Senaste trenden på TikTok

Att TikTok ligger på en helt egen nivå vad gäller hat, hot, kränkningar, vidrigheter och andra trevligheter är sedan gammalt etablerat, och här kommer ytterligare ett exempel på det. 
Män som beskriver hur de skulle göra för att döda en kvinna på en dejt, smtidigt som de poserar framför kameran.
Vilken fantastisk trend, vem kom på den!?
Vågar man sig på en gissning? Kan det vara en skojfrisk ung man, månne?
Kanske en av alla dessa unga män med våldskapital som kallar sig själv för ”incel”?

Bara på TikTok. Denna lilla oas av trevligheter. Samlingsplatsen för internets bottenskrap av kvinnosyn och värderingar.
Känns verkligen lovande att nästa generation män anser att det här är ett rimligt rätt att underhålla sig på.


På tal om incels.
Vill du få en djupare inblick i den här nya gruppen män – ofrivilligt ensamma kvinnor i celibat göra sig icke besvär – så rekommenderar jag boken ”Incel: Om ofrivilligt celibat och en mansroll i kris” av Stefan Krakowski.

 

123 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Människor alltså ?‍♀️ Ofräscht!

      ”Män alltså”

        Jag vill inte heller vara den som är den men ABSOLUT en minoritet av män. En väldigt, väldigt liten skara män som tänker så. Problemet är stort då dessa få män gör stor skada men det är i många fall andra män som kommer till kvinnans försvar (polis, åklagare, domare, advokat, chefer, psykologer etc).

          Nej det handlar inte om en minoritet. Majoriteten av män är sexister. Det är fan obegripligt hur svårt det ska vara att acceptera sanningen. Varför är kvinnor så otroligt måna om att försvara en grupp som utgör ett direkt hot mot just kvinnor? Vi är fan hjärntvättade hela högen. Så sjukt sorgligt.

            Hur är en majoritet sexistiska?
            Om du menar att resten av världen inte endast består av veka män som böjer sig inför den moderna kvinnans alla dårskap som den yngre svenska mannen gör, så ja, de flesta är absolut ”sexistiska”.
            Om du menar att män är biologiskt programmerade till att hata, misshandla och mörda kvinnor då har du fel.

              Definiera nu den ”moderna kvinnans dårskap” och sätt lite argumentation bakom dina påståenden. Kom igen. Försök i alla fall. Give it your best shot.

                Den moderna svenska kvinnan misstar privligeum med styrka. Hon anser att hon sitter på toppen och kan endast se ned på alla andra, inklusive kvinnor från andra kulturer och varenda man.
                Hon pekar, hånar, generaliserar och förfasas över alla grottmänniskor samtidigt som hon inte förstår varför ingen man vill ha henne när hon är redo att äntligen stadga sig (runt/efter 30-sträcket). Sen skyller hon på att alla män är svin för att hon själv inte kan landa en bra man. Hon glömmer att de smarta kvinnorna redan tömt marknaden på bra män. Nu är bara bottenskrapet kvar och den moderna kvinnan är för blind för att se sin roll i denna utveckling.
                Du är den blinda kvinnan. Och alla som inte ser denna utveckling. Du kanske har en perfekt partner som du träffat efter 30 men du tillhör i såfall undantaget eller så är han verkligen inte så bra som du anser.

                  Anonym 10.27 Säg att du skojar. Snälla, säg att du skojar.

                    Nej. Blinda kvinna.
                    Har sagt allt jag har att säga, nu ska jag sova.

                      Du är ju helt galen

                      Annan anonym: du bekräftade just vad Anonym 10:27 skrev. Du sitter på toppen och hånar och ser ned på en annan kvinna? för att hon tycker annorlunda, utan att ge ett exempel eller ens svara på argumenten.

                    Det är alltså någon som rymt från Flashback.. så går logiken där ?
                    Undrar hur man lever ifall man tror att livet och relationer bara handlar om utbud och efterfrågan..

                    Anonym 10.27. Det är den tolkning du gör av tant röds kommentar.
                    Jag håller helt med tant röd. 10.27 kommentar är faktiskt på en så låg nivå att man hoppas att den är skriven som ett dåligt skämt. 10.27 känner sig uppenbarligen kränkt av västs samhällsnorm och har svårt att anpassa sig till ett samhälle där alla har en lika stark röst.

