Leva som man lär?

Bildkälla: https://thesocialmag.net/beauty-tips/acne-causes/

Isabella Löwengrip har berättat på sin blogg att hennes acne kommit tillbaka och att hon försöker hitta en lindrig på problemen tillsammans med sin läkare.
Givetvis så ramlar det in mängder av välmenande tips och råd under ett sådant inlägg och det allra flesta handlar om kost.

Testa att utesluta alla mejeriprodukter som mjölk, glass, youghurt för det triggar aknehud. Du kan lida brist på a-vitamin och e-vitamin så det kan vara bra att tillsätta och även zink är gynnsamt mot akne. Drick inte rödbetslatte för röd föda kan orsaka akne också om man har den tendensen. Minska på choklad också.

Vad säger läkaren om smink och annan hudvård? Produkter som innehåller olja? Hoppas den behandling du får har god effekt. Jag har bra erf av lotion med clindamycin, men man måste ha tålamod.

Bli vegan…det hjälpte mig…har inte en finne nu ..även min rocasea försvann . Så underbart, höll också på med olika piller och krämer.

Den här kommentaren har också postats under samma inlägg:

Jag undrar om denna ”Hanna” hade följt sina egna tips och rekommendationer om hon haft den typen av acne som Isabella har?
Lite röda prickar? Att kalla den typen av acne för röda prickar är ungefär lika missvisande som att kalla THK för ett rastypiskt och praktexemplariskt utställningsobjekt.
Åh, en så fruktansvärt ignorant kommentar.
Att skriva att Isabella borde sluta med att ens försöka sminka över sin acne, för att rädda klimatet och spara pengar.
Jag har kritiserat Isabellas okynnesflygresor kors och tvärs över jorden för att både vara dyra och skadliga för miljön, men att använda detta som argument för att sluta sminka över acne?
Det är en helt ny variant av att gripa efter halmstrån. Yttepyttesmå halmstrån. Först ska Isabella sminka över sin acne, för att lite längre ner i kommentaren, uppmanas att helt skita i smink för att rädda miljön OCH spara pengar.

Bortsett från att den påverkar en persons utseende (och hos vissa även självkänslan) så kan den här typen av acne även göra väldigt ont.
Hanna borde väl egentligen bara tacka sin lyckliga stjärna att hon inte vet mer om saken, då hon med största sannolikhet varit förskonad från hudproblem av det här slaget.
Jag har inte heller haft acne och har därför ingen som helst åsikt om vad drabbade människor väljer att göra för att behandla sin.
Jag vill inte kalla det för ”tolkningsföreträde” utan i det här fallet handlar det mer om okunskap, ren hyfs och förmågan att känna empati.

Det finns kanske de som helt och fullt struntar i sin acne och helt opåverkade väljer att vara osminkade, men vem är jag – eller Hanna – att ens ha eller yttra vår åsikt om saken?
Om jag ska sammanfatta det hela så är det bara en så jäkla oförskämd sak att göra.

130 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Du räddar klimatet och sen skaffa barn i samma sammanhang. Barn är inte bra för klimatet..

      När jag tänker efter… så kanske Hanna har IQ fiskmås.

    En mycket märklig kommentar från Hanna. ”Skaffa barn istället” ? Öhhh?

    Från en som har blivit utskrattad, hånad, förolämpad osv, för mitt utseende, jag har en väldigt ”konstig” näsa t ex, både av anhöriga och även från helt okända människor ute, så förstår jag varför utseendet blir så viktigt. Det handlar många gånger inte om att man vill vara snyggare tror jag, utan det handlar om att man inte vill bli uttittad, attackerad, skrattad åt, sårad osv. Man ska aldrig kritisera människor som skönhetsopererar sig t ex. Man vet aldrig varför dom gör det. Förmodligen så gör de kanske det just på grund av att de har blivit hånade och förolämpade för saker i sitt utseende.

