Hur går det här ihop?

Innehåller reklam för Natural Cycles Fick min mens idag. Blir aaaalltid lika ledsen när den kommer. Har för övrigt som ni vet börjat med Natural Cycles för att planera graviditet och mensen kom verkligen exakt på dagen som appen förutspådde ;p Det är så sjukt att kroppen fungerar som en klocka. Tycker det är kul att lära mig mer om min cykel och min kropp med hjälp av appen. När jag nämnde Natural Cycles första gången så beställde och köpte jag allt själv via ett apotek på nätet men mailade faktiskt dom sen för att fråga om dom ville göra ett samarbete med mig vilket dom ville! Så det kändes roligt och väldigt genuint just för att jag faktiskt använder det så flitigt med hopp om en graviditet.

För några månader sedan (17/2 2022) gjorde Gabriella (Joss) Possler reklam för Natural Cycles och skrev att det var i syfte att försöka bli gravid, snarare än som ett preventivt verktyg. 
Sedan dess har Gabriella de facto blivit gravid, men nu låter det istället så här när hon svarar på frågor om sin graviditet:

Bildkälla: Gabriella Joss Instastory

Hon svarar alltså att de inte gjorde någonting särskilt den månaden hon blev gravid, OCH rekommenderar samtidigt ett helt annan app ”hjälpmedel” än den hon nyss fått betalt för att marknadsföra. 
Hur tusan går det ihop?

50 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag anser faktiskt inte att hon är motsägelsefull. Jag följer henne (mitt guilty pleasure ?) och hon uppdaterar väldigt friskt om vad de gör o inte kring hela resan mot att bli gravid.

    Jag tolkar frågan som ”gjorde du något speciellt, alltså något annorlunda mot vad du brukar, den månaden du blev gravid”? Och eftersom hon uppdaterar vad hon gör (tex lär känna sin cykel både genom natural cycles och andra appar hon visat) så menar hon nog att hon inte gjort något extra utöver det vanliga.

    Hon använde båda? Ellevio bytte hon?

      Med det andra tipset är väl en bok?

      Ellevio är min elleverantör ?

        ”Försöker du bli gravid? Byt elleverantör idag!”

    Tänker samma som första kommentaren. Det ena behöver ju inte utesluta det andra tänker jag. Finns ju mer än natural cycles som kan hjälpa till med goda råd och tips.

    De som betalar bäst för stunden är det som de gör reklam för. Skit samma föregående produkt.
    Trovärdigheten är 0 hos influenserna.

      Japp lita aldrig på en influencer. Och folk borde sluta köpa allt de försöker kränga på en.

      Mycket hon försöker göra reklam för.

    Fast womensync är inte en app

    Det är reklam.
    De är inget annat än reklampelare helt enkelt.

    Det vore samma att ifrågasätta Vecko Revyn för att de gör reklam för konkurrerande företag i olika tidningar.
    Eller planscher i busskurer som byts ut då och då, VAD är det egentligen bussbolagen gillar 🙂
    (eller vem som nu äger och hyr ut den reklamytan)

    Att de försöker skapa intimitet med sina följare och på så vis öka trovärdigheten är ju ändå fullt rimligt för att reklamen skall bli så bra som möjligt för företaget. ”Mina bästaste gummor” 🙂

      Men nu så är inte influensers en blaska med anonyma modeller. De används för att de har en riktad räckvidd och för att de ska uppfattas som trovärdiga. Av sina fans, vilket bekräftas av första kommentaren, kommer de att vara trovärdiga även om de skulle elda upp produkten de marknadsför.

        Det var typ så förut men inte längre?? Nu tror jag vi alla är överens om att trovärdigheten checkat ut för längesen.

      Fast en reklam i Vecko Revyn är ju en annons.
      Det är ju inte så att Vecko Revyn får betalt för att skriva en artikel om hur de testat en produkt och det var den bästa produkt dem någonsin testat, och rekommenderar alla att köpa den. För att om 2 veckor skriva exakt samma sak om en annan produkt, osv.

        Hur tror du att majoriteten av alla ”bästa mascaran 2022” funkar?

    Är ju skillnad på vad man får betalt för att säga att man tycker är bra och vad man faktiskt tycker är bra. Duh!

      Det är liksom hela poängen.

        Förlåt jag glömde lägga till *kan innehålla spår av sarkasm för att göra en komisk poäng.
        My bad.

    Womensync är inte en annan app, det är två kvinnor som skrivit en bok och driver ett forum där de vill att man ska lära sig mer om sin egen kropp och vad man själv kan påverka utan tex proppa kroppen full med hormoner. Så har inget med trovärdighet gentemot användandet av NC att göra då det är helt skilda saker. 🙂 Jag har själv använt NC för att planera en graviditet samtidigt som jag lyssnat och läst vad Womensync skriver och har nyss lyckats bli gravid med hjälp av tips från dom efter bara 3 cyklar. Så jag kan varmt rekommendera att göra båda! 🙂

      Men vadå, förväntar du dig att Camilla ska lägga en halv minut på att kolla upp vad det handlar om?! Det är ORIMLIGT!!!!

