fokuset ligger oå barnet. ( Många får sämre minne, blir klumpiga och har svårare med koncentrationen om de ammar)

      Föreslå att du tar en promenad med barnet så att din kompis kan varva ner. Kom över med matlådor eller liknande. Det är de små sakerna som folk kommer ihåg.

      Kanske dags att börja på en kvällskurs och träffa nytt folk? Man är aldrig för gammal att lära sig något nytt eller att få vänner.
      Lycka till <3

        Förlåt men ta med matlådor? Varför?

          Du får tre gissningar!

      Så länge hon är genuint glad över att se/pratade dig så är det väl ok om du hör av dig? Barnet växer upp och snart har hon massa tid över. Då kommer hon att börja jaga dig. Jag förstår att du känner dig klängig/ouppskattad men hon antar väl bara att du är den som har svårast att få ihop schemat medan hon mest är hemma och gör samma saker varje dag.

      Har massa barnlösa vänner som slutade höra av sig helt. En endaste stannade och nu när jag har mer tid över då är vi närmre än förr. Jag kanske inte alltid hörde av mig men jag gav henne uppmärksamhet när vi träffades. Hon respekterade att en bebis skulle följa med vart vi än gick. Aldrig klagomål.

      Visa intresse för barnet så får hon prata ut sen är det hennes tur att lyssna på dig.

      Jag tror bara man får acceptera att under några år kommer vänskapen ha lägre prio. Jag upplever att man alltid glider ifrån varandra när den ena går in i småbarnslivet. Och det är okej, det finns en tid för allt och om ett tag kommer ni kunna ha en närmre relation igen. Ju större barnet blir desto lättare är det att ses lite längre och andra tider/dagar. Bli inte rädd av en liten paus i hyr mycket ni ses och hörs. Händer de flesta tror jag. 🙂

      Jag har barn men är generellt i relationer bäst på att höra av mig ?

      Jag träffar de av mina vänner som har barn väldigt sällan sedan de blev föräldrar. De har annat att tänka på och det förstår jag. Men vi har varit vänner så himla länge så vi lär nog för alltid vara varandras närmaste vänner ändå. Och det går i vågor dessutom, har jag märkt.

      Mitt råd är: skaffa flera kompisar. Kanske några som inte har barn. Jag vet inte hur din kompis fungerar, men personligen känner jag mig lätt otillräcklig om jag är tvungen att säga nej till en kompis som hela tiden hör av sig, och vänskapen börjar kännas lite som ett jobb. Det kanske vore bra för er båda och er relation om du inte var så ”beroende av” henne.

    Väldigt otippat att PT-Fia är ihop med Tareq Taylor! Eller var det bara jag som hade bott under en sten?

      Jag undrar mest över hans namn, är han halv arab?
      Eller är Tareq, likt Omar, ett namn som smugit sog in i spanska språket efter muslimernas invasion?

        Om jag inte är helt ute och cyklar så har han väl rötter från Storbritannien och Palestina.

          Jaha! Tycker att sånt är så kul! Folk med namn och utseende som man inte riktigt kan pussla ihop.

        Pappan är palestinier och mamman är britt

      Har de gått ut med det offentligt?

          Tack, har hållt utkik men hade missat den artikeln? kul för dem! Mvh den eviga singeln

      Vet att jag läste om det för ganska länge sen men det var nog typ i kommentarsfältet här… Lite otippat i och med åldersskillnaden. Har så svårt för konceptet äldre man lämnar långt äktenskap för relation med kvinna som i ålder typ hade kunnat vara hans eget barn. Men kul att de är lyckliga antar jag!

        Min svärfars nya flickvän är bara några år äldre än mig. Känns…fräscht

          Hoppas de är lyckliga tillsammans!

          Släpp det!
          Du känns.. …fräsch.

            Men det är ju äckligt? Kom igen.

        Håller med!
        När barnen är stora, hans karriär på topp då passar han på att skilja sig från frun på 51 år och bli ihop med en 30-åring. Kan inte komma ifrån att man får känslan av att frugan är förbrukad och nu vill han byta upp sig till ngt fräschare! ?

          Kanske var hon som ville skiljas. Eller så var det ömsesidigt.

          Trodde ärligt talat efter att ha kollat hennes insta att hon va äldre ? att de är jämngamla typ

          Han berättade vid skilsmässan att hans fru ville separera, han ville fortsätta vara gift med sin henne. Det är dumt att sprida osanning om man inte vet.

        Äh hon är väl ändå 30+ så tycker verkligen inte att det är något konstigt med åldersskillnaden. Hade ju varit annat om hon var 20 någonting. Sen lämnade han väl inte sin tidigare relation för att vara med henne heller som jag förstår det som, utan tog upp kontakten med henne efter skilsmässan.

        Har för mig att det var frun som ville skiljas.

          Ja, för hon upptäckte att han hade ett förhållande vid sidan av…

            Enligt vem? Din egen teori?

      Har hört ryktet ett tag, jag har dock inte koll på benhinnor är.

        benhinnor?

    Poddtips? ☺️

      Tombola! Garvar så mycket, snack om rent trams egentligen men fan vad det är gött att lyssna på. Och Marcus Berggren är typ det roligaste vi har?

        Avsnittet om Jerry Williams ? ?? hade träningsvärk i magen efter det

          Finns ett avsnitt från våren 2020 där de pratar om korv med bröd (avsnittet heter inte så). Kommer ihåg att det var SÅ kul, har hört det några gånger efteråt men kommer aldrig ihåg vad det heter, men det är ett sånt avsnitt, skrattar så jag gråter på jobbet då jag lyssnar.
          Även avsnittet ihopklippt från deras livepodd, dör varje gång?

        Jaaaa!!! Älskar Tombola podcast så mycket.

        TACK för tipset. Har lyssnat på ett avsnitt nu första gången och skrattar så jag gråter ?

          Tänk vad många du har att lyssna ikapp, lite avis?

      Kidnappningspodden ?✨

      Konspirationsteorier.
      En mörk historia
      P3 ID
      P3 historia
      Holy crap

    När man inser att ens man inte är riktigt som man tror/som han var förr. Vad gör man? Liksom, när man förstår att de är kapabla till saker man inte trodde om dem.

      Beror på vad såklart. Men om du menar fysiskt/psykiskt våld mot dig eller någon annan är det nog dags att tänka på om du vill eller ens borde vara gift med personen.

      Som vad? Jag tänker att de flesta växer lite med åren, utvecklas och förändras. Kan ju vara trevligt att upptäcka nya sidor av varandra med. Men beror ju på vad det handlar om med.

      Vad har han gjort?

      Exempel?

      Beror på vad han gjort.

    Fyyyyyyy satan vilken dag vi hade på jobbet idag. Jag ville gråta, gå hem och hoppa från en bro samtidigt.

    Så, nu har jag klagat klart och kan njuta av helgen.

      Vad jobbar du med? Hoppas du hinner ladda om och återhämta dig under helgen ❤️

      Du klarade dagen! Heja och njut!

    Sitter ensam ikväll och är så ledsen över det. Har mått dåligt idag och hade verkligen behövt sällskap ikväll. Inga nära vänner i den här staden och sambon är iväg på roligheter, krävdes all energi för att hålla god min inför honom och inte förstöra hans kväll.

    Men imorgon är en ny dag. Hur mår ni?

      Gör något fint för dig själv ikväll! Ta en lång dusch och titta på en film eller serie och är något gott. Försök se det som kvalitetstid med dig själv ❤️

      Jag har mått dåligt i flera månader både fysiskt och psykiskt pga gravidkrämpor, men jag kämpar på och är såklart glad egentligen. Bara trött på att vara trött och ha ont och svängiga hormoner ?

      Finns det ingenting du kan göra för att må lite bättre? ?
      Jag trivs själv så är inte ledsen för jag är ensam, men har haft sån ångest idag, gråtit och allmänt jobbig känsla bara.
      Nu ikväll har jag myst ner mig i soffan, kollar på Masked singer, tänt ljus och allt känns lite tryggare och lugnare. Ska inte sticka under stolen att jag längtar tills jag kan somna för att slippa dagen?

      Hoppas du mår bättre imorgon ?

        Jag kollar också på Masked Singer ikväll och bäddat ner mig i soffan ☺️

          Väldigt mysigt! ? såg aldrig på det förra året men tänkte det skulle vara mysigt att ha något att följa på fredagar ?