      Det med att skaffa barn istället kommer ifrån att Bells skrivit att om hon äter den där medicinen som jag inte minns vad den heter, måste hon vänta minst ett år efter avslutad kur innan hon kan försöka bli gravid, så det känns som att hon måste välja det ena eller det andra typ. Så just den biten i kommentaren är inte så konstig som den låter egentligen 😛

        Det är i vilket fall också inte så enkelt. Man vet inte om man kan bli gravid även om man har två barn. Så sluta ge tips när ingen frågat efter det! Isabella skriver om sitt dilemma och då räcker det väl att säga ”lycka till, hoppas xx hjälper”.

          (Jag är en annan Hanna!)

    Jag hade som Isabella , av bilderna att döma så kanske mitt var värre .
    Men hur som, det förstörde flera år av mitt liv att ha dessa bölder med den smärtan som de gav. Och självförtroende var på botten och jag kände mig äcklig. Gick inte att sminka över riktigt heller.. och det gör ju allt värre också .

    Det är så typiskt personer som inte själva behövt uppleva det att tycka att det är en skitsak. Nu är jag en vanlig Svensson, men fy fan för att vara känd och inte ens kunna gömma sig som jag gjorde tills jag fick isotretonin…

    Älskar att Hanna ger Isabella råden att ”sluta sminka sig för att rädda klimatet” och ”skaffa barn istället”. Som att fler barn är lösningen på våra klimatproblem.

    Min acne försvann genom att utesluta mjölkprodukter och gluten! ?

      Samma här. Min hy har aldrig varit så fin som när jag var strikt vegan i 5 år. Började äta mejeri och ägg, allt kom tillbaka typ direkt!

      Mjölk (kalcium) ger de små vita ”blipparna”
      Och inland finnar.
      Upplever det när jag åt kalciumtillskott eller överdriver med mjölkprotein.

      Vet inte om det kan likställas med hudsjukdom som personer med svår acne har.

        ?? *ibland

        Kan nog alla veganer skriva under på.

          Nej. När jag var vegan var min acne värre än någonsin tyvär.

          Min dotter blev snarare sämre av att övergå till vegansk kost!
          Är fortfarande vegan men efter 4 år som strikt vegan och sämre än någonsin valde hon att genomgå denna medicinska kur. Hon blev helt bra men något år efter avslutad behandling är problemen tillbaka om än i mildare form.
          Min dotter är över 40 år och hade ganska problemfri hy fram till 20-års ålder. Så det där med kost är nog högst individuellt.

        Absolut inte, sluta sprid dynga.

      Tror knappast du hade acne om det gick att ”bota” så. Du hade möjligtvis dålig hy men inte acne

        Word!

        Verkligen! Så skönt för alla som har det så men vissa av oss har provat att utesluta allt möjligt utan resultat. Äter idag sällan mjölkprodukter (är 23) eftersom tonårsångesten kring att mjölkprodukter= acne fortfarande sitter i huvudet. Har istället starka krämer som bleker allt jag äger, men huden blir fin iallafall…

      Jag är vegan sen 2 1/2 år och har inte märkt någon skillnad på min hy. Möjligen att jag får något färre finnar när jag utesluter socker.

        Vegansk kost är väldigt varierande. Jag åt mat från grunden och godis/chips ibland. Man kan äta skräpmat varje dag och ändå vara vegan. Handlar mest om hur och vad man äter.
        Jag åt en massa smoothiebowls, drack smoothies, åt fruktsallader, lagade mat med ärtor/linser och massa grönsaker. Åt fortfarande skräp men att utesluta kött+ mejeri samt att öka intaget av fibrer var det som funkade. Vet veganer som är på snedden till övervikt och har dålig hy.

          Fast övervikt och acne har inget samband. Återigen så hjälper inte hokuspokus om du har acne. Inte ett och annat utslag vi pratar om.

            För MIG funkade det.

              Och för att det fungerar för dig innebär INTE att alla andra blir bra av ditt koncept!

                INGEN har påstått det!

            Precis, vissa av oss har hormonell acne.

          Anonym 08:26, och vad är din poäng? Alla vet att vegan inte per automatik betyder bra kost. Och varför du tar upp övervikt är ett mysterium… säger du att överviktiga har mer acne eller?

            Nej, att veganism inte är en endaste kost. Finns massa mat som är veganska men dåligt. Hur var det svårt att förstå?