        Och du försökte vara ”rolig”

          Förlåt för att jag sa så om din idol. Jag tar tillbaka det.

      #camillafaktakollar

        Jag ska bättra mig! Tack för att ni checkar mig. ?

          Tycker det sker lite varje dag numera? För att livnära sig på att granska alla andra på sociala medier så borde du verkligen ta de extra minutrarna för att googla och dubbelkolla innan du skriver inlägg. Faktan i det här inlägget tar ju bokstavligen två minuter att kolla upp!

            Ja, du har helt rätt. Jag behöver bli mer noggrann och får kanske istället välja att hoppa ett och annat inlägg om jag har mycket annat jobb vid sidan om. Jag märker att detta hänt sedan jag ökade på med både 05.30-inlägg och 21.00-inlägg. Men jag tar med mig all feedback och ska skärpa till mig.

              precis, Men hellre kapa lite så det blir bra än att stressa fram grejer! vi fattar!

              vad jobbar du med vid sidan av?

    Skriver du dessa inlägg sent på natten och är extra mottaglig till missförstånd?
    Vad är det här? Missförstår du med flit för att få fler kommentarer? Är det vad som ingår i ditt excelark?

    Det är inte en annan app som hon rekommenderar

    Tycker du inte att din strävan efter att få sätta dit influencers har gått lite för långt nu? På kort tid: inlägget igår och nu det här. På lång sikt: väldigt många liknande inlägg.

    De två bilderna du publicerar är inte motsägelsefulla.

    Tro aldrig på en flunsa. Pengarna styr.

    Är det verkligen så konstigt? Hon kan väl ha avslutat samarbetet och provat något annat

      Det är två olika saker, ungefär som att gnälla över att det är BÅDE äpplen och päron i fruktsalladen.

        Ja jag läste nu att hon tipsade om bok/forum. Då är det ju ännu märkligare att klaga över det här

    Jag gjorde oturen att lita på influencers länge, det gjorde mig både pank, fet, ful och dum. Nu har jag förstått att det mest bara handlar om pengar. De flesta säger vad som helst för pengar.

      Hur gjorde influencers dig tjock och ful?
      Pank förstår jag om man köper allt dom släpper tex, dum för man litar på allt dom säger så man känner sig naiv och dum som gick på.

        Också så nyfiken. Kanske skapade influerarna så beroendeframkallande content att vederbörande inte KUNDE slita sig från telefonen under flera månaders tid och således undvek både gym och övrig motion?? Kanske utvecklades en paddnacke och närsynthet från att glo in i telefonen??

          Ooh! Intressant! Vad är hönan och vad är ägget? ??

        Kanske gick på W&Ws Viktväktarreklam…

    Tror nog alla vet vad Camilla menar:
    Joss byter till det sist bästa betalda samarbetet. Kalla det sen app/ bok eller reklamblad.

      Men det är ju helt olika saker. Även om båda skulle vara reklam är det som att klaga på att hon igår gjorde reklam för billig el och idag gör reklam för solglasögon och att kalla det motstridigt.

        Det beror på hur man ser på det. Det handlar om vad hon vill åstadkomma dvs att bli gravid. Sedan finns det olika hjälpmedel hur man kan bli det. Gör du köper väl saker för att du vill kunna uppnå något med saken. För du köper väl inte appen eller boken för att du tycker den ser fin ut?

          Vad pratar du om? Camilla påstår att det här skulle vara motsägelsefullt, vilket det inte är.

      Jag fattar vad hon menar men eftersom det är två olika saker så är poängen helt ologisk.

        Poängen är helt logisk. Finns en annan förklaring. Du kanske inte förstår?

          Och den andra förklaringen är…?

          Nej jag verkar inte göra det. Vill du förklara för mig?

    Men snälla rara.. inget annat utöver att utgå från sina värden i NC samt tipsar om att man kan använda sig av womens syncs tips. Men att påstå att man inte gjort något annat..

    Ja tänk så bedrövligt att CamCam misstar sig en och annan gång, hon publicerar ju trots allt bara 4-5 inlägg per dygn året om. Ännu mer bedrövligt är det med alla som bara väntar på att sabla ner på henne. Och det räcker liksom inte med ett påpekande utan det ska tjatas i en lång tråd. Får det månne alla besserwissers att må bättre och känna sig goda. Vad annars?

      Jag tycker nog att Camilla ska kunna få kritik precis som de hon kritiserar ska kunna få det också. Livnär man sig på att kritisera andra så ska man nog kunna ta kritik själv också. Inte ett helt orimligt krav att lägga en sekund på att kolla fakta innan man drar igång något.

        Jag vänder mig inte mot att Camilla får konstruktiv och vettig kritik. Jag vänder mig mot hur man framför kritik här. Det är så tydligt att det är några och samma personer som brinner för att racka ner på henne. Formuleringarna, ordföljden och stavningen är lätt att känna igen från tråd till tråd. Och varför upprepar man samma tjat i långa trådar. Det är enbart tjatigt och tillför inte diskussionen någonting.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.