                  Anonym…. Där punkterade du en annars intressant diskussion. Lite som att argumentera med en flat earth-believer. Inte så meningsfullt.

                  Om det är någon kön på skyller på det andra könet för att de inte kan få en partner så är det ju *host* män ?

                    *något kön som

                    Tror att det är för att de blivit för passiva och inte vågar ta för sig. Kvinnor väljer män som är lite starkare. Incels är verkligen ryggradslösa. De brukar inte ens ha vänner då andra män också undviker deras umgänge.

                  Anonym 10.27, du påstår och tycker en massa saker som att kvinnor i väst sätter sig på höga hästar och ser ner på andra kulturer och män i största allmänhet. Varför underbygger du inte dina påståenden ? Om jag ska gissa, jo för då hamnar diskussionen på en sådan nivå att det krävs kunskap och fakta för att kunna föra den. Jag ska ge dig en lite ledtråd. Det handlar inte om kultur över huvudtaget utan om människosyn som är direkt kopplad till graden av liberal demokrati som råder i regionen.

                  HAHAHA

                  Och här har vi en incel i egen hög person.

              Det underförstådda i din kommentar kära anonym 10.07 är att män är biologiskt överlägsna kvinnan och att det bara är veka svenska män som låter sig förnedras av svenska kvinnor.
              Du ger misogyni ett ansikte.

                Precis som a L vid 10:07 ger misandri ett ansikte.

                Och för att svara på hennes/hans kommentar, så har denna personen helt fel. Majoriteten av män är inte sexister. Däremot tror Jag verkligen att många kvinnor har definitivt sexistiska tankar om män. Manshat har blivit normaliserat, vilket är otroligt äckligt… Usch….

            De få flesta utgör väl inget hot mot kvinnor… jag har jobbat med ett stort antal män utan att vara ett dugg hotad eller förminskad. Snarare tvärt om!!

              ”få flesta”?

                Felskrivning kanske?!

              Jag har och jobbar fortfarande med en stor hög män. Jag kan omöjligen veta vilka av dom som köper våldtäkter, förgriper sig på kvinnor, hotar kvinnor, trakasserar kvinnor eller rent av misshandlar sin partner.
              Det vet inte du heller.

              Vi går till jobbet och tycker att de flesta av dom verkar reko, sen blir vi förvånade när nån av dom åker fast för sina förehavanden och utbrister ”han?? Det hade jag aldrig kunnat tro. Han som var så snäll.”

              Där i ligger problemet. Dom åker inte fast i den utsträckningen som behövs.

              Jag får in kring hundra ”ärenden” per dag som rör hemskheter som aldrig leder någon vart. Sånt når aldrig statistik.
              Men det fullständigt förstör min tillit till män. Min egna partner vet detta och kämpar hårt för att vara totalt transparent gentemot mig. Men som tur är så förstår han varför och tar ansvaret istället för att lägga det på mig eller andra kvinnor.

              Världen är vidrig. Fullständigt vidrig.
              Mest pga män. I alla led.

                Absolut kanji inte veta hur alla beter sig privat. Och ja! Det är en skrämmande mängd män som köpt sex. Men det jag kan kommentera är om jag känt mig hotad av männnen och det har jag inte av någon jag känt.

                Att män som ser ”normala” ur våldtar har ingen koppling till ”majoritet av män.” Vart har du lärt dig statistik ifrån ? Sanningen är fortfarande att det är bara 1% av alla män som är antingen misstänkta eller dömda för sexuall eller våldsbrott. Sen kan man diskutera mörketal, men Jag skulle använda hellre använda den argumentet hellre mot kvinnor som begår våld mot män.

                Om du inte kan lita på män pga vad en liten minoritet av män gör, vet du vad…. gå och lev i skogen då. Eftersom män kommer alltid finnas, och män kommer absolut inte acceptera ditt implicita manshat. Din tönt/fjantiga partner kanske kan smeka ditt ego och acceptera manshat som du kräker ur, men Jag kommer absolut inte göra det.