              Du svarade inte på frågan. Dina kommentarer är väldigt flummiga…

      Slutade tvätta min hy, började äta gluten. Inte haft finnar på månader, innan hade jag alltid finnar.

      Samma här för mig och min syster, fast bara med gluten. Hade acne (inte cystisk acne, bara inflammerade ”prickar”) i hela ansiktet som debuterade vid typ 16 års ålder, brukade lite skämtsamt säga att det såg ut som att jag gått rakt in i en spikmatta. Uppenbart att acnen var ett symtom på underliggande glutenintolerans/celiaki då massa andra konstiga symtom också försvann.

      Himla intressant hur den individuella kroppen kan reagera på saker; vissa blir hjälpa av att sluta med gluten, andra mjölkprotein eller socker, och andra blir inte hjälpa att av sluta med något alls.

      Min ovana att ge råd ingen vill ha försvann när jag började äta kött.

      Finns olika typer av acne. Då hade du nog inte inflammatorisk acne.

    Tycker att det intressantaste är att alla medel och behandlingar som hon har gjort reklam för inte har hjälpt ett dugg fast hon sagt att det blivit SÅÅ mycket bättre….

      Fast acne går i vågor och det blir bättre mer olika former av medicin men kommer ofta tillbaka efter ett tag

      Ja, vad hände med kollagenpulvret hon strösslade på allt?

        Slutade funka när hon inte längre fick betalt.

    Blir så fruktansvärt provocerad av att alla veganer alltid erbjuder det som lösning på alla möjliga problem. Så är det inte! Jo, i början när man ändrar på kosten kan man märka skillnad i vissa saker. Men man får andra problem över tiden. Det är tråkigt att ingen pratar om det.

      Alla veganer? Tycker att du överdriver.

        Exakt samma formulering som när folk skriver ”alla män”, ”alla influencers” mm?‍♀️

        Of course. Och veganer som erbjuder sin kost som lösning på det ena och det andra överdriver ju också 🙂 Minst sagt

      Veganer är en farlig sekt.

      iNTEe aLLA vEGaNEr

      Fast kanske alla du träffat.

      Oavsett, ALLA som ger råd och dåd som är kostrelaterade till sjukdomar som inte går att bota med kost borde svartlistas…

        Ha, läste ”avlivas” istället för ”svartlistas”. Hej och hå och grattis till helgen liksom 😀

        Många saker går att dämpa/bota med kost men vi i Sverige litar blint på moderna mediciner. Sen blir vi sura när dessa har bieffekter som inte är välkomna.
        Folk har kunnat bota diabetes, hjärt och kärlsjukdomar, acne, rosascea, psoriasis, vissa typer av cancer, mentala sjukdomar som aneroxia osv med rätt kost.
        Andra har kombinerat kost och medicin för att få maximala fördelar.
        Sen finns det de som bara tar medicin.
        Alla gör som de vill men ingen går runt och hittar på att äpplen botar lungcancer liksom, alla vet att det krävs mer.

          Vilka typer av cancer menar du kan botas med ”rätt kost”?

            Jag tror sjukvården ibland rekommenderar ketogen kost för att inte ge näring till tumörerna men inte enskilt att det botar, bara hjälper till.

              Rent skitsnack!!!! Onkologer rekommenderar att man äter VAD SOM HELST man orkar få i sig. Om det så är godis och chips är det helt okej, bara man äter något. Ni som sprider propaganda och lögner om att x diet botar cancer borde få uppleva hur det är att ha cancer och genomgå cellgifter och strålbehandling! Så kanske ni fattar att en strikt diet och skuldbeläggning pga att de äter socker/kött/whatever är det sista svårt sjuka människor behöver. Dessutom fungerar det inte, är ni så dumma att ni tror att man opererar, strålar och förgifter kroppen om cancer enkelt kan kureras med LCHF? Varför får då strikta karnivorer som tex kattdjur cancer? Och om en vegansk diet botar cancer, varför får strikta herbivorer som tex hästar ändå cancer?

              Farlig jävla lögn. Sluta sprid dynga.

