Kanske inte den bästa reklamfilmen för ett företag?

Cassandra Klatzkow gör reklam för körskolan My Driving Academy på Instagram, någonting som körskolan även delar på sitt konto, där hon filmas av instruktören medan hon kör bilen.
Det finns bara ett problem med den här reklamfilmen.
En instruktör – eller handledare – får inte använda sin telefon under övningskörning eftersom hen är den som är ansvarig i bilen.
Bilskolan svarar några följare först att deras instruktörer brukar filma med en fastsatt kamera i bilen, men säger sedan att de tar detta på största allvar och att de ska informera sina instruktörer om att de alltid måste följa dessa bestämmelser.
Kanske borde de också be om att få se inspelade reklamfilmer innan de publiceras för allmänheten för att undvika sådana här pinsamheter i framtiden?

Det är en reklamfilm. Med en instruktör. Från en bilskola. Inte en privatperson som fipplar med mobilen i passargerarsätet. 
Ett litet hjälpmedel till de som har lite svårigheter att skilja dessa två åt.

47 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Orka

      Ja man ska orka för att det ska inte finnas oseriösa aktörer på marknaden, har man riktigt otur kan det sluta riktigt illa.

    Ni som tycker det är löjligt att påtala kanske aldrig har övningskört med en ungdom, de är liksom inte helt färdiga inom många områden här i livet och vissa behöver lite extra tillsyn, om man skall säga så.

    Kan tänka att det finns många skräckexempel i branschen där utbildaren går in med livet som insats.

    Personen som kör har alltså INTE körkort. Då förväntar i alla fall jag mig att den som sitter bredvid tar sitt ansvar!

      Nu är inte Cassandra en ungdom utan hela 35 år gammal.

        Well, det är ju bara ännu sorgligare i sammanhanget

          Varför är det ännu sorgligare?

        Det kvittar väl hur gammal man är om man inte har körkort, eller tror du att man kan köra bil automatiskt ju äldre man blir?

          Jag ska hjälpa dig.

          ”…kanske aldrig har övningskört med en ungdom, de är liksom inte helt färdiga inom många områden här i livet..”

            Även om man är 35 och övningskör så ligger ju inte nivån bättre än en yngre, körmässigt.

              Ja? Jag tror att det bara var ett svar på att köra med ungdomar (som inte är färdiga i _livet_) och inget annat.

              Jag önskar jag var ungdom när jag tog körkortet och inte 30+.
              Visst att konsekvenstänket är bra att ha, men holy shit jag såg verkligen faror i ALLT vilket jag inte gjorde som 18 åring. Kan säga jag behövde extra tillsyn som 30 åring då jag trodde jag skulle dö haha

                Kan också önska det, jag var 25 år när jag tog körkort och vad jag fått kämpa med att övermanna rädslan för allt som kan gå fel. Så var jag inte när jag var 18 kan jag säga. Tror äldre och yngre elever är utmanande på lite olika vis för körskolelärare, även om de flesta nog hellre sitter med någon som är för försiktig än för orädd.

        Nej, men det skickar signaler till andra ungdomar som fortfarande är ”ofärdiga” 🙂

          Det skickar signaaaaaler!!!????!!!

            Yes, vill du jag skall förklara mer detaljerat vad det innebär? ?

          Nu är det ju inte ungdomar som är handledare vid övningskörning. Så rimligtvis sänder det inte alls signaler till andra ungdomar utan till vuxna som är färdiga.

      Är hon ett av dessa skräckexempel eller tror du att körskolläraren kände sig trygg med att kunna släppa henne ur blicken två sekunder?

        Det vet varken du eller jag.
        Jag vill dock känna mig trygg i att de som är handledare – betalda eller privata – har fokus på att sköta sitt jobb.
        Väldigt oproffsigt och skickar helt fel signaler.

    Cassandra är min guilty pleasure. Hon känns så… slafsig/slarvig? Och hennes magoperation, som hon förnekar. Enligt hennes stories på instagram dricker hon alkohol VARJE dag. Jag hade aldrig pallat. Trainwreck, helt enkelt.

      Ja men visst har hon gjort en operation?

        Ja 100%, man rasar inte 40 kilo som hon gjort annars så lätt. Konstigt bara att hon inte är ärlig om det med tanke på att hela hennes konto handlat om body positivity och att hon blev känd genom att vara en tjock tjej som la ut bilder på sig själv och visade att man inte behövde skämmas eller ändra på sig.

      Och den människan ska ta körkort! ?

