Världens sämsta timing av Camilla Hamid

Stackars Camilla Hamid som publicerade en massa inlägg om sitt kreativa bakande med kladdkaka och Kinderägg, ungefär samtidigt som mängder av Kinderägg dragits tillbaka efter ett salmonella-larm. 
Jag undrar hur många dms hon fick om saken?
Min gissning hamnar på runt 250 st.

Det jag vill veta är om det enbart är själva Kinder-ÄGGEN som dragits tillbaka eller om det är all typ av choklad från Kinder.
Vilken osis, och precis till påsk.
Tuff dag på jobbet i chokladfabriken.

Ett chokladhaveri om du så vill…

82 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    OT men vilken influenser pratar nessa om på instagram? Någon manlig influensers pappa som skrivit till hennes kusin?

      Vill oxå veta! Vem kan det vara?

      Hon pratar om Johannesleonidas

      Är typ helt säker på att det står Johannes bakom det hon täckt över!

        Yes, han är ju inte som han ska så tror definitivt att det är han!

      Vad har han skrivit om man får fråga?
      Visst väntar väl Leonidas flickvän barn?

      Johannes Leonidas, även om Nessa täckt lite av profilbilden såg man att det var han. Sjukt, han har precis förlovat sig och fått en dotter…

        Vad skrevs? Kan någon förklara? Storyn verkar vara borta?

          Hon har uppdaterat lite om detta på Exonphbarbs story nu! Men tror det började med att Johannes började följa Nessas 15-åriga kusin och gillade en massa bilder på henne trots att de inte känner varandra. Och nu är han arg på Nessa, blockat henne för att konversationer ska försvinna och snackar skit om henne i en Youtubevideo…

    jisses

    Hon bär hijab, inte burka.
    Pajas!

      Hur mås det i stugan?

    Ja men såklart ska alla leva, bete sig och klä sig efter dina värderingar och din syn på livet! Så oförskämt av oss alla att inte ta efter dig

    Det är så uppenbart att du bara är ute efter att provoceras.
    Gå och lägg dig. Du är tröttsam.

      Att det är en uppenbar provokation från Körsbär tror jag inte. Men att ta diskussionen på ett forum som bloggbevakning är ogenomtänkt och helt fel plats.

    Behöver du en kram? 😉

    Gillar idén med kinderägg fyllda med kladdkaka. Men tajmingen var ju urdålig…..

    Älskar Camilla. Som beslöjad kvinna blir jag så glad av att se kvinnor som Camilla och Zeina i offentligheten där deras slöja och religion inte står i centrum utan all deras fantastiska talang och person. Så uppfriskande att se kvinnor med slöja som inte tvingats på en roll som muslimska förebilder och ”reklampelare”. Mer sånt! Hoppas kommentaren här ovan av Kärsbär är ett skämt,om inte, ta hand om dig och hoppas du en dag får må bra så ska jag och min slöja fortsätta fladdra runt både i och utanför mitt hem.

      Vilken fantastiskt fin och genomtänkt kommentar du skriver. Hoppas att fler läser den och tar till sig att kvinnor är individer oavsett religion och kultur.

        Ja, tjo och hopp för kvinnoförtryck!

        s/

          Men snälla. Jag har konverterat och bär inte slöja och kommer aldrig att göra. Har en vän som konverterat i vuxen ålder som valde slöjan själv. Hat inte med förtryck att göra utan snarare kulturell påverkan att göra. Jag träffade min mans släktingar och bar inte slöja. Snackar inte då om relativt avslappnade attityder i turistorterna utan i en by utanför huvudstaden. Ni som är uppvuxna med religionen får dock inflika om jag är helt ute och cyklar.

          Men det är ju inte kvinnoförtryck att bära slöja, dölja håret. Det är ju tvärtom – Att behöva visa upp sitt hår för att göra männen nöjda – det är ju det som är kvinnförtryck. Varför ska kvinnor behöva visa upp sig? Jag har ingen slöja på mig, men däremot så har jag nästan alltid keps/mössa/annat för att dölja håret på annat sätt. Jag funderar till och med på att raka av det. Jag hatar nämligen att vara ett hår/utseende/objekt.

            ”Att behöva visa upp sitt hår för att göra männen nöjda – det är ju det som är kvinnförtryck.”

            Vem/vilka kvinmor behöver visa upp sitt hår för att göra männen nöjda?

              Behöver och behöver men en kvinna med rakad skalle får ju reaktioner på ett sätt som en man med rakad skalle inte får. Hår eller brist på hår hos kvinnor är ändå fortfarande laddat.

                Jag har superkort hår, i princip snaggat. Har aldrig fått några reaktioner eller frågor. Är lika ”populär” bland män som när jag hade långt hår.
                Ingen bryr sig.