            Skulle vilja se din statistik på att ”majoriteten av män är sexister”?

            Jag jobbar på en typiskt manlig arbetsplats och ni skulle dåna om ni hörde jargongen i fikarummet! Män som säger så fina vettiga normala saker om kvinnor utanför sitt jobb förvandlas till rena svin så fort de samlas i grupp och det är en sanning i hela Sverige!

              Ja detta går som en röd tråd genom hela samhällsskiktet och har inget att göra med utbildning, status, pengar. Det verkar nästan som att det finns en gen för människosyn och den genen saknas hos män.

              Haha, jag jobbar på en kvinnodominerad arbetsplats och du skulle förmodligen dåna om du hörde jargonen i fikarummet fär tänk, vi kvinnor kan också vara extremt sexistiska men då kanske vi bara skojar ???

                Skillnaden är att kvinnor som mördar och begår våldtäkt är i kraftig minoritet gentemot männen. DET är skillnaden.

          Fast du ser ju hur unga de här männen är i videon, de är bara unga tonåringar. Att de redan är så blasé och nollställda inför skämt om mord är skrämmande. Det där är den nya generationens vuxna män… är på riktigt livrädd för att nästa generation växer upp på TikTok, där allting går ut på att synas. Moralen i samhället är på väg åt h vete.

            Men hallå, håller med om att detta är djupt problematiskt, men just unga tonårskillar leker väl krig på datorn och halshugger, knäpper, knivar, hugger, strider, skjuter och bombar andra ”män” hela tiden.
            De lekbråkar/brottas, leker att pinnar är vapen, läser hur man tillverka en molotov osv.
            Det är också samma människor som skämtar om mord, incest, raser, djur osv.
            Män är väldigt våldsamma i jämförelse med kvinnor men extremt få går runt och mördar.

              Jämfört med hur många kvinnor som går runt och mördar är de extremt många skulle jag säga. Tycker inte de har rätten att skoja om saken när så många kvinnor faktiskt blir mördade på t.ex dejter. Om kvinnor satt och skämtade och gjorde videos om män psykiska ohälsa och garvade åt hur många som hänger sig skulle det inte va lika kul.

              Förstår inte varför man alltid ska försöka släta över mäns våld med att ”det är harmlöst”, när det absolut inte är det. Om det inte tar stopp tidigt så kommer de fortsätta testa gränserna till någon faktiskt dör.

                Du övergeneraliserar grovt.

            Jag får en unken smak i munnen när jag tänker på att dessa män har väl vuxit upp med mor och far eller nån slags av vårdnadshavare? Barn gör borta som de hemma lärt, brukade min farmor säga och då tänker jag attde kanske inte har fått den uppfostran som vi anser att unga män ska ha? Att alla män är kräk och vill illa kan jag inte verifiera, har både far och bror och ett långt äktenskap bakom mig och jag har aldrig upplevt att man behandlat någon kvinna illa. Blir så ledsen att vi alltid ska se svart eller vitt och några idioter ska få sätta stämpel på alla i samma grupp, kön eller vad vi nu väljer att se människor som. Att lära sig respektera och klara av att umgås i en värld av krig och elände så måste vi kanske se till att ge alla barn en vettig uppfostran där man lär ut det mest basala och som man tydligen inte lyckas ned idag.

              Håller helt med dig, handlar aboslut om uppväxt. Killar som har bra och trygga förebilder i både mamma och pappa blir inte så här.. Det är ingen manssynd vi talar om, utan nästan alla riktiga våldsfall sen kan tala om detta.
              Killen i Malmö som dödade kvinnorna, hans mamma dog när han var fem (självmord stod det på fb).. Krävs inte mer för att bli fu–ed up.

                Fast det är ju väldigt många vars mammor dör när de är små, som sedan inte växer upp och blir seriemördare.

                  En mammas självmord kanske är mer traumatiskt för ett barn? Det är ju inte länge sen samhället började uppmärksamma viktigheten med att
                  hjälpa barn/familj mfl när sånt sker. När min mamma dog var jag 15 och min bror 11 och det fick vi mer eller mindre tackla själva. Min bror blev ingen kvinnohatare tack och lov men skulle säkert ha mått bra av att ha någon som hjälpte han att sörja.

