Inga paparazzi i Sverige

Jag är så så tacksam över att Sverige i princip är helt förskonade från paparazzifotografer – i alla fall på daglig basis. 
Visst, det finns Stoppa Pressarnas fotograf som bland annat stalkade Bianca Ingrosso inne på Hemköp, men som tur väl är så är detta ingenting som sker särskilt ofta.

Tänk att inte kunna lämna ditt hus utan att det finns ett gäng fotografer som är omöjliga att skaka av sig och som dokumenterar varenda steg du tar.
Eller som Camila Cabello beskriver – att de ligger i buskarna och smygfotar dig utan att du ens känner till deras blotta närvaro.

Jag hoppas att Sverige aldrig blir mer ”paparazzivänligt” och att svenska kändisar aldrig tvingas utstå den integritetskränkande behandling som deras amerikanska kollegor drabbas av så gott som dagligen.

68 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Alltid lika kul att se var Camilla väljer att stoppa in ordet: väl. Måste vara det mest missbrukade ordet i hennes vokabulär, eller har ni lagt märke till något annat? ?
    God morgon förresten, huvudet upp och fötterna ner, som tur väl är!

      Behöver du en kram?

        Hur funkar det att ragga närhet på bloggbevakning? Får du till några kramar eller börjar det bli dags för dig att vända blad och gå vidare?

          Du behöver nog gå vidare och inte leka lärare.

            Tror du tolkade mitt inlägg fel, jag skrev ju att det var kul. Jag har nämligen själv fått höra att jag missbrukar ordet ’väl’ och ville veta om andra uppfattat något mer ord som är återkommande i olika sammanhang men antar att bloggbevakningssverige vaknat upp på fel sida. Så himla synd, livet är till för stt levas. Väl!

              Jag missbrukar ordet ”ju”. Försöker att inte använda det i var och varannan mening.

                Jag också… Nu när jag är medveten om det försöker jag ta bort vartannat ”ju”.

                Jag missbrukar också ”ju”. Och ”nu”. Stör ihjäl mig på mig själv.

                Samma!! Läser alla mejl jag ska skicka 3-4 ggr och varje gång plockar jag ett par onödiga ”ju”… 😮

                Jag skriver dessutom ”juh” när jag måste betona det lite extra. 😀

              Skyldig, till att missbruka ordet väl. Alltså fast då i talspråks form slinker ibland med i kommentarer. När jag sen läser och ser känner jag mig som en fjortis som typ inte var igår. Hm ? även typ ingår i språkmissbruket liksom nog.

      Transparens, trovärdighet, stipulera,

        Det blev mycket diskurs för några år sedan. Fick mig att känna mig intellektuell. Idag håller jag mig till diskussion.

      Som Filip Hammar som alltid säger ”så att säga”. Efter varannan mening! Skojar ej. Lyssna på deras podd eller kolla Alla mot alla. Once you hear it kommer ni aldrig kunna sluta höra det.

        Har också märkt det. Undra om han själv är medveten om det? Jag kan ibland komma på mig själv med att fastna på vissa ord och använda dem i varje mening och så får jag panik och tänker ”SÄG DET INTE IGEN!” hela tiden. 😛

          Hahaha jaaa! Min chef har också en sån grej där hon säger ”helt enkelt” HELA tiden. ”Det är helt enkelt så här att vi helt enkelt byter ut den här texten. Helt enkelt”. Typ. Undrar verkligen om hon märker det själv, jag kan inte koncentrera mig när hon pratar ?

            Jag hade en klasskompis som fick in ordet ”etcetera” i var och varannan mening… DET var jobbigt, slå den om ni kan!

    Flashback till när IL anlitade lite fotografer för att ”avslöja ” sin relation med han åldersmannen från GBG.
    Hon hade nog önskat lite mer press-surr kring sej själv.
    Förutom när hon då har torgskräck ibland.

      Åh, good times xD det var en ganska underhållande tid det där

      Fast det där hittar du på, du vet inte om hon anlitade fotograf, det är något somliga skriver här utan att det är bevisat. IL har ju smygfotats av läsare här vad vi fått se ju och av stoppapressarna så det har hänt.

        Nope, hittar inte på.
        ?