            Ursäkta, borde sagt bromsa. Finns dock tumörer som minskat i storlek med rätt kost.

              Okej, om det nu är så att det är vetenskapligt bevisat – varför har inte detta lyfts mer?

                Var på en föreläsning där d tog upp detta men d måste ju forskas väldigt mycket innan det släpps som verifierad sanning.

                Ett tips i all välmening om du är intresserad av forskning och framsteg är att ha koll på olika branschtidningar för de ämnen du är intresserad av.

                  Du får gärna länka till de branschtidningar där detta tagits upp då ?

          diabetes går inte att bota. så fort jag läser det i din kommentar vet jag att du snackar skit

            Det finns fler än en typ av diabetes, du vet det va? Diabetes är inte enbart en autoimmun sjukdom, och de som inte är autoimmuna går faktiskt att bota med rätt kosthållning.

              Men, nej. Diabetes typ 2 går inte att bota. Man kan hålla blodsockret på en bra nivå, ja, men det betyder inte att sjukdomen är botad och borta från kroppen.

                Precis så är det, en gång diabetes 1el 2, så har du alltid det, men tex 2 går att hålla nere med kost (så du slipper medicin) iaf ett tag. Kosten är då att inte äta snabba kolhydrater alls, överhuvudtaget undvika kolhydrater, socker och allt som ger blodsockerhöjning, sk Ketodiet. Sen kan styrketräning och viktnedgång oxå neutralisera blodsockret, men allt detta är ingen bot, så fort du går tillbaka till ”vanlig” kost, äter tex pasta, socker odyl, så kommer tyvärr disbetes2 tillbaka igen.

          Aneroxia?

          Du kan inte bota diabetes typ 1 med kost. Inte heller inflammatorisk acne eller cancer. Anorexia nervosa behandlas genom att bryta sitt negativa beteende kring mat med hjälp av psykoterapi och ofta antidepressiva läkemedel som tillägg. Du botar det inte med mat. Skriv inte saker som inte stämmer.

      Men ingen gör det av grymhet, det handlar om välvilja. Att vara människa är ju att löra av sina egna + andras misstag. Om jag ser att du mår dåligt över något och jag har en potentiell lösning som jag förmedlar med omsorg och respekt, varför blir du provocerad? Du kan tacka för förslaget och avgöra själv hur du vill göra.
      Bara för att du har en viss bild av veganism så innebär det inte att allt du vet stämmer. Det har uppenbarligen funkat för många och det kanske även funkar för dig men du behöver ju inte sura för att någon tipsar dig om något.
      Så sjukt samhället blivit med alla er som bara vill sura och bli provocerade av allt.
      Vi andra ska inte behöva vara rädda att prata om vad som funkat för oss bara för att du kanske blir irriterad.

      Som med all informayion: ta vara på det du vill och släng bort resten. Går du runt och är stressad och irriterad så fort någon nämner sina besvär och hur de kom runt dem då kommer ingen vilja hjälpa dig med något. Jobba på attityden.

        För att om ingen ber dig om tips så borde du hålla käften. Du har ingen aning om vad personen har testat eller inte testat och vissa saker som acne är väldigt känsligt ämne. Att du påpekar/”tipsar” om saker för acne visar bara att du ser personens acne och tänker på det. Det är inte snällt

          Bella har ju skrivit om det tidigare, att inget hjälpt. Skillnad om man faktiskt frågar efter råd.

        Exakt, följ dina egna råd och jobba på attityden du som tycker att det är ok att komma med ”lösningar” man inte bett dig om.

          Nej, jag tänker inte sluta vara människa för att du bara vill gråta för minsta lilla.

            Makes sense. Fortsätt va elak du

              Ska du gråta för att jag har en annan åsikt och erfarenhet?

                Vem är det som gråter egentligen?

            När jag tänker säga något dumt så brukar jag hålla igen läpparna. Tips tips! Funkar för mig 🙂

        Haha, det är ingen som ber dig ta Jesus till ditt hjärta av grymhet heller, de gör det av välvilja.