        Vad skönt att det börjar kännas lite bättre för dig. ? Och tack för din kommentar, den värmer verkligen.

        Jag trivs också själv vanligtvis men just idag hade jag verkligen behövt sällskap. Jag har iallafall bäddat ner mig i soffan med Cola och en bra serie, förhoppningsvis fördriver det tiden fram tills man kan somna.

          Jobbigt att just när du behöver sällskap så är inte sambon hemma?
          Dricker också cola, skulle poppa popcorn men kom aldrig så långt?
          Vad kollar du på för serie?

            Ja, det är jobbigt men han förtjänar att ha en rolig kväll med sina vänner. ?

            Jag har precis börjat på The Gilded Age, som finns på HBO Max. Det kändes som tillräckligt mycket lyx och flärd för att skingra tankarna ikväll. Hur är Masked Singer? Det är en ny säsong va?

              Fint att du känner så? många som inte alltid unnar sin partner sånt.

              Såna serier är så mysiga! Vet inte vad den handlar om, men såna gamla kläder är så mysigt?

              Jepp, ny säsong som startade idag. Såg aldrig förra året men väldigt mysigt tycker jag?

      Var bor du? Du är alltid välkommen att hänga med mig. Ingen ska känna sig ensam ?

    Jag gillar att se folk på youtube som städar och organiserar, idag såg jag på Antonijas video där hon städar kyl och frys, blev så förvånad över vissa grejer så måste veta hur andra gör?

    Dels hade dom en gryta med ris i med en tallrik som lock. Brukar ni sätta in en hel gryta när ni lagat mat eller lägger ni i en matlåda?
    Riven ost i påsar utan en klämma, kommer det inte lättare in bakterier och skit så det möglar?

    Och frysen, dom hade inte påsklämma, låda med lock, plastpåse eller någonting. Så allt var öppet, pommespåsen var det ett stort hål i, dom hade köpt en sån hel lax och lämnat en bit och lagt i frysen i den förpackningen den kom i, det låg lös kyckling i frysen för dom inte stängt påsen antar jag, brödpåsarna var öppna.

    Jag är kanske petig men skulle aldrig äta något som legat i frysen utan att varit stängt, känns äckligt av någon anledning, och börjar det inte smaka konstigt?
    Menar inte att dom gör fel och jag rött. Blev mest så förvånad över hur jag själv reagerade, jag blev liksom helt paff ? skulle aldrig ens komma på tanken att tex lägga ner en påse kyckling i frysen utan påsklämma eller liknande. Sen blir det såklart inte helt tätt ändå, vilket jag förstår, men känns ändå fräschare.
    Samma med folk som sätter in mjöl, socker, havregryn, knäckebröd, chips osv i skafferiet helt öppet. Förstår inte ?

    Så blev så nyfiken, hur gör ni andra?

      Jag har klämma på allt utom spenatpåsen, för tycker det håller längre då. Känns inte helt fräscht att ha det öppet, även om det säkert inte spelar någon till i just frysen.

      Ibland sätter vi in kastruller och grytor, det beror lite på. Om det är jättemycket över och helg dagen efter känns det bättre än att smutsa ner matlådor.

      Det som inte läggs i matlådor lägger jag i kylskåpet för att äta dagen efter. Lägger lock eller tallrik över grytan som är i kylskåpet.

      Jag är med dig där, vill inte heller ha saker löst på det viset. Särskilt inte i skafferiet, man får lättare ohyra om man låter saker stå öppet där. Och ja, känns allmänt stökigt att låta påsar vara öppna i frysen. Men alla gör ju lite olika. Vissa är inte så brydda? Min grej jag struntar i är rena fönster. Putsar dem en gång per år max för tycker det är en så trist sak att lägga tid på. De kanske känner så för matlåda och påsklämmor? 😛
      Hehe nu tänker jag på diskussionen om hur man rengör sin bak efter toalettbesök, den brukar engagera folk här… 😛 Men ja, vissa grejer är väldigt olika i olika familjer.

        En gång per år är mitt max ? Putsar fönster bara när jag måste dvs vid flyttstädning.

          Haha jag hade också den taktiken i flera år men till sist har jag bott i samma lägenhet i 5 år så har fått för mig att en gång per år måste iaf skiten göras… 😛

        Älskar att tvätta fönster! När det inte är smällkall vinter tvättar jag typ en gång i veckan 😛 så najs när dom är så rena att man inte ens ser att man har fönster, haha.

          Hur tvättar du fönster? ?
          Gör du det så ofta tänker jag att du måste ha världens bästa tips för bra resultat och ett smidigt sätt ?

            Nja, jag har tyvärr inga superknep. Har testat både ättikadiskmedelsblandning, tidningspapper, mirakeltrasa, skrapa och cirka allt annat. Men det stör mig inte, eftersom jag gillar själva görat, liksom.
            Jag älskar att putsa skor också, så det är liksom något med ritualen tror jag.

              Åhå, välkommen hem till oss!

        Trots att jag inte haft ohyra så hade jag glömt ett paket havregryn helt öppet i två veckor hade jag inte vågat äta det?
        Och knäckebröd tex, blir det inte mjukt om det inte är stängt? Eller borde väl bara bli om det är fuktigt kanske, så vet inte varför jag fått för mig att det blir mjukt och segt?

        Haha ja, många saker som är så olika i familjer

      Använder bara påsklämma till förpackningar som inte går att ”snurra” eller vika så de stängs. Låter rätt ofräscht med lösa bitar kyckling och lax i frysen.

      Använder ofta en skål med en tallrik som lock i kylen. Skönt att slippa använda plast. Men inte hur länge som helst och aldrig kött. Ost torkar ju om det inte är förslutet. Det där i frysen känns ganska äckligt.

      Har inga påsklämmor. Tror inte saker blir smutsiga i frysen? Men i skafferiet borde jag kanske använda sånt men jag bryr mig bara inte. Snurrar ihop öppningen om det går.

      Det sitter fasen påsklämmor och gummisnoddar på allt här hemma i frys och skafferi ? Blir det mat över lägger jag det i matlådor. Känns jättekonstigt att stoppa in en hel gryta i kylen..? Plus hade inte fått plats med den.

    Egoina har ju skrivit det senaste flera gånger om något hemskt som hänt i hennes liv och som hon är ledsen för. Jag tror det är något med hennes mamma eftersom de inte verkar träffas längre 🙁

      Det låter nästan som att de sagt upp kontakten, men det känns så himla otippat pga de verkar ha haft en sån fin relation.

        Det kan ju ha varit fint utåt, men vad vi inte ser kan ju vara något annat?

        Jag tror snarare att mamman är sjuk (vilket hon varit tidigare också) och att hon helt enkelt inte vill skriva om det just nu iallafall, kanske av respekt för mamman. Men man vet ju aldrig såklart! Det verkar ju iallafall vara något allvarligt som har hänt med tanke på hur hon skriver

          Ja det borde ju vara det, men sättet hon skriver på gör att det inte riktigt känns som att det stämmer.

          ”F kramar mig och säger att du har ju oss. Vi är en familj. Och 7 kilo kärlek sover på mitt bröst.”

          En läsare frågar om hon kommer berätta det som hänt och hon svarar: ”Jag tror det, när det gått lite tid. Men inte i detalj”

          När hon skriver om renoveringen nämner hon att hon kan åka till Norge eller bo hos Fs mamma om det inte går att bo där.

          Hon har ju skrivit om mammans sjukdom och olycka tidigare så känns konstigt att hon inte någonsin skulle nämna sin mamma nu.

        Ja jag får också känslan av att de sagt upp kontakten men det verkar ju rätt… Otroligt? Just för de haft så fin relation? Vad kan komma emellan en 30-åring och hennes mamma när de alltid haft en fin relation?
        Märkt att mamman slutat kommentera i hennes blogg med sedan några månader. :-/

          Egoina har ju blivit förälder med allt vad det innebär. Ens egen barndom och föräldrar framträder på ett helt nytt sätt, vilket ju oftast är både negativt som positivt. Kanske har det med det att göra.

      Har också funderat på det! Guuuud vad jag är nyfiken

        Jag med… Skäms lite men kan inte låta bli att undra när man följt någon riktigt länge.