            Hålere verkligen inte med dig. Som 30-åring så ser jag bara finare och finare killar ju yngre man tittar. det är ju 50+ männen som ofta uttrycker sig helt sjukt både kring kvinnor, invandrade, homosexuella. Den yngre generationen är mycket mer empatisk, förstående, och mindre aggressiv.

            Så många kommentarer jag läst från människor som jobbar som lärare som pratar om hur mycket snällare barn är idag, att mobbning inte är alls lika grovt som det kunde vara på t.ex. 80-talet. det finns en annan förståelse och acceptans för människor idag, att vi alla är olika. DET tycker jag är god moral, inte huruvida man hänger på tiktok eller inte. Tiktok är skitkul

        Alla ni som hatar män – hatar ni era söner också?
        För med er logik kommer de ju växa upp till att bli ett av alla de där asen eftersom ”män är såna av naturen och det går inte att göra nånting åt”

          Ja precis, hur skapar man bra män med den här synen på pojkar… Tragiskt.

            #inteminson ?

          Du ställer fel fråga. Du bör fråga om alla män som behandlar kvinnor som skräp också hatar sina döttrar.

          För övrigt har jag inte läst en enda kommentar som påstår att män är såna av naturen och att det inte går att göra nåt åt.

            Du svarar på en fråga med en motfråga…. toppen….

            För övrigt är män redan goda människor. Att du har manshat inom dig är bara äckligt. Gå och sök hjälp.

            Jag tänker inte förklara en gång till om hur bara 1% av alla män är misstänkta eller dömda för sexual/vålds brott. Dvs… Statistik är i princip alla män goda människor.

            Sen om vi prata om ”vardagligt” sexism”, ja då ser vi tydligt bara i denna kommentarsfält hur kvinnor kan kräka ur sig manshat hur som helst. Jag skulle argumentera att det finns mycket mer vardaligt sexism mot män. Men Jag tror att vi kommer aldrig komma överens om denna punkt, så ingen ide att föra diskusionnen vidare.

    Jag vill ju inte vara den som är den som är den.
    Meeeeeen, ingen nämner ju faktiskt att det är just kvinnor de menar.
    Kan ju lika väl vara män de är på dejt med ?‍♀️

      Fast nu är du den som är den.

      Ja det är helt säkert gaymän som startat den här trenden och absolut inte heteromän som är de som vanligen dödar sin kvinnliga partner.

        Det är klart att heteromän är de som vanligen dödar sin kvinnliga partner? Det är ju bara den typen av män som har kvinnliga partners.
        Eller hur menar du? Gaymän har inte kvinnliga partner. Det ingår liksom inte i det där att vara gay som man??

          Men sluta spela dum.

      Vi har haft många homosexuella seriemördare. En i Kanada, Dhamer och Gacy, bla.

        Vad ”många” jämför med de straighta ?

          Mmm men att de allra största faktiskt var män som gav sig på män säger väl mycket. Män som är våldsamma är våldsamma mot alla.
          De flesta offer för mäns våld är andra män. Detta gäller i allt från krig till gängbrottslighet och vardagsmisshandel.

            De de nämnde är inte de allra största. Det är dessutom bara Nordamerika.

              Ted Bundy, Boston Strangler, Golden State Killer, Night Stalker, Son of Sam… där har du fler stora som enbart riktade in sig på att mörda unga kvinnor.

                Hur stor procent utgör homosexuella? I USA är det väl lite under 5%, ändå har vi bland de största. Kan du nämna 100 seriemördare med över 10 offer?
                Jag kan väl minnas ca. 15 seriemördare och då har ändå 3 st som enbart gett sig på män tagit sig till toppen. Om du kan någon om procent så förstår du vad jag försöker säga.

                Son of Sam dödade ju par, heterosexuella par.

                Men ja Bundy, EAR/ONS osv är/vat riktiga misogynister.

                  Son of Sam sköt kvinnor med axellångt mörkt hår. De råkade ofta befinna sig i samma bil som män, men ofta överlevde männen.

        John W Gacy var familjefar och snarare bisexuell. Men hur som helst. Den gemensamma faktorn är alltid män. Män skadade av patriarkatet.