        Men du kanske ändå blir irriterad om Jehovas ringer på din dörr varje dag, eller skulle du tacka artigt för informationen varje gång?

          Så folk tipsar om veganism varje dag?
          Vad är det för människor du omringar dig med?
          De flesta tipsar en gång. Vilka ickeproblem och vilket gnäll. Pinsamt.

        Jag har helt slutat prata öppet om hur jag blev symtomfri från mina autoimmuna sjukdomar, eftersom det var/är via kost. Däremot kan jag prata om det med min reumatolog. Det är individuellt hur saker fungerar, men väldigt ofta ligger det mycket arbete bakom resultaten. Många orkar inte hålla på månad efter månad med en strikt kost.

        Vad jag tänker på är när så många gråter över hur de mår i sina sjukdomar som är desamma som mina, och att det bara är att låta dem vara där i sitt. När de inte ens vill prova något som inte är ”vetenskapligt bevisat” eller inte vet om dessa alternativ. Jag känner mig faktiskt som mest elak när jag bara tittar på och är tyst….för det vet vi ju också…att autoimmuna sjukdomar kommer ofta i kluster, har man en får man ofta fler…men kan man hålla det nere kan man hålla borta att fler bryter ut.

        Jag blir elak inombords av nutidens ton. Känner att jag får vara lycklig i att jag hittat min väg som fungerar för mig, så satans sjuk som jag varit i så oerhört många år och med alla tunga mediciner…är otroligt glad och tacksam till mig själv idag. Sedan har vi alla de som inte ens vill försöka….inte en gnutta till försök….men you do you. Inga tips från min sida i alla fall.

      Men det är ju inte bara veganer, det är LCHF:are och alla andra med specialkoster som de ser som sin religion som ska lösa alla problem också. Oavsett så är det provocerande och/eller skrattretande med folk som tycker att just deras mathållning är mänsklighetens räddning och kan lösa exakt alla problem.

        Jo, absolut. Jag syftade bara på den kommentaren Bella fått (just om veganism).

        Och glöm inte att yoga också är lösningen till allt! ?‍?

      Det där tycker jag gäller alla som är uppslukade i något specialintresse.
      LCHF löser ju också alla världens problem. Detsamma gäller yoga, padel, crossfit och mindfullness.
      Också naturmediciner, akupunktur, spikmatta, homeopati och kristaller ger samma effekt som vegankost om man ska tro på vad alla säger.

        Exakt! Tills man själv blir sjuk och inser att det inte funkade…

      Att vara vegan är vi inte skapta för, vi är allätare, bara att se på våra tanduppsättningar. Dessutom är det många veganer som äter mycket soja, vilket är både mkt dåligt för miljön samt hormonstörande. Helt obegripligt att så många tycker den skiten är bra.

        Jag kan bara hålla med dig.

        Du vet att köttindustrin är de största användarna av soja eller hur? Och det är de som använder sojabönor som odlas på fd regnskogsmark i Sydamerika. Veganer äter mest soja i tofuform och i Europa kommer den från Frankrike.

          ?

        Du har dock fel. De som äter mest soja av alla är de djur som sedan slaktas för att bli kött. Den stora miljöpåverkan som soja har är alltså ett resultat av köttätande, inte veganism. Soja är inte heller hormonstörande, det är en myt.

        Soja innehåller fytoöstrogener som är ett växthormon. Det är inte samma sak som det endogena östrogen som vi producerar i kroppen. Vid ett normalt intag av soja får vi en antiöstrogen effekt i kroppen, och det är endast vid extremt högt intag av soja som östrogen effekt uppnås. 
Man kan också ha i åtanke att vanlig komjölk innehåller animaliska hormoner som är identiska med de vi har i kroppen. Troligen har de ingen stor negativ inverkan på vår hormonbalans, men få människor reflekterar över hormonnivåerna i komjölk och kött.

          ?

    Lite samma sak när man talar om att man har extremt fett hår och måste tvätta håret varje dag. Jäklar va tips och skäll man får för man gör fel?