      Verkade lite konstigt med att hon skrev att hon kunde bo hos Fs mamma om det drog ut på tiden med renoveringen. Är väl mer rimligt att hon skulle bo hos sin egna mamma i så fall? Hoppas det inte är så illa som det låter.

    Jobbigt i en realation ang hälsa. Ena gången elak andra gången trevlig. Tar mycket på en. Tycker inte alls om det. Men det verkar han göra. Fattar inte hur han är??!

      Avsluta kontakten, det är inte hälsosamt att umgås med sådana i längden.

      Nu behöver han inte vara det, men typiskt beteenden för en psykisk misshandlade.

        *misshandlare

    Min mamma bor på ett äldreboende och har i 7 veckors tid haft en mage som krånglar. Hon har vissa ”bra” dagar när magen är normal och nästa dag kan hon ha kraftig diarré. Det går upp och ner som en jojo. Sköterskan har tagit avföringsprov och blodprov och allt var normalt sa sköterskan. Men jag blir orolig för detta är olikt mamma… Hon bor på äldreboende efter en massiv stroke för 3 år år sedan. Vad ska jag göra? Blir orolig för cancer…

      Säg att din mamma behöver undersökas mer. Röntgen och kanske titta ner i magen. Hoppas allt blir bra.

        Tack! Jag vet inte om hon är såpass stark att hon skulle orka hela den karusellen men jag får prata med sköterskan.

      Har de ändrat något i kosten?
      Låter som något hon har ätit eller druckit som sätter i gång magen. Är hon uttorkad?

        Ja hon har bytt boende så allt är nytt… Hon dricker mycket så jag tror inte hon är uttorkad.

          Då kan det vara något i maten hon inte tål.
          Kan din mamma skriva ner i en bok vad hon äter vid vilken tid för att se om det finns ett samband vid bra och dåliga dagar?
          Om hon dricker mer än normalt så bör det kollas upp få mycket vätska försvinner vid diarréer.

            Jag tror personalen gör det men om inte ska jag tipsa dem om det för det var väldigt smart tänkt, tack! Hon går på mycket mediciner med och jag vet inte om det kan påverka i Kombination med ny kost, nya baciller osv…

              Mediciner kan sätta fart på magen eller göra den väldigt trög. En del mediciner påverkas av andra mediciner man äter.
              Det kan vara värt att kolla vad hon äter för sorter.

      ? jag är ssk på ett säbo och vill hoppa in här! Eftersom prover tagit så din mammas magbesvär något som ssk och läkare diskuterar och försöker finna orsak till, det är bra! Men som du själv är inne på: om patienten är skör/svårt multisjuk/palliativ så är det inte alltid till gang för patienten att utredas vidare. För om något hittas så kanske det ej är aktuellt att genomgå t ex operation för pt skulle troligtvis ej klara av det. Är magproblemen något som påverkar din mamma mycket? Magar kan tjorva och vara svåra att få bukt ned, tyvärr.

        Åh tack! Ja det är bara magen, hon har inte ont i den eller feber ect men tycker det är väldigt jobbigt med diarréerna. Dels att hon då bajsar flera ggr om dagen och dels för att hon tycker det är pinsamt. Tycker synd om henne samtidigt som jag blir orolig för jag tycker det är ett mirakel att hon överlevde sin stroke. Jag tvivlar på att hon skulle fixa operation, cellgifter osv…

          Om jag varit patientansvarig ssk för dina mamma hade jag tänkt så här: diarréerna påverkar henne mycket, detta måste vi få bukt med!
          Har några nya läkemedel satts in? Metformin? Doshöjning av något läkemedel? Har hon testat imodium eller liknande de dagar hon har diarré- om ja, effekt? Om hon nyligen stått på antibiotika- har test för clostridium isf tagits? Ssk behöver bolla mer med läkaren om orsaker och åtgärder, det kan ta sin tid men beror ej på lathet, jag lovar ? Hoppas verkligen din mammas mage stabiliserar sej! Lycka till!

          Diarréerna kan bero på hennes stroke, det kan hända något med kopplingen mellan hjärnan och magen efter det,å. Vet inte exakt vad som händer, men hört om exakt samma förut.

        Arbetat många år på äldreboenden. Ett tag var det laxoberaldroppar vissa kvällar. Det innebar att brukaren hade magknip och ont i magen. Det blev inte mycket sova den natten. Ibland på morgonen så kom en ordentlig diarré. Vi började lägga katrinplommon och linfrön i blöt över natten. På morgonen serverade vi havregrynsgröt blandad med plommon och linfrön. Ibland så kokade vi kräm på torkade frukter och tillsatte linfrön. Fungerar jättebra för de flesta. Känns bättre att smeka igång magen med gröt än att sparka igång den med laxoberaldroppar. Viktigt också att man håller koll så att patienten dricker ordentligt. Ett glas varmt vatten direkt när man vaknar är också en bra sak att ta till. Pajalagröt torde vara det bästa för de flesta magar. Testa.

      Några tankar du kan lyfta med sjuksköterskan:
      – någon läkemedelsändring nyligen? Finns flera läkemdel som kan påverka magen
      – förstoppning? Många patienter med svår förstoppning kan få diarréer. Är din mamma mycket stillasittande och har svårt att gå på toaletten kan det vara så att hon är förstoppad. Detta kan behandlas med att din mamma får sitta på toaletten några gånger varje dag samt laxerande läkemedel. (Ja man kan få diarré av förstoppning)
      – har din mamma gått ner i vikt av sina diarréer? Får hon i sig tillräckligt med vätska?
      – avföringsodling?

    Någon som blivit gravid två månader efter man börjat på nytt jobb? Längtat efter att försöka skaffa barn länge och det tog sig snabbt men kan ändå känna viss skuldkänsla inför arbetsgivare att man snart ska vara ledig igen… Men samtidigt är det ju en del av livet och det löser sig alltid.. Man tänker väl bara för mycket helt enkelt

      Ja, min kompis hade exakt en sån situation bara för några månader sedan. Var såklart nervöst att berätta och hon kände att hennes chef inte var genuint glad men höll uppe en fasad åtminstone (inte så konstigt heller, blir ju massa merjobb för chefen men som du säger är det ju en del av livet).

        Fast varför skulle chefen vara genuint glad över att någon annan skaffar barn? Det är att kräva lite mycket, tycker jag.

          Verkligen, det är ju mest störigt, särskilt vid en nyanställning! Men inget man kan göra så man får ju bita ihop.

      Jag fick barn efter ett år på jobbet (blev alltså gravid efter drygt ett halvår) och viss dåligt samvete fick jag såklart… men så är ju livet! Chefen hade själv fyra barn och blev glad trots merjobb med vikariat. Men man är ju oftast bara föräldraledig 1-2 år, sen kommer man förhoppningsvis tillbaka… med ett syskon i magen kanske, haha!

        Eeh, ju räknar du?
        Eller var du gravid i tre månader?

          9+6 månader är ju 1 år och 3 månader så det var väl inte så konstigt räknat eller.

        Fy vad fult om man kom tillbaka gravid och sen går igen. Herregud, jobba lite människor!

      Jag va gravid när jag började på min provanställning. Berättade för chefen i månad fem, hade ganska liten magen och de va vinter så man kunde dölja den. Chefen blev jätte glad för min skull, fick fast när provanställningen tog slut och gick sen på föräldraledighet. Har varit tillbaka ett par månader nu, trivs så bra och chefen sa senast i veckan på vårt samtal att hon är så nöjd med att hon anställde mig.

    Någon som har något ställe de rekommenderar för bröllopsresa i juli? I Europa.
    Gärna nära något sorts centrum, alltså inte ute på vischan men ändå nära hav.

      Florens (Toscana! Verkligen så vackert), eller Amalfikusten (Sorrento, Positano, Capri) i Italien. Skulle varmt rekommendera södra Frankrike också, typ Cap D’Antibes eller närheten av Nice även om det lätt blir ganska turistigt. Bordeaux om ni gillar vin och vacker landsbygd men även vill ha stad.

        Oj haha, nu såg jag att du ville ha nära hav. Där går Florens och Bordeaux bort ?

      Sicilien!

      Lissabon! Såååå vackert där. ? staden är uppbyggd runt havet. Längtar tillbaka dit!