    Podden Det mörka psyket har också ett jättebra avsnitt om incels.

      P3 Dystopia har också ett avsnitt om incels. Rekommenderas!

    Varför skulle det här vara kul? Men ja de är ju bra de går ut med sig själva på video så tjejer vet man ska undvika dessa.

    Män. Sån otroligt liten sort de är.

      Jag älskar dig L!!!

        Tack! Älskar dig med!

    Killar/män sitter inne på mycket aggressioner, det ser man tydligt på till exempel Flashback och dokumentären om incels.

    Det här hittar du överallt på internet. Tiktok är inte värre än andra sociala medier. I vanlig ordning handlar allt om algoritmer och det borde Camilla verkligen ha koll på.

      Du får gärna länka till den här typen av innehåll på exempelvis Instagram.
      Det är ganska välkänt att TikTok har betydligt mer vidrigheter, hat och mobbing än andra plattformar.
      Det borde jag ju ha koll på….vilket jag har. ???

        Du hittar exakt samma på Instagram och Facebook etc, där finns det hela incelkonton och grupper. Och de modereras inte lika hårt.

        Men det här vet du ju redan, med din koll på social medier.
        Du är väl medveten om att de som syns på tiktok är det som bubblar under ytan på alla sociala medier.

        Nej, tiktok är verkligen inte värre än någon annan. Alla SM är lika illa.

    Jag hör ofta om att det är så mycket hot och hat på TikTok och att det är en dålig app för unga att vara på. Jag måste vara i nåt helt annat flöde för jag ser mest gulliga djurklipp, dansvideor, förlovningsvideor etc och ser bara positiva kommentarer. Att det kan vara så olika beroende på algoritmer?

      Det skulle räcka att du tittade på 1-2 sådana videos som ovan så skulle de snabbt filtreras in i ditt flöde. 13-åringar har inte samma flöde som en 30-åring så egentligen vet vi inte vad dom ser på hela dagarna… det är ganska skrämmande.

    Boken som Stefan Krakowski skrivit är jättebra. Jag har också läst lite forskning på ämnet (finns tyvärr inte jättemycket än) och jag tycker att vi måste sluta använda ordet i sammanhang av att dumförklara någon.
    Camilla, om du läst boken så förstår du vad jag menar.
    En incel behöver inte vara en man som vill mörda kvinnor. De flesta är inte så. Om vi ska kunna hjälpa de incels som mår otroligt dåligt över sin ensamhet så måste vi sluta att skapa ett stigma kring att vara just en incel. Det är fler män än kvinnor som tar sitt liv då den här mansrollen ÄR svår att leva upp till för många. Det tycker inte jag ska skämtas med eller hånas med. De flesta i incel communityt är bara jävligt ensam, hatar sig själva så mycket så många av oss andra inte kan förstå, och de är inte våldsamma. Det mesta våldet de brukar är mot sig själva, fysiskt och psykiskt.

    Jag är rädd för att om vi fortsätter stigmatisera mansrollen och håna incels så kommer vi bara skapa fler i den lilla skara av de som är extremistiska och våldsutövare.

      Män som tycker att kvinnor är skyldiga dem sex och sällskap behöver inte daltas med, de behöver en rejäl jävla uppsträckning. Gud så less jag är på att kvinnor hela tiden förväntas ha empati för misogyna as.

        Han ..kräket i santa Monica som dödade massa människor. Eliot Rodgers(?) sa i sin video ”women don’t want to give me their love and sex” som att vi går runt och bara kastar runt kärlek och kropp. Tur att han är död.

          Det finns fler än Elliott Rodgers som dödat människor under incel begreppets flagg. Men han är en av de få som sticker ut. Jag hävdar fortfarande att de incels vi ser i mediadebatten är extremisterna, det är de som sticker ut, och de gör också att övriga incels, som inte är extremister och inte hatar kvinnor, hamnar i skymundan och riskerar därför att själva så småningom bli extremister. När vi inte kan visa förståelse för en grupp människor som bara mår jävligt dåligt. Att vara incel betyder inte att hata kvinnor, att vilja döda människor, det är en grupp människor som är oförmögna att få sex och att de är jävligt ensamma. Den forskning som finns pekar på att många av dessa är arbetslösa, har svårt för sociala situationer och många är diagnostiserade med någon form av diagnos inom NPF eller depression etc och en del har ingen diagnos men ser sig själva inom något form av spektrum. Sen NÄR började vi faktiskt hata på folk med diagnoser?