    Äsch, trafikregler är mest bara rekommendationer.

    Men gud. Vi lever verkligen i pekpinnarnas och lättkränkthetens era. Orka!

    Åh så bajsnödigt!

    ?

    Ja, skulle hon köra på någon så är det ju handledarens ansvar så man kan ju förstå vart handledarens uppmärksamhet ska vara. Inte i mobilen.

      Varje gång jag övningskörde med min far fick jag ropa till honom ”pappa snälla titta på vägen när jag kör!!!”.

      Det gick aldrig bra, tog körkort med hjälp av min kille några år senare istället, han hade mer självbevarelsedrift vilket kändes tryggare.

    Blir mest förvånad av att företag som vill vara seriösa tar till influenser marketing.

      Dom kanske inte är seriösa.

        Nä de är inte seriösa. Jag körde med dem och har nog aldrig blivit så dåligt bemött. Jag hörde av mig till deras support och chefen svarade att de inte kunde ta ansvar för det. Så det kan väl inte ta ansvar för detta heller?

      De har ju redan svarat Cam på kritiken. Numer läggs många blivande inlägg här först upp på Cams insta så där ber de om ursäkt och att det inte kommer att ske igen. Case closed ??‍♀️

        Det är det sättet jag använder för att bädda in videos i bloggen. Procentuellt är det även så få som följer mig på Instagram, jämfört med här inne så jag ser inget problem med det. 🙂

    OT varning. För er som är OT känsliga…..
    #SwedenGate är tydligen ett ämne på Twitter nu. ?

    ”Twitter has opened up #SwedenGate by getting into how Swedish people don’t offer food to houseguests. It all started when one Redditor said that they went to their Swedish friend’s house as a kid, and at dinnertime, they weren’t offered food and instead waited in their friend’s room as the family ate.”
    https://dlisted.com/2022/06/01/night-crumbs-1912/
    (Läs kommentarerna).

    För övrigt så är dlisted ganska underhållande…..ett tips till dom som letar efter andra bloggar att läsa.

      Det har det väl varit ett tag nu?

        Ja, det började visst med att någon skrev på Reddit för en vecka sedan om att en kamrat kunde få sitta och vänta på rummet medan familjen åt middag. Detta i en tråd om märkliga händelser i andra länder.
        Att det blev #SwedenGate var när det sedan blev viralt bl a på Twitter.

      Ja, det har avhandlats under ett antal inlägg här redan. Bara att bläddra tillbaka. Öppet spår igår bland annat (där ot-inlägg passar utmärkt).

      Vilket tjat om detta alltså. Typ tre olika krönikor bara i DN?

      Trams. Folk har inte kallat det för n—rbollar på många, många år. Det var ju förr i tiden. Men först nu så vaknar världen. Förr i tiden så var det inget konstigt att säga det, ordet n—r fanns till och med i Pippi Långstrump, och jag har mycket svårt att tro att Astrid Lindgren skulle använt det ordet om
      det hade varit något nedlåtande då. Och vad är det för konstigt med att man fick stanna kvar på rummet när kompisen ska äta. Det gjorde jag ofta. Var och en äter väl hemma hos sig, och speciellt när man var hemma hos kompisar var och varannan dag.

        Jo folk säger fortfarande så tyvärr. Välkommen på besök till en liten kommun med stor andel raggare och fråga vad de tycker bollen heter

      Gamla nyheter. Har det dessutom verkligen varit så sedan 70-talet. Inget av mina barn/ungdomar deras kompisar eller kollegor känner igen sig.

    Varför måste jag helt plötsligt godkänna cookies varje gång jag klickar på den här bloggen? Dvs, läser jag ett blogginlägg och backar ur måste jag godkänna igen. Jag vill inte ens godkänna det, men klickar jag ur allt som går tar det en evighet och sen måste jag ändå göra om det två minuter senare.

    Rätt ska vara rätt, det där är ett citat från Transportstyrelsen, inte Trafikverket.

    Förutom det, det är ju omöjligt att läsa texten på den bilden, hur tänkte de där? Vit text på ljusblå bakgrund?

      Det är en film, bakgrunden är rörlig och mestadels rörlig. Så där tänkte de nog att vit text är bättre eftersom bakgrunden mestadels är mörk. Hur tänkte du själv när du såg play-knappen i mitten på bilden?

        Tänkte inte att det var en film tbh, jag missade play-knappen när jag började försöka tyda texten.

    Detta är verkligen Urbota

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.