      Lugano i södra Schweiz vid italienska gränsen. Väldigt trevlig stad vid (den stora) Luganosjön, man kan åka med en färja till fina schweiziska och italienska småstäder/byar samt tåg till Italien (staden Como med sin sjö är nära). Det finns även berg i Lugano pch i närheten. Det som jag gillar med Lugano är att klimatet är som i Italien men det finns schweizisk ordning och reda.

        Glömde: det bästa sättet att åka till Lugano är att flyga till Milano i Italien och ta tåg/buss till Lugano (restid ca 1-1.5 timme).

    Kanske varit uppe här förut, men någon som vet vad som hänt med apansattigranen eller Anna Suvanna på insta? Hennes konto verkar va borta sedan några veckor..

      Undrar också!!!!

        Hon har väl säkert bara inaktiverat det ett tag?

      kanske trillade ner.

        ???

      Japp ungefär tre gånger i veckan. Men omdu inte läser alla kommentarer så kan ju inte du veta det (inget illamående alltså). Men verkar vara många som undrar

        *illa menat

        Nä precis..

      Hon behöver DRAMA!!!

      ”Aldrig varit så här låg – INGA FRÅGOR!”

      ”Det har hänt något OFATTBART – kanske kan berätta senare.”

      ”Mitt liv just nu – INGA HJÄRTAN !!!”

    Förlåt men malinhusochhem, vad är det för fel på henne?

      Jag vet inte, har ju inte kunnat läsa sedan hon stängde bloggen, men det är väl lika bra för att det var ju som att titta på en bilkrock i slow motion. Jag som inte vet någonting om hur hon var innan skilsmässan vet inte om det är en ovanligt utdragen skilsmässokris eller om hon varit lika hysterisk alltid. Bra att hon till slut stängde bloggen, för det var verkligen inte schysst mot barnen att hålla på så där.

        Men verkligen! Sättet hon hängde ut både barn och exman. Hade min mamma skrivit så om mig när jag var yngre och ledsen över skilsmässan hade jag sagt upp kontakten i vuxen ålder.

        Hon verkar ju ha noll självinsikt, och hon pratar jämt om att det exmannen gjort är helt oförlåtligt! Fast det enda han har gjort är att sluta älska henne.. och det måste han ju få göra. Han ska ju inte bli staffad för det i flera år..

      Hur ska vi kunna veta vad du anser är fel om du inte skriver nåt exempel?

        Förlåt men orkade inte skriva allt, sen ville jag mest diskutera saken med de som redan var insatta.

        Men kort och gott, en kvinna som blivit lämnad och skrivit ut allt ohämmat på Instagram, väldigt arg på maken fastän det gått.. 1-2 år?

          Ojdå ja det verkar ju lite konstigt

      Jag tycker det sjukaste är hur mycket medhåll och pepp hon får från folk. Och hur mycket skit pappan får. Brukar generellt backa kvinnor i sådana situationer men hon ger verkligen sken av att manipulera både folk runtomkring och barnen.

      Hemligt22 är hennes lösenord

        Läste lite nu. Tröttsam läsning. Vi har gott om sådana föräldrar i tingsrätten, som beter sig precis som hon och skyller allt på motparten. Vissa föräldrar jag haft att göra med har tvistat i tio år. Andra föräldrar har tvister som pågår om alla sina barn gentemot varje enskild barns förälder. Det är ett under hur så många kan vara så otroligt barnsliga och själviska.

          Jag läser in att han snarast är dum i huvudet. Helt plötsligt efter 18 års äktenskap vill han ta av henne barnen fullt. ?
          För att hon mått lite dåligt av att bli lämnad av honom och kanske inte varit lika pepp och happy.
          Barnen vill inte vara hos honom. Dom stannar knappt en natt. Det ringer varningsklockor hos mig. Vad gör pappan egentligen som gör att barnen inte vill vara där?

          Det enda problemet som jag ser att hon gör är att hon skriver så förbannat ingående om allt detta på bloggen . ? Annars verkar hon vara en kärleksfull mamma som verkar rätt vettig. Han däremot verkar ju inte klok.

            Jag tror att de båda är känslomässigt omogna personer. Jag tror absolut inte att han är en normal man om man säger så. Så tyvärr tror jag att barnen far ganska illa psykiskt av denna situation.

            Men det som är så märkligt med henne är dels att hon skriver så dramatiskt och så mycket för öppen ridå men ändå fyller samma inlägg med en massa glada inredningsbilder. Varför gör man så? Hon känns som ett barn och oförmögen att se hur hennes eget beteende påverkar barnen.

        Så illasinnat av dig.

      Jag blir så illa till mods av att läsa hennes långa inlägg där hon verkligen svartmålar pappan, hur mycket barnen ogillar honom. Märkligaste var väl hennes långa inlägg om hur sårad hon blivit över att hennes ex inte tog med sig lättklädda bilder på henne när han flyttade ut..

      Min bild av henne är en person som inte kunnat acceptera separationen och inte fått rätt hjälp vid sina kriser. Och nu skyller hon sitt destruktiva beteende på honom.

    Suck vad jag stör mig på folk som försöker planka efter mig i tunnelbanan. Häromdagen köpte jag en enkelbiljett i mobilen, såg en man som väntade på att jag skulle blippa och när jag betalat och blippat mig igenom spärrarna gick han efter. Fan vad arg jag blev. Där står jag och betalar för min biljett och så ska han snylta på min. Inte ok.

      Stanna precis när du passerat ”dörrarna”, då kan de inte ta sig förbi. Håller med om att det är sjukt irriterande!

        Jag har gjort det ett par gånger varav en gång blev en man sjukt aggressiv så det kan bli lite risky business tyvärr ☹️

          Stanna och låtsat titta i mobilen. Brukar funka.

      Men varför är det inte ok för dig? Jag försöker tänka att ingen skulle förnedra sig på diverse vis om de inte var tvunga så därför stör det mig inte när de åker snålskjuts på mig. Jag har pengar så jag kan köpa bijetter i överflöd, varför ska det då ens vara en grej liksom. Men om det är en osnuten brat som håller på så gäller givetvis andra regler så klart!

        Det är bara osnutna brats som håller på så. Enstaka tiggare gör det också, vilket inte är lika irriterande. Men mest är det störiga unga killar som också blir arga om man säger ifrån. Men jag går antingen till en annan spärr eller väntar tills de har gått efter någon annan för att slippa bli förbannad.

        Såna som du finns det tyvärr för många av. Det handlar inte om tiggare eller hemlösa utan folk som garanterat kan avvara 39 kr för en biljett. Löjligt att tro nåt annat.

          Men snälla, den ena kan åka dit och den andra har en giltig biljett. Det är väl det som räknas. När kontrollanter kommer då är det ju olika. Vem bryr sig.
          Om det inte fanns kontrollanter då hade jag aldrig betalat.

      Hände samma för mig fast på coop med självscanning. För att komma ut ur affären måste man visa kvittot för en grind, men killen bakom gick ut direkt efter mig med en kasse och gick direkt ut. Vände mig om och kollade om någon i personalen såg men förutom en upptagen kassör fanns det inga som översåg självscanningen.

        Hade han betalat?

          Med resonemanget att plankning är okej så borde det ju iofs inte spela nån roll om han betalade för sig på Coop.

          Jag använde första självscanningsplatsen, det fanns två framför mig som stod tomma. Såvida han inte scannade innan mig och gick tillbaka in i butiken så hade han inte betalat – nej.

      Hör att många inte gillar det men kunde inte bry mig mindre, det påverkar inte mig liksom? Så länge de inte rör vid mig så.

        Du tycker inte heller att det är moraliskt fel att någon inte betalar för sig när denne utnyttjar kollektivtrafiken?

          Inte det värsta man kan göra nej, finns mkt annat att reagera över i så fall. Är ju inte rätt men känner inte ilska över det, kan inte fejka det bara för att.

      Hoppas de fixar övervakningskameror med AI eller något. Såvida de inte vill ha vakter så finns det nog ingen annan lösning.

        Eller avgiftsfri kollektivtrafik som i vissa andra länder.

          Ja det skulle kanske kunna få stopp på bilismen.

            Nej det skulle det inte. Folk åker knappast bil för att busskortet är dyrt?