    Åh sånt här får det att brinna i skallen på mig. Som nån som lidit av acne i 14(!!) år och fått alla möjliga (ombedda) tips när man redan testat ALLT så blir jag så provocerad. Det enda som funkade för mig var att käka isotretionin vilket är jättestark acnemedicin och absolut inget man äter för skojs skull men det enda som faktiskt hjälpte mig. Folk måste sluta tro att deras åsikter eller ”tips” väger mer än andras, riktig acne kommer inifrån och kan inte botas med att utesluta choklad, mejeri eller gluten. Ni ovan som skriver sånt, hoppas verkligen att ni aldrig säger så till folk som lider av acne.

      Och alla som säger att deras ”acne” blev botad av att bli vegan eller vad ni nu påstår, hade ni verkligen acne? Jag kunde inte ligga på kudden ibland för huden gjorde så ont, sjukskrev mig från skola och jobb alldeles för många gånger för att jag hade stora utbrott i hela ansiktet, gick inte osminkad nånsin. Ringde tillslut och grät i telefonen till hudmottagningen för att jag mådde så fruktansvärt dåligt. Hade stora finnar i hela ansiktet, inget hjälpte förutom isotretionin.

        Att täppa till huden med smink gör ju allt värre… huden behöver andas.

          Men alltså ursäkta, hur är din läsförståelse? Låt mig översätta, andemeningen i kommentaren är ”oombedda råd undanbedes”.

      Men snälla, all acne är inte samma. Nu är det ju du som sprider fel information. Finns folk som har acne som försvann av sig själv, andra med Accutan, en tredje med kost osv. Bara för att du led extra länge så led inte andra mindre eller av något annat. Du sätter inte ribban på vad som är acne och vad som ”bara är finnar”.

        Jo för acne går inte att bota med att utesluta gluten etc. Acne är en hudsjukdom som ofta är genetisk

          Vem har sagt gluten? Skrev kost.
          Sen bestämmer inte du vad som funkade för andra, du är inte allvetande. Herregud människa, kom ned på jorden.

            Du borde snarare läsa på om acne, inte finnar/dålig hy utan diagnosen acne.

          Alltså lyssna på Miss Lis sommarprat. Hur hon gick på massa mediciner och skulle behöva sluta turnera och hur hon blev bättre och bättre och sen nästan symptomfri genom vegankost. Andra har ju mått otroligt mycket bättre på andra typer av kostvanor. Så varför inte testa både medicin och kost. Självklart påverkar det vi äter hur vi mår men man ska ju självklart även ta hjälp av medicin som finns.

    Ser att frun i finhooden tycker att ungdomar som blir mördade ska alla dras över en och samma kam. Läsarna verkar tycka att hon inte har så mkt på fötterna och påpekar att hennes inställning till pensionärerna är att det finns personliga omständigheter men när det gäller ungdomarna not so much. Undrar vad hennes egen erfarenhet är förutom att hon läst en bok.

      Haha vem?

      Hon anser nog att hon har kontakter inom alla relevanta yrken som uppdaterar henne oavsett vad det gäller. Tror att det måste till några inlägg där hon får folk att kommentera. De inläggen med Ellos mm verkar inte engagera så många. Efter detta kommer garanterat ett nytt försök med reklam? Hon verkar i övrigt vara väldigt inne i sin egen lilla bubbla och att hon inte har så mycket koll speglar av sig i inläggen.

        Hon får göra som sin kompis. Ordning på inlägg: 1. reklam Ellos 2. hemlagad mat med OST 3. reklam för hud-eller hårvård 4. omärkt reklam för restaurang. Vecka ut och vecka in.

      Ingen aning vad hon skriver, kommer inte in på hennes sida.

      Men det är alltid lika fantastiskt när priviligierade personer ska uttala sig om de som inte är det. Och det är dessutom aldrig ungdomarna/barnens fel att de hamnar snett. Det är ALLTID föräldrarnas och samhällets fel.

      VEM pratar ni om. #Nyfiken

        Monas Universum.

    Funderar lite

    Det är egentligen märkligt hur många människor faktiskt TROR att kosten är den superhemliga lösningen på:
    Cancer, diabetes, depression, reumatism, hudsjukdomar, ja typ allt.