            Jag hatar de som går ut och mördar. Som Rodgers. Resten får väl hata mig som kvinna, det stör inte mig så länge de håller sitt hat under schack.

        L
        Man kan vända på det.
        Många kvinnor utnyttjar män medvetet när de har pengar. Det finns lika många suggor som det finns svin.

          Hahahahaahahahhaha. Internaliserat kvinnohat at its finest♥️

            L
            Hur menar du nu?

          Fast det är en jävla skillnad att utnyttja någon för dennes pengar och att misshandla och mörda någon ?‍♀️
          Visst det är absolut inte ok att utnyttja någon, men du kan inte jämföra dessa två saker.

            Ankan
            Jag svarade på detta
            ”Män som tycker att kvinnor är skyldiga dem sex och sällskap behöver inte daltas med, de behöver en rejäl jävla uppsträckning. Gud så less jag är på att kvinnor hela tiden förväntas ha empati för misogyna as. ”

            Det är stor skillnad på att utnyttja och att döda som du skriver. Men inget i det inlägget handlade om att döda. Många män förväxlar artighet med flörtade. En tjej kan säga något snällt och vara snäll mot en kille. Detta tolkar då killen som att hon är intresserad

            Är man skygg, socialt klumpig eller har svårt att prata med tjejer så blir det fel. Många vågar inte prara och en del är så ensamma och desperata att de inte tänker klart.

            De har svårt att träffa eller att få en tjej då de inte har lärt sig att uppföra sig rätt eller se rätt ut. Många män mår dåligt över hur de ser ut m.m De kan vara ensamma och utstötta i flera år tills de vinner pengar eller liknande. Då kommer de snygga tjejerna och säger att de älskar killen. De tror då att det är äkta då ingen har varit intresserad innan.

            Ser du hur jag tänker?
            Den deken av incels som hotar, tar till våld, misshandlar och mördar är inte män. Den gruppen är en grupp ryggradslösa amöbor!!!

              Män som våldtar, misshandlar och mördar är fortfarande män. Att vara man är ingen hederstitel som går att bli av med vid dåligt uppförande.

              Dessutom om man börjar beskriva män som begår dessa brott som monster, amöbor osv så spär man på den felaktiga stereotypen att män som begår brott mot kvinnor är uppenbart avvikande individer, när många utav dom är helt vanliga män.

                Gruppen incels är en liten del i statistiken som utsätter kvinnor för fysiskt och psykiskt våld. Den stora gruppen är vanliga etniskt svenska män som får ligga precis så mycket de vill.

        Fast att vara en incel handlar inte i grunden om att tycka att kvinnor ska ge dem sex. Incel är en sammaskrivning av orden ”involuntary” och ”celibacy” vilket översatt alltså betyder ”ofrivilligt celibat”. Det är människor som vill ha sex och närhet men inte har det. Det är vad det handlar om. Sen finns det extremister inom detta som anser att kvinnor SKA ge dem sex och ja, där håller jag med dig. Faktumet kvarstår dock att det här begreppet stigmatiserar utifrån några få extremister och jag tycker inte det är bra. För det gör att de incels som verkligen behöver hjälp hamnar i skymundan och riskerar att själva så småningom bli extremister.

      Jag förstår helt vad du menar.
      Jag menar, själva begreppet incels skapades ju till och med av en kvinna och hade ingenting med kvinnohat att göra.

    Och så har vi föräldrar som vägrar förstå varför man vill ha åldersgräns på sociala media.
    – Men barnen som inte har TikTok blir utanför *snyft snyft*
    Om man måste ha sociala medier för att få vänner och att bli accperad i klassen och skolan så är något väldigt fel!

      Visst att man kan lära sig mycket av sociala medier men önskar faktiskt att det försvann. Vad skönt det vore!

        Det man lär sig är oftast vackra lögner och fula sanningar. Unga barn förstår inte att mycket på sociala medier är falskt. Bilder är tagna med green screens och sedan photoshoppade.