              I mitt fall spelar priset roll. Bor utanför Göteborg, ska hela familjen in så är skillnaden minimal kostnadsmässigt och då tar jag mkt hellre bilen alla dagar i veckan än att spara in 30kr ??‍♀️

        Hoppas VERKLIGEN INTE de fixar övervakning med AI.

      Orka störa sig, vem bryr sig

    Kanske en dum fråga men jag provar. Det gäller flyglarmen i tex Ukraina; vad är det som gör att det tjuter? Är det någon som manuellt ser att en ”raket” är på väg eller hur går det till?

      Nej det är nog automatiskt. Men jag gissar, vet inte egentligen.

      Jag gissar på att någon ser, tex upptäcks det ju direkt när ett okänt flygplan kom upp i Sverige luftrum, så jag tror det är samma person som övervakar det som ser till att larm går ut vid behov.

    Är det någon här som nyligen byggt hus? Vi är på väg mot att bygga och har träffat husföretag och gjort kalkyler. Vi ligger så att vi har 300.000 över ifall om att. Är det en bra budget? Nu är det här på totalentreprenad så borde väl inte bli så mycket extra kostnader. Men är det några kostnader som ni inte tänkte på som kan vara bra att veta om?
    Har läst och läst och vill bara ha lite kloka råd.

      Har ni med följande i er kalkyl?
      Tillval (ex om ni väljer dyrare kakel, golv, kamin..)
      Anslutningsavgift till V/A, el, fiber?
      Uppvärmning, tänker ni vatten/luftpump eller ex borra för bergvärme?
      Målning av fasad?
      Trädgård? Kostar mer än man tror att anlägga – allt från gräsmatta till uteplats, rabatter, stenlagda gångar, häck/staket mm
      Carport el garage samt ev förråd?

        Alla tillval har vi gjort, väldigt smidigt när man kunde bygga ihop allt på deras hemsida, iallafall det vi lutar åt. Kakel och klinker ingår med 300/m2, vill man ha dyrare så gick det men man får betala för det, vi har lagt budget för 20000:- extra.
        V/A och el blir extra eftersom vi ska bygga på landet. Men har fått offerter på det så det är inräknat.
        Målningen har vi också med.
        Uppvärmning ingår med frånluft värmepump och golvvärme, sen valde vi till kamin också.
        Sen har vi satt 250.000 till trädgården, den känns väldigt svår med tanke på alla prisökningar, men borde väl räcka en bra bit på vägen , sen är den väl egentligen lite relativ med hur man har tänkt men det borde väl vara en bra grund?
        Garage blir samtidigt som huset.

      Beror ju helt på vad slutsumman på bygget är, när jag jobbade med fastigheter och satt med på projekteringen pratade man om 15%+ på totala entreprenaden, skulle personligen lägga på 20% med tanke på skenande priser i dagsläget.

        4.7 blir det med allt och då har vi räknat med 15% kontant. Sen efter har vi satt undan 300.000 som reserv eller oförutsedda utgifter. Enligt banken är det en bra kalkyl med blir lite nojig ändå .

    Hur gammal blev den äldsta katten ni känt till?

      Min farmors och farfars katt blev 19 år!

      25 år! Helt döv dock

        Wow!
        Vid vilken ålder blev din katt döv?

      Hade en katt som blev 19år. Mormor och morfars katt blev 21 år.

      Den äldsta jag känt till är min egna katt. Han fyller 18 snart och verkar må hur bra som helst om man bortser från att han är lite stel i höfterna och lite glömsk. ?

        Mååh
        På vilket sätt märker du att han är glömsk? ?
        Har en äldre herre här på 17 år som ser oförskämt pigg ut, men är just stel i höfterna. Vill aldrig någonsin att han ska lämna mig, så vill mest höra andras solskenshistorier.

        En veterinär berättade att hans katt blev 24 år. Det är nog det äldsta jag hört talas om (utan att googla världsrekord osv ?)

          Han verkar glömma bort att han ätit. Han har fri tillgång till torrfoder och får blötmat 2 ggr om dagen, men direkt efter att han ätit och vid flera tillfällen under dagen så sitter han och vrålar sin ”jag är hungrig”-jamning. Fast att han nyss ätit. Så gjorde han aldrig för nåt år sen, men det är ju tydligen vanligt att katter blir dementa. ?

      Min katt är 23 ♥️ Han är döv, men lycklig ?

        Underbart!
        Vid vilken ålder blev din katt döv?

        Hoppas ni får fler år tillsammans och mår bra ❤

    Någon här som inte vaccinerat sitt barn eller ångrat att man vaccinerat? Jag tvekar på att vaccinera min bebis.. Men hör gärna åsikter åt båda hållen. Motivera gärna om ork finns!

      Det vanliga vaccinationsprogrammet? Nej, jag har vaccinerat mina barn och inte ångrat det. Och då har jag till och med ett barn med autism….

      Nej, gör det! Man riskerar att få eller sprids allvarliga sjukdomar! Finns ingen orsak att tvivla.

      Självklart vaccinerat mina barn enligt det vanliga vaccinationsprogrammet. Jag tycker det är fullkomligt sinnesslött att inte vaccinera.

      Har inte vaccinerat mina barn med något vaccin. Friska, starka och glada barn. Alltod friskaste i sina klasser. Inte blivit sjuka, hade vattkoppor medan ena sonens bästa vän lsg i 1.5 vecka med koppor som bara kom i omgångar fick mina barn koppor i en omgång och på 5 dagar var allt över.
      Jag har aldrig ångrat mitt val. Inte efter jag sett alla vaccinbiverkningar…

        Vilka biverkningar då? Mina barn har blivit vaccinerade och inte varit så värst sjuka genom åren de heller. De led inte heller nämnvärt av vattkoppor (vilket jag själv inte heller gjorde när jag fick det som vuxen, feber i en dag, tre koppor på ena armen). Immunförsvaret blir inte förstört av vaccin.

        Att inte vaccinera sina barn har ju värre biverkningar.

        Kanske inte riktigt går att jämföra vattkoppor med typ polio dock.

          Särskilt inte eftersom vaccin mot vattkoppor inte ens ingår i vaccinprogrammet

        Med det där resonemanget så skulle ju alla barn som drabbas exempelvis cancer , vara dem som alltid varit som varit sjukast i klassen .
        Att man är frisk idag betyder inte att man inte blir sjuk imorgon. Vaccin är just ett skydd för både dem själva och andra. dumma fan.

        Men det är ju tack vare att i princip alla andra barn är vaccinerade som dina inte heller blir sjuka. Om fler tänkte som du skulle ju mässling osv spridas igen, även till dina barn.

        Tänkte du inte på det eller är du bara ego?

          Mässling är en av de sjukdomar som inte är farliga i ett land som Sverige, med vår hygien. Om du tittar på statistiken för mässling, kan du se att den gick kraftigt ner långt innan det allmäna vaccinationsprogrammet. Detta tack vare vår förbättrade hygien.

            Du menar att mässling är ofarlig i lämder där man har bra hygien? Eller menar du att smittspridningen minskar i länder där hygienen är bra?

        Aa vänta tills dom får mässlingen och hjärninflammation som följd. Återkom då :-))))

        Dina barn är friskast i klassen för alla andra har vaccinerat sig.

      Vår dotter har fått alla vaccin som hör till programmet, inte ångrat, ser inte heller varför jag skulle ångra det? Hellre ta en spruta som går över på ett kick, än att få allvarliga sjukdomar.

        Och tillägger att vår dotter inte fick en enda biverkning, inget ont eller feber eller nåt.

      Är du uska och tvekar om vaccinprogrammet för ditt barn?

      Trots att jag aldrig i helvete skulle ge coronavaccinet till barn och jag då per definition(enligt majoriteten här)är en antivaxxer med foliehatt, är jag helt för vissa barnvaccin. Dock inte Rota och HPV.

        Min son (6 år) har äntligen fått två doser av covid-vaccinet. Inte en enda biverkning! Vi har längtat i två år!

          Förstår att du inte bor i Sverige och jag kan bara beklaga ditt stackars barn.

            Jag bor i Sverige och vad gäller mitt barn så behöver du inte beklaga något alls. Tack ändå. Jag beklagar dock din inskränkta syn på vaccin och din egoism. Min son mår prima precis som han gjort efter alla andra vaccin han fått (enligt vaccinprogram och rs vaccin, vaccin mot vattkoppor mm) tror han fått allt man kan få i hans ålder. Han är i riskgrupp så därför har han fått mycket mer än andra barn i samma ålder.