    Kosten och promenader samt solljus då såklart.

    Det är givetvis inte FEL att sköta om sin kropp och ge den bäst förutsättningar.

    Men jag BETVIVLAR att alla dessa experter själva har eller har haft någon av dessa sjukdomar (diagnostiserat)

      Hahahahaha jag blir så matt av dem…..

      Det är absolut inget ovanligt att man kan gå i remission från diabetes typ 1 ganska snabbt med ett kostbyte. Det är väl ingen som tror att det är det ENDA lösningen men eftersom ditt födointag påverkar precis varenda del av din kropp så spelar det självklart enormt stor roll VAD det är du äter.

      It’s not rocket science. Och det är väl SKITBRA ifall folk först gör dem ansträngningarna innan dom hänger på låset hos VC och ska ha massa smärtstillande t.ex.

        Menar du att bukspottkörteln helt magiskt skulle börja fungera igen? Eller syftar du egentligen på diabetes typ 2?

      Säger absolut inte att man inte ska ta medicin eller söka vård men helt otroligt hur många tror att kost och livstil inte skulle spela in i hur man mår. Självklart kan du få en massa sjukdomar ändå men det hjälper ju inte ditt mående att vara stillasittande och äta skräpmat.

      Kanske en övertro på kroppen. Att kroppen är så fantastisk så genom att bara äta ”rätt” kan man både bota cancer och acne. Eller kanske är det ett kontrollbehov folk har. Att man vill ha kontroll över vad som händer med kroppen och därför tror att ”om jag bara gör såhär så funkar det..”

        Ja och sen om personen faktiskt drabbas av random sjukdom så kommer de ju inte och säger att ”ja, jag fick ju MS och det berodde nog på min veganism” eller ”bröstcancern kom efter 10 år av strikt LCHF”. Klart man kan prova sig fram och såklart är det aldrig fel att ta hand om sig. Men vi måste också acceptera att vi inte vet allt och att ja, kroppen är fantastisk men bara till en viss gräns. Allt som drabbar en beror inte på livsstil. Och har man akut hjärtinfarkt kommer man knappast be om spikmatta och homeopati. Ibland behöver man mer hjälp helt enkelt, oavsett om det är acne eller stroke.

          Nä, vi vet verkligen inte allt om kroppen och häftigt hur mycket framsteg som görs i om forskningen. Sen kan jag tycka att det är tråkigt att vi inte tar till oss den då man idag vet att många sjukdomar är välfördssjukdomar och livsstilrelaterade. Är ju upp till var och en vad man gör med sitt liv iof.

            Ja jag är till 100% för att man ska ta hand om sig och folk kommer ju alltid må olika av olika mat etc. Men det är synd när diskussionen är på nivån att vissa små förändringar hos andra människor på något sätt skulle revolutionera hälsan hos alla och sjukdomar skulle utrotas, bara för att man själv haft turen att inte drabbas. Men visst finns det mycket man själv kan göra ändå!

              Många av oss som anses vara med i en sekt för att vi äter på ett visst sätt har ju haft problem som minskat eller försvunnit.

    Vad är THK?

      Tjocka Hetsätar Katten. Camillas ena katt.

        Haha älskar förkortningen THK.. Riktig ”de som vet de vet” sak

        Charmtrollet med byst och volanger ?

    Alltså den där Hanna kan bara hålla käft. Jag har inte alls sådär illa acne, men får enstaka inflammerade finnar då och då. Och att folk tror att det bara är en utseendegrej är så provocerande. Testa att inte kunna göra en min i ansiktet utan smärta. Det är sjukt att nåt så litet kan göra så ont, men det gör det. Det behöver inte vara stora bölder.
    Fan, blir så provocerad, kan föreställa mig EXAKT vilken typ av person Hanna är, bara av den kommentaren. ?

    Att skaffa barn är ju inte direkt bra för klimatet…. haha.

    Varför är det så vanligt med fanatiker hos veganer?

    Är det för att de alltid har lågt blodsocker och egentligen är svinhungriga?