            Wow.. Den som nånsin tror att håret på våra huvuden ska vara sensuellt och få män på fall är den skevaste av dom alla. Vi är födda med hår. Lev med det.

          Så uppfriskande att se kvinnor med slöja som inte tvingas på en roll som muslimska förebilder och reklampelare, skriver Maryam. Men du väljer att göra just det, att utgå ifrån att alla muslimska kvinnor med slöja är en förtryckt homogen grupp. Du väljer att inte se individen för att kunna dra alla över en kam.
          Jag säger inte att det inte förekommer förtryck av muslimska kvinnor, med förtryck finns i alla kulturer och hur jämställda vi än vill se oss själva i Sverige så finns förtryck även här.

            Wow. Imponerande försök till härskarteknik där du försöker tolka in så att det passar dig. Tyvärr har jag erfarenhet av påtryckningar/önskemål (absolut inte alltid illamenat) om att adressera min slöja/religion som att min blotta uppenbarelse är både en politisk och religiös statement. Tycker både Camilla och Zeina hanterat media på ett imponerande sätt. Se ex Camilla i ”Intimt med Björken” på youtube där hon på ett otroligt smakfullt och snyggt sätt hanterar frågor om sexualitet och religionen med bibehållen respekt och betoning på att hon inte på något sätt representerar någon annan beslöjad kvinna utom sig själv. Tycker bara Zeina och Camilla lyckats representera sig själva på ett fint sätt samtidigt som dom självklart indirekt blir en förebild för andra kanske främst unga beslöjade, representation är ju viktigt 🙂

            God kväll!

              Oj hur fel du läste det jag skrev. Jag förstärkte ditt budskap inte förminskade det. Tråkigt att du blev så upprörd över något som faktiskt var ett försvar av dig och inte tvärtom.

            Va sjutton snackar du om? Du tog ett hästkliv där. Maryam pratar väl om hur kvinnor med slöja fått representera någonting för en hel grupp medan dessa två porträtteras som de yrkeskvinnor de är, med fokus på deras talang och kunskap.

              Tror vi pratar om varandra här. Det här med kommunikation i skrift är inte alltid lätt. Ber om ursäkt om jag missförstod det du skrivit för uppfattade uppenbarligen fel.

              Ha en fin dag allihop!

      På mitt jobb bär majoriteten slöja. Man slutar liksom lägga märke till det efter ett tag, det är så de ser ut bara, på något vis.

      Innan jag började jobba där hade jag faktiskt ingen aning om att slöja kunde bäras på så många olika vis och i så olika stilar. Kanske dumt och okunnigt av mig, men så var det.

        Självklart inte dumt av dig att inte veta. Varför skulle du vetat det om du inte mött det förut. Ingen vet allt och man har ingen skyldighet att på förhand ta reda på allt om alla olika grupper, vi lär så länge vi lever. ??‍♀️

        Inte alls dumt, man kan inte veta allt om allt. Du verkar ha en fin inställning till dina medmänniskor och det är faktiskt det enda som räknas.

    Kladdkaka ???

    Suck. Din okunskap!

    Tror hon på riktigt att Ferrero använt riktiga ägg som formar? Arbetar man med livsmedel borde man ju veta att salmonellabakterier inte bara kommer från ägg. ?‍??‍♀️ Nä hon måste skoja (hoppas)

      Men Gud vilken dryg attityd. Bara för att du vet något så är det väl inte så att alla andra också ska ha koll på samma information. Hon frågade om folk vet på ett skämtsamt sätt, antingen svarar man (om man vet vad som orsakar salmonella) eller så håller man tyst. Fråga dig själv varför du har ett behov av att trycka ned andra, är det för att du själv känner dig som en liten människa?

        @anonym jag känner mig inte liten alls. Hoppas fortfarande att hon skojar. Hon ARBETAR med livsmedel, då anser jag att hon borde ha bättre koll.
        Hej då! Ha en bra söndagskväll.

          Hon arbetar inte med livsmedel på det sättet, hon GÖR inte kinderäggen. Även jag undrar hur just kinderägg kan va en källa till salmonella när inte annan choklad från kinder är det

            Allvetande Nina kan nog svara på det!

              Arbetar man med mat bör man veta vad det innehåller. Säljer man mat skall alla ingredienser vara på etiketten eller finnas att visa för kund enligt livsmedelslagen.

            Du tycker inte kockar ska ha kunskap om vilka råvaror salmonella och andra hälsofarliga bakterier kan finnas i? Tolkar jag dig rätt, ’anonym som svarar på ninas svar’?

    Livrädd för kinderägg nu.

      Och jag hoppas mest att de kommer säljas ut billigt i affärerna nu ??

        Jag med!! ?

      Ändå en smidig grej att vara livrädd för. Inte så begränsande i vardagen, tänker jag.

        ???