          Jo det gör du. Och det var flera fotografer också menar du, men ellr hur eller INTE. Har alla anlitats av henne varje gång hon smygfotats och det publicerats här också menar du, och de smygtagna på henne och Paul i stoppapressarna. Nej lägg av bara.

            På ditt sista påstående svarar jag nej, det tror jag inte och har heller aldrig påstått.

            Däremot har jag rätt i det jag skrev.
            V i n k l a o c h v r i d a
            ?

      Alltså att det alltid är någon här som inte bara hittar någonting att koppla till henne, utan någonting att håna henne för. Ibland rena påhitt eller era egna teorier om vad hon eventuellt kan tänkas tycka eller tänka.

      Fattar att ni inte gillar henne och att ni motiverar ert beteende med att hon faktiskt ljugit om saker, men ni beter er som högstadiemobbare helt ärligt. Fattar inte det här från vuxna människor.

        Tur att du alltid är här och förvarar henne då.

          Det är första, eventuellt andra, gången jag påpekar det här öht så det är alltså inte jag som ”alltid är här och försvarar”. Men visst, fortsätt ni att avfärda kritik med att låtsas att det bara finns en enda GALEN person som inte håller med er, och att det handlar om att försvara just Isabella. Sanningen är att det finns många som tycker att det är osoft att håna andra människor på det sättet som görs här – oavsett vem som hånas.

    Förstår inte hur paparazzi kan vara lagligt. Borde det inte vara stalking att ha folk som förföljer dig överallt. Inte konstigt att många stjärnor spårar ur. Man skulle ju bli knäpp. Tänk att de tror att de har rättigheten att förfölja och fotografera en människa överallt, även deras barn, när de går till mataffären osv, bara för att den personen valde ett visst yrke. Helt sjukt.

      Och sen de som köper bilderna…

    Trodde först papped betydde pap smear (-test), och tänkte att det lät väl bra men lite överambitiöst för en beach club.

    Tänker ofta på Prinsessan Diana vars död orsakades av en krasch när hon jagades av paparazzis. Visst var det väl så att de tog bilder även efter att olyckan skett? Fruktansvärt! ?

      Det tänker jag också på när diskussionen om paparazzis dyker upp. Så hemskt ju!

      Det är alltid det första jag tänker på när jag ens hör ordet ”paparazzi”. Just att de jagade henne och att det orsakade hennes död.

        Fast det finns domslut på att det enbart är föraren som står som ensam orsak till kraschen. Han körde i mer än dubbla tillåtna hastigheten och hade dessutom hög alkoholhalt i blodet OCH var påverkad av tunga receptbelagda mediciner.
        På det så var ingen fastspänd med bilbälte, vilket också var en stor orsak till varför det gick som det gick.

      ”orsakade hennes död”. Hon dog inte av papparazzis.

        Hade de inte jagat dem hade de inte behövt fly och då hade det kanske inte hänt.

          De flydde inte. Ja, de blev förföljda av paparazzis, men det var inte det som gjorde att de dog.
          De dog på grund av att de inte hade säkerhetsbälte på sig när de krockade. Och de krockade på grund av att föraren körde vårdslöst, med både alkohol och mediciner i kroppen.
          Hade föraren varit nykter hade de knappast krockat överhuvudtaget. Och hade bilen färdats i den tillåtna hastigheten och samtliga varit fastspända hade det inte orsakat en dödskrasch.

    Behövs inga paparazzi. Är man lite känd blir man fotad av folk på gatan i alla fall. Är man med i en bilolycka, ja då kanske man till och med får vara med på film. Barn blir filmade i sina omklädningsrum av både lärare och andra elever. Mysigt samhälle vi lever i. Allt ska dokumenteras.

      Blir vansinnig på tjejer i omklädningsrummet som ska ta selfie eller ringer FaceTime. Hur tänker man??

        En kvinna på tunnelbanan ringde FaceTime till sin man. Han var halvnaken, rakade sig och borstade tänderna under samtalet. Förstår mig inte på folk.?