      Allting extremt blir fanatiskt. Samma med de som tränar på ett extremt sätt, de blir också helt fanatiska och det slutar ofta med att de ska manifestera ut sin träning till hela världen. Så är det med extrema sätt att äta också, de blir också fanatiska. Det extrema går alltid över i att bli fanatiskt. Extrema sekter t ex blir ju helt fanatiska över saker.

      Det gäller ju alla som äter specialkost, lchf gänget har ju rätt många som är helt rabiata. Det beror nog på individen snarare än kosten.

      Varit vegan i 30 år. Perfekt blodsocker och när jag blir hungrig äter jag. Det är mitt svar på din fråga.

    Är det säkert att den där kommentaren är på allvar då? Jag hade trott den var ett slags skämt, kanske satir över någon…

    Jag har så på hela ryggen och det gör skitont, haft i ungefär tio år. Tror det började iom p-piller vilket ironiskt nog gjorde ansiktet bättre (hade haft problem med det sedan puberteten) så förstår inte riktigt. Har testat de flesta receptfria medel som finns. Har testat utesluta både det ena och det andra under långa perioder. Har testat vitaminer osv. Kan bli lite bättre ibland men aldrig helt bra. Vill gå och få professionell hjälp men det känns så skamfullt på något vis.

      Det är absolut inte pinsamt att söka hjälp. Gå genast till en läkare, det är deras jobb att ordinera lämplig behandling och skriva ut medicin.

      Ursäkta min Hermonie-gen. Men vill gärna bjuda på min erfarenhet. Själv haft acne i 40 år, småkvisslor, ökar vid stress o mens. Det var lindrig Acne rosacea. Står ut med det, allt mindre fåfäng.
      Men i mitt vårdyrke möter jag många unga som fått div acnemediciner utskrivna utan bli informerade om konsekvenserna. De väljer inte – de drabbas. De krymper de oljeproducerande smörjkörtlar (vilket händer naturligt i klimakteriet) ÖVERALLT, även i näsa, ögon o underliv. Man tar medicinen invärtes o sen blir man TORRlagd. En del läkare verkar tro att det går över efter avslutad kur, men så är INTE fallet för de flesta. Det skaver o värker o blir infekterat o kontaktlinser blir nästan omöjligt. Sen kommer klimakteriet på det senare… Alla konstgjorda smörjdroppar o krämer kostar o är livslångt nödvändigt.
      Detta har jag sett i 30 år.

    Så segt att behöva ge upp rödbetslatten, men kanske kan vara värt det…

      Nu kom jag att tänka på han i Farmen som gissade rödbetssaft på ansiovisspad ?

        Eller om det var tvärtom.

    Men vad alla verkar arga över den här Hannas kommentar.

    Har själv haft svår acne och ätit diverse mediciner, till slut fick jag roaccutan. Det hjälpte men nu slåss jag med envisa acneärr och rosacea istället.

    Om man som offentlig person publicerar om sin acne så tänker jag att det kommer komma in olika åsikter. Det är väl inget fel i det och en sådan här åsikt tycker jag känns lite hårt att räkna som ignorant. Tycker faktiskt att det var ett bra råd att satsa på barn istället. Om man ätit roaccutan ska man låta bli att skaffa barn under tiden och säkert en tid därefter. Det kanske inte passar jättebra med henens tidsplan utan barn kanske är bättre att satsa på nu.

    Jag har varit vegetarian i flera år, och äter otroligt sällan mejeriprodukter, majoriteten av det jag äter äg veganskt.

    Men ändå fick jag vuxen akne. Fruktansvärt.

    Jag sminkade inte mig osv, för att jag inte kunde pga medicin.

    Och att huden var konstant röd och svullen var inte det värsta.

    Det värsta är när man inte kan prata, skratta, le eller sova på sidan för att det gör ont i hela ansiktet. När man inte kan prata ordentligt för att huden är svullen. Och sen ovan på det gå igenom receptbelagda krämer som gör att vatten som kommer på huden BRÄNNS. Fyfan för akne alltså.

    Så sjukt provocerande med folk som det det som lite röda prickar. Snarare är det svårare akne är det större partier av röd svullen och bucklig hy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.