              Du kan ju för fan inte jämföra ett barn i riskrgrupp med ett normalt, friskt barn! Dumhuvud!

                Tonen!

                  Anonym / 06:39
                  Håll käften!

                Det har jag inte heller. Jag berättade bara hur vi gjort. Det var du som förutsatte att alla har samma förutsättningar. Och mitt barn är lika mycket barn som alla andra, han är lika ”normal” som alla andra. Din fina människosyn lyser igenom nu – gulligt.

                  Det är inte normalt att vara i riskgrupp som barn, därmed inte sagt att de är mindre värda, vilket du antyder. Där visar du din människosyn.
                  Det är helidiotiskt att ge ett friskt litet barn vaccin mot en förkylning!

        Varför inte rota? Jag är inte alls påläst, det är ett för nytt vaccin för mig, men i min värld är allt som kan förhindra minsta magsjuka bättre än bäst. Så jag blev bara lite nyfiken.

          Rota är bara en virusvariant som orsakar magsjuka, den som ofta blir allvarlig för små barn att klara av. Det finns alltså fortfarande 1000-tals fler olika magsjukevirus som barnet fortfarande kan drabbas av. Mitt barn fick kraftiga kräkningar på kvällen efter hon fått vaccinet, dock väldigt ovanligt enligt bvc. När hon var 6 månader åkte hon på sin första magsjuka och vid 2 års ålder hade hunnit med att ha magsjuka fem gånger redan. Så rotavaccin skyddar inte mot all magsjuka, utan bara mot Rota varianten, vilket dom också informerade om på bvc, så ångrar ändå inte att mitt barn fick vaccinet.

        Varför inte hpv?

      MEN BARA GÖR DET. Sluta vara rädd. Vaccin är bra. Vaccinerat mina barn och inte ens den klassiska febern har de fått efter sina sprutor. Inte heller ont i benen (ni vet, dubbelsprutorna när de är små). Det är bara bra för både dem, dig, och andra.

      Det vanliga vaccinationsprogrammet ska du inte vara orolig för. Biverkningarna är väldigt få och milda, medans sjukdomarna man vaccinerar emot ger allvarliga biverkningar och ibland t.o.m död.
      Om du menar coronavaccinet får du välja själv, barn verkar inte bli lika sjuka i corona, däremot kan det vara bra att snabbtesta barnen innan man träffar äldre släktingar ifall man väljer att inte coronavaccinera barnen.

      Gissar att du vill ha sjukvårdens kompetens när du eller ditt barn eller någon annan du bryr dig om blir sjuk? Om din bebis får cancer skulle du då lyssna på läkarnas bedömning om behandling eller skulle du googla dig fram och besluta själv? Skulle du avstå för alla ev biverkningar?

      Sjukvården rekommenderar vaccinationsprogrammet till alla barn. Om du lyssnar på dem i andra sjukvårdsfrågor så varför inte i denna???

    Är fjällräven kånken ryggsäck värt pengarna?

      Du kan få betydligt rymligare och bekvämare ryggsäckar för mindre pengar, men om man vill ha en klassisk design kan den ju vara värd priset. Men inte som enbart ryggsäck betraktat.

      Nä, bara så tråkigt hypad. Finns snyggare och skönare.

      Ska du ut och vandra i den – nej
      Tycker du om stilen och vill ha den som mer vardags – Ja
      Har mini kånken till mina barn som jag använder som skötväska och för extra kläder, och en vanlig som oftast blir väskan med fikan i när vi är på utflykt. Precis lagom till det ??

      Avstå. Tycker verkligen de är så extremt överskattade och inte alls snygga.

      Om man gillar utseendet – ja. Om man ska ha den på ryggen länge – nej.

      Det tycker jag! Perfekt plugg-väska, och man rymmer mycket mer än man tror.

      Kånken är definitivt värd pengarna. Slitstark ryggsäck som rymmer mer än man tror. ? ❤️

    Någon som gjort botox mot tandköttsvisning när man ler? Syns det att man gjort *något* när man är avslappnad? Dvs får man det där ”stela/fixade” uttrycket när man pratar eller har munnen stängd? Tack snälla om ni vill svara!!?

      Har en kompis som gör det och ja – man ser stelheten i munnen tyvärr. Förstår inte varför hon gör det

      Jag har gjort det! Kallas gummylips. Bästa jag gjort för mig själv (ytligt sett). Jag har kombinerat med lite fillers i läpparna och är så nöjd! Fyllt på botoxen med ca sex månaders mellanrum, märker när den börjar släppa.

        Tack för svar! Upplever du eller de i din närhet att det syns? Främst botoxen då, inte förstoringen.
        Jag har problemet att min läpp gärna fastnar där uppe när jag ler, och tänker att detta kanske hjälpt läppen att slappna av. Är inte ute efter ett fixat utseende ?
        Gjorde det ont? Fick du blåmärken? Berätta gärna allt! Hela skönhetsvärlden är främmande för mig…?

    Men varför drömmer jag ännu om min gamla kollega, 10 år sedan vi jobba tillsammans. Vi klicka väldigt bra men båda var tillsammans på annat håll så skedde inget mer än lite flörtar. Men alltså funderar ännu på han och what if…
    Är alltså själv tillsammans med min man ännu också och har 3 barn tillsammans,gifts sedan 6år!

      Dessa kollegor som alla är kär i ?

        Är väl inte så konstigt? Man ses ju hela dagarna och lär känna varann.

        Ja, vi jobba 5-6 dagar i veckan tillsammans, prata mycket, han förstod mig, samma humor, samma fritidsintressen och jävligt snygg. Båda hade sjukt roligt tillsammans!
        Men som sagt inget hände och säkert det som tvinnat i huvudet..

        Många pendlar också med en kollega (jag till exempel) och är det en lång/längre stund blir det inte att man bara pratar jobb. Som att prata med en kompis varje dag. Då är det inte så konstigt att det uppkommer känslor ?

    Trollkarlen i Masked singer! Vad bra han var, vilken röst!

      Ja verkligen!! Vem tror du det är?

        Inte första anonym men jag tror det var Guidetti

    Alla tillval har vi gjort, väldigt smidigt när man kunde bygga ihop allt på deras hemsida, iallafall det vi lutar åt. Kakel och klinker ingår med 300/m2, vill man ha dyrare så gick det men man får betala för det, vi har lagt budget för 20000:- extra.
    V/A och el blir extra eftersom vi ska bygga på landet. Men har fått offerter på det så det är inräknat.
    Målningen har vi också med.
    Uppvärmning ingår med frånluft värmepump och golvvärme, sen valde vi till kamin också.
    Sen har vi satt 250.000 till trädgården, den känns väldigt svår med tanke på alla prisökningar, men borde väl räcka en bra bit på vägen , sen är den väl egentligen lite relativ med hur man har tänkt men det borde väl vara en bra grund?
    Garage blir samtidigt som huset.

    Tror ni det blir kärnvapenkrig? Är så orolig när jag hör hur Putin anklagar väst för att vilja starta det här kriget och att Putin jämför detta med bokbål under andra världskriget.

      Det kommer inte bli ett kärnvapenkrig.

        Hur vet du? ?

      Jag tror inte att det blir det. Även om Putin skulle gå ner sig ännu mer i galenskapen så finns det nog andra runtomkring som diskret sätter stopp. Ett kärnvapenkrig skulle bli slutet för Putin.

      Dom ska lura sig själva mycket för att det ska hända, men till slut kanske putin och generalerna tror sin teater är verklighet. Det är det jag är rädd för, att de hjärntvättar sig själva och att de resterande faller för grupptrycket.

      Samtidigt gagnas de av att spela så omdömeslösa som möjligt, för ingen är rädd för någon med förnuft.

        Tror inte att det är någon annan än Putin själv som vet utgången av detta. En maktgalen man som omger sig med jasägare… Vad skulle du själv föra om du satt i hans kläder?

          själv göra

    Cassandra bara fortsätter att rasa i vikt. Undrar om hon har gjort något? Hon var väldigt stor för inte så länge sen. Tror inte alls att hon bara har tränat sig normalviktig. Tycker hela hennes personlighet har dessutom ändrats. Blivit mer snobbig eller som en diva.