        Det är väl det som är problemet att de inte tänker

      Apropå barn och omklädningsrum. När jag gick i mellanstadiet, då vqr man mellan 10-12 år alltså, då gick alltid vår lärare, som var en man i 50-årsåldern in i duschrummet där vi flickor stod och duschade eftee gympan. Varje gång. Han öppnade alltid dörren till duschrummet och sa typ ”Går det bra för er? Jag skull bara se så att allting går bra”. Då tänkte man aldrig på det som något konstigt, men nu som vuxen känns det ju väldigt märkligt. Varför behövde han fråga att det gick bra att vi duschade.

        Mobbing t.ex. Jobbat som idrottslärare och var tvungen att dela upp i tjej- och killgympa då jag inte fick en extra vuxen att hålla koll i omklädningsrummet. De var slagsmål, mobbing, brandsläckare startades etc.

          Tror inte alls på det där. Att mobbning skulle vara skälet alltså. Om det upprepas varenda gång utan att det vid något tillfälle har varit problem så tror jag snarare på en läskig gympa lärare som gillar unga tjejer.

        Om inte jag minns helt fel så gick vår kvinnliga idrottslärare och tittade in till killarna efter gympan, har fått för mig att lärarna måste det för att se till att folk duschar, att det inte förekommer mobbning etc.

        Det där var en klassiker på 90-talet. Manliga gympalärare som alltid skulle in i omklädningsrummet och ”se så alla glödlampor funkar” och annat sjukt… En gång klagade vi tjejer till rektorn när gympaläraren gått in för många ggr och då fick VI tjejer en utskällning för att vi anklagade honom för hemska osanna saker. Minns så tydligt att hon sa ”Men har ni inte sett er pappa naken någon gång?” som om det skulle göra det okej att en 50-årig typ främmande man skulle glo på oss småtjejer nakna?! Blir arg när jag tänker på det.

          Nej men va sjukt ?

          Samma här. Hade en vidrig gubbe till gympalärare i början av 90-talet, som ofta kom in i tjejernas omklädningsrum och även i duschen. Var med om det själv en gång när jag och mina kompisar stod och duschade (gick i sjuan då) och han kom in för att ”fixa ett dörrhandtag” till en dörr i duschrummet. Blev så arg och rädd. Vi klagade många gånger hos rektorn men fick inget gehör alls. Jag hoppas verkligen att detta inte kan hända idag.

        Haha förstår du det inte själv idag? Han hade bara ett svepskäl till att glo och fantisera om er småtjejer. Peddon sökte sig ofta som gympalärare. En klassiker är ju att byta glödlampa när tjejerna dusha hmm

        Jag är idrottslärare och ja, vi är med i omklädningsrummen just för att det är där det rapporterats mest kränkningar. Det är kommentarer om varandras vikt och kön tillexempel. Vi har en vägg precis där man går in man kan stå bakom så man inte ser men fortfarande hör men bland de yngsta är jag med i inne i själva rummet då de ofta behöver hjälp.

    Usch, va hemskt.
    Skulle aldrig vilja bli känd!
    Inte värt priset!

    Svenska influensers lägger upp bilder på sina kanaler som om de vore fotograferade av paparazzi fotografer ??

      Tror faktiskt vissa influencers önskar att det fanns paparazzis i Sverige

        Det sägs väl att vissa Jenners/Kardashians ibland tipsar paparazzis om var de kommer hålla hus för att kunna klä upp sig och posera någonstans och på så sätt få uppmärksamhet och i smyg göra reklam för sitt smink eller klädmärke…

    prinsessan madeleine hade faktiskt några efter sig nästan konstant tidigt 2000-tal, speciellt när hon var ute på krogen i sthlm med sina vänner. därav drog hon till london för att plugga och slippa dem.

      Ja, jag skulle nog inte våga uttala mig så tvärsäkert om att vi inte har några paparazzi alls…

    Vissa bilder som jag sett pä stoppa pressarna är likt paparazzi. En ggn la de upp 36 bilder när Bianca va ute o gick med sin hund? Obehagligt för man såg att de följt efter henne en lång bit och tagna väldigt långt ifrån.

    Vilket tragiskt yrke, Paparazzi!

      Det tycker du ja men inte dem själva. Det är deras yrke ok

        Ja, ligga i buskarna och smyga för att få den mest åtråvärda bilden att sälja. Då har man inte mycket moral.

          Det säger du bara för att dina bilder inte säljer för miljoner per bild.

      Fast drinken Paparazzi är god;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.