    Jag trodde också att det var ett skämt och var tvungen att kolla att nyheten inte var publicerad första gången första april. Det kan komma in bakterier i hanteringen och ägg är ju en ingrediens i fyllningar. Men lite udda att hitta salmonella i chokladägg.
    Camilla verkar vara en härlig person så tänker nog att hon tar sin mindre lyckade timing med ro.

    Åt själv kinderägg för första gången på 10 år häromdagen. Sen läste jag artikeln.men jag mår fine!

      Dock kan man bära på smittan utan att själv bli dålig och på så vis göra den vidare till andra

    Än så länge bara Kinderägg från Ferrero som dragits tillbaka.

      Man köper väl inte något annat än orginalet?

        Mallan menar nog att av Ferreros produkter är det enbart kinderäggen som dragits tillbaka. Ferrero har många andra produkter också ?

          Även andra kinder produkter som inte är kinderägg

          Det var precis det jag menade ☺️

        Inte?

      Först var det bara äggen och schokobons, nu är det allt inkl kinder maxi.

    OT men är det någon annan som reagerat på Emma Sundh (Emmas vintage/klimatkompensera etc) olika workshops som hon basunerar ut den senaste tiden. Först var det en workshop att lära sig lerklining och nu att bygga halmbalshus. Inga konstigheter kanske men det har reagerar på att det är hon och hennes man som lär ut, trots att de precis lärt sig själva dvs måste räknas som relativa nybörjare, och husen man tränar på är det de bygger. För mig betyder den ekvationen att man som deltagare är gratis arbetskraft och får, som mest, lära sig de absoluta grunderna i denna byggkonst.

      *klimatklubben ska det så klart stå.

        Har också noterat det. De kan väl inte ta betalt för att andra ska jobba åt dem? Eftersom de själva aldrig gjort det förut kan de ju inte lära ut så mycket? Värsta genidraget annars – att ta betalt av folk som bygger hus åt en ?

          De verkar inte ta betalt av folk, bara för maten som serveras på plats. Men med tanke på hur mycket det kostar att anlita hantverkare så tjänar de in helt sjuka pengar på att låta andra jobba gratis under förevändning att de lär sig något. Senaste inlägget handlar om halmbalar och i det skriver hon att hon och hennes man ska lära sig hur man gör på övervåningen och sen är det dags för workshop på nedervåningen. Men alltså, vem vill lära sig nåt av någon som inte kan?!

    Det är kinderägg i 1-pack, 3-pack och Maxi-äggen som dragits tillbaka än så länge.

      + Kinder Schokobonds

      + Kinder Mini-ägg

      Inte alla Maxi-ägg dock! Utan det beror på datum.

    Kinder Sverige’s hemsida skriver att det gäller de produkterna som är tillverkade i Arlon Belgien (eller nåt sånt) och de står för 7% av alla produkter.
    Jag har själv inga Kinder grejer hemma nu, men det bör väl stå vart de är tillverkade på förpackningen…

      Kinder Sveriges hemsida på svenska, inte Sverige’s hemsida.

    Det är ju väldigt lätt att ta reda på vilka produkter som dragits tillbaka om man lägger 1 minut på lite efterforskning.

    https://www.livsmedelsverket.se/om-oss/press/aterkallanden/ferrero-utokar-sitt-aterkallande-av-kinderprodukter-tillverkade-i-arlon-belgien?ll=1

    Utan att ha provat så låter det som att det skär sig.

      Dvs för att kladdkaka är oändligt godare än kinderägg.

    Släng in lite om kristna som inte följer bibeln till punkt och pricka också. Försök inte låtsas som du är förvånad med ett inlägg som bara är till att provocera.

    B, jag är ateist så jag kan säga det här utan fruktan för att en påhittade polare ska bli arg på mig; du är en tönt.

    Du känner inte till taqqiyya?

    Hon trodde det var ett skämt?

      Det är ju ändå lite märkligt?

    De är allt av Kinderägg som dras in med olika bästföre datum som dras in.

      Oj nu blev det lite rörigt. God natt?

    Min dotter blev smittad av salmonella från kinderägg förra helgen (innan nyheten kommit ut), hon spydde och var extremt dålig i magen i 4 dygn och feber. Kunde inte äta på flera dagar och vill inte gå upp ur sängen, det var hemskt ?

    Kanske dags att man börjar ta del av nyheter via seriösa källor om man tror att saker är ett skämt.

    Även om salmonella inte är sporbildare är den en tålig bakterie som kan överleva flera månader i torkade livsmedel som mjölkpulver, kakaopulver, choklad, torkade kryddor, kokos och foder.

    Det är inte allt från kinderägg som dras in. Det är vissa ”batchar” som man säger och bara av vissa sorter. Butikerna ska ha plockat bort det som inte får säljas så det som finns kvar i butikerna ska vara okej att äta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.