      Hon har garanterat gjort en GBP med tanke på hur snabbt hon RASAT i vikt. Och självförtroende sköt i höjden samtidigt. Hon tycker hon är såååååå snygg, det enda hon pratar om.

        Det tror jag med!
        Idiotiskt bara att hon först talat hur hon älskar sin kropp och att större tjejer är fina osv, sen när någon gett komplimanger om hennes kropp nu och frågat tips så blev hon flyförbannad då folk frågat om tips och visa intresse för hennes viktnedgång? I nåt sammanhang lät det som hon mena att hon gått ner pga besök hos psykologen ?

          Självklart ska hon få gå ner i vikt även om hon pratat mycket om att acceptera sig själv innan. Men jag tycker också hon bör vara ärlig med hur det gått till. Förstår om hon inte vill prata massa om det för att riskera att trigga/hetsa andra eller för att det är privat. Men nämna om det är på grund av en operation tycker jag bara är sjysst, så andra får realistiska förväntningar om de själva försöker t.ex.

        Ja det tror jag med. Följde henne ett tag förra året och märks enorm skillnad. Hon är inte heller ärlig eller ens vill ta upp varför hon har gått ner i vikt. Vilket enligt mig är konstigt för att hela hennes image för mindre än 1 år sen handlade bara om hennes övervikt.

      Ja, sjuk hybris i podden. Kan knappt lyssna längre….

      Såg någon story för några månader sedan får hon hade ärr från titthålskirurgi. Dessutom gnällde hon mkt förr om att bli brakfull på väldigt lite alkohol, och svårt med maten osv osv. Klassiska biverkningar av magsäcksop. Jag kan inte bry mig mindre om hon gjort förändringen för hälsa el inte, men att hon mörkar är det som är värst. Speciellt med tanke på att hela hennes karriär är byggt på hennes kropp och utseenden.

      Jag är så avundsjuk. Tänker att om hon kan gå ner så mkt borde jag kunna. Men det har gått så fort och så mkt, undrar också om det var operation, det varken vill eller får jag (troligen) göra.

        Det är garanterat gastric bypass

      Stör mig mest på att det ser ut som hon blivit slagen på käften. Den som gjorde hennes läppar kan inte vara nöjd

        Men det är väl hennes naturliga läppar? Tycker att hennes läppar alltid har sett ut så. Angående hennes viktnedgång så känner jag mig också lite avundsjuk på hur snabbt hon har lyckats gå ner i vikt. Jag försöker själv gå ner i vikt och det går sjukt trögt. Vore kul att veta hur hon har gått till väga och om det är pga operation. Hon har ju börjat träna en hel del men hon kan ju inte ha rasat så snabbt i vikt pga det?

    Jag är 19 år och har varit ihop med min kille i ett år. Vi har haft en bra relation, har flera gemensamma intressen och börjat planera framtiden tillsammans. Men jag tror inte jag är kär i honom längre. När han skriver så drar jag sedan en tid tillbaka ofta ut på att svara, och jag känner inte fjärilar i magen när vi ska ses (han bor 3,5 timme bort så vi ses inte så ofta heller) utan gör det mer för att vi ska göra det liksom. Sen har jag typ ingen sexlust, helt ärligt ställer jag mest upp för hans skull. (men det kan bero på mig också för har inte haft så stor drift tidigare heller). I nuläget känns han mer som en vän. Känner också att vi börjar gå åt olika håll i våra framtidsplaner, jag vill tex plugga utomlands och resa medans han snarare vill stanna i Sverige. Sen saknar jag nog singellivet lite, känner allmänt att det är så mycket jag vill se och göra och då känner jag mig nästan inlåst av det här förhållandet.

    Får så dåligt samvete för han är verkligen en jättefin kille, som respekterar och uppskattar mig på ett sätt jag aldrig känt en man göra. Är rädd att det ska ta väldigt hårt på honom om jag gör slut. Han hade det ganska svårt innan vi blir tillsammans och kanske låter egenkärt men jag är rädd att han byggt upp hela sin glädje kring mig, och så river jag upp den nu. Det var jag som först tog kontakt honom också och nu är det kanske också jag som gör slut. Vi har byggt upp vårt liv som att det verkligen är meningen att det ska vara vi, och nu så kanske jag backar ur, utan att ha nån direkt anledning till det mer än att mina känslor inte finns där längre.

      Jag är inte den som skriver ”gör slut” när någon har en fnurra på tråden men i ditt fall- gör slut!
      Du är för ung för att vara fast i ett förhållande och redan känna såhär.
      Lev ditt liv, gör exakt vad du känner för när du känner för det, res, ligg, testa livet liksom.
      Och du är inte ansvarig för någon annans känslor bara för att du vill göra slut!!

      Kör hårt❤️

      Du behöver tänka på dig själv här och vad som gör dig lycklig 🙂 och det är nog inte att gå runt resten av ditt liv och fundera på om du borde göra slut..

      Vet du vad. Du har all rätt att göra slut med honom även om du inte har någon ”bra” anledning.

      Jag känner igen mig i din situation från när jag var tonåring. Blev jättekär i en kille som jag sen tröttnade på, men på pappret var han bra så jag fortsatte vara ihop med honom. I tio år! Det är någonting jag ångrar så grovt, att jag slängde bort min 20-årsålder på ett förhållande som kändes som en kompisrelation. Jag hade kunnat haft så jävla mycket roligare. Så gör dig själv en tjänst och gör slut.

      Tycker det låter lite tidigt att planera livet tillsammans som 19åring helt ärligt.
      I andra fall kanske jag skulle säga att alla förhållanden svalnar lite efter nyförälskelsen och att man får kämpa för det. Men du är så ung, har så mkt du skulle kunna uppleva, utforska och utveckla så det känns som en helt annan situation. Kanske inte läge att ”nöja sig” eller stanna kvar när du känner sådär.

        Alla ba ”man är inte lika kär efter nyförälskelsen” jag och min man firar 12 år i år. Fortfarande galet nykära och hänger ihop 24/7.

          Låter jobbigt ?

      Det är nog mer regel än undantag att man växer ifrån sin tonårskärlek.

      Gör slut 🙂

      Det är ju snällare mot honom att göra slut Nu

    Kan någon rekommendera en bra vaxsalong i Stockholm? 🙂

      Clinic divine och Renew skin clinic , gick flera år till båda för brasiliansk och ben

      https://www.bellabrazilvaxning.se/

      5,0 i betyg på Bokadirekt och har du en gång gått till Gil så förstår du varför. Hon är solklart bäst i hela Stockholm. ?

    Tonåringar som snattar… ?
    Fick vetskap om att min tonåring har snattat varor för 400 kr på ett större varuhus..

    Någon annan som varit med om samma och kan komma med tips på hur jag ska bemöta detta? Barnet i fråga har självklart utegångsförbud och begränsad tillgång till telefon och surf..

      Åkte han/hon fast och det är därför du fått vetskap om det?

        Ja, hen åkte fast på övervakningskamera och polis blev kallad till platsen.. hen blev hemkörd av polisen.. ?

      haha jag som blivit uppfostrad av två föräldrar som är poliser (som vet exakt vad dom framförallt tycker om föräldrar till ungdomar som snattar) och arbetar i butik så kan jag säga såhära..
      – ta med din tonåring till butiken hen snattade på, säg att ni vill prata med ansvarig och låt sen hen be om ursäkt. Skulle den vägra dra dit med dig, är det fan bara att hota med tagen mobil, dator whatever . Visa att du är upprörd, besviken och att det faktiskt är väldigt pinsamt .

        Och sluta kalla ungen ”hen”.

          Varför det? Ts vill ju uppenbarligen inte säga om det är en kille eller tjej, och då passar hen utmärkt.

            Vad spelar det för roll här inne? Ingen vet väll vem det är i alla fall.
            Tycker det låter nedvärderande att kalla folk för hen.

              Nedvärderande ?? orka ta åt sig å någon annans skull, ingen har kallat dig för hen

        Vad tycker dina polisföräldrar om föräldrar till ungdomar som snattar?

        För mig är det självklart att inte snatta, mitt barn har nog fått höra en hel del men grejen e att detta har hänt för över en månad sen, när mitt barn var hos sin andra förälder.. jag själv fick veta av soc som ringde mig denna vecka.. barnets andra föräldern har inte tyckt att detta var en stor grej och därför inte berättat till mig.. ??

          Jag jobbar i ett mottag på socialtjänsten och träffar mängder med ungdomar som snattat och deras föräldrar. Det är en otrolig spridning på föräldrar och barn. Dumt att tro något annat!
          Det vi tittar på är förstås föräldrarnas reaktion och om den är någorlunda adekvat samt om det är en ungdom som har flera riskfaktorer för att utveckla normbrytande beteende exempelvis icke fungerande skolgång, alkohol eller droganvändning, attityder till brott osv.
          Många ungdomar snattar vid något tillfälle och begår aldrig brott igen. Forskning visar att det mest effektiva då är att åka fast.
          En riskfaktor är om det är väldigt låg ålder på brottsdebut. Det är alltså skäl att vara mer orolig för en 10-åring som snattar än en 16-åring (rent generellt alltså).
          Viktigaste är att reagera på brottet, konsekvenser ska stå i proportion till vad som hänt. Dvs inte utegångsförbud i ett halvår men inte heller en axelryckning.
          Forskning visar också att det är viktigt att samhälleliga reaktioner kommer snabbt (snarare än på vilket sätt det görs exempelvis säga förlåt till butiksägaren). Så enbart positivt om ett möte med soc kan ske så snart som möjligt.
          Det är ganska få gånger vi inleder utredning efter snatterier (dvs att det blir mer än ett samtal) och då är det ju på de ungdomar det finns flera riskfaktorer och annan oro.

            Tusen tack för svar!

      En vän till mig som snattade fick be om ursäkt på ett personalmöte inför alla på arbetsplatsen (H&M). Vilket en 14 åring tyckte var väldigt pinsamt. Hon snattade då aldrig igen. Kan även nämna att det är världens finaste tjej och kommer ifrån en varm och kärleksfull familj. Alla gör vi fel ibland.

      Prata om det tillsammans och om det verkar som att det går hem, släpp det och lita på att det inte händer igen.

    Varför är min sambo en idiot?

      Svår fråga. Berätta mer om din sambo!

      Jag gissar att din sambo är man?
      Då är det därför.

    Varning för familjeliv ?
    Är det vanligt att vara i vecka 5 och vara deprimerad? Är så sjukt jävla deprimerad sedan en vecka tillbaka, illamåendet från helvetet gör det inte bättre. Kan fan knappt jobba. Barnmorskan sa idag att det typ bara är att stå ut? Men vem fan vill vara deprimerad ?

      Varit deppig större delen av graviditeten och är i vecka 30 nu… i vecka 5 var jag dock glad och pigg fortfarande ? sen kom illamåendet och sen foglossningen och tröttheten och alla hormoner och gud vad jag längtar tills min bebis är här och jag blir normal igen!

      Jag blev jättedeprimerad i början av graviditeten. Kände mig till och med självmordsbenägen och har nog aldrig gråtit och varit så arg och tom som jag var under första trimestern, men det vände och sen dess har jag bara mått bättre och bättre. Är i vecka 36 nu och har inga besvär av graviditeten, bebisen växer som hon ska och jag känner mig harmonisk och stabil. Skulle helt ärligt kunna vara gravid ett halvår till. Men första trimestern var fruktansvärd för mig.

    Intressant att det har kommit ut visningstider för Emilias och marcelos lägenhet som inte alls är till salu 🙂

      Så jävla irriterande när mäklare gör så… Försöker sälja ens lägenhet när man vill bo kvar, så fräckt!

        Det är verkligen en trygghet med att bo i hyresrätt. Inga mäklare som försöker tjyvsälja ens bostad mot ens vilja. Känns tryggt.

    Ni som har sett masked singer ikväll, vilka tror ni gömmer sig bakom masken?

      Clara Henry är givet, tror även Pia Sundhage. Sen är några rätt kluriga. Tyckte spelmannen var väldigt duktig! Vad tror du själv? ?

      Tog Anna Lindberg direkt.

      Tycker kaninen låter som Mona Sahlin, känns som en för mörk röst för att vara Pia Sundhage och kroppshållningen känns mer Mona än Pia. Dock, när hon sjunger i klippet på tiktok (sjöng ju inte idag), låter det mer som Pia.
      Läser man ledtråden är det väldigt mycket Mona, men mycket som kan vara Pia också…

      Riddaren är lurig. Två tidiga gissningar var Anders Järryd eller Mats Wilander, men det känns inte som att de skulle sjunka så lågt att vara med i ett lekprogram. Men när han sjöng sen lät det som Peter Magnusson.

        Aha ja, jag har sett att många gissar på Mona som kaninen. Tycker dock alla ledtrådar leder till Pia ? är kul att man kan vara så säker på sin sak där. Jag och en kompis var mycket oense om vem godisautomater var förra året haha.

        Ja riddaren har jag ingen aning om faktiskt!

          Har sett fler gissa på Pia. Men det har gått ett avsnitt så det klart att det kan vara hon!
          Just nu är det ju saker som stämmer in på båda. Jag kan inte koppla Brasilien till Mona Sahlin och jag kan inte koppla Håkan Hellström till Pia.

          Längtar typ till varenda fredag nu framöver?

        Visst var det förresten en ledtråd om Håkan Hellström till Kaninen? Mona Sahlin gillar ju honom har jag för mig?

    Biancas instastories, är det något annat än bilder på den där löjliga pussmunnen och ett stängt öga samt reklam reklam samarbeten samarbeten?

      Lika tomt som i hennes inre.
      Dessutom inte ett ljud om kriget i Ukraina.
      Alla fördomar om influensers stämmer in, tyvärr.

        Hon måste inte?!

        Tycker iofs att det är vettigare att inte uttala sig om man inte vet så mycket om ngt.

      Och tungan..

    Letar efter den perfekta duschtvålen!
    Lyxig, dryg, underbar konstens och doft!
    Någon?

      c/o Gerd Lemongrass body shower.

      https://grevinnansrum.se/ en fantastisk serie, bla deras duschtvål

    Vad bråkar par om som inte bor ihop, och efter hur lång tid börjar oftast bråken? Jag har varit ihop med min kille i 10 månader och kan inte tänka mig vad vi skulle kunna bråka om, vi har diskuterat saker vi inte håller med om men servar aldrig blivit bråk/någon måste vinna. Jag har fått känslan av mina vänner att det är ovanligt, men jag vet inte. Vad bråkar folk om så tidigt i en relation?

      Hade länge distansförhållande och vi bråkade i princip aldrig. Gör inte det nu heller, visst att man kan diskutera och vara oense men aldrig fattat det där med att bråka. Men kanske är hur man är som person om folk bråkar eller inte. Tycker det är konstigare att folk verkar bråka så mkt än att inte göra det

      Bråkar oerhört sällan med min man. Han är iof konflikträdd så kan ofta känna ”Men vafan, bli lite arg då!”. Vet ju att han hatar att jag inte är lika duktig som honom på att plocka upp efter mig bland annat.

      Ingen av oss är dock speciellt bråkiga i grund och botten, utan diskuterar resonerat båda två för det mesta. De få gånger vi hamnar i bråk slutar det med att jag ryter ifrån och sen börjar gråta i frustration av hans fullkomliga brist på respons ???

      När vi var särbos ett år pga plugg/jobb på annan ort under ett år berodde de flesta bråk på kommunikation även där. Han är nämligen kass på att prata i telefon. Så när man säger nått och väntar på svar kandet bli helt knäpptyst, antingen för att han glömt och lyssnat eller för att han typ nickat till svar.

      Vi är lyckligt gifta sen flera åt tillbaka, och han har inga problem med sociala situationer i övrigt. Jag tror inte ens han upplever sin konflikträdsla som ett problem. Jag är inte ens säkert på att han skulle kalla det ”konflikträdsla” utan mer ontresse för att bråka. Han gillar liksom att diskutera och resonera, medan jag har mer temperament än honom (en vanlig rödgran har mer temperament än honom.)

      Jag och min man har varit ihop i nio år och aldrig bråkat ??‍♀️ Vi har det bra, barn osv. Mån MÅSTE inte bråka även om det är normalt.

    Det är storm ute idag!!

    Inte här på västkusten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.