        De förstår inte att deras instagram modell idoler ofta photoshopar sina kroppar och har på filter.

          Det var ju det jag menade. Utöver det som är bra är det så mycket skit

            Jag höll med dig. 🙂
            Fortsatte samtalet i inlägget.

              Sorry ?

                Ingen fara.
                Texter på nätet kan misstolkas väldigt lätt.

    OT men på tal om algoritmer osv. Nu måste aaaaaalla influencers instruera sina följare att de ska gå in och göra dem till favoriter för annars kan man ju MISSA nåt de lägger upp

      Samma sak på Youtube.
      Där är algorytmen ( stavning?) helt knasig.
      Får hur mycket förslag som helst på saker som jag inte tittar på.

    ”Imagine if…”
    Vi gör redan det. Vi har redan tänk tanken att männen vi går på dejt med är seriemördare, våldtäktsmän eller bara farliga äckel. Vi har redan ”imagined” att killen som går bakom oss på gatan plötsligt tar tag i vårt hår och drar in oss bland skuggorna.

      MHM!!!!

    För att väga upp otäckheterna lite, här är en kampanjfilm från Mayors office London.
    Vikten av att säga ifrån.

    https://youtu.be/qbk3iJqmjNU

    Man behöver inte alarmism för att lyfta mäns våld emot kvinnor. Som så många gånger förut , nej det här är ingen trend som går runt på tiktok.

    Män är djur. Hon som sa det hade trots allt rätt. Och det här med att sviniga män skulle vara en minoritet. Absolut inte. De flesta män är svin. Men 99 % DÖLJER det och därför tror man att det är en minoritet av männen som är svin, men så är det inte, utan de flesta männen är bara väldigt duktiga på att dölja det. Det finns bra män, men de är väldigt få. 99 % av pedofiler, mördare, våldtäktsmän, kvinnomisshandlare, seriemördare, sexbrottslingar, våldsbrottslingar, barnvåldtäktsmän osv är ju MÄN. Det säger allting. Jag har inte dejtat/haft en enda man på 15 år, jag har lärt mig att bli lesbisk, det är svårt men det funkar, jag tänder inte alls på tjejer egentligen så det har varit väldigt svårt att lära sig men det funkar helt okej nu. Och jag vägrar att ha och göra med män i olika yrken, jag kräver t ex kvinnlig läkare osv.

      Varför bli något man inte är?! Jag hade hellre avstått än tvingat mig vara ihop med en kvinna.
      Om män vore så hemska så skulle vi inte kunna gå ut överhuvudtaget

      Du låter fan värre än männen du anklagar. Om detta är vad kvinnor har att erbjuda då lever jag nog hellre med ett lejon.

      Själv känner jag mig tryggare med manliga läkare. Det känns som om de tar mig och mina symptom på mer allvar.

      Har läste några av dina kommentarer och jag tror du är man. De flesta handlar om att män är hemska, i allt grövre ton, och de första kommentarerna var enklare i formuleringarna som att du var ny här inne och lärde dig språket. Det blir för mycket kaka på kaka och saknar kontinuitet. Angående varför så tror jag vissa går igång på att skapa klyftor.

      Är jag kvinna eller man? ?

        Anonym 13:01
        Vem är det du menar?

          Vi lär aldrig veta angående ts, men jag tycker det är roligt att spekulera även kring mig själv. Syftet med frågan var att avdramatisera. ?

    Jag ska inte på något sätt ta ifrån dig din känsla av att alla män är svin och allt vad du nu skrev.
    Men blir det inte lite tokigt att dra ett likhetstecken mellan att en majoritet (av de man känner till i alla fall) av t ex pedofiler är män, och mellan att alla män är pedofiler/dåliga/svin etc?

    Det är lite samma felslut som när man säger att invandrare är överrepresenterade när det gäller viss brottsstatistik (don’t @ me, så är det) och då utgå från att ALLA in*andrare är kriminella. (Vill också poängtera att kriminaliteten inte heller beror på faktumet att de är in*andrare, men DEN diskussionen vet vi ju hur den brukar gå.) Det är samma typ av farlig generalisering som cementerar fördomar och stigmatiserar en massa saker som t ex det många incels säkert känner. Maria var inne på det här ovan, många som kallar sig och identifierar sig som incels är med största sannolikhet inte farliga. Men de kan bli. Det skillnad på att dalta med och att hjälpa personer som uppenbarligen mår mycket, mycket dåligt.

    Vilka deprimerande svar i denna tråd.. Det enda jag tänker på när jag ser denna video är att dessa pojkar/män uppenbarligen saknar nåt hemifrån, nåt gått snett i uppväxten. Köper inte att ca 99% killar är svin och tänker på detta sätt.

    Har en son själv och han vill alla väl, är empatisk och medkännande och älskar djur.. Vet att alla är lika värda osv.
    När killar blir på något annat sätt är det förmodligen p.g.a. usla förebilder, våld, ojämlikhet i hemmet osv. Inte är det något medfött fel p.g.a. du är man iaf, utan kulturen vi alla skapar. Att pojkar måste vara tuffa o hårda hela tiden mm.

      Pojkar mognar senare i hjärnan med.
      När de är tretton så kan mognaden ligga på nio till tio år. Många unga killar är buffliga och slåss mycket när de blir fem till sex år. Det kanske är så att de behöver avreagera sig på något och då kan en boxningsäck vara bra.

      De vet att de inte får slåss men vad händer om de inte kan få utlopp? Ja våld är fel men små pojkar har skojbråkat och slagits på förskolan i decennier. Det måste vara något i utvecklingen och hur ska man kunna hjälpa dem att hantera detta?

      Kan mer gymnastik och rörelse i förskolan vara ett sätt att hjälpa. Eller skulle ett rum med en säck att slå på vara bra när de känner att det rör sig i armar och ben? På det sättet så vet de vad som gäller och det kanske bidrar till att man inte drar med sig andra i en lek som leder till bråk. Blir ett barn aegt så kan barnet skrika i rummet tills det känns bättte.

      Att be dem att sitta stilla tar inte bort grundproblemet när det kryper i kroppen på dem.
      Det drabbar även de lugna barnen som ofta dras med i bråk och stök fast de inte vill.

      Spekulerar högt nu bara och kommer med funderingar och tankar.

        Mer gymnastik i skolan och mindre stillasittande, ja alla vet ju att man somnar gott när man rört sig och är trött. Att sitta framför en skärm och spela våldsamma spel triggar. Killar har ju testosteron i sig och det är mig veterligt något som får dem att vara mer våldsamma. Vi har inte förändrats så mycket sen stenåldern så det bästa var kanske att ge alla killbarn mer östrogen?

      Håller med dig! Min kille är fantastisk och har fått med sig fina värderingar hemifrån från en väldigt stabil familj. Jag vet att min son också kommer att bli så då det är vårt ansvar som föräldrar att lära honom hur man beter sig och ge honom trygghet och kärlek. Finns för övrigt otroligt många fina killar men de gör inte lika mkt väsen av sig som de som inte kan bete sig.

    Män är kvinnors största fiende!
    Det dödas en kvinna i veckan av en närstående man och det begås över 5000 våldtäkter i Sverige per år, mörkertalet är dessutom enormt.
    Finns då klart bra män! MEN de som inte är det är fullkomligt livsfarliga för kvinnor!
    Att samhället inte gör mer för kvinnors säkerhet är obegripligt och att det finns porr överhuvudtaget?!?

      Fortplantning är människans största drift.

    Att inte bra män skäms ögonen ur sig för hur dessa sjuka män beter sig?

      Hur skulle det hjälpa?

        Man gillar att hänga i grupp, ungefär som grobianer. Där kan de även fostras. ?

    Jag säger det igen: jag hatar män, jag är livrädd för män.

    Ser ju ut som det är samma person som skrivit texten i alla. Till och med samma font.

    Tycker det är så sjukt att sånt här finns på Tiktok. Kollar ofta Tiktok och gillar att det är så lättsamt med djurklipp, matlagning osv. Aldrig sett denna sidan av det…

    ”Trenden” när männen verkligrn släpar iväg kvinnan för att ha sex var helt sjukt, förstod aldrig poängen med den? Vad är det